جنب پــل حــا فظ

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجيد رادمنش
    مدیر (6)
    • Oct 2010
    • 4902

    #1201
    تشدید ریزش بورس تهران


    دنیای اقتصاد– بازگشایی برخی نمادهای پتروشیمی که انتظار می‌رفت بورس را با یک تحرک نسبی مواجه سازد، نتوانست معجزه کند و دیروز به رغم بازگشایی دو نماد پتروشیمی در بازار؛ شاخص با ریزشی سنگین مواجه شد و به کانال 78 هزار واحد بازگشت. به این ترتیب در 2 ماه گذشته بورس تهران 13 درصد کاهش یافته است. این در شرایطی است که بودجه‌های اعلامی شرکت‌های پتروشیمی نیز اکثرا حکایت از کاهش پیش‌بینی سود این شرکت‌ها برای سال جدید دارند که این موضوع احتمالا بازار را با کاهش بیشتری مواجه می‌سازد.



    شاخص به كانال 78 هزار رسيد


    همايون دارابي: شاخص كل بورس اوراق بهادار ديروز با روند سريع‌تر كاهشي مواجه شد و در نهايت با افت 34/1 درصدي به زير 79 هزار واحد رسيد. شاخص كل ديروز با ثبت يك هزار و 65واحد كاهش به 78هزار و 518واحد رسيد. اين در حالي است كه مدت‌ها بود شاخص كل در برابر كاهش به زير 79هزار واحد مقاومت مي‌كرد، اما به نظر مي‌رسد تاثيرات محدوديت برقرار شده در بازار و خودداري سرمايه‌گذاران بورس از خريدهاي گسترده موجب تداوم عدم تعادل در بازار شده است. از ديدگاه سرمايه‌گذاران عمده محدوديت در فروش موجب شده است فعاليت براي اكثر معامله‌گران تنها به فروش روزانه 50هزار سهم در نمادهاي مختلف محدود شود. به همين دليل سرمايه‌گذاران ريسك خريد گسترده را متقبل نمي‌شوند؛ در اين شرايط همه به انتظار آينده مانده‌اند تا دريابند آيا نقدينگي گسترده‌اي به بازار تزريق مي‌شود يا خير؟ از سوي ديگر در تحولات مهم در بازار موازي بهاي دلار و سكه به رشد خود ادامه داد تا شائبه انتقال نقدينگي از بورس به بازار‌هاي موازي تقويت شود. در اين شرايط در صورت ادامه نوسان بازارهاي موازي روند انتقال نقدينگي تشديد خواهد شد. در همين حال رشد قيمت دلار در صورت پايداري مي‌تواند خبري خوب براي شركت‌هاي پتروشيمي و ديگر صادر‌كنندگان باشد. در بازار ديروز در گروه بانكي بازگشايي بانك ملت به‌رغم گزارش‌هاي مثبت اين بانك با بازار منفي مواجه شده و افت كرد. بانك ملت كه سرمايه خود را از 3310 ميليارد تومان به 4000 ميليارد تومان رسانده است سود هر سهم سال 92 خود را با سرمايه جديد نيز همان408 ريال قبلي اعلام كرده است (در واقع با سرمايه قبلي به ازاي هرسهم 493 ريال سود پيش‌بيني كرده است). بنابراين سود سال 92 اين بانك با تعديل مثبت 21 درصدي همراه بوده است.



    وبملت همچنين سود سال 93 را با سرمايه 4000 ميليارد توماني با تعديل مثبت 10 درصدي نسبت به آخرين پيش‌بيني 92 مبلغ 450 ريال اعلام كرده است. عمده‌ترين دليل اين تعديل نيز رشد درآمدهاي غيرمشاع است. در همين حال، خبرهاي اوليه از احتمال لغو قرار داد بانك صادرات و شركت ملي گاز خبر مي‌دهد. مديرعامل شركت ملي گاز ايران در گفت‌و‌گو با خبرگزاري مهر با اعلام اينكه در حال حاضر 80 درصد از سهام سرمايه‌گذاري اين دو پروژه گازي به يكي از شركت‌هاي وابسته به بانك صادرات واگذار شده است، تصريح كرد: با گذشت چند سال از امضاي قرارداد سرمايه‌گذاري ساخت و اجراي اين دو طرح گازي، تاكنون بانك صادرات اقدامي به‌منظور جذب منابع مالي و تكميل اين دو طرح گازي انجام نداده است. در گروه شركت‌هاي هلدينگ ديروز بازگشايي نمادهاي گروه توسعه ملي و غدير اعلام شد كه بازگشايي غدير به تاثير كاهشي 115واحدي بر شاخص منجر شد. اين در حالي است كه غدير با صف فروش سنگين به كار خود پايان داد. اين شركت براي هر سهم در سال مالي 93 مبلغ 122 تومان سود خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با گزارش قبل (مبلغ 130 تومان به ازاي هر سهم) 6 درصد كاهش داشته است. غدير علت تعديل منفي را اعمال افزايش نرخ گاز مصرفي شركت‌هاي پتروشيمي گروه غدير اعلام كرده است و در خصوص خريد بلوكي سهام پتروشيمي پارس نيز گزارش كرده خريد سهام اين شركت از طريق مذاكره در جريان بوده و به محض نهايي شدن و امضاي قرارداد اطلاع‌رساني خواهد شد. در همين حال در تحولات فرابورس برخي خبرها از احتمال عرضه سهام دو شركت پاكشوما و نفت سپاهان تا پايان سال حكايت دارد. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن ارزش معاملات بورس و فرابورس به 255ميليارد تومان رسيد.




    عرضه‌هاي سازمان خصوصي‌سازي در فرابورس


    در اين بين بلوك 100درصدي شركت پايانه‌ها و مخازن پتروشيمي به ارزش 6/385 ميليارد ريال يكشنبه 25 اسفند از سوي سازمان خصوصي‌سازي به صورت يكجا در بازار سوم فرابورس به فروش مي‌رسد. اين عرضه به ارزش 6/385 ميليارد ريال و به صورت يكجا و نقد با شرايط 40 درصد نقد، بقيه اقساط 2 ساله و نرخ 15درصد به فروش مي‌رود. همچنين مبلغ سپرده شركت در اين رقابت 5/11 ميليارد ريال است. همچنين سازمان خصوصي‌سازي 100 درصد سهام شركت ریخته‌گری ماشين‌سازي تبريز را روز دوشنبه 26 اسفندماه در بازار سوم فرابورس عرضه مي‌كند كه ارزش پايه هر سهم اين بلوك 3376 ريال تعيين شده است. از سوي ديگر معامله 160 میلیون سهم شرکت پتروشیمی سلمان فارسی که 13 بهمن‌ماه توسط سازمان خصوصی‌سازی در بازار سوم فرابورس به قیمت هر سهم 1906 ریال به فروش رفته بود، قطعی شد.
    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #1202
      بورس در انتظار سیاست جدید

      دنیای اقتصاد- محدودیت‌های بازار سرمایه که در 20 روز گذشته آثار نسبی بر عملکرد بورس از خود بر جای گذاشته، به‌نظر می‌رسد دیگر مورد اقبال فعالان بازار نیست. در این میان آمار منتشر شده توسط بورس نشان‌دهنده این امر است که سیاست‌های مذکور اگرچه منجر به کاهش 9 درصدی متوسط ارزش روزانه معاملات خرد شده، با این حال توانسته تعداد نمادهای دارای صف فروش را نیز به میزان 52 درصد با افت روبه‌رو کند. با این حال، اما فعالان بازار به جد خواهان توقف این محدودیت‌ها هستند.



      بورس در انتظار كاهش محدوديت‌ها

      همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران در دومين هفته از اسفندماه همچنان كارنامه‌اي منفي از خود به جاي گذاشت. در هفته گذشته بازار سرمايه به دليل تداوم محدوديت‌هاي فروش و همچنين جو سنتي آخرين ماه سال كه در آن بيشتر نگاه معامله‌گران به فروش سهام و محدوديت‌هاي نقدينگي است همچنان با جريان كاهشي مواجه بود؛ به گونه‌اي كه شاخص كل بورس اوراق بهادار با 68/1 درصد افت در كل هفته با رقم هزار و 338 واحد مواجه شد. اكثر كارشناسان در كنار شرايط سنتي اسفند‌ماه بر شرايط نامناسب رخ داده ناشي از اجراي محدوديت فروش در بازار تاكيد دارند. تداوم كاهش شاخص در كنار عدم انگيزه معامله‌گران براي خريد و اخلال اساسي در فرآيند كشف قيمت عادلانه سهام موجب شده است تا همچنان بازار در انتظار رفع محدوديت‌ها از خريدهاي گسترده خودداري كند. در همين حال با حاكميت جو فروش روزانه سهام از سوي معامله‌گران حقيقي اكثر معامله‌گران حقيقي به صورت مداوم به فروش سهام اقدام مي‌كنند. نگاهي به وضعيت سهام معامله‌گران حقيقي و حقوقي نشان از تداوم فروش فعالان حقيقي دارد.



      سهم معامله‌گران حقيقي از كل معاملات در روزهاي دوازدهم و سيزدهم هفته گذشته به ترتيب 53/58 و 27/68 درصد بوده است؛ هر‌چند بخشي از فروش بيشتر به فعاليت معامله‌گران حقيقي در كل معاملات بازار باز مي‌گردد، اما نشانه‌هاي نگران‌كننده‌اي از احتمال خروج دايمي معامله‌گران حقيقي در سايه فروش‌هاي روزانه 50 هزار عددي اين افراد به چشم مي‌خورد. از ديدگاه كارشناسان در صورتي كه معاملات به مسير عادي بازنگردد امكان تداوم ضعف بازار ادامه دارد؛ هر‌چند به لحاظ سنتي در حالي كه 9 روز كاري به پايان سال باقي مانده است بازار در هفته آخر اسفندماه و هفته‌هاي اول فروردين شرايط بهتري را مي‌تواند تجربه كند. در همين حال بازار با خبرهاي اوليه در مورد احتمال كاهش محدوديت‌ها از طريق افزايش ميزان فروش روزانه از 2 درصد كنوني حجم مبنا يا 50 هزار سهم به 5 درصد حجم مبنا به گوش مي‌رسد كه مي‌تواند گامي در مسير كاهش محدوديت‌ها باشد. نكته جالب توجه اين است كه بخش عمده مشكلات در بازار سرمايه همچنان نمادهاي بورسي است كه با حجم مبنا و دامنه نوسان 4 درصدي مواجه هستند و نمادهاي فرابورسي بدون حجم مبنا و دامنه نوسان 5 درصدي وضعيت به مراتب بهتري نسبت به شركت‌هاي بورسي دارند. در كنار تحولات درون بازار در تحولات سياسي مهم، مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا شنبه شب به‌منظور ديدار و گفت‌وگو با مقامات كشورمان وارد تهران مي‌شود.



      به گزارش خبرگزاري فارس، كاترين اشتون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا شب شنبه در پاسخ به دعوت محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه كشورمان وارد تهران مي‌شود. اشتون قرار است روز يكشنبه با محمدجواد ظريف، همتاي ايراني خود و حسن روحاني، رئيس‌جمهور كشورمان ديدار و گفت‌وگو كند. در همين حال مذاكرات فشرده كارشناسان ايران و 1+5 از روز چهارشنبه گذشته شروع شد. در اين مذاكرات روند اجرايي رسيدن به توافق جامع مورد توجه است. در كنار مسايل سياسي در حوزه اقتصادي معامله‌گران در حالي كه به سوي پايان سال 1392مي روند جريان پر رنگي از احتمال افزايش سطح عمومي قيمت‌ها در اقتصاد كشور به چشم مي‌خورد كه ناشي از تغييرات اخير و آتي حامل‌هاي انرژي و همچنين افزايش قريب‌الوقوع نرخ ماليات بر ارزش افزوده است. با افزايش 25درصدي قيمت برق و همچنين افزايش 20درصدي قيمت آب، بهاي تمام شده توليد كالا در اكثر شركت‌ها افزايش خواهد يافت كه در اين شرايط اگر احتمال افزايش 71درصدي قيمت حامل‌هاي انرژي در قالب بودجه سال آينده را نيز اضافه كنيم شرايط دشواري رخ مي‌دهد كه در حال حاضر به عنوان نمونه در صنعت خودرو با فرض افزايش 25درصدي بهاي برق به رشد 2 درصدي بهاي تمام شده منجر شده است.



