آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • H.samimi
    عضو فعال
    • Jan 2014
    • 2092

    #14071
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    عراقچی: مذاکره فقط درباره موضوع هسته ای/ شنیده ایم وزیران 1+5 می آیند

    لوزان - ایرنا - سید عباس عراقچی گفت که مذاکره کنندگان ایرانی فقط دربار موضوع هسته ای در لوزان گفت و گو می کنند و موضوعات دیگر همچون تحولات یمن در دستور کار آنها نیست.


    عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران عصر پنج شنبه پیش از شروع نشست معاونان وزیران خارجه ایران و امریکا به همراه معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سوالی درباره احتمال حضور وزیران خارجه 1+5 در لوزان در روز شنبه گفت: خبر رسمی در این زمینه نداریم ، شاید بیایید ولی حضورشان منوط به پیشرفت مذاکرات است.

    عراقچی گفت: بحث ها مجددا شروع شده و موضوعات مختلفی همچون تحریم ها و موضوعات هسته ای در دستور کار است. مذاکرات در سطح کارشناسی و معاونان جریان دارد و امیدوارم ظرف امروز و فردا پیشرفتی حاصل شود.

    مذاکرات هسته ای ایران و امریکا با حضور نماینده اتحادیه اروپا از روز پنج شنبه در لوزان سویس آغاز شده و انتظار می رود که روز شنبه به پایان برسد.

    1553

    نظر

    • H.samimi
      عضو فعال
      • Jan 2014
      • 2092

      #14072
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      در این دور از مذاکرات قرار است چه اتفاقاتی بیفتد؟

      سیاست > دیپلماسی - دور تازه مذاکرات ایران و گروه کشورهای ۵+۱ در لوزان سوئیس با امیدهای جدی آغاز شده است.

      سعید جعفری پویا - لوزان
      هر چقدر اتریش طرفین را به تمدید می رساند سوئیس، ایران و غرب را به امضای توافق نزدیک می‌کند. دور تازه مذاکرات ایران و گروه کشورهای ۵+۱ در حالی در لوزان سوئیس آغاز شده که امیدها بیش از همیشه برای حصول نتیجه‌ای واقعی و مثبت میان طرفین دیده می‌شود.
      ایران و آمریکا در دور پیشین مذاکرات که تا آخرین روزهای سال ۹۳ هم به طول انجامید توانستند گام‌های بلندی را بردارند و به بیان دکتر ظریف، اختلافاتی که بدون راه حل به نظر می‌رسیدند، حل شوند. با آن پیشینه، دوباره دو طرف به لوزان سوئیس آمدند تا بار دیگر مقابل یکدیگر بنشینند و اختلافات باقی مانده را حل و فصل کنند. اما در این دور قرار است چه اتفاقاتی بیفتد؟
      سناریو اول، رسیدن به راه حل‌ها
      بهترین سناریو ممکن برای پایان این دور از مذاکرات دستیابی به راه حل ها در تمام حوزه‌های اختلاف است. بدین معنا که طرفین پس از گذر از ضرب‌العجل پایان مارس برای تمام مسائلی که دیدگاه‌های متفاوتی دارند، راه حلی هم روی میز داشته باشند. یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در این رابطه به من می‌گوید ما تقریبا روی برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی از قبیل فروش نفت، بانک مرکزی، بیمه و تمام موارد اقتصادی که به دلیل برنامه هسته‌ای بر کشور تحمیل شده با طرف غربی به توافق رسیده‌ایم. بر این اساس تمام این تحریم‌ها به یکباره و پس از امضای توافق جامع برداشته خواهند شد. این دیپلمات برجسته کشورمان همچنین می‌افزاید البته هنوز اختلافاتی هم باقی مانده که از آن جمله می‌توان به بحث ذخیره اورانیوم غنی‌سازی، نحوه غنی سازی و همچنین بازه زمانی این توافق و البته تحریم‌های غیر اقتصادی نشات گرفته از برنامه هسته‌ای ایران هم اشاره کرد. بر این اساس هرچند به نظر می‌رسد گام‌های اساسی در خصوص حوزه‌های اختلاف برداشته شده و مراحل کوچک‌تر باقی مانده اما گاهی همین اختلافات کم‌اهمیت‌تر هم برای بر هم خوردن معامله کافی است.
      اما اگر در مذاکرات پایان مارس ایران و ۵+۱ بر سر این مسائل کم اهمیت‌تر هم به توافق برسند چارچوب کلی کار بدین صورت خواهد بود که دو طرف اعلام می‌کنند، برای تمام موارد اختلاف به راه حل دست یافته‌اند و طی بازه زمانی نهایتا سه ماهه این راه حل‌ها را مکتوب خواهند کرد. در نتیجه امضای توافق جامع هرچند کاملا ممکن می‌شود اما به مکتوب کردن این راه حل‌ها وابسته است. البته بدیهی است وقتی راه حلی روی میز باشد مکتوب و عملی کردن آنها، شدنی است هرچند که دشوار باشد.
      سناریو دوم، بازهم اختلافات باقیست
      سناریو دوم چنین اشعار می‌دارد که طرفین پس از پایان این دور از مذاکرات هم نتوانند بر سر چگونگی حل و فصل نقاط تفاوت با یکدیگر به تفاهم برسند. در این صورت هرچند کار خیلی سخت شده و با توجه به فشارهای بیرونی احتمال حصول به توافق کمتر از همیشه خواهد شد اما باز هم دنیا به پایان نمی‌رسد چرا که طبق بیانیه‌ای که آقای ظریف و خانم اشتون در آخرین دور مذاکرات وین ارائه دادند طرفین تا اواسط تیر ماه فرصت دارند گفتگوها را به نتیجه برسانند. ناگفته پیداست که در آن شرایط کنگره آمریکا، جمهوری‌خواهان مخالف اوباما، لابی‌های اسرائیلی، بنیامین نتانیاهو و همچنین اعرابِ همسایه، کارت بازی بیشتری برای زدن زیر میز مذاکرات خواهند داشت و همین عوامل بیرونی شرایط را برای پایان بخشی به این مناقشه طولانی شده دشوارتر هم خواهد کرد. در عین حال البته باید توجه داشت که در همان شرایط دشوار هم آنچه می‌تواند چراغ امید را زنده نگاه دارد عزم و اراده جدی طرفین برای توافق است. امری که دو طرف را از دورترین فاصله به نزدیک‌ترین رسانده و حالا امیدها بیش از همیشه برای کسب نتیجه مطلوب در اردوگاه دو طرف دیده و شنیده می‌شود.
      ۳۰۸ 17

      نظر

      • H.samimi
        عضو فعال
        • Jan 2014
        • 2092

        #14073
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        عباسپور:برخی از تندروی های اخیر در مجلس مورد تایید اصولگرایان نیست/وحدت اصولگرایان جمع اضداد است

        سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - نماینده سابق مردم تهران در خانه ملت می گوید: فاصله زیادی در جبهه اصولگرایان وجود دارد، به طوری که هم تفکرهای معتدل و منطقی در این تشکل وجود دارد و هم تندروی هایی در آن مشاهده می شود.


