آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #4741
    نتانیاهو خواستار تهدید ایران به «مجازات نظامی» شد

    بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل روز چهارشنبه، ۹ اسفند خواستار تهدید ایران به «مجازاتهای نظامی» از سوی جامعه جهانی شد و گفت که اقدامات اقتصادی تاکنون نتوانسته است مانع برنامه اتمی تهران شود.

    به گزارش رویترز، آقای نتانیاهو اظهار داشت: «من معتقدم که جامعه جهانی ناگزیر از تشدید تحریمها است و باید به روشنی بیان کند که اگر ایران برنامه خود را ادامه دهد، مجازاتهای نظامی در انتظارش خواهد بود.»

    اما در بیانیهای که دفتر نخست وزیر اسرائیل دراینباره منتشر کرده، مشخص نشده است که منظور او از مجازات های نظامی بهطور دقیق چیست.

    در این بیانیه که پس از مذاکرات هستهای ایران با قدرتهای جهانی در آلماتی منتشر شده، به نقل از بنیامین نتانیاهو همچنین آمده است: «به نظرم هیچ وسیله دیگری وجود ندارد که ایران را وادار سازد به درخواستهای جامعه جهانی توجه کند.»

    دور جدید مذاکرات هستهای ایران با گروه ۱+۵، شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان روزهای سهشنبه و چهارشنبه، ۸ و ۹ اسفند در شهر آلماتی قزاقستان برگزار شد در حالی که به نظر میرسد طرفین ارزیابی مثبتی از آن داشتهاند.

    گزارشها حاکی از آن است که غرب در این مذاکرات پیشنهاد امتیازات بیشتری به ایران در ازای تعلیق غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم داده است.

    مقامات ایران نیز گفتهاند که قدرتهای جهانی رویکرد «واقعبینانهتری» به این مسئله داشتهاند و به پیشنهادات تهران «نزدیکتر» شدهاند.

    با این حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا نوشته است که در این مذاکرات درباره لغو تحریمهای بانکی و تحریم نفت ایران هیچ بحثی نشده است.

    غرب معتقد است که ایران برای دستیابی به سلاح هستهای تلاش میکند و از این رو تحریمهای اقتصادی گستردهای علیه تهران وضع کرده است.

    در این میان اما نخست وزیر اسرائیل بارها تاکید کرده که تحریمهای اقتصادی کافی نیست و باید ایران را به اقدام نظامی تهدید کرد.

    نتانیاهو همچنین تابستان امسال در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، «خط قرمزی» برای فعالیتهای اتمی ایران تعیین کرد و گفت که جامعه جهانی نباید اجازه دهد تهران از این خط قرمز عبور کند.

    ایران اتهام تلاش برای تولید سلاح هستهای را رد میکند و میگوید که برنامه اتمی آن اهدافی صلحآمیز دارد.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • azad1
      عضو فعال
      • Jan 2012
      • 310

      #4742
      هدف نهایی و بلندمدت آمریکا از تحریم ایران
      افزایش فشار تحریمها از سوی آمریکا، حتی در روزی که مذاکرات هستهای در جریان است، اساساً با روح دیپلماسی در تناقض آشکار است. فشار تحریمی که از زمان آغاز آن، چندین برابر شده، به رغم هدفی که در ظاهر از آن اعلام میشود، یک پرسش را به ذهن میآورد و آن این که: هدف نهایی و بلندمدت آمریکا از تحریم چیست؟
      کد خبر: ۳۰۵۷۸۲تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۱
      افزایش فشار تحریمها از سوی آمریکا، حتی در روزی که مذاکرات هستهای در جریان است، اساساً با روح دیپلماسی در تناقض آشکار است. فشار تحریمی که از زمان آغاز آن، چندین برابر شده، به رغم هدفی که در ظاهر از آن اعلام میشود، یک پرسش را به ذهن میآورد و آن این که: هدف نهایی و بلندمدت آمریکا از تحریم چیست؟

      به گزارش «تابناک»، دو راه برای برآورد اثرگذاری تحریمهای غرب و ایالات متحده بر ایران وجود دارد؛ یکی پیش روی آوردن هدفی که غرب برای تحریمها در نظر آورده است. در این قالب هدف، مقامات آمریکایی این گونه میگویند که هدف از اعمال تحریمهای همه جانبه علیه ایران، ایجاد فشار تا آن اندازهای است که مقامات و رهبران ایران، متقاعد شوند از برنامه هستهای خود دست بشویند.

      بنا بر این گزارش، به تازگی گروه تحقیقاتی و مشاورهای بحران بینالملل، گزارشی منتشر نموده که در آن، تأثیرگذاری تحریمها را از دیدگاهی خاص ارزیابی کرده است.

      در این گزارش آمده است، بیگمان، تحریمها به فشاری اساسی بر اقتصاد ایران منجر شده است؛ اما آیا این تحریمها در راستای متقاعد کردن ایران به تعلیق برنامه هستهایش موفق بودهاند؟ که در پاسخ باید گفت: صراحتاً خیر.

      در پایان این گزارش به شکلی تلویحی نتیجهگیری شده که تحریمها به پایان خود رسیده و خود پایانش را رقم زده است، زیرا در جایی که فقدان تغییر مسیر مشهودی در سیاستهای تهران به روشنی دیده میشود، هیچ مقیاسی برای تعیین اثرگذاری تحریمها جز تنوع و میزان خود آنها نیست.

      در این گزارش آمده است، یکی از پیامدهای ناخواسته تحریمها و ایجاد جنگ اقتصادی سنگین علیه ایران، این بوده است که بدون تشویق و در نظر آوردن انگیزهای برای ایران در حرکت در راهی که به شکل سیاسی به این قضیه هستهای پایان دهد، رهبران ایران در مواجهه با تحریم، تنها به این نتیجه رسیدهاند که هدف اصلی این تحریمها، تنها تغییر نظام در ایران است.

