آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج اکبری
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 10934

تهران و واشنگتن برای دیدار روحانی و اوباما به توافق رسیده بودند اما تصمیم گرفتند که این دیدار را به تاخیر بیاندازد

ان پی آر نوشت: یکی از باتجربه ترین دیپلمات های آمریکا که اخیرا با مقامات ایرانی در نیویورک دیدار کرده، می گوید پس از دیدار با ایرانی ها دریافتم که امکان توافق با حسن روحانی رئیس جمهور و معاوناش بر سر مسائل کلیدی از جمله برنامه هسته ای ایران وجود دارد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، رایان کروکر سفیر سابق آمریکا در عراق و افغانستان گفت: شما با دشمنان صلح می کنید نه با دوستانتان.

وی افزود: ایران دشمن ماست اما به نظر می رسد که اکنون امکان بهبود روابط با این کشور وجود دارد.

کروکر که هم اکنون رئیس دانکشده خدمات دولتی و عمومی دانشگاه تگزاس است در میان آمریکایی هایی بود که برای دیدار با هیات ایرانی در سازمان ملل دعوت شده بود.

کروکر می گوید: آنچه در آن جلسه شنیدم، آن بود که ایران متقاعده شده است که تهران و واشنگتن در شش و نیم سال گذشته در حال بازی باخت باخت بودند و به راهی جدید نیازمندند.

وی می افزاید: آنچه جالب است آن است که ایران معتقد است، در مذاکرات باید توجه کمتری به تعداد سانتریفیوژهای این کشور و میزان غنی سازی اورانیوم شود. به بیان دیگر، ایرانی ها می خواهند مقدار اورانیومی که تصور می کنند برای آنها ضروری است را در اختیار داشته باشند.

سفیر سابق آمریکا در عراق ادامه داد: در مقابل، ایرانی ها می گویند قوانین بین المللی در مورد غنی سازی اورانیوم را می پذیرند و تنها تا حدی اورانیوم غنی می کنند که برای مقاصد صلح امیز باشد.

کروکر در خصوص گمانه زنی ها در مورد دیدار روحانی و اوباما در حاشیه سازمان ملل گفت: مقامات ایرانی به من گفتند که دو طرف بر روی برگزاری چنین دیداری توافق کرده بودند اما پس از مدتی دو طرف تصمیم گرفتند که بهتر است آن را به تاخیر بیاندازند چراکه زمان کافی برای اینکه اتفاق مهمی در این دیدار بیافتد وجود نداشته است.
    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• Hessam
      عضو فعال
      • Aug 2012
      • 1240

آغاز مذاکرات ایران با وزیران خارجه 1+5/ جان کری هم در جلسه حاضر است/ چه کسانی ظریف را همراهی می کنند؟

به جز محمد جواد ظریف که رئیس هیات ایرانی را عهده دار است، سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدینژاد مدیرکل امور اقتصادی و تخصصی بینالمللی وزارت خارجه، داود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر خارجه، امیری از سازمان انرژی اتمی در این نشست حضور خواهند داشت.
      پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مذاکرات ایران با وزیران خارجه 1+5 در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل لحظاتی پیش آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار «انتخاب» ؛ به جز محمد جواد ظریف که رئیس هیات ایرانی را عهده دار است، سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدینژاد مدیرکل امور اقتصادی و تخصصی بینالمللی وزارت خارجه، داود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر خارجه، امیری از سازمان انرژی اتمی در این نشست حضور خواهند داشت.

امیری یکی از کارشناسان سازمان انرژی اتمی است که در این تیم حضور دارد.

همچنین حسین فریدون نیز در مذاکرات حضور خواهد داشت.

جان کری وزیر خارجه آمریکا، ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه، گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و وانگ یی وزیر خارجه چین در این نشست به همراه کاترین اشتون حضور خواهند داشت.

این اولین باری است که وزرای امور خارجه ایران و آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر سر یک میز به مذاکره مینشینند
      قرار است پس از پایان این نشست نیم ساعته در ساعت 16:30 به وقت محلی(24 به وقت تهران) نشست با ایران آغاز شود.

