******موشكافي هاي بنيادي ******

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • داش مهدی
    عضو فعال
    • Jan 2011
    • 595

در اصل توسط behnam پست شده است View Post
    بدهیهای جاری

یکی بدهی زمانی به عنوان بدهی جاری طبقه بندی می شود که انتظار رود طی یک سال از تاریخ ترازنامه تسویه شود
    بدهیهایی که به صورت عند المطالبه است،در صورتی جاری محسوب می شود که انتظار رود ظرف یک سال از تاریخ ترازنامه تسویه شود
    همچنین آن بخش از تسهیلات مالی بلند مدتی که ظرف یک سال از تاریخ ترازنامه پرداخت می شود نیز به عنوان بدهی جاری طبقه بندی می شود
    تعهداتی که از طریق تامین مالی بلند مدت تسویه خواهند شد یا بدهیهایی که از محل داراییهای غیر جاری تسویه خواهند شد به عنوان بدهی جاری طبقه بندی نمی شوند حتی اگر سر رسید آنها در طول یک سال از تاریخ ترازنامه قرار گیرد
    بدهیهای جاری در صورتهای مالی در قالب سر فصلهای زیر و به طور معمول با توجه به سر رسید طبقه بندی می شوند
    حسابها و اسناد پرداختنی تجاری
    سایر حسابها و اسناد پرداختنی
    پیش دریافتها
    ذخیره مالیات
    سود سهام پیشنهادی و پرداختنی
    تسهیلات مالی دریافتی (حصه جاری)
    دوست دارم نظر دوستان واساتیدو راجع به حصه جاری تسهیلات مالی دریافتی گزارش های فباهنر بدونم.

سالیانه 88:

سالیانه 89:

9 ماهه 90:
    مَن عَشَقَنی عَشَقتُهُ وَ مَن عَشَقتُهُ قَتَلتُهُ

نظر

• داش مهدی
      عضو فعال
      • Jan 2011
      • 595

در اصل توسط آریو پست شده است View Post
      قبول دارم ساده جان برای نوشتن تحلیل بنیادی باید آیتم ها رو یکی یکی لحاظ کنیم
      در اینکه هر افزایش نرخ فروشی برای خودش یه افزایش بهای تمام شده ای هم به همراه داره شکی نیست
      اما ما فرضمون فقط افزایش فروش از محل افزایش قیمت محصولات شرکت بوده (که بهای تمام شده کالای فروش رفته تغییر نمیکنه و ثابته)...فرض مکینیم که شرکت به علت افزایش نرخ مواد اولیه هنوز اجازه افزایش نرخ محصولات رو نگرفته ...مثل کاغذی ها و سیمانی ها در گذشته نزدیک ...اونا 15 درصد افزایش نرخ گرفتن

ولی ما برای فباهنر فقط 1 درصد رو در نظر گرفتیماهرم جالبی داره

البته نباید فراموش کنیم که همونطور هم افزایش 2 درصدی بهای تمام شده در نتیجه افزایش نرخ مواد اولیه میتونه شرکت رو زیان ده کنه!

بازم تاکید میکنم این فرض و این محاسبه با ثابت بودن سایر شرایط بوده
      1) این مورد برای شرکتهایی که حاشیه سود پایینی دارن کاملا طبیعیه که با تغییر اندک یکی از پارامترها، سود خالص از لحاظ درصدی دچار نوسان شدید بشه. زیرا سود خالص آنقدر از لحاظ مقداری کمه که با یک افزایش کوچک مقداری، درصد نسبتا بالایی تغییر میکنه. برای اینکه بحث واضحتر بشه یک مثال میزنم:
      دانش آموزیو در نظر بگیرید که نمره های قبلیش همه از بیست، یک بوده. حالا مثلن چندباره که نمره 2 میگیره. میتونیم استنباط کنیم که 100% پیشرفت داشته ولی آیا این نمره 2 دردیو دوا میکنه؟
      2) در مورد فباهنر با مفروضات ما eps حدود 7 تومن اضافه شد که با فرض تقسیم 50 درصدی سود، dps ما 35 ریال اضافه میشه. اگه فرض کنیم که این شرایط برای همیشه ادامه داشته باشه وبا نرخ تنزیل21% (خیلی پایین در نظر گرفته شده)، ارزش ذاتی سهم حدودا باید 15 تومن افزایش پیدا کنه
      3) مدیریت فباهنر بیشتر باید روی کاهش ب ت ک ف ر و هزینه های مالی تمرکز کنه. برای کاهش هزینه های مالی میتونه یک یا دو سال سود کمتری رو تقسیم کنه تا این همه مجبور نباشه وام های کوتاه مدت بگیره. ضمن اینکه افزایش سرمایه یا فروش دارایی های مازاد هم میتونه به عنوان راه هایی برای اصلاح ساختار مالیش مورد بررسی قرار بگیره.
      4) تراز ارزی شرکت هم حاوی نکات فراوانیه. موجودی نقد ارزی و همچنین مطالبات ارزی شرکت با افزایش نرخ تسعیر ارز در امسال میتونه تعدیل حداکثر 10 تا 20 درصدی رو در پی داشته باشه.

