اخبار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج سابق
    عضو فعال
    • Oct 2015
    • 7434

پاسخ : اخبار

در گفتگو با مهر اعلام شد؛
    درخواست شورای پول واعتبار از سیف/فورا گزارش نرخ سود را ارائه کنید

چهارشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸

عضو شورای پول و اعتبار با تاکید بر اینکه اعضای این شورا از رئیس بانک مرکزی می‌خواهند که هرچه زودتر گزارش نرخ سود بانکی را آماده و به شورا ارائه کند، گفت هیچ موضوعی مهمتر از کاهش نرخ

سود وجود ندارد.
    محمدرضا پورابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جلسه شب گذشته شورای پول و اعتبار در بانک مرکزی با حضور اعضا گفت: قرار بود موضوع نرخ سود بانکی در این جلسه

مورد بررسی قرار گیرد و نهایی شود اما بانک مرکزی گزارش خود را به شورا ارائه نکرد و در اصل این گزارش را آماده نکرده بود.
    عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار با تاکید بر اینکه اعضای شورا

از بانک مرکزی خواسته اند که گزارش نرخ سود را هرچه زودتر آماده و به شورا ارائه کند، افزود: شورای پول و اعتبار با جدیت به دنبال کاهش نرخ سود است.
    وی اضافه کرد: مهمترین موضوع اقتصادی

کشور در حال حاضر همین موضوع کاهش نرخ سود بانکی است و در اصل مهمتر از آن، موضوع دیگری در شرایط فعلی برای پیگیری در اقتصاد وجود ندارد، لذا این موضوع توسط شورای پول و اعتبار

پیگیری خواهد شد.
    پورابراهیمی خاطرنشان کرد: بر این اساس از رئیس کل بانک مرکزی می‌خواهیم که هرچه زودتر گزارش بانک مرکزی درباره نرخ سود بانکی را نهایی و برای بررسی و تصمیم نهایی به شورا

ارائه کند.
    وی، یکی دیگر از موضوعات مهم نظام بانکی را بحث تامین مالی بین بانکی و سود آن ذکر کرد و گفت: سود تامین مالی بازار بین بانکی از ۲۹ به ۲۱ درصد کاهش یافته و این اقدام در کنار پیگیری

ساماندهی بازار غیر متشکل پولی به طور همزمان مورد اهمیت است.
    عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار گفت: شورای پول و اعتبار موضوع ساماندهی بازار غیر متشکل پولی را نیز پیگیری می‌کند تا در

نهایت با تمامی این اقدامات مسیر برای کاهش نرخ سود همواره شود.

بهترین دانش آن است که سودمند باشی

نظر

• ایرج سابق
      عضو فعال
      • Oct 2015
      • 7434

تاریخ خبر: 18/09/1394 | ساعت: 8:53|

آیت الله هاشمی رفسنجانی: شرق و غرب برای همکاری باایران رقابت می کنند

تهران - ایرنا - رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که دنیا هم متوجه استعدادهای فردی و جمعی ایرانیان شده است، گفت: برای همکاری با ایران، رقابتی بین کشورهای شرقی و غربی ایجاد شده که می توان از این شرایط برای ارتقای کیفی واردات و حتی تولیدات استفاده کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار مدیر عامل، معاونین، مشاورین و مدیران شرکت بازرگانی و

تولیدی همگام، صنعت خودروسازی را پایه بسیاری از صنایع کوچک و بزرگ و باعث رونق اشتغال دانست و افزود: امتیاز خودروسازان این است که تولیدات آنها بلافاصله مورد

قضاوت مردم قرار می گیرد و می توانند با ارتقای کیفیت موجبات رضایت جامعه را فراهم کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر در این صنعت، تجربیات علمی و عملی جهان را به کار بگیریم، می توانیم با پیشتازی انواع صنایع جنبی آن را رونق دهیم.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت کیفیت در رشد های کمی جامعه و صنایع مورد نیاز آن به شرایط پسابرجام در کشور اشاره کرد و گفت: با تجربه پس از جنگ که

شرق، غرب و ارتجاع، حامی حزب بعث و مخالف انقلاب اسلامی بودند، می توانیم بنای یک تعامل سازنده با جهان را بگذاریم و با توجه به وجود زیرساخت ها و نیروهای انسانی

کارآمد و امتیازات ایران در منابع و جغرافیا، همه زمینه ها برای یک جهش اقتصادی و صنعتی آماده است.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان مصادیقی از تمایلات شرکت های صنعتی بزرگ دنیا، بویژه شرکت های خودروساز تصریح کرد: در آن شرایط توجه به کیفیت برتر، شاخص و شرط

همکاری ایران با دیگر کشورها خواهد بود و در داخل هم باید شرایطی فراهم کنیم که کیفیت شرط اصلی کارها باشد.

وی، هوشیاری و ذکاوت سیاسی مردم ایران را ستود و با بیان تفاوت های شرایط تحریم و غیر تحریم برای توجه به صادرات و واردات اظهارداشت: رعایت تعادل در تعاملات صنعتی

و اقتصادی ضروری است و خوب است متولیان صنعت مواظبت کنند که کیفیت سنجی حفظ شود.

در آغاز این دیدار حسین بزرگ زاده مدیر عامل و رییس هیأت مدیره، جواد دوستی مشاور و مدرس دانشگاه و مسعود هماپور نماینده گروه سایپا در اصفهان با ارائه گزارشی از برنامه

ها و فعالیت های شرکت بازرگانی همگام به بیان دیدگاه های خود درباره صنعت و توجه به صنعت خودروسازی پرداختند.
      بهترین دانش آن است که سودمند باشی

نظر

• امام قلی خان
        عضو فعال
        • Aug 2015
        • 1542

در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
        آل‌اسحاق:
        فرمان اقتصاد دردست ذینفعان زیرزمینی

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران معتقد است که «برخورد محافظه‌کارانه با مسایل تحولی اقتصادی اشتباه است و مسایل تحول اقتصادی احتیاج به یک برخورد قاطع هزینه‌زای ملی دارد.»