اخبار تکمیلی متعاقباً ارسال می شود.

نظر

• yosef
        عضو فعال
        • Dec 2012
        • 440

در جلسه جان کنار جواد نشسته . /:.grlim:./
        آنچه هستیم، نتیجه چیزی است که بدان اندیشیده ایم.

نظر

• علیرضا1
          عضو فعال
          • Feb 2011
          • 853

در اصل توسط yosef پست شده است View Post
          در جلسه جان کنار جواد نشسته . /:.grlim:./
          امروز عكس جان و جواد كنار هم بزودي عكس حسن و حسين در اغوش همديگه!!!!
          "ايجادو ساخت ارتباطات با انسانهاي بيشتر،اوج بلوغ يك انسان است"

نظر

• مخبرالدوله
            عضو فعال
            • May 2012
            • 5228

سیاسی > سیاست خارجی ترکیب تیم ایران در مذاکرات با 1+5 /
            اشتون و ظریف در کنار هم نشسته اند/ جان کری نزدیک ترین وزیر به وزیر خارجه ایران
            مذاکرات ایران با گروه1+5 در حالی در نیویورک آغاز شد که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ریاست هیئت ایران را بر عهده دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، همچنین سید عباس عراقچی معاون بین الملل وزیر خارجه،مجید تخت روان چی معاون امریکای وزیر خارجه ، بعیدی پور مدیرکل اقتصادی وزارت خارجه،محمد نیا مشاور وزیر خارجه،امیری از سازمان انرژی اتمی و حسین فریدون برادر رئیس جمهور در هیئت ایران حضور دارند.
            سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه، ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس، وستروله وزیر خارجه آلمان، فابیوس وزیر خارجه فرانسه ،وانگ یی وزیر خارجه چین و جان کری وزیر خارجه امریکا نیز در گروه 1+5 حضور دارند که ریاست این هیئت را کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر عهده دارد.
            بر اساس تصاویر منتشر شده از نشست ایران و 1+5 محمدجواد ظریف رئیس هیئت ایرانی و کاترین اشتون رئیس گروه 1+5 بر خلاف مذاکرات گذشته که معمولا رو در روی هم قرار میگرفتند در کنار هم مستقر شده اند.
            همچنین جان کری وزیر خارجه امریکا در سمت راست ظریف و در کنار عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران نشسته است.
            سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در سمت چپ ظریف و در مقابل هیئت امریکایی مستقر است.
            در آغاز نشست کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگی از گروه1+5 از ظریف وزیر خارجه ایران استقبال کرد.

مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

نظر

• مخبرالدوله
              عضو فعال
              • May 2012
              • 5228

نظر

• مخبرالدوله
                عضو فعال
                • May 2012
                • 5228

از نیویورک گزارش میرسد نشست با اهمیت گروه ۱+۵ با حضور وزیران خارجه ایران و آمریکا آغاز شده است.
                به گزارش ایران اکونومیست طبق تصاویری که از محل مذاکرات ۱+۵ و پیش از آغاز جلسه رسیده، هیئت ایرانی و هیئت آمریکایی در گوشه میز و کنار یکدیگر نشستهاند.

نظر

• yosef
                  عضو فعال
                  • Dec 2012
                  • 440

عکس تاریخی وزیر خارجه ایران ( محمد جواد ظریف ) و وزیر خارجه آمریکا ( جان کری ) . و نشست دو جانبه هر دوی آنها .

آغاز پایان خصومت .
                  آنچه هستیم، نتیجه چیزی است که بدان اندیشیده ایم.

