اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج اکبری
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 10934

    #25306
    نوبخت: درآمد سالانه 50 میلیارد دلاری ایران پس از لغو تحریم‌ها
    معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور معتقد است با رفع کامل تحریم‌ها درآمد سالانه 50 میلیارد دلاری به اقتصاد کشور واریز خواهد شد.



    به گزارش ایسنا محمد باقر نوبخت با اشاره به نقش معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در برنامه‌ریزی‌های کشور تاکید کرد: سیاست‌های این معاونت باید به گونه‌ای جهت دهی شود که کشور را به سوی اداره بدون درآمدهای نفتی سوق دهد.



    وی تاکید کرد: با برچیده شدن سازمان تحریم‌ها سالانه ۵۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور سرازیر خواهد شد.



    نوبخت با اشاره به تحریم‌های 30 ساله اعمالی بر اقتصاد کشور گفت: به همان اندازه که برنامه‌ریزی در اقتصاد مقاومتی حایز اهمیت است به همان اندازه نیز در صورتی که آثار عملی لغو تحریم‌های غیرانسانی و غیرعادلانه در اقتصاد کشور هویدا شده و منابع و امکاناتی وارد اقتصاد کشور شود، درایت در هزینه کرد منابع نیز مورد تاکید خواهد بود.



    معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تاکید کرد: معاونت برنامه ریزی باید بتواند برای سنازیوهای پیش آمده، در راستای رشد و توسعه متوازن برنامه‌های لازم را طراحی و در اختیار دستگاه ها قرار دهد.
    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #25307
      مسئله دومی که مردادماه با آن روبرو شدیم، تعبیری است که من یک بار به آن اشاره کردم به عنوان خزانه خالی. خزانه کشور آنجاست که درآمدهای دولت به آنجا منتقل می شود. مخارج هم از همانجا تامین می شود. طبق قانون بودجه ما می بایست ماهانه 17500 میلیارد تومان درآمد می داشتیم چون طبق قانون بودجه درامد
      پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان با هدف ارائه گزارش 100 روزه دولت یازدهم هم‌اکنون از شبکه یک سیما در حال پخش است.

      شهیدی‌فر، سپانلو و احمدی، مجریان صداوسیما اجرای این گفت‌وگوی زنده تلویزیونی را برعهده دارند.

      مهمترین محورهای سخنان روحانی به شرح زیر است:

      روحانی سخنان خود را با سلام و درود بر امام حسین(ع) و یاران و اصحابش و همچنین درود بر بسیجیان دلاور و مردم دلاور و مهربان ایران آغاز کرد.

      من در ایام تبلیغاتی به مردم بزرگ وعده داده بودم که علاوه بر برنامه 4 ساله دولت تدبیر و امید، برنامه کوتاهی نیز برای صدروز داشته باشم و در پایان 100 روز کار دولت را و عملکرد دولت را در طول این 100 روز به ملت عزیز گزارش دهم.

      سوال: چرا عدد 100 را انتخاب کردید؟ عدد خوش یمنی در زندگیتان بود؟ یا بحث وعده‌های انتخاباتی است؟

      روحانی: صد بالاخره یک معیاری است. در نمره دادن ها هم معمولا نمره بالا 100 است. 100 روز دوره زمانی است که نه خیلی کوتاه است که نشود برنامه‌ای اجرا کرد و نه آنقدر طولانی است که گزارش مطول شود. مبنا این بود که برنامه کوتاه مدت 100 روزه مورد نظر دولت باشد و دولت به مردم گزارش دهد. البته این گزارش 3 بخش دارد که بخش اول را امروز می‌گویم. بخش دوم گزارش مکتوب است که در رسانه‌های مکتوب و سایت ها منعکس می شود. بخش دیگر گزارشی است که وزرا و سایر مسئولان و معاونان به اطلاع مردم خواهند رساند. بلافاصله از فردا، آنها هم به تدریج در گفت‌وگو با صداوسیما یا روزنامه ها یا خبرگزاری ها ارائه می‌کنند.

      روحانی ادامه‌ داد: هر روز از ریاست‌جمهوری، برای من بسیار مهم است. دولت همه‌ی تلاشش این است که حداکثر استفاده را از این دوره چهارساله برای خدمت به مردم استفاده کند. شاید برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران، من در روز تحلیف دولت را به مجلس معرفی کردم. این بدان معناست که دولت تلاش می کند که از فرصتی که در اختیار دارد، حداکثر استفاده را داشته باشد. همانطور که دولت اولین دولتی است که وزرا را معرفی کرده، هفته پیش یعنی در آخرین روزهای صدروزگی، دولت تکمیل شده. در هر صورت از نمایندگان و مردم تشکر می‌کنم. البته گزارش دولت مخصوص برنامه 100 روزه نیست. از این به بعد در هر مقطعی به طور منظم دولت به مردم گزارش کار می دهد. دولت باید در برابر مردم پاسخگو باشد و افتخارش همین است. مردم باید از جزئیات برنامه باخبر باشند چه اینکه دولت بدون همکاری و همیاری مردم نمیتواند وظیفه سنگین اداره کشور را به مقصد برساند.

      ضمناً دولت میخواهد مردم و دولت از نظر اطلاعات نزدیک به هم باشند. حتی مردم از مشکلات دولت باخبر باشند. دولت ممکن است پیشرفت کند، حتما این پیشرفت را خواهد گفت. همچنین است درباره برنامه های بلند مدت.

      روحانی ادامه داد: صاحب‌نظران و مردم با نقد و نصیحت و پیشنهاداتشان می توانند به دولت کمک کنند. دولت متعلق به مردم است و افتخار می کند خدمتگزار مردم خوب و عزیز کشورمان باشد.

      سوال: بخش عمده انتظارات مردم درباره عملکرد اقتصادی دولت است. از این مشکلات که فرمودید فوری‌ترین آنها که دولت مجبور بوده انجام دهد، چه بوده است؟

      روحانی: در گزارش امشب ضمن اینکه گزارش عملکرد صدروزه به مردم داده خواهد شد، به همان صورت به مردم خواهم گفت که در چه شرایطی ما کار را آغاز کردیم. در واقع از دولت گذشته چه ارثی به ما رسید و با آن ارث ما کار را شروع کردیم. اولین روزهای بعد از انتخابات، من با اولین مشکلی که مواجه شدم شرایط کالاهای اساسی در کشور بود. اولین گزارشی که از وزارت صنعت، معدن تجارت گرفتم این بود که وضع کالاهای اساسی در کشور چگونه است؟ با گزارشی که داده شد بسیار نگران شدم. برخلاف آنچه در ذهنم بود و فکر میکردم تا 3-4 ماه انبارها پر است، گزارشی به دستم رسید در همان روز سوم و چهارم بعد از انتخابات(قبل از تحلیف و تنفیذ) که نشان میداد کشور از لحاظ کالاهای اساسی و از جمله گندم دچار مشکل است. در یکی از استانها گندم فقط برای سه روز در سیلو وجود داشت. بلافاصله من برخی مسئولان اجرایی را در همان دولت خواستم و با آنها صحبت کردم و مشکلاتی که برای تامین ارز و خرید بود و برخی کالاها در راه بود و برخیشان در بندر بود و ما دموراژ می‌دادیم. این اولین مشکلی بود که با آن روبرو شدم.

      روحانی گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی انجام شد و وقتی دولت کارش را شروع کرد ذخیره قابل توجهی فراهم شده بود.

      بعد از شروع دولت، اقدام اول فوری ما این بود که ذخیره را قابل قبول کنیم. امروز الحمدلله در همه کالاهای اساسی انبارهایمان پر است و مشکل نداریم. برای آینده دور هم خرید انجام شده است.

      مسئله دومی که مردادماه با آن روبرو شدیم، تعبیری است که من یک بار به آن اشاره کردم به عنوان خزانه خالی. خزانه کشور آنجاست که درآمدهای دولت به آنجا منتقل می شود. مخارج هم از همانجا تامین می شود. طبق قانون بودجه ما می بایست ماهانه 17500 میلیارد تومان درآمد می داشتیم چون طبق قانون بودجه درامد و مخارج ما، 210 هزار میلیارد تومان در طول سال بوده که برای یک ماه 17500 میلیارد باید تا پایان مرداد در خزانه می داشتیم. روزی که شروع کردم یعنی 12 مرداد، موجودی خزانه حدود 1280 میلیارد تومان بود.

      روحانی گفت: آخر ماه مرداد که می بایست حقوق را پرداخت می کردیم، موارد ضروری در بخش حقوق می بایست 7500 میلیارد تومان پرداخت می کردیم. این برای بودجه جاری بود. از این 7500 میلیارد تومان، فقط 2870 میلیارد تومان بیشتر در خزانه نبود. یعنی بیش از 4060 میلیارد تومان ما می بایست از بانک قرض می گرفتیم برای پرداخت حقوق. لذا در همان ماه مرداد دولت برای پرداخت حقوق تقریبا 4600 میلیارد تومان بدهکار بود و باید تامین میکرد. لذا ما با مشکلی به نام عدم تامین درآمدها روبرو بودیم. در 5 ماه اول می دانید آن مقداری که در بودجه پیش بینی شده بود فقط 47 درصد منابع تامین شده.البته اگر بودجه مصوبا را بگوییم الان 56-7 ردصد می شود تامین کرد. لذا مجبور شدیم بودجه را اصلاح کرده و آمار و ارقام بودجه را واقعی کنیم.

      لذا با 2 فوریت اصلاحیه بودجه را به مجلس دادیم که تا امروز هنوز برنگشته است و دست مجلس است. مجلس 40 هزار میلیارد تومان کسر کرد به دلیل اینکه ارقام بودجه واقعی نبود. البته همین رقم هم پیشنهاد دولت 150 هزار میلیارد برای اصلاح بود که 20 هزار میلیارد در مجلس اضافه شد. شرایطی بوده که از لحاظ اقتصادی کشور را تحویل گرفتیم.

      برای اینکه مردم دقیق تر بدانند وضع چه بوده، من چند بار تاکید کردم که شرایط اقتصادی کشور، رکود تورمی بوده. خب سالهایی در کشور بوده که دچار رکود بودیم و تولید رشد کافی نداشته و مثلا در یک سالهایی بوده که رشد اقتصادی ما حتی منفی 9 درصد بوده. در سال 1365. اما در عین حال همان سالی که رشد ما منفی بوده تورم ما آنقدر زیاد نبوده. تورم ما 23 درصد بوده. سالهایی هم تورم زیاد بوده مثلا 49 درصد بوده در سال 1374. اما در عین حال رشد هم 3 درصد بوده است.

      روحانی گفت: اینکه تورم بالای 40 درصد باشد و رشد هم منفی باشد و رکود باشد، سال 91 است. شما در این سال می بینید که رشد ما -5 ممیز 8 دهم بوده و تورم ما بالای 30 درصد است. در شرایطی که دولت را تحویل گرفتیم تورم بالای 40 درصد بود. این شرایط که این حد رکود و این حد تورم دارد، در تاریخ 50 ساله کشور ما بی سابقه است. به غیر از سال 57 و 58 که شرایط خاصی بر کشور به خاطر انقلاب حاکم بود، در 50 سال گذشته چنین شرایط رکود تورمی بی سابقه بوده است.

      این آمار و ارقام نشان میدهد که چه شرایطی از دولت گذشته به ما به ارث رسید. البته اینکه اینها را می گویم به خاطر اینکه مردم بدانند شرایط چه بوده و نه اینکه ما از مشکلات بترسیم. به حول و قوه الهی مشکلات را به کمک مردم حل کرده و از تنگناهای اقتصادی عبور می کنیم. می بینید که در همین مدت کوتاه 100 روزه در تورم توانستیم قدم مهمی برداریم. آنقدر موضوع تورم برای من مهم است که تقریبا هر دوسه روز یکبار از مسئولان سوال کرده و هر هفته از مسئولان آمار می خواهم. می دانید در ماه های گذشته هر ماه نسبت به ماه قبل تقریبا 2.2 روند صعودی تورم بوده است.

      روحانی افزود: در 2 ماه اخیر روند 1.2 شده و یک واحد کاهش یافته است که خیلی برای ما مهم است. ما در حالی که در پایان ماه مرداد و شهریور تورم نقطه به نقطه ما 43 درصد بوده، در پایان مهرماه تورم نقطه به نقطه ما 36 درصدشده است. و این خبر بسیار خوشی است. از 43 به 36 رسیدیم.

      بنابراین ما رشد تورم، صعود تورم را تلاش کردیم مهار کنیم و در این مدت مهار کردیم. تلاش ما این است که تا پایان سال این تورم را از این حدی که هست به یک نقطه مطلوب برسانیم و در سال آینده از برنامه های اساسی دولت مهار تورم خواهد بود. می خواهیم تا پایان سال آتی تورم به پایین 25 درصد برسد. البته تا پایان امسال هم با وجود اینکه ماه های پایان سال کنترل تورم سخت تر می شود، قول مسئولان این است که تورم به 35 درصد خواهد بود. لذا درباره تورم قدم بزرگی خواهیم برداشت و در یکی دوماه گذشته قدم های خوبی در این زمینه برداشتیم.

      اگر بگوییم دولت گذشته حداقل در درآمدهای ارزی نفتی و غیرنفتی پولدارترین دولت بوده...؛ در طول 8 سال درآمد نفتی ما 600 میلیارد دلار بوده که بی سابقه است. ضمن اینکه درآمدهای دیگری داشتیم. کشور از نظر درآمد ارزی 750 میلیارد درآمد داشته. دولتی که پولدارترین دولت بوده متاسفانه بدهکارترین دولت هم بود. یعنی دولتی که به ما به ارث رسید.

      چند رقم می گویم که مطلع باشند مردم. بدهی دولت به سیستم بانکی در روزی که دولت را تحویل گرفتیم، بیش از 74هزارمیلیارد تومان بوده است.

      روحانی گفت: بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی 60 هزار میلیاردتومان بوده است. آمار و ارقامی که بخش های مختلف دولت به من دادند، بدهی دولت به پیمانکاران و بخش های مختلف و بخش خصوصی حدود 55 هزار میلیارد تومان است. همین سه رقم را کنار هم قرار بدهید، ضمن اینکه ارقام دیگری است. بدهی صندوق های بازنشستگی نیروهای مسلح رقم های عجیب و غریبی به ما گزارش دادند.

      ما البته می دانستیم دولت بدهکاراست، اما اینکه دولتی که بیشترین درآمد ارزی را در هشت سال داشته وقتی دولت را به منتخبان مردم تحویل میدهد، این همه بدهکاری بعلاوه تعهدات دیگر.. در این هشت سال در سفرهای استانی، تعهداتی که داده شده 211 هزار میلیارد تومان است. از این تعهد فقط 32 درصد انجام شده است. 68 درصد باقی مانده برای دولت های بعدی. از آنطرف اعتبارات وتسهیلاتی که در سفرهای استانی تعهد شده 30 درصد اجرا شده و 70 درصد باقی مانده است. معنایش چیست؟ یعنی 16 سال دیگر اگر همان پول و امکانات باشد، طول می کشد که آن تعهدات را عملی کرده و اجرا کنیم.
      پروژه های عمرانی که الان در کشورمان شروع و پهن شده، 400 هزار میلیارد تومان تعهد است. امسال در 5 ماه اول 3 درصد تعهدات عمرانی تحقق یافته. اینجا می خواهم اشاره کنم به سوالی که کردید خب با این مشکلات شما می گویید تورم تا حدی مهار شده است، جلوی رشد این تورم گرفته و رشد کاهشی شده. شما اگر در بخش های مختلف آمار و ارقام نگاه کنید می بینید که آن رشد حالت تنزل یافته هرچند تورم مدت ها باقی است و باید به تدریج به نقطه مطلوب برگردد. اما چرا این تورم درست شد؟
      روحانی گفت: اولین عامل بزرگ تورم رشد بی حساب نقدینگی در جامعه بوده است. در سال 84 نقدینگی 68 هزار میلیارد بود. در پایان دولت چیزی حدود 470 و خرده‌ای هزار میلیارد بوده است. یعنی 7 برابر شده است.

      روحانی افزود: برای اینکه روشن تر شود، یک بخشی از نقدینگی مربوط می شود به بدهی دولت به سیستم بانکی کشور. و شما می بینید که وقتی نقدینگی دولت و تعهد دولت اضافه شده و از بانک مرکزی استقراض شود مرتبا، چه مشکلاتی ایجاد می شود.
      مسکن مهر برای افرادی که کم درآمد بودند طراحی شد. همه گفتیم کار خوبی شده. هیچکس نمی تواند منکر باشد که ساخت مسکن برای مردم کار بسیار خوب و ارزشمندی است. مسکن بسازیم اما چجوری و کجا و با چه حجمی و با چه شرایطی و از همه مهمتر: پولش را از کجا بیاوریم؟ اگر پولش را از جیب تک تک مردم درآورده باشیم چه؟ برای مسکن مهر تاکنون 43 هزار میلیارد از سیستم بانکی کشور استقراض شده است. کل پایه پولی کشور تا کنون 100 هزار میلیارد بوده است. از زمان خلق پول تا الان. که از این مقدار، 43 هزار میلیارد تومان برای مسکن مهر است. این یعنی که بخش بزرگ تورم ما از اینجا نشات می گیرد. شما وقتی پول پرقدرت را از بانک مرکزی به جامعه می آورید. به یک معنا می توانیم بگوییم تورمی که مردم ما تحت فشار قرار گرفتند، یک بخش بزرگش مربوط به مسکن مهر است.
      من از مسئولان محترم بخش های مختلف دولت خواهش میکنم به مردم در این زمینه توضیح بدهند که این 43 هزار میلیارد تومان که برای مسکن مهر گرفته شده چقدر تورم ایجاد کرده است؟

      روحانی گفت: البته مقصود من این نیست که مسکن مهر را تکمیل نکنیم؟ دولت خود را متعهد می داند در این زمینه. قراردهای مردم در این باره برای دولت محترم است. دولت برای مسکن مردم طرح خواهد داشت و آن را عرضه میکند. اما درباره سوالتان راجع به تورم، گفتم که یک بخش بزرگ تورم مربوط به مسکن مهر است. چون تدبیر در این زمینه نبوده و حساب و کتاب نبوده اینطور شده است. تورم یعنی مالیات فقرا و این معروف است. آیا از مردم در این باره اذن و اجازه گرفته شده که از جیب فقرا پول بگیریم وبرای عده ای مسکن درست کنیم؟ آنها که صاحب مسکن شدند البته نفسی کشیدند. هرچند همین مسکن مهر خودش مشکلاتی دارد و جنبه های مختلفش هنوز تامین نشده است.
      حال چطور می توانیم این تورم را مهار کنیم؟ این را با برهان خلف میتوان به آن برسیم. اگر رشد نقدینگی را مهار کنیم که آمار نشان میدهد در همین 2-3 ماهه رشد متوقف شده و نزولی شده است. ما داریم نقدینگی را مهار می کنیم. بخصوص آنجا که بحث پایه پولی و پول بانک مرکزی است که باید حواسمان زیاد باشد که چه کاری انجام می دهیم.
      سوال: پس چگونه می خواهید با ادامه مسکن مهر و هدفمندی، تورم را کنترل کنید حال آنکه گفتید اینها به تورم کمک کرد؟
      روحانی: شما دو بحث را مطرح کردید. یکی بحث یارانه ها که دولت چه میخواهد بکند؟ من لازم است بگویم دولت برای ادامه پرداخت یارانه نقدی، هرماه باید 3500 میلیارد تومان برای یارانه پرداخت کند. طبق قانون می بایست این پول از افزایش قیمت های حامل های انرژی و . .. تامین شود. آن پول کمی بیشتر از نصف این پول را تامین می کند فقط. بخشی اش را باید از مصوبات مجلس و منابع بودجه ای استفاده کنیم و در عین حال هر ماه ما کسر داریم برای اینکه 3500 میلیارد تومان را پرداخت کنیم. دولت حتما باید روند پرداخت را اصلاح کند. ما 2 راه داشتیم. یا باید یارانه را کاهش دهیم، که خب دیدیم مردم و بخصوص اقشار کم درآمد روی آن حساب کردند و اگر بخواهیم کم کنیم برای این اقشار مشکل آفرین خواهد بود. راه حل دیگر آن بود که به بخشی از جامعه یارانه ندهیم چون اساسا یارانه درست شد تا وقتی قیمت ها افزایش می یابد بتواند زندگی اقشار کم درآمد را جبران کند.

      روحانی افزود: خیلی فکر کردیم چطور می شود افرادی که نیازمند نیستند یارانه نگیرند و بقیه بگیرند. راه های مختلفی پیش بینی شد ولی امسال از آنها صرف نظر کردیم بخاطر اینکه برای اینکه بفهمیم چه کسی نیاز ندارد به یارانه، راه حل های پیش بینی شد که دیدیم باید در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم. حساب های بانکی و املاک مردم را باید می دیدیم. این ممکن است برای کوتاه مدت و برای موضوعی مفید باشد ولی در دراز مدت حتما ضرر دارد.
      اگر بخواهیم اینطور در زندگی خصوصی دخالت کنیم، اعتماد مردم سلب می شود و رونق اقتصادی از بین می رود. یکی از هدفهای ما در همین بحث تورم که اشاره کردید، کنترل نقدینگی و یک طرف دیگر بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید است. می شود رونق را به وجود آورد و فضای کسب و کار را بهبود داد ولی در عین حال برویم در زندگی خصوصی مردم کند و کاو کنیم؟
      آنوقت مردم به بانک اعتماد نکرده و پولشان را از بانک خارج می کنند. در مجموع ضررش از نفعش بیشتر خواهد بود.
      دولت قصد دارد یارانه را تا پایان سال همینطور ادامه دهد و هر فکری دارد برای سال آینده باشد. دولت حتما شیوه پرداخت یارانه را می خواهد اصلاح کند. هم شیوه و هم دهک را می خواهد مطالعه کند. البته مرحله دوم یارانه را هم دولت مصمم است سال آینده عملیاتی و اجرایی کند.

      روحانی افزود: البته دولت اقدامکی را هم امسال برای اقشار کم درآمد انجام خواهد داد در حد توان خود. انشاءالله برای این اقشار تا پایان سال 2 بسته کالایی را در نظر خواهیم گرفت. برای کارمندان دولت، اقشار کم درآمد و ... برای اینکه تا پایان سال در کنار یارانه، کمکی باشد. این بسته و زمان و مقدارش انشاءالله اعلام خواهد شد. البته گزارشی را هم وزارت بهداشت و درمان داده بود راجع به وضع دانش آموزان در مدارس و ضرورت اینکه باید از لحاظ سلامت این دانش آموزان و رشد آنها دولت اقدامی کند، که دولت تصمیم گرفت از همین ماه آذر، توزیع شیر رایگان را برای مدارس انجام دهد هم برای دوره ابتدایی در سراسر کشور و هم سه سال اول متوسطه. از کلاس اول تا کلاس نهم.
      اینها قدم های کوچکی است که دولت انشاءالله تا پایان امسال برخواهد داشت.
      اما اقدامات اساسی که دولت در بخش اقتصاد انجام خواهد داد، دارد برنامه ریزی می کند برای سال آینده. در سال آینده چند هدف مهم را دنبال می کنیم. غیر از فضای کسب و کار که تکیه ما بر این است که بخش خصوصی ما در جامعه فعال تر شود. می دانید که دولت در این صد روز، ما در دولت سی و پنج تصمیم گرفتیم برای تسهیل در مسائل اقتصادی، بویژه در تولید و صادرات و گمرکات و پیش پرداخت هایی که مردم میخواهند انجام دهند و گشایش ال‌سی‌ها. این مصوبات ابلاغ شد و الان میتوانم بگم همه‌ی این 35 تا عملیاتی و اجرایی شده است. علاوه بر این در بخش کشاورزی دولت تلاش های زیادی کرد. من امیدوارم سال آینده وضع محصولات کشاورزیمان بسیار بهتر از امسال باشد.
      می دانید که امسال ناچار شدیم اقدام کنیم برای بیش از 7 میلیون تن گندم. امیدواریم انشاءالله سال آینده وضع ما نه تنها در گندم بلکه در همه محصولات بهتر شود. برای اولین بار قیمت تضمینی را در شهریور اعلام کرده و تسهیلات را در اختیار کشاورزان قرار دادیم و بویژه در ماشین آلات کشاورزی کمک های زیادی کردیم. بار استقلال کشور و امنیت کشور در محصولات غذایی بر دوش کشاورزان است و من بر آنها که در حماسه 24 خرداد حضور خوبی داشتند درود می فرستم.
      در بخش دارو هم دولت اقدامات بسیار مهمی انجام داده است. تقریبا کمبود دارو به طور کامل مرتفع شده و قیمت دارو نسبت به گذشته بسیار متناسب شده. برای آنها که بیماری خاص یا صعب العلاج دارند تسهیلات لازم برای تامین دارو پیش بینی شده. وضع دارو انشاءالله بهتر هم خواهد شد. بخش سلامت ما قدم های جدی برمیدارد البته کمبودهای مالی دارد که انشاءالله دولت تامین خواهد کرد. تیم های مختلفی در سراسر کشور به مناطق محروم اعزام می شوند. دولت در این صدروز اقدامات بسیار خوبی در حد توانش البته و نه در شان ملت ایران انجام داده است.
      برای سال آینده ما چند برنامه را مدنظر داریم، یکی بحث مرحله دوم یارانه است که در حال طراحی هستیم. دیگری مهار تورم است. می خواهیم تا پایان 93 تورم را به زیر 25 درصد برسانیم. در رشد اقتصادی که وضعمان در 91، آمار منهای 5.8 را نشان میداد. یعنی اقتصاد ما حدودا 6 درصد کوچک شد. یعنی سفره مردم حداقل 6 درصد خالی شد. تلاش می کنیم در سال 92 انشاءالله در پایان سال کاری کنیم که این -5.8 انشاءالله به صفر یا حتی درصدی برسد. البته یک درصد را بعید می دانم ولی تلاش میکنیم به نیم درصد برسد.

