اخبار گروه خودرو

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #136
    معاون مهندسی گروه خودروسازی سایپا در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» مطرح کرد - بخش نخست

    صنعت خودرو در معرض قضاوتهای ناعادلانه است

    گروه خودرو- صنعت خودرو، این غول صنایع کشور این روزها نشانههای زیادی از درد دارد، از افت تولید نزدیک به ۵۰ درصدی تا وقتگذرانی کارگران در خط تولید.
    اما چاره چیست؟ این دردها و مشکلات راه درمانشان چیست؟ به دنبال یافتن پاسخی برای این سوالها به اتاق ۲۲۰ در ساختمان مرکزی سایپا رفتیم، تا با یکی از مدیران ارشد صنعت خودرو به گفتوگو بنشینیم، مدیری که سالها است آشنایی نزدیکی با صنعت خودرو دارد.


    این گفتوگو با مرتضی شفیعی معاون مهندسی گروه خودروسازی سایپا انجام شد. اما از آنجا که دغدغه اصلی ایشان مشکلات فعلی این صنعت میباشد، بنابراین صحبتها هم به طور خاص به مسائل سایپا اختصاص نیافت و تلاش شد تا در رابطه با مشکلات کل صنعت خودرو گفتوگویی انجام شود. عدم تمایل وی به مصاحبه، چند هفته ای مارا در انتظار گذاشت، ولی به قول وي این روزها از اثر بخشی برخی از رسانهها در حل مشکلات ناامید شدهاست. تاثیر شرایط فعلی بر کیفیت تولیدات؛ بهانه خوبی برای شروع بحث بود:
    این روزها نگرانیهای زیادی در رابطه با صنعت خودرو وجود دارد که میشود گفت یکی از مهمترین آنها حفظ کیفیت در شرایط فعلی است، آیا به نظر شما افت کمی تولید میتواند دلیل مناسبی برای افت کیفی آن باشد؟
    تا جایی که من میدانم و در جریان هستم تلاش شده است مشکلات فعلی منجر به افت کیفیت نشود. اگرچه ممکن است در برخی مواقع نارضایتی مشتریان را به همراه داشته باشد. اما علتش لزوما افت کیفیت نیست. برای مثال ممکن است به دلایل مختلف قطعهای بهموقع برای خط تولید تامین نشود، و این موجب تولید ناقص خودرو و تاخیر در تحویل محصول به مشتریان گردد و یا به دلیل آنکه خط تولید نمیتواند متوقف شود، قطعات ناقصی خارج از خط تولید مونتاژ شود. بنابراین بخشی از محصولات بدون آن قطعه تولید میشوند و کنار گذاشته میشوند که بعدا آن قطعه روی محصول نصب میشود. وقتی هم که یک قطعه خارج از خط تولید و خارج از روال معمول بر روی محصولی نصب شود امکان دارد که به خوبی زمانی نباشد که در خط تولید نصب شده، این اتفاق درواقع برمیگردد به مشکل تامین.

    خب آیا این به معنای افت کیفیت نیست؟ افت کیفیتی که به نظر میرسد حتی خدمات پس از فروش را هم تحت تاثیر قرار داده است.
    بله خدمات پس از فروش هم ممکن است به همان دلیلی که خط تولید مشکل تامین دارد دچار مشکل شود و مشتری در خدمات پس از فروش منتظر بماند و این البته موجب نارضایتی میشود. اما مفهوم آن با افت کیفیت متفاوت است. افت کیفیت مفهوم دیگری دارد که درواقع عدول از استاندارد است و احتمال آن خیلی ضعیف است. آنچه من میدانم این است که خودروسازان خیلی هم در مقابل افت کیفیت مقاومت کردهاند اما نمیتوانم با قطعیت بگویم که مشکلات فعلی بر کیفیت اثر نمیگذارد.

    وقتی تولیدکنندهای نمیتواند مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند، نمیتواند ال سی باز کند، ممکن است مواد اولیهاش را از جاهایی تامین کند که کیفیت قابل اطمینان را ندارند و ما هم متوجه آن نشویم یا با تأخیر متوجه شویم. به هر حال وقتی محدودیتها وارد میشوند افت کیفیت هم امکان دارد اتفاق بیفتد.

    اما شما در حالی از مقاومت خودروسازان در مقابل افت کیفیت سخن میگویید که سازمان ملی استاندارد، طی مدت زمانی کوتاه دو بار به خودروسازان در رابطه با افت کیفیت اخطار داده است.

    من تذکری را از طرف موسسه ملی استاندارد به یاد نمیآورم. به نظر میرسد این تذکرها بیشتر جنبه هشدار پیشگیرانه دارد. این هشدار به معنای نگرانی از افت کیفیت میباشد که البته حق مسلم سازمان ملی استاندارد است. ما هم به این موضوع آگاه هستیم. مثلا اخیرا مدیران این سازمان از واردات قطعات بیکیفیت چینی اعلام نگرانی کردهاند، این نگرانی قابل درک است چرا که ایشان و ما به خوبی ميدانيم وقتی مشکلات بازرگانی خارجی با سایر کشورهای دنیا بسیار شدید باشد و از طرفی نرخ ارز رشد ناگهانی پيدا كند، رویکرد تولیدکنندگان به سمت واردات از چین بیش از پیش افزایش مییابد و البته این از روی ناچاری است. در این شرایط بسیار طبیعی است که مراقب باشیم مواد و قطعات بی کیفیت وارد بازار نگردند بنابراین این گونه هشدارها از جنس پیشگیرانه و برحسب وظیفه شغلی ایشان است و فکر نمیکنم بر اساس شواهد در خودروسازان بوده است لااقل بنده گزارشی در این ارتباط دریافت نکردهام.

