اخبار صادرات و واردات

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #61
    احتمال خروج خودرو از فهرست ممنوعه وارداتی!!

    آنطور که از گفتههای مسئولان دولتی پیدا است، ممکن است ممنوعیت واردات خودرو برداشته شود، این در شرایطی است که در ۷ ماهه ابتدای امسال حدود ۲۳ هزار خودرو به کشور وارد شده است.به گزارش مهر، چند وقتی است که بازار خودرو، روی آرامش به خود ندیده است؛ چه روزهایی که تولید خودرو به دلیل نرسیدن یکسری از قطعات و لغو برخی از قراردادهای خارجی ایران برای تامین قطعات، به شدت کاهش یافت و چه روزهایی که دولت، خودرو را یک کالای لوکس به شمار آورد و ثبت سفارش آن را ممنوع اعلام کرد.

    کلاف سردرگم تنظیم بازار خودرو در ایران

    این چالش میشگی پیش روی مصرف‎کنندگان در بازار خودرو بوده است که یا باید قیمت بالا و کیفیت نه چندان مطلوب خودروهای داخلی را تحمل میکردند و یا باید تن به خرید خودروهای خارجی با قیمتهای گزاف میدادند که البته راه دوم را بیشتر، مشتریانی انتخاب میکردند که به نوعی توانایی مالی خرید این خودروهای خارجی وارداتی را دارند.

    در این میان دولت، در چند مرحله از ابتدای سالجاری تاکنون که بیش از ۷ ماه نیز نگذشته است، افزایش قیمت را برای خودروسازان داخلی مصوب کرده است، در حالی که هنوز جوهر امضای مصوبات خشک نشده است که خودروسازان تقاضای جدیدی را به کمیته خودرو میبرند و عموما تقاضای افزایش قیمت میکنند.

    در عین حال، واردات خودرو نیز که عموما از سوی تعدادی از واردکنندگان محدود کشور انجام میشود نیز همواره از آب گل آلود ماهی گرفته و قیمت این خودروها را روز به روز بالاتر میبرند، البته مشتری که به دنبال خودروهای وارداتی آنهم از بعد از نوسانات نرخ ارز که از دی ماه سال گذشته اتفاق افتاده است، میرود، چندان برایش تفاوتی ندارد که این خودرو را با چند میلیون تومان بالاتر خریداری کند.

    در مقابل، تولیدکنندگان خودرو نیز که بازار را از سالهای دور به صورت انحصاری در اختیار دارند، به بهانههای مختلف تلاش در عرضه خارج از شبکه محصولات خود میکنند تا سود بیشتری را نصیب خود کرده و حقوق مصرف کنندگان را نیز نادیده انگاشته باشند.

    ماجرای ممنوعیت واردات خودرو

    به هرحال سنبه تولیدکنندگان خودرو به اندازهای قوی است که گاه و بیگاه با رایزنیهای خود، دولت را مجبور به اتخاذ برخی تصمیماتی میکنند که در بازار آثار سوء دارد و بازار را تبدیل به جولانگاهی برای مانور قیمتی و عدم عرضه محصولات آنها میکند؛ نمونه آن نیز سال گذشته بود که دولت مجددا در یک تصمیم مقطعی، ثبت سفارش واردات خودرو را برای مدتی چند ماهه متوقف کرد و همین امر شرایط را برای تحمیل عقاید خودروسازان فراهم کرد، چراکه این بار واقعا بازار به صورت انحصاری در اختیار آنها قرار گرفته بود.

    بعد از آن، البته دولت در مقطعی حتی ارز با نرخ مرجع نیز به واردات خودروهای خارجی اختصاص داد و بازار باز هم به نفع عدهای رقم خورد و آنها توانستند که با واردات خودرو آنهم با نرخ ارز دولتی، سودهای کلان نصیب خود کنند و البته خودرو را نه با ارز مرجع بلکه با نرخ دلار بازار آزاد ، قیمت گذاری کنند.

    حال بعد از گذشت چند ماه، دوباره دولت تصمیم گرفته است که ممنوعیت واردات خودرو را اعمال کند و به این ترتیب چند هفته ای هست که ثبت سفارش خودرو متوقف شده، این در شرایطی است که البته برخی از واردکنندگان نیز از این شرایط خبردار شده بودند و قبل از اینکه دولت این تصمیم را اتخاذ کند، اقدام به ثبت سفارش خودرو و انجام مراحل اداری آن کرده بودند، بنابراین حال که این ممنوعیت اعمال شده است، آنها چندان متضرر نخواهند شد.

    آمار واردات خودرو در ۷ ماهه چه میگوید؟

    آنطور که عباس معمارنژاد هفته گذشته در گفتگو با رسانههای اعلام کرده است، واردات خودرو در ۷ ماهه ابتدای امسال از رشد برخوردار بوده است به نحوی که ۲۳ هزار خودرو، در این مدت وارد کشور شده است.

    رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که واردات خودرو در هفتماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۲ درصد رشد داشته، این در شرایطی است که به گفته وی، همچنان کره، در صدر صادرکنندگان خودرو به ایران بوده است.

    این در شرایطی است که این شائبه پیش آمده بود که قطع اختصاص ارز مرجع به خودرو، بازار ایران را به جولانگاهی برای خودروهای چینی تبدیل کرده است و این خودروها هم اکنون سهم اول بازار ایران را دارند، موضوعی که معمارنژاد البته آن را رد میکند.

    بر اساس آمار و ارقام، در مهرماه سال جاری، تنها ۳۱ دستگاه پورشه و ۶ دستگاه مرسدس بنز و یک دستگاه مازاراتی وارد کشور شده است که هر یک از آنها، بالغ بر ۱۰۰ هزار دلار ارزش داشته اند، ضمن اینکه تعداد پورشه وارداتی به کشور به ۲۷۷ دستگاه در مهرماه میرسد که ۱۴۴ دستگاه آن بیش از ۱۰۰ هزار دلار قیمت داشته اند.

    ارزان ترین پورشه وارداتی یک دستگاه کاین مدل ۲۰۱۲ با موتور ۳۶۰۰ سی سی بوده که در مردادماه با قیمت ۵۶ هزار دلار در گمرک به ثبت رسیده است و گرانترین پورشه وارداتی هم یک دستگاه پانامرای توربو هشت سیلندر بوده که در مهرماه از طریق بندر لنگه و با قیمتی معادل ۲۱۰ هزار دلار به کشور وارد شده است.

    واردات خودرو بر سر دوراهی ممنوعیت یا واردات آزاد

    در مورد آخرین تصمیمات دولت برای ممنوعیت یا عدم ممنوعیت واردات خودرو، حمید صافدل، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با مهر میگوید: در مورد واردات خودرو و ممنوعیت یا عدم ممنوعیت واردات آن، نظرات متفاوتی وجود دارد، برخی کارشناسان معتقدند که واردات خودرو منجر به رقابت محصولات داخلی با خارجی خواهد شد و در مقابل، برخی دیگر معتقدند که خودروهای داخلی با توجه به طیف مختلفی از قیمت و کیفیت، نیاز کشور را برآورده می سازند و نیازی به واردات نیست.

