آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • علی علیزاده
    عضو فعال
    • Jun 2013
    • 1159

    #14041
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    از نظر من خانم نگار مینوی بعضی از حرفاشون درسته و بجا هس ولی ایشون متاسفانه بیخود بیش از اندازه بدبین هستن و به همه چی شک دارن و این درست نیس...ی ضرب المثل هس که میگه ادم مار گزیده از رسمون سیاه و سفید هم میترسه الا شده قضیه خانم مینوی...
    یا غنی....

    نظر

    • ایرج اکبری
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 10934

      #14042
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      94/01/06 - 10:30

      مقام آمریکایی: احتمال رسیدن به توافق در هفته آینده، بسیار زیاد است
      یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا می‌گوید واشنگتن معتقد است که احتمال بسیار زیادی وجود دارد که ایران و 1+5 در مذاکرات این دور، به نتیجه برسند.


      به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه شب گفت رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران طی هفته آینده، امکان‌پذیر است.
      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #14043
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        94/01/06 - 10:27

        هاموند: جایگزین توافق هسته‌ای، خاورمیانه‌ای بی‌ثبات‌تر است/می‌توان به توافق دست یافت
        وزیر خارجه انگلیس روز پنج‌شنبه نسبت به تبعات شکست مذاکرات هسته‌ای هشدار داد و گفت باید به هر طریق ممکن به توافق دست یافت.



        به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس روز پنج‌شنبه هشدار داد در صورتی که توافق هسته‌ای با ایران حاصل نشود، خاورمیانه به سوی بی‌ثباتی بیشتر پیش می‌رود.

        وی که در نشستی در لندن سخنرانی می‌کرد، گفت: «هنوز هم تصریح می‌کنم که عدم توافق بهتر از یک توافق بد است. اما باید در عین حال بدانیم که چه جایگزین (توافق)، چیست.»

        به نوشته خبرگزاری فرانسه، دیپلمات ارشد انگلیس افزود: «عدم توافق، یعنی نبود هیچ‌گونه محدودیت بر توافق، نبود محدودیت بر تحقیقات و توسعه و نبود هرگونه راستی‌‌آزمایی و نظارت مستقل. این یعنی خاورمیانه‌ای که از اساس بی‌ثبات‌تر شده و به سمت رقابت تسلیحاتی در منطقه پیش می‌رود.»

        وی با بیان اینکه توافق هسته‌ای نیازمند «تصمیمات دشوار» همه طرف‌هاست، گفت: «بنابراین اکنون زمان آن است که همراه با متحدانمان،‌ از شتاب شکل‌گرفته استفاده کرده، به ایران در مواردی که اختلافات باقی مانده فشار آوریم و هرکاری که لازم است انجام دهیم تا در خط پایان به توافق برسیم.»

        هاموند همچنین بار دیگر توپ را در زمین ایران انداخت و گفت: «اگر در همین مسیر ادامه دهیم، توافق قابل دستیابی است... درب رسیدن به توافق هسته‌ای باز است، اما اکنون این ایران است که باید از آن داخل شود.»

        دور تازه مذاکرات هسته‌ای، از امروز با دیدار وزیران خارجه ایران و آمریکا در شهر لوزان سوئیس آغاز می‌شود. مقامات طرفین ابراز امیدواری کرده‌اند که این دور از مذاکرات به تفاهم بر سر راهکارها، ختم شود. روز گذشته یک مقام اروپایی گفت که دو طرف تلاش می‌کنند تا بر سر «مولفه‌های کلیدی» به توافق برسند
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • H.samimi
          عضو فعال
          • Jan 2014
          • 2092

          #14044
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


          گزارش فارس از رایزنی‌های هسته‌ای در لوزان
          رایزنی عراقچی و روانچی با شرمن/دیدار ظریف،‌کری، صالحی و مونیز پنجشنبه 10 صبح به وقت محلی
          معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا دقایقی پیش به گفت‌وگو پرداختند و قرار است رایزنی ظریف و کری به همراه صالحی و مونیز و با حضور عراقچی، روانچی، شرمن و هلگا اشمیت پنجشنبه ساعت 10 صبح به وقت محلی در لوزان برگزار شود.





          به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به لوزان، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا دقایقی پیش در شهر لوزان بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ریاست محمدجواد ظریف چهارشنبه شب به منظور شرکت در دور جدید مذاکرات هسته‌ای وارد شهر لوزان شد.قرار است ظریف، کری، صالحی و مونیز به همراه معاونان وزرای خارجه دو کشور و با حضور هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت 10 پنجشنبه به وقت محلی در این شهر به گفت‌وگو بپردازند.محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ترک تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: همواره گفته‌ایم گروه 1+ 5 به ویژه طرف غربی این گروه باید تصمیم خود را بگیرند که آیا یک راه حل مبتنی بر مذاکره می‌خواهند یا می‌خواهند به فشار ادامه دهند؟
          وی افزود: این دوره از مذاکرات بسیار حساس است به ویژه با توجه به اینکه به تاریخ‌هایی که از قبل برای رسیدن به چارچوب‌ها تعیین کرده بودیم نزدیک شدیم.
          وی گفت: در دور قبل توانستیم درباره راه‌حل‌های مختلف برای موضوعاتی که باقی مانده از قبیل غنی‌سازی، تحقیق و توسعه، فردو، رفع همه تحریم‌ها و برنامه زمان بندی و همچنین زمان اجرای این توافق‌ها بحث کنیم و توانستیم در مواردی هم به راه حل‌ها بسیار نزدیک شویم.
          مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران همچنین عنوان کرد: احتمال اینکه در پایان هفته یا شنبه هفته آینده سایر وزرای گروه 1+5 به مذاکرات بپیوندند کاملاً وجود دارد.
          ظریف گفت: این آمادگی را داریم که به استقبال موضوعات برویم و موضوعات را با اراده سیاسی که در جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راه حل وجود دارد، حل کنیم.وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که انتظار شما از مذاکره کنندگان گروه 1+ 5 به ویژه اعضای غربی آن چیست؟ گفت: همواره گفته‌ایم گروه 1+ 5 به ویژه طرف غربی این گروه باید تصمیم خود را بگیرند که آیا یک راه حل مبتنی بر مذاکره می‌خواهند یا می‌خواهند به فشار ادامه دهند؟
          ظریف افزود: اگر چه برای همه طرف‌ها کاملاً واضح شده و در صحبت‌های آقایان کری و اوباما کاملاً مشخص است که گفتند «نمی‌شود این ملت را به زانو درآورد» و یا اینکه گفته‌اند «تحریم‌ها فایده‌ای نداشته و فقط موجب شده تعداد سانتریفیوژهای ایران افزایش پیدا کند» اما هنوز این باور را به یک برنامه عملی تبدیل نکرده‌اند تا به یک نتیجه واقعی برسند که با فشار نمی‌توانند کار را به پیش ببرند.
          وی گفت: آنچه لازم است گروه 1+5 و به ویژه 4 کشور غربی 1+5 به یک نتیجه قطعی برسند و این نتیجه قطعی را در کار مذاکراتشان پیدا کنند، این است که باید بین توافق و فشار انتخابی صورت گیرد.
          ظریف افزود: آنها روش فشار را برای 30 سال گذشته و به ویژه 7 تا 8 سال گذشته در موضوع هسته‌ای استفاده کرده‌اند و انواع فشارها را به ایران وارد کرده‌اند و تحریم‌هایی را علیه ایران در شورای امنیت و همچنین تحریم‌های غیرقانونی دو جانبه را علیه ایران وضع کردند که در تاریخ روابط بین‌الملل بی‌سابقه بود، اما مشاهده کردند که این مردم در ادامه سیاست عزتمندشان پافشاری کردند لذا اگر آنها تصمیم دارند به نتیجه برسند باید میان تحریم و فشار و یا توافق، یکی از این دو را انتخاب کنند.انتهای پیام/

