ايران خودرو ( خودرو )

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • anji-47
    عضو فعال
    • Nov 2012
    • 455

    #1486
    پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

    ایران با تولید ۸۵۰ هزار خودرو در رده ۱۶ جهانی قرار گرفت
    روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۹۸ بازدید: 1021 بار کد خبر: DEN-775520
    فارس - یک سایت خودرویی اعلام کرد: ایران با تولید ۸۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۲۰۱۲ در رده شانزدهمین کشور خودروساز جهان قرار گرفت.
    سایت استاتیستا گزارش داد که ایران با تولید 850 هزار خودرو در سال 2012 در رده شانزدهمین کشور از نظر تعداد تولید خودرو در جهان قرار گرفت. چین نيز بزرگ‌ترین تولیدکننده خودرو در سال 2012 در جهان است.
    با اعمال تحریم‌های جهانی علیه ایران و قطع همکاری خودروسازان خارجی و عدم امکان تهیه مواد اولیه و قطعات مورد نیاز برای تولید خودرو در کشور، تولید خودرو در ایران که زمانی در حدود 2/1 میلیون دستگاه در سال بود، در سال 2012 با کاهشی 40 درصدی به 850 هزار دستگاه رسید.
    این آمار ایران را در تعداد تولید خودرو پایین‌تر از کشورهایی مانند اسپانیا، تایلند و اسلواکی قرار داده است.
    دو شرکت خودرو‌سازی سایپا و ایران خودرو بزرگ‌ترین خودروسازان داخلی در این کشور محسوب می‌شوند.
    3 کشور چین، ژاپن و آلمان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خودرو در جهان محسوب می‌شوند. تولید خودرو در چین در سال 2012 در حدود 52/15 میلیون دستگاه بوده است و شرکت سهامی خودرو‌سازی شانگهای این کشور بزرگ‌ترین شرکت خودرو‌سازی در چین محسوب می‌شود.
    تولید خودرو این شرکت در سال 2012 در حدود 25/1 میلیون دستگاه اعلام شده است.
    پس از چین، ژاپن در رده دومین کشور تولیدکننده خودرو در جهان از نظر تعداد قرار می‌گیرد.
    این کشور با داشتن بسیاری از برترین شرکت‌های خودرو‌سازی جهان مانند تویوتا، نیسان، هوندا، میتسوبیشی، سوبارو، سوزوکی، دایهاتسو، داتسون، ایسوزو، و مزدا بسیار در کانون توجه علاقه‌مندان خودرو در جهان قرار دارد.
    دو محصول کمری و راو 4 شرکت تویوتا از جمله پرفروش‌ترین خودرو‌های سبک جهان محسوب می‌شوند.
    کشور آلمان با تولید 55/8 میلیون دستگاه خودرو سبک در سال 2012، سومین کشور از نظر تعداد تولید خودرو در جهان محسوب می‌شود.
    این کشور با بهره‌گیری از شرکت‌های خودرو‌سازی بزرگی مانند بی‌ام‌و، بنز، آئودی، پورشه، فولکس واگن یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در زمینه تولید خودرو در جهان به حساب می‌آید.
    در حال حاضر برخی خودروهای تولیدی در شرکت‌های پورشه، بنز، و بی ام و آلمان از نظر قیمت فروش یکی از گران‌ترین خودرو‌ها در رده خود در جهان هستند و در سطح بین‌الملل مشتریان فراوانی دارند. شرکت فولکس واگن آلمان با تولید 57/8 میلیون دستگاه خودرو در سال 2012 بزرگ‌ترین شرکت خودرو‌سازی در جهان نام گرفت.
    کشورهای کره‌جنوبی، ایالات‌متحده، هند، برزیل و روسیه به ترتیب با تولید 17/4، 11/4، 29/3، 62/2 و 97/1 میلیون دستگاه خودرو سبک در سال 2012 در رده‌های بعدی بزرگ‌ترین کشورهای تولید خودرو در جهان قرار گرفتند.