    وی ادامه داد: البته خودرو به لحاظ کممصرف یا پرمصرفبودن و یا نسل جدید آن تحت عنوان خودروهای هیبریدی که در حال ورود به بازار جهانی است، نیاز به کارشناسی بیشتر برای ممنوعیت یا آزاد بودن واردات دارد که این امر در حال بررسی است و به زودی نتایج آن اعلام میشود.

    احتمال لغو ممنوعیت واردات برخی مدلهای خودرو

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ممکن است برای برخی از انواع خودرو محدودیت واردات ایجاد و برای برخی دیگر با اعمال شرایط و ضوابط خاص، واردات مجاز شود.

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: هنوز راجع به ممنوعیت و عدم ممنوعیت واردات خودرو تصمیم گیری نشده است و تا اوایل هفته آینده در کنار سایر اقلام، خودرو نیز تعیین تکلیف می شود.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #62
      جزئیات افزایش تولید و صادرات نفت ایران

      آژانس بینالمللی انرژی از جهش تولید و صادرات نفت ایران در ماه اکتبر خبر داد.
      به گزارش بي باک به نقل از ایسنا، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که تولید نفت ایران در ماه اکتبر افزایش یافته و صادرات نفت ایران به دلیل افزایش خرید از سوی چین و کره جنوبی با جهش مواجه شده است.

      آژانس بینالمللی انرژی که به کشورهای صنعتی خریدار نفت مشاوره میدهد افزود: تولید نفت ایران با حدود 70 هزار بشکه در روز افزایش در ماه اکتبر به دو میلیون و 700 هزار بشکه در روز رسیده است.

      به گفته این آژانس، همچنین صادرات نفت ایران در ماه اکتبر یک جهش روزانه 300 هزار بشکه ای داشته است.

      آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهانه خود افزود: چین و کره جنوبی بخش اعظم نفت صادراتی ایران را به خود اختصاص داده اند.

      طبق محاسبات خبرگزاری رویترز براساس قیمت 100 دلاری نفت ایران، این افزایش صادرات در ماه اکتبر افزایش 900 میلیون دلاری درآمد نفتی ایران را به همراه داشته است.

      آژانس بین المللی انرژی همچنین اعلام کرد که مقدار نفتی که ایران در نفتکشهای شناور خود نگهداری میکند از حدود25 تا 30 میلیون بشکه در ماه آوریل به 13 میلیون بشکه در پایان ماه اکتبر کاهش یافته است زیرا شرکت ملی نفتکش ایران به شکل روزافزونی از ناوگان خود برای تحویل نفت صادراتی به مشتریان استفاده میکند.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #63
        معاون کل سازمان توسعه تجارت در گفتگو با آريا خبر داد: اختصاص ارز مبادله اي براي اولويت 9 واردات


        خبرگزاري آريا-کرمانشاهي از اختصاص ارز مبادله اي براي اولويت 9 واردات خبر داد.


        کيومرت فتح الله کرمانشاهي معاون کل سازمان توسعه تجارت ايران در گفتگو با خبرنگار اقتصادي آريا با اعلام خبر فوق ، اظهار داشت: فعلا ليست ممنوعيت هاي وارداتي هنوز نهايي نشده است.


        معاون کل سازمان توسعه تجارت ايران تاکيد کرد: بازار يک نيازي دارد و در تصميم گيريها بايد دقت کنيم به سمتي برويم که در سال توليد ملي حمايت از کار و سرمايه ايراني در وهله اول از توليد داخلي حمايت کنيم و در وهله دوم بايد به سمتي برويم، نيازي که در داخل وجود دارد اگر توليد داخل جوابگوي نياز باشد که بسيار خوب است و اگر کفايت نکند بحث واردات به ميان مي آيد.


        کرمانشاهي ادامه داد:در آن صورت بايد ببينيم منابع ارزي کشور در اولويت اول چه کالاهاي را توانايي دارد پوشش دهد وبراي کالاهاي اساسي و تجهيزات پزشکي و دارو و مواد اوليه توليد در اولويت اول هستند اگر اين بخش را بتوانيم پوشش دهيم بايد به سمتي برويم و کالاهايي از جمله لوازم خانگي در مراحل بعدي مورد توجه قرار بگيرد و نيازي است که به بر هر صورت در بازار وجود دارد .


        وي افزود: تا آخر هفته ليست کالاهاي ممنوعه وارداتي تکميل مي شود و بعد از تکميل آن مي توان اظهار نظر دقيق را انجام داد.


        به گفته اين مقام مسئول در وزارت صنعت ، معنن و تجارت يک بخش از کالاهاي اولويت دهم به اولويت نهم خواهند آمد و اين نوع کالاها ارز مورد نياز براي واردات آنها از طريق مرکز مبادله ارزي تامين خواهد شد.


        کرمانشاهي در پاسخ به سوالي در مورد ممنوعيت کامل واردات اولويت دهم ، اظهار داشت: بگذاريد ليست ممنوعيت هاي وارداتي به طور کامل تکميل شود و بعد از آن در موردش صحبت خواهيم کرد.


        به گفته کرمانشاهي در حال حاضر اولويت هشتم به طور کامل ارز خود را از طريق مرکز مبادلات ارزي تامين مي کند.


        معاون کل سازمان توسعه تجارت ايران اضافه کرد: اين شرايط مقطعي خواهد بود و قطع و يقين اين ممنوعيت صادرات و و واردات و اخذ عوارض براي صادرات بعضي از کالاها دائمي نخواهد بود .


        اين مقام مسئول با بيان اينکه اقتصاد پويا بايد اتفاقات آن بر اساس شرايط حاکم بر روز اتفاق بيفتد ، اذعان داشت: البته ثبات مقررات خيلي مهم است و دست اندر کاران فضاي کسب و کار بايد تکليف خود را بدانند و بتوانند برنامه ريزي کنند .


        معاون کل سازمان توسعه تجارت ايران در مورد ثبت سفارش کالاهايي که قبل از مموعيت انجام شده ، گفت: هرآنچه که قبل از ممنوعيت اتفاق افتاده است چه براي صادرات و چه براي واردات طبق ماده 11 مکرر آيين نامه اجرايي قانون صادرات و واردات کشور و حقوق مکتسبه وارد کننده وصادر کننده آن کالاها مشمول ممنوعيت ها نخواهند شد.


        به گزارش آريا، بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت صادرات اقلام و محصولاتي همچون گندم ، آرد گندم ، شکر خام و سفيد وقند، گوشت قرمز ، جو، ذرت دامي ، کنجاله سويا ، انواع روغن هاي خام و خوراکي ، شمش فولادي ، شمش آلومينيوم، قراضه فلزات ، دام زنده و سنگين ، لاستيک خودرو ، آخا کاغذ ، سولفور موليبدن ، اکسيد موليبدن ، انواع چوب ، وت بلو ، پوست خام ، انواع پنبه ، دوده کربن ، سولفات سديم ، اسيد سولفونيک ، جوش شيرين ، پلي پروپيلن ، پلي اتيلن ترفنالات، پلي استايرن ، دي اکتيل فنالات ، اگريلونيتريل بوتادين استايرن ، پلي بوتادين رابر ، وينيلاستات مونومر ، استايرن بوتادين رابر ، اتانول آمين ها ، انواع ضايعات پليمري و انواع کاغذ تا اطلاع ثانوني ممنوع شده است.