یحیی آل‌اسحاق در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر فرمان اقتصاد ایران در دست کیست؟ اظهار داشت: «فرمان اقتصاد در دست ذینفعان زیرزمینی است.»

وی افزود: «شرایط موجود اقتصادی کشور، یک عده ذینفع دارد. برای مثال، از نظام بانکی کشور یک عده‌ای منتفع هستند و اعتبارات هزاران میلیاردی را دریافت می‌کنند.»

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان این‌که عده‌ای وام گرفتند، اما حاضر نیستند این پول را پس دهند، تصریح کرد: «در حوزه‌های دیگر اقتصادی همچون سرمایه‌گذاری، واردات، صادرات، حوزه‌های پیمانکاری و... نیز این وضعیت وجود دارد و به‌هرصورت شرایط موجود در طول تاریخ، عده‌ای را ذینفع اصلی کرده است.»

آل‌اسحاق متذکر شد: «در حال حاضر ما به این نتیجه رسیده‌ایم که وضع موجود خوب نیست و این وضعیت اقتصادی باید تغییر کند. بر این اساس، می‌خواهیم از این وضعیت موجود به وضعیت مطلوب برویم و برای این کار نیازمند نسخه و نقشه راه هستیم.»

وی با بیان این‌که بر این کار، یک گروه اجرایی نیاز داریم که وضعیت را تغییر دهد، عنوان کرد: «البته نباید تصور کنیم که هیچ عمل اقتصادی بدون هزینه باشد.»

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: «دولتی که می‌خواهد تغییرات ساختاری بدهد، باید هزینه‌ها را قبول کند.»

آل‌اسحاق تاکید کرد: «برخورد محافظه‌کارانه با مسایل تحولی اقتصادی در یک کاسه نمی‌گنجد و مسایل تحول اقتصادی احتیاج به یک برخورد قاطع هزینه‌زای ملی دارد.»

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/...#ixzz3tnuI7Nif
        من مطمئن شدم دستکم دولت دست زالوصفتانی چون آل اسحاق را بسته است که دارند خودشان را به در و دیوار میکوبند. آل استحاق بیخودی سر و صدا راه نینداز که اگر انقلاب نشده بود حداکثر یک شاگرد حلبی ساز و یا شاگرد نانوایی میشدی با این استعدادهایت.دزدی و بخور بخور کم شده است صدایت درآمده؟کم برده اید؟ تا 10 نسل بعدتان میتوانند عشق و حال رویایی در هرجای عالم بکنند.دست از سر این مردم بدبخت بردارید و بروید گمشید
        نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
        از هم ندوشیم.
        با هم بنوشیم.

نظر

• Senator1989
          عضو فعال
          • Feb 2015
          • 2577

پاسخ : جــــو بــــازار

اشک‌های متهم ردیف سوم در دادگاه زنجانی

متهم ردیف سوم پرونده فساد نفتی در هنگام دفاع با گریه اظهار داشت: اتهامات وارده به من نادرست است.
          کد خبر: ۵۵۳۰۰۷

تاریخ انتشار:
          ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲
          -
          09 December 2015
          متهم ردیف سوم پرونده فساد نفتی در هنگام دفاع با گریه اظهار داشت: اتهامات وارده به من نادرست است.

به گزارش خبرگزاری فارس، در بیست و یکمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی که صبح امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد «ح.ف.ه» متهم ردیف سوم این پرونده با حضور در جایگاه در معرفی خود گفت: من «ح.ف.ه» فرزند علی متولد 1340 بازنشسته و دکترای صنایع دارم، متأهل و دارای سه فرزند هستم و تابعیت ایرانی دارم، در تهران ساکنم و تاکنون هیچ گونه سابقه کیفری نداشتم.

در این هنگام قاضی در تفهیم اتهام متهم ردیف سوم گفت: شما متهم به افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به طور کلان با علم مؤثر بودن اقدامات در ضربه زدن به نظام، مشارکت در تشکیل و اداره شبکه سازمان یافته برای جعل و کلاهبرداری و پولشویی، کلاهبرداری از شرکت HK به مبلغ 1.2 میلیارد یورو و مشارکت در پولشویی و کلاهبرداری از سازمان تأمین اجتماعی هستیم.

در این لحظه متهم ردیف سوم اظهار داشت: یکی از رنج‌آورترین اتهامات این است که ادعا شده عالمانه و عامدانه علیه نظام اقدام کرده‌ام در حالی که نزدیک به 30 سال در یکی از استراتژیک‌ترین سازمان‌های وفادار به نظام خدمت کردم.

وی با بیان اینکه 4 سال فرمانده گردان‌های عملیاتی در جبهه‌ها بوده، گفت: بارها مجروح شدم، جانباز هستم و همسرم خواهر شهید است و دخترم را حضرت آقا به طور خصوصی عقد کرده‌اند. متهم در این لحظه شروع به گریه کرد و قاضی او را دعوت به آرامش کرد و خواست ادامه دفاعیات خود را ارائه دهد.

«ح.ف.ه» با صدای لرزان و گریان ادامه داد: همه اعضای خانواده من بیشتر مقلد مقام معظم رهبری هستند و خودم، پدرم، برادرانم و بیشتر اقوام از نوکرین و خادمین امام رضا (ع) هستیم.

