پالايش نفت بندرعباس ( شبندر )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • n@vid
    عضو عادی
    • Dec 2011
    • 289

با توجه به ریسک بالا و ماهیت نوسانی بازارهای موازی شامل ارز و سکه و ماشین شاید بازگشایی شبندر و عرضه اول شخلیج بتونه بخشی از نقدینگی سرگردان رو به سمت بورس هدایت کنه
    امیدوارم با کشف قیمت مناسب این اتفاق بیافته

نظر

• m_r_anari
      عضو فعال
      • Aug 2012
      • 881

در اصل توسط heaven_smile77 پست شده است View Post
      ما بالاخره نفهمیدیم که در بودجه امسال دولت پیشنهاد داده 23% عوارض حذف بشه یا نه؟؟؟
      تا اونجایی که من می خوندم صحبت از افزایش این 23% به 26% هست. میشه دوستان راهنمایی کنند در این مورد؟؟؟؟ :-/
      دوست عزیز
      درتکمیل فرمایشات دوست عزیزم کاپیتان عرض کنم:
      1- 23% برای سال 91 هست و برای سال 92 به 26% افزایش یافته.
      2- دولت با حذف این 23 یا 26 درصد موافقت کرده حتی سال 91 هم موافقت کرده بود ولی مجلس موافقت نمیکنه. برای حذف این مبلغ باید مجلس هم موافقت کنه . بنابراین تا زمانیکه موافقت مجلس اعلام نشه این مبلغ باید پرداحت بشه.
      جهت اطلاع شما عرض کنم تلاشها از تمام جوانب جهت جلب رضایت مجلس هم ادامه داره و امیدواریم این مبلغ برای سال 92 حذف بشه.
      موفق باشید.
      اگر فقیر به دنیا آمدی تقصیر خودت نیست ولی اگر فقیر از دنیا رفتی خودت مقصر هستی

نظر

• ایمان صالح
        عضو عادی
        • Feb 2012
        • 71

جو تالار همسایه به نظر حاکی از فروش دانه درشت ها در روز بازگشاییست از جمله گروه حمید اعرابی مواظب باشید حداقل بالا نخرید.
        در مورد شاراک و ذوب هم خیلی به به و چه چه میکرد ولی روز بازگشایی فروخت.کلا سهامهایی که این آقا توشه باید نگران خارج شدن اون و گروهش بود چون تمام خبرهای خوب و رویایی هم با خروجشون تموم میشه.
        آخرین ویرایش توسط ایمان صالح؛ 2013/03/08, 11:06.

نظر

• sourena
          عضو فعال
          • Aug 2011
          • 1080

دوستان،برعکس نظر اغلب رفقا معتقدم بسیاری مترصد ورود سنگین به شبندر هستند
          امیدوارم گول نخورید،بازی نخورید،رکب نخورید
          شبندر اهداف بسیار بزرگی در افق خودش داره که شاید الان گفته بشه،طرف به هزار جور
          مسئله متهم بشه از جمله رویا پردازی یا سفته بازی
          شاید یک سناریو این باشه با گنده کردن عرضه وفارس قصد داشته باشند
          تعداد بیشتری با هزینه کمتر جذب کنند
          از دوستانی هم که سهم را ندارند و حضور فعالی در این تاپیک دارند
          خواهش میکنم تو سر مال نزنند و برای مال دیگران قیمت تعیین نکنند
          زشته و تابلو هست بعضی نوشته ها که به چه قصدیه
          در پایان آخرین پست کاربر محترم
          جناب شیطونک
          که بدون اغراق یکی از برجسته ترین و مسلط ترین
          دوستان تحلیلگر بنیادی در سایت همسایه است
          را تقدیم حضورتان میکنم...ارادتمند

