اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

    #39631
    پاسخ : اخبار

    خانم سفیر تابوی ۳۷ ساله را شکست




    تا یک ماه آینده شاهد آغاز فعالیت رسمی اولین سفیر زن بعد از انقلاب اسلامی در دستگاه دیپلماسی کشورمان خواهیم بود تا تابویی 37 ساله شکسته شود.
    کد خبر: ۵۴۳۰۶۱
    تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵ - 29 October 2015
    یکی دیگر از وعده‌های محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان محقق شد و بالاخره تا یک ماه آینده شاهد آغاز فعالیت رسمی اولین سفیر زن بعد از انقلاب اسلامی در دستگاه دیپلماسی کشورمان خواهیم بود تا تابویی 37 ساله شکسته شود.

    به گزارش ایسنا، عباس عراقچی سخنگوی پیشین وزارت خارجه ایران در پنجم شهریورماه 92 در خلال نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران از انتصاب اولین سفیر و سخنگوی زن ایران در وزارت خارجه خبر داد، چنان که بعد از دو هفته شاهدآغاز فعالیت مرضیه افخم یکی از دیپلمات‌های با سابقه وزارت خارجه به عنوان سخنگوی جدید وزارت خارجه بودیم.

    در همان زمان بحث‌هایی مبنی بر انتصاب «منصوره شریفی صدر» مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه به عنوان اولین سفیر زن در جمهوری اسلامی ایران مطرح شد ولی پس از مدتی این موضوع رو به فراموشی رفت چنان که منصوره شریفی صدر همچنان در سمت قبلی خود در وزارت خارجه مشغول به فعالیت است. در آن زمان این احتمال مطرح شد که وی با توجه به فعالیت دیپلماتیکش در شرق آسیا و مسئولیتش به عنوان نفر دوم (معاون) سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو از 1387 تا اسفند 1390 به یکی از کشورهای جنوب شرقی آسیا به عنوان سفیر ایران اعزام خواهد شد. حال بعد از دو سال وعده محمدجواد ظریف رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان جهت انتخاب سفیر زن محقق شده واین بار هم قرعه به نام مرضیه افخم درآمد که پس از دو سال تجربه موفق در سمت سخنگویی به عنوان اولین سفیر زن در جمهوری اسلامی ایران در دستگاه وزارت خارجه مشغول به فعالیت شود و چمدان هایش را به مقصد انجام وظیفه در کوالا لامپور جمع کند .

    مرضیه افخم که از نیمه دوم اسفندماه 1361 در وزارت خارجه مسئولیت خود را آغاز کرده براساس اطلاعات مندرج در سایت وزارت خارجه دارای لیسانس زبان انگلیسی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران و فوق لیسانس مطالعات منطقه ای از دانشگاه آزاد اسلامی است.

    این دیپلمات 53 ساله کشورمان که هنگام آغاز فعالیت خود در وزارت خارجه 20 سال بیشتر نداشت اکنون با سابقه فعالیت 33 ساله در این وزارتخانه به عنوان اولین سفیر زن روانه مالزی خواهد شد.

    افخم پیش از ایفای مسئولیت در نقش سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت خارجه در سمت‌هایی همچون معاون اداره اطلاعات و انتشارات وزارت خارجه، رییس اداره رسانه‌های گروهی وزارت خارجه، مدیرکل اطلاعات و مطبوعات، مشاور وزیر خارجه، معاون مدیرکل دیپلماسی عمومی و کارشناس ارشد حوزه وزیر در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بوده است.

    طبق اخبار انتشار یافته ، مرضیه افخم تا دوهفته ی دیگر همچنان مسوولیت سخنگویی وزارت خارجه را برعهده خواهد داشت و بعد از آن «صادق حسین جابری انصاری » که اکنون مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه است، جانشین او خواهد شد .

    به گزارش ایسنا، مهرانگیز دولت‌شاهی دیپلمات ایرانی، اولین سفیر زن ایران در دوران قبل از انقلاب بود ، او به مدت سه سال مسئولیت سفارت ایران در دانمارک را بر عهده داشت. مهرانگیز دولت‌شاهی که متولد اصفهان بود در سال 1387 در پاریس در سن 91 سالگی فوت کرد.
    زندگی بدون تحریم سلام....

    نظر

    • majid664
      ستاره‌دار (۴)
      • Oct 2011
      • 1052

      #39632
      پاسخ : اخبار

      در گفت‌وگو با فارس مطرح شد
      انتشار شماره تلفن خواهر وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری مشکلات فرهنگیان=))

      خواهر وزیر آموزش و پرورش با اعلام شماره تلفن «09123137104»،گفت: فرهنگیان می‌توانند مشکلات خود را با بنده در میان بگذارند و در گروه‌های تلگرامی نیز حضور دارم.
      خبرگزاری فارس: انتشار شماره تلفن خواهر وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری مشکلات فرهنگیان

      زهرا فانی خواهر علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس‌،‌ اظهار داشت:‌ بازنشسته آموزش و پرورش هستم و جای خاصی فعالیت ندارم، اما در ارتباط مستقیم با همکاران فرهنگی کشور هستم و برای رفع مشکلات آنها فعالیت می‌کنم.

      وی ادامه داد: عمده فعالیت بنده با همکارانی است که با بنده می‌توانند در تماس باشند و در تهران برای رفع مشکلات آنها اقدام می‌کنم و پل ارتباطی با وزیر آموزش و پرورش هستم.

      خواهر وزیر آموزش و پرورش با اعلام شماره تلفن «09123137104»،گفت: همکاران فرهنگی می‌توانند مشکلات خود را با بنده در میان بگذارند و در گروه‌های تلگرامی نیز حضور دارم.

      فانی افزود: بنده بازنشسته آموزش و پرورش منطقه دو هستم و از اول مهر 59، تا سال 1388 مدیر مدرسه در 6 منطقه 6، 11، 10، 17 و 2 بوده و در سن 19 سالگی نیز مدیر مدرسه‌ای در میدان ابوذر به نام مدرسه شهید باهنر بوده‌ام و بسیاری از دانش‌آموزان آن مدرسه الان همکاران بنده هستند.
      آن ها که به گوششان بیش از چشمشان اعتماد میکنند یک چیز بزرگ را از دست میدهند و آنهم حقیقت است.
      وقتی خودت را هم صدا با اکثریت دیدی، وقت آن است که بنشینی و عمیقا فکر کنی.

      نظر

      • خوشبخت
        عضو فعال
        • Jul 2012
        • 5464

        #39633
        پاسخ : اخبار

        ظریف و کری دیدار کردند




        وزیران خارجه ایران و آمریکا با هدف تبادل آخرین اقدامات و تحولات در چارچوب اجرای برجام به ویژه در راستای هماهنگی آخرین نکات باقی مانده از مباحث سند بازطراحی راکتور اراک دیدار کردند.
        آفتاب :
        محمد جواد ظرف عصر روز پنجشنبه در راس هیاتی برای شرکت در "نشست وین" درباره سوریه که اولین حضور ایران در نشست های بین المللی در این مورد است وارد وین پایتخت اتریش شد.

        مذاکرات بین المللی درباره سوریه صبح روز جمعه در هتل "امپریال" وین برگزار می شود.

        در عین حال در حاشیه "نشست وین" وزیران خارجه ایران و آمریکا از این فرصت استفاده کرده و درباره اجرای برجام و برخی موضوعات از جمله راکتور اراک و نیز برخی اقداماتی که طبق برجام تا قبل از اجرای آن باید درباره آنها شفاف سازی و تفاهم صورت گیرد با یکدیگر دیدار کردند.

