جنب پــل حــا فظ

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجيد رادمنش
    مدیر (6)
    • Oct 2010
    • 4902

    #1171
    بورس متلاطم و گزارش‌هاي 9 ماهه اميدوار كننده


    دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار در حالي گام به آخرين هفته كاري دي‌ماه مي‌گذارد كه همچنان ابهام در تحولات لايحه بودجه و تصميمات درون بازاري تلاطم‌هاي قابل ملاحظه‌اي را ايجاد كرده است. بورس اوراق بهادار در خلال دو هفته گذشته با 4 چالش مهم مواجه بوده است؛ چالش‌هايي كه شامل اجراي توافق هسته‌اي، انتشار گزارش‌هاي 9ماهه، بررسي لايحه بودجه سال 93 و اجراي مرحله دوم طرح هدفمند‌سازي يارانه‌ها بود. تحولات در روزهاي اخير دو چالش از اين 4 مورد را به نفع بازار سرمايه مرتفع كرد. مذاكرات هسته‌اي به اجراي توافق ژنو منجر شد و بيشتر گزارش‌هاي 9 ماهه نيز قابل قبول بوده‌اند به ويژه در گروه‌هاي پيشرويي نظير پتروشيمي، معدن، بانك و فلزي به همراه دو گروه سيمان و دارويي مي‌توان گفت كه بيشتر گزارش‌ها انتظارات را برآورده كرده است. اما همچنان بازار با تلاطم ناشي از بررسي لايحه بودجه و رفتار نمايندگان مجلس در افزايش عوارض و تغيير در متن اوليه لايحه بودجه مواجه است كه موجب نوسان شديد در بازار شده است. در كنار اين مساله، تصميم براي انتقال برخي از نمادهاي بازار پايه به بازار توافقي نيز در هفته گذشته براي بازار مشكل‌ساز شد. تصميمي كه هر چند به لحاظ منطق اجرا درست بود اما به نوسان شديدي در بازار منجر شد. برخي از كارشناسان پيش از اين تصميم، با هشدار در مورد رفتار برخي سهامداران، روش‌هايي نظير كاهش دامنه نوسان نمادهاي كوچك و افزايش هزينه‌هاي معاملاتي را پيشنهاد كرده بودند كه البته هر كدام از اين دو روش داراي مزيت‌ها و معايبي است.



    در حال حاضر بازار سرمايه همچنان شاهد انتظار براي اتمام بررسي لايحه بودجه و طرح آن در صحن مجلس است؛ موضوعي كه در يك ماهه آينده نيز گريبانگير بازار سرمايه خواهد بود مگر آنكه تا پيش از فرا رسيدن زمان پايان بررسي لايحه بودجه در صحن مجلس، بازار به اطمينان نسبي در مورد برخي از مهم‌ترين موضوعات پيش روي خود از جمله بهاي گاز و عوارض معدني برسد. در همين حال بيشتر كارشناسان همانند رئيس‌جمهور با اميدواري روند تحولات سياسي و تاثير آن بر اقتصاد كشور را دنبال مي‌كنند. رئيس‌جمهور در سفر اخير خود به استان خوزستان بر رونق يابي اقتصاد كشور با كاهش تحريم‌ها تاكيد كرد كه همين امر نيز در اقتصاد كشور به چشم مي‌خورد. در همين حال تحولات واقعي نيز تاثير سياست‌هاي اخير را بر رفتارهاي اقتصادي نشان مي‌دهد. كاهش تورم و افزايش ورود نقدينگي به بازار سرمايه نشان از آرامش نسبي در اقتصاد كشور دارد. در همين حال نرخ بهره واقعي نيز در حال تنظيم خود با شرايط كنوني است و شنيده‌ها از شروع باز پس دهي سپرده‌هاي گران قيمت بانك‌ها به صاحبان سپرده خبر مي‌دهد. در اين صورت، چرخ‌هاي اقتصاد پس از مدت‌ها سكون بار ديگر به حركت در خواهد آمد. در تحولات اقتصادي، هفته گذشته معامله گران با ادامه بحث در مورد لايحه بودجه در كميسيون تلفيق تصويب عوارض 30درصدي براي شركت‌هاي سنگ‌آهني را در دستور كار قرار دادند كه با انتقادات شديدي مواجه شد.



    در حالي كه شركت‌هاي سنگ‌آهني با نرخ‌هاي ترجيحي در حال ارائه محصول به شركت‌هاي فولادي هستند تصميم براي اخذ سنگين‌ترين عوارض جهان از اين شركت‌ها بخش معدن كشور را با چالش جدي مواجه ساخته و به فرار سرمايه از اين بخش منتهي خواهد شد. مشابه چنين روندي در بخش پتروشيمي نيز در حال مشاهده است كه خبرهاي منتشره در مورد احتمال تصويب گاز 15سنتي به توقف تمامي طرح‌هاي در حال اجرا در استان‌هاي كشور و تعميق ركود در اين بخش مي‌انجامد. در اين شرايط نبود تشكل مدافع حقوق سهامداران و همچنين بي‌تحركي نهادهاي بازار سرمايه به ويژه شركت بورس، نگراني سهامداران را دو چندان كرده است. در بازار سهام هفته گذشته تحولات در ديگر بورس‌ها نيز با اهميت بود. شروع معاملات ميعانات نفتي و گاز مايع در بورس انرژي گامي در جهت شفاف‌سازي قيمت‌گذاري اين محصولات تلقي مي‌شود. اين تصميم همچنين نرخ‌هاي خريد شركت‌هاي پالايشگاهي و برخي از پتروشيمي‌ها را شفاف مي‌كند به ويژه آنكه در حال حاضر قيمت فروش ميعانات گازي به برخي از شركت‌ها به مراتب بيش از قيمت‌هاي كشف شده در بورس انرژي است. معاملات بازارهاي جهاني نيز همچنان آرامش نسبي را شاهد است، به گونه‌اي كه در اين بخش بهاي مس در سطح 7هزار و 345دلار، بهاي آلومينيوم يك هزار و 752دلار، روي 2هزار و 82دلار و سرب 2هزار و 198دلار گزارش شده است.



    در بازار چه خبر بود؟


    بازار روز چهارشنبه همچنان جو ضعيفي را شاهد بود كه به افت هزار و 402واحدي شاخص كل منجر شد. در همين حال روز چهارشنبه اختلاف ميان عدد اعلامي شاخص در سامانه نامك و سايت شركت مديريت فن‌آوري بورس تهران موجب بروز شايعاتي شد كه جو بازار را متاثر كرد. شاخص روز چهارشنبه عملا 1/61درصد كاهش را تجربه كرد. در همين حال كارشناسان بازار به دليل تعطيلي روز يكشنبه نيز در انتظار بازار نه‌چندان قوي در شروع هفته آينده هستند تا در روز دوشنبه روند واقعي معاملات از سر گرفته شود. در بازار چهارشنبه در گروه پتروشيمي بازگشايي پتروشيمي خارك در روزي منفي به بازدهي مثبت براي سرمايه‌گذاران منجر شد تا نشان دهد باوجود نگراني از نرخ گاز پتروشيمي‌ها اين گروه پتانسيل‌هاي مناسبي را در اختيار دارد. «شخارك» سود هر سهم سال مالي جاري خود بر اساس عملكرد 9 ماهه را از 5765‌ريال به 7389 ريال افزايش داده و با تعديل مثبت 28‌درصدي روبه‌رو شده و در 9 ماهه نيز 75‌درصد آن را پوشش داده است. در گزارش جديد مقدار كل توليد، 6 هزار تن افزايش پيدا كرده است. مقدار توليد پروپان و بوتان از 80 هزار تن به بيش از 90 هزار تن افزايش داشته است ولي مقدار توليد پيش بيني شده متانول از 600 هزار تن به 580 هزار تن كاهش يافته است. در 9 ماهه نيز در كل 4/73 درصد تناژ توليدي را پوشش داده است. در اين گروه بحث اساسي در حال حاضر واگذاري 40درصد سهام پتروشيمي پارس به عنوان يك انتقال مهم است. اهميت پتروشيمي پارس در صنعت پتروشيمي كشور و واحدهاي موجود در عسلويه موجب جلب توجه به اين عرضه شده است.



    به نظر مي‌رسد در حال حاضر دو سناريو پيش پاي اين معامله است، نخست خريد اين بلوك توسط كنسرسيوم غدير و پارسان است كه موجب مي‌شود اين شركت از ساتا خارج نشده و البته مشكلات نقدينگي ساتا در پايان سال براي پرداخت به مستمري‌بگيران نظامي نيز بر طرف شود و دوم خريد اين واحد توسط هلدينگ خليج فارس است كه موجب تقويت هلدينگ خليج فارس خواهد شد. در همين شرايط تامين نقدينگي اين خريد نيز اهميت فراواني دارد زيرا خريدار بايد بتواند 65درصد مبلغ اين خريد را در 40 روز پرداخت كند. در اين شرايط نگاه‌ها به سوي جلسه مجمع عمومي 8‌بهمن پتروشيمي پرديس است زيرا هلدينگ نفت و گاز پارسيان اگر تصميم به خريد پتروشيمي پارس داشته باشد با توجه به انباشته هزار ميلياردي خود و نزديك به 600ميلياردي سرمايه‌گذاري غدير چاره‌اي جز تقسيم كل سود پتروشيمي پرديس و گرفتن هزار ميليارد تومان سود از اين شركت ندارد و پس از آن بايد براي تامين بخشي از ثمن اين معامله پرداخت غير‌نقدي را در دستور كار قرار دهد. در آن سو اما هلدينگ خليج‌فارس با انباشته 2هزار و 500ميليارد توماني خود كار ساده تري دارد. در اين ميان نقطه ابهام در شرايط كنوني مالكيت آريا ساسول است، زيرا در حالي كه 50درصد اين شركت متعلق به پتروشيمي پارس است، مالكيت 50درصد ديگر اين شركت كه گفته مي‌شود توسط ساسول آفريقاي جنوبي فروخته شده هنوز مبهم است. در همين حال حضور كنسرسيومي هلدينگ خليج فارس و پارسان نيز مي‌تواند جذاب‌ترين سناريو براي بازار باشد.



    در گروه پالايشگاهي، پيشرفت فيزيكي طرح افزايش ظرفيت توليد بنزين پالايشگاه نفت بندرعباس با نصب برج جداكننده نفتا افزايش يافت. به گزارش «شانا»، برج جداكننده نفتاي طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه بندرعباس به وزن ٥٤٠ تن و ٦٠ متر ارتفاع نصب شد. در گروه معدني روز چهارشنبه تمامي نمادهاي سنگ‌آهني با صف فروش همراه شدند كه در اين ميان دو شركت گل گهر و چادر ملو به دليل عوارض جديد و صبانور با ثبت افزايش سرمايه اخير شركت با مازاد عرضه مواجه است. در همين ارتباط، محمود نوريان در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاري فارس، اظهار كرد: مصوبه كميسيون تلفيق بر روي سه شركت چادرملو، گل‌گهر و سنگ‌آهن مركزي تاثيرگذارخواهد بود. وي افزود: ممكن است اين مصوبه در آينده در مورد معادن كوچك بخش خصوصي نيز اجرايي شود. مدير‌عامل چادرملو با بيان اينكه اجراي مصوبه كميسيون تلفيق، توسعه طرح‌هاي سه شركت بزرگ سنگ‌آهني را دچار مشكل خواهد كرد، افزود: به نظر من هزينه حاصل از اين محل، براي توسعه معادن سنگ‌آهن صرف نخواهد شد. وي تاكيد كرد: قبلا شركت‌هاي سنگ‌آهني براي تعيين بهره مالكانه 15 درصدي توافق كرده بودند، ولي حال اين رقم 30 درصد تعيين شده است كه تاثير منفي در وضعيت شركت‌ها خواهد داشت. نوريان تاكيد كرد: تلاش مي‌كنيم با افزايش قيمت سنگ‌آهن، هزينه‌ تحميل شده به شركت‌هاي سنگ‌آهني از محل بهره مالكانه راجبران كنيم. در همين حال بازار در انتظار روشن شدن ميزان عوارض و تصميم صحن مجلس است. در شرايط كنوني ميزان تاثير اين مصوبه بر نمادهاي گل‌گهر و چادر‌ملو حداكثر در حد 300 و 150ريال خواهد بود، اما ابعاد واقعي اين مصوبه پس از تصويب نهايي طرح و شفاف‌سازي مكانيزم قيمتي خواهد بود زيرا در مقابل اين عوارض شركت‌هاي سنگ‌آهني ممكن است عرضه محصول خود را منحصرا در بورس كالا صورت دهند.