        بر اساس اين گزارش همچنين فهرستي از ممنوعيت ها وارداتي مانند خودرو، رايانه، لوازم خانگي، کيف و کفش، لوازم بهداشتي، و برخي محصولات کشاورزي ارايه شده است که به گفتي برخي از مسئولان اين فهرست موقتي است و در هفته آينده ثبت سفارش اين نوع از کالاها دوباره از سر گرفته خواهد شد.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #64
          معاون برنامه ريزي و امور بين الملل گمرك:

          244 نفر از فعالان اقتصادي براي برخورداري از تسهيلات ويژه گمركي ثبت نام كردهاند

          تاكنون حدود 244 شخص حقيقي و حقوقي براي استفاده از تسهيلات گمرك جهت فعالان اقتصادي خوشنام ثبت نام كردهاند كه كار بررسي پرونده هاي آنان آغاز شده است.

          اين مطلب را دكتر بهزاد شيري، معاون برنامهريزي و امور بينالملل گمرك جمهوري اسلامي ايران در نشست همانديشي گمرك و فعالان عمده تجاري كشور كه در سالن همايشهاي گمرك در تهران برگزار شد، اعلام كرد و گفت: سياست گمرك جمهوري اسلامي ايران ارائه حداكثر تسهيلات به اشخاص و بنگاههاي اقتصادي خوشنام بهويژه واحدهاي توليدي در راستاي حمايت از توليد ملي، رشد اقتصادي و افزايش اشتغال در كشور است.


          معاون برنامهريزي و امور بينالملل گمرك با اشاره به جايگاه گروهي از فعالان تجارت خارجي كشور افزود: براساس آمارهاي موجود در سال 1390 از حدود 34 ميليارد دلار صادرات، حدود 21 ميليارد دلار آن مربوط به يكصد فعال عمده تجاري مي باشد. همچنين از 66 ميليون تن صادرات در اين سال، 34 ميليون تن به اين تعداد از فعالان اقتصادي تعلق دارد.
          معاون برنامهريزي و امور بينالملل گمرك اظهارداشت: در بحث واردات از 62 ميليارد دلار كالاي وارداتي در سال 90 حدود 19 ميليارد دلار مربوط به فعالان عمده تجاري بوده و از نظر وزن نيز از 38 ميليون تن كالاي وارداتي در سال قبل 13 ميليون تن به اين گروه تعلق داشت كه از نظر درصد حدود 34 درصد وزن واردات كشور را تشكيل ميدهد و بقيه مربوط به سايرفعالان تجاري است.


          وي افزود: از نظر ارزش هم حدود 31 درصد از ارزش واردات كشور در سال گذشته مربوط به فعالان عمده تجاري كشور است و 69 درصد به ساير فعالان اقتصادي كه در تجارت خارجي سهم داشتهاند، تعلق دارد.


          شيري با اشاره به تسهيلات گمركي برقرار شده براي فعالان اقتصادي خوشنام گفت: ارائه تسهيلات به عاملان اقتصادي معتبر كه در ادبيات دنيا به aeo معروف است در گمركات پيشرو و نظامات اقتصادي دنيا جايگاه ويژه اي دارد و در گمرك جمهوري اسلامي نيز اين موضوع در قالب فعالان اقتصادي خوشنام تدوين و خدمات و تسهيلات ويژه اي به اين گروه از فعالين تجارت خارجي مد نظر گرفته شده است.


          وي در تشريح فرآيند ارائه تسهيلات به فعالان عمده تجاري گفت: ابتدا فرمي كه از طريق پورتال گمرك اطلاعرساني شده توسط متقاضي تكميل ميشود و سپس مدارك و اسناد مربوط مورد بررسي قرار ميگيرد و نهايتاً فهرست فعالان اقتصادي خوشنام استخراج و به گمركات اجرايي كشور ابلاغ ميشود تا از تسهيلات مصوب برخوردار شوند.


          معاون برنامهريزي و امور بينالملل گمرك اظهارداشت: معيارهايي كه براي بررسي وضعيت فعالان اقتصادي خوشنام در نظر گرفته شده شامل نداشتن سابقه جعل اسناد گمركي، سابقه قاچاق، سابقه كماظهاري در ارزش، بدهي و تعهد، نداشتن سابقه ورشكستگي به تقصير و تقلب و عدم سابقه مؤثر كيفري در زمينه تقلب تجاري است.


          وي افزود: پس از آنكه صحت موارد اعلام شده با معيارهاي فوق محرز شد، يكسري تسهيلاتي مصوب در اختيار فعالان اقتصادي خوشنام قرار ميگيرد كه ترخيص كالا، خارج از مسير قرمز و هدايت آن به سيستم سلكتيويتي ازجمله آنها است، البته به استثناي كالاهاي مشمول كنوانسيونهاي بينالمللي كه در شرايط حاضر براي واحدهاي توليدي كشور ارائه ميشود و واحدهاي تجاري هم ميتوانند با دارا بودن شاخصهايي كه ذكر شد از اين تسهيلات برخوردار شوند.


          شيري گفت: ترخيص كالا به صورت نسيه بخش ديگري از تسهيلات گمركي براي فعالان خوشنام است كه حداكثر به ميزان 50 درصد كالا ارائه ميشود.
          وي افزود: تسهيل بعدي انجام كليه امور اداري و تشريفات گمركي خارج از نوبت و ترخيص كالا از محل ضمانتنامههاي مأخوذه با سر رسيد بيش از مشتريان عادي خواهد بود.


          معاون برنامهريزي و امور بينالملل گمركي اولويت در ايجاد انبار اختصاصي را نيز از ديگر تسهيلات در نظر گرفته شده براي فعالان اقتصادي عنوان كرد و گفت: پذيرش اظهارنامهها با حداقل اسناد و اطلاعات مندرج در قانون امور گمركي مصوب سال 1390 و همچنين اخذ تضمين بيمهاي براي ساير رويهها ازجمله عبور موقت كالا، ترانزيت و ساير موارد را نيز ميتوان از تسهيلات گمرك براي اين گروه به حساب آورد.


          دكتر شيري در ادامه همين بحث به برقراري امكانات سختافزاري و نرمافزاري جهت اظهار از راه دور كه در حال حاضر به صورت محدود براي برخي از مشتريان گمرك فراهم شده است اشاره كرد و اظهارداشت: كساني كه بهعنوان فعالان اقتصادي خوشنام شناخته ميشوند ميتوانند از اين تسهيلات بهرهمند شوند.


          وي تأكيد كرد: فرآيند ثبتنام فعالان اقتصادي خوشنام از طريق پورتال گمرك انجام ميشود و اين امر از طريق پورتال گمركات اجرايي كشور و اتاق هاي بازرگاني نيز امكانپذير است.