        عبدالله احمدی: علی عباسپور تهرانی فرد، نماینده مردم تهران در مجلس هشتم در گفتگو با خبرآنلاين به موضوعاتی همچون انتخابات مجلس دهم در سال 94 و وحدت اصولگرایان اشاره کرد.
        مشروح این گفتگو در ادامه می آید:
        آقای دکتر!حضورتان در عرصه سیاسی کمتر شده است، دلیل آن چیست؟
        من 4 دوره در مجلس بودم و به همین دلیل فرصتی نشد برای تحصیل و تدریس بنابراین بعد از اینکه دیگر توفیق حضور در خانه ملت را نیافتم، فرصت خوبی پیدا کردم که به دوران تدریس و تحصیل و تحقیق برگردم.
        البته دلیل دیگر این است که شاید دیگر حرفی برای گفتن نداریم ، بالاخره باید چیزی برای گفتن داشته باشیم.در کنار این، در یکی دو سال گذشته نیز دوستان از من برای مدیریت دانشگاه دعوت کردند بنابراین و با این وجود، این مشغله ها دیگر فرصتی که بخواهد فعالیت سیاسی انجام دهید به شما نمی دهد ضمن اینکه می توان گفت به دلیل عدم حضور در مجلس زمینه هم برای کار سیاسی وجود نداشت و من در این مدت به فعالیت اصلی ام یعنی حضور در دانشگاه برگشته و خیلی حضوری در عرصه سیاست نداشتم.
        در انتخابات مجلس 94، شرایط را به گونه ای می بینید که برای راه یابی به مجلس دوباره نامزد شوید؟
        نمی دانم، هنوز درباره آن فکری نکرده ام.
        به عنوان کسی که در مجلس هشتم از نمایندگان اصولگرایی بودید که نظرات منتقدانه و مستقل خود را داشتید و همواره بر اعتدال نیز تاکید می کردید، نظرتان درباره حزب شدن فراکسیون رهروان ولایت مجلس که نزدیکان رئیس مجلس در حال راه اندازی آن هستند، چیست؟
        آن موقعی که ما در مجلس بودیم، رهروان ولایت شکل گرفته بود، البته در مجلس هشتم سعی می شد همان گفتمان اصولگرایان باشد. همان زمان یک اجتماعی به نام رهروان ولایت شکل گرفته بود و هماهنگی هایی انجام می شد ولی خیلی در صحن مجلس علنی نشد. در مجلس هشتم هم بحث اینکه آیا می شود فراکسیون خاصی تشکیل گردد که به عنوان یک حرکت سیاسی در کشورتلقی شود و بتواند اصولگرایان را به صورت یکپارچه درآورد، شکل نگرفت اما در مجلس نهم، این تلاش جدی تر شد و فراکسیون رهروان ولایت شکل گرفت و بحث حزب شدن آن نیز این روزها مطرح شده است.
        به هر حال ما در کشورمان خلا احزاب منسجم داریم بنابراین جا دارد که چنین احزابی فعال شوند. الان ما یک حزب داریم به نام موتلفه اسلامی است که حزب بسیار باسابقه ای است. این حزب فعال است اما سلیقه های جامعه متفاوت است و می طلبد که ما احزاب قوی دیگری داشته باشیم که بیایند برنامه خود را عرضه کنند و به هر حال رهروان ولایت نیز حرکتی است که می تواند منجر به یک حزب مقتدر شود اما باید دید که دوستان قصد این کار را دارند یا نه چراکه من در حال حاضر با دوستان در ارتباط نیستم و از تصمیمات آن ها در جلسات فراکسیونی اطلاع ندارم که آیا می خواهند این فراکسیون قوی را که تشکیل داده اند به عنوان یک حزب امتداد دهند؟
        به نظر شما در صورتي که حزب رهروان ولايت تشکيل شود، مي تواند جايگاه خود را به عنوان يک حزب اصولگرا در ميان ساير احزاب باز کند؟
        دارند ارزیابی می کنند که به عنوان یک حزب در عرصه حضور پیدا کنند چراکه حضور به عنوان یک حزب هم کار ساده ای نیست تازه اینکه باید ببینند این حزب مورد استقبال قرار گیرد و موفق باشد. اعضای رهروان در مجلس بوده و به عنوان یک فراکسیون در مجلس فعال هستند و شکل حزبی آن را در رسانه ها شنیده ایم که در حال بررسی هستند و از آنجایی که من با مجلس در تماس نبودم در جریان تصمیم گیری نیستم ولی به طور کلی با توجه به شناختی که از دوستان در مجلس هشتم دارم که بعضی از آن ها در مجلس نهم نیز حضور دارند، رهروان ولایت را حزب معتدلی دیدم که نهایتا می تواند پاسخ گوی بخشی از نیازها و سلایق مردم جامعه باشد.

        وضعیت اصولگرایان را در انتخابات پیش رو و مجلس آینده چگونه پیش بینی می‌کنید؟
        به هرحال، همانطور که می دانید مردم ما تندروی را دوست ندارند حال این تندروی چه از سوی اصولگرایان و چه از جانب اصلاح طلبان باشد.
        به طور کلی، الان اصولگرایانِ یکپارچه هم وجود ندارند و شما در بدنه اصولگرایان هم نگاه کنید سلایق مختلف را تحت عناوین رهروان، موتلفه و پایداری می بینید. البته در این میان باید به این نکته نیز توجه داشت که برخی از تندروی‌هایی در اخیرا در مجلس صورت گرفته مورد تایید اصولگرایان هم نیست. به خاطر همین، فعلا میان نیروهای اصولگرا یکپارچگی وجود ندارد مگر اینکه ضرورت انتخابات آن‌ها را به همدیگر نزدیک کند.
        وحدت اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم نیز بسیارشکننده و صوری واقع شد که گروهی تحت عنوان 7+8 شکل بگیرد اما در همان زمان نیز، اختلاف نظرها خود را نشان داد و این گروه به صورت جامع به طوری که همه طیف ها را در بر بگیرد، هیچ گاه شکل نگرفت و 7+6 باقی ماند و نشان داد که اصولگرایان در پشت پرده نتوانستند در انتخابات مجلس نهم به یک جمع بندی کامل برسند و افرادی همچون آقایان لاریجانی یا قالیباف هر چند که نمایندگانی در این ائتلاف داشتند اما در حقیقت در 7+6 به بازی گرفته نشدند و این نشان می دهد که این مدل در گذشته خیلی کارایی نداشته و اگر قرار باشد این تفکرها و سلایق به هم نزدیک شود،باید فکر جدیدی کرد.
        در حال حاضر نیز به نظر می رسد که فاصله در جبهه اصولگرایان وجود دارد به طوری که از تفکرهای معتدل و منطقی در این تشکل حضور دارند تا جمعی که گاهی تندروی هایی نیز دارند و می توان گفت که بالاخره وحدت اصولگرایان همچون جمع اضداد است اینکه این جمع اضداد چگونه می تواند دوام پیدا کند، خودش جای سئوال دارد.

        نظر

        • H.samimi
          عضو فعال
          • Jan 2014
          • 2092

          #14074
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          وقت آن است آمریکا به تحریمها علیه ایران پایان دهد

          بین الملل > آمریکا - خبرگزاری صدا و سیما نوشت:

          نویسنده آمریکایی تاکید کرد وقت آن است آمریکا به تحریمها علیه ایران پایان دهد.شبکه تلویزیونی پرس تی وی، استیون لندمن در گفتگو با این شبکه درباره گفتگوهای هسته ای ایران و پنج به علاوه یک گفت من سالها است که درباره مذاکرات هسته ای ایران مطلب می نویسم. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تقریبا در طول دوران ریاست جمهوری خود هیچ دستاورد مثبتی نداشته است. تا اینجا میراث او جنگهای مستمر و دائمی، سرکوب مخالفان و معترضان در داخل، غارت ثروت آمریکاییها به دست وال استریت و بسیاری از دستاوردهای منفی بوده است. اکنون نیز می بینیم آمریکا از عربستان سعودی و دیگر کشورهای عرب خلیج فارس در حمله به یمن حمایت می کند. به همین علت شاید تنها میراث مثبتی که دولت اوباما می تواند ارائه کند، رسیدن به توافق با ایران و پایان دادن به سی و شش سال خصومت با ایران باشد. حال سوال این است که آیا واقعا آمریکا می خواهد به توافقی جدی با ایران برسد و به تحریمهای غیرقانونی علیه ایران پایان دهد. باید توجه داشت بر اساس قوانین بین المللی هیچ کشوری اجازه ندارد سر خود کشور دیگری را تحریم کند و فقط شورای امنیت است که اجازه چنین کاری را دارد. باید توجه داشت ایران در گفتگوهای هسته ای بسیار بیشتر از آنچه که لازم است به آمریکا و پنج به علاوه یک امتیاز داده است زیرا همه جهان می دانند برنامه هسته ای ایران قانونی و مشروع است و هیچ بعد نظامی ندارد. بنابراین اینکه ایران از برخی حقوق قانونی خود می گذرد تا تحریمها برداشته شود نقض حقوق ملت ایران است بنابراین جامعه جهانی به ویژه آمریکا نیز متقابلا باید همه تحریمهای غیرقانونی را فورا لغو کند. البته اینکه دولت اوباما به تعهدات خود عمل کند و تحریمها را بردارد سوالی است که هنوز پاسخ آن معلوم نیست.
          لندمن درباره هشدار جان کری وزیر خارجه آمریکا که گفته است اگر توافق هسته ای حاصل نشود عملا رژیم تحریمها علیه ایران نیز فرو می پاشد گفت جان کری درست می گوید. به نظر من کل جهان و به ویژه برخی کشورهای غربی به شدت از امپریالیسم آمریکایی خسته شده اند که با هر کشوری که می خواهد خصومت می ورزد و جنگ راه می اندازد. آمریکا همچنان به کشتارهای جمعی و ویران کردن کشورهای دیگر ادامه می دهد. مردم دیگر از این کارهای آمریکا خسته شده اند و اکنون همه دنبال صلح و آرامش در جهان هستند. بنابراین اگر توافق هسته ای با ایران اکنون حاصل نشود ، تا مدتها اتفاق نخواهد افتاد به ویژه اگر جمهوریخواهان در انتخابات سال دوهزار و شانزده کنترل کاخ سفید را به دست بگیرند. بنابراین اکنون وقت آن است که دولت اوباما جدیت خود را برای توافق با ایران نشان دهد و معلوم کند آیا برای توافق جدی است یا فقط ایران را بازی می دهد. به نظر من وقت آن است که آمریکا به همه تحریمها علیه ایران پایان دهد و روابط کامل با این کشور برقرار کند.
          26149