    در اين گروه توسعه معادن روي ايران در اطلاعيه‌اي اعلام كرده تقاضاي افزايش سرمايه و انتشار سهام جديد اين شركت در سازمان بورس و اوراق بهادار مورد بررسي و تاييد قرار گرفته است. «كروي» با سرمايه 191 ميليارد و 395 ميليون توماني در اين اطلاعيه اعلام كرده افزايش سرمايه يادشده به مبلغ 50 ميليارد تومان (نزديك به 26درصد) از محل سود انباشته و به‌منظور اصلاح ساختار مالي، جلوگيري ازخروج وجه نقد و توسعه سرمايه‌گذاري‌ها انجام خواهد شد. در گروه فلزي پوشش مناسب شركت‌هاي فولادي انتظارات اوليه كارشناسان را محقق كرده است. در همين حال اشباع بازار داخلي، دست شركت‌ها را براي صادرات بازگذاشته است كه اين موضوع نيز در گزارش برخي از شركت‌ها به چشم مي‌خورد. در اين گروه ذوب‌آهن اصفهان در گزارش 9 ماهه 390 ريال سود به ازاي هر سهم محقق كرده است كه معادل 81 درصد آخرين سود پيش‌بيني شده توسط شركت است. در گروه بانكي بانك خاورميانه از بازار پايه به بازار دوم فرابورس منتقل شده است، در گروه تجهيزات، تراكتور‌سازي با تعديل 30درصدي مواجه شده است. شركت 90 ميليارد توماني تراكتور‌سازي ايران در اطلاعيه‌اي پيش‌بيني درآمد هر سهم در سال مالي منتهي به 29 اسفند 92 براساس عملكرد واقعي دوره 9 ماهه را مبلغ 280 ريال اعلام كرده كه در دوره يادشده 75 درصد از اين مبلغ را محقق كرده است. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاري منفي بود كه در آن ارزش معاملات نيز به 405ميليارد تومان رسيد و همه آمار‌هاي هفتگي نيز با افت همراه شدند.
    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #1172
      در انتظار عرضه هلدينگ دارويي


      دنیای اقتصاد -همايون دارابي:
      بورس اوراق بهادار تهران روز شنبه به دليل مصادف بودن با تعطيلي روز يكشنبه با جو آرام و به دور از تب و تاب هميشگي همراه بود. روز شنبه همچنان بورس روند كاهشي را شاهد بود كه به دليل عدم حضور شمار قابل توجهي از فعالان بازار از حجم آن كاسته شده و بازار در كنار افت شاخص معادل 82/0 درصد، شاهد كاهش حجم معاملات به 313 ميليارد تومان بود. بازار امروز در شرايطي فعاليت خود را شروع مي‌كند كه دو مساله مهم پيش روي آن قرار دارد. نخستين مساله شروع جلسات مجلس شوراي اسلامي و كميسيون تلفيق است كه احتمالا همچنان خبرهايي را در مورد شركت‌هاي بورسي در بر خواهد داشت و دوم عرضه هلدينگ دارويي تامين اجتماعي است كه حركتي كم سابقه در سطح بازار سرمايه محسوب مي‌شود. گروه دارويي بورس به صورت سنتي در اختيار شركت‌هاي كوچك و با سهام شناور اندك قرار دارد، اما عرضه تيپيكو فرصت مناسبي براي سرمايه‌گذاران حقوقي بازار به شمار مي‌رود تا در سايه وضعيت مناسب گروه دارويي در گزارش‌هاي 9 ماهه با يك عرضه قابل ملاحظه مواجه شوند. تيپيكو داراي 30شركت است كه 11شركت تامين‌كننده مواد اوليه دارويي با سهم 70درصدي فروش، 11شركت فرآورده دارويي با سهام 34درصدي، 4شركت توزيع با سهم 33درصدي و 3شركت بازرگاني با سهم 40درصدي صادرات دارو در پرتفوي اين شركت وجود دارد. هر چند كه بازار نگران تكرار عرضه‌هاي گران و مشكل‌ساز گذشته تامين اجتماعي است اما در صورت قيمت‌گذاري مناسب، اين شركت مي‌تواند حضور موفقي در بورس داشته باشد.



      در بازار روز شنبه در تحولات اقتصادي مديركل نظارت بر بانك‌هاي بانك مركزي موارد مهمي را مطرح كرد. به گزارش روابط عمومي بانك مركزي اميرحسين امين آزاد، در مورد سرمايه‌گذاري بانك‌ها در بورس و شركتداري گفت: بانك‌ها طبق قانون عمليات بانكي بدون ربا مي‌توانند بخشي از منابع خود را صرف خريد سهام شركت‌ها كنند ولي مواردي همچون چارچوب خريد سهام، در چه شركت‌هايي مي‌شود سرمايه‌گذاري كرد و سقف ميزان خريد سهام و... در مصوبه سال 86 شوراي پول و اعتبار تحت عنوان دستورالعمل سرمايه‌گذاري موسسات اعتباري تعيين شده است. اين مصوبه تصريح كرده است بانك‌ها مي‌توانند حداكثر تا سقف 40 درصد از سرمايه پايه خود، سهام شركت‌ها را در اختيار داشته باشند. وي افزود: منابع بانك‌ها مشاع هستند؛ به این معني كه حقوق صاحبان سهام (مشتمل بر سرمايه) و سپرده‌هاي مردم درهم‌آميخته شده‌اند، بنابراين نمي‌توان گفت سهام خريداري شده از محل سرمايه است يا سپرده‌هاي مردمي، اما بانك‌ها موظفند نسبت يادشده را رعايت كنند. البته در برخي موارد امكان رعايت آن وجود ندارد، به‌طور مثال دولت بابت رد ديون خود سهام يك نيروگاه برق را به يك بانك واگذار كرده در نتيجه بانك به‌طور ناخواسته نسبت‌هايش به‌هم‌خورده است و از طرف ديگر، امكان فروش سريع سهام اين شركت را هم ندارد، بنابراين مجبور است سهام آن شركت را نزد خود نگه دارد. در ماده 44 قانون پولي و بانكي كشور، حكم به ايجاد هيات انتظامي بانك‌ها داده شده و تخلفات بانك‌ها از مصوبات شوراي پول و اعتبار در آن قابل بررسي و رسيدگي است. تذكر كتبي به مديران متخلف، اعمال جرايم نقدي، محدود يا ممنوع كردن برخي فعاليت‌هاي بانك و در نهايت، لغو مجوز بانك از جمله اين مجازات‌ها است.



      حقوقي‌ها بازار را در اختيار مي‌گيرند


      در ديگر تحولات قابل اعتنا در بازار همچنين مي‌توان به بازگشت سهم حقوقي‌ها اشاره كرد. در حالي كه سهم حقوقي‌ها در ابتداي ماه جاري به حدود 30درصد كاهش يافته بود روز چهارشنبه براساس آمارها سهم حقوقي‌ها به 81/48 درصد و حقيقي‌ها به 19/51 درصد رسيد. حجم فعاليت حقوقي‌ها در خريد نيز به 56/53 درصد رسيده كه نشان‌دهنده بازگشت تعادل سنتي به بازار است. در بازار روز شنبه در گروه خودرويي انتشار گزارش‌هاي نامناسب شركت‌هاي خودرويي ادامه داشت و ايران خودرو ديزل نيز همانند سايپا ديزل گزارش ضعيفي را منتشر كرد كه زيان شركت را از 421ريال به 1377ريال افزايش داد. اين گزارش افت 9/9 درصدي خاور در بازگشايي را رقم زد. در گروه پالايشي امروز نماد پالايشگاه بندرعباس براي انتخاب اعضاي هيات مديره متوقف مي‌شود. در گروه پتروشيمي نماد‌هاي عمده گروه در انتظار انتشار گزارش‌هاي 9 ماهه هستند؛ موضوعي كه با رشد بهاي محصولات پتروشيمي از جمله اوره در بازار جهاني همزمان شده است. در اين گروه با انتشار گزارش‌هاي اوره سازان از جمله پرديس و كرمانشاه از نگراني بازار در مورد تاثير نرخ گاز كاسته شده است. انتظار مي‌رود گزارش‌هاي پلي‌اتيلني‌ها نيز گزارش‌هاي خوبي باشد.



      در گروه معدني نمادهاي شاخص به دليل نگراني از عوارض معدني با صف فروش همراه بودند؛ هر چند كه اين عوارض تنها مشمول سنگ‌آهني‌هايي است كه پروانه آنها در اختيار ايميدرو قرار دارد، بنابراين تنها شركت‌هاي گل‌گهر و چادرملو از اين عوارض متاثر مي‌شوند. در همين حال چانه‌زني‌هاي سنگيني نيز در حاشيه اين مصوبه در حال جريان است. موضوع حذف ديگر عوارض دريافتي از سنگ‌آهني‌ها، عرضه سنگ‌آهن در بورس كالا، حل مشكل گهر زمين، تقسيم عوارض ميان شركت‌هاي سنگ‌آهني و فولادي از جمله مواردي است كه در چانه‌زني‌هاي دولت وشركت‌هاي سنگ‌آهني در مورد اين عوارض مطرح است. در اين گروه صبانور كه در 9 ماه امسال 1116 ريال به ازاي هر سهم، سود محقق كرده است براي تعديل سود متوقف شد. در اين گروه باما در گزارش 9 ماهه، سود هر سهم سال مالي جاري خود را از 1787 ريال به 1872 ريال معادل 5درصد افزايش داده است. در گروه سرمايه‌گذاري، مجمع سرمايه‌گذاري بيمه به دليل عدم حضور سهامداران تشكيل نشد. با توجه به مالكيت قابل ملاحظه حقيقي‌ها در برخي از شركت‌ها از جمله بيمه نحوه تشكيل اين مجامع نيز جالب خواهد بود. در گروه تجهيزات، مپنا با صف فروش بسته شد تا اين شركت همچنان با رفتار احساسي هم در خريد و هم در فروش مواجه باشد. در گروه بانكي، بانك صادرات همچنان با معاملات پر‌حجمي مواجه شد به گونه‌اي كه روز شنبه نيز يك بلوك 577ميليوني سهم در بازار داد و ستد شد. در مجموع بازار روز شنبه بازاري منفي و كم‌توان بود اما انتظار مي‌رود شرايط امروز بازار، بهتر باشد.



      سفته‌بازی در اوراق تسهیلات مسکن ادامه دارد


      در شرایطی که شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش تقریبا 727 واحدی به زیر 85 هزار واحد کاهش یافته، روز شنبه شاخص در بازار فرابورس افزایش 2/1 واحدی را تجربه کرد. این افزایش موجب شد تا رقم شاخص در این بازار به 831 واحد برسد. روز شنبه، میان تعطیلی در این بازار با معامله 5/66میلیون برگه اوراق بهادار ارزش معاملات روزانه از 770 میلیارد ریال بالاتر رفت. نماد‌های مارون، ذوب، زاگرس، میدکو و جم در این روز با تاثیر مثبت عامل بالارفتن شاخص کل بودند و در مقابل نماد شتران و شرانل شاخص را تعدیل کردند. پتروشیمی‌ها و پالایشگاهی‌ها همچنان از بلاتکلیفی نرخ خوراک گازی نوسان قیمت را تجربه مي‌كنند. اتفاقات مهم بازار فرابورس از 17 دی حول محور افزایش میزان وام مسکن تا 35 میلیون تومان از طریق اوراق تسهیلات مسکن گردش دارد. این اوراق از محدوده 37 هزار تومان تا تقریبا 60 هزار تومان گران شده و به‌رغم مجوز دامنه 50 درصدی افزایش قیمت در روز سه‌شنبه، براي كاهش نوسانات قيمتي این اوراق در روز شنبه باز هم با افزایش 5 درصدی مواجه شدند. همچنان قیمت این اوراق رو به افزایش دارد و اغلب خریداران حاضر به فروش نیستند. با اینکه خبرهایی از افزایش عرضه نیز توسط بانک مسکن از امروز (دوشنبه) برای عرضه 900 هزار فقره اوراق 500 هزار تومانی وام مسکن منتشر شده، اما سفته‌بازی در بازار این اوراق همچنان ادامه دارد.



      اوراق تسهيلات مسكن روز شنبه هم در صدر بیشترین افزایش قیمت‌ها قرار داشتند.


      در بازار روز شنبه بیشترین ارزش معامله به اوراق اجاره 3 ماهه 20 درصدی سپهر اختصاص یافت که بیش از 154 هزار برگه از این اوراق تقریبا 154 میلیارد ریال معامله را برای آن رقم زد. همچنین در این بازار معامله بیش از 8 میلیون برگه از سهام ذوب‌آهن اصفهان، نماد ذوب را در صدر بیشترین حجم معاملات قرار داد. همچنین در بین مهم‌ترین اطلاعیه‌های ناظر بازار اشاره شد که روز يكشنبه مورخ 13 بهمن تعداد 20 درصد از سهام شركت پتروشيمي سلمان فارسي (سهامي خاص) متعلق به شركت ملي صنايع پتروشيمي به‌طور يكجا و به صورت نقد يا نقد و اقساط در بازار سوم فرابورس ايران عرضه مي‌شود.
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #1173
        ادامه سقوط آزاد بازار سهام


        دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
        شاخص كل بورس اوراق بهادار تهران ديروز نزديك به 6/1 درصد ديگر افت كرد تا در مجموع در خلال يك هفته اخير 8درصد كاهش را شاهد باشد. شاخص كل ديروز با هزار و 331واحد افت به سطح 83هزار واحد بازگشت تا در عدد 83هزار و 641واحد آرام بگيرد. تنها دو هفته پيش بود كه شاخص كل در حال رسيدن به 90هزار واحد بود؛ امري كه با عرضه‌هاي سنگين سهام دولتي، تشويق سهامداران به عدم خريد و ابراز نگراني از تشكيل حباب در بازار، تصميمات كميسيون تلفيق و صنايع مجلس در مورد عوارض معدني و نرخ خوراك گاز پتروشيمي‌ها و همچنين خبر انتقال برخي سهام بازار پايه به بازار توافقي، رو به كاهش گذاشت تا بخشي از آنچه بازار در سال جاري اندوخته بود بر باد رود. در همين حال اگر چه بازار به صورت سنتي در بهمن‌ماه و به ويژه ايام دهه فجر كارنامه مثبتي را برجاي مي‌گذارد اما در سال جاري هنوز اين جريان به چشم نمي‌خورد و شرايط به گونه‌اي در گرو تصميمات مجلس شوراي اسلامي باقي مانده است. از ديدگاه كارشناسان عدم حمايت از بازار موجب افزايش نگراني در بازار خواهد شد. در بازار ديروز در خبرهاي سياسي شروع اجراي مفاد توافق ژنو پيش روي معامله‌گران بود؛ امري كه با تعليق غني‌سازي 20درصد و شروع رقيق‌سازي ذخاير اورانيوم 20درصدي شروع شده است.در همين شرايط ديروز اعلام شد كه ايران در اجلاس ژنو 2شركت خواهد كرد. ديروز حسين امير عبداللهيان، معاون امور عربي و آفريقايي وزير امور خارجه گفت: جمهوري اسلامي ايران دعوتنامه شركت در نشست ژنو 2 درباره سوريه را دريافت كرده است.