          معاون برنامهريزي و امور بينالملل گمرك در پايان اظهارداشت: تاكنون حدود 244 شخص حقيقي و حقوقي در سايت گمرك ايران ثبتنام كردهاند و از چند روز پيش بررسي اوليه معيار هاي اعلام شده براي اين گروه شروع شده است.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #65
            معاون حقوقي و نظارت گمرك جمهوري اسلامي ايران


            برخورد جدي با متخلفان، توان رقابت فعالان اقتصادي را افزايش ميدهد


            اجراي دقيق بسته پيشگيري و مبارزه با قاچاق كالا در گمرك ميتواند به اثربخشي بسته حمايت از توليد اين سازمان كمك كند و موجب همافزايي اقدامات جاري در پشتيباني از توليدات داخلي شود.


            ناصر عليمدديجهرمي، معاون حقوقي و نظارت گمرك جمهوري اسلامي ايران با بيان مطلب فوق در جمع گروهي از فعالان اقتصادي گفت: از گمركات اجرايي خواستهايم تا در برخورد با متخلفان با جديت برخورد كنند، چرا اعتقاد داريم حمايت صرف از فعالان اقتصادي بدون مقابله و مبارزه با قاچاق و افراد متخلف، قدرت رقابت فعالان اقتصادي خوشنام در بازار را كاهش ميدهد.


            وي اظهارداشت: الان بحث بر سر اين است كه به جاي تضمينسپاري، بن پذيرفته شود، اما همانطور كه اشاره شد بعد از نهايي شدن اسامي فعالان اقتصادي خوشنام، ما سعي ميكنيم حتماً هزينههاي امور ترانزيت، واردات و انبارهاي اختصاصي را كاهش دهيم. يعني اگر در حال حاضر براي ترانزيت يك كالا در يك زمان واحد چندين تضمين جداگانه ارائه ميشود و اين امر هزينهبر است، اين موضوع در آينده ساماندهي شود.


            وي درخصوص سئوالي مبنيبر چگونگي ايجاد تسهيلات براي جلوگيري از معطلي كاميونهاي حامل كالاي ترانزيتي در مرزهاي كشور گفت: چندي قبل به اتفاق جمعي از مسئولان گمرك به مرزهاي غربي كشور سفر كرديم و براي حل مشكلاتي كه در همين ارتباط پيش آمده بود مقرر شد شركتهاي حملونقل ترانزيتي براي ممانعت از معطلي كاميونها در مرز تركمنستان (مرز خروج ترانزيت) قبل از اينكه وسائط نقليه كاميون به اين منطقه برسند، درباره اخذ ويزا و ساير مدارك موردنياز اقدامات لازم را انجام دهند.


            جهرمي در مورد بحث صادرات سيمان نيز خطاب به حاضران گفت: ما در همه بخشنامهها اعلام كرديم كه اولويت خروج كاميونها از مرزهاي كشور با وسايل نقليه حامل كالاهاي صادراتي است، يعني اگر 50 تا سهميه داشته باشيم، كالاهاي صادراتي ما در اولويت هستند و نبايد هيچ محدوديتي در اين زمينه داشته باشيم. بنابراين اگر مواردي وجود دارد اعلام كنيد تا ما به صورت موردي رسيدگي كنيم.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #66
              معاون توسعه مديريت و منابع گمرك جمهوري اسلامي ايران:

              بسياري از مشكلات مربوط به ترخيص كالا، ارتباطي با گمرك ندارد

              معاون توسعه مديريت و منابع گمرك جمهوري اسلامي ايران گفت: بسياري از مطالب و درخواستهاي مطرح شده از سوي فعالان اقتصادي درخصوص مشكلات ترخيص كالا، اساساً به گمرك و عملكرد آن ارتباط ندارد و سازمانهاي ديگري مسئول آن هستند.
              حسن بقايي كه در جلسه پرسش و پاسخ با گروهي از فعالان اقتصادي مطرح در كشور سخن ميگفت، افزود: ضعف اطلاعات درخصوص فرآيند ترخيص كالا در بين خدمتگيرندگان از گمرك، سبب شده است تا نگاهها به گمرك واقعي نباشد و همين امر مديران و كاركنان گمرك را رنج ميدهد.

              وي خطاب به شركتكنندگان در نشست همانديشي گمرك و فعالان اقتصادي اظهارداشت: انتظار ما از شما اين است كه كمك و مساعدت گمرك را در مواردي خواستار شويد كه موارد درخواستي در حيطه وظايف و مسئوليتهاي اين سازمان باشد. بهطور مثال برخي افراد اصرار دارند كه ما بدون دريافت مجوزهاي قانوني كه از ملزومات قانوني است و سازمان ديگري بايد آن را صادر كند، تشريفات ترخيص كالا را انجام دهيم كه مسلماً چنين كاري امكانپذير نيست.

              معاون توسعه مديريت و منابع گمرك در پاسخ به سئوال يكي از حاضران درخصوص استرداد حقوق ورودي گفت: در بحث استرداد، هر ساله رقم قابلقبولي با عنوان تنخواه در اختيار گمرك قرار ميگرفت كه با استفاده از آن، استردادها طبق روال مشخصي انجام ميشد، امسال نيز 7 ميليارد و 700 ميليون تومان در اختيار ما قرار گرفت كه تمام آن را به ذينفعان استرداد نموده ايم.

              بقايي در مورد بحث انبارهاي اختصاصي نيز اظهارداشت: اين موضوع را بايد جدي بگيريم، چون هم ميتواند هزينهها را كاهش دهد و هم موجب نگهداري كالا در شرايط مناسبتتري شود.

              وي همچنين افزود: گمرك درخصوص تضمين و ضمانتنامهها كميتهاي تشكيل داده كه اين كميته در حال بازنگري شرايط است تا انشاءالله با يك شرايط بهتر و تسهيل بيشتري در خدمت ارباب رجوع باشيم.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #67
                مديركل دفتر صادرات

                اصلاح بخشنامه، اصلاح مواضع را نيز ميطلبد


                افزايش نرخ ارز در بازارهاي غيررسمي و فاصله گرفتن از نرخ ارز مرجع موجب شد تا واردكنندگاني كه كالاهاي خود را با استفاده از ارز مرجع وارد كرده بودند تمايل يابند، كالاهاي خود را به كشورهاي ديگر صادر و ارزي حاصل نمايند كه نرخ آن در مقطعي از زمان به بيش از 3500 تومان رسيد.

                به گزارش روابطعمومي گمرك جمهوري اسلامي ايران حسن عليدوستي مديركل دفتر صادرات با اعلام اين مطلب گفت: اين انگيزه اقتصادي و افزايش صادرات اينچنيني موجب گرديد كه علاوه بر خارج نمودن اقلام مورد نياز جامعه كه با استفاده از ارز ارزان وارد شده بود مواد واسطهاي مورد نياز واحدهاي توليدي نيز در زمره اين اقلام صادراتي قرار گيرد.

                وي افزود: خروج چنين كالاهايي علاوه بر افزايش قيمت در بازارهاي داخلي مورد اعتراض بسياري از واحدهاي توليدي كه با افزايش قيمت مواد اوليه و واسطهاي مورد نياز خود مواجه شده بودند، گرديد.

                به گفته وي، از جمله مصوبات دولت پس از بروز چنين موضوعاتي، مصوبه مورخ 8/7/91 هيئت وزيران بود كه مشتمل بر 2 بند به منظور مديريت كالاهايي كه با ارز مرجع و كمتر از نرخ بازار وارد كشور ميشوند و صادرات اقلام مذكور و محصولات ساخته شده از آنها تصويب و ابلاغ شد.

