بیشترین ضررها و اشتباهات بورسی من

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • سرمایه گذار
    عضو فعال
    • Jun 2013
    • 1925

پاسخ : بیشترین ضررها و اشتباهات بورسی من

خلاصه آموخته من از حضور چندین ساله در بورس این هست: خرید و فروش در دوران روند نزولی و خنثی شاخص و عدم شناخت درست از سهم خریداری شده وعدم اعتقاد به آن و ترس از سهامداری از عوامل اساسی ضرر همه دوستان قدیمی و جدید در بورس هست.

آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.

نظر

• مالتی میلیاردر بورسی
      ستاره‌دار(2)
      • Jan 2022
      • 1030

در اصل توسط مرشد پست شده است View Post
      توجه به فرمایشات عستادهایی همچون شهناز ومهناز دودمانم را برانداخت.X-(
      مرشد جان لطفا موردی از ضررها را کامل بگو مرسی

نظر

• مالتی میلیاردر بورسی
        ستاره‌دار(2)
        • Jan 2022
        • 1030

در اصل توسط سرمایه گذار پست شده است View Post
        خلاصه آموخته من از حضور چندین ساله در بورس این هست: خرید و فروش در دوران روند نزولی و خنثی شاخص و عدم شناخت درست از سهم خریداری شده وعدم اعتقاد به آن و ترس از سهامداری از عوامل اساسی ضرر همه دوستان قدیمی و جدید در بورس هست.

لطفا یک مورد از ضررهای سنگین خود را بگوئید سرمایه گذار عزیز

نظر

• مالتی میلیاردر بورسی
          ستاره‌دار(2)
          • Jan 2022
          • 1030

در اصل توسط آگراداد پست شده است View Post
          یک عمره که میبازیم یک برد نداریم
          آگراداد عزیز شما نیز لطفا یک مورد از زیان های سنگین خود و درس آموخته از آن را بفرمائید ممنون

نظر

• مالتی میلیاردر بورسی
            ستاره‌دار(2)
            • Jan 2022
            • 1030

دوستان لطفا مصادیق روشن و موردی از زیان های سنگین و اشتباهات سنگین بورسی و درس آموخته از آن را برای استفاده سایر دوستان اینجا به اشتراک بگذارید سپاس فراوان

البته طبیعتا سخن از زیان سنگین گفتن کار ساده ای نیست و سخته واسه خیلی افراد

نظر

• سرمایه گذار
              عضو فعال
              • Jun 2013
              • 1925

در اصل توسط مالتی میلیاردر بورسی پست شده است View Post
              لطفا یک مورد از ضررهای سنگین خود را بگوئید سرمایه گذار عزیز
              خوشبختانه من نسبت ضرر به سودم هر سال کمتر میشه - ضرر زیاد داشتم - یکی از آنها شرکت در افزایش سرمایه بانک تجارت و عدم پایبندی به استراتژی خودم یعنی سهامداری بلند مدت - درقیمت 41.1 تومان در مورخه 10/2/1398 فروختم با 40 درصد(10000000 سهم) ضرر.
              اگر دست به آن نمی زدم با همین قیمت امروز 678 درصد سود کرده بودم .تصویر میزان سود یا بعبارتی ضرری که کردم را گذاشتم .

آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.

نظر

• Bikhabar
                ستاره‌دار(22)
                • Sep 2020
                • 1189