    از طرفی رشد شدید هزینهها و اصرار سازمانهای نظارتی بر عدم رشد قیمت متناسب با آن نیز ممکن است تولیدکننده را جهت کاهش هزینهها به سمت قطعات ارزانقیمت سوق دهد که منجر به افت کیفیت شود. البته یکی از عللی که خودروسازان جهت افزایش قیمت اصرار میورزند همین است، چرا که این روند در دراز مدت افت کیفیت و ورشکستگی را به همراه دارد.
    صادقانه بگویم که مشکلات مالی این چنینی در تولید و تامین، بر کیفیت بیتاثیر نیست. اما این را هم میتوانیم بگوییم که تلاش کردهایم اثر کیفی نداشته باشد.
    برخی افراد اعتقاد دارند تولید خودرو در کشور بیش از ظرفیت خطوط تولید بوده است.
    یعنی خودروسازان به دلیل در دست داشتن انحصار بازار مجبور بودهاند تولید را به حداکثر میزان خود برسانند تا بتوانند بازار را تامین کنند. به عقیده این افراد تولید خودرو بعد از افت ۵۰ درصدی تازه به ظرفیت عادی خود رسیده است و دلیلی برای این همه گلایه از جانب خودروسازان وجود ندارد. نظر شما در رابطه با این تحلیل چیست؟
    این حرف که خودروسازان بیشتر از ظرفیتشان تولید کردهاند یک حرف غیرفنی است. شاید در صنایع دیگر با برخی اغماضها بتوان بیشتر از ظرفیت تولید کرد اما در صنعتی مثل خودرو چنین اتفاقی ممکن نیست. برای روشنتر شدن موضوع باید بگویم یکی از ملاکهای میزان ظرفیت تولید، ظرفیت خطوط رنگ است. خط رنگ یک فرایند کاملا اتوماسیون و غیرقابل تغییر است، بنابراین تولید بیش از ظرفیت در خودروسازی تقریبا ناممکن است.
    میخواهم بگویم که ظرفیت خط رنگ در کشور ما حدود یک میلیون و هفتصد هزار دستگاه است، بنابراین تعداد خودروی تولید شده در کشور هرگز بیش از ظرفیت کارخانهها نبوده است.
    شاید گاهی اوقات یکی از خودروسازان کشور که بیش از ظرفیت رنگ خود تولید کرده است از بخش رنگ دیگر خودروساز استفاده کند اما این به این معنا نیست که تولید از ظرفیت کلی بیشتر بوده است.
    بنابراین تحلیل اخیر در رابطه با میزان تولید اشتباه است و شرایط تولید در حال حاضر واقعا غیرمعمول و زیان بار است؟
    بله، این قضاوتی نادرست و غیرفنی و ناعادلانه در رابطه با صنعت خودروی کشور است که کاهش تولید فعلی طبیعی است و شرایط تولید قبلی غیرعادی و بیش از ظرفیت بوده است.

    درست است که تولید خودرو در دنیا روندی کاهشی دارد و صنایع خودروسازی با ۷۰ یا ۸۰ درصد از ظرفیت خود تولید میکنند اما تولید با چهل تا پنجاه درصد از ظرفیت افتی وحشتناک است. در سالهای گذشته ما هم با توجه به تقاضا و نیاز بازار، پیش آمده بود که با ۸۰ درصد ظرفیت اسمی تولید داشته باشیم ولی وقتی ما سالها افزایش قیمت نداشتهایم و هزینههایمان برای سالها بر اساس ۹۵ یا ۱۰۰درصد ظرفیت نامی سرشکن شده است، اگر یک دفعه بیاید و به ۵۰ درصد ظرفیت نامی افت پیدا کند، برای هر کسی که مفاهیم تولید و صنعت و اقتصاد مهندسی را بداند متوجه میشود که وحشتناک است. زیرا هزینههای سربارش به شدت افزایش پیدا میکند و تولید دیگر برای آن واحد صنعتی صرف نمیکند. حال اگر این وضعیت با مشکلات دیگری هم همراه شود که دیگر سختتر هم میشود.
    البته به نظر میرسد قطعهسازان در ثبات قیمت خودرو طی سالهای اخیر بیتاثیر نبودهاند، زیرا آنها طی این سالها قیمتهایشان را افزایش نداده بودند.آیا بعد از افزایش قیمت خودروسازان قطعهسازان هم افزایش قیمت داشتهاند؟
    بله، قطعه سازان ،شرکا و همکاران واقعی ما هستند و ما میدانیم در شرایط فعلی ایشان در معرض خطر بیشتری هستند. اگرچه ما بیش از میزان افزایش قیمتی که داشتهایم را به قطعهسازان اعمال كردهايم، ولی آنان همچنان در شرایط بسیار سختی مارا همراهی مینمایند و البته علت اصلی طولانی شدن کاهش تولید خودروسازان نیز به دلیل عدم تامین است و این نشان میدهد برخی از قطعه سازان امکان ادامه کار را از دست دادهاند