                عليدوستي اظهار داشت: بند 2 اين مصوبه مربوط به صادرات كالاهايي كه با استفاده از ارز مرجع وارد شدهاند و محصولات ساخته شده از آنها منوط به اخذ مجوز سازمان حمايت از توليدكنندگان و مصرفكنندگان شده است.

                وي گفت: پيرو مصوبه مذكور تفاهمنامهاي بين گمركات جمهوري اسلامي ايران، سازمان حمايت و سازمان تعزيرات حكومتي درخصوص نحوه اجراي اين مصوبه منعقد گرديد كه در قسمتي از آن آمده است: در ارتباط با كالاهاي وارداتي با ارز مرجع توافق شد گمرك از صادرات مجدد آنها ممانعت بعمل آورد و در ارتباط با كالاهاي ساخته شده از مواد اوليه كه با ارز مرجع وارد شدهاند نيز ليست كالاهاي مشمول اين بخش توسط سازمان حمايت تعيين و از طريق حوزه ذيربط به گمرك براي ممانعت از صادرات آنها اعلام شود.

                مديركل صادرات اظهار داشت: اين درحالي بود كه سازمان حمايت و وزارت صنعت و معدن و تجارت طي نامههاي مكتوب از گمرك درخواست نمودند كه از صدور كالاهاي اساسي نظير شكر و ... جلوگيري بعمل آيد.

                وي افزود: با عنايت به مصوبه و تفاهمنامه مذكور، گمرك جمهوري اسلامي ايران اقدام به صدور بخشنامه رديف 230 در تاريخ 19/7/91 نموده كه با اشاره به مصوبه و تفاهمنامه اعلام ميدارد گمركات اجرايي قبل از صادرات عين كالاي وارداتي كه با ارز مرجع وارد شدهاند و محصولات ساخته شده از آنها ملزم به مطالبه مجوز سازمان حمايت ميباشند.

                به گفته وي، در اين بند به مستثني بودن صدور كالاهاي ورود موقت شده جهت پردازش از مجوز مذكور نيز تأكيد مي گردد. از آنجايي كه تشخيص وارداتي بودن بسياري از كالاها در هنگام صادرات امكانپذير نبوده و برخي گروهها كالايي نظير كالاهاي اساسي از اهميت ويژهاي برخوردارند در بند ديگر از بخشنامه، صدور شش قلم كالاي اساسي اعم از داخلي يا وارداتي نيز منوط به ارائه مجوز سازمان حمايت گرديد.

                عليدوستي افزود: باتوجه به گذشت زمان و ضرورت اجرايي شدن كامل مفاد مصوبه هيئت وزيران، سازمان حمايت 52 قلم كالا را به عنوان كالاهاي ممنوع صادراتي اعلام كه در تاريخ 8/8/91 از سوي سازمان توسعه تجارت ايران براي اجرا به گمرك ابلاغ گرديد.

                وي اظهار داشت: ابلاغ اين ممنوعيت كه داراي ابهامات فراواني بود بلاتكليفي صادركنندگان و گمركات اجرايي را درخصوص مصاديق اقلام مختلفي از آنها درپي داشت بطور مثال «انواع محصولات پليمري»، «انواع محصولات فولادي»، «انواع چوب» و «انواع كاغذ» در عمل طيف گستردهاي از كالاها را دربر داشت كه باعث وقفه در صادرات آنها گرديد.

                به گفته وي، در همان تاريخ (8/8/91) و 14/8/91 دفتر صادرات گمرك ايران با اعلام ابهامات موجود به دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، خواستار رفع ابهام و تعيين شماره تعرفه (سيستم هماهنگ كدگذاري كالا) براي 52 قلم كالاي موصوف شد.

                عليدوستي ادامه داد: پيرو مكاتبات متعدد از سوي گمرك ايران درخصوص اشكالات اجرايي ممنوعيتهاي مذكور خطاب به سازمان توسعه تجارت و پيگيريهاي صادركنندگان نهايتاً ممنوعيتهاي فوق تعديل و به محدوديت براي 39 قلم و وضع عوارض براي 34 قلم كالا با اعلام شماره تعرفه منتهي شد.
                مديركل دفتر صادرات اظهار داشت: نامه مربوط در تاريخ 20/8/91 به گمرك ايران واصل گرديد اين درحاليست كه قبل از وصول توسط گمرك، نامه در سايتها و روزنامهها منتشر شده بود كه ابلاغ آن قبل از طي مراحل قانوني از ابلاغ به گمرك منجر به ايجاد انتظاراتي از گمرك شد.

                وي افزود: با بررسي مفاد اين نامه نيز نكات مبهمي احصا و مشخص شد و مراتب براي اجرا قبل از ابلاغ به گمركات نمابر و طي تماس تلفني توسط گمرك ايران به سازمان توسعه تجارت اعلام و خواهان رفع ابهام شد.

                شايان ذكر است: آنچه در مرور فرايند مورد اشاره قابل توجه ا ست آن است كه موضوع مهم و قابل پذيرش براي صادركنندگان و دستگاههاي دولتي (جلوگيري از خروج كالاي وارده با استفاده از ارز مرجع) به دليل عدم تنظيم و تبيين صحيح راهكار و ضوابط اجرايي توسط سازمان متولي، ارائه ضوابط، موجبات بلاتكليفي و توقف محمولات صادراتي را فراهم نمود و از آنجايي كه تنها مسير قانوني عبور كالا به بازارهاي بينالمللي گمركات اجرايي است مشكلات ناشي از اين عدم شفافيت دامنگير گمرك ايران و گمركات اجرايي كشور گرديد و عجيب آنكه مسئولان ذيربط به جاي تلاش در جهت تبيين و توجيه اقدامات خود مشكلات حادث شده را ناشي از برداشت نادرست گمركات اجرايي اعلام نمودند.

                براساس اين گزارش، حال با گذشت بيش از ده روز از اعلام ممنوعيتهاي مبهم 52گانه و اصلاح و شفاف نمودن اقلام و فهرست ممنوعه صادراتي از سوي وزارتخانه مربوطه، هرچند خود اقدام مثبتي است اما انتظار ميرود با مشخص شدن منشأ ابهام و اشكال از سوي مسئولان ذيربط، گمرك را منشأ بروز اشكال و برداشت نادرست از بخشنامه معرفي نكنند.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #68
                  ارز دارو لای چرخ خودرو!

                  در حالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چند روز پیش اعلام کرد که نمیداند ارز مرجع اختصاص یافته برای واردات دارو در کجا مصرف شده که آمار گمرک ایران حاکی از کاهش واردات داروهای فاقد تولید داخل و در عین حال رشد واردات خودروهای لوکس در هفت ماه نخست سال جاری است.


                  به گزارش آخرین نیوز به نقل از ایسنا، بحث اختصاص ارز مرجع به واردات خودروهای لوکس در چند ماه گذشته بسیار داغ شده است. در حالی که در ابتدا قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اختصاص ارز مرجع به واردات خودروهای لوکس را تکذیب کرد اما سپس وزیر صنعت، معدن و تجارت اذعان کرد که در ماههای ابتدایی سال ارز مرجع به واردات بسیاری از کالاها و از جمله خودروهای لوکس اختصاص یافته است.


