سرمايه گذاري صنعت ومعدن ( وصنعت )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • آریو
    عضو فعال
    • Mar 2011
    • 4834

در اصل توسط 3yh پست شده است View Post
    درود بر جناب آریو عزیز...
    از نظر تکنیکال که جناب کیوان نظرشون رو گفتن ... ببینید اگر تحلیل تکنیکال به هدفی می رسد قطعا باید دلیل بنیادی پشتش باشه
    که اگر نباشه همون بحث حباب پیش می یاد....
    به نظر من تحلیل شما ابدا در مورد وصنعت صادق نیست و نمی توان اینقدر ساده به وصنعت نگاه کرد
    ببینید شما در تحلیل بنیادی برای بلند مدت حق ندارید به وصنعت پی بر ای 4 بدید چون وصنعت شامل سهام سیمانی با پی بر ای گروه 7
    و سهام خودرویی با پی بر ای گروهی 17 می باشد حالا اگر به 30% سبد هم پی بر ای 4 بدیم پی بر ای میانگین حدود 9 میشه...
    چون سرمایه گذاری هست 0.8 این پی بر ای رو می گیره که میشه 7.2.......
    قطعا شما می دونید که معنیش چیه..........
    یعنی بازار انتظار داره سهام گروه سیمانی و خودرویی رشد سود دهی داشته باشند....
    یعنی قطعا وصنعت در سالهای اتی درصد رشد سوددهی بالایی خواهد داشت....
    چون به وسپه اشراف کامل دارید مقایسه ای با وسپه انجام میدم....
    پی بر ای پورتفوی وسپه 5 هست یعنی وسپه پی بر ای 4 می گیره....با محاسبات خودتون 53 تومن امسال تقسیم میکنه 65 تومن eps سال دیگشه...
    یعنی باید به 65*4+53 یعنی باید به 313 تومان برسه برای بلند مدت هم با رشد 9% (طبق محاسبات خودتون) در دو سال اتی
    و رشد 4% بلند مدت در مدل تنزیل (DDM) و K=25% با توجه به پی بر ای 4 عدد 2969 بدست میاد که با توجه به اعدادی که
    گذاشتیم نوعی حداقل است....(عکس شو گذاشتم)
    اما وصنعت ....
    امسال 112 تومان در میاره.... 55 تومانش ذخیره هست(پی بر ای 1)
    شما میگید سال اینده 40تا 45 در میاره من عددم بالاتره اما همون 45 رو در نظر می گیریم و سود امسالش هم
    40 در نظر میگیریم میشه 55+40+45*7 که میشه 410 تومان....
    اما با DDM اگر فرض کنیم رشد سوداوری بلند مدتش مثل سپه باشه رشد کوتاه مدت هم براش در نظر نگیریم
    با توجه به پی بر ای پورتفو K=14 ارزش میشه416 البته باید اون 55 تومن هم بهش اضافه کرد
    اگر هم رشدسوداوری 10% در دو سال اینده براش در نظر بگیریم عدد بالاتر میره که خوش بینانه هست
    نتیجه این که اگر وسپه بخواد 300 تومن بشه باید وصنعت هم 420 تومن بشه....
    [ATTACH=CONFIG]335[/ATTACH]
    [ATTACH=CONFIG]336[/ATTACH]
    [ATTACH=CONFIG]337[/ATTACH]
    [ATTACH=CONFIG]338[/ATTACH]
    با سلام ..

به نظرم هیچ شرکت و صنعتی نمیتونه پی به ای بالای 6 بگیره ... پی به ای 6 رو شرکت هایی مثل گل گهر ... فملی ... فولاد ... که طرح های توسعه ای بالایی دارند میتونند بگیرند ...

ما در تحلیل ها میتونیم به سهم ها پی به ای 4 تا 5 بدهیم ...

اگر بخواهیم به وسپه پی به ای 7 بدهیم ... قیمت سهم حوالی 550 خواهد شد

پورتفوی وصنعت هیچ برتری ندارد که بخواهد نسبت پی به ای 7 داشته باشد ...

زیر مجموعه های وصنعت صرفا بخاطر انتظارات بالا در حال رشد پی به ای هستن که با برآورده شدن انتظارات پی به ای خواهند شکوند(در بهترین حالت) ... در غیر اینصورت ریزش خواهند کرد ...