      این گزارش از این بخش نتیجه گرفته که با گذاردن همه تخممرغها در سبد تحریم، این استراتژی ریسکی بزرگ به همراه خود آورده که بر پایه آن، شکست تحریمها تنها گزینه جنگ را در برابر غرب قرار میدهد.

      اما راه دومی نیز برای برآورد اثرگذاری تحریم بر ایران وجود دارد و آن این که اثرگذاری آن را در قالب هدف اصلی آن به جای هدف اعلامی بسنجیم.

      اگر بخواهیم در این قالب به اثرگذاری تحریم نگاه کنیم، در آن صورت درخواهیم یافت که چه معمایی پشت اصرار واشنگتن و سنای آمریکا برای ادامه و اعمال تحریم بر ایران حتی در روز مذاکرات هستهای وجود دارد: ادامه و اعمال تحریم در یک جهت بسیار کارآمد بوده و آن ایجاد بن بست در مذاکرات و راهکار دیپلماتیک و در نتیجه باقی ماندن دو گزینه روی میز در قبال ایران: تحریمهای بیشتر و یا جنگ.

      «رالف اکیوس»، مدیر اجرایی کمیسیون ویژه سازمان ملل برای عراق از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۷ و مالفرید بروت هگهامر استاد دانشگاه استنفورد، در مطلب خود در نشریه فارین افیرز به روشنی اشاره کردهاند که: تحریمها هدف بلندمدت تغییر رژیم در ایران را دنبال میکنند. راهکاری که منافات کامل با راهکار دیپلماتیک دارد.

      مطالعه موردی این دو برای تحلیل تحریمهای ایران، کشور عراق است. زمانی که مقامات آمریکا، اقدام به وضع تحریم علیه رژیم عراق کردند، صدام حسین مستنداتی برای لغو تحریمها به سازمان ملل ارائه داد؛ اما آمریکا از برداشتن حتی یکی از تحریمها از روی عراق مخالفت و خودداری کرد.

      این دو در مقاله خود اشاره کردهاند که در سال ۱۹۹۷ «مادلین آلبرایت»، وزیر خارجه سابق آمریکا در یک سخنرانی در دانشگاه جورج تاون گفت: تا هنگامی که صدام حسین از قدرت برداشته نشود، تحریمها به هیچ وجه لغو نخواهد شد.

      به سختی میتوان باور کرد که رویکرد دولت اوباما در این میان تغییری داشته باشد. این گونه که به نظر میرسد، واشنگتن تمایل چندانی به دیپلماسی ندارد. تسلط آن چیزی است که مقامات واشنگتن به دنبال آن هستند. آنها به دنبال تغییر رژیم در ایران به واسطه تحریم هستند و هدف اصلی ناکارآمد شدن دیپلماسی در جریان موضوع هستهای است.

      این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران خارجی حتی اساتید دانشگاهی در دانشگاههای برجسته آمریکا نیز به تازگی در مطالبی تحلیل به ناکارآمدی تحریم از اعمال فشار بر ایران و توان بالفعل و بالقوه ایران در مدیریت تحریمها اشاره داشتهاند. همه این تحلیلها دارای یک نکته اساسی هستند و آن اینکه به رغم آن که تحریمها تا همین جا نیز هزینههای بسیاری بر ایران و به ویژه شهروندان بار کرده، اما ادامه آنها تنگنایی استراتژی را در برابر آمریکا قرار میدهد که هزینه ادامه تحریم را برای آمریکا بالا میبرد.

      چندی پیش، «جان کول» استاد دانشگاه میشیگان در مطلبی عنوان کرده بود که هزینه تحریم ایران بر اقتصاد بینالملل و افزایش هزینه سوخت تا اندازهای بالا بوده که میتوان گفت این تحریم برابر با تعطیلی شش چاه نفت بزرگ آمریکاست. پیش از این نیز تحلیلهای مشابهی از هزینه تحریم برای آمریکا در از دست دادن متحدان منطقهای منتشر شده است که نشان از آن دارد، اکنون آمریکا نه به هدف کوتاه مدت و نه به هدف بلند مدت خود از تحریم دست نخواهد یافت.

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #4743
        معاون جلیلی: پیشنهاد 5 + 1 را نپذیرفتیم

        برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی جزئیات مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 و دستاوردهای آن را بررسی می کند.
        به گزارش سرویس سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ برنامه امشب گفتگوی ویژه خبری امشب (پنجشنبه 10 اسفند) مذاکرات ایران و 1+5 در آلماتی را بررسی می کند.

        علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، جزئیات مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 و دستاوردهای آن را تشریح می کند.

        مهم ترین محور سخنان باقری به شرح زیر است:

        **از ابتدای مداکرات تا مذاکرات در آلماتی منطق، ابتکار و اقتدار بگونه ای بود که طرف مقابل حقوق هسته ای جمهوری اسلامی را به رسمیت بشناسند.

        **ما در مسکو پیشنهاداتی ارائه کردیم و نشست های کارشنناسی پس از آن برگزار شد و ابهام های طرف مقابل را برطرف کرد و همچنین جمهوری اسلامی در نشست معاونین دو طرف پیشنهاداتی برای راهکارهای اجرایی بسته پیشنهادی خود ارائه کرد.

        **بعد از این نشست ها پاسخ 1+5 به بسته پیشنهادی ایران حدود 5 ماه بطول انجامید و شاید دلایل این تاخیر را می توان بررسی کارشناسی دانست اما نظرات برخی افراد ما را به سمت دیگری رهنمود می کند و تاخیر 1+5 و اجرایی کردن تحریم های بسیار سنگین علیه ایران، این نظر را که تاخیر طرف مذاکره کننده در پذیرفتن درخواست و پیشنهاد ایران این بود که آنان انتظار عقب نشینی از ایران را داشتند تقویت می کند.