من اول مهر 99 تازه کد بورسی گرفتم ولی تو همین مدت چند تا ضرر خوب داشتم.
                اولیش به دامنه نامتقارن مربوط میشد. هر چند خودم به همه میگفتم این احمقانه‌ترین تصمیم ممکنه و سهم‌ها تو صف فروش قفل میشن ولی گفتم احتمالا یه مدت بازار با این نامتقارنی خوشحال باشه. یه سودی از بازار بگیریم بعدش الفرار. نتیجه: خود زرنگ‌پنداری کار دستم داد. یکی نبود بگه تو هنوز نیومده بچه زرنگ بازار شدی! /.:biggrinsmiley.:/
                دومیش شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بود. (میانگین خرید 55) تا 70 رفت بازم نفروختم. گفتم ناوشون که حدود 100 تومنه. بعد بعضی از استانی‌ها دارن رو 80 تومن معامله میشن. به خاطر بی دانشی به کدال هم دقت نکردم که سهم داره فرصتش تموم میشه و بعدش بسته میشه. همون شد که سهم ما (وسهرمز) بسته شد. اونایی هم که باز بودن دوباره تا زیر 40 اومدند.
                ضرر دیگه هم سر نوسان‌گیری بود. یه مدت توهم برداشته بودم که میتونم نوسان بگیرم. یه مدت تست کردم دیدم اکثرا حداقل به همون قیمتی که خرید زدم میتونم خارج بشم ولی چیزی که فکرش رو نکرده بودم درصد کارگزاری بود. مرتب خرید و فروش میکردم. بعد یه جا به خودم اومدم دیدم حدود 15 درصد رفتم تو ضرر. هرچند به ندرت سهم‌ها رو پایین‌تر از قیمت خرید میفروختم. البته الانم دوباره شیطون رفته تو جلدم که دوباره برم سراغ نوسانگیری حالا با یه درصد کمی از سرمایه!
                البته ضررهای اصلی من حالا مونده، شاید به زودی :.thumbsupsmileyanim

نظر

• گالیور
                  عضو فعال
                  • Sep 2020
                  • 8536

همه میدونند بیشتر ضرر من مربوط به مارگارینه سال 99 و رکود بلندمدت در تکنوتار 89

ولی بیشترین ضرر من مربوط به اینه که به تحلیلهام پایبند نیستم.

99 گفتم میریزه ولی بعد خروج کامل دوباره وارد شدم.

حتی در حالت میکرو روزنامه هم به تحلیهای خرید و فروشم پایبند نیستم و این عمده ضرر من هست نه مارگارین و تکنوتار.

معاملگری به مراتب مهمتر از علم تکنیکال و فاندمنتاله.

نظر

• امیدازاد
                    عضو فعال
                    • Sep 2020
                    • 3746

...از سال ۹۹ قسر دررفتم ..اما مجموعه ای از چند اشتباه و تصمیم غلط باعث شد زیان بزرگی رو تحمل کنم ..در نیمه دوم ۱۴۰۰و به طور مشخص سهم مادیرا بود ..اولین اشتباه فروش دارایی و به طور مشخص ماشینم‌ بود و وارد کردنش به بازار ..دومین اشتباه تک سهم شدن ..سومین اشتباه گرفتن اعتبار ...چهارمین اشتباه عدم اعمال حد ضرر ..پنجمین ماندن در معامله به امید جبران ضرر...واشتباه بزرگتر ..خرید و.ورود به سهم به صحبت و سفارش و اعتماد به دیگری بود .وادامه این اشتباه احساسی رفتار کردن و سعی در جبران سریعتر زیان بود ..هرکدام ازین اشتباهات سرمایه فرد رو ممکنه نابود کنه ...من خیلی شاید خوش شانس بودم و توصیه و صحبت های دوستان اینجا هم بهم کمک کرد ...ولی الان که مرور می کنم خیلی برام عجیب هست جطور تونستم این مجموعه اشتباه و متوالی رو انجام بدم !!!

نظر

• آگراداد
                      عضو فعال
                      • Dec 2017
                      • 424

بیشترین ضرر فسرب . رعایت نکردن حد ضرر .حد ضرر از نون شب واجبتره .تجربه بسیار سخت . در بازار خراب مسافرت کردن .وبازار را به امان خدا رها کردن

نظر

• خسرو چوگان
                        ستاره‌دار(1)
                        • Jan 2022
                        • 263

بیشترین ضرر. فرار از افزایش سرمایه بالبر در خرداد ماه سال 95 بود. فکر میکردم بعد از افزایش قیمت میریزه و تا حق تقدمها به سهم تبدیل بشه الاف خواهم بود.
                        ولی بعد از افزایش سرمایه نه تنها قیمت نریخت . بلکه به دو برابر رسید.
                        از طرفی حق تقدم سهم 140 تومنی تا 360 تومن بالا رفت.

نظر

• dornaa
                          عضو فعال
                          • Sep 2020
                          • 1467

سلام

بااجازه بزرگترا

نوبتی هم باشه نوبت منه

واما بزرگترین ضرر من

1-فروش سهام های گل بازار درسال 97 وتبدیل ان به اخزا

2- ثبت نام نکردن یارانه از بزرگ ترین اشتباه من بود که رودست خوردم

3-تبدیل نکردنه اخزاها یه ملک کوزو فاز11 که از طلا و سکه بورس بیشترین بازده روداشت

نظر

• گالیور
                            عضو فعال
                            • Sep 2020
                            • 8536

چند تا آپارتمان میخواستی برداری

یادمه 5 سال پیش 250-280 تومان بود
                            تا یک تومان هم رفت

الان نمیدونم چنده؟

====================

قرار بود در مورد ضررهای بورسی مطلب بزنیم.