    نظر

    • anji-47
      عضو فعال
      • Nov 2012
      • 455

      #1487
      پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

      جهان خودرو در سال 2013
      روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۹۸ بازدید: 1367 بار کد خبر: DEN-775514
      گروه خودرو- 4 سال پس از شروع بحران اقتصادی در آمریکا، خودروسازان این کشور با تمام قوا مشغول تولید هستند و 3 خودروساز بزرگ دیترویت (جنرال موتورز، فورد و کرایسلر) شاهد رشد 2 رقمی فروش خودروهایشان در سال 2013 بوده‌اند.
      امروز فروش خودرو در آمریکا 80 درصد بیش از سال 2009 و در آستانه رسیدن به حدنصاب 16 میلیون خودرو است؛ یعنی میزان فروش در سال 2007. خودروسازان آمریکایی نه تنها برنامه‌های کاهش هزینه‌ها را رفته رفته متوقف کرده‌اند، بلکه خبر از احیای خطوط تولید و احداث کارخانه‌های تازه داده‌اند و بسیاری از کارگرانی را که در سال‌های 2009 و 2010 از کار اخراح کرده‌اند، دوباره به سر کار برگردانده و همچنین هزاران شغل تازه ایجاد کرده‌اند. در حال حاضر 9 کارخانه از 17 کارخانه جنرال موتورز در آمریکا سه شیفت در شبانه‌روز فعال هستند. بزرگ‌ترین خودروساز آمریکا هرگز تا این حد فعال نبوده است. فروش آخرین سهم‌های دولت فدرال آمریکا از جنرال‌موتورز و انتصاب ماری بارا، اولین زن در تاریخ خودروساز آمریکایی به سمت مدیرعامل از دیگر تحولات مرتبط با صنعت خودرو در آمریکا در سال 2013 بوده‌اند.
      علاوه‌بر آمریکایی‌ها، بازار خودروهای ژاپنی هم در دو سال اخیر بار دیگر در این کشور شکوفا شده و فروش تویوتا و هوندا رشد چشمگیری داشته است، اگرچه نیسان کمی از قافله این دو عقب مانده است. فروش 3 خودروساز لوکس آلمانی، مرسدس بنز، بی‌ام‌و و فولکس واگن اگرچه رشدی آهسته داشته، به نظر می‌رسد در سال آینده سرعت بیشتری بگیرد.
      صنعت خودرو اروپا، اما در مسیری معکوس گام برمی‌دارد و سال 2013 ششمین سال متوالی است که تقاضا و فروش خودرو روندی نزولی دارد. اقتصاد ضعیف، قیمت‌های بالای سوخت و کاهش اعتمادبه‌نفس مصرف‌کنندگان بر تمامی بازارهای شاخص این منطقه سایه انداخته است. این معضلات به ضررهای مالی سنگین خودروسازان فعال در اروپا، تولید مازاد بر تقاضا و در نتیجه برنامه‌های محدودکننده برای کاهش هزینه‌ها از سوی آن‌ها منجر شده است. درحالی‌که در آمریکا اقتصاد در مسیر بهبود است، جمعیت جوان خریدار خودرو رو به فزونی است و عرضه و تقاضا در آن بسیار متعادل‌تر از اروپاست.
      فروش در بازار اروپا (شامل کشورهای عضو اتحادیه اروپا به اضافه نروژ و سوئیس) امسال به حدود 12 میلیون و 200 هزار دستگاه خواهد رسید که 4 میلیون دستگاه کمتر از سال 2007، یعنی درست پیش از شروع بحران اقتصادی در اروپا است. بر اساس پیش‌بینی‌ها این وضعیت فعلا قرار نیست چندان تغییر کند و مثلا موسسه تحقیقاتی IHS در حوزه خودرو پیش‌بینی کرده فروش خودرو در این منطقه تا سال 2020 نهایتا به 14 میلیون و 700 هزار دستگاه خواهد رسید. Moody’s Investor Services موسسه دیگری است که می‌گوید تا پایان امسال پژو- سیتروئن، فیات و بازوهای اروپایی جنرال‌موتورز و فورد در مجموع 5‌میلیارد یورو ضرر خواهند کرد.
      ضررهای سنگین فیات در اروپا را کسب و‌کار نسبتا پرفروش در برزیل و سود حاصل از سهم خودروساز ایتالیایی در کرایسلر آمریکا –که فروشش روندی صعودی دارد- تا حدی جبران کرده است. رنو به شدت بر شراکت خود با نیسان و تولید خودروهایی با هزینه پایین در رومانی متمرکز شده تا بتواند ضرر ناشی از افت تقاضا در بازار داخلی فرانسه و اروپا را تاب بیاورد. مرسدس بنز و بی‌ام‌و از فروش و سود خود در سراسر دنیا راضی به نظر می‌رسند، اما فروش فولکس واگن –به‌رغم آنکه بیشترین سهم از بازار اروپا را در اختیار دارد- امسال رشد چندانی نداشته و خودروساز آلمانی به برند لوکس آئودی تکیه کرده که فروش خودروهایش سرچشمه 60درصد سود فولکس واگن است.
      خودروسازان اروپایی برای مقابله با این دشواری‌ها در پی کاستن از هزینه‌ها از طریق تعطیل کردن کارخانه‌ها یا کاهش ظرفیت تولید هستند. اما قوانین سفت و سخت کارگری در این منطقه، به‌خصوص در کشورهایی چون فرانسه و بلژیک، به مانعی جدی بر سر راه عملی شدن این راه‌حل تبدیل شده است. کوچک‌ترین حرکت خودروسازان برای تعطیلی کارخانه‌ها یا حذف مشاغل با واکنش سریع اتحادیه‌های کارگری و خشم دولت‌ها مواجه شده است. با این حال خودروسازانی چون پژو-سیتروئن و رنو سرانجام موفق شدند حرفشان را به کرسی بنشانند. رنو اعلام کرده تا سال 2016، 17 درصد از نیروی کارش (معادل 7 هزار و 500 شغل) خواهد کاست. به طرزی متناقض، بازار خودروی اسپانیا شاید تنها نقطه روشن در اروپا باشد؛ ساخت خودرو بار دیگر رونق گرفته و کارگران و اتحادیه‌های کارگری در عمیق شدن بحران اقتصادی در این کشور کوتاه آمده‌اند و دستمزدها با هدف نجات صنعت خودرو پایین آمده‌اند. در این میان صنعت خودرو بریتانیا حکایت کاملا متفاوتی دارد و تقاضا برای خودروهای بریتانیایی در دنیا با سرعتی بالا رو به افزایش است و خودروسازان این کشور به حدنصاب تازه‌ای در تولید دست یافته‌اند.
      در دیگر نقاط دنیا هم نشانه‌های نوسان کمابیش آشکار است. در سال 2013 رشد اقتصادی کشورهایی نظیر چین، هند، روسیه و برزیل که با عنوان «بازارهای نوظهور» شناخته می‌شوند و در سال‌های اخیر به پناهگاهی برای خودروسازان بحران‌زده تبدیل شده‌اند، مطابق انتظار نبوده است. اگرچه تقریبا تمام خودروسازان خارجی فعال در این کشورها سرسختانه معتقدند این وضعیت دیري نخواهد پایید و ظرفیت فوق‌العاده این بازارها برای شکوفایی در آینده نزدیک سرمایه‌گذاری‌های گسترده در آنها را توجیه می‌کند. بر اساس آخرین پیش‌بینی‌ها تا چند سال آینده چین جای آمریکا را به عنوان بزرگ‌ترین بازار خودرو دنیا خواهد گرفت و روسیه جای آلمان را در بازار اروپا.
      بحران اقتصادی در سراسر دنیا و نیز قیمت بالای سوخت‌های فسیلی مصرف‌کنندگان و سازندگان خودرو را به سوی خودروهایی کوچک‌تر، کم‌مصرف‌تر و سبزتر سوق داده است. حالا خودروسازان بزرگ دنیا استراتژی‌ و سیاست‌ها و مدیریت بودجه خود را با سرمایه‌گذاری‌های بیشتر بر طراحی و ساخت خودروهای هیبریدي و الکتریکی تطبیق می‌دهند. از سوی دیگر ماجرای خودروهای بدون راننده هم در این سال‌ها و به‌خصوص در سال 2013 طرفداران بسیاری یافته و جدی‌تر از قبل در جدول برنامه‌های جنرال موتورز، فورد، فولکس واگن، تویوتا، هوندا، نیسان، مرسدس بنز و ... به چشم می‌خورد.
      و بالاخره آنکه این روزها صاحبان خودرو در گوشه و کنار دنيا دیرتر از همیشه خودروی تازه‌ را جایگزین خودروی قبلی خود می‌کنند که باز هم اوضاع نامساعد اقتصاد و بالا بودن هزینه‌های نگهداری از خودروهای تازه‌ساخت اصلی‌ترین عامل این عادت تازه برآورد شده است. برای مثال طی سال 2013 میانگین مدت نگهداری از یک خودرو در آمریکا به بیش از 63 ماه رسیده که در مقایسه با سال 2012 در حدود 5/4 ماه افزایش داشته است.