اگر برای وصنعت 420 متصور باشیم
    سطح ارزندگی وسپه به 550 خواهد رسید
    ریسک از آنجایی ناشی می‌شود که ندانید در حال انجام چه کاری هستید.

نظر

• 3yh
      عضو عادی
      • Mar 2013
      • 265

در اصل توسط آریو پست شده است View Post
      با سلام ..

به نظرم هیچ شرکت و صنعتی نمیتونه پی به ای بالای 6 بگیره ... پی به ای 6 رو شرکت هایی مثل گل گهر ... فملی ... فولاد ... که طرح های توسعه ای بالایی دارند میتونند بگیرند ...

ما در تحلیل ها میتونیم به سهم ها پی به ای 4 تا 5 بدهیم ...

اگر بخواهیم به وسپه پی به ای 7 بدهیم ... قیمت سهم حوالی 550 خواهد شد

پورتفوی وصنعت هیچ برتری ندارد که بخواهد نسبت پی به ای 7 داشته باشد ...

زیر مجموعه های وصنعت صرفا بخاطر انتظارات بالا در حال رشد پی به ای هستن که با برآورده شدن انتظارات پی به ای خواهند شکوند(در بهترین حالت) ... در غیر اینصورت ریزش خواهند کرد ...

اگر برای وصنعت 420 متصور باشیم
      سطح ارزندگی وسپه به 550 خواهد رسید
      ببینید بحث قیمت گذاری سهم هست....من با متد های روز دنیا این دو سهم رو ارزش یابی کردم...
      حالا اگر شماقبول ندارید این دیگه مشکل تحلیل من نیست .... کمی صبر کنید اینده حقیقت رو به همه ثابت خواهد کرد....
      مدیران وصنعت ارزش سهمشون رو می دونند و دید بازار رو هم که شبیه دید شماست میشناسند...بنابراین eps , dps امسال
      و سال اینده اصلا به نحوی که شما فکر می کنید نخواهد بود.... حتی اگر هم باشه باز خود حقوقی نمیزاره بیاد زیر 400
      البته به شما حق می دم چون این مدل تحلیل تا به حال در تاپیک ها جایی نداشته اما چون احساس کردم شما با این مدل
      تحلیل اشنایی دارید عرض کردم...
      در ضمن سهمی که ارزنده باشه و از نظر بازار سود دهی بالاتری داشته باشه پی بر ای بالاتر میگیره.... حالا تو هر گروهی که
      میخواد باشه و این حرف شما که پی بر ای بالای 6 معنی نداره بسیار بچه گانه هست و از فردی مثل شما بعیده...
      مثلا اگر من بخوام با همین طرز استدلال کنم
      باید بگم وسپه 55 درمیاره پس 220 و وصنعت 112سود می کنه پس 448......./:.yead.:/

در ضمن در حال حاضر پی برای خودرو 40 وپی برای سفارس 13.6 هست هیچ کدوم هم حباب ندارن
      تازه سفارس بیشتر هم میارزه... (یاداوری کنم که من سیمانی ها رو 7 و خودرویی ها رو 17 گرفتم)
      آخرین ویرایش توسط 3yh؛ 2013/08/23, 20:00.
      فرقی نمیکند که بخواهم سهام (Stocks) بخرم یا جوراب (Socks)، من دوست دارم کالای باکیفیت را وقتی تخفیف خورده خریداری کنم...../:.coolsmiley02:./

نظر

• آریو
        عضو فعال
        • Mar 2011
        • 4834

ببینید بحث قیمت گذاری سهم هست....من با متد های روز دنیا این دو سهم رو ارزش یابی کردم...
        حالا اگر شماقبول ندارید این دیگه مشکل تحلیل من نیست .... کمی صبر کنید اینده حقیقت رو به همه ثابت خواهد کرد....
        مدیران وصنعت ارزش سهمشون رو می دونند و دید بازار رو هم که شبیه دید شماست میشناسند...بنابراین eps , dps امسال
        و سال اینده اصلا به نحوی که شما فکر می کنید نخواهد بود.... حتی اگر هم باشه باز خود حقوقی نمیزاره بیاد زیر 400
        البته به شما حق می دم چون این مدل تحلیل تا به حال در تاپیک ها جایی نداشته اما چون احساس کردم شما با این مدل
        تحلیل اشنایی دارید عرض کردم...
        در ضمن سهمی که ارزنده باشه و از نظر بازار سود دهی بالاتری داشته باشه پی بر ای بالاتر میگیره.... حالا تو هر گروهی که
        میخواد باشه و این حرف شما که پی بر ای بالای 6 معنی نداره بسیار بچه گانه هست و از فردی مثل شما بعیده...
        مثلا اگر من بخوام با همین طرز استدلال کنم
        باید بگم وسپه 55 درمیاره پس 220 و وصنعت 112سود می کنه پس 448......./:.yead.:/