    پرداختیهای ما حتی بیشتر از افزایش قیمتها هم بوده است به همین دلیل در حال حاضر قیمت تمام شده ما بیشتر از قیمت فروش میشود.
    به هر حال ما افزایش قیمت قابل توجهی را جهت اصلاح قرارداد قطعهسازان در نظر گرفتهایم، و در حال حاضر هم نهایت تلاش را در پرداخت مطالبات داریم، اگرچه هنوز هم مطالبات سررسید شده زیادی روی میز ماست البته اصلاح قراردادهای حدود دو هزار قطعهساز که یعنی ۱۰ تا ۱۵ هزار قرار داد یک شبه یا یک ماهه و دو ماهه امکانپذیر نیست. قطعه سازان هم همیشه گلهمند بودهاند و حق هم دارند اما ایشان نیز به خوبی میدادند که کوتاهی از خودروسازان نیست، همه ما در یک کشتی هستیم و خدای ناکرده اگر از این گرداب نگذریم، سرنوشت یکسانی خواهیم داشت. طی چند ماه اخیر سرعت اتفاقات بهقدری بالا بوده که ما هم نمیدانستیم وضعیت چه میشود، همانطور که در چند ماه اخیر تکلیف روشن نبود. به همین دلیل نمیتوانستیم قراردادی یک ساله را با قطعه ساز را خیلی سریع تغییر بدهیم، اصلا اگر میخواستیم تغییر هم بدهیم نمیدانستیم بر اساس چه نرخی باید این کار را بکنیم؟ هنوز هم کسی نمیتواند با قطعیت بگوید که تا دو ماه آینده چه نرخ ارزی در اختیار ما قرار خواهد گرفت. بنابراین در زمانی که پارامترها اینقدر نوسان دارد نه خریدار و نه فروشنده تمایلی به معامله و قرار داد بستن ندارند. زیرا هر دو طرف این ترس را دارند که مبادا به دلیل نوسانات ضرر کنند.
    با این تفاسیر بیثباتی نرخ ارز صنعت خودرو و قطعه را هم متزلزل کرده است؟

    بله و این باعث تاسف است که صنعتی که در حال الگو گرفتن از صنایع پیشرفته بود و به این سمت میرفت که قراردادهای یک ساله و دو سالهاش را با قطعهسازان تبدیل به قراردادهای لانگ ترم یعنی پنج ساله و ده ساله بکند، به جایی برسد که حالا حتی نتواند یک قرارداد شش ماهه هم ببندد.
    این اتفاق در حالی رخ داده است که قراردادهای یک یا دو ساله حدود ۱۵ سال است که در خودروسازی جا افتاده است و ما همیشه این انتقاد را به خودمان داشتیم که چرا قرار دادهای بلند مدت نداریم که هم قطعه ساز احساس امنیت بکند و هم خودروساز احساس کند شریکی دارد که میتواند در دراز مدت با آن همکاری بکند.
    آیا خودروسازان میتوانند تهدیدهای این افت تولید را به فرصت تبدیل کنند؟ مثلا حالا که تولید رونقی ندارد آنها میتوانند به کیفیت و کارهای پژوهشی بپردازند؟

    نمیدانم چه بگویم، نصیب کسی نشود اما این حرف مثل این است که یکی از اعضای یک خانوادهای فوت کرده باشد و ما با وجود تمام مصیبتها بگوییم که حالا بد نشد که، یک نانخور از خانواده کم شده است! این تعبیر درستی نیست که ما بگوییم حالا که تولید پایین آمده است بیاییم به کارهای عقب ماندهمان برسیم. زیرا وقتی تولید پایین بیاید همه چیز از بین رفته محسوب میشود. در استانداردهای مدیریتی و علمی گفته میشود که کیفیت در تولید انبوه به دست میآید. اما اگر زمانی قیمت محصولات بالا برود و کشش بازار کم شود در حالی که حاشیه سود بالا باشد، میتوان گفت که خب بله حالا که تیراژ پایین آمده است بهتر است بیشتر به کارهای تحقیقاتی، پروژههای سرمایهگذاری، طراحی محصولات یا اصلاح زیر ساختهای کیفی و مدیریتی و کارهایی از این قبیل بپردازیم. ولی از آنجایی که پایین آمدن تولید ما دلایل اقتصادی داشته و به دلیل کمبود منابع مالی و مشکلات بازرگانی و... این اتفاق رخ داده است، نه میتوانیم سرمایهگذاری بکنیم نه میتوانیم اصلاح بکنیم و نه میتوانیم به کارهای کیفی بپردازیم. زیرا مشکلات اقتصادی، تامین و ارتباط با خارج، علاوه بر تولید همه کارهای جانبی را هم مختل میکند.

    با وجود این میزان ضرر و زیان در حال حاضر کارگران این صنعت در چه وضعیتی به سر میبرند؟

    بر اساس استراتژیهای کلان مملکت، حفظ اشتغال کارگران و کارکنان برای ما اهمیت ویژهای دارد. هرچند این در دنیا معمول نیست. یعنی اولین اتفاقی که با کاهش تولید رخ میدهد تعدیل نیرو است. به هر حال شعار ما که شاید خیلی هم علمی، فنی و اقتصادی نباشد این است که یا همه با هم برویم یا همه با هم باشیم. به هر حال درست یا نادرست این از اصول اخلاق کاری ما است. البته با توجه به شرایط نا مناسب اقتصادی ما هم نمیدانیم تا چه زمانی قادر به تحمل این وضعیت خواهیم بود. انشاءالله مسوولان محترم بیش از پیش به نظرات کارشناسی مدیران این صنعت التفات نمایند و حمایت خویش را افزایش و سرعت بخشند تا با عنایت خداوند متعال بتوانیم با سربلندی این مقطع خطرناک را پشت سر گذاریم.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #137
      خودروسازان دست حمایتگر سازمان حمایت را میخواهند



      گروه خودرو – سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان همچنان در مقابل خواسته خودروسازان مبنی بر افزایش قیمت دوباره محصولات مقاومت میکند این در حالی است که خودروسازان هم اکنون در شرایط متفاوتی حتی نسبت به شش ماه گذشته قرار دارند.