نظر

• Rudel
            عضو فعال
            • Apr 2014
            • 2164

در اصل توسط Senator1989 پست شده است View Post
            اشک‌های متهم ردیف سوم در دادگاه زنجانی

کد خبر: ۵۵۳۰۰۷

تاریخ انتشار:
            ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲
            -
            09 December 2015

به گزارش خبرگزاری فارس، در بیست و یکمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی که صبح امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد «ح.ف.ه» متهم ردیف سوم این پرونده با حضور در جایگاه در معرفی خود گفت: من «ح.ف.ه» فرزند علی متولد 1340 بازنشسته و دکترای صنایع دارم، متأهل و دارای سه فرزند هستم و تابعیت ایرانی دارم، در تهران ساکنم و تاکنون هیچ گونه سابقه کیفری نداشتم.

در این هنگام قاضی در تفهیم اتهام متهم ردیف سوم گفت: شما متهم به افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به طور کلان با علم مؤثر بودن اقدامات در ضربه زدن به نظام، مشارکت در تشکیل و اداره شبکه سازمان یافته برای جعل و کلاهبرداری و پولشویی، کلاهبرداری از شرکت HK به مبلغ 1.2 میلیارد یورو و مشارکت در پولشویی و کلاهبرداری از سازمان تأمین اجتماعی هستیم.

در این لحظه متهم ردیف سوم اظهار داشت: یکی از رنج‌آورترین اتهامات این است که ادعا شده عالمانه و عامدانه علیه نظام اقدام کرده‌ام در حالی که نزدیک به 30 سال در یکی از استراتژیک‌ترین سازمان‌های وفادار به نظام خدمت کردم.

وی با بیان اینکه 4 سال فرمانده گردان‌های عملیاتی در جبهه‌ها بوده، گفت: بارها مجروح شدم، جانباز هستم و همسرم خواهر شهید است و دخترم را حضرت آقا به طور خصوصی عقد کرده‌اند. متهم در این لحظه شروع به گریه کرد و قاضی او را دعوت به آرامش کرد و خواست ادامه دفاعیات خود را ارائه دهد.

«ح.ف.ه» با صدای لرزان و گریان ادامه داد: همه اعضای خانواده من بیشتر مقلد مقام معظم رهبری هستند و خودم، پدرم، برادرانم و بیشتر اقوام از نوکرین و خادمین امام رضا (ع) هستیم.
            تو سربازی یک پسره بود دغل باز که تو پادگان هم عرق آورده بود با رفیقاش می خوردن فرمانده پادگان اومد تو اسایشگاه بازدید از این پرسید مرجع تقلیدت کیه گفت حضرت اقا.
            هیچی دیگه سه روز مرخصی تشویقی گرفت کلک خوبیه

نظر

• گیلان
              عضو فعال
              • Jul 2011
              • 2178

پرواز تهران ــ مشهد ــ تهران 840 هزار تومان شد !

کدخبر:17804 سه شنبه، ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۳:۴۷ 5430 بازدید

متاسفانه در غفلت نظارت سازمان هواپیمایی کشوری بر عملکرد شرکت‌های هواپیمایی قیمت بلیت پرواز تهران ــ مشهد ــ تهران به 840 هزار تومان افزایش ...
              متاسفانه در غفلت نظارت سازمان هواپیمایی کشوری بر عملکرد شرکت‌های هواپیمایی قیمت بلیت پرواز تهران ــ مشهد ــ تهران به 840 هزار تومان افزایش یافته است، نکته جالب این‌که ایرلاین‌ها توپ گرانی بلیت هواپیما را به زمین آژانس‌ها و چارترکننده‌ها انداخته‌اند.
              ...
              .
              .
              راستی بلیط قطار نیز بین 8 تا 15 درصد از 25 ماه گران میشود ...
              .
              میگویند بلیط را بایستی عرضه و تقاضا تعیین کند و وقتی بیش از 2 میلیون نفر همه باهم از کربلا میروند مشهد و بعد از مشهد میروند مکه و از آنجا میروند قم و بعد جمکران و بعد مجددا نوبت اولی میشود که بروند اربعین و همینطور میچرخند و میچرخند و میخواهند پول خرج کنند مشخص است قیمت بلیطش سر به فلک میگذارد ...
              بعد ملت فهمیده ایران وامصیبتا و وامسلمانا سر داده ند که برای 150 هزار تومن بخیه از چانه دختر بچه ایی کشیده شده!!! ...قربون احساس لطیف و شعور این ملت برم ;)
              هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

نظر

• گیلان
                عضو فعال
                • Jul 2011
                • 2178

:)
                پست ها زیر برای حدود یک هفته پیش است

در اصل توسط گیلان پست شده است View Post
                اولین پس لرزه آزادسازی قیمت بلیت هواپیما

تهران - مشهد 400 هزار تومان

در حالی که کمتر از 48 ساعت از آزاد سازی قیمت بلیط هواپیما میگذرد نرخ بلیط پرواز تهران - مشهد 400 هزار تومان شد.

به گزارش تسنیم,
                .
                .

در اصل توسط anahita پست شده است View Post
                لطفاً بدون اطلاع ، هر اراجیفی رو که بعضی از وب سایتهای میزنن کپی پیست نکنین .
                بلیط تهران مشهد ، قیمت متغییر بین 140 تا 180 تومان !!! میتونین به وبسایت های فروش بلیط مراجعه کنید!!! رفتن گشتن یه چارتر خیلی گرون با تشریفات VIP پیدا کردن میگن اولین پس لرزه !!!