          نظر

          • نادری
            عضو فعال
            • Nov 2010
            • 519

            #14075
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            من فکر میکنم امریکا حسن نیت داشته که اومده باایران توافق کند باید پذیرفت که امریکا اومده مقابل اسراییل و مجلسش و عربستان ایستاده و اونها هم میدونند که اگه ایران توافق رو قطعی کند ابرقدرت میشود.ولی خداییش داشتم کشتی کج میدیدم یک روسی بنام روسف وارد wweشده برنده است ولی همش با نا مردی.ولی خداییش امریکایی ها زیاد در بند نامردی نیستند و به نظر انسان تر هستند.انشاله یک توافق خوب داشته باشیم تا چشم حسودان اسراییلی و عرب کور شود.و سودش به جیب ملت رود و متعاقبا نظام.ولی خداییش رهبر کبیر انقلاب اگر چه تو این قضایا خیلی تو نوک پیکان بدجنسان قرار گرفته ولی تا سیاستهای آقا هست در این برهه متضرر نمیشویم.خدایا رهبر کبیر انقلاب را از گزند آفات حفظ بفرما

            نظر

            • H.samimi
              عضو فعال
              • Jan 2014
              • 2092

              #14076
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              پايگاه اينترنتي فوربز:
              توافق هسته اي با ايران بايد حاصل شود


              پنجشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۱۱




              ۰
              داغ کنید


              ساعت 24-مجله فوربز در مقاله ای به قلم جیمز کانکا نوشت، باید توافق هسته ای با ایران حاصل شود.
              جیمز کانکا در مقاله ای در پایگاه اینترنتی فوربز اشاره کرد، با توجه به تبلیغات رسانه ای که ضد توافق هسته ای با ایران می شود، بسیاری به این باور رسیده اند که این توافقنامه می تواند زیان بزرگی برای آمریکا باشد و آیت الله های ایران آمریکا را بازی می دهند، زیرا توافقنامه های قبلی با ایران هرگز عملی نشد. اما باید توجه داشت توافق موقتی که میان ایران و پنج به علاوه یک در نوامبر دوهزار و سه حاصل شد، توانست به اهداف خود برسد. اول اینکه غنی سازی اورانیوم بیش از پنج درصد متوقف شد و همه ذخیره اورانیوم بیست درصدی نیز از بین برده شد. همچنین هیچ سانتریفوژ جدیدی به مجموعه تاسیسات ایران اضافه نشد. به علاوه فعالیت سه چهارم سانتریفوژهای فوردو و نیمی از سانتریفوژهای نطنز متوقف شد. توافقنامه موقت، کار روی راکتور آب سنگین اراک را متوقف کرد تا دیگر در این مجموعه پولوتونیوم تولید نشود. همچنین آژانس بین المللی انرژی اتمی دسترسی کامل به همه تاسیسات هسته ای ایران پیدا کرد. بنابراین ایران به اندازه کافی اقداماتی انجام داده است که جامعه جهانی را درباره صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود مطمئن کند. البته برخی هستند که بیشتر از این می خواهند. آنها دنبال برچیده شدن کامل برنامه هسته ای ایران هستند. آنها کسانی هستند که خواستار تغییر رژیم در ایران هستند یا حتی می خواهند کل ایران را نابود کنند. شاید هم می خواهند همه ایرانیها را مسیحی کنند. در هر حال توافق هسته ای با ایران بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی است. البته شکی نیست توافقی که در زمان ریاست جمهوری بوش با ایران تهیه شده بود، بسیار بهتر است اما کنگره مانع تصویب آن شد، زیرا در آن زمان هم می خواست ایران را خرد کند. هم اکنون بحث اصلی در هر گونه توافق قابل قبول مدت زمان گریز هسته ای است. این در حالیست که ایران هرگز تصمیم نگرفته است، سلاح اتمی بسازد. البته با توجه به شرایطی که ایران در آن قرار دارد و چند کشور دارنده تسلیحات اتمی از جمله پاکستان، روسیه و اسرائیل اطراف آن را گرفته اند، طبیعی است ایران هم بخواهد دست کم توانمندی ساخت تسلیحات اتمی را داشته باشد. هم اکنون مدت زمان گریز هسته ای برای ایران چند ماه است که نسبتا کوتاه است، زیرا ایران بیش از ده هزار سانتریفوژ فعال دارد که می توانند اورانیوم را تا نود درصد که غنی سازی کنند که برای تولید سلاح اتمی نیاز است. حال هدف از هر گونه توافقی این است که این مدت زمان طولانی و دست کم یک سال شود. البته باید توجه داشت افزایش این مدت به بیش از یک سال، کار بسیار دشواری است و شاید این کار تنها با بمباران تاسیسات ایران یا کشتن دانشمندان هسته ای این کشور ممکن شود. در هر حال دور کردن ایران از تولید اورانیوم غنی شده با غنای بالا گام بزرگی برای دور کردن این کشور از بمب اتمی بوده است. با توجه به تدابیری که در توافقنامه موقتی درج شده و همچنین با توجه به آنچه که در توافق جامع خواهد آمد، ایران نمی تواند بازرسان آژانس را فریب دهد به همین علت اگر بخواهد در جهت تولید سلاح اتمی گام بردارد به سرعت معلوم می شود. اما هنوز درباره برخی مسائل از جمله زمان و نحوه برداشته شدن تحریمها اختلاف وجود دارد. برخی نیز معتقدند باید مسئله برنامه موشکهای بالستیک ایران نیز حل شود. با وجود تلاشهای نتانیاهو برای ترغیب کنگره به منظور جلوگیری از توافق هسته ای که از نظر او بد است، توافقی که هم اکنون روی میز است همانطور چیزی است که همه ما امیدواریم امضا شود. این اولین گام برای آوردن ایران به آغوش جامعه بین المللی و جامعه هسته ای جهان، نه به عنوان یک دشمن بلکه به عنوان یکی از امضا کنندگان ان پی تی است. این توافق همچنین مانع رقابت تسلیحاتی هسته ای در منطقه خاورمیانه می شود. شاید برخی همسایگان ایران از این توافق خشنود نباشند اما آنها باید بدانند که هیچ جایگزین بهتری برای حل این بحران نیست و گزینه های دیگر جز ویرانی و مرگ گسترده نتیجه دیگری ندارد. انزوا و حمله نظامی بدترین گزینه ها برای بازگرداندن کشورها به جامعه جهانی است که نمونه آن درباره کره شمالی و عراق است. شکی نیست که ایران می خواهد برنامه هسته ای غیرنظامی خود را حفظ کند و بر اساس قانون بین المللی ایران این حق را دارد. چنین برنامه ای می تواند شامل غنی سازی هم باشد به شرطی که تحت کنترل و نظارت مناسب بین المللی باشد تا به سمت تولید تسلیحات منحرف نشود. بنابراین توافق هسته ای بهترین راه برای خروج از این وضع خطرناک است. کشورهایی که سلاح اتمی دارند به نظر هدف حمله قرار نمی گیرند اما کشورهایی که برنامه هسته ای خود را کنار گذاشته اند از جمله عراق و لیبی و اوکراین، هدف حمله قرار گرفته اند. بنابراین ایران هم برای اینکه به این سرنوشت دچار نشود، در عین حالیکه دنبال سلاح اتمی نمی رود، برنامه هسته ای خود را حفظ می کند. بنابراین باید آمریکا و پنج به علاوه یک و ایران توافق هسته ای را امضا کنند.