      به گفته یکی از دست اندرکاران صنعت خودرو، خرید مواد اولیه توسط خودروسازان در پروسه ای شش ماهه انجام میشود این در شرایطی است که خودروسازان هماكنون در مرحله دوم خرید مواد اولیه طی سال جاری قرار دارند که قیمت آن با خرید شش ماه اول متفاوت به نظر میرسد.

      از ابتدای امسال نوسانات نرخ ارز، تشدید محدودیتهای بینالمللی، تورم عمومی و همچنین افزایش قیمت مواد اولیه تولید خودروسازان را با افت 50 درصدی مواجه کرد در چنین شرایطی سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان هر چند دوبار با درخواست افزایش قیمت خودروسازان موافقت کرد اما این عملکرد سازمان مذکور نتوانست نظر تولیدکنندگان را جلب کند. از ابتدای امسال تاکنون خودروسازان بزرگ کشور رقمی در حدود 500 تا 700 میلیارد تومان ضرر کردهاند این در حالی است که آنها اذعان میکنند ادامه شرایط فعلی میتواند به حذف این صنعت در کشور بینجامد.

      در هر صورت خودروسازان تاکید دارند با توجه به اینکه از ابتدای امسال نرخ ارز و مواد اولیه رشد بیحسابی داشته، متناسب با آن باید به قیمت خودروها نیز اضافه شود. هم اکنون قیمت متوسط انواع مواد اولیه خودرو شامل ورق، آلومینیوم، فولاد، مواد پلیمری، چدن (قراضه)، تایر و مس رشد روزافزونی داشته این در حالی است که قطعه سازان نیز به همان نسبت در تامین مواد اولیه با هزینههای زیادی روبهرو بودند که خود میتواند قطعه موردنیاز خودروسازان را با افزایش هزینهای دوباره مواجه کند. به این ترتیب زنجیره خودروسازی کشور هم اکنون در شرایط دشواری قرار گرفتند که خود در مهیا کردن آن سهیم نبودند، اما در رفع آن باید به تنهایی چارهاندیشی کنند.

      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #138
        خودروسازان بزرگ مردم را فریب ندهند



        ایسنا - عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادعا کرد: در شرایطی که برخی نمایندگیهای فروش خودروسازان بزرگ محصولات را گرانتر از نرخ مصوب عرضه میکنند، انتشار اخباری مبنی بر برخورد با این تخلفات مصداق بارز فریب افکار عمومی است.



        علی خاکساری اظهار کرد: در حال حاضر افرادی در سیستم فروش خودروسازان بزرگ با دلالان و نمایندگیهای فروش در ارتباط بوده و به رانت و واسطهگری بازار خودرو دامن میزنند.وی با بیان اینکه خودروسازان عزم واقعی برای برخورد با تخلفات نمایندگیهای فروش خودرو را ندارند، خاطرنشان کرد: در این شرایط به دلیل آنکه برخی از مردم از تخلفات نمایندگیهای فروش خودروسازان آگاه و ناراضی هستند، برخی خودروسازان میخواهند با انتشار چنین اخباری جو عمومی جامعه را تلطیف کرده و از خود رفع مسوولیت کنند.

        عضو هیات علمی دانشگاه علامه ادامه داد: این در حالی است که خودروساز خودرو را تحویل نمایندگی فروش داده و نمایندگی را آزاد میگذارد تا محصولات را به قیمت دلخواه خود بفروشد زیرا سود ناشی از این کار به صورت مستقیم و غیرمستقیم به خودروساز نیز میرسد.

        وی افزود: بنابراین در این شرایط نباید انتظار داشته باشیم خودروساز برخلاف منافع خود با تخلفات نمایندگیهای فروش برخورد کند زیرا حداکثر اقدام خودروسازان در این زمینه انتشار اخبار و قربانی کردن چند نمایندگی فروش خودرو است.

        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #139
          معرفی تعدادی از نمایندگیهای خدمات پس از فروش خودروسازان به دادگاه



          معاون سازمان ملی استاندارد ایران از معرفی تعدادی از نمایندگیهای خدمات پس از فروش خودروسازان بزرگ به دادگاه به دلیل عرضه قطعات یدکی بیکیفیت و غیر استاندارد خبر داد.


          بهادر کاظمی - معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: با تشدید نظارتها و به دنبال بازرسیهای صورت گرفته در یک ماه اخیر، تخلف تعدادی از نمایندگیهای خدمات پس از فروش خودروسازان بزرگ محرز و به دادگاه ارسال شد.

          وی با بیان اینکه سازمان استاندارد نظارتها بر عرضه قطعات در شبکه خدمات پس از فروش خودروسازان را تشدید کرده است، خاطرنشان کرد: البته با شرکتهای تامینکننده قطعه خودروسازان بزرگ نیز جلساتی برگزار و به آنها تاکید کردهایم از هرگونه عرضه قطعات بیکیفیت در سطح شبکه خدمات پس از فروش خودداری کنند.

          معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: سازمان استاندارد نسبت به هرگونه عرضه قطعات یدکی بیکیفیت حساس بوده و در همین زمینه به صورت مستمر بازرسیهایی از سطح شرکتهای تامین کننده قطعه خودروسازان و نمایندگیهای خدمات پس از فروش صورت میگیرد.

          وی افزود: از تمام شهروندان میخواهیم که در صورت برخورد با هرگونه عرضه قطعات یدکی بیکیفیت مراتب را به ادارات کل سازمان ملی استاندارد ایران در سراسر کشور اعلام تا با متخلفان برخورد شود.