سلام
          شاید تنها سهامدار بندرعباس که تا به حال به مالمیر حرف بدی نزده من باشم.
          488ریال اعلام کرد که با احتساب 1032ریال سهم صندوق ( که در بودجه عملا حذف شده و قبل از بودجه هم گفتم که در بودجه نیست و کمیسیون برنامه و بودجه هم نظرشان بر نبود سهم صندوق است) میشود 152, بودجه در خردادماه به قانون تبدیل میشه یعنی تا خرداد پالایشگاهها به صدر نشینی ادامه خواهند داد بشخصه 3 تا پالایشی دارم در قیمت مناسب,
          واقعا تعجب میکنم افرادی که سهم رو ندارن و با این سهم مخالف بودن و قصد هم ندارن بخرن چرا اینقدر حضور فعال در تاپیک سهم مربوطه دارن, مهم ترین فاکتور برای زندگی و کار ارامشه متاسفانه یک سری اینرا ندارند این نا آرامی تبدیل به عقده و حسد میشه و حسد بازتاب حقارته
          یادش بخیر شهریور چه بحثهایی که در تاپیک بندرعباس نداشتیم , خوبی گزارش اخیر بندرعباس اینه که عزیزان تحلیلگر و دلسوز ان.........دیگه نمیان بگن سهم سفته بازی اومده بالا و 200-300تومن بیشتر نمی ارزه
          فارغ از اینکه با چه قیمتی باز میشه مهم این بود که روی یه سری کم شد
          سال 1392 می تونه یک سال طلایی و فراموش نشدنی برای بورس وبازار سرمایه باشه.

نظر

• yosef
            عضو فعال
            • Dec 2012
            • 440

همزمانی بازگشایی شبندر با عرضه شخلیج چه معنایی داره ؟
            آیا هدف سازمان خراب کردن شبندر نبود تا در عرضه بلوکی ، شبندر رو راحتر هاپولی کنن؟!
            آنچه هستیم، نتیجه چیزی است که بدان اندیشیده ایم.

نظر

• meysam_sh_2020
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 20673

در اصل توسط yosef پست شده است View Post
              همزمانی بازگشایی شبندر با عرضه شخلیج چه معنایی داره ؟
              آیا هدف سازمان خراب کردن شبندر نبود تا در عرضه بلوکی ، شبندر رو راحتر هاپولی کنن؟!

شاید هم برای انتخاب لیدر برتر باشه ......شبندر شاخص رو از-26 - 25 هزار تا به اینجا ها و بالاتر خواهد برد ........ببینیم شخلیج 5000 تا میتونه بالا ببره ............=)) البته بستگی داره چه قیمتی عرضه بشه .اگه پایین بدن خوبه .ولی بعید میدونم ........

این بازار از عرضه شبندر تا به امروز لیدری به خوبی شبندر نداشته ........:D یه کم هم بزنیم تو سر شخلیج......هر چه پایین تر بدن بهتره (-: اوووووووووشخلیج با این همه قر و پز سود 91 ش زیر 40 تومنه ........با پی بر ای 5 گروه پتوشیمی قیمت سهم 200 تومن باید بشه .............=)) حالا یه عده بگن دارایی هاش زیاده و 40 درصد پتروشیمی کشور رو داره .........خوب من هم میتونم 5 تا از بهترین پتروشیمی ها بورس رو با پی برای زیر 5 بخرم و بشم یک شخلیج ........=))

اما شبندر پتانسیلی دارد که شخلیج عمرا ندارد (-: افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها و افت دلار و فروش دلار در مرکز مبادلات همه و همه میتونه سود زیر مجموعه های شخلیج رو با کاهش روبرو کنه ......البته هنوز هیچکی شخلیج نداره ...و گرنه من هیچ سهمی رو نمیکوبم ..........:D
              آخرین ویرایش توسط meysam_sh_2020؛ 2013/03/08, 11:45.
              ///

نظر

• sourena
                عضو فعال
                • Aug 2011
                • 1080

در اصل توسط ایمان صالح پست شده است View Post
                جو تالار همسایه به نظر حاکی از فروش دانه درشت ها در روز بازگشاییست از جمله گروه حمید اعرابی مواظب باشید حداقل بالا نخرید.
                در مورد شاراک و ذوب هم خیلی به به و چه چه میکرد ولی روز بازگشایی فروخت.کلا سهامهایی که این آقا توشه باید نگران خارج شدن اون و گروهش بود چون تمام خبرهای خوب و رویایی هم با خروجشون تموم میشه.
                این به نوعی جواب شماست با تغییراتی که در آن دادم و از جای دیگه منتقل میکنم