      نظر

      • anji-47
        عضو فعال
        • Nov 2012
        • 455

        #1488
        پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

        جريان اصلي بازار تا خرداد 83 عليرغم رشدهاي 5-4 برابري خودروييها و سيمانيها و افزايش 20 برابري صدرا حبابي نبود.

        جمعه، 6 دي 1392-1:16
        محمود الوندي


        .... نگاهي به سابقه تاريخي بياندازيم. ما سابقه نزول سالهاي 83 و سقوط سال 84 را در ذهن اكثر فعالان بازار داريم و به نظرم اين نكته خيلي مهمي است که در اكثر بحثهاي پيرامون شاخص سايه مي اندازد.

        واقعا چرا در سال 84 با سقوط مواجه شديم؟ آيا همانطور که همواره گفته شده است ما در سالهاي 82-83 با حباب مواجه بوديم؟

        من با اطمينان اعلام مي کنم که جريان اصلي بازار تا خرداد 83 عليرغم رشدهاي 5-4 برابري خودروييها و سيمانيها و افزايش 20 برابري صدرا حبابي نبود. يعني با فرض استمرار تلاش براي تحقق اهداف سند جشم انداز و برنامه چهارم توسعه، (اسناد بالادستي مصوب در آن زمان) و ادامه سياستهاي مورد اجماع در آن زمان، پي بر ايي خيلي از اين سهمها در سال 85 يا 86 به زير 4 مي رسيد و همزمان با رسيدن تورم به مرز 10 درصد ، از همان سالهاي 85 و 86 سود بدون ريسک هم به محدوده 12 درصد مي رسيد و پي بر ايي متوسط بازار مي توانست تا 8.5 هم بالا برود.