          کاظمی تصریح کرد: در این زمینه شماره تلفن چهار رقمی در دست راهاندازی است تا مردم بتوانند از طریق آن شکایات خود از کیفیت کالاها را به اطلاع سازمان استاندارد برسانند.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • مخبرالدوله
            عضو فعال
            • May 2012
            • 5228

            #140
            افزایش تولید خودروهای چینی در سال حمایت از تولید ملی


            » سرویس: اقتصادي - خودرو
            کد خبر: 91091105055
            شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۰



            اگرچه در هفت ماهه امسال تولید انواع خودروهای سواری داخلی کاهش حدودا 44 درصدی را تجربه کرده است اما در همین مدت مونتاژ برخی خودروهای چینی تا 200 درصد نیز افزایش یافته است.



            به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مشکلات اخیر صنعت خودرو اگرچه تولید در خودروسازان بزرگ را تحت تاثیر قرار داده اما این مشکلات به گفته کارشناسان نه تنها مانع رشد مونتاژ خودروهای چینی در ایران نشده بلکه بازار مناسبی را نیز برای این خودروها فراهم کرده است. به طوری که در سال تولید ملی و حمایت کار و سرمایه ایرانی این تولید خودروهای چینی در ایران است که افزایش یافته نه خودروهای وطنی.

            فرهاد بهنیا - عضو هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران - در این باره میگوید: بیش از 80 درصد قطعات خودروهای چینی مونتاژی در ایران از چین وارد میشود آن هم در شرایطی که قطعهسازان و خودروسازان داخلی با مشکل تامین ارز برای واردات مواد اولیه مواجه هستند.

            وی با بیان اینکه در این شرایط به چه دلیل باید مبلغ قابل توجهی ارز برای واردات قطعه از چین و مونتاژ خودروهای چینی در ایران هزینه شود؟ تصریح میکند: این وضعیت به معنی خروج ارز از کشور برای رشد اشتغال در کشور چین و رونق گرفتن فعالیت واحدهای قطعهسازی در این کشور به بهای تعطیلی واحدهای قطعهسازی در ایران است.

            مصطفی ممقانی - کارشناس - نیز در این باره میگوید: اصولا خودروهای چینی جایگاهی در بین خریداران ایرانی ندارند اما افت شدید تولید در برندهای معتبر داخلی موجب شده تا برخی از مردم به اجبار برای رفع نیاز خودروی چینی خریداری کنند.

            وی با بیان اینکه در سال گذشته تولیدکنندگان برخی خودروهای چینی به دلیل نبود مشتری محصولات خود را به صورت اقساط و بعضا بدون بهره عرضه میکردند، خاطرنشان کرد: اما در ماههای اخیر به دلیل کاهش شدید عرضه از سوی خودروسازان بزرگ کشور، چینیسازان نیز از خلا ایجاد شده در بازار خودرو نهایت استفاده را برده و تولیدات خود را افزایش دادهاند.

            این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: یکی از استراتژیهای اصلی خودروسازان چینی، تولید خودروهای شیک با ظاهر زیبا اما بیکیفیت است. نگرانی نیز این است که چینیسازان از مشکلات فعلی صنعت خودروی داخلی نهایت استفاده را برده و بتوانند فرهنگ استفاده از خودروهای شیک اما بیکیفیت چینی را در کشور نهادینه کنند.

            به گزارش ایسنا، تمام این انتقادات در حالی است که در هفت ماهه نخست امسال تولید انواع خودروی سواری در گروه صنعتی ایران خودرو 41.6 و در گروه خودروسازی سایپا 51.5 درصد کاهش یافته است در مقابل اما تولید در دو شرکت عرضه کننده خودروهای سواری چینی، خودروسازی مدیران 120 درصد و کرمان موتور 24.5 درصد افزایش یافته است.

            انتهای پیام

            مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #141
              پرايد 14 ميليون و 300 هزار تومان

              در بازار خودروهای داخلی، پراید 111 با ثبات قیمت 14 میلیون و 300 هزار تومان، پراید 131 با 200 هزار تومان افزایش، 13 میلیون و 400 هزار تومان و پراید 132 با 250 هزار تومان کاهش، 13 میلیون و 100 هزار تومان فروخته شدند.


              به گزارش ندای انقلاب به نقل از باشگاه خبرنگاران، بازار خودرو که این روزها با کاهش خرید و فروش مواجه شده، با وعده اخیر وزیر صنعت مبنی بر افت ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت و افزایش تیراژ خودرو در آینده، اين بازار در رکود به سر مي برد و مشتریان با امید کاهش قیمت دست از خرید کشیده اند.


              این گزارش حاکیست، در بازار خودروهای داخلی، پراید ۱۱۱ با ثبات قیمت ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، پراید ۱۳۱ با ۲۰۰ هزار تومان افزایش، ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و پراید ۱۳۲ با ۲۵۰ هزار تومان کاهش، ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان فروخته شدند.


              در این بازار، تیبا با ثبات بها ۱۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و تینا این محصول لوکس سایپا با قیمت ۱۱۸ میلیون تومان، ماکسیما در کلاس ۵، ۸۰ میلیون و در کلاس۸، ۹۰ میلیون تومان، رانا ۲۷ میلیون تومان، سمند ef۷ دوگانه سوز، ۲۲ میلیون تومان و مدل بنزینی آن ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، سمند se، ۱۹ میلیون تومان، تندر ۹۰ در مدل e۱، ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و در مدل e۲، ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش رسیدند.