        در خبرهاي مهم ديگر ديروز براي بازار يك منبع آگاه از تعيين تكليف شدن سهميه و قيمت بنزين در گام دوم هدفمند كردن يارانه‌ها خبر داد و گفت: به‌طور قطع بنزين آزاد از 700 تومان فعلي افزايش قيمت خواهد يافت و نرخي بين 1000 تا 1200 تومان خواهد داشت. اين منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس با اشاره به بحث و بررسي دولت در خصوص سهميه و قيمت بنزين در گام دوم قانون هدفمند كردن يارانه‌ها گفت: چند سناريو در دولت مورد بررسي قرار گرفت كه همه اين سناريو‌ها بر افزايش قيمت بنزين آزاد از 700 تومان فعلي به 1000 تا 1200 تومان توافق دارند. در معاملات ديروز بازار شاهد عرضه 290ميليون سهم هلدينگ دارويي تامين بود تا اين شركت در نرخ 6هزار و 45ريال به روي تابلو برود.اين عرضه با استقبال بازار مواجه شد به ويژه كه قيمت عرضه سهام مناسبتر از عرضه‌هاي قبلي تامين اجتماعي تعيين شده بود. در بازار ديروز همچنين اعلام شد كه روز چهارشنبه نيز نفت سپاهان پس از تصويب انتقال اين سهم از بازار توافقي به بورس عرضه اوليه خواهد داشت. در گروه معدني ديروز وحشت از عوارض 30درصدي همچنان بازار معدني‌ها را در بر گرفته بود. در همين رابطه حميد‌رضا فولادگر در گفت‌وگو با خبرگزاري تسنيم، با اشاره به اينكه در روند بررسي بودجه سال 93 به هيچ عنوان بحث وضع 30 درصدي عوارض بر كل معادن كشور مطرح نيست، اظهار كرد: كميسيون تلفيق با توجه به پيشنهادهاي متعدد فقط اين ميزان عوارض را براي دو معدن چادرملو و گل‌گهر كه پروانه بهره‌برداري آنها به نام ايميدرو است، در نظر گرفته است. وي با بيان اينكه در بودجه 92 براي دو معدن مذكور عوارض 5 درصدي و امسال در بودجه 93 حدود 30 درصد پيشنهاد شده است، افزود: اين پيشنهاد هنوز به تصويب نهايي نرسيده است و بايد طي جلسات متعدد در بخش هزينه‌اي ابهامات برطرف و در نهايت در صحن علني مورد تصويب قرار گيرد.



        در گروه فولادي ديروز گزارش‌هاي منتشره شركت‌هاي فولادي چندان قابل توجه نبود. ديروز فولاد آلياژِي ايران و فولاد خوزستان شرايط ضعيفي را نمايش دادند. در اين گروه شركت فولاد خوزستان در گزارش خود براي هر سهم مبلغ 1946 ريال سود خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با اطلاعيه قبلي (به مبلغ 2129 ريال) نزديك به 9 درصد كاهش داشته است. در همين حال ملي مس نيز ديروز نااميد‌كننده ظاهر شد. «فملي» در حالي براي هر سهم در سال مالي92 مبلغ 504 ريال عايدي خالص پيش‌بيني كرده كه اين مبلغ در مقايسه با اطلاعيه قبلي شركت نزديك به 5/8 درصد كاهش داشته است. اين شركت كه دوره 9 ماهه را با تحقق 62 درصد از بودجه به پايان رسانده علت تعديل منفي اخير را ناشي از عدم تحقق فروش خارجي در دوره 9 ماهه ابتداي سال اعلام كرده است. در گروه پتروشيمي محمد قسيم عثماني در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس، در مورد تعيين نرخ خوراك پتروشيمي‌ها در لايحه بودجه سال آينده، اظهار كرد: كميسيون تلفيق براي تعيين اين نرخ كارگروهي را تشكيل داده است. وي افزود: اين كارگروه همچنان در حال بررسي اين موضوع بوده و تاكنون پيشنهادهاي خود را به كميسيون تلفيق ارائه نكرده است. اين عضو كميسيون تلفيق با بيان اينكه خوراك پتروشيمي جزو منابع ملي است، گفت:‌ بنابراين نبايد به قيمتي غيرواقعي اين محصول را نرخ‌گذاري كرد. در گروه پتروشيمي خبرهاي خارجي همچنان حكايت از كاهش شديد بهاي گاز به دليل افزايش برداشت‌هاي ايالات متحده از منابع غير‌متعارف شيل گاز دارد. براساس قيمت‌هاي اعلام شده بهاي هر تن‌ اتيلن در آمريكا تا سقف 500دلار در هر تن كاهش يافته است. نرخ اتيلن در ديگر مناطق دنيا نزديك به هزار و 200دلار است. در گروه پتروشيمي شركت پتروشيمي مارون با 400 ميليارد تومان سرمايه پيش‌بيني درآمد هر سهم بر‌اي سال مالي منتهي به 29 اسفند 92 براساس عملكرد واقعي دوره 9 ماهه نخست را مبلغ 6915 ريال اعلام كرده كه در دوره مورد بررسي موفق به تحقق 72 درصد از اين مبلغ شده است. مارون سود خود را 7درصد بالا برده است. در مجموع بازار ديروز بازاري ضعيف بود كه در آن ارزش معاملات نيز به 423ميليارد تومان بالغ شد.
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • Oct 2010
          • 4902

          #1174
          آغاز تغییر در مسیر بورس


          بعد از کاهش شدید شاخص کل بورس تهران و ثبت یک هفته کاهشی که نزول 7 درصدی دماسنج بازار ‌سرمایه را به همراه داشت، دیروز از سرعت افت شاخص کاسته شد و رقم آن با اندکی کمتر از نیم درصد ریزش مواجه گردید. این در شرایطی است که شاخص 30 شرکت بزرگ بورس روز گذشته از کلیت بازار‌سرمایه تبعیت نکرد و مثبت شد. کارشناسان معتقدند عرضه‌های اولیه برخی شرکت‌ها مانند هلدینگ دارویی تامین در کنار خوش‌بینی‌ها به اخبار سیاسی و تغییر مسیر گزارش‌های خوش 9 ماهه از عوامل تغییر جهت بورس به حساب می‌آید.


          آغاز تغيير روند بازار



          دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز پس از نزديك به يك هفته افت شاخص شاهد تقويت تقاضا و آغاز روند جمع‌آوري صف‌هاي فروش بود. در بازار ديروز بخشي از صف‌هاي فروش جمع آوري شد و انتظار مي‌رود بقيه صف‌هاي فروش نيز در روز جاري و ابتداي هفته آينده جمع‌آوري شود. اين در حالي است كه در ساعت پاياني بازار شاهد افزايش عرضه‌ها و روند منفي در قيمت‌ها بوديم تا در نهايت شاخص كل با 389 واحد افت مواجه شود. از ديدگاه كارشناسان خبرهاي خوب سياسي و اجراي توافق‌نامه ژنو، كاهش قيمت‌ها و افزايش ارزندگي قيمت‌ها و همچنين گزارش‌هاي 9 ماهه مناسب شركت‌ها موجب شده است تا به‌رغم ابهامات مربوط به قيمت گاز پتروشيمي و عوارض معدني بازار به سمت خريد گرايش يافته و جمع آوري صف‌هاي فروش آغاز شود. در اين ميان تكذيب شايعاتي در مورد تغييرات مديريتي در بازار سرمايه نيز نقش مهمي در بازگشت آرامش به بازار داشت. عصر روز دوشنبه وزير امور اقتصادي و دارايي برخي شايعات درباره تغيير رئيس سازمان بورس را تكذيب كرد. در معاملات ديروز همچنين تشكيل صف خريد براي نماد تازه وارد تيپيكو نيز بر بهبود شرايط بازار تاثير داشت. در بازار ديروز در گروه نفتي شركت پالايش نفت تبريز با سرمايه‌اي نزديك به 194 ميليارد و 210 ميليون و 600 هزار تومان اطلاعات و صورت‌هاي مالي ميان‌دوره‌اي 9 ماهه منتهي به 30 آذر 92 را به اطلاع سهامداران رسانده است. «شبريز» در دوره 9 ماهه براي هر سهم مبلغ 2318 ريال سود خالص محقق نموده كه در مقايسه با دوره مشابه سال قبل 154 درصد افزايش داشته و اين در حالي است كه با توجه به بودجه 3601 ريالي اين شركت دوره مورد بررسي با تحقق 64 درصدي روبه‌رو بوده است.



          در گروه معدني، شركت توسعه معادن روي با سرمايه 191 ميليارد و 395 ميليون تومان پيش‌بيني درآمد هر سهم سال مالي منتهي به 29 اسفند 92، مبلغ 608 ريال سود خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با اطلاعيه قبلي (به مبلغ 569 ريال) نزديك به 7 درصد افزايش داشته است. در گروه تجهيزات ديروز صف فروش مپنا براي دقايقي جمع‌آوري شد تا اين نماد مهم بازار نيز به سوي تعادل برود. در گروه تجهيزات ديروز اعلام شد كه بانك اقتصاد نوين سهام تعاوني خاص كاركنان را در آذرآب عرضه خواهد كرد. اين عرضه مالكيت آذرآب را منتقل خواهد كرد. براساس اعلام بانك اقتصاد نوين به وكالت از شركت تعاوني خاص كاركنان ايران خودرو روز چهاردهم بهمن ماه، تعداد 99 ميليون و 461 هزار سهم از سهام آذرآب را در بازار دوم مي‌فروشد. اين تعداد از سهام 95/9 درصد از كل سهام شركت است و به صورت يكجا و نقد با قيمت پايه چهار هزار و 200 ريال فروخته مي‌شود. در گروه پتروشيمي ديروز هلدينگ خليج فارس پس از تعديل مناسب سود بازگشايي شد كه با افت قيمت مواجه شد. در اين گروه قائم‌مقام معاون برنامه‌ريزي وزير نفت از تشكيل كارگروه تصميم‌گيري درباره قيمت حامل‌هاي انرژي از جمله بنزين و هدفمندي يارانه‌هاي سال آينده با محوريت وزارت اقتصاد و حضور وزارت نفت خبر داد و گفت: هر زمان از ما درباره قيمت انرژي پيشنهاد خواسته‌اند، ارائه كرده‌ايم. خجسته‌مهر با بيان اينكه در قيمت‌گذاري خوراك اقتصاد طرح‌هاي پتروشيمي هم بايد بر اساس قانون هدفمندي مورد توجه قرار بگيرد، افزود: قيمت‌هاي فعلي را كسي قبول ندارد، در مورد خوراك گاز مجموعه وزارت نفت و معاونت برنامه‌ريزي كار كارشناسي انجام داده‌اند و قيمت‌هايي نيز اعلام شده است اما هنوز جمع‌بندي نهايي براي قيمت انجام نشده است. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي اما با خريدهاي پر حجم‌تر بود كه در آن شاخص كل 47/0 درصد افت كرد. شاخص ديروز به 83هزار و 252واحد رسيد. ارزش معاملات نيز به 388ميليارد تومان بالغ شد.
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • تیدی آلفا
            Banned
            • Jul 2013
            • 2540

            #1175
            پاسخ : جنب پــل حــا فظ

            هشدار به مسولين سازمان بازرسي و وزارت اطلاعات کشور



            ريزش و سقوط غير طبيعي شاخص با وجود اخبار خوب و مثبت و ثبات سياسي داخلي کشور و بين المللي از قبيل رسيدن روزهاي تاريخي برداشتن تحريمها که همه ملت سالها منتظر آن بودند و بهبود روابط بين الملل بين ايران و ابر قدرتهاي جهان که هر يک از اين لغو تحريمها به خودي خود قدرت لازم را براي تحريک و رونق اقتصاد و بورس کشور دارا مي باشد .

            حال چرا بايد تنها با خبر عزل آقاي صالح آبادي و به طبع آن دارو دسته ايشان از قبيل مالمير ، خواجه نصير و حسيني و....... سرمايه هاي سنگين از بازار اينگونه خارج شوند و با سرمايه و زندگي سهامداران که بر حسب اعتماد بر دولت قدم در بورس کشور گذاشته اند اينگونه نابود شود.
            مگر مسولين کنوني سازمان چه رابطه اي با اين فروشها و خروجهاي بي دليل و بي تحليل منطق دارند؟؟؟؟
            اين امر بطور واضح نشان دهنده دستهاي آلوده مسولين کنوني بورس است که با سفته بازي و پولشويي که در اين مدت براه انداخته اند قيمتها سهمها را بالا پايين بردن و فريب سهامدارن حقيقي و اين مصداق بارز دزدي و چپاول از بيت المال کشور است که حال وقتي آقاي رييس و معاونين خطر عزل را بيخ گوششان ميبينند اينگونه بي مهابا سرمايه هاي باد آورده خود را از بازار خارج ميكنند و اين است نتيجه اش که اين روزها ديده ميشود بر خلاف اينهمه اخبار خوب سياسي و اقتصادي .

