کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
چه قدر آشناست این رقم 800 میلیارد یادتان هست دی ماه سال 92 همین مقدار پول از بازار خارج شد امید وارم امروز همان پول تازه وارد شده باشه
با توجه به اینکه شاخص کل در حال گذر از محدوده مقاومت بسیار مهم خود در بالای 70 الی 71 هزار می باشد یک تقدینگی بسیار زیادی می خواهد تا از این مقاومت عبور کنیم این 800 میلیارد جایجای پول بسیار لازم میباشد ولی اگر خریداران واقعا به رشد بازار بورس امید وار نبودند آیا این همه پول تزریق میشد به بازارچرا خریدار باید در این شرایط دست به خرید فراوان بزند با توجه به انجام توافق نهایی هسته ای و انجام رفع تحریم ها و کاهش سود بانکی و افق روشن به زودی از این مقاومت عبور خواهیم کرد شاید یکی دو روز اصلاح داشته باشیم در حد محدود
شک نکنید حقوقی هایی چون صبا تامین و زیر مجموعه هایش ، بیمه ها و صندوق های بازنشستگی و عوامل آنها در بازار دارند نقد می کنند برای نیازهای نقدی شب عید !!
به همین دلیل است که برخی حقوقی ها در بازار معتقدند بسیاری از سهام را می شود در قیمتهای پایینتر هم خرید !!
البته مشابه همین حرکت در اواخر سال 93 هم در بازار شکل گرفت !
در یک نمونه دیروز همین صبا تامین یه بلوک از بانک صادرات را که با یکی از زیرمجموعه های این بانک تهاتر کرده بود روی 94 تومان ! روی 99 تومان فروخت ! به فاصله یک روز !
با کلیات نظر شما موافقم ، اما با دلار های آزاد شده ، وضعیت نقدینگی بانک ها و برخی شرکت ها بهتر می شود و فشار فروش کم خواهد شد ، برخی شرکت ها واقعا قیمت شان ارزنده است ، پول های جدید حقیقی ها هم امسال از بازار خارج نمی شه ، سال 95 هم خیلی چیزا می تونه تغییر کنه ، مثلا اگر دولت 100 میلیارد دلار از خارج استقراض کنه ، و خبرش زودتر بیاد که محتمل هم هست، انتظارات جدیدی شکل می گیره . من به آینده امید وارم
Abad (گروه سرمایه گذاری آباد )
تصمیم ساز است ، تصمیم گیری و مسئولیت آن با شماست. هر تصمیمی برای آینده امکان خطا دارد
با کلیات نظر شما موافقم ، اما با دلار های آزاد شده ، وضعیت نقدینگی بانک ها و برخی شرکت ها بهتر می شود و فشار فروش کم خواهد شد ، برخی شرکت ها واقعا قیمت شان ارزنده است ، پول های جدید حقیقی ها هم امسال از بازار خارج نمی شه ، سال 95 هم خیلی چیزا می تونه تغییر کنه ، مثلا اگر دولت 100 میلیارد دلار از خارج استقراض کنه ، و خبرش زودتر بیاد که محتمل هم هست، انتظارات جدیدی شکل می گیره . من به آینده امید وارم
دلارهای آزاد شده رو که دولت قبلا ریالشو خرج کرده !
وقتی اینو میگی بعضیا فکر میکنن پول نمیاد ! چرا پول میاد اما مال دولت نیست ! میره جزو دارایی خارجی بانک مرکزی !
در مورد رفع تحریم بانک ها هنوز ابهام هست !
حتی برخی افراد میگن اینکه مدیران عامل بانکهای ملت، صادرات و تجارت با روحانی نرفتن اروپا ! به دلیل اینه که تحریمها برداشته نمیشه برای این بانکها !!
ظاهرا مسئولان بانک مرکزی هم تلویحا به این موضوع اشاره کردن که بانکهایی که تحریمشون مرتبط با برنامه هسته ای هست ! فقط لغو تحریم میشن !
بحث استقراض از خارج هم چیزی نیست که به این راحتی و سرعت انجام بشه ! و امتیازات زیادی دوباره باید بدن !
عمده مشکل ما در بورس در بازار داخل هست فعلا ! که وضعیت فرقی نکرده و رکود همچنان ادامه داره !
البته رسانه ها و برخی مسئولان سعی دارن با حرف و شعار نشون بدن که وضعیت داخل داره فرق میکنه ! در حالیکه هنوز خبری نیست !