نظر

• arak_bourse
                    کاربر فعال
                    • Nov 2010
                    • 3802

خدارو شكر . همه ما بي شك ار ديدن اين عكسها خوشحال ميشيم.خوشحالي از اين بابت كه شايد تحريم ها شكسته بشه و اوضاع مردم بهتر از هميشه بشه.
                    به اميد فرداهاي بهتر
                    تحلیلگر بازار tahlilgar0@

نظر

• سيد ياسر شريعت
                      عضو فعال
                      • Jun 2011
                      • 4944

جزئیات نخستین مواجهه وزرای خارجه ایران و آمریکا؛
                      جان کری به سمت ظریف رفت و گفت: می توانیم چند دقیقه ای صحبت کنیم؟

دو دیپلمات ارشد ایران و آمریکا در ابتدا دست دادند و سپس وارد گفتگویی دو نفره شدند که بالاترین سطح دیدار بین مقام های ایران و آمریکا پس از سه دهه بود.

رویترز نوشت: دو دیپلمات ارشد ایران و آمریکا در ابتدا دست دادند و سپس وارد گفتگویی دو نفره شدند که بالاترین سطح دیدار بین مقام های ایران و آمریکا پس از سه دهه بود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، فرصت دیدار بی سابقه جان کری وزیر خارجه آمریکا با محمد جواد ظریف همتای ایرانی اش پس از آن فراهم شد که ظریف و وزرای پنج بعلاوه یک، بر سر حل مسئله هسته ای به توافق رسیدند.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت: در ابتدای مذاکرات، کری و ظریف دست دادند.

کری و ظریف پشت میزی "U" شکل در کنار یکدیگر نشسته بودند.

به گفته ی یک مقام آمریکایی که خواستار عدم افشای نامش بود، در پایان جلسه، کری از فرصت استفاده کرد و ظریف را به گفتگویی خصوصی دعوت کرد.

وی افزود: وزیر خارجه آمریکا به سمت ظریف رفت و گفت: می توانیم چند دقیقه ای صحبت کنیم؟

این دو دیپلمات به اتاقی در کنار تالار اصلی مذاکرات رفتند و رو در رو و بدون معاونانشان با یکدیگر گفتگو کردند. ;)

این جلسه 30 دقیقه ای بی سابقه ترین دیدار بین ایران و امریکا پس از انقلاب به شمار می آید.
                      إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ

نظر

• iran1389
                        عضو عادی
                        • May 2012
                        • 139

جان کری به سمت ظریف رفت و گفت: می توانیم چند دقیقه ای صحبت کنیم؟
                        دو دیپلمات ارشد ایران و آمریکا در ابتدا دست دادند و سپس وارد گفتگویی دو نفره شدند که بالاترین سطح دیدار بین مقام های ایران و آمریکا پس از سه دهه بود.
                        رویترز نوشت: دو دیپلمات ارشد ایران و آمریکا در ابتدا دست دادند و سپس وارد گفتگویی دو نفره شدند که بالاترین سطح دیدار بین مقام های ایران و آمریکا پس از سه دهه بود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، فرصت دیدار بی سابقه جان کری وزیر خارجه آمریکا با محمد جواد ظریف همتای ایرانی اش پس از آن فراهم شد که ظریف و وزرای پنج بعلاوه یک، بر سر حل مسئله هسته ای به توافق رسیدند.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت: در ابتدای مذاکرات، کری و ظریف دست دادند.

کری و ظریف پشت میزی "U" شکل در کنار یکدیگر نشسته بودند.

به گفته ی یک مقام آمریکایی که خواستار عدم افشای نامش بود، در پایان جلسه، کری از فرصت استفاده کرد و ظریف را به گفتگویی خصوصی دعوت کرد.

وی افزود: وزیر خارجه آمریکا به سمت ظریف رفت و گفت: می توانیم چند دقیقه ای صحبت کنیم؟

این دو دیپلمات به اتاقی در کنار تالار اصلی مذاکرات رفتند و رو در رو و بدون معاونانشان بایکدیگر گفتگو کردند.

