تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • window
    ستاره دار (1)
    • Nov 2020
    • 242

پاسخ : تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه

در اصل توسط azad.60 پست شده است View Post
    دوست عزیز و علاقه مند به اقتصاد

پیداست شما علاقه مدین و اخبار و داده ها را دنبال می کنید ولی حقیقتا اشراف به این حوزه تخصصی اصلا ندارین ، در نهایت ادب عرض می کنم خدمتتون که جسارت نشه ������

اینجا که ما هیچ کدام سیاست گذار یا تصمیم ساز نیستیم، صرفا محلی است برای تضارب آرا، اما واقعا اگه شمای متخصص در حوزه مهندسی، فرضا، یک نفر اظهار نظر غیر تخصصی با اطلاعات عامیانه کند، چه برخوردی می کنید؟

شما رو دعوت می کنم به یادگیری علم اقتصاد ������������������

فرق است بین correlation و causation

استدعا دارم اگه تسلط ندارین، حتی داده ها را تفسیر نفرمایید، چون غلط اندر غلط است

ارادت
    سلام و ارادت
    به نظر من روال عادی اینست که همه نظراتشان را بنویسند و مورد به مورد بحث کنند این می شود روال هر گفتگویی در هر تالاری
    رفتارِافراد حقیقی و حقوقیِ بیرون این تالار، را بدون هر ملاحظه ای و تعصبی نقد می کنیم
    و دردرون تالاربا احترام ظاهری و قلبی با همدیگر ارتباط داریم و روزگاران سپری می کنیم
    اینجا یا هر تالار گفتگویی ، مباحث تعاملی و چند طرفه است
    و نه کلاس درس آن هم از نوع معلم محورش که دانش آموز فقط شنونده باشد.
    هر کسی طالب این شیوه است بهتر است درکلاس های درس حاضر شود و...
    ====
    اینکه چه کسی چقدر توانایی دارد در مجموع بحث ها مشخص می شود
    و اهمیت مشخص شدن توانایی افراد فقط تا این اندازه است که هرشخص میفهمد در کجای داستانِ "توانایی" قرار دارد
    اینکه دائم دیگران را با کلی گویی امر و نهی کنیم که نمی شود
    اگر در هر موضوعی اختلاف نظر هست سعی کنیم فقط نظر خود را عنوان کنیم
    بنده هم میانگینش فکر نکنم بیشتر از هر دو یا سه روز یک پست در این تالار گذاشته باشم.
    ===
    اگه پیشنیاز صحبت کردن در اینجا ارائه مدرک دانشگاهی است من عذرخواهی می کنم
    من اهل آویزان کردن هیچ مدرکی به گردن خودم نیستم
    فقط می نویسم و آنچه بابت آن زحمت زیاد کشیده ام را به راحتی منتقل میکنم و اساسش هم در همه ی تالار های گفتگو بر همین منوال است
    ====
    باز هم از اینکه کسی مطلب من را می خواند ازش تشکر می کنم چه موافق یا مخالف.
    وهمینطور از نویسندگان تمام مطالبی که تا به حال خوانده ام ، تشکر می کنم.
    ===
    وقت خوش

نظر

• azad.60
      عضو فعال
      • Jan 2022
      • 347

یک بحث، بحث دورهمی است، یا عامیانه، شبیه به بحث های داخل تاکسی

یک بحث، بحث تخصصی است! بین کارشناسان آن حوزه

در اولی شما به واسطه مسائلی که حس می کنید، اظهار نظر می کنید، در دومی ضمن اینکه به دانش آن حوزه مسلط هستین تبیین و تحلیل می کنید

هدف بنده از شروع این اتاق، قطعا بحث های عامیانه نبوده، یک ضعف و کمبودی در بدنه جامعه بورسی مشاهده کردم، نسبت به اقتصاد

به سهم خودم کوشش کردم، کمک کنم به ارتقا دانش و اصلاح کج فهمی ها

اگه قرار باشه که هر کسی، حتی کسی که مقدمات رو نمی دونه با تعصب نظر بده، (امثالش رو در همین صفحه ببنید!) که میشه نقض غرض
      ...
      در این اتاق یا تاپیک، در این رابطه می نویسم، هیچ پیش زمینه و تعصبی نسبت به فهمی که از اقتصاد و دنیای مالی دارم، ندارم و اتفاقا خیلی خوشحال میشم که از سایر دوستان و بزرگان یاد بگیرم. فقط نکته این باشه که دوستانی هم که تمایل داشتند و مشارکت کردند، با همین رویکرد و بدون تعصب نظر بدن و نقد کنند که مطالب تاپیک برای همه دوستان قابل استفاده باشه.