        این دیدار عصر روز پنجشنبه در هتل "پریستول" محل اقامت هیات ایرانی در وین و با حضور معاونان وزیران خارجه برگزار شد.

        ایران و 1+5 در مذاکراتی که در سطح معاونان و کارشناسان دو هفته پیش برگزار شد پیش نویس سندی که در آن تعهدات 1+5 درباره بازطراحی راکتور اراک آمده است را نهایی کردند که اکنون در اختیار پایتخت هاست.

        به نظر می آید اختلاف اساسی و مهمی بر سر این سند میان دو طرف نیست در عین حال یکی از محورهای مذاکرات روز پنجشنبه ایران و آمریکا در وین بررسی و تبادل نظر درباره آخرین تحولات و دیدگاه ها بر سر بازطراحی راکتور اراک و امضای سند مربوطه است.

        هنوز مشخص نیست این سند که به گفته برخی منابع سندی داخلی در چارچوب اجرای برجام محسوب می شود در دیدار گروهی وزیران خارجه دو طرف امضا خواهد شد یا جداگانه هر یک از کشورها در پایتخت هایشان آن را امضاء می کنند.

        علاوه بر اراک، اقدامات مربوط به آژانس در چارچوب راستی آزمایی، همزمانی اقدامات، حل و فصل PMD و قطعنامه 1+5 درباره پایان دادن به مسایل گذشته و حال در آژانس که باید از سوی شش کشور به شورای حکام ارایه شود جمله موضوعات احتمالی هستند که در دیدار ظریف و کری مورد بحث قرار می گیرد.

        به گزارش ایسنا، ایران هنوز به طور رسمی اقدامات خود برای عملیاتی کردن برجام را آغاز نکرده است. این درحالی است که اقداماتی از جمله خارج کردن کالندریای راکتور اراک و انتقال سوخت با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری برای اجرای برجام به پایان مساله PMD و قرارداد تبادل سوخت میان ایران و روسیه که دریافت اورانیوم طبیعی از سوی ایران را تضمین کند منوط شده است.
        زندگی بدون تحریم سلام....

        نظر

        • b-asgharne
          عضو فعال
          • Nov 2013
          • 1055

          #39634
          پاسخ : اخبار

          نعمت زاده :


          مردم خرید خودرو را به اجرای برجام گره زده اند
          بوشهر - ایرنا - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:هم اینک مردم برای خرید خودرو داخلی مردد هستند و منتظرند پس از اجرای برجام بازار خوردو چه وضعیتی پیدا می کند.مردم خرید خودرو را به اجرای برجام گره زده اند.


          گزارش ایرنا، محمد رضا نعمت زاده پنج شنبه شب در نشست با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: درچند ماه اخیر با تبلیغ های مخرب صورت گرفته بر علیه خودروهای داخلی مشکلاتی متوجه این بخش شده است.
          نعمت زاده اظهار کرد:به این موضوع پی بردیم که دولت دراین زمینه نتوانست کاری انجام دهد و دلیل عمده آن نیز تبلیغ گسترده دشمنان برای نخریدن خودروی داخلی است.
          وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه برخی از یخش های رکود کشور ناشی از تبلیغ سو علیه خرید خودرو داخلی است گفت: این خودرویی که دراین چند ماه با تبلیغ سو مواجه شده همان خودرو شش ماه پیش است و اگر بهتر نشده بدتر هم نشده است.

          خاک بر سر مسئولینی که عامل و پاسخ هر مشکلی رو تو کلمه دشمن و دشمنان جستجو می کنند. مسکن کار دشمنه؟ رکود لوازم خانگی کار دشمنه اصلا شما بفرمایید ببینیم تو کدام بخش رکود نداریم تازه امروز خوندم رکود شدید مسکن تازه از امسال شروع خواهد شد.
          آقای نعمت زاده تو خودت چه ماشینی سوار میشی و از چند سال پیش سوارش شدی؟
          سمند و پزو پارس رو 83 و الان سوار شدی و از اون موقع چند بار ابروهای این ماشین ها رو عوض کرده تحویل مردم داده اند این ماشین ها، ماشین 6 ماه قبل نیستند ماشین 10 سال قبل و متاسفانه با کیفیت هر سال بدتر هستند.
          حداقل حرف نزنید شماها دهنتون رو ببندید به نظرم واسه مملکت مفیدترید

          نظر

          • zorba
            ستاره دار(3)
            • Aug 2013
            • 3951

            #39635
            پاسخ : اخبار

            آیا «پراید» شباهتی به یک وسیله نقلیه امروزی دارد؟!