      در بازار چه خبر بود؟

      روز چهارشنبه بازار مثبت بود، به طوري كه افت قيمت‌ها در چهار روز ابتداي هفته موجب شد تا ارزندگي قيمت‌ها و حركت برخي از معامله‌گران حقوقي در جابه‌جا‌يي بعضي بلوك‌هاي سهام به رشد شاخص و ارزش معاملات منجر شود. در روز چهارشنبه ده بلوك در مجموع به تعداد 179ميليون سهم و ارزش 176ميليارد تومان در بازار سهام ميان معامله‌گران حقوقي جابه‌جا‌ شد كه بيشتر اين بلوك‌ها در قالب فعاليت معامله‌گران در آخرين روزهاي سال مالي جهت شناسايي سود مبادله شده است. ارزش بالاي اين بلوك‌ها منجر شد تا ارزش معاملات بورس اوراق بهادار و فرابورس در مجموع روز چهارشنبه به بيش از 532ميليارد تومان برسد. در بازار روز چهارشنبه بازگشايي نماد هلدينگ نفت و گاز پارسيان به بحث‌هاي ميان معامله‌گران منجر شد، در حالي كه اين نماد در نرخ 11هزار و 766ريال در آخرين روز قبل از مجمع معامله شده بود و سيستم بورس نرخ 10هزار و 619ريال را براي توقف اين نماد در نظر گرفته و افت را براساس اين نرخ تعادلي محاسبه كرد؛ امري كه با توجه به عدم تعلق سود به حق‌تقدم‌ها صورت گرفته است. در گروه پتروشيمي اعلام رسمي عرضه مجدد بلوك 17درصدي هلدينگ خليج فارس در آخرين روز كاري سال 1392 شانس معامله اين بلوك را افزايش داده است. احتمال مي‌رود اين امر به دليل لزوم شناسايي درآمد فروش اين هلدينگ توسط خصوصي‌سازي در سال 92 صورت گرفته باشد. در گروه پتروشيمي معاون شركت ملي صنايع پتروشيمي گفت: اگرچه نرخ 13 سنت براي خوراك گازي واحدهاي پتروشيمي تصويب شد، اما اين واحدها از سوخت گاز با نرخي پايين‌تر بهره‌مند مي‌شوند و به نظر من متوسط اين دو نرخ بيشتر از 10 يا 11 سنت نخواهد شد.



      بررسي آماري نشان مي‌دهد در حال حاضر نسبت سوخت به خوراك در پتروشيمي‌هاي گازي رقم‌هاي متفاوتي را نشان مي‌دهد. اين رقم در پتروشيمي‌هاي توليد‌كننده اوره و آمونياك پرديس 25درصد، كرمانشاه 42درصد، خراسان 51درصد و شيراز 61درصد است. در ميان پتروشيمي‌هاي متانولي نيز سهم سوخت در زاگرس 10درصد و فن‌آوران 29درصد است كه همين امر موجب تفاوت قيمت خوراك در هر يك از اين مجتمع‌ها است؛ به وِيژه آنكه بهاي خوراك مصرفي در هر متر‌مكعب 3هزار و 445 ريال و بهاي سوخت از 795 ريال تا 1004ريال در پتروشيمي خراسان لحاظ شده‌اند. در بازار چهارشنبه خارك آماده بازگشايي شد كه خريداران و فروشندگان در مورد قيمت به توافق نرسيدند. در گروه بانكي، به گفته مديرعامل بانك تجارت با تصويب سهامداران در مجمع فوق‌العاده، سرمايه بانك تجارت بيش از 161 درصد افزايش خواهد يافت. در اين گروه بانك سينا نيز پس از بانك صادرات از تصميم خود براي فروش نيروگاه زير‌مجموعه رونمايي كرد. روز چهارشنبه همچنين بانك ملت با معاملات پر حجمي مواجه شد، ارزندگي سهام اين بانك در بازگشايي موجب شد تا به‌‌رغم عرضه‌هاي سنگين برخي معامله‌گران حقوقي از جمله عمران توسعه رضوي اين نماد با استقبال مواجه باشد.



      بانك صادرات نيز سود هر سهم خود براي سال 93 را مبلغ 151 ريال به ازاي هر سهم اعلام كرده كه نسبت به سود 112 ريالي سال 92 با رشد 35 درصدي روبه‌رو شده است. در گروه كاني غير‌فلزي فرآورده‌هاي نسوز پارس در حالي با روند كاهشي روبه‌رو است كه اختلاف ميان سهامداران عمده سابق و خريدار جديد اين شركت موجب كاهش شديد فعاليت شركت شده است. شركت احيا سپاهان در ابتداي سال به واگذاري سهام خود در نسوز پارس به گروه سرمايه‌گذاري شيركوه براساس مبايعه‌نامه اقدام كرد كه اين انتقال به صورت رسمي در بورس به ثبت نرسيده است. اين امر موجب شده تا شركت دچار بلاتكليفي شده و ميزان خريد مواد اوليه و تامين مالي شركت كه 70درصد مواد اوليه آن از خارج وارد مي‌شود دچار ركود شود؛ امري كه انتظار مي‌رود به تعطيلي شركت در چند ماه آينده منجر شود. مهندس حيدرپور مديرعامل شركت در گفت‌و‌گو با «دنياي اقتصاد» تاكيد كرد به دليل نياز شركت به 40ميليارد تومان سرمايه در گردش و عدم تامين آن از منابع داخلي و عدم پرداخت وام به شركت به دليل آنكه شركت مشمول ماده 141قانون تجارت است توليد شركت به زيرنقطه سر به سر رسيده و به زودي فعاليت شركت متوقف خواهد شد.



      در گروه خودرويي نماد ايران خودرو در شرايطي روز چهارشنبه متوقف شد كه اين شركت با احتمال تعديل منفي براي سال 92 و اعلام سود براي سال 93مواجه است. در همين حال زير مجموعه‌هاي ايران خودرو براي كاهش زيان‌هاي خود به جابه‌جا‌يي بلوك‌هاي بانك پارسيان در زير‌مجموعه اقدام كرده‌اند. در گروه فلزي ذوب‌آهن اصفهان با رشد 12درصدي سود سال آينده خود را اعلام كرده است. در گروه تصفيه نفت با انتشار گزارش پيش‌بيني سود شركت نفت سپاهان احتمال عرضه اين نماد در دو هفته باقي مانده تا پايان سال جاري افزايش يافته است. در اين گروه نفت بهران نيز به دليل آماده نبودن گزارش افزايش سرمايه نتوانست مجمع افزايش سرمايه 60درصدي خود را به انجام برساند. در گروه سرمايه‌گذاري نيز سرمايه‌گذاري بهمن با تقسيم سود 400ريالي مجمع سالانه خود را به پايان رساند. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاري مثبت بود كه در آن شاخص كل 375 واحد رشد كرد و به 78هزار و 447 واحد رسيد. با اين كارنامه در كل هفته ارزش معاملات با رشد 345درصدي به 2هزار و 721ميليارد تومان رسيد و شمار خريداران نيز با 1/4 درصد كاهش به 79هزار و 605 نفر بالغ شد. بازدهي بازار نيز با افت 68/1 درصدي در هفته گذشته به 2/106 درصد از ابتداي سال رسيد.
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #1203
        شاخص دوباره ريخت


        دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد افت 216واحدي شاخص كل بود تا به اين ترتيب شاخص براي شكستن كف 78 هزار واحدي خود تنها 231 واحد فاصله داشته باشد. در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه همچنان محدوديت‌هاي برقرار شده روي فروش، معامله‌گران عمده را از گردونه بازار سهام خارج كرده است. اكثر معامله‌گران به دليل نامشخص بودن قيمت و همچنين محدوديت در فروش كه نقد‌شوندگي بازار را با مشكل جدي مواجه ساخته است از خريد دست كشيده‌اند. در اين شرايط ارزش معاملات هر چند به دليل جابه‌جا‌يي‌هاي پايان سال مالي معامله‌گران حقوقي روز گذشته به 163 ميليارد تومان در بورس و 118 ميليارد تومان در فرابورس رسيد، اما با حذف بلوك‌هاي جابه‌جا‌ شده، خالص معاملات بازار، رقم‌هاي ناچيزي را نشان مي‌دهد كه همين امر بر نگراني نسبت به آينده بازار مي‌افزايد. همزمان با بازار ديروز، گروهي از فعالان عمده حقيقي و حقوقي در سرمايه‌گذاري غدير براي بررسي شرايط بازار گرد هم آمدند و در نهايت تصميم گرفتند با رئيس سازمان جلسه‌اي داشته و بر لزوم حذف محدوديت‌ها تاكيد كنند.



        در تحولات اقتصادي مهم، اما سخنان رئيس كل بانك مركزي با اهميت بود. به گزارش خبرگزاري فارس، سيف گفت: بر اساس قانون بودجه سال 92 بانك مركزي ارز با نرخ مرجع ندارد، به همين دليل به دنبال راهي براي اين موضوع هستيم كه البته پياده‌سازي آن در بانك‌ها زمان مي‌برد. به گفته وي در حالي كه افق اقتصادي كشور پيش‌بيني مي‌شود پيشرفت داشته باشد، به همين دليل نرخ دلار براي سال آينده 2650 تومان پيش‌نويس شده و اين روند تدريجي قرار نيست به گونه‌اي باشد كه آن را فشرده نگه داريم تا شوك اقتصادي دوباره تكرار شود. رئيس كل بانك مركزي ايران در نشست توليد‌كنندگان مواد اوليه دارويي گفت: صنعت دارويي از منضبط‌ترين صنايع اقتصادي است و معوقات كمتري دارد. در اين رابطه نيز در ابتداي سال ۱۰۰درصد ارز براي گشايش اعتبارات اسنادي اصلاح كرديم تا ارز موردنياز آن تامين شود.



        در بازار ديروز در گروه فلزي، گزارش فولاد هرمزگان و تحقق سود قابل ملاحظه اين شركت نتوانست جو منفي بازار را در نماد مباركه بشكند. در همين حال ديروز مجمع عمومي فوق‌العاده شركت كالسيمين با حضور بيش از 66 درصد سهامداران برگزار شد كه در آن افزايش سرمايه شركت از مبلغ 943 ميليارد ريال به مبلغ دوهزار ميليار ريال از محل مازاد تجديد ارزيابي دارايي‌ها به تصويب رسيد. در گروه بانكي صف‌هاي خريد برخي نمادها از جمله ملت با عرضه‌هاي سنگيني در هم شكسته شد. در اين گروه شنيده‌ها از احتمال معامله نيروگاه بانك صادرات خبر مي‌دهد. بانك صادرات در صورت فروش اين نيروگاه با تعديل 100ريالي مواجه مي‌شود. در گروه تجهيزات، نماد نيروگاه عسلويه مپنا با عرضه‌هاي سنگيني مواجه شد و صف خريد آن در نيم ساعت پاياني بازار عرضه شد. در گروه برقي، بازگشايي ايران ترانسفو با رشد 10درصدي همراه شد. بترانس در اولين پيش‌بيني سود سال 93را مبلغ 739ريال اعلام كرد كه نسبت به سود 428ريالي سال 92 با رشد 73 درصدي همراه شد.
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • Oct 2010
          • 4902

          #1204
          اصلاحيه به قانون پانزده روزه

          دنیای اقتصاد - همايون دارابي: اصلاح دستورالعمل محدوديت فروش سهام در بازار سرمايه ديروز راه به جايي نبرد و شاخص بورس با افت 91/0 درصدي مواجه شد. در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه متعاقب جلسه صبح روز شنبه فعالان عمده بازار در سرمايه‌گذاري غدير و پس از آن مراجعه نمايندگان فعالان عمده حقيقي و حقوقي به سازمان بورس، دستورالعمل محدوديت فروش با تغييراتي مواجه شد. در اين جلسه اكثر حاضران با انتقاد شديد از اين محدوديت خواهان رفع آن شدند، اما سازمان بورس اين قانون 15 روزه را تنها با يك اصلاح جزئي مواجه ساخت تا بن بست رخ داده ناشي از اين دستور‌العمل ادامه يابد. براساس اصلاحيه اعلام شده سقف سفارش فروش وارده توسط هر كد معاملاتي بين ساعت 8:30 الي 12، از 50 هزار سهم به 100 هزار سهم افزايش يافت. هيات‌ مديره سازمان همچنين تصويب كرد: در صورت تعهد سهامدار عمده، مبني بر حفظ نقدشوندگي سهام تحت مديريت خود در چارچوب مقررات مربوطه، سقف فروش در مورد سهام مذكور حذف خواهد شد. دستورالعمل محدوديت فروش به دليل ايجاد محدوديت در فروش موجب خروج فعالان حقيقي و حقوقي عمده از بازار سرمايه شده است كه همين امر نيز موجب شده فعالان بازار به دليل ناتواني در فروش، از خريد خودداري كرده و جريان طبيعي بازار سرمايه متوقف شود. در همين حال با توقف عملي امكان فروش معامله‌گران عمده مساله خريد از محل فروش نيز عملا متوقف شده كه همين امر كاهش شديد ارزش معاملات را به همراه آورده است. هر چند كه اين كاهش ارزش معاملات واقعي بورس هم اينك به دليل آخرين جابه‌جايي‌ها ميان معامله‌گران حقوقي پنهان شده است.