ارادت

بحث و مباحثه، بین کارشناسان معنا و موضوعیت داره، البته من ممکنه علاقه مند به حوزه ای باشم، سوال کنم ولی پافشاری روی دیدگاه رایج غلط، که میشه ترویج کج فهمی

در هر صورت بنده از مشارکت دوستان خوشحال میشم، اما کاش حداقلی از دانش در این زمینه رو دوستان داشته باشند تا بحث ها پر بار باشه و قابل استفاده

ارادت

نظر

• طيب
        عضو فعال
        • Nov 2010
        • 3083

سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما بزرگواران

بهترین رویه برای ارتقا دانش ارائه نظرات مختلف است وهر نظری می‌تونه درست ویا نادرست باشه که بررسی این مهم از دارابودن حدود استنادات علمی سنجیده میشه

در کلیت یعنی در تمامی عرصه ها نظرات متفاوت و حتی متضاد وجود داره و در علم اقتصاد هم همینطوره

واما در مورد افزایش وکاهش نرخ بهره نظرات مختلفی وجود داره وهر کدام استنادات خودشو داره

اینکه افزایش نرخ بهره یک سیاست انقباضی است و تقریبا تورم را کنترل میکه شکی در آن نیست ولی سوالی که پیش میاد این است که رشد اقتصادی آسیب میبیند و حتی تاثیرات در سایر عرصه ها را بدنبال دارد

تاثیرات کاهش شاخص مصرف کننده یعنی کاهش تقاضا تاثیرات منفی زیادی در انواع روندها داره در نتیجه هر گونه افزایش نرخ بهره باید کوتاه مدتی باشه وصد البته در ساختارهای علمی نه ساختارهای فسادزا
        جناب آزاد گرامی

استاد بزرگوار

از دانش شما بنده در حدود عقلی خویش بهره میبرم و طبق وظیفه سپاسگزارم و از اینکه درک مفاهیم نسبی است را مد نظر قرار میدهید کمال امتنان وتشکر مجدد را دارم

واز اینکه بنده را به هر ترتیبی تحمل می‌فرمایید تا یاد بگیرم سپاسگزارم

سرافرازباشید

سایتون مستدام
        آخرین ویرایش توسط طيب؛ 2022/08/29, 09:27.

نظر

• azad.60
          عضو فعال
          • Jan 2022
          • 347

با استدلال دوستان با سواد که همگی نه در دانشگاه امام صادق، بلکه در شیکاگو و هاروارد تحصیل کرده اند، امریکا، کشوری که بيشترین بدهی خارجی رو داره، با افزایش نرخ بهره، از صفر تا 2.5%، باید به زیمبابوه تبدیل میشده، اینکه نشده از عجایبه!

همین اظهار نظرهای مشعشع است که نشون دهنده اوج کم دانشی و نگاه تک بعدیه! دوستانی هم که لایک میکنن، تایید می کنند که در همین حد می اندیشند!

نظر

• azad.60
            عضو فعال
            • Jan 2022
            • 347

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
            سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما بزرگواران

بهترین رویه برای ارتقا دانش ارائه نظرات مختلف است وهر نظری می‌تونه درست ویا نادرست باشه که بررسی این مهم از دارابودن حدود استنادات علمی سنجیده میشه

در کلیت یعنی در تمامی عرصه ها نظرات متفاوت و حتی متضاد وجود داره و در علم اقتصاد هم همینطوره

واما در مورد افزایش وکاهش نرخ بهره نظرات مختلفی وجود داره وهر کدام استنادات خودشو داره

اینکه افزایش نرخ بهره یک سیاست انقباضی است و تقریبا تورم را کنترل میکه شکی در آن نیست ولی سوالی که پیش میاد این است که رشد اقتصادی آسیب میبیند و حتی تاثیرات در سایر عرصه ها را بدنبال دارد

تاثیرات کاهش شاخص مصرف کننده یعنی کاهش تقاضا تاثیرات منفی زیادی در انواع روندها داره در نتیجه هر گونه افزایش نرخ بهره باید کوتاه مدتی باشه وصد البته در ساختارهای علمی نه ساختارهای فسادزا
            جناب آزاد گرامی

استاد بزرگوار

از دانش شما بنده در حدود عقلی خویش بهره میبرم و طبق وظیفه سپاسگزارم و از اینکه درک مفاهیم نسبی است را مد نظر قرار میدهید کمال امتنان وتشکر مجدد را دارم

وار اینکه بنده را به هر ترتیبی تحمل می‌فرمایید تا یاد بگیرم سپاسگزارم

سرافرازباشید

سایتون مستدام
            مخلصیم جناب طیب، بزرگوارید@};-

درس پس میدیم خدمت شما

بنده از نظرات شما و سایر دوستان حقیقتا استفاده می کنم، به دور از تعارف

اما واقعا دلم به درد میاد، کشوری با این همه ظرفیت الان حال و روزش اینه و افراد به جای اینکه مدافع و پشتیبان کاهش تورم باشن، شدن حامی تورم و رشد دلار

شما در همین تالار ملاحظه کنید، کرنو متر گذاشتن برای حجم نقدینگی:

- کم بشه، مسخره می کنند و تعجب

- زیاد بشه، تارگت دلار 100 تومنی میدن تا پایان سال!

اونچه که ناراحت کننده است، اینه، خودش هم متوجه نیست و درک نمیکنه که دامن زدن به انتظارات تورمی "تر و خشک" رو با هم میسوزنه!