              براساس این گزارش، در بین محصولات پژو، این خانواده پرطرفداردر بازار خودروی ایران، پژو ۲۰۶ در تیپ ۲ و تیپ۶ با ثبات قیمت، ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و ۴۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ صندوقدار v۸ با افزایش، ۳۴ میلیون تومان و v۹ و v۲۰ با ثبات بها به ترتیب ۴۰ و ۲۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتومات ۴۵ میلیون تومان، پژو پارس نیز با کاهش قیمت ۲۵ میلون تومان و دوگانه سوز آن ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار به فروش رسیدند.


              در بازار خودروهای وارداتی، در میان خانواده هیوندا، سوناتا و آزرا گرانجو با ثبات قیمت ۱۱۷ و ۱۶۰ میلیون تومان و i۳۰ با نرخ ۸۵ میلیون تومان و اما ix۵۵ با افزایش ۱۷۰ میلیون تومان و ix۳۳ با کاهش، ۱۳۳ میلیون تومان در بازار فروخته شدند.


              از میان محصولات کیا، خودروی اسپورتیج با بهای ۱۲۵ میلیون تومان، سانتافه با رشد ۱۳۰ میلیون تومان، سراتو با افت ۸۵ میلیون تومان و کیا اپتیما با نرخ ۱۱۳ میلیون تومان در بازار فروخته شدند.


              محصولات تویوتا در هفته قبل تغییر خاصی را تجربه نکرد و کرولا و اوریون با همان قیمت ۹۰ و ۱۳۰ میلیون تومان به فروش رسیدند.


              شایان ذکر است، در بین خودروهای ژاپنی مزدا ۲ و ۳ با ثبات قیمت ۶۱ و ۹۰ میلیون تومان و سوزوکی کیزاشی در مدل فول با قیمت ۱۱۰ میلیون تومان و در مدل نیمه فول ۱۰۵ میلیون تومان رقم خورد.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #142
                آغاز پیش فروش اینترنتی خودرو مگان 2000 فول آپشن

                شرکت پارس خودرو پیش فروش خودروی مگان ۲۰۰۰ فول آپشن خود را از امروز شنبه آغاز میکند.


                به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خرنگاران به نقل از روابط عمومی شرکت پارس خودرو مهندس امیر حسن امیری- مدیر بازاریابی و فروش برند شرکای تجاری گروه خودروسازی سایپا گفت: این شرکت با هدف پاسخگویی به نیاز مشتریان و ایجاد تعادل در بازار خودروی کشور اقدام به پیش فروش اینترنتی خودروی مگان 2000 آپشنال نموده است.

                طبق اعلام این خودروها دارای گارانتی سه ساله یا کارکرد ۱۰۰ هزار کیلومتر هستند.بر اساس این گزارش پیش فروش مگان 2000 اتوماتیک آپشنال تیپ 2، از ساعت 11 صبح روز شنبه 11/9/91 آغاز و تا روز پنج شنبه مورخ 16/9/91 ادامه خواهد داشت و علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام می توانند با مراجعه به سایت www.saipagroup.ir اقدام نمایند.

                گفتنی است؛ علاوه بر فروش اینترنتی نمایندگی های مجاز فروش و خدمات پس از فروش گروه خودرو سازی سایپا، نیز به صورت همزمان امکان ثبت نام برای مشتریان عزیز را فراهم می آورند.
                وی افزود: با توجه به تجهیز این خودرو به آپشن هایی چون کروز کنترل، سنسور پارک(Back sensor)، سیستم رهیاب (Navigation)، تلویزیون دیجیتال، مانیتور 7 اینچی تصویری لمسی، سیستم بلوتوث، دوربین دنده عقب، سیستم رادیو پخش با شش فرمت سیستم های جدید، SD و کارت USB تقاضا برای خرید این خودرو بالا بوده و به منظور ایجاد فرصت برابر برای همه مشتریان گرامی، محدودیت کد ملی نیز در ثبت نام ها اعمال شده و هر فرد می تواند تنها یک دستگاه ثبت نام نماید. شایان ذکر است خودروهای مگان فول آپشن تحویل اردیبهشت و خرداد 92 دارای گارانتی 3 ساله و یا کارکرد 100/000 کیلومتر میباشند.

                در جدول زیر قیمت برخی خودروهای پرتیراژ در نمایندگی و بازار آمده است:



                منبع:ايسنا
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • عبدالله محمدی
                  ستاره‌دار(26)
                  • Mar 2011
                  • 1166

                  #143
                  سلام
                  از دوست عزیزی نقل قول میکنم ایشان گفته تا اخر اذر خاور جریمه بنز رو اعلام خواهد کرد
                  160 میلیارد تومان که به ازای هر سهم 100تومان به سود خاور اضافه میشود
                  اکثر اخبار ایشون درست بوده امیدورام این هم درست باشه

                  نظر

                  • کریم مهدوی
                    عضو فعال
                    • May 2012
                    • 813

                    #144

                    آغاز فروش فوری محصولات سایپا/پیش پرداخت 10 تا 12 میلیون تومانی برای تیبا



                    مدیر بازاریابی و پیشبرد فروش محصولات برند گروه سایپا از فروش فوری و پیش فروش محصولات شرکت سایپا به صورت آپشنال و غیر آپشنال خبر داد.
                    تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #145
                      مشکلات امروز صنعت خودرو از ضعف مدیریت است نه تحریم
                      عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفتگو با «فردا»؛