در اصل توسط sourena پست شده است

صحت پیش بینی و تحلیلهای اعرابی بارها ثابت شده حتی اگر در مقطعی سهم موردنظرش افت کرده
                مگر .... از آذراب و مپنای اعرابی بد نمیگفت!؟
                اعرابی مپنا را از 160 و آذراب را از زیر 200 معرفی کرد و سنگین وارد شد
                حالا هم کسی که با او خریده در 50 درصد سوده حداقل
                همین شراز را که .... 1200 خریده اعرابی حدود 400 خرید و بقول خودش یک درصدش را داشت
                که البته 450 هم خارج شد!
                حالا سوال اینه چون ایشون خارج شد سهم زمین خورد یا اینکه حدود 3 برابر شد
                اعرابی طبیعتاً معامله گره و هردم از این شاخه به اون شاخه می پره
                هرچند از سود اصلی شاید جا بمونه ولی به هر حال در معاملاتش سودی
                فراتر از استانداردهای تریدرهای دیگه می بره
                حالا ایشان ممکنه با علم به سود احتمالی 309 تومنی که خودش محاسبه کرده
                برای سال آتی شبندر به هر دلیلی فروشنده باشه اما این دلیل و نکته منفی برای
                شبندر نیست

نظر

• zereshkkk
                  عضو فعال
                  • Nov 2011
                  • 3474

در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post
                  با سلام

مطمئن باشید بازار شخلیج را خواهد بلعید

از فزدا وقتی اکثر سهمها را به رنگ قرمز دیدید تعجب نکنید.

خیلی از کارگزاریها هم برای صندوقهاشون میخوان سنگین خرید کنن

یکیش هم کارگزاری مفید هست که من دقیقا" در جریان هستم.

اینقدر حقوقی های مایه دار هستند که بیا و ببین .

وقتی شخلیج را بلعیدند ، اونوقت همه حیران خواهند ماند .

شخلیج بهترین هلدینگ است به خصوص اگر در قیمتهای پایین بازگشایی شود.

شما توجه کردید برای چی عرضه 5 درصد را لغو کردن و گفتن اول 3 درصد و بعدش 2 درصد در چند روز آیندش عرضه میکنن؟

اینها مجبورن رو قیمتهای بسیار مناسب بازگشایی کنن تا بازار بتونه اون 2 درصد بعدی رو هم به راحتی هضم کنه .

قیمت مناسبی که خواهد خورد موجب خواهد شد که اکثرا" این سهم را بخرند به خصوص صندوقها و حقوقی ها

بازار قرمز که خواهد شد مشخصه
                  شک نکنید قیمت مناسب باز بشه من هم به سهم خودم از این سهم میبلعم بلعیدنی!

فقط کار حقوقی و صندوقهاست دیگه
                  درکل بازار بعد از عرضه دوباره به روند خودش ادامه میده و این چرخه ادامه دارد..................
                  ایشالا همگی موفق باشید
                  آخرین ویرایش توسط zereshkkk؛ 2013/03/08, 12:06.

نظر

• yosef
                    عضو فعال
                    • Dec 2012
                    • 440

شبندر همه را شگفت زده کرد (اخبار بورس)

شبندر پیش بینی خود از سود سال جاری و سال 92 را اعلام کرده است.شرکت در حالی قبلا برای سال 91 مبلغ 149 ریال پیش بینی کرده بود که در گزارش جدید آن را با تعدیل مثبت حدودا 116 درصدی همراه کرده و به 323 ریال افزایش داده است.در 9 ماهه واقعی نیز 72 درصد آن را محقق کرده است.شرکت برای سال جاری نرخ ارز را 1226 تومان در نظر گرفته است و علت تعدیل مثبت شرکت نیز افزایش میانگین نرخ فروش فرآورده های نفتی می باشد.