این جلسه 30 دقیقه ای بی سابقه ترین دیدار بین ایران و امریکا پس از انقلاب به شمار می آید. http://www.entekhab.ir/fa/news/130706

نظر

• Ali zahedi
                          كاربر فعال
                          • Sep 2012
                          • 676

ساعت 12 معاملات پشت خطی
                          دلارفروش 2950تا 2960خريد 2930 تا 2940
                          سكه فروش 930 تا 935 خريد 920 تا 925
                          آبشده فروش 415 خريد 411

نظر

• مخبرالدوله
                            عضو فعال
                            • May 2012
                            • 5228

استراو: محور شرارت خواندن ايران احمقانه بود
                            کد خبر: DEN-754736 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۷/۰۴ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۲۶

مذاکرهکننده ارشد اسبق دولت انگليس در مذاکرات بين تهران و غرب ضمن احمقانه خواندن معرفي ايران به عنوان محور شرارت از سوي بوش گفت: در اواخر ژانويه 2002 بوش ايران را در کنار دو کشور واقعا ياغي يعني عراق و کره شمالي به عنوان محور شرارت معرفي کرد. اين کار هم احمقانه بود و هم اشتباه.

نظر

• ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

مشروح/ روحانی در گفتوگو با روزنامه واشنگتن پست:
                              مساله هستهیی حل شود، گفتوگو با آمریکا را در سایر موضوعات ادامه میدهیم

» سرویس: سياسي -
                              جمعه ۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۴
                              حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست به پرسشهایی درباره مهمترین مسایل ایران بویژه مسأله هستهای و رابطه ایران و آمریکا، مسائل بینالمللی و منطقهای از جمله سوریه پاسخ گفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مشروح این مصاحبه به شرح زیر است:

مجری: جناب آقای رییسجمهور اجازه دهید از شما به عنوان مذاکره کننده ارشد سابق پرونده هستهای، بخواهم برخی مواردی را که امروز در جمع مسئولان رسانههای آمریکایی بیان کردید، بیشتر برای من توضیح دهید، شما برای مثال صحبت از شفافیت کامل کردید، آیا شفافیت واقعا کامل خواهد بود؟ منظور شما این بوده برای مثال معنای آن این است که ایران به پروتکل الحاقی هم بپیوندد؟ آیا منظور این است که بازرس های آژانس بتوانند به این سایتهایی که گفته میشود ابعاد احتمالی نظامی هم دارند و در عین حال هستهای هم هستند، دسترسی پیدا کنند؟

دکتر روحانی: اصولا حل و فصل مسایل هستهای جزو وظایف دولتهاست. استراتژی کلی همان است که رهبری نظام هم بر آن نظر دارد. من به دلیل اینکه در مساله هستهای سالها خودم مسئول مذاکرات بودم، به این چارچوب ها آشنا هستم. بنابراین در چارچوب آن سیاست کلی، دولت کاملا توانمند است که مذاکرات هسته ای را تا نهایت پیش ببرد. من هم مسئولیت مذاکرات در این زمینه را به وزارت خارجه واگذار کردم.

شما می دانید که از سال 2003 تا 2005 عملاً پروتکل الحاقی در ایران اجرا میشده و به دلیل اینکه پرونده به شورای امنیت رفت، مجلس شورای اسلامی جلوی اجرای پروتکل را گرفت. به اعتقاد من اشتباه غرب از همین نقطه شروع شد؛ چون دلیل اینکه اینها تصمیم گرفتند پرونده را به شورای امنیت در سال 2005 ببرند، این بود که ایران فعالیت در کارخانه اصفهان را شروع کرده بود، اصفهان مرکز U.C.F است که کیک زرد تبدیل می شود به U.F.six. مرکز اصفهان از روز اول تحت نظارت آژانس بود، حتی از زمانی که ساختمانش ساخته میشد و خودِ آژانس اعلام کرده بود که در مرکز U.C.F اصفهان هیچ گونه تخلفی صورت نگرفته است.

می خواستم برای شما توضیح دهم که مشکل عدم اجرای پروتکل که ایران از سال 2003 اجرا میکرد و علت اینکه متوقف شد، اشتباهی بود که غرب برای ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل کرد. علتی هم که ارجاع کرد به خاطر راه اندازی اصفهان بود، خواستم بگویم از نظر آژانس در اصفهان هیچ گونه تخلفی صورت نگرفته بود و بنابراین این ارجاع اشتباه بود و آن باعث شد که پروتکل، اجرایش متوقف شود. حتی نسبت به ابعاد مطالعات ادعایی که شما مطرح کردید بین سال 2003 تا 2005، آژانس حتی به مراکز نظامی که میخواست دسترسی پیدا کند، ما اجازه دسترسی دادیم.