              نظر

              • H.samimi
                عضو فعال
                • Jan 2014
                • 2092

                #14077
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


                لحظه به لحظه با مذاکرات هسته‌ای
                دیدار صالحی و مونیز/رایزنی‌های کارشناسان ایران و آمریکا
                در ادامه رایزنی‌های پنجشنبه در لوزان قرار است صالحی و مونیز در دیداری دوجانبه به گفت‌وگو درباره مباحث فنی بپردازند و نشست کارشناسان ایران و آمریکا نیز برگزار شود.





                به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ریاست محمدجواد ظریف چهارشنبه شب به منظور شرکت در دور جدید مذاکرات هسته‌ای وارد شهر لوزان شد.سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه در شهر لوزان بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.همچنین اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای در روز پنجشنبه 6 فروردین ماه را می‌توانید در
                اینجا
                مشاهده کنید.اخبار مرتبط با روز جمعه 7 فرودین ماه نیز در بخش زیر قابل مشاهده است.
                ****
                00:25
                در ادامه رایزنی‌های پنجشنبه در لوزان قرار است صالحی و مونیز در دیداری دوجانبه به گفت‌وگو درباره مباحث فنی بپردازند و نشست کارشناسان ایران و آمریکا نیز تا دقایقی دیگر برگزار شود.انتهای پیام/

                نظر

                • H.samimi
                  عضو فعال
                  • Jan 2014
                  • 2092

                  #14078
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  واكنش جان کری به پيشنهاد منتقدان دولت اوباما؛
                  آمریکا: توافق هسته‌ای پیش‌روي ماست
                  کد مطلب : 73010

                  گروه سياسي: مقام‌های رسمی آمریکایی می‌گویند حصول توافق هسته‌ای با ایران و خاتمه مذاکرات ده‌ساله در دسترس است و این کشور راه دستیابی به این توافق را پیش‌روی خود می‌بینند.



                  به گزارش خبرگزاری فرانسه، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا که جان کری را در سفرش به لوزان سوئیس همراهی می‌کند به خبرنگاران گفته است آمریکا بر این باور است که می‌تواند تا روز یازدهم فروردین با ایران توافق کند. این مقام آگاه که نامی از وی برده نشده، می‌گوید آمریکا مسیری که به توافق بیانجامد را پیش‌روی خود می‌بیند، اما هنوز به انتهای این مسیر نرسیده است. این مقام آمریکایی موعد یازدهم فروردین را موعدی حقیقی و مهم نامیده است. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز با اشاره به نزدیک شدن به موعد مقرر، دوره تازه مذاکرات را بسیار حساس خوانده است. دور تازه مذاکرات میان وزرای امور خارجه آمریکا و ایران امروز در لوزان سوئیس آغاز می‌شود.

                  کری: با کنار کشيدن از مذاکرات، رژیم تحریم ایران دچار فروپاشی می‌شود

                  جان کری در واکنش به پيشنهاد منتقدان دولت اوباما برای خروج آمریکا از مذاکرات اتمی با ايران، گفته است در صورت دست نيافتن به توافقی با ايران، دست تهران برای گسترش فعاليت‌های هسته‌ايش به صورت پیدا و پنهان باز خواهد شد و رژیم تحریم‌ها دچار فروپاشی می‌شود. وزير امور خارجه آمريکا که در نشست سالانه سفیران ايالات متحده در سراسر جهان صحبت می‌کرد، گفته است: «اگر آن‌گونه که منتقدان توصيه می‌کنند ما از مذاکرات هسته‌ای (با ايران) خارج شويم، چه روی خواهد داد؟ و اين می‌تواند اتفاق بيفتد. خب، مذاکرات از هم می‌پاشد. ايران قادر خواهد بود دوباره سانتريفوژهايش را به چرخش بيندازد و غنی‌سازی را در ظرفيت‌هايی که می‌خواهد انجام دهد. اگر چنين تصميمی بگيرند».

                  وی افزود: تحريم‌ها هم نمی‌تواند مانع آنها شود، به خاطر اينکه طرف‌های ديگر حاضر در مذاکرات که توافق احتمالی را معقول می‌دانند، نيز از رويکردهايی (مانند تحريم‌ها) دست خواهند کشيد و به ما می‌گويند: «شما کارهای مورد نظر خودتان را انجام بدهيد، ما نيز کار خودمان را انجام می‌دهيم. شما تمايلی به منطقی بودن نداريد، ما هم کاری را که فکر می‌کنيم معقول و منطقی است انجام می‌دهيم». به گزارش سایت وزارت امور خارجه آمریکا، جان کری تصريح کرد: به همين دليل، شما ديگر هيچ اثری از رژيم تحريم‌ها نخواهيد دید. شما ديگر هيچ ساختار شفاف و مورد توافق برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ايران نخواهيد داشت. فکر می‌کنم کل هدف اعمال تحريم‌ها اين است که به توافقی برای نظارت و بازبينی برنامه (هسته‌ای ايران) دست يابیم.

                  وی اظهار داشت: «اکنون خيلی واضح است که آنها (نظارت را) قبول کرده‌اند،‌ شما می‌بايست بدانيد چگونه آنها را اجرا کنيد، وظيفه ماست که به توافقی دست يابيم که خوب و قابل اجرا باشد، توافقی که چهار مسير برای دستيابی به سلاح اتمی را ببندد: مسير دستيابی از طريق فردو، مسير دستيابی از طريق اراک، مسير دستيابی از طريق نطنز و در نهايت مسير پنهانی را که سخت‌ترين آنها خواهد بود اما من می‌توانم به شما اطمينان بدهم که روی این آخری متمرکز شده‌ايم».

                  به دنبال تشدید اختلافات ایران و قدرت‌های جهانی بر سر برنامه هسته‌ایش، شورای امنیت، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کرده‌اند. کشورهای غربی ایران را متهم می کنند که در پوشش برنامه هسته‌ایش درصدد دستیابی به تکنولوژی ساخت سلاح اتمی است. ایران هموار این اتهام را رد کرده و می‌گوید برنامه هسته‌ایش صلح آمیز و در راستای تامین انرژی برای کشور است.

                  وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سخنان خود در خصوص مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی و جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران گفت: «آن‌گونه که برخی فکر می‌کنند، اين انتخاب بينِ ايران خيلی وقت پيش و ايران امروز نيست. اين انتخابِ بین این لحظه، یا آن طور که برخی فکر می‌کنند، با منصرف کردن آنها (ایرانی‌ها) از کل برنامه هسته‌ای‌شان نيست. اين اتفاق روی نخواهد داد».

                  وی افزود: «اين انتخابِ بین حکومتی است که پيش از اين برنامه هسته‌ای خود را توسعه داده و توانسته است به دانش کافی برای تسلط بر چرخه هسته‌ای دست يابد، پيشتر به توانایی و قابليت غنی‌سازی دست يافته است و از ۱۶۴ سانتريفوژ در سال ۲۰۰۳ به ۱۹ هزار سانتريفوژ در حال حاضر دست يافته است- اگرچه اکنون ۹ هزار و ۴۰۰ سانتريفوژ در حال چرخش است- با وضعیتی است که در استفاده از آنها آزادی پیدا می‌کند».

                  وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت: «اگر ما به توافق دست نيابيم (آنها) برنامه هسته‌ای خود را توسعه خواهند داد و به سرعت جلو خواهند رفت. شما می‌دانيد که ما چنين مسئله‌ای را نخواهيم پذيرفت. حالا اين شما را به چه نتيجه‌ای می‌رساند؟ هر کس مخالف (ادامه مذاکرات برای دستيابی به توافق با ايران) است موظف است پا پيش بگذارد و جلو بيايد برنامه و طرحی عملی و واقع بينانه جايگزين را ارائه کند، من که تاکنون چنين چيزی را نديده‌ام».