      روحانی گفت: تلاش می کنیم سال آینده تا پایان سال 93 انشاءالله سعی میکنیم رشد اقتصادیمان مثبت 3 باشد. البته رشد اقتصادی طبق برنامه باید 8 می شد. ولی خب دیگر باید اقدامات گذشته باید جبران شود.
      البته بحث مهار تحریم را هم داریم. برای سال آینده تلاش میکنیم اگر بتوانیم یکسان سازی نرخ ارز را انجام دهیم. چون این تفاوت قیمت ارز خیلی مشکلات درست میکند. یکی از مشکلاتی که این دولت با آن مواجه شد، این بود که مجلس گفته بود که دلار از 12 و خرده‌ای باید بشود 2477 تومان. دولت می بایست در اول تیرماه نرخ دلار را می برد به 2477. متاسفانه دولت قبل این کار را نکرد و وقتی ما آمدیم با این مشکل مواجه شدیم. دولت باید قیمت ارز را دو برابر می کرد معنیش این بود که قیمت کالاهای وارداتی دو برابر می شد که مشکلات زیادی فراهم میکرد. محاسبه کردیم برخی موارد مانند نان و دارو را با پرداخت یارانه کنترل کردیم. بخش های دیگر را با شیب ملایم کاری کردیم که با آن دلار 2477 برسد. برخی مردم میگویند چرا در دولت جدید گرانی شد، مردم بدانند باری به دوش این دولت افتاد که دلار را قیمتش را طبق قانون مجلس 2 برابر کند در حالی که باید در دولت قبلی اینکار انجام می شد. اما بحمدالله ما از این پیچ ها به خوبی عبور کردیم.

      روحانی از همکاری مردم در این زمینه ها تشکر کرد و گفت اگر یاری مردم و حمایت مقام معظم رهبری نبود نمیتوانستیم از این وضعیت عبور کنیم.

      سوال: شما با توپ سیاست خارجی گل اقتصادی زدید. دکتر ظریف هم فروارد خوبی بود. با چه روشی در این مدت به این سطح پیشرفته از سیاست خارجه رسیدید؟
      روحانی: سیاست خارجی جزو اولویت های دولت بو د و اعلام کرده بود. البته این بدان معنا نبود که سیاست های فرهنگی و داخلی و ... اهمیتش کمتر است. بلکه به خاطر مشکلی که کشور بدان مواجه بود این برای دولت مهم بود. در سطح جهانی متاسفانه دشمنان یک ایران هراسی را به وجود آورده بودند. روابط دولت با دنیا در حد بسیار پایینی قرار گرفته بود. جز با کشورهای محدود. مشکلات فراوانی برای ایرانیان داخل و خارج بود. ما در سفرهای خارجی در بیشکک و نیویورک وقتی با ایرانیان روبرو شدیم دیدیم چه شور و عشقی به وطن دارند حتی شاید بیشتر از مردم داخل کشور چون از آب دور شدند قدر آب را بیشتر می دانند. اینها سرمایه های بزرگی هستند. انشاءالله می آیند و کمک میکنند به رشد کشور.

      روحانی افزود: کشور متعلق به خود آنهاست. ایرانیان قدرت بزرگی در دنیا هستند. در همین دیپلماسی عمومی ایرانیان نقش بسیار زیادی می توانند داشته باشند.
      تقریبا در همه کشورها ایرانیان بخش بزرگیشان از نخبگان جامعه و اساتید و بزرگان و پزشکان هستند.
      فشار ظالمانی در این مدت به بهانه مسئله هسته ای به مردم وارد شده بود. البته نمیخواهم بگویم همه مشکلات اقتصادی مان مربوط به تحریم است. عمدتا مربوط به بی تدبیری بود. درست وقتی می رفتیم به سمت تحریم و دولت می گفت تحریم کاغذپاره ای بیش نیست، دولت وابستگی اش به خارج را بیشتر می کرد. در سال قبل از 84 ما وارداتمان حدود 38 میلیارد بوده است. بعد به کجا رسید؟ به 75 میلیارد در سال 90. شما وقتی با دنیا در حال مبارزه هستید باید به خودتان تکیه کنید با شعار که نمی شود با دنیا مقابله کرد. البته نباید از فشار دنیا بترسیم بلکه باید تدبیر کنیم و به خود متکی شویم. اینکه مقام معظم رهبری بارها و بارها براقتصاد مقاومتی تاکید کردند برای همین است.
      من آماری به شما بگویم. از سال 1379 تا سال 1383، هر سالی در بحث گندم، خرید ما از کشاورز داخلی 1 میلیون تن اضافه شد. به طور طبیعی خریدمان از خارج کم شد. تا سال 1383 در گندم خودکفا شدیم.

      روحانی گفت: در این سال بیش از 11 میلیون تن خرید از کشاورزانمان بود و نیازی به خارج نداشتیم. از سال 1384 به بعد هر سال خرید داخلیمان 1 میلیون تن کم شده و خریدمان از خارج 1 میلیون تن اضافه شده تا جایی که امسال ناچاریم بیش از 7 میلیون تن خریداری کنیم. 7.2 میلیون تن. وقتی داریم با چند قدرت غربی دنیا مبارزه می کنیم باید خود را آماده کنیم. متاسفانه عمل ما با شعار ما در دولت گذشته سازگار نبود. امیدواریم حرکت ما به سمت خوداتکایی بیشتر و تکیه بر کشاورزان داخلی باشد. البته در سالهای اخیر شغل زیاد درست کردیم ولی برای چینی ها و کره جنوبی و دیگران. ولی در داخل مشکل اشتغال داشتیم و حضور اقتصادیمان در صحنه بین الملل چقدر ضعیف بود ولی الان شرایط دارد جوری می شود که به تدریج بهتر شود.
      روحانی ادامه داد: من اینجا از دکتر ظریف و همه وزرا و مسئولان تشکر و سپاسگزاری می کنم. انصافا تلاش مجدانه ای کردند. حالا همه وزرا گزارش خواهند داد. در سیاست خارجی قدم های بسیار خوبی برداشته شد. از اولش هم با بهار خوبی شروع شد. سالی که نکوست از بهارش پیداست. روز تحلیف 55 هیات از دنیا شرکت کردند که 10 تا رئیس جمهور و 2 تا نخست وزیر و 6 رئیس مجلس و 11 وزیر خارجه و بقیه وزرا بودند. بعد در سفر اجلاس شانگهای در بیشکک شرایطی پیش آمد که با 2 قدرت بزرگ از 5 قدرت بزرگ شورای امنیت توانستیم ملاقات داشته باشیم که پایه گذاری بسیار خوبی برای روابط با چین و روسیه کردیم و بحمدالله آن توافقات عملا آغاز شده است.
      توافق ما با آنها هم در بحث اقتصادی بود و هم سرمایه گذاری انها در ایران و هم در بخش های سیاسی و فرهنگی. البته با برخی از این کشورها برخی فناوری های علمی را مورد توافق بود. البته ما با 5 قدرت تقریبا از چین شروع کردیم به روسیه و اخیراً با انگلیس. تلفن اخیر ما با کامرون بود. درباره تلفن، ما برای اجلاس ژنو، کلا به هر 5 کشور پیغام داده بودیم که می خواهیم مذاکره داشته باشیم. آنها تلفن کردند ولی درخواست اولیه از ما بود.
      همه جا کلید دست مردم بوده. حضور و حمایت مردم، اصلا این مردم دنیایی از شور هستند. من بعنوان عضو کوچکی از مردم احساس کوچکی می کنم در برابر عظمت و فداکاری مردم. ایستادگی مردم باعث شد این قفل باز شود. اگر حماسه سیاسی مردم که تاکید مقام معظم رهبری بود و آن تدبیر رهبری و حضور مردم در کنار صندوق آرا نبود، ما کلید داشتیم؟ کلید حضور و حمایت مردم است. البته دولت هم به عنوان خادم مردم تلاش می کند.
      فقط یک قفل نیست البته. ولی یکی باز شده است. عده ای در دنیا دنبال این هستند که کاری کنند این قفل باز نکنند. حالا ممکن است عده ای در داخل باشند که کودکانه بخواهند عمل کنند. البته در داخل درباره مسائل ملی خوشبختانه دارای یک وحدت ملی هستیم.
      هرچه بخواهیم به دست بیاوریم از وحدت و انسجام داخلی می توانیم به دست آوریم. با تفرقه و اختلاف نمی شود. برخی وقت ها آتش دارد خاموش می شود عده ای هیزم می آورند. بعضی انگار از شعله آتش خوششان می آید. با انسجام می توانیم از پله های پیشرفت بالا رفته و به بام برسیم. در هسته ای اگر پیشرفت داریم به خاطر هدایت مقام معظم رهبری و حمایت مردم و حضور مردم است. البته کارشناسان و دیپلمات های ما هم سهم دارد و تلاش می کند. من در بحث هسته ای به مردم اطمینان می دهم که اولین قفل باز شده است. ما پایه ساختمان تحریم را لرزاندیم. هیچ شک نکنند مردم. اینکه برخی شعار می دهند در دنیا به خاطر این است که چاره ای ندارند و باید صورتشان را سرخ نگهدارند. با این توافق سیستم بانکی متحول می شود. در این توافق امده تحریم جدیدی اعمال نمیشود. این یعنی مهار و محدود کردن تحریم.
      خیلی ها تلاش میکردند ایران منزوی باشد ولی امروز دشمنان ما منزوی است و ایران از همیشه در صحنه بین المللی فعال تر است. آن فضایی که در بیشکک و نیویورک دیدیم. وزیر خارجه ایتالیا گفت فضای دنیا به سمت رقابت برای تعامل با ایران است. 10-15 متقاضی ملاقات با ایران در نیویورک باقی ماندند چون وقت نبود.
      حسن روحانی کسی نیست. نماینده ملت ایران مهم است. فرد منتخب ملت ایران برایشان مهم بود. این انتخابات دنیا را تکان داد. به روحانی خاطرنشان کرد: مردم ایران بزرگ هستند و همه افتخارات را آنها آفریدند.
      در بحث هسته ای می خواهم به مردم اطمینان دهم که اصول مدنظر مردم و حقوق مردم و چارچوبی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند، این اصول تا پایان مورد مراعات خواهد بود. یعنی در کشور حق هسته‌ای ما با قدرت بیشتر و شفافیت بیشتر عملیاتی و اجرایی خواهد شد. حتی بخش غنی سازی که یک بخشی از حقوق ماست ادامه خواهد یافت و هیچوقت غنی سازی متوقف نخواهد شد. این خط قرمز ماست. غنی سازی حق روشن ماست حال هر کس میخواهد خوشش بیاید و یا نیاید. برخی NPT را جوری تفسیر می کنند. اینها حقوقدان هم نیستند جوری تفسیر می کنند که از یک سرهنگ بیشتر برمیآید تا حقوقدان.
      هرچه در مقررات بین الملل ممنوع نشده آزاد است. از آن جمله است غنی سازی. آنها می گویند انرژی صلح آمیز. مگر برق اتمی صلح آمیز نیست؟ این رآکتور سوخت و لذا غنی سازی می خواهد.
      روی چارچوب های اصلی ایستاده ایم و مردم مطمئن باشند. باید ظلمی هم که به مردم شده باید برداشته شود. هدف ما رفع تهدیدها و شکستن تحریم هاست. هدفمان این است که فرصت لازم را در صحنه بین الملل ایجاد کنیم. همان که به تعبیر تعامل سازنده با جهان گفتیم. انشاءالله تاجایی پیش می رویم که به تعامل کامل با 5+1 برسیم البته راه طولانی است ولی انشاءالله می رسیم.
      اولین مسئله در انسجام این است که همه به حقوق یکدیگر احترام بگذارند. من آن منشور حقوق شهروندی را که به ملت عزیزمان قول داده بودم، امشب پیش نویسش روی سایت قرار گرفت تا مردم و نخبگان نظر دهند. این پیش نویس اولیه را بخش حقوقی تامین کرده است و من گفتم در اختیار مردم قرار دهید تا نظرشان را بدهند. بخصوص حقوقدانان و صاحبان اندیشه.
      اولین قدم این است که به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم. و در جامعه ما همه احساس آرامش کنند. یکی از نکات مثبتی که حس میکنم بوده است، این است که یک آرامشی بوجود آمده. نه فقط در سکه و دلار و مسکن. اصلا در جامعه و دانشگاه و بازار و مدارس و ورزش احساس آرامش است.


      در ورزش که ما کاری نکردیم، والیبال و فوتبال ساحلی و فوتبال و ... همه جا شور هست و جوانان پیروزی می آفرینند. حال یک عده‌ای می گویند روحانی مچکریم(خنده) همه باید از ملت عزیزمان متشکر باشیم. ما کار زیادی نکردیم در این 100 روز. بخصوص وزیر ورزش که آخری بود و توانستیم از کوچه پرپیچ‌وخم پارلمان عبور دهیم به هرحال.
      من عضو کوچکی از این ملت بزرگ هستم. واقعا اینچنین است و غیر این نیست. خدمت به این مردم واقعا افتخار است.
      به خاطر اینکه سایه سیاست را از ورزش برداشتیم این همه موفقیت آمد. در فضای فرهنگی یک خرده فضای امنیتی را کنار بردیم و به همین خاطر آرامش ایجاد شد.
      دولت همه‌ی امکانات در اختیارش نیست و اختیاراتش در چارچوب قانون اساسی است. اما رئیس جمهور مسئول اجرای تک تک قانون اساسی است. تمام وعده هایی که به مردم دادم، پای وعده ام ایستاده ام.

      روحانی گفت: من با نزاع میانه‌ای ندارم. اینکه برخی فقط با نزاع می خواهند به پیروزی برسند، این در واقع بی هنری است.
      ما با قوای دیگر باید دست به دست هم دهیم. هم مجلس و هم قوه قضائیه به ما لطف دارند. یکی از افتخارات ما این است که در این دولت یک آرامشی در روابط قوا ایجاد شد. قبلش رفتند تا مرز شکایت از هم در دادگاه. و مردم ما واقعا از اختلاف رنج می برند. از اختلاف سودی نمی برند. البته این انسجام و وحدت یک عاملش این است که رهبری مقتدر داریم و همه قوا به رهبری احترام می گذارند. رهبری هماهنگ کننده قواست اما الحمدلله بین قوا امروز تعامل سازنده است. قبل از دنیا باید تعامل سازنده با خودمان داشته باشیم.

      روحانی گفت: امید و آرامش و کرامت را باید مدنظر قرار دهیم. امید الحمدلله در جامعه ما هست در حد بسیار عالی. آرامش هم الحمدلله هست. دولت هرکاری بتواند درباره امید و آرامش انجام خواهد داد. حقوق شهروندی بخشی است برای ایجاد آن کرامت. باید همه به همه احترام کنیم. دولت واقعا از نقد بدش نمی آید. الان صداوسیما، البته همیشه از رسانه ملی متشکر بودیم. رسانه ملی رفتارش نسبت به دولت ما، مثل رفتار با دولت های قبلی در ماه های آخر است. این البته حق رسانه ملی و سایر رسانه هاست. نقد اتفاقا به نفع ماست. ما مگر معصومیم و خطا نمی کنیم؟ نقد اگر سازنده باشد به نفع همه ماست.
      از نقد رسانه ملی استقبال میکنیم. همه باید آستانه تحملمان را بالا ببریم و همدیگر را تحمل کنیم و بدانیم با تحمل بیشتر نفع بیشتر عاید این مردم می شود. ما تا الان در هسته ای چطور پیش رفتیم؟ اگر مجلس و سایر ارگان ها کمک نمیکرد و هدایت و کمک مقام معظم رهبری نبود، به اینجا نمی رسیدیم. همه قوا به رهبری احترام کرده و چارچوب هدایت ایشان را پذیرفتیم و بحمدالله قدم خوبی برداشتم که همه دوستان ما خوشحالند. حالا یک رژیم نامشروع اشغالگر را ولش کن. این رژیم بنیانش بر ظلم و جور و دعواست. یک عده جنگ طلب محدود و حالا یکی دو کشور روی اغراضی ناراحت باشند. ولی دولت ها و ملت ها خوشحالند. ما در اولین قدم در منطقه تلاش کردیم در سوریه جنگ نشود. از تلفنی که بین من و پوتین شروع شدو البته خیلی ها تلاش کردند. ما هم به سهم خودمان. خود دولت سوریه بیشترین کمک را کرد. الحمدلله از سایه جنگی که میتوانست برای منطقه خیلی خطرناک باشد عبور کردیم.
      در توافق اخیر هم کل منطقه احساس آرامش و امید می کند. کشورهای عربی هم حالا باید همه خوشحال باشند. من فکر نمیکنم توافق ژنو ... ما برای دوستان و همسایگانمان پیام دادیم. به ضرر هیچ یک از همسایگانمان نیست. برخی فکر میکنند ایران به دنبال ساخت بمب نیست. ایران هیچوقت دنبال ساخت سلاح های کشتار جمعی و بخصوص سلاح هسته‌ای نبوده. هدف ما پیشرفت و توسعه است.
      سند توافق همین است که منتشر شد، زمینه‌ای ممکن است باشد که اجرایی است. هیچ چیز پنهانی وجود ندارد. توافق این است که چند بانک در دنیا بتوانند فعالیت های بانکی ما را دنبال و حمایت کنند. اینکه چگونه دنبال کنیم توافق را یا اینکه یک کمیته مشترک باید این کار را بکند. ممکن است سند الحاقیه ای برای اجرا باشد اما سند اصلی همان است که منتشر شد. در این توافق مهم نیست که در این 6 ماه چه کاری انجام می شود مهم این است که سر اصول توافق کردیم یعنی این که حق غنی سازی داریم و در پایان همه تحریم ها برداشته خواهد شد و کشورها با ایران همکاری هسته ای خواهد داشت و در نهایت ایران مانند همه کشورهایی که NPT را امضا کردند و از حقوق برخوردار خواهد بود.
      مقام معظم رهبری امسال را سال حماسه سیاسی و اقتصادی لقب دادند. تا الان همه در فضای حماسه سیاسی بودیم. حالا سیاست داخلی یا خارجی. در اقتصادی هم حرکت هایی شروع شده اما حماسه از امروز به بعد باید شروع شود چراکه فضا مناسب تر شده است. دیروز اگر فضا این بود که فردا و پس فردا تحریم های جدید می شود، طبق توافق تحریم جدید نخواهد بود. اگر فضا این بود که در سرمایه گذاری ها و اشتغال معلوم نیست چه خواهد شد، آینده روشنتر شده هم اکنون.

      روحانی گفت: خواهید دید توافق با کشورهای خارجی و سرمایه گذاری ها بیشتر خواهد شد. اینکه شما می بینید در همین چند روز سقف می بندند و هجوم می آورند بخصوص در پتروشیمی و ماشین سازی که تحریم برداشته شده است. مردم دارند به سمت بازار سرمایه می آیند. این هجوم فرصتی برایمان ایجاد میکند. همه تلاشمان این است که فضای کسب و کار را بیش از پیش بهبود ببخشیم. من بسیار به آینده کشور امیدوارم.
      گزارش امروز به معنای تنها گزارش دولت نخواهد بود. گزارش کتبی هم خواهیم داد و وزرا هم گزارش خواهند داد.
      قول داده بودیم در کنار چرخیدن سانتریفیوژ، اقتصاد هم بچرخد و زندگی مردم هم بهتر شود که الحمدلله به این هدف رسیدیم. در همه زمینه ها انشاءالله شاهد رونق خواهیم بود.
      فرهنگ مظلوم است و سوالش هم افتاد آخر(خنده). فرهنگ دولتی نمی‌خواهیم اما دولت فرهنگی را قطعا می خواهیم. سیاست دولت این است که مداخلاتش را در امر فرهنگ به حداقل ممکن برساند. البته برخی جاها مثل آموزش و پرورش و ارشاد و ... دولت حضور دارد و وظایفی طبق قانون اساسی برعهده دارد اما در جایی که دخالت دولت ضروری نباشد حتما خودش را کنار میکشد. تصدی گری دولت در امر فرهنگ باید به حداقل ممکن برسد. صاحبان فرهنگ باید فرهنگ را به عهده بگیرند. انجمن های علمی و پیشکوستان باید بیایند. قانون باید جهت گیری فرهنگی را مشخص کند. شورای عالی انقلاب فرهنگی در برخی موارد البته مشخص می کند. یک نکته می خواهم بگویم. ما صاحبان فرهنگ را باید بهشان اعتماد کنیم. صاحبان فرهنگ در کشور فرهیختگان و بزرگان ما هستند. خیلی به آنها بی اعتمادی بعضی ها در بعضی مقاطع انجام دادند . به فیلمسازان و نویسندگان باید اعتماد کنیم. در همین 100 روز خیلی کتابها که ممنوع شده بود، آزاد کردیم. برخی ها که ممنوع القلم شده بودند تبدیل کردیم به سریع‌القلم.(خنده) خیلی مقررات دست و پاگیر را هم در بخش فرهنگ و هم در اقتصاد داریم روانسازی میکنیم.

      روحانی افزود: باید فضای امنیتی را از فرهنگ کنار بزنیم.
      دولت نظرش این است که هیچ فیلتری بهتر از افکار عمومی مردم نیست. فیلم خوب و هنر خوب.
      وقتی فیلمی ساختند که مردم نرفتند ببینند و بی اعتنا شدند، آنها فکر خود را می کنند. من نمیگویم در بحث فرهنگی نباید قانون داشته باشیم، اتفاقا باید قانون شفاف داشته باشیم اما مداخلات دولت باید به حداقل برسد. باید به انجمن های فرهنگی و صنفی اعتماد کنیم. خود آنها صلاحیتشان از کارمندان دولت که بخواهند دخالت کنند بیشتر است. البته باید با هم تعامل کنیم. باید فضای مناسب برایشان ایجاد کنیم. این دولت خلاصه دنبال آشتی است با همه. دولت در گذشته با کارشناسان فاصله گرفته بودید. دیدید در سازمان مدیریت قفل شد. میخواهیم درش را باز کنیم. امروز می بینید که دولت با فضای فرهنگی آشتی کرده. دولت می خواهد با دانشجویان هم آشتی کند. ما یک فضای رقابتی خوب در فرهنگ باید ایجاد کنیم. مردم ما خواهان کالای خوب فرهنگی هستند. مگر می شود مردم کالای خوب نخواهند؟ غذای روح است.
      نه اینکه به بخش فرهنگ کمک نکنیم، بلکه مداخله نمی خواهیم بکنیم. میخواهیم عادلانه کمک کنیم. ما نمیخواهیم تحت عناوین خاص، افراد خاصی بخواهند سوءاستفاده کنند. در یارانه مطبوعاتی اخیر دیدید که فضا عادلانه شد. صندوق را در بخش کمک به بخش هنری فعال کردیم. دولت حمایت و کمک میکند.دولت اول با همه اهل فرهنگ آشتی کرده است و این را ادامه می دهد.
      هر خانه‌ای که باید باز شود، انشاءالله باز می شود.
      فضای امنیتی خیلی کمتر شده اما یک سری مسائل هست که زمان لازم خود را می طلبد. همین انسجام و وحدت و نزدیک شدن جناح ها و تشکل ها، در عین رقابت و اختلاف نظر. همه باید کمک کنیم. هدف این باشد که دلها از کینه ها شسته شود. این کینه چیزی را حل نمیکند البته رقابت سالم مشکلی ندارد. هر کسی برود دنبال اهداف قانونی مدنظر خود. ما دنبال آزادی سالم و مسئولانه در جامعه هستیم. در عین حال کاری کنیم که آن نزدیکی و الفت حفظ شود. الان احساسم این است که مذاهب و ادیان و اقوام مختلف احساس آزادی بیشتری می‌کنند. هم روانی است این احساس و هم دولت واقعا مصمم است نسبت به اقوام و مذاهب و ادیان. این داستان حقوق شهروندی یک هدف بزرگش همین است. همه شهروندان ایرانی، هرکه تبعه این کشور است، حتی در خارج باید از حقوق شهروندی برخوردار شود. برای اینکه ایرانیها همه باید احساس کنند زیر یک چتر واحد هویت ایرانی و فرهنگ بلند ایرانی دارند زندگی میکنند. همه افتخارکنند به این هویت و فرهنگ ایرانی. و در سایه این افتخار بتوانند الفت و برادری و محبت خود را بیشتر کنند.
      الحمدلله احیای اخلاق را هم شاهدیم. در پایان می خواهم از مردم خوب و عزیز تشکر کنم. می خواهم به مردم عزیز بگویم که ما این راه را با هم آغاز کردیم. آمدیم تا 24 خرداد 92 و مردم چه حماسه بزرگی آفریدند و بعد از اعلام نتیجه، در خیابان ها چه کردند، شادی آفریدند و امید آفریدند و تا امروز در کنار دولت بودند. به مردم عزیز می گویم ما کنار هم خواهیم بود و با کمک مردم، دولت مسیر را ادامه میدهد و انشاءالله تا پایان کار در کنار هم خواهیم بود. من سپیده را می بینم. سپیده ای که منجر به صبح روشنایی خواهد بود. من توسعه را برای سالهای آتی کشور به خوبی می بینم. ما کشور بسیار بزرگ و غنی هستیم. دومین منابع گازی و چهارمین منبع نفتی دنیا اینجاست. شصت تنوع معدنی در این کشور است. از لحاظ نیروی انسانی و دانشمندان و فرهیختگان بسیار غنی هستیم و هسته‌ای فقط گوشه‌ای از آن است. مردم ما حتما آن صبح را خواهند آفرید. الیس صبح بقریب. مردم در سایت ها به بیان زیباشان گفتند روحانی مچکریم. من امشب می خواهم بگویم، مردم من از همه شما مچکرم.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • nazokdel
        عضو عادی
        • Oct 2013
        • 259

        #25308
        خسته نباشی برادر



        در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
        مسئله دومی که مردادماه با آن روبرو شدیم، تعبیری است که من یک بار به آن اشاره کردم به عنوان خزانه خالی. خزانه کشور آنجاست که درآمدهای دولت به آنجا منتقل می شود. مخارج هم از همانجا تامین می شود. طبق قانون بودجه ما می بایست ماهانه 17500 میلیارد تومان درآمد می داشتیم چون طبق قانون بودجه درامد
        پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان با هدف ارائه گزارش 100 روزه دولت یازدهم هم‌اکنون از شبکه یک سیما در حال پخش است.