        **در آلماتی دیدیم فشارهای همه جانبه غرب نه تنها ایران را در پیشرفت هسته ای متوقف کرد بلکه طرف مقابل نیز به این نتیجه رسید که رویکرد همکاری تنها راه حل مسئله هسته ای ایران است.

        ** با توجه به طرح ایران در مسکو، طرف 1+5 از کلیات صرف نظر کرده و وارد کلیات شدند و خواسته های آنان در مداکرات آلماتی بگونه ای نبود که نغایر با حقوق هسته ای ایران باشد.

        **آنها در این مذاکرات به موضوع تحریم ها علیه ایران پرداختند اما مسائلی که آنان ارائه کردند بطور کامل نظر موافق ایران را ندارد اما ما اعلام کردیم این پیشنهادات قابل بررسی است و مقرر شد تا نشست کارشناسی برگزار شود.

        **ما خواستار وجود سه عنصر در مذاکرات بودیم، اینکه دو طرف اصول را پذیرفته و حسن نیت داشته و NPT مبنای حرکت باشد که ما عمده این اصول را در نشست معاونین در تابستان تعیین کردیم.نکته دوم ترسیم افق این است که تمامی حقوقو ایران از لحاظ هسته ای پذیرفته باشد و اعلام کند که حق غنی سازی را می پذیرد. سومین نکته حرکت گام به گام دو طف است که باید به یک میزان باشد که این سه اصل هم مورد توافق طرفین قرار گرفته است.

        ** صرفا پیشرفت های ایران نبود که مسیر مذاکرات را تغییر داد، ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد نیز قدرت عینی ایران را به طف مذاکره کننده تحمیل کرد، همچنین ما در این مسی حضور با شور و نشاط مردم را در مسائل اقتصادی، 22 بهمن و ... داشتیم که حضور گسترده مردم در 22 بهمن تعجب غرب را هم بهمراه داشت و تین درحالیست که چند روز قبل از آن تحریم های جدیدی علیه ایران آغاز شد.
        ما در کنار تمامی این افتخارات، پیشرفت های علمی در عرصه هسته ای بدست آوردیم.

        ** 1+5 پاسخ بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی را داد در انتظار نظر ایران درباره پیشنهاد خودشان بداند اما کاری که تیم ایرانی انجام داد این بود که روز دوم مذاکرات آلماتی جمهوری اسلامی بسته یشنهادی 1+5 را از منظر بسته پیشنهادی خود در مسکو بازآرایی کرد و نشان داد که بسته پیشنهادی آنان چگونه قابل بررسی است.

        * پیشنهاد غرب را چند ساعت پس از دریافت، بازآرایی کرده و آن را نپذیرفتیم
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #4744
          جان کری در اجلاس دوستان سوریه در رم با حمله به جمهوری اسلامی و حزب الله تاکید کرد
          کمک مستقیم به مخالفان اسد


          در حالی که بحران سوریه پیچیده تر از قبل می شود آمریکا اعلام کرده کمک های بیشتری را در اختیار مخالفان حکومت سوریه از جمله گروه های فعال در داخل آن کشور قرار دهد.

          روز پنجشنبه، ١٠ اسفند (٢٨ فوریه)، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا پس از شرکت در اجلاس “دوستان سوریه” در رم، پایتخت ایتالیا، اعلام کرد که دولت ایالات متحده شصت میلیون دلار دیگر را برای تامین “اقلام غیر کشنده” مورد نیاز مخالفان حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، اختصاص می دهد.

          منظور از اصطلاح “اقلام غیرکشنده” امکانات و تجهیزاتی به استثنای اسلحه است و می تواند شامل کمک های بشردوستانه و اقلامی باشد که برای گروه های مسلح داخلی سوریه نیز قابل استفاده است.

          آقای کری گفت که این کمک ها طی چند ماه آینده در اختیار ائتلاف ملی، متشکل از تعدادی از گروه ها و شخصیت های مخالف حکومت سوریه، قرار می گیرد و بخشی از آن نیز مستقیما به گروه های مخالف فعال در داخل سوریه انتقال می یابد.

          وزیر خارجه آمریکا در مورد نوع کمک های مورد نظر آمریکا گفت: “ما مقادیری دارو و غذا برای شورای عالی نظامی سوریه ارسال می کنیم” که به معنی کمک مستقیم به نیروهای مسلح مخالف حکومت سوریه است.

          وی در توجیه حمایت از مخالفان بشار اسد گفت که “تمامی مردم سوریه باید بدانند که برای آنان، آینده ای وجود خواهد داشت.”

          جان کری ادامه حکومت بشار اسد را ناممکن دانسته و گفته است: “هیچ ملتی، هیچ مردمی نباید در سایه هراس از رهبران خود زندگی کند” و در مورد بشار اسد گفت “او از دور خارج شده و باید از قدرت هم کنار برود.”

          آقای کری جمهوری اسلامی ایران و گروه حزب الله لبنان را به دخالت در سوریه متهم کرده و آن را دلیل افزایش حمایت از مخالفان حکومت سوریه عنوان کرد.

          وی گفت: “تصمیم ایالات متحده در برداشتن گام های بیشتری در این مورد واکنشی نسبت به قساوت نیروهای نظامی سوریه است که با حمایت نفرات مسلح خارجی از ایران و حزب الله، از برتری آشکاری نسبت به مخالفان برخوردارند.”

          تا کنون دولت آمریکا بیش از سیصد و هشتاد میلیون دلار به صورت کمک های بشردوستانه و حدود پنجاه و پنج میلیون دلار به شکل تجهیزات ارتباطی و مخابراتی، دارو و سایر “اقلام غیرکشنده” در اختیار مخالفان حکومت سوریه قرار داده تا برای بهبود شرایط مردم آن کشور و تقویت نیروهای مخالف به کار رود.

