جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرانی
    ستاره دار(1)
    • Jun 2011
    • 2577

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط zess پست شده است View Post
    اگر جو روانی موجود در بازار ادامه دار باشه، احتمال داره شرایط در بازار سهام سخت تر شود.

به عنوان مثال اگر ارزش بازار بانک تجارت بخواهد برگرده به 650 میلیون دلار سال 92 با در نظر گرفتن دلار 25 هزار ، قیمت 270 تومانی کنونی این سهم، احتمالا تا 70 تومان جای افت دارد.
    چرا باید برگرده به سال 92 و 7 سال قبل!!!؟؟؟
    آنهم از آن حرفهاست، دوست عزیز که با هیچ منطقی سازگار نیست.
    مگه در ایران و یا سایر کشورها در این چند سال اخیر تورم کاهش پیدا کرده . ( یه نگاه به ارزش بازار شرکت آمازون و یا سایر شرکتهای خارجی بندازید. 1000 برابر در این چند سال رشد داشتند).
    در ایران که یک ملک فکستنی قیمتش 10 برابر شده. حال آنکه همین بانکها هزاران شعبه داخلی و خارجی و دهها شرکت زیرمجموعه و میلیارد ها دلار، تراز ارزی مثبت دارند.
    آنقدر مثال زیاد است که خودتون بهتر میدانید.
    یه بازیکن فوتبال خارجی چند سال قبل بالاترین قرارداد جابجایی آن 70 میلیون دلار بود.
    دیروز منچستر یونایتد به یک بازیکن فوتبال پیشنهاد 300 میلیون دلاری داده و طرف قبول نکرده.

نظر

• توپ4گوش
      ستاره دار (1)
      • Nov 2020
      • 2505

در اصل توسط جواد277 پست شده است View Post
      مجلس نرخ سوخت واحدهای پالایشگاهی و فولادی را ۳۰ درصد تعیین کرد
      مجلس نرخ سوخت واحدهای پالایشگاهی و فولادی را ۳۰ درصد تعیین کرد
      تهران- ایرنا- مجلس شورای اسلامی نرخ سوخت واحدهای پالایشگاهی، پتروشیمی و فولادی و سایر واحدهای تولید فلزات و کانی‌های فلزی را ۳۰ درصد تعیین کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در نشست بعدازظهر دوشنبه صحن علنی مجلس شورای اسلامی و دومین جلسه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰، در تبصره یک بند «ب» الحاقی ۳، نمایندگان مصوب کردند که به منظور اجرای ماده(۱) قانون هدفمندکردن یارانه‌ها مصوب ۱۵ دی ماه ۱۳۸۸، نرخ سوخت واحدهای پالایشگاهی، پتروشیمی، فولادی و سایر واحدهای تولید فلزات و کانی‌های فلزی برابر ۳۰ درصد تعیین شود.

همچنین بر اساس این مصوبه، واحدهای سیمانی برابر ۱۰ درصد و سایر صنایع(به غیر از نیروگاه) برابر ۱۰ درصد نرخ متوسط خوراک گاز تحویلی به شرکت‌های پتروشیمی که براساس جزء(۴) بند(الف) ماده(۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۲) تعیین می شود، خواهد بود.

منابع حاصل از افزایش این بند به ردیف (۳) منابع دریافتی اضافه می‌شود.
      بفرمایید این همان مجلسی هست که میگفت طرفدار سهامدار هستیم!! حالا اگر بازار مثبت و صعودی بود بالای 50درصد تعیین میکرد فعلا حد اقل 10درصد از سود فعلی صنایع فولاد و مس و سنگ اهن و سرب و روی و.... رو کم کردند
      شد ! شد ! نشد بشین تا برات چای بریزم!!

نظر

• ایرانی
        ستاره دار(1)
        • Jun 2011
        • 2577

در اصل توسط mohammad137 پست شده است View Post
        بفرمایید این همان مجلسی هست که میگفت طرفدار سهامدار هستیم!! حالا اگر بازار مثبت و صعودی بود بالای 50درصد تعیین میکرد فعلا حد اقل 10درصد از سود فعلی صنایع فولاد و مس و سنگ اهن و سرب و روی و.... رو کم کردند
        دوست عزیز، پیشنهاد قبلی که قرار بود تصویب شود 50 درصد بود.
        الان شده 30 درصد که به نظرم اتفاق و خبر خوبی است.
        سایت بورس24 و سایت خبر بورس و بتا سهم این خبر را نکته مثبت و تصمیم مثبت در مورد بورس میدانند.