        شهیدی‌فر، سپانلو و احمدی، مجریان صداوسیما اجرای این گفت‌وگوی زنده تلویزیونی را برعهده دارند.

        مهمترین محورهای سخنان روحانی به شرح زیر است:

        روحانی سخنان خود را با سلام و درود بر امام حسین(ع) و یاران و اصحابش و همچنین درود بر بسیجیان دلاور و مردم دلاور و مهربان ایران آغاز کرد.

        من در ایام تبلیغاتی به مردم بزرگ وعده داده بودم که علاوه بر برنامه 4 ساله دولت تدبیر و امید، برنامه کوتاهی نیز برای صدروز داشته باشم و در پایان 100 روز کار دولت را و عملکرد دولت را در طول این 100 روز به ملت عزیز گزارش دهم.

        سوال: چرا عدد 100 را انتخاب کردید؟ عدد خوش یمنی در زندگیتان بود؟ یا بحث وعده‌های انتخاباتی است؟

        روحانی: صد بالاخره یک معیاری است. در نمره دادن ها هم معمولا نمره بالا 100 است. 100 روز دوره زمانی است که نه خیلی کوتاه است که نشود برنامه‌ای اجرا کرد و نه آنقدر طولانی است که گزارش مطول شود. مبنا این بود که برنامه کوتاه مدت 100 روزه مورد نظر دولت باشد و دولت به مردم گزارش دهد. البته این گزارش 3 بخش دارد که بخش اول را امروز می‌گویم. بخش دوم گزارش مکتوب است که در رسانه‌های مکتوب و سایت ها منعکس می شود. بخش دیگر گزارشی است که وزرا و سایر مسئولان و معاونان به اطلاع مردم خواهند رساند. بلافاصله از فردا، آنها هم به تدریج در گفت‌وگو با صداوسیما یا روزنامه ها یا خبرگزاری ها ارائه می‌کنند.

        روحانی ادامه‌ داد: هر روز از ریاست‌جمهوری، برای من بسیار مهم است. دولت همه‌ی تلاشش این است که حداکثر استفاده را از این دوره چهارساله برای خدمت به مردم استفاده کند. شاید برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران، من در روز تحلیف دولت را به مجلس معرفی کردم. این بدان معناست که دولت تلاش می کند که از فرصتی که در اختیار دارد، حداکثر استفاده را داشته باشد. همانطور که دولت اولین دولتی است که وزرا را معرفی کرده، هفته پیش یعنی در آخرین روزهای صدروزگی، دولت تکمیل شده. در هر صورت از نمایندگان و مردم تشکر می‌کنم. البته گزارش دولت مخصوص برنامه 100 روزه نیست. از این به بعد در هر مقطعی به طور منظم دولت به مردم گزارش کار می دهد. دولت باید در برابر مردم پاسخگو باشد و افتخارش همین است. مردم باید از جزئیات برنامه باخبر باشند چه اینکه دولت بدون همکاری و همیاری مردم نمیتواند وظیفه سنگین اداره کشور را به مقصد برساند.

        ضمناً دولت میخواهد مردم و دولت از نظر اطلاعات نزدیک به هم باشند. حتی مردم از مشکلات دولت باخبر باشند. دولت ممکن است پیشرفت کند، حتما این پیشرفت را خواهد گفت. همچنین است درباره برنامه های بلند مدت.

        روحانی ادامه داد: صاحب‌نظران و مردم با نقد و نصیحت و پیشنهاداتشان می توانند به دولت کمک کنند. دولت متعلق به مردم است و افتخار می کند خدمتگزار مردم خوب و عزیز کشورمان باشد.

        سوال: بخش عمده انتظارات مردم درباره عملکرد اقتصادی دولت است. از این مشکلات که فرمودید فوری‌ترین آنها که دولت مجبور بوده انجام دهد، چه بوده است؟

        روحانی: در گزارش امشب ضمن اینکه گزارش عملکرد صدروزه به مردم داده خواهد شد، به همان صورت به مردم خواهم گفت که در چه شرایطی ما کار را آغاز کردیم. در واقع از دولت گذشته چه ارثی به ما رسید و با آن ارث ما کار را شروع کردیم. اولین روزهای بعد از انتخابات، من با اولین مشکلی که مواجه شدم شرایط کالاهای اساسی در کشور بود. اولین گزارشی که از وزارت صنعت، معدن تجارت گرفتم این بود که وضع کالاهای اساسی در کشور چگونه است؟ با گزارشی که داده شد بسیار نگران شدم. برخلاف آنچه در ذهنم بود و فکر میکردم تا 3-4 ماه انبارها پر است، گزارشی به دستم رسید در همان روز سوم و چهارم بعد از انتخابات(قبل از تحلیف و تنفیذ) که نشان میداد کشور از لحاظ کالاهای اساسی و از جمله گندم دچار مشکل است. در یکی از استانها گندم فقط برای سه روز در سیلو وجود داشت. بلافاصله من برخی مسئولان اجرایی را در همان دولت خواستم و با آنها صحبت کردم و مشکلاتی که برای تامین ارز و خرید بود و برخی کالاها در راه بود و برخیشان در بندر بود و ما دموراژ می‌دادیم. این اولین مشکلی بود که با آن روبرو شدم.

        روحانی گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی انجام شد و وقتی دولت کارش را شروع کرد ذخیره قابل توجهی فراهم شده بود.

        بعد از شروع دولت، اقدام اول فوری ما این بود که ذخیره را قابل قبول کنیم. امروز الحمدلله در همه کالاهای اساسی انبارهایمان پر است و مشکل نداریم. برای آینده دور هم خرید انجام شده است.

        مسئله دومی که مردادماه با آن روبرو شدیم، تعبیری است که من یک بار به آن اشاره کردم به عنوان خزانه خالی. خزانه کشور آنجاست که درآمدهای دولت به آنجا منتقل می شود. مخارج هم از همانجا تامین می شود. طبق قانون بودجه ما می بایست ماهانه 17500 میلیارد تومان درآمد می داشتیم چون طبق قانون بودجه درامد و مخارج ما، 210 هزار میلیارد تومان در طول سال بوده که برای یک ماه 17500 میلیارد باید تا پایان مرداد در خزانه می داشتیم. روزی که شروع کردم یعنی 12 مرداد، موجودی خزانه حدود 1280 میلیارد تومان بود.

        روحانی گفت: آخر ماه مرداد که می بایست حقوق را پرداخت می کردیم، موارد ضروری در بخش حقوق می بایست 7500 میلیارد تومان پرداخت می کردیم. این برای بودجه جاری بود. از این 7500 میلیارد تومان، فقط 2870 میلیارد تومان بیشتر در خزانه نبود. یعنی بیش از 4060 میلیارد تومان ما می بایست از بانک قرض می گرفتیم برای پرداخت حقوق. لذا در همان ماه مرداد دولت برای پرداخت حقوق تقریبا 4600 میلیارد تومان بدهکار بود و باید تامین میکرد. لذا ما با مشکلی به نام عدم تامین درآمدها روبرو بودیم. در 5 ماه اول می دانید آن مقداری که در بودجه پیش بینی شده بود فقط 47 درصد منابع تامین شده.البته اگر بودجه مصوبا را بگوییم الان 56-7 ردصد می شود تامین کرد. لذا مجبور شدیم بودجه را اصلاح کرده و آمار و ارقام بودجه را واقعی کنیم.

        لذا با 2 فوریت اصلاحیه بودجه را به مجلس دادیم که تا امروز هنوز برنگشته است و دست مجلس است. مجلس 40 هزار میلیارد تومان کسر کرد به دلیل اینکه ارقام بودجه واقعی نبود. البته همین رقم هم پیشنهاد دولت 150 هزار میلیارد برای اصلاح بود که 20 هزار میلیارد در مجلس اضافه شد. شرایطی بوده که از لحاظ اقتصادی کشور را تحویل گرفتیم.

        برای اینکه مردم دقیق تر بدانند وضع چه بوده، من چند بار تاکید کردم که شرایط اقتصادی کشور، رکود تورمی بوده. خب سالهایی در کشور بوده که دچار رکود بودیم و تولید رشد کافی نداشته و مثلا در یک سالهایی بوده که رشد اقتصادی ما حتی منفی 9 درصد بوده. در سال 1365. اما در عین حال همان سالی که رشد ما منفی بوده تورم ما آنقدر زیاد نبوده. تورم ما 23 درصد بوده. سالهایی هم تورم زیاد بوده مثلا 49 درصد بوده در سال 1374. اما در عین حال رشد هم 3 درصد بوده است.

        روحانی گفت: اینکه تورم بالای 40 درصد باشد و رشد هم منفی باشد و رکود باشد، سال 91 است. شما در این سال می بینید که رشد ما -5 ممیز 8 دهم بوده و تورم ما بالای 30 درصد است. در شرایطی که دولت را تحویل گرفتیم تورم بالای 40 درصد بود. این شرایط که این حد رکود و این حد تورم دارد، در تاریخ 50 ساله کشور ما بی سابقه است. به غیر از سال 57 و 58 که شرایط خاصی بر کشور به خاطر انقلاب حاکم بود، در 50 سال گذشته چنین شرایط رکود تورمی بی سابقه بوده است.

        این آمار و ارقام نشان میدهد که چه شرایطی از دولت گذشته به ما به ارث رسید. البته اینکه اینها را می گویم به خاطر اینکه مردم بدانند شرایط چه بوده و نه اینکه ما از مشکلات بترسیم. به حول و قوه الهی مشکلات را به کمک مردم حل کرده و از تنگناهای اقتصادی عبور می کنیم. می بینید که در همین مدت کوتاه 100 روزه در تورم توانستیم قدم مهمی برداریم. آنقدر موضوع تورم برای من مهم است که تقریبا هر دوسه روز یکبار از مسئولان سوال کرده و هر هفته از مسئولان آمار می خواهم. می دانید در ماه های گذشته هر ماه نسبت به ماه قبل تقریبا 2.2 روند صعودی تورم بوده است.

        روحانی افزود: در 2 ماه اخیر روند 1.2 شده و یک واحد کاهش یافته است که خیلی برای ما مهم است. ما در حالی که در پایان ماه مرداد و شهریور تورم نقطه به نقطه ما 43 درصد بوده، در پایان مهرماه تورم نقطه به نقطه ما 36 درصدشده است. و این خبر بسیار خوشی است. از 43 به 36 رسیدیم.

        بنابراین ما رشد تورم، صعود تورم را تلاش کردیم مهار کنیم و در این مدت مهار کردیم. تلاش ما این است که تا پایان سال این تورم را از این حدی که هست به یک نقطه مطلوب برسانیم و در سال آینده از برنامه های اساسی دولت مهار تورم خواهد بود. می خواهیم تا پایان سال آتی تورم به پایین 25 درصد برسد. البته تا پایان امسال هم با وجود اینکه ماه های پایان سال کنترل تورم سخت تر می شود، قول مسئولان این است که تورم به 35 درصد خواهد بود. لذا درباره تورم قدم بزرگی خواهیم برداشت و در یکی دوماه گذشته قدم های خوبی در این زمینه برداشتیم.

        اگر بگوییم دولت گذشته حداقل در درآمدهای ارزی نفتی و غیرنفتی پولدارترین دولت بوده...؛ در طول 8 سال درآمد نفتی ما 600 میلیارد دلار بوده که بی سابقه است. ضمن اینکه درآمدهای دیگری داشتیم. کشور از نظر درآمد ارزی 750 میلیارد درآمد داشته. دولتی که پولدارترین دولت بوده متاسفانه بدهکارترین دولت هم بود. یعنی دولتی که به ما به ارث رسید.

        چند رقم می گویم که مطلع باشند مردم. بدهی دولت به سیستم بانکی در روزی که دولت را تحویل گرفتیم، بیش از 74هزارمیلیارد تومان بوده است.

        روحانی گفت: بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی 60 هزار میلیاردتومان بوده است. آمار و ارقامی که بخش های مختلف دولت به من دادند، بدهی دولت به پیمانکاران و بخش های مختلف و بخش خصوصی حدود 55 هزار میلیارد تومان است. همین سه رقم را کنار هم قرار بدهید، ضمن اینکه ارقام دیگری است. بدهی صندوق های بازنشستگی نیروهای مسلح رقم های عجیب و غریبی به ما گزارش دادند.

        ما البته می دانستیم دولت بدهکاراست، اما اینکه دولتی که بیشترین درآمد ارزی را در هشت سال داشته وقتی دولت را به منتخبان مردم تحویل میدهد، این همه بدهکاری بعلاوه تعهدات دیگر.. در این هشت سال در سفرهای استانی، تعهداتی که داده شده 211 هزار میلیارد تومان است. از این تعهد فقط 32 درصد انجام شده است. 68 درصد باقی مانده برای دولت های بعدی. از آنطرف اعتبارات وتسهیلاتی که در سفرهای استانی تعهد شده 30 درصد اجرا شده و 70 درصد باقی مانده است. معنایش چیست؟ یعنی 16 سال دیگر اگر همان پول و امکانات باشد، طول می کشد که آن تعهدات را عملی کرده و اجرا کنیم.
        پروژه های عمرانی که الان در کشورمان شروع و پهن شده، 400 هزار میلیارد تومان تعهد است. امسال در 5 ماه اول 3 درصد تعهدات عمرانی تحقق یافته. اینجا می خواهم اشاره کنم به سوالی که کردید خب با این مشکلات شما می گویید تورم تا حدی مهار شده است، جلوی رشد این تورم گرفته و رشد کاهشی شده. شما اگر در بخش های مختلف آمار و ارقام نگاه کنید می بینید که آن رشد حالت تنزل یافته هرچند تورم مدت ها باقی است و باید به تدریج به نقطه مطلوب برگردد. اما چرا این تورم درست شد؟
        روحانی گفت: اولین عامل بزرگ تورم رشد بی حساب نقدینگی در جامعه بوده است. در سال 84 نقدینگی 68 هزار میلیارد بود. در پایان دولت چیزی حدود 470 و خرده‌ای هزار میلیارد بوده است. یعنی 7 برابر شده است.

        روحانی افزود: برای اینکه روشن تر شود، یک بخشی از نقدینگی مربوط می شود به بدهی دولت به سیستم بانکی کشور. و شما می بینید که وقتی نقدینگی دولت و تعهد دولت اضافه شده و از بانک مرکزی استقراض شود مرتبا، چه مشکلاتی ایجاد می شود.
        مسکن مهر برای افرادی که کم درآمد بودند طراحی شد. همه گفتیم کار خوبی شده. هیچکس نمی تواند منکر باشد که ساخت مسکن برای مردم کار بسیار خوب و ارزشمندی است. مسکن بسازیم اما چجوری و کجا و با چه حجمی و با چه شرایطی و از همه مهمتر: پولش را از کجا بیاوریم؟ اگر پولش را از جیب تک تک مردم درآورده باشیم چه؟ برای مسکن مهر تاکنون 43 هزار میلیارد از سیستم بانکی کشور استقراض شده است. کل پایه پولی کشور تا کنون 100 هزار میلیارد بوده است. از زمان خلق پول تا الان. که از این مقدار، 43 هزار میلیارد تومان برای مسکن مهر است. این یعنی که بخش بزرگ تورم ما از اینجا نشات می گیرد. شما وقتی پول پرقدرت را از بانک مرکزی به جامعه می آورید. به یک معنا می توانیم بگوییم تورمی که مردم ما تحت فشار قرار گرفتند، یک بخش بزرگش مربوط به مسکن مهر است.
        من از مسئولان محترم بخش های مختلف دولت خواهش میکنم به مردم در این زمینه توضیح بدهند که این 43 هزار میلیارد تومان که برای مسکن مهر گرفته شده چقدر تورم ایجاد کرده است؟

        روحانی گفت: البته مقصود من این نیست که مسکن مهر را تکمیل نکنیم؟ دولت خود را متعهد می داند در این زمینه. قراردهای مردم در این باره برای دولت محترم است. دولت برای مسکن مردم طرح خواهد داشت و آن را عرضه میکند. اما درباره سوالتان راجع به تورم، گفتم که یک بخش بزرگ تورم مربوط به مسکن مهر است. چون تدبیر در این زمینه نبوده و حساب و کتاب نبوده اینطور شده است. تورم یعنی مالیات فقرا و این معروف است. آیا از مردم در این باره اذن و اجازه گرفته شده که از جیب فقرا پول بگیریم وبرای عده ای مسکن درست کنیم؟ آنها که صاحب مسکن شدند البته نفسی کشیدند. هرچند همین مسکن مهر خودش مشکلاتی دارد و جنبه های مختلفش هنوز تامین نشده است.
        حال چطور می توانیم این تورم را مهار کنیم؟ این را با برهان خلف میتوان به آن برسیم. اگر رشد نقدینگی را مهار کنیم که آمار نشان میدهد در همین 2-3 ماهه رشد متوقف شده و نزولی شده است. ما داریم نقدینگی را مهار می کنیم. بخصوص آنجا که بحث پایه پولی و پول بانک مرکزی است که باید حواسمان زیاد باشد که چه کاری انجام می دهیم.
        سوال: پس چگونه می خواهید با ادامه مسکن مهر و هدفمندی، تورم را کنترل کنید حال آنکه گفتید اینها به تورم کمک کرد؟
        روحانی: شما دو بحث را مطرح کردید. یکی بحث یارانه ها که دولت چه میخواهد بکند؟ من لازم است بگویم دولت برای ادامه پرداخت یارانه نقدی، هرماه باید 3500 میلیارد تومان برای یارانه پرداخت کند. طبق قانون می بایست این پول از افزایش قیمت های حامل های انرژی و . .. تامین شود. آن پول کمی بیشتر از نصف این پول را تامین می کند فقط. بخشی اش را باید از مصوبات مجلس و منابع بودجه ای استفاده کنیم و در عین حال هر ماه ما کسر داریم برای اینکه 3500 میلیارد تومان را پرداخت کنیم. دولت حتما باید روند پرداخت را اصلاح کند. ما 2 راه داشتیم. یا باید یارانه را کاهش دهیم، که خب دیدیم مردم و بخصوص اقشار کم درآمد روی آن حساب کردند و اگر بخواهیم کم کنیم برای این اقشار مشکل آفرین خواهد بود. راه حل دیگر آن بود که به بخشی از جامعه یارانه ندهیم چون اساسا یارانه درست شد تا وقتی قیمت ها افزایش می یابد بتواند زندگی اقشار کم درآمد را جبران کند.

        روحانی افزود: خیلی فکر کردیم چطور می شود افرادی که نیازمند نیستند یارانه نگیرند و بقیه بگیرند. راه های مختلفی پیش بینی شد ولی امسال از آنها صرف نظر کردیم بخاطر اینکه برای اینکه بفهمیم چه کسی نیاز ندارد به یارانه، راه حل های پیش بینی شد که دیدیم باید در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم. حساب های بانکی و املاک مردم را باید می دیدیم. این ممکن است برای کوتاه مدت و برای موضوعی مفید باشد ولی در دراز مدت حتما ضرر دارد.
        اگر بخواهیم اینطور در زندگی خصوصی دخالت کنیم، اعتماد مردم سلب می شود و رونق اقتصادی از بین می رود. یکی از هدفهای ما در همین بحث تورم که اشاره کردید، کنترل نقدینگی و یک طرف دیگر بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید است. می شود رونق را به وجود آورد و فضای کسب و کار را بهبود داد ولی در عین حال برویم در زندگی خصوصی مردم کند و کاو کنیم؟
        آنوقت مردم به بانک اعتماد نکرده و پولشان را از بانک خارج می کنند. در مجموع ضررش از نفعش بیشتر خواهد بود.
        دولت قصد دارد یارانه را تا پایان سال همینطور ادامه دهد و هر فکری دارد برای سال آینده باشد. دولت حتما شیوه پرداخت یارانه را می خواهد اصلاح کند. هم شیوه و هم دهک را می خواهد مطالعه کند. البته مرحله دوم یارانه را هم دولت مصمم است سال آینده عملیاتی و اجرایی کند.

        روحانی افزود: البته دولت اقدامکی را هم امسال برای اقشار کم درآمد انجام خواهد داد در حد توان خود. انشاءالله برای این اقشار تا پایان سال 2 بسته کالایی را در نظر خواهیم گرفت. برای کارمندان دولت، اقشار کم درآمد و ... برای اینکه تا پایان سال در کنار یارانه، کمکی باشد. این بسته و زمان و مقدارش انشاءالله اعلام خواهد شد. البته گزارشی را هم وزارت بهداشت و درمان داده بود راجع به وضع دانش آموزان در مدارس و ضرورت اینکه باید از لحاظ سلامت این دانش آموزان و رشد آنها دولت اقدامی کند، که دولت تصمیم گرفت از همین ماه آذر، توزیع شیر رایگان را برای مدارس انجام دهد هم برای دوره ابتدایی در سراسر کشور و هم سه سال اول متوسطه. از کلاس اول تا کلاس نهم.
        اینها قدم های کوچکی است که دولت انشاءالله تا پایان امسال برخواهد داشت.
        اما اقدامات اساسی که دولت در بخش اقتصاد انجام خواهد داد، دارد برنامه ریزی می کند برای سال آینده. در سال آینده چند هدف مهم را دنبال می کنیم. غیر از فضای کسب و کار که تکیه ما بر این است که بخش خصوصی ما در جامعه فعال تر شود. می دانید که دولت در این صد روز، ما در دولت سی و پنج تصمیم گرفتیم برای تسهیل در مسائل اقتصادی، بویژه در تولید و صادرات و گمرکات و پیش پرداخت هایی که مردم میخواهند انجام دهند و گشایش ال‌سی‌ها. این مصوبات ابلاغ شد و الان میتوانم بگم همه‌ی این 35 تا عملیاتی و اجرایی شده است. علاوه بر این در بخش کشاورزی دولت تلاش های زیادی کرد. من امیدوارم سال آینده وضع محصولات کشاورزیمان بسیار بهتر از امسال باشد.
        می دانید که امسال ناچار شدیم اقدام کنیم برای بیش از 7 میلیون تن گندم. امیدواریم انشاءالله سال آینده وضع ما نه تنها در گندم بلکه در همه محصولات بهتر شود. برای اولین بار قیمت تضمینی را در شهریور اعلام کرده و تسهیلات را در اختیار کشاورزان قرار دادیم و بویژه در ماشین آلات کشاورزی کمک های زیادی کردیم. بار استقلال کشور و امنیت کشور در محصولات غذایی بر دوش کشاورزان است و من بر آنها که در حماسه 24 خرداد حضور خوبی داشتند درود می فرستم.
        در بخش دارو هم دولت اقدامات بسیار مهمی انجام داده است. تقریبا کمبود دارو به طور کامل مرتفع شده و قیمت دارو نسبت به گذشته بسیار متناسب شده. برای آنها که بیماری خاص یا صعب العلاج دارند تسهیلات لازم برای تامین دارو پیش بینی شده. وضع دارو انشاءالله بهتر هم خواهد شد. بخش سلامت ما قدم های جدی برمیدارد البته کمبودهای مالی دارد که انشاءالله دولت تامین خواهد کرد. تیم های مختلفی در سراسر کشور به مناطق محروم اعزام می شوند. دولت در این صدروز اقدامات بسیار خوبی در حد توانش البته و نه در شان ملت ایران انجام داده است.
        برای سال آینده ما چند برنامه را مدنظر داریم، یکی بحث مرحله دوم یارانه است که در حال طراحی هستیم. دیگری مهار تورم است. می خواهیم تا پایان 93 تورم را به زیر 25 درصد برسانیم. در رشد اقتصادی که وضعمان در 91، آمار منهای 5.8 را نشان میداد. یعنی اقتصاد ما حدودا 6 درصد کوچک شد. یعنی سفره مردم حداقل 6 درصد خالی شد. تلاش می کنیم در سال 92 انشاءالله در پایان سال کاری کنیم که این -5.8 انشاءالله به صفر یا حتی درصدی برسد. البته یک درصد را بعید می دانم ولی تلاش میکنیم به نیم درصد برسد.