مرگ بر زالوصفت ، مرگ برشایعه پراکن . جسارت نباشه منظورم از این شعار ، جناب گیلان نیست ، اون خبر گزاریه منفوره

در ایران اغلب اینطور است , ..
                ابتدا شایعه ش میپیچد و بعد به امری عادی تبدیل میشود ,
                ,

یک خاطره بامزه بگم از مرحوم پدرم که بی مناسبت به موضوع نیست !
                حدود 25 سال پیش پدرم میخواست در بالای منطقه جنت آباد فعلی یک زمین 1000 متری بخرد , من هم جوان بودم کله م بوی قرمه سبزی میداد, گفتم: به این قیمت نخر و قیمتها پائین میآید و متضرر میشویم !...ایشان گفت , تنها چیزی که در ایران پائین و پائینتر خواهد آمد شلوار مردم است (یا عرض معذرت)...که بعدها به عمق این جمله یک انسان به نسبت بی سواد پی بردم ,!

.
                .
                آخرین ویرایش توسط گیلان؛ 2015/12/09, 14:05.
                هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

نظر

• anahita
                  عضو فعال
                  • Jan 2013
                  • 769

:)
                  پست ها زیر برای حدود یک هفته پیش است
                  بحثی نیست ، حق با شماست!!
                  کسی که خواب است را میشود بیدار کرد اما کسی که خود را به خواب زده نمیشود بیدار کرد !!!

فقط یه لینک از یکی از فروشندگان اینترنی میزارم ؛ خودتون میتونین تشریف ببرید به وب سایت و استعلام قیمت و البته خرید بلیط انجام دهید .

*** هرچه در جستن آنی ، آنی ***

نظر

• گیلان
                    عضو فعال
                    • Jul 2011
                    • 2178

در اصل توسط anahita پست شده است View Post
                    بحثی نیست ، حق با شماست!!
                    کسی که خواب است را میشود بیدار کرد اما کسی که خود را به خواب زده نمیشود بیدار کرد !!!

فقط یه لینک از یکی از فروشندگان اینترنی میزارم ؛ خودتون میتونین تشریف ببرید به وب سایت و استعلام قیمت و البته خرید بلیط انجام دهید .

http://www.alibaba.ir/
                    شما همان فراز ابرها و آسمانی باش ,فلامینگو و اضمحلال غرب تماشا کن ;)...ملت ایران زمینی اند , عادت دارند به این زمین خوردنها و بلند شدنها ...همه چیز را برایشان جا میاندازند ;)

نظر

• anahita
                      عضو فعال
                      • Jan 2013
                      • 769

شما همان فراز ابرها و آسمانی باش ,فلامینگو و اضمحلال غرب تماشا کن ;)...ملت ایران زمینی اند , عادت دارند به این زمین خوردنها و بلند شدنها ...همه چیز را برایشان جا میاندازند ;)
                      دوست گرامی ، من به شما لینک دادم تا بری همگان اثبات بشه که خبر بلیط تهران مشهد با قیمتهایی که شما دادید کذب محض هستند . به همین سادگی !!
                      تمسخر شما نشان از ضعف شما دارد . دیگه جوابتون رو نمیدم چون ثابت کردین وقتی کسی با دلیل و مدرک با شما صحبت کنه منطق در شما از بین میرود !!!
                      آخرین ویرایش توسط anahita؛ 2015/12/09, 14:54.
                      *** هرچه در جستن آنی ، آنی ***

نظر

• خوشبخت
                        عضو فعال
                        • Jul 2012
                        • 5464

اظهارات مشاورآخوندی درباره میزان بدهی دولت قبل

مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: بالغ بر 600 هزار میلیارد تومان از دولت قبل بدهی باقی مانده که تمامی بخش های اقتصادی کشور را دچار مشکل کرده است.
                        حسین عبده تبریزی چهارشنبه در نشست بررسی مشکلات برنامه ریزی توسعه اقتصادی در محل دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: اختلاس در دولت نهم و دهم بسیار رشد و صدمه زیادی به اقتصاد کشور وارد کرد؛ اختلاس بهره وری را از بین می برد.
                        به گزارش ایرنا وی گفت: افرادی که ثروت بادآورده از طریق اختلاس به دست می آورند قدرت نگه داشت و سرمایه گذاری پولی را که در دست دارند ندارند.
                        مدیرکل اسبق بورس کشور ادامه افزود: دولت یازدهم زمانی قدرت را در دست گرفت که با تورم و رکود بالایی روبه رو بود.
                        وی اظهارکرد: تورم در سال های 90 تا 92 بسیار افزایش یافت و تا 40 درصد رسید که این میزان تورم برای اقتصاد مزمن است.
                        وی بیان کرد: برای خروج از رکود باید ریشه های رخداد رکود را شناسایی کرد؛ رکود از بخش نفت در کشور آغاز شد و با کاهش قیمت نفت در دوسال اخیر این رکود ادامه یافت.
                        وی افزود: به طور دائم بودجه خانوار کوچک و درآمد سرانه در کشور کاهش یافته است؛ قدرت خرید کاهش یافته و بر خلاف بسیاری از کشورها میزان مصرف در ایران از تولید بسیار پایین تر است.
                        مشاور وزیر مسکن و شهرسازی گفت: برای خروج از رکود باید به جامعه پول تزریق شود اما دولت و بانک ها قدرت انجام این کار را ندارند.
                        عبده تبریزی در ادامه با اشاره به اینکه تعداد زیادی از دانشجویان، بخشی از لشکر بیکاران کشور را تشکیل می دهند، گفت: دانشجویان با توجه به شرایط نابسامان اشتغال فعلی، پس از فارغ التحصیل شدن به دلیل نبود کار به ادامه تحصیل ادامه می دهند.
                        وی با اشاره به اینکه وضعیت اشتغال در کشور کاملا نامناسب است بیان کرد: نرخ اشتغال در کشور 13 درصد عنوان شده اما باید در کنار این آمار به نیروی فعال مشغول به کار نگاه کرد.
                        وی افزود: جمعیت فعال مشغول به کار در کشور زیر 40 درصد هستند؛ در دولت قبل تعداد فعالان مشغول به کار اضافه نشدند و بیشتر جذب نیروهایی که اتفاق افتاد جایگزین افراد بازنشسته شدند.