در واقع سوال اصلی در ایران این است که اگر واقعا آژانس یا غرب دنبال روشن شدن مسایل بوده چرا هر مقدار که ایران شفافیت نشان داد آنها عکس العمل مناسب نشان ندادند؟ در واقع یک سوال اساسی این هست که آیا مساله هستهای یک بهانه است، یا واقعا در زمینه مساله هستهای سوال وجود دارد؟ عده ای معتقدند که این یک بهانه است پس همکاری خاصیتی ندارد. ما امیدواریم در مذاکرات 1+5، اعضای 1+5 نشان دهند که مساله هستهای یک بهانه نیست، واقعا سوال منطقی وجود دارد. اگر واقعا دومی باشد به راحتی مساله قابل حل و فصل است.

مجری: پس برای اینکه من درست متوجه شوم از بیانات شما، آیا منظور این است که اگر اینها با این قدم جلو بیایند آن فعالیتهایی که ایران قبلا انجام داده با شفافیت و حاضر شد انجام بدهد و شما فرمودید سال 2003 تا 2005 با توجه به اینکه ایران حق غنی سازی اش شناخته شود، ایران حاضر است آن کارها را انجام بدهد؟

دکتر روحانی: اول باید غرب برگردد به سال 2003، بعد آنوقت ما می توانیم راجع به سال 2003 صحبت کنیم. چون بحث ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل و بحث تحریم مطرح است، بحث تحریم یک جانبه مطرح است، یعنی غرب قدمهای غیرقانونی زیادی برداشته. اولین سوال این است که آیا غرب برمیگردد به سال 2003؟ من بخواهم به طور خلاصه بگویم اگر غرب به همه حقوق قانونی ایران اذعان کند و آن را بپذیرد، از جمله غنی سازی در خاک ایران، به اعتقاد من شفاف سازی در چارچوب مقررات بینالمللی از طرف ایران مشکلی نخواهد بود.

مجری: آقای رییس جمهور اجازه بدهید سوال دیگری بپرسم در خصوص اختیارات جنابعالی، آیا اختیارات جنابعالی در خصوص مذاکره در مورد مسایل غیر هستهای هم هست؟ برای مثال، مساله آینده سیاسی سوریه. اگر ایران به مذاکرات ژنو 2، به کنفرانس مربوطه دعوت شود، آیا شما اختیار دارید به این دعوت پاسخ مثبت بدهید؟ سوال من این است که آیا رهبر در ایران باید اول اختیارات را به شما تفویض کند، بعد شما بتوانید کارها را انجام بدهید؟

دکتر روحانی: رییسجمهور همه اختیارات لازم برای مذاکرات در زمینه منافع ملی و امنیت ملی کشور را دارد. هر گونه همکاری بین المللی که تشخیص دهیم به حل و فصل مساله سوریه و از جمله توقف جنگ داخلی و حاکمیت نظر مردم در آینده سوریه، ایران حتما فعال خواهد بود. در هر مذاکراتی از جمله «ژنو 2» اگر بدون پیش شرط باشد، ایران حضور خواهد داشت.

مجری: بگذارید از شما درخواست کنم از آنجایی که کشور شما هم قربانی استفاده از سلاح شیمیایی بوده اید به این سوال به واضحترین شکلی که میتوانید پاسخ دهید، گزارش بازرسان سازمان ملل نشان میدهد از جایی که راکتها شلیک شده برای بیشتر ناظرین شکی باقی نگذاشتند که اینها به وسیله دولت سوریه استفاده شده، دولت رییس جمهور بشار اسد. قضاوت شما چیست؟ احساس شما در مورد استفاده از سلاحهای شیمیایی چیست؟

دکتر روحانی: ببینید در مساله سوریه آنچه که الان مسلم است این است که سلاح شیمیایی به کار رفته، آن چیزی که مشخص نیست این است که چه کسی یا چه گروهی این سلاح را به کار برده است؟ کاربرد این سلاح را از طرف هر کسی باشد محکوم می کنیم چون ما قربانی این سلاح هستیم و خوشحالیم از اینکه دولت سوریه به کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی CWC پیوست.