        روحانی گفت: تلاش می کنیم سال آینده تا پایان سال 93 انشاءالله سعی میکنیم رشد اقتصادیمان مثبت 3 باشد. البته رشد اقتصادی طبق برنامه باید 8 می شد. ولی خب دیگر باید اقدامات گذشته باید جبران شود.
        البته بحث مهار تحریم را هم داریم. برای سال آینده تلاش میکنیم اگر بتوانیم یکسان سازی نرخ ارز را انجام دهیم. چون این تفاوت قیمت ارز خیلی مشکلات درست میکند. یکی از مشکلاتی که این دولت با آن مواجه شد، این بود که مجلس گفته بود که دلار از 12 و خرده‌ای باید بشود 2477 تومان. دولت می بایست در اول تیرماه نرخ دلار را می برد به 2477. متاسفانه دولت قبل این کار را نکرد و وقتی ما آمدیم با این مشکل مواجه شدیم. دولت باید قیمت ارز را دو برابر می کرد معنیش این بود که قیمت کالاهای وارداتی دو برابر می شد که مشکلات زیادی فراهم میکرد. محاسبه کردیم برخی موارد مانند نان و دارو را با پرداخت یارانه کنترل کردیم. بخش های دیگر را با شیب ملایم کاری کردیم که با آن دلار 2477 برسد. برخی مردم میگویند چرا در دولت جدید گرانی شد، مردم بدانند باری به دوش این دولت افتاد که دلار را قیمتش را طبق قانون مجلس 2 برابر کند در حالی که باید در دولت قبلی اینکار انجام می شد. اما بحمدالله ما از این پیچ ها به خوبی عبور کردیم.

        روحانی از همکاری مردم در این زمینه ها تشکر کرد و گفت اگر یاری مردم و حمایت مقام معظم رهبری نبود نمیتوانستیم از این وضعیت عبور کنیم.

        سوال: شما با توپ سیاست خارجی گل اقتصادی زدید. دکتر ظریف هم فروارد خوبی بود. با چه روشی در این مدت به این سطح پیشرفته از سیاست خارجه رسیدید؟
        روحانی: سیاست خارجی جزو اولویت های دولت بو د و اعلام کرده بود. البته این بدان معنا نبود که سیاست های فرهنگی و داخلی و ... اهمیتش کمتر است. بلکه به خاطر مشکلی که کشور بدان مواجه بود این برای دولت مهم بود. در سطح جهانی متاسفانه دشمنان یک ایران هراسی را به وجود آورده بودند. روابط دولت با دنیا در حد بسیار پایینی قرار گرفته بود. جز با کشورهای محدود. مشکلات فراوانی برای ایرانیان داخل و خارج بود. ما در سفرهای خارجی در بیشکک و نیویورک وقتی با ایرانیان روبرو شدیم دیدیم چه شور و عشقی به وطن دارند حتی شاید بیشتر از مردم داخل کشور چون از آب دور شدند قدر آب را بیشتر می دانند. اینها سرمایه های بزرگی هستند. انشاءالله می آیند و کمک میکنند به رشد کشور.

        روحانی افزود: کشور متعلق به خود آنهاست. ایرانیان قدرت بزرگی در دنیا هستند. در همین دیپلماسی عمومی ایرانیان نقش بسیار زیادی می توانند داشته باشند.
        تقریبا در همه کشورها ایرانیان بخش بزرگیشان از نخبگان جامعه و اساتید و بزرگان و پزشکان هستند.
        فشار ظالمانی در این مدت به بهانه مسئله هسته ای به مردم وارد شده بود. البته نمیخواهم بگویم همه مشکلات اقتصادی مان مربوط به تحریم است. عمدتا مربوط به بی تدبیری بود. درست وقتی می رفتیم به سمت تحریم و دولت می گفت تحریم کاغذپاره ای بیش نیست، دولت وابستگی اش به خارج را بیشتر می کرد. در سال قبل از 84 ما وارداتمان حدود 38 میلیارد بوده است. بعد به کجا رسید؟ به 75 میلیارد در سال 90. شما وقتی با دنیا در حال مبارزه هستید باید به خودتان تکیه کنید با شعار که نمی شود با دنیا مقابله کرد. البته نباید از فشار دنیا بترسیم بلکه باید تدبیر کنیم و به خود متکی شویم. اینکه مقام معظم رهبری بارها و بارها براقتصاد مقاومتی تاکید کردند برای همین است.
        من آماری به شما بگویم. از سال 1379 تا سال 1383، هر سالی در بحث گندم، خرید ما از کشاورز داخلی 1 میلیون تن اضافه شد. به طور طبیعی خریدمان از خارج کم شد. تا سال 1383 در گندم خودکفا شدیم.

        روحانی گفت: در این سال بیش از 11 میلیون تن خرید از کشاورزانمان بود و نیازی به خارج نداشتیم. از سال 1384 به بعد هر سال خرید داخلیمان 1 میلیون تن کم شده و خریدمان از خارج 1 میلیون تن اضافه شده تا جایی که امسال ناچاریم بیش از 7 میلیون تن خریداری کنیم. 7.2 میلیون تن. وقتی داریم با چند قدرت غربی دنیا مبارزه می کنیم باید خود را آماده کنیم. متاسفانه عمل ما با شعار ما در دولت گذشته سازگار نبود. امیدواریم حرکت ما به سمت خوداتکایی بیشتر و تکیه بر کشاورزان داخلی باشد. البته در سالهای اخیر شغل زیاد درست کردیم ولی برای چینی ها و کره جنوبی و دیگران. ولی در داخل مشکل اشتغال داشتیم و حضور اقتصادیمان در صحنه بین الملل چقدر ضعیف بود ولی الان شرایط دارد جوری می شود که به تدریج بهتر شود.
        روحانی ادامه داد: من اینجا از دکتر ظریف و همه وزرا و مسئولان تشکر و سپاسگزاری می کنم. انصافا تلاش مجدانه ای کردند. حالا همه وزرا گزارش خواهند داد. در سیاست خارجی قدم های بسیار خوبی برداشته شد. از اولش هم با بهار خوبی شروع شد. سالی که نکوست از بهارش پیداست. روز تحلیف 55 هیات از دنیا شرکت کردند که 10 تا رئیس جمهور و 2 تا نخست وزیر و 6 رئیس مجلس و 11 وزیر خارجه و بقیه وزرا بودند. بعد در سفر اجلاس شانگهای در بیشکک شرایطی پیش آمد که با 2 قدرت بزرگ از 5 قدرت بزرگ شورای امنیت توانستیم ملاقات داشته باشیم که پایه گذاری بسیار خوبی برای روابط با چین و روسیه کردیم و بحمدالله آن توافقات عملا آغاز شده است.
        توافق ما با آنها هم در بحث اقتصادی بود و هم سرمایه گذاری انها در ایران و هم در بخش های سیاسی و فرهنگی. البته با برخی از این کشورها برخی فناوری های علمی را مورد توافق بود. البته ما با 5 قدرت تقریبا از چین شروع کردیم به روسیه و اخیراً با انگلیس. تلفن اخیر ما با کامرون بود. درباره تلفن، ما برای اجلاس ژنو، کلا به هر 5 کشور پیغام داده بودیم که می خواهیم مذاکره داشته باشیم. آنها تلفن کردند ولی درخواست اولیه از ما بود.
        همه جا کلید دست مردم بوده. حضور و حمایت مردم، اصلا این مردم دنیایی از شور هستند. من بعنوان عضو کوچکی از مردم احساس کوچکی می کنم در برابر عظمت و فداکاری مردم. ایستادگی مردم باعث شد این قفل باز شود. اگر حماسه سیاسی مردم که تاکید مقام معظم رهبری بود و آن تدبیر رهبری و حضور مردم در کنار صندوق آرا نبود، ما کلید داشتیم؟ کلید حضور و حمایت مردم است. البته دولت هم به عنوان خادم مردم تلاش می کند.
        فقط یک قفل نیست البته. ولی یکی باز شده است. عده ای در دنیا دنبال این هستند که کاری کنند این قفل باز نکنند. حالا ممکن است عده ای در داخل باشند که کودکانه بخواهند عمل کنند. البته در داخل درباره مسائل ملی خوشبختانه دارای یک وحدت ملی هستیم.
        هرچه بخواهیم به دست بیاوریم از وحدت و انسجام داخلی می توانیم به دست آوریم. با تفرقه و اختلاف نمی شود. برخی وقت ها آتش دارد خاموش می شود عده ای هیزم می آورند. بعضی انگار از شعله آتش خوششان می آید. با انسجام می توانیم از پله های پیشرفت بالا رفته و به بام برسیم. در هسته ای اگر پیشرفت داریم به خاطر هدایت مقام معظم رهبری و حمایت مردم و حضور مردم است. البته کارشناسان و دیپلمات های ما هم سهم دارد و تلاش می کند. من در بحث هسته ای به مردم اطمینان می دهم که اولین قفل باز شده است. ما پایه ساختمان تحریم را لرزاندیم. هیچ شک نکنند مردم. اینکه برخی شعار می دهند در دنیا به خاطر این است که چاره ای ندارند و باید صورتشان را سرخ نگهدارند. با این توافق سیستم بانکی متحول می شود. در این توافق امده تحریم جدیدی اعمال نمیشود. این یعنی مهار و محدود کردن تحریم.
        خیلی ها تلاش میکردند ایران منزوی باشد ولی امروز دشمنان ما منزوی است و ایران از همیشه در صحنه بین المللی فعال تر است. آن فضایی که در بیشکک و نیویورک دیدیم. وزیر خارجه ایتالیا گفت فضای دنیا به سمت رقابت برای تعامل با ایران است. 10-15 متقاضی ملاقات با ایران در نیویورک باقی ماندند چون وقت نبود.
        حسن روحانی کسی نیست. نماینده ملت ایران مهم است. فرد منتخب ملت ایران برایشان مهم بود. این انتخابات دنیا را تکان داد. به روحانی خاطرنشان کرد: مردم ایران بزرگ هستند و همه افتخارات را آنها آفریدند.
        در بحث هسته ای می خواهم به مردم اطمینان دهم که اصول مدنظر مردم و حقوق مردم و چارچوبی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند، این اصول تا پایان مورد مراعات خواهد بود. یعنی در کشور حق هسته‌ای ما با قدرت بیشتر و شفافیت بیشتر عملیاتی و اجرایی خواهد شد. حتی بخش غنی سازی که یک بخشی از حقوق ماست ادامه خواهد یافت و هیچوقت غنی سازی متوقف نخواهد شد. این خط قرمز ماست. غنی سازی حق روشن ماست حال هر کس میخواهد خوشش بیاید و یا نیاید. برخی NPT را جوری تفسیر می کنند. اینها حقوقدان هم نیستند جوری تفسیر می کنند که از یک سرهنگ بیشتر برمیآید تا حقوقدان.
        هرچه در مقررات بین الملل ممنوع نشده آزاد است. از آن جمله است غنی سازی. آنها می گویند انرژی صلح آمیز. مگر برق اتمی صلح آمیز نیست؟ این رآکتور سوخت و لذا غنی سازی می خواهد.
        روی چارچوب های اصلی ایستاده ایم و مردم مطمئن باشند. باید ظلمی هم که به مردم شده باید برداشته شود. هدف ما رفع تهدیدها و شکستن تحریم هاست. هدفمان این است که فرصت لازم را در صحنه بین الملل ایجاد کنیم. همان که به تعبیر تعامل سازنده با جهان گفتیم. انشاءالله تاجایی پیش می رویم که به تعامل کامل با 5+1 برسیم البته راه طولانی است ولی انشاءالله می رسیم.
        اولین مسئله در انسجام این است که همه به حقوق یکدیگر احترام بگذارند. من آن منشور حقوق شهروندی را که به ملت عزیزمان قول داده بودم، امشب پیش نویسش روی سایت قرار گرفت تا مردم و نخبگان نظر دهند. این پیش نویس اولیه را بخش حقوقی تامین کرده است و من گفتم در اختیار مردم قرار دهید تا نظرشان را بدهند. بخصوص حقوقدانان و صاحبان اندیشه.
        اولین قدم این است که به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم. و در جامعه ما همه احساس آرامش کنند. یکی از نکات مثبتی که حس میکنم بوده است، این است که یک آرامشی بوجود آمده. نه فقط در سکه و دلار و مسکن. اصلا در جامعه و دانشگاه و بازار و مدارس و ورزش احساس آرامش است.


        در ورزش که ما کاری نکردیم، والیبال و فوتبال ساحلی و فوتبال و ... همه جا شور هست و جوانان پیروزی می آفرینند. حال یک عده‌ای می گویند روحانی مچکریم(خنده) همه باید از ملت عزیزمان متشکر باشیم. ما کار زیادی نکردیم در این 100 روز. بخصوص وزیر ورزش که آخری بود و توانستیم از کوچه پرپیچ‌وخم پارلمان عبور دهیم به هرحال.
        من عضو کوچکی از این ملت بزرگ هستم. واقعا اینچنین است و غیر این نیست. خدمت به این مردم واقعا افتخار است.
        به خاطر اینکه سایه سیاست را از ورزش برداشتیم این همه موفقیت آمد. در فضای فرهنگی یک خرده فضای امنیتی را کنار بردیم و به همین خاطر آرامش ایجاد شد.
        دولت همه‌ی امکانات در اختیارش نیست و اختیاراتش در چارچوب قانون اساسی است. اما رئیس جمهور مسئول اجرای تک تک قانون اساسی است. تمام وعده هایی که به مردم دادم، پای وعده ام ایستاده ام.

        روحانی گفت: من با نزاع میانه‌ای ندارم. اینکه برخی فقط با نزاع می خواهند به پیروزی برسند، این در واقع بی هنری است.
        ما با قوای دیگر باید دست به دست هم دهیم. هم مجلس و هم قوه قضائیه به ما لطف دارند. یکی از افتخارات ما این است که در این دولت یک آرامشی در روابط قوا ایجاد شد. قبلش رفتند تا مرز شکایت از هم در دادگاه. و مردم ما واقعا از اختلاف رنج می برند. از اختلاف سودی نمی برند. البته این انسجام و وحدت یک عاملش این است که رهبری مقتدر داریم و همه قوا به رهبری احترام می گذارند. رهبری هماهنگ کننده قواست اما الحمدلله بین قوا امروز تعامل سازنده است. قبل از دنیا باید تعامل سازنده با خودمان داشته باشیم.

        روحانی گفت: امید و آرامش و کرامت را باید مدنظر قرار دهیم. امید الحمدلله در جامعه ما هست در حد بسیار عالی. آرامش هم الحمدلله هست. دولت هرکاری بتواند درباره امید و آرامش انجام خواهد داد. حقوق شهروندی بخشی است برای ایجاد آن کرامت. باید همه به همه احترام کنیم. دولت واقعا از نقد بدش نمی آید. الان صداوسیما، البته همیشه از رسانه ملی متشکر بودیم. رسانه ملی رفتارش نسبت به دولت ما، مثل رفتار با دولت های قبلی در ماه های آخر است. این البته حق رسانه ملی و سایر رسانه هاست. نقد اتفاقا به نفع ماست. ما مگر معصومیم و خطا نمی کنیم؟ نقد اگر سازنده باشد به نفع همه ماست.
        از نقد رسانه ملی استقبال میکنیم. همه باید آستانه تحملمان را بالا ببریم و همدیگر را تحمل کنیم و بدانیم با تحمل بیشتر نفع بیشتر عاید این مردم می شود. ما تا الان در هسته ای چطور پیش رفتیم؟ اگر مجلس و سایر ارگان ها کمک نمیکرد و هدایت و کمک مقام معظم رهبری نبود، به اینجا نمی رسیدیم. همه قوا به رهبری احترام کرده و چارچوب هدایت ایشان را پذیرفتیم و بحمدالله قدم خوبی برداشتم که همه دوستان ما خوشحالند. حالا یک رژیم نامشروع اشغالگر را ولش کن. این رژیم بنیانش بر ظلم و جور و دعواست. یک عده جنگ طلب محدود و حالا یکی دو کشور روی اغراضی ناراحت باشند. ولی دولت ها و ملت ها خوشحالند. ما در اولین قدم در منطقه تلاش کردیم در سوریه جنگ نشود. از تلفنی که بین من و پوتین شروع شدو البته خیلی ها تلاش کردند. ما هم به سهم خودمان. خود دولت سوریه بیشترین کمک را کرد. الحمدلله از سایه جنگی که میتوانست برای منطقه خیلی خطرناک باشد عبور کردیم.
        در توافق اخیر هم کل منطقه احساس آرامش و امید می کند. کشورهای عربی هم حالا باید همه خوشحال باشند. من فکر نمیکنم توافق ژنو ... ما برای دوستان و همسایگانمان پیام دادیم. به ضرر هیچ یک از همسایگانمان نیست. برخی فکر میکنند ایران به دنبال ساخت بمب نیست. ایران هیچوقت دنبال ساخت سلاح های کشتار جمعی و بخصوص سلاح هسته‌ای نبوده. هدف ما پیشرفت و توسعه است.
        سند توافق همین است که منتشر شد، زمینه‌ای ممکن است باشد که اجرایی است. هیچ چیز پنهانی وجود ندارد. توافق این است که چند بانک در دنیا بتوانند فعالیت های بانکی ما را دنبال و حمایت کنند. اینکه چگونه دنبال کنیم توافق را یا اینکه یک کمیته مشترک باید این کار را بکند. ممکن است سند الحاقیه ای برای اجرا باشد اما سند اصلی همان است که منتشر شد. در این توافق مهم نیست که در این 6 ماه چه کاری انجام می شود مهم این است که سر اصول توافق کردیم یعنی این که حق غنی سازی داریم و در پایان همه تحریم ها برداشته خواهد شد و کشورها با ایران همکاری هسته ای خواهد داشت و در نهایت ایران مانند همه کشورهایی که NPT را امضا کردند و از حقوق برخوردار خواهد بود.
        مقام معظم رهبری امسال را سال حماسه سیاسی و اقتصادی لقب دادند. تا الان همه در فضای حماسه سیاسی بودیم. حالا سیاست داخلی یا خارجی. در اقتصادی هم حرکت هایی شروع شده اما حماسه از امروز به بعد باید شروع شود چراکه فضا مناسب تر شده است. دیروز اگر فضا این بود که فردا و پس فردا تحریم های جدید می شود، طبق توافق تحریم جدید نخواهد بود. اگر فضا این بود که در سرمایه گذاری ها و اشتغال معلوم نیست چه خواهد شد، آینده روشنتر شده هم اکنون.

        روحانی گفت: خواهید دید توافق با کشورهای خارجی و سرمایه گذاری ها بیشتر خواهد شد. اینکه شما می بینید در همین چند روز سقف می بندند و هجوم می آورند بخصوص در پتروشیمی و ماشین سازی که تحریم برداشته شده است. مردم دارند به سمت بازار سرمایه می آیند. این هجوم فرصتی برایمان ایجاد میکند. همه تلاشمان این است که فضای کسب و کار را بیش از پیش بهبود ببخشیم. من بسیار به آینده کشور امیدوارم.
        گزارش امروز به معنای تنها گزارش دولت نخواهد بود. گزارش کتبی هم خواهیم داد و وزرا هم گزارش خواهند داد.
        قول داده بودیم در کنار چرخیدن سانتریفیوژ، اقتصاد هم بچرخد و زندگی مردم هم بهتر شود که الحمدلله به این هدف رسیدیم. در همه زمینه ها انشاءالله شاهد رونق خواهیم بود.
        فرهنگ مظلوم است و سوالش هم افتاد آخر(خنده). فرهنگ دولتی نمی‌خواهیم اما دولت فرهنگی را قطعا می خواهیم. سیاست دولت این است که مداخلاتش را در امر فرهنگ به حداقل ممکن برساند. البته برخی جاها مثل آموزش و پرورش و ارشاد و ... دولت حضور دارد و وظایفی طبق قانون اساسی برعهده دارد اما در جایی که دخالت دولت ضروری نباشد حتما خودش را کنار میکشد. تصدی گری دولت در امر فرهنگ باید به حداقل ممکن برسد. صاحبان فرهنگ باید فرهنگ را به عهده بگیرند. انجمن های علمی و پیشکوستان باید بیایند. قانون باید جهت گیری فرهنگی را مشخص کند. شورای عالی انقلاب فرهنگی در برخی موارد البته مشخص می کند. یک نکته می خواهم بگویم. ما صاحبان فرهنگ را باید بهشان اعتماد کنیم. صاحبان فرهنگ در کشور فرهیختگان و بزرگان ما هستند. خیلی به آنها بی اعتمادی بعضی ها در بعضی مقاطع انجام دادند . به فیلمسازان و نویسندگان باید اعتماد کنیم. در همین 100 روز خیلی کتابها که ممنوع شده بود، آزاد کردیم. برخی ها که ممنوع القلم شده بودند تبدیل کردیم به سریع‌القلم.(خنده) خیلی مقررات دست و پاگیر را هم در بخش فرهنگ و هم در اقتصاد داریم روانسازی میکنیم.

        روحانی افزود: باید فضای امنیتی را از فرهنگ کنار بزنیم.
        دولت نظرش این است که هیچ فیلتری بهتر از افکار عمومی مردم نیست. فیلم خوب و هنر خوب.
        وقتی فیلمی ساختند که مردم نرفتند ببینند و بی اعتنا شدند، آنها فکر خود را می کنند. من نمیگویم در بحث فرهنگی نباید قانون داشته باشیم، اتفاقا باید قانون شفاف داشته باشیم اما مداخلات دولت باید به حداقل برسد. باید به انجمن های فرهنگی و صنفی اعتماد کنیم. خود آنها صلاحیتشان از کارمندان دولت که بخواهند دخالت کنند بیشتر است. البته باید با هم تعامل کنیم. باید فضای مناسب برایشان ایجاد کنیم. این دولت خلاصه دنبال آشتی است با همه. دولت در گذشته با کارشناسان فاصله گرفته بودید. دیدید در سازمان مدیریت قفل شد. میخواهیم درش را باز کنیم. امروز می بینید که دولت با فضای فرهنگی آشتی کرده. دولت می خواهد با دانشجویان هم آشتی کند. ما یک فضای رقابتی خوب در فرهنگ باید ایجاد کنیم. مردم ما خواهان کالای خوب فرهنگی هستند. مگر می شود مردم کالای خوب نخواهند؟ غذای روح است.
        نه اینکه به بخش فرهنگ کمک نکنیم، بلکه مداخله نمی خواهیم بکنیم. میخواهیم عادلانه کمک کنیم. ما نمیخواهیم تحت عناوین خاص، افراد خاصی بخواهند سوءاستفاده کنند. در یارانه مطبوعاتی اخیر دیدید که فضا عادلانه شد. صندوق را در بخش کمک به بخش هنری فعال کردیم. دولت حمایت و کمک میکند.دولت اول با همه اهل فرهنگ آشتی کرده است و این را ادامه می دهد.
        هر خانه‌ای که باید باز شود، انشاءالله باز می شود.
        فضای امنیتی خیلی کمتر شده اما یک سری مسائل هست که زمان لازم خود را می طلبد. همین انسجام و وحدت و نزدیک شدن جناح ها و تشکل ها، در عین رقابت و اختلاف نظر. همه باید کمک کنیم. هدف این باشد که دلها از کینه ها شسته شود. این کینه چیزی را حل نمیکند البته رقابت سالم مشکلی ندارد. هر کسی برود دنبال اهداف قانونی مدنظر خود. ما دنبال آزادی سالم و مسئولانه در جامعه هستیم. در عین حال کاری کنیم که آن نزدیکی و الفت حفظ شود. الان احساسم این است که مذاهب و ادیان و اقوام مختلف احساس آزادی بیشتری می‌کنند. هم روانی است این احساس و هم دولت واقعا مصمم است نسبت به اقوام و مذاهب و ادیان. این داستان حقوق شهروندی یک هدف بزرگش همین است. همه شهروندان ایرانی، هرکه تبعه این کشور است، حتی در خارج باید از حقوق شهروندی برخوردار شود. برای اینکه ایرانیها همه باید احساس کنند زیر یک چتر واحد هویت ایرانی و فرهنگ بلند ایرانی دارند زندگی میکنند. همه افتخارکنند به این هویت و فرهنگ ایرانی. و در سایه این افتخار بتوانند الفت و برادری و محبت خود را بیشتر کنند.
        الحمدلله احیای اخلاق را هم شاهدیم. در پایان می خواهم از مردم خوب و عزیز تشکر کنم. می خواهم به مردم عزیز بگویم که ما این راه را با هم آغاز کردیم. آمدیم تا 24 خرداد 92 و مردم چه حماسه بزرگی آفریدند و بعد از اعلام نتیجه، در خیابان ها چه کردند، شادی آفریدند و امید آفریدند و تا امروز در کنار دولت بودند. به مردم عزیز می گویم ما کنار هم خواهیم بود و با کمک مردم، دولت مسیر را ادامه میدهد و انشاءالله تا پایان کار در کنار هم خواهیم بود. من سپیده را می بینم. سپیده ای که منجر به صبح روشنایی خواهد بود. من توسعه را برای سالهای آتی کشور به خوبی می بینم. ما کشور بسیار بزرگ و غنی هستیم. دومین منابع گازی و چهارمین منبع نفتی دنیا اینجاست. شصت تنوع معدنی در این کشور است. از لحاظ نیروی انسانی و دانشمندان و فرهیختگان بسیار غنی هستیم و هسته‌ای فقط گوشه‌ای از آن است. مردم ما حتما آن صبح را خواهند آفرید. الیس صبح بقریب. مردم در سایت ها به بیان زیباشان گفتند روحانی مچکریم. من امشب می خواهم بگویم، مردم من از همه شما مچکرم.
        و چه احساس قشنگیست که در خلوت خود،یاد یک دوست ترا غرق تماشا سازد..

