جنب پــل حــا فظ

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجيد رادمنش
    مدیر (6)
    • Oct 2010
    • 4902

    #1216
    صف‌هاي فروش جمع شدند


    دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد جمع آوري صف‌هاي فروش در گروه‌هاي مختلف بود. پس از چهار روز افت پياپي ديروز تلاش‌هاي مضاعفي براي رسيدن بازار به تعادل صورت گرفت؛ پس از آنكه عصر روز دوشنبه بزرگان بازار جلسه‌اي را با نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي برگزار كرده و در اين جلسه بر همكاري مجلس با بازار سرمايه تاكيد شد، ديروز صبح نيز برگزاري يك نشست در شستا با حضور معاون وزير اقتصاد و همچنين تلاش پيگير در سازمان بورس موجب كاهش عرضه‌ها و خريد صف‌هاي فروش شد تا باوجود افت شاخص بازار بهبود نسبي را شاهد باشيم. ديروز شاخص با افت 126واحدي به 73هزار و 847واحد رسيد. انتظار مي‌رود امروز در آخرين روز كاري هفته بازار شاهد شاخص مثبتي باشد تا پس از يك هفته كاري هواي بورس اندكي آفتابي شود. در بازار ديروز در تحولات مهم نگاه بازار به گزارش وزير اقتصاد به مجلس شوراي اسلامي بود كه در آن طيب‌نيا بر تداوم برنامه‌هاي دولت در زمينه‌هاي اقتصادي به ويژه بر اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها تاكيد و خاطرنشان كرد: ميزان افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي كمتر از مصوبه مجلس خواهد بود. در گروه خودرويي ديروز عضو هيات مديره انجمن قطعه‌سازان ايران از رشد حدود 2 برابري توليد خودرو در سال جديد خبر داد. محمدرضا نجفي‌منش در گفت‌وگو با «ايسنا»، اظهار كرد: تيراژ توليد خودرو در سال جاري به حدود يك ميليون و 300 هزار دستگاه خواهد رسيد كه به معناي رشد حدود دو برابري توليد خودرو در كشور است.



    وي افزود: ‌خودروسازان توليد در سال جاري را با تيراژ بالايي شروع كرده‌اند به‌گونه‌اي كه هم‌اكنون تعداد خودروهايي كه به دليل كسري قطعه در كف خطوط توليد خودروسازان بزرگ رسوب كرده بودند به شدت كاهش يافته است. نجفي‌منش با بيان اينكه رشد توليد خودرو تاثير مثبتي بر كنترل هزينه‌هاي توليد خواهد داشت، تصريح كرد: ‌اميدواريم مشكلات مختلف داخلي و خارجي صنعت خودرو به زودي حل شود. در همين حال ديروز خودرو با معاملات سنگيني همراه بود تا در نهايت بتواند صف فروش اين نماد را بعد از چند روز متعادل كند. در همين حال نماد حق‌تقدم ايران خودرو گشايش يافت كه متعادل قيمت خورد. در گروه تجهيزات ديروز تلاش براي تعادل بخشي به مپنا با موفقيت همراه بود؛ در اين گروه، آذراب نيز با شايعاتي در مورد انعقاد قراردادي جديد مواجه بود. در گروه پتروشيمي ديروز پتروشيمي فارابي از افزايش سرمايه 200درصدي براي ايجاد دو مخزن ذخيره‌سازي جديد خبر داد. در گروه شيميايي نيز پاكشو روند پر حجمي را با عرضه چند باره صف خريد شاهد بود كه در نهايت با صف خريد به كار خود پايان داد. در مجموع بازار ديروز بازاري با شاخص منفي، اما با روحيه و انگيزه بيشتر معامله‌گران همراه بود كه در آن در كنار افت 17/0 درصدي شاخص كل ارزش معاملات بورس و فرابورس 296ميليارد تومان بود.
    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #1217
      بورس در آستانه شروع فصل مجامع


      دنیای اقتصاد - همایون دارابی: بورس اوراق بهادار هفته گذشته با ثبت ركورد كاهش 2/4 درصدی یكی از بدترین كارنامه های هفتگی خود را در سال‌های اخیر به ثبت رساند. در هفته گذشته بازار سهام با ادامه جریان افتی كه از فصل زمستان سال 92 آغاز شد همچنان با روند كاهشي همراه بود كه در این میان عواملی چون سود بالای بانكی، اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، سردرگمی دولت در لایحه بودجه و سیاست‌های كلان اقتصادی و در هفته گذشته مخالفت بی‌سابقه با افزایش بهای كالاها به‌ویژه كالاهای متاثر از طرح هدفمندی موجب این كاهش پیوسته شده است. در حالی كه تلاش‌هایي نيز برای كمك به بازار در هفته گذشته صورت گرفت كه در نقطه اوج آن بیانیه وزیر امور اقتصادی و دارایی در سایت این وزارتخانه قرار داشت. با اين حال اینك بازار به اطمینان نسبی رسیده كه جنس حمایت‌های دولت از بازار تغيير كرده است و عملا تنها به محدوده حمایت‌هایي غیر از تزریق نقدینگی معطوف است؛ با این وجود بیانیه وزیر اقتصاد به ‌ویژه ‌بندی كه در آن وزیر از محاسبه گاز مصرفی پتروشیمی‌های خوراك مایع با قیمت سوخت خبر داده بود از اهمیت بالايي برخوردار بود. در همین حال در دیگر تحولات مهم هفته گذشته سخنان وزیر امور خارجه در مورد احتمال حصول توافقی نهایی در سه ماه آینده مورد توجه قرار گرفته است.



      در تحولات اقتصادی، نكته مورد توجه، نحوه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها است. در همین حال همزمان با تداوم ثبت نام از متقاضیان دریافت یارانه در انتهای هفته گذشته دولت در اقدامی عجیب قبض‌های برق صادر شده را ابطال كرد؛ امری كه به نظر می‌رسد ناشی از جهش خیره‌كننده قبض‌های جدید بوده است. در زمینه طرح هدفمندی یارانه‌ها وزیر امور اقتصادی و دارايی برنامه‌های حمایتی دولت از تولیدكنندگان و مردم را بیان كرد و گفت: شیب اجرای فاز دوم ملایم خواهد بود. علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در مصاحبه با واحد مركزی خبر، در اين رابطه گفت: در مرحله نخست دولت تصمیم گرفت افزایش قیمت حامل‌های انرژی بسیار محدود و با شیب ملایم باشد كه در مرحله قبل كه اسفند گذشته انجام شد قیمت آب، برق و گاز اعلام شد و شاهد آن بودیم كه قیمت‌های اعلام شده به مراتب از آن چیزی كه در جامعه پیش‌بینی می‌شد، كمتر بود. وزیر اقتصاد گفت: درباره سایر حامل‌های انرژی كه قیمت آن هنوز اعلام نشده است، نیز این گونه عمل خواهد شد. وی افزود: دولت تعمد ندارد روند مطلوب كاهش نرخ تورم و پدیدار شدن نشانه‌های رونق اقتصادی را تحت تاثیر عوامل منفی قرار دهد. طیب‌نیا گفت: در كنار تصمیم‌گیری برای شیب ملایم افزایش قیمت‌ها، بسته‌ای از سیاست‌ها تنظیم شده است كه بتوانیم آثار احتمالی ناشی از اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها و تورم را كاهش دهیم و آثار احتمالی ركود را به ضد خودش تبدیل كنیم. وزیر اقتصاد با اشاره به سیاست های تنظیمی دولت گفت: صندوق توسعه ملی طرح‌هایی را كه در جهت كاهش مصرف انرژی اجرا شود، مشمول اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی خواهد كرد.




      وی افزود: این طرح‌ها همچنین در اولویت پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی قرار گرفته است. طیب‌نیا گفت: یكی از مشكلاتی كه معمولا پس از افزایش قیمت حامل‌های انرژی به وجود می‌آید، افزایش نقدینه خواهی بنگاه‌های اقتصادی برای سرمایه‌گذاری و سرمایه در گردش است. وی افزود: نیازهای بخش سرمایه‌گذاری به‌ویژه برای طرح‌های كاهش مصرف انرژی از صندوق توسعه ملی تامین می‌شود. وزیر اقتصاد درباره دیگر تسهیلات برای آن دسته از تولیدكنندگانی كه در جهت كاهش مصرف انرژی در كشور گام بردارند، گفت: سازمان امور مالیاتی نیز موظف شده است سرمایه‌گذاری در طرح‌هایی را كه به كاهش مصرف انرژی منجر شود به صورت شتابان مستهلك كند. وی افزود: با این رویكرد مالیات پرداختی این واحدها كاهش معناداری خواهد یافت. در همین حال با ابطال قبض‌های برق صادره سیاست دولت در هفته‌های آینده در برخورد با مصرف‌كنندگان مسكونی و صنعتی و همچنین میزان نهایی افزایش قیمت‌ها با ابهام مواجه شده است. در تحولات اقتصادی همچنين هفته گذشته بهای دیه كه به عنوان فاكتور مهمی در هزینه‌های شركت‌های بیمه به شمار می‌رود تعیین تكلیف شد. وزیر دادگستری نرخ دیه سال 1393 را 150 میلیون تومان اعلام كرد. به گزارش «ایسنا»، مصطفی پورمحمدی در اين رابطه گفت: نرخ دیه سال 1393، 150میلیون تومان تعیین شده است و این نرخ از اول اردیبهشت اجرایی می‌شود. وی ادامه داد: برای ماه‌های حرام به این مبلغ (150 میلیون تومان) 30 درصد اضافه می‌شود.



      در همین حال در تحولات اقتصادی بازارهای جهانی همچنان نوسانی بودند، در حالی كه انتهای هفته اعلام شد بحران كریمه و اوكراين در حال فروكش كردن است. همچنان بازارهای جهانی از این مساله تاثير مي‌گيرند و پيش‌بيني مي‌شود در صورت كاهش این بحران بهای نفت كاهش يابد. در بازار‌هاي جهانی همچنین بهای محصولات اوره، آمونیاك و متانول تحت تاثیر افزایش تولید ایالات متحده از منبع گاز شیل با كاهش مواجه شده است. بهای متانول به صورت سی اف آر چین به 338 دلار و بهای اوره FOB خلیج‌فارس نیز 293تا 303 دلار در هر تن گزارش شده است. در این شرایط شركت‌های پتروشیمی با محدودیت‌هایي در سود سازی مواجه خواهند شد. در همین حال در بخش فلزات هفته گذشته نگرانی معامله‌گران از افزایش قیمت‌ها ناشی از اجرای طرح هدفمندی و همچنین رشد 2درصدی مالیات بر ارزش افزوده موجب شد تا بهای فلزات در بورس كالا با رشد محدودی مواجه شود. در بازار لندن نیز بهای مس به 6هزار و 631دلار رسیده است. بهای سه فلز آلومینیوم، روی و سرب به ترتیب یك هزار و 837 دلار، دو هزار و 57دلار و دو هزار و 121دلار رقم خورده است.