سوال: میخواهم موضوع صحبت را به این شانس بزرگی که برای کشور شما و کشور من و برای جهان به وجود آمده و من فکر میکنم یک پیچ تاریخی برای تاریخ جهان معاصر است، معطوف کنم. میخواهم از شما در مورد پروسه عادیسازی روابط بین دو کشور براساس منافع مشترک و احترام متقابل بپرسم. یک نقطه آغاز میتواند حضور رسمی دیپلماتیک باشد با سفارتها بتوانند، فعالیت کنند تا تجارت به صورت عادی بتواند شکل بگیرد. آیا این چیزی است که دوست دارید ببینید و آیا اجازه انجام این کار را دارید؟

دکتر روحانی: ببینید اصلِ اینکه بین ایران و ایالات متحده باید تنشها کاهش یابد از دید این دولت کار درست و مثبتی است. میدانید که بیاعتمادیهای بسیار زیادی بین دو دولت وجود دارد، از دید جمهوی اسلامی ایران و مردم ایران، دولت آمریکا سیاستهایش نسبت به کل منطقه ما و از جمله ایران اشتباه بوده است، اما در عین حال ما باید نگاهمان به آینده باشد. اولین قدم این است که ما بتوانیم این اعتماد را از نو بسازیم، من از مجموع پیامها و نامههایی که بین من و آقای اوباما تبادل شده به این نقطه نظر رسیدم که ما باید از یک نقطه آغاز کنیم و من فکر میکنم نقطه آغاز، موضوع هستهای ایران است. اگر ما در مذاکراتمان نسبت به بحث هستهای ایران در یک زمان کوتاه معقول به نتیجه نهایی برسیم، راه برای مذاکره در سایر زمینه ها باز خواهد شد. بنابراین پیشنهادم این است که دو طرف همه انرژی دیپلماتیک و مذاکراتیشان را برای حل و فصل این مساله بگذارند. تصمیم دولت من این است که بعد از حل و فصل مساله هستهای راجع به سایر موضوعاتی که مورد علاقه دو طرف است، گفتوگوها را ادامه دهیم.

مجری: در واشنگتن گفته میشود که شما و دولت شما میخواهید سریع حرکت کنید. همانطوری که همین الان گفتید. در یک بازه زمانی معقول پرونده هستهای تعیین تکلیف شود و من پیشبینیهایی شنیدهام که این میتواند چند ماه باشد و ما باید حتی به آخر سال هم برای دستیابی به این نتیجه امیدوار باشیم. آیا این درست است؟

دکتر روحانی: هر چه زودتر بهتر، هرچه زمان کوتاهتر باشد به نفع دو طرف است، اگر این زمان سه ماه باشد، اولویت ماست، اگر این زمان شش ماه باشد، باز هم خوب است، بحث ماههاست، بحث سالها نیست.

مجری: و فقط آن موقع سوال بازگشایی سفارتها متناسب خواهد بود؟

دکتر روحانی: همه چیز بعد از حل مسایل مهم بین دو طرف امکانپذیر است. هیچچیز امکانناپذیر نیست. باز هم تکرار میکنم، آن، بنای اعتماد است که بسیار مهم است.

مجری: این برای من و دیگران واضح و روشن است. من میخواهم در مورد موضوعی که در دوره تبلیغات شما پیش کشیده شد، بپرسم و آن موضوع امنیتی کردن فضای سیاسی ایران است، من برایم جالب بود که رهبری یک هفته پیش گفت نیازی نیست سپاه پاسداران در مسائل سیاسی کار پاسداری انجام دهد. به بیان دیگر باید مرزهایی باشد. دولت شما چطور میخواهد کم کند یا جلوگیری کند از امنیتی شدن فضای سیاسی در ایران؟

دکتر روحانی: کاملا درست است، یکی از برنامه های دولت و قول های دولت به مردم این بوده که فضای جامعه را کاملا فضای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کند به جای امنیتی.