در رابطه با نرخ بهره، اصلااختلاف نظری در محافل تخصصی وجود نداره

در ایران، به واسطه مباحث دینی و موضوع ربا، بحث به بیراهه رفته، البته در ایران هستند افرادی که ظاهرا اقتصاد خوندن، ولی فهم درستی از اقتصاد ندارن

جالبه فقط هم در کشورهایی که بحث های ایدئولژیک رو قاطی مباحث تخصصی کردن، این منازعات هست، ایران، ترکیه،...

ما اول باید اقتصاد خرد رو خوب بفهمیم، خیلی خوب، بعد می فهمیم که "قیمت های نسبی" چه معنا و جایگاهی داره

مباحث اقتصاد خرد، تقریبا همه جهان شموله، ایران و امریکا نداره

در بحث کلان، که به رشد اقتصادی، تورم و بیکاری می پردازه، مباحث کمی به اقتضائات اون کشور بر میگرده، یعنی ساختار نهادی و قواعد بازی در سطح ذینفعان تاثیر گذاره

اما، همواره اولویت بندی وجود داره

"هیچ اولویتی بالاتر از مهار تورم وجود نداره، مطلقا!"، این بین همه اقتصاد دان ها مشترکه و هیچ اختلاف نظری نیست

دوستان در اینجا فرق بین "همزمانی" و "علیت" رو نمی دونن، به بیراهه میرن

اشکالی هم نداره ولی پا فشاری رو نظر غلط، دیگران رو هم به بیراهه میبره آخه!

سوال اینه، اگه 2 اتفاق با هم افتاد، چطور بفهمیم کدوم علت بوده کدوم معلول؟ اصلا میشه فهمید؟ آیا ممکنه هیچ ارتباطی بینشون نباشه؟

خوب دوستان مطلقا درکی از این موارد ندارن، بعد ....

اما برای مهار تورم،

مشخصه که صرفا با نرخ بهره مهار نمیشه، البته عرض کردم، اصلا مهم نیست رکود بشه، یا هزینه های دیگه ایجاد کنه، چرا؟ چون هزینه های تورم به مراتب بالاتره

به قول یکی از دوستان در صفحه قبل، که از قول رییس فدرال رزرو نوشته بود "... اقتصاد در تورم بالا کار نمی کند!"

پس یکی از مهمترین معیارها در کنترل تورم میشه نرخ بهره اسمی، که غفلت ازش میشه گذشته 40 ساله

اما، حتما صرف نرخ بهره که نمی تونه موثر باشه

مادامی که دولت کسری بودجه ساختاری داره، ناترازی صندوق بازنشستگی داریم، قیمت های انرژی تماما سوبسیدیه...، معلومه که صرف نرخ بهره کمکی نمیکنه!

باز جالبه، در همین تالار، نرخ بهره اسمی بره بالا، اینجا و در بیرون از اینجا در رسانه ها، وا اسفا راه میندازن که نرخ بهره 0.1% رشد کرد، این چه جور مملکت اسلامیه!

نرخ بهره بیاد پایین، اضافه برداشت پیش بیاد و افزایش پایه پولی، گفته میشه، دولت تعهدی در مهار تورم نداره، دلار پایان سال 100 تومن؟!

آخه تو این فضای نادانی آدم چی میتونه بگه!!!

بنده کوچکترین تاثیری در فضای سیاست گذاری ندارم، ولی فکر می کردم به اندازه خودم، کمک کنم به مطالبه درست و صحیح از سیاست گذار، حالا شده اپسیلون

ولی جریان مخالف، هم پول داره، هم زور داره، هم رسانه، و موج سواری میکنه روی دانش کم اقتصادی جامعه، متاسفانه، برخی دوستان هم نا دانسته و ناخواسته آب میریزن تو آسیاب شون...

پوزش بابت اطاله کلام

ارادت
            آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/08/29, 10:02.

نظر

• سهامدارعمده
              عضو فعال
              • Jan 2022
              • 1198

از زمانی که فروم نویسی رو گذاشتم کنار در آرامش کامل به معاملات میپردازم. حیف وقت نیس که با چند نفر که حداقل با آداب معاشرت ونوشتن آشنا نیستن سروکله زد . همه جا رو که شخم زدید بزارید دونفر حداقل بمونن .

ممنون جناب آزاد.
              انسان برآن بمیرد که برآن زیسته.