اما برای سال 92 نیز با دلار 2000 تومانی مبلغ 488 ریال به ازای هر سهم پیش بینی کرده است که نسبت به سود 323 ریالی سال جاری با رشد 51 درصدی روبرو شده است

پیشبینی عملکرد سال مالی 92 نسبت به پیش بینی سال مالی قبل بهترتیب فروش 68 درصد افزایش، بهای تمامشدة کالای فروشرفته 68 درصد افزایش، سود عملیاتی 50 درصد افزایش و سود و (زیان) خالص 51 درصد افزایش نشان میدهد.مقدار تولید و فروش شرکت نیز نسبت به سال 91 با رشد بیش از 5 درصدی روبرو شده است

علل تغییرات سود سال 92:

الف)افزایش نرخ فروش فرآورده ها، به دلیل افزایش نرخ ارز از مبلغ 260ر12 ریال به مبلغ 000ر20 ریال به ازای هر دلار و براساس معادل میانگین نرخ بین المللی در ده ماهه ی منتهی به 30/10/91 اعلامی از سوی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی پیش بینی گردیده است.

ب) نرخ خرید نفت خام در پیش بینی سال مالی 92 ، مطابق سال مالی 91 به ازای هر بشکه 928/100 دلار در نظر گرفته شده است.

ج) مزید اطلاع، هزینه های حمل در بهای تمام شده مبلغ 557ر009ر2 میلیون ریال در نظر گرفته شده است. با توجه به عدم تعیین نرخ بازیافت هزینه حمل برای سال 92 معادل 5/60% به مبلغ 558ر006ر1 میلیون ریال (مشابه درصد بازیافت سال 91) بازیافت می گردد.

د) معادل 38 درصد از هزینه های عمومی ،اداری و تشکیلاتی، کارمزد صادرات(معادل 2 درصد فروش صادراتی) و 30 درصد آن عوارض آلایندگی( معادل یک درصد فروش مصوب) می باشد.

و) نکته مهم دیگر صورت های مالی سال 92 شرکت بحث کسر 26 درصد از فروش صادراتی به عنوان سهم صندوق توسعه ملی می باشد. طی سال مالی 92 فروش صادراتی شرکت 20 درصد در پیش بینی شده است لذا فروش صادراتی مبلغ 790ر54 میلیارد ریال که 26 درصد (3 درصد افزایش نسبت به سال مالی 91) سهم صندوق توسعه ملی معادل مبلغ 245ر14 میلیارد ریال از فروش کسر گردیده است که به طور ناخالص به ازای هر سهم 103 تومان می باشد.

منبع:سـهـم مـن از بــورس
                    آنچه هستیم، نتیجه چیزی است که بدان اندیشیده ایم.

نظر

• daryadel120
                      عضو فعال
                      • Apr 2012
                      • 578

ان شا اله که قیمت خوبی باز بشه و همه راضی بشن ولی به چند نکته توجه کنید و اقدام به خرید و فروش کنید
                      1- جو روز بازگشایی باعث اور ریکشن می شود
                      2- شبندر هر آنچه که لازم بوده را در گزارشش آورده و تا گزارش بعدی خبر مثبتی نخواهد آمد
                      3- کسانی که در قیمت های زیر 200 سهم را میخریدند این سودها حتی بیش از اینها را تحلیل کرده بودند
                      4- قیمت سهام پالایشگاهی در اوج قیمتی خودش است و به ارزش جایگزینی رسیده است
                      5- به هر حال تصمیم با خودتان ولی به نظر من با اصلاح مناسبی که بورس خورده سهام ارزنده در بازار بسیار زیاد است;)
                      برخی از متغیرهای کلان اقتصادی عبارتند از: نرخ ارز، نرخ تورم، نرخ واقعی سود بانکی، نرخ رشد نقدینگی، تولیدات صنعتی، مالیات، کسری بودجه، درآمد های نفتی و ...

نظر

• BETA
                        عضو فعال
                        • Jan 2013
                        • 447

دوستان من این سهم و به توصیه استادمون :* خریدم .ایشون وقتی شبندر ۳۵۵ بود گفت هر چی پول و پس انداز دارین شبندر >:D< وشاوان بخرید.البته اون موقع هنوز شاوان نبود .بعضی از بچه ها حتی وام گرفتن و رو ۳۸۱ خریدن =D>... خودش میگفت کارگزاری بانک شون فقط ۱۰۰ میلیارد خریده <:-P..ایشون رفیق فاب مصباحی مقدم هست و پست بالایی داره..من شبندر وخریدم ولی حماقت کردم و شاوان وهنوز نگرفتم '@^@|||..تو این مدت هم از بورس اینو فهمیدم بورس جای از ما بهترونه با اطلاعات رانتی همیشه سالم و پرسود باشید@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-
                        تار و پود هستي ام بر باد رفت اما نرفت / عاشقي ها از دلم ديوانگي ها از سرم