                  دور تازه مذاکرات بین ایران و آمریکا، بریتانیا، فرانسه، ‌چین و روسیه به همراه آلمان، کشورهای گروه ۱+۵، قرار است روز پنجشنبه آغاز شود. این در حالی است که مذاکرات در سطح معاونان وزاری خارجه ایران و آمریکا روز چهارشنبه آغاز شده است.

                  وزیر خارجه بریتانیا: عدم توافق با ایران به مسابقه تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه منجر خواهد شد
                  در همين حال، وزیر خارجه بریتانیا روز پنج‌شنبه اعلام کرد که شکست مذاکرات هسته‌ای با ایران به معنای آغاز مسابقه تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه خواهد بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه، فليپ هموند گفته است که همچنان مُصر است که عدم توافق بهتر از توافق بد است، اما باید چشم‌ها را به روی گزینه‌های دیگر نیز باز کرد.

                  وزیر امور خارجه بریتانیا می‌گوید عدم توافق به معنای آن خواهد بود که هیچ محدودیتی متوجه غنی‌سازی، گسترش و آزمایش فعالیت‌های هسته‌ای ایران نخواهد بود و این به معنای خاورمیانه‌ای بی‌ثبا‌ت‌تر و احتمالا آغاز مسابقه تسلیحات هسته‌ای در این منطقه خواهد بود. فیلیپ هموند در ادامه تاکید کرده که درها به روی حصول توافق باز است و ایران باید قدم پیش گذاشته و وارد شود. صحبت‌های فیلیپ هموند همزمان با ورود جان کری، وزیر خارجه آمریکا، به سوئیس برای آغاز دور دیگری از مذاکرات بیان می‌شود.

                  نظر

                  • H.samimi
                    عضو فعال
                    • Jan 2014
                    • 2092

                    #14079
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    مان تصمیم گیری درباره مسائل اساسی فرا رسیده است
                    هفته کلیدی در لوزان سوییس
                    کد مطلب : 73016

                    گروه سياسي: دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 در حالی از صبح پنجشنبه ششم فروردین در لوزان آغاز می شود که بسیاری از رسانه های دنیا به نقل از مقامات کشورهای غربی، این مذاکرات را فرصتی برای تصمیم گیری درباره مسائل اساسی و رسیدن به توافق برد-برد می دانند.



                    به گزارش ایرنا، مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 صبح پنجشنبه در لوزان سوییس با برگزاری نشست هیات ایرانی و آمریکایی آغاز می شود. مذاکراتی که از نگاه بسیاری از کارشناسان و مقامات کشورهای مختلف، به نقطه حساس خود رسیده است. بر اساس آنچه در رسانه های مختلف دنیا در این باره منتشر شده، خوش بینی در حصول نتیجه مذاکرات به صورت جدی دیده می شود. در عین حال طرفین همچنان برخی موارد را مورد اختلاف می دانند و در عین حال تاکید دارند که این اختلافات قابل حل است.

                    تاکید تیم مذاکره کننده هسته ای به توافق برد-برد و برداشتن یک باره تحریم ها و در عین حال حصول اطمینان طرفین غربی از آنچه آنان راستی آزمایی می خوانند از دلایل خوشبینی رسانه های غربی به مذاکرات پیش رو است از این رو بسیاری معتقدند این دور از مذاکرات، فرصتی برای اتخاذ تصمیم درباره مسائل اساسی برای رسیدن به توافق است. این نکات را می توان در دیدگاه های دولت ها، کارشناسان ، رسانه های غربی و فارسی زبان مشاهده کرد که نکاتی که حاوی نقطه نظارت منفی و مثبت در باره مذاکرات است.

                    *ترغیب چین برای رسیدن به توافق نهایی
                    رادیو فردا گزارش داد: یک عضو ارشد در تیم مذاکره کننده هسته ای ایران می گوید که در مذاکرات اتمی جمهوری اسلامی با گروه 1+5 اختلاف ها خیلی کم شده و تنها یکی دو مورد اساسی باقی مانده است. شبکه اینترنتی رادیو فردا چهارشنبه شب در گزارشی نوشت: مجید تخت روانچی عضو ارشد در تیم ایران، روز چهارشنبه پنجم فروردین در عین حال، پیش بینی درباره رسیدن به توافق با کشورهای بزرگ غربی تا روز 11 فروردین را سخت دانسته است.

                    او اضافه کرد: در مذاکرات شاهد بودیم که کشور ها مواضع خود را تنظیم کردند؛ اختلاف ها خیلی کم شده؛ اما یکی دو مورد اساسی وجود دارد که امیدواریم آنها هم حل شوند. تخت روانچی اشاره ای به ماهیت اختلاف های باقی مانده بین ایران و کشورهای گروه 1+5 نکرده و در عین حال گفته که اگر طرف مقابل خواستار به نتیجه رسیدن مذاکرات است، باید سیاست های تحریم خود را کنار بگذارد.

                    تارنمای رادیو فردا توضیح داد: بر اساس گزارش ها، برداشته شدن یکباره تحریم ها یکی از خواسته های ایران در مذاکرات با گروه 1+5 است. بر اساس گزارش ها، آمریکا خواستار لغو تدریجی تحریم ها در مقابل عملکردی استوار از سوی تهران است. از طرفی فرانسه خواستار رفع نمادین تحریم هایی است که در طول سال های گذشته بر تهران اعمال شده است.

                    از سوی دیگر (حضرت) آیت الله سید علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی نیز گفته است؛ رفع تحریم ها باید جزء موضوع مذاکره اتمی ایران با کشورهای گروه 1+5 و بدون هیچ فاصله ای با توافق باشد. در همین حال، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، روز چهارشنبه درباره این سخنان رهبر جمهوری اسلامی گفته که دولت در مذاکرات اتمی از ابتدا بر این نظر اصرار کرده است.

                    وانگ یی وزیر امور خارجه چین، در تماسی تلفنی با همتای ایرانی خود محمدجواد ظریف، بار دیگر وی را به دست یابی توافق اتمی با قدرت های جهانی ترغیب کرده و گفت که دست یابی به توافق نهایی خواست مردم است. شبکه اینترنتی رادیو فردا چهارشنبه شب در گزارشی نوشت: خبرگزاری رویترز اعلام کرده است؛ وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه چهار فروردین، با انتشار بیانیه ای از محتوای این تماس تلفنی خبر داده است.

                    وانگ یی در گفت وگو با محمدجواد ظریف گفته است که رسیدن به توافق، رسم زمانه است و میل مردم؛ و این خود با منافع مشترک و درازمدت تمامی طرف ها، ازجمله ایران، هماهنگی دارد. وزیر امور خارجه چین در ادامه با بیان اینکه گفت وگوهای هسته ای با ایران به مراحل پایانی خود نزدیک شده، افزوده است که چین در این راستا به ایفای نقش سازنده ادامه خواهد داد.

                    وانگ یی ماه گذشته در سفر خود به تهران نیز درخواست مشابهی را با مقامات ایرانی در میان گذاشت. او همچنین اوایل ماه جاری میلادی به جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که گفت وگوها در مورد برنامه هسته ای ایران نباید در عبور از آخرین موانع به بن بست برخورد کند و تمامی طرف های مذاکره باید برای رسیدن به نتیجه، در برخی موارد گذشت نشان دهند.

                    *هفته کلیدی در لوزان سوییس

                    رادیو فرانسه گزارش داد: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در آستانه تازه ترین و حساس ترین دور مذاکرات اتمی ایران با کشورهای غربی می گوید در این دور از مذاکرات تمام تلاش مان را خواهیم کرد. شبکه اینترنتی رادیو فرانسه فارسی چهارشنبه شب در گزارشی نوشت: مذاکرات اتمی از شامگاه چهارشنبه در سطح معاونان در شهر لوزان سوییس آغاز خواهد شد و این مذاکرات از روز پنج شنبه در سطح وزرای ادامه خواهد یافت.

                    علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران نیز با بیان این که در این دور از مذاکرات نیز وی در سوییس حضور خواهد داشت گفته که مذاکرات خوب بوده است و تمام تلاش ما این است که همین راه حفظ شود. این مقام انرژی اتمی ایران نسبت به نتیجه برد-برد برای طرفین در مذاکرات هسته ای ابراز امیدواری کرد.