نظر

• رگنار
          عضو فعال
          • Feb 2014
          • 390

در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post
          رگنار عزیز!
          مبنای این آمار پاسخ ها و یا تصورات افراد هستند نه واقعیات!
          در واقعیت بالای 80 درصد الا بختکی شامل دنبال کردن یا توصیه دیگران یا متخصصین!!! تابلو خوانی(طرف فک میکنه تابلو رو بر بر نگا کنه یعنی تابلو خوانی کرده! هرچند من هنوز نمیدونم تابلو خوانی یعنی چی!!!) یا مثلا طرف نگا میکنه پی به ای سهمی 3 و 4 هست یا سود بالایی اعلام کرده تصورمیکنه که بنیادی!!! خرید کرده....یا مثلا یک خط میکشه اسمش رو میزاره حمایت بعد فکر میکنه تکنیکالی خریده!

درصد دقیقی نمیشه درآورد ولی بجز سرمایه گذاران درازمدتی (که شبیه کسانی که ملکی میخرند و میندازن یک گوشه) که روش درستی دارند را حذف کنیم (اینها را 10درصد فرض کنیم) مابقی کمتر از 10درصد معامله گران واقعا مطابق اصول حرفه ای معامله میکنند.
          بشخصه با حدود 15-16 سال تجربه در بورس خودم را جز آن 10درصد نمیدانم! واقعا اینطوره نه که تعارف کنم! خیلی بخوام بگم کارم درسته حدود 50درصد معاملاتم مطابق اصول هست.
          درود بر شما آقا مهدی

دقیقا همینطور هست. من خودم این نتایج رو دیدم داشتم دقیقا به همین مطالب شما فکر میکردم،

تکنیکال: سالها زمان لازمه تا یک معامله گر تکنیکال از تحلیل کردن و خرید و فروش برسه به یه استراتژِی معاملاتی مشخص و همون رو تکرار کنه. فکر کردم یعنی واقعا اونی که تو این جدول زده تحلیل تکنیکال داره چطور ترید میکنه. من خودم هزاران بار مطابق استراتژی مشخص خودم ترید کردم هنوز هم کلی اشتباه(تخطی از قوانین معاملاتی منظورم هست و نه ضرر شدن ترید که طبیعی هست) دارم.

در خصوص تابلو خوانی اینها منظورشون نسبتهای خرید فروش، ورود پول حقیقی/حقوقی، حجم معاملات و... هستش.
          در یک جمله تابلو خوانی صرف یعنی اینکه من نه تجلیل تکنیکال بلدم و نه تحلیل بنیادی، بلکه میدونم الان یکسری ها حالا با هر تحلیلی دارن پول وارد این سهم میکنن پس من هم کورکورانه بیفتم دنبال اینها ببینم چی میشه. امسال درسهام کوچک با همین ترفندهای تابلوخوانی خیلی سهام رو سر مردم خالی کردند. حالا اینکه کسی اینها رو هم در کنار تحلیل خودش نگاه کنه بد نیست. به شخصه از تابلو خوانی فقط سرانه خرید چند روز متوالی اون هم فقط در سهام اصلی بازار و حجم معاملات رو برخی اوقات نگاه میکنم.

نظر

• علیرضا حسنی
            عضو فعال
            • Mar 2019
            • 1642

خب خیلی سعی کردم فرار کنم از این بحث اما اجازه بدین کامل منظورم رو توضیح بدم که سوء تفاهمی پیش نیاد.

اولا من دارم در مورد بورس تهران در شرایط فعلی سیاسی اقتصادی صحبت میکنم.

در این شرایط به نظرم رعایت حد ضرر کار اشتباهی است دلیلشم در یک جمله اگه بخوام عرض کنم. مداخلات عمده و حداکثری بازار ساز در بازار جهت نوسان دهی به بازار بنا به مصالح مورد نظر خودش هست.

حالا بیشتر توضیح میدم.

اولا من پرسشی دارم از دوستانی که در مورد حد زیان مطالعه و تحقیق داشتن، ما حد زیان ۵۰ درصدی که نداریم، داریم؟ که مثلا شخص پولش که نصف شد تازه بفروشه تا بیشتر زیان نکنه.

حد زیان معمولا ۵ ۱۰ ۱۵ یا نهایت ۲۰ درصد تعیین میشه، اصلاح کنید اگه اشتباه میکنم.