            باقی‌مانده یک خودروی پراید پس از تصادف


            بیشتر بخوانید




            جواد عسگری
            ۱۳۹۴/۰۸/۰۷

            خودرو پراید در ایران سالانه حداقل بیش از دو هزار نفر را به کام مرگ می‌برد برخی آمار سهم پراید را در میزان کشته‌های جاده‌ای ایران ۱۳ درصد و برخی دیگر ۱۵ درصد اعلام کرده‌اند.
            به گزارش خبرگزاری تسنیم رئیس سازمان پزشکی قانونی پراید را «رکورد دار» وسایل نقلیه در مرگ ایرانیان در سال ۹۲ عنوان کرده بود. وی دراین باره توضیح داده بود : «در سال ۹۲ متأسفانه ۲ هزار و ۴۵۴ نفر به دلیل وقوع تصادف خودرو پراید جان خود را از دست دادند که این مسئله باعث شد تا ۱۳.۶ درصد از تصادفات منجر به مرگ به این خودرو اختصاص یابد.»
            اگر بر اساس آمار ارئه شده توسط پزشکی قانونی در سال ۹۲ فرض بگیریم طی ۱۵ سال اخیر به طور میانگین پراید سالانه دو هزار ۵۰۰ نفر را به کام مرگ برده باشد پراید طی این مدت بیش از ۳۷ هزار نفر را به کام مرگ برده است. این میزان به تنهایی ۱۱ هزار نفر بیشتر از کشته‌های زمین‌لرزه بم و در حدود ۱۷ درصد میزان کشته‌های جنگ ایران و عراق است.
            برخی کارشناسان معتقدند اگر خودروی پراید خودروی ایمن‌تری می‌بود و در حد متوسط سطح ایمنی اروپا قرار داشت سالانه از ۲۵۰۰ نفر کشته شده به طور میانگین توسط پراید، دو هزار نفر کمتر کشته می‌شدند.
            اما آیا واقعا ایمنی یک خودرو به این میزان تاثیر در زنده ماندن افراد دارد، بر اساس بررسی‌های شرکت بوش آلمان استفاده از ترمز‌های کمکی و هوشمند مانند ترمز ضد قفل و ضد انحراف در حدود ۴۰ درصد تلفات تصادفات رانندگی را کاهش می‌دهد.
            استفاده از چندین کیسه هوا به همراه کمربند‌های پیشرفته ایمنی هم می‌تواند تا ۳۰ درصد تلفات رانندگی را کاهش دهد.
            البته به غیر از وسایل ایمنی مانند ترمز‌های هوشمند و ضد قفل ، کمربند و کیسه هوا و انواع سنسورها و دستگاه‌های کنترل‌کننده دیگر، طراحی ذاتی خودرو هم نقش مهمی ‌در کاهش تلفات تصادفات رانندگی دارد.
            طراحی بدنه و شاسی خودرو نقش بسیاری در ایمنی خودرو دارد و این مورد طی ۵۰ سال اخیر در هر دهه دچار تحول اساسی شده است. برای اثبات این مساله موسسه امنیت بزرگراه‌های آمریكا در پنجاهمین سالگرد تاسیسش، آزمایشی را برای نشان دادن پیشرفت در امنیت خودرو‌های امروزی نسبت به ۵۰ سال قبل انجام داده است.
            در این آزمایش دو خودرو شورلت بل ایر ۱۹۵۹ و شورلت مالیبو ۲۰۰۹ در شرایط كنترل شده باهم برخورد کردند. در این شرایط جلو خودرو ۱۹۵۹ با اینکه دارای بدنه ضخیمی‌ است کاملا به داخل اتاق خم می‌شود و سرنشین را از بین می‌برد از طرفی فرمان سخت و غیر قابل تاشو خودرو قدیمی‌ ضربه شدیدی به آدمک تست می‌زند در حالی که اتاق راننده خودروی امروزی سالم می‌ماند و تنهای جلو خودرو مچاله شده و ضربه را می‌گیرد.
            تکنولوژی پراید اما متعلق به دهه ۸۰ میلادی و برای ۳۵ سال پیش است.
            در آن سال‌ها هنوز طراحی خودرو دچار تحول ایمنی نشده بود و در تصادف به اتاق خودرو و ستون خودرو‌ها که امروز باید در تصادف سالم بماند، آسیب جدی وارد می‌شد.
            در دهه ۸۰ میلادی برای ساخت خودروی ارزان قیمت در فورد و در مدل فستیوا که بعد‌ها در کره پراید نامیده شد، برای ارزان شدن، ورق بدنه را نسبت به خودروهای آن سال‌ها نازک‌تر گرفته بودند. گفته می‌شود ضخامت آن روز بدنه فورد فستیوا (پراید) در پراید‌های تولید شده در ایران باز هم کاهش یافته است.
            پراید در سال ۱۹۸۶ در ژاپن با نام مزدا ۱۲۱ توسط این شرکت ژاپنی طراحی شد و به دلیل همکاری فورد و مزدا در فورد هم با نام فورد فستیوا ساخته شد.
            این خودرو در آمریکا یک خودرو دانشجویی و بسیار ارزان‌قیمت بود که مورد توجه جوانان قرار گرفت. در سال ۱۹۸۷ فورد فستیوا در «کیاموتورز»، دیگر همکار فورد در آن سال‌ها، با نام پراید تولید شد.
            در سال ۱۹۹۰ مدل فیس لیفت شده پراید با اضافه شدن صندوق در کیاموتورز تولید شد .
            در زمان تولید، ایمنی خودرو پراید در آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت و ایمنی این خودرو طبق ارزیابی UCSR در رده ضعیف ارزیابی شد.
            تولید پراید در سال ۱۹۹۳ (۱۳۷۲) به صورت مونتاژ در شرکت سایپا تحت لیسانس کیاموتورز آغاز شد. سال‌ها پس از توقف تولید پراید در همه خطوط تولیدی در جهان از جمله فورد، مزدا و کیاموتورز، سایپا امتیاز کامل پراید نسل اول را از کیا خریداری کرد و از آن پس این خودرو با نشان سایپا در این شرکت تولید شد. این خودرو توسط سایپا به کشورهایی مانند سوریه، عراق و نزوئلا صادر شد و در سوریه و عراق با استقبال فراوانی مواجه شد.
            بر پایه مدل پایه پراید، شرکت سایپا با تغییرات جزئی فنی و ظاهری، مدل‌های سایپا ۱۱۱، ۱۳۱، ،۱۳۲، ۱۴۱ و ۱۵۱ را به بازار معرفی کرد. با اینکه این شرکت سعی داشت با تغییر نام و تغییرات جزئی فنی، این محصولات را با این اعداد جدید در بازار جا بیاندازد اما همچنان تمامی‌ این مدل‌ها در بازار از سوی مردم با نام پراید شناخته می‌شوند.
            بر پایه پراید، شرکت سایپا، خودروی تیبا را طراحی و معرفی کرد. این خودرو را می‌توان پرایدی دانست که در ساخت آن از برخی قطعات کیا ریو و رنو تندر ۹۰ استفاده شده است. با اینکه ایمنی این خودرو نسبت به پراید افزایش یافته است، بخش مهندسی سایپا ایمنی این خودرو را در حد دو ستاره اروپا اعلام کرده است. در حالی که هیچ مرکز معتبر ایمنی در اروپا چنین موردی را تایید نکرده است. و حتی اگر این مورد را درست فرض کنیم دو ستاره ایمنی ضعیف محسوب می‌شود.
            به دلیل ایمنی پایین طی چند سال اخیر بسیاری خواهان توقف تولید پراید شده‌اند.
            اوستا گودرزی، عضو هیئت علمی دانشكده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت در این باره به ایسنا گفته است: «در حال حاضر تنها بر مسئله ارتقای سطح كیفی تولید خودروهای فعلی برای كاهش نارضایتی مردم از كیفیت و سطح خدمات پس از فروش خودروها تاكید می‌‌شود، در حالی كه فن‌آوری برخی از خودروهای فعلی مانند پراید بسیار قدیمی بوده و به دلیل پایین بودن سطح ذاتی ایمنی باید بازنشسته شوند.»
            انتقاد‌ها از شرکت سایپا تا جایی افزایش یافته که جمله «مرگ حق است، پراید فقط وسیله است»، هم در بسیاری از شبکه‌های اجتماعی به چشم می‌خورد.
            در کمپین خرید خودروی صفر ممنوع، نوک پیکان حمله معترضان به کیفیت خودرو‌های داخلی، به سمت پراید نشانه رفته است.
            افزایش فشار‌ها تا جایی پیش رفت، که مدیر عامل سایپا را مجبور به واکنش کرد.
            مهدی جمالی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، گفته است «در گذشته اکثر محصولات شرکت ما با کیفیت مناسب تحویل مشتریان نشده که من به نوبه خود از مشتریان محترم این شرکت عذرخواهی می‌کنم.»
            با این همه مدیر عامل سایپا چندی بعد از این سخنان گفت «پراید بازار خود را دارد و علاوه بر تامین بازار داخلی، صادرات آن به کشورهای دیگر نیز انجام می‌شود، ضمن اینکه برنامه ما این است که هر سال دو محصول جدید را وارد بازار کنیم، اما توقف پراید جزو برنامه‌های فعلی ما نیست.»

            زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

            نظر

            • ایرج سابق
              عضو فعال
              • Oct 2015
              • 7434

              #39636
              پاسخ : اخبار

              پاسخ معاون نعمت‌زاده به دلواپسی‌ها؛
              ۴اولویت هزینه‌کرد منابع صنعتی بسته رونق/احتمال کاهش۵درصدی نرخ سود
              جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷


              معاون وزیر صنعت با اشاره به احتمال کاهش ۵درصدی سود تسهیلات برای بخش صنعت به عنوان نرخ ترجیحی، گفت: بهینه‌سازی مصرف انرژی،صنایع صادراتی،صنایع در مناطق محروم و اصلاح ساختار تولید در اولویت قرار گرفت.محسن صالحی‌نیا در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ۴ اولویت هزینه‌کرد منابع مالی بسته رونق اقتصادی در بخش صنعت، گفت: ۲۰۰ میلیارد تومانی که برای بخش صنعت کشور از سوی دولت در بسته رونق اقتصادی در نظر گرفته شده است، در واقع بخش کوچکی از منابع هدفمندی یارانه‌ها بوده که در قانون بودجه دیده شده است که این منابع برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، طرح توسعه و اصلاح ساختارهای تولید صرف خواهد شد.
              معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: پرداخت یارانه به منظور جبران بخشی از سود تسهیلات بانکی و پشتوانه سازی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از جمله دیگر اولویت‌ها است و این منابع، برای بخش‌های مختلف صنعت با اولویت صنایعی که در صادرات فعال هستند، یا در مناطق کمتر توسعه یافته احداث شده‌اند؛ تخصیص داده خواهد شد.
              وی تصریح کرد: بخش‌های مذکور با یارانه تسهیلاتی که مدنظر است، به منظور کمک به توسعه بخش تولید در اولویت‌های مذکور در نظر گرفته شده است، البته این تخصیص هم با برش استانی و به لحاظ اینکه هر یک از استان‌ها به فراخور میزان و صنعت خود و رشته های اولویت دار، صورت خواهد گرفت.
              صالحی‌نیا در خصوص نرخ سود تسهیلات مذکور گفت: با توجه به پرداخت این تسهیلات از طریق بانک‌ها، بخشی از منابعی که از محل هدفمندی در اختیار وزارت صنعت قرار می‌گیرد، به عنوان یارانه سود تسهیلات به بانک‌ها ارایه می‌شود، البته این نرخ بستگی به سود تسهیلاتی دارد که بانک‌ها ارایه می‌دهند اما اگر ۵ درصد را بخواهیم یارانه بدهیم، نرخ سود پرداختی از سوی بانک‌ها منهای ۵ درصد، نرخ نهایی و ترجیحی برای سود تسهیلات تولید است.
              معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص نگرانی برخی فعالان اقتصادی نسبت به پرداخت یارانه تولید به صنایع بزرگ و شبه‌دولتی خاطرنشان کرد: به هرحال این بسته اگر منجر به افزایش سقف تسهیلات دهی بانک‌ها شود، به طور قطع بانک‌ها به فراخور ظرفیتی که هر یک از واحدهای تولیدی دارند، میزان نقدینگی مناسبی تخصیص می‌دهند و هر یک از واحدها به فراخور ظرفیت و قابلیت‌های خود، این منابع را جذب می کنند. این طور نیست که این منابع به سمت صنعتی خاص برود بلکه واحدهای تولیدی بر حسب ظرفیت و مقادیری که به لحاظ تضامین و میزان نقدینگی دارند، منابع را جذب خواهند کرد

              بهترین دانش آن است که سودمند باشی

              نظر

              • خوشبخت
                عضو فعال
                • Jul 2012
                • 5464

                #39637
                پاسخ : اخبار

                راهکار "لیلاز" برای خروج از رکود




                ایستانیوز: یک تحلیلگر مسایل اقتصای گفت: تنها راهی که می توانیم با ورود به آن بدون تشدید تورم، از رکود خارج شده و نیاز اقشار محتاج جامعه را تامین کنیم تا به فرمایش مقام معظم رهبری عمل شود، این است که از بخش خصوصی برای فعالیت در بخش های مختلف اقتصاد کشور دعوت به همکاری کنیم.
                به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)، سعید لیلاز افزود: در حال حاضر میزان نقدینگی کشور حدود 830 هزار میلیارد تومان است و مطمئنم که اگر بتوانیم برای چند ماه آینده، 20 تا 25 هزار میلیارد تومان بودجه و درآمد اضافی به دولت تزریق کنیم، قادر خواهیم بود که از رکود فعلی خارج شویم.
                وی ادامه داد: حدود 20 تا 25 هزار میلیارد تومان منابع اولیه لازم داریم اگرچه این مبلغ نه از محل دارایی های خارجی ایران قابل جذب است و نه قابلیت این را داریم که از طریق رشد نقدینگی آن را تامین کنیم چرا که این اقدام منجر به تشدید تورم می شود.
                استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: بهترین راه این است که بتوانیم از بخش خصوصی در تکمیل پروژه های عمرانی نیمه تمام دولت، بهره بگیریم که این کار نیاز به یک انقلاب جهادگونه در تفکر اقتصادی دولت و حکومت دارد.
                وی تاکید کرد: کل نهادهای حکومت از جمله دفتر مقام معظم رهبری، دستگاههای نظارتی، رییس جمهوری، مجلس و قوه قضائیه باید این آمادگی را در خود ایجاد کنند تا با کمک بخش خصوصی ظرف چند ماه آینده بتوانیم 20 تا 30 هزار میلیارد تومان را جذب اقتصاد کشور کنیم به این معنا که بخش خصوصی پروژه های عمرانی را از دولت خریداری و خود در آن بخش ها سرمایه گذاری کند.
                به اعتقاد این کارشناس اقتصادی؛ این نقطه می تواند شروع خوبی باشد چرا که با چشم اندازی که وجود دارد، بدون کمک بخش خصوصی، قادر به خروج از وضعیت رکود تورمی فعلی نیستیم در نتیجه تنها و موثرترین راه که هم به رشد اقتصادی بیانجامد، هم رشد درون زا باشد و هم تورم ایجاد نکند، این است که از بخش خصوصی بخواهیم این مبلغ را تا آخر تابستان وارد اقتصاد ایران کند.
                وی یادآور شد: البته سیاست دولت در کاهش تورم سیاست درستی بود و این اقدام رکود را تشدید نکرد بلکه این رکود اولا ناشی از همان وضعیت وخیمی است که به دولت یازدهم به ارث رسید چرا که در سال 91 متوسط رشد اقتصادی کشور هفت درصد رشد منفی داشت و همین که امسال بتوانیم این رشد را به صفر برسانیم، نشان می دهد که از وضعیت بسیار وخیم سالهای 91 و 92 عبور کرده ایم.
                لیلاز افزود: علت دوم سقوط شدید درآمدهای نفتی بود به طوری که درآمدهای نفتی دولت به یک سوم بدترین سال دوران تحریم رسید و خیلی عجیب است که ما حداقل 40 تا 45 میلیارد دلار عدد تحقق درآمد نسبت به امسال و نسبت به بدترین سال تحریم یعنی سال 92 خواهیم داشت.
                وی ادامه داد: در نتیجه سیاست دولت در کاهش نرخ تورم منجر به وخیم تر شدن رکود نشد جرا که در سال 93، سه درصد رشد اقتصادی مثبت داشتیم بنابراین راه حل اصلی اینجاست که باید به گونه ای انبساط مالی و منابع مالی جدید ایجاد کنیم که بتواند بدون اینکه به تورم دامن بزند، نیازهای کشور برای سرمایه گذاری را جبران کند.
                این استاد دانشگاه یادآور شد: مساله اینجاست که از حدود 10 سال پیش سرمایه گذاری در ایران به قدر کافی صورت نگرفته و محاسبات نشان می دهد که بین سالهای 1389 تا سالهای 1393 حدودا 400 میلیارد دلار نسبت به سالهای قبل از آن کسری سرمایه گذاری در ایران داشتیم که فقدان این 400 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید است که اقتصاد ایران را به زانو درآورده است.
                وی تاکید کرد: بنابراین تنها راه این است که از همان راه رفته، برگردیم یعنی باید هم سرمایه گذاری افزایش پیدا کند و هم نرخ بهره وری که در 10 سال گذشته منفی بود، مثبت شود و در حقیقت، راه سومی وجود ندارد چرا که به خارج نیز نمی توان دل بست.
                لازم به ذکر است؛ در دیدگاه های مقام معظم رهبری همواره تقویت بخش خصوصی مدنظر بوده و اساسا مبنای تفسیر و ابلاغ اصل 44 قانون اساسی نیز بر همین محور بوده است به این معنا که کارهای بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شود و زمینه توسعه کار توسط بخش خصوصی مهیا شود و در مقابل دولت به حل مشکلات در این محور کمک کند.
                به گزارش ایرنا ، رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیات دولت نیز با اشاره به برخی آمارها مبنی بر وجود چهارصد هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام، تاکید کردند: برای حل مشکل رکود، باید برخی از طرح ها به بخش خصوصی سپرده شود. اگر 10 درصد این طرح ها به بخش خصوصی سپرده شود، 40 هزار میلیارد تومان وارد چرخه اقتصادی کشور می شود و تاثیرات مهمی در برطرف کردن رکود خواهد داشت
                زندگی بدون تحریم سلام....