نسبت به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که شما اشاره کردید، می دانید که این نهاد، نهاد بسیار مهمی است. سپاه پاسداران همان نهادی است که در جنگ 8 ساله نقش بسیار زیادی برای پیروزی ملت ایران داشت. بحث اصلی این است که سپاه پاسداران باید مسایل سیاسی را به خوبی بداند و تجزیه و تحلیل کند، اما در گروههای سیاسی و در دستهبندیهای سیاسی و تشکل های سیاسی حضور نداشته باشد. در این زمینه مقام معظم رهبری نظرشان را بیان کردند و دولت هم همان نظر را دارد.

مجری: رییس جمهور اوباما روشن کرد که امیدوار است با شما دست بدهد و چند کلمه رد و بدل کند که اتفاق نیفتاد. من حس میکنم که شما فکر میکنید هنوز وقت آن نرسیده است. وقتی که وقت آن شده باشد یا اگر شما دیروز او را دیده بودید چه میگفتید؟

دکتر روحانی: به هر حال که این مساله پیش نیامد و اگر پیش آمد، آنوقت حرفهایش هم همان زمان زده خواهد شد. به هر حال اگر به هم میرسیدیم و دست میدادیم، بیشتر از امیدها و آینده صحبت میکردیم و اینکه ما باید به منافع دو ملت فکر کنیم و نباید به گروههای فشار اجازه داده شود این روند را تخریب کنند.

مجری: متشکرم جناب رییسجمهور. از ملاقات شما لذت بردم و امیدوارم بزودی دوباره شما را ببینم.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

عضو هیات ایرانی: رییسجمهور امکان مذاکره داشت و آن را انجام داد/فقط لحنها تغییرنکرده است

» سرویس: سياسي - انرژي هسته‎يي
                                جمعه ۵ مهر ۱۳۹۲ -
                                یک عضو هیات ایرانی در سفر به نیویورک با بیان اینکه رییسجمهور به اهدافش از سفر به نیویورک رسیده است گفت: "ایشان (روحانی) امکان مذاکره داشتند و مذاکره را انجام دادند و به نتایجی که موردنظرشان بود نیز رسیدند و پس از نیویورک گامهای جدی را برخواهند داشت."

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رییس جمهور و عضو هیات ایرانی در سفر به نیویورک درباره استفاده همزمان از دیپلماسی رسمی، رسانهیی و عمومی و تغییر افکار عمومی غرب و آمریکا تحت تاثیر استفاده از این دیپلماسیها گفت: اجازه دهید دیپلماسی پنهان را به این سه دیپلماسی اضافه کنم. در هیات ایرانی کسانی هستند که توانایی به کارگیری این چهار عنصر را دارند. مذاکرهکنندگان حرفهیی در سطح جهان به همراه هیات هستند و احترامی که این افراد برای هیات آفریدند قابل توجه است.

او ادامه داد: همچنین تیم نمایندگی ایران در نیویورک و تیم رسانهیی همراه هیات ایرانی، دست به دست هم دادند که چهره ایرانیان را برای افکار عمومی را ایرانیها بسازند. در روزهای گذشته رسانههای مختلف غربی و آمریکایی به انتشار اخبار و مواضع ایرانی میپردازند و تنها شبکه فاکس نیوز است که سعی دارد اتهامات جدیدی را به ایران وارد کند اما رسانههای دیگر از آن تبعیت نمیکنند.

وی گفت: مصاحبههای رییسجمهور بسیار حساب شده بود. رییسجمهور سوءتفاهمها را میشناختند و پاسخ درخوری میدادند. البته نمیخواهم بگویم که بهتر از آنچه هیات ایرانی در این سفر انجام داد، امکانپذیر نیست، اما یکی از بهترین تیمها تلاش کرد تا فضا را به نحو مطلوب مدیریت کند.