            اين روند براي مسولين قضايي کشور هشدار است . طوري نشود که آقاي صالح آبادي و معاونينشان از قبيل مالمير و خواجه نصير و.... هم همانند خاوري و ديگر خاوري ها از کشور به همراه سرمايه هاي سنگين بيت المال خارج شوند و ملت بعد ها بفهمند که مسولين بنگاه اصلي اقتصاد و صنعت کشور چه کلاهبرداري هنگفتي کرده اند و دست مسولين قضايي به هيچ جا بند نباشد.
            مسولين از همين الان به فكر حفاظت از سرمايه هاي مردم باشيد تا در آينده سرافكنده در برابر ملت نشويد

            در نهايت بازهم از متذكر ميشم که اين منابع مالي سنگين که بدون هيچ دليلي در حال خروج از بازار است چه رابطه اي با مسولين کنوني بورس دارند ؟؟؟؟ اگر آقاي صالح آبادي سالم و خالص فعاليت ميكرد (در اين مدت اخير پولشويي و سفته بازي در بازار بيداد ميكرد و اكثر سهامداران حقيقي متوجه اين دستكاري در قيمت سهمها شده بودند و تخلف مسولين سازمان به وضوح بر همگان روشن بود ، از گزارشهاي زيانده سهمها و صف خريدشان و به دنبال آن تعديل بالاي سهمها و صف فروششان و قانون هاي يک شبه و خارج از قوانين و مقررات بازار همانند بردن سهمها به بازار توافقي (که به عقيده بسياري از بزرگان بازار يک حركت آماتور گونه و نشانه بي سوادي و بي کفايتي مسولين بود) که بدون هيچ دليل بلوكه کردن و ضرر سنگين سهامداران حقيقي را شامل شد و ..... )چرا به دنبال ايشان اين حجم عظيم نقدينگي در حال خروج است. ؟؟؟ حال اين سرمايه که خارج ميشود کجا ميرود؟ اگر جلوي اين روند گرفته نشود بزودي شاهد شروع سفته بازي در بازار هاي موازي مخصوصا زمين خواهيم بود.

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #1176
              آسیب‌شناسی سقوط سنگین سهام


              دنياي اقتصاد-
              بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته برای دومین هفته پیاپی با افت مواجه بود و شاخص کل در مدار 82 هزار واحدی قرار گرفت. از دیدگاه کارشناسان این افت برآیند چند پدیده توامان بوده است. رشد غیرمنطقی قیمت در بسیاری از نمادها، ورود جریان سنگین نقدینگی به بورس، فروش گسترده و غیراصولی سهام توسط سازمان خصوصی‌سازی و بیم سهامداران از گرفتار شدن در این عرضه‌ها، مصوبات دولتی نگران‌کننده برای سهامداران و همچنین شایعات مربوط به تغییرات مدیریتی در سازمان بورس از جمله عوامل اصلی این افت به شمار می‌آیند.


              بازار به دنبال تعادل


              همايون دارابي:
              بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته براي دومين هفته پياپي با افت مواجه بود و تلاش‌هاي اوليه براي به تعادل رساندن بازار بي‌نتيجه باقي ماند. در حالي كه بازار در ابتداي هفته پاياني دي ماه شرايط مناسبي را با رسيدن به مرز بازدهي 130درصد و شاخص نزديك به 90هزار واحد تجربه مي‌كرد، اما شرايط رو به ضعف گذاشته و شاخص با كاهشي چشمگير در اين مدت به 82هزار و 28واحد رسيد؛ افتي سريع و غافلگير‌كننده كه اكثر معامله‌گران را با شرايطي سخت مواجه كرده است. از ديدگاه كارشناسان اين افت برآيند چند پديده توامان بوده است؛ رشد شديد بازار در خلال ايام بعد از توافق ژنو كه موجب نگراني مسوولان بازار شد، سبب شد تا عرضه‌هاي سازمان خصوصي‌سازي و سرمايه‌گذاران حقوقي به شدت بالا رود. همين عرضه‌هاي سنگين نيز بازار را به سوي نمادهاي كوچك هدايت كرد تا اكثر سرمايه‌گذاران در نمادهاي كوچك با مشكلات بنيادي درگير شوند. تعميق اشتباه بازار در گروه‌هاي خودرويي و بازار پايه نيز بر پيچيدگي شرايط افزود. در اين ميان بروز شايعات متعدد و ضعف غير‌قابل انكار مجموعه روابط عمومي‌هاي نهادهاي بازار كه عملا بستر رشد شايعات را فراهم كردند در كنار نگراني از روند بررسي لايحه بودجه و اظهار نظرهاي برخي از نمايندگان كه عملا توجيهي براي آنها نمي‌توان يافت سبب شد تا بازار در آستانه كاهش سريع و گسترده قرار گيرد. اين در حالي است كه بازار سهام نيز به صورت سنتي با ضعف‌ دست به گريبان بوده است؛ نبود استراتژي مشخص و متعدد در ميان سرمايه‌گذاران عمده و حقوقي و همچنين مشكلات قديمي نظير حجم مبنا كه كشف قيمت تعادلي را دشوار مي‌سازد نيز بر دشواري بازار افزود. متاسفانه در بورس تهران به دليل ضعف سنتي تحليل عملا بازار با جريان يكدست حركتي در ميان حقوقي‌ها و حقيقي‌ها مواجه است.



              در اين شرايط زماني كه بازار در حال رشد است هر دو گروه حقيقي و حقوقي تقريبا با شدتي مساوي به خريد مي‌پردازند و در هنگام فروش هر دو گروه مجددا همسو عمل مي‌كنند و از اين رو همواره بازار با جريان غالب حركتي مواجه است. اين امر در شرايطي كه تنش فوري رخ نداده و بازار عملا با تغيير جدي نيز مواجه است، به چشم مي‌خورد تا بازار به جاي برخورد و برآيند تحليل به محلي براي حركتهاي توده‌اي تبديل شود. دراين فضا زماني كه تئوري شكست خورده‌اي نظير حجم مبنا نيز همچنان همانند قانوني مقدس به اجرا در مي‌آيد عملا كشف قيمت تعادلي به يك فرآيند چالشي فرسايشي تبديل خواهد شد. نمونه بارز چنين شرايطي را در نماد مپنا در هفته‌هاي اخير شاهد بوديم. جايي كه به دليل وجود حجم مبنا نماد مديريت پروژه‌هاي نيروگاهي 17روز طول كشيد تا با صف خريد از نرخ 10هزار و 911ريال به 13هزار و 242ريال معادل 21درصد رشد كند، اما در هنگام افت تنها 5روز كاري لازم بود تا همين راه را برعكس طي كرده و از 13هزار و 242ريال به 10هزار و 940ريال بازگردد. اين امر عملا كاركرد تله حجم مبنا را نشان مي‌دهد؛در حالي كه به دليل صف خريد و عدم كشف قيمت هر روزه افراد حقيقي و حقوقي تشويق به نشستن در صف خريد شده و سهام رشد آرامي را به نمايش مي‌گذارد، زماني كه سرانجام 5هزار و 258نفر حقيقي و حقوقي در طي 17روز قادر به خريد سهم مي‌شوند ظرف 5روز افت تمامي بازدهي از ميان رفته و عملا فرصتي نيز براي فروش در اختيار سهامداران قرار نمي‌گيرد. عدم كشف قيمت عادلانه به دليل مساله حجم مبنا موجب مي‌شود تا بازار روند فرسايشي خود را ادامه داده و خروج از اين چرخه نيازمند تزريق نقدينگي باشد. به دليل فرسايشي بودن افت جريان ابطال سرمايه‌گذاري‌ها در صندوق‌ها نيز روند تشديد يابنده‌اي را متناسب با زمان افت پيدا مي‌كنند و افراد سرمايه‌گذار با تداوم افت در طول چند هفته بر ميزان ابطالي‌ها به صورت تصاعدي مي‌افزايند، تا كلاف بازار سردرگم‌تر شود.



              از ديدگاه كارشناسان، بازار اينك نيازمند هماهنگ‌سازي فعالان است؛ امري كه چند هفته پيش به صورت افراطي براي افزايش عرضه‌هاي صورت گرفت اينك بايد به صورت افراطي در مورد خريد به كار گيرد.در همين رابطه ديروز رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با افت بازار گفت: معمولا افراد حرفه‌اي در شرايط افزايش قيمت، سهام خود را مي‌فروشند و با كاهش شاخص‌ها، خريداري مي‌كنند. صالح آبادي افزود: با توجه به كاهش قيمت طلا و مسكن و ارز؛ جذابيت بازار سهام افزايش يافته است و سودآروي سهام حتما بيشتر خواهد شد. در همين حال با افت بازار انتشار اوراق اختيار فروش تبعي نيز در دستور كار قرار گرفته است اوراق اختيار خريد و فروش در صورت انتشار منظم مي‌تواند به تعادل بازار كمك شاياني كند. در اين رابطه معاون بازار شركت بورس از اعلام آمادگي سهامداران عمده حقوقي بزرگ از جمله ساتا، غدير، هلدينگ نفت و گاز پارسيان، تاپيكو، بانك ملت و گروه سرمايه‌گذاري اميد براي انتشار اوراق اختيار فروش تبعي از هفته‌ آينده، با هدف تضمين قيمت سهام تحت مديريت خبر داد. در همين راستا تاپيكو اولين شركتي خواهد بود كه از امروز اوراق اختيار فروش خود را منتشر خواهد كرد، براساس اعلام وب‌سايت بورس اين اوراق با حق اعمال نرخ 5هزار و 650ريال در تاريخ انتهاي شهريور سال آينده خواهد بود. در تحولات اقتصادي معامله‌گران شاهد سخنان اميد بخش رئيس‌جمهوري دكتر روحاني در اجلاس ژنو بودند. اين سخنان تاريخي اطمينان و اعتمادي را به برنامه‌هاي اقتصادي رئيس جمهور افزايش داده است.



              رئيس‌جمهوري ايران در سخنراني افتتاح نشست داووس، بر آمادگي كشورش براي همكاري در زمينه انرژي تاكيد و از مشاركت اقتصادي در حوزه انرژي استقبال كرد. او از سياستمداران و سرمايه‌گذاران جهاني دعوت كرد به ايران بروند و مهمان‌دوستي ايرانيان را تجربه كنند. آقاي روحاني در حاشيه اجلاس داووس با بعضي از مديران حوزه انرژي ديدار كرده است. خبرگزاري رويترز گزارش داده كه رئيس‌جمهوري و وزير نفت ايران در جلسه با مديران نفتي گفته‌اند تا سپتامبر ۲۰۱۴ پروژه‌هاي جديد سرمايه‌گذاري در حوزه انرژي ايران اعلام خواهد شد. اين سخنان به دليل تاكيد دولت بر اعتدال نيز اهميت دارد، اعتدال دولت موجب مي‌شود كه انتظار نرود دولت نرخ حامل‌هاي انرژي را چند برابر كند.در همين حال با كاهش تحريم‌ها و اجرا توافق‌نامه ژنو اميدواري‌ها به اقتصاد كشور افزايش يافته است بازگشت رونق اقتصادي، افزايش صادرات غير‌نفتي، كاهش معوقات بانكي و سرعت يابي طرح‌هاي توسعه‌اي از جمله مواردي است كه هم اكنون در اقتصاد كشور به چشم مي‌خورد. در تحولات مربوط مدير بخش فروش رنو در بيانيه‌اي از آغاز صدور مجدد قطعات خودرو توسط اين شركت به ايران با رفع محدوديت‌هاي مبادلات مالي خبر داده است. در همين حال با نزديكي زمان بررسي لايحه بودجه در صحن مجلس كه احتمالا از روز سه‌شنبه شروع مي‌شود، بحث در مورد برخي موارد از جمله عوارض معدني مورد توجه است.در موضوع گاز پتروشيمي‌ها نيز هفته گذشته مجلس سرانجام به صورت منطقي تصميم به واگذاري موضوع تعيين قيمت گاز به وزارت نفت گرفت، جايي كه انتظار مي‌رود قيمتي مناسب براي گاز تعيين شود.


              در بازار چه خبر بود؟

              بازار روز چهارشنبه همچنان با كاهش شاخص همراه شد، هر چند افت قيمت‌ها به انگيزه معامله‌گران براي خريد افزوده است.اين شرايط موجب شده است بازار با پاتك‌هاي پي‌در‌پي براي جمع آوري صف‌هاي فروش مواجه شود كه مهم‌ترين حركت در مورد مپنا صورت گرفت. در همين حال با انتشار گزارش‌هاي 9‌ماهه بازار حداقل در مورد وضعيت بنيادي شركت‌هاي گروه‌هاي پتروشيمي، دارو، بانك‌ها، پالايشگاه‌ها و معدني - فلزي اطمينان نسبي را به‌دست آورده كه نسبت پي بر ‌اي اين گروه‌ها به لحاظ بنيادي قابل دفاع است اين امر، اما در مورد گروه‌هايي نظير تجهيزات و خودرو همچنان در ابهام قرار دارد. در گروه تجهيزات صف فروش مپنا با خريد 20ميليون سهم جمع‌آوري شد كه مجددا صف فروشي براي اين نماد تشكيل شد. در گروه ساختماني، اميدهاي اوليه براي ايجاد رونق در گروه ساختماني با توجه به رشد بهاي اوراق تسهيلات مسكن به ياس تبديل شده است. با رشد قيمت تسهيلات مسكن هم اكنون خريداران بايد نزديك به 5ميليون تومان بابت خريد اوراق و دريافت وام پرداخت كند كه با توجه به بهره وام رقم نهايي بسيار سنگين‌تر مي‌شود كه همين امر نيز مانع رويكرد گسترده به وام جديد شده است.