          لزوم بازگشت «ددد»؟


          در همين حال برخي كارشناسان بازار بر لزوم بازگشت «ددد» به بورس به عنوان يك ابزار تشويق‌كننده تقاضا در بازار تاكيد دارند.از ديدگاه اين گروه خريدهاي گروهي مي‌تواند به لحاظ رواني از ريسك‌ خريدهاي منفرد سرمايه‌گذاران حقيقي كاسته و سرعت معاملات را كه اينك افت چشمگيري يافته است، افزايش دهد. در اين شرايط ديروز در بازار سهام شاخص با افت 715واحدي خود كف رواني 78هزار واحدي را نيز در هم شكست تا در رقم 77هزار و 515واحد آرام گيرد. شاخص پيش از اين آبان ماه از 77هزار واحد عبور كرده بود اينك بار دیگر به آن سطح بازگشته است. در بازار ديروز تحولات سياسي مهم سفر كاترين اشتون به تهران داراي اهميت بود. همچنين در وقایع اقتصادي، مجلس شوراي اسلامي در ادامه بررسي لايحه اصلاحيه قانون ماليات‌ها تكاليف سنگيني را براي بخش ساختمان و املاك كشور برقرار كرد. در تحولات اقتصادي همچنين ديروز وزير نيرو با بيان اينكه قيمت آب و برق در سال ۹۳ افزايش نمي‌يابد، گفت: قرار بر اين شد كه ۴۰۰ ميليارد توماني كه از درآمدهاي آب به هدفمندي يارانه‌ها پرداخت مي‌شد، پرداخت نشود. به گزارش خبرگزاری فارس، چيت‌چيان درخصوص افزايش 24 درصدي برق و افزايش 20 درصدي آب در ماه اخير گفت: اين افزايش قيمت بسيار كم و ناچيز است و به مراتب كمتر از نرخ تورم است. در گروه پتروشيمي ديروز منابع نزديك به صنعت پتروشيمي از لغو مصوبه ستاد تدابير ويژه اقتصادي در مورد خوراك 13سنتي سال‌هاي 91 و 92خبر دادند. با لغو اين مصوبه امكان عطف به ماسبق شدن خوراك 13سنتي از ميان مي‌رود. در گروه بانكي ديروز معاملات پر حجم در برخي از نمادها ادامه داشت كه در اين گروه يك فرد حقيقي 200ميليون سهم بانك پاسارگاد را خريداري كرد. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن به دليل جابه‌جا‌يي شماري از بلوك‌ها ارزش معاملات در بورس به 317ميليارد تومان و فرابورس به 340ميليارد تومان بالغ شد.
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • Oct 2010
            • 4902

            #1205
            بورس در انتظار روزهاي بهتر


            يك هفته با تپيكس

            دنیای اقتصاد - شروين شهرياري: بورس تهران پس از تجربه حدود يك ماه برقراري مقررات استثنايي محدوديت فروش سهام، از روز شنبه شاهد برگشت شرايط معاملات به وضعيت عادي خواهد بود. اين خبر كه روز گذشته روي خروجي سايت اطلاع رساني بورس قرار گرفت با استقبال فعالان بازار مواجه شد، زيرا در هفته جاري نوعي اجماع بين سرمايه‌گذاران در خصوص آثار منفي تداوم مقررات فعلي بر نقدشوندگي سهام و تبديل آن به يك ريسك اضافي در جهت عدم تعادل بازار ايجاد شده بود. به این ترتيب، با همراهي نهاد ناظر، از آغاز آخرين هفته معاملاتي بازار (24 اسفند) كليه محدوديت‌هاي مربوط به عرضه سهام حذف خواهد شد تا بورس بار ديگر شاهد برقراري نقش طبيعي عرضه و تقاضا در كشف نرخ سهام باشد. نكته جالب توجه اينكه در روز گذشته، معامله گران به اين خبر واكنش مثبتي نشان دادند؛ به رغم آنكه قبلا تصور مي‌شد حذف اين مقررات بازار را با ريسك يك موج فروش جديد مواجه مي‌كند. به این ترتيب با افت 4/2 درصدي شاخص بازار سهام در هفته گذشته و عقب‌نشيني 5/14 درصدي از اوج روز 15 دي ماه به نظر مي‌رسد اصلاح قيمت‌ها در بازار به فاز نهايي خود نزديك شده و بورس تهران با فضايي بهتر از دو ماه اخير به استقبال سال نو برود.



            تجربه‌اي كه ناگزير بود...

            شايد اگر به رشد سه رقمي شاخص در سال 92 استناد شود، امسال يكي از سودآورترين سال‌هاي بورس تلقي شود، اما اگر از حال و روز اين روزهاي سهامداران جويا شويد شرايط متفاوت است. واقعيت اين است كه سقوط غيرمترقبه دو ماه اخير با توجه به تمركز بخش مهمي از سرمايه افراد حقيقي در سهام كوچك و متوسط (كه بيش از دو برابر افت ميانگين 15 درصدي شاخص در اين دوره سقوط كرده‌اند)، كام بسياري از سهامداران را پس از سود شيرين 9 ماه اول سال تلخ كرده است. اين تجربه هر چند به ظاهر ناگوار بود، اما به دليل رشد فاقد منطق اقتصادي قيمت بسياري از سهام و سبقت آن از ارزش ذاتي رويدادي ناگزير بود كه دير يا زود اتفاق مي‌افتاد. نكته مثبت اصلاح اخير قيمت‌هاي سهام آن است كه اين اتفاق در بستري امن به لحاظ متغيرهاي پيراموني بازار (به ويژه شرايط سياسي) صورت گرفته است، زيرا در صورت تلاطم در شرايط محيطي، عمق اصلاح جاري مي‌توانست به مراتب بيشتر باشد. اكنون، با عنايت به تداوم ثبات محيطي و تعديل نرخ‌هاي سهام، اين فرصت ايجاد شده كه بازار بار ديگر مسير طبيعي خود را بازيابد و جذابيت دوباره قيمت‌ها منطبق با پتانسيل‌هاي سودآوري شركت‌ها ايجاد شود. البته با لحاظ كردن متغيرهاي اقتصادي موجود (به ويژه نرخ سود بانكي بالا) و نيز ارزش‌گذاري فعلي بازار سهام (P/E=7)، چشم انداز هر گونه رونق در بورس تهران لزوما با شيب ملايم و در گذر زمان قابل تحقق خواهد بود و هر گونه افزايش شتابان نرخ‌ها مي‌تواند موجب بر هم خوردن دوباره رابطه ارزش ذاتي با قيمت‌ها و ايجاد پتانسيل تشكيل فازهاي اصلاحي مشابه دو ماه اخير در بازار سهام شود.



            بازار و افزايش نفسگير سود بانكي


            اين روزها، پيشنهاد نرخ‌هاي سود فراتر از 23 درصد به صورت سپرده‌هاي روزشمار چند ماهه روي تابلوهايي در فضاي بانك‌هاي كشور به چشم مي‌خورد. اين وضعيت كه ناشي از سياست‌هاي انضباطي بانك مركزي در ماه‌هاي اخير است بانك‌ها را به سمت جذب منابع با نرخ‌هاي بالاتر به‌منظور جبران كسري نقدينگي در روزهاي پاياني سال سوق داده است. از سوي ديگر، نرخ تورم ماهانه بهمن ماه نيز توسط بانك مركزي 4/0 درصد اعلام شده كه در مقايسه با رشد بيش از 5 درصدي متوسط قيمت‌ها در بهمن ماه 91 يك ركورد جالب توجه در مهار تورم به شمار مي‌رود. به این ترتيب از ابتداي فعاليت دولت يازدهم، نرخ ميانگين تورم ماهانه در حد يك درصد محقق شده كه به معناي احتمال كاهش سريع تورم سالانه به كمتر از 20 درصد ظرف دو ماه آينده است. به دليل افت پرشتاب تورم و چشم‌انداز آتي آن، نرخ‌هاي كنوني سود سپرده‌هاي بانكي روز به روز جذابيت بيشتري نزد سرمايه‌گذاران مي‌يابند، چرا كه پس از سال‌ها زيان، اين روزها سپرده‌گذاري در بانك به معناي افزايش قدرت خريد پول با گذشت زمان است. اين شرايط همچنين تاثير مستقيمي بر افق كوتاه مدت بازار سرمايه دارد، چرا‌كه از يك سو با قفل شدن هر چه بيشتر نقدينگي در سپرده‌هاي بانكي منابع كمتري در دسترس بازار قرار مي‌گيرد و از سوي ديگر، بازدهي متوسط بورس با توجه به ميانگين فعلي ارزش‌گذاري سهام (P/E=7) قابل رقابت با نرخ‌هاي بالاي كنوني سود روز شمار نيست. با اين حال به نظر مي‌رسد با عنايت به افق متغيرهاي اقتصادي، اين وضعيت تنها در كوتاه مدت دوام داشته باشد و با تثبيت روند كاهشي تورم در نيمه نخست سال آينده، نرخ‌هاي سود سالانه فراتر از 20 درصد براي سپرده‌هاي بانكي به سرعت تعديل شود.



            نشانه‌هاي تزلزل در چين و ضرورت توجه به آن


            بازار داخلي اوراق قرضه در چين براي نخستين بار در طول تاريخ شاهد شكست يكي از شركت‌ها (در بخش انرژي خورشيدي) در ايفاي تعهدات خود در زمينه پرداخت سود اوراق در هفته جاري بود. اين مهم از سوي كارشناسان به عنوان نشانه‌اي تلقي شد كه دولت چين ممكن است ادامه مراقبت گلخانه‌اي و تزريق بي‌حد و حصر اعتبار به شركت‌ها را متوقف كند و اجازه دهد تا شركت‌هاي ضعيف‌تر ورشكسته شوند. با توجه به نسبت هشدار‌انگيز 160 درصدي بدهي شركت‌هاي چيني در مقايسه با كل توليد ناخالص داخلي (كه 50 درصد از متوسط اقتصادهاي توسعه يافته بيشتر است) هر گونه كند شدن رشد اقتصادي چين يا وقفه در پمپاژ اعتبار بانكي آسان به اين بخش به زعم بسياري از كارشناسان مي‌تواند يك سلسله از ورشكستگي‌هاي ممتد در شركت‌هاي چيني را رقم بزند. در هر حال در واكنش به اين تحولات، بازار سهام شانگهاي سقوط خود را از ابتداي سال ميلادي در هفته جاري تا سطح 10 درصد گسترش داد و قيمت فلزات اساسي نيز در اثر نگراني از افت تقاضاي اژدهاي زرد افت شديدي تجربه كردند؛ تا آنجا كه قيمت مس با حدود 8 درصد ريزش به كمتر از 6500 دلار در هر تن افت كرده است. با توجه به ارتباط سودآوري بخش مهمي از شركت‌هاي بورس تهران با قيمت مواد اوليه و كالاها به نظر مي‌رسد فعالان بورس تهران بايد از اين پس، بيش از پيش تحولات مربوط به چين را دنبال كنند تا از احتمال بروز يك بحران غيرمترقبه در دومين اقتصاد بزرگ جهان و عواقب آن در زمينه سقوط قيمت فلزات و كالاهاي اساسي در امان بمانند.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #1206
              تصميم درست «شورا»، بورس را نجات داد


              دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
              بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته همچنان با روند منفي و محدوديت‌هاي غير‌عادي مواجه بود كه در نهايت به كاهش بيش از 3/2 درصدي شاخص كل منجر شد. در هفته گذشته معامله‌گران همچنان شاهد اجراي دستورالعمل عجيب محدوديت فروش بودند كه اين امر تاثيرات منفي شديدي را بر بازار گذاشته و عملا روند خريد و فروش‌هاي بازار سهام و نقدينگي سهام را از ميان برده بود. محدود ساختن معامله‌گران به فروش 50 تا 100هزار سهم- يا معادل 2 درصد حجم مبنا-موجب خروج معامله‌گران عمده از بازار شده و ترس از ناتواني در فروش خريدها را متوقف كرده بود. در اين شرايط روز دوشنبه شوراي بورس در اقدامي قابل تقدير تصميم اتخاذ شده را لغو كرد تا بازار پس از يك دوره سه هفتگي از نگراني و اضطرار به شرايط مكانيزم عرضه و تقاضا بازگردد. در خلال سه هفته گذشته لغو محدوديت‌هاي فروش از جمله درخواست‌هاي فعالان حقيقي و حقوقي از سازمان بورس بود كه سرانجام از امروز اين امر صورت خواهد گرفت.



              روز چهارشنبه دكتر حسن قاليباف‌‌اصل مديرعامل بورس اوراق بهادار تهران گفت: با توجه به مقطعي بودن ضوابط جديد و پديدار شدن نشانه‌هايي از متعادل شدن بازار با هماهنگي انجام شده با سازمان بورس و اوراق بهادار، ضوابط معاملاتي اجرا شده مورخ 26/11/92 از روز شنبه مورخ 24/12/92 لغو شده و كليه شرايط معاملاتي به قبل از اجراي اين مقررات بر‌مي‌گردد. در همين حال اكثر فعالان بازار خواستار آن هستند كه با توجه به سكوت عجيب شركت بورس در مدت اجراي اين طرح، بارديگر جايگاه اجرايي شركت‌هاي عملياتي بورس مورد باز‌نگري قرار گيرد. از ديدگاه كارشناسان لازم است شوراي بورس در آينده نزديك محدوده نظارتي و عملياتي بازار سرمايه را مورد توجه قرار دهد. شركت‌هاي عملياتي بورس ازجمله شركت بورس، فرابورس و بورس كالا و انرژي به دليل برخورداري از هيات مديره و مديران انتخاب شده توسط فعالان هر بازار حساسيت بيشتري نسبت به شرايط كلي بازار داشته و مي‌توانند تصميم‌هاي مناسب‌تري را در شرايط متفاوت بازار سرمايه اتخاذ كنند. در همين رابطه مدير نظارت بر بورس‌ها و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به مصوبه هيات مديره سازمان بورس درخصوص لغو ضوابط معاملاتي مربوط به سقف فروش، بروز نشانه‌هاي تعادل و ثبات در بازار سرمايه و افزايش سطح مشاركت سهامداران بزرگ در بازار را مهم‌ترين عوامل اين تصميم عنوان كرد.