          قرار است دولت آمریکا به منظور کمک به ائتلاف ملی سوریه در هزینه کردن کمک هایی که در اختیار این ائتلاف قرار گرفته، کارشناسانی را به مقر این گروه در قاهره، پایتخت مصر، اعزام کند.

          کارشناسان اعزامی از اعضای سازمان های غیر دولتی خواهند بود و آموزش نحوه حکومتداری به اعضای ائتلاف ملی نیز بخشی از ماموریت آنان را تشکیل خواهد داد.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

            #4745
            تقدیم لایحه جدید به کنگره آمریکا برای تشدید تحریم ایران

            قانونگذاران آمریکا لایحه تشدید تحریم ایران را تقدیم کنگره کردهاند. تحریمهای جدید شامل شرکتهای خارجی مرتبط با اقتصاد ایران و ناقضان حقوق بشر این کشور خواهد شد. در این لایحه سپاه "سازمانی تروریستی" خوانده شده است.

            لایحهای که روز چهارشنبه (۲۷ فوریه/ ۹ اسفند) تقدیم کنگره آمریکا تقدیم شد، پرزیدنت اوباما را مجاز میسازد تا علیه برخی از شرکتها و نهادهای خارجی مرتبط با اقتصاد ایران اقدامات تنبیهی اعمال کند. این شرکتها و نهادها آنهایی هستند که برای ایران کالاهایی را که برای اقتصاد این کشور مهم استـ، فراهم میکنند.

            این لایحه که توسط "اد رویس" (Ed Royce)، نماینده جمهوریخواه و رئيس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و همچنین "الیوت انگل" (Eliot Engel)، نماینده دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا تنظیم شده است، به اوباما اختیارات بیشتری برای هدف قرار دادن واردات استراتژیک ایران میدهد.

            در این لایحه تحریمهای ایران نه تنها شامل عرصه مالی، بلکه دربرگیرنده ناقضان حقوق بشر در ایران و افرادی نیز میشود که فناوریهای مورد استفاده برای سرکوب را فراهم میکنند. همچنین در لایحه مجازاتی برای افرادی در نظر گرفته شده که در سانسور و فساد در ایران شرکت دارند.

            سپاه پاسداران، "سازمان تروریستی"

            در لایحه جدیدی که تقدیم کنگره آمریکا شده است، از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان "سازمان تروریستی خارجی" یاد میشود. دولت آمریکا نیز در مورد سپاه اظهار نظر مشابهی کرده است، اما تصویب این لایحه در کنگره دولت اوباما را مجبور میسازد تا در مورد درج نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی تصمیم بگیرد.

            در صورتی که دولت آمریکا سپاه پاسداران را در این فهرست قرار دهد اوباما باید مجازاتهای جدیدی علیه سپاه وضع کند.

            "اد رویس"، نماینده جمهوریخواه میگوید: «ادامه فعالیتهای اتمی ایران بزرگترین تهدید برای ایالات متحده و متحدان ما است.»

            وی ادامه میدهد: «باید به تحریمها ادامه دهیم تا فشار اقتصادی را به حداکثر برسانیم و جلوی دستیابی ایران به برخورداری از ظرفیت نظامی هستهای را بگیریم.»

            در لایحه جدید از دولت اوباما خواسته شده تا با همکاری نزدیک با کشورهای اروپایی راهی پیدا کند تا جلوی دستیابی ایران به ارزهای مهمی مانند یورو گرفته شود.

            "الیوت انگل"، از تنظیمکنندگان لایحه جدید گفته است، مادام که رژیم ایران به برنامه هستهای خود ادامه دهد، آمریکا به افزایش فشار ادامه خواهد داد.

            مذاکرات هستهای ایران و گروه "پنج به علاوه یک" در آلماتی قزاقستان نتوانست راه حل جدی برای حل و فصل مناقشه هستهای با ایران پدید بیاورد. دو طرف توافق کردند که مذاکرات خود را در سطح کارشناسی در استانبول ادامه داده و نشست بعدی را نیز در روزهای ۱۶ و ۱۷ فروردین (۵ و ۶ آوریل) در آلماتی قزاقستان برگزار کنند
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #4746
              صرفا جهت اطلاع: نیروگاههای هسته ای، خیانت آشکار به خلق ما









              جالب است بدانید دلیل اصلی اعدام عباسعلی خلعتبری
              - وزیر امور خارجه ایران در دوران سلطنت محمدرضا شاه پهلوی
              - تهیه و امضاء کننده پیمان معروف ۱۹۷۵ الجزایر (که همچنان یکی از افتخارات ایران است)
              - تلاش و نقش وی برای امضا قرارداد احداث نیروگاه اتمی بوشهربود
              زیرا به عقیده برخی آقایان، ایران با وجود ذخایر عظیم نفت و گاز نیازی به نیروگاه اتمی ندارد و امضا این قرارداد مصداق تضعییع بیت المال بود عباسعلی خلعتبری سرانجام در 22 فروردین 1358 در دادگاه انقلاب محکوم به اعدام شد و این حکم در زندان قصر بلافاصله به اجرا درآمد.

              عکس ضمیمه:
              روزنامه جمهوری اسلامی، تاریخ 26 خردادماه 1358


              آخرین ویرایش توسط وحید 20؛ 2013/03/01, 04:58.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • asir
                ستاره دار(4)
                • Jan 2013
                • 416

                #4747
                در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                معاون جلیلی: پیشنهاد 5 + 1 را نپذیرفتیم

                برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی جزئیات مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 و دستاوردهای آن را بررسی می کند.
                به گزارش سرویس سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ برنامه امشب گفتگوی ویژه خبری امشب (پنجشنبه 10 اسفند) مذاکرات ایران و 1+5 در آلماتی را بررسی می کند.

                علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، جزئیات مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 و دستاوردهای آن را تشریح می کند.

                مهم ترین محور سخنان باقری به شرح زیر است:

                **از ابتدای مداکرات تا مذاکرات در آلماتی منطق، ابتکار و اقتدار بگونه ای بود که طرف مقابل حقوق هسته ای جمهوری اسلامی را به رسمیت بشناسند.

                **ما در مسکو پیشنهاداتی ارائه کردیم و نشست های کارشنناسی پس از آن برگزار شد و ابهام های طرف مقابل را برطرف کرد و همچنین جمهوری اسلامی در نشست معاونین دو طرف پیشنهاداتی برای راهکارهای اجرایی بسته پیشنهادی خود ارائه کرد.

                **بعد از این نشست ها پاسخ 1+5 به بسته پیشنهادی ایران حدود 5 ماه بطول انجامید و شاید دلایل این تاخیر را می توان بررسی کارشناسی دانست اما نظرات برخی افراد ما را به سمت دیگری رهنمود می کند و تاخیر 1+5 و اجرایی کردن تحریم های بسیار سنگین علیه ایران، این نظر را که تاخیر طرف مذاکره کننده در پذیرفتن درخواست و پیشنهاد ایران این بود که آنان انتظار عقب نشینی از ایران را داشتند تقویت می کند.

                **در آلماتی دیدیم فشارهای همه جانبه غرب نه تنها ایران را در پیشرفت هسته ای متوقف کرد بلکه طرف مقابل نیز به این نتیجه رسید که رویکرد همکاری تنها راه حل مسئله هسته ای ایران است.

                ** با توجه به طرح ایران در مسکو، طرف 1+5 از کلیات صرف نظر کرده و وارد کلیات شدند و خواسته های آنان در مداکرات آلماتی بگونه ای نبود که نغایر با حقوق هسته ای ایران باشد.

                **آنها در این مذاکرات به موضوع تحریم ها علیه ایران پرداختند اما مسائلی که آنان ارائه کردند بطور کامل نظر موافق ایران را ندارد اما ما اعلام کردیم این پیشنهادات قابل بررسی است و مقرر شد تا نشست کارشناسی برگزار شود.

                **ما خواستار وجود سه عنصر در مذاکرات بودیم، اینکه دو طرف اصول را پذیرفته و حسن نیت داشته و NPT مبنای حرکت باشد که ما عمده این اصول را در نشست معاونین در تابستان تعیین کردیم.نکته دوم ترسیم افق این است که تمامی حقوقو ایران از لحاظ هسته ای پذیرفته باشد و اعلام کند که حق غنی سازی را می پذیرد. سومین نکته حرکت گام به گام دو طف است که باید به یک میزان باشد که این سه اصل هم مورد توافق طرفین قرار گرفته است.

                ** صرفا پیشرفت های ایران نبود که مسیر مذاکرات را تغییر داد، ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد نیز قدرت عینی ایران را به طف مذاکره کننده تحمیل کرد، همچنین ما در این مسی حضور با شور و نشاط مردم را در مسائل اقتصادی، 22 بهمن و ... داشتیم که حضور گسترده مردم در 22 بهمن تعجب غرب را هم بهمراه داشت و تین درحالیست که چند روز قبل از آن تحریم های جدیدی علیه ایران آغاز شد.
                ما در کنار تمامی این افتخارات، پیشرفت های علمی در عرصه هسته ای بدست آوردیم.

                ** 1+5 پاسخ بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی را داد در انتظار نظر ایران درباره پیشنهاد خودشان بداند اما کاری که تیم ایرانی انجام داد این بود که روز دوم مذاکرات آلماتی جمهوری اسلامی بسته یشنهادی 1+5 را از منظر بسته پیشنهادی خود در مسکو بازآرایی کرد و نشان داد که بسته پیشنهادی آنان چگونه قابل بررسی است.

                * پیشنهاد غرب را چند ساعت پس از دریافت، بازآرایی کرده و آن را نپذیرفتیم
                با تشکر خوب بود عالی بود ولی غلطهای املایی زیادی داشت که تاحدودی معنای جملات را کاملا تغییر داده
                آخرین ویرایش توسط asir؛ 2013/03/01, 07:06.
                حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت. اري به اتفاق جهان ميتوان گرفت

                نظر

                • عارف
                  عضو عادی
                  • Jan 2013
                  • 229

                  #4748
                  تمایل دوستان در این تاپیک به درج اخبار منفی (علیرغم مثبت بودن نتیجه مذاکرات) نشون از نقد بودن دوستان داره که این خوبه چون معمولا وقتی تعداد افراد حقیقی نقد افزایش پیدا می کنه باید منتظر رشد جهشی بازار باشیم.

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #4749
                    دستاورد ایران؛ ۴۵ میلیارد دلار ضرر،۶۰ کیلو اورانیوم ۲۰ درصدی


                    رضا تقیزاده کارشناس انرژی میگوید طولانی شدن مذاکرات اتمی تنها یک جنگ فرسایشی است که درنهایت به ضرر ایران است. به عقیده او تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، مذاکرات به نتیجه محسوسی منجر نخواهد شد.


                    نشست دو روزه ایران و گروه پنج به علاوه یک روز چهارشنبه ۲۷ فوریه، ۹ اسفند در آلماتی پایتخت قزاقستان پایان گرفت. بعد از مذاکرات مسکو در ژوئن ۲۰۱۲( خرداد ۱۳۹۱) این مذاکرات اولین نشست مقامات جمهوری اسلامی با سران کشورهای گروه پنج به علاوه یک بود.