                  از میزان ارز مرجع اختصاص یافته به واردات خودروهای لوکس آمار و اطلاعات دقیقی در دست نیست اما آمار گمرک ایران حاکی از واردات بیش از 23 هزار دستگاه خودروی سواری لوکس به کشور در هفت ماه نخست امسال است که این میزان واردات نسبت به مدت مشابه در سال قبل بیش از 13 درصد رشد نشان میدهد.


                  از سوی دیگر آمار نشان میدهد که در مهر ماه سال جاری و در شرایطی که کشور با محدودیتهای ارزی شدیدی روبرو شده حدود 4000 دستگاه خودروی لوکس وارد کشور شده است.


                  اما موضوع واردات خودروهای لوکس با ارز مرجع آنقدر داغ بوده که حتی پای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به این ماجرا باز شده است. مرضیه وحید دستجردی درباره اینکه گفته میشود ارز مرجع اختصاص یافته برای واردات دارو به واردات خودروهای لوکس داده شد، گفته ما هم مثل شما نمیدانیم ارز دارو به چه مصرفی رسیده است!


                  وی عنوان کرده ما تلاش زیادی برای اختصاص ارز مرجع به شرکتهای واردکننده دارو و مواد اولیه دارویی طی شش ماه گذشته انجام دادیم اما موفق نشدیم و نمی دانیم این ارز در کجا مصرف شده است.


                  رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز به تازگی با اعلام این که در هفت ماهه امسال تنها یک پنجم از ارز واردات دارو از سوی بانک مرکزی اختصاص داده شد، گفته بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، انبارهای دارویی باید برای شش ماه آینده ذخیره داشته باشند، اما براساس گزارشهای سازمان غذا و دارو هماکنون تنها برای دو ماه ذخیره باقی مانده است.


                  براساس اطلاعات منتشر شده از 2.5 میلیارد دلار نیاز ارزی کشور برای واردات دارو از ابتدای سال تاکنون تنها 600 میلیون دلار ارز مرجع تامین شده است.
                  مقایسهای بین آمار واردات دارو و خودروهای لوکس شاید بتواند به یافتن محل مصرف ارز دارو کمک کند.

                  براساس آمار گمرک ایران در هفت ماه نخست امسال وزن و ارزش داروهای خردهفروشی فاقد تولید داخل به ترتیب به 2390 تن و 393 میلیون دلار رسید. این میزان واردات از نظر وزنی و ارزشی نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ترتیب 13.3 و 17.3 درصد کاهش یافته است.


                  اما واردات داروهای فاقد تولید داخل در حالی طی هفت ماهه نخست سال جاری کاهش یافته که در همین مدت واردات خودروهای لوکس از نظر تعدادی، وزنی و ارزشی به ترتیب معادل 13.3، 13.7 و 20.2 درصد افزایش یافته است. در این مدت زمان بالغ بر 23 هزار و 321 دستگاه انواع خودروی سواری لوکس به وزن 38 هزار تن و ارزش 521 میلیون دلار وارد کشور شد.


                  به این ترتیب در هفت ماهه امسال در حالی بسیاری از بیماران کشور به واردات داروهای فاقد تولید داخل به شدت نیاز داشتند که در همین مدت عدهای سرمایهدار با استفاده از ارز مرجع اقدام به واردات خودروهایی کردند که در نهایت کمتر از پنج درصد جامعه ایران سوار آنها میشوند.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #69
                    نگرانی مسئولان نظام سلامت جهت خریداری مواد اولیه دارویی!

                    بحث تامین ارز مورد نیاز جهت خرید مواد اولیه دارویی نگرانی اصلی وزارت بهداشت، سندیکای تولید کنندگان داروهای انسانی و انجمن دارو سازان ایران است.

                    دکتر شهاب الدین جنیدی، عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به اینکه ارز لازم برای تهیه مواد اولیه دارویی و اعتبارات و هماهنگی های سازمان های مربوطه جهت تخصیص این ارز انجام نشده بطور حتم با کمبود دارو مواجه خواهیم شد.

                    وی افزود: برای از بین بردن بازار التهابی بوجود آمده پس از کمبودهای دارویی حتی نیاز به 3 برابر تولیدات قبلی جهت اشباع بازار داریم.

                    به گزارش سایت داروغذا،جنیدی اذعان داشت: عدم وجود دارو در زمان مناسب و کمبود داروی بیماران صعب العلاج و مزمن، سلامت بیماران را به مخاطره انداخته که امید داریم با پیگیری های لازم از سوی مسئولان امر، در اسرع وقت نسبت به رفع این معضل چاره اندیشی های لازم انجام شود.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #70
                      هشدار به ممنوعیت واردات لوازم آرایشی

                      روزنامه دنیای اقصاد نوشت:


                      دبير انجمن واردكنندگان فرآوردههاي بهداشتي، آرايشي و عطريات با ارسال نامهاي به اتاق بازرگاني ايران نسبت به تبعات منفي ممنوعيت واردات لوازم آرايشي هشدار داد.

                      حميد مقيمي با اشاره به اينكه براساس تصميم جديد دولت، لوازم آرايشي و بهداشتي كالاي لوكس قلمداد شده اند، نسبت به اين موضوع اعتراض كرد و گفت: هرگونه محدوديت و ممنوعيت غيرمنطقي به معناي فاصله گرفتن از اهداف و وظايف نظام اسلامي در تامين سلامت و شادابي جسمي شهروندان است.

                      در نامه مقيمي خطاب به اتاق بازرگاني ايران آمده است: يكي از مشكلات اصلي در سياستهاي اعلامي دولت، تقسيم بندي كالاها براساس اولويتي است كه پايه و اساس آن نه تنها روشن و مشخص نیست، بلكه عملا بدون توجه به مباحث كارشناسي بخشي از نيازهاي ضروري و معمول مورد نياز شهروندان را كه با سلامت آنها نيز پيوند خورده است به اشتباه جزو اقلام لوكس و غيرضروري قلمداد كرده و با اين پيشفرض غلط واردات محصولات آرايشي - بهداشتي از جمله محصولات مراقبتي و درماني را بدون توجه به اهميت و ضرورت وجود آنها در سبد خانواده ايراني ممنوع اعلام كرده است.

                      كالاهاي بهداشتي – آرايشي اعم از محصولات مراقبتي و درماني به شكلي گسترده با زندگي و سلامت هر روزه هموطنان عزيز آميخته شدهاند.

                      بديهي است اين نياز روزمره تاثير بسزايي در عرصه اقتصادي بر جاي ميگذارد. ناديده گرفتن اين محصولات در سبد جديد زندگي شهروندان، ناديده گرفتن واقعيتي بديهي است كه براي درك آن احتياج به جستوجو و تحقيق چنداني نيست.

                      آخرین ویرایش توسط بابک 52؛ 2012/11/14, 10:48.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #71
                        قائممقام وزیر صنعت و تجارت خبر داد:

                        صادرات 2.5 میلیارد دلاری معدنی در نیمه نخست امسال



                        قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: فرآیند بهرهوری باید در کل زنجیره تولید نهادینه و به عنوان یک اصل در برنامههای بنگاههای اقتصادی به شکل اجرایی دنبال شود.