      در بازار چه خبر بود؟


      بازار روز چهارشنبه بازار متعادلی بود كه در آن شاخص بعد از 5 روز افت مداوم شاهد اندكی بازگشت معادل 42/0 درصد (313 واحد) افزايش بود كه البته كورسویی از امید را ایجاد كرد. در كنار تحولات مربوط به افت شاخص بازار، داد‌و‌ستد در هفته گذشته و به‌ویژه پایان هفته همزمان با شروع فصل مجامع و توقف نمادها بود كه انتظار می‌رود در سه ماه آینده بازار سهام همچنان درگیر برگزاری مجامع باشد؛ امری كه علاوه‌بر امكان تقویت نقدینگی بازار می‌تواند بر قیمت گذاری سهام، به‌ویژه سهامی كه سود نقدی بالا پرداخت مي‌كنند یا سودی پرداخت نمی كنند تاثیر بگذارد. در گروه پتروشیمی معامله‌گران روز چهارشنبه شاهد انتشار برخی گزارش‌ها از جمله گزارش های شركت‌های پتروشیمی شیراز و كرمانشاه بودند كه این گزارش‌ها در حد برآوردهای اولیه بود. در این گروه، صورت‌های مالی 12 ماهه پتروشیمی كرمانشاه با كاهش سود همراه بود. شركت پتروشیمی كرمانشاه كه پیش از این برای سال 92 سود 2052 ریالی را اعلام كرده بود با كاهش 6 درصدی سود خود همراه شده و در عملكرد 12 ماهه به سود 1909 ریالی به ازای هر سهم رسیده است. همچنین شیراز در 12 ماهه سال 92 مبلغ 1486 ریال سود محقق كرده كه نسبت به آخرین سود پیش‌بینی شده (1452 ریال) رشد زیادی نداشته است.



      در این گروه با تاكید وزیر اقتصاد بر احتساب بهای سوخت شركت‌های پتروشیمی براساس قیمت یك هزار ریال آرامشی بر شركت‌های پتروشیمی خوراك مایع و همچنین شركت‌های یوتیلیتی حاكم خواهد شد. اما سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی سود سال مالی منتهی به پایان اردیبهشت 94 را با كاهش 8 درصدی به نسبت سال 93 همراه ساخت و 135ریال سود اعلام كرد. در گروه خودرویی روز چهارشنبه شركت ایران خودرو با صف خرید حق‌تقدم‌های این شركت مواجه شد. در این گروه شركت ایران‌خودرودیزل هم پس از افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها و با سرمایه 9/498 میلیارد تومانی برای سال 92 زیان 349 ریالی را اعلام كرده است. شركت علت تعدیل منفی را عدم صدور مجوز صادرات و كاهش میزان فروش اعلام كرده است. در گروه تصفیه نفت، پالایشگاه بندر عباس با انتشار گزارشی از جعل نامه این شركت خبر داد. این اقدام كه یك اقدام مجرمانه به شمار می‌رود نیازمند پیگیری حقوقی مسوولان بازار است. پالایشگاه بندرعباس خاطرنشان كرد: شركت اعلام كرده نامه‌ای كه در خصوص رفع ابهامات نرخ نفت خام و میعانات گازی در سایت‌های بورسی اطلاع‌رسانی شده مورد تایید این شركت نبوده و از سوی شركت به سازمان ارسال نشده است. بدیهی است، مراتب به صورت مستمر از سوی شركت در حال پیگیری بوده و به محض حصول نتایج نهایی مراتب اطلاع‌رسانی خواهد شد.



      در گروه پالایشی مجمع فوق‌العاده پالایشگاه تهران با افزایش سرمایه این شركت موافقت كرد. در مجمع این شركت تصویب افزایش سرمایه 678 درصدی صورت گرفت و برنامه یك افزایش سرمایه 1100 درصدی هم در دستور كار قرار گرفت. با تصویب این افزایش سرمایه 678 درصدی، سرمایه این شركت 1/6 میلیارد تومانی به 6/47 میلیارد تومان رسید. محل این افزایش سرمایه از اندوخته طرح و توسعه بود و موضوع این افزایش سرمایه نیز جبران مخارج اعلام شده است. در گروه غذایی، مجمع عمومی عادی سالانه شركت خوراك دام پارس با حضور 91 درصد از سهامداران رسمیت یافت و صورت های مالی سال منتهی به 30 آذرماه شركت نیز در این مجمع به تصویب سهامداران رسید. در مجمع «غدام» 400ریال از سود 671ریال محقق شده اين شركت تقسیم شد. در گروه سیمانی عدم اجازه برای افزایش نرخ سیمان به ركود این گروه منجر شده است. در این گروه سیمان ایلام در مجمع خود از یك هزار و 698ریال سود محقق شده 160تومان را تقسیم كرد. در گروه ساختمانی، مجمع آ‌س‌پ برای تصمیم‌گیری در خصوص افزایش سرمایه به تنفس خورد. در این گروه مسكن تهران با شایعه فروش پروژه شهید خدامی خود مواجه است.



      در گروه دارویی تصمیم دولت بر عدم افزایش نرخ دارو موجب شده است تا گروه دارویی نیز با افت مواجه شود. در گروه حمل‌و‌نقل انتظارات برای بازگشایی نماد حسینا محقق نشد. این شركت بعد از رشد قابل توجه سود سال 92 سود سال جاری را نیز نسبت به سال قبل با رشد 21 درصدی اعلام كرده است. شركت سود 1844 ریالی‌اش را به 4987 ریال افزایش داد و برای سال 93 نیز 6054 ریال سود اعلام كرد. در این گروه كشتیرانی دریای خزر نیز با تعادل نسبی همراه بود. در نماد مخابرات همراه روز یكشنبه شاهد برگزاری مجمع افزایش سرمایه و تقسیم سود خواهد بود كه پرداخت فوری سود می‌تواند به نقدینگی بازار كمك كند. در مجموع بازار سهام روز چهارشنبه شرایط مثبتی داشت كه در آن 347میلیارد تومان سهام معامله شد. با این كارنامه در كل هفته ارزش معاملات با افت 6/17 درصدی به 899میلیارد تومان رسید. شمار خریداران نیز با كاهشی 6درصدی در حد 93هزار و 422واحد رقم خورد و در نهایت شاخص نیز با ثبت افت 2/4 درصدی در نهایت 1/6 درصد زیان را برای معامله‌گران ثبت كرد.
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #1218
        تداوم روند کاهشی بورس در اول هفته


        دنیای اقتصاد - همايون دارابي: شاخص بورس تهران تنها يک روز مثبت بود و پس از رشد روز چهارشنبه، در ابتداي هفته بار ديگر با کاهش 71/0درصدي مواجه شد. در بازار ديروز معامله گران که با رشد شاخص در روز چهارشنبه اميدوار شده بودند با بازاري ضعيف مواجه شدند که در نهايت به افت يکپارچه منجر شد. بيشتر کارشناسان آمادگي دولت براي اجراي مرحله دوم طرح هدفمندي و شوک ناشي از آن را دليل کاهش کنوني بازار مي‌دانند. از ديدگاه اين گروه از کارشناسان، بازار سهام با توجه به عدم اجازه دولت براي افزايش بهاي کالاهاي توليدي شرکت‌ها با فشار کاهشي مواجه مي‌شود. در همين حال آمار منتشره در مورد ميزان ثبت‌نام يارانه‌اي مردم و همچنين وضعيت رخ داده براي بهاي برق نيز ترديدهايي را در مورد شرايط اقتصاد کشور پس از اجراي طرح هدفمندي مطرح کرده است. در همين رابطه ديروز حسن روحاني رئيس‌جمهور در جمع فرماندهان نيروي انتظامي در بخشي از سخنان خود با اعلام اينکه تا پايان هفته مرحله دوم هدفمندي يارانه‌ها عملياتي و اجرايي مي‌شود، گفت: ما بايد در اين خصوص قانون را اجرا کنيم، طبق قانون مي‌دانيم که يارانه بايد به افرادي داده شود که نيازمند و متقاضي هستند.



        در همين حال بحث کنترل قيمت‌ها در زمان اجراي هدفمندي همچنان مورد توجه است؛ در همين رابطه وزير صنعت، معدن و تجارت خبرهاي نامناسبي را براي بازار سهام اعلام کرد. وي گفت: در مورد اعطاي تسهيلات 10 هزار ميليارد توماني از محل درآمد يارانه‌ها که قرار است به بخش توليد اختصاص يابد پيشنهادي به دولت ارائه کرد‌ه‌ايم تا سهم صنعت از اين رقم مشخص شود. محمدرضا نعمت‌زاده افزود: پيشنهادهایی در مورد اعطاي تسهيلات ارزان‌قيمت به واحدهاي صنعتي و همچنين تأمين بخشي از سود وام بانکي نيز توسط دولت در حال پيگيري است. وي در مورد اعطاي تسهيلات براي بهبود فرآيند توليد و مصرف انرژي واحدهاي صنعتي نيز، گفت:‌کاهش شدت انرژي مصرفي واحدهاي صنعتي مدنظر دولت است و در اين مورد بحث‌هايي درخصوص اعطاي کمک بلاعوض در حال پيگيري است که البته هنوز نهايي نشده است. نعمت‌زاده در مورد مصوبه دولت براي ثابت ماندن قيمت 8 گروه کالايي نيز، گفت: در شرف اجراي مرحله دوم هدفمندي يارانه‌ها دولت اين نگراني را دارد که قيمت برخي کالاها افزايش يابد و گراني غيرقابل پيش‌بيني اتفاق بيفتد که براي جلوگيري از اين مساله مصوبه‌اي در جهت ثابت ماندن قيمت‌ها صادر شد.



        وي افزود: اين مصوبه شامل 8 گروه کالايي است و فهرست جديدي نيز براي کنترل قيمت 10 تا 12 گروه کالايي در دست تهيه است. در تحولات مهم ديگر بازار همچنين رئيس کل بانک مرکزي با بيان اينکه نوسانات ارزي موجود پايدار نيست، گفت: نوسانات ارزي روزهاي اخير با علائم مثبت ناشي از عملکرد اقتصاد سازگار نيست و مي‌تواند ناشي از عوامل غير اقتصادي باشد. در گروه تجهيزات ديروز ابطال قبض‌هاي صادره برق تاثير منفي بر نماد مپنا داشت. در گروه سرمايه گذاري ديروز مجمع ساليانه شرکت سرمايه گذاري اعتبار ايران برگزار و با تقسيم سود 450ريالي موافقت کرد. در گروه غذايي نيز ديروز نماد تازه وارد مينو براي اعلام سود متوقف شد. در گروه کاني غيرفلزي نيز مجمع نسوز پارس به رسميت نرسيد. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود که در آن شاخص با 523واحد افت به 73هزار و 637واحد رسيد. ارزش معاملات نيز ديروز 146ميليارد تومان در بورس و فرابورس بود.
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • Oct 2010
          • 4902

          #1219
          كمك فوری به بازار سهام


          دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته با اعلام خبر دستور وزير اقتصاد براي حمايت از بازار سرمايه رو به رشد گذاشت. در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه عصر روز شنبه جلسه‌اي با حضور مديران و نمايندگان پنج بانك بزرگ تجارت، ملي، صادرات، سپه و ملت به همراه نمايندگان بيمه ايران، مركزي و سازمان بورس تشكيل شد. در اين جلسه وزير اقتصاد با اعلام ضرورت حمايت از بازار سرمايه خواهان حمايت بزرگان از طريق تزريق نقدينگي شد؛ اين امر موجب شد تا حاضران در جلسه در مجموع با تزريق فوري هزار و پنجاه ميليارد تومان نقدينگي به صندوق توسعه بازار موافقت كنند. از نكات جالب در اين اقدام قبول سهم 30ميليارد توماني سازمان بورس بود. همچنين در اين جلسه حاضران بر حمايت از سهام شركت‌هاي زير مجموعه تاكيد كرده و خاطرنشان كردند كه تا 3هزار ميليارد تومان ديگر امكان تزريق نقدينگي وجود دارد. مصوبات اين جلسه ديروز باعث اميدواري معامله‌گران شد؛ به گونه‌اي كه بخشي از نقدينگي راکد شده در بازار به حركت درآمد. هر چند برخي از فعالان بازار با نگراني نسبت به عملكرد گذشته صندوق توسعه سازمان در انتظار تغيير استراتژي اين صندوق هستند.