              تكانه‌هاي اقتصاد كلان براي بورس

              در كنار تحولات درون بازار سرمايه معامله‌گران با تغييرات اساسي در حوزه اقتصاد كلان مواجهند كه همين امر نيز تاثيرات مهمي را بر بازار به همراه آورده است. در مهم‌ترين تغييرات تلاش دولت براي مهار تورم از طريق اتخاذ سياست انقباضي موضوعي است كه آثار قابل توجهي بر بازار خواهد داشت. مهار رشد پايه پولي و افزايش بي‌سابقه نرخ بهره كه در قالب اوراق بانك مركزي و رقابت منفي بانك‌ها صورت گرفته و در همين حال تلاش براي مهار كسري بودجه دولت از طريق افزايش ماليات‌ها و اجراي طرح هدفمندي موجب شده تا تورم رو به كاهش بگذارد، اما اين كاهش تورم تاثيرات منفي را بر بخش توليد خواهد داشت. در اين شرايط تاثير منفي سياست انقباضي و رشد نرخ بهره موجب مي‌شود تا نسبت P/E در بازار رو‌ به كاهش بگذارد. همچنين بنگاه‌هاي اقتصادي كه به تازگي از شوك رشد ارز خارج شده‌اند با شوك جديد اجراي مرحله هدفمندي يارانه‌ها و بهره بانكي تسهيلات كه اينك به بيش از 28تا 30درصد رسيده است روبه‌رو خواهند شد كه همين امر نگراني جدي را در مورد كاهش توليدات صنعتي در سال آينده به وجود مي‌آورد، چرا‌كه در شرايط كنوني يافتن فعاليت اقتصادي كه سود تسهيلات بانكي را با ريسك‌هاي توليد از جمله تعزيرات، بيمه و تامين اجتماعي، پرداخت دستمزد و ماليات پوشش بدهد بسيار سخت است؛ امري كه روي ديگر سكه مهار تورم بوده و به تعميق شديدتر ركود كنوني منجر خواهد شد. در همين رابطه رئيس‌جمهور گفت: به مردم وعده داديم در سال آينده تورم را به 25 درصد برسانيم كه البته پيش‌بيني‌هاي برخي از اقتصاددانان ما اين است كه تورم از اين رقم نيز پايين‌تر خواهد آمد. در عين حال بررسي آمارهاي منتشرشده از سوي بانك مركزي نشان مي‌دهد با وجود رشد 7/21 درصدي نقدينگي در 10 ماه نخست سال‌جاري، حجم پايه پولي در اين مدت تنها به‌ميزان 1/2 درصد افزايش يافته و قسمت عمده رشد نقدينگي، از رشد 6/19 درصدي ضريب فزاينده پولي در اين مدت حاصل شده است.



              اين موضوع برخلاف رويه سال‌هاي پيش است كه عامل اصلي رشد نقدينگي، رشد اجزاي پايه پولي (عمدتا بدهي دولت به بانك مركزي و بدهي بانك‌ها به بانك مركزي) بود. همچنين بررسي‎هاي انجام‌شده نشان مي‌دهد براي تحقق نرخ هدف‌گذاري شده 25 درصدي نقدينگي در پايان سال‌ جاري، اين متغير در دو ماه پاياني سال نبايد بيش از 15 هزار ميليارد تومان افزايش پيدا كند، اما با توجه به روال معمول سال‌هاي گذشته كه رشد نقدينگي پايان سال بيشتر از ماه‌هاي ديگر سال صورت مي‌گرفت، احتمالا هدف‌گذاري رشد 25 درصدي نقدينگي در سال 1392، محقق نخواهد شد. تازه‌ترين آمارهاي منتشرشده از سوي بانك مركزي بيانگر آن است كه حجم نقدينگي تا پايان دي ماه سال‌جاري، به رقمي در حدود 6/560 هزار ميليارد تومان رسيده است. در پايان اين بازه، ميزان پايه پولي نيز به حدود 6/99 هزار ميليارد تومان رسيده است. مقايسه آمار اخير از متغيرهاي پولي با مقادير پيشين نشان مي‌دهد كه رشد نقدينگي در اين بازه، بيشتر از طريق رشد پايه پولي رخ داده است. حجم نقدينگي در پايان سال گذشته (اسفند 1391)، به‌ميزان 7/460 هزار ميليارد تومان گزارش شده بود؛ بنابراين در 10 ماه نخست سال‌جاري، تقريبا 100 هزار ميليارد تومان به نقدينگي موجود در اقتصاد كشور، اضافه شده است. در همين حال رقابت منفي بانك‌ها در مورد پرداخت سود بانكي بيشتر به سپرده‌ها كه در برخي بانك‌ها به 25 درصد رسيده است موجب نگراني از رشد بي‌ضابطه هزينه تامين سپرده در بانك‌ها شده است.



              نگراني‌هاي فزاينده در بازارهاي جهاني


              در بازارهاي جهاني نگراني از وضعيت اقتصادي چين موجب كاهش شديد بهاي مواد خام شده است. به دنبال افت بهاي سنگ‌آهن بهاي فلزات نيز در حال كاهش است و در مقابل بهاي طلا در حال افزايش است. رويترز درباره دلايل روند رشد صعودي بهاي طلا نوشت، بهاي طلا روز چهارشنبه با 6 درصد رشد به 1375 دلار رسيد كه بالاترين سطح طي 4 ماه گذشته را تجربه كرده است و در روزهاي پنج‌شنبه و جمعه هم به رشد خود ادامه داد. اين در حالي است كه شاخص سهام بازارهاي بين‌المللي روند معكوسي را به نمايش گذاشته است. كاهش شاخص سهام به‌دليل نگراني سرمايه‌گذاران نسبت به كاهش رشد اقتصادي جهان، بحران اوكراين و كاهش رشد اقتصادي چين رخ داده است. در بازار جهاني فلزات بهاي مس به كمترين حد خود در 4 ماهه گذشته رسيده است. بهاي مس به 6هزار و 495دلار رسيد. بهاي سه فلز آلومينيوم، روي و سرب نيز در پايان هفته به ترتيب يك هزار و 703دلار، يك‌هزار و 993دلار و 2هزار و 8دلار بود. در همين حال نگراني در مورد احتمال كاهش بهاي نفت در صورت پايان بحران كريمه نيز وجود دارد. چين به عنوان مصرف‌كننده عمده مواد خام در صورت ورود به دوره ركود و افت اقتصادي تاثيرات مهمي را بر اقتصاد مواد خام خواهد گذاشت.



              در بازار چه خبر بود؟


              بازار روز چهارشنبه بازار متعادلي بود كه در آن انتشار خبر حذف محدوديت‌هاي معاملاتي از روز شنبه موجب بهبود شرايط معاملات شد و شاخص بدون تجربه افت خاصي در محدوده صفر نوسان كرد. در بازار روز چهارشنبه همچنين نزديكي پايان سال و باقي ماندن 4 روز كاري تا پايان سال 92 موجب تاثير‌گذاري بر روند معاملات شده است. جابه‌جا‌يي‌هاي بلوكي ميان فعالان عمده بازار يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين روزهاي بازار است؛ به گونه‌اي كه از 282ميليارد تومان معاملات روز چهارشنبه 165ميليارد تومان سهم معاملات بلوكي ميان سهامداران عمده بود كه بخش عمده آن براي شناسايي سود صورت گرفته است. در همين حال با فرا رسيدن روزهاي پاياني سال معامله‌گران شاهد افت عرضه‌ها خواهند بود، چرا‌كه عرضه كنندگان سهام از روز يكشنبه ديگر قادر به دريافت وجه فروش در سال 92 نخواهند بود.



              عرضه‌هاي اوليه و بوك بيلدينگ


              روز چهارشنبه بازار سهام شاهد عرضه سهام دو شركت كوچك كي بي سي و اعتلاي البرز بود. اين در شرايطي است كه امروز نيز يك شركت زير‌مجموعه صنعتي مينو به روي تابلوي فرابورس خواهد رفت. در همين حال شنيده‌ها حاكي از آن است كه عرضه‌هاي صورت گرفته عملا آخرين عرضه‌ها به روش حراج و كشف قيمت است و بازار سرمايه در حال آماده‌سازي خود براي عرضه براساس روش «ثبت پيش درخواست» يا بوك بيلدينگ است. احتمالا عرضه اوراق جديد شركت پتروريگ - كه نخستين عرضه اوراق با كسر قيمت عرضه خواهد شد- و همچنين عرضه نفت سپاهان با اين روش صورت خواهد گرفت. در همين حال در گروه دارويي عرضه سهام كي‌بي‌سي مي‌تواند تا 10 تومان روي سود هر سهم گروه سبحان و عرضه اعتلا تا 30 ريال روي سرمايه‌گذاري البرز تاثير داشته باشد. در گروه دارويي اسوه امروز شاهد توقف نماد براي افزايش سرمايه خواهد بود. در گروه پتروشيمي خبرهاي اوليه از احتمال پذيرش سهام پتروشيمي برزويه، بزرگ‌ترين توليد‌كننده آروماتيك جهان در فرابورس حكايت دارد. انتظار مي‌رود هيات پذيرش فرابورس روز يكشنبه اين شركت عظيم را بپذيرد تا راه براي عرضه شركت‌هاي زيرمجموعه هلدينگ خليج‌فارس در بازار سرمايه باز شود.



              در همين حال همچنان بحث‌ها در مورد حضور خريدار يا خريداران در عرضه بلوكي روز بيست و هشتم اسفند ماه بلوك 17درصدي هلدينگ خليج فارس ادامه دارد. در گروه پالايشگاهي سرانجام پرونده افزايش سرمايه 678درصدي پالايشگاه تهران به مرحله اجرايي رسيده و اطلاعات اين افزايش سرمايه روي كدال قرار گرفته است. در اين گروه افزايش سرمايه پالايشگاه اصفهان به جاي 300درصد شاهد 140درصد از محل اندوخته و انباشته در مجمع بود تا پالايشگاه اصفهان هزار ميليارد توماني شود. در گروه خودرويي روز چهارشنبه مجمع افزايش سرمايه ايران خودرو با تصويب افزايش سرمايه اين شركت برگزار شد تا اين شركت نيز به سرمايه هزار و 200 ميليارد تومان برسد. در اين گروه ايران‌خودرو روز چهارشنبه با رشد قيمت در بازگشايي مواجه شد و ايران خودرو ديزل 992 ريال زيان براي سال 93 اعلام كرد. در گروه فلزي مجمع فوق‌العاده كالسيمين افزايش سرمايه 112 درصدي اين شركت را تصويب كرد. اين شركت براي سال 93 نيز 482ريال سود اعلام كرده است. در اين گروه ملي مس نيز حسابرسي سود سال 93خود را به ميزان 13ريال افزايش داده است. در گروه غذايي چهارشنبه توسعه صنايع بهشهر با صف خريد همراه بود. در اين گروه امروز صنايع غذايي مينو شرق با سود هر سهم 668ريال براي سال 93 اعلام كرده است.



              در گروه هلدينگ امروز سرمايه‌گذاري غدير براي برگزاري مجمع سالانه متوقف خواهد شد. در گروه تجهيزات مپنا سرانجام گزارش پيش‌بيني خود را منتشر كرد تا امروز بازار احتمالا شاهد بازگشايي اين نماد باشد. مپنا سود سال 92خود را با افزايش 7درصدي به 530ريال رساند و سود سال 93 را نيز با 5درصد كاهش 501ريال اعلام كرد. در گروه واسطه‌گري مالي، مجمع سرمايه‌گذاري صنعت و معدن، به تقسيم 450ريال از يك هزار و 152ريال سود راي داد. بقيه سود براي افزايش سرمايه كنار گذاشته شد. سرمايه‌گذاري ملي نيز با تقسيم 330ريال سود از 606ريال سود محقق‌شده افزايش سرمايه‌اي 100درصدي را در دستور كار قرار داد. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازار متعادلي بود كه بدون نوسان خاص شاخص، با ارزش معاملات در كل معادل 379ميليارد تومان در بورس و فرابورس شرايط عادي داشت، با اين كارنامه در كل هفته ارزش معاملات با افت 2/52درصدي به هزار و 300ميليارد تومان رسيد. شمار خريداران نيز با 8/12 درصد كاهش به 69هزار و 410 خريدار رسيد و در نهايت شاخص نيز با افت 38/2 درصدي در هفته گذشته باعث شد كه بازدهي بازار به 101درصد عقب‌نشيني كند.
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • مجيد رادمنش
                مدیر (6)
                • Oct 2010
                • 4902

                #1207
                بازار مثبت شد


                دنیای اقتصاد - همايون دارابي: شاخص بورس اوراق بهادار تهران ديروز و همزمان با رفع محدودیت‌های فروش برگشت و افزایش 79/0 درصدی را تجربه کرد. البته طی مدت اخیر بازار گهگاه با تلاش در جهت افزایش شاخص، رشدهای محدودی را نیز تجربه کرده اما به عقیده فعالان بازار، این بار همزمان با هفته پایانی سال انتظار می‌رود این رشد چند‌روزی پایدار بماند. این در حالی است که طی حدود 75 روز از شروع ریزش در میانه دی‌ماه بازار در حدود 15 درصد کاهش یافته است و محدودیت‌ها نیز نتوانست مانع از افت 5/3 درصدی شاخص شود. به این ترتیب از روز گذشته محدودیت‌های سازمان بورس در رابطه با فروش برداشته شد و این مسأله به رشد بازار انجامید. به این ترتیب بازدهی بازار سرمایه در مدت نزدیک به یک سال گذشته به 78/102 درصد رسید.