                    مقامات جمهوری اسلامی تقریبا یک صدا این دور از مذاکرات را مثبت دانسته و نسبت به نتیجه آن اظهار خوشبینی کردهاند. سعید جلیلی رئیس هیأت مذاکره کننده ایران، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از جمله کسانی هستند که مذاکرات قزاقستان را مثبت خواندهاند.


                    کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و جان کری وزیر امور خارجه امریکا نیز از پیشرفت مذاکرات اظهار خشنودی کردند.


                    رضا تقیزاده کارشناس انرژی در گلاسکو به دویچهوله میگوید که تغییر محسوسی در شرایط جامعه جهانی برای ایران به وجود نیامده جز آنکه غرب به ایران این امکان را داده که داوطلبانه ذخیرههای اورانیومش را کاهش دهد و به جای درخواست تعطیلی سایت فردو، واژه تعلیق را به کار بردهاند.


                    وی این نوع برخورد غرب را ادامه یک جنگ فرسایشی میداند که درنهایت به ضرر ایران است. او میگوید آنچه که غرب به عنوان نماد خوشبینی از آن یاد میکند در باطن ضعیفتر کردن اقتصاد ایران و پیش بردن جنگ فرسایشی علیه ایران است.


                    تقیزاده میگوید: «در فاصله ۸ ماهه مذاکرات مسکو تا آلماتی، ایران حدود ۳۰ میلیارد دلار در نتیجه کاهش صادرات نفت زیان دید و حدود ۱۵ میلیارد دلار به علت افزایش هزینه تجارت خارجی. آنچه که ایران در مقابل به دست آورده، ۵۰ تا ۶۰ کیلو اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد است که قیمتش در بازار آزاد از چند صد هزار دلار فراتر نمیرود و این بخشی از زیانهای همان جنگ فرسایشی است.»


                    به نظر رضا تقیزاده موضع ایران نسبت به یک سال گذشته و مذاکرات بغداد و استانبول ضعیفتر شده است چرا که «ایران در آن زمان در مورد سوریه و بحرین و صلح جهانی و .... صحبت می کرد اما مذاکرات کنونی در آلماتی فقط حول برنامه اتمی است و ایران هیچ برگ برندهای در دست ندارد.»


                    تاریخ دور بعدی مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک برای ۱۶ فروردین در آلماتی تعیین شده است. قرار است پیش از این نشست، مذاکرات کارشناسی در اواخر اسفند در استانبول برگزار شود.


                    برخی ناظران معتقدند تعیین دقیق تاریخ و محل دور بعدی مذاکرات خود گواهی بر موفق بودن نشست آلماتی است. اما رضا تقیزاده با این نظر مخالف است و میگوید: «اعلام تاریخ به تنهایی نشانه نزدیک شدن طرفین به خطوط مورد علاقهشان نیست و نشان میدهد که غربیها با یک سیاست هوشمندانه که ایران ناگزیر از تن دادن به آن شده مسائل را در جهتی پیش میبرند که اهداف اعلام نشده انها را تامین کند».


                    رضا تقیزاده نسبت به مفید بودن مذاکرات آینده در آلماتی چندان خوشبین نیست و میگوید تفاوتهای دو طرف آنقدر زیاد است که به نظر نمیرسد تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، یک توافق قابل لمس و نه تنها توافق برای ادامه گفتوگو به دست بیاید.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #4750
                      علی لاریجانی: مسئله هستهای ایران بهزودی حل میشود


                      رئیس مجلس ایران همزمان با پایان مذاکرات اتمی دو روزه ایران و گروه ۱+۵ در قزاقستان گفته است که مسئله هستهای ایران به زودی حل خواهد شد.


                      به گزارش وبسایت خبرآنلاین، علی لاریجانی روز چهارشنبه نهم اسفند در دهلینو، پایتخت هند گفته است: غربیها متوجه شدند مسئله هستهای باید از طریق گفتوگو حل شود و این مسئله بهزودی حل میشود.


                      دور جدید مذاکرات هستهای ایران و شش قدرت جهانی پس از هشت ماه وقفه، روزهای سهشنبه و چهارشنبه برگزار شد و دو طرف در پایان بر سر زمان و مکان دور بعدی مذاکرات توافق کردند.


                      پس از این مذاکرات، سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای، گفتوگوها را «گامی مثبت» ارزیابی کرد و گفته بود که این روند «میتواند با رویکردی سازنده و برداشته شدن گامهای متقابل تکمیل شود».


                      ایران در این مذاکرات پیشنهادات تازهای مطرح کرده است که هنوز جزئیات آن آشکار نشده و در این زمینه کاترین اشتون، سرپرست هیئت مذاکره کنندگان گروه ۱+۵ گفته است «باید ببینیم در آینده چه پیش میآید».


                      همچنین محمود احمدینژاد در واکنش به دور جدید مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ گفته است «چه اشکالی دارد این توافق خوب است به هر حال مذاکره بهتر از دعوا است.»


                      به گفته آقای لاریجانی، غربیها در مساله هستهای بهانهجویی میکنند و آنها با منطق دیگری، فشارها بر ایران را آغاز کردهاند که قطعا نمیتوانند با این فشارها به نتیجه برسند.


                      غرب و اسرائیل معتقدند که ایران در پوشش برنامه اتمی خود، به دنبال دستیابی به سلاح اتمی است اما ایران بارها با تاکید بر «صلحآمیز» بودن فعالیتهای خود این اتهام را رد کرده است.