نظر

• طيب
                عضو فعال
                • Nov 2010
                • 3083

اینکه فاروم نویسی را ترک کنیم به آرامش برسیم!!!کلا نادرست است چون موجبات یادگیری را هم برای خودمان و دیگران از بین می‌بریم

ارتقا دانش سطوح عمومی مستلزم تحمل سایر نظرات است

کسانیکه هدفشون ارتقا دانش عمومی است قطعا افکار بزرگی دارند و این افکار مقدس است ونمیشه دنبال افکار مقدس عدم تحملی از ناکاستی ها باشه

عقائد وصاحبان آن محترمند واین دو لازم و ملزوم یکدیگرند

دانش مطلق در هیچکسی وجود نداره

ولی میشه موجبات ارتقا دانش را با مشارکت در مباحث پیشبرد

پوزش بنده را در اطاله کلام با بزرگواری خویش قبول فرمایید

نظر

• shahin
                  عضو فعال
                  • May 2011
                  • 2230

با استدلال دوستان با سواد که همگی نه در دانشگاه امام صادق، بلکه در شیکاگو و هاروارد تحصیل کرده اند، امریکا، کشوری که بيشترین بدهی خارجی رو داره، با افزایش نرخ بهره، از صفر تا 2.5%، باید به زیمبابوه تبدیل میشده، اینکه نشده از عجایبه!

همین اظهار نظرهای مشعشع است که نشون دهنده اوج کم دانشی و نگاه تک بعدیه! دوستانی هم که لایک میکنن، تایید می کنند که در همین حد می اندیشند!

احتراما
                  به نظر شما از دانش اقتصادی بالایی برخوردار هستید .
                  اما آنچه در کتابهای آمریکایی خوانده اید نسخه های علمی بوده که بر اساس سیاستها و منافع آن کشور دو خصوصا مبنای اقتصادشان روی هژمونی دلار در کتابهایشان تدریس شده .
                  به عنوان مثال نحوه محاسبه نرخ ارز که یک عده بدون توجه به افزایش درآمدها و تراز تجاری کشور ؛ صرفا اختلاف تورم در دو کشور را در اقتصاد بسته ای مثل ایران مبنای محاسبه قرار می دن.
                  یا همین افزایش نرخ بهره در آمریکا .
                  چه ربطی به کشوری مثل ایران داره ؟
                  آمریکا بانک مرکزی دنیاست . به نظرمی رسد موقعی که نرخ بهره بالا می برد ؛ سرمایه ها از سراسر دنیا به آمریکا هجوم می برن و در اونجا برا تخریب های بعدی کمین می کنن .
                  می بینید که فعلا یورو و ... به شدت تضعیف و دلار با قدرت بالا می رود.
                  این سرمایه ها منتظر آلارم سیاست گذاران باقی خواهند ماند تا در فرصت مناسب حرکتهای گله ای در بخشهای دیگر پروژه شده به راه بیاندازند و همراه با پالیسی میکر گین های بزرگ دیگری بگیرند.
                  ( شبیه به سو استفاده و تخریبهایی که صاحبان و برخی ذینفعان صندوقهای درآمد ثابت در بازار سرمایه در ایران انجام می دن )

با این حساب پر واضح است که سیاستهایی مثل افزایش نرخ بهره در آمریکا هیچ ارتباطی با اقتصاد بسته و منزوی ایران ندارد.
                  صرف نظر از تخریبهای کوبنده ؛ نفعی هم داشته باشه برا بانکها و مافیای بانکیه .
                  شاهد هستید که چطور پولها و پس اندازهای خرد مردم جمع می کنن می برن تو بازار های مخرب ارز و املاک و طلا بلاک می کنند ؛ بیکاری و تورم های 3 میلیون درصدی ظرف 40 سال به مردم تحمیل می کنند.

مگر کار بانک سرمایه گذاری است ؟

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

شخصا افزایش نرخ بهره را در زمانی که طیب نیا بالای 28 درصد برده بود را به خاطر دارم ( بانک ملی به حساب های ویژه !!! بهره های بالای 55 درصدی هم می داد )

و اما نتیجه ماجرا که از نزدیک شاهدش بودم :

بساز بفروش و پیمانکار و کسبه کارهایشان را تعطیل و در بانک سپرده گذاری می کردند.
                  جلوی باجه های بانکها سپرده گذارها صف می کشیدند. اغلب همون بساز بفروش و پیمانکار و کسبه بودند.
                  ساخت و ساز تقریبا نیمه تعطیل و غیر اقتصادی شده بود. سازمانهایی که همیشه پیمانکاران از سر و کولشان برای گرفتن کار بالا می رفتند کار رو دستشون مونده بود.
                  شهرکهای صنعتی نیمه تعطیل بودند .
                  شرکتهای زیادی زیان ده و یا ورشکست شده بودند. ( رجوع کنید به اوضاع شرکتها بین سالهای 93 الی 96 . بسیاری از شرکتها زیان ده شده بودند )
                  مافیای واردات جولان می داد .
                  شرکتهای تولید کننده زیادی خصوصا در زمینه لوازم خانگی و ماشین آلات ورشکست و تعطیل شدند از جمله شرکتهایی مثل پارس الکتریک و هپکو و .... )
                  اوضاع اشتغال به نحو بی سابقه ای افتضاح شده بود . تولید کننده های مواد غذایی زیان ده شده بودند . احتمالا به دلیل نرخ بالای بیکاری و کاهش قدرت خرید مردم

شخصا سواد اقتصادی ندارم اما منطق محاسباتی نسبتا خوبی دارم . بر اساس نمونه آمارهای میدانی نسبتا مکفی ؛ به اقتصاد دان ها و یا اقتصاد ندان هایی که خواهان افزایش نرخ بهره در ایران با وجود آن همه دزد در لباس مدیر و وزیر و یقه سفید هستند ؛
                  قاطعانه آموزش می دهم ! :
                  نرخ بهره بالا در اوج کسادی و در این شرایط افتضاح سرمایه گذاری در فعالیتهای مولد ؛ به جز تکرار فجایع گذشته و تخریب کسب و کارها صنایع و تولید و تورم های میلیون درصدی نتیجه دیگری نخواهد داشت.