                    *جان کری و مذاکرات هسته ای
                    صدای آمریکا گزارش داد: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در یک سخنرانی از پیشنهاد منتقدان دولت اوباما برای خروج از مذاکرات اتمی با ایران انتقاد کرد. شبکه اینترنتی صدای آمریکا در گزارشی نوشت: جان کری در این سخنرانی گفته است که چه اتفاقی رخ خواهد داد اگر همان طوری که منتقدان ما توصیه می کنند از مذاکرات با ایران خارج شویم؟ از طرحی که بقیه دنیا آن را منطقی می داند؟

                    او گفته است که خب این مذاکرات از هم می پاشد، ایران قابلیت آن را پیدا می کند که سانتریفیوژهای خود را دوباره بچرخاند و به هر میزانی که بخواهند، اگر بخواهند، اورانیوم را غنی سازی کنند، و تحریم ها نیز حفظ نمی شود. جان کری در کنفرانس سالانه سفرای آمریکا در سراسر جهان که صبح روز چهارشنبه در وزارت امور خارجه برگزار شد، صحبت می کرد.

                    جان کری همچنین افزوده است که علت عدم حفظ تحریم ها علیه ایران این خواهد بود که افراد دیگری که مذاکرات را منطقی می پندارند، از اعمال تحریم ها علیه ایران کنار می روند و می گویند شما کار خود را انجام دهید ما نیز کار خود را انجام می دهیم. او اضافه کرده است که شما حاضر نیستید منطقی باشید و ما کاری را که فکر می کنیم منطقی است ، انجام می دهیم و آنگاه دیگر رژیم تحریم ها وجود نخواهد داشت.

                    صدای امریکا توضیح داد: جان کری از مخالفین توافق احتمالی خواست پیشنهاد قابل قبول و واقعگرایانه ارائه کنند و افزود که هنوز فردی گزینه دیگری نداشته است. یک روز قبل، رییس جمهوری آمریکا گفته بود که اگر با ایران توافق اتمی حاصل شود، اطمینان دارد که آن یک توافق خوبی خواهد بود. باراک اوباما این مطلب را در یک نشست مطبوعاتی با حضور اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرد. اوباما همچنین گفته که مطمئن هستم اگر توافقی صورت گیرد، توافق خوبی خواهد بود .

                    *ابراز خوشبینی آمانو از رسیدن به توافق اتمی
                    مدیرکل سازمان بین المللی انرژی اتمی در گفتگو با صدای آمریکا گفت خوش بین است که دو طرف در فرصت باقی مانده به توافق برسند. رسانه ها اعلام کردند که کنفرانس بین المللی سیاست هسته ای صدها کارشناس و متخصص از بیش از 45 کشور جهان را به پایتخت آمریکا آورده است. کنفرانسی که به طور مفصل در جریان آن درباره برنامه هسته ای ایران بحث شد.

                    مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید مساله هسته ای ایران را مدت هاست که دنبال می کند،اما اکنون با اطمینان می تواند بگوید که ایران و گروه 1+5 می توانند مسائل را حل کنند. وی درپاسخ به این پرسش که برچه اساس این قدر خوش بین است، گفت از آنجایی که آژانس بین المللی انرژی اتمی در مذاکرات بین دو طرف حضور ندارد به سختی می توان گفت که گفت وگوها چطور پیش می رود. اما می توانم بگویم که دو طرف مذاکره کننده اراده سیاسی برای رسیدن به توافق را دارند. بنابراین برای رسیدن به نتیجه خوب امیدوار هستم.

                    مدیرکل آژانس بین الملل انرژی اتمی درپاسخ به این پرسش که'درصورتی که دو طرف نتوانستند به توافق برسند، گام بعدی برای آژانس چه خواهد بود'گفت:من می دانم که توافق موقت یا همان برنامه اقدام مشترک تا پایان ماه ژوئن به قوت خود باقی است؛ بنابراین ما بر همان اساس عمل می کنیم.

                    * توافق هسته ای امکان پذیر است
                    روزنامه ال موندو درمقاله ای به قلم خانم زاهیدا ممبرادو خبرنگار اسپانیایی مقیم ایران نوشت: رئیس جمهوری ایران ابراز اطمینان می کند که توافق هسته ای امکان پذیر است. ممبرادو در ادامه این مقاله نوشت: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در ارتباط با مذاکرات هسته ای که ایران از چند ماه قبل با غرب با هدف دستیابی به یک توافق پیش از پایان ماه مارس به آن اقدام ورزیده است، اظهار داشت که توافق هسته ای امکان پذیر است و هیچ چیز وجود ندارد که نشود آن را حل و فصل کرد.

                    یک روز پس از پایان آخرین دور مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 در لوزان سوئیس که به منظور نزدیک کردن مواضع کشورهای مذاکره کننده برگزار شد، روحانی خواست روشن سازد که توافق امکان پذیر است و هیچ مسئله لاینحلی وجود ندارد. بنا براین نوشته رهبر قوه مجریه ایران با اشاره به اظهارات هفته های اخیر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه اش دراین باره تاکید کرد که برای رسیدن به توافق دراین زمینه اراده سیاسی آمریکا لازم است، زیرا مسائل فنی عملا حل و فصل شده اند.

                    بنا براین نوشته جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز با خوش بینی دراین زمینه، در پایان نشست لوزان اعتراف کرده که پیشرفت قابل توجهی صورت گرفته، اگر چه هنوز اختلاف قابل ملاحظه ای وجود دارد. در همین حال، کری در مقابل انتقادات داخلی فرانسه، که تهدید به ایجاد مانع احتمالی در توافق و در چارچوب سازمان ملل متحد نموده است از خود دفاع کرد و گفت: ما عجله نمی کنیم اما اعتراف می کنیم که زمان اتخاذ تصمیمات اساسی و دشوار فرا رسیده است. از اینجا به بعد کار آسان نخواهد بود. بنا براین نوشته، کری در لوزان سعی نمود که اصطکاک بین هیات آمریکایی و فرانسوی که روز جمعه گذشته باراک اوباما را مجبور کرد با فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه تماس تلفنی داشته باشد را نادیده بگیرد.

                    نظر

                    • H.samimi
                      عضو فعال
                      • Jan 2014
                      • 2092

                      #14080
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


                      سیاسی

                      اقتصادی

                      بین‌الملل

                      ورزشی

                      فرهنگي

                      علمي‌

                      جامعه

                      عكس




                      ظريف براي دومين سال شخصيت سال شد
                      حملات خونین طالبان به مسیحیان پاکستان
                      یک پرونده؛ یک تجربه



                      ظريف در مصاحبه با NBC: نمی‌خواهیم کسی را ریشه کن کنیم اما اسراييل باید ریشه کن شود!
                      کری: خواهان رسیدن به «توافق درست» با ایران هستیم
                      ظریف: به تصمیم سیاسی بسیار نزدیکیم
                      يك سئوال؛ چرا ظريف را مي‌كوبند؟!
                      در دنياي سياست؛ دشمن همواره دشمن نمی‌ماند



                      دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۶
                      داخلی آرشيو خبر سیاسی





                      در نظرسنجي بهارنيوز از كاربران سايت؛
                      ظريف براي دومين سال شخصيت سال شد
                      کد مطلب : 72369


                      گروه سياسي: دكتر محمدجواد ظريف (وزير امور خارجه ايران) براي دومين سال پياپي در نظرسنجي بهارنيوز به عنوان شخصيت سال كاربران انتخاب شد.
                      اين نظرسنجي كه بين 6 شخصيت سياسي، اقتصادي، هنري، ورزشي برگزار شد محمدجواد ظريف با كسب حدود 40 درصد آرا (39/4 ) در صدر قرار گرفت و قاسم سليماني(23/8 درصد آرا)، علي مطهري (21/1 درصد آرا)، مرتضي پاشايي (9/4 درصد آرا)، دكتر قاضي‌زاده هاشمي (3/8 درصد)، سعيد معروف (1/5 درصد) و علي طيب‌نيا (1/1 درصد آرا) در رده‌هاي دوم تا ششم قرار گرفتند. با اين توضيح كه اختلاف آراي ظريف با نفرات دوم و سوم حدود دو برابر بود.