          از ديدگاه اين گروه، صندوق توسعه بازار بايد در نقش يك بازارگردان حرفه‌اي در بازار حضور داشته و از نمادهاي داراي مشكل كه نيازمند اصلاح قيمتي هستند خود را دور نگه دارد. در جلسه عصر شنبه همچنين وزير اقتصاد از تلاش براي مهار رشد نرخ بهره كوتاه مدت خبر داد. به گزارش خبرگزاري تسنيم، علي طيب‌نيا وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: با توجه به روند كاهشي نرخ تورم قاعدتا نرخ سود بانكي روند نزولي خواهد داشت. در بازار ديروز در كنار تزريق نقدينگي از سوي گروه هفت، برخي از بانك‌هاي خصوصي نيز به تزريق نقدينگي در بازار پرداختند كه اين امر نيز نمود بارزي در بازار داشت. در معاملات ديروز در گروه پتروشيمي نماد دو هلدينگ مهم خليج فارس و تاپيكو براي تعديل سود متوقف شدند؛ هلدينگ خليج فارس با توجه به خريد 36درصد هلدينگ پترول و 6درصد پتروشيمي جم با تعديل سود قابل ملاحظه‌اي مواجه شده است. در همين حال تاپيكو با توجه به عدم تكرار سود فروش پالايشگاه اصفهان و همچنين خريد 5/8 درصد سهام هلدينگ خليج فارس با كاهش سود مواجه شده است. هر چند اين كاهش به دليل كيفي‌سازي سود و سرعت پيشرفت پالايشگاه ستاره خليج فارس مي‌تواند چشمگير نباشد. در گروه پتروشيمي، گسترش نفت و گاز پارسيان با يك هزارو 500 ميليارد تومان سرمايه اقدام به ارائه پيش بيني درآمد هر سهم در سال مالي منتهي به 30 آذر 93 بر اساس عملكرد واقعي دوره 3 ماهه كرده است.



          «پارسان» براي هر سهم در سال مالي 93 مبلغ 1452 ريال سود خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با گزارش قبلي (مبلغ 1534 ريال) نزديك به پنج درصد كاهش داشته است. در نماد همراه اول ديروز مجمع اين شركت با تقسيم سود يك هزار و 85توماني مواجه شد كه 400ريال بيش از پيش‌بيني مخابرات بود همين امر نيز تعديل اندكي را براي مخابرات به همراه آورد. در اين جلسه همچنين افزايش سرمايه 3/97 درصدي از محل سود انباشته و ساير اندوخته‌ها (افزايش سرمايه از 206 ميليارد تومان به 400 ميليارد تومان) مورد تصويب قرار گرفت. در گروه خودرويي بار ديگر ديروز معامله‌گران شاهد ادامه بحث جابه‌جايي سهام بانك پارسيان در مجموعه ايران خودرو بودند. اين امر بار ديگر لزوم شفاف‌سازي وضعيت ايران خودرو را در بازار ايجاد كرده است. در گروه فلزي ديروز فولاد خوزستان با صدور اطلاعيه‌اي از خريد 65درصد سهام فولاد شادگان خبر داد. اين امر مي‌تواند به شكل‌گيري قطب فولاد خوزستان در برابر قطب فولاد اصفهان منجر شود. شادگان با پيشرفت اندك اجرايي يك واحد 800هزار تني است. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن شاخص با 71/0 درصد رشد معادل 522واحد به 74هزار و 160 واحد رسيد. ارزش معاملات بورس و فرابورس نيز ديروز حدود 170ميليارد تومان بود.
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • Oct 2010
            • 4902

            #1220
            معامله‌گران از لاك احتياط خارج شدند

            دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس تهران ديروز براي دومين روز پياپي با رشد شاخص مواجه شد؛ رشدي كه بازدهي 18/1 درصدي شاخص بورس در اولين روز ارديبهشت‌ماه را رقم زد. در بازار ديروز معامله‌گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه اعلام حمايت رئيس جمهور و وزير اقتصاد از بازار سرمايه و اعلام مشاركت گسترده 5 بانك و دو شركت بيمه‌اي در صندوق توسعه بازار سرمايه موجب شد تا انگيزه‌ها در بازار افزايش يافته و معامله‌گران از لاك احتياط خارج شوند. در حالي كه هنوز زمان براي قضاوت زود است اما در صورتي كه بازار بتواند در روزهاي آينده بر عرضه‌هاي معامله‌گران كوتاه‌مدت غلبه كند مي‌تواند براي يك دوره تعادل رو به رشد آماده شود. در همين حال با شروع اقدامات صندوق توسعه بازار و همراهي برخي موسسات مالي و بانك‌هاي خصوصي با اين طرح ديروز بازار شاهد خريدهاي سرمايه‌گذاران حقوقي در بازار بود؛ امري كه خود در رشد ارزش معاملات نقش داشت. در بازار ديروز بحث در مورد طرح هدفمندي و آغاز مرحله پاياني اين طرح ادامه داشت، انتشار شايعاتي در مورد اعلام نهايي نرخ حامل‌هاي انرژي موجب گمانه‌زني بازار در مورد تبعات اجراي اين طرح شده است. در همين رابطه ديروز معاون اجرايي رئيس‌جمهور گفت: قيمت بنزين، گازوئيل و سي‌ان‌جي تا ۳ روز آينده مشخص مي‌شود.



            در بازار ديروز در گروه پتروشيمي خبرهاي اوليه حكايت از تصميم ساتا براي انتقال سهام خود در پتروشيمي پارس به دو شركت سرمايه‌گذاري غدير و نفت و گاز پارسيان داشت. براساس خبرهاي اوليه دو بلوك 20درصدي پتروشيمي پارس مجموعا به ارزش 5هزار و 300ميليارد تومان به اين دو شركت منتقل مي‌شود.گفته مي‌شود ساتا به جاي سهام واگذاري از نفت و گاز پارسيان سهام پتروشيمي اميركبير و حفاري شمال دريافت كرده و بقیه به صورت اقساط دريافت مي‌شود. سرمايه‌گذاري غدير نيز بخشي از سهام خود در نفت و گاز پارسيان را به ساتا منتقل مي‌كند. اين خبر موجب شد تا پس از مدت‌ها صف خريدي بيش از 10 ميليون سهم در نماد غدير شكل بگيرد، امري كه بازار را با شرايط مثبت مواجه ساخت. در اين گروه بازار در انتظار گزارش هلدينگ خليج فارس است؛ در همين راستا، سرپرست امور سرمايه‌گذاري، مجامع و سهام «فارس» در گفت‌وگو با بورس نيوز، اظهار کرد: صنايع پتروشيمي خليج فارس 36 درصد پترول و 6 درصد پتروشيمي جم را خريداري كرده است. در حال حاضر، توافق اوليه خريد انجام شده است و در حال مذاكره نهايي هستيم. رحمتي تصريح كرد: هم اكنون صنايع پتروشيمي خليج فارس منتظر محاسبه اثر ريالي و اعلام مصوبه نهايي هيات مديره است و با توجه به توافق مذكور، «فارس» حداقل 20 درصد تعديل مثبت خواهد داشت. چنانچه توافق نهايي بين صنايع پتروشيمي خليج فارس و شركت بازرگاني پتروشيمي صورت گيرد، در اسرع وقت «فارس» نيز بازگشايي خواهد شد.



            در گروه فلزي ديروز رشد بهاي فروش محصولات مباركه در بورس كالا، گروه فولادي را با تقاضاي بيشتر مواجه ساخت. در همين حال معاملات بلوكي نيز موجب شد تا نمادهاي فولادي معاملات پر حجمي را شاهد باشند. در گروه فلزي ديروز بازگشايي نماد فرآوري مواد معدني به جهش قيمت اين نماد منجر شد. در گروه دارويي ديروز تيپيكو نيز تعديل سود اعلام كرد. شركت سرمايه‌گذاري دارويي تامين با 290 ميليارد تومان سرمايه براي هر سهم در سال مالي منتهي به 31 ارديبهشت 94 مبلغ 996 ريال سود خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با سال مالي قبل (مبلغ 843 ريال) با رشدي معادل 18 درصد روبه‌رو بوده است. «تيپيكو» افزايش 19 درصدي سود حاصل از سرمايه‌گذاري‌ها به‌علت رشد سودآوري شركت‌هاي تحت پوشش را علت اصلي اين تغيير اعلام كرده است. در گروه شركت‌هاي سرمايه‌گذاري، مجمع شركت گروه سرمايه‌گذاري ميراث فرهنگي و گردشگري ايران (سمگا) با تقسيم سود 200ريالي همراه شد.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #1221
              بورس در تعادل نسبي


              دنیای اقتصاد - همايون دارابي: ديروز بورس اوراق بهادار تهران براي سومين روز پي‌در‌پي با رشد مواجه شد و توانست با رسيدن به 93/0 درصد رشد سومين افزايش دنباله‌دار شاخص را رقم بزند. در بازار ديروز معامله‌گران در شروع بازار با شرايط صعودي مواجه بودند، اما عرضه‌هاي معامله‌گران كوتاه‌مدت و برخي فعالان حقوقي موجب شد تا از صف‌هاي خريد كاسته شود و بازار به سوي تعادل گام بردارد. در اين شرايط نگاه‌ها به روز چهارشنبه و پايان هفته بورس است؛ جايي كه انتظار مي‌رود بازار با عرضه‌هاي بيشتري مواجه شود. در همين حال با توجه به وضعيت مثبت عملكرد صندوق توسعه بازار اكثر معامله‌گران انتظار دارند تا بازار با پاياني متعادل بتواند شرايط مناسبي را نيز در آينده تجربه كند. از ديدگاه كارشناسان حضور صندوق توسعه به عنوان يك بازارگردان قدرتمند مي‌تواند در حركت بازار از روند كاهشي به روند متعادل فعال باشد.