در بازار خارجی هم که با این افت قیمتها صادرات در حجم زیاد باید صورت بگیره ! تا با این قیمتهای پایین، مبلغ فروش سالهای قبل محقق بشه که با توجه به رشد هزینه ها چشم انداز سودآوری مناسبی نداره فعلا !
باد کردن شاخص توسط آقایان و بهره برداری سیاسی و رسانه ای از اون آسونه و در مدت کوتاهی انجام میدن !
اما همین بازار وقتی که می بینه خبری نشد از تغییر و تحولات و میترسه و میفته در فاز منفی ! هیچ کس جلو نمیاد که بازارو جمع کنه و تثبیت کنه !
دلارهای آزاد شده رو که دولت قبلا ریالشو خرج کرده !
وقتی اینو میگی بعضیا فکر میکنن پول نمیاد ! چرا پول میاد اما مال دولت نیست ! میره جزو دارایی خارجی بانک مرکزی !
در مورد رفع تحریم بانک ها هنوز ابهام هست !
حتی برخی افراد میگن اینکه مدیران عامل بانکهای ملت، صادرات و تجارت با روحانی نرفتن اروپا ! به دلیل اینه که تحریمها برداشته نمیشه برای این بانکها !!
ظاهرا مسئولان بانک مرکزی هم تلویحا به این موضوع اشاره کردن که بانکهایی که تحریمشون مرتبط با برنامه هسته ای هست ! فقط لغو تحریم میشن !
بحث استقراض از خارج هم چیزی نیست که به این راحتی و سرعت انجام بشه ! و امتیازات زیادی دوباره باید بدن !
عمده مشکل ما در بورس در بازار داخل هست فعلا ! که وضعیت فرقی نکرده و رکود همچنان ادامه داره !
البته رسانه ها و برخی مسئولان سعی دارن با حرف و شعار نشون بدن که وضعیت داخل داره فرق میکنه ! در حالیکه هنوز خبری نیست !
در بازار خارجی هم که با این افت قیمتها صادرات در حجم زیاد باید صورت بگیره ! تا با این قیمتهای پایین، مبلغ فروش سالهای قبل محقق بشه که با توجه به رشد هزینه ها چشم انداز سودآوری مناسبی نداره فعلا !
باد کردن شاخص توسط آقایان و بهره برداری سیاسی و رسانه ای از اون آسونه و در مدت کوتاهی انجام میدن !
اما همین بازار وقتی که می بینه خبری نشد از تغییر و تحولات و میترسه و میفته در فاز منفی ! هیچ کس جلو نمیاد که بازارو جمع کنه و تثبیت کنه !
ببینید من به خوب و بد اقدامات کاری ندارم قبلا که جوانتر بودم این اشتباه را می کردم ، الان به اقدامات و نتایج آنها نگاه می کنم مثلا اینکه اگر وام بگیریم امتیاز زیادی خواهیم داد و این حرف ها ، یا چون قیمت جهانی پایین آمده مجبوریم مقدار بیشتری صادر کنیم ، و اینکه این اقدامات بده یا خوب من کاری ندارم . چرا ؟ چون کاری از دست من بر نمی آید . ولی این اقدامات انجام خواهد شد . نفت بشه 10 دلار مقدار را بالا خواهند برد ، نرخ دلار را هم بالا خواهند برد، نقدینگی رو هم همین طور، تا جبران کاهش قیمت بشود . من به نتایج این ها نگاه می کنم و تصمیم می گیرم. و محکم میگم که تحولات آتی به احتمال زیاد بوی خوش بینی برای بازار می دهد.
تصمیم ساز است ، تصمیم گیری و مسئولیت آن با شماست. هر تصمیمی برای آینده امکان خطا دارد
ببینید من به خوب و بد اقدامات کاری ندارم قبلا که جوانتر بودم این اشتباه را می کردم ، الان به اقدامات و نتایج آنها نگاه می کنم مثلا اینکه اگر وام بگیریم امتیاز زیادی خواهیم داد و این حرف ها ، یا چون قیمت جهانی پایین آمده مجبوریم مقدار بیشتری صادر کنیم ، و اینکه این اقدامات بده یا خوب من کاری ندارم . چرا ؟ چون کاری از دست من بر نمی آید . ولی این اقدامات انجام خواهد شد . نفت بشه 10 دلار مقدار را بالا خواهند برد ، نرخ دلار را هم بالا خواهند برد، نقدینگی رو هم همین طور، تا جبران کاهش قیمت بشود . من به نتایج این ها نگاه می کنم و تصمیم می گیرم. و محکم میگم که تحولات آتی به احتمال زیاد بوی خوش بینی برای بازار می دهد.