تا اینجای کار 80 درصد مردم زیر خط فقر رانده شده اند؛ در مقابل بانکها و مافیای بانکی مثل قارچ رشدهای نجومی کرده اند.
                  می دانید که این عدد 80 درصد معمولا انتهای خط است . یا فرود نسبتا آرام یا .....
                  ( احتمالا با یک کوچولو اراده کشورهای متخاصم در لباس دوست و یا دشمن ؛ چیزی مشابه لیبی و دو پایتخته شدن )
                  آخرین ویرایش توسط shahin؛ 2022/08/29, 11:59.

نظر

• azad.60
                    عضو فعال
                    • Jan 2022
                    • 347

در اصل توسط shahin پست شده است View Post
                    احتراما
                    به نظر شما از دانش اقتصادی بالایی برخوردار هستید .
                    اما آنچه در کتابهای آمریکایی خوانده اید نسخه های علمی بوده که بر اساس سیاستها و منافع آن کشور دو خصوصا مبنای اقتصادشان روی هژمونی دلار در کتابهایشان تدریس شده .
                    به عنوان مثال نحوه محاسبه نرخ ارز که یک عده بدون توجه به افزایش درآمدها و تراز تجاری کشور ؛ صرفا اختلاف تورم در دو کشور را در اقتصاد بسته ای مثل ایران مبنای محاسبه قرار می دن.
                    یا همین افزایش نرخ بهره در آمریکا .
                    چه ربطی به کشوری مثل ایران داره ؟
                    آمریکا بانک مرکزی دنیاست . به نظرمی رسد موقعی که نرخ بهره بالا می برد ؛ سرمایه ها از سراسر دنیا به آمریکا هجوم می برن و در اونجا برا تخریب های بعدی کمین می کنن .
                    می بینید که فعلا یورو و ... به شدت تضعیف و دلار با قدرت بالا می رود.
                    این سرمایه ها منتظر آلارم سیاست گذاران باقی خواهند ماند تا در فرصت مناسب حرکتهای گله ای در بخشهای دیگر پروژه شده به راه بیاندازند و همراه با پالیسی میکر گین های بزرگ دیگری بگیرند.
                    ( شبیه به سو استفاده و تخریبهایی که صاحبان و برخی ذینفعان صندوقهای درآمد ثابت در بازار سرمایه در ایران انجام می دن )

با این حساب پر واضح است که سیاستهایی مثل افزایش نرخ بهره در آمریکا هیچ ارتباطی با اقتصاد بسته و منزوی ایران ندارد.
                    صرف نظر از تخریبهای کوبنده ؛ نفعی هم داشته باشه برا بانکها و مافیای بانکیه .
                    شاهد هستید که چطور پولها و پس اندازهای خرد مردم جمع می کنن می برن تو بازار های مخرب ارز و املاک و طلا بلاک می کنند ؛ بیکاری و تورم های 3 میلیون درصدی ظرف 40 سال به مردم تحمیل می کنند.

مگر کار بانک سرمایه گذاری است ؟

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

شخصا افزایش نرخ بهره را در زمانی که طیب نیا بالای 28 درصد برده بود را به خاطر دارم ( بانک ملی به حساب های ویژه !!! بهره های بالای 55 درصدی هم می داد )

و اما نتیجه ماجرا که از نزدیک شاهدش بودم :

بساز بفروش و پیمانکار و کسبه کارهایشان را تعطیل و در بانک سپرده گذاری می کردند.
                    جلوی باجه های بانکها سپرده گذارها صف می کشیدند. اغلب همون بساز بفروش و پیمانکار و کسبه بودند.
                    ساخت و ساز تقریبا نیمه تعطیل و غیر اقتصادی شده بود. سازمانهایی که همیشه پیمانکاران از سر و کولشان برای گرفتن کار بالا می رفتند کار رو دستشون مونده بود.
                    شهرکهای صنعتی نیمه تعطیل بودند .
                    شرکتهای زیادی زیان ده و یا ورشکست شده بودند. ( رجوع کنید به اوضاع شرکتها بین سالهای 93 الی 96 . بسیاری از شرکتها زیان ده شده بودند )
                    مافیای واردات جولان می داد .
                    شرکتهای تولید کننده زیادی خصوصا در زمینه لوازم خانگی و ماشین آلات ورشکست و تعطیل شدند از جمله شرکتهایی مثل پارس الکتریک و هپکو و .... )
                    اوضاع اشتغال به نحو بی سابقه ای افتضاح شده بود . تولید کننده های مواد غذایی زیان ده شده بودند . احتمالا به دلیل نرخ بالای بیکاری و کاهش قدرت خرید مردم