نظر

• alizadeh.f
                          عضو فعال
                          • Feb 2013
                          • 878

با سلام و عرض تبريك خدمت تمام شبندري ها و ببخشيد از تاخير پيش آمده
                          تقريبا" از 2 هفته پيش به سود 323ريالي شبندر اشاره كرده بودم كه كاملا" دقيق بود حتي 3 ريالش...

گفتگوها و اظهارنظر ها درباره شبندر هم مثل خود سهم خاصه و مانند معاملاتش سيل راه ميفته. شبندر در هنگام معامله خريد نميشه بلكه بلعيده ميشه
                          و اما بعد...... چند نكته مهم
                          1- اولا" به جاي افزايش 10% ظرفيت توليدي، 5% ديده شده من منتظر اعلام ظرفيت 20،250،000 هستم نه
                          19،400،650 پتانسيل كامل آزاد نشده . چند بار با شبريز و شپنا و شراز مقيسه كرده بودم خاطر دوستان هست....
                          2- چند روز پيش لوبوكات شركت (محصول پرسود) براي تحويل 24 اسفند 91 معامله شد كه خبرش رو گذاشتم در بودجه 92 و 91 نيومده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! از عجايبه...
                          3- شبندر براي سال 92 48.8 تومان براي خودش و براي صندوق 103 تومان كنار گذاشته كه به جوك بيشتر شبيهه تا شركت بورسي و سهامي عام!!!!!!!! كمتر از يك سوم سود مال خودشه!!!!!!!!
                          4- شركت فروش صادراتي رو پايين آرده چون با صادرات تازه جريمش هم ميكنن( كسر 26%) كه اتفاق مباركيه . تا قبل از حذف سهم صندوق ، صادرات كمتر و سود بيشتر....
                          5- دلار 2000 تومان ديگه از كجا اومد. مجلس نظرش رو 2500 تومنه خبرش رو رو صفحه 632يا 633 گذاشتم.....
                          و ده ها مطلب ديگه.....
                          6- وابستگي به صنعتي نداره بلكه صنعت به پالايشگاه ها محتاجه. خوراكش نفته كه ديگه قراره خام فروشي نشه نفته و بس و...

بنده شخصا" زير 1000 نميفروشم و بالاي 1000 اگه سهم صندوق حذف بشه كه ديگه ميشه مثل شكاري f16

و اما در ارتباط با شخليج:1- حجم مبنا 25 ميليون سهم ، براي رشد شخليج ، 25ميليون سهم بايد روي سقف خريدار برايش پيدا شود !
                          2- فرض كنيد شبندر رو بفروشد و شخليج بخريد و شخليج 15 لي 20 درصد بده اونوقت شبندر چند شده!!!!! شايد ديگه گيرتون نياد!!!!
                          3- شخليج نزديك به 40 ميليارد دلار بدهي داره...با دلار 1226 تومان ديده كه بپردازه....
                          4- اكثر پتانسيل هاشو آزاد كرده تا ديگه حرفي نمونه....
                          5- قيمت خوراك مبهمه و تاثير خيلي با اهميت داره ممكنه بعد ار عرضه قيمت واقعي خوراك معلوم بشه

صدها صفحه براي شبندر نوشتيم و باز هم خواهيم نوشت. دوستان من شبندر توان رهبري بازار را دارد و وتنها سهمی است که تا حالا هرجا سوار شدي بدون زیان خارج شدي.....
                          هر سناريويي باشه قطعا" به جايگاه خوش خواهد رسيد. الان هم ميگم به نظر من قيمت بلوك بالاي و980 و 1000 خواهد بود و بعد .......