                      گفتني اينكه سال گذشته نيز دكتر محمدجواد ظريف با اختلاف آراي بالا، به عنوان شخصيت سال از نظر كاربران بهارنيوز، انتخاب شده بود. جالب اينكه در نظرسنجي سال گذشته نيز، ظريف 40 درصد و نفر دوم (هاشمي رفسنجاني) 23 درصد آرا را از آن خود نموده بودند. البته در نظرسنجي سال گذشته سئوال اين بود : "چهره سياسي سال ايران در سال 1392 از نظر شما؟" و 5 گزينه ظريف، هاشمي رفسنجاني، خاتمي، عارف و روحاني براي پاسخ نظرسنجي در نظر گرفته شده

                      نظر

                      • H.samimi
                        عضو فعال
                        • Jan 2014
                        • 2092

                        #14081
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


                        گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهوری ایران و فرانسه
                        روحانی:پاریس نقش فعالی در مذاکرات داشته باشد/مداخله نظامی خارجی در یمن بسیار خطرناک است/ اولاند:حاضریم پس از توافق همکاری با ایران را توسعه دهیم
                        روسای جمهوری اسلامی ایران و فرانسه در گفت‌وگویی تلفنی آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای و تحولات منطقه‌ای را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.





                        به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، روسای جمهوری اسلامی ایران و فرانسه عصر پنجشنبه در گفت‌وگویی تلفنی آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای وتحولات منطقه‌ای را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.روحانی در این گفتگو با تبیین مواضع کشورمان درخصوص مذاکرات هسته‌ای و ابراز امیدواری نسبت به نتایج آن، به سابقه اقدامات و نقش مثبت فرانسه در این زمینه پرداخت و اظهار داشت: انتظار از کشور فرانسه آن است که همانند مذاکرات سال‌های 2005–2003، نقش فعالی داشته باشد. دشمنان روابط دو کشور می‌خواهند نقش فرانسه در این مذاکرات غیرسازنده باشد ولی دولت فرانسه با نقش سازنده خود، هدف آنان را نقش برآب خواهد کرد.رییس جمهوری درادامه به تحولات یمن پرداخت و ضمن برشمردن مواضع روشن کشورمان درقبال تجاوز نظامی به یمن گفت: راه حل مشکل یمن نظامی نیست و مداخلات نظامی خارجی بسیار خطرناک بوده و بر دامنه بحران خواهد افزود. ما براین باوریم که تمامی گروههای داخلی از طریق مسیر مذاکره، برای وحدت یمن تلاش کنند، تا ثبات و امنیت به این کشور بازگشته و تروریست‌ها موفق به تخریب این کشور نشوند.
                        روحانی دراین زمینه از فرانسه خواست تا با استفاده از نفوذ خود درکشورهای منطقه و صحنه بین‌المللی از تداوم این مداخلات جلوگیری نموده و به ثبات و وحدت این کشور کمک نماید.
                        در این مکالمه تلفنی، اولاند ضمن تسلیت درگذشت والده گرامی رییس جمهور کشورمان و با اشاره به روند مثبت مذاکرات هسته‌ای، گفت :
                        فرانسه برانجام توافق مصر است وضمن به رسمیت شناختن فناوری صلح آمیز هسته ای ایران حاضراست در این رابطه وبویژه پس از توافق همکاری های خود باایران را توسعه دهد.
                        وی در رابطه با اوضاع کشور یمن اظهار داشت فرانسه موافق گفتگو و نزدیک کردن طرفین از طریق مذاکرات است تا بتوان از این طریق، به اوضاع این کشور سامان داد.
                        در این مکالمه تلفنی روابط تاریخی ایران و فرانسه نیز مورد توجه قرار گرفته و طرفین بر توسعه همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور تاکید نمودند.انتهای پیام/

                        بنظر میاد روحانی خودش دست بکار شده و امتیاز لازم رو به فرانسه داده
                        یک قدم دیگه به توافق نزدیکتر شدیم

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #14082
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          عراقچی: نشست ایران و 1+5 جمعه در سطح معاونان

                          عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای از نشست ایران و 1+5 در سطح معاونان بعدازظهر یا شب جمعه خبر داد.

                          به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به لوزان، سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان از برگزاری نشست ایران و شش کشور در سطح معاونان در بعدازظهر یا شب جمعه خبر داد.

                          پانزدهمین نشست عمومی ایران و شش کشور (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و انگلستان) پنجشنبه شب در شهر لوزان برگزار و حدود یک ساعت به طول انجامید.

                          دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای از چهارشنبه شب در شهر لوزان در جریان است.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • H.samimi
                            عضو فعال
                            • Jan 2014
                            • 2092

                            #14083
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            این یک نظر شخصی است و ممکنه کاملا اشتباه باشه
                            جنگ بین عربستان و یمن بنفع مذاکراته چرا؟
                            نا امنی شاه راه نفتی باب المندب
                            خارج شدن عربستان در تصمیم گیری سران 5+1 در مذاکرات
                            تاثیر جنگ بر قیمت نفت
                            بنظر میاد عربستان درگیر جنگ ناخواسته شده

                            نظر

                            • H.samimi
                              عضو فعال
                              • Jan 2014
                              • 2092

                              #14084
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              به گفته مقامات غربی که جزئیات این مساله در اختیار آسوشیتدپرس گذاشته‌اند، ایران اجازه خواهد داشت به فعالیت غنی‌سازی در فردو ادامه دهد البته به این شرط که این غنی‌سازی به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای منجر نشود و تحت نظارت‌های بین‌المللی قرار داشته باشد. سانتریفیوژهای مستقر در فردو به جای غنی‌سازی اورانیوم، با موادی مانند روی، زنون و ژرمانیوم کار می‌کنند که جداسازی ایزوتوپ‌های آن در بخش‌های پزشکی، صنعتی و علمی کاربرد دارد.
                              کد خبر: ۴۸۵۹۵۵
                              تاریخ انتشار:
                              ۰۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۴
                              -
                              26 March 2015

                              ایالات متحده در حال پذیرش ادامه فعالیت چند صد سانتریفیوژ ایران در تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی فردو در نزدیکی قم است.
                              به گزارش «تابناک» و به نقل از آسوشیتدپرس آمریکا انتظار دارد که در مقابل ایران کار غنی‌سازی و تحقیق و توسعه در سایت‌های هسته‌ای دیگر خود را محدود کند.
                              بنا به گفته مقامات غربی که جزئیات این مساله در اختیار آسوشیتدپرس گذاشته‌اند، طبق این گونه معامله‌ای، ایران اجازه خواهد داشت به فعالیت غنی‌سازی در فردو ادامه دهد البته به این شرط که این غنی‌سازی به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای منجر نشود و تحت نظارت‌های بین‌المللی قرار داشته باشد. در مقابل ایران باید تعداد سانتریفیوژهای فعال خود در نطنز را کاهش دهد و محدودیت‌های دیگری را بر کارهای هسته‌ای خود بپذیرد.
                              مقامات غربی گفته‌اند که سانتریفیوژهای مستقر در فردو به جای غنی‌سازی اورانیوم، با موادی مانند روی، زنون و ژرمانیوم کار می‌کنند که جداسازی ایزوتوپ‌های آن در بخش‌های پزشکی، صنعتی و علمی کاربرد دارد. سانتریفیوژهای فعال ایران به صورتی کار خواهد کرد که تولید مواد هسته‌ای مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای حداقل یک سال طول بکشد.
                              در حالی که مذاکرات هسته‌ای در لوزان حساس‌ترین روزهای خود را پشت سر می‌گذارد و مقامات در انتقال جزئیات مذاکرات به رسانه‌ها دارای محدودیت هستند، یک مقام ارشد آمریکایی از اظهار نظر در باره پیشنهادهای مختلف مطرح در این باره خودداری کرده است ولی گفته که از ابتدای مذاکرات، تغییر تاسیسات فردو به گونه‌ای که در آن غنی‌سازی اورانیوم انجام نشود، مطرح بوده است.
                              مقامات غربی گفته‌اند که توافق احتمالی بر سر فردو یکی از چند گزینه پیچیده فنی است که در مذاکرات مورد بحث قرار گرفته است. ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا برای بحث بر سر چنین مسائلی در ادوار اخیر مذاکرات هسته‌ای حضور داشته است.
                              کارشناسانی غربی به آسوشیتدپرس گفته‌اند که معامله بر سر فردو موضوعی مشکل‌زا است زیرا از نگاه آنها تاسیسات فردو امکان این را دارد که به سرعت برای غنی‌سازی اورانیوم مورد استفاده قرار گیرد. ایالات متحده و متحدان غربی آن خواهان خروج کامل سانتریفیوژها از فردو بوده‌اند.
                              از سوی دیگر ایران در باره موضوع بازرسی‌های سرزده نیز دارای ملاحظاتی است و این در حالی است که بنا به ادعای غربی‌ها، ایران هنوز به سوالات در باره ابعاد احتمالی نظامی گذشته فعالیت‌های هسته‌ای خود به طور کامل پاسخ نداده است.
                              غربی‌ها در گذشته مدعی بوده‌اند که حتی وجود چند صد سانتریفیوژ در فردو نگران‌کننده است زیرا این تاسیسات از موقعیتی خاص برخوردار است که حمله نظامی به آن را بسیار مشکل می‌کند.
                              اولی هاینون که پیش از این به عنوان معاون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پرونده ایران را در دست داشت، شش‌هزار سانتریفیوژی را که ظاهرا تاکنون مورد توافق غربی‌ها قرار گرفته است نیز زیاد می‌داند. وی در مورد ادامه فعالیت چندصد سانتریفیوژ در فردو گفته است که تک تک سانتریفیوژها را باید به حساب آورد.
                              یکی از مقامات غربی، به آسوشیتدپرس گفته که شمار سانتریفیوژهایی که در فردو به کار ادامه می‌دهند، 480 دستگاه خواهد بود و این باعث خواهد شد که شمار کل سانتریفیوژهای ایران به حدود 6500 دستگاه برسد. دیوید آلبرایت از موسسه دانش و امنیت بین‌المللی گفته است که وجود چندصد سانتریفیوژ بیشتر تهدید عظیمی نیست مگر این که در فردو مستقر شوند.