          نظر

          • H.samimi
            عضو فعال
            • Jan 2014
            • 2092

            #14045
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            وزیران خارجه ایران و آمریکا مذاکرات هسته ای را از سر می‌گیرند

            • 2 ساعت پیش

            هم‌رسانی
            مقامات آمریکایی از امکان دستیابی به توافق در ضرب الاجل پایان ماه مارس سخن گفته‌اند در حالیکه وزیران خارجه ایران و آمریکا مذاکرات هسته‌ای را از سر می‌گیرند، به نقل از منابع آمریکایی احتمال دستیابی به توافق در چند روز آینده مطرح شده است.
            روز پنجشنبه، ۶ فروردین (۲۶ مارس)، مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی به سرپرستی جان کری و محمد جواد ظریف، وزیران خارجه دو کشور، مذاکرات اتمی را پس از یک وقفه شش روزه در لوزان، سوئیس، از سر می‌گیرند در حالیکه به پایان ضرب الاجل حصول توافق اصولی در این زمینه کمتر از یک هفته باقی مانده است.
            نشست قبلی هیات‌های ایرانی و آمریکایی روز جمعه گذشته و در آستانه فرا رسیدن سال نو ایرانی متوقف شد و دو طرف توافق کردند گفتگوهای خود را از امروز از سر بگیرند.
            همزمان، خبرگزاری فرانسه در گزارشی که واحد مرکزی خبر و بعضی دیگر از رسانه‌های داخلی ایران نیز آن را منعکس کرده‌اند، از احتمال دستیابی دو طرف به توافق تا سه‌شنبه آینده خبر داده است. خبرگزاری فرانسه نوشته است: "مقامات آمریکایی گفته‌اند که پس از یک دهه گفتگوی هسته‌ای با ایران، حصول توافق تا ضرب‌الاجل ۳۱ مارس در دسترس است."
            این خبرگزاری روز پنجشنبه گزارش کرد که یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که جان کری را در پرواز به سوی لوزان همراهی کرده با خوش‌بینی محتاطانه نسبت به حصول توافق، گفته است که "ما کاملا معتقدیم که می‌توانیم تا ۳۱ مارس این کار را به سرانجام برسانیم." وی در عین حال افزوده است که "اگرچه مسیر دستیابی به توافق برای ما معلوم است، اما این به معنی آن نیست که حتما به هدف هم خواهیم رسید."
            بین مقامات ایران و سایر کشورهای عضو گروه ۱+۵ نیز ملاقات ها و تماس هایی صورت گرفته است در پائیز دو سال پیش، مذاکرات نمایندگان ایران و کشورهای گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه به اضافه آلمان و نمایندگان اتحادیه اروپا، در ژنو به توافق مقدماتی منجر شد که طبق آن، این گروه موافقت کرد در برابر برخی تغییرات در فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی، بعضی از تحریم‌ها را تعدیل کرده و از وضع تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری ورزد.
            قرار بود پس از شش ماه، دو طرف به توافق جامع دست یابند اما با انقضای این مهلت، توافقی حاصل نشد و توافق مقدماتی برای دو دوره دیگر تا ژوئن سال جاری تمدید شده است. در زمان تمدید این توافق در پائیز سال گذشته، قرار شد دو طرف تا پایان ماه مارس جاری چارچوب توافق جامع را تعیین کنند به نحوی که توافق نهایی در مهلت مورد نظر به دست آید. گروه ۱+۵ انتظار دارد توافق نهایی شامل سازوکارهای لازم برای اطمینان یافتن جامعه جهانی از صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران باشد و ایران انتظار دارد این توافق باعث لغو تحریم‌های هسته‌ای شود اما ظاهرا دو طرف در مورد مرحله‌بندی و روند تحقق این اهداف اختلاف نظر دارند.
            طی ماه‌های اخیر، چند دور گفتگو بین مقامات ایرانی و آمریکایی، گاه در سطح وزیران خارجه، برگزار شده است. آمریکا و برخی کشورهای غربی علاوه بر تحریم‌های بین‌المللی مصوب شورای امنیت، یک رشته تحریم‌های یکجانبه را نیز علیه ایران به اجرا گذاشته‌اند که به خصوص فشار شدیدی را بر این کشور وارد کرده است. انتظار می‌رود در صورت موفقیت مذاکرات کنونی ایران و آمریکا، سایر کشورهای عضو گروه ۱+۵ نیز آمادگی حرکت به سوی توافق نهایی را داشته باشند.
            دور جدید مذاکرات در حالی آغاز می‌شود که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در پیگیری سیاست حل و فصل دیپلماتیک بحران هسته‌ای ایران با مخالفت‌هایی در داخل و خارج از آن کشور مواجه است و به گفته ناظران، عدم دستیابی به چارچوبی مشخص تا ضرب الاجل پایان ماه مارس می‌تواند موضع مخالفان را تقویت کرده و دولت آمریکارا در موضع دشواری قرار دهد.
            در هفته های اخیر، علاوه بر مذاکرات دیپلماتیک ایران و آمریکا، گفتگوهای فنی بین مقامات ارشد دو طرف هم صورت گرفته و مقامات ایرانی با نمایندگان و مقامات سایر کشورهای عضو گروه ۱+۵ نیز ملاقات و تماس داشته‌اند.
            در خبر دیگری در مورد فعالیت اتمی ایران، فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا هشدار داده است که ناکامی در دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران باعث به جریان افتادن "مسابقه تسلیحاتی خطرناکی" در خاورمیانه خواهد شد.