نظر

• *سامان*
        عضو فعال
        • May 2011
        • 4691

بهنام جواب داش مهدي رو بده
        مرا گر دولت عالم ببخشند .... برابر با نگاه مادرم نيست

نظر

• rajabnejad
          عضو فعال
          • Jan 2012
          • 4331

در اصل توسط داش مهدی پست شده است View Post
          1) این مورد برای شرکتهایی که حاشیه سود پایینی دارن کاملا طبیعیه که با تغییر اندک یکی از پارامترها، سود خالص از لحاظ درصدی دچار نوسان شدید بشه. زیرا سود خالص آنقدر از لحاظ مقداری کمه که با یک افزایش کوچک مقداری، درصد نسبتا بالایی تغییر میکنه. برای اینکه بحث واضحتر بشه یک مثال میزنم:
          دانش آموزیو در نظر بگیرید که نمره های قبلیش همه از بیست، یک بوده. حالا مثلن چندباره که نمره 2 میگیره. میتونیم استنباط کنیم که 100% پیشرفت داشته ولی آیا این نمره 2 دردیو دوا میکنه؟
          2) در مورد فباهنر با مفروضات ما eps حدود 7 تومن اضافه شد که با فرض تقسیم 50 درصدی سود، dps ما 35 ریال اضافه میشه. اگه فرض کنیم که این شرایط برای همیشه ادامه داشته باشه وبا نرخ تنزیل21% (خیلی پایین در نظر گرفته شده)، ارزش ذاتی سهم حدودا باید 15 تومن افزایش پیدا کنه
          3) مدیریت فباهنر بیشتر باید روی کاهش ب ت ک ف ر و هزینه های مالی تمرکز کنه. برای کاهش هزینه های مالی میتونه یک یا دو سال سود کمتری رو تقسیم کنه تا این همه مجبور نباشه وام های کوتاه مدت بگیره. ضمن اینکه افزایش سرمایه یا فروش دارایی های مازاد هم میتونه به عنوان راه هایی برای اصلاح ساختار مالیش مورد بررسی قرار بگیره.
          4) تراز ارزی شرکت هم حاوی نکات فراوانیه. موجودی نقد ارزی و همچنین مطالبات ارزی شرکت با افزایش نرخ تسعیر ارز در امسال میتونه تعدیل حداکثر 10 تا 20 درصدی رو در پی داشته باشه.
          حصه جاری ،یعنی چه؟هر چه گشتم نتونستم چیزی پیدا کنم . 1(یعنی رازنامه شرکت؟) در مورد گزینه 3 منظورشما از(ب ت ک ف ر) چیه؟ شرمنده من از تنبل ترین دانش آموز کلاستونم
          هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

نظر

• behnam
            عضو فعال
            • May 2011
            • 9603

با سلام خدمت دوستان
            بعد از ساعت معاملاتی بازار در خدمتم
            افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را به گونه ای متفاوت انجام می دهند.
            (کوروش بزرگ)

نظر

• behnam
              عضو فعال
              • May 2011
              • 9603

در اصل توسط ساده ي ساده پست شده است View Post
              بهنام جواب داش مهدي رو بده
              حالا چرا این قدر خشن :-?
              افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را به گونه ای متفاوت انجام می دهند.
              (کوروش بزرگ)

نظر

• rajabnejad
                عضو فعال
                • Jan 2012
                • 4331