                              در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/485955/...B1%D8%AF%D9%88 © www.tabnak.ir

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #14085
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                بلومبرگ می نویسد ایران از 15 تا 18 مارس (25 تا 28 اسفند 93) در راستای رفع تحریم ها و همزمان با نزدیک شدن به موعد نهایی توافق، 13 تانکر بزرگ مملو از بشکه های نفت خام صادراتی ذخیره خود را در بنادر عباس، خارک و عسلویه مستقر کرده است.

                                ایران آماده ورود دوباره به بازار جهانی نفت پس از برداشته شدن تحریم های نفتی ، کشتیرانی و بیمه ای است.

                                به گزارش عصر ایران بلومبرگ با انتشار گزارشی در این باره نظرات کارشناسان مختلف را درباره ورود دوباره ایران به بازار جهانی نفت پس از برداشته شدن احتمالی تحریم ها انعکاس داده است.

                                ایران از میانه های سال 2012 و در پی تحریم های نفتی، بیمه ای و شرکت های کشتیرانی صادرات نفت خود را به 1 میلیون بشکه در روز کاهش داده و این در حالی است که به دلیل تحریم های بانکی ارز حاصل از همین 1 میلیون بشکه نفت نیز به طور مستقیم به خزانه وارد نمی شود.

                                بلومبرگ به نقل از مقامات دولتی آگاه آمریکایی پیش بینی می کند ورود دوباره ایران به بازار جهانی نفت در فاصله ای بین 3 تا 6 ماه از برداشته شدن تحریم ها قابل تحقق است.

                                کارشناسان غربی به بلومبرگ می گویند اینکه ایران سریعا پس از رفع تحریم ها قادر باشد صادرات خود را به بیش از 2 میلیون بشکه در روز برساند بستگی به میزان رفع تحریم های کشتیرانی و بیمه ای دارد.

                                با این حال طبق تخمین شرکت "بارکلیز" در لندن ایران بیش از 35 میلیون بشکه نفت خام آماده صادرات در 13 سوپر تانکر بزرگ در بندر عباس ذخیره کرده است که به محض رفع تحریم ها این میزان نفت خام به عنوان اولین موج نفت صادراتی ایران وارد بازار جهانی خواهد شد.

                                این در حالی است که طبق پیش بینی برخی کارشناسان نفتی، ورود موج نفتی صادراتی ایران به بازار جهانی پس از رفع احتمالی تحریم ها می تواند روند رو به کاهش قیمت نفت در بازار های جهانی را تسریع کند.

                                قیمت نفت در 6 ماهه دوم سال گذشته میلادی در مقایسه با ژوئن سال 2014 شاهد افت بیش از 50 درصدی بوده است و این مساله اقتصادهای نفتی جهان را تحت تاثیر قرار داده است.

                                "میسوین ماهش " کارشناس شرکت " بارکلیز" لندن درباره از سرگیری مجدد صادرات نفت ایران می گوید:" توانایی آنها برای صادرات نفت های ذخیره شان بستگی به میزان رفع تحریم های بیمه ای و کشتیرانی پس از توافق احتمالی هسته ای ایران و گروه 1+5 دارد."

                                یک مقام آمریکایی به شرط فاش نشدن نامش به بلومبرگ می گوید: بر اساس تخمین های آمریکا ورود ایران به بازار جهانی نفت در فاصله ای کمتر بین 3 تا 6 ماه پس از توافق نهایی هسته ای محقق نخواهد شد.

                                بلومبرگ می نویسد: بر اساس آمار سازمان بین المللی انرژی از زمان تشدید تحریم های ایران در سال 2012 این کشور به طور متوسط روزانه 1 میلیون بشکه نفت به بازار جهانی صادر کرده است؛ در حالی که صادرات روزانه نفت خام ایران پیش از تشدید تحریم ها 2.5 میلیون بشکه نفت در روز بوده است.

                                "رابین میلز " تحلیلگر بازار نفت در موسسه مشاوره انرژی "منار" در دوبی به بلومبرگ می گوید:" آنها (ایرانی ها) احتمالا بلافاصله پس از رفع تحریم ها ، نفت های ذخیره خود را به بازار جهانی صادر خواهند کرد چون آنها به شدت به ارز حاصل از فروش نفت نیاز دارند."

                                بلومبرگ می نویسد ایران از 15 تا 18 مارس (25 تا 28 اسفند 93) در راستای رفع تحریم ها و همزمان با نزدیک شدن به موعد نهایی توافق، 13 تانکر بزرگ مملو از بشکه های نفت خام صادراتی ذخیره خود را در بنادر عباس، خارک و عسلویه مستقر کرده است.

                                بر اساس این گزارش هر کدام از این تانکرهای بزرگ حاوی 2.1 میلیون بشکه نفت خام هستند که جمع آنها رقمی بیش از 27 میلیون بشکه نفت خام می شود.

                                با این حال بلومبرگ می نویسد به دلیل تعطیلات نوروز نتوانسته است درباره میزان نفت خام ذخیره ایران با مقامات وزارت نفت ایران صحبت کند اما بر اساس تخمین مقامات آمریکایی ایران بین 7 تا 17 میلیون بشکه نفت خام ذخیره برای صادرات دارد. این رقم کمتر از رقمی است که در گزارش بلومبرگ و بر اساس تخمین کارشناسان بازار نفت به دست آمده است.

                                اطلاعات آمریکا از میزان نفت خام ذخیره در اختیار ایران بر اساس اطلاعات ماهواره ای از موقعیت استقرار تانکرهای نفتی در بنادر ایران و نیز برآوردهای سازمان بین المللی انرژی و موسسات نفتی به دست آمده است.

                                با این حال طبق تخمین موسسه " EA Gibson" در لندن که از سال 2009 صادرات نفت ایران را مانیتور می کند ایران هم اکنون 34.5 میلیون بشکه نفت خام آماده صادرات به بازار جهانی نفت دارد.

                                بلومبرگ می نویسد طبق تخمین شعبه پاریس سازمان بین المللی انرژی ، ایران این ظرفیت را دارد که ظرف 3 ماه پس از رفع تحریم ها ظرفیت تولید نفت خود را به 3.6 میلیون بشکه در روز برساند.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X