              در بازار ديروز در كنار روند قيمت‌ها و معاملات نگاه‌ها به سوي بازار ارز نيز بود؛ جايي كه قيمت دلار به مرز 33هزار ريال رسيد و برداشت‌هاي متفاوتي را ايجاد كرده است. در حال حاضر دو سناريو پيش روي بازار است؛ نخستين سناريو اين است كه احتمالا دولت پس از اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها بازار ارز را به سمت پايين و تك‌نرخي هدايت كرده و قيمت كنوني تنها براي جمع‌آوري نقدينگي سرگردان است. از سويي، سناريوي ديگر از احتمال جهش نرخ ارز نظير آنچه پس از اجراي فاز نخست هدفمندي رخ داد، خبر مي‌دهد. در اين شرايط اگر بهاي ارز پس از اجراي فاز دوم هدفمندي نيز به رشد خود ادامه دهد، وضعيت اقتصادي كشور دچار شرايطي خواهد شد كه ديروز از سوي برخي فعالان اقتصادي نظير اسدالله عسگر اولادي در مورد آن هشدار داده شد. عسگر اولادي ديروز از لزوم به تعويق انداختن اجراي طرح هدفمندي جهت پرهيز از تورم 40درصدي خبر داده بود.



              در بازار ديروز همچنين سخنان رئيس كل بانك مركزي از اهميت برخوردار بود. رئيس كل بانك مركزي از انجام بررسي‌ها و مطالعات كارشناسي در خصوص ميزان نرخ سودهاي بانكي خبر داد و تاكيد كرد بانك مركزي در راستاي حفظ ثبات و سلامت نظام پولي كشور، به بانك‌ها و موسسات اعتباري كه به منطق اقتصادي و اصول توجه نكنند تذكر و هشدار خواهد داد. ولي‌الله سيف با بيان اينكه در گذشته اختلاف اندك ميان نرخ سود بانك‌ها، عامل جذب سپرده‌هاي مردمي بود؛ تاكيد كرد: در شرايط كنوني، بازار پول كشور در حال گذار از وضعيت نوساني به سوي تعادلي متناسب با انتظارات تورمي كاهنده است و مردم با در نظر گرفتن كيفيت و كميت خدمات ارائه‌ شده توسط بانك‌ها و مقايسه آنها با يكديگر، اقدام به سپرد‌ه‌گذاري مي‌كنند؛ لذا، نرخ سود پرداختي تنها يكي از عوامل تعيين‌كننده براي سپرده‌گذاران است. در بازار ديروز در گروه پتروشيمي سخنان سردار دقيقي در تاييد واگذاري دو بلوك 20درصدي پتروشيمي پارس به نفت و گاز پارسيان و يك بلوك 20درصدي از شركت آريا ساسول به هلدينگ خليج فارس از اهميت بالايي برخوردار بود.



              انتظار مي‌رود به زودي هر سه نماد نفت و گاز پارسيان، سرمايه‌گذاري غدير و هلدينگ خليج فارس در اطلاعيه‌هايي شرايط جديد خود را شفاف‌سازي كنند. در اين گروه، پتروشيمي اراك نيز ديروز در اطلاعيه‌اي از رشد سود‌آوري خود در سال 92 به ميزان 14 درصد خبر داد. در گروه معدني ديروز نماد چادرملو براي اعلام تعديل سود تا سطح 1307ريال متوقف شد. در گروه حمل‌ونقل‌ ديروز نماد حسينا بازگشايي شد و پس از نوساني شديد به بازدهي 44درصد رسيد. «حسينا» در شفاف‌سازي خود افزايش 5 تا 10 درصدي درآمد ارائه خدمات را گزارش و اعلام كرده با اين افزايش، رقم مربوط به اين درآمد به 146 ميليارد تومان بالغ خواهد شد. همچنين تاثير ريالي افزايش فوق بر سود خالص هر سهم شركت به همان ميزان 5 تا 10 درصد بوده كه پس از تاييد حسابرس اعلام خواهد شد. در گروه تجهيزات نيز ماشين سازي اراك سود سال 93 خود را با تعديل 10درصدي راهي تابلو كرد. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن شاخص با رشد 700 واحدي به 75هزار و 735 واحد رسيد. ارزش معاملات نيز ديروز به 280ميليارد تومان در بورس و فرابورس رسيد.
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • مجيد رادمنش
                مدیر (6)
                • Oct 2010
                • 4902

                #1222
                چرخش بورس با چاشني حمايت

                دنیای اقتصاد - شروين شهرياري: بازار سهام پس از نشست وزير اقتصاد با مديران بانك‌هاي دولتي و نيمه خصوصي در روز شنبه، شاهد بازگشت سريع و نسبتا قدرتمندي بود كه در نهايت منجر به رشد 5/2 درصدي شاخص كل در هفته جاري و كاهش زيان سهامداران از ابتداي سال 92 به كمتر از چهار درصد شد. از قرار معلوم، حمايت دولت از بازار سرمايه در شرايط كنوني منحصر به پشتيباني رواني نبوده و به اين منظور، يك ساز و كار واقعي نيز در نظر گرفته شده است. در همين راستا، مقرر شده تا پول برخي بانك‌ها و موسسات مالي عمدتا وابسته به دولت از طريق صندوقي به نام توسعه بازار سرمايه به بورس تزريق شود تا از اين طريق انجام يك بازارگرداني موثر، از دامنه نوسانات شديد بورس در سه ماه گذشته كاسته شود. خبرها حاكي از آن است كه اين تصميم به ويژه در ميانه هفته جاري به مرحله اجرايي رسيده و صندوق توسعه خريدهايي در سبد متنوعي از سهام را انجام داده است. با توجه به وجود جذابيت طبيعي در بازار سهام ناشي از افت اخير قيمت‌ها، انتظار مي‌رود اقدامات مزبور منجر به بازگشت تعادل به بورس تهران شود و پس از تجربه يكي از سخت‌ترين ماه‌هاي فروردين در طول نيم قرن فعاليت بازار سهام، روزهاي آرام‌تري در ارديبهشت‌ماه در انتظار سهامداران باشد.



                بحث نرخ سود بانكي


                همزمان با افزايش انتقادها نسبت به رشد بي‌رويه سود سپرده‌ها و درگير شدن بانك‌ها در رقابت مخرب جهت جذب يا حفظ منابع، مسوولان اقتصادي دولت به موضوع وارد شدند و به اظهارنظرهاي متفاوتي در اين خصوص پرداختند. در همين راستا، رئيس كل بانك مركزي از تنظيم گزارشي خبر داد كه به‌منظور تصميم‌گيري درباره نرخ سود بانكي به شوراي پول و اعتبار ارسال مي‌شود. پيش‌تر، وزير اقتصاد هم از بررسي كاهش نرخ سود بانكي در شوراي پول و اعتبار خبر داده بود. اظهارنظرهاي مزبور موجي از اميدواري را در بين فعالان اقتصادي و سرمايه‌گذاران بازار سهام ايجاد كرد؛ چراكه كاهش نرخ سود سپرده بانكي، تاثير مستقيمي بر افزايش انگيزه فعاليت اقتصادي و سرمايه گذاري از طريق كاهش نرخ بازده مورد انتظار دارد. با اين حال در روز سه‌شنبه هفته جاري جلسه شوراي پول و اعتبار برگزار شد و خبري مبني بر تصميم اين شورا در راستاي كاهش نرخ سود بانكي اعلام نشد. به اين ترتيب به نظر مي‌رسد با توجه به التهابات اخير ارز و بازگشت انتظارات تورمي در جامعه، تصميم سازان پولي كشور هنوز به اجماع كافي در خصوص الزام بانك‌ها به كاهش نرخ سود نرسيده‌اند و اتخاذ اين تصميم به آينده موكول شده است. از اين جهت مي‌توان گفت فعالان بازار سهام احتمالا در كوتاه مدت بايد عطاي كاهش نرخ بازده مورد انتظار را به لقايش ببخشند و فرض تداوم شرايط موجود (نرخ سود روز شمار بالاتر از 20 درصد) را در ارزش گذاري سهام مد نظر قرار دهند.



                قيمت‌گذاري دولتي باز مي‌گردد؟


                در حالي كه دولت يازدهم از ابتداي تصدي مسووليت خود، ديدگاه آزادتري نسبت به اقتصاد از لحاظ حذف كنترل‌هاي دستوري و دولتي اعمال كرده است، اين روزها و در آستانه اجراي هدفمندي يارانه‌ها، ردپايي از رويكردهاي گذشته در بين تصميمات مسوولان به چشم مي‌خورد. در همين راستا، براساس مصوبه جديد هيات وزيران، انواع كالاهاي اساسي به دو اولويت تقسيم مي‌شوند و درباره اولويت اول، تعيين قيمت و نظارت بر اجراي آن توسط كارگروه تنظيم بازار (زير نظر معاون رئيس‌جمهور) انجام مي‌شود. در مورد كالاهاي اولويت دوم، صرفا شرايط بازار توسط كارگروه رصد خواهد شد و در صورت ضرورت، تصميمات بيشتر اتخاذ مي‌شود. در بين كالاهاي اولويت اول، نام‌هايي نظير شكر و كود اوره به چشم مي‌خورند كه قيمت گذاري آنها به واسطه حضور صنايع مرتبط در بازار سهام حائز اهميت است. گستره وسيعي از كالاها نظير شمش فولاد، روغن موتور، سيمان، كاشي، خودرو، لاستيك، پلي‌اتيلن و... نيز در اولويت دوم جاي دارند. از قرار معلوم، هدف دولت اين است تا پس از اجراي قانون هدفمندي قيمت اين كالاها با افزايش فوري مواجه نشود و از اين طريق، انتظارات تورمي مهار گردد. با اين حال، تجربه مشابه در فاز اول هدفمندي نشان مي‌دهد كه اجراي سياست‌هاي كنترلي در ميان مدت اثربخش نبوده و قيمت‌ها سطوح تعادلي خود را به‌رغم محدوديت‌هاي دولتي باز مي‌يابند. بنابراين، هرچند اعمال سياست‌هاي مورد اشاره منجر به بروز برخي محدوديت‌ها در زمينه كسب درآمد صنايع بورسي مي‌شود اما با تعديل تدريجي قيمت‌هاي فروش، اين روند احتمالا در نهايت تاثير كاهنده محسوسي بر حاشيه سود صنايع نخواهد گذاشت.