              رشد بي‌سابقه قيمت اوراق تسهيلات لزوم اتخاذ سياستي در مورد جلوگيري از سفته بازي در اين اوراق را كه فشار مستقيمي را به اقشار ضعيف خريدار خانه وارد مي‌سازد، مورد تاكيد قرار مي‌دهد. در گروه دارويي، نماد تيپيكو پس از دو روز حضور در بازار با عرضه‌هاي سنگيني مواجه شد هر چند كه اين نماد زير ارزش خالص دارايي‌هاي معامله شده و جريان گزارش‌هاي 9 ماهه شركت‌هاي زير مجموعه آن حكايت از احتمال رشد سود آوري شركت دارد، اما وضعيت بازار سهام موجب شد تا عرضه‌هاي سنگيني در اين نماد رخ دهد. در گروه بانكي، پست بانك شاهد عرضه يك بلوك 5درصدي در نرخ 11هزار و 919 ريال بود كه خريداري براي آن پيدا نشد. در گروه حمل و نقل، توسعه بندري سينا روز چهارشنبه متوقف شد تا احتمال تعديل مثبت اين نماد در بازار شنيده شود. در گروه خودرويي، تلاش‌هايي براي جمع‌آوري صف‌هاي فروش نمادهاي خوردويي به ويژه خودرو و گروه بهمن صورت گرفت. در مجموع بازار روز چهارشنبه هر چند خريداران بيشتري داشت، اما همچنان شاخص با افت هزار و 224واحدي همراه شد و به 82هزار و 28واحد رسيد. ارزش معاملات نيز در بورس و فرابورس به 332ميليارد تومان رسيد.در كل هفته نيز شاخص با افت 83/3 درصدي به بازدهي 6/115درصد عقب‌نشيني كرد.
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • مجيد رادمنش
                مدیر (6)
                • Oct 2010
                • 4902

                #1177
                داستان «سهام شناور آزاد» در بورس تهران


                دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران پس از نزديك به 10 روز افت ديروز شاهد رشد شاخص بود. سرمايه‌گذاران بازار سرمايه روز گذشته در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه بورس با زمزمه‌هايي در مورد حمايت از بازار مواجه بود. در اين شرايط هر چند خرابي سيستم معاملات كه در هفته‌هاي اخير به كرات در بازار رخ داده مانع از جريان روان بازار شد، اما در اكثر نمادها شرايط رو‌به بهبود گذاشت تا برخي از نمادها نظير ايران خودرو حتي تا صف خريد نيز به پيش روند. اين امر هر‌چند كه در نهايت نتوانست دوام بياورد اما انگيزه معامله‌گران را براي بهبود شرايط بازار بهتر كرد؛ امري كه مي‌تواند در روزهاي آينده و با رفع مشكلات سيستم معاملات به رخداد يك بازار متعادل كمك كند. ديروز خرابي سيستم معاملات باعث شد كه معاملات تا ساعت 3 در فرابورس تمديد شود. در همين حال بازار با نزديك شدن به ايام دهه فجر نيز به صورت سنتي شرايط بهتري را مي‌تواند تجربه كند. روز گذشته در كنار بهبود انگيزه معامله‌گران، حمايت محسوسي نيز از بازار توسط معامله‌گران حقوقي و احتمالا صندوق توسعه بازار سرمايه صورت گرفت. اوج اين حمايت را همچنين در اعلام آغاز معاملات اوراق فروش تبعي شركت تاپيكو و اعلام انتشار اوراق تبعي چادرملو بايد جست‌وجو كرد؛ جايي كه سهامداران عمده با اعلام بيمه پرداخت 20درصد سود روز شمار اطمينان خود را از روند آتي بازار و سهام مورد حمايت نشان دادند. انتظار مي‌رود اوراق فروش تبعي به ويژه از سوي معامله‌گران حقوقي و صندوق‌ها مورد استقبال قرار گيرد و تاثير محسوسي بر كاهش عرضه‌ها در نمادهاي مورد حمايت صورت دهد.



                با توجه به سخنان رئيس‌جمهوري، در بازار ديروز معامله‌گران همچنان با نگراني شديد روند تحولات در مجلس شوراي اسلامي را دنبال مي‌كردند. امري كه به‌ويژه در مورد دو موضوع تعيين نرخ گاز و عوارض معدني بازار را متاثر كرده است. اين امر در شرايطي است كه رئيس‌جمهوري در اجلاس داووس سوئيس از سرمايه‌گذاران خارجي درخواست كرد براي استفاده از گاز ارزان در ايران به سرمايه‌گذاري در صنعت پتروشيمي ايران بپردازند. در رابطه با مساله خوراك پتروشيمي‌ها عضو كميسيون انرژي مجلس با بيان اينكه افزايش نرخ خوراك پتروشيمي عاملي براي كاهش انگيزه سرمايه‌گذاري است، گفت: اگر اين نرخ بالا باشد مانع از ورود سرمايه‌گذاران در حوزه فعاليت‌هاي پتروشيمي و تبديل فرآورده‌هاي نفتي به محصولات پتروشيمي كه ارزآوري بالايي دارد، مي‌شود. در بازار ديروز همچنين خبرهاي مربوط به عوارض معدني ، برخي از مديران توليد كنندگان سنگ‌آهن تلاشي را براي تغيير نظر مجلس شوراي اسلامي در مورد عوارض 30درصد معادن سنگ‌آهني كه بالاترين عوارض در سطح جهاني است شروع كرده‌اند.به نظر مي‌رسد با شروع مذاكرات مجلس در روز سه‌شنبه در مورد لايحه بودجه ريسك تصميمات مجلس در مورد بازار سرمايه افزايش خواهد يافت. ديروز در گروه پتروشيمي معامله‌گران شاهد توقف و اعلام گزارش 9 ماهه شركت پتروشيمي فن آوران و بازگشايي اين نماد بودند. فن آوران ديروز اعلام كرد با توجه به پوشش صد درصدي بودجه بر اساس سود اعلامي 6 ماهه، سود سال 92 از سطوح 5560 ريال به سطوح 6170 ريالي با رشد 11 درصدي همراه شده است.



                در گروه پالايشگاهي ديروز پالايش نفت اصفهان گزارش عجيبي را منتشر كرد كه براساس آن شركت پالايش نفت اصفهان اعلام كرده به دليل وجود برخي ابهامات در زمينه نرخ فروش فرآورده‌هاي توليدي و نفت خام مصرفي و همچنين عدم ابلاغ دستورالعمل اجرايي مرتبط با نحوه تثبيت تغييرات نرخ ارز ناشي از فروش فرآورده‌ها طي سال 91 امكان تهيه گزارش قابل اتكا جهت انعكاس به بازار سرمايه وجود ندارد.لذا اين شركت، به‌منظور حفظ حقوق سهامداران به محض دريافت اطلاعات از شركت ملي و پالايش و رفع ابهامات مذكور گزارش‌هاي مربوطه را تهيه و در اختيار سازمان بورس قرار خواهد داد. در گروه خودرويي دعوت رئيس جمهوري از شركت‌هاي خارجي براي مشاركت در صنعت خودرو كشور از اهميت بالايي براي سرمايه‌گذاران در اين صنعت برخوردار است.رئيس جمهوري در داووس گفت: به غير از انرژي، صنعت ديگري كه مايلم به‌طور ويژه به آن بپردازم، صنعت خودروسازي ايران است. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن تلاش زيادي براي به تعادل رسيدن بازار صورت گرفت. شاخص ديروز 78/0درصد رشد كرد وبه 82هزار و 670واحد رسيد. ارزش معاملات نيز در بورس به 301ميليارد تومان رسيد. يك كارشناس بازار سهام با تشريح دلايل افت و خيز بازار سهام در دوره فعلي و بررسي تحليلي و كارشناسانه از روند بورس، گفت: افت و خيزهاي اخير از طبيعت بازار بوده و نمي‌تواند براي مدتي همواره يك‌سويه باشد.



                نصرالله برزني در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس، با اشاره به اينكه شاخص‌هاي بازار سهام از مرداد ماه 91 با نوسان همراه شده است كه جزو جدا‌نشدني آن به حساب مي‌آيد، اظهار كرد: شاخص بورس نمي‌تواند براي مدتي همواره يكسويه باشد. وي با بيان اينكه اين نوسانات مي‌تواند در برابر اصلاح قيمت، اتفاقات در كلان اقتصاد، روابط سياسي و اقتصادي واكنش نشان دهد، گفت: طبيعت بازار كارآ اين است كه روي مسائل كلان اقتصادي واكنش نشان دهد كه اگر غير از اين باشد كارآمدي در بازار نخواهد بود. برزني افزود: انتخابات رياست‌جمهوري و نتيجه آن نقطه عطفي براي تحول شگرف در بازار به شمار مي‌رود و بر همين اساس شاخص بورس از 25 خرداد 92 از رقم 46 هزار و 600 واحد به بالاترين حد آن (در تاريخ 16 دي ماه 92) يعني رقم 89 هزار و 501 واحد رسيد. وي افزود: در فاصله زماني كوتاه انتظارات خوش‌بينانه و اصلاحاتي كه مدنظر بود، روند رشد و افزايش شاخص را رقم زد؛ يكي از دلايل اين رشد شاخص ورود سرمايه‌هاي بسياري از ساير بخش‌هاي اقتصاد است. اين كارشناس بازار سرمايه در ادامه تصريح كرد: عملياتي شدن توافق ژنو و برداشته شدن تحريم‌ها به شكل تدريجي از جمله موارد بسيار مهمي بود كه منجر به رشد شاخص خواهد شد؛ همچنين سخنان رئيس‌جمهور در جمع بزرگان اقتصاد مبني بر حضور سرمايه‌گذاران خارجي در كشور نشان‌دهنده علايم مثبتي براي آينده بازار است كه به رشد شاخص منجر خواهد شد.
                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #1178
                  ريزش دوباره بازار


                  دنیای اقتصاد - همايون دارابي: شادي سهامداران براي رشد شاخص بورس در روز شنبه تنها يك روز پايدار بود و ديروز بار ديگر شاخص كل با ريزش سنگين مواجه شد. در بازار ديروز معامله‌گران در حالي فعاليت خود را شروع كردند كه سخنان دكتر صالح‌آبادي رئيس سازمان بورس و ارسلان فتحي‌پور رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي شامگاه شنبه در مورد بازار سرمايه و نحوه تعيين نرخ خوراك گاز پتروشيمي‌ها اميدواري‌هايي را براي معامله‌گران ايجاد كرد، اما با شروع بازار عرضه‌هاي سنگين و يكنواخت برخي از معامله‌گران حقوقي و حقيقي موجب بروز نگراني مجدد در بازار شد تا دامنه افت قيمت حتي به صف فروش نمادهاي داراي ارزندگي بنيادي نظير بانك‌ها نيز برسد. با توجه به شرايط كنوني، بازار چاره‌اي غير از تزريق نقدينگي براي جمع آوري عرضه‌ها و جلوگيري از ريزش‌هاي پله‌اي ندارد.



                  از ديدگاه كارشناسان، بازار نيازمند حمايت جدي است، چرا كه بخش عمده‌اي از افراد حقيقي تازه وارد به بورس در زيان قرار گرفته‌اند و تداوم شرايط كنوني به ويژه در نمادهاي بنيادي به خروج نقدينگي از بازار منجر مي‌شود. در همين حال با گسترش دامنه خروج نقدينگي به سمت صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري و سبدگردان‌ها بازار با موج جديدي از عرضه‌ها به ويژه در نمادهاي بنيادي مواجه مي‌شود. در بازار ديروز در تحولات مهم معامله‌گران شاهد برگزاري جلسه علني مجلس شوراي اسلامي بودند كه در آن تبصره هدفمندي يارانه‌ها از سوي مجلس اعلام وصول شد. دولت در اين تبصره رشد چشمگيري را براي قيمت حامل‌هاي انرژي در سال 93 پيش‌بيني كرده است كه مي‌تواند تاثير مهمي بر اقتصاد كشور برجاي بگذارد. در همين حال كميسيون تلفيق همچنين تا روز سه‌شنبه به نهايي كردن لايحه بودجه خواهد پرداخت تا از روز سه‌شنبه بحث در مورد لايحه بودجه در مجلس شوراي اسلامي آغاز شود. در بازار ديروز بحث در مورد نرخ خوراك پتروشيمي‌ها و نظرات دولت و مجلس همچنان مورد توجه بازار بود.



                  در اين رابطه دبيركل انجمن كارفرمايي صنعت پتروشيمي با اعلام اينكه در شرايط فعلي يكي از مهم‌ترين دلايل كاهش صادرات، افزايش عرضه محصولات پتروشيمي در بازارهاي داخلي است، تصريح كرد: ميزان محصولات عرضه شده در بازارهاي داخلي به‌منظور تامين مواد اوليه صنايع تكميلي پتروشيمي از ابتداي سال جاري تاكنون افزايش قابل توجهي داشته است. اين مقام مسوول با يادآوري اينكه هم اكنون واردات هرگونه محصول پتروشيمي به داخل كشور متوقف شده است، بيان كرد: از اين رو در كنار توقف واردات، مجتمع‌هاي پتروشيمي به خوبي خوراك و نياز بازارهاي داخلي صنايع تكميلي پتروشيمي و پليمري كشور را تامين كرده‌اند. در بازار ديروز در گروه پتروشيمي، نماد هلدينگ پارسان با توجه به احتمال خريد سهام پتروشيمي پارس و در آستانه برگزاري مجمع پتروشيمي پرديس با خريدهاي خوبي مواجه شد.درگروه غذايي قند چهارمحال با تعديل منفي سود مواجه شد. در گروه بانكي، بانك ملت زمان برگزاري مجمع افزايش سرمايه خود را اعلام كرد.بانك ملت 26بهمن ماه مجمع افزايش سرمايه برگزار مي‌كند. در مجموع در بازار ديروز شاخص با 92/0 درصد كاهش مواجه شد كه معادل 763واحد بود با اين افت، شاخص به 81هزار و 906واحد و ارزش معاملات نيز به 252ميليارد تومان رسيد.
                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #1179
                    افت بازار در سايه خريدهاي قوي


                    دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
                    شاخص كل بورس اوراق بهادار تهران ديروز نيز شاهد افت 28/1 درصدي بود؛ امري كه در سايه جمع‌آوري برخي از صف‌هاي فروش شكل گرفت. در بازار ديروز معامله‌گران با توجه به افت قيمت‌ها و افزايش ارزشمندي سهام در كنار انتشار برخي خبرهاي مناسب در حوزه سياسي با خريدهاي پر‌حجمي در بيشتر نمادها مواجه شدند، به گونه‌اي كه حجم خريد در بورس به 322ميليارد تومان رسيد. انتظار مي‌رود با ادامه خريدهايي كه ديروز در نمادهايي نظير ايران خودرو، سايپا و برخي نمادهاي ساختماني نمود بيشتري داشت، در روزهاي آينده بازار بتواند شاهد تعادل نسبي باشد. در بازار ديروز همچنين توقف نماد مپنا در ابتداي بازار رخ داد. مپنا با اطلاعيه‌هاي نيروگاه عسلويه مواجه بود كه احتمال دارد عرضه اين شركت در هفته‌هاي آينده رخ دهد. روز گذشته در تحولات مهم، رئيس دبيرخانه اجراي توافق ژنو اظهار كرد: بانك‌هاي غيرتحريمي اعم از دولتي و غيردولتي مي‌توانند براي اجراي توافق ژنو همكاري كنند. حميد بعيدي‌نژاد در گفت‌وگو با «ايسنا»، اظهار كرد: براساس هماهنگي‌هاي به عمل آمده با بانك مركزي، بانك‌هاي غيرتحريمي اعم از دولتي و غيردولتي كه داراي حساب‌هاي معتبر نزد بانك‌هاي مهم خارجي هستند مي‌توانند در چارچوب توافق ژنو تعاملات بين‌المللي بانكي و پولي داشته باشند و هيچ ممنوعيت و محدوديتي براي انجام فعاليت‌هاي خود در چارچوب «برنامه اقدام مشترك» نخواهند داشت. در تحولات اقتصادي، قائم‌مقام بانك مركزي با اشاره به اينكه امكان بازنگري در نرخ سود بانكي براي سال آينده وجود دارد، گفت: فعلا افزايش سقف تسهيلات قرض‌الحسنه قابل تصور نيست.