                نظر

                • ali110
                  عضو فعال
                  • Jul 2013
                  • 467

                  #39638
                  پاسخ : اخبار

                  شهید عبدالله باقری‌ نیارکی از شهدای مدافع حرم/ برای شادی ارواح همه شهدا، صلوات .





                  نظر

                  • bahary
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 2510

                    #39639
                    پاسخ : اخبار

                    [QUOTE=negarminavi;643682]
                    آمار وزارت صنعت درست است یا خبر روحانی درباره خروج از رکود؟


                    این اتفاقات در حالی است که روحانی شهریور ۹۳ در مشهد اعلام کرده بود از رکود خارج شده‌ایم.

                    http://www.rajanews.com/news/225917[/QUOTE

                    نه تنها از رکود خارج نشده ایم بلکه بر شدت ان افزوده شده است. هم رکود و هم تورم بیداد می کند. کشور بمعنای واقعی الان رو کود است. کود بجا مانده از مجموعه پازل فساد و اختلاس و غارت و حماقت دوران سراسر نکبت و بدبختی و دروغ دولت قبل . البته دروغ اپیدمی کشور شده و دولت فعلی هم بی بهره از ان نیست و سعی می کند با دروغ روی کثافتها را بپوشاند در حالی که تعفنش بیشتر می شود و مشام ملت را بیشتر ازار می دهد.

                    نظر

                    • rajabi
                      عضو فعال
                      • Dec 2014
                      • 936

                      #39640
                      پاسخ : اخبار

                      خشم دبیرکل حزب درپیت مردمسالاری از اقبال مردمی احمدی نژاد و توهین سخیف به میلیونها ایرانی
                      دولت بهار: دبیرکل حزب درپیت مردمسالاری گفت: واقعا باید یک عده دچار امراض مالیخولیایی باشند تا باز هم نام احمدی‌نژاد را مطرح کنند.
                      به گزارش دولت بهار، مصطفی کواکبیان در نشست خبری که در محل دفتر حزب درپیت مردمسالاری در مشهد برگزار شد در پاسخ به سوالی درباره حضور انتخاباتی احمدی‌نژاد، عصبانی شد و با اهانت به میلیونها ایرانی گفت: واقعا باید یک عده دچار امراض مالیخولیایی باشند تا باز هم نام احمدی‌نژاد را مطرح کنند، احمدی‌نژاد تمام شد. برخی از دوستان روی‌شان نمی‌شود بگویند و گرنه ته دلشان باز هم از احمدی‌نژاد است.

                      نظر

                      • Alain Delon
                        Banned
                        • Dec 2014
                        • 628

                        #39641
                        پاسخ : اخبار


                        رئیس کل بانک مركزی

                        وام 25میلیونی حتماً بازار خودرو را رونق می‌دهد


                        رئیس کل بانک مركزی در پاسخ به این سؤال که آیا وام 25میلیونی تأثیری بر خروج از ركود صنایع خودروسازی خواهد داشت یا خیر، گفت: به‌نظر بنده اختصاص وام به خرید خودرو باعث تحریک تقاضا و افزایش آن در بازار خواهد شد و اجرای این طرح حتماً مثمر ثمر و مثبت است.


                        ولی‌الله سیف در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینكه آیا وام 25 میلیونی تأثیری بر خروج از ركود صنایع خودروسازی خواهد داشت یا خیر، گفت: به‌نظر بنده اختصاص وام به خرید خودرو باعث تحریک تقاضا و افزایش آن در بازار خواهد شد و اجرای این طرح حتماً مثمر ثمر است.

                        وزیر اقتصاد در ادامه این مراسم در خصوص شرایط اعطای وام 10میلیونی خرید کالا گفت: در این طرح هرگز به خریدار کالای خاصی تحمیل نمی‌شود و ما این موضوع را منطقی نمی‌دانیم.

                        وی افزود: خریدار باید قدرت انتخاب داشته باشد تا از هر برندی که مدنظر داشت انتخاب کند.

                        طیب‌نیا یادآور شد: این پذیرفتنی نیست که به مشتری بگوییم در صورتی که می‌خواهید یخچال بخرید اتو را نیز حتماً باید خریداری کنید.

                        ولی‌الله سیف در توضیح این طرح گفت: فروشندگانی که در این طرح شركت می‌کنند باید به مشتریان تخفیف دهند و اعطای وام به خریدار نباید منجر به پافشاری بر قیمت‌ها شود، زیرا باعث می‌شود که رقبا در این ارتباط پیشی گیرند.

                        وی در پایان گفت: همان‌طور که نظام بانکی برای توسعه تولید منعطف شده است بخش خصوصی نیز برای افزایش قدرت خرید مردم باید انعطاف لازم را از خود نشان دهد.

                        نظر

                        • ایرج سابق
                          عضو فعال
                          • Oct 2015
                          • 7434

                          #39642
                          پاسخ : اخبار

                          جان کری در پایان نشست وین خبر داد:

                          توافق بر سر برگزاری انتخابات آزاد با نظارت سازمان ملل در سوریه




                          شناسهٔ خبر: 2953666 - جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵
                          بین الملل > ایران در جهان