وگرنه منم در کرشت پایین پردیس 10 سال پیش زمین خریدم.
                            جای توپیه ولی راکده

یکهویی میترکه اونجا.
                            آخرین ویرایش توسط گالیور؛ 2022/07/14, 19:30.

نظر

• مالتی میلیاردر بورسی
                              ستاره‌دار(2)
                              • Jan 2022
                              • 1030

آره اینجا از ضررهای سنگین بگید لطفا

درسته عدم النفع پریدن سودهای بزرگ نیز سوزناک است ولی به سوز ضرر مثلا ۵۰ درصدی نمی رسد/:.grlim:./

نظر

• manmehdiam
                                ستاره دار (1)
                                • Jul 2011
                                • 1623

درود

تاپیک خوبیه...ولی به نظرم بیشتر فوکوس رو بزارید روی بزرگترین اشتباهات! نه بزرگترین ضرر ها! اینجوری مفیدتر واقع میشه. اشتباهات مهم هستند..نه ضررها....ضرر کردن در بورس لزوما بد نیست ولی هر ضرری نشان دهنده اشتباه نیست!!!!

اما بزرگترین اشتباهات من یا شاید تجربه من:

شروع بورس رو با توهم اینکه تخصص ویژه در آنالیز داده دارم و لابد با بررسی دقیق اطلاعات آماری سهام بورس....به زودی معامله گر و نوسانگیر خفنی در حیطه بورس خواهم شد، شروع کردم!!

حدود دو سه سال آنالیز حجم عظیمی از داده های بورس ، فیتلر نویسی های آنچنانی.....

چندین سال که علاف این توهم بودم که کم کم متوجه شدم از این خبرا نیست:D مثلا میخواستم یک سیستم نوسانگیری ایجاد کنم که همیشه سود بده.:D یعنی اونقدری که من توی اکسل برنامه نویسی کردم ، اگه واسه یک شرکت برنامه نویسی کار کرده بودم کلی درآمدم میشد:D

بعدش گفتیم آدم که چرخ رو از اول اختراع نمیکنه! تکنیکال چیه پس! این تکنیکالیستهای خفن هستن که توی بورس خدایی میکنن!

کم کم دوزاری مون افتاد که کلهم اجمعین تکنیکال فقط و فقط وضع موجود رو توضیح میده.

مبناش تاریخه! نه آینده! صرفا رخدادهای قبلی نمودار قیمت سهم رو توضیح میده...نه آینده رو! (که البته یادمون نره تاریخ یک سهم به نوبه خودش مهمه!) ولی پیش بینی های مبتنی بر تکنیکال آنچنان جای تکیه ای نداره.. و اصلا تکیه گاه درستی نیست. ولی قطعا دانستن تکنیکال از ندانستنش برای فعالیت در بورس بهتره.

تکنیکال فهم تاریخی سهم رو ساختار مند میکنه و باعث میشه شما درکش کنی نه که بهت پیشبینی بده! و خلاصه ابزاری هست دست معامله گر نه که جام جهان نما باشه باهاش سهم بخری فرت فرت سود کنی:D

خلاصه در طی این تجربه اندوزی ها! متوجه شدم بزرگترین اشتباهات من اصلا ربطی به میزان تبحر در فاند و تکنیکال و این حرفا نداشت! خیلی ربطی به دقت پیش بینی ها نداشت....(اصلا لفظ دقت پیشبینی در بورس حرف مهمل هست!!! هیچ کس نمیتونه پیشبینی نسبتا دقیقی از سهم داشته باشه..چه با تکنیکال چه با هرچی! نهایتش فقط یک احتمال برتر هست!

بنابراین شما احتمال برتر رو خیلی هم خوب دربیاری ولی اصولی که مهم تر هستند را رعایت نکنی...معمولا شکست میخوری!

همانطور که این مخلص کمترین! در این مسیر چه ریسکهای خرکی که نکردم :D از تک سهم شدن گرفته تا فول پوزیشن گرفتن در بازار آتی تا کال مارجین شدن...تا به فنا رفتن سرمایه!