                        به گزارش خبرنگار ایسنا، مسعود موحدی افزود: باید به عوامل بهرهوری هم در درون بنگاهها و هم بیرون از آنها توجه شود. مقررات، ثبات اقتصادی، زیرساختها و سیاستهای پولی به عنوان عوامل برون بنگاهی در بهرهوری تاثیر دارند. ضمن اینکه در داخل بنگاهها نیز عوامل مهمی مانند فناوری و مدیریت تاثیرگذار هستند.
                        وی با بیان اینکه بهرهوری باید به یک باور تبدیل شود، افزود: در شش ماه نخست امسال در حوزه مواد خام معدنی (به جز نفت و فرآوردههای نفتی) حدود 2.5 میلیارد دلار صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی داشتیم. از این رقم حدود یک میلیارد دلار آن صادرات بخش معدن و 1.5 میلیارد دلار آن صادرات حوزه صنایع معدنی بود که ارزش افزوده برای کشور دارد.
                        او با بیان اینکه در اقتصادهای راندمان محور و کارایی محور نگاهها به سطوح بالاتری از آموزش است، ادامه داد: در این نوع اقتصادها بحث کارایی، بازار کالا و مسائل مالی نیز مطرح است.

                        قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افزایش محدودیت های بینالمللی علیه ایران، گفت: شرایط اقتصادی کشور با راهکارهایی که دشمنان در پیش گرفته اند، ما را به سمتی سوق میدهد که از تهدیدهای آنان به دنبال شناخت فرصتها باشیم. تحریمها فرصتهایی برای ما ایجاد کرد تا در بازارهای منطقه یا بازارهای جدید وارد شویم که قبلا حضور نداشتیم.
                        به گفته وی برای افزایش بهرهوری در بخش معدن و صنایع معدنی لازم است چند نکته را مدنظر قرار داد که شامل کاهش ریسک حقوقی، ابلاغ سریع آییننامه اجرایی قانون معادن برای رشد بهرهوری در بخش معدن و صنایع معدنی، فراهم کردن شرایط برای نظارت قوی تر و موثرتر، داشتن نگاه جهانی با تکیه بر توانمندیهای داخلی، حرکت به سمت استفاده از فناوریهای نوین و توسعه زیرساختهاست.
                        گفتنی است در نخستین همایش جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران شرکتهای شرکت کننده در چهار سطح پیشتازان بهرهوری، پیشروان بهرهوری، تلاشگران بهرهوری و آغازگران بهرهوری مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. در این بین، از 26 شرکت فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی که مورد ارزیابی کمیته داوری قرار گرفت، از 8 شرکت در سطح تلاشگران بهرهوری دو ستاره، 13 شرکت در سطح تلاشگران بهرهوری یک ستاره و 5 شرکت در سطح آغازگران بهرهوری تقدیر شد.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #72
                          ممنوعيت واردات تنها مختص کالاهايي است که در کشور توليد انبوه دارند

                          معاون دفتر مقررات صادات و واردات سازمان توسعه تجارت ايران گفت: اتخاذ سياست ممنوعيت واردات 77 قلم کالا به خاطر کمبود جدي در تأمين منابع مالي جهت واردات کالاهاي ضروري و اساسي صورت گرفته است.

                          ساسان خدايي معاون دفتر ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ايران با بيان مطلب بالا گفت: در شرايط فعلي که شرايط ويژه اي به لحاظ اقتصادي است اتخاذ سياست ممنوعيت واردات 77 قلم کالا به خاطر کمبود منابع مالي جهت واردات کالاهاي ضروري کشور مي باشد.


                          وي افزود: به طور مثال از جمله اقلامي که واردات آن ممنوع شده مبلمان و مصنوعات چوبي مي باشد که البته در کشور توليد داخلي بالايي نيز دارد.


                          وي با اشاره به اينکه واردات کالاهايي به کشور ممنوع شده که يا امکان توليد آن در سطح نياز جامعه وجود دارد و يا از دسته کالاهاي غيرضروري مي باشد اظهار داشت: در شرايط فعلي که به لحاظ اقتصادي شرايط ويژه اي مي باشد بايد ارز مورد نياز کشور را به تامين منابع مالي مورد نياز در واردات کالاهاي اساسي و ضروري سوق دهيم.


                          وي ادامه داد: البته اين سياست (ممنوعيت واردات 77 قلم کالا) سياستي گذرا و موقتي است و تا زمان عبور از شرايط فعلي ادامه خواهد داشت.
                          وي گفت: در فهرست 77 قلم کالا که واردات آن ممنوع شده عمدتا اقلام ساخته شده نظير مبلمان، گوشي تلفن همراه و... مي باشد و به هيچ وجه کالاهاي واسطه اي و سرمايه اي در اين فهرست وجود ندارد.


                          معاون دفتر ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ايران با تاکيد بر اينکه کليه قطعات و اقلام مربوط به ساخت رايانه که در کشور توليد مي شود هيچگونه محدوديتي در واردات براي آن تعيين نشده است اظهار داشت: کليه قطعات pc به جز سه قطعه کيبورد، مانيتور و مأوس هيچگونه محدوديتي در واردات آن وجود ندارد و واردات آنها از جمله اولويت هايي است که در حال حاضر ثبت سفارش آن انجام مي شود.


                          ساسان خدايي با بيان اينکه ظرفيت توليد تلفن همراه در کشور به وجود آمده اظهار داشت: بايدکمک کنيم تا پتانسيل توليد تلفن همراه از حالت بالقوه به حالت بالفعل تبديل شود.


                          وي ادامه داد: البته هيچ موقع واردات گوشي تلفن همراه جزو اقلام ممنوعه نبوده و تا زماني که ظرفيت توليد آن به طور کامل در کشور به وجود نيايد اين کالا با اولويت گروه کالايي 8 در کشور ثبت سفارش خواهد شد.


                          وي ادامه داد: همچنين انواع تبلت و نوت بوک نيز در حال حاضر ثبت سفارش آن انجام مي شود.


                          ساسان خدايي نيز با تاکيد بر مصرف کالاهاي داخلي از سوي مردم اظهار داشت: کليه کالاهايي که امکان توليد آن در کشور وجود ندارد به راحتي ثبت سفارش و واردات آن انجام مي شود.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #73
                            رییس اتحادیه لوازم خانگی در گفت وگو با پانا:
                            به محدودیتهای ارزی دولت واقفیم/درخواست ارز مبادلاتی برای واردات برخی کالاها

                            خبرگزاری پانا : رییس اتحادیه لوازم خانگی با تاکید بر اینکه فعالان اقتصادی به محدودیت های ارزی دولت واقفند، اظهارکرد: اتحادیه لوازم خانگی خواستار رفع محدودیت واردات برخی از کالاهای خانگی و واردات مواد اولیه تولید برخی از لوازم خانگی در گروه های هشت کالایی و استفاده از ارز مبادلاتی است.