شخصا سواد اقتصادی ندارم اما منطق محاسباتی نسبتا خوبی دارم . بر اساس نمونه آمارهای میدانی نسبتا مکفی ؛ به اقتصاد دان ها و یا اقتصاد ندان هایی که خواهان افزایش نرخ بهره در ایران با وجود آن همه دزد در لباس مدیر و وزیر و یقه سفید هستند ؛
                    قاطعانه آموزش می دهم ! :
                    نرخ بهره بالا در اوج کسادی و در این شرایط افتضاح سرمایه گذاری در فعالیتهای مولد ؛ به جز تکرار فجایع گذشته و تخریب کسب و کارها صنایع و تولید و تورم های میلیون درصدی نتیجه دیگری نخواهد داشت.

تا اینجای کار 80 درصد مردم زیر خط فقر رانده شده اند؛ در مقابل بانکها و مافیای بانکی مثل قارچ رشدهای نجومی کرده اند.
                    می دانید که این عدد 80 درصد معمولا انتهای خط است . یا فرود نسبتا آرام یا .....
                    ( احتمالا با یک کوچولو اراده کشورهای متخاصم در لباس دوست و یا دشمن ؛ چیزی مشابه لیبی و دو پایتخته شدن )
                    سلام و عرض ادب

ممنون از نظر لطف شما?

دوست عزیز، تا حالا شده برین با خود دکتر طیب نیا یا دکتر نیلی صحبت کنید؟ مستقیم و بی رو دربایستی؟ سوال کنید چرا چنین کردین؟

ایشان حتما توضیحات و توجیهاتی دارند، که البته به نظر بنده نیز آن قدر قابل دفاع نبود! اما بپرسید چرا آنگونه شد، شاید نکاتی مطرح کنند که از نظر شما مغفول مانده

اما، در رابطه با نرخ بهره بالا در آن دوران و مقایسه با حال:

مشخصه که وقتی تورم نداریم یعنی نرخ تورم ۱۰% شده، اصلا نرخ بهره اسمی ۲۵% ای یا بالاتر هیچ منطقی نداره! ولی در تورم ۶۰% ای الان، این نرخ بهره ۱۸% ای چه معنایی میده؟ جز متورم شدن بیش از پیش دلار، سکه، زمین… اگه در گذشته خطای سیاستگذاری در بالا بردن نرخ بهره اتفاق افتاده، الان برای جبران اون باید خطای دیگری کرد؟

در رابطه با صندوق های درآمد ثابت:

همونطور که می دونید، سهام جزو نقد شونده ترین دارایی ها هستند، بعد از سپرده های بانکی کوتاه مدت، چرا یک عده باید مدافع منافع صندوق های درآمد ثابت باشن؟ خوب کسی که صندوق داره، در یک ثانیه میتونه کلش رو بفروشه، سهام بخره، چرا اصرار داره، سهام نخره، صندوق بخره! بعد بخواد نرخ بهره بره بالا!
                    خوب صندوق بفروشه، سهام بخره، مطالبه گر نرخ بهره پایین بشه!

این نوع تحلیل ها که مبنایی نداره

اما در مورد علم اقتصاد:

علم اقتصاد به شکل مدرن، در غرب و مشخصا در امریکا پایه ریزی شد، لذا علم اقتصاد در ایران، کاملا وارداتی است، منتها برخلاف سایر نقاط دنیا، حتی چین و روسیه، در ایران با مسائل ایدوئولوژیک مخلوط شده، نمونه بارزش بحث بانکداری بدون رباست، شما ملاحظه کنید در کدام کشور بی دین، چنین نرخ های اسمی بالایی وجود داره؟!

در مهندسی شما نگاه کنید، آیین نامه بتن و فولاد ما، کپی آیین نامه های امریکایی نیست؟ چطور تصور می کنیم که رفتار مواد در ایران و امریکا یکسان است ولی، قواعد رفتاری علم اقتصاد در این ۲ کشور، متفاوت؟ بله حتما تفاوت های فرهنگی وجود داره، تفاوت های نهادی وجود داره ولی علم که وابسته به فرهنگ یا ترتیبات نهادی نیست

مدل های علمی، بدل ساده شده دنیای بیرون اند، تا سازوکاری برای تبیین اتفاقات بیرونی بیابند و مناسبات فردی و بین فردی رو توضیح بدن، لذا، مرز و جغرافیا نمیشناسه

ارادت

نظر

• فین
                      عضو فعال
                      • Sep 2020
                      • 1158