                      خودروسازان برای کاهش قیمت مجبور شدهاند کالای بی کیفیت چینی را بخرند. از یک سو کارخانههای تولید قطعه به دلیل کمبود سرمایه در گردش مجبور شده اند کارگران را اخراج و کارخانه را تعطیل کنند و از سوی دیگر قطعه بی کیفیت چینی را بر روی خودرو تولید داخل نصب میکنیم و باعث میشویم تا خودرو ایرانی به یک خودرو بی کیفیت مشهور شود. بر خلاف برداشت اولیه اذهان عمومی در خصوص اعمال تحریم ها بر صنعت خودروسازی، بدون شک همین تحریم ها در بلند مدت با برنامه ریزی می توانست زمینه ساز، رشد و تعالی بخش صنعت خودروسازی کشور شود.
                      سرویس اقتصادی «فردا»: تحریم صنعت خودرو ایران هزینهبر است هم برای تحریم کننده، هم برای تحریم شونده. اما به نظر می رسد مشکل اساسی صنعت خودروسازی ایران بیش از آنچه که از تحریم آسیب می بیند از ضعف مدیریت نهادهای فرادستی خود رنج می برد.

                      موید حسینی صدر نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «فردا» با تاکید بر اینکه تاثیر ضعف مدیریت در صنعت خودرو سازی ایران بیش از تحریم ها است گفت: بر خلاف برداشت اولیه اذهان عمومی در خصوص اثرات ناشی از اعمال تحریم ها بر صنعت خودروسازی، بدون شک همین تحریم ها در بلند مدت با برنامه ریزی می توانست زمینه ساز، رشد و تعالی بخش صنعت خودروسازی کشور شود و اثرات و نتایج مثبت و ارزنده ای را برای صنایع کشور خصوصاً صنعت خودروسازی به همراه داشته باشد.

                      به گزارش سایت فردا؛عضو کمیسیون صنایع مجلس ضمن اشاره به افزایش چشمگیر قیمت خودروی داخلی گفت: ناکارآمدی و ضعف مدیریت در کنار تحریم به مشکلات این صنعت دامن زده است. برای پیشرفت در این صنعت بدون در نظر گرفتن تحریم ها باید راهبرد و استراتژی بلندمدت میان دولت، مجلس و خودروسازی هماهنگ باشند که متاسفانه چنین استراتژی اصلا وجود خارجی و کاربردی ندارد.

                      وی افزود: خودروسازان برای کاهش قیمت مجبور شدهاند کالای بی کیفیت چینی را بخرند. از یک سو کارخانههای تولید قطعه به دلیل کمبود سرمایه در گردش مجبور شده اند کارگران را اخراج و کارخانه را تعطیل کنند و از سوی دیگر قطعه بی کیفیت چینی را بر روی خودرو تولید داخل نصب میکنیم و باعث میشویم تا خودرو ایرانی به یک خودرو بی کیفیت مشهور شود.

                      این نماینده محلس تصریح کرد: متاسفانه هر کسی ساز خودش را می زند و در آخر هم همه مشکلات را به گردن تحریم می اندازند. به قطعیت می گویم که حداکثر 20 درصد مشکلات خودروسازی ایران مربوط به تحریم هاست و مابقی در گرو عوامل داخلی است.

                      وی تصریح کرد: اگر مدیریت توانایی در این صنعت وجود داشت می توانست برای این تهدید که مربوط به دیروز و امروز نیست برنامه ریزی کند تا به طور پی در پی اثر آن را که فشار بر مردم است کم نماید. اما متاسفانه مدیریت ما عموما در همه صنایع، برخورد ساده انگارانه با پدیده تحریم است.

                      حسینی با انتقاد از کیفیت نازل صنعت خودروسازی در ایران گفت: خودروسازی از آن دست صنایعی است که با عرضه کیفیت خود و توجه به خواسته ها و مطالبات مردم می تواند موجب تقویت نگاه مثبت عمومی به تولید ملی شود و بعکس که متاسفانه به دلیل بی کیفیتی این صنعت نتوانسته آبروی ظاهری برای بقیه صنایع نیز بخرد.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • 7sin
                        کاربر فعال
                        • Nov 2010
                        • 214

                        #146
                        داستان به زودی عوض می شود خوب توجه کنید .

                        نظر

                        • amir888
                          Banned
                          • May 2012
                          • 132

                          #147
                          1391/9/12

                          چند خبر از خودرو


                          مديرعامل شرکت ايران خودرو ديزل خبر داد
                          آريا در راه بازار خودروهاي تجاري

                          کاميون آريا طي چند روز آينده روانه بازار خواهد شد.

                          به گزارش «پرشين خودرو»، مديرعامل شرکت ايران خودرو ديزل با بيان اين مطلب گفت: اين کاميون با داخلي سازي بيش 60 درصد در ايران خودرو ديزل به توليد رسيده است که در توليد کاميون با بالاترين درصد داخلي سازي در کشور، اين امر يک رکورد محسوب مي شود.





                          نسبت به ماه قبل
                          توليد خودرو افزايش يافت

                          پرشين خودرو: طبق جديدترين آمارهاي رسمي، توليد انواع خودرو در آبانماه امسال حدود سه درصد نسبت به ماه قبل از آن افزايش يافته است.

                          به گزارش «پرشين خودرو»، براساس جديدترين آمارها، روند کاهشي توليد خودرو در آبان ماه متوقف شده است. در حالي که در مهرماه امسال مجموعا 69 هزار و 846 دستگاه انواع خودرو توليد شده بود، اين مقدار با 2.67 درصد رشد به 71 هزار و 720 دستگاه در آبان افزايش يافته است.





                          مدير کل دفتر صنايع ماشينسازي و نيرو محرکه:
                          انحصار مسئول قيمت گذاري خودرو را مشخص مي کند!