            هم‌رسانی چگونه می‌توانید این مطلب را به دیگران برسانید؟

            نظر

            • نجاT...
              عضو فعال
              • Dec 2013
              • 2639

              #14046
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              آمریکا راه دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران را پیش‌روی خود می‌بیند...

              مقام‌های رسمی آمریکایی می‌گویند حصول توافق هسته‌ای با ایران و خاتمه مذاکرات ده‌ساله در دسترس است و این کشور راه دستیابی به این توافق را پیش‌روی خود می‌بینند.

              به گزارش خبرگزاری فرانسه، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا که جان کری را در سفرش به لوزان سوئیس همراهی می‌کند به خبرنگاران گفته است آمریکا بر این باور است که می‌تواند تا روز یازدهم فروردین با ایران توافق کند.

              این مقام آگاه که نامی از وی برده نشده، می‌گوید آمریکا مسیری که به توافق بیانجامد را پیش‌روی خود می‌بیند، اما هنوز به انتهای این مسیر نرسیده است.

              این مقام آمریکایی موعد یازدهم فروردین را موعدی حقیقی و مهم نامیده است. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز با اشاره به نزدیک شدن به موعد مقرر، دوره تازه مذاکرات را بسیار حساس خوانده است.

              دور تازه مذاکرات میان وزرای امور خارجه آمریکا و ایران امروز در لوزان سوئیس آغاز می‌شود...

              Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
              انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

              نظر

              • نجاT...
                عضو فعال
                • Dec 2013
                • 2639

                #14047
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                رادیو فردا:

                دور جدید گفتگوهای هسته ای میان وزرای خارجه ایران و آمریکا صبح پنجشنبه از سر گرفته شد...

                دور جدید گفتگوهای هسته ای میان هیئت‌های نمایندگی ایران و آمریکا روز پنجشنبه در لوزان سوئیس از سر گرفته شد.

                محمد جواد ظریف و جان کری، وزرای خارجه ایران و آمریکا به همراه معاونانشان در این دور از مذاکرات حضور دارند.

                یک از مقامهای ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفته که واشنگتن باور دارد که تا پایان سه شنبه آینده دو طرف می توانند به توافق دست یابند.

                علی اکبر صالحی، رییس آژانس انرژی اتمی ایران که در این دور از مذاکرات نیز شرکت دارد به خبرنگاران گفته که دو طرف در زمینه های فنی به فهم مشترک رسیده اند.

                ایران و گروه ۵ بعلاوه یک پایان ماه مارس یعنی کمتر از یک هفته دیگر را بعنوان ضرب‌الاجل خود برای رسیدن به توافقی کلی تعیین کرده‌اند و قرار است تا سه ماه دیگر به توافقی نهایی و کلی برسند...

                Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
                انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                نظر

                • alireza51
                  عضو فعال
                  • Feb 2013
                  • 1205

                  #14048
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  علیرغم توافق پشت پرده صورت گرفته، موضوعات جدیدی گاها مطرح می شود.


                  یک مسئول آمریکایی از احتمال توافق هسته‌ای تا روز سه‌شنبه خبر داد.


                  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ژنو، یک مسئول آمریکایی بامداد روز پنجشنبه و پس از ورود جان کری وزیر امور خارجه این کشور به لوزان لوئیس برای ازسرگیری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران، اعلام کرد ممکن است تا روز سه‌شنبه توافقی در این زمینه حاصل شود.
                  جان کری وزیر خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه برای مذاکرات هسته ای ایران وارد سوییس شد.
                  همچنین یک مقام ارشد آمریکایی گفت آمریکا از قدرت‌های جهانی می‌خواهد پیش از 31 مارس، تفاهمی سیاسی با جزئیات مشخص با ایران منعقد کنند تا راه برای توافقی بلندمدت هموار شود.
                  وی همچنین تلویحا گفت واشنگتن ممکن است درباره چارچوب این توافق انعطاف نشان دهد.
                  این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که در هواپیمای جان کری وزیر خارجه آمریکا عازم دور تازه‌ای از گفتگوهای هسته‌ای در لوزان سوئیس با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران بود در گفتگو با خبرنگاران گفت آمریکا برای تکمیل توافق صرفا به خاطر ضرب‌الاجل موجود عجله نخواهد کرد.
                  وی گفت هرگونه توافق بر سر چارچوب توافق هسته‌ای باید وجوه اصلی توافق هسته‌ای با ایران را در نظر بگیرد.


                  رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در جمع خبرنگاران گفت: نسبت به حصول راه حل خوشبین بوده و الان هم خوشبین هستم.

                  به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما به لوزان ,علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران افزود:به فهم مشترک در زمینه های فنی رسیده ایم که این فهم مشترک در اینده برای رسیدن به توافق اصلی کمک کننده است.
                  وی افزود: پیش بینی این مسئله که این دور به جایی برسیم سخت است، اما در تمام مسائل فنی در حال رسیدن به یک فهم مشترک هستیم.
                  صالحی با اشاره به جلسه امروز بین وزرای خارجه ایران و آمریکا بیان کرد: در جلسه صبح یک بار همه موضوعات را مرور می کنیم تا ببینیم چه مواردی نیاز به بحث بیشتر دارد
                  عمر خیلی کوتاه است.