نوع و تکرار و زمان نوسانات در شرایط فعلی اقتصاد ما طوری هست که امروز فلانی عسطه میکنه دلار ۳۰ درصد میریزه درست دو هفته بعد میبینی اون یکی سرفه کرد دلار ۵۰ درصد رفت روش.

دلار طی فقط یک سال اخیر از ۱۳ هزار تومن تا ۳۳ هزار تومن و بعدش از ۳۳ تا ۲۲ و از ۲۲ تا ۲۷ طی همین چند روز گذشته نوسان کرده.

شاخص بورس از ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون و از ۲ میلیون تا حدود یک میلیون نوسان داده طی یک سال اخیر فقط.

شما میزان نوسان و تکرار نوسان و عمق نوسان رو درنظر بگیر اصلا مباحت مربوط به حد زیان که در کتب و مقالات و منابع غربی بهش اشاره شده در بورس و اقتصاد ایران بلاموضوع هستش. حد زیان ۲۰ درصدی اصلا بی معناست.

بیاید از دید عملگرایانه به موضوع نگاه کنیم. شخصی که دانش و اگاهی مالی و اقتصادی نداشته و در شاخص ۲ میلیون وارد بازار شده فرض کنید هر ۲۰ درصد رعایت حد زیان میکرده و خارج میشه، این شخص بعد از اون وارد معامله دیگری شده دیگه یعنی سهام رو فروخته و ریال خریده، این شخص بعدش روی ریالش هم بدون شک زیان میکرده چون دلار افزایشی بوده، فرض کنید رعایت حد زیان کرده و ریالش رو داده طلا خریده، رو طلاش هم ۲۰ درصد زیان میکرده و بعدش ارز دیجیتال و بعدش اوراق و.... به همین ترتیب این ادم وارد هر معامله دیگه ای بشه باید ۲۰ درصد زیان کنه و خارج بشه و بعد از ۵ معامله دیگه سرمایه ش تقریبا میشه گفت نابود شده.

اما اگه در یک دارایی بمونه چه دلار چه سهام چه ملک چه طلا احتمال اینکه زیانش جبران بشه و یا حداقل محدود بمونه بسیار بالاتره. در واقعیت داره این اتفاق میفته مهم نیست در کتب چی مینویسن، کسی که یک معامله اشتباه منجر به زیان انجام میده احتمال اینکه معامله بعدیش هم استباه و منجر به زیان باشه بالاتر میره نه پایبن تر.

به نظر من شخص نااگاهی که نفهمیده در بدترین شرایط در شاخص ۲ میلیون وارد بازار شده اگه دیگه معامله نکنه رو با همون سهامش بمونه به مراتب ضرر کمتری میکنه بعد از یک سال تا اونی که هی از این معامله میپره به اون معامله.

نظر

• manmehdiam
              ستاره دار (1)
              • Jul 2011
              • 1623

در اصل توسط علیرضا حسنی پست شده است View Post
              یه دو نفر دیدم در مورد نقد شوندگی و حد زیان یه جیزی شنیدن و هی تکرار و مبالغه میکنن یکی شما بودی یکی هم دکتر ادیب. هر جفتتون هم مفهوم حد زیان رو نمیفهمید چیه.

حد زیان مثل چاقو میمونه اگه در دست معامله گر کم تجربه باشه نتیجه رعایت حد زیان فقط و فقط زیان بیشتر هست. حد زیان در مورد بازاری که بازار سازی میشه که معنی نداره. الان من روزی خدا تومن دارم تو دارا زیان میدم اگه حد زیان رو روش اعمال و رعایت کنم که نابود میشم. کافیه بفروشمش فرداش بازار برگرده همون سهم رو بخوام بخرم باید ۲۰ درصد بالاتر بخرم دو بار اینطوری معامله کنم سرمایه م نابود شده بر باد رفته به دفعه سوم دیگه نمیرسه.

اصلا یکی از برتری های ملک که باعث جذابیت سرمایه گذاری در ملک شده همین عدم نقد شوندگی و عدم امکان رعایت حد زیان در اونه. شما یه چیزی یه جایی خوندی یا شنیدی به نظرت خوشگل اومده هی تکرار میکنی.

یکی ۴ بار تو این بازار معامله کرده باشه میفهمه من چی میگم. حد زیان کسی رعایت نمیکنه از حرفه ایها. حرفه ای ها اعتقاد به سرمایه گذاریشون دارن و پاش میمونن. کسی اگه اعتقاد به خریدش نداشته باشه که حرفه ای نیست.