زندگی بدون تحریم سلام....

نظر

• Senator1989
                          عضو فعال
                          • Feb 2015
                          • 2577

پرواز-تهران-ــ-مشهد-ــ-تهران-یک‌میلیون-شد

نظر

• negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35710

مستخدمین حسینی:
                            سخنان زنگنه به کاهش قیمت نفت می‌‌انجامد

معاون وزیر اسبق اقتصاد افزود: برای تعیین قیمت نفت در بودجه ۹۵ اجماع آرا وجود ندارد / با توجه به نزدیکی انتخابات مجلس تاخیر در ارائه بودجه نگران کننده است/ تولید و صادرات بیشتر نفت به کاهش قیمت نفت منجر می‌شود

به گزارش «نسیم» آرمان نوشت: همزمان با عدم توافق کشورهای عضو اوپک مبنی بر کاهش سقف تولید نفت در ادامه سقوط آزاد قیمت طلای سیاه، بهای هر بشکه نفت خام ایران به کمتر از ۴۰ دلار کاهش یافت. پیشی گرفتن عرضه از تقاضا یکی از مهم‌ترین دلایل سقوط آزاد قیمت نفت در بازار جهانی است و در شرایط فعلی حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه ظرفیت مازاد در بازارهای جهانی نفت وجود دارد. حال در این شرایط وزیر نفت دائم در سخنان خود به افزایش میزان صادرات نفت ایران در پساتحریم تاکید دارد، اما باید اشاره داشت که عرضه بیشتر نفت در بازار صرفا به کاهش بیش از پیش قیمت این محصول می‌انجامد، چنانکه عدم توافق اوپکی‌ها مبنی بر کاهش سقف تولید نفت این سازمان به کمتر از ۳۰ میلیون بشکه در روز، منجر به کاهش بیشتر بهای طلای در این چند روز شد.

هم‌اکنون کشورهایی همچون عربستان سعودی، روسیه و عراق بیشترین نفت مازاد را به بازار عرضه می‌کنند. افزایش عرضه نفت مازاد منجر به سقوط قیمت اکثر شاخص‌‌های معتبر نفت جهان به بشکه‌ای کمتر از ۴۰ دلار شده است. در این چند روزه قیمت نفت صادراتی ایران تا 36 دلار هم سقوط داشته است. حیدر مستخدمین حسینی، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با «آرمان» در این زمینه می‌گوید: «برنامه‌ای که اجرای آن ضروری به نظر می‌رسد، تقویت پایه‌های اقتصادی بدون نفت و استفاده از توانمندی‌ها برای افزایش درآمد‌های داخلی است که دولت می‌تواند با بهبود قوانین مالی و برقراری انضباط پولی این مشکل را رفع سازد. در صورت بهبود فضای کسب و کار و اقتصاد مبتنی بر بخش خصوصی می‌توان به خارج شدن اقتصاد از حالت تک محصولی امیدوار بود.»

اقتصاد کشور ما تک‌محصولی بوده و وابستگی شدیدی به نفت داشته است. حال در شرایطی که قیمت نفت روز به روز با افت بیشتری همراه است، اقتصاد کشورمان به کدام سمت حرکت می‌کند؟

بر اساس بودجه‌ای که در سال 94 اجرا شد، دولت بیان کرد که 70 درصد هزینه‌ها از محل درآمد‌های غیر نفتی حاصل می‌شود. از ابتدا در اجرای این سیاست شک و شبهه فراوان وجود داشت، اما این امر نشانگر اراده دولت مبنی بر کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی تا حد 30 درصد هزینه‌های کشور بود. اما در واقعیت امر، ما احساس می‌کنیم بحثی که دولت درباره بودجه 94 مطرح کرد، به این شکل نبود که فقط 30 درصد وابستگی بودجه به نفت باشد. اگر این اتفاق می‌افتاد، کسری بودجه 50 هزار میلیارد تومانی شکل نمی‌گرفت.

بنابراین تا زمانی که بودجه و اقتصاد ما به نفت وابسته باشد، چنین مشکلاتی پیش می‌آید. به جرات می‌توان گفت که درآمد‌های مالیاتی نیز برگرفته از منابع نفتی هستند. این طور نیست که در یک سال وابستگی بودجه به نفت کاهش پیدا کند، لذا برنامه‌ای که اجرای آن ضروری به نظر می‌رسد، تقویت پایه‌های اقتصادی بدون نفت و استفاده از توانمندی‌ها برای افزایش درآمد‌های داخلی است تا بودجه کشور با کسری مواجه نشود. به عنوان مثال بحث درآمد‌های نفتی ما با ترکیه به لحاظ تجدید درآمد به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست، اما ترکیه کشور خود را با حدود 35 درصد از درآمد‌های ما مدیریت می‌کند، یعنی قیمت تمام شده اداره کشور برای ما بسیار بالا و سه برابر ترکیه است. بنابراین در این جا باید فعالیت‌های اقتصادی را به مردم و بخش خصوصی محول کرد. در ایران، مسئولان علاقه مندند که اقتصاد کشور، دولت محور باشد. بنابراین تاثیر نفت بر بودجه سالانه کشور بیش از حد متعارف است.