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #25309
          انتقام سخت شیخ سلمان از فوتبال ایران!

          گروه ورزشی: فوتبال ایران در بین بهترین‌های فوتبال آسیا در سال 2013 هیچ جایی نداشت. به نظر می‌رسد شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه، رئیس بحرینی کنفدراسیون فوتبال آسیا از فوتبال ایران انتقام سختی گرفته باشد.

          در مراسمی که عصر امروز در هتل مندرین کوالالامپور برگزار شد، کنفدراسیون فوتبال آسیا برترین‌های قاره کهن را معرفی کرد که در این گردهمایی سهم فوتبال ایران در دریافت عناوین برترین هیچ نبود. ناکامی فوتبال ایران در مراسم انتخاب برترین‌های فوتبال آسیا در حالی صورت گرفت که فوتبال ایران در سال جاری میلادی به پیروزی‌های درخور توجهی دست یافته است.

          راهیابی تیم ملی ایران به عنوان سرگروه به جام‌جهانی 2014 برزیل، راهیابی استقلال به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا، قهرمانی تیم ملی فوتبال ساحلی در آسیا و سپس جام‌بین قاره‌ای و حضور این تیم در دور یک چهارم نهایی جام‌جهانی، قهرمانی تیم ملی زیر 16 سال ایران در آسیا و راهیابی این تیم به دور یک هشتم نهایی جام‌جهانی امارات (آن هم در حالی که دیگر تیم‌های آسیایی در همان دور گروهی از رقابت‌ها کنار رفتند)

          نایب قهرمانی زنان ایران در رقابت‌های سالنی آسیا و سرانجام قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا، همه و همه عنوان‌ها و افتخارهای فوتبال ایران در سال 2013 بودند که از سوی شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه، رئیس بحرینی کنفدراسیون فوتبال آسیا و دیگر سران AFC به طور کامل نادیده گرفته شده‌اند. از سوی دیگر چین بدون راهیابی به جام‌جهانی 2014 و قطعی نشدن حضورش در جام‌ملت‌های آسیا در 6 بخش نامزد دریافت جایزه شده و در 4 بخش هم جوایز را از آن خود کرده است که جای شگفتی بسیاری برای فوتبال دوستان و کارشناسان دارد. سخت بتوان جهت‌گیری‌های سیاسی را در تصمیم‌ها و انتخاب‌های سال 2013 کنفدراسیون فوتبال آسیا دخیل ندانست و به خود قبولاند که شیخ بحرینی از فوتبال ایران انتقام‌جویی نکرده باشد.

          حمایت ایران از بن‌همام، رئیس قطری پیشین AFC و همچنین یوسف سرکال، نامزد اماراتی ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا هم به نظر در این گزینش از دید شیخ سلمان دور نمانده است. همچنین به یاد داریم که جی لانگ،‌ سرپرست چینی کنفدراسیون فوتبال آسیا در روزهای تنش بلاتر و بن همام در نهایت از نامزدی در انتخابات کنفدراسیون فوتبال آسیا به نفع شیخ سلمان کنار کشید. آیا اهدای 4 جایزه به چین پاداش خوش خدمتی شیخ بحرینی به لانگ چینی بوده است؟! از سوی دیگر شاید شیخ سلمان بیش از هر چیز رخدادهای حضور دو روزه‌اش در تهران را به همراه سپ بلاتر در همایش "علم و فوتبال" به یاد داشته و در این گزینش دخالت داده باشد.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • Together
            عضو عادی
            • Nov 2013
            • 20

            #25310
            چه کسی هزینه حاشیه‌سازی افراطیون را می‌پردازد؟
            خسارت 31 میلیارد دلاری از عدم اجرای قرارداد کرسنت

            همین فردی که می‌گفت کرسنت خیانت است با آقای کردان در وزارت کشور و با حضور مدیرعامل شرکت گاز و رئیس هیئت مدیره شرکت صادرات گاز نشستند که موضوع را حل کنند.....نکته جالب‌تر از حضور هردوی این چهره‌های دولت احمدی‌نژاد در پرونده کرسنت، تلاش بخش اقتصادی خبرگزاری فارس برای زنده نگاه داشتن کرسنت در انظار در راستای پروژه «تابوسازی» است.
            آفتاب: علیرضا داوری - در شرایطی که رسانه‌های افراطی به قصد تخریب زنگنه، با حاشیه‌سازی پیرامون قرارداد کرسنت، بر سر راه اجرای قرارداد کرسنت سنگ‌اندازی می‌کنند، کشور امارات تاکنون 31 میلیارد دلار از این میدان سود کسب کرده است. مسعود سلطان‌پور، مدیرسابق شرکت تاسیسات دریایی، با اعلام این رقم، خسارت ناشی از عدم اجرای قرارداد کرسنت را تاکنون حدود 31 میلیارد دلار برآورد کرده است. با این رقم و با احتساب دلار 2900 تومانی، می‌توان یارانه بیش از 70 میلیون نفر ایرانی را برای بیش از دو سال پرداخت کرد!

            سلمان به عاقبت پارس جنوبی دچار می‌شود؟

            کمتر کسی است که نداند تولید گاز از پارس جنوبی با تاخیر بیش از یک دهه نسبت به قطر آغاز شد. تاخیری که نتیجه غفلت و عدم برنامه‌ریزی ایرانیان بود و به گفته بسیاری از کارشناسان جبران‌ناپذیر است. قطر تاکنون حدود دوبرابر ایران از پارس جنوبی برداشت کرده است و علاوه بر مهاجرت گاز به سمت قطر و کاهش فشار چاه‌های پارس جنوبی که جبران فاصله با قطر را ناممکن کرده است، هنوز ایران نتوانسته است به ظرفیت تولید روزانه قطر برسد و فاصله این کشور کوچک عربی با ما در تولید گاز، روز به روز افزایش می‌یابد. کارشناسان دلیل تداوم این عقب‌ماندگی را اجرای سیاست‌های غلط توسعه پارس جنوبی در زمان دولت نهم و دهم می‌دانند؛ سیاست‌هایی که براساس آن تعداد زیادی پروژه به‌طور همزمان آغاز شد و بدون نتیجه و تولید حتی یک مترمکعب گاز، هزینه‌ای بالغ بر 32 میلیارد دلار به کشور تحمیل کرد. این درحالی است که تمرکز بر چند فاز پیشرو و با درصد پیشرفت بالا و اولویت‌بندی می‌توانست باعث شود کشور زودتر به تولید گاز برسد. تئوری فازهای 35ماهه در زمان صدارت میرکاظمی راه‌اندازی شد و بعد از آنکه با شکست کامل مواجه شد، این چهره نزدیک به جریان پایداری مدتی قبل اعلام کرد جریان انحرافی توسعه پارس جنوبی را کند و منحرف کرده است!

            اکنون مشابه جریان پارس جنوبی، در میدان گازی مشترک سلمان نیز در حال وقوع است. با این تفاوت که در میدان سلمان غفلتی در کار نیست و بسیاری از کارشناسان و مدیران نفتی اعلام می‌کنند اگر ایرادی در قرارداد کرسنت وجود داشت، باید ایراد همزمان با اجرا رفع می‌شد نه اینکه قرارداد متوقف شود تا گاز میدان دودستی تقدیم شیخ‌نشین‌های خلیج شود. غلامحسین نوذری، دومین وزیر نفت در کابینه احمدی‌نژاد مدتی قبل با بررسی ابعاد کرسنت گفته بود: «سؤال من این است که تکلیف این 7 سالی که 600 میلیون فوت مکعب در روز، گاز ما در میدان مشترک با امارات سوخته شد و اماراتی‌ها گاز ترش همین میدان را بردند، چه می‌شود؟ چنانچه قرارداد این میدان هنوز پابرجا بود امروز بر مبنای همان قرارداد می‌توانستیم در شرایط قرارداد و به ویژه در قیمت آن تجدیدنظر کنیم چرا که در بندی از این قرارداد تاکید شده بود پس از 7 سال می‌توان در مورد قیمت تصمیم‌گیری جدید کرد. آیا این بهتر از وضعیت فعلی نبود که بخش اعظم تأسیساتی که برای این قرارداد فراهم شده بود آسیب دیده است؟ به هر حال باید شخصی پیدا شود که پاسخگوی این آسیب‌ها باشد.»

            مسعود سلطان‌پور، مدیر سابق شرکت تاسیسات دریایی و عضو سابق شورای مرکزی جمعیت ایثارگران و انصار حزب الله، اخیراً در یادداشتی در نشریه «توسعه صنعت نفت»، پرده از ابعاد فاجعه‌آمیز عدم اجرای قرارداد کرسنت برداشته است. او در یادداشت خود نوشته است: «كشور امارات از ابتداي بهره‌برداري به طور متوسط روزانه 320 ميليون فوت‌مكعب و طي 10 سال اخير بطور متوسط روزانه حدود 550 ميليون فوت‌مكعب گاز از اين ميدان توليد کرده و جمع توليد اين كشور تاكنون حدود 3100 ميليارد فوت‌مكعب بوده است. اگر ايران نيز طبق برنامه از سال 2005 روزانه 500 ميليون فوت‌مكعب گاز (نيم فاز پارس جنوبي) توليد مي‌کرد، -البته توان میدان توليد روزانه 800 ميليون فوت‌مكعب برآورد شده- باید سالانه حدود 5/182 ميليارد فوت‌مكعب و تاكنون بيش از 1460 ميليارد فوت‌مكعب گاز توليد می‌کرد. ميزان رانش گاز به سمت امارات بدليل عدم توليد ایران، به همین میزان و در حدود 1460 ميليارد فوت‌مكعب و 17 ميليون بشكه ميعانات در این مدت برآورد می‌شود. ارزش اقتصادي توليدات امارات و خسارات عدم‌النفع عدم توليدات ايران و همزمان رانش گاز با فرض 10 دلار به ازاي هر MMBTU (حدود قيمت فروش و خريد گاز به تركيه، تركمنستان ):

            امارات: ساليانه حدود 190/2 الي 555/2 ميليارد دلار و با احتساب كل توليد حدود 31 ميليارد دلار درآمد داشته است.

            عدم‌النفع ايران: از سال 2005 تاكنون بدليل عدم توليد، ساليانه حدود 825/1 ميليارد دلار و عدم النفع كل حدود 66/14 ميليارد دلار بوده است. همچنین عدم النفع ايران از محل رانش گاز به همراه میعانات گازی به سمت امارات برابر با 6/14 ميليارد سهم گاز و حدود 700/1 ميليارد دلار میعانات گازی بوده که جمع كل این خسارت در اين دوره برابر با 3/16 ميليارد دلار است.»

            سلطان‌پور در نهایت عدم‌النفع ایران را حدود 96/30 میلیارد دلار تاکنون برآورد کرده است. رقمی معادل 10 ماه صادرات نفت ایران در شرایط تحریم. اما به راستی چه کسی پاسخگوی این توقف است؟ به این رقم بزرگ، حداقل دو مورد دیگر را می‌توان افزود: هزینه چندمیلیارد دلاری استهلاک سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این میدان و گازی که هر روز می‌سوزد و ضمن آلودگی محیط زیست، عدم‌النفع ایران را بیش از پیش می‌کند.

            مثلث خبرگزاری فارس، رحیمی و میرکاظمی

            باوجود آنکه بیژن زنگنه اخیراً اعلام کرده است هرگونه تخلف احتمالی در قرارداد کرسنت پیگیری می‌شود، مسعود میرکاظمی و همفکرانش کماکان درپی مطرح کردن این قرارداد در رسانه‌ها و تبدیل آن به تابو هستند و تنها نتیجه‌ای که از این امر عاید کشورمان شده است، چیزی نیست جز خسارت 31 میلیارد دلاری. بد نیست یادآور شویم نخستین کسی که با هیاهوی بسیاری خبر از کشف فساد در قراردادکرسنت داد، محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی‌نژاد بود که در زمان حضورش در دیوان محاسبات اعلام کرد این خیانت بزرگ را کشف کرده است! جالب آنکه رحیمی مدتی بعد معاون اولی را از احمدی‌نژاد تحویل گرفت. اما ماجرا چه بود؟ مسعود سلطان‌پور در اینباره گفته است: «آقای محمدرضا رحیمی در دولت نهم مخالف شدید آقای احمدی‌نژاد بود. رحیمی در آن دوره رئیس دیوان محاسبات بود و یکسری پرونده درست کرد که از موضع مخالف دولت بود، از جمله پرونده کرسنت که حتی برای اولین بار ایشان در این‌باره صحبت کرد. پس از اینکه ایشان معاون اول احمدی‌نژاد شد تمام پرونده‌ها متوجه احمدی‌نژاد بود به همین دلیل باید تمام پرونده‌ها رفع و رجوع می‌شد و ایشان زمان مرحوم کردان بسیار تلاش کرد و کم‌کم اعلام شد که پرونده کرسنت خیانت نبوده و اشکالاتی در آن وجود داشت. همین فردی که می‌گفت کرسنت خیانت است با آقای کردان در وزارت کشور و با حضور مدیرعامل شرکت گاز و رئیس هیئت مدیره شرکت صادرات گاز نشستند که موضوع را حل کنند. آنها یک کار را غلط می‌دانستند و بعد فهمیدند که این کار غلط نیست.»

            اما باوجود آنکه رحیمی هم متوجه شد ماجرای کرسنت چیست، ظاهراً آقای میرکاظمی هنوز دنبال کشف خیانت است و به جای دنبال کردن آن از مسیر قانونی به شیوه مصاحبه با رسانه‌ها و اعلام اینکه در صورت لزوم ناگفته‌ها را خواهد گفت روی آورده است. میرکاظمی ظاهراً با رفتن احمدی‌نژاد قرار است یکی از بزرگترین میراث‌های رئیس خود را در بهارستان زنده نگاه دارد؛ ترفندی که در انتخابات 88 با هدف رای آوردن به کار بسته شد و در رای اعتماد 92، برای رای نیاوردن زنگنه و همانا چیزی نیست جز: بگم بگم! در این میان سوال اساسی این است که اگر میرکاظمی سند و مدرک محکمی در دست دارد، چرا آن‌را در اختیار مراجع قضایی قرار نمی‌دهد تا یک‌بار برای همیشه فساد کرسنت مشخص شود و این طرح بزرگ صادرات گاز از بلاتکلیفی درآید؟ و اگر مدرکی ندارد، چه هدفی از حاشیه‌سازی برای وزیر جدید نفت دنبال می‌کند؟ آیا میرکاظمی نگران است پرونده‌اش درباره سوآپ که براساس گزارش فارس در دادسرا در حال بررسی است، برای او مشکل‌ساز شود و با این کارها سعی دارد به شکلی اذهان را از مشکل اصلی منحرف کند؟

            نکته جالب‌تر از حضور هردوی این چهره‌های دولت احمدی‌نژاد در پرونده کرسنت، تلاش بخش اقتصادی خبرگزاری فارس برای زنده نگاه داشتن کرسنت در انظار در راستای پروژه «تابوسازی» است. در حالی که کارشناسان برجسته‌ای مثل نوذری و سلطان‌پور، معتقدند قرارداد کرسنت باید اجرا و به‌طور همزمان ایرادات احتمالی آن رفع می‌شد، بخش اقتصادی خبرگزاری فارس با پوشش پراکنده اخبار مربوط به حاشیه‌های سیاسی و امنیتی و قضائی این قرارداد، عملاً مباحث فنی را به حاشیه برده است. در اینجا باید از دست‌اندرکاران خبرگزاری فارس سوال کرد به راستی پوشش نصفه و نیمه مسائل مربوط به دادگاه برای عموم مردم و تبدیل یک موضوع فنی صنعت نفت به یک بحث هیجان‌انگیز جنایی-قضائی مملو از اسامی مستعار چه سودی برای کشور و منافع ملی دارد؟ به فرض آنکه قرارداد کرسنت هرگز اجرا نشود و فرد بی‌گناهی همچون بیژن زنگنه به مجازاتی که حتی مستحق آن نیست هم برسد، به جز امارات چه کسی از این ماجرا منتفع می‌شود؟ در شرایطی که خبرگزاری فارس در گزارش اخیر اذعان کرده هنوز ابعاد کامل قرارداد کرسنت برای افکار عمومی بازگشایی نشده است، باید پرسید بازگشایی نصفه و نیمه و انتشار اخبار از نوع بگم بگم و عدم توجه به اظهارنظرهای کارشناسی (از قبیل یادداشت سلطان‌پور در نشریه توسعه صنعت نفت) با کدام بخش از اصول خبری این خبرگزاری سازگار است؟

            منبع: خرداد
            [B][COLOR=#0000ff]شکست بايد انرژي خفته را بيدار کند!
            [/COLOR][/B]

            نظر

            • rajabnejad
              عضو فعال
              • Jan 2012
              • 4331

              #25311
              خیز آلمانی ها برای تجارت میلیاردی با ایران





              دستیابی به تفاهم در مناقشه هسته ای با ایران سبب خرسندی صاحبان صنایع آلمان شده است. تولیدکنندگان خودرو، صنایع هوایی و شیمیایی به رونق کسب در ایران امیدوارند و نمی خواهند از قافله رقبا عقب بمانند.

              به گزاش ایرنا، از صبح روز دوشنبه (25 نوامبر/4 آذر) تلفن دفتر اتاق بازرگانی آلمان و ایران یک لحظه هم قطع نمی شود. مراجعان تلفنی پشت خط بیش از همه مدیران شرکت های متوسط آلمانی هستند که می خواهند در مورد جزئیات توافقنامه هسته ای غرب با ایران در ژنو پرس و جو کنند.

              آن ها امید دارند که با توافق های به دست آمده، شرکای ایرانی شان سرانجام این امکان را به دست بیاورند که اجناس مورد نیازشان را بار دیگر از آلمان بخرند. شرکت ها و بازرگانان ایرانی در سال های اخیر به دلیل تحریم قادر به خرید نبودند.

              سایت ˈاشپیگل آنلاینˈ در گزارشی از زبان میشائیل توکوس، رئیس اتاق بازرگانی آلمان و ایران می نویسد: «در میان شرکت ها جو خوش بینانه ای حکم فرما شده است.»

              به گفته وی تفاوتی نمی کند که این شرکت ها در کدام عرصه صنعتی فعال هستند، زیرا همه آن ها از تولیدکنندگان خودرو گرفته تا شرکت های شیمیایی انتظار دارند که سال مالی جدید تغییرات مثبت ملموس را به همراه بیاورد.

              به نوشته گزارشگر اشپیگل آنلاین در حال حاضر نمی توان به طور دقیق گفت که کاهش تحریم ها به نفع کدام بخش خواهد بود.

              آلمان، علاقمند تجارت با ایران

              میشائیل توکوس، رئیس اتاق بازرگانی آلمان و ایران، اما به اشپیگل آنلاین می گوید که وی نسبت به تأثیراتی که این توافقنامه در بخش صنعت به همراه می آورد، خوشبین است.

              به گفته وی با توجه به حجم مبادلاتی ممکن با ایران که ارزش آن با ˈبرآورد محافظه کارانهˈ سالانه پنج میلیارد یورو تخمین زده می شود، دولت آلمان نیز علاقه دارد تا موانع موجود هرچه سریع تر از سر راه برداشته شوند.

              ایران با توجه به ذخایر غنی زیرزمینی خود کشوری ثروتمند به شمار می رود و برای کشوری همچون آلمان شریک تجاری ارزشمندی محسوب می شود.

              تحریم های سنگین آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران در سال های اخیر بار سنگینی را بر اقتصاد این کشور تحمیل کرد و به همین دلیل بازار تقاضای ایران کاملا پذیرای دانش و فن اوری آلمان خواهد بود.

              آمریکا رقیب اروپا

              آقای توکوس به شهرت مثبتی که محصولات آلمانی در ایران دارد، اشاره می کند و می گوید که ارتباطات تجاری قدیمی با شرکای ایرانی همچنان دست نخورده و به قوت خود باقی مانده اند. با این همه وی تأکید می کند که نباید رابطه خوب تجاری با ایران را بدیهی دانست و تلاش بیشتری در این زمینه نکرد، آن هم با توجه به رقبای جدیدی که در صحنه حضور پیدا کرده اند.

              او یکی از رقبا را آمریکا می داند و اضافه می کند که شرکت های آمریکایی دوران مناسبات خوب تجاری با ایران، پیش از انقلاب اسلامی را به یاد می آورند و تمایل زیادی برای زنده کردن ایام قدیم وجود دارد.

              در آمریکا دریافت مجوز صادرات تنها 60 روز طول می کشد در حالی که در اروپا به گفته آقای توکوس دو برابر این مدت است. او اضافه می کند که این مسئله برای سفارشات فوری می تواند به ضرر شرکت های آلمانی تمام شود.

              با این همه اروپا نیز در حال حاضر تلاش دارد تا به سرعت از فضای ایجاد شده در پی توافق هسته ای ایران استفاده کند.

              به نوشته اشپیگل آنلاین سخنگوی کاترین اشتون روز دوشنبه گفت که ˈهم اکنون یک طرح پیشنهادی مبنی بر تخفیف شمار محدودی از تحریم ها علیه ایران وجود دارد.ˈ

              تصمیم نهایی در ماه دسامبر یا در ژانویه 2014 گرفته خواهد شد
              هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #25312
                اظهارات آقای جنتی خلاف شرع بود

                آیت الله مصطفی محقق داماد برای برخی اظهارات چهره های روحانیت، علیه افراد در نماز جمعه اظهار تاسف کرد و این اظهارات را در حکم تهمت و خلاف شرع دانست.

                این مجتهد و استاد فلسفه و حقوق حوزه و دانشگاه گفت: "متاسفانه برخی اظهارات هفته گذشته آیت الله جنتی در نماز جمعه، گذشته از صدمه زدن به این تریبون، خلاف شرع هم محسوب می شود. چرا که این نوع اظهارات با آبروی افراد بازی کردن است و موجب فسق برای گوینده است. "

                دکتر محقق داماد افزود: "آقایان فراموش کرده اند که اگر هم قرار باشد مساله ای بررسی شود جای صدور احکام قضائی دادگاه است و هیچ کس نمی تواند و حق ندارد در تریبون نماز جمعه امر و نهی قضائی بکند."

                لازم به ذکر است هفته گذشته آیت الله جنتی در نماز جمعه آقایان مهندس میرحسین موسوی و حجت الاسلام والمسلمین کروبی را محارب و مفسد فی‌الارض خوانده و مجازات آنها را اعدام اعلام کرده بود که نظام خیلی منت بر سر اینها گذاشته که به جای اعدام، آنها را حصر خانگی کرده است. اساس این استدلال باطل است چون محاربه مطابق ماده ۲۷۷ قانون مجازات اسلامی عبارت است از «کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا به قصد ارعاب آنها به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد.»

                گفتنی است علی مطهری نیز مقاله ای علمی و حقوقی در رد اظهارات آیت الله جنتی نوشت.

                پس از آن فرزند آیت الله جوادی آملی طی نامه ای از وی تقدیر کرد.
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • سرمایه گذار
                  عضو فعال
                  • Jun 2013
                  • 1925

                  #25313



                  ۱۲۲۳
                  تاريخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۴
                  نسخه چاپي
                  ارسال به دوستان




                  توافق بی سابقه اوباما و کری: ایران هفتمین قدرت بزرگ جهان می شود
                  دبکا نوشت: باراک اوباما و جان کری به صورت محرمانه توافق کرده اند که جایگاه ایران را با عنوان «مشوق ویژه» به عنوان هفتمدین قدرت جهانی ارتقا دهند .


                  به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ این «مشوق ویژه» به خاطر امضای توافق موقت در ژنو و عمل به تعهدات در شش ماه آینده و سپس امضای توافق دائم تهیه شده است.


                  براساس این گزارش، به ایران نقشی ویژه و با اعتباری برای مسائل منطقه از خلیج فارس گرفته تا غرب آسیا از جمله افغاسنتان و خاورمیانه و فلسطین از سوی شش کشور داده شده است.


                  به گفته ی منابع دبکا، حسن روحانی و ظریف این موفقیت و دستاورد فوق العاده را به منتقدان تندرو در ایران به عنوان برگی برنده ارائه خواهند داد.


                  آنها گفته اند که «ما از ژنو به کشور بازگشتیم اما با به رسمیت شناخته شدن به عنوان قدرتی جهانی»


                  براساس تفاهمنامه ایران و امریکا، روحانی در نشست های آینده در همان میز در کنار شش قدرت می نشیند و ظریف نیز در نشست های وزرای خارجه در سطح جهانی شرکت خواهد کرد.