حسنی جان.
              بالاخره حد زیان در دست معامله گر کم تجربه چرته؟
              در بازار ما چرته؟
              یا کلهم از بیخ و بن چرته؟
              البته یک استدلال محکمی هم کردین! اگر دارا یکم را خریدین بعد مثلا 20-30 درصد ریخته (که به نظرم از حد زیان رد شده ولی حالا!) و شما بفروشی و خدای نکرده برگشت بالا! پشیمون میشی! (خدایی این دقیقا و دقیقا تفکر معامله گران خیلی سوپر حرفه ای هست!) چون شقه دیگر که اگر سهم 60-70 درصد هم بره تو ضرر هم هست! این اگر!!! اگری نیست که رخ بده!؟ نه؟

راجع به جزئیات حد زیان که من و دکتر ادیب بلد نیستیم ولی شما که بلدی ولی اعتقادی بهش نداری لازمه کلی توضیح بدم که واقعا حوصله اش رو ندارم. هرچند با همین توضیحات مشخصه که شما واردی نیازی نیست! البته که کسی هم که 4بار معامله کرده مثل شما مطمئنا میدونه که نیازی نیست! خیلی ها هستن. در پست قبلی هم گفتم...80درصدی میشن در بازار!

هرچند شما که بلدی ولی بازم یک اشاره ای خیلی مختصر بکنم . حد زیان فقط یک بخش یا یک فصل از مدیریت سرمایه است . همه اش نیست. حد زیان صرفا کشککی نیست تعیین حد زیان خودش مثنوی هفتاد من هست. با توجه به میزان ریسک پذیری، سرمایه ، روحیات ، و .... استفاده از تکنیکال و.... تعیین میشه نه همینطوری یلخی! اعمال حد زیان باز خودش کلی داستان داره.

معامله گران حرفه ای به استراتژی معاملاتی شون اعتقاد و ایمان دارن و بهش عمل میکنن نه به سهمی که خریده اند، حسنی جان! مگر اینکه جماعت کثیری که الان در زیانهای سنگین بیش 50درصدی هستن و سفت و محکم به سهمی که خریدن اعتماد دارن بگیم حرفه ای!!!

حد زیان یعنی اینکه شما با کمترین زیان از معامله اشتباه بیای بیرون. مگر اینکه بفرمایید امکان نداره معامله گر حرفه ای اشتباه معاملاتی بکنه..که بازم در این صورت حرفی نیست.
              اصلا سرمایه گذاری با معامله گری فرق میکنه. افق های زمانی افراد (که روی حساب کتاب کار میکنن ) فرق میکنه. اینکه ملک به این خاطر خوبه که حدزیان نداره هم شد حرف!
              شایدم من یک چیز خوشگلی دیدم دارم تکرار میکنم! ولی خدایی کجای حد زیان خوشگله حسنی جان!
              پاینده باشی و خداوند شما را حفظ کناد!
              [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• sundaaay
                عضو فعال
                • Dec 2020
                • 742

در اصل توسط zess پست شده است View Post
                انصارالله به دروازه شهر مأرب رسید .

پس از شکست های ائتلاف سعودی ، نیروهای انصارالله به سد مهم مارب رسیده و در آستانه تصرف این شهر مهم استراتژیک یمن قرار دارند.

---

شهر مارب دارای اهمیت استراتژیک و اقتصادی در جنگ یمن و دارای منابع متعدد از نفت و گاز میباشد و کنترل نیروهای انصارالله بر این شهر، پایان دولت منصور هادی در یمن و آغاز یک فصل جدید در تاریخ این کشور محسوب می‌شود و یک درگیری مرگ و زندگی برای هر دو طرف به شمار می‌رود.