بقيه تصميم با دوستان.... هر چه لازم بوده تا به حال گفته ايم
                          https://telegram.me/alizadeh_farzad

نظر

• m_r_anari
                            عضو فعال
                            • Aug 2012
                            • 881

در اصل توسط daryadel120 پست شده است View Post
                            ان شا اله که قیمت خوبی باز بشه و همه راضی بشن ولی به چند نکته توجه کنید و اقدام به خرید و فروش کنید
                            1- جو روز بازگشایی باعث اور ریکشن می شود
                            2- شبندر هر آنچه که لازم بوده را در گزارشش آورده و تا گزارش بعدی خبر مثبتی نخواهد آمد
                            3- کسانی که در قیمت های زیر 200 سهم را میخریدند این سودها حتی بیش از اینها را تحلیل کرده بودند
                            4- قیمت سهام پالایشگاهی در اوج قیمتی خودش است و به ارزش جایگزینی رسیده است
                            5- به هر حال تصمیم با خودتان ولی به نظر من با اصلاح مناسبی که بورس خورده سهام ارزنده در بازار بسیار زیاد است;)

درخصوص بندهای اشاره شده جنابعالی نکاتی را عرض کنم

1- ممکنه
                            2- شبندر هنوز پتانسیل های برای گزارشات بعدی داره از جمله مهمترین آن حذف 26% و 5% مالیات ارزش افزوده . بنابرانی با این بندشما موافق نیستم.
                            3- بله سودهای بیش از این برای این سهم متصور بوده و هست.
                            4- موافق نیستم. شبندر و شتران از این رسیدن جا ماندن. جهت اطلاع شما عرض کنم قیمت جایگزینی شبند 700 هستش که فاصله زیادی با 448 داره. انشاالله روز بازگشائی به آن میرسد.
                            5- موافقم ولی باید جو بازار رو در لحظه در نظر گرفت و وارد شد.
                            آخرین ویرایش توسط m_r_anari؛ 2013/03/08, 16:44.

نظر

• m_r_anari
                              عضو فعال
                              • Aug 2012
                              • 881

فارس گزارش می دهد
                              بازگشت جلودار بورس با سود جدید 488 ریالی هرسهم و 70 روز غیبت

خبرگزاری فارس: با اعلام اولین سود سال آینده پالایشگاه بندرعباس، هفته جاری نماد این شرکت مشمول اصل44 بعد از حدود 70 روز غیبت ناخواسته باز می شود تا شاید همچنان جلودار پالایشگاه ها و سایر شرکت ها باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ،4 تیرماه سال جاری بود که شرکت پالایشگاه بندرعباس بعد از کش و قوس فراوان و طولانی مدت با عرضه اولیه 690 میلیون سهم و کشف قیمت 114 تومانی هر سهم وارد بورس شد. این شرکت با سرمایه اسمی 1380 میلیارد تومانی بیستمین شرکت مشمول اصل 44 بود که هر چند در آغاز مورد اقبال سرمایه گذاران قرار نگرفت، اما بعدها به دلایل مختلف به یکی از شرکت های جلودار بورس و گروه پالایشگاهی تبدیل شد به طوری که اکثر فعالان بازار سهام وضعیت بازار سهام را با نوسان قیمت این شرکت می سنجیدند.

پالایشگاه بندرعباس در شرایطی به همراه بیمه ملت دومین عرضه اولیه سال جاری بورس ( بدون عرضه اولیه هلدینگ خلیج فارس در هفته جاری) به شمار می رود که برای مدت ها یکی از گزینه های اصلی خرید سهامداران حقیقی و حقوقی بود به طوریکه در برابر خرید هفتگی مثلا سه تا چهار هزار سهامدار از یک شرکت ،پالایشگاه بندرعباس در اکثر هفته ها بین 6 تا 9 و گاه 10 هزار خریدار را به خود جلب می کرد.

*چرا نماد پالایشگاه بندرعباس ناگهانی بسته شد؟

این روند به افزایش قیمت هر سهم آن و بازدهی بیش از 290 درصدی در 7 ماه حضور در بازار سهام منجر شد تا اینکه قبل از شروع معاملات 9 دی ، نماد این شرکت به همراه 5 شرکت مطرح دیگر به علت آنچه از سوی مسئولان سازمان بورس " بررسی بیشتر وضعیت مالی، اطلاع رسانی و معاملات سهام" بسته شد. این رویداد با شایعاتی همراه شد اما پیگیرهای فارس از مسئولان نشان داد این شرکت به دلیل مباحث مرتبط با مالیات ارزش افزوده و حق عوارض صادراتی و احتمال تبدیل زیان 367 ریالی هرسهم سال مالی گذشته به 446 ریال و همچنین کنترل روند شتابان شاخص بورس از طریق توقف نماد این شرکت و سایر شرکت های جلودار بورس با توقف نماد مواجه شد.