از تصور اشتباهی که وقتی سهم در ضرر سنگین داره میره لابد بازار داره اشتباه میکنه...و اینکه به زودی ملت میفهمن که چه اشتباهی دارن میکنن :D و اصرار به اشتباه!

--------------------------------------------------

با این تجارب....در نهایت نتیجه گیری که بارها طی این یکی دو سال در همین سایت تکرار کردم رو میگم. ولی میدونم که شاید کمتر از 10 درصد عزیزان معمولا بهش توجه میکنن:D اینم برای خودش شگفت انگیزه که کسی وقعی نمیگذاره به این نکته مهم:D

لذا وصیت میکنم به خودم و شما که:
                                فقط و فقط سعی کنید از بازار پیروی کنید ! مثل یک غلام حلقه به گوش برای بازار باشید! شخصیت بازار را به آقایی و سروری قبول کنید! به خودتون بقبولانید که هیچ قدرت و نیروی خاصی در برابر بازار ندارید(چه قدرت تکنیکال چه فاند چه هرچی!) بفهمید و درک کنید و قبول کنید که در برابر بازار هیچی نیستید!

فکر نکنید در حال تیزبازی و کلاه گذاشتن سر بازار هستید:D از تکنیکال و فاند برای فهمیدن ماهیت آقای بازار استفاده کنید و نه برای پیش بینی و تحمیل نظر علمی فاندی تکنیکالیستی خودتون به بازار!:D

اگر از استثناهایی مثل اخبار رانتی فاکتور بگیریم (که عملا یک جور دزدی هست و نمیشه اسمش رو بزاریم پیش بینی یا معامله گری) در کلیت بورس و بازار هیچ بنی بشری در روی زمین وجود نداره که بدونه در آینده دور یا نزدیک قیمت فلان سهم چگونه خواهد بود! قطعا هیچ کس وجود نداره! خودتون رو گول نزنید...شما هم نمیدونید چی میشه!

صرفا! و صرفا ما میتوانیم یک احتمال برتری را محاسبه کنیم. همین! فقط همین! تامام!

معامله گری در بورس بازیه احتمالاته....و در نتیجه بازیه شانس هست! هرکی میگه شانس نیست داره شما رو به اشتباه میندازه:D چرت میگه که شانسی نیست :D

منتهی اینجا شانس به معنی یک نیرویی نیست که له یا علیه شما وارد عمل میشه و شما سود یا ضرر میکنید. خیر! شانس یعنی تصادف! یعنی نتیجه یک رخداد از قبل معلوم نیست! وگرنه که نمیگفتیم احتمال!

راه حل بازی کردن در این دنیای شانسی! چیه؟

راه حل این هست که خودتون رو کنترل کنید نه بازار را.

راه کنترل خودمان چیست؟ همانا پایبندی به اصول مترقیه مدیریت سرمایه :D

مدیریت سرمایه هم...خودش مثنویه هفتاد من هست. از کار کردن بلحاظ روحی روانی روی خودتون گرفته تا مابقیه اصولش.

ابتدا به ساکن کسی که وارد بورس میشه اولین و فوری ترین و ضروری ترین و اصولی ترین قدم! فراگیری اصول مدیریت سرمایه است. و شاید آخرین کار هم تبحر و تمرین در همین راه هست! براش یک عمر هم کمه :D

اون وسطا هم تکنیکال و فاند و اینها هم باشه بد نیست!!

واقعا من بوضوح دیدم و میبینم که بخصوص تازه واردها با وقت گذاشتن در کلاسهای تکنیکال و .....نه تنها وقتشون رو تلف میکنند بلکه باعث میشه سالها در بازار ضرر کنند و گیج بزنند و نفهمند چی به چیه!

این امر اونقدری مهمه که بشخصه اون معامله گری که اصول مدیریت سرمایه رو رعایت میکنه ولو اینکه موقع خرید سهم با شیر یا خط سهم انتخاب میکنه رو به مراتب موفق تر و آینده دار تر از کسی میدونم که خدای فاند و تکنیکال هست ولی مدیریت سرمایه رو رعایت نمیکنه! ( این ادعای سنگینیه ولی من بهش باور دارم)

مانا باشید
                                [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

در حال کار...
                                X