ملت تو صف روغن هستن و مرغ کیلو 30 هزار تومن و میوه ها خدا تومن... تو کجا سیر میکنی؟ چرا شماها اینقدر از گرفتاری های مردم بی خبرید؟ یا باخبر هستید و به کفشتون نیست؟ چون سیری؟

نظر

• علیرضا حسنی
                  عضو فعال
                  • Mar 2019
                  • 1642

در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post

حسنی جان.
                  بالاخره حد زیان در دست معامله گر کم تجربه چرته؟
                  در بازار ما چرته؟
                  یا کلهم از بیخ و بن چرته؟
                  البته یک استدلال محکمی هم کردین! اگر دارا یکم را خریدین بعد مثلا 20-30 درصد ریخته (که به نظرم از حد زیان رد شده ولی حالا!) و شما بفروشی و خدای نکرده برگشت بالا! پشیمون میشی! (خدایی این دقیقا و دقیقا تفکر معامله گران خیلی سوپر حرفه ای هست!) چون شقه دیگر که اگر سهم 60-70 درصد هم بره تو ضرر هم هست! این اگر!!! اگری نیست که رخ بده!؟ نه؟

راجع به جزئیات حد زیان که من و دکتر ادیب بلد نیستیم ولی شما که بلدی ولی اعتقادی بهش نداری لازمه کلی توضیح بدم که واقعا حوصله اش رو ندارم. هرچند با همین توضیحات مشخصه که شما واردی نیازی نیست! البته که کسی هم که 4بار معامله کرده مثل شما مطمئنا میدونه که نیازی نیست! خیلی ها هستن. در پست قبلی هم گفتم...80درصدی میشن در بازار!

هرچند شما که بلدی ولی بازم یک اشاره ای خیلی مختصر بکنم . حد زیان فقط یک بخش یا یک فصل از مدیریت سرمایه است . همه اش نیست. حد زیان صرفا کشککی نیست تعیین حد زیان خودش مثنوی هفتاد من هست. با توجه به میزان ریسک پذیری، سرمایه ، روحیات ، و .... استفاده از تکنیکال و.... تعیین میشه نه همینطوری یلخی! اعمال حد زیان باز خودش کلی داستان داره.

معامله گران حرفه ای به استراتژی معاملاتی شون اعتقاد و ایمان دارن و بهش عمل میکنن نه به سهمی که خریده اند، حسنی جان! مگر اینکه جماعت کثیری که الان در زیانهای سنگین بیش 50درصدی هستن و سفت و محکم به سهمی که خریدن اعتماد دارن بگیم حرفه ای!!!

حد زیان یعنی اینکه شما با کمترین زیان از معامله اشتباه بیای بیرون. مگر اینکه بفرمایید امکان نداره معامله گر حرفه ای اشتباه معاملاتی بکنه..که بازم در این صورت حرفی نیست.
                  اصلا سرمایه گذاری با معامله گری فرق میکنه. افق های زمانی افراد (که روی حساب کتاب کار میکنن ) فرق میکنه. اینکه ملک به این خاطر خوبه که حدزیان نداره هم شد حرف!
                  شایدم من یک چیز خوشگلی دیدم دارم تکرار میکنم! ولی خدایی کجای حد زیان خوشگله حسنی جان!
                  پاینده باشی و خداوند شما را حفظ کناد!
                  بالا بیشتر توضیح دادم کمی قبل از پست شما شاید دیده نشد

نظر

• ایرانی
                    ستاره دار(1)
                    • Jun 2011
                    • 2577

یک شخصی اینجا بود که توصیه به خرید رمز ارزها و بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در حباب قیمتی میکرد. همین امروز بیت کوین بالای 9 هزار دلار ریزش کرده است. ( بطور دقیق 9900 دلار در یک روز سقوط بیت کوین )./:.nono.:/
                    متاسفانه این وسط همیشه ایرانی ها متضرر میشوند.
                    به یاد دارم چند سال پیش بورس ایران حالت سکون داشت و خیلی ها رفتن بورس های خارجی و فارکس.
                    مدتی بعد دامنه تمام بروکرها مسدود شد و آنهایی هم که از طریق دبی و ترکیه حساب باز کردن، طرف خارجی، پول صاحب حساب کاربران ایرانی را نمیدادن و به کل سرمایه ایرانی ها نیست و نابود شد.
                    بورس ایران با هزار خوبی و بدیش ، یک تار موی آن شرف داره به هزار تا از این بیت کوین و ارزهای دیجیتال که همه چیزش روی هواست.:(

نظر

• کاشان2
                      عضو فعال
                      • Dec 2020
                      • 1755

انشاالله هرکس به بورس و خصوصا به سهامداران جز ضرر زد به بلایی دچار شود که شب و روز طلب مرگ کند و نمیرد حرام زادگی هم حد و اندازه ای دارد امروز چه بلایی سر بانک دی آوردند

نظر

• علیرضا حسنی
                        عضو فعال
                        • Mar 2019
                        • 1642