                            محمد طحان پور در گفت وگوبا خبرنگاراقتصادی پانا با بیان اینکه مسایل و مشکل های بخش تولید و توزیع لوزام خانگی به اطلاع مسوولان و دست اندرکاران وزارت صنایع و معادن رسیده است، گفت: فعالان اقتصادی به محدودیت های ارزی دولت واقفند اما این بخش نیز با مشکل ها و موانعی مواجه است که در صورت حل نشدن آن هر دو بخش تولید و مصرف لوازم خانگی آسیب خواهند دید.

                            وی با اشاره به تمایل بخش تولید به کنترل و محدودیت های وارداتی اظهارکرد: برخی از تولیدات داخلی کیفیت لازم را برای رقابت با مشابه خارجی ندارند، اما در برخی از محصولات تولیدات داخلی با کیفیتی برابر تولیدات خارجی و قیمتی به مراتب پایین تر انجام می شود که در این تولیدات اتحادیه خواستار کنترل و محدودیت های وارداتی است .

                            رییس اتحادیه لوازم خانگی عنوان کرد: چرخ خیاطی ،انواع آبگرمکن ،اجاق گاز ،پکیج ،کولر ،بخاری ،بستنی ساز،ساندویچ میکر،هواپز و برخی دیگر از کالاها از جمله محصول هایی هستند که تولید داخلی کیفی دارند و در این کالاها تولیدکنندگان و اتحادیه خواستار کنترل واردات است اما در تولیداتی مانند یخچال،فریزر و یخچال فریزر تا رنج 20فوت و لباسشویی تا 7کیلو باید واردات با ارز مبادلاتی انجام شود.

                            طحان پور خاطرنشان کرد: یخچال فریزرهای بالای 20فوت، ظرفشویی و بسیاری از کالاهای حجیمی که مصرف کننده خاص در کشور دارند میتوانند با کنترل واردات یا عدم استفاده از ارز مبادلاتی مواجه باشند اما کالاهایی که مصرف کننده عام دارند باید ضمن عدم کنترل واردات امکان استفاده از ارز اتاق مبادلات ارزی را داشته باشند.

                            وی با اشاره به اینکه لوازم خانگی در گروه دهم اولویت های ارزی قرار گرفته است، گفت: در حال حاضر واردات هیچ یک از کالاهای خانگی امکان استفاده از ارز اتاق ارزی را ندارند و درخواست اتحادیه لوازم خانگی این است که به برخی از کالاهای لوازم خانگی ارز اتاق ارزی تخصیص یابد.

                            طحان پور با بیان اینکه دولت باید به نیاز مصرفی جامعه توجه داشته باشد و نمی توان همه لوازم خانگی را کالای لوکس دانست ،اظهارکرد: در مورد لوازم صوتی و تصویری با توجه به اینکه بخش عمده ای از مواد اولیه تولید این لوازم وارداتی است باید تا سایز 47اینچ آن ارز مبادلاتی تخصیص یابد.

                            رییس اتحادیه لوازم خانگی خاطرنشان کرد: برخی از لوازم خانگی مصرف عام جامعه نیست و براساس مذاکرات انجام شده قول مساعدی برای تخصیص ارز مبادلاتی به تولید و و اردات مواد اولیه برخی از کالاهای خانگی داده شده است .
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #74
                              استاندار اصفهان:


                              11 درصد رشد صادرات کشور متعلق به اصفهان است

                              خبرگزاری فارس: استاندار اصفهان گفت: در هفت ماه سال جاری 11 درصد افزایش صادرات کشور متعلق به استان اصفهان بوده است.


                              به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، علیرضا ذاکر اصفهانی ظهر امروز در ششمین اجلاس رؤسای مجامع خیرین مدرسه ساز استانهای سراسر کشور اظهار کرد: صادرات کشور تاکنون نسبت به سال گذشته رشد 45 درصدی داشته است.

                              وی با بیان اینکه استان اصفهان در کشور رتبه های نخست فراوانی را در سطح تولیدات و صنایع مختلف دارد، تصریح کرد: اصفهان رتبه نخست تولید شیر، گوشت، مرغ و مصالح ساختمانی از جمله سنگ را داراست و در سال جاری 77 درصد از سیمان کشور توسط کارخانههای اصفهان تولید میشود.

                              استاندار اصفهان ادامه داد: هشت هزار و 500 واحد تولیدی کوچک و بزرگ در استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند که در کنار آنها طرحهای عملی بیشماری نیز اجرایی میشود، همانگونه که نخستین شهرک علمی تحقیقاتی با 3 هزار مبدع و دانشمند را در خود جای داده است.

                              وی با اشاره به اینکه موسسه رویان با تحقیقات خود بر روی سلولهای بنیادی، جایگاه هشتم را در میان کشورهای جهان دارد، اضافه کرد: تمام این موفقیتها در نتیجه زحمات و تلاش خیران مدرسه ساز است که چنین نیروهای باسواد و موفقی را تربیت کرده و در اختیار جامعه قرار داده است.

                              ذاکر اصفهانی با بیان اینکه کمک به همنوع تنها در عرصه جبهه و جنگ خلاصه نمیشود، تاکید کرد: تاریخ در مقاطع مختلف تاریخی نشان داده است که خیران در تمام عرصهها پیشگام بوده و امروز شاهد مولفههای آن در جامعه و عرصههای سیاسی و اجتماعی نیز بودهایم.

                              وی اضافه کرد: انگیزه آرمانی و انسانی این خیران بیش از هر چیز دیگری ارزشمند است به ویژه در جامعه پر شر و شوری که در جوامع بینالملل حاکم است.

                              استاندار اصفهان اقدامات خیرخواهانه خیران را تنها در حوزه مدرسهسازی نداست و افزود: در حوزه هایی مانند بهداشت و درمان، ساخت خوابگاههای دانشجویی، مسکن و امور بهزیستی و دیگر حوزهها، خیران دلسوزی هستند که اقدامات مهمی را انجام داده و میدهند.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #75
                                وزير اقتصاد خبر داد:
                                افزايش نرخ ارز مرجع از اول آذر ماه


                                از ابتداي آذر ماه نرخ ارز مرجع 1226 تومان نبوده و افزايش خواهد يافت.

                                به گزارش معدن نيوز وزير اقتصاد کشورمان در گفتگوي ويژه خبري شبکه 2 سيما اظهار داشت: از اول آذر ماه نرخ ارز مرجع تغيير کرده و نرخ اعلامي ارز در مرکز مبادلات ارزي در هر روز نرخ ارز مرجع خواهد بود.

                                سيد شمس الدين حسيني با اعلام رسمي اين خبر گفت: ما در حال حرکت به سمت تک نرخي شدن ارز هستيم و افزايش نرخ ارز را براي کالاهاي اساسي با تغيير تعرفه ها جبران مي کنيم.

                                وي تاکيد کرد: در ازاي افزايش نرخ ارز تعرفه واردات به ميزاني کاهش خواهد يافت که هزينه هاي تحميلي به وارد کنندگان دستخوش تغيير نشوند و لذا بهانه اي براي تغيير قيمت ها در بازار وجود ندارد.

                                اين در حالي است که امروز نرخ دلار آمريکا در مرکز مبادلات ارزي 2492 تومان بوده است.

                                حسيني با اشاره به سير نزولي قيمت ارز اظهار اميدواري کرد ثبات فعلي در بازار بر سر قيمت ارز تقويت مي شود.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X