                  نظر

                  • *سامان*
                    عضو فعال
                    • May 2011
                    • 4691

                    #14049
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    خب فابيوس شنبه ميره لوزان

                    منتظر بقيه هم بايد باشيم


                    وزیر خارجه فرانسه روز شنبه به لوزان می‌رود


                    وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد لوران فابیوس روز شنبه برای مشاركت در مذاكرات هسته‌ای، راهی سوئیس می‌شود.
                    آخرین ویرایش توسط *سامان*؛ 2015/03/26, 16:36.
                    مرا گر دولت عالم ببخشند .... برابر با نگاه مادرم نيست


                    نظر

                    • parham82
                      ستاره دار(7)
                      • Jun 2011
                      • 509

                      #14050
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      جناب صمیمی
                      لطفا اون شعار زیر پست هاتون رو حذف کنید
                      واسه یه ایرانی افت داره
                      طاس اگر نيك نشيند همه كس نراد است
                      @signal1357
                      سیگنالهای خرید روزانه تلگرامی در پرهام سیگنال

                      نظر

                      • *سامان*
                        عضو فعال
                        • May 2011
                        • 4691

                        #14051
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        وزارت خارجه چین اعلام کرد که «وانگ یی» وزیر خارجه چین یکشنبه برای پیوستن به مذاکره‌کنندگان به لوزان خواهد رفت.
                        مرا گر دولت عالم ببخشند .... برابر با نگاه مادرم نيست


                        نظر

                        • amirabbas2011
                          عضو فعال
                          • Nov 2013
                          • 651

                          #14052
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          مقام نزديک به تيم مذاکره کننده غربي:درصورت توافق،تحريم هاي سازمان ملل عليه ايران به سرعت برداشته مي شوند


                          برنا/ يک مقام نزديک به تيم مذاکره کننده غربي گفت: در صورت توافق، تحريم هاي سازمان ملل عليه ايران به سرعت برداشته مي شوند و تحريم هاي کنگره آمريکا عليه ايران که مربوط به مسائل هسته اي باشد نيز به حالت تعلق در مي آيند

                          يک مقام نزديک به تيم مذاکره کننده غربي که خواست نامش فاش نشود، در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار برنا با اعلام اين خبر گفت:ما به تفاهم سياسي بسيار نزديک هستيم و حالا وقت آن رسيده پيشرفت جدي در مذاکرات را به همه نشان دهيم.بر اساس توافقي که در وين انجام داديم بايد در اين مقطع به يک تفاهم سياسي برسيم که در شرايط فعلي بسيار نزديک به آن هستيم و احتمالا طي چند روز آينده در بيانيه مشترک اين تفاهم را اعلام خواهيم کرد.

                          وي افزود: با توجه به شرايطي که وجود دارد جمهوري اسلامي ايران محدوديت هاي زمان بندي شده را در برنامه هسته اي خواهد پذيرفت و بخشي از پلوتنيوم غني سازي خود را به يک کشور ديگر انتقال مي دهد و در مراکز خاص نگهداري مي کند تا اعتماد عمومي جلب شود،اين محدوديت زمان بندي دارد و ايران پس از آن مي تواند برنامه عادي هسته اي خود را مي تواند از سر بگيرد.طرف غربي هم بلافاصله تحريم هاي سازمان ملل را قطع مي کند و رييس جمهوري آمريکا نيز تحريم هاي کنگره را تا پايان مدت تعيين شده به تعليق در خواهد آورد.
                          اين مقام غربي تصريح کرد:هر توافقي صورت گيرد در سازمان ملل به عنوان سند ثبت خواهد شد و همه کشورها موظف به رعايت مفاد آن هستند.

                          وي با اشاره به لزوم پيوستن ايران به پروتکل الحاقي تصريح کرد:سازمان انرژي هسته اي وظيفه دارد در اين مدت به بازرسي هاي مداوم اقدام کند و رفتار ايران در زمان تعيين شده مورد راستي آزمايي قرار گيرد.
                          اين مقام غربي در پاسخ به اين سوال که نمايندگان کنگره آمريکا مخالف توافق هستند و آيا امکان دارد پس از تغيير رييس جمهوري آمريکا اين توافق نقض شود گفت:بايد بدانيد در اين مذاکرات شش قدرت با ايران توافق مي کنند نه ايالات متحده و همه ملزم به اجراي توافق هستند.لغو تحريم ها اگر در توافق نهايي وجود داشته باشد همه ملزم هستند اين قانون را رعايت کنند،ضمن اينکه طرف غربي تنها تحريم هايي را لغو مي کند که به خاطر موضوع هسته اي وضع شده اند و ساير تحريم ها همچنان پابرجا خواهند بود.

                          نظر

                          • H.samimi
                            عضو فعال
                            • Jan 2014
                            • 2092

                            #14053
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            در اصل توسط parham82 پست شده است View Post
                            جناب صمیمی
                            لطفا اون شعار زیر پست هاتون رو حذف کنید
                            واسه یه ایرانی افت داره
                            آیا ایرانی مونده؟
                            که ایرانی وجود داشته باشه؟
                            به هر حال در موردش فکر میکنم با سپاس

                            نظر

                            • H.samimi
                              عضو فعال
                              • Jan 2014
                              • 2092

                              #14054
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


                              فارس گزارش می‌دهد
                              یک سال و نیم با رایزنی‌های هسته‌ای
                              شهر لوزان برای دومین بار طی یک هفته اخیر و از شب گذشته (چهارشنبه) میزبان دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای به منظور حصول توافق جامع هسته‌ای است.