        يعني اگر با سه رويداد مجلس هفتم و مصوبات اول آن ( تثبيت قيمتها، حذف تركسل و حذف تاو) ، موضوع هسته اي ( ايجاد چشم انداز پايان سرمايه گذاري خارجي و احتمال تحريمها يا جنگ )و دولت نهم با شيوه مديريتي ضد توسعه اي، همه آن رشته ها پنبه نمي شد، بازار بورس حبابي نمي شد و شاخص سقوط نمي کرد.

        به ياد آوريم که آنچه باعث سقوط سيمانيها شد، کنار گذاشته شدن طرح جامع سيمان در زمستان 84 بود و آنچه باعث سقوط صدرا و غدير و زير مجموعه آن شد، حذف اعتبارات توسعه پارس جنوبي و تبديل آن به وامهاي زودبازده بود. و باز به ياد آوريم که تعهدات سرمايه اي عقب افتاده غدير بودند که او را وادار مي کردند سهام خودش را در بازار حراج کند و براي نقد کردن انها، بازار را به سمت پي بر اييهاي زير 3 سوق دهد. اتفاقي که اگر سيستم بانكي در گير طرحهاي خلق الساعه و خانمان برانداز نبود، و اعتبارات توسعه پارس جنوبي حذف نشده بودند ، هرگز رخ نمي داد.

        به همين دليل اگر چه رسيدن پي برايي بازار به عدد 8.5 را هشدار دهنده مي دانم ولي خيلي نگران آنهم نيستم زيرا گمان مي کنم اگر جريان توسعه گرا بتواند برتري سياسي خودش را بر جريان انزواگراي ضد توسعه حفظ کند، سودسازي شركتها و بخصوص شركتهايي که از رشد دلار سود نمي بردند، بزودي باعث کاهش پي برايي از طريق افزايش سود شركتها خواهد شد. اگر در چشم اندازمان چنين افقي را ببينيم آنگاه شايد خيلي نگران نباشيم.
        تصور مي کنم اگر چند فاز پارس جنوبي تا پايان سال بعد به بهره برداري برسند، صادرات نفت کشور به بالاي 2 ميليون بشكه برسد و سرمايه گذاران خارجي در بخشهاي نفت و گاز و پتر.شيمي و بانک و بيمه و خودرو و خرده فروشي و از همه مهمتر توريسم در ظرف دو سال آينده وارد ايران شوند( که همه اينها منوط به تداوم برتري جناح توسعه گراست) اين بازار همچنان در ابتداي راه قرار دارد. توجه داشته باشيد که همانطور که بازار از اواسط سال 83 کوتاه بين تر شد ( چون اميدش به آينه را دائما از دست مي داد) حالا اميد به آينده مي تواند بازار را بلند مدتي تر کند. يعني حالا لازم نيست در همين گزارشهاي 9 ماهه تحولي در پي بر ايي بازار رخ دهد تا روند بازار حفظ شود. بازار مي تواند با اميد به آينده اي دورتر ممنتوم خود را حفظ کند.
        يكي از آشنايان در تمامي اين 15 سالي که من در بورس هستم، در بازار ملک و خودرو و طلا فعاليت کرده است و هميشه در مورد بورس به پوزخندي اكتفا مي کرد. او که از فرداي توافقنامه ژنو وارد يكي از صندوقهاي بورسي شده است، هفته پيش در پاسخ به بحثهاي هيجاني من در مورد افزايش نرخ گاز با خونسردي پاسخ مي داد که وقتي ملک مي خريدم تا دو سال بعد که ساخته مي شد به قيمت فروشش فكر نمي کردم. توي بورس هم دو سال صبر مي کنم تا کشور ساخته شود بعد در موردش فكر مي کنم.

        اجازه دهيد که من در اين باور فعلي بورسبازان ترديد کنم که سرمايه هاي تازه وارد شده به بورس سرمايه هاي احمقي هستند. شايد در نگاه دقيقتر، سرمايه هايي که 8 سال گذشته را در تجارت خارجي و ساخت و ساز و طلا مي چرخيده اند و حالا به بورس آمده اند، هوشمندتر از سرمايه هايي باشند که در اين 8 سال فعاليت در اين بازار کم بازده را انتخاب کرده بودند.