                          مدير کل دفتر صنايع ماشينسازي و نيرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق ماده 58 قانون اجراي سياستهاي کلي اصل 44 قانون اساسي، شوراي رقابت وظيفه تنظيم دستورالعمل قيمتگذاري کالاهاي انحصاري را بر عهده دارد.



                          پيشفروش مگان 2000 پارس خودرو آغاز شد

                          شرکت پارس خودرو پيش فروش خودروي مگان 2000 فول آپشن خود را از شنبه آغاز کرد.

                          همفکران

                          نظر

                          • omid_amorous
                            عضو عادی
                            • Oct 2012
                            • 56

                            #148
                            کسی خبر داره که وضعیت گروه خودرو چطور خواهد شد چون حرفهایی به گوش میرسه که گروه خودرو قرار رشد کنه ایا صحت داره ممنون میشم از همه دوستان اگه اطلاع رسانی کنید

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #149
                              رانت های حیرت انگیز در واردات خودرو


                              طی 6 ماهه اول سال 91 مجموعاً 19380 دستگاه خودرو به ارزش 429 میلیون دلار خودرو وارد کشور شده و بیشترین این خودروها از کشورهای امارات، کره و کویت وارد شده است است.




                              دو شرکتی که بیشترین خودرو را در نیمه اول91 وارد کرده اند، آسان موتور و اطلس خودرو هستند و جالب اینکه ای دو شرکت متعلق به یک نفر با نام سید احمد گرامی است. دو شرکت مجموعاً واردات 6194 خودرو و حدود 32 درصدکل خودرو های وارداتی 6 ماهه اول سال 91 را به ارزش 101 میلیون دلار در اختیار داشته است.




                              نکته قابل توجه اینکه در6 ماهه اول سال 91 بیش از دو و نیم میلیارد دلار ثبت سفارش برای واردات خودرو صورت گرفته است اما مجموعاً 429 میلیون دلار خودرو واردکشور شده است.




                              لازم به یادآوری است افرادی که موفق به ثبت سفارش واردات خودرو می شوند، می توانند تا شش ماه و یکبار قابل تمدید، خودروهای ثبت سفارش شده را ترخیص کنند. در ماه های گذشته و با ممنوع شدن مقطعی واردات خودرو، امتیاز ثبت سفارشهای انجام شده در ماه های گذشته ارزش فوق العاده ای پیدا کرده و خریداران زیادی پیدا کرده است. تغییرات ناگهانی در مقررات واردات خودرو در ماه های اخیر، رانتهای موجود در واردات خودرو را به شدت افزایش داده است. گزارش الف نشان می دهد طی ماه های گذشته فقط در یک ردیف ثبت سفارش، 374.999 خودرو به ارزش بیش از 8میلیارد دلار به ثبت رسیده است.




                              بانک مرکزی در تاریخ 26 تیر 91 طی ابلاغیه ای ثبت سفارش برای واردات خودرو را ممنوع کرد اما هنوز مشخص نیست کدام واردکننده خودرو، مجموعه های خودر را با نرخ ارز مرجع وارد کرده است.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #150
                                تسهیلات خودروسازان هر روز آب میرود


                                گروه خودرو - بعد از گذشت شش ماه از تصویب پرداخت تسهیلات ۲ هزار میلیارد تومانی به خودروسازان، به نظر میرسد هرچه از زمان اعلام این مصوبه میگذرد مبلغ این تسهیلات هم کاهش پیدا میکند! تا جایی که این مبلغ از زمان تصویب از ۲ هزار میلیارد تومان به هزار میلیارد تومان برای هر دو خودروساز کاهش پیدا کرد، اما به نظر میرسد این روند کاهشی همچنان ادامه داشته باشد و در جدیدترین تصمیم، بانک مرکزی اعلام کرده است که حاضر شده ۴۶۰ میلیارد تومان از آن تسهیلات هزار میلیاردی را به منظور کاهش فشار مالی خودروسازان به آنها بدهد، اما همین میزان مبلغ نیز قرار بوده حداکثر تا یک هفته پس از اعلام این خبر به خودروسازان پرداخت شود که تاکنون چنین نشده است.


                                این کمکهای قطرهچکانی دولت به خودروسازان در حالی است که آنها حتی زمانی هم که مبلغ مصوب تسهیلات دو هزار میلیارد تومان بود، امیدی به حل شدن تمام مشکلاتشان با این مبلغ نداشتند و آن را تنها کمکی میدانستند برای جلوگیری از مشکلات مالی بیشتر. حالا هم که گوش دولتیها از گلایههای خودروسازان پرشده مبلغی را به عنوان تسهیلات برای خودروسازان در نظر گرفتهاند که نزدیک به حدود ۲۵ درصد تسهیلاتی است که معاون اول ريیسجمهور در اردیبهشت امسال قول آن را به خودروسازان داده بود.
                                اما با وجود رسمی شدن این خبر بعد از پرس و جو از خودروسازان متوجه شدیم که هنوز چنین مبلغی به خودروسازان داده نشده است. احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان در این رابطه به خبرنگار دنیای اقتصاد میگوید: درست است که بانک مرکزی با پرداخت این مبلغ موافقت کرده است، اما زمانی که بانکها میگویند منابع مالی نداریم به این معنی است که ابلاغیه بانک مرکزی هم بیفایده خواهد بود. او این مبلغ را برای پرداخت بخشی از مطالبات قطعهسازان، در شرایط فعلی برای خودروسازان غنیمتی میداند که میتواند سنگینی بار خودروسازان را کمی قابل تحملتر کند.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X