                    در گروه پتروشيمي ديروز اعلام شد كه ايالات متحده تحريم 14شركت پتروشيمي ايران را لغو كرده است. در طول دو سال گذشته نام برخي از شركت‌هاي بزرگ پتروشيمي ايران همچون شركت‌هاي پتروشيمي بندرامام، بوعلي، مبين، نوري، پارس، شهيد تندگويان، شازند، تبريز، جم، قائد بصير، آريا ساسول و متانول مرجان در ليست تحريم وزارت خزانه‌داري آمريكا قرار گرفته بود. از اين رو همزمان با اجراي اولين گام توافق ايران و گروه 5+1 و تعليق برخي از محدوديت‌ها و تحريم‌هاي صنعت پتروشيمي همچون آزادسازي كامل صادرات پتروشيمي ايران به كشورهاي عضو اتحاديه اروپا، دفتر كنترل دارايي‌هاي خارجي وزارت خزانه داري آمريكا به زودي نام 14 شركت بزرگ پتروشيمي ايران را از ليست تحريم‌ها خارج مي‌كند. در گروه فلزي ديروز در شرايط نامناسب شركت‌هاي فولادي، شركت نورد و توليد قطعات فولادي با سرمايه‌اي بالغ بر 14 ميليارد و 400 ميليون تومان، براي هر سهم در سال مالي منتهي به 29 اسفند 92 مبلغ 194 ريال سود خالص پيش بيني كرده كه 93 درصد از اين مبلغ را در دوره 9 ماهه پوشش داده است. «فنورد» كه گزارش اخير را با تعديل منفي بيش از 35 درصدي به بازار ارائه كرده علت را افزايش نرخ قيمت تمام شده كالاي فروش رفته به ميزان 59 ريال و افزايش قيمت مواد اوليه اعلام كرده است. در گروه برقي نيز ايران ترانسفو با افت سود مواجه شد؛ «بترانس» كه گزارش اخير را با تعديل منفي 7 درصدي به بازار ارائه كرده علت تعديل را كاهش مبلغ فروش مربوط به عدم كسب مجوز حمل ترانس‌هاي پاكستان توسط شركت صانير اعلام كرده است. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي اما با رگه‌هاي پررنگ اميدواري بود. شاخص نيز در بازار ديروز با افت 1044واحدي مواجه شد و به زير 81هزار واحد سقوط كرد و به 80هزار و 861واحد رسید.
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • Oct 2010
                      • 4902

                      #1180
                      واکاوی سقوط اخیر قیمت‌های سهام


                      پس از دو هفته کاهش مداوم بورس تهران و افت حدودا 11 درصدی شاخص کل بازار سرمایه، دیروز رشد 782 واحدی بورس و 30 واحدی فرابورس را شاهد بودیم. این در حالی است که حضور پررنگ حقوقی‌ها در بازار سرمایه توانست اثر خود را بر بازار بگذارد و پیش‌بینی مسوولان و فعالان بازار از تداوم حضور این گروه از معامله‌گران خوش‌بینانه است. در این بین تصمیمات مجلس از جمله تعیین احتمالی قیمت 15 سنتی برای خوراک پتروشیمی‌ها از موارد اثرگذار بر بازار است که در حال نهایی شدن است.



                      بازگشت بازار با رشد 782واحدي شاخص



                      دنياي اقتصاد- همايون دارابي:
                      بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد به ثمر نشستن رايزني‌ها و هماهنگي‌هاي صورت گرفته براي متوقف ساختن روند افت شاخص بود. به دنبال حدود دو هفته افت تقريبا مستمر شاخص، ديروز سرانجام خريدهاي گسترده معامله‌گران حقوقي و حقيقي كه از روز دوشنبه آغاز شده بود به نتيجه رسيد و روند قيمتي بيشتر سهام بازار تغيير كرد. با جمع‌آوري صف‌هاي فروش خودروسازان در روز دوشنبه برخي از نمادهاي اين گروه روز گذشته به صف خريد رسيدند. در همين حال نمادهاي بانكي نيز شروع مناسبي را تجربه كردند كه با صف‌هاي خريد به پايان رسيد و توانست شرايط بهتري را براي كل بازار رقم بزند. در بازار ديروز معامله‌گران در ابتداي شروع بازار شاهد انتشار خبرهايي در مورد جلسه سرمايه‌گذاران حقوقي بودند؛ سرمايه‌گذاراني كه پس از جلسه صبح روز دوشنبه اين بار در سرمايه‌گذاري ملي گرد‌هم آمدند تا در مورد هماهنگي براي تعادل بازار رايزني كنند. در مورد اين جلسه مديرعامل سرمايه‌گذاري ملي گفت: بيش از 50 شركت حقوقي براي حمايت از بازار و ورود نقدينگي‌هاي جديد به جمع‌بندي رسيدند.



                      عليرضا عسگري‌ماراني ادامه داد: جلسه بسيار خوب برگزار شد و با توجه به وضعيت مناسب شركت‌ها از منظر سودآوري، عمده شركت‌هاي سرمايه‌گذاري به اين جمع‌بندي رسيدند كه از شركت‌هاي زيرمجموعه خود حمايت و دفاع كنند. وي ادامه داد: شركت‌هاي سرمايه‌گذاري و ديگر حقوقي‌ها بر حمايت از نقدينگي‌هاي وارد شده به بازار تاكيد كردند و به‌طور جدي نيز مساله حمايت بيشتر از بازار پيگيري خواهد شد. وي افزود: بايد دولت و مجلس طوري عمل كنند كه اين بازار دائما در حال رشد باشد، زيرا خروج سرمايه‌ها از بورس و ورود آن به بازارهاي كاذب و غيرمولد، آثار جبران‌ناپذيري خواهد داشت. در همين حال همچنان نگاه بازار به سوي تحولات بيروني بازار نيز هست؛ جايي كه از امروز (چهارشنبه) مجلس شوراي اسلامي كار بررسي لايحه بودجه را شروع خواهد كرد. موضوعات مطرح شده در لايحه بودجه در چند هفته اخير از جمله مهم‌ترين موضوعاتي بوده كه در افت بازار نقش داشته است. مجلس شوراي اسلامي ديروز در آخرين دستور پيش از شروع بررسي لايحه بودجه كليات لايحه اصلاح قانون ماليات‌هاي مستقيم را تصويب كرد.



                      در همين حال در تحولات سياسي به نقل از روزنامه «گلوب اند ميل» كانادا، مشاوران كنگره روز دوشنبه اعلام كردند كه تلاش براي تحميل تحريم‌هاي جديد عليه ايران در كنگره متوقف شده است و احتمالا اعضاي كنگره در حال مذاكره براي معرفي يك لايحه ضعيف‌ براي تحريم‌ عليه تهران هستند. اعضاي سنا و مجلس نمايندگان آمريكا در حال بررسي يك قطعنامه غيرالزام‌آور هستند كه درباره برنامه هسته‌اي ايران ابراز نگراني مي‌كند و از مذاكره‌كنندگان 1+5 مي‌خواهد، شرايط سختي را در مذاكره مقابل تهران ‌ قرار دهند. در بازار ديروز در گروه پتروشيمي معامله‌گران شاهد سخنان يك عضو كميسيون تلفيق مجلس در مورد تعيين نرخ خوراك گاز پتروشيمي بودند. عضو كميسيون تلفيق مجلس گفت: دولت بايد نرخ خوراك گاز واحدهاي پتروشيمي را به گونه‌اي قيمت‌گذاري كند كه نرخ بازگشت سرمايه داخلي آنها تا 25 درصد شود و اين نرخ براي واحدهايي كه صنايع تكميلي خود را مورد توجه قرار دهند،۳۰ درصد خواهد بود. داريوش اسماعيلي در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس با اشاره به تصميم نهايي كميسيون تلفيق مجلس در خصوص نرخ خوراك گاز پتروشيمي‌ها ادامه داد؛



                      از طرف ديگر مقرر شد واحدهاي پتروشيمي كه به صنايع تكميلي و ارزش افزوده بيشتر بپردازند نرخ خوراك شان به گونه‌اي تعيين شود كه نرخ بازگشت سرمايه داخلي آنها 30 درصد شود كه اين مورد نيز نرخ تشويقي محسوب خواهد شد. اين سخنان البته برداشت‌هاي متفاوتي را در ميان كارشناسان بازار ايجاد كرده است؛ براي ايجاد نرخ بازدهي داخلي محاسبات متعددي صورت گرفته است كه براساس محاسبات انجمن كارفرمايان صنعت پتروشيمي IRR صنعت پتروشيمي با خوراك 13 سنتي 16 درصد و با گاز 5 سنتي 23 درصد خواهد بود. اين در حالي است كه برخي منابع به نقل از مركز پژوهش‌هاي مجلس معتقد به ايجاد IRR 25 درصدي با نرخ گاز 5/15 سنتي هستند. در هر شرايط نرخ گاز بيش از 7 سنت در منطقه خليج فارس گران‌ترين گاز محسوب شده و شانسي براي سرمايه‌گذاري خارجي در صنعت پتروشيمي كشور ايجاد نخواهد كرد. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن شاخص با رشد 97/0 درصدي معادل 782 واحد به 81هزار و 644واحد رسيد كه اخابر، پارسان و تاپيكو بيشترين تاثير مثبت را بر رشد شاخص داشتند. ارزش معاملات نيز با جهشي اميدوار‌كننده در بورس و فرابورس به 635ميليارد تومان بالغ شد.
                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • مجيد رادمنش
                        مدیر (6)
                        • Oct 2010
                        • 4902

                        #1181
                        چراغ سبز مجلس به بورس


                        دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
                        روز چهارشنبه سرمايه‌گذاران بورس شاهد حضور نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي بودند كه ديداري كم‌سابقه به شمار مي‌رفت. از سوي ديگرمجلس شوراي اسلامي عصر روز چهارشنبه و ساعتي پس از ديدار نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي از كار بررسي لايحه بودجه را در صحن مجلس شروع كرد و با اقدام قابل تقدير رئيس مجلس شوراي اسلامي موضوع افزايش قيمت خوراك پتروشيمي با عدم طرح در صحن مجلس به كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي ارجاع شد. در همين حال روز چهارشنبه مجلس در دو مصوبه قيمت عمومي حامل‌هاي انرژي را بالا برد كه اين افزايش‌ها در كل صنايع لحاظ خواهد شد و غير از مصوبه‌هاي مربوط به طرح هدفمندي خواهد بود. روز پنج‌شنبه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي عوارض مصرف هر مترمكعب گاز طبيعي گاز را ١٣٠ ريال تصويب كردند. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني «پنج‌شنبه 10 بهمن‌ماه در جريان رسيدگي به لايحه بودجه ١٣٩٣ كل كشور بند (ك) تبصره ٢ اين لايحه را تصويب كردند و از اين رو قيمت هر يك ليتر فرآورده نفتي 5 درصد افزايش مي‌يابد. در كنار تحولات درون مجلس در منطقه خاورميانه خبرهاي اوليه حكايت از تحولات مهم در صنعت پتروشيمي دارد. به گزارش خبرگزاري مهر، با وجود حذف برخي از تحريم‌هاي پتروشيمي ايران، ائتلاف جديد عربستان و آمريكا براي توليد گاز از ذخاير نامتعارف و ارزان فروشي گاز توسط اعراب زنگ خطر را براي توسعه صنعت پتروشيمي ايران به صدا درآورده است. در هفته گذشته صحنه اقتصاد كشور تحت تاثير تحولات حوزه لايحه بودجه و همچنين تلاش دولت براي اجراي مرحله دوم هدفمندي و همچنين مقابله با ويژه خواري در حاشيه تحريم‌ها بود. در اين ميان سفر رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير تركيه نيز تا حدودي نگراني از بسته شدن مسير انتقال ارز از بانك هالك تركيه را كه مورد استفاده گسترده صنايع دارويي كشور است كاهش داده است.