                  اورشلیم و ریاض به شدت به خاطر این تصمیم آمریکا مبهوت و حیرت زده شده اند.
                  آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #25314
                    گفتگوی زنده گزارش 100 روزه روحانی:


                    رییس‌جمهور کشورمان سه‌شنبه شب در برنامه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در شبکه یک سیما حضور یافت و به ارائه گزارش عملکرد 100 روز اول کار دولت یازدهم و اقدامات دولت در این دوره پرداخت.


                    آفتاب: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در آغاز صحبت‌های خود در گفت‌وگوی ویژه خبری با سلام و درود به سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و تکریم به بسیجیان دلاور به مناسبت هفته بسیج، برای مردم باوفا، دلاور و مهربان ایران ساعات و ایامی خوش را آرزو کرد و گفت:‌من در ایام تبلیغات انتخابات به مردم بزرگ وعده داده بودم علاوه بر برنامه 4 ساله دولت تدبیر و امید برنامه کوتاهی برای 100 روز داشته باشم و در پایان این مدت عملکرد دولت را به مردم گزارش دهم. به گزارش ایسنا رییس جمهور در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر این‌که چرا 100 روز را برای ارائه گزارش عملکرد اولیه دولت انتخاب کرده‌اید؟، توضیح داد: 100 روز یک معیار برای نمره دادن است و برخی نمره‌ها به جای 20 از 100 حساب می‌شود. همچنین 100 در ادبیات و شعرهای ما بسیار مورد توجه قرار گرفته است. چون دوره زمانی است که نه خیلی کوتاه است تا نتوان گزارشی داد و برنامه‌ای را تهیه کرد و نه آنقدر طولانی است که گزارش بسیار طولانی شود.


                    گزارش صد روزه دولت سه بخش دارد


                    وی با بیان این‌که بنا بر این بود که برنامه کوتاه مدت سه ماه و 10 روزه مورد نظر دولت به مردم گزارش داده شود، توضیح داد:‌ این گزارش سه بخش دارد که یک بخش آن امشب توسط رییس جمهور منتخب به مردم گزارش داده می‌شود و گزارش دوم به صورت مکتوب در رسانه‌ها و سایت‌ها منعکس می‌شود و سومی توسط وزرا، مسئولان و معاونان در بخش‌های خود از طریق مصاحبه با صداوسیما، خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها به اطلاع مردم خواهد رسید. روحانی در پاسخ به این سوال که تصور امروز شما در صد و یکمین روز از آغاز کار دولت با روز اولی که این مسئولیت را به عهده گرفته‌اید چقدر تفاوت کرده است و آیا روزهای ریاست جمهوری‌تان را می‌شمارید؟ گفت: به این صورت که شما می‌گویید نه، اما هر روزش برای من بسیار مهم است. رییس جمهور با بیان این‌که همه تلاش دولت این است که حداکثر استفاده را از دوره چهار ساله برای خدمت‌رسانی به مردم ببرد، افزود: برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران در روز تحلیف، دولت را به مجلس برای رای اعتماد معرفی کردم چون دولت همه تلاشش این است که فرصتی را از دست ندهد و در کنار آن شاهد بودیم آخرین وزیری که از دولت رای آورد، هفته گذشته در آستانه صد روزگی دولت بود.


                    دولت افتخار خود می‌داند که به مردم پاسخگو باشد





                    وی همچنین با تشکر از نمایندگان مجلس و مردم خاطرنشان کرد: گزارش دولت به مردم مخصوص برنامه‌ 100 روزه نیست و در هر مقطع به طور منظم، دولت به مردم گزارش کار می‌دهد چون افتخار خود می‌داند که به مردم، پاسخگو باشد. روحانی با تاکید بر این‌که مردم باید از جزئیات برنامه دولت مطلع باشند، تصریح کرد: دولت بدون همکاری مردم نمی‌تواند مسئولیت سنگین اداره کشور را به مقصد رساند، پس باید به مردم گزارش کار دهد تا از لحاظ اطلاعات، مردم و دولت به هم نزدیک شوند. یعنی مردم، از مشکلات، پیشرفت‌ها و برنامه‌های بلندمدت دولت مطلع شوند. رییس جمهور خاطرنشان کرد:‌ مردم بویژه صاحب‌نظران می‌توانند به دولت کمک کنند و با نقد و نصیحت و پیشنهادات‌شان دولت را یاری کنند. چون دولت متعلق به مردم است و افتخار خود می‌داند که به مردم خدمت کند.


                    فوری‌ترین کار دولت، تأمین و ذخیره قابل توجه کالاهای اساسی بود



                    وی در ادامه گفت‌وگوی زنده خود با مردم برای ارائه گزارش عملکرد صد روزه دولت یازدهم، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه "مهم‌ترین اقدام فوری اقتصادی که شما در این 100 روز انجام دادید چه بود؟" گفت: فوری‌ترین کاری که از سوی دولت انجام گرفت، تأمین و ذخیره قابل توجه کالاهای اساسی در کشور بود. روحانی همچنین گفت: در گزارش امشب ضمن اینکه گزارشی از عملکرد صد روزه دولت داده خواهد شد، همچنین به مردم خواهیم گفت که این دولت در چه شرایطی کار را آغاز کرد و در واقع از دولت گذشته چه ارثی به ما رسید که ما با آن ارث کارمان را شروع کردیم.


                    در ابتدای دولت، در یکی از استان‌ها تنها برای سه روز گندم در سیلوها وجود داشت


                    وی افزود: در اولین روزهای بعد از انتخابات، اولین مشکلی که با آن روبرو شدیم و برای من نگران‌کننده بود، شرایط کالاهای اساسی در کشور بود. گزارشی از وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفتم و در آن گزارش در ارتباط با وضعیت کالاهای اساسی در کشور توضیح داده شده بود. آنچه در گزارش آمده بود، مرا بسیار نگران کرد، چراکه ما فکر می‌کردیم کالاهای اساسی برای سه - چهار ماه در انبارها وجود دارد ولی در آن گزارش که سه - چهار روز بعد از انتخابات به دست ما رسید قید شده بود که کشور از لحاظ کالاهای اساسی از جمله گندم دچار مشکلاتی است، مثلاً در یکی از استان‌ها برای سه روز در سیلوها گندم وجود داشت. رییس‌جمهور ادامه داد: بلافاصله با مسئولان اجرایی در همان دولت صحبت کردیم. مشکلاتی برای تأمین ارز و خرید کالاهای اساسی بود، برخی از کالاها در راه و برخی از کالاها نیز در بندر بودند و مشکلاتی نیز در این ارتباط بین بانک مرکزی و بخش تجاری کشور بود. تلاش ما این بود که این مشکل یعنی بحث تأمین کالاهای اساسی را حل کنیم. خوشبختانه اقدامات خوبی انجام شد و از وقتی که این دولت نیز شروع به کار کرد، یک ذخیره قابل توجه از کالاهای اساسی فراهم شد.


                    امروز در انبارهای ما به اندازه کافی کالاهای اساسی وجود دارد


                    روحانی با بیان اینکه "اولین اقدام فوری ما در روزهای اول دولت این بود که میزان ذخیره کالاهای اساسی را به رقم خوبی برسانیم"، افزود: امروز بحمدالله در انبارهای ما به اندازه کافی کالاهای اساسی وجود دارد و برای آینده دور نیز خریدهای لازم صورت گرفته است. در واقع باید گفت که این فوری‌ترین کار ما در دولت بود.


                    مرداد ماه با خزانه خالی مواجه بودیم


                    به گزارش ایسنا، رییس جمهور در ادامه با بیان این‌که در مرداد ماه با خزانه خالی مواجه بودیم خاطرنشان کرد: خزانه کشور جایی است که درآمدهای دولت به آنجا منتقل می‌شود و مخارج هم از آنجا تامین می‌شود. طبق قانون بودجه باید ماهانه 17 هزار و 500 میلیارد تومان درآمد می‌داشتیم. چون طبق قانون بودجه درآمد ما در سال 210 هزار میلیارد تومان بوده است. وی افزود: روزی که من کار خود را شروع کردم یعنی 12 مردادماه، موجودی خزانه حدود 1280 میلیارد تومان بود. ما باید آخر ماه، میزان 7 هزار و 500 میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌کردیم که از این مبلغ فقط 2 هزار و 870 میلیارد تومان در خزانه موجود بود. یعنی دولت باید بیش از 4 هزار و 600 میلیارد تومان از بانک استقراض می‌کرد.


                    فقط 47 درصد منابع بودجه در طول 5 ماه گذشته تامین شده بود


                    روحانی با بیان این‌که ما با مشکل عدم تامین منابع مواجه بودیم، اظهار کرد: فقط 47 درصد منابع بودجه در طول 5 ماه گذشته تامین شده بود و اگر بودجه مصوب را حساب کنیم در حال حاضر ما توانسته‌ایم 56 درصد منابع را تامین کنیم. پس ما ناچار بودیم بودجه را اصلاح کنیم و آمار آن را واقعی کنیم. ما لایحه اصلاح قانون بودجه را به مجلس فرستادیم که البته هنوز از مجلس بازنگشته است. دولت پیشنهاد 150 هزار میلیارد تومان را داد که در مجلس به این میزان افزوده شد. رییس‌جمهور همچنین با بیان این‌که شرایط اقتصادی کشور یک شرایط رکود تورمی است، اظهار کرد: ما سال‌هایی داشته‌ایم که تورم بالا بوده ولی رشد منفی نبوده و سال‌هایی هم داشته‌ایم که رشد بالا بوده ولی تورم خیلی بالا نبوده است. اما در سال 91 ما تورم بالای 40 درصد و رشد منفی داشته‌ایم. این شرایط که در این حد رکود و تورم بالا باشد، در تاریخ 50 ساله کشور بی‌سابقه بوده البته به غیر از سال 57 و 58 که استثنا هستند. روحانی دلیل اعلام آمار و ارقام را فرار از مشکلات ندانست و گفت:‌من فقط به این دلیل ارقام را اعلام می‌کنم که مردم شرایط را درک کنند. ما مشکلات کشور را با کمک خداوند و مردم حل می‌کنیم. در همین مدت 100 روزه در مسئله تورم، توانستیم یک قدم مهم برداریم. مسئله تورم برای من آنقدر مهم است که تقریبا هر دو سه روز یک بار از مسئولان درباره تورم سوال می‌پرسم و هر هفته هم از میزان تورم آمار می‌گیرم.



                    رشد تورم، مهار شده است



                    وی همچنین گفت: روند صعودی تورم هر ماه نسبت به ماه قبل 2.2 بوده، اما در دو ماه اخیر این رقم به یک 1.2 رسیده است. در حالی که در پایان مرداد و شهریور تورم نقطه به نقطه به 43 درصد رسیده بود این رقم در پایان مهرماه به 36 درصد رسیده است. به گفته رییس جمهور تورم وجود دارد، اما رشد تورم، مهار شده است و تلاش دولت این است که تا پایان سال تورم به نقطه مطلوب برسد و در سال آینده مهار تورم از برنامه‌های اصلی دولت خواهد بود که دولت تلاش می‌کند میزان تورم را به کمتر از 35 درصد برساند. وی افزود: البته با این که ماه‌های پایانی سال کنترل تورم سخت‌تر می‌شود، اما در عین حال قول مسئولان این است که تورم به 35 درصد برسد، بنابراین ما در ماه‌های آینده یک قدم مهم در بحث تورم برخواهیم داشت.


                    درآمد دولت‌های نهم و دهم بی‌سابقه بوده است


                    به گزارش ایسنا، در ادامه برنامه گفت‌وگوی زنده رییس‌جمهور، مجری برنامه پرسید "در حالیکه ما در سال‌های 84 تا 90 بیشترین درآمد نفتی را داشته‌ایم، چطور این اتفاقات افتاده است و این موضوع چه تعهداتی برای دولت به وجود آورده است؟ روحانی در پاسخ به این پرسش، با بیان اینکه "دولت نهم و دهم یعنی در هشت سال گذشته پولدارترین دولت بوده است"، گفت: حداقل در بخش درآمدهای نفتی، درآمد نفتی ما حدود 600 میلیارد دلار بوده که این رقم بی‌سابقه است.



                    دولتی که پولدارترین دولت بوده، بدهکارترین دولت نیز بوده است



                    وی افزود: دولتی که پولدارترین دولت بوده، متأسفانه بدهکارترین دولت نیز بوده است و من در همین راستا چند رقم از بدهی‌های دولت گذشته را بیان می‌کنم. مثلاً بدهی دولت به سیستم بانکی در روزی که ما دولت را تحویل گرفتیم، بیش از 74 هزار میلیارد تومان بوده است. رییس‌جمهور با بیان اینکه "بدهی دولت به صندوق تأمین اجتماعی و بازنشستگی، 60 هزار میلیارد تومان بوده است"، اظهار کرد: در ادامه باید بگویم بدهی دولت به پیمانکاران و بخش‌های مختلف و خصوصی نیز حدود 55 هزار میلیارد تومان بوده و کل این رقم بسیار بالاتر از 200 هزار میلیارد تومان است.


                    فقط 32 درصد تعهدات سفرهای استانی دولت قبل انجام شده است


                    روحانی خاطرنشان کرد: البته ما می‌دانستیم دولت بدهکار است اما دولتی که بیشترین درآمد ارزی را داشته، وقتی دولت را به منتخبین بعدی مردم تحویل می‌دهد این همه بدهکاری به اضافه تعهدات دیگر نیز داشته است. مثلاً به عنوان نمونه می‌گویم، در هشت سال گذشته در سفرهای استانی تعهداتی که داده شد، 211 هزار میلیارد تومان است که از این تعهدات فقط 32 درصد انجام و اجرا شده است و 68 درصد برای دولت‌های بعد باقیمانده است.


                    پنج ماه اول امسال تنها 3 درصد منابع بخش عمرانی محقق شد


                    وی اضافه کرد: از سوی دیگر، از امتیازات و تسهیلاتی که به مردم تعهد داده شده، 30 درصد تحقق پیدا کرده و معنای این موضوع این است که اگر همان پول و امکانات وجود داشته باشد، 16 سال طول می‌کشد تا ما آن تعهدات را عملی و اجرایی کنیم. رییس‌جمهور همچنین گفت: پروژه‌های عمرانی که در کشور کلنگ‌ زده و اجرا شده، 400 هزار میلیارد تومان تعهد بوده است و امسال در پنج ماهی که دولت قبلی وجود داشته در بخش عمرانی تنها 3 درصد منابع تحقق پیدا کرده است.



                    اولین عامل بزرگ ایجاد تورم رشد بی‌حساب نقدینگی در جامعه بود



                    به گزارش ایسنا، رییس جمهور در ادامه گفت‌وگوی زنده تلوزیونی خود با اشاره به این‌که رشد تورم حالت تنزل پیدا کرده است البته طبیعی است که تورم تا مدت‌ها باقی بماند و به تدریج به نقطه مطلوب برسد با طرح این پرسش که چرا تورم ایجاد شده است توضیح داد: اولین عامل بزرگ ایجاد تورم رشد بی‌حساب نقدینگی در جامعه بود. روحانی با اشاره به این‌که در سال 84 نقدینگی 68 هزار میلیارد تومان بود و پایان دولت به چهارصد و هفتاد و خورده‌ای هزار میلیارد تومان رسید، گفت: نقدینگی در طول این مدت 7 برابر شد.

                    وی با اشاره این‌که بخشی از نقدینگی مربوط به بدهی‌های دولت به سیستم بانکی می‌شود، تصریح کرد: وقتی نقدینگی دولت اضافه می‌شود و از بانک مرکزی استقراض شود، برای مردم مشکلات به وجود می‌آید. رییس‌جمهور با بیان این‌که مسکن مهر برای افراد کم‌درآمد جامعه طراحی شد، خاطرنشان کرد: هیچ کس منکر نیست که ساخت مسکن برای مردم کار خوبی است، اما باید بررسی کنیم که چطور، کجا، با چه شرایط و در چه حجمی مسکن بسازیم و پولش را از کجا بیاوریم. چون درست نیست که پول مسکن را از جیب تک تک مردم درآورده باشیم.



                    بخش بزرگی از تورم ما، از مسکن مهر نشأت می‌گیرد


                    رییس جمهور با اشاره به این‌که برای مسکن مهر تاکنون 43 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض شده است، افزود: کل پایه پولی کشور از اول خلقت پول تا به حال 100 هزار میلیارد تومان بوده است که 43 هزار میلیارد تومان آن صرف مسکن مهر شده است. یعنی بخش بزرگی از تورم ما، از اینجا نشأت می‌گیرد و بخش بزرگی از تورمی که مردم تحت فشار آن هستند، مربوط به مسکن مهر است. وی در ادامه از مسئولان دولت خواست برای مردم توضیح دهند که 43 هزار میلیارد تومانی که از بانک مرکزی برای مسکن مهر گرفته شده است، در جامعه چقدر تورم ایجاد کرده است. رییس‌جمهور افزود: مقصود من این نیست که مسکن مهر را تکمیل نکنیم، بلکه معتقدم دولت متعهد است تا تعهدی که دولت قبلی به مردم داده است، ادا کند و قراردادهایی که دولت قبل با مردم داشته‌ است از نظر ما محترم است.


                    بخش بزرگی از تورم مربوط به مسکن مهر است


                    وی با اشاره به این‌که دولت برای مسکن مردم طرح خواهد داشت و آن را عرضه می‌کند، اظهار کرد: در جواب این سوال که تورم از کجا آمده است می‌گویم که بخش بزرگی از تورم مربوط به مسکن مهر است. یعنی ما کاری انجام دادیم که یک بخش آن به نفع مردم است اما چون تدبیر و حساب و کتاب نباشد، نتیجه‌ای دیگری خواهیم گرفت. روحانی با بیان این‌که "تورم یعنی مالیات فقرا"، خاطرنشان کرد: آیا از مردم اجازه گرفته شده است که از جیب فقرا بگیریم و برای عده‌ای مسکن درست کنیم؟ البته طبیعی است عده‌ای که صاحب مسکن شده‌اند نفس راحتی کشیده‌اند.



                    در دو ماه اخیر رشد نقدینگی متوقف شده و حالت نزولی پیدا کرده است



                    رییس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی خود با مردم، درباره اینکه چگونه می‌توان تورم را مهار کرد، گفت: اگر رشد نقدینگی در جامعه را مهار کنیم - که در این دو ماه رشد آن متوقف شده و حالت نزولی پیدا کرده است - در زمینه کاهش تورم بسیار موثر خواهد بود. ما باید رشد نقدینگی را در کشور کنترل کنیم، بخصوص در جاهایی که با پایه پول و بحث پول بانک مرکزی روبرو هستیم و باید توجه کنیم که چگونه از این پول استفاده می‌کنیم. وی در برابر این پرسش که "شما گفتید مسکن مهر یکی از عوامل ایجاد تورم بوده و از طرف دیگر می‌خواهید این طرح را ادامه دهید و از سوی دیگر بحث هدفمندی یارانه‌ها نیز وجود دارد؛ با توجه به این مسایل چگونه می‌خواهید تورم را کنترل کنید؟" پاسخ داد: شما در سوال خودتان دو مبحث را مطرح کردید؛ یکی بحث یارانه‌ها را مطرح کردید که دولت می‌خواهیم چه کنیم؟ من در اینجا ضروری است یک نکته را خدمت مردم شریف ایران عرض کنم که دولت برای پرداخت یارانه نقدی به مردم هر ماه باید سه هزار و 500 میلیارد تومان تأمین کند که طبق قانون این پول یارانه‌ها باید از افزایش قیمت حامل‌های انرژی و سایر موارد کسب شود که تقریباً نصف این پول یا کمی بیشتر از آن از این طریق تأمین می‌شود و بخش دیگر را باید از طریق مصوبات مجلس و منابع بودجه‌ای تأمین کند و هر ماه دولت برای تأمین این مبلغ کسری دارد.


                    حتماً باید روند پرداخت یارانه‌ها را اصلاح کنیم


                    روحانی با تاکید بر اینکه "حتماً باید روند پرداخت یارانه‌ها را اصلاح کنیم"، اظهار کرد: ما در این ارتباط دو راهکار پیش رو داشتیم؛ یا اینکه برای تأمین کسری بودجه، مقداری یارانه‌ها را کاهش دهیم که دیدیم ممکن است این موضوع برای اقشار کم‌درآمد که روی یارانه‌ها حساب کرده‌اند مشکل‌آفرین شود. راه‌حل دیگری نیز پیش روست و آن اینکه به بخشی از جامعه که نیاز ندارند، یارانه‌ پرداخت نشود. رییس‌جمهور با بیان اینکه "پرداخت یارانه‌ها‌ی نقدی برای این درست شد که وقتی قیمت‌ها افزایش پیدا کرد، زندگی افراد کم‌درآمد از طریق این یارانه‌ها دچار مشکل نشود و این افزایش قیمت‌ها را جبران کند"، گفت: دولت قبل دچار این مشکل شد که به چه کسی یارانه بدهد و به چه کسی یارانه ندهد و برای حل این مشکل تصمیم گرفت که به همه یارانه بدهد.



                    اگر در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم، اعتماد آنها سلب می‌شود




                    وی اضافه کرد: ما فکر کردیم افرادی که نیازمند نیستند، یارانه نگیرند و راه‌های مختلفی برای شناسایی این افراد پیش‌بینی شد و امسال از طرح‌هایی که در این زمینه پیش‌بینی شده بود صرف‌نظر کردیم، چراکه برای اینکه بفهمیم چه کسی نیاز ندارد راه‌حل‌هایی پیش‌بینی شده بود که گاه باید در زندگی خصوصی مردم دخالت می‌کردیم و مثلاً می‌رفتیم و می‌دیدیم حساب بانکی افراد و املاک آنها چقدر است. به نظر من گرچه ممکن است این موضوع برای کوتاه‌مدت مفید باشد، ولی قطعاً به ضرر کشور است. مردم باید به سیستم بانکی اطمینان داشته باشند و اگر در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم، اعتماد مردم سلب می‌شود و رونق اقتصادی از بین می‌رود. روحانی افزود: یکی از اهداف ما در بحث تورم، ضمن کنترل نقدینگی، این است که فضای کسب و کار رونق پیدا کند، تولید رونق داده شود و همان‌طور که گفتم، معتقدم دخالت در زندگی خصوصی مردم به ضرر کشور است.



                    تا پایان امسال پرداخت یارانه‌ها به شکل موجود ادامه می‌یابد


                    به گزارش ایسنا،‌ رییس جمهور در ادامه این گفت‌وگو با بیان این‌که تا پایان امسال پرداخت یارانه‌ها به شکل موجود ادامه می‌یابد، اظهار کرد: دولت درصدد است که شیوه پرداخت یارانه را اصلاح کند. ما مرحله دوم یارانه‌ها را در سال آینده عملی می‌کنیم. دولت می‌خواهد ابتدا تورم را مهار و سیستم بانکی را اصلاح کند و سپس به مرحله دوم پرداخت یارانه‌ها وارد شود. روحانی همچنین با بیان این‌که دو بسته کالایی برای اقشار کم‌درآمد تا پایان امسال در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: کارمندان دولت نیز جزو این اقشار کم‌درآمد محسوب می‌شوند که در کنار یارانه نقدی این کمک را دریافت می‌کنند که زمان و مقدار آن را بعدا اعلام می‌کنیم.

                    به گفته رییس جمهور از آذرماه امسال شیر رایگان در مدارس به منظور رسیدگی به سلامت دانش‌آموزان توزیع می‌شود.



                    تقریباً کمبود دارو رفع شده است


                    وی همچنین افزود: در دولت، 35 تصمیم در جهت تسهیل مسائل اقتصادی بویژه در تولید، تجارت، گمرک و پیش‌پرداخت‌ها گرفته شد که اکنون این مصوبات ابلاغ شده و آن‌ها عملیاتی شده‌اند. در بخش کشاورزی نیز دولت تلاش زیادی کرد و اکنون نهاده‌های کشاورزی را تامین کرده و البته امیدواریم در سال آینده وضع محصولات کشاورزی از امسال بسیار بهتر شود. البته باید امسال حدود 7.2 میلیون تن گندم وارد کنیم. دولت برای اولین بار قیمت تضمینی گندم را در شهریورماه اعلام کرد. همچنین ما تسهیلات لازم را بویژه در بخش ماشین‌آلات برای کشاورزان در نظر گرفته‌ایم. رییس‌جمهور در ادامه با بیان این‌که اکنون تقریبا کمبود دارو رفع شده و قیمت دارو هم متناسب شده است، اظهار کرد: برای بیماران خاص هم تسهیلات لازم پیش‌بینی شده است. در آینده وضع دارو هم بهتر می‌شود و در حال حاضر بخش سلامت قدم‌های جدی برداشته که البته کمبود بودجه هم دارد که دولت درصدد رفع آن است.


                    دولت در 100 روز گذشته در حد توان اقدامات بسیار خوبی انجام داده است


                    روحانی همچنین با بیان این‌که دولت در 100 روز گذشته در حد توان و امکانات خود اقدامات بسیار خوبی انجام داده است، اظهار کرد: برنامه دولت در سال آینده، اجرای مرحله دوم یارانه‌ها و مهار تورم است. در سال 91 رشد اقتصادی کشور 5.8- درصد بوده، یعنی حدود 6 درصد، اقتصاد و سفره مردم کوچک شده است. تلاش دولت این است که در پایان امسال این رشد منفی را به صفر یا حتی به نیم درصد مثبت برساند. برنامه ما این است که در سال آینده رشد اقتصادی به میزان حداقل 3 درصد برسد.