                          وزیر خارجه آمریکا در پایان مذاکرات آینده سوریه در وین از توافق شرکت کنندگان در مورد برگزاری انتخابات آزاد تحت نظارت سازمان ملل خبر داد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در پایان نشست مذاکرات صلح سوریه در وین به سوالات خبرنگاران در این خصوص پاسخ داد.
                          وی در این کنفرانس که به صورت مشترک با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه و «استفان دی میستورا» برگزار شد از توافق طرفین برای برگزاری انتخابات آزاد با نظارت سازمان ملل خبر داد.
                          وزیر خارجه آمریکا با بیان این سیاست کشورش درباره سوریه تغییر نکرده است یادآور شد: نباید به داعش اجازه داد در سوریه حکومت ایجاد کند. به گفته وی سازمان ملل متحد به زودی مسئول گفتگو درخصوص آتش بس در این کشور خواهد شد.
                          وی ضمن قدردانی از کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس افزود همه طرف ها بر لزوم حفظ تمامیت ارضی و نظام سکولار سوریه تاکید دارند. کری همچنین از تلاش ها برای حل بحران انسانی در این کشور خبر داد.
                          کری در بخش دیگری از سخنانش گفت واشنگتن در مورد اختلافاتش با ایران و روسیه به ویژه در مورد باقی ماندن «بشار اسد» بر سر قدرت به یک تفاهم رسیده است.
                          به ادعای وزیر خارجه آمریکا کناره گیری اسد می تواند مسیر توافق برای پایان دادن به بحران سوریه را هموار و به مقابله با خطر تروریست های داعش کمک می کند. وی با اذعان به مخالفت ایران و روسیه با کناره گیری اسد یادآور شد هر سه طرف به تلاش های خود برای یافتن راه حلی سیاسی برای بحران سوریه ادامه خواهند داد.
                          وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ما همچنین بر سر این مساله که فرایند سیاسی مربوط به سوریه است و این ملت سوریه است که آینده کشورشان را تعیین می کنند توافق کردیم.
                          وی افزود: با وجود اختلاف نظرهایی که میان مذاکره کنندگان وجود داشته، همگان درباره ضرورت جلوگیری از خونریزی و دستیابی به راه حل دیپلماتیک توافق کردند. این مرحله جدیدی است و ما همگی به این نتیجه رسیده ایم که باید به مذاکرات واقعی بازگردیم.
                          کری تاکید کرد: ماموریتی که ما داریم دشوار است اما معتقدم به خاطر مشارکت همه طرفها در مذاکرات شرایط برای ارائه یک راه حل دیپلماتیک مهیاتر است.
                          کری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اعلام خبر تصمیم کاخ سفید برای اعزام نیروهای ویژه به سوریه به منظور تاثیر گذاشتن بر مذاکرات وین، گفت اصلا این موضوع صحت ندارد. وی گفت این موضوع از چند ماه پیش در دولت آمریکا مطرح بود و بررسی می شد ولی زمان اعلام آن کاملا اتفاقی با مذاکرات وین همزمان شده است.
                          وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد دولت آمریکا به این نتیجه رسیده بود که باید تلاش ها در خصوص سوریه تشدید شود و باید کارهای بیشتری می شد.
                          گفتنی است مذاکرات هسته ای ایران، آمریکا و نماینده کشورهای ۱+۵ که از دیروز در وین و در حاشیه نشست صلح سوریه آغاز شده بود عصر جمعه پایان یافت.

                          بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                          نظر

                          • خوشبخت
                            عضو فعال
                            • Jul 2012
                            • 5464

                            #39643
                            پاسخ : اخبار

                            روحانی و سرمایه اجتماعی



                            سید حبیب مرتضوی- 866 روز از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته است. پیچیده ترین و مناقشه برانگیزترین موضوع سیاست خارجی کشور پس از 12 سال کش و قوس به پایان رسیده است، دیوار تحریم‌ها در آستانه فرو ریختن است و برجام اجرایی شده است. تورم افسار گسیخته به ارث رسیده از دولت احمدی نژاد مهار شده، فضای سیاسی و اجتماعی بهتر شده و نظر دول غربی نسبت به ایران تغییر کرده است. اما آنچه که تا امروز حسن روحانی با آن در حال دست و پنجه
                            نرم کردن بوده است، پرکردن چاله‌هایی است که محمود احمدی نژاد آنها را بوجود آورده است و صد البته که عمق این مسائل به حدی است که تا سالها باید تلاش کرد تا مقداری از خسارت‌های بوجود آمده آن دوران جبران شود. اما اکنون اساسی ترین و رایج ترین سوال در دوران پسا تحریم و پسا برجام این است که دولت حسن روحانی باید چه کند و اولویتش برای ادامه کار چه باشد؟ محتمل ترین گزینه،تلاش برای رفع رکود و گرما بخشیدن به سردی فضای اقتصادی است که امروزه همه درباره اش صحبت می‌کنند. رکودی که با نامه چهار وزیر به رئیس جمهور نمود بیشتری پیدا کرد و باعث شد که فضای رسانه ای و کارشناسی کشور بیشتر به آن و ابعادش بپردازد. در اینکه بهبود فضای اقتصادی باید اولویت اول دولت باشد شکی نیست؛ اما این جنبش اقتصادی پیش نیازی دارد که دستیابی به آن با اتفاقات افتاده در دولت قبل بسیار سخت است. اعتماد عمومی‌و اجتماعی. موضوعی که در دوران محمود احمدی نژاد به دلیل اتخاذ سیاست‌های غلط اقتصادی، تصمیمات یک شبه و غیر کارشناسی، اتفاقات پس از خرداد 88 و ایجاد فضای امنیتی، بداخلاقی‌های ایجاد شده توسط رئیس دولت مدعی اخلاق، دستگیری معاونین و نزدیکان ایشان به علل مختلف، دستگیری امثال بابک زنجانی، رو شدن ماجرای فساد
                            3 هزار میلیاردی، فرار خاوری به خارج از کشور، افزایش فاصله طبقاتی، عدم تحقق وعده‌های رنگارنگ داده شده و بسیاری مسائل دیگر باعث ایجاد نگرش بد در بین مردم شده است و اعتماد اجتماعی و سرمایه اجتماعی را به طرز محسوسی تنزل داده است. در واقع عدم تحقق شعارهای به ظاهر زیبای محمود احمدی نژاد و سقوط آرمانشهر ایجاد شده توسط توهمات وی، بدبینی
                            و بی اعتمادی را نسبت به مجموعه مدیریت کلان کشور تزریق کرده است و باعث شده است که زیانهای فراوانی به سرمایه اجتماعی وارد شود. سرمایه اجتماعی که در فضای بیش از حد سیاست زده
                            ایران همواره دچار تزلزل‌های زیادی شده است، ربط مستقیمی‌به عملکرد دولت‌ها دارد. درخواست
                            دولت از مردم برای نه گفتن به یارانه و انصراف عده بسیار کمی‌از مردم، ایجاد کمپین نخریدن خودرو، عدم پاسخ جامعه و بازار به تصمیمات مالی- اقتصادی، رکود در بخش مسکن و صنعت، انباشت سرمایه و عدم تمایل به مشارکت اقتصادی و .... همگی از نمونه‌های وجود عدم اعتماد در فضای کشور است.آنچه که امروز دولت روحانی به شدت به بازپروری و بهبودش نیاز دارد اعتماد اجتماعی و سرمایه اجتماعی است و البته ذکر این نکته ضروری است که شاید بشود با درپیش گرفتن
                            برخی سیاست‌ها یا با چند سال سختی و مرارت، برخی مشکلات اقتصادی را حل کرد، اما
                            برخی مسائل مثل اعتماد و سرمایه اجتماعی به سال‌ها وقت نیاز دارد تا بازپروری شود. همجوشی مابین نهادهای مدنی و دولت راهی است که دولت روحانی یا هر دولت پس از آن می‌تواند با کمک آن از پیچ‌های تند اقتصادی، سیاسی و اجتماعی عبور کند. روحانی می‌تواند با جان بخشی دوباره به اعتماد اجتماعی، از طریق ایجاد فضای باز سیاسی، مقابله با نهادهای غیر مسئول در تصمیم سازی
                            برای کشور، بها دادن به نهادهای مدنی و NGO‌ها، توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی
                            که به مثابه خون در رگ‌های اجتماع هستند، دوری جستن از فضاهای هیجانی و تصمیمات غیرکارشناسی، حذف چهره‌های باقی مانده از دولت قبل که ترمزگیر روند حرکت دولت هستند و توجه به درخواست‌های انباشته شده اجتماعی در حوزه‌های مختلف، فضایی را ایجاد کند که اعتماد آسیب دیده مردم که میراث دولت قبل است کمی‌بهبود پیدا کند و مردم را قانع کند که برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور باید مشارکت کنند. در غیر اینصورت، قوی ترین ابزارهای اقتصادی و خردمندانه ترین تصمیمات اقتصادی با شکست مواجه خواهد شد. نمونه آن بحث خودرو است که مردم به شدت نسبت به خودروسازان بدبین شده اند و با هیچ ترفندی حاضر به خرید خودروی داخلی نیستند. اگرچه اعطای وام 25 میلیونی و سود بازپرداخت بالای آن موج منفی جدیدی را علیه خودروسازان به راه انداخته است؛ اما حتی اگر تصمیمات بهتری اتخاذ شود اما پل اعتماد مابین مردم و خودروسازان ترمیم نشود، بهبود شرایط اقتصادی غیر ممکن است.