برنامه دیگری که دولت و مجلس می‌توانند به آن توجه داشته باشند، بهبود فضای کسب و کار و از بین بردن محدودیت‌های مربوط به آن است. در این صورت است که مردم به انجام فعالیت‌های اقتصادی ترغیب می‌شوند. در صورت بهبود فضای کسب و کار و اقتصاد مبتنی بر بخش خصوصی می‌توان به خارج شدن اقتصاد از حالت تک محصولی امیدوار بود. به هر حال تا زمانی که کشور به درآمد‌های حاصل از نفت وابسته است، ما نمی‌توانیم روی اداره صحیح اقتصاد کشور برنامه ریزی انجام دهیم. این فرصتی است که مسئولان برنامه ریزی کشور باید به آن عنایت داشته باشند و فضا را برای کارگشایی بخش واقعی اقتصاد یعنی بخش خصوصی هموار کنند. در این صورت بخشی از تنگنا‌هایی که بر اثر کاهش قیمت نفت به وجود آمده است، جبران می‌شود. کاهش قیمت نفت قابل پیش بینی بود و شرایطی که کشور و بازار جهانی نفت در سالیان گذشته آن را تجربه می‌کرد، نتیجه فشار اعضای اوپک بر کشور‌های غربی بود. اما امروزه دیگر غرب نیاز خود به نفت را از راه‌های دیگر برطرف می‌کند و جایگزین‌هایی برای نفت ترتیب داده است که دیگر اقتصادشان به نفت وابسته نیست. منتها در این مدت کشور‌های اوپک از وقوع این امر غافل بودند. با این حال و بنا به شرایط پسابرجام ایران می‌تواند اقتصاد خود را مبتنی بر پایه‌های غیرنفتی بازسازی کند.

آقای زنگنه بار‌ها در سخنان خود به افزایش میزان صادرات نفت ایران در پساتحریم اشاره داشته است. آیا با نتایج اوپک و شرایط کنونی بازار نفت، این امر شدنی است؟

شدنی است، اما باعث می‌شود که قیمت نفت کاهش پیدا کند. به نظر من جلسه اخیر اوپک به نفع ایران خاتمه نیافت. ایران با یک پیشنهاد مشخص برای کاهش سقف تولید اوپک در این اجلاس شرکت کرده بود، اما این‌که اوپک همان سطح گذشته را حفظ کرد، به معنای شکست پیشنهاد ایران است. اما سخنان وزیر نفت بیشتر در زمینه توانمندی اقتصاد ایران در زمینه افزایش صادرات ایران بوده است. بنابراین در این شرایط تولید و صادرات بیشتر نفت به کاهش هر چه بیشتر قیمت نفت منجر می‌شود که این امر به نفع اقتصاد ایران نیست.

در حالی که سال‌های گذشته دولت یازدهم در موعد مقرر لایحه بودجه را تقدیم مجلس می‌کرد، امسال برای نخستین بار در این امر تاخیر به وجو دآمده است. دلیل این امر چیست و آیا این اتفاق نگران‌کننده نیست؟

به نظر می‌رسد در تنظیم بودجه برای تعیین قیمت نفت در سال 95 اجماع آرا وجود ندارد. همچنین دولت منتظر به نتیجه رسیدن برجام و اتفاقات ناشی از آن بود تا بتواند بر اساس آن بودجه را نهایی کند. اما در کنار عواملی که ذکر شد باید گفت به دلایلی از جمله نزدیکی انتخابات مجلس این تاخیر تا حدودی نگران‌کننده است. حال نکته کلیدی در این است که دولت قصد دارد با دیدی واقع گرایانه لایحه بودجه را تقدیم مجلس کند. نقطه نظر دیگری که در این زمینه وجود دارد، این است که دولت با توجه به بازار نفت منتظر نتایج اوپک بود که متاسفانه هیچ نتیجه مثبتی برای ایران نداشت، چرا که دولت تصمیم داشت قیمت نفت برای بودجه سال آتی را بالاتر از 40 دلار تعیین کند که به نظر می‌رسد این امر محقق نشود.

کاهش قیمت نفت را باید یک توفیق اجباری دانست یا ممکن است اقتصاد ما را با مشکل روبه‌رو کند؟

من جزو آن گروهی بودم که اعتقاد داشتم که حتی در شرایطی که قیمت نفت بالا بود ما باید بودجه را بر اساس منابع غیرنفتی تنظیم کنیم. در زمان تحریم‌ها دولت باید با اتکا به انضباط مالی در جهت توانمندی‌های کشور و بهره برداری از آن، تنظیم بودجه را در نظر گیرد. کشور ما در طول دهه‌های گذشته هر گاه که با افزایش قیمت نفت مواجه بوده، بودجه را انبساطی تنظیم کرده و شاهد اسراف منابع کشور بودیم و هر گاه که قمیت نفت کاهش داشته، هیچ جایگزین مناسبی برای آن پیدا نکرده‌ایم. در حال حاضر نیز درآمد‌های مالیاتی سهم بسزایی در تامین منابع بودجه سال 95 دارند که بعید به نظر می‌رسد کشور ما به یک‌باره بتواند وابستگی خود به نفت را کاهش دهد و با کسری بودجه مواجه نشود.