        نظر

        • einstein
          عضو فعال
          • Jun 2013
          • 360

          #1489
          پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

          ما نمی توانیم و نباید در مورد حبابی بودن یا نبودن کلیت بازار نظر دهیم.همیشه و در هر بازاری یکسری سهامی وجود دارند که بالای قیمت ذاتی خود معامله می شوند و اصطلاحاٌ حبابی هستند و یکسری سهم ها هم زیر قیمت ذاتی اشان خرید و فروش می شوند.در حال حاضر قطعاٌ تعداد زیادی سهم که روز به روز تعدا آنها در حال افزایش است، وجود دارد که حبابی هستند ولی این ربطی به کلیت بازار ندارد.سرمایه گذاری که با تحلیل خرید و فروش می کند نگران سهام حبابی نیست چون در فرایند تحلیل،خود بخود فیلتر می شوند.شما وقتی به لیست قیمتهای همان سالهای 83 و 84 نگاه کنید،سهمهای با رشد قیمتی می بینید.سخن آخر اینکه:
          با تحلیل بخرید و نگران هیچ چیز نباشید.

          نظر

          • کيانوش
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 6613

            #1490
            پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

            بدون شرح
            --------------------------------------------------------------------------------

            Kazem Naderali

            در محاسبه ناو برخی دوستان یا برخی سایتها و بولتنها میاند بصورت ابتدایی اخرین پورتفوی بورسی شرکت سرمایگذاری دانلود میکنند ارزش افزوده سبد بورسی+حقوق صاحبان سهام جمع میزنند و کاش ذخیره سرمایگذاریها را بهش اضافه میکنند میگند ناو فلان شرکت انقدر که کل محاسبات5دقیقه هم وقت نمیبره و این نوع محاسبه ناو ابتدایی و فاصله معنا داری با ارزش واقعی داراییهای اون شرکت داره مثال همین بولتن معیار که به این صورت ابتدایی ناو چند سهمو حساب کرده بود.

            الان همین خوارزمی نزدیک350میلیارد خارج بورسی سرمایگذاری کرده که حدود60-70میلیارد تومان سود ازین محل خواهد داشت حال اینکه در بخش مسکن نیز پروژه های زیادی شروع کرده که همین الان بخواد اون زمینها و پروژه ها را واگذار کنه دهها میلیارد سود کسب خواهد کرد ولی تا پروژه به انتها برسه و بفروشه چون سودی حاصل نمیشه ارزش افزوده ای براش لحاظ نمیکنند و میگویند با محاسبه پورتفوی بورسی مثلا ناو خوارزمی 470تومان است که باید گفت پس پورتفوی خارج بوسی چی؟ پس اون340میلیارد سرمایگذاری که این10-15سال کرده و دهها میلیارد بابتش دی پی اس میگیره ارزش افزوده ای نداره؟اونا را حساب کنیم این شرکت600-650ناوش میشه

            یا خبهمن شما بخواهید این شرکت ناوش حساب کنید اگه بر طبق ارزش افزوده سبد بورسی و غیر بورسی با حقوق صاحبان سهام فعلی حساب کنید ناوش میشه520ولی سوال اینجاست اون دها هکتار زمین و خط تولید و ساختمانها که دهها سال پیش با دلار7تومنی ساخته شده و الان با ارزش دفتری پایین محاسبه میشه نشان دهنده ناو واقعی سهم است؟

            یا ایران خودرو بخواهیم ناوش مثل همون روش مبتدی حساب کنیم باید بگوییم خودرو 274میلیارد حقوق صاحبان سهامش هست یعنی هر سهم 30تومن و300تومن هم ارزش افزوده سهام بورسی و غیر بورسی پس ناو خودرو یعنی330تومن؟؟؟
            خب این اشتباهه خودرو داراییهایی که با ارزش دفتری حساب شده الان همون زمینها و خطوط تولید حداقل7-8هزار میلیارد تومان بالاتر از اون ارزشگذاری هست که خود این میشه هر سهم 700-800تومن اختلاف یعنی خودرو هر سهم حدود 1000تومان دارایی خالص داره کافیه یکبار خبهمن و خودرو و سایپا و خپارس تجدید ارزیابی دارایی کنند تا ناو واقعی اینا مشخص بشه

            درباره خبهمن نیز همینطور این شرکت نزدیک4هزار میلیارد تومان فقط ارزش افزوده زمینها و املاک و خطوط تولیدش هست که دهها سال پیش با دلار ارزان خریداری شده و نزدیک 1500میلیارد نیز ارزش افزوده سبد بورسی و خارج بورسیش هست لذا 5500میلیارد یعنی هر سهم1100تومان حدودا دارایی دارد.

            همین خپارس را گروه بهمن به گروه سایپا پیشنهاد خرید سهمی800تومن داده بود که قبول نکردند و1200تومن قیمتگذاری کردند که معامله نشد در حالیکه الان یکی بخواد ناو خپارس حساب کنه ممکن بگه حقوق صاحبان سهامش انقدر ارزش افزوده سرمایگذاریهاش بهمان قدر پس ناوش400تومن!!! در حالیکه اینجوری نیست این شرکت 60الی55سنت برای شرکت رنو قیمتگذاری شده بود.