آشنا در پاسخ به اینکه معروف است که میگویند ایرانیها فرشباف ماهری هستند، آیا هیات ایرانی با نقشهای از پیش تعیین شده به نیویورک رفته است و میتوان پس از بازگشت انتظار بافتن فرشی زیبا را داشت؟ با بیان اینکه استعاره زیبایی به کار بردید، تصریح کرد: باید اضافه کنم ایرانیها علاوه بر آنکه فرشبافان خوب و ماهری هستند، رفوگران ماهری هم هستند. واقعیت این است که آقای روحانی اگر بدون نقشه بودند، به نیویورک نمیآمدند. ایشان تردیدهای زیادی را مدیریت کردند تا به نتیجه مطلوب برسند. سفر برای سفر و مذاکره برای مذاکره یا شرکت برای شرکت در اجلاس برای ایشان به هیچ وجه معنایی نداشت. ایشان امکان مذاکره داشتند و مذاکره را انجام دادند و به نتایجی که موردنظرشان بود نیز رسیدند و پس از نیویورک گامهای جدی را برخواهند داشت؛ من مطمئن هستم.

این عضو هیات ایرانی در سفر به نیویورک خاطرنشان کرد: لازم بود ابتدا از ایران صدای واحدی شنیده شود و این اتفاق افتاد. همچنین نیاز بود تا صداهای متفاوت از آمریکا نیز تایید شود که کدام صدا خواسته واقعی بخش اجرایی آمریکاست و با مشخص شدن این دو امر، میتوان امیدوار بود که با احتیاط، دقت و ظرافت و توسط آدمهای ظریف این فضا اداره شود.

مشاور فرهنگی رییس جمهور درباره این که آیا اراده سیاسی در بین سیاستمداران آمریکا به اندازهای است که علاوه بر تغییر لحن، شاهد تغییر رویکرد در آنها باشیم؟ اظهار کرد: هیچ یک از اعضای تیم هیات ایرانی شیفته و ذوقزده تغییر لحن آمریکاییها نشده و نمیشوند. واقعیت این است که فقط لحنها (درباره ایران) تغییر نکرده، بلکه دستورکارها نیز تغییر کرده است. اینکه در آینده به چه سمتی برویم بستگی دارد که آنها چه چیزهایی را از روی میز برمیدارند، نه این که چه چیزهایی را روی میز میگذارند.

آشنا درباره مذاکرات ایران و 1+5 که قرار است با حضور وزیران خارجه دو طرف عصر روز پنجشنبه به وقت نیویورک برگزار شود، گفت: مذاکرات 1+5 مقدماتی داشته است که به خوبی طی شده و آمادگی هیات ایرانی و 1+5 برای گفتوگوهای سازنده قطعی است و امیدواریم در این مذاکرات برنامه زمانی مشخصی برای ادامه مذاکرات به قصد حل مساله هستهیی طراحی شده باشد.

او ادامه داد: فکر میکنم برای مهرماه نتایج جالبی را بتوانیم پیشبینی کنیم.

مشاور فرهنگی رییسجمهور با اشاره به نتایج سفر روحانی و بزرگنمایی رسانههای غربی درباره ایران گفت: من نمیخواهم بگویم که تصویر ایران به طور کامل متحول شده است، ولی میخواهم تاکید کنم که این تصویرآماده اصلاح شدن است.

آشنا که در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما سخن میگفت تصریح کرد: ما راه بسیار طولانی در پیش داریم تا به دنیای رسانهزده امروز اعلام کنیم که ایران آن چیزی نیست که به آنها معرفی شده است. باز شدن درهای ایران بر روی رسانههای کشورهای دیگر و رفت و آمد بین ایرانیان و غیر ایرانیان، چهره جدیدی که دیپلماتهای ایرانی ارایه میکنند و مردم ایران که یک رییسجمهور کاملا فعال، دیپلماتیک و حرفهیی را انتخاب کردهاند کمک میکند که بسیاری از وقایع رسانهیی نه توسط دشمنان ایران بلکه توسط دوستان ایران پیگیری شود.

نظر

در حال کار...
                                X