از سوی دیگر در شرایطی توقف نماد6 شرکت بورسی و فرابورسی موجب تغییر جهت اساسی شاخص بورس و روند رو به رشد قیمت اکثر شرکت ها شد که در کنار سایر مسائل درون و برون سازمانی زمینه ساز ثبت منفی ترین روزهای شاخص در تاریخ بورس شد تا سهامداران و فعالان بازار با اعتراض به رویه های نظارتی اقدام به نامه نگاری کنند.

*قول هایی که عملی نشد و ایراداتی که گرفته شد

در این میان مسئولان سازمان بورس از جمله رئیس آن قول بازگشایی نماد این شرکت و سایر شرکت ها را دادند، اما این قول نه تنها تا هفته پیش عملی نشد بلکه برخی مسئولان هم اعلام کردند بازگشایی نماد این شرکت زمان بر است.

همچنین یک مقام مسئول درباره دلیل طولانی شدن توقف نماد پالایشگاه بندرعباس و عدم بازگشایی نماد از 9 دی به فارس گفته بود طبق پیگیری هایی که از مسئولان این شرکت شده و مشاهده شواهد ،اطلاعات مدنظر سازمان بورس ارایه می شود اما از سوی برخی مدیران سازمان ایراداتی مطرح و باز گرداننده می شود. به گفته مدیران پالایشگاه بندرعباس تاکنون هر نوع اطلاعات مانند گزارش عملکرد 9 ماهه و اطلاعات آخرین وضعیت بر اساس عملکرد یکساله ارایه شده، اما مسئولان سازمان بورس درباره آمار و ارقام ارایه شده و مبنای محاسبات نکاتی را مطرح می کنند.

*ناامیدی سهامداران به امید تبدیل شد

حال در شرایطی نماد شرکتهای ذوب آهن، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی،پالایشگاه تبریز و پتروشیمی های شیراز و کرمانشاه باز شده که نماد پالایشگاه بندرعباس همچنان متوقف است. شرکتی با سرمایه اسمی 1380 میلیارد تومانی و ارزش روز بیش از 6 هزار میلیارد تومانی که جزء 10 شرکت اول بزرگ بوده و سازمان خصوصی سازی آماده عرضه 45 درصد سهام آن است اما به دلیل توقف نماد چنین امکانی مهیا نیست و مهمتر از آن سهامداران با عدم نقدشوندگی سرمایه مواجه اند.

به هر حال در شرایطی اکثر سهامداران این شرکت و همچنین پالایشگاه تهران از بازگشت مجدد به بورس پالایشگاه بندرعباس ناامید شده بودند که همزمان با درج نام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در بورس و عرضه اولیه 5 تا 3 درصد سهام آن در هفته جاری، دو گزارش عملکرد 9 ماهه و اولین پیش بینی سود هرسهم پالایشگاه بندرعباس اعلام شد تا زمینه بازگشایی نماد طی هفته جاری آن هم بعد از حدود 70 روز غیبت ناخواسته فراهم شود.

*آیا بازگشت پالایشگاه بندرعباس پشت پرده ایی هم دارد؟

در این میان برخی از فعالان ارایه این گزارش ها برای باز گشایی نماد در هفته جاری و عرضه اولیه هلدینگ خلیج فارس را به هم مرتبط می دانند و معتقدند این اقدام سازمان بورس یعنی بازگشایی نماد پالایشگاه بندرعباس می توانست زودتر یا دیرتر انجام شود، اما به دلیل لزوم تامین مالی قابل توجه برای جذب سهام این هلدنیگ و افزایش نقدشوندگی بازار سهام ، مسئولان سازمان بورس به نوعی مجبور به بازگشایی نماد پالایشگاه بندرعباس به رغم عدم میل باطنی شده اند، چرا که با این اطلاعات می توانستند در موعد دیگری اقدام به بازگشایی نماد کنند و دلیلی برای توقف بی مورد و طولانی مدت هم نداشت. این نظریه به دلیل عدم امکان مصاحبه فارس با مسئولان سازمان بورس نمی تواند درست یا غلط ارزیابی شود.