ضمن تشکر از آقای آزاد و بقیه دوستان. یک مدل تورم و سود بانکی به ذهن من رسیده است که به نظر خودم خیلی خوب است ولی نمی دانم نظر دوستان دیگر چیست و آیا اصلا امکان پیاده سازی دارد یا خیر؟ می دانم که در هیچ حای دنیا این روش پیاده نشده ولی به هر حال یک ایده است و دوستان نقد کنند ببینیم می شود بر خلاف بحث مرغ و تخم مرغ بحث تورم با سود بانکی را به روش دیگری حل کرد. روش من این است : سود سپرده و سود بانکی متغیر و بر اساس تورم ماه قبل باشد. مثلا شخص a یک سپرده در بانک دارد و شخص b از همان بانک وام گرفته است. سود سپرده بر اساس تورم ماه قبل محاسبه شده و دقیقا به اندازه تورم پرداخت شود و در صورتی که تورم منفی بود سود سپرده صفر شود. سود وام هم بر اساس تورم ماه قبل و مثلا + 2.4 درصد سالیانه ( 0.2 سود ماهیانه ) محاسبه شود. در این صورت اقتصاد دنبال سود بانکی نمی دود بلکه سود بانکی به دنبال اقتصاد می دود. در این شرایط مثلا شخص a ممکن است ماه اول 1.5 درصد سود بگیرد و ماه دوم 3 درصد و ماه سوم صفر درصد و شخص b هم ماه اول 1.7 درصد و ماه دوم 3.2 درصد و ماه سوم 0.2 درصد سود وام پرداخت می کند.این روش بسیار به عدالت نزدیک است فقط مشکل این است که خیلی از اصول حسابداری و مالی شرکتها را به هم می ریزد. می دانم مثلا فدرال رزرو شبیه این کار را برای سود بین بانکی و البته در فواصل زمانی متغیر انجام می دهد و البته گاهی هم انجام نمی دهد ولی منظور من سود سپرده و سود وام بانکهای معمولی است. با این روش نه سپرده گذار ضرر می کند و نه وام گیرنده سود یا ضرر می کند و فقط کسی وام می گیرد که دنبال راه اندازی کار سود اور باشد.
                      آخرین ویرایش توسط فین؛ 2022/08/29, 13:24.

نظر

• window
                        ستاره دار (1)
                        • Nov 2020
                        • 242

اسامی تقریبا تمام کشورهایی که نرخ بهره در آنها اندازه ی ایران وبیش از ایران است:
                        1-زیمبابوه 2-سودان3- غنا 4-لیبریا5- آنگولا6-یمن7- ونزوئلا 8- آرژانتین 9-مولداوی 10-اوکراین
                        ====

نظر

• joey_tribbiani
                          عضو عادی
                          • Aug 2022
                          • 64

دوست عزیز میزان نرخ سود باعث و دلیل اصلی اقتصاد افتضاح این کشور ها نبوده است ..بلکه میزان سود بالا به دنبال اقتصاد ناسالم و تورم بالای این کشور ها برای جلوگیری از فروپاشی کامل اقتصاد در کوتاه مدت یا به عبارت درست تر به تعویق انداختن آن تا جای ممکن است که ایجاد شده است (و در صورت محقق نشدن دیگر مسائل میتواند به یک روند بدون نتیجه هم تبدیل شود که صرفا فروپاشی اقتصادی را به تعویق می اندازد ) !

شما فردا سود را در این کشور ها به زیر 2 درصد بیارید هیچ اتفاقی خاصی نخواهد افتاد چه بسا به فروپاشی کامل اقتصادی نیز سرعت خواهد بخشید ...این مثال نقض هایی که برای بد بودن نرخ بالای سود مطرح میشود به هیچ عنوان کارایی ندارد و نرخ بالای سود به تنهایی نباید مورد بررسی قرار بگیرد و براش مزایا و معایب تعریف کرد و بدون شک کشور های با اقتصاد ضعیف تر و تورم بالا همیشه دارای نرخ بهره بالاتر هستند ....نرخ سود براساس یک سری اتفاقات اقتصادی و ساختار اقتصادی هر کشور نرخ گذاری میشود و نه به صورت مجزا !

زمانی که نرخ همانند شرایط فعلی دارای حباب منفی است چیزی که مشاهده میکنم اکثریت در محافل بورسی به دنبال کاهش نرخ هستند که بنده موافق نیستم ولی به فرض اگر زمانی ساختار سیاسی و دیگر متغیر های کشور بیانگر حباب مثبت نرخ بهره بود در اون صورت میتوان به دنبال سیاست کاهش نرخ بود!
                          آخرین ویرایش توسط joey_tribbiani؛ 2022/08/29, 15:56.