            یا شرکتهای ساختمانی الان یکی ناو وساخت بخواد حساب کنه و بگه ارزش افزوده سهام بورسی فلان قدر و حقوق صاحبان سهام و کاهش ذخیره و فلان بهمان قدر ناوش میشه850-900که اشتباهه چون این شرکت کلی سرمایگذای غیر بورسی و کلی دارایی تو زمین و ملک و....داره که با حساب اونا ناو واقعیش بالای3هزار بدست میاد.

            خودروییها و ساختمانیها چون بخش قابل توجهی از سرمایشون تو سالهای گذشته تو زمین و ساختمان سرمایگذاری کرده اند الان ارزش افزوده بسیار بالایی پیدا کردند که باید تجدید ارزیابی دارایی کنند تا حقوق صاحبان سهامشون شفافتر بشه و ناوشون واقعیتر
            الان محاسبه ناو یه خودرویی و یا ساختمانی یا محاسبه ناو پارسان زمین تا اسمان فرق داره
            ناو پارسان معلومه چون یه سبد بورسی و غیر بورسی داره مثل خبهمن یا خودرو یا وساخت نیست که30سال پیش زمین یا کلی خط تولید با دلار7تومنی خریده باشه که الان3-4هزار میلیارد ارزش افزوده فقط این زمینها و خطوط تولید باشه تو پارسان که کلا3سال پیش تاسیس شده شما میتونید شفاف ناو شرکتو حساب کنید
            اما کسی میتونه دقیق بگه زمینهای خودرو و سایپا و گروه بهمن و پارس خودرو الان چقدر ارزش دارند؟
            یا ناو مپنا وقتی بازار ارزش واقعی نیروگاه و شرکتهاشو نمیدونه ناو شرکت غیر شفافه چون با احتساب اینکه حقوق صاحبان سهامش انقدره و سود شرکتهاش انقدر پس ارزش افزوده سرمایگذاریاش با پی برایی فلان حساب کنیم اینجوری ناو مپنا1000تومن هم نمیشه ولی بخواهیم ارزش واقعی نیروگاهها بر اساس ظرفیت تولیدی نیروگاه قیمتگذاری کنیم ناوش2-3برابر اونچه که حساب میکردیم بدست میاد.
            __________________
            "يکي از بزرگترين اشتباهات زماني پيش مي آيد که به سرمايه گذاري بلند مدت خود با ديد کوتاه مدت نگاه کنيد."
            "يكى ديگر از اشتباهات من در شروع كارم خريد در مقاومت و فروش در حمايت بود،بازار سهام مجموعه ايى از ترس و استرس و احساساته، اينجا سهام معامله نميشه بلكه احساس معامله ميشه"
            سام منيعى

            نظر

            • شبندر
              عضو فعال
              • Sep 2012
              • 3598

              #1491
              پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

              دوستان امروز بهترين فرصت خريد در گروه خودرو هست
              با گزارشات جديد ديگه در اين قيمتها خريدن سهم مشكل ميشه
              دوستاني كه مطالب بنده را براي اولين بار ميخوانند با تحقيق و مشورت با افراد متخصص، تريد كنند

              نظر

              • کيانوش
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 6613

                #1492
                پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                در اصل توسط کيانوش پست شده است View Post
                بدون شرح
                --------------------------------------------------------------------------------

                Kazem Naderali

                در محاسبه ناو برخی دوستان یا برخی سایتها و بولتنها میاند بصورت ابتدایی اخرین پورتفوی بورسی شرکت سرمایگذاری دانلود میکنند ارزش افزوده سبد بورسی+حقوق صاحبان سهام جمع میزنند و کاش ذخیره سرمایگذاریها را بهش اضافه میکنند میگند ناو فلان شرکت انقدر که کل محاسبات5دقیقه هم وقت نمیبره و این نوع محاسبه ناو ابتدایی و فاصله معنا داری با ارزش واقعی داراییهای اون شرکت داره مثال همین بولتن معیار که به این صورت ابتدایی ناو چند سهمو حساب کرده بود.