                به این ترتیب بورس در سال 92 در شرایطی به کار خود پایان داد که بازدهی از صد درصد کاهش نیافت. در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه انتظار اوليه اين بود كه با توجه به ورود بورس به آخرين روز كاري كه در آن فروشندگان مي‌توانند در سال 92 وجه فروش خود را دريافت كنند عرضه‌هاي بيشتري در بازار رقم بخورد، اما چنين نشد. در حالي كه بورس اوراق بهادار تنها سه روز كاري ديگر تا پايان سال پيش روي دارد، انتظار مي‌رود با خروج فروشندگان، بازار در تعادل نسبي باقي بماند؛ امري که مي‌تواند به معناي ثبت بازدهي بیش از 100 درصدي كنوني براي كل سال 92 باشد تا بورس با شرايطي ويژه در سال 93 مواجه باشد؛ شرايطي كه البته پيچيده‌تر از سال 92 است.



                در بازار ديروز معامله‌گران در گروه پالايشگاهي شاهد انتشار نامه مديرعامل پالايش نفت بندرعباس بودند كه در آن مديرعامل شبندر خاطرنشان كرد كه وزارت نفت نرخ نفت خام سنگين اين شركت را براساس نرخ نفت سبك اعلام كرده است و همين امر نيز باعث شده شركت نتواند صورت‌هاي مالي 9ماهه ارائه كند. براساس پيش‌بيني سود سال 93 اختلاف‌هاي مالي مطرح شده در مورد نرخ مطرح شده براي نفت خام و فرآورده‌ها موجب اختلاف حساب قابل ملاحظه‌اي شد. در گروه غذايي ديروز شركت مينو شرق با عرضه خود به فرابورس پيوست اين شركت توليد‌كننده بيسكويت در گروه مينو به شمار مي‌رود. در اين گروه، توسعه صنايع بهشهر تحت انتشار خبرهايي در مورد احتمال انجام معامله‌اي عمده با صف خريد همراه شد. در گروه دارويي ديروز دو شركت تازه وارد اين گروه كي‌بي‌سي و سرمايه‌گذاري اعتلا البرز با صف خريد قابل ملاحظه‌اي مواجه بودند. در گروه تجهيزات ديروز بازگشايي نماد مپنا رخ نداد.



                در گروه بانكي ديروز نگاه‌ها به سوي بانك صادرات بود تا دريابند اين شركت كه به فروش دارايي براي سود‌سازي در پايان سال عادت كرده است آيا نيروگاه قائم را فروخته است يا خير؟ در اين گروه، بانك‌ انصار نيز با صف خريد همراه بود. در گروه فلزي، كاهش قيمت جهاني فلزات فشاري را به نمادهاي اين گروه وارد كرده است. هرچند كه در اين شرايط ديروز برخي نمادها با صف خريد همراه بودند. در گروه پتروشيمي به‌رغم كاهش قيمت جهاني برخي از محصولات پتروشيمي شماري از نمادها با صف خريد مواجه بودند. در اين گروه، نگاه‌ها به جلسه امروز هيات پذيرش فرابورس است كه احتمالا به پذيرش شركت برزويه از زيرمجموعه‌هاي هلدينگ خليج فارس منجر خواهد شد. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن شاخص كل 607واحد رشد كرد و به 77هزار و 191واحد رسيد. ارزش معاملات در بورس و فرابورس 488ميليارد تومان رقم خورد.
                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #1208
                  بورس رونق گرفت


                  دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار ديروز براي دومين روز پياپي با رشد قابل ملاحظه شاخص مواجه شد. در بازار ديروز معامله‌گران شاهد رشد624واحدي شاخص كل معادل 81/0 درصد بودند كه باعث افزايش انگيزه خريداران در روزهاي پايان سال 1392 بود. علاوه‌بر رشد شاخص ديروز ارزش معاملات نيز رشد خوبي را نشان داد و پس از قريب به دو ماه ركود، نقدينگي در بازار به حركت در‌آمد كه حاصل آن، 743 ميليارد تومان داد‌و‌ستد در بازار بود. هر چند بخشي از اين معاملات به صورت بلوكي بود اما معامله‌گران حقيقي هم تزريق نقدينگي خوبي را صورت دادند كه در آن معامله 341 ميليون سهم بانك صادرات، 339ميليون سهم بانك ملت، 294 ميليون سهم فولاد مباركه و 68 ميليون سهم پالايشگاه بندرعباس نمود بيشتري داشت. در بازار ديروز در گروه تجهيزات پس از مدت‌ها فراموشي اجراي ضوابط رفع گره معاملاتي دو نماد حفاري شمال و داروسازي جابر ابن حيان با دامنه نوسان 12درصدي معامله شدند كه اين امر در به تعادل رسيدن بازار نقش مهمي دارد.



                  در گروه تجهيزات بازار همچنان در انتظار بازگشايي نماد مپنا است. در گروه تجهيزات همچنين ديروز بانك اقتصاد نوين اقدام به حراج بلوك 95/9 درصدي شركت آذراب متعلق به تعاوني خاص كاركنان ايران خودرو پرداخت كه اين بلوك 46/99 ميليون سهمي خريداري شد. با انجام اين معامله اينك مديريت آذراب موضوعي مورد سوال است زيرا كليه سهامداران عمده اين شركت تغيير كرده‌اند. در اين گروه، ماشين‌سازي اراك نيز شاهد جابه‌جايي يك بلوك 45ميليون سهمي در داخل مجموعه فرهنگيان بود. در گروه هلدينگي ديروز غدير با برگزاري مجمع سالانه 63تومان سود تقسيم كرد. غدير بخش عمده‌اي از سود را نيز براي افزايش سرمايه‌اي 100درصدي اندوخته كرد تا بازار به گمانه‌زني در مورد تصميم غدير براي خريد يك شركت جديد بپردازد؛ گفته مي‌شود غدير در صدد خريد سهام يك بانك است. در همين حال در حاشيه مجمع غدير شايعاتي در مورد انتقال سهام پتروشيمي پارس به نفت و گاز پارسيان مطرح شد. در گروه شيميايي مجمع صنايع شيميايي ايران نيز با تقسيم سود 4هزار و 700ريالي و موافقت با افزايش سرمايه 100درصدي خاتمه يافت.



                  در گروه معدني بحث در مورد عوارض 10 درصدي صادرات سنگ‌آهن همچنان ادامه دارد. در همين حال بررسي لايحه ماليات‌هاي مستقيم نيز در برگيرنده بندهايي در مورد لغو معافيت صادرات مواد خام است كه همين امر نيز بحث‌هايي را به همراه دارد.در گروه معدني، نايب رئيس انجمن سنگ‌آهن با بيان اينكه در نظر داريم ضمن رفع مشكلات حقوق دولتي معادن سال ۹۲ در سال ۹۳ نيز اين حقوق را اصلاح كنيم، گفت: در‌خصوص عوارض سنگ‌آهن نيز با ارائه طرح پيشنهادي خود منتظر نظر هيات دولت هستيم. پروا سلطاني در گفت‌وگو با خبرگزاري تسنيم، با اشاره به اينكه در حال حاضر فعالان سنگ‌آهن با مشكلات متعددي در خصوص تعيين حقوق دولتي معادن روبه‌رو هستند، اظهار كرد: هم‌اكنون فقط حقوق دولتي سال 92 به معادن ابلاغ شده است كه در اين رابطه نيز فعالان معدني در مجلس مشغول رايزني‌هايي هستند تا تجديدنظرهايي را در مبناي محاسبه اين حقوق انجام دهند.



                  وي با بيان اينكه در حقوق دولتي سال 92 عدد و ارقام بيشتر از مبناي محاسبه سال‌هاي گذشته است، افزود: اين موضوع با چالش‌هاي بسياري همراه شده، البته هنوز مبناي محاسبه حقوق دولتي سال 93 به معادن ابلاغ نشده است. در گروه بانكي ديروز عرضه و تقاضاي توفاني برقرار بود. در اين گروه، بانك صادرات تحت تاثير شايعه فروش نيروگاه قائم با صف خريد مواجه شد و معاملات شديدي را تجربه كرد. در همين حال بانك تجارت نيز عرضه‌هايي ر ا براي شناسايي سود صورت مي‌دهد. در اين گروه سازمان فروش اموال مازاد بانك‌ها نيز فروش صدها ملك مختلف را از سوي بانك‌ها آغاز كرده است. در گروه فلزي تلاش‌ها براي آماده سازي فولاد ارفع براي عرضه در اولين هفته‌هاي سال 93 ادامه دارد؛ عرضه ارفع براي چادرملو و معادن و فلزات اهميت بالايي دارد. در گروه شيميايي، شركت پاكشو در بورس درج شد تا راه براي عرضه اين شركت فراهم شود. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن تمامي متغيرهاي كمي بازار رشد كردند.
                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #1209
                    آغاز متعادل بورس در سال 93


                    دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
                    بورس اوراق بهادار تهران سال 93را با كارنامه‌اي متعادل در روزهاي فعاليت ميان تعطيلات نوروزي به پايان برد. در حالي كه به صورت سنتي ايام فعاليت بورس در ميانه تعطيلات نوروزي با جو مثبت و توام با رشد قيمت‌ها همراه بود، اما امسال شرايط متفاوتي رقم خورده و پس از دو روز منفي در هفته ابتدايي سال، در سه روز كاري هفته دوم شرايط متعادل رو به مثبت رقم خورد تا در نهايت شاخص در پنج روز كاري خود كارنامه‌اي در حد افت 3/0 درصدي برجاي بگذارد.برخي از كارشناسان با اتكا به آمار منتشره در مورد ميزان خريداران در هفته اول و دوم كه به ترتيب 27هزار و 507نفر و 45هزار و 802نفر بود، تاكيد دارند كه به دليل طولاني بودن تعطيلات شرايط بازار متفاوت از سال‌هاي قبل بود.در بازار سهام معامله‌گران در آستانه شروع سومين هفته فروردين ماه كه هفته كاري واقعي سال 93 به شمار مي‌رود با برخي از تحولات مهم روبه‌رو هستند. در تحولات سياسي مذاكرات سياسي پرونده هسته‌اي بار ديگر شروع شده است؛ به گزارش خبرگزاري فارس، مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 پيش از دور سوم مذاكرات وين درباره گام پاياني توافق‌نامه ژنو (راه‌حل جامع) در پايتخت اتريش از روز پنج‌شنبه آغاز شد كه سه روز به طول خواهد كشيد. دسترسي ايران به فناوري، بازار تجارت و منابع بانكي، نحوه نظارت و بازرسي، زمان دوره نهايي و مباحث باقيمانده از مذاكرات وين 2 در دستور كار مذاكرات كارشناسي قرار دارد.



                    طرح هدفمندي مهم‌ترين موضوع اقتصادي سال 93


                    در تحولات اقتصادي همچنان مهم‌ترين موضوعات براي بازار سرمايه به دو مقوله سود بانكي و اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها باز مي‌گردد. در حالي كه رقابت منفي ميان بانك‌ها براي افزايش نرخ سود بانكي در روزهاي آخر سال 92 موجب افزايش نرخ بهره به بيش از 28-27درصد شد، خبرهاي اوليه در سال 93 نشان‌دهنده فروكش كردن آهنگ اين رقابت منفي است. نبود زمينه سود‌آوري واقعي براي تسهيلات 30درصدي در اقتصاد كشور، كاهش نرخ تورم و همچنين پايان محدوديت‌هاي پايان سال بانك‌ها موجب شده است برخي خبرهاي اوليه از عدم تمديد پرداخت سود بالا به سپرده‌هاي كوتاه مدت از سوي برخي از بانك‌ها حكايت داشته باشد. رقابت منفي ميان بانك‌ها همچنين به رشد بهاي تمام شده پول براي اكثر بانك‌ها منجر شده كه سود آوري آنها را با تهديد مواجه ساخته است. در همين حال رشد نرخ سپرده‌هاي بانكي، سود تسهيلات را نيز افزايش داده است كه در كنار افزايش 25درصدي سطح دستمزدها،افزايش 2درصدي نرخ ماليات بر ارزش افزوده و افزايش 200توماني نرخ دلار دولتي موجب افزايش فشار به بنگاه‌هاي اقتصادي و افزايش ركود شده است. در اين شرايط نگراني عمده از نحوه اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها است، چرا كه فشار اجراي اين طرح در صورت محاسبه غير‌دقيق تبعات آن مي‌تواند به تورم هزينه‌هاي تمام شده بنگاه‌ها و در نتيجه از دست رفتن توليد منجر شود.