خوش بینی یعنی چی از نظر شما !
اینکه شرکتها زیان روی زیان بگذارند و ما خوش بین باشیم و قیمت سهامشان را بالاتر ببریم ! این خوش بینی است !؟
خوش بینی که باعث بشه از واقعیت فرار کنیم و دور بشیم ! نتیجه ای نخواهد داشت !
بارزترین نمونه این خوش بینی رو سال 92 همگی تجربه کردن !
حتی دولت و تیم مذاکره کننده هسته ای که ادعای حرفه ای بودن دارند ! مدعی بودند که در کوتاه مدت یا صد روزه حل می کنند مشکلات رو !
چرا؟ چون به سادگی به ماجرا نگاه میکردند ! می گفتند میریم هرچی خواستند تقدیم میکنیم ! اونا هم حل می کنند دیگه !
در حالیکه طرف 2 سال اینها را برد و آورد ! در 100 جا تعهداتشان را ثبت کرد !
برای دهها موضوع دیگه امتیازات گرفت از اینها ! تا رسوند به اونجایی که اونا فکر میکردن 100 روزه بهش میرسن !
نمی شود دلار بالا بره بگیم بورس باید بره بالا چون ما خوش بینیم !
دلار پایین بیاد بگیم بورس باید بره بالا چون ما خوش بینیم !
نفت بالا بره بگیم باید بورس بره بالا چون ما خوش بینیم !
نفت پایین بره باز بگیم بورس باید بره بالا چون ما خوش بینیم !
اینجور خوش بینی معناش اینه که تحت هر شرایطی بورس باید بالا بره ! چون ما میخوایم ! چون ما دوست داریم ! اینکه نمیشه !
مازیار فتحی، کارشناس بازار سرمایه: با وجود رشد شاخصها در بازار فعلی، هنوز قیمت سهام بسیاری از شرکتها پایین است و جای رشد زیادی دارد......
.................این P/E در صنایع مختلف عددی متفاوت است. مهمترین مشکل فعلی بازار این است که تفکیکی بین سهمها در نظر گرفته نمیشود. بهعنوان مثال در صنعت سیمان با توجه به اوضاع بنیادی سیمانیها و نبود امید نسبت به حل مشکلاتشان در آینده، P/E برابر ۵ نیز شاید زیاد باشد اما این رقم برای بانکیها ۸ هم میتواند باشد. در مجموع به اعتقاد من P/E بازار در میان مدت قابلیت صعود تا ۷ و ۸ مرتبه را دارد. البته تاکید میکنم در حال حاضر بازار حبابی نیست ولی در صورتی که شاخص پیوسته و بدون اصلاح رشد کند، هیجان بازار افزایش یافته و شاهد حبابی شدن بازار خواهیم بود.
اول اینکه سالهای 82-83 بورس تهران از لحاظ قیمتی حباب داشته و p/e بازار بالا بوده !
دوم اینکه در اون سالها بازار سیمان شرایطش با الان فرق میکرد !
اون زمان تعداد کارخانه های سیمان ، تولید سیمان ، مصرف سیمان ، صادرات سیمان و قیمتش با الان فرق داشت !
سوم اینکه از زمانیکه دولت روحانی اومده، پروژه ها رو در کشور متوقف شده و مصرف داخلی کاهش پیدا کرده !
در بحث صادرات هم همه می دانیم تقریبا مشکلات چیست !
برای همین چشم انداز خوبی برای این گروه وجود نداره ! سودهاشون هم همگی کاهش داشته تقریبا !
بنده در مورد سیمان در میان مدت نظر دیگری دارم . بعد از این ،، هم امکان صادرات وجود خواهد داشت ، و هم پروژه های عمرانی در سال جدید که بخشی از آن با سرمایه خارجی انجام خواهد شد ، با در نظر گرفتن دپوی سیمان ، امکان ایجاد درآمد سریع وجود دارد . قیمت های فعلی سهام سیمانی هم دیگه چسپندگی داره و نمی تونه خیلی افت کنه ، بنابر این جای نگرانی در این گروه نیست.
ما امروز در بانکی ها غرق بودیم و کمتر به شددت عرضه ها توجه کردیم
امیدارم این عرضه ها کمر بازار رو نشکنه
خدا خواست و ما توانستیم
تمام مطالب نوشته شده توسط بنده نظرات شخصی است که میتواند اشتباه باشد پس به استناد مطالب من به هیچ عنوان سهمی را نخرید. فقط با بررسی خودتان معامله کنید
نظر