نظر

• خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

اعترافات مشاور احمدی نژاد:

«نان وامید» روحانی بهتر از «نان و پنیر» احمدی نژاد است

[بزرگنمايي قلم] [کوچکنمايي قلم] [بازگشت]

- روحانی بهترین کاندید انتخابات 92 بود
                              - رفتار احمدی نژاد نقطه مقابل عدالت بود
                              - دوران اصلاحات باعث پیشرفت هسته‌ای شد
                              آفتاب یزد – گروه سیاسی: اعتراف! دقیق ترین واژه‌ای است که می‌توان برای اظهارات مهدی کلهر مشاور احمدی نژاد به کار برد. کار به جایی رسیده است که دیگر نزدیکان قسم خورده احمدی‌نژاد علیه وی سخن به میان می‌آورند هرچند از کارنامه اش دفاع می‌کنند. بخشی از گفتگوی خواندنی باشگاه خبرنگاران با روحانی در ادامه می‌آید:
                              به نظر شما مهمترین خطای استراتژیک احمدی‌نژاد چه بود؟
                              اگر بخواهم عیب احمدی‌نژاد را در برابر هزاران حسنی که داشت بگویم، این است که با کنارگذاشتن او، همه چیز از بین می‌رفت. بگذارید موارد افتراقم با آقای احمدی‌نژاد را اینگونه بیان کنم که او خودش یک ظرفیت عجیب و غریبی بود و قطعا دوره 8 ساله او با تمام خطاهایی که وجود داشته در تاریخ خواهد درخشید. من همیشه در میان مردم هستم و می‌بینم که مردم، احمدی‌نژاد و عملکردهایش را دوست دارند. اما او باید احمدی‌نژادی‌های بعدی را شناسایی و تربیت می‌کرد که بیشتر آن‌ها را از خود دور ساخت.
                              البته برخی اشتباهات دولت احمدی‎نژاد هم قابل انکار نیست، مثلا یکی از موارد اختلاف من با وی رفتارهایش در سفرهای استانی بود. رفتار او در سفرهای استانی طوری بود که مطالبات مردم را افزایش می‌داد و من این مسئله را بارها به او متذکر شدم. گفتم شما با پول دادن به مردم کرامت آنها را متزلزل می‎کنید و اگر این رفتار شما برای مردم عادت شود، دیگر آنها بازوی شما نخواهند بود. شما باید طرح‎های مردم را بگیرید و پروژه‎های زیرساختی آنان را به ثمر برسانید نه اینکه دست آنها را به سمت خود دراز کنید.
                              شعار احمدی‌نژاد دولت عدالت گستر بود، ولی آن کاری که در سفرهای استانی صورت می‌گرفت جود بود. جود هرگز برای حاکم صفت پسندیده‌ای نیست. مگر اینکه از جیب خودش باشد نه بیت‌المال! احمدی‎نژاد فردی بسیار باهوش است و متوجه شد که با اینکار پارادوکس در شعار عدالت محور دولت به‌وجود آورده و رفتارش نقطه مقابل عدالت شده است. لذا هرگز نباید بین شعار و عمل پارادوکس به‌وجود آید. چرا که نتیجه‌اش بحران می‌شود. به‌همین‌جهت در دور دوم سفرها از مردم تقاضای طرح و پیشنهاد کرد که دیر شده بود.
                              ارزیابی شما از عملکرد دکتر روحانی چیست؟
                              به نظر من تیم رسانه‌ای و تبلیغاتی دولت فوق‌العاده است. من به دکتر آشنا تبریک می‌گویم زیرا کارهایشان شاهکار و قابل ستایش است. این دولت در زمینه روانشناسی اجتماعی ثابت کرد که نان و امید بسیار لذیذتر از نان و پنیر است این کار فوق العاده است. آنها نشان دادند که امید به وام خیلی لذت بخش‌تر از اعطای خود وام به مردم است. چرا که اگر خود وام را به مردم بدهید آنها گرفتار می‌شوند که بقیه پولش را از کجا بیاورند تا مثلا خانه بخرند، اما امید به وام بهتر است و در این
                              دو سال خیلی خوب جواب داده است.
                              نظرتان راجع به مذاکراتی که در دولت یازدهم صورت گرفت، چیست؟
                              شما می‌دانید که همه دولت‎ها اعم از دولت احمدی‌نژاد و هاشمی رفسنجانی و دولت یازدهم همگی در مذاکره با قدرت‌های جهانی اتفاق نظر داشتند و همگی خواهان حل مسئله هسته‌ای بودند. اما دولت دهم به دلیل اینکه تنها سه ماه از عمرش باقی مانده بود، ترجیح داد که وارد مذاکرات نشود. آقای روحانی هم به دلیل سابقه مذاکره بهترین گزینه در میان کاندیداهای سال 92 بود.
                              در دوره اصلاحات ما یک گام به عقب داشتیم که فرصت دو گام به جلو دوره‌ احمدی نژاد را فراهم کرد. همان یک گام به عقب دوران اصلاحات باعث شد تا غربی‌ها بی‌آبرو شده و پلمب‌ها شکسته شود. در هر صورت بعد از شکسته شدن پلمب‎ها مذاکره لازم بود و بهترین گزینه که مورد وثوق همین تیم مذاکره کننده بود. شما اگر به خود مذاکره نسبت به تمام مذاکراتی که در طول تاریخ داشتیم نگاه کنید واقعا دشوارترین بود گرچه آن توفیق خلع ید از شرکت نفت انگلیس را ندارد، ولی این کار آنقدر بزرگ است من به عنوان یک ایرانی تشکر می‌کنم.
                              در دوره احمدی نژاد هیچ وقت به موهایتان گیر ندادند؟
                              شخص احمدی نژاد خیر چون رابطه‌ همفکری و هم‌نظری من با ایشان جبری نبود، شبی هم که قرار بود برای مناظره با مرعشی به تلویزیون بروم با احمدی نژاد تماس گرفتم و به او گفتم آرایشگاه نزدیک خانه ما تا ساعت 9:30 شب باز است و چون قرار است من به عنوان نماینده شما در این برنامه شرکت کنم و قصدم هم فقط همفکری و همراهی است، اگر فکر می‌کنید موهای من می‌تواند ضربه‌ای به جایگاه شما بزند، بروم کوتاه کنم که گفت خیر، برای چی؟ گفتم من آدم رهایی هستم و سالهاست که پست و سیاست را کنار گذاشته‌‌ام و در گوشه‌ای از تاریخ و صدا و سیما به تحقیق مشغولم و هویتی هم که دارم کاملا با سیاست فاصله دارد، دوباره گفت خیر و من با همان موهای بلندم به استودیو رفتم. زمانی هم که سر میز نشسته بودم نامه‌ای را به دستم دادند چون به موهایتان کش بسته‌اید دوربین نمی‌تواند از پشت سر فیلمبرداری کند به همین‌خاطر کش را برداشتم و موهایم وز کرد گفتم به همین دلیل است که موهایم را می‌بندم.
                              در طول دولت نهم و اواسط دولت دهم هم که در نهاد حضور داشتم نمی‌خواهم بگویم اطرافیان کاری به موهایم نداشتند چون کسی را ندیدم که با من بی‌مسئله باشد ولی جرات نمی‌کردند بگویند موهایت را کوتاه کن ولی من می‌فهمیدم که خوششان نمی‌آید. در اوایل گروهی که بعدها غائله خاتون را راه انداخت بعد از پیروزی احمدی‌نژاد در 1384 اینجا و آنجا می‌گفت چرا کلهر موهایش را کوتاه نمی‌کند؟ که من هم برایشان پیغام فرستادم " اگر این موها برای من آب نشد برای شما که نان شد!"