                    در رابطه با نحوه اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها مسعود نيلي مشاور اقتصادي رئيس‌جمهور گفت: در حال حاضر در باب اينكه تورم موجود در اقتصاد ايران تورمي مزمن است، اتفاق نظر وجود دارد. عوامل شكل گيري اين نوع تورم كه براي دوره‌اي طولاني تداوم دارد، فراتر از مشكلات مقطعي است كه ممكن است در سازوكارهاي كوتاه‌مدت ظاهر شود. وقتي زواياي اين تورم را عميقتر مورد بررسي قرار مي‌دهيم، در مي‌يابيم كه رشد حجم پول در اقتصاد ايران به مراتب بيش از متوسط رشد حجم پول در دنيا است. نيلي بيان كرد: در بررسي عوامل رشد نقدينگي به رشد پايه پولي مي‌رسيم. رشد پايه پولي نيز داراي دو منشأ يعني كسري بودجه دولت و نحوه تامين اين كسري و نيز عدم تعادل در سيستم بانكي و اتكاي بانك‌ها به بانك مركزي كه در استقراض با بانك مركزي نمود مي‌يابد، است. وي در مورد پيش‌بيني تورم در سال جاري گفت: پيش‌بيني‌ها حاكي از آن است كه با توجه به افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي سطح عمومي قيمت‌ها حدود 4 درصد افزايش مي‌يابد. اما اين افزايش به آن معنا نيست كه تا پايان سال دوام داشته باشد. برآوردها نشان مي‌دهد در پايان سال 1393 با توجه به سياست‌هايي كه در نظر گرفته شده است، روند كاهشي تورم ادامه يابد و به حدود 25 درصد برسد كه مي‌توان گفت رسيدن به نرخ برآورد شده زياد دور از دسترس نخواهد بود. بنابراين رسيدن به تورم بين 20 تا 25 درصدي در انتهاي سال 93 زياد دور از انتظار نيست، اما كاهش بيشتر آن با توجه به شرايط كنوني اقتصاد ايران طبيعتا سخت به نظر مي‌رسد.



                    پايان خوش داستان گاز پتروشيمي‌ها

                    در اين شرايط دولت در حالي كه موضوع افزايش بهاي بنزين و گازوئيل را به بعد از تعطيلات نوروزي واگذار كرده است، برخي از حامل‌هاي انرژي شاهد اعلام نرخ‌هاي جديد در ايام تعطيل بودند. در مهم‌ترين موضوع نرخ گاز پس از كش و قوس فراوان در حد 10 سنت براي شركت‌هاي پتروشيمي تعيين شد كه خبر خوبي براي اين شركت‌ها به شمار مي‌رود. شركت‌هاي پتروشيمي كه عموما با نرخ 13سنت به پيش‌بيني سود خود پرداخته بودند پس از مدت‌ها نفس راحتي كشيدند. تعيين نرخ گاز پتروشيمي‌ها كه براساس لحاظ 70درصد مصرف گاز براي خوراك و 30درصد سوخت صورت گرفته است موجب خواهد شد شركت‌ها‌ي پتروشيمي با احتمال كاهش بهاي تمام شده و افزايش سود آوري مواجه شوند. براساس گزارش‌هاي منتشره در مورد شركت‌هاي پتروشيمي اكثر واحدهاي پتروشيمي اوره -آمونياكي و متانولي نرخ بيش از 2هزار و 650ريال را براي محاسبه سود به كار برده‌اند. در گروه پتروشيمي، زاگرس با لحاظ نرخ 3هزار و 180ريالي بيشترين سود را از اين مصوبه برده و شاهد كاهش بهاي تمام شده به ميزان قابل ملاحظه‌اي بيش از يكصد ميليارد تومان خواهد بود، هر چند كه در اين زمينه بحث نرخ گاز واحدهاي يوتيليتي فجر و مبين داراي اهميت است.



                    پس از زاگرس، پتروشيمي پرديس كه نرخ گاز را 2هزار و 800ريال لحاظ كرده كاهش نزديك به 77ميليارد توماني بهاي تمام شده را شاهد خواهد بود. پس از اين دو شركت‌هاي فن‌آوران، پتروشيمي شيراز و خراسان كه نرخ گاز خود در سال 93 را رقم 3هزار و 445ريال پيش‌بيني كرده اند، كاهش قابل ملاحظه اي را در محدوده 56تا 11 ميليارد تومان شاهد خواهند بود و تنها پتروشيمي كرمانشاه كه نرخ گاز را 2هزار و 617ريال پيش‌بيني كرده است، افزايش غير‌ملموس بهاي تمام شده را شاهد خواهد بود. در اين ميان اما وضعيت گروه سيماني كه نرخ گاز آنها يكصد تومان و فولادسازان كه نرخ آنها يك هزار و 320ريال ديده شده متفاوت است. در اين بخش بايد به انتظار شفاف‌سازي شركت‌هاي فولادي و سيماني نشست؛ چرا كه به نظر مي‌رسد هر شركت يك روش متفاوت در پيش‌بيني نرخ حامل‌هاي انرژي در پيش گرفته كه متوسط افزايش واقعي و رقم‌هاي لحاظ شده با روشن شدن بهاي برق، گاز، آب و گازوئيل قابل محاسبه است. در تحولات اقتصادي در بازار جهاني شرايط ناپايدار اقتصاد جهاني به ويژه متاثر از دو حوزه بحران اوكراين و وضعيت اقتصادي چين است؛ مساله‌اي كه نوسان‌هاي بازارهاي جهاني را به همراه آورده است. در بازار جهاني فلزات، بهاي مس به 6هزار و 671دلار در هر تن بالغ شده است. بهاي سه فلز آلومينيوم ، روي و سرب نيز به ترتيب يك هزار و 792دلار،يك هزار و 981دلار و 2هزار و 38دلار رقم خورده است.



                    در بازار چه خبر بود؟

                    بازار روز دوشنبه بازار مثبتي بود كه در آن حركت گروه پالايشگاهي و بازگشايي نماد بانك تجارت موجب افزايش شاخص به ميزان 272واحد شد و شاخص با اين رشد توانست به 78هزار و 741 واحد برسد. در معاملات بازار سهام همچنان رويكرد مثبت بازار به عرضه‌هاي اوليه ادامه دارد و شركت‌هايي كه در آخرين روزهاي سال 92 عرضه شدند همچنان پيش‌رو بازار هستند. شركت‌هايي نظير ارفع، پاكشو، كي‌بي‌سي و اعتلا البرز همچنان با اقبال و رشد قيمت مواجه بودند. در بازار روز دوشنبه معامله‌گران در گروه پالايشگاهي همچنان با شايعات ضد و نقيضي مواجه بودند؛ امري كه پس از يك دوره افت موجب بازگشت قيمتي اين گروه شده است. در اين گروه، شايعات عموما در حاشيه اطلاعيه پالايشگاه بندرعباس در ارتباط با نامشخص بودن قيمت بهاي نفت خام و خريد فرآورده‌ها از سوي وزارت نفت قرار داشت. در گروه سيماني، افزايش بهاي گاز شركت‌هاي سيماني به افزايش بهاي فروش شركت‌هاي سيماني منجر شده است. براساس اعلام صورت گرفته افزايش نرخ فروش سيمان براي سال 93 به تصويب انجمن صنفي كارخانجات صنعت سيمان رسيد. به گزارش بورس‌نيوز، محمد اتابك ضمن اعلام اين خبر اظهار كرد: مصوبه انجمن، افزايش 15 تا 21 درصدي نرخ فروش داخلي سيمان است كه از ابتداي سال 93 اعمال مي‌شود. اين مقام مسوول افزود: ميزان افزايش قيمت‌ها در بازه تعيين شده برحسب نوع و تيپ سيمان توليدي كارخانجات در نظر گرفته مي‌شود. وي ادامه داد: محدوده افزايش 15 تا 21 درصدي نرخ فروش داخلي سيمان برحسب قيمت تمام شده كارشناسي شده توسط انجمن و با همكاري هلدينگ‌هاي صنعت سيمان تعيين شده و در نهايت به تصويب هيات مديره انجمن رسيده است. اتابك در خصوص افزايش نرخ‌هاي سيمان صادراتي نيز اعلام كرد: براي سيمان صادراتي نيز محدوديت قيمتي اعمال شده تا قيمت‌هاي فروش از نرخ تعيين شده كمتر نباشد. اما ميزان رشد نرخ‌هاي فروش خارجي تابع نرخ‌هاي داخلي بوده و درصد افزايش آن بيش از درصد افزايش نرخ‌هاي فروش داخلي اعمال خواهد شد. انتظار مي‌رود اين رشد قيمت بخش مهمي از تاثير افزايش بهاي گاز را خنثي كند؛ هر چند بحث برق همچنان باقي خواهد بود.



                    در گروه بانكي، بانك تجارت در حالي روز دوشنبه بازگشايي مثبتي را تجربه كرد كه تعيين مديرعامل و هيات مديره جديد اين بانك تاثير مناسبي بر اين بازگشايي داشت.تعيين محمد ابراهيم مقدم با سابقه 8 ساله عضويت در هيات مديره بانك تجارت و مديرعامل بانك ايران زمين به عنوان مديرعامل بانك تجارت و بازگشت سيد مجتبي فهيم هاشمي به‌عنوان رئيس هيات مديره اين بانك، نويددهنده شرايط مناسبي براي سهامداران بانك است. با اين انتصاب فهيم هاشمي از سمت عضويت در هيات مديره شركت بورس كناره گيري خواهد كرد. در گروه بانكي، نماد بانك سينا با توجه به انتشار شايعاتي در مورد فروش برخي از دارايي‌هاي بانك در سال 92 در ابتداي سال متوقف شد.در همين حال بانك تجارت نيز با فروش نيروگاه خود به سرمايه‌گذاري خوارزمي همچنان با ابهام ناشي از احتساب اين فروش براي عملكرد سال 92 يا 93 مواجه است. در صورت احتساب اين فروش براي سال 92بانك با تعديل سود مواجه خواهد بود، اما در صورت احتساب در سال 93 بانك در حال حاضر با تحقق زود هنگام درآمد پيش‌بيني شده فروش خود مواجه خواهد بود و تعديل بيشتري به ماه‌هاي آينده و عملكرد بانك باز مي‌گردد. به دنبال اين اعلام فروش نماد سرمايه‌گذاري خوارزمي متوقف شده، اما نماد بانك صادرات قابل معامله بود كه همين امر شانس محاسبه اين فروش در عملكرد 93را تقويت كرده است. در گروه پتروشيمي، هلدينگ نفت و گاز تامين با انتشار اطلاعيه‌اي از مشاركت خود در خريد بلوك 17درصدي هلدينگ خليج فارس خبر داد. براساس اين اطلاعيه 5/8 درصد از هلدينگ خليج فارس به تاپيكو رسيده است. محمود شيري، مدير‌عامل «تاپيكو» در متن اين اطلاعيه آورده است، اين شركت در تاريخ 28 اسفند 92 اقدام به خريد 2 ميليارد و 107 ميليون و 32 هزار و 185 برگه سهم شركت صنايع پتروشيمي خليج فارس معادل 5/8 درصد به نرخ 22 هزار و 251 ريال به ازاي هر سهم كرده است. در گروه تجهيزات وضعيت شركت مپنا همچنان با ابهام مواجه است؛ اين شركت كه پس از اصلاحي دردناك بازگشايي شد مجددا با صف فروش مواجه شد كه تلاش قابل ملاحظه‌اي براي جمع آوري اين صف فروش در روز دوشنبه صورت گرفت. مپنا به ويژه به دليل عدم تغيير در سود شركت و عدم انتظار براي تقسيم سود نقدي موجب اين افت شده است. در اين گروه، حفاري شمال امروز مجددا مشمول ضوابط رفع گره‌هاي معاملاتي است.
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • Oct 2010
                      • 4902

                      #1210
                      افت شاخص به هزار واحد نزديك شد


                      دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته نيز شاهد بي‌انگيزگي معامله‌گران بود؛ به گونه‌اي كه بازار با افت 16/1 درصدي مواجه شد. در بازار ديروز معامله‌گران همچنان شاهد كمبود نقدينگي فعال در بازار بودند، در اين شرايط تشكيل برخي صف‌هاي خريد به ويژه در گروه خودرويي به همراه برخي اظهار نظرها در مورد تعيين نرخ گاز پتروشيمي‌ها موجب كاهش انگيزه‌هاي خريد شد؛ به گونه‌اي كه شاخص با 913 واحد افت به زير مرز 78هزار واحد بازگشت. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن بازدهي نسبت به ابتداي سال به منفي 7/1درصد رسيد. ارزش معاملات نيز ديروز 255ميليارد تومان بود. در همين حال در بازار ديروز معامله‌گران در تحولات مهم خارج از بازار شاهد شروع معاملات نفت خام در بورس انرژي بودند كه اين امر نويددهنده شفاف شدن هزينه خريد نفت خام در شركت‌هاي پالايشگاهي به شمار مي‌رود. ديروزحدود سه هزار بشكه نفت خام سبك در بورس انرژي عرضه شد كه اين امر براي اولين بار در اين بازار انجام گرفت و در نهايت يك پالايشگاه خصوصي مالك اين ميزان نفت خام شد. در بازار ديروز در گروه حمل‌ونقل‌، كشتيراني جمهوري اسلامي ايران تحت تاثير اعلام عرضه اوليه سهام كشتيراني درياي خزر با صف خريد همراه شد.