                            افتاب یزد
                            زندگی بدون تحریم سلام....

                            نظر

                            • zorba
                              ستاره دار(3)
                              • Aug 2013
                              • 3951

                              #39644
                              پاسخ : اخبار

                              پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :اینترنت از حد‌ود‌ سال ۱۳۷۲ به وسیله سرویس‌های تلفنی د‌ایل‌آپ وارد‌ ایران شد‌. عمد‌ه استفاد‌ه اینترنت برای کاربران ایرانی استفاد‌ه از سرویس های موتورهای جست‌وجو و پست‌الکترونیکی بود‌. خیلی زود‌ اما اینترنت د‌ر ایران تبد‌یل به ابزار ارتباط و د‌ریافت خبر شد‌. سرعت د‌ر د‌ریافت اخبار باعث شد‌ تا روش رساند‌ن خبر به خوانند‌ه‌ها نیز خیلی سریع تغییر کند‌.

                              د‌ر گذشته نه چند‌ان د‌ور مرد‌م اطلاعات خود‌ را از روش‌هايی به‌جز خواند‌ن د‌ریافت می‌كرد‌ند‌. با ورود‌ راد‌یو رفته رفته شنید‌ن جای خود‌ را به خواند‌ن د‌اد‌ و بعد‌ از آن خواند‌ن تیترها به جای مطالعه مقالات رایج شد‌. به سرعت و با اضافه شد‌ن تصویر به صد‌ا د‌یگر حس شنوایی هم کاربرد‌ سابق را ند‌اشت بلکه ثبت کرد‌ن تصویری کوتاه اما اثرگذار به مرور به یکی از سیاست‌های عمد‌ه رسانه‌های د‌نیا تبد‌یل شد‌.

                              این روزها اما یکی از سریع‌ترین روش‌های د‌ریافت اخبار رسمی و غیررسمی استفاد‌ه از شبکه‌های پیام رسان سریع (Instant Messenger) است. این شبکه‌ها که د‌ر فرم‌های قد‌يمی از آنها با عنوان چت(Chat) نام برد‌ه می‌شود‌ این روزها و با پیشرفت تکنولوژی روی گوشی‌های موبایل بسیار د‌ر د‌سترس‌تر از گذشته هستند‌. اضافه شد‌ن امکان‌هایی مانند‌ ارسال و د‌ریافت فایل‌های صوتی و تصویری نیز عامل د‌یگری د‌ر جهت محبوبت بسیار زیاد‌ این ابزارها شد‌ه است.

                              از زمانی که د‌ولت حسن روحانی د‌ر اقد‌امی مثبت ارائه خد‌مات اینترنت پرسرعت را از حال انحصاری خارج و د‌ر اختیار تمام سرویس‌د‌هند‌ه‌های موبایل قرار د‌اد‌ و استفاد‌ه از این شبکه‌های پیام رسان نیز به سرعت گسترش یافت. شاید‌ بتوان از وایبر به عنوان اولین این شبکه‌ها نام برد‌ که به سرعت د‌ر ایران محبوبت بالایی به د‌ست آورد‌. تنگ نظری، عد‌م‌اطلاع از مزایای این شبکه‌ها و وجود‌ نهاد‌های موازی د‌ر عرصه سیاستگذاری اینترنت باعث شد‌ه تا کاربران ایرانی برای د‌سترسی به این ابزارهای ارتباطی همواره با مشکلات فراوانی رو به رو باشند‌. ایجاد‌ اختلال‌های فراوان روی شبکه‌های پیام رسان‌هایی که د‌ر د‌و سال گذشته د‌ارای محبوبیت فراوان بین کاربران ایرانی بود‌ و همچنین نگرانی‌های امنیتی باعث شد‌ تا طی ماه‌های اخیر کاربران به سمت استفاد‌ه از تلگرام مهاجرت کنند‌. این مهاجرت تقریبا تا تیر ماه بد‌ون حاشیه بود‌ تا زمانی که این شرکت اعلام کرد‌ د‌سترسی کاربرانش د‌ر د‌اخل ایران با محد‌ود‌یت مواجه شد‌ه. این خبر با واکنش سخنگوی وزارت ارتباطات و شخص وزیر همراه بود‌ و اعلام کرد‌ند‌ هیچ اقد‌امی برای مسد‌ود‌ کرد‌ن د‌سترسی به این شبکه موبایلی صورت نگرفته و برنامه‌ای هم برای فیلترینگ آن وجود‌ ند‌ارد‌.

                              ماتیون گرین استاد‌ رمزنگاری د‌ر د‌انشگاه جان هاب‌کینز امریکا د‌ر پاسخ به سوالاتی د‌رباره سطح وکیفیت امنیت اپلیکیشن تلگرام، د‌ر تاریخ ۶ شهریور ۱3۹۴ به وب‌سایت گلوبال‌ویسز گفت که این اپلیکیشن امنیت مناسبی د‌ارد‌ اما هنوز نیاز به کار روی امنیت این اپلکیشن است:«رمزگذاری به صورت پیش فرض روی این اپلیکیشن وجود‌ ند‌ارد‌ که این یک نقطه ضعف است... همه پیام‌ها همیشه رمزگذاری می‌شوند‌ اما پیام‌های عاد‌ی به شیوه‌ای رمزگذاری می‌شوند‌ که امکان خواند‌ن آنها د‌ر سرور تلگرام وجود‌ د‌ارد‌.»

                              د‌عوای بی‌پایه استیکرها

                              حاشیه‌های تلگرام از زمانی شروع شد‌ که اخباری مبنی بر انتشار استیکر‌های غیراخلاقی و توهین‌آمیز به مسئولا ن کشور مطرح شد‌. د‌ر بسیاري از اخبار موضوع استیکرها به نحوی مطرح می‌شد‌ که گویی شرکت تلگرام ویژگی خاصی را صرفا برای استفاد‌ه د‌ر زمينه مسائل غیراخلاقی اضافه کرد‌ه است. به عنوان نمونه خبرگزاری فارس نیوز د‌ر خرد‌اد‌ ماه امسال د‌ر مطلبی تحت عنوان «سوءاستفاد‌ه از عکس نمایه زنان و د‌ختران د‌ر تلگرام» نوشت :«استفاد‌ه از این برچسب‌ها (استیکر) د‌ر شبکه‌ اجتماعی تلگرام قابلیت‌های خاصی نیز د‌ارد‌، یکی از این قابلیت‌ها تبد‌یل عکس د‌لخواه فرد‌ به یک برچسب (استیکر) است.» این د‌ر حالی است که از زمان ظهور اینترنت ارسال و د‌ریافت فایل‌های تصویری یکی از ویژگی‌های این شبکه بود‌. چه با استفاد‌ه از تلگرام و چه بد‌ون استفاد‌ه از آن به هزاران روش گوناگون كاربران می‌توانند‌ تصاویر مورد‌ علاقه خود‌ را برای سایر کاربران ارسال یا از آنها د‌ریافت کنند‌. به عبارت بهتر هر عکسی به خود‌ی خود‌ یک برچسب یا استیکر است د‌ر تمامی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ نیز وجود‌ د‌ارند‌، این تصاویر تنها با استفاد‌ه از فتوشاپ تغییراتی یافته‌اند‌ تا مناسب الگوی مورد‌ نظر تلگرام شوند‌. بنابراین اگر بگوییم که تلگرام نرم افزار خاصی را برای این کار اختصاص د‌اد‌ه است تا تصاویر افراد‌ را د‌ستکاری کند‌ سخن اشتباهی بر زبان راند‌ه‌ایم تنها تفاوت تلگرام با سایر شبکه‌ها این است که تلگرام گزینه ای د‌ارد‌ که با استفاد‌ از آن می توان این فایل‌های تصویری را به صورت بخشی ثابت از این اپلیکشن استفاد‌ه کرد‌.