نظر

• azad.60
                            عضو فعال
                            • Jan 2022
                            • 347

در اصل توسط فین پست شده است View Post
                            ضمن تشکر از آقای آزاد و بقیه دوستان. یک مدل تورم و سود بانکی به ذهن من رسیده است که به نظر خودم خیلی خوب است ولی نمی دانم نظر دوستان دیگر چیست و آیا اصلا امکان پیاده سازی دارد یا خیر؟ می دانم که در هیچ حای دنیا این روش پیاده نشده ولی به هر حال یک ایده است و دوستان نقد کنند ببینیم می شود بر خلاف بحث مرغ و تخم مرغ بحث تورم با سود بانکی را به روش دیگری حل کرد. روش من این است : سود سپرده و سود بانکی متغیر و بر اساس تورم ماه قبل باشد. مثلا شخص a یک سپرده در بانک دارد و شخص b از همان بانک وام گرفته است. سود سپرده بر اساس تورم ماه قبل محاسبه شده و دقیقا به اندازه تورم پرداخت شود و در صورتی که تورم منفی بود سود سپرده صفر شود. سود وام هم بر اساس تورم ماه قبل و مثلا + 2.4 درصد سالیانه ( 0.2 سود ماهیانه ) محاسبه شود. در این صورت اقتصاد دنبال سود بانکی نمی دود بلکه سود بانکی به دنبال اقتصاد می دود. در این شرایط مثلا شخص a ممکن است ماه اول 1.5 درصد سود بگیرد و ماه دوم 3 درصد و ماه سوم صفر درصد و شخص b هم ماه اول 1.7 درصد و ماه دوم 3.2 درصد و ماه سوم 0.2 درصد سود وام پرداخت می کند.این روش بسیار به عدالت نزدیک است فقط مشکل این است که خیلی از اصول حسابداری و مالی شرکتها را به هم می ریزد. می دانم مثلا فدرال رزرو شبیه این کار را برای سود بین بانکی و البته در فواصل زمانی متغیر انجام می دهد و البته گاهی هم انجام نمی دهد ولی منظور من سود سپرده و سود وام بانکهای معمولی است. با این روش نه سپرده گذار ضرر می کند و نه وام گیرنده سود یا ضرر می کند و فقط کسی وام می گیرد که دنبال راه اندازی کار سود اور باشد.
                            عرض ادب

جهت گیری پیشنهاد شما، کی در پی گره زدن تورم با نرخ بهره اسمی هستین، صحیح است، اما خوب شدنی نیست، چرا که سپرده ها و تسهیلات به لحاظ مقداری و سر رسید با هم تفاوت دارند و تجهیز ماهانه منابع به شکلی که گفتین، تقریبا نا ممکن است.

مفهوم اصلی که در پیشنهاد شما نیز مستتر است این است که پول و نرخ آن نمی تواند بی تفاوت از واقعیت های اقتصاد و مستقل از آن تنظیم شود.

در عمل، طبق فرمولی که به نام "تیلور" معروف است، سیاست گذار اقتصادی، بر مبنای تورم انتطاری و رشد انتظاری، نرخ بهره هدف را در مقاطع مختلف تنطیم می کند، تا همه علامت دهی درستی از وضعیت اقتصاد دریافت کنند.

ارادت

نظر

• shahin
                              عضو فعال
                              • May 2011
                              • 2230

در اصل توسط فین پست شده است View Post

ضمن عرض ادب

به نظر من نیازی به اختراع دوباره چرخ و تست آن نیست.
                              همین الان کشورهای سالم و یا نسبتا سالم زیادی وجود دارند که می توان از آنها الگوبرداری کرد.
                              خصوصا کشورهای اروپایی
                              در این کشورها کسی برای کسب سود ( ربای ) بانکی سرمایه اش در بانک نمی گذارد
                              معمولا یا در کسب و کار خودشون سرمایه گذاری می کنند یا به صورت مستقیم و غیر مستقیم در پروژه ها و کسب و کارها مشارکت می کنند.

هر شخص حقیقی و یا حقوقی که بخواهد وام در به اندازه کلان بگیرد می بایست مردم را به طور مستقیم و یا غیر مستقیم در پروژه هایش سهیم کند.
                              منابع لازم در ابعاد بزرگ از طریق اوراق و سهام در بازار سرمایه و یا غیر مستقیم از طریق شرکتهای تخصصی تامین سرمایه ( با مشارکت مردم و دولت ) تامین می شوند.

فعالیت بانکها به اعطای وام های خرد مورد نیاز مردم و یا تامین هزینه های جاری مورد نیاز شرکتها و کسب و کارها محدود می شود.
                              یکسری از وام ها مثل وام مسکن و یا خودرو به عهده دولت است که از محل سرمایه های در گردش دولت و مردم در بانکها تامین می شود.

کپی کردن و اجرای این قبیل الگوهای آماده کار شاقی است ؟

نظر

• shahin
                                عضو فعال
                                • May 2011
                                • 2230

یک بنده خدایی تعریف می کرد سه چهار سال قبل از انقلاب به کارمندان یک وامی با بهره نسبتا پایین می دادند. مبلغ این وام و یک مقدار پس اندازی که داشته در حد خرید یک ملک هزار متری در نزدیکی خیابان اصلی بوده
                                مثل آدم های زیادی که در اون دوران می زیسته اند ، تنها به این دلیل که اون زمان ربای بانکی حرام دانسته می شده از گرفتن آن امتناع کرده بود. اعتقاد داشته بچه هایش نباید در ملکی بزرگ بشوند که روی ربای بانکی بنا شده .
                                بیچاره فکرش هم نکرده بود انقلاب می شود و حکومت سوپر اسلامی

نظر

در حال کار...
                                X