                الان همین خوارزمی نزدیک350میلیارد خارج بورسی سرمایگذاری کرده که حدود60-70میلیارد تومان سود ازین محل خواهد داشت حال اینکه در بخش مسکن نیز پروژه های زیادی شروع کرده که همین الان بخواد اون زمینها و پروژه ها را واگذار کنه دهها میلیارد سود کسب خواهد کرد ولی تا پروژه به انتها برسه و بفروشه چون سودی حاصل نمیشه ارزش افزوده ای براش لحاظ نمیکنند و میگویند با محاسبه پورتفوی بورسی مثلا ناو خوارزمی 470تومان است که باید گفت پس پورتفوی خارج بوسی چی؟ پس اون340میلیارد سرمایگذاری که این10-15سال کرده و دهها میلیارد بابتش دی پی اس میگیره ارزش افزوده ای نداره؟اونا را حساب کنیم این شرکت600-650ناوش میشه

                یا خبهمن شما بخواهید این شرکت ناوش حساب کنید اگه بر طبق ارزش افزوده سبد بورسی و غیر بورسی با حقوق صاحبان سهام فعلی حساب کنید ناوش میشه520ولی سوال اینجاست اون دها هکتار زمین و خط تولید و ساختمانها که دهها سال پیش با دلار7تومنی ساخته شده و الان با ارزش دفتری پایین محاسبه میشه نشان دهنده ناو واقعی سهم است؟

                یا ایران خودرو بخواهیم ناوش مثل همون روش مبتدی حساب کنیم باید بگوییم خودرو 274میلیارد حقوق صاحبان سهامش هست یعنی هر سهم 30تومن و300تومن هم ارزش افزوده سهام بورسی و غیر بورسی پس ناو خودرو یعنی330تومن؟؟؟
                خب این اشتباهه خودرو داراییهایی که با ارزش دفتری حساب شده الان همون زمینها و خطوط تولید حداقل7-8هزار میلیارد تومان بالاتر از اون ارزشگذاری هست که خود این میشه هر سهم 700-800تومن اختلاف یعنی خودرو هر سهم حدود 1000تومان دارایی خالص داره کافیه یکبار خبهمن و خودرو و سایپا و خپارس تجدید ارزیابی دارایی کنند تا ناو واقعی اینا مشخص بشه

                درباره خبهمن نیز همینطور این شرکت نزدیک4هزار میلیارد تومان فقط ارزش افزوده زمینها و املاک و خطوط تولیدش هست که دهها سال پیش با دلار ارزان خریداری شده و نزدیک 1500میلیارد نیز ارزش افزوده سبد بورسی و خارج بورسیش هست لذا 5500میلیارد یعنی هر سهم1100تومان حدودا دارایی دارد.

                همین خپارس را گروه بهمن به گروه سایپا پیشنهاد خرید سهمی800تومن داده بود که قبول نکردند و1200تومن قیمتگذاری کردند که معامله نشد در حالیکه الان یکی بخواد ناو خپارس حساب کنه ممکن بگه حقوق صاحبان سهامش انقدر ارزش افزوده سرمایگذاریهاش بهمان قدر پس ناوش400تومن!!! در حالیکه اینجوری نیست این شرکت 60الی55سنت برای شرکت رنو قیمتگذاری شده بود.

                یا شرکتهای ساختمانی الان یکی ناو وساخت بخواد حساب کنه و بگه ارزش افزوده سهام بورسی فلان قدر و حقوق صاحبان سهام و کاهش ذخیره و فلان بهمان قدر ناوش میشه850-900که اشتباهه چون این شرکت کلی سرمایگذای غیر بورسی و کلی دارایی تو زمین و ملک و....داره که با حساب اونا ناو واقعیش بالای3هزار بدست میاد.

                خودروییها و ساختمانیها چون بخش قابل توجهی از سرمایشون تو سالهای گذشته تو زمین و ساختمان سرمایگذاری کرده اند الان ارزش افزوده بسیار بالایی پیدا کردند که باید تجدید ارزیابی دارایی کنند تا حقوق صاحبان سهامشون شفافتر بشه و ناوشون واقعیتر
                الان محاسبه ناو یه خودرویی و یا ساختمانی یا محاسبه ناو پارسان زمین تا اسمان فرق داره
                ناو پارسان معلومه چون یه سبد بورسی و غیر بورسی داره مثل خبهمن یا خودرو یا وساخت نیست که30سال پیش زمین یا کلی خط تولید با دلار7تومنی خریده باشه که الان3-4هزار میلیارد ارزش افزوده فقط این زمینها و خطوط تولید باشه تو پارسان که کلا3سال پیش تاسیس شده شما میتونید شفاف ناو شرکتو حساب کنید
                اما کسی میتونه دقیق بگه زمینهای خودرو و سایپا و گروه بهمن و پارس خودرو الان چقدر ارزش دارند؟
                یا ناو مپنا وقتی بازار ارزش واقعی نیروگاه و شرکتهاشو نمیدونه ناو شرکت غیر شفافه چون با احتساب اینکه حقوق صاحبان سهامش انقدره و سود شرکتهاش انقدر پس ارزش افزوده سرمایگذاریاش با پی برایی فلان حساب کنیم اینجوری ناو مپنا1000تومن هم نمیشه ولی بخواهیم ارزش واقعی نیروگاهها بر اساس ظرفیت تولیدی نیروگاه قیمتگذاری کنیم ناوش2-3برابر اونچه که حساب میکردیم بدست میاد.
                __________________
                "يکي از بزرگترين اشتباهات زماني پيش مي آيد که به سرمايه گذاري بلند مدت خود با ديد کوتاه مدت نگاه کنيد."
                "يكى ديگر از اشتباهات من در شروع كارم خريد در مقاومت و فروش در حمايت بود،بازار سهام مجموعه ايى از ترس و استرس و احساساته، اينجا سهام معامله نميشه بلكه احساس معامله ميشه"
                سام منيعى
                البته اين تحليل استاد نادرعلي را يک چند روزي طول ميکشه بازار هضم کنه و بعدش سنگين مياند رو خودرو و ساختمان .
                ديروز تو مناظره خودرو معاون ايران خودرو گفت توليد خودروي ما الان به 1900تا در روز رسيده است.اين يعني سود 250توماني ايران خودرو تو سال 1393
                همچنين گفتند ايران خودرو 80شرکت زيرمجموعه داره که قصد فروش انها را هم داره.
                و از درخواست عمومي مردم بيش از 80درصد براي همکاري شرکتهاي خودرويي با صنايع برتر خودرويي جهان.
                .................................................. ..............
                فکر کنم تحليل 3ماه قبل ما از گروه خودرويي کم کم داره تو بازار گسترش پيدا مي کنه.
                سهامداري مي کنيم.از دوشنبه هم که نشست گروه تحريم اغاز خواهد شد.پس فردا.