                    یکی از برنامه‌های ما در سال آینده، یکسان‌سازی قیمت ارز است



                    رییس‌جمهور با بیان اینکه "یکی از برنامه‌های ما در سال آینده یکسان‌سازی قیمت ارز است"، گفت: مجلس گفته بود دلار از 1200 و خرده‌ای باید به حدود دو هزار و 500 تومان برسد و این در قانون بودجه آمده است؛ حال دولت می‌بایست در اوایل تیرماه نرخ دلار را به این رقم می‌رساند و این در حالی است که متاسفانه دولت قبل این کار را نکرد و وقتی ما آمدیم دچار این مشکل شدیم. روحانی افزود: این روند به این معنی بود که همه کالاهایی که وارد می‌شد باید به دو برابر می‌رسید. ما محاسباتی انجام دادیم و دیدیم که مردم با این وجود دچار مشکل می‌شوند. در بخش‌هایی با شیب‌های ملایم سعی کردیم که این مساله را تدبیر کنیم. وی ادامه داد: هم‌اکنون برخی مردم می‌گویند چرا در دولت جدید برخی از اجناس گران شد؟ در پاسخ باید بگوییم اگرچه من شخصاً در برخی موارد خودم دخالت کردم که قیمت‌ها بالاتر نرود، ولی به هر حال این باری بود که به دوش این دولت افتاد که قیمت دلار را دو برابر کند اما به هر ترتیب ما از این پیچ‌ها به سلامت عبور کردیم.



                    همیشه ممنون مردم هستیم




                    رییس‌جمهور ضمن قدردانی از حضور، تلاش و حمایت مردم در این راستا، اظهار کرد: مردم بسیار ما را یاری کردند و ما همیشه ممنون آنها هستیم و در واقع اگر هدایت‌های مقام معظم رهبری و تلاش مردم نبود، ما نمی‌توانستیم از این پیچ‌ها عبور کنیم.




                    روابط دولت با دنیا در گذشته در حد بسیار پایینی بود


                    به گزارش ایسنا، مباحث مربوط به سیاست خارجی، بخش دیگری از گفت‌وگوی رییس‌جمهور بود که در همین راستا مجری برنامه از رییس‌جمهور سوال کرد با چه روشی به چنین ظرفیتی در عرصه سیاست خارجی رسیدید؟ روحانی در این رابطه اظهار کرد: سیاست خارجی جزو اولویت‌های این دولت بود و همین موضوع را هم به مردم اعلام کرده بودیم. البته این موضوع به این معنا نیست که اهمیت سیاست‌های فرهنگی، اجتماعی و ... کمتر است. به خاطر مشکلی که کشور با آن مواجه بود، این موضوع جزو اولویت ما قرار گرفت. وی با بیان اینکه "در سطح جهانی، دشمنان ایران‌هراسی را در برابر جهان بوجود آورده بودند"، گفت: روابط دولت با دنیا در گذشته به جز چند کشور محدود در حد بسیار پایینی قرار داشت و مشکلات فراوانی برای ایرانیان داخل و خارج از کشور نیز وجود داشت.


                    ایرانیان خارج از کشور در دیپلماسی عمومی نقش بسیار زیادی می‌توانند داشته باشند


                    رییس‌جمهور اضافه کرد: در سفرهایی که من داشتم، وقتی با ایرانیان در بیشکک و نیویورک مواجه شدم، ‌دیدم که آنها عشقشان به کشور حتی بیشتر از مردم داخل است و ما واقعاً سرمایه انسانی بسیار بزرگی در خارج از کشور داریم و ان‌شاءالله همه آنها می‌آیند و کمکشان را به ما اضافه می‌کنند، چراکه کشور مال خودشان است. اگر به غیر از کمک مالی، کمک علمی و حمایت معنوی نیز داشته باشند باز هم این کشور برای خودشان است. روحانی با بیان اینکه "ایرانیان قدرت بزرگی در دنیا هستند"، افزود: در دیپلماسی عمومی ایرانیان نقش بسیار زیادی می‌توانند داشته باشند و بخش بزرگی از ایرانیان در هر کشوری که حضور دارند، نخبگان جامعه هستند و می‌توانند بسیار نقش داشته باشند.



                    عمده مشکلات اقتصادی بخاطر بی‌تدبیری بود




                    وی همچنین با بیان اینکه "فشار ظالمانه‌ای به مردم ما به بهانه مسأله هسته‌ای وارد شده بود"، خاطرنشان کرد: من نمی‌خواهم بگویم که همه مشکلات اقتصادی به بحث تحریم برمی‌گردد، چراکه عمدتاً مربوط به بی‌تدبیری بوده است.



                    دولت می‌گفت تحریم کاغذ پاره است و در نتیجه وابستگی اقتصادی به خارج را بیشتر می‌کرد


                    روحانی افزود: در شرایطی که ما به سمت تحریم می‌رفتیم و دولت هم این موضوع را می‌دانست، می‌گفت که این تحریم‌ها کاغذ پاره است و وابستگی‌اش را به خارج در بخش اقتصادی بیشتر می‌کرد، چنانکه در سال قبل از 84 واردات ما 38 میلیارد بود و در سال 90 به 75 میلیارد رسید و این در حالی است که وقتی شما با دنیا در حال مبارزه هستید، باید به داخل و خودتان تکیه کنید. رییس‌جمهور با بیان اینکه "با شعار نمی‌شود با دنیا مقابله کرد"، تاکید کرد: باید در مقابل دنیا ایستاد و اینکه مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند، به همین دلیل است.


                    وقتی با چند قدرت غربی مقابله می‌کنیم باید خود را آماده کنیم


                    رییس جمهور در ادامه گفت‌وگوی ویژه خبری خود با اشاره به این‌که از سال 79 تا 83 هر سال در بخش گندم خرید ما از کشاورزان داخلی یک میلیون تن اضافه و از خارج کم می‌شد و در نتیجه در سال 83 در تولید گندم خودکفا شدیم، گفت: در سال 83 بیش از 11.4 میلیون تن از کشاورزان داخلی گندم خریدیم و دیگر نیازی به خارج نبود. وی افزود: از سال 84 به بعد هر سال خرید داخلی گندم یک میلیون تن کم می‌شد و بر خرید از خارج اضافه می‌شد تا جایی که ناچار هستیم بیش از 7.2 میلیون تن گندم وارد کنیم. روحانی خاطرنشان کرد: وقتی با چند قدرت غربی مقابله می‌کنیم باید خود را آماده کنیم، اما متاسفانه در سال‌های گذشته عمل ما با شعارمان سازگار نبود و این موضوع برای کشور، مشکل ایجاد کرد و امیدواریم از این به بعد قدم به قدم به سمت خودکفایی بیشتر و تکیه بر کشاورزان داخلی پیش رویم.


                    رییس‌جمهور با اشاره به این‌که در سال‌های اخیر شغل زیاد درست کرده‌ایم، اما برای چین و کره جنوبی، افزود: حضور اقتصادی ما در عرصه بین‌المللی ضعیف بوده، اما امروز به تدریج شرایط به نحوی خواهد بود که ما در صحنه بین‌الملل پررنگ‌تر شویم. وی به دستاوردهای حوزه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: از دکتر ظریف و همه وزرا و مسئولان تشکر می‌کنم که انصافا تلاش‌های مجدانه‌ای داشتند و گزارش عملکرد هر یک از وزرا در طول 100 روز گذشته ارائه خواهد شد. رییس جمهور با بیان این‌که در سیاست خارجی قدم‌های خوبی برداشته شده است، تصریح کرد: سالی که نکوست از بهارش پیداست و ما بهار خوبی را در روز تحلیف شاهد بودیم که 55 هیات از دنیا در این مراسم شرکت کردند. یعنی 10 رییس جمهور، 2 نخست وزیر، 6 رییس مجلس، 4 وزیر خارجه و... . روحانی با اشاره به این‌که در اجلاس شانگهای شرایطی پیش آمد که با دو قدرت بزرگ از 5 قدرت بزرگ شورای امنیت یعنی چین و روسیه ملاقات داشتیم، تصریح کرد: در این ملاقات‌ها پایه‌ریزی برای روابط ما با روسیه و روابط‌مان با چین انجام شد و توافقات ما در بیشکک شروع شده است.


                    برای اجلاس ژنو 2 به هر 5 کشور پیغام دادیم


                    وی با اشاره به این‌که توافقات ما با چین و روسیه در بخش‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری در ایران و همچنین حوزه‌های سیاسی و فرهنگی بوده است افزود: با بعضی از کشورها در حوزه فناوری‌های علمی نیز برای همکاری توافقاتی داشته‌ایم. روحانی با اشاره به این‌که در میان 5 قدرت دنیا، برای ایجاد همکاری از چین شروع کرده‌ایم و به روسیه رسیدیم و اخیرا با انگلیس نیز صحبت‌هایی داشته‌ایم گفت: اخیرا با آقای کامرون تماس تلفنی داشتم. رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که تماس تلفنی با کامرون به پیشنهاد ایران بوده است یا انگلیس؟ توضیح داد: ما برای اجلاس ژنو 2 به هر 5 کشور پیغام دادیم و آن‌ها تلفن کردند. پس پیغام از جانب ما بوده است که در همین راستا با چین، روسیه و انگلیس صحبت کردیم.


                    همه‌جا کلید دست مردم بوده است


                    در ادامه گفت‌وگوی زنده رییس‌جمهور، مجری برنامه خطاب به روحانی گفت: شما در یازده سال گذشته با موضوع پرونده هسته‌ای ایران و موضوع مذاکرات در ارتباط نزدیک بوده‌اید، از جمله مذاکرات سعدآباد و گفت‌وگویتان با تروئیکای اروپایی و در حال حاضر نیز صدای باز شدن قفل در عرصه سیاست خارجی شنیده می‌شود؛ البته مردم یک نگرانی دارند که مبادا کلید شما در قفل بشکند. رییس‌جمهور در پاسخ گفت: کلید مال مردم است. همه‌جا کلید دست مردم بوده است و این را بدون تعارف می‌گویم. حضور مردم و حمایت مردم بسیار تاثیرگذار و موثر است. مردم ما دنیایی از شور هستند و ما در برابر عظمت و فداکاری این ملت احساس کوچکی می‌کنیم. ایستادگی و مقاومت مردم باعث شد که این قفل باز شود. وی ادامه داد: حضور مردم در عرصه انتخابات و حماسه سیاسی که آفریدند و آنچه رهبری بر آن تاکید کردند، همگی بسیار موثر بود و اگر مردم در پای صندوق‌های رای حضور پیدا نمی‌کردند، مگر ما کلیدی داشتیم؟ کلید، همان حضور و حمایت مردم است. البته دولت نیز به عنوان خادم و کارگزار مردم در این عرصه تلاش‌هایی را انجام داد.



                    با تفرقه و اختلاف چیزی حاصل نمی‌شود




                    روحانی با بیان اینکه "هرآنچه می‌خواهیم بدست بیاوریم، از وحدت و انسجام داخلی حاصل می‌شود"، افزود: در قدیم، عده‌ای از بچه‌ها شکر را در آب حل می‌کردند و در قفل می‌ریختند تا کسی نتواند با کلید، قفل را باز کند. عده‌ای نیز در دنیا به دنبال این هستند که قفل باز نشود؛ البته ممکن است در داخل نیز عده‌ای کودکانه عمل کنند ولی در مسائل ملی در کشور ما وحدت و انسجام وجود دارد و ما شاهد این موضوع هستیم؛ گرچه خیلی راه مانده است و ما هر آنچه که می‌توانیم به دست بیاوریم از وحدت و انسجام داخلی می‌توانیم به دست بیاوریم و با تفرقه و اختلاف چیزی حاصل نمی‌شود.




                    یک عده می‌خواهند شعله آتش اختلافات را روشن نگه دارند


                    رییس‌جمهور ادامه داد: یک عده می‌خواهند شعله آتش اختلافات را روشن نگه دارند و هیزم می‌آورند که روشن باشد و گویی از این موضوع خوششان می‌آید، در حالیکه ما با انسجام و وحدت می‌توانیم از پله‌های پیشرفت بالا برویم و به بام پیشرفت برسیم.



                    ساختمان تحریم‌ها لرزیده است


                    وی با بیان اینکه "در موضوع هسته‌ای اگر پیشرفتی داریم، به خاطر حمایت و هدایت رهبری و همچنین حضور مردم است"، گفت: البته دولت و دیپلمات‌های ما نیز تلاش کردند. من در موضوع هسته‌ای به مردم اطمینان می‌دهم که به تعبیر شما اولین قفل باز شده و پایه‌های ساختمان تحریم‌ها لرزیده است و مردم در این قضیه شک نکنند؛ گرچه برخی در دنیا شعارهایی می‌دهند و البته چاره‌ای ندارند و باید صورتشان را سرخ نگه دارند.



                    ان‌شاءالله با توافق ژنو، سیستم و روابط بانکی متحول می‌شود



                    روحانی به توافق اخیر ایران و 1+5 در ژنو اشاره کرد و با بیان اینکه "ان‌شاءالله سیستم بانکی و روابط بانکی ما با اجرای این توافق متحول می‌شود"، اظهار کرد: در این توافق بیان شده که تحریم‌های جدیدی اعمال نخواهد شد و این خود یعنی محدود شدن و مهار تحریم‌ها. وی خاطرنشان کرد: خیلی‌ها تلاش می‌کردند که ایران منزوی شود، اما امروز چه کسی منزوی است؟ امروز دشمنان ما منزوی هستند و ما از همیشه در صحنه بین‌الملل فعال‌تر هستیم. رییس‌جمهور با اشاره به فضای حاکم در نیویورک و بیشکک و استقبال جهانیان برای دیدار با مقامات ایرانی نیز گفت: این فضا تداعی‌کننده همان حرف نخست‌وزیر ایتالیا بود که می‌گفت "رقابتی در دنیا برای حرکت به سمت ایران وجود دارد".

                    غنی‌سازی خط قرمز ماست


                    روحانی در ادامه این گفت‌وگو با بیان این‌که انتخابات خردادماه دنیا را تکان داد، خاطرنشان کرد: من به مردم اطمینان می‌دهم که اصول و حقوق مورد نظر آن‌ها و چارچوب ترسیم شده توسط رهبری تا پایان رعایت می‌شود. حق هسته‌یی ملت با شفافیت و قدرت بیشتر اجرا می‌شود و غنی‌سازی ادامه می‌یابد و هیچ گاه متوقف نمی‌شود، زیرا غنی‌سازی خط قرمز ماست. رییس جمهور همچنین افزود: ما طبق NPT حق غنی‌سازی اورانیوم داریم و این غنی‌سازی را برای اهداف صلح‌آمیز می‌خواهیم. به طور مثال برق اتمی یک نوع انرژی صلح‌آمیز است که این برق به وسیله اورانیوم غنی‌شده تولید می‌شود. وی همچنین با بیان این‌که ما به دنبال رفع ظلمی هستیم که بر مردم واقع شده است ، خاطرنشان کرد: دولت به دنبال دفع تهدیدها و رفع تحریم‌هاست. ما به دنبال تعامل سازنده با دنیا هستیم و درصددیم قدم به قدم تا رسیدن به توافق نهایی با 1+5 پیش رویم.


                    پیش‌نویس منشور حقوق شهروندی تهیه شده است


                    روحانی در ادامه با بیان این‌که پیش‌نویس منشور حقوق شهروندی تهیه شده و در سایت ریاست جمهوری موجود است، خاطرنشان کرد: ما این پیش‌نویس را آماده کرده‌ایم تا نخبگان و مردم درباره آن نظر دهند تا این پیش‌نویس کامل شود. ما باید به حقوق هم احترام بگذاریم و باید همگی در جامعه احساس آرامش کنیم. در این دولت به نظر من این آرامش در بخش‌های مختلف از جمله دانشگاه، بازار، ورزش و مدارس به وجود آمده است. رییس جمهور در ادامه به پیروزی‌های اخیر تیم‌های ورزشی کشورمان اشاره کرد و گفت: ما در زمینه ورزش کار زیادی انجام ندادیم و وزیر ورزش آخرین وزیری بود که از کوچه پرپیچ و خم پارلمان عبور کرد. ما فقط سایه سیاست را از روی ورزش برداشتیم. اکنون چرا اصحاب فرهنگ خوشحالند چون ما فضای امنیتی را مقداری کنار زدیم.



                    پای تمام وعده‌هایی که داده‌ام ایستاده‌ام



                    وی همچنین خاطرنشان کرد: من پای تمام وعده‌هایی که داده‌ام ایستاده‌ام و می‌دانم راه طولانی در پیش دارم. معتقدم نزاع به نفع ملت نیست. جناح‌ها باید با کمک به مردم، هنر خود را اثبات کنند. ما به انسجام نیاز داریم. ما باید با سایر قوا متحد باشیم. البته رابطه ما با سایر قوا خوب است و یکی از افتخارات دولت این است که یک آرامشی بر روابط قوا حاکم شده است. رییس جمهور در همین راستا افزود: در گذشته اختلاف قوا به جایی رسیده بود که آن‌ها تا آستانه شکایت از هم پیش رفتند. مردم از اختلاف سودی نمی‌برند. البته یک عامل انسجام ملی، وجود رهبری مقتدر در کشور است که همه به ایشان احترام می‌گذارند.



                    دولت هیچ گاه عقب‌نشینی نمی‌کند



                    روحانی با بیان این‌که دولت هیچ گاه عقب‌نشینی نمی‌کند، اظهار کرد: دولت از نقد بدش نمی‌آید. رفتار رسانه ملی با دولت مثل ماه‌های آخر دولت‌های قبل است یعنی بسیار راحت انتقاد می‌کند که این انتقاد حق رسانه ملی و سایر رسانه‌هاست. ما خطا و اشتباه داریم و اگر نقد سازنده داشته باشیم، همه سود می‌بریم. همه باید آستانه تحمل خود را بالا ببریم و همدیگر را تحمل کنیم. اگر مجلس، رهبری و سایر ارگان‌ها به دولت کمک نمی‌کرد ما به دستاوردهای هسته‌یی نمی‌رسیدیم.


                    وی در ادامه این گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به این‌که اکنون همه دولت‌ها و ملت‌ها از توافق ژنو خوشحال هستند خاطرنشان کرد: البته جنگ‌طلبان محدود هستند و رژیم صهیونیستی هم یک رژیم نامشروع اشغالگر است. ما تلاش کردیم در سوریه جنگ رخ ندهد. در این راستا من با پوتین تلفنی صحبت کردم و البته خیلی‌ها هم در این راستا کمک کردند. دولت سوریه هم بیشترین کمک را کرد. روحانی در ادامه گفت: با توافقنامه ژنو کل منطقه احساس آرامش پیدا کرد. کشورهای عربی هم باید خوشحال باشند زیرا توافقنامه ژنو به ضرر هیچ کدام از آن‌ها نیست، زیرا ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌یی نیست، بلکه به دنبال توسعه و پیشرفت است.


                    هیچ چیزِ پنهانی در سند توافق ایران و 1+5 وجود ندارد




                    توافق این است که چند بانک در دنیا بتوانند فعالیت‌های بانکی ما را دنبال کنند



                    رییس‌جمهور با بیان اینکه "هیچ چیزِ پنهانی در سند توافق ایران و 1+5 وجود ندارد"، گفت: توافق این است که چند بانک در دنیا بتوانند فعالیت‌های بانکی ما را دنبال کنند و باید ببینیم چگونه با این بانک‌ها تعامل کنیم یا اینکه کمیته مشترکی است که باید این توافق را دنبال و برای اجرایی شدن آن نظارت کند. ممکن است ما یک سند ضمیمه و الحاقی داشته باشیم اما سند همین چیزی است که منتشر شده است.


                    بعد از توافق نهایی، ایران مانند همه کشورهایی است که ان‌.پی‌.تی را امضا کرده‌اند


                    به گزارش ایسنا، روحانی افزود: مهم این نیست که در این شش ماه چه کاری انجام می‌گیرد بلکه مهم این است که ما سر اصول توافق کردیم، یعنی ایران حقوق هسته‌ای‌اش طبق ان‌.پی‌.تی محفوظ است. ایران می‌تواند فعالیت غنی‌سازی داشته باشد، در مراحل آخر تمام تحریم‌ها برداشته می‌شود و کشورهای دیگر در مراحل نهایی با ایران همکاری هسته‌ای خواهند داشت و آخرین بند هم این است که بعد از توافق نهایی، ایران همانند همه کشورهایی است که ان‌.پی‌.تی را امضا کرده‌اند.


                    راهی طولانی در پیش داریم ولی امیدواریم


                    وی با بیان اینکه "آنچه انجام گرفته، گام بسیار مهم و مثبتی بوده است"، اظهار کرد: البته ما راهی طولانی در پیش داریم و امیدواریم این راه را با کمک مردم و هدایت مقام معظم رهبری پیش ببریم و به نتیجه برسانیم. مجری برنامه از روحانی پرسید "شما بعد از توافق ژنو گفتید که نوبت فعالان اقتصادی است؛ چرا چنین بحثی را مطرح کردید؟ که رییس‌جمهور در این‌باره گفت: مقام معظم رهبری امسال را سال حماسه سیاسی و اقتصادی نامگذاری کرده‌اند و تا به حال عمدتاً در فضای حماسه سیاسی اعم از سیاست داخلی و خارجی بوده‌ایم. اگرچه در بحث اقتصادی هم حرکت‌هایی شروع شده، اما حماسه اقتصادی از امروز به بعد باید شروع شود چون فضا بهتر شده است. روحانی افزود: اگر دیروز فضا اینطور بود که فردا یک تحریم جدید آغاز می‌شود، طبق این توافق، دیگر تحریمی وجود ندارد. اگر قبلاً فضا این بود که سرمایه‌گذاری و اشتغال وضعیتش معلوم نیست، امروز فضای آینده روشن‌تر است.



                    ان‌شاءالله فضای کسب و کار را بهبود ببخشیم




                    رییس‌جمهور با بیان اینکه "توافقات با کشورهای خارجی و سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت‌های اقتصادی در ایران بیشتر خواهد شد"، تصریح کرد: اینکه شما می‌بینید در همین چند روز در بازار بورس صف کشیده‌اند و مردم به سمت بازار سرمایه آمده‌اند، در واقع این روند، فضایی را برای ما ایجاد خواهد کرد و همه تلاش ما این است که ان‌شاءالله فضای کسب و کار را بهبود ببخشیم. وی با تاکید بر لزوم همکاری دولت و بخش خصوصی در کشور تاکید کرد: ان‌شاءالله بخش دولتی و خصوصی دست به دست هم بدهیم و شاهد تحول بسیار خوب در کشور باشیم. من بسیار به آینده کشور امیدوارم.



                    فرهنگ دولتی را نمی‌خواهیم، اما دولت فرهنگی را می‌خواهیم



                    رییس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی خبری خود با بیان این‌که قول ما به مردم این بود که در کنار این که سانتریفیوژها بچرخد زندگی مردم و اقتصاد هم بچرخد گفت: امروز الحمدلله به این نقطه رسیدیم. یعنی هم سانتریفیوژهای ما می‌چرخد و هم ان‌شاءالله از این به بعد زندگی مردم، وضع کشاورزان و کارگران بهتر خواهد شد و در همه این زمینه‌ها شاهد رونق خواهیم بود. وی در رابطه با فعالیت دولت در حوزه فرهنگ و جواب این سوال که نسبت دولت با فرهنگ چطور تعریف می‌شود، تاکید کرد: فرهنگ دولتی را نمی‌خواهیم، اما دولت فرهنگی را می‌خواهیم. روحانی با بیان این‌که سیاست دولت این است که مداخلات را در امر فرهنگ به حداقل برساند، افزود: در بخشی از فرهنگ از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، ورزش، ارشاد و... دولت حضور دارد و طبق قانون وظایفی را بر عهده دارد، اما آنجا که دخالت دولت ضرورت نداشته باشد، حتما خود را کنار می‌کشد.


                    تصدی‌گری دولت در امر فرهنگ باید به حداقل ممکن برسد


                    رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که تصدی‌گری دولت در امر فرهنگ باید به حداقل ممکن برسد، خاطرنشان کرد: صاحبان فرهنگ باید حوزه فرهنگ را به عهده بگیرند. البته قانون باید جهت‌گیری فرهنگی را مشخص کند و در این راستا شورای عالی انقلاب فرهنگی در برخی موارد جهت‌گیری‌های فرهنگی را مشخص می‌کند. وی با بیان این‌که باید به صاحبان فرهنگ اعتماد کنیم، تصریح کرد: صاحبان فرهنگ در این کشور فرهیختگان و بزرگان ما هستند و بعضی در برخی مقاطع خیلی به آن‌ها بی‌اعتمادی نشان دادند.