از دوستان کسی میتونه این عبارتو دقیقا توضیح بده؟

هزینه ابطال تمبر سفته جهت تسهیلات و کارمزد و جرایم بانکی
                پولی که بانک بابت باطل کردنه تمبر برای بعضی از کارهای بانکی مثل تسهیلات،برگشت چک،ضمانت نامه بانکی و سفته از مشتری میگیره بهش میگن هزینه ابطال تمبر.هزینه تمبر سفته چهار در هزاره و سایر موارد دو هزار تومان . انشاالله تو امتحان اگه 20 نشدم 0 هم نشم........
                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

نظر

• *سامان*
                  عضو فعال
                  • May 2011
                  • 4691

حالا چرا این قدر خشن :-?
                  يادم رفت شكلك بزارم:d

نظر

• behnam
                    عضو فعال
                    • May 2011
                    • 9603

يادم رفت شكلك بزارم:d
                    راستش رو بهت بگم
                    این پست رو که خوندم شاکی شدم
                    ولی خب اون شکلک اصلاحش کرد :d
                    فقط یه نکته
                    من فقط قرار بود تعاریف رو بنویسم :-?
                    (کوروش بزرگ)

نظر

• *سامان*
                      عضو فعال
                      • May 2011
                      • 4691

راستش رو بهت بگم
                      این پست رو که خوندم شاکی شدم
                      ولی خب اون شکلک اصلاحش کرد :d
                      فقط یه نکته
                      من فقط قرار بود تعاریف رو بنویسم :-?
                      آخه اين سوالام حسابداريه ديگه......در ضمن الهي من بميرم كه شاكي شدي بيا اين مال تو

نظر

• behnam
                        عضو فعال
                        • May 2011
                        • 9603

آخه اين سوالام حسابداريه ديگه......در ضمن الهي من بميرم كه شاكي شدي بيا اين مال تو
                        آقا خدا نکنه،این چه حرفیه
                        حرفت درست
                        ولی وقتی من هیچ اطلاعاتی از شرکت ندارم و نمیدونم روال کارش چه جوریه،چی بگم ؟
                        البته میتونم یه نگاه به ترازنامه بندازم و یه چیزی سر هم کنم
                        ولی این کار درستی نیست
                        الآن در مورد صدرا هر سوالی باشه من جواب میدم (البته تا اونجایی که بدونم)
                        چون تک سهم هستم و خودم میدونم برای چی خریدمش و کجا میخوام بفروشمش
                        راستش رو بگم، از اظهار نظر الکی و همین جوری بدم میاد
                        آخرین ویرایش توسط behnam؛ 2012/03/06, 11:21.
                        (کوروش بزرگ)

نظر

• behnam
                          عضو فعال
                          • May 2011
                          • 9603

در اصل توسط rajabnejad پست شده است View Post
                          حصه جاری ،یعنی چه؟هر چه گشتم نتونستم چیزی پیدا کنم . 1(یعنی رازنامه شرکت؟) در مورد گزینه 3 منظورشما از(ب ت ک ف ر) چیه؟ شرمنده من از تنبل ترین دانش آموز کلاستونم
                          با اجازه داش مهدی عزیز بنده به این سوال پاسخ می دهم
                          برای تعریف حصه جاری مثال میزنم
                          فرض کنید شرکتی یک وام با زمان باز پرداخت 10 ساله دریافت کرده است
                          خب این یک بدهی بلند مدت یا غیر جاری است
                          ولی اقساطی از این وام که باید ظرف امسال به بانک باز پرداخت بشود در سر فصل حصه جاری بدهی بلند مدت قرار می گیرد
                          اما مورد دوم
                          منظور از (ب ت ک ف ر)،بهای تمام شده کالای فروش رفته است
                          (کوروش بزرگ)

نظر

• *سامان*
                            عضو فعال
                            • May 2011
                            • 4691

تمحركه

تمحركه يك شركت پيمانكاري محسوب ميشه و برآورد سود شركت بسيار مشكل هست چون به راحتي ميتونن حسابها رو دستكاري كنن....شركت كوچيكي هست و هر قراردادي كه شركت ببنده سودشو به صورت يك تصاعد هندسي بالا ميبره.....مشكل تمحركه ازونجا شروع شد كه يكي از قرارداداي شركت عملي نشد و همين ضربه سنگيني به شركت زد و اين شركتو با 16 تومن سود به يك شركت زيانده تبديل كرد...پس كسي كه اين شركتو ميخره بايد پي همه چيزو به تنش بماله....شركت از لحاظ ريسك در طيقه a دسته بندي ميشه كه بالاترين درجه ريسك در اوراق بهادار هست