                              به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، اوایل شهریور ماه سال 1392 بود که وزرای خارجه ایران و 6 کشور (آلمان، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و آمریکا) به همراه کاترین اشتون مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توافق کردند که به منظور حل موضوع هسته‌ای ایران مذاکره کنند و پس از آن بود که میز این مذاکرات در شهر ژنو چیده شد.رایزنی‌ها برای حل این موضوع که به گفته محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران بحران غیر ضروری بود، با پیشنهاد ایران به گروه 1+5 مبنی بر «پایانی بر یک بحران غیرضروری، آغازی برای افق‌های جدید» در شهر ژنو آغاز و سه بار این شهر میزبان این گفت‌وگوها بود و در حالی که قرار بود در ژنو 2 توافقی در این زمینه حاصل شود، ولی به دلیل زیاده‌خواهی‌های فرانسه و با وجود اینکه وزرای خارجه 6 کشور به ژنو آمده بودند تا کار را یکسره کنند، ولی همه به پایتخت‌ها بازگشتند و اعلام شد که دوباره به ژنو برمی‌گردند و در نهایت در ساعت سه بامداد روز یکشنبه سوم آذر ماه آن هم بعد از پنج روز مذاکره نفس گیر توافق ژنو با عنوان «برنامه اقدام مشترک» Joint Plan of Action حاصل شد و ظریف در نشستی خبری در پایان این توافق، آمادگی ایران را برای گفت‌وگو درباره گام پایانی توافقنامه ژنو اعلام کرد. در مقدمه توافق ژنو (برنامه اقدام مشترک) آمد: هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه‌حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می‌کند تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته‌ای نیست. راه‌حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی‌ها می‌انجامد. این راه‌حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به طور کامل از حقوق خود در بهره گیری از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود. این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیت‌های عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای می‌باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی‌گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش‌های آن توافق حاصل شود. این راه‌حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می‌باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران می‌انجامد.در این توافقنامه اعلام شد که گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می‌باشد. در این دوره همه اعضاء، با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد. پس از آنکه این توافقنامه در سی ام دی ماه سال 1392 وارد مرحله اجرا شد، کلید رایزنی‌ها برای حصول توافق جامع هسته‌ای در شهر وین زده شد و اولین دور این گفت‌وگوها 29 بهمن ماه همان سال به مدت سه روز در وین برگزار و این شهر هفت بار دیگر نیز میزبان این گفت‌وگوها بود. در مجموع ایران و 6 کشور 10 دور درباره راه‌حل جامع هسته‌ای به گفت‌وگو نشستند که یک دور از این گفت‌وگوها در نیویورک و در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل و یک دور نیز در شهر مسقط پایتخت عمان برگزار شد.در پنجمین دور مذاکرات که از 27 خرداد 1393 در وین برگزار شد کار نگارش متن پیش‌نویس توافقنامه جامع هسته‌ای (برنامه جامع اقدام مشترک) آغاز شد و ظریف در پایان این مذاکرات اعلام کرد: در این دور از مذاکرات وارد مرحله نگارش شدیم. البته هنوز نمی‌توانیم بگوییم متن مشترکی وجود دارد. در بعضی موارد ممکن است روی قسمت‌هایی از متن توافق وجود داشته باشد، اما در بسیاری از موارد، اختلاف نظر هم در مورد محتوا و هم در مورد نحوه نگارش وجود دارد. ما در موضوعات اساسی هنوز به تفاهم نرسیدیم، در برخی موارد می‌توانیم زمینه‌هایی برای دستیابی به تفاهم ببینیم.در ششمین دور مذاکرات که در تیرماه 93 در وین برگزار شد بعد از حدود دو هفته رایزنی طرفین به این نتیجه رسیدند که به دلیل اختلافات موجود حصول توافق امکانپذیر نیست و رایزنی‌ها به منظور تمدید مذاکرات و شرایط و زمان آن آغاز شد و با رایزنی ظریف و اشتون آغاز و به رایزنی چندین ساعته ایران و آمریکا انجامید و در ساعت 30 دقیقه بامداد شنبه 28 تیرماه به وقت محلی اعلام شد که مذاکرات برای چهار ماه (3 آذر ماه 93) تمدید شد. دور هفتم مذاکرات جامع هسته‌ای در نیویورک و دور هشتم در عمان برگزار و شهر وین هم میزبان دور دهم مذاکرات بود که در این مذاکرات هم به دلیل اختلافات موجود توافقی حاصل نشد و سوم آذر ماه (زمان ضرب الاجل چهار ماهه توافق ژنو) طرفین توافقنامه ژنو را برای هفت ماه (نهم تیر 1394) تمدید کرده و البته تأکید کردند که همه تلاش خود را صورت خواهند داد تا ظرف چهار ماه مذاکرات به نتیجه برسد. در بیانیه‌ای که توسط ظریف و اشتون در سوم آذر ماه قرائت شد، آمده است: «ما و وزرای خارجه کشورهای 1+5، توافق کرده‌ایم که تلاش‌های دیپلماتیک خود را ادامه دهیم. تصمیم گرفته‌ایم که مفاد برنامه اقدام مشترک را تا نهم تیر ماه سال 1394 تمدید کنیم تا امکان مذاکرات بیشتر فراهم شود. ما قصد داریم که با استفاده از شتاب ایجاد شده کنونی، مذاکرات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حداکثر طی چهار ماه نهایی کنیم و در صورت ضرورت از زمان باقی‌مانده تا نهم تیر ماه به منظور نهایی کردن هرگونه تعهدات کار فنی و یا نگارشی احتمالی باقی مانده استفاده کنیم. ایران و کشورهای 1+5 مجدداً تاکید می‌کنند که کماکان تعهدات خود در برنامه اقدام مشترک را به صورت موثر و به موقع اجرا خواهند کرد.»پس از آن بود که رایزنی‌هایی در شهرهای ژنو، زوریخ، استانبول، مونیخ، مونترو و لوزان برگزار و وزیر خارجه چین در سفر به تهران با ظریف در خصوص برنامه هسته‌ای به گفت‌وگو پرداخت.نگاهی کوتاه به رایزنی‌ها پس از تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو* ژنو یکاولین دور مذاکرات درباره راه‌حل جامع هسته‌ای پس از تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو از 24 آذر ماه به مدت سه روز در شهر ژنو برگزار شد.تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست سید عباس عراقچی بامداد دوشنبه 24 آذر به منظور شرکت در این مذاکرات و انجام رایزنی‌ها در راستای حصول توافق جامع راهی ژنو شد و طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه 24 و 25 آذر ماه تیم مذاکره کننده ایرانی با هیأت آمریکایی طی سه دور و جمعاً 12 ساعت در سطح معاونان و کارشناسان به گفت‌وگو پرداخت و آنگونه که سید عباس عراقچی اعلام کرد مذاکرات مفصلی درباره همه موضوعات انجام شد.هیأت ایرانی همچنین در ادامه رایزنی‌ها با هیأت‌های 1+5 در 25 آذر ماه به مدت 2 ساعت با هیأت فرانسوی به ریاست «نیکلای دوریویر» به گفت‌وگو پرداخت و یازدهمین نشست عمومی ایران و 1+5 نیز 26 آذر ماه در این شهر برگزار شد.تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان همچنین با نمایندگان روسیه و چین در گروه 1+5 به صورت دوجانبه به رایزنی پرداخت و پس از آن در نشستی چهارجانبه با سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلستان) به گفت‌وگو پرداخت.* ژنو دودومین رایزنی‌های هسته‌ای پس از تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو باز هم در شهر ژنو برگزار شد و البته این بار در سطحی بالاتر بین محمدجواد ظریف و جان کری و البته بین ظریف و وزرای خارجه آلمان و فرانسه و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا. محمدجواد ظریف بدین منظور در رأس تیم مذاکره کننده هسته‌ای روز چهارشنبه 24 دی ماه وارد شهر ژنو شد و در همان روز گفت‌وگوهای فشرده‌ هشت ساعته‌ای را در چند نوبت به همراه معاونانش با جان کری داشت.مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان پنجشنبه ژنو را به مقصد برلین ترک کرد و در آنجا با فرانک والتر اشتاین مایر همتای آلمانی در خصوص مناسبات دوجانبه و تحولات مرتبط با مذاکرات هسته‌ای به گفت‌وگو نشست. وزرای امور خارجه ایران و آلمان در این دیدار بر لزوم دسترسی هر چه سریعتر به توافق جامع با لحاظ کردن ملاحظات و نقطه نظرات اساسی دو طرف تاکید کردند.رئیس دستگاه دیپلماسی ایران سپس راهی بروکسل شد و با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفت‌وگو کرد و روز جمعه هم به پاریس رفت و قبل از دیدار با لوران فابیوس همتای فرانسوی، گفت‌وگویی یک ساعته با جان کری که در پاریس به سر می‌برد انجام داد و سپس با فابیوس دیدار کرد و مجدداً به ژنو بازگشت.وزیر خارجه ایران در پاریس اعلام کرده بود که در ژنو گفت‌وگوی تلفنی با همتایان خود در 1+5 خواهد داشت که در همین راستا با فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس به رایزنی تلفنی در خصوص آخرین تحولات هسته‌ای پرداخت.معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا و کارشناسان دو طرف نیز به رایزنی در طی این چند روز پرداختند و معاونان ظریف همچنین با هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی دیدار و گفت‌وگو کردند و با سرگئی ریابکوف نماینده روسیه در گروه 1+5 به رایزنی پرداختند.نشست عمومی دوازدهمین دور مذاکرات ایران و 1+5 درباره راه‌حل جامع هسته‌ای نیز 28 دی ماه در سطح معاونان و در شهر ژنو برگزار شد.*زوریخبه فاصله 5 روز بعد در سوم بهمن ماه در زوریخ ظریف و کری در حاشیه چهل و پنجمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به مدت نیم ساعت گفت‌وگو کردند و سومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در سطح معاونان نیز روزهای سوم و چهارم بهمن ماه برای اولین بار در شهر زوریخ سوئیس برگزار شد.البته در همان هفته نیز رایزنی تلفنی بین سید عباس عراقچی و سرگئی ریابکوف معاونان وزرای خارجه ایران و روسیه انجام شد.*استانبولدر زوریخ عنوان شد که قرار است هیأت مذاکره کننده ایرانی در آخر هفته با نمایندگان سه کشور اروپایی در 1+5 به گفت‌وگو بپردازد. البته این بار رایزنی‌ها به استانبول منتقل شد و ایران و سه کشور اروپایی در سطح معاونان و کارشناسان پنجشنبه نهم بهمن ماه به مدت هشت ساعت و نیم در شهر استانبول به گفت‌وگو درباره راه‌حل جامع هسته‌ای پرداختند و هیأت مذاکره کننده ایران و آلمان نیز رایزنی دوجانبه‌ای داشتند.* مونیخدر طی این مدت اخباری مطرح می‌شد مبنی بر اینکه قرار است دور بعدی مذاکرات ایران و 6 کشور در سطح وزرای خارجه در حاشیه پنجاه و یکمین نشست امنیتی مونیخ در این شهر برگزار شود، البته رایزنی‌هایی در حاشیه این اجلاس بین ظریف و همتایان اروپایی و آمریکا انجام شد، ولی چین غایب این نشست بود. در همین راستا ظریف به همراه تیم مذاکره کننده ایرانی 17 بهمن ماه و برای شرکت در پنجاه و یکمین نشست امنیتی مونیخ راهی این شهر شد و از روز جمعه (17 بهمن ماه) دو بار با کری به مدت چهار ساعت به گفت‌وگوی هسته‌ای پرداخت و در روزهای جمعه و شنبه ضمن دیدار و گفت‌وگو با فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان با سرگئی لاوروف، فیلیپ هاموند و لوران فابیوس وزرای خارجه روسیه، انگلستان و فرانسه نیز ملاقات و در خصوص مذاکرات هسته‌ای و تحولات روابط دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران همچنین با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.*تهرانوانگ یی وزیر خارجه چین نیز 25 بهمن ماه به منظور دیدار و گفت‌وگو با ظریف و در پاسخ به دعوت رسمی وزیر خارجه ایران وارد تهران شد و 26 بهمن ماه نیز مذاکراتی مفصل درباره برنامه هسته‌ای با همتای ایرانی خود داشت و نماینده چین در گروه 1+5 نیز به صورت جداگانه با سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای به گفت‌وگو پرداخت.* ژنوطرفین در مونیخ تأکید کردند که گفت‌وگوها ادامه خواهد یافت، ولی جزئیاتی درباره زمان و مکان منتشر نشد تا اینکه دو روز مانده به دور بعدی مذاکرات، اعلام شد که این بار هم گفت‌‌وگوها در شهر ژنو خواهد بود و جمعه اول اسفند ماه نیز باز این شهر میزبان رایزنی‌های ایران و آمریکا در سطح معاونان بود و ظریف و کری روز‌های یکشنبه و دوشنبه (سوم و چهارم اسفند ماه) در این شهر با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند و برای اولین بار نیز علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در این گفت‌وگوها حضور داشتند و البته رایزنی‌های دوجانبه‌ای نیز با یکدیگر داشتند. در این دور از گفت‌وگوها حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور کشورمان نیز حضور داشت. نشست عمومی سیزدهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای ایران و 1+5 با حضور هیأت‌های مذاکره کننده ایران و 6 کشور (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و آلمان) نیز چهارم اسفند ماه در سطح معاونان در دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در ژنو برگزار و حدود یک ساعت و نیم به طول انجامید.