                      در این راستا، جامعه جهانی به ویژه آمریکا با تحریمهای گسترده اقتصادی، تلاش میکنند روند غنیسازی اورانیوم را که کاربردی دوگانه دارد، در ایران متوقف کنند.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بورس
                        عضو عادی
                        • Nov 2012
                        • 34

                        #4751
                        این آقای لاریجانی تا خالا هر چی افاضات فرمودند ازون ور تعبیر شده و یادمه توی دورای قبلی حرف از پذیرش بسته های ایران و تمام حقوق حکومت دم میزدن که دیدیم نتیجش این تحریمها بود ابن آقا زیاد روش حساب نمیشه کرد

                        نظر

                        • بورس
                          عضو عادی
                          • Nov 2012
                          • 34

                          #4752
                          توافقی نه حاصل شده و نه قراره حاصل بشه و تا انتخابات همه چی پا در هواست

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #4753
                            رضایی: شکستن تحریمهای اقتصادی کمتر از آزادسازی خرمشهر نیست


                            احزاب و شخصیتها - دبیر تشخیص مصلحت نظام تاکید کردآمدن به صحنه و مبارزه با گرانی یک جهاد محسوب میشود.


                            محسن رضایی در جمع مردم یزد با اشاره به جانفشانیهای شهداء و رزمندگان، گفت: دشمنان از آینده این انقلاب و رسیدن ایران به افق 1404 ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری در هراس و نگرانی هستند؛ چراکه میدانند ایران اسلامی با پشت سر گذاشتن تحریمها به ایران بزرگ اسلامی و یک قدرت تمدن ساز تبدیل میشود و در تصمیمات منطقهای به عنوان یک بازیگر بزرگ تصمیم ساز خواهد بود.


                            بنا به گزارش ایسنا وی افزود: دشمن امروز با این اندیشه که ضعف خوبی علیه ایران را شناسایی کرده است، سعی دارد از طریق تحریم های اقتصادی، کشورمان را از رسیدن به این هدف باز دارد.


                            رضایی با تاکید بر ادامه راه شهداء تا رسیدن به هدف نهایی، بیان کرد: امروز رسانههای بیگانه مرتب یاس و نومیدی را در کشورمان با سوء استفاده از برخی واقعیتهای کشور از قبیل گرانی، بیکاری، اعتیاد و ... تزریق میکنند.


                            وی با بیان اینکه دشمن از این ضعفها علیه نظام، انقلاب، امام ، رهبری و ارزش های انقلاب استفاده میکند، ابراز کرد: باید دوباره در صحنه اقتصاد و فرهنگ کشور معجزهای را شکل داد.


                            وی خاطرنشان کرد: امروز آمدن به صحنه و مبارزه با گرانی یک جهاد محسوب میشود و شکستن تحریم های اقتصادی کمتر از آزادسازی خرمشهر نیست.


                            دبیر تشخیص مصلحت نظام وضعیت کنونی کشور را بسیار حساس و تعیین کننده خواند و گفت: قطعاً در سال های آینده علاوه بر پشت سر گذاشتن تحریمهای اقتصادی، شاهد ایران اقتصادی شکوفایی خواهیم بود.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #4754
                              طرح جمهوری خواهان آمریکایی برای تسهیل جنگ علیه ایراندر حالی که تنها چند روز از پایان مذاکرات ایران و 5 + 1 در قزاقستان میگذرد، و در حالی که روز قبل از مذاکرات، سنا طرح فشار بر ایران را در دستور کار داشت، گویا بعد از مذاکرات نیز سنای آمریکا بی کار ننشسته و دست به کار تدوین طرحی برای چراغ سبز به اسرائیل برای حمله به ایران است!


                              به گزارش «تابناک»، نشریه «اوپن زایان»، در مطلبی نوشته است که سناتورهای آمریکایی مشغول تهیه تصویب نامهای هستند که بر اساس آن بر حمایت آمریکا از حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به تأسیسات هستهای ایران تاکید شده است. این تصویب نامه که توسط سناتور رابرت منندز جمهوری خواه و لیندسی گراهام دموکرات خواه تهیه و تنظیم شده است، قرار است که به امضای نمایندگان آیپک، که کنفرانس سالانه آنها طی این هفته در کنگره ایالتی در واشنگتن برگزار میشود نیز برسد.


                              در همین حال و به نوشته این نشریه نمایندگان آیپک (لابی صهیونیستی آمریکا) نیز قرار است طرحی را برای تعهد آمریکا به حمایت از حمله رژیم اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران ارائه کنند. حملهای که به عقیده بسیاری از کارشناسان منجر به برهم خوردن کامل ثبات منطقه، وخامت بیشتر اوضاع اقتصاد جهانی و پیچیدهتر شدن مسئله هستهای ایران میشود.


                              بر اساس نسخهای که از این تصویب نامه به دست نشریه اوپن زایان رسیده است، در آن ذکر شده که ایالات متحده باید به افزایش تحریمهای شکننده بر ایران ادامه دهد و همچنین آمریکا را "وادار" کرده که در صورتی که رژیم اسرائیل قصد حمله یک جانبه به ایران را داشته باشد، ایالات متحده بایستی در کنار این رژیم قرار گرفته و حمایتهای اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی را از این رژیم به عمل آورد.


                              هرچند تهیه کنندگان این تصویب نامه در آن ذکر کردهاند که این طرح نباید به معنی اجبار آمریکا به اعلان جنگ بر علیه ایران تفسیر شود، اما مفاد آن به گونهای تنظیم شده است که بر اساس آن ایالات متحده به محض ورود اسرائیل به جنگ با ایران اجبار به اعلان جنگ با ایران میشود.


                              در همین رابطه و در خصوص این طرح، گری سیک، استاد دانشگاه کلمبیا و از مقامات سابق کاخ سفید، متخصص در امور ایران گفته است: آغاز جنگ خطرناکترین اقدامی است که یک ملت میتواند به آن دست یازد. این طرح به این معنی است که اختیار شروع جنگ عملاً به یک کشور دیگر واگذار میشود. یک چنین تصمیمی مسئولیت مستقیم برای آمریکا در بر دارد.