                نظر

                • شبندر
                  عضو فعال
                  • Sep 2012
                  • 3598

                  #1493
                  پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                  خكاوه 129تومان واقعا مفت مفته تعديل سود بالايي داره
                  دوستاني كه مطالب بنده را براي اولين بار ميخوانند با تحقيق و مشورت با افراد متخصص، تريد كنند

                  نظر

                  • کيانوش
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 6613

                    #1494
                    پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                    س سمند دوباره داره خودرو ميخره .ببينيم امروز چکار ميکنه.

                    نظر

                    • ahmoeini
                      عضو فعال
                      • Jan 2011
                      • 2562

                      #1495
                      پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                      چرا بايد اينقدر خودرو جمع كنند
                      مگه خبري هست؟

                      نظر

                      • dpi
                        عضو فعال
                        • Oct 2012
                        • 578

                        #1496
                        پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                        در اصل توسط ahmoeini پست شده است View Post
                        چرا بايد اينقدر خودرو جمع كنند
                        مگه خبري هست؟
                        ترس از دست دادن تركيب سهامداري و بعد هم عرضه سازمان خصوصي سازي به اين خريدهاي سر سمند مرتبط است.

                        نظر

                        • ROSEMAN
                          عضو عادی
                          • Aug 2013
                          • 186

                          #1497
                          پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                          آگهی عرضه عمومی سهام و دارائی

                          سازمان خصوصی‌سازی در نظر دارد، به استناد تکالیف مقرر در قانون اجرای سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي و قوانین و مقررات مربوط به آن و همچنين مصوبات هیأت واگذاری، سهام (دارائي) بنگاه های زیر را با مشخصات و شرایط مندرج در این آگهی واگذار نمايد.


                          http://ipo.ir/index.aspx?siteid=1&pageid=167&newsview=6781
                          [FONT=tahoma][B][SIZE=2][COLOR=#008000]مطالب ارائه شده صرفا جهت اطلاع بوده و توصيه به خريد يا فروش سهم نمي باشد...[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT]

                          نظر

                          • Alidadash
                            عضو فعال
                            • Jun 2013
                            • 959

                            #1498
                            پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                            حجمتو بگردم من...
                            سهامداری کنید تا رستگار شوید...

                            شدیدا به سرمایه گزاران عزیز انجام ورزش های استقامتی رو توصیه میکنم.

                            نظر

                            • 717
                              عضو فعال
                              • Apr 2011
                              • 596

                              #1499
                              پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                              قابل توجه كسانيكه از خودرو جا موندن فرصت خريد وصنعت ، ضمنا وصنعت با نصف سرمايه رنا حدودا 20 درصد بيشتر خودرو داره و سود امسال سهم حدود 120 تومنه گاهي چه فرصتهايي تو بازار گير مياد مجمع تا عيد ووووو.....:.thumbsupsmileyanim

                              نظر

                              • sabz
                                عضو عادی
                                • May 2013
                                • 52

                                #1500
                                پاسخ : ايران خودرو ( خودرو )

                                در اصل توسط sabz پست شده است View Post
                                مختصر مفید رانتی
                                پیشاپیش بسته شدن نماد جهت تعدیل مثبت را تبریک میگویم

                                دوستانتان را در فضای مجازی بشناسید
                                همیشه در کنار سهامدار صبور هستیم
                                سبز باشید

                                نظر

                                در حال کار...
                                X