ظریف در پایان این رایزنی‌ها به عراق سفر کرد و روز سه‌شنبه پنجم اسفند ماه نیز سید عباس عراقچی برای دیدار و گفت‌وگو با یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به وین سفر کرد و به مدت 2 ساعت با آمانو درباره همکاری‌های ایران و آژانس به گفت‌وگو پرداخت و توافق شد هیأتی از آژانس به ریاست معاون آمانو 18 اسفند ماه به تهران سفر کند.*مونترودور بعدی مذاکرات این بار در مونترو سوئیس برگزار شد و به همین منظور یازدهم اسفند ماه نیز ظریف و تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران برای حضور در دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای راهی سوئیس شدند و ظریف در ابتدا به ژنو رفت و ضمن شرکت در بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل با سرگئی لاوروف همتای روس خود نیز دیدار و درباره برنامه هسته‌ای و همچنین مناسبات دوجانبه گفت‌وگو کرد و پس از آن راهی مونترو شد.معاونان ظریف و کری نیز از بعدازظهر دوشنبه (11 اسفند ماه) گفت‌وگوهایشان را با حضور صالحی و مونیز آغاز کردند و پس از آنکه وزرای خارجه 2 کشور به مونترو آمدند، گفت‌وگوها نیز در سطح وزرا و با حضور صالحی و مونیز و معاونان برگزار شد.رایزنی‌های فشرده هسته‌ای در مونترو در راستای حصول توافق جامع هسته‌ای چهار روز به طول انجامید و 14 اسفند ماه نیز چهاردهمین نشست عمومی ایران و 1+5 نیز در این شهر برگزار و در پایان قرار شد دور بعدی رایزنی‌های هسته‌ای 10 روز دیگر (24 اسفند ماه) برگزار شود که یک هفته بعد اعلام شد این رایزنی‌ها در لوزان سوئیس خواهد بود. جان کری نیز پس از مونترو راهی ریاض شد و با ملک سلمان پادشاه عربستان و سعود الفیصل دیدار و آنها را در جریان روند مذاکرات قرار داد.*لوزان یکشهر لوزان از 24 تا 29 اسفند ماه به مدت 6 روز میزبان آخرین دور رایزنی‌های ایران و آمریکا بود و البته روز سه‌شنبه 25 اسفند ماه نیز نمایندگان سایر کشورهای عضو 1+5 راهی لوزان شدند و دیدارهایی با هیأت مذاکره کننده ایران داشتند. اولین روز گفت‌وگوها در لوزان بین صالحی و مونیز و با حضور معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا برگزار شد و پس از آن هم نشست در سه سطح صالحی و مونیز،‌ معاونان و کارشناسان ادامه یافت.قرار بود یکشنبه شب ظریف و کری با هم دیدار کنند که به دلیل ورود با تأخیر کری به لوزان و به پیشنهاد هیأت ایرانی، مذاکره به صبح دوشنبه موکول شد. ظریف و کری به همراه صالحی، مونیز، معاونان و اشمیت و فریدون به گفت‌وگو پرداختند که 5 ساعت به طول انجامید و البته دقایق پایانی مذاکرات به گفت‌وگوی دوجانبه کری و ظریف انجامید.بعدازظهر دوشنبه 25 اسفند ماه نیز ظریف به همراه عراقچی و روانچی به دعوت قبلی موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به بروکسل رفت و رایزنی دوجانبه با موگرینی داشت. در این دیدار آخرین تحولات مربوط به روند مذاکرات هسته‌ای، روابط ایران و اتحادیه اروپا و تحولات منطقه مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.ظریف در این دیدار عنوان کرد: باید درباره راه‌حل‌ها صحبت، روی آنها توافق و سپس نگارش را آغاز کنیم و روی هیچ موضوعی توافق نخواهد شد؛ مگر اینکه روی تمام موضوعات توافق شود.موگرینی هم گفت:‌ همه باید تلاش کنند تا فاصله‌های موجود در مذاکرات را کاهش دهند و شخصاً در این زمینه تلاش می‌کنم.رئیس دستگاه دیپلماسی ایران پس از آن با فیلیپ هاموند همتای انگلیسی خود به گفت‌وگو پرداخت و آخرین رایزنی، نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، انگلستان، آلمان و فرانسه با حضور موگرینی بود.ظریف سپس به لوزان بازگشت و مذاکرات از روز دوشنبه در سطوح مختلف ادامه یافت.پنجشنبه شب اخباری شنیده شد در خصوص حضور وزرای خارجه سه کشور اروپایی در لوزان و البته عنوان شد که حضور وزرای خارجه روسیه و چین هنوز قطعی نشده و در عین حال گفته شد که حضور وزرا به معنای حصول توافق نیست و به منظور انجام رایزنی‌های بیشتر و اطلاع از روند گفت‌وگوهاست. البته جمعه اعلام شد که وزرا به لوزان نمی‌آیند و قرار است کری به برلین برود و با سه وزیر اروپایی دیدار کند، ولی بعداً عنوان شد که لندن محل این گفت‌وگوها خواهد بود. به گزارش فارس، پیام نوروزی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به مردم ایران در آستانه نوروز واکنش ظریف را در پی داشت. اوباما در این پیام گفت:‌ «پیام من به شما ملت ایران این است که ما باید با هم با صدای بلند بر آینده‌ای که برای‌ آن تلاش می‌کنیم پافشاری کنیم. امسال بهترین فرصت را در دهه‌ها برای تلاش برای آینده‌ای متفاوت میان دو کشور داریم. دستیابی به توافق هسته‌ای در باز کردن درها به سوی آینده‌ای بهتر برای شما که چیزهای زیادی را به جهان ارائه کردید، سهم خواهد داشت.»ظریف هم صبح جمعه در واکنش به این پیام در صفحه توئیتر خود نوشت: «مردم ایران تصمیم خود را گرفته‌اند، «تعامل با عزت». زمان آن رسیده که آمریکا و متحدانش انتخاب کنند «فشار یا توافق.»»پس از انتشار خبر درگذشت والده رئیس جمهور کشورمان در صبح جمعه هم جان کری، مونیز و شرمن با حضور در محل اقامت هیأت ایرانی در لوزان و دیدار با حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور، به وی تسلیت گفتند.به گزارش فارس، با اینکه برخی خبرها حاکی از آن بود که احتمالاً این دور از گفت‌وگوها تا یکشنبه به طول خواهد انجامید، ولی ظهر جمعه اعلام شد که این دور از گفت‌وگوها جمعه بعدازظهر برای انجام رایزنی‌های آمریکا و طرف‌های اروپایی پایان می‌یابد و دوباره چهارشنبه 5 فروردین از سر گرفته می‌شود و آخرین دیدار روز پایانی مذاکرات لوزان، رایزنی ظریف و کری به همراه صالحی و مونیز و معاونان بود و پس از آن تیم مذاکره کننده ایرانی راهی تهران شد.سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌‌ای کشورمان بعدازظهر جمعه و قبل از نهمین دور رایزنی‌های ظریف و کری درباره مذاکرات لوزان گفت: طی چند روز گذشته مذاکرات بسیار جدی و فشرده‌ای بین هیئت‌های ایران و 1+5 صورت گرفته و اکنون زمانی است که نیاز به رایزنی‌ها و هماهنگی‌های بیشتری وجود دارد؛ به همین منظور وزرای خارجه آمریکا و کشورهای اروپایی دیدار خواهند کرد.اظهارات مقامات حاضر در مذاکرات لوزان در این چند روز حاکی از پیشرفت بود. ظریف هم اول فروردین ماه در صفحه فیس بوکش و در اولین پیام نوروزی نوشت: راه‌حل‌های مناسب فنی و سیاسی برای موضوعاتی که در گذشته غیر قابل حل بود، پیدا شده است. آمادگی ادامه مذاکره را داشتیم، ولی طرف‌های مقابل به زمان بیشتری برای هماهنگی نیاز داشتند.وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: مذاکرات این دور، سخت و فشرده؛ اما مفید و راهگشا بود. به لطف خدا و با تلاش، نوآوری و همفکری مسئولان و کارشناسان وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی و دیگر دستگاه‌ها، راه‌حل‌های مناسب فنی و سیاسی برای موضوعاتی که غیرقابل حل می‌نمود، پیدا شده است.»ظریف ادامه داد: «اعضای هیئت مذاکره کننده آمادگی داشتند که حتی در روزهای تعطیل نوروز نیز مذاکرات را برای نهایی کردن جزئیات راه حل‌ها ادامه دهند. ولی طرف‌های مذاکره ما به زمان بیشتری برای هماهنگی داخلی بین اعضای 1+5 نیاز داشتند که در برخی موارد به دلیل تنوع منافع و گرایش‌های سیاسی و یا مسائل فردی و شخصیتی حتی از مذاکرات اصلی نیز حساس‌تر می‌شود.»وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: قرار است چهارشنبه برای ادامه و انشاءالله نهایی کردن جزئیات راه‌حل‌ها بازگردیم.مقامات ایرانی همواره اعلام کرده‌اند که در صورت وجود اراده سیاسی در طرف مقابل حصول نتیجه ممکن است. اعضای تیم مذاکره کننده ایرانی در اظهارنظرهای مختلف تأکید کرده‌اند که تلاش داریم که درباره موضوعات مختلف به راه‌حلی عاقلانه و عادلانه با کشورهای 1+5 برسیم و آن را مکتوب کنیم و البته هر گونه توافقی باید بر سر همه موضوعات و شامل جزئیات و کلیات و یک مرحله‌ای باشد.«جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا نیز شنبه اول فروردین در نشست خبری در لوزان سوئیس گفت که پیشرفت‌های واقعی در مذاکره مستقیم با محمدجواد ظریف حاصل شده ولی آمریکا برای توافق، عجله‌ای ندارد.کری هم شنبه بعدازظهر اول فروردین ماه 94 به لندن رفت و با سه همتای اروپایی و موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و در پایان بیانیه مشترکی صادر شد.این بیانیه بر «پیشرفت‌های محسوس» در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 تأکید کرد و افزود: هنوز موضوعات مهمی هستند که باید حل شوند.*لوزان دودور جدید رایزنی‌های هسته‌ای برای حصول راه‌حل جامع هسته‌ای از چهارشنبه شب (پنجم فروردین) در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شده و امروز نیز در این شهر در جریان است و احتمالاً تا یکشنبه 9 فروردین به طول خواهد انجامید.به گزارش فارس، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ترک تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: همواره گفته‌ایم گروه 1+ 5 به ویژه طرف غربی این گروه باید تصمیم خود را بگیرند که آیا یک راه حل مبتنی بر مذاکره می‌خواهند یا می‌خواهند به فشار ادامه دهند؟ وی افزود: این دوره از مذاکرات بسیار حساس است به ویژه با توجه به اینکه به تاریخ‌هایی که از قبل برای رسیدن به چارچوب‌ها تعیین کرده بودیم، نزدیک شدیم.
                              وی گفت: در دور قبل توانستیم درباره راه‌حل‌های مختلف برای موضوعاتی که باقی مانده از قبیل غنی‌سازی، تحقیق و توسعه، فردو، رفع همه تحریم‌ها و برنامه زمان بندی و همچنین زمان اجرای این توافق‌ها بحث کنیم و توانستیم در مواردی هم به راه حل‌ها بسیار نزدیک شویم.مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران همچنین عنوان کرد: احتمال اینکه در پایان هفته یا شنبه هفته آینده سایر وزرای گروه 1+5 به مذاکرات بپیوندند کاملاً وجود دارد.وزارت خارجه فرانسه امروز اعلام کرد که لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز شنبه برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای، به شهر لوزان سوئیس سفر خواهد کرد.ظریف گفت: این آمادگی را داریم که به استقبال موضوعات برویم و موضوعات را با اراده سیاسی که در جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راه حل وجود دارد، حل کنیم.انتهای پیام/

                              نظر

                              • H.samimi
                                عضو فعال
                                • Jan 2014
                                • 2092

                                #14055
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1



                                حسن روحانی و فرانسوا اولاند تلفنی گفت‌وگو کردند
                                کاخ الیزه اعلام کرد که روسای جمهور ایران و فرانسه پنج‌شنبه شب تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند.





                                به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کاخ الیزه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که فرانسوا اولاند و حسن روحانی روسای‌جمهور فرانسه و ایران امشب تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند.بنا بر اعلام پاریس، این تماس به درخواست طرف ایرانی صورت گرفته است.به نوشته خبرگزاری رویترز، اولاند پس از این گفت‌وگو بار دیگر بر لزوم حصول توافق هسته‌ای که «از دستیابی ایران به سلاح» جلوگیری کند، تأکید کرده است.دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 از امروز با دیدارهای وزیران خارجه ایران و آمریکا در شهر لوزان سوئیس آغاز شده است. گفته می‌شود فرانسه در این مذاکرات سخت‌ترین موضع را در میان 6 کشور اتخاذ کرده است.قرار است لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز شنبه به مذاکرات بپیوندد.انتهای پیام/ق

                                نظر

                                در حال کار...
                                X