                              هرچند اینگونه تصویب نامهها به خودی خود منجر به اتخاذ سیاست نمیشود، اما تداوم یک رویکرد خصمانه نسبت به ایران در میان مقامات آمریکایی و افکار عمومی را در بر دارد که در نوع خود و در زمانی که مذاکرات 1+5 با ایران حاکی از نشانههای خوب و مساعدی بوده است، کمی تعجب برانگیز است.


                              این در حالی است که سال گذشته نیز یک طرح مشابه از سوی 74 سناتور جمهوری خواه در سنای آمریکا مطرح شده بود. با این تفاوت که در آن تنها بر حمایت از "حق اسرائیل" برای اقدام به هرگونه عمل لازمی تاکید شده بود.


                              گفته میشود که تاکنون هیچ سناتور دموکراتی اقدام به امضای لایحه مذکور نکرده و یکی از سناتورهای دموکرات در ایمیلی به کنایه نوشته است: دموکراتها این طرح را به عنوان طرح جنگ بر علیه عراق ... -ببخشید منظورم طرح جنگ علیه ایران است- امضا نخواهند کرد!"


                              از سوی دیگر یکی از مقامات سابق سی آی ای، که نخواسته نامش فاش شود، در رابطه با این طرح و با اشاره به مذاکرات هستهای ایران با غرب گفته است: من فکر نمیکنم که این تصویب نامه اثری بر پیامها و تصمیماتی داشته باشد که از کاخ سفید بیرون میآید. تصمیمات و مذاکرات بین دولت اوباما و رژیم اسرائیل بر سر حمله احتمالی به ایران، هیچ ارتباطی با یک چنین طرحهایی ندارد.


                              این در حالی است که بدون شک، هرچند این طرح بدون امضای کاخ سفید و تصویب سنا منجر به ایجاد تعهدی برای ایالات متحده نمیشود، اما حاکی از یک جریان جنگ طلب در سنای آمریکا است که نکته جالب آن در این است که این طرح حتی قبل از آنکه به سنای آمریکا معرفی شود، به عنوان ابتکار عمل آیپک معرفی شده است!


                              نکته دیگر آنکه در جریان مراسم سوگند چاک هیگل، به عنوان وزیر جدید دفاع آمریکا یک سناتور جمهوری خواه از وی خواسته بود که یک نمونه از اقداماتی را که آمریکا به خواست و اراده لابی اسرائیلی یهودی مجبور به انجام آند شده است را نام ببرد. اگر چندی تحمل میکرد امروز سناتور منندز نمونه بارزی از آن را به وی نشان میداد!


                              به هر حال، این اقدام بار دیگر نشان می دهد که جریان تندرو و جنگ طلب آمریکایی که به طور خاص در قالب سنانورهای جمهوری خواه این کشور نمود می یابد، به هیچ وجه خواهان حل و فصل موضوع هسته ای ایران و یا عادی سازی روابط تهران و واشنگتن نیست و تلاش دارد به هر نحو ممکن، آتش بحران بر سر مسئله هسته ای را شعله ور نگه دارد.


                              البته این موضوع به سرعت پس از پایان مذاکرات آلماتی خود را نشان داد؛ زیرا با وجود اینکه مقامات تمام کشورهای غربی، از جمله خود دولتمردان آمریکایی نسبت به روند و نتیجه مذاکرات ابراز امیدواری کردند، مقامات رژیم صهیونیستی ضمن ابراز نگرانی نسبت به این مذاکرات، به تکرار ادعاهای پیشین خود درباره برنامه هسته ای ایران روی آوردند.


                              طبیعی است در چنین شرایطی این رژیم درصدد برخواهد آمد با جلب پشتیبانی حامیان آمریکایی خود (جمهوری خواهان و آیپک)، زمینه را برای بر هم زدن جو به وجود آورند تا با افزایش فشار بر دولت اوباما، دستکم وضع موجود را حفظ کرده و مانع حصول توافق هسته ای با ایران شوند.


                              به هر حال اکنون این وظیفه دولت اوباماست که نشان دهد تا چه به حد تغییر ادبیات اخیر مقامات خود پایبند است و آیا واقعاً با نادیده گرفتن فشارهای صهیونیست ها و جمهوری خواهان به ادعای خود مبنی بر تلاش برای عادی سازی روابط با تهران پایبند است یا خیر.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #4755
                                برنامه اتمی ایران، اولویت کاری همایش آیپک

                                کمیته امور عمومی آمریکا و اسراییل، مشهور به آیپک، از گروه هایی که در حمایت از اسراییل در آمریکا لابی می کند، روز یکشنبه همایش سالیانه خود را در شهر واشنگتن آغاز می کند.


                                انتظار می رود این گروه در همایش امسال، اولویت مباحث را به موضوع برنامه اتمی ایران و همچنین اختلاف اسراییل و فلسطینیان اختصاص دهد.


                                این همایش در شرایطی آغاز می شود که باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا برای سفر به خاورمیانه خود را آماده می کند. آقای اوباما قرار است برای اولین بار به عنوان رییس جمهوری آمریکا به اسراییل سفر کند.


                                همه ساله هزاران نفر از یهودیان آمریکا برای شرکت در همایش آیپک وارد شهر واشنگتن می شوند.


                                این گروه با نفوذ ترین سازمان لابی گری حامی اسراییل در ایالات متحده آمریکا است.


                                آقای اوباما سال گذشته در همایش آیپک سخنرانی کرد.


                                او گفت: «هیچ دولتی در اسراییل نمی تواند بپذیرد که سلاح اتمی در دست رژیمی باشد که هلوکاست را انکار می کند، اسراییل را به محو شدن از نقشه جهان تهدید می کند، و از گروه های تروریستی که به نابودی اسراییل خود را متعهد کرده اند، حمایت می کند.»


                                اسراییل نگران آن است که برنامه اتمی ایران به تولید سلاح اتمی منجر شود. ایران می گوید برنامه هسته ای اش صرفا صلح آمیز است.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X