در اصل توسط ایرانی پست شده است View Post
                        چرا باید برگرده به سال 92 و 7 سال قبل!!!؟؟؟
                        آنهم از آن حرفهاست، دوست عزیز که با هیچ منطقی سازگار نیست.
                        مگه در ایران و یا سایر کشورها در این چند سال اخیر تورم کاهش پیدا کرده . ( یه نگاه به ارزش بازار شرکت آمازون و یا سایر شرکتهای خارجی بندازید. 1000 برابر در این چند سال رشد داشتند).
                        در ایران که یک ملک فکستنی قیمتش 10 برابر شده. حال آنکه همین بانکها هزاران شعبه داخلی و خارجی و دهها شرکت زیرمجموعه و میلیارد ها دلار، تراز ارزی مثبت دارند.
                        آنقدر مثال زیاد است که خودتون بهتر میدانید.
                        یه بازیکن فوتبال خارجی چند سال قبل بالاترین قرارداد جابجایی آن 70 میلیون دلار بود.
                        دیروز منچستر یونایتد به یک بازیکن فوتبال پیشنهاد 300 میلیون دلاری داده و طرف قبول نکرده.
                        در واقع بزرگترین برنده کلاهبرداری اخیر از مردم بانک ها بودن، در واقع با کاهش ارزش ریال، ارزش بدهی بانک ها به اقتصاد نسبت به ۳ سال گذشته یک هشتم شده که ممکنه تا سال آینده یک بیستم هم بشه. بانک ها بزرگترین برنده این بازی بودن

نظر

• کاشان2
                          عضو فعال
                          • Dec 2020
                          • 1755

مسئولین درجه یک کشور خودتان را به خواب زده اید مگر شما ها نبودید که مردم را تشویق به سرمایه گذاری در بورس کردید پس چی شد یک روزی هم نوبت مردم ستم دیده می شود به خدا ضربه ای که شما به مردم زدید به والله دشمن خارجی نزد

نظر

• ایرانی
                            ستاره دار(1)
                            • Jun 2011
                            • 2577

در واقع بزرگترین برنده کلاهبرداری اخیر از مردم بانک ها بودن، در واقع با کاهش ارزش ریال، ارزش بدهی بانک ها به اقتصاد نسبت به ۳ سال گذشته یک هشتم شده که ممکنه تا سال آینده یک بیستم هم بشه. بانک ها بزرگترین برنده این بازی بودن
                            حسنی ، سهم دارا یکم داری!؟
                            در این اواخر من بهترین سودم و سریع ترین سودم را در همین دارا یکم گرفتم. انشاءالله سهم در اولین فرصت برگردد و رشد خوبی داشته باشد.
                            دارا یکم ارزنده است و در گروه خودش ( صندوق سرمايه گذاري قابل معامله ) تنها سهمی است که زیر NAV و زیر ارزش ذاتی معامله میشود و بقیه سهم های همگروهی بالای NAV هستند و یا هم قیمت NAV.

نظر

• zess
                              عضو فعال
                              • Nov 2013
                              • 3107

در اصل توسط Shervan360 پست شده است View Post
                              ملت تو صف روغن هستن و مرغ کیلو 30 هزار تومن و میوه ها خدا تومن... تو کجا سیر میکنی؟ چرا شماها اینقدر از گرفتاری های مردم بی خبرید؟ یا باخبر هستید و به کفشتون نیست؟ چون سیری؟
                              مرد حسابی

شما فکر کردی افزایش تا 8 برابری نرخ دلار در برابر ریال دلایل اقتصادی داشته؟؟

یا فکر کردی رشد طوفانی و سپس ریزش اخیر بورس صرفا دلایل اقتصادی دارند یا عامل اصلی بحث دیگری هست؟

نظر

• manmehdiam
                                ستاره دار (1)
                                • Jul 2011
                                • 1623

خب خیلی سعی کردم فرار کنم از این بحث اما اجازه بدین کامل منظورم رو توضیح بدم که سوء تفاهمی پیش نیاد.

اولا من دارم در مورد بورس تهران در شرایط فعلی سیاسی اقتصادی صحبت میکنم.

در این شرایط به نظرم رعایت حد ضرر کار اشتباهی است دلیلشم در یک جمله اگه بخوام عرض کنم. مداخلات عمده و حداکثری بازار ساز در بازار جهت نوسان دهی به بازار بنا به مصالح مورد نظر خودش هست.