                        در بازار چه خبر بود؟


                        بازار روز چهارشنبه تحت تاثير حضور نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي با جهش تقاضا مواجه شد؛ امري كه به رشد و جبران بخشي از افت بازار منجر شد. با رشد 41/1 درصدي شاخص بازار از نگراني سرمايه‌گذاران در مورد تداوم افت بازار كاسته شد، اما اين رشد در بطن خود نگراني قبلي بازار را دارد. در حالي كه انتظار مي‌رفت با توجه به افت نزديك به 12درصدي بازار در سه هفته اخير، بازار احتياط بيشتري را نشان دهد، اما به نظر مي‌رسد بخش عمده از دليل چرخش بازار به مساله ميانگين گيري فعالان حقيقي در نمادهاي داراي مشكل بازار باز‌مي‌گردد؛ امري كه بار ديگر مشكل برهم خوردن قيمت‌هاي تعادلي بازار و مساله عرضه‌هاي سهام توسط حقوقي‌ها را مطرح خواهد كرد. نگاه به آمار روز سه‌شنبه روزي كه معامله‌گران حقوقي نيز در سرمايه‌گذاري ملي ايران براي كمك به بازار جمع شده بودند، نشان مي‌دهد كه سهم معامله‌گران حقيقي در خريدهاي آن روز 37/51 درصد و سهام معامله‌گران حقوقي در فروش 2/55 درصد بوده است كه بخشي از آن به دليل عدم تعادل در قيمت‌هاي بازار است. نگاهي به قيمت‌ها نشان مي‌دهد كه وضعيت پيچيده‌اي در بازار به وجود آمده كه نمي‌تواند به عدم عرضه سهام توسط حقوقي‌‌ها منجر شود. در روز چهارشنبه به عنوان نمونه سهام ايران خودرو در حالي با صف خريد مواجه بود كه اين شركت در سال جاري 316ريال زيان پيش بيني كرده است و در 9ماهه 477ريال زيان ساخته و آمار توليدات 3ماهه پاييز شركت نيز خيلي اميدوار‌كننده نيست.



                        موارد متعددي از سهام داراي پي بر ‌اي غيرعادي در بازار حضور دارد كه همين امر مانع از خوش‌بيني در مورد بازار مي‌شود، چرا كه با تمركز معامله‌گران حقيقي در اين نمادها و نمادهاي بازار پايه و تمايل عرضه غير قابل اجتناب معامله‌گران حقوقي در نهايت عرضه‌ها بار ديگر در بازار افزايش خواهد يافت. در گروه پتروشيمي، بازگشايي نماد پتروشيمي پرديس به صورتي متعادل رقم خورد وشپديس بعد از تقسيم سود 425 توماني در مجمع، با قيمت هزار و 973توماني به تابلو بازگشت. در گروه شيميايي سرانجام پس از سال‌ها توقف نماد، اطلاعيه‌هاي دو شركت شوينده كف و تولي‌پرس منتشر شده است. اين امر اميدواري را براي بازگشايي اين دو نماد فراهم كرده است. در گروه پالايشگاهي روز چهارشنبه انتقال سهام پالايشگاه اصفهان از تعاوني مسكن وزارت بهداشت به يك شركت زير مجموعه با انتقال يك بلوك 2/41 ميليون سهمي ادامه يافت. در اين گروه تغييراتي كه وزارت نفت در قيمت خريد فرآورده و فروش نفت خام صورت داده است، اعتراض پالايشگاه‌ها را به همراه آورده است. همين مساله موجب شده است شركت‌هاي پالايشگاه اصفهان و بندر عباس از صدور گزارش 9 ماهه و پذيرش بهاي اعلام شده وزارت نفت خودداري كنند. در اين گروه، نفت سپاهان با انتشار گزارش عملكرد 9 ماهه آخرين اقدام لازم پيش از عرضه اوليه سهام در بورس را پشت سر گذاشته است.



                        با ورود نفت سپاهان عملا تمامي ظرفيت توليد روغن صنعتي كشور وارد بازار سرمايه خواهد شد تا در كنار سهام نفت بهران، ايرانول و نفت پارس گروه 4گانه روغن سازان را تشكيل دهند. نفت سپاهان در 9 ماهه امسال دو هزار و 343 ريال به ازاي هر سهم محقق كرده است. در گروه معدني، نماد توسعه معادن روي پس از اعلام افزايش سرمايه از 109ميليارد به 241ميليارد تومان از محل سود انباشته بازگشايي شد. در اين گروه امروز نماد سرمايه‌گذاري معادن و فلزات براي تصميم‌گيري در مورد افزايش سرمايه متوقف مي‌شود. در گروه تجهيزات، توقف مپنا باوجود تاكيد بر عدم تغيير سود شركت ادامه يافته است. در اين گروه انتظار مي‌رود حفاري مشمول ضوابط رفع گره‌هاي معاملاتي شود. در گروه ساختماني، بيشتر نمادهاي اين گروه با بازگشت قيمتي مواجه شده اند؛ اين بازگشت قيمتي اميدواري‌ها را به اين گروه دوباره افزايش داده است. در همين حال آمار معاملات مسكن نشانه‌اي از تاثير تدبير وزارت مسكن در افزايش وام بانكي بر معاملات را هنوز نشان نمي‌دهد. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاري مثبت بود كه در آن شاخص با رشد هزار و 153واحدي به 82هزار و 797واحد رسيد. ارزش معاملات نيز با رشد قابل ملاحظه‌اي در بورس و فرابورس به 554ميليارد تومان بالغ شد. با اين كارنامه، هفته كاري بورس با يك روز كاري بيش از هفته ماقبل خود شاهد رشد 7/27 درصدي ارزش معاملات بود و شاخص نيز توانست با رشد 94/0 درصدي كارنامه مثبتي برجاي بگذارد و بازدهي سالانه خود را به 7/117 درصد برساند.
                        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • Oct 2010
                          • 4902

                          #1182
                          شروع پرقدرت هفته بورس


                          اولین روز هفته با افزایش یک هزار و 366‌واحدی شاخص در بازار اوراق بهادار تهران و افزایش 22واحدی شاخص کل بازار فرابورس روبه‌رو بود. دیروز بازار سهام در آستانه دهه فجر، متاثر از خبرهایی در زمینه واگذاری هلدینگ خلیج فارس در سال 93، در قالب تصمیم‌های مجلس و همچنین تداوم چالش‌های موجود بر سر نرخ خوراک پتروشیمی قرار داشت. برخی تحلیل‌ها همچنان امکان جذابیت نرخ نهایی خوراک را برای سهامداران و پتروشیمی‌ها بیشتر کرده است. ارزش کل معاملات دیروز در بورس و فرابورس به 473 میلیارد تومان رسید.



                          شروع مثبت هفته بورس

                          دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد شروع مثبت هفته با رقم خوردن رشد 65/1 درصدي شاخص كل بود. در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه فرارسيدن ايام دهه فجر به صورت سنتي بازار را با جو بهتري مواجه كرد. اين جو مناسب موجب تشكيل صف‌هاي خريد در اكثر نمادها شد؛ امري كه به كاهش عرضه‌ها در بازار منجر شد. اين روند با انجام عرضه‌ها به ويژه پس از بازگشايي نماد پالايشگاه بندر عباس بهتر شد، تا اين پالايشگاه با معاملات پر‌حجمي مواجه شود. اين معاملات، نماد پالايشگاه‌هاي تهران و لاوان را نيز با صف‌هاي خريد پايدار مواجه ساخت. در بازار ديروز مهم‌ترين موضوع پيش روي معامله‌گران در كنار بحث فرارسيدن دهه فجر بحث بررسي لايحه بودجه بود كه روز گذشته در دو نوبت صبح و عصر مورد بررسي قرار گرفت و در آن موضوع واگذاري هلدينگ خليج‌فارس در سال 93 مورد تصويب قرار گرفت. در مجلس شوراي اسلامي طبق يك مصوبه، به سقف واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي مبلغ 12 هزار ميليارد ريال اضافه مي‌شود. وكلاي ملت با تصويب بند الف اين تبصره مقرر كردند كه در راستاي اجراي تبصره يك بندهاي الف و ب ماده 3 قانون اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي مصوب 25 خرداد 1387 وزارت امور اقتصادي و دارايي مجاز است از طريق سازمان خصوصي‌سازي تا پايان سال 1393 كليه سهام، سهم‌الشركه، حق تقدم ناشي از سهام و سهم‌الشركه، حقوق مالكانه، حق بهره‌برداري و مديريت دولت را در بنگاه‌هاي گروه‌هاي يك و 2 ماده 2 مذكور و شركت مادرتخصصي (هلدينگ) خليج‌فارس و حقوق مالكانه و حق بهره‌برداري از كليه معادن در حال بهره‌برداري فعال و غيرفعال و نيز باطله‌هاي قابل فروش موجود در معادن متعلق به دولت و شركت‌ها و سازمان‌هاي دولتي از جمله سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران و شركت‌هاي تابعه و وابسته به آن سازمان به بخش خصوصي و تعاوني با اولويت تعاوني واگذار و منابع حاصل را به رديف شماره 310502 جدول شماره 5 اين قانون واريز نمايند.



                          در بازار ديروز بحث در مورد خوراك پتروشيمي همچنان ادامه داشت. در اين زمينه ديروز مديرعامل هلدينگ نفت و گاز پارسيان با بيان اينكه از محل تحويل اوره به جهاد كشاورزي ۴۴۲ ميليون دلار عدم‌النفع داشته‌ايم، گفت: تعرفه آنتي‌دامپينگ عليه محصولات پتروشيمي‌هاي گازي مانند متانول در كشورهاي هدف صادرات ما وضع نشده است. به گزارش خبرگزاري فارس مرتضي عزيزي در ميز گرد بررسي خوراك پتروشيمي‌ها اظهار كرد: 95 درصد واگذاري‌ شركت‌هاي خصوصي به تامين اجتماعي، صندوق بازنشستگي كشوري، صندوق بازنشستگي نيروهاي مسلح و صندوق بازنشستگي نفت بوده است كه 48 ميليون نفر را تحت پوشش دارد و اين صندوق‌ها هر كدام با كسري مواجه شده‌اند، دولت بودجه آنها را پرداخته است. وي افزود: فرض كنيد اختلاف ما و دولت درباره قيمت خوراك بين 7 تا 13 سنت باشد كه اين به معناي 300ميليون دلار هزينه در سال 91 بوده است. عزيزي با بيان اينكه ما پرداخت 7 سنت را براي هر متر مكعب گاز امسال قبول داريم، گفت: در سال 91 حدود يك ميليون و 617 هزار تن اوره با قيمت 350 تومان در هر كيلو تحويل دولت داده‌ايم كه با توجه به قيمت روز اوره نزديك به 442 ميليون دلار نسبت به قيمت روز ضرر كرد‌ه‌ايم يا عدم‌النفع داشته‌ايم.



                          وي در پاسخ به پرسشي درباره ارزان‌فروشي محصولات پتروشيمي‌هاي گازي در بازار جهاني، تاكيد كرد: تعرفه آنتي‌دامپينگ عليه محصولات پتروشيمي‌هاي گازي مانند متانول در كشورهاي هدف صادرات ما وضع نشده است و ما در بازارهاي اروپا، چين و امثال آن در حال رقابت هستيم. در گروه پتروشيمي ديروز شركت بازرگاني پتروشيمي يك درصد سهام پتروشيمي پرديس را به هلدينگ سرمايه‌گذاري ايرانيان منتقل كرد. در سال‌هاي اخير شركت بازرگاني پتروشيمي برخي از سهام خود را به زيرمجموعه پترول منتقل كرده است. اين امر اگرچه سود قابل ملاحظه‌اي در بازرگاني پتروشيمي و به صورت غيرمستقيم در هلدينگ خليج فارس ايجاد مي‌كند، اما ارزش دارايي هلدينگ در بازرگاني را در دراز مدت به پترول منتقل مي‌سازد. در گروه كاني غيرفلزي شركت كارخانجات كاشي و سراميك حافظ با 18 ميليارد تومان سرمايه پيش‌بيني درآمد هر سهم سال مالي منتهي به 29 اسفند 92 را به بازار ارائه كرده است. «كحافظ» براي هر سهم در سال مالي 92 مبلغ 39 ريال عايدي خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با اطلاعيه قبلي (مبلغ 250 ريال) بيش از 84 درصد كاهش داشته است. اين كاشي‌ساز علت تعديل منفي سنگين را عدم دسترسي به ميزان فروش پيش‌بيني شده اعلام كرده است. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه شاخص با رشد هزار و 366واحد رشد كرد و به 84هزار و 164واحد رسيد. ارزش كل معاملات نيز در بورس و فرابورس به 473ميليارد تومان رسيد.
                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • مجيد رادمنش
                            مدیر (6)
                            • Oct 2010
                            • 4902

                            #1183
                            سرگيجه بورس!


                            دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
                            بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در سايه حضور پررنگ معامله‌گران كوتاه‌مدت با نوسان‌هاي پر دامنه‌اي مواجه شد. در بازار ديروز بيشتر نمادهاي مورد اقبال بازار با فراز و فرود قابل ملاحظه‌اي مواجه شدند؛ به ويژه نمادهايي در گروه‌هايي نظير ساختماني كه با حضور پر‌رنگ فعالان حقيقي روبه رو است، ديروز، بارها با صف خريد و فروش همراه بودند. در اين شرايط بازار بار ديگر تن به افت شاخص داد تا با افت 66/0 درصدي شاخص كل مواجه شود. ديروز شاخص با 558واحد افت سطح 84 هزار واحد را از دست داد و به 83هزار و 606واحد رسيد. در بازار ديروز همچنان مهم‌ترين موضوعي كه پيش روي فعالان بورس اوراق بهادار قرار داشت، ادامه مباحث مجلس شوراي اسلامي در مورد لايحه بودجه بود كه البته همچنان در مورد موضوعات مهم براي بازار خبر تازه‌اي در‌بر‌نداشت. فعالان بازار همچنان در مورد نرخ خوراك پتروشيمي‌ها و عوارض مالكانه با ابهام مواجه هستند. در همين حال ديروز نمادهاي پتروشيمي با توجه به تصويب پرداخت 130ريالي عوارض مصرف هر مترمكعب گاز با افت مواجه شدند.