                تاخير دردسرساز در هدفمندي


                بازار ارز آزاد تهران در دو هفته اخير، پرالتهاب‌ترين دوران خود در هشت ماه گذشته را تجربه كرده است. در اين مدت قيمت ارزهاي خارجي در برابر ريال به‌طور روزانه رو به افزايش گذاشته و در نهايت منجر به تضعيف حدود ده درصدي ارزش پول ملي در سال 93 شده است. رصد بازار بيانگر آن است كه بر‌خلاف تجربيات مشابه كه نوسانات منشا سياسي داشته اين بار صرفا نگراني‌هاي اقتصادي بر نوسانات ارزي دامن زده است. مطالعات ميداني نشان مي‌دهد كه نگراني از بلند‌ شدن يك موج تورمي ديگر در جامعه ايجاد شده كه توجيه آن نيز به گران شدن قيمت حامل‌هاي انرژي به ويژه بنزين و گازوئيل باز مي‌گردد. در اين ميان، هر چند مسوولان دولتي بارها بر شيب ملايم افزايش قيمت‌ها تاكيد كرده‌اند اما در بين عموم جامعه تصور بر اين است كه شدت افزايش نرخ سوخت و متعاقب آن تورم قيمت‌ها زياد خواهد بود. به اين ترتيب، به تاخير انداختن متناوب زمان اعلام نرخ سوخت، موجب شده تا فضاي ابهام (كه داراي آثار مخربي در زمينه ايجاد التهابات اقتصادي است) بر عرصه افكار عمومي سايه افكند و در اين فضا بخشي از نقدينگي، در جست‌وجوي فضاي امن، به ارز و سكه پناه برد. با توجه به تاكيد مكرر مسوولان دولتي مبني بر عدم جهش قيمت‌ها، انتظار مي‌رود جو التهاب موجود در بازار ارز در هفته آينده پس از اعلام نرخ كليه حامل‌هاي انرژي پايان يابد و اقتصاد كشور با عبور از گردنه فاز دوم هدفمندي در مسير هموارتري به راه خود ادامه دهد.
                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #1223
                  دورخيز بورس براي صعود


                  دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران تحت تاثير ارزندگي قيمت سهام، كارآيي حضور صندوق توسعه و همچنين تغييرات در اقتصاد كلان هفته گذشته توانست 45/2 درصد از زيان سال جاري خود را جبران كند. با بازدهي هفته گذشته كل زيان بورس در سال جاري به 8/3 درصد محدود شده است؛ امري كه مي‌تواند در چند هفته آينده جبران شده و اميدواري‌ها به بورس در سال جاري را افزايش دهد. در هفته گذشته حضور صندوق توسعه بازار به افزايش انگيزه معامله‌گران كمك كرد؛ از ديد اكثر كارشناسان ارزندگي قيمت‌ها موجب شده بود تا بازار در هفته گذشته در انتظار چرخش باشد، اما بازار با عدم انگيزه مواجه بود كه اعلام حضور صندوق توسعه بازار موجب شد تا معامله‌گران از تصميم دولت براي حمايت و حفظ بازار اطمينان حاصل كنند؛ امري كه به بازگشت نقدينگي به بازار كمك كرده است؛ هر‌چند در اين ميان بازار نيازمند هماهنگي بيشتر ميان معامله‌گران حقوقي است. در همين حال در هفته گذشته برخي تحولات در اقتصاد كلان نيز به كمك بازار سرمايه آمد.



                  در بازار چه خبر بود؟


                  بازار روز چهارشنبه با توجه به تحولات رخ داده در اقتصاد كلان و همچنين حمايت صندوق توسعه بازار شرايط مثبتي را تجربه كرد. در بازار روز چهارشنبه معامله‌گران شاهد رشد 245واحدي شاخص كل معادل 32/0 درصد بودند. در بازار روز چهارشنبه در گروه پتروشيمي نگاه‌ها به سوي شايعات منتشره در مورد تملك 51 درصد سهام هلدينگ پترول توسط هلدينگ خليج‌فارس بود. براساس مطالب منتشره توافق پيشين براي تسويه بدهي بازرگاني پتروشيمي به هلدينگ خليج‌فارس كه در برگيرنده 36درصد سهام پترول و 6درصد سهام پتروشيمي جم بود به 51درصد پترول تغيير يافته است. در صورت تملك اين بلوك دو هلدينگ خليج‌فارس و پترول در يكديگر ادغام خواهند شد كه اين امر به معناي انتقال 4 شركت مهم پتروشيمي ايلام و طرح‌هاي لردگان، ممسني و دهدشت به هلدينگ خليج‌فارس است. اين امر علاوه‌بر اهميت آن براي هلدينگ خليج‌فارس فرصت تكميل طرح‌هاي ياد شده را براي پترول با اتكا به نقدينگي بالاي هلدينگ خليج‌فارس ايجاد مي‌كند.در همين حال هلدينگ خليج‌فارس نيز با اتكا به تملك آريا ساسول و پتروشيمي ايلام به يكي از قطب‌هاي توليد پلي اتيلن تبديل مي‌شود. در گروه پتروشيمي اعلام زود هنگام اتمام مهلت حق‌هاي افزايش سرمايه پترول موجب ريزش صف اين نماد شد.اين امر كه البته ساعاتي بعد با خبر تمديد مهلت حق‌تقدم‌ها مواجه شد، زمينه ابطال معاملات حق‌تقدم پترول را فراهم كرد. در همين حال بخشي از معاملات نماد دريايي سينا در روز سه‌شنبه نيز باطل شد؛ بازگشايي اين نماد نيز در فرابورس شرايط عجيبي را تجربه كرده بود. در گروه پتروشيمي، سرمايه‌گذاري نفت و گاز پتروشيمي تامين هم بودجه سال مالي 94 خود را با رشد يك درصدي در سطوح 1035 ريال به ازاي هر سهم اعلام كرده است. تاپيكو براي اعلام اين سود فروش قابل ملاحظه‌اي از شركت‌هاي زير‌مجموعه خود را پيش‌بيني كرده است.



                  در گروه غذايي، معامله عمده شركت مارگارين چهارشنبه قطعي شد تا اين شركت در زير‌مجموعه توسعه صنايع بهشهر قرار گيرد. با قطعي شدن اين معامله نگاه‌ها به سوي توسعه صنايع بهشهر است كه احتمالا با رشد 100درصدي، سود خود را اعلام خواهد كرد. در نماد مخابرات روابط عمومي وزارت ارتباطات به نقل از عباسي شاهكوه گزارش داد: سقف تعرفه مكالمات تلفن ثابت از ابتداي سال 1393 به ازاي هر دقيقه مكالمه ثابت به ثابت داخل استاني 30 ريال، هر دقيقه مكالمات ثابت به ثابت بين استاني 330 ريال، هر دقيقه مكالمات تلفن ثابت به همراه شركت ارتباطات سيار 625 ريال و هر دقيقه مكالمه تلفن ثابت به سيار اپراتورهاي تلفن همراه 625 ريال تعيين شده است. وي ادامه داد: اعمال اين تعرفه‌ها صرفا پس از اجراي طرح يكسان سازي كد در سطح هر استان و از آغاز اولين دوره صورتحساب پس از اجراي طرح مذكور انجام مي‌شود. در گروه فولادي مبادلات بورس كالا در روز چهارشنبه به معاملات مناسبي در گروه فولادي منجر شد. با توجه به رشد قيمت‌ها و اتمام اجراي طرح هدفمندي انتظار مي‌رود گروه فولادي نيز از زير فشار رواني طرح هدفمندي خارج شود. در اين گروه، فولاد خوزستان به‌دليل خريد فولاد شادگان با ارزش نزديك به يكصد ميليارد تومان مورد توجه است. اين امر مي‌تواند در يك‌سال آينده 800هزار تن به توليد فولاد خوزستان اضافه كند. در گروه خودرويي اقدام برخي از شركت‌هاي خودرويي در وثيقه كردن سهام بانك پارسيان براي دريافت وام شانس فروش اين سهام را مجددا كاهش داده است. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازار مثبتي بود كه با ثبت 721ميليارد تومان معامله (بخشي مربوط به قطعي شدن بلوك مارگارين) ارزش كل معاملات هفته به هزار و 72ميليارد تومان رسيد كه نسبت به هفته قبل 4/19 درصد رشد كرد. شمار خريداران نيز 80هزار و 923نفر بود كه 4/13 درصد نسبت به هفته ما قبل آن كاهش داشت.
                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #1224
                    خروج معامله‌گران از لاك احتياط


                    دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز با تحرکی کم سابقه توفاني از قيمت‌هاي مثبت را در مقابل ديد سرمايه‌گذاران گذاشت. بورس اوراق بهادار تهران كه از ابتداي سال جاري، زياني نزديك به 8/3 درصد را به ثبت رسانده بود، ديروز گام بلندي در جبران اين زيان برداشت و با ثبت 87/1 درصد رشد شاخص، توانست معامله‌گران را از لاك احتياط خارج كند. هر‌چند همچنان برخي از معامله‌گران در شرايط احتياطي هستند اما بيشتر معامله‌گران با توجه به رخداد برخي از اتفاقات در صحنه اقتصادي در انتظار بازاري مثبت هستند. از ديدگاه كارشناسان، اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها، صدور مجوز افزايش قيمت محصولات از سوي دولت، رشد ارزش دلار و همچنين شروع كاهش سود بانكي موجب شده است فضاي سرمايه‌گذاري رو‌به تغيير باشد. در همين حال حضور صندوق توسعه بازار نيز به عنوان نشانه حمايت دولت از بازار سهام نيز بر شانس رشد بازار افزوده است.



                    در بازار ديروز معامله‌گران در ابتداي بازار با توقف دو نماد هلدينگ نفت و گاز پارسيان و سرمايه‌گذاري غدير مواجه بودند كه اين امر به معناي قطعي شدن موضوع انتقال سهام پتروشيمي پارس از ساتا به اين دو شركت تلقي شده است. با توجه به توقف نماد هلدينگ خليج‌فارس براي دريافت 51درصد سهام پترول و 20درصد سهام آريا ساسول، بازار با پتانسيل جهش شاخص در هفته جاري همزمان با بازگشايي نمادهاي متوقف مواجه است. به ويژه آنكه بازگشايي نماد تاپيكو ديروز بازار تشكيل صف خريد بيش از 50ميليون سهم را شاهد بود. تاپيكو در گزارش پيش‌بيني سود خود علاوه‌بر تكرار سود سال قبل خبر خوبي را براي بخش خصوصي داشت زيرا اين شركت تصميم به واگذاري تمامي شركت‌هاي كاغذ سازي خود از جمله چوكا و همچنين پتروشيمي غدير گرفته است. انتظار مي‌رود به زودي برخي از شركت‌هاي در ليست واگذاري تاپيكو به بورس و فرابورس وارد شوند.



                    در گروه بانكي ديروز معامله‌گران شاهد رشد سهام بانكي بودند؛ تصميم به كاهش سود بانكي و همچنين احتمال دريافت برخي امتيازات از بانك مركزي موجب شده است بانك‌ها در موقعيت رشد سود آوري باشند. ديروز كانون بانك‌هاي خصوصي و شوراي هماهنگي بانك‌هاي دولتي توافق كردند نرخ سود سپرده‌هاي كوتاه‌مدت، ميان‌مدت و بلندمدت در محدوده ۱۰ تا ۲۱ درصد باشد. در گروه فلزي ديروز بيشتر نمادها به ويژه نمادهاي فولادي با صف خريد همراه شدند.رشد بهاي فولاد و كاهش نگراني از طرح هدفمندي دليل اين امر بوده است. در گروه خودرويي اعلام وزير صنعت براي تخصيص ارز مبادلاتي به خودروسازان اين نمادها را با صف خريد همراه كرد. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن رشد هزار و 423واحدي موجب شد شاخص به 77هزار و 404واحد برسد. ارزش معاملات نيز ديروز در بورس و فرابورس به607ميليارد تومان رسيد.
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • Oct 2010
                      • 4902

                      #1225
                      عرضه‌هاي سنگين بورس رقم خورد


                      دنیای اقتصاد - همايون دارابي:
                      بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد عرضه‌هاي سنگين ناشي از فعاليت معامله‌گران كوتاه‌مدت بود. پس از چند روز رشد پي‌درپي در بازار، ديروز معامله‌گران كوتاه‌مدت شرايط را براي عرضه فراهم ديدند تا اكثر صف‌هاي خريد را به چالش بكشند؛ اوج اين عرضه‌ها در نمادهايي نظير پترول، ايران‌خودرو، سيمان سپاهان و مپنا به چشم مي‌خورد. همين امر موجب شد تا شاخص با 67/0 درصد معادل 519 واحد رشد مواجه شود. به نظر مي‌رسد بازار در مسير بازگشت خود نيازمند دست و پنجه نرم كردن با عرضه‌هاي كوتاه‌مدت است. در بازار ديروز در تحولات اقتصادي كاهش سود بانكي كه قرار است از امروز (دوشنبه) در شعب بانك‌ها اعلام شود خبر موثري براي بازار سرمايه بود. در خبر ديگري بهاي دلار مجددا رو به افزايش گذاشت تا ديروز مجددا به مرز 33 هزار ريال بازگردد. رشد دلار بهترين خبر براي شركت‌هاي بزرگ صادر‌كننده در گروه پتروشيمي و فولاد‌سازان و فلزكاران است.