*اعلام سود 448 ریالی هرسهم برای سال آینده

به هرحال همزمان با ارایه گزارش عملکرد9 ماهه و اعلام نخستین سود هر سهم سال آینده پالایشگاه بندرعباس در 5 شنبه گذشته ، زمینه بازگشایی نماد این شرکت جلودار بورس در هفته جاری فراهم شد.

براساس این گزارش، این شرکت که در عملکرد 9 ماهه 72 درصد از پیش بینی سود 323 ریالی هر سهم یعنی 233ریال را پوشش داده ، اولین سود هر سهم سال آینده را 488 ریال پیش بینی کرده و پیشنهاد تقسیم سود 10 درصدی به مجمع ارایه کرده است.

این پیش بینی سود سال 92 در مقایسه با سال مالی جاری با افزایش 68 درصدی فروش و بهای تمامشده کالای فروشرفته و رشد 51 و 51 درصدی سود عملیاتی و سود مواجه شده و براساس مفروضاتی ارایه شده است.

این مفروضات بودجه سال آینده پالایشگاه بندرعباس شامل افزایش نرخ فروش فرآورده ها به دلیل افزایش نرخ ارز از 1226 به دو هزار تومان و براساس معادل میانگین نرخ بین المللی تا30دی سال جاری و اعلامی از سوی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ، نرخ خرید نفت خام هر بشکه 100.928 دلار ، هزنیه های حمل بیش از 200 میلیارد تومانی ، 38 درصد از هزینه های عمومی ،اداری و تشکیلاتی، کارمزد صادرات(معادل 2 درصد فروش صادراتی) و 30 درصد آن عوارض آلایندگی( معادل یک درصد فروش مصوب) و فروش صادرات 20 درصدی هستند.

منبع : خبرگزاری فارس - 91/12/18
                              لینک : http://farsnews.com/newstext.php?nn=13911218000107

نظر

• sourena
                                عضو فعال
                                • Aug 2011
                                • 1080

قیمت جایگزینی فاکتور گمراه کننده ایه
                                کدام شرکت الان با قیمت جایگزینی قیمت گذاری شده که این دومیش باشه!؟
                                خودروییها،سیمانیها!؟
                                چیزی که مهمه توانایی سودسازیه
                                گذشته از این موضوع قیمت جایگزینی 700 تومنی را نمی دونم از کجا استخراج کردید
                                اما من با یک جستجوی کوتاه در گوگل پالایشگاه ینبع عربستان با ظرفیت 400 هزار بشکه
                                را دیدم که حدود 10 میلیارد دلار هزینه داشته
                                یعنی بشکه ای 25 هزار دلار

شبندر 330 هزار بشکه ای بدون طرح توسعه و با دلار 2500 تومنی نزدیک 1500 تومن
                                ارزش جایگزینی داره دقت کنید دلار2500 محاسبه شده و تازه خواب سرمایه یعنی زمان
                                ساخت که حداقل 5 ساله در نظر گرفته نشده
                                تاکید میکنم شبندر هنوز راه زیادی برای پیمودن داره
                                این شرکت اگر قرار بود تازه فردا عرضه اولیه بشه کمتر از 700 قیمت نمیخورد وشاید
                                حوالی 900 تومن کمی متعادل میشد
                                دوستان گول قیمت اولیه 114 تومنی و رشد 300 درصدی تا الانش را نخورند
                                شراز هم اگر یادتون باشه 250 عرضه اولیه شده بود 1170بسته شدالان بنظرتون چند قراره بازبشه!؟

خیلی حرفه ایها و بزرگان بازار را دیدم که زیر 200 خارج شدند و خود را برنده دانستند
                                اما به اشتباه خود پی بردندو بالای 400 جایگزین کردند و فعلاً هم فروشنده نیستند
                                تا پتانسیلهای سهم شکوفا بشه...مواظب باشید مفت از دست ندید شبندر را

نظر

در حال کار...
                                X