                    باید به نویسندگان و فیلم‌سازان‌مان اعتماد کنیم


                    رییس‌جمهور تاکید کرد: باید به نویسندگان و فیلم‌سازان‌مان اعتماد کنیم و در این 100 روز دیدیم خیلی از کتاب‌ها که ممنوع شده بود، آزاد شدند. و خیلی از نویسنده‌ها که ممنوع‌القلم شده بودند به سریع‌القلم تبدیل‌شان کردیم چون اهل این کشور و وطن‌دوست هستند. روحانی با بیان این‌که به دنبال روان‌سازی مقررات دست و پا گیر در حوزه فرهنگ و اقتصاد هستیم، گفت: معتقدیم باید فضای امنیتی را قدم به قدم از حوزه فرهنگ کنار بزنیم چون کالاهای فرهنگی را باید بیشتر اقتصادی کنیم. وی با بیان این‌که نظر دولت این است که هیچ فیلتری بهتر از افکار عمومی مردم نیست، افزود: وقتی یک فیلم ساخته شود و مردم به آن بی‌اعتنایی کنند، فیلم‌ساز راه خود را تشخیص می‌دهد. البته نمی‌گویم در امور فرهنگی قانون وجود نداشته باشد، بلکه قانون شفاف باید وجود داشته باشد، اما مداخلات دولت باید به حداقل برسد. رییس‌جمهور افزود: باید در امر فرهنگ بتوانیم به انجمن‌های فرهنگی و صنفی اعتماد کنیم چون صلاحیت‌شان از خیلی از کارمندان دولت بیشتر است و این طور نیست که صلاحیت یک کارمند دولت از فیلمساز و نویسنده بالاتر باشد. البته لازم است که فضای مناسب برای تعامل آن‌ها فراهم شود.



                    دولت دنبال آشتی است



                    روحانی با تاکید بر این‌که این دولت دنبال آشتی است، اظهار کرد: دولت می‌خواهد با همه آشتی کند چون دولت در گذشته با کارشناس‌ها فاصله گرفته بود و دیدیم سازمان مدیریت و برنامه و بودجه تعطیل شد. اما ما معتقدیم کارشناس‌ها باید بیایند. وی با بیان این‌که می‌خواهیم با اصحاب فرهنگ آشتی کنیم گفت: امروز فضای فرهنگی کاملا با دیروز متفاوت است و این دولت می‌خواهد با همه دانشجویان آشتی کند چون آن‌ها عزیزان ما هستند.


                    باید یک فضای رقابتی خوبی در فرهنگ ایجاد کنیم


                    رییس‌جمهور در پاسخ به پرسشی در مورد بحث رکورد تورمی در عرصه فرهنگ، گفت: ما باید یک فضای رقابتی خوب در فرهنگ ایجاد کنیم. مردم ما خواهان کالای خوب فرهنگی هستند، چراکه کالای فرهنگی، غذای روح مردم است. به گزارش ایسنا، حسن روحانی با بیان اینکه "ما از بخش فرهنگ حمایت می‌کنیم ولی مداخله‌مان را کمتر می‌کنیم"، افزود: حمایت و کمکی که دولت به بخش فرهنگ می‌کند، باید هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ حمایت‌های سیاسی عادلانه باشد و ما این کمک‌های عادلانه را ادامه می‌دهیم.


                    دولت تلاش کرده با اهل فرهنگ آشتی کند و این آشتی را ادامه می‌دهد


                    وی ادامه داد: ما نمی‌خواهیم تحت عناوین خاصی افراد خاصی سوءاستفاده کنند. یارانه مطبوعاتی اخیر را دیدید که در فضای عادلانه‌تری توزیع شد و ما باید به سمتی برویم که این چارچوب عادلانه‌تر شود. صندوقی در ارتباط با کمک به بخش هنر فعال شد. دولت از بخش فرهنگی حمایت و به این بخش کمک می‌کند. دولت در این راستا تلاش کرده با اهل فرهنگ آشتی کند و این آشتی را ادامه می‌دهد و حمایت نیز خواهد کرد. روحانی در برابر این گفته مجری برنامه که "شما قفل خانه سینما را خیلی زود باز کردید؛ چندین خانه دیگر هم هست که باید باز شود"، پاسخ داد: هر خانه‌ای که باید باز شود، ان‌شاءالله باز می‌شود و اراده در این زمینه وجود دارد. مردم کلیددار هستند و اگر قفل‌های دیگری در این عرصه وجود دارد، ان‌شاءالله باز می‌شود.


                    فضای امنیتی خیلی کمتر شده است


                    رییس‌جمهور با بیان اینکه "فضای امنیتی خیلی کمتر شده و یکسری مسائل وجود دارد که حل آنها زمان لازم را می‌خواهد"، به اهمیت بحث وحدت، انسجام و نزدیکی جناح‌ها اشاره کرد و گفت: مهم این است که دل‌ها از کینه شسته و خالی شود. کینه چیزی را حل نمی‌کند.


                    از اهداف منشور حقوق شهروندی، رعایت این حقوق برای ایرانیان داخل و خارج کشور است


                    وی با اشاره به اهمیت رقابت سالم نیز اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم که در جامعه الفت ایجاد شود و احساس من این است که در حال حاضر ادیان و مذاهب مختلف در ایران احساس آزادی بیشتری می‌کنند. آنها از لحاظ روانی این احساس را دارند و دولت نیز نسبت به رعایت حقوق شهروندی ادیان و مذاهب مصمم است و در واقع منشور حقوق شهروندی یکی از اهداف بزرگش این است که هر شهروند ایرانی - چه در داخل و چه در خارج - دارای حقوق شهروندی است. روحانی اضافه کرد: ایرانیانی که در خارج هستند، دارای حقوق شهروندی هستند و اینکه بیایند و بروند، همه ایرانی‌ها باید احساس کنند زیر چتر واحد هویت ایرانی و فرهنگ بلند ایرانی زندگی کنند و همه به فرهنگ و هویت ایرانی خود افتخار کنند و در سایه این افتخار، الفت‌ها و دوستی‌ها و برداری‌ها افزایش پیدا کند.

                    در آینده باز هم من در خدمت مردم خواهم بود

                    رییس جمهور در ادامه این گفت‌وگوی خبری گفت: در آینده باز هم من در خدمت مردم خواهم بود و بر نامه آینده خود را گزارش می‌دهم. راجع به این 100 روز هم همکاران من گزارش‌های مختلفی را به مردم ارائه می‌کنند.



                    سپیده‌منجر به صبح روشنایی را می‌بینم


                    رییس جمهور خطاب به مردم گفت:‌ما این راه را با هم شروع کرده‌ایم و شما مردم حماسه 24 خرداد را آفریدید و پس از اعلام نتایج انتخابات، در خیابان‌ها شادی و امید آفریدید و تا امروز هم در کنار دولت بوده‌اید. من به شما مردم می‌گویم که ما با هم خواهیم بود و با کمک شما مردم، دولت، مسیر را ادامه می‌دهد و تا پایان کار با هم فعال خواهیم بود. من سپیده را می‌بینم. سپیده‌ای‌که منجر به صبح روشنایی می‌شود. وی با اشاره به وجود منابع غنی و متنوع در کشور گفت: من توسعه را برای کشور به خوبی می‌بینم، زیرا ما یک کشور بزرگ و غنی هستیم. مردم حتما صبح را خواهند آفرید. مردم در مقاطع مختلف گفته‌اند که روحانی متشکریم، من هم به مردم می‌گویم مردم من از شما متشکرم.
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #25315
                      زنگنه فردا به پارس جنوبی می‌رود

                      گروه اقتصادي: وزیرنفت بعد از گذشت کمتر از 100 روز از اولین بازدیدش در دولت یازدهم از بزرگترین میدان گازی کشور فردا دوباره به عسلویه سفر خواهد کرد.

                      بیژن نامدار زنگه فردا پنج‌شنبه - 7 آذرماه - بازدیدی یک روزه از پنج فاز 12، 15 و 16، 17 و 18 پارس‌جنوبی خواهد داشت تا در جلسه‌ای با مدیرعامل جدید شرکت نفت و گاز پارس به طور مستقیم در جریان آخرین وضعیت پیشرفت این طرح‌ها قرار گیرد. با وجود اهمیت میدان مشترک پارس جنوبی سوالی که مطرح می شود این است که چه چیزی موجب شد وزیر نفت در 100 روز گذشته تنها یک بار از این طرح عظیم صنعت نفت و گاز کشور بازدید کند؟ برخی از مدیران یکی از علت‌هایی که برای عدم حضور هفتگی وزیر نفت در پارس جنوبی عنوان می‌کنند اطلاعات غلطی بود که مسوولان سابق شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکاران طرح‌های درحال توسعه به او ارائه کرده بودند.

                      بر اساس همین اطلاعات غلط هم رییس جمهوری وعده تولید 30 میلیون مترمکعب گاز را تا پایان سال داده بود. این در حالیست که نه تنها این رقم تولید گاز در زمان وعده داده شده محقق نمی‌شود بلکه طبق پیش‌بینی کارشناسان افزایش تولید از فازهای در حال توسعه تا پایان امسال صورت نخواهد گرفت. البته همین اطلاعات غلط باعث شد که چندی بعد مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس تغییر کند و این احتمال نیز وجود دارد که در آینده نزدیک برخی از پیمانکاران ضعیف طرح‌های توسعه پارس جنوبی خلع ید شوند. تولید از فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی که بزرگترین فاز این میدان مشترک با قطر محسوب می‌شود قرار بود زمستان امسال محقق شود اما طبق پیش‌بینی برخی از کارشناسان این فاز امسال به تولید نخواهد رسید و تنها اواخر آذرماه یک ترین از پالایشگاه فاز 12 میدان گاز پارس جنوبی با گاز فاز 6، 7 و 8 پارس جنوبی راه‌اندازی ‌شود.

                      یکی از علت‌های تولیدی نشدن فاز 12 پارس جنوبی این است که تجهیزات تنها سکوی نصب شده این فاز کامل نیست و با وجود گذشت حدود یک‌سال از زمان نصب، سازنده آن منتظر ورود چند قطعه مورد نیاز برای تکیمل سکو است از سوی دیگر هنوز حفاری چاه‌های این فاز به اتمام نرسیده است. تولید گاز از فاز 15 و 16 هم در سال جاری منتفی است؛ چرا که سکوهای این دوفاز توسط دو شرکت ایزوایکو و صف ساخته نشده است. همچنین حفاری 24 حلقه چاه فاز 15 و 16 میدان گازی پارس جنوبی توسط شرکت حفاری دانا کیش تاکنون تکمیل نشده و پیش‌بینی می‌شود حفاری 12 حلقه چاه فاز 15 نیمه دوم سال 93 و حفاری 12 حلقه چاه فاز 16 نیمه اول 93 تکمیل می‌شود.البته یک ترین از پالایشگاه این دو فاز با گاز فاز 6، 7 و 8 پارس جنوبی در حال راه‌اندازی است.

                      تولید از فاز 17 و 18 پارس جنوبی هم منتظر تکمیل چاههای حفاریست. در واقع سکوی فاز 17 نزدیک به یک سال است که نصب شده اما به دلیل تکمیل نشدن حفاری چاه‌های این بخش توسط شرکت ملی حفاری ایران سکوی مورد نظر راه‌اندازی نشده است. اولین بازدید یک روزه زنگنه از فازهای در حال توسعه میدان گازی پازس جنوبی 31 شهریور ماه امسال بود که در این بازدید اولویت راه اندازی و تخصیص منابع به فازهای با پیشرفت بالای 90 درصد - فاز 12 ، 15 و 16، 17 و 18 - داده شد و توسعه سایر فازهای جدید – معروف به 35 ماهه- پس از بهره برداری از فازهای پیشین در اولویت بعدی قرار گرفت.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #25316
                        نماینده حقوقی مجلس در دادگاه احمدی‌نژاد:

                        احمدی‌نـژاد در دادگاه حاضر نشود بازداشت مي‌شود


                        گروه سیاسی: در پي انتشار اخباري دال بر اينكه احمدي‌نژاد حتي در موعد بعدي دادگاه نيز حاضر نخواهد شد، مدیرکل امور کارشناسی نظارت مجلس، گفت: غیبت غیرموجه احمدی‌نژاد در دادگاه منجر به بازداشت او می‌شود.


                        مجتبی ملک افضلی در گفت و گو با خانه ملت، با اشاره به آیین دادرسی کیفری گفت: متهم می‌تواند در موارد خاص از جمله حوادث غیرمترقبه، عدم دسترسی به دادگاه، بیماری، فوت همسر، عدم امکان تردد به دلیل حوادث قهری و توقیف در دادگاه حضور نداشته و غیبت وی موجه است، اما در موارد دیگر که غیبت غیر موجه تلقی شده و دادگاه گواهی عدم حضور متهم را رویت نکرده باشد، برابرماده 117 آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری متهم به دستور قاضی جلب می شود.

                        مدیرکل امور کارشناسی نظارت مجلس ادامه داد: برابر قانون احضارنامه محمود احمدی نژاد به کارگزینی نهاد ریاست جمهوری ابلاغ شده و رئیس‌جمهور سابق باید برای غیبت خود دردادگاه دلیل موجه ارائه کند. وی با بیان اینکه دادگاه باید طبق روال طبیعی در امورقضایی اظهارنظرهای متهم را دریافت کند، افزود: چنانچه دادگاه اظهارات متهم را وارد دانست برای وی قرار منع تعقیب صادرمی شود، اما اگر دادگاه دفاعیات متهم را کافی تشخیص نداند قرار مجرمیت برای وی صادرشده و پرونده برای رسیدگی وارد مراحل بعدی می شود.

                        ملک افضلی تصریح کرد: جلسه رسیدگی به تحقیقات مقدماتی پرونده احمدی نژاد برگزار شد و درصورتی که دادگاه اتهامات را موجه تشخیص دهد جلسه رسیدگی درآینده تشکیل خواهد شد. وی با بیان اینکه متهم باید حضوری از خود دفاع کند، بیان کرد: احمدی نژاد می تواند به همراه وکیل دردادگاه از خود دفاع کند، اما وکیل در تحقیقات نمی تواند دخالت کند.

                        نماینده حقوقی مجلس در دادگاه احمدی‌نژاد گفت: اگردرمرحله تحقیقات مقدماتی متهم دردادگاه حاضرنشده و نامه عدم امکان حضورخود را ارسال نکند قطعا به دستور مراجع قضایی جلب می شود. شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران دیروز ( 5 آذر) برای رسیدگی به اتهامات محمود احمدی نژاد تشکیل جلسه داد، اما رئیس جمهور سابق به دلایل نامعلوم از حضور در دادگاه امتناع کرده و جلسه رسیدگی به دستور قاضی پرونده به وقت دیگری موکول شد.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #25317
                          نماینده ولی فقیه در سپاه: نباید اجازه می دادیم در دولت قبل خزانه خالی شود!

                          نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما نباید اجازه می دادیم در دولت دهم بیت المال حیف و میل و خزانه خالی شود و یا نباید آخرین ریال ها را هزینه می کردیم؛ ما نباید قولهای بیش از ظرفیت های موجود به مردم می دادیم و انتظارات آنها را بالا می بردیم.

                          حجت الاسلام والمسلمین «علی سعیدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، خاطرنشان کرد: کشوری که درحال جنگ با قلدرترین قدرتهای جهان است نباید روزی 80 میلیون لیتر بنزین مصرف کند؛ ما اگر می خواهیم در برابر دشمنان مقاومت کنیم و اگر بناست مردم ما در این پروژه با قدرت پیش بروند، قطعا به پشتوانه گسترده مردمی نیاز داریم.

                          وی تاکید کرد که مردم باید آگاه شوند که برای چه باید مقاومت کنند؛ البته مقاومت و اراده ملت ایران و لطف الهی و درایت شجاعانه و رهنمودهای داهیانه مقام معظم رهبری نیز در موفقیت های اخیر نقش تعیین کننده ای داشته است.

                          نماینده ولی فقیه در سپاه در ادامه با بیان آنکه تحریم ها علیه ایران، نتیجه معکوس به همراه داشت، گفت: این تحریم ها به جای آنکه ما را وادار به تعطیلی چرخه سوخت هسته ای کند، منجر به رشد کمی و کیفی توان جمهوری اسلامی ایران در این بخش شد.

                          وی اظهار داشت: خوشبختانه این تحریم ها نه تنها نتوانسته برنامه های هسته ای ایران را خدشه دار کند بلکه تاکنون 17 هزار سانتریفیوژ نیز در سایت های مختلف وارد چرخه عملیاتی شده و توانستیم ظرفیت غنی سازی خود را از 3.5 به 20 درصد برسانیم.

                          سعیدی با اشاره به اعتراف وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر آنکه تحریم ها علیه ایران نتوانسته مانع روند روبه گسترش توسعه چرخه سوخت هسته ای این کشور شود، گفت: واقعیتی که با آن مواجه هستیم این است که در کنار رشد سایر بخش ها در ایران، نفوذ کشورمان در غرب آسیا و جهان اسلام نیز بیش از پیش توسعه یافته است.

                          نماینده ولی فقیه در سپاه نقش دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در حل مشکلات سوریه، فلسطین، عراق، افغانستان و لبنان را مناسب ارزیابی و تاکید کرد که بکارگیری این سیاست ها برای دشمنان کشورمان غیرقابل باور و پیش بینی بود.

                          حجت الاسلام سعیدی با بیان آنکه ایران از طرف های حاضر در مذاکرات ژنو سه درخواست مهم در عرصه هسته ای داشت، اظهار داشت: انتظار اول ما توافق این گروه 5+1 با غنی سازی 3.5 تا 5 درصدی برای مصارف پزشکی و صلح آمیز هسته ای بود.

                          وی اظهار داشت: ما بارها به جهانیان اعلام کرده ایم که به هیچ عنوان دنبال سلاح اتمی نیستیم و اصلا در دکترین نظامی و دفاعی ایران، سلاح هسته ای جایگاهی نداشته و نخواهد داشت.

                          وی گفت: موضوع دیگری که ایران بشدت پیگیری می کند انجام فعالیت های هسته ای در چارچوب مقررات بین المللی و آژانس است، ما می خواهیم از اختیاراتی که محافل بین المللی در اختیار ما قرار داده به بهترین نحو استفاده و از حقمان در این زمینه دفاع کنیم.

                          سعیدی با بیان اینکه یکی دیگر از خواسته های ایران در بحث هسته ای دستیابی به سوخت رآکتور اتمی و نیروگاه بوشهر توسط کشورهای دارای فناوری هسته ای است، اظهار داشت: ما از ابتدا هم به دنبال غنی سازی 20 درصدی نبودیم که خوشبختانه با اراده جوانان و فناوران کشور توانستیم غنی سازی را تا سقف 20 درصد افزایش دهیم.

                          وی گفت: برای پاسخ دادن به این سئوال که این توافق در مجموع به نفع یا به ضرر ایران است باید به اهداف دشمنان توجه کنیم و هوشیار باشیم که دشمن دایره حرکات ما را محدود نکند.

                          حجت الاسلام سعیدی با بیان اینکه یکی از اهداف دشمنان به هم ریختن بافت همگرایی میان کشورهای چین، روسیه، ایران و برخی کشورهای دیگر منطقه است، افزود: هدف دیگری که دشمنان پیگیری می کنند، بدست آوردن یک فرصت دو ساله برای حل مشکلاتی که با آن روبرو هستند، است.

                          وی به بحران های اقتصادی آمریکا و بدهی 17 هزار میلیارد دلاری این کشور اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف اصلی دشمنان کاهش نفوذ ایران در منطقه و شکستن روحیه مقاومت کشور ما است که باید در این راستا هوشیار باشیم و نگذاریم نقشه دشمنان، بنیه مقاومت ما را سست کند.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #25318
                            سخنگوی ستاد تنظیم بازار احمدی نژاد بازداشت شد

                            سخنگوی ستاد تنظیم بازار و مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت،معدن و تجارت اوایل هفته جاری با حکم قضایی بازداشت شد.

                            یک منبع آگاه با تایید خبر فوق افزود: اتهاماتی مرتبط با تخلف در تامین و توزیع روغن در بازار دلیل اصلی بازداشت وی بوده است.

                            علی اکبر پورکاوه در زمان وزارت مهدی غضنفری به این حکم منصوب شده بود و در دولت یازدهم اقدامی برای تغییر وی صورت نگرفته بود.

                            گفتنی است دفتر سخنگوی ستاد تنظیم بازار از ارائه پاسخ در این زمینه خودداری می کند.
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • Oct 2010
                              • 4902

                              #25319
                              قیمت خانه در راه ثبات و کاهش

                              چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۲

                              رییس کانون سراسری انبوه‌سازان گفت: جلوگیری از رشد تورم و تثبیت قیمت‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی نوید‌بخش آرامش و ثبات در اقتصاد کشور است و با توجه به سهم زیاد مسکن در اقتصاد، هرچه اوضاع اقتصاد بهتر شود، بازار مسکن هم بهتر می‌شود و تا پایان سال قیمت خانه در کنار دیگر اقلام به سمت ثبات و کاهش حرکت می‌کند.


                              ایرج رهبر در گفت‌وگو با خبرنگار مسکن خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به توافقات اخیر ایران و گروه 5+1 و اظهارات رییس‌جمهور از آخرین وضعیت اقتصادی کشور اظهار کرد: نباید منتظر تاثیرات سریع‌السیر در اقتصاد مسکن باشیم اما همان‌گونه که قرار است تحریم‌ها به تدریج از کشور دور می‌شوند و اقتصاد به تدریج بهبود می‌یابد. وی با اشاره به آرامش ایجاد شده در بازار مسکن طی مدت اخیر گفت: گرچه قیمت‌ها رو به کاهش است اما اگر کاهش چندانی هم نداشته باشیم ایجاد ثبات در بازار اقتصادی و به ویژه مسکن، خود عامل موفقیت است.


                              رهبر افزود: توافقات ژنو بیانگر این آرامش در بازار اقتصادی است؛ به گونه‌ای که شاهد روند ثبات و کاهش قیمت در اقتصاد هستیم و بازار رو به بهبود است. به گفته رییس کانون سراسر انبوه‌سازان همان‌طور که طی یکسال اخیر جو روانی افزایش قیمت بر بازار مسکن حاکم شد،‌ پس از انتخابات ریاست جمهوری نیز جو کاهشی قیمت‌ها و رکود وارد این بازار شد و حال نوبت واقعی شدن کاهش و ثبات قیمت‌هاست.


                              وی تصریح کرد: به دلیل سهم زیاد مسکن از اقتصاد کشور، هرچه اقتصاد با بهبود وضعیت همراه باشد اوضاع مسکن هم بهتر می‌شود چراکه مسکن از جمله پر هزینه‌ترین اقلام مصرفی خانوار است. رهبر اظهار امیدواری کرد تا پایان سال قیمت مسکن در کنار دیگر اقلام به سمت ثبات و کاهش حرکت کند اما اگر کاهش چندان چشم‌گیری در قیمت‌ها نداشته باشیم، همین ثبات ایجاد شده و ادامه این ثبات قیمت‌ها نشانگر موفقیت در بازار اقتصادی است. رییس کانون سراسری انبوه‌سازان افزود: جلوگیری از رشد تورم و تثبیت قیمت‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی نوید‌بخش آرامش و ثبات ایجاد شده در اقتصاد کشور است.


                              وی گفت: صحبت‌های شب گذشته رییس‌جمهور درباره‌ مسکن مهر و کمبود‌های موجود در این بخش بیانگر این است که باید تامین منابع مالی این بخش مورد توجه بیشتری قرار گیرد. رییس کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به صحبت‌های رییس‌جمهور و راهکارهای برطرف شدن مشکلات مسکن مهر افزود: به گفته مقامات دولت تدبیر و امید تعهدات مسکن مهر از دولت قبلی در این دولت اجرا می‌شود و طرح‌های جدید وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن نیز اعلام می‌شود. وی با اشاره به این‌که قرار است طرح‌های تامین مسکن برای اقشار مختلف از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام شود، گفت: دولت به نیاز 16 درصد از مردم به مسکن اشاره کرده و گفته است برای تامین مسکن سه قشر مختلف کشور اعم از اقشار ضعیف،‌ متوسط و پر درآمدتر برنامه‌هایی دارد. رهبر معتقد است: با توجه به مذاکرات اخیر،‌ وضعیت اقتصاد و مسکن کشور رو به بهبود است و با خروج تدریجی تحریم‌ها از کشور، بهبود وضعیت اقتصادی وارد کشور می‌شود.

                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #25320
                                (تصاویر) سانسور برخی تابلوها در جشنواره‌فرش
                                فرارو-سانسور برخی طرح های غیر ایرانی فرش و دست بافته‌های عشایر ایران از نکات جالب جشنواره فرش دستباف عشایر امسال است.



                                در حالی که جشنواره فرش دستباف، تابلو فرش و دستبافته های روستایی و عشایر ایرانی از چندی پیش در برج میلاد تهران افتتاح شده است عکس های خبرگزاری فارس نشان می دهد تعدادی از تابلو های بافته شده به دست عشایر ایران از فرهنگ های غیر ایرانی الهام گرفته اند. در این میان بعضی تابلو فرش ها نیز با سانسور مواجه شده اند؛ این فرش های به دلیل طرح هایی الهام گرفته از نمونه های غیر ایرانی و مغایر فرهنگ اسلامی با سانسور مواجه شده اند.


                                در نمایشگاه امسال بافندگانی از جمله تهران، تبریز، قم، کاشان، مشهد، گرگان، شیراز و اصفهان حضور دارند و از 3 تا 8 آذر باففته های خود را به نمایش می گذارند.










                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X