                      در بازار ديروز در گروه پتروشيمي خبر انتقال مالكيت پترول به فارس بازار را با معاملات پر حجم اين نماد مواجه كرد. ديروز نزديك به 120ميليون سهم پترول معامله شد؛زير مجموعه‌هاي پترول از جمله لردگان، ممسني و دهدشت نيز مورد توجه بازار است. در گروه بانكي در كنار بحث كاهش سود بانكي اكثر معامله گران در انتظار گزارش‌هاي 12ماهه شركت‌هاي اين گروه هستند. در اين گروه ديروز بانك كارآفرين در حالي كه مدت‌ها است با سرپرست اداره مي‌شود، بخشي از سرمايه‌گذاري كارآفرين را به فروش رساند. اين امر بحث در مورد اختيارات سرپرست و به صرف و صلاح بودن تصميمات اين‌چنيني را مطرح مي‌سازد. در گروه سيماني انتشار آخرين تصميمات مسوولان وزارت صنايع در مورد به تاخير انداختن افزايش نرخ سيمان اين گروه را متاثر كرد. انتظار مي‌رود اين افزايش نرخ در هفته‌هاي آينده اعلام شود. در اين گروه سيمان هگمتان ديروز با برگزاري مجمع به تقسيم سود 1200ريالي راي داد. در گروه خودرويي ديروز توقف نماد گسترش سرمايه‌گذاري ايران خودرو به شايعاتي در مورد قصد اين شركت براي واگذاري سهام بانك پارسيان متعلق به اين شركت دامن زد. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت اما با عرضه‌هاي سنگين بود. در اين بازار 579ميليارد تومان سهام در بورس و فرابورس معامله شد.
                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • مجيد رادمنش
                        مدیر (6)
                        • Oct 2010
                        • 4902

                        #1226
                        حمايت «فارس» از شاخص

                        دنیای اقتصاد - همایون دارایی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد بازگشايي دو نماد مهم گروه پتروشيمي بود. بازار ديروز نظاره‌گر بازگشايي نمادهاي هلدينگ خليج فارس، هلدينگ نفت و گاز پارسيان و همچنين نماد كشتيراني جمهوري اسلامي ايران بود كه تاثيرات مثبت اين سه بازگشايي موجب شد شاخص به‌رغم فشار اول وقت بازار با رشد 207واحدي به كار خود پايان دهد. شاخص ديروز توانست به مرز 78هزار واحد بازگردد و در نهايت رقم 78هزار و 130واحد را تجربه كند. در بازار ديروز معامله‌گران در تحولات كلان شاهد تداوم معامله دلار در محدوده 33هزار ريال بودند. اين امر تاثير مثبتي بر گروه پتروشيمي، فولاد‌سازان و در نهايت شركت‌هاي صادر‌كننده دارد. در همين حال بازار همچنان در انتظار تثبيت قيمت دلار است. در تحولات اقتصادي مهم ديگر نيز كاهش نرخ سود بانكي خبر خوبي براي اقتصاد كشور به منظور خروج از ركود است. ديروز رئيس شوراي هماهنگي بانك‌هاي دولتي با بيان اينكه براساس توافق اوليه بانك‌ها، حداكثر نرخ سود سپرده 21 درصد خواهد بود، ‌گفت: نتيجه توافق‌ها از طريق بانك مركزي ابلاغ مي‌شود و نيازي هم به تصميم‌گيري شوراي پول و اعتبار ندارد. عبدالناصر همتي در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس با تاكيد بر اينكه توافق اوليه بانك‌ها براي نرخ سود حداكثر 21 و حداقل 10 درصد است، اظهار كرد: در اين بين يك ديدگاه مطرح است كه سقف نرخ سود سپرده‌ها 22 درصد تعيين شود اما اين تصميم‌ها هنوز نهايي نشده است.



                        در بازار ديروز در گروه پتروشيمي، هلدينگ خليج فارس بدون اعلام تعديل سود جديد و تنها با اعلام خريد 51درصد سهام پترول و 40درصد مالكيت 50درصدي آريا ساسول و خريد 16درصد شركت مخازن و پايانه ها بازگشايي شد تا بازار در انتظار تعديل اين شركت به ويژه براي پيش‌بيني سود سال 93اين شركت باشد. «فارس» براي هر سهم در سال مالي 93 مبلغ 1406 ريال سود خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با گزارش قبلي تغييري نداشته و اين در حالي است كه دوره 9 ماهه را با تحقق يك درصدي به پايان رسانده است. در اين گروه ديروز نماد پارسان هم با توجه به اعلام خريد سهام پتروشيمي پارس بازگشايي شد كه با 5درصد رشد همراه شد. در همين حال سرمايه گذاري غدير نيز ديروز با اعلام سود 2هزار و 480ريالي، نويد دهنده بازگشايي مناسبي براي اين نماد است. در گروه حمل‌و‌نقل نيز ديروز كشتيراني با بازگشايي نماد مواجه شد. شركت كشتيراني جمهوري اسلامي با سرمايه‌اي بالغ بر هزار ميليارد تومان براي هر سهم در سال مالي منتهي به 31 خرداد 93 مبلغ 15 تومان سود خالص پيش‌بيني كرده است.



                        در بازار ديروز معامله‌گران با خبرهايي در مورد جلسه احتمالي در مورد افزايش نرخ سيمان مواجه بودند، هر چند كه همچنان خبري از افزايش قيمت قطعي منتشر نشده است. در گروه خودرويي بحث در مورد وضعيت نماد متوقف خگستر ديروز در بازار ادامه داشت. در همين ارتباط، معاونت مالي و اقتصادي شركت گسترش سرمايه‌گذاري ايران خودرو در گفت‌وگو‌ با بورس نيوز عنوان كرد: نماد معاملاتي اين مجموعه به دليل بررسي پيش‌بيني درآمد هر سهم سال مالي جاري 93 متوقف شده، به گونه‌اي كه پس از ارائه بودجه بررسي شده سال جاري «خگستر» به سازمان بورس، نماد معاملاتي آن طي هفته آتي مورد بازگشايي قرار خواهد گرفت. كردزنگنه با تكذيب شايعه توقف نماد «خگستر» به دليل فروش بلوك پارسيان، در اين خصوص اظهار كرد: فروش بلوك پارسيان در حالي همواره يكي از مهم‌ترين برنامه‌هاي كاري شركت ايران خودرو به شمار مي رود كه در حال حاضر انجام اين امر به دليل انصراف متقاضيان خريد آن يعني شركت سرمايه‌گذاري غدير و ساتا به تعويق افتاده است. در مجموع بازار ديروز بازاري متعادل با شاخص مثبت بود كه در آن نزديك به 400ميليارد تومان سهام در بورس و فرابورس معامله شد.


                        توضيح


                        پيرو انتشار گزارش ديروز جنب پل حافظ، روابط عمومي بانك كارآفرين با ارسال نامه‌اي به دفتر «دنياي اقتصاد» به توضيح بخشي از اين گزارش پرداخته است. در قسمتي از اين نامه آمده: نويسنده محترم اين ستون بيان كرده است كه «... ديروز بانك كارآفرين در حالي كه مدت‌ها است با سرپرست اداره مي‌شود، بخشي از سرمايه‌گذاري كارآفرين را به فروش رساند كه اين امر بحث درخصوص اختيارات سرپرست و به صرف و صلاح بودن تصميمات اين چنيني را مطرح مي‌سازد.» براي روشن شدن موضوع بايد گفت كه طبق ماده 43 اساسنامه، اختيارات «سرپرست يا همان نماينده هيات مديره در صورت فقدان مديرعامل به هر دليلي (استعفا، بركناري، فوت و...)» همانند اختيارات مديرعامل است. متن دقيق اين ماده بيان مي‌دارد كه: «در صورتي كه به دليل استعفا، بركناري، فوت و يا هر دليل ديگري، سمت مديرعاملي بانك بلاتصدي شود، هيات مديره بايد با رعايت مواد اساسنامه، شخص ديگري را به اين سمت برگزيند. در صورتي كه انتخاب مديرعامل طول بكشد، هيات مديره بايد تا انتخاب مديرعامل مطابق اين ماده، يك نفر را به عنوان «نماينده» با دارا بودن كليه وظايف و مسووليت‌هاي مديرعامل با تصريح حدود اختيارات انتخاب نمايد.
                        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • Oct 2010
                          • 4902

                          #1227
                          يك هفته با تپيكس

                          رشد 9/2 درصدي شاخص كل


                          دنیای اقتصاد - شروین شهریاری: بازار سهام با ادامه روند صعودي خود كه از اول ارديبهشت آغاز شده اين هفته نيز شاهد جو رونق و افزايش‌هاي متوالي روزانه بود كه در نهايت منجر به رشد 9/2درصدي شاخص شد. به اين ترتيب زيان متوسط سرمايه‌گذاران كه در 30 فروردين‌ماه تاسطح 7 درصد نسبت به آغاز سال پيشروي كرده بود، اينك به حدود يك درصد در سال 93 محدود شده است. افزايش نسبي نرخ ارز و كاهش نرخ سود بانكي در كنار حمايت دولت از بازار سرمايه مهم‌ترين‌ عواملي هستند كه به بازگشت تعادل به بورس تهران كمك كرده‌اند. از سوي ديگر، بازار با تجربه نسبت قيمت بر درآمد 7 واحدي در حال ورود به فصل مجامع سالانه شركت‌ها است؛ اتفاقي كه با توجه به ميزان تقسيم سود شركت‌ها، ميانگين P/E بورس تهران پس از فصل مجامع را در محدوده 6 واحد قرار خواهد داد كه يك ارزش‌گذاري متعادل و منطقي براي سرمايه‌گذاران بازار سهام محسوب مي‌شود.



                          سريال تكراري سودهاي تكرار‌ناپذير!