                            از ديدگاه كارشناسان ادامه بلاتكليفي نمادهاي عمده بازار موجب پر‌رنگ‌تر شدن نوسان‌گيري در نمادها شده است. در بازار ديروز در ابتداي وقت نماد هلدينگ نفت و گاز پارسيان متوقف شد، اين شركت ساعتي بعد در اطلاعيه‌اي از شركت در مزايده خريد تعداد بيش از 2 ميليارد و 373 ميليون سهم شركت پتروشيمي پارس به‌عنوان تنها شركت‌كننده مزايده خبر داده كه مبلغ آن 4 هزار و 200 ميليارد تومان بوده است. در صورت تاييد نهايي اين واگذاري، پارسان با تعديل سود ناشي از لحاظ سود پتروشيمي پارس مواجه خواهد شد. در بازار ديروز همچنين اعلام شد هلدينگ نفت و گاز پارسيان كه هم‌اكنون دو طرح يك ميليون تني اوره و آمونياك در شركت‌هاي پتروشيمي شيراز و پرديس را در حال اجرا دارد، براي اجراي سومين واحد موفق به دريافت وام شده است.به گزارش خبرگزاري مهر، بانك توسعه صادرات ايران به شركت صنايع پتروشيمي كرمانشاه به‌منظور توليد سالانه يك ميليون تن اوره و آمونياك، 240 ميليون يورو تسهيلات مي‌دهد.



                            در گروه خودرويي ديروز بحث در مورد واگذاري يا عدم واگذاري بلوك 33درصدي بانك پارسيان توسط ايران خودرو ادامه داشت؛ اين مساله قديمي همچنان عامل نوسان در گروه خودرويي است. در همين حال ديروز دبير انجمن خودرو‌سازان بر تداوم زيان‌دهي این گروه تاكيد كرد. احمد نعمت‌بخش در خصوص قيمت خودرو اظهار کرد: سال گذشته خودرو‌سازان ۴ هزار ميليارد تومان و امسال بالغ بر يك هزار ميليارد تومان زيان داده‌اند. همچنين بدهي قطعه سازان باقي مانده و در صورتي كه دولت زيان خودرو‌سازان را بدهد، بدهي قطعه سازان پرداخت مي‌شود. نعمت‌بخش تصريح كرد: طي شش ماه ابتداي سال زيان ايران خودرو ۴۵۰ ميليارد تومان و زيان سايپا ۲۷۳ ميليارد تومان بوده است و طي 9 ماه گذشته زيان سايپا بالغ بر ۳۰۰ ميليارد تومان شده كه همه اينها نشان مي‌دهد كاهش قيمت خودرو ميسر نيست. در گروه انفورماتيك، اعلام برنامه خدمات انفورماتيك براي افزايش سرمايه 180درصدي از محل سود انباشته از صف فروش به صف خريد رسيد.



                            در گروه تصفيه نفت، ديروز اعلام شد عرضه اوليه نفت سپاهان در اين هفته و با توجه به تعطيلات هفته بعد به طور قطع انجام نمي‌گيرد. به گزارش «سنا»، علي صحرايي، معاون بازار شركت بورس اوراق بهادار با بيان اين مطلب گفت: با توجه به عدم ارائه عملكرد 9 ماهه شركت و همچنين تعطيلات 22 بهمن تا پايان هفته بعد عرضه اوليه نفت سپاهان انجام نمي‌گيرد. در گروه مالي نيز ديروزنماد معاملاتي شركت بيمه سرمد در فهرست نرخ‌هاي بازار پايه فرابورس درج شد. با توجه به موافقت كميته عرضه شركت فرابورس ايران، شركت بيمه سرمد در گروه بيمه و صندوق‌ بازنشستگي به جز تامين اجتماعي قرار دارد و نقل و انتقال سهام آن با نماد «و سرمد» به صورت توافقي خواهد بود. در مجموع بازار ديروز بازاري پرنوسان توام با افت شاخص بود كه در آن ارزش معاملات به 438ميليارد تومان در بورس و فرابورس بالغ شد.
                            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • Oct 2010
                              • 4902

                              #1184
                              بازار ضعيف و كم حجم


                              دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد تداوم ضعف و كم انگيزگي معامله‌گران بود؛ امري كه به كاهش 53/0 درصدي شاخص كل منجر شد. در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه معامله‌گران به دليل تداوم ابهامات موجود در مورد لايحه بودجه همچنان با جو انتظار مواجه بودند. امري كه معاملات بسيار ضعيفي را در شروع بازار رقم زده و اكثر نمادهاي بازار در ساعت اول معاملات با افت قيمت چشمگيري مواجه شدند. در كنار ضعف عمومي بازار انتشار شايعاتي در مورد اينكه ايران خودرو از واگذاري سهام بانك پارسيان منصرف شده است نيز به افت گروه خودرويي منجر شد اما اين شايعه تكذيب شد. مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو ديروز در گفت‌وگو با «سنا» از تصميم قطعي اين شركت براي واگذاري بلوك 33 درصدي بانك پارسيان تا پايان سال خبر داد و گفت: خريداراني براي خريد بلوك به‌طور جدي با ايران خودرو مذاكره كرده‌اند. هاشم يكه زارع افزود: ايران خودرو از مدت‌ها پيش به دنبال فروش بلوك 33 درصدي بانك پارسيان بوده كه اين معامله تاكنون انجام نشده، اما اين بار ايران خودرو مصمم است تا قبل از پايان سال جاري اين معامله انجام شود. وي در ادامه افزود: تاكنون چند خريدار براي خريد بلوك اعلام آمادگي كرده‌اند كه هماهنگي‌هاي لازم نيز در اين خصوص انجام شده است. با انتشار اين گفت‌و‌گو شرايط گروه خودرويي اندكي بهتر شد و قيمت‌ها افزايش يافت.



                              در بازار ديروز مجلس شوراي اسلامي در مسير بررسي لايحه بودجه بار دیگر با تصويب‌بندي بر قيمت برق افزود. براساس مصوبه مجلس «وزارت نيرو موظف است علاوه‌بر دريافت بهاي برق به ازاي هر كيلووات ساعت برق فروخته شده مبلغ 30 ريال به عنوان عوارض برق در قبوض مربوطه درج و از مشتركان برق به استثناي مشتركان خانگي روستايي و چاه‌هاي كشاورزي دريافت نمايد. وجوه حاصله به حساب شركت توانير نزد خزانه‌داري كل كشور واريز مي‌شود. منابع مذكور به عنوان درآمد شركت‌هاي ذي‌ربط محسوب نمي‌شود.» در بازار ديروز در گروه شيميايي نماد «كف» پس از نزديك به سه سال بازگشايي شد. نماد «كف» كه از ابتداي اسفند ماه 1389متوقف شده بود ديروز با نرخ 5هزار و 518ريال بازگشايي شد. شركت كف در آخرين گزارش ارسالي خود سود 505 ريالي را براي هر سهم سال مالي 92 همراه با پوشش 62 درصدي اين مبلغ طي دوره 9 ماهه اعلام كرد. اين مجموعه بورسي همچنين طبق درخواست سازمان بورس پيرامون روابط سهامداران و معاملات درون گروهي شركت نيز اطلاع‌رساني كرد تا ابهامات موجود در اين خصوص نيز مرتفع شود. در گروه پتروشيمي با اوج گيري سرمای هوا بار دیگر از ميزان خوراك مجتمع‌هاي پتروشيمي گازي به ميزان زيادي كاسته شده است.



                              در حالي كه در هفته گذشته گاز تحويلي به مجتمع‌هاي پتروشيمي عموما به سطح عادي بازگشته بود. در این گروه همچنین سقف نوسان مجاز هفت محصول در بورس كالا افزايش يافت. بورس كالا در اطلاعيه‌اي، سقف دامنه نوسان مجاز قيمت 7 محصول شامل محصولات گروه پلي‌پروپيلن گروه نساجي، كوپليمرهاي پلي‌پروپيلن (گريد لوله)، انواع پلي‌اتيلن سنگين اكستروژن (گريد لوله)، گروه پلي استايرن انبساطي، جوش شيرين، دي اتيل هگزانول و منومر وينيل استات را از 5 درصد به 10 درصد افزايش داد در گروه سيماني، حضور يك هيات عالي‌رتبه اقتصادي فرانسوي در تهران با مذاكراتي ميان گروه فارس و خوزستان و لافارژ صورت گرفته است. در مدت اقامت اين گروه در ايران قرار است سرمايه‌گذاران فرانسوي با مقامات ارشد كشور از جمله وزير صنعت، معدن و تجارت و وزير نفت ديدار و مذاكره كنند. در گروه حمل‌و‌نقل، شركت حمل‌ونقل‌ بين‌المللي خليج فارس براي هر سهم درسال مالي 92 مبلغ 100 ريال زيان خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با اطلاعيه قبلي (مبلغ 52 ريال زيان) افزايش 92 درصدي داشته است. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن شاخص با افت 441واحدي به 83هزار و 165واحد رسيد. ارزش كل معاملات نيز در بورس و فرابورس به 400ميليارد تومان رسيد.
                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • مجيد رادمنش
                                مدیر (6)
                                • Oct 2010
                                • 4902

                                #1185
                                رشد ناپلئوني شاخص


                                دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
                                بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد رشد 5/5 واحدي شاخص بود تا روزي متعادل با اين رشد ناپلئوني رقم بخورد. در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه بارش برف سنگين در تهران و برخي ديگر از مراكز استان‌ها حضور كمرنگ معامله‌گران را به همراه داشت. در همين حال بازار ديروز در شروع متاثر از تصميمات عصر روز دوشنبه مجلس شوراي اسلامي بود. مجلس شوراي اسلامي در جلسه عصر دوشنبه بند مربوط به حق انتفاع پروانه مربوط به دو شركت گل‌گهر و چادرملو را به ميزان 30درصد فروش نهايي كرد. در اين مصوبه آمده است كليه اشخاص حقيقي و حقوقي استخراج‌كننده معادن سنگ‌آهن كه پروانه بهره‌برداري آنها به نام سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران يا شركت‌هاي تابعه است، موظفند بابت حق انتفاع پروانه بهره‌برداري از معادن فوق در سال 1393 معادل 30 درصد مبلغ فروش محصولات خود (سنگ‌آهن خام، سنگ‌آهن دانه‌بندي و كنسانتره – شامل كنسانتره‌هاي تحويلي براي گندله‌سازي درون شركت و كنسانتره‌فروشي به خارج از شركت) را به حساب درآمد عمومي رديف 130419 جدول شماره (5) اين قانون نزد خزانه‌داري كل كشور واريز نمايند.



                                در رابطه با اين مصوبه مديرعامل شركت معدني و صنعتي چادرملو گفت: بهره مالكانه 30 درصدي سنگ‌آهني‌ها كه ديروز در جريان بودجه سال 93 در صحن علني مجلس تصويب شد، از نرخ بهره پرداختي شركت‌هاي سنگ‌آهني در سال 92 كمتر است. همزمان با معاملات ديروز، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در مصوبه‌اي طرح دولت را براي اجراي فاز دوم هدفمندي متوقف كرده و اجراي آن را منوط به ارائه طرحي جديد در پايان خرداد ماه سال آينده كردند. براساس مصوبه مجلس دولت مكلف است حداكثر تا پايان خرداد ماه سال 93 اقدامات قانوني لازم را جهت اصلاح قانون هدفمند كردن يارانه‌ها انجام و از ابتداي تيرماه 93 به گونه‌اي عمل كند كه ضمن رفع نواقص اجرايي فاز اول براساس قانون اصلاحي مذكور فاز دوم را اجرا نمايد. در همين حال ديروز نگاه‌ها به سوي مجلس و بحث خوراك پتروشيمي‌ها بود، جايي كه وزير اقتصاد در نشست شوراي بورس با اشاره به تصميم مناسب مجلس درقبال بهره مالكانه سنگ‌آهن از افزايش معقول نرخ خوراك پتروشيمي‌ها خبر داد. به گزارش شادا، درنشست شوراي بورس كه با حضور علي طيب نيا در وزارت اقتصاد برگزار شد، وضعيت بازار سرمايه مورد بررسي و تبادل نظر قرار گرفت.



                                رئيس كل سازمان بورس و اوراق بهادار همچنين در گزارش خود يكي از دلايل كاهش شاخص كل را واكنش سهام داران به نگراني‌هاي ناشي از افزايش نرخ بهره مالكانه و بهاي خوراك پتروشيمي‌هاي گازي و انتشار اخبار و شايعات متعدد در اين خصوص دانست.وزير امور اقتصادي و دارايي نيز در اين جلسه ضمن تاكيد بر اهميت بازار سرمايه اخبار و گمانه‌زني‌هاي بي‌پايه را رد كرد و گفت: رقم افزايش قيمت خوراك براساس نرخي مناسب و معقول تعيين خواهد شد. در گروه معدني، مجمع عمومي فوق‌العاده شركت سرمايه گذاري توسعه معادن و فلزات روز دوشنبه با حضور بيش از 78 درصد سهامداران تشكيل شد. پس از قرائت گزارش توجيهي، افزايش سرمايه شركت از مبلغ شش هزار و 500 ميليارد ريال به 16 هزار ميليارد ريال معادل 6/14 درصد به تصويب مجمع فوق‌العاده صاحبان سهام رسيد. در گروه خودرويي حضور هيات اقتصادي فرانسه در ايران به انتشار خبرهايي در مورد همكاري شركت‌هاي اروپايي و شركت‌هاي ايراني منجر شده است. در اين گروه پس از اعلام همكاري احتمالي ولوو سوئد با سايپاديزل، مديرعامل گروه خودروسازي بهمن از شروع مجدد همكاري با گروه خودروسازي مزدا در دور جديد همكاري اين شركت خبر داد. در مجموع بازار ديروز بازاري متعادل، اما به شدت كم حجم بود كه در آن شاخص با رشد 57/5 واحدي به 83هزار و 295واحد رسيد. ارزش معاملات در بورس و فرابورس نيز به 330ميليارد تومان بالغ شد.
                                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                                نظر

                                در حال کار...
                                X