                      براساس اعلام صورت گرفته سهميه آنلاين‌ها در اين عرضه اوليه 29 ميليون سهم و ميزان سهام در فرآيند كشف قيمت 25 ميليون سهم است. اين شركت بزرگ‌ترين ناوگان حمل و نقل دريايي را در درياي خزر دارد و سال 90 يك بندر در آستاراخان روسيه خريداري كرده است. سود هر سهم سال مالي 92 اين شركت 451 ريال و سود هر سهم سال 93 آن 493 ريال است. در همين حال ديروز ال‌سي پروژه «هنگام» از جمله واحدهاي جديد هلدينگ خليج فارس براي توليد يك ميليون تن اوره و آمونياك گشايش يافت. پس از پتروشيمي هرمز اين دومين شركتي است كه هلدينگ خليج فارس كار ساخت آن را آغاز مي‌كند. در گروه پالايشگاه نفت ديروز سهامداران پالايشگاه تهران براي برگزاري مجمع افزايش سرمايه 678درصدي شركت دعوت شدند. جلسه مجمع عمومي اين شركت در ساعت 10 روز پنج‌شنبه مورخ 28 فروردين 1393 در محل شركت پالايش نفت برگزار مي‌شود. دستور اين جلسه تصميم گيري در خصوص افزايش سرمايه678 درصدي است، مبلغ سرمايه فعلي شركت 1/6 ميليارد تومان است و مبلغ افزايش سرمايه اين پالايشگاه هم 5/41 ميليارد تومان، معادل 678 درصد اعلام شده است. محل اين افزايش سرمايه از اندوخته طرح و توسعه بوده و موضوع اين افزايش سرمايه نيز جبران مخارج انجام شده است.



                      در گروه تجهيزات ديروز حفاري شمال همچنان با عدم تعادل مواجه بود.اين شركت در دو روز اخير نزديك به 16درصد ارزش خود را از دست داده است. مدير مالي شركت حفاري شمال در ارتباط با اين موضوع و وضعيت دكل‌هاي فعال اين مجموعه پيمانكاري گفت: در حال حاضر براي دكل‌هاي خشكي قرار داد پنج ساله امضا شده و مشكلي در اين رابطه وجود ندارد. البته برخي مسائل مربوط به پرداخت مطالبات از طرف شركت نفت مناطق مركزي به عنوان كارفرما مطرح بوده، اما با جلساتي كه پيش از تعطيلات سال جديد برگزار شد، مشكلات في مابين مرتفع گرديد و در همين راستا دستور پرداخت 10 ميليون دلار از مطالبات «حفاري» صادر شد. در گروه سيماني ديروز بحث در مورد افزايش نرخ سيمان و اعتراض سازمان حمايت به اين افزايش نرخ ادامه داشت. قيمت سيمان از ابتداي امسال افزايش يافته ولي معاون معدني وزارت صنعت روز گذشته با بيان اينكه افزايش قيمت سيمان توسط انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان بدون هماهنگي با وزارت صنعت انجام شده است، اعلام كرد: انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان در اعلام قيمت‌هاي سيمان براي سال 1393 هيچ گونه هماهنگي با وزارت صنعت، معدن و تجارت به عمل نياورده و عملا با وارد آوردن شوك به بازار، خلاف تفاهم نامه فيمابين عمل كرده است. طبق اعلام معاون امور معادن و صنايع معدني وزير صنعت، كارخانه‌هاي سيمان كشور تا اطلاع ثانوي موظف به فروش محصولات خود به قيمت‌هاي سال 1392 خواهند بود و با هرگونه تخلف، برخورد قانوني خواهد شد.
                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • مجيد رادمنش
                        مدیر (6)
                        • Oct 2010
                        • 4902

                        #1211
                        بازار رو به بهبود؟


                        دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز پس از تجربه افت بيش از يك درصدي روز يكشنبه بازگشت نسبي را تجربه كرد. در بازار ديروز به دنبال افت شاخص معامله‌گران شاهد بازگشت قيمتي بودند كه هر چند به رشد شاخص منجر نشد اما معاملات بهتري را نسبت به روزهاي قبل در بازار رقم زد. در اين شرايط معامله‌گران ديروز شاهد كاهش 216واحدي شاخص كل بودند؛ امري كه باعث نزديك شدن شاخص به كف رواني 76هزار واحد شده است. در بازار ديروز موضوع اجراي فاز دوم طرح هدفمندي يارانه‌ها مورد توجه بود. با توجه به شروع اجراي اين طرح موضوعات باقيمانده از جمله يارانه نقدي و بحث قيمت بنزين و گازوئيل مورد توجه است. در بازار ديروز اعلام موافقت وزارت ارتباطات با افزايش تعرفه مخابراتي باعث شد نماد مخابرات با صف خريد همراه شود. در گروه بانكي شايعاتي در مورد تغيير مديران بانك‌ها در بازار مطرح بود؛ پس از تغيير مديران دو بانك تجارت و شهر، ديروز شايعاتي در مورد تعيين تكليف دو بانكي كه هم‌اكنون با سرپرست اداره مي‌شوند در بازار شنيده مي‌شد.



                        در گروه حمل‌و‌نقل، با خريداري سهام پايانه‌ها و مخازن نفت، شركت حمل‌و‌نقل پتروشيمي يك كرسي در هيات مديره اين شركت را با خريد 66/16 درصد سهام به‌دست آورده است. در گروه پتروشيمي ديروز هلدينگ خليج فارس با خبر حصول توافق نهايي با بازرگاني پتروشيمي براي حل و فصل بدهي 2هزار ميليارد توماني بازرگاني به هلدينگ خليج فارس مواجه بود. براساس خبرهاي منتشره سهام سه شركت پترول، پتروشيمي جم و يك شركت ديگر پتروشيمي در قالب توافقي به هلدينگ خليج فارس منتقل خواهد شد. همچنين از اين پس تسويه وجوه ميان بازرگاني پتروشيمي و خليج فارس ضابطه مند شده و مديريت پترول نيز چرخشي ميان دو سهامدار عمده صورت خواهد بود. گفته مي‌شود 33درصد سهام پترول براساس اين توافق به هلدينگ خليج فارس منتقل مي‌شود. در گروه سيماني اظهار‌نظر معاون اجرايي رئيس‌جمهوري موضوع افزايش قيمت سيمان را پيچيده‌تر كرده است.



                        ديروز معاون اجرايي رئيس‌جمهور گفت: بخشي از افزايش حامل‌هاي انرژي از قبل اعلام شده و دولت طي بخشنامه‌اي هرگونه افزايش قيمت را در زمان اجراي هدفمندي يارانه‌ها ممنوع اعلام كرده است. به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني وزارت كشور، محمد شريعتمداري با اشاره به اجراي پرداخت نقدي در مرحله اول هدفمندي يارانه‌ها ركود و تورم را به عنوان دو محدوديت جدي در بخش حامل‌هاي انرژي بر شمرد و اظهار كرد: با توجه به نگرش دولت تدبير و اميد، شيب افزايش حامل‌هاي انرژي محدود شده است. در گروه تجهيزات ديروز مپنا همچنان ناپايدار ظاهر شد؛ در اين گروه ديروز نماد تكنوتار نيز با افت 6/11 درصدي بازگشايي شد. شركت تكنوتار سود سال93 خود را با تعديل منفي 73 درصدي نسبت به سال 92 از 555 ريال به 150 ريال كاهش داده است. اين در حالي است كه سود عملياتي هر سهم از 74ريال به 105ريال افزايش يافته است. در مجموع بازار ديروز بازاري رو به تعادل با شاخص منفي بود كه در آن در مجموع 240ميليارد تومان سهام در بورس و فرابورس معامله شد.
                        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • Oct 2010
                          • 4902

                          #1212
                          تقويت بازار و نگاه به فردا


                          دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته روند تقويت جريان معاملات را كه از روز دوشنبه شروع شده بود ادامه داد و توانست به رشد 52/0 درصدي شاخص كل دست يابد. رشد شاخص كه توام با رشد ارزش معاملات بود اين اميدواري را ايجاد كرده است كه بازار بتواند با روزهاي افت خود اندكي فاصله بگيرد. هر چند در تاييد چنين ارزيابي بازار در دو سه روز آينده كار سختي خواهد داشت اما در صورت مقاومت بازار و جمع آوري عرضه‌هاي معامله گران كوتاه مدت مي‌تواند بازار را از سيكل كنوني خارج كند. روز گذشته تحولات بيرون بازار همچنان در حاشيه طرح هدفمندي يارانه‌ها و گزارش ارائه شده توسط دكتر نوبخت در مورد اجراي طرح هدفمندي بود. با توجه به اينكه احتمالا در چند هفته آينده نرخ بنزين و گازوئيل نيز اعلام خواهد شد برآورد تاثيرات اجراي اين طرح بر اقتصاد از اهميت زيادي براي كارشناسان بازار برخوردار است. در همين حال ديروز مذاكرات اشتون -ظريف نيز از نظرها دور نبود؛ اعلام احتمال امضا توافق نهايي در ماه‌هاي آينده به تداوم جو مثبت سياسي در كشور كمك خواهد كرد. در بازار ديروز بيشترين تاثير در رشد شاخص را نماد مخابرات برجاي گذاشت؛ جايي كه اعلام افزايش تعرفه مخابرات به تشكيل صف خريد و معاملات پر حجم اين نماد منجر شد. در اين گروه همراه اول نيز براي برگزاري مجامع عادي سالانه و فوق‌العاده سهامداران خود را دعوت كرده است.



                          در گروه خودرويي ديروز بازگشايي نماد ايران خودرو با رشد 67/16 درصدي اين نماد و معامله 77 ميليون سهم آن منجر شد؛ اين بازگشايي مثبت موجب افزايش اميدواري‌ها به وضعيت بازار شده است. ايران خودرو ديروز با ارائه اولين پيش‌بيني سود هر سهم براي سال 93 با سرمايه جديد به تابلو بازگشت. بر‌اساس اين گزارش، خودرو سود هر سهم خود براي سال مالي 93 را با سرمايه 12000 ميليارد ريال مبلغ 77 ريال اعلام كرده است. اين در حالي است كه در سال 92 با سرمايه 9600 ميليارد ريال مبلغ 316 ريال زيان شناسايي كرده بود. در گروه بانكي ديروز، جلسه مجمع عمومي عادي سالانه بانك گردشگري تقسيم 150 ريال سود نقدي به ازاي هر سهم را تصويب كرد. در گروه تجهيزات، ديروز مپنا نيز به صف خريد رسيد؛ موضوعي كه آرامش نسبي را به گروه تجهيزات بازگرداند. در اين گروه ديروز حفاري شمال از خريد سهام دو نيروگاه خبر داد. حفاري شمال كه نيازمند سرمايه‌گذاري در زمينه خريد دكل‌هاي حفاري بوده و مصرف برق قابل ملاحظه‌اي نيز ندارد با اين سرمايه‌گذاري بخش عمده‌اي از نقدينگي خود را صرف خواهد كرد. در گروه سيماني، معاون معدني وزير صنعت با بيان اينكه هنوز توافقي در مورد قيمت‌گذاري جديد سيمان انجام نشده است، گفت: توليدكنندگان سيمان بايد بدون وارد كردن شوك به بازار، محصول خود را عرضه كنند. جعفر سرقيني در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاي فارس با اشاره به افزايش بدون هماهنگي قيمت سيمان از سوي انجمن سيمان، اظهار كرد: براي حل اين مشكل با توليدكنندگان سيمان در حال مذاكره هستيم كه اميدواريم به زودي نهايي شود. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن شاخص با 398واحد رشد به 77هزار و 817واحد رسيد. ارزش معاملات نيز در بورس و فرابورس به 280ميليارد تومان رسيد.
                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • مجيد رادمنش
                            مدیر (6)
                            • Oct 2010
                            • 4902

                            #1213
                            دومین افت شديد بازار رقم خورد


                            دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته با افت شديد شاخص مواجه شد و با ثبت دومين كاهش يك درصدي پیاپی وضعيت نامناسبي را به نمايش گذاشت. در بازار ديروز معامله‌گران با بازار متعادلي در ابتداي وقت مواجه شدند اما اين جو متعادل رفته رفته جاي خود را به عرضه‌هاي سنگين داد تا بيشتر نمادهاي بازار با ريزش شديد قيمتي مواجه شده و رو به كاهش بگذارند. در اين ميان افت شديد قيمت نمادهاي تازه‌واردي نظير فولاد ارفع و كي بي سي و همچنين عرضه‌هاي صورت گرفته در نمادهايي نظير هلدينگ خليج فارس و مخابرات موجب تشديد افت شاخص شد؛ به گونه‌اي كه شاخص با 922واحد افت معادل 19/1 درصد دومين روز منفي بيش از يك درصد در سال جاري را تجربه كرد. روز چهارشنبه نيز شاخص يك درصد افت كرده بود و با اين افت، زيان سال جاري بورس به منفي 2/3 درصد رسيده است. در بازار ديروز در تحولات مهم در گروه غذايي عرضه بلوك 80درصدي مارگارين صورت گرفت و اين بلوك بدون رقابت احتمالا توسط توسعه صنايع بهشهر خريداري شد. انتظار مي‌رود در صورت خريد اين بلوك توسط «وبشهر» براي تعديل سود متوقف شود. در گروه فولادي ديروز فولاد ارفع بعد از رشد قابل ملاحظه اخير با تعادل و در ساعتي نيز با صف فروش همراه شد تا از 100ميليون سهم شناور اين شركت نزديك به 62ميليون سهم آن معامله شود.