                          در اين هفته برخي از بزرگ‌ترين شركت‌هاي سرمايه‌گذاري در صنعت پتروشيمي پيش‌بيني‌هاي جديد خود را به بازار اعلام كردند. نكته مشترك در اين گزارش‌ها، برآورد سنگين سود حاصل از فروش سرمايه‌گذاري‌ها در سال مالي جاري بنگاه‌هاي مزبور است. در همين راستا، سرمايه‌گذاري غدير به مدد پيش‌بيني فروش 13 درصد از مالكيت زير‌مجموعه اصلي خود (نفت و گاز پارسيان) به قيمتي حدود 50 درصد بالاتر از تابلو موفق به اعلام تعديل بيش از 100 درصدي پيش‌بيني سود شده است. اين فروش البته براي تحصيل دارايي جديد (20 درصد از سهام پتروشيمي پارس) از سهامدار عمده غدير (ساتا) صورت مي‌پذيرد. سرمايه‌گذاري نفت و گاز تامين اجتماعي (تاپيكو) نيز با پيش‌بيني فروش زيرمجموعه‌هاي توليد‌كننده محصولات سلولزي (كه احتمالا به يك هلدينگ مجزا در مجموعه تامين اجتماعي تبديل مي‌شوند) موفق به تكرار پيش‌بيني سود سال گذشته (در سطح 1035 ريال) شده است. تاپيكو در 31 فروردين 92 (كه به بازار اعلام نشد) پيش‌بيني سود خود را احتمالا به دليل عدم پيش‌بيني واگذاري‌هاي مزبور در سطح نصف رقم فعلي (515 ريال) اعلام كرده بود. نكته مهم در تحليل وضعيت اين شركت‌ها، دقت در ماهيت تكرار‌ناپذير سودهاي قابل توجه حاصل از فروش سرمايه‌گذاري‌ها در ادوار مالي بعد است؛ امري كه به‌طور طبيعي كاهش نسبت قيمت بر درآمد سهام شركت‌ها در دوره جاري را به دنبال دارد. در بين تحليلگران بنيادي اين گونه شايع است كه براي ارزش‌گذاري منصفانه سهام بايد براي سودهاي عملياتي تكرار پذير (از محل سود تقسيمي شركت‌هاي سرمايه پذير) يك ضريب P/E در نظر گرفته شود و سپس سود حاصل از فروش دارايي به ارزش‌گذاري اضافه شود. به عبارت ديگر سودهاي تكرار‌ناپذير با 1=P/E در ارزش‌گذاري لحاظ مي‌شوند. واكنش معامله‌گران به قيمت‌گذاري سهام مورد اشاره در هفته جاري به خوبي از احاطه بازار به اصل مزبور حكايت دارد؛ جايي كه به‌رغم تعديلات 100 درصدي پيش‌بيني سود، خريداران به رشد 10 درصدي قيمت سهام بسنده كرده‌اند تا با تفكيك دقيق سودهاي عملياتي از درآمدهاي تكرارناپذير، از يك موضع منطقي و مبتني بر تحليل با گزارش‌هاي جديد شركت‌ها مواجه شوند.



                          پيامدهاي تسهيل تخصيص ارز براي بورس


                          خبر تخصيص ارز مبادله‌اي به خودروسازان و قطعه سازان داخلي در آغاز هفته جاري اين گروه را با شوك مثبت مواجه كرد و موجب جهش 6 درصدي شاخص اين صنعت در مقياس هفتگي شد. از سوي ديگر، اخبار رسيده از مركز مبادلات ارزي حاكي از آن است كه تخصيص ارز براي واردات كالا از كشورهاي طرف تجاري ايران (به ويژه هند، ژاپن و كره جنوبي) با سرعتي بسيار بيشتر از قبل صورت مي‌گيرد؛ به نحوي كه مدت انتظار براي نخستين بار از زمان آغاز مكانيزم مزبور به كمتر از يك هفته كاهش يافته است. تحولات مورد اشاره از چند جهت براي اقتصاد كشور و شركت‌هاي بورسي مثبت است: نخست اينكه با تخصيص هر چه بيشتر ارز مبادله اي، هزينه مواد مستقيم وارداتي و نيز تجهيزات و ماشين آلات (در صورتي كه با مانع تحريم مواجه نباشند) به نحو معناداري كاهش مي‌يابد؛ اتفاقي كه در 18 ماه اخير در عمل رخ نداده و نياز بنگاه‌ها عمدتا از بازار آزاد تامين شده است. دوم؛ كاهش هزينه‌هاي سربار كه به دليل استفاده از مجاري غير رسمي قبلا بر اقتصاد داخلي تحميل مي‌شد و سوم؛ كاهش تورم و ثبات ارزي ناشي از واردات با قيمت ارزان‌تر و افت تقاضاي بازار آزاد به دليل افزايش تخصيص ارز از سوي مركز مبادلات. به اين ترتيب بخشنامه اخير وزارت صنعت به‌منظور تخصيص ارز به صنعت خودرو را مي‌توان مانند نشانه‌اي تلقي كرد كه نتايج مثبت با اهميتي در وضعيت مبادلات ارزي صنايع داخلي و كاهش هزينه‌هاي آنها (به شرط تداوم گشايش بحث هسته‌اي) دربر دارد.



                          سود بانكي در ايستگاه آخر


                          بالاخره پس از كش و قوس‌هاي فراوان در هفته جاري شوراي هماهنگي بانك‌هاي كشور بر سر نرخ‌هاي هماهنگ سود سپرده‌ها به تفاهم رسيد و با پشتيباني بانك مركزي و شوراي پول و اعتبار، نرخ‌هاي جديد را جهت اجراي يكپارچه به شبكه بانكي ابلاغ كرد. بر اين اساس، سقف نرخ سود براي سپرده‌هاي روزشمار (كمتر از 3 ماهه) به‌ميزان 10 درصد، براي سپرده‌هاي بلندمدت (بيش از يكساله) به‌ميزان 22 درصد و براي ساير سپرده‌ها بسته به مدت و نوع آنها، بين 14 تا 18 درصد تعيين شده است. اين تصميم هر چند رقابت اخير بانك‌ها در جذب منابع با نرخ‌هاي سود نامتعارف را مهار مي‌كند، اما تاثير محدودي بر كاهش فوري نرخ سود مورد انتظار دارد. بايد در نظر داشت تا پيش از اين بانك‌ها براي سپرده‌هاي كوتاه مدت تا محدوده نرخ سود 24 درصد وارد رقابت شده بودند كه اكنون اين رقم با توجه به اوراق مشاركت حجيم موجود در بازار و نيز احتمال تعريف سپرده‌هاي ويژه يك ساله با قابليت برداشت زودتر از موعد به محدوده 20 تا 22 درصد كاهش مي‌يابد. در بازار سرمايه هم با عنايت به وجود اوراق مشاركت روز شمار 20 درصدي (كه اغلب سررسيد بلندمدت دارند) و تقاضاي انباشته در تامين سرمايه‌ها براي انتشار اوراق جديد با همين نرخ، نمي‌توان نسبت به كاهش نرخ بازده مورد انتظار در كوتاه مدت اميدوار بود. با اين حال، با توجه به روند كاهنده تورم، اميد است تا پايبندي شبكه بانكي به دستورالعمل اخير منجر به حركت تدريجي در جهت ساماندهي بازار پول شود تا در يك بازه بلندمدت چند ساله، اقتصاد ايران بتواند با رهايي از دور باطل تورم و نرخ سود بالا به سمت استانداردهاي بين‌المللي در زمينه سود تك‌رقمي حركت كند.
                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • مجيد رادمنش
                            مدیر (6)
                            • Oct 2010
                            • 4902

                            #1228
                            روزي تاريخي براي صنعت و بازار سرمايه


                            دنیای اقتصاد - همايون دارابي: بازار سرمايه و صنعت كشور روز چهارشنبه در رويدادي تاريخي شاهد حضور مقام معظم رهبري در شركت مپنا بودند؛ امري كه در سال اقتصاد و فرهنگ نويددهنده توجه ويژه نظام به اين دو بخش است. در روز چهارشنبه و در آستانه روز كارگر خبري كه پيش از آن جسته و گريخته به گوش رسيده بود، محقق شد و مقام معظم رهبري با حضور در شركت توگا از شركت‌هاي زير مجموعه مپنا با صنعتگران ديدار كردند. اين اتفاق بار ديگر توجه ويژه نظام به مساله اقتصاد و لزوم به حركت در‌آوردن آن را به نمايش گذاشت. اين حضور همچنين پس از حمايت رئيس‌جمهوري، معاون اول رئيس‌جمهوري و وزير اقتصاد، انگيزه معامله‌گران را به ميزان قابل ملاحظه‌اي افزايش داده است. در همين حال در تحولات مهم ديگر اقتصادي، معامله‌گران با خبر كاهش قطعي سود بانك‌ها و موسسات مالي مواجه شدند. بانك مركزي همچنين اعلام كرد: پيرو تفاهم و تصميم اتخاذ شده در مورد ساماندهي نرخ سود سپرده‌هاي بانكي از روز شنبه 13 ارديبهشت‌ماه امسال نرخ‌هاي جديد سود سپرده‌ها در تمام شعب بانك‌ها و موسسات اعتباري به‌طور هماهنگ به اجرا گذاشته مي‌شود. اين اقدام يكي از مهم‌ترين موانع براي ورود نقدينگي به بازار سرمايه را برطرف كرده و مي‌تواند به رونق بازار كمك كند.



                            در همين رابطه رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در اينكه سرمايه‌گذاران بايد نگاه بلند‌مدت داشته باشند همواره تاكيد شده است زيرا اين بازار در بلند‌مدت افق بسيار مثبتي خواهد داشت. بنابراين با توجه به شرايط فعلي اقتصاد و توجه دولت به بازار سرمايه چشم‌انداز خوبي در انتظار سرمايه‌گذاران و سهامداران است. در تحولات اقتصادي همچنين وضعيت بازارهاي موازي هفته گذشته مورد توجه بود. در بازار ارز به‌رغم اعلام حمايت شركت‌هاي پتروشيمي براي تزريق ارز به بازار، قيمت دلار در حد 33هزار ريال در حال نوسان است كه خبري مناسب براي اقتصاد كشور است. اين قيمت اندكي از ركود كاسته و فشار افزايش بهاي حامل‌هاي انرژي و خوراك مجتمع‌هاي پتروشيمي را كاهش مي‌دهد. در همين حال بخشي از كاهش قيمت جهاني محصولات پايه را نيز جبران مي‌كند. بازار املاك نيز به‌رغم ورود به ارديبهشت‌ماه روند جهشي معاملات را شاهد نيست و ركود ناشي از عدم حضور خريداران را شاهد است. در بازار جهاني نيز قيمت‌ها همچنان در مسير كاهش است؛ بهاي هر تن مس به 6هزار و 670دلار در هر تن رسيده است. بهاي سه فلز آلومينيوم، روي و سرب نيز به ترتيب يك هزار و 735دلار، دو هزار و 25دلار و 2هزار و 88 دلار رقم خورده است.



                            پرهيز از نوسان گيري از اوراق مسكن


                            بحث در مورد افزايش قيمت اوراق تسهيلات مسكن در ماه‌هاي اخير همواره در بازار مطرح بوده است. در اين اوراق كه مورد نياز افراد خريدار مسكن بوده به دليل گرايش برخي از معامله‌گران، نوسان‌گيري به ميزان قابل ملاحظه‌اي رشد كرده است؛ امري كه در يك مرحله به محدود كردن ميزان خريد به 90 برگ در هر نماد منجر شد كه به نظر مي‌رسد اين امر مانع از افزايش هزينه خريداران خانه نشده است. در همين راستا گروهي از معامله‌گران با راه‌اندازي كمپيني از تصميم خود براي عدم خريد اوراق تسهيلات مسكن با هدف نوسان‌گيري كرده‌اند، امري كه انتظار مي‌رود باعث كاهش فشار بر خريداران مسكن شود.