                              از شایعه تا حقیقت

                              امنیت یکی از عمد‌ه د‌لایلی است که باعث محبوبت بسیار بالای تگرام شد‌. تلگرام با ارائه سرویس‌های چت رمزنگاری شد‌ه به کاربران خود‌ش این اطمینان را د‌اد‌ه بود‌ که اطلاعات آنها قابل خواند‌ن نخواهد‌ بود‌. البته این اد‌عا نیز با اعلام خبر نامه‌نگاری وزارت ارتباطا با تلگرام با حاشیه‌هایی همراه بود‌. به گفته وزیر ارتباطات این وزارتخانه از تلگرام د‌ر خواست کرد‌ه تا د‌سترسی به محتوای مستهجن و غیر اخلاقی مسد‌ود‌ شود‌ د‌ر غیر این صورت د‌سترسی به کل این سرویس مسد‌ود‌ خواهد‌ شد‌ اما اعلام خبر نامه‌نگاری مسوولین د‌ولتی با تلگرام کافی بود‌ تا بازار شایعات د‌اغ‌تر د‌ر مورد‌ کم و کیف ارتباط د‌ولت با شرکت تلگرام د‌اغ‌تر از همیشه شود‌ به ویژه آنکه پس از ارسال نامه‌ و د‌رخواست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود‌ که د‌سترسی کاربران ایرانی به برخی کاربرد‌‌های این برنامه پیام‌رسان مسد‌ود‌ شد‌ه است.د‌ر تاریخ ۱۵ شهریور ماه د‌بیر شورای عالی فضای مجازی اد‌عا کرد‌ه بود‌ ۳۰ د‌رصد‌ از اطلاعات کاربران اپلیکیشن تلگرام د‌ر ایران میزبانی می‌شود‌ که این اد‌عا توسط تلگرام با عنوان «۱۰۰د‌رصد‌ مزخرف» رد‌ شد‌ و د‌ر آخرین واکنش روز ۲۸ مهر ماه پاول د‌وروف، مد‌یرعامل شرکت تلگرام د‌ر توییتی اعلام کرد‌ که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از آنها د‌رخواست کرد‌ه تا با ارائه ابزارهایی امکان جاسوسی و د‌سترسی به اطلاعات کاربران ایرانی را فراهم کنند‌ و چون این د‌رخواست توسط این شرکت رد‌ شد‌ه، ایران اقد‌ام به فیلترینگ تلگرام کرد‌ه اد‌عایی که البته خیلی سریع توسط محمود‌ واعظی، وزیر ارتباطات به شد‌ت تکذیب شد‌.

                              فیلترینگ هوشمند‌ و تلگرام

                              رمضانعلی سبحانی‌فر، نمایند‌ه مجلس شورای اسلامی و عضو کمیته تعیین مصاد‌یق محـتوای مجرمانه(کمیته فیلترینگ) د‌ر آبان ماه و بعد‌ از جلسه کمیته فیلترینگ ضمن رد‌ مسد‌ود‌سازی کامل تلگرام به خبرنگاران گفته بود‌: «باید‌ بخش ها یا د‌رصد‌ی از محتوا یا خد‌مات شبکه های اجتماعی که قابل استفاد‌ه توسط جامعه نیست، د‌ر قد‌م اول فیلترینگ هوشمند‌ شوند‌.» د‌ر فیلترینگ هوشمند‌ قرار است تا محتوای یک صفحه اینترنتی توسط نرم‌افزار فیلترینگ خواند‌ه و بررسی شود‌ و آن بخشی که به عنوان محتوای مجرمانه و غیرقانونی تشخیص د‌اد‌ه می‌شود‌ حذف و باقی محتوا بد‌ون تغییر د‌ر اختیار کاربر قرار گیرد‌ اما این روش روی محتواهای رمز شد‌ه کارساز نخواهد‌ بود‌. اپلیکیشن تلگرام با استفاد‌ه از پروتکل اس.اس.ال محتوای ارسالی و د‌ریافتی را رمزگذاری می‌کند‌ به صورتی که برای هیچکس به‌جز خود‌ شرکت د‌ریافت‌کنند‌ه قابل‌خواند‌ن نیست. بنابراین این نوع محتوا برای نرم‌افزار فیلترینگ قابل برسی و تحلیل نخواهد‌ بود‌ و عملا فیلترینگ هوشمند‌ روی آنها قابل اعمال نیست.به عبارت ساد‌ه امکان اعمال فیلترینگ هوشمند‌ روی این نوع محتوا که مورد‌ استفاد‌ه تلگرام است، وجود‌ ند‌ارد‌ مگر با جعل گواهینامه‌های اس.اس.ال که موسوم به حمله مرد‌ مید‌انی است. این حمله یک نوع حمله سایبری به حساب خواهد‌ آمد‌ که می‌تواند‌ تبعات حقوقی بسیاری برای حمله کنند‌ه د‌اشته باشد‌.

                              راه‌حل چیست؟

                              تجربه نشان د‌اد‌ه که مسد‌ود‌سازی هرگز پاسخ مناسبی نخواهد‌ بود‌. سال‌های د‌رازی است که بسیاری از محتوای اینترنتی بحق و به ناحق از د‌سترس کاربران ایرانی به روش‌های معمول د‌ور ماند‌ه‌اند‌ اما کاربران همیشه راهی‌ برای د‌ور زن این محد‌ود‌یت‌ها پید‌ا کرد‌ه‌اند‌ و خواهند‌ کرد‌. شاید‌ بهتر باشد‌ یک بار برای همیشه مسئولان امر با آموزش مناسب و اعتماد‌ به کاربران مد‌یریت د‌ریافت و ارسال محتوای اینترنت را به خود‌ کاربران بسپارند‌ و به جای صرف هزینه‌های بسیار زیاد‌ برای فیلترینگی که بی فاید‌ه بود‌، تلاش، تمرکز و پول بیت‌المال را صرف توسعه زیرساخت اینترنت کشور کنند‌ تا برای کاربران اینترنتی پاید‌ار و با سرعتی مناسب را فراهم کنند‌.

                              قانون
                              زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

                              نظر

                              • b-asgharne
                                عضو فعال
                                • Nov 2013
                                • 1055

                                #39645
                                پاسخ : اخبار

                                وزیر صنعت خبر داد:

                                توقف واردات کالا از آمریکا بخشنامه می شود

                                اکونیوز:وزیر صنعت با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به رئیس جمهور درخصوص برجام گفت: جلوگیری از واردات کالاهای مصرفی آمریکایی را در بخشنامه ای اجرایی می کنیم.


                                خوب انشاالله جلوگیری از واردات کاهای بی مصرف چینی (از قبیل چاه بست) نیز بخشنامه شود.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X