                            در همين حال ديروز در گروه پتروشيمي افت نمادها با همراهي خليج فارس توام شد. در اين گروه ديروز خبرهايي در مورد افزايش سرمايه مارون در بازار شنيده ‌شد. در همين رابطه مدير مالي شركت پتروشيمي مارون در گفت‌وگو با بورس نيوز عنوان كرد: افزايش سرمايه شركت همواره در برنامه كاري آن قرار داشته و اين موضوع در آخرين مجمع عمومي برگزار شده نيز مطرح شده، اين در حالي است كه هم‌اكنون «مارون» در حال بررسي و تهيه گزارش توجيهي به منظور اجراي برنامه افزايش سرمايه است، به گونه‌اي كه در صورت سپري شدن مراحل قانوني و موافقت هيات مديره و سهامداران عمده شركت، به‌طور قطع اطلاع‌رساني‌هاي لازم از طريق سامانه كدال انجام مي‌پذيرد. مصطفي احمدزاده ضمن تكذيب خبر افزايش 300 درصدي سرمايه «مارون»، در اين خصوص ابراز کرد: همان‌طور كه عنوان شد در حال حاضر ميزان دقيق افزايش سرمايه مجموعه مشخص نشده و در مرحله تدوين گزارش توجيهي و دريافت موافقت مقامات مربوطه به سر مي‌برد.



                            وي با اشاره به اجراي برنامه افزايش سرمايه پتروشيمي بوشهر، در اين خصوص بيان كرد: ميزان سرمايه مجموعه يادشده در حالي پس از اجراي چندين مرحله برنامه افزايش سرمايه به 180 ميليارد تومان رسيده كه ارتقاي آن به 530 ميليارد تومان در برنامه آتي اين مجموعه قرار دارد. در گروه واسطه‌گري مالي، مجمع عمومي سالانه شركت سرمايه‌گذاري آتيه دماوند با حضور 6/85 درصد سهامداران برگزار شد و در اين جلسه تقسيم سود 600 ريالي براي هر سهم به تصويب رسيد. در گروه معدني ديروز خبرهاي اوليه در مورد احتمال افزايش عوارض صادرات سنگ‌آهن به 30درصد در بازار مطرح بود؛ در اين باره معاون معدني وزير صنعت از ارائه پيشنهاد تعيين عوارض 30 درصدي صادرات سنگ‌آهن خام به دولت خبر داد و گفت: اين موضوع در حال بررسي است. جعفر سرقيني در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس در مورد عوارض صادرات سنگ‌آهن اظهار کرد: پيشنهاد عوارض 30 درصدي صادرات سنگ‌آهن خام به دولت ارائه شده، ولي هنوز مصوبه‌اي در اين مورد نهايي نشده است. در مجموع بازار ديروز همچنان بازاري ضعيف بود كه در آن ارزش معاملات در بورس و فرابورس به 243ميليارد تومان رسيد.
                            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • Oct 2010
                              • 4902

                              #1214
                              4 درصد افت در 3 روز


                              دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
                              بورس اوراق‌بهادار تهران روز گذشته شاهد كاهش بي‌سابقه 07/2 درصدي بود تا در سه روز كاري پياپي افت بازار به بيش از 4درصد برسد. بازار سهام پس از آنكه روز چهارشنبه هفته گذشته با افت بيش از يك درصدي مواجه شد روز گذشته نيز با كاهش شديد مواجه شد تا ابتدا سطح 76هزار واحدي و ديروز سطح 75هزار واحدي را از دست بدهد. ديروز شاخص پس از تجربه افت هزار و 581واحدي به رقم 74هزار و 920واحد رسيد كه كاهشي چشمگير را نشان می‌دهد؛ به گونه‌اي كه شاخص نسبت به ابتداي سال بيش از 5درصد و نسبت به نقطه اوج خود در سال گذشته نزديك به 20درصد كاهش را نشان مي‌دهد. از ديدگاه كارشناسان در كنار احتمال طرح خبرهاي ناگهاني سياسي برخي از تحولات اقتصادي از جمله رشد لجام گسيخته سود بانكي، سياست انقباضي دولت، اجراي مرحله دوم طرح هدفمندي يارانه‌ها و ابهام در بودجه برخي از شركت‌هاي بزرگ بورسي از جمله دلايل اين افت شديد بوده است. از ديدگاه كارشناسان با توجه به تداوم كاهش شاخص در سه ماه گذشته ميزان خروج سرمايه از بورس افزايش يافته و سهامداران حقوقي و حقيقي و سرمايه‌گذاران نگران از شرايط رخ داده در انتظار حمايت عملي از بازار مانده‌اند. حمايتي كه برخلاف گذشته نه تنها صورت واقعي به خود نگرفته بلكه حتي سكوت مسوولان به ويژه در حوزه وزارت اقتصاد بر ابهام رخداد آن افزوده است.



                              در بازار ديروز در تحولات مهم معامله‌گران شاهد عرضه‌هاي سنگين در نمادهاي تازه‌وارد بودند و پس از ريزش صف ارفع در روز شنبه، ديروز كشتيراني درياي خزر و پاكشو نيز با عرضه مواجه شدند كه تنها پاكشو توانست به صف خريد بازگردد. در گروه پتروشيمي روز گذشته مديرعامل شركت صنايع پتروشيمي خليج فارس طي نامه‌اي اقدام به شفاف‌سازي در خصوص تاثير افزايش نرخ گاز سوخت شركت‌هاي پتروشيمي فجر و مبين بر سودآوري هلدينگ كرد. در اين نامه اعلام شده با توجه به اينكه در صورت افزايش نرخ گاز سوخت واحدهاي يادشده، نرخ خدمات نيز متناسب با آن افزايش پيدا خواهد كرد بنابراين اين موضوع تاثير با اهميتي بر سودآوري شركت صنايع پتروشيمي خليج فارس نخواهد داشت. در همين حال برخي خبرها حكايت از احتمال افزايش بهاي برخي از توليدات يوتيليتي هلدينگ دارد. در گروه پتروشيمي ادامه رشد ارزش دلار اميدواري‌هايي براي شركت‌هاي صادر‌كننده ايجاد كرده است. در گروه دارويي اعلام عدم افزايش نرخ دارو موجب كاهش اقبال به گروه دارويي شده است. در نماد همراه اول در حالي كه اين شركت در انتهاي ماه جاري مجمع سالانه خود را برگزار مي‌كند و با احتمال تقسيم 900تومانی سود مواجه است، بحث در مورد تاثيرات افزايش تعرفه اخير مخابراتي در مورد اين شركت ادامه دارد. تعرفه مكالمات تلفن ثابت در حالي با افزايش همراه شده و به ازاي هر يك دقيقه مكالمات محاسبه مي‌شود كه پيش‌تر اين تعرفه به ازاي هر پالس معادل دو دقيقه محاسبه مي‌شد. علاوه‌بر اين، براساس تصميم‌گيري كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات تغييراتي در نحوه قيمت‌گذاري مكالمات تلفن همراه ايجاد شده و هزينه جابه‌جايي مناطق در مكالمات بين‌شهري نيز از ميان رفته است. در مجموع بازار ديروز بازاري به شدت منفي بود كه در آن در كنار كاهش شاخص ارزش معاملات در بورس و فرابورس به نزديك 400ميليارد تومان رسيد.
                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • مجيد رادمنش
                                مدیر (6)
                                • Oct 2010
                                • 4902

                                #1215
                                چهره آشفته بورس


                                دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز براي چهارمين روز پياپي با افت مواجه شد تا زيان معامله‌گران به بيش از 7 درصد برسد؛ 5/5 درصد اين زيان در چهار روز اخير ثبت شده است. در حالي كه كاهش قيمت‌ها اميدواري‌ها را براي تعادل نسبي بازار فراهم كرده است، اما همچنان بازار در اختيار فروشندگاني است كه عموما با زيان‌هاي سنگين در حال فروش سهام هستند. در همين حال بورس تهران كه در سال‌هاي اخير به حمايت دولتي در مواقع دشواري عادت كرده بود اينك با شرايطي مواجه است كه حتي از بيان حمايت‌هاي لفظي نيز بي‌بهره مانده است. اكثر معامله‌گران بازار در حال حاضر با ياد‌آوري شرايط دشوار گذشته از حمايت‌هاي مسوولان دولت پيشين در مواقع مشابه سخن مي‌گويند؛ امري كه در دولت كنوني دور از ذهن به نظر مي‌رسد. عدم حمايت از بازار و نبود نقدينگي كافي موجب شده است تا بازار براي كسب تعادل با مشكلات جدي مواجه باشد؛ هر چند در بازار نمادهاي گروه‌هايي نظير بانك‌ها، پتروشيمي و معدني - فلزي مشكلات كمتري داشته و عملا به كف‌هاي قيمتي رسيده‌اند، اما در گروه‌هاي ديگري نظير خودرو و تجهيزات شرايط دشواري پيش روي بازار است. در بازار ديروز شاخص بورس به سرعت يك سطح حمايتي خود را از دست داد تا با افت 947واحدي معادل 26/1 درصد به 73هزار و 973 واحد برسد.



                                در بازار ديروز علاوه‌بر مشكلات قبلي بازار در مورد سود بانكي و مسايل مربوط به قانون بودجه، بحث هدفمندي و تصميمات دولت در اين زمينه مشكل جديدي را ايجاد كرده است. در آخرين تحول دولت با صدور بخشنامه‌اي بر عدم افزايش قيمت كالاها تاكيد كرده است، در حالي كه شركت‌ها به زودي با صورتحساب‌هاي جديد حامل‌هاي انرژي مواجه خواهند شد كه هزينه دو چنداني را بر آنها تحميل مي‌كند و از اين رو عدم افزايش بهاي محصولات به معناي كاهش شديد سود شركت‌ها در گزارش سه ماهه خواهد بود. براساس برخي شنيده‌ها دولت افزايش نرخ سيمان و برخي ديگر از كالا‌ها را به خرداد‌ماه و پس از اجراي طرح هدفمندي موكول كرده است؛ حال آنكه شركت‌ها در سه ماهه بايد بهاي حامل‌هاي انرژي را پرداخت كنند. اين امر ضمن آنكه كاهش عرضه كالا را در پي خواهد داشت، سركوب مالي عجيبي را در بخش اقتصادي رقم مي‌زند. ديروز معاونت توسعه بازرگاني داخلي وزارت صنعت بخشنامه معاونت اجرايي رياست‌جمهوري مبني بر عدم ‌افزايش قيمت كالاها را به ۸ انجمن صنعتي ابلاغ كرد. در بازار ديروز در گروه پتروشيمي افت قيمت اخير به تعادل اين گروه منجر شد.در گروه غذايي ديروز مجمع عمومي عادي سالانه شركت صنعتي بهشهر برگزارشد. در اين مجمع تقسيم 1350 ريال سود نقدي مورد تاكيد قرار گرفت و به عدم افزايش نرخ روغن خوراكي در شرايط كنوني اشاره شد. در گروه خودرويي تلاش براي جمع آوري صف فروش ايران خودرو با عرضه مجدد نيمه‌كاره ماند. در گروه نفتي نيز بازار با شايعاتي در مورد احتمال توقف نمادهاي پالايشگاهي براي شفاف‌سازي ارتباط مالي آنها با شركت پخش و پالايش همراه بود. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن ارزش معاملات بورس و فرابورس به 228ميليارد تومان رسيد.
                                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                                نظر

                                در حال کار...
                                X