اما وارد ترازنامه شركت كه ميشيم با كاهش اسناد دريافتني روبرو ميشيم كه نشون ميده مطالبات شركت وصول شده كه يه مقدار از اين وصولي وارد حسابهاي بانكي شركت شده و موجودي نقد افزايش پيدا كرده و يه مقدار هم به عنوان پيش پرداخت مواد اوليه در حسابهاي شركت ثبت شده....اما شركت امسال وضعيت خوبي نداشته و براي اينكه زيان بيشتري به سهامدارا تحميل نكنه مجبور شده تعهداتشو با فروش موجودي انبار عملي بكنه كه نكته منفي در حسابهاي شركت هست.....اگه به پيش دريافتهاي شركت نگاه كنيد با رشد سنگين 399 درصدي مواجه ميشيد كه نشون ميده شركت يه سري بازاريابي جديد كرده و قول فروش محصول رو به خريدارا داده و براي اونم پيش دريافت گرفته.....اما بايد اين سوالو پرسيد كه آيا شركت توانايي داره اين تعهدات رو در امسال عملي كنه؟خب جواب اين سوال قطعا خير هست و شركت در سال آينده ميتونه به ايتن نعهدات عمل كنه و علت كاهش زيان در سال 91 هم همين موضوع هست....شركت در ترازنامه موفق عمل نكرده و با كاهش دارايي و سود انباشته به زيان سهامدار عمل كرده

اما وقتي وارد صورت سود وزيان و پيشبيني 9 ماهه شركت ميشيم عدد جالب 75 در درصدهاي پوشش چشم هر بيننده اي رو نوازش ميده

http://codal.ir/Reports/Exports/zWch...i9bw%3d%3d.pdf

همينجوري كه نگاه ميكنيم حسابسازي بوضوح ديده ميشه و يك چيزهايي در صورتهاي مالي گم هست......تابع هزينه بهاي تمام شده رو تاييد نميكنه و نشون ميده بهاي تمام شده بالا اعلام شده.....اما هزينه عملياتي به دليل مشكلات شركت مورد تاييد هست....افزايش 55 درصدي هزينه مالي با ترازنامه همخواني نداره و نشون ميده باز هم در حسابها دست برده شده.....تراز ارزي شركت منفي هست اما تسعير ارز تاثير چنداني بر صورتهاي مالي شركت نخواهد داشت

نتيجه نهايي:تخمين سود شركت به علت قراردادي بودن شركت با تلورانس بالايي همراه هست اما با شرايط فعلي در گزارش 12 ماهه حرفي براي گفتن نداره و انتظار تعديل مثبت ازش نميره مگر اينكه قرار داد خاصي رو گرفته باشه كه ما ازش بيخبريم ولي در سال آينده حرف براي گفتن زياد داره و ميتونه سود خوبي بسازه...يه قرارداد هم كه اجرايي نشده بود احتمالا در سال آينده اجرايي خواهد شد و سود 16 تومني به حسابها بر خواهد گشت.....در مورد اين شركت همه چي به قراردادهاي شركت بستگي داره و تخمين سود كار مشكلي هست....در مقطع فعلي هيچ توصيه اي به خريد اين سهم نيست و نگه داري سهم هم توجيه نداره

نظر

• *سامان*
                              عضو فعال
                              • May 2011
                              • 4691

دوست دارم نظر دوستان واساتیدو راجع به حصه جاری تسهیلات مالی دریافتی گزارش های فباهنر بدونم.

سالیانه 88:

سالیانه 89:

9 ماهه 90:
                              http://codal.ir/Reports/InterimState...4%2fR4dg%3d%3d
                              چه نظري بديم مهدي جان؟

نظر

• داش مهدی
                                عضو فعال
                                • Jan 2011
                                • 595

چه نظري بديم مهدي جان؟
                                رفتم یادداشت های توضیحی شو خوندم حل شد.

برام این سوال پیش اومده بود که چطوره هر سال حصه جاری تسهیلات دریافتی رقم به مراتب بزرگتری نسبت به تسهیلات مالی دریافتی بلند مدته؟ یعنی این حصه جاریو طبیعتا باید ظرف یک سال تسویه کنه، ولی تو سال بعد دوباره مقدار حصه جاری بیشتر میشه. که این به خاطر وام های کوتاه مدت جدیدیه که هر سال برای تامین سرمایه در گردش میگیره.

نظر

در حال کار...
                                X