حالا بیشتر توضیح میدم.

اولا من پرسشی دارم از دوستانی که در مورد حد زیان مطالعه و تحقیق داشتن، ما حد زیان ۵۰ درصدی که نداریم، داریم؟ که مثلا شخص پولش که نصف شد تازه بفروشه تا بیشتر زیان نکنه.

حد زیان معمولا ۵ ۱۰ ۱۵ یا نهایت ۲۰ درصد تعیین میشه، اصلاح کنید اگه اشتباه میکنم.

نوع و تکرار و زمان نوسانات در شرایط فعلی اقتصاد ما طوری هست که امروز فلانی عسطه میکنه دلار ۳۰ درصد میریزه درست دو هفته بعد میبینی اون یکی سرفه کرد دلار ۵۰ درصد رفت روش.

دلار طی فقط یک سال اخیر از ۱۳ هزار تومن تا ۳۳ هزار تومن و بعدش از ۳۳ تا ۲۲ و از ۲۲ تا ۲۷ طی همین چند روز گذشته نوسان کرده.

شاخص بورس از ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون و از ۲ میلیون تا حدود یک میلیون نوسان داده طی یک سال اخیر فقط.

شما میزان نوسان و تکرار نوسان و عمق نوسان رو درنظر بگیر اصلا مباحت مربوط به حد زیان که در کتب و مقالات و منابع غربی بهش اشاره شده در بورس و اقتصاد ایران بلاموضوع هستش. حد زیان ۲۰ درصدی اصلا بی معناست.

بیاید از دید عملگرایانه به موضوع نگاه کنیم. شخصی که دانش و اگاهی مالی و اقتصادی نداشته و در شاخص ۲ میلیون وارد بازار شده فرض کنید هر ۲۰ درصد رعایت حد زیان میکرده و خارج میشه، این شخص بعد از اون وارد معامله دیگری شده دیگه یعنی سهام رو فروخته و ریال خریده، این شخص بعدش روی ریالش هم بدون شک زیان میکرده چون دلار افزایشی بوده، فرض کنید رعایت حد زیان کرده و ریالش رو داده طلا خریده، رو طلاش هم ۲۰ درصد زیان میکرده و بعدش ارز دیجیتال و بعدش اوراق و.... به همین ترتیب این ادم وارد هر معامله دیگه ای بشه باید ۲۰ درصد زیان کنه و خارج بشه و بعد از ۵ معامله دیگه سرمایه ش تقریبا میشه گفت نابود شده.

اما اگه در یک دارایی بمونه چه دلار چه سهام چه ملک چه طلا احتمال اینکه زیانش جبران بشه و یا حداقل محدود بمونه بسیار بالاتره. در واقعیت داره این اتفاق میفته مهم نیست در کتب چی مینویسن، کسی که یک معامله اشتباه منجر به زیان انجام میده احتمال اینکه معامله بعدیش هم استباه و منجر به زیان باشه بالاتر میره نه پایبن تر.

به نظر من شخص نااگاهی که نفهمیده در بدترین شرایط در شاخص ۲ میلیون وارد بازار شده اگه دیگه معامله نکنه رو با همون سهامش بمونه به مراتب ضرر کمتری میکنه بعد از یک سال تا اونی که هی از این معامله میپره به اون معامله.
                                حسنی جان اول بگم من نمیدونم چرا به شما علاقه دارم....واسه همین یک کم تند جواب پست هات رو میدم ..اینا رو به حساب خوبیه خودت بدون (این بدون شوخی بود)
                                اما این مطالبی که شما گفتی ، به طور کلی یک فرضیاتی میکنی که غلط هستند. اگر جز به جز بگم خیلی میشه.
                                مثلا برای اثبات حرفت شما میای میگی..اگر فلانی 5 بار پشت سر هم سهم بخره...بعد سهم عوض کنه..بعد دلار بخره...بعد..فلان بخره...و در همه هم فرض میکنی که 20درصد زیان کرد بیاد بیرون...(قبلش فرض کردی که حتما 20 درصد زیان میکنه! کی گفته؟) خوب اگر اینها فرضهای درستی باشند که معنی اش این هست که اگر حد زیان رو رعایت نمیکرد هم همین بلا سرش میامد دیگه!!!! غیر اینه؟ یعنی اگر همون سهم اولش رو هم نگه میداشت به جای سه چهار تا ضرر 20درصدی...ییهو الان در 80درصد زیان بود دیگه!
                                پس اینها فرضیات درستی نیستند