زندگی بدون تحریم سلام....

نظر

• negarminavi
                                عضو فعال
                                • May 2013
                                • 35710

اقتصاددان اصلاح طلب:
                                اغلب سیاستهای اقتصادی دولت یازدهم در جهت ظاهرسازی بوده است

دولت به جای کارایی به دنبال منابع است

تراز: «سياست‌ تنگ‌ نظرانه» و «كوتاه‌ مدت» آن چيزي است كه محمد قلي يوسفي براي بيان اهداف دولت در برنامه‌هايي ازقبيل بودجه و برنامه‌ ششم استفاده مي‌كند.

به گزارش تراز ،محمدقلي يوسفي اقتصاددان اصلاح طلب با بيان اينكه نمي‌توان درمورد جزييات بودجه‌يي كه حتي لايحه آن نيز هنوز به مجلس نرفته است، به‌روشني صحبت كرد و فقط مي‌توان از بايدها و نبايدها حرف زد، مي‌گويد: «در حال ‌حاضر ساختار اقتصادي و عوامل تورم‌زا همچنان دست ‌نخورده باقي مانده‌اند و حتي كوچك‌ترين سنگي را به ‌حركت در نياورده است و اكثريت قريب به ‌اتفاق سياست‌هاي اقتصادي در جهت ظاهرسازي بوده است و نه اصلاح ساختاري. در چنين شرايطي دولت در بودجه‌نويسي با مشكلات زيادي روبه‌روست. از يك طرف قيمت نفت كاهش پيدا كرده و از منابع درآمدي دولت به‌شدت كاسته است و از طرف ديگر نياز دولت به هزينه‌ها بسيار بالاست و همواره به‌جاي افزايش كارايي به‌دنبال منابع درآمدي بوده است.»

«سياست‌تنگ‌نظرانه» و «كوتاه‌مدت» آن چيزي است كه محمدقلي يوسفي براي بيان اهداف دولت در برنامه‌هايي ازقبيل بودجه و برنامه‌ ششم استفاده مي‌كند. او معتقد است: «وضعيت فعلي شرايط جديدي نيست و تا بوده اقتصاد ايران چنين بوده است اما شايد انتظارها از دولت يازدهم، اتخاذ رويكردي متفاوت از سنت پيشين بوده است. باوجود اين در شرايط فعلي هم گويا ما هيچ هدف ‌بلندمدتي نداريم و سياست‌هاي مقطعي و كوتاه‌مدت را دواي همه دردها مي‌دانيم. بودجه سال۹۵ درحالي درحال تدوين است كه قيمت و ميزان صادرات نفت با كاهش جدي مواجه است اما درمقابل هزينه‌هاي دولت همچنان بالاست.»

يوسفي در توضيح راهكارهاي موجود براي جبران كسري بودجه اظهار مي‌كند: «دولت براي جبران كسري بودجه خود چند گزينه پيش‌رو دارد. استقراض دردسترس‌ترين گزينه است كه هميشه هم دولت‌ها از آن استفاده كرده‌اند. اما واقعيتي كه وجود دارد استقراض از منابع داخلي يا خارجي يا افزايش قيمت ارز هيچ‌كدام به نفع بخش توليد نيست و هر كدام آنها به تعميق ركود منجر مي‌شوند كه مجددا دولت را در دام چالش‌هايي قرار مي‌دهد.»
                                اما محمدقلي يوسفي چندان به تغيير شرايط حاضر خوش‌بين نيست و معتقد است انتخاب بين بد و بدتر ديگر تبديل به سرنوشت ايرانيان شده است. حالا هم دولت در بودجه۹۵ براي جبران هزينه‌هاي خود يا بايد به استقراض و افزايش قيمت ارز پناه ببرد يا شرايط سخت اقتصادي را بپذيرد. او همچنين ارائه همزمان برنامه ششم و بودجه را براي اقتصاد كشور مضر مي‌داند و مي‌گويد: در حال‌حاضر به‌دليل عدم رفع كامل تحريم‌ها وضعيت اقتصادي كشور در يك نوع بلاتكليفي به‌سر مي‌برد و چرا بايد يك برنامه توسعه ۵ساله در شرايط اورژانسي تدوين شود درحالي كه مي‌تواند تنظيم و ارائه آن را به روزهاي بعد از لغو تحريم‌ها موكول كرد كه وضعيت درآمدي دولت هم مشخص‌تر است و هم برپايه آن مي‌تواند براي بخش‌هاي مختلف اقتصادي كشور برنامه‌ريزي كند.»

نظر

در حال کار...
                                X