                            در بازار چه خبر بود؟


                            بازار داد‌و‌ستد سهام روز چهارشنبه شاهد شروع ضعيفي بود كه در ميانه با حضور مناسب خريداران و تلاش‌هاي صندوق توسعه بازار شرايط رو به بهبود گذاشت تا در نهايت وضعيت بهتري را شاهد باشد. اين شرايط باعث شد در نهايت شاخص براي دومين روز پياپي با تعادل نسبي همراه شد و شاخص 13واحد مثبت شد و به 78هزار و 163واحد رسيد. در بازار روز چهارشنبه در گروه پتروشيمي رشد بهاي دلار موجب افزايش توجه‌ها به گروه پتروشيمي شده است. در گروه مالي بازگشايي نماد ليزينگ غدير با جهش قيمت اين نماد همراه شد. ولغدر ديروز 4/ 22 درصد رشد كرد. در گروه بانكي بحث افزايش سرمايه بانك دي مورد توجه بازار قرار گرفته است. در گروه خودرويي شايعه واگذاري بخشي از دارايي‌هاي سايپا به تامين اجتماعي به منظور تسويه بدهي‌هاي اين شركت مورد توجه بازار قرار گرفت و سايپا با صف خريد همراه شد. گفته مي‌شود سايپا يكي از شركت‌هاي بزرگ زير‌مجموعه خود را براي تسويه بدهي خريد ايران خودرو به تامين اجتماعي واگذار مي‌كند. در اين گروه زامياد اعلام كرده همان‌طور كه در مفروضات پيش‌بيني سود سال 93 اعلام شده، مبناي تامين كليه مبالغ ارزي شركت با نرخ مبادله‌اي در محاسبات منظور شده است و تخصيص ارز مبادلاتي تاثيري بر سود شركت ندارد.



                            در اين گروه، گسترش سرمايه‌گذاري ايران خودرو سود هر سهم سال مالي جاري خود را با تعديل مثبت 62 درصدي همراه كرده و از 534 ريال به 863 ريال افزايش داده است. اين تعديل مثبت به دليل فروش تعداد 262 ميليون و 691 هزار و 525 حق‌تقدم ناشي از افزايش سرمايه وپارس بوده است. سود حاصل از فروش اين تعداد حق‌تقدم 1/ 48 ميليارد تومان بوده است. اين تعديل مثبت حدودا 2 تومان به سود هر سهم ايران خودرو اضافه مي‌كند. در گروه سيماني جلسه مجمع سيمان قاين با تقسيم سود 3هزار و 800ريالي همراه شد. در نماد مخابرات روز چهارشنبه يك بلوك 116ميليون سهمي معامله شد كه احتمالا معامله درون گروهي موسسه مهر بوده است. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاري متعادل بود كه در آن 371ميليارد تومان سهام معامله شد با اين كارنامه در كل هفته معامله‌گران شاهد رشد 9 /15 درصدي ارزش معاملات و رسيدن آن به سطح هزار و 244ميليارد تومان بودند. شمار خريداران نيز با رشد قابل ملاحظه 5/ 45 درصدي به 117هزار و 706نفر رسيد. شاخص نيز با رشد 87 /2 درصدي در كل هفته توانست ميزان زيان بازار را در سال جاري به11 /1 درصد برساند.
                            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • Oct 2010
                              • 4902

                              #1229
                              بي‌توجهي بازار به اخبار


                              همايون دارابي:
                              بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در شروع بازار به خبرهاي مثبت منتشرشده در حوزه اقتصادي بي‌توجه باقي ماند و در نهايت با افت 0/29درصدي شاخص كل مواجه شد. آغاز كنترل نظام بانكي براي كاهش سود بانكي در كنار افزايش مجدد بهاي دلار كه موجب رسيدن ارزش هر دلار به نزديكي 33هزار و 500ريال شد، خبرهايي بود كه بازار از كنار آنها به سادگي عبور كرد. بخشي از اين گذار از كنار تحولات به رفتار بخشي از حقوقي‌هاي بازار باز مي‌گردد كه بدون توجه به شرايط كلي بازار به فروش‌هاي دنباله‌دار خود ادامه مي‌دهند. همين امر نيز موجب شده است به‌رغم تلاش صورت گرفته از سوي صندوق توسعه بازار و جمع‌آوري مناسب سهام، بخشي از بازار با عرضه‌هاي غير‌عادي مواجه باشد. بيشتر كارشناسان اميدوارند حصول هماهنگي ميان فعالان حقوقي بازار موجب كنترل شرايط شود به ويژه آنكه بازار به دليل رشد بهاي دلار و همچنين كاهش سود بانكي مترصد افزايش سود شركت‌ها و حضور نقدينگي جديد است. در بازار ديروز در گروه خودرويي گزارش شفاف‌سازي ايران خودرو ديزل در مورد نرخ دلار مبادلاتي و تاثير آن بر اين شركت برخي از ابهامات به وجود آمده در اين بخش را پاسخ داد. براساس اعلام ايران‌خودروديزل به دليل خريد اقلام وارداتي از شركت‌هاي اروپايي كه امكان گشايش اعتبار و استفاده از ارز مبادله‌اي وجود ندارد، تخصيص ارز مبادلاتي به اين شركت تاثيري در پيش‌بيني‌ سال 93شركت ندارد. اين شفاف‌سازي به صورت غير‌مستقيم تاثير ارز مبادلاتي را بر شركت‌هايي كه شركاي آن كشورهاي اروپايي است، منتفي مي‌كند.



                              در گروه پتروشيمي ديروز اولين مرحله از انتقال سهام پترول به هلدينگ خليج فارس كليد خورد. براساس اعلام صورت گرفته بلوك ١٩درصدي سهام شركت گروه پتروشيمي سرمايه‌گذاري ايرانيان به قيمت پايه هر سهم ٢٢٥٠ ريال روز ٢٧ ارديبهشت در بازار پايه فرابورس فروخته مي‌شود. شركت بازرگاني پتروشيمي ٣ ميليارد و ٨٠٠ ميليون سهم معادل ١٩درصد از سهام شركت گروه پتروشيمي سرمايه‌گذاري ايرانيان را به صورت يكجا و شرايطي در بازار پايه عرضه مي‌كند. اين بلوك ٨٥٠٠ ميليارد ريال ارزش دارد و به قيمت پايه هر سهم ٢٢٥٠ ريال به صورت يكجا و با شرايط پرداخت ٣درصد ارزش كل معامله به صورت نقد واگذار مي‌شود. در گروه دارويي مجمع عمومي عادي ساليانه شركت كي‌‌بي‌سي با تقسيم يك هزار و 800 ريال سود نقدي موافقت كرد. در گروه تجهيزات شركت تراكتور‌سازي ايران با 90ميليارد تومان سرمايه پيش‌بيني درآمد هر سهم در سال مالي منتهي به 29 اسفند 92 براساس عملكرد واقعي دوره 9 ماهه را اصلاح كرده است. «تايرا» براي هر سهم در سال مالي 92 مبلغ 415 ريال سود خالص پيش‌بيني كرده كه در مقايسه با گزارش قبلي (مبلغ 280ريال) افزايش 48 درصدي داشته است. تايرا علت تعديل مثبت را شناسايي درآمد متفرقه از محل فروش قطعه زميني به شركت سيبا موتور به مبلغ 14ميليارد و 762 ميليون و 800 هزار ريال اعلام كرده است. در گروه سرمايه‌گذاري، شركت سرمايه‌گذاري اعتلاالبرز با برگزاري مجمع شاهد تقسيم سود 500ريالي بود. در مجموع بازار ديروز بازاري ضعيف بود كه در آن شاخص با كاهش 225واحدي به 77هزار و 939واحد رسيد. ارزش معاملات بورس و فرابورس نيز ديروز به 2هزار و 595ميليارد ريال بالغ شد.
                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • مجيد رادمنش
                                مدیر (6)
                                • Oct 2010
                                • 4902

                                #1230
                                تداوم روند كاهشي بورس


                                همايون دارابي:
                                بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد ادامه كم‌انگيزگي معامله‌گران و افت شاخص بود. در حالي كه تحولات اقتصادي انتظار براي يك بازار سهام متعادل را ايجاد كرده است بازار همچنان با كمبود نقدينگي فعال مواجه است؛ امري كه موجب پر رنگ شدن عرضه‌هاي برخي از سهامداران حقوقي شده است. در اين شرايط بازار ديروز با تداوم كاهش شاخص كل و افت 47/0 درصدي مواجه شد. در گروه پتروشيمي، نماد پتروشيمي برزويه درج شد تا اين نماد نيز به عرضه اوليه نزديك شود. در اين گروه، پتروشيمي مارون با هدف تكميل زنجيره ارزش و كاهش خام فروشي ٤ واحد صنايع تكميلي احداث مي‌كند. مديرعامل پتروشيمي مارون در گفت‌وگو با «شانا» اظهار كرد: اين مجتمع پتروشيمي با هدف جلوگيري از خام فروشي برنامه‌هاي گسترده اي را براي توسعه صنايع تكميلي هدف‌گذاري كرده است. موسوي افزود: ٣ واحد پايين دستي در حال احداث است كه نخستين آن يك واحد ساخت كامپاندينگ است كه در خودرو‌سازي و لوازم خانگي كاربردهاي زيادي دارد و پيش‌بيني‌ مي‌شود فاز نخست اين واحد امسال به بهره‌برداري برسد.



                                وي ادامه داد: ٢ واحد ديگر نيزواحدهاي توليد اتيلن اكسايد و اتوكسيلات است كه در مراحل اوليه ساخت اين واحد‌هاي پايين‌دستي قرار داريم. در اين گروه، ديروز مجمع سالانه پتروشيمي زاگرس با تقسيم سود 440توماني به كار خود پايان داد. در گروه خودرويي ديروز يك مقام نزديك به شركت سايپا در گفت‌وگو با خبرنگاراكوبورس، از برنامه‌هاي افزايش سرمايه اين شركت از محل آورده نقدي و مازاد تجديد ارزيابي دارايي‌ها خبر داد. اين مقام مسوول عنوان كرد كه افزايش سرمايه سايپا در مرحله برنامه‌ريزي براي مجمع و مذاكره با سازمان بورس است. وي ادامه داد كه شركت در نظر دارد كه در حدود 25 درصد از افزايش سرمايه خود را به‌منظور تامين نقدينگي از محل آورده نقدي انجام دهد. وي همچنين افزود كه مابقي افزايش سرمايه شركت از محل مازاد تجديد ارزيابي دارايي‌ها صورت خواهد گرفت به طوري كه مجموع افزايش سرمايه شركت كمتر از 100 درصد خواهد بود. در گروه بانكي بازار در انتظار گزارش بانك‌سينا است كه پس از فروش پروژه ارم به نفت بهران با احتمال اعلام سود بالا مواجه است. در مجموع بازار ديروز بازاري ضعيف بود كه در آن شاخص با كاهش 369 واحدي به 77هزار و 569 واحد رسيد. ارزش معاملات نيز به 351ميليارد تومان رسيد.
                                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                                نظر

                                در حال کار...
                                X