لطفا دقت بفرمایید. حد زیان به هیچ وجه به معنی این نیست که تقریبی بگیم 20 درصد. خیر باید سالها تجربه و تلاش و تکنیکال و .....خیلی چیزها مبنا باشه تا حتی المقدور حد زیان درست تعیین بشه. هرچند دقت تعیین حد زیان که صددرصد نیست ولی عموما اون موقع ها که شما حد زیان رو اعمال میکنی و فرداش سهم صعودی میشه یعنی حد زیان رو درست تعیین نکردی...نه اینکه حد زیان بیخود باشه!
                                پس اول فرض میکنیم که حد زیان درست تعیین شده (که گفتم خودش مثنوی هفتاد من هست)

نکته دوم اینکه اصلا بیا فرض کنیم همه اینها که شما گفتید درست هستند. یعنی بازار ایران به هیچ وجه حساب کتاب نداره ، هیچ تحلیلی نداره....اصلا به شکل مطلق تحلیل پذیر نیست. این رو فرض میگیریم! درست؟ معنی اینکه یک بازار به شکل مطلق تحلیل پذیر نیست یعنی چی؟ یعنی کاملا تصادفی است! پس فرض میگیریم که بازار صددرصد تصادفیه... حتی با این فرض! شما را ارجاع میدم به یک بازیه ساده! فرض کنید تعدادی معامله گر صرفا شیر خط میکنند و هرکس که درست حدس زده(کاملا شانسی ببره) . و در این بازی هرکس میتونه در هر مرحله میزان قمار رو مشخص کنه. یعنی فرض کنید همه 100تومن دارند ، حالا یکی در هر بار 5تومن قمار میکنه....یکی در هر معامله مثلا 50 تومن قمار میکنه! اونی که 50تومن قمار میکنه (نصف سرمایه اش) کافیه از بدشانسی دوبار بدبیاری داشته باشه کل پولش از دست میره..و دیگه از بازار حذف میشه! این معنی اش چیه؟ معنی اش این هست که 100تومنش به بقیه خواهد رسید که قمار کمتری در هر مرحله کردند.
                                حد زیان برای حفظ ماندگاری در بازار سرمایه است.
                                اصلا همین که شما میگی بازار ایران دیوانه وار نوسان میزنه! این خودش دلیل محکمی هست برای اینکه مدیریت سرمایه خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی مهمه! و یکی از ارکان مدیریت سرمایه هم رعایت حد زیان!
                                شما وقتی که مثلا یک سهمی را میخرید 1000تومن. انتظارتون چی بوده؟ اینکه این سهم در این قیمت ارزنده است. انتظارتون اینه که سهم دیگه پایین تر نیاد و سهم رشد کنه و بشه 1200تومن . وقتی که این سهم مثلا میشه 800 تومن شما باید به الان نگا نکنی! این رو با زمان معامله کردنت باید مقایسه کنی نه اینکه الان تصور کنی که سهمی که 1000تومن می ارزیده خریدنش! الان که کمتره پس حتما به 800 می ارزه!!! خیر! شما باید بگی اون موقع که سهم رو 1000تومن ارزنده میدونستم اشتباه کردم(چون اشتباه نمیکردی که سهم الان 800نمیشد!) و شما در کمترین ضرر اشتباه ات رو اصلاح میکنی!!! یک استثنا هست و اون هم اینکه تحلیل مجدد بکنی و به این نتیجه برسی که سهم در 800 ارزنده هست و حالا حد زیان مجدد مشخص کنی و نفروشی. نکته مهم اش اینه که واقعا تحلیل مجدد و تازه بکنی نه اینکه خودت رو توجیه کنی! یعنی باید در بیاری که چرا در تحلیل قبلی سهم را در 1000ارزنده دونستی و متوجه بشی اشتباه ات کجا بوده! و الان که اشتباه ات رو تصحیح میکنی متوجه بشی که ارزندگی اش مثلا در 800 بوده و در این صورت نباید فروش بزنی...این مثل این میمونه که سهم رو فروختی و مجدد خریدی....یعنی اگر سهم دیگری ارزنده تر از این سهم 800تومنی بود اون رو میخریدی...انگار یک معامله کاملاجدید میبندی!
                                ولی در هر صورت حد زیان سرجای خودش هست.
                                آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2021/02/22, 21:35.
                                [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

در حال کار...
                                X