در ضمن در حال حاضر پی برای خودرو 40 وپی برای سفارس 13.6 هست هیچ کدوم هم حباب ندارن
        تازه سفارس بیشتر هم میارزه... (یاداوری کنم که من سیمانی ها رو 7 و خودرویی ها رو 17 گرفتم)

با سلام

این مدل هایی که ازش صحبت میکنید مفروضاتی دارند ...
        شما مفروضات وصنعت رو طبق خواسته خودتان تغییر دادید !

تا زمانی که نرخ سود بانکی 20 درصد هست و نرخ سود غیر رسمی بالای 30 درصد ..نسبت پی به ای بالای 6 برای سود تحلیلی معنی ندارد

در ضمن شما اگه میخواهید بر فرض من استدلال کنید به سود عملیاتی وصنعت پی به ای بدهید تا ارزشش در بیاد نه به کاهش ذخایر که تکرار ناپذیر هست !!!

از طرفی شما باید تحلیلی از سود سفارس و خودرو داشته باشید تا به سودی که در سال اینده میتونه برای وصنعت بسازن برسید نه صرفا به سفارس و خودرو پی به ای بدهید

نظر

• arad700
          ستاره دار (1)
          • Jul 2013
          • 3238

با سلام
          باکسب اجازه از دوستان عزیز , من فکر می کنم در حال حاضر بازار در حال تجربه کردن 2 تغیر مهمه اولین تغیر حرکت اصلاحیه که در حال اتمام هست و دومین تغیر مربوط به تعویض دولت و به تبع اون تغیرات اساسی در سطح وزارت خانه ها و مدیران حقوقی های بزرگه. در حال حاضر روند بازار یک روند منطقی نیست.به نظر من در این شرایط بهترین کار ممکن حفظ سهام بنیادی خوب و پرهیز از فرو شهای زود هنگام و عجولانست
          Honesty is the best policy

نظر

• شهرام مومنی
            عضو جدید
            • Aug 2013
            • 11

شنیده شده وصنعت که در گزارش و صورتهای مالی 6 ماهه تحقق 765 ریال سود خالص به ازای هر سهم را اعلام نموده، در گزارش 9 ماهه برنامه اعلام تحقق سود 1060 ریالی به ازای هر سهم را دارد که بزودی به بازار اعلام خواهد شد. این سهم بواسطه داشتن بلوک ایران خودرو قابلیت رشد بیشتر قیمتی را دارد.

نظر

• 3yh
              عضو عادی
              • Mar 2013
              • 265

با سلام

این مدل هایی که ازش صحبت میکنید مفروضاتی دارند ...
              شما مفروضات وصنعت رو طبق خواسته خودتان تغییر دادید !

تا زمانی که نرخ سود بانکی 20 درصد هست و نرخ سود غیر رسمی بالای 30 درصد ..نسبت پی به ای بالای 6 برای سود تحلیلی معنی ندارد

در ضمن شما اگه میخواهید بر فرض من استدلال کنید به سود عملیاتی وصنعت پی به ای بدهید تا ارزشش در بیاد نه به کاهش ذخایر که تکرار ناپذیر هست !!!

از طرفی شما باید تحلیلی از سود سفارس و خودرو داشته باشید تا به سودی که در سال اینده میتونه برای وصنعت بسازن برسید نه صرفا به سفارس و خودرو پی به ای بدهید
              احسنت برشما این ادبیات رو دوست دارم .... حالا می تونیم راحت تر صحبت کنیم...
              ببینید این مدل های ریاضی نوعی بازی با واقعیت هستند ....
              اولا بگم خیلی ها دوست ندارند که من این مطالب رو اینجا بگم چون از همین مطالب سود بالایی می برند....اما

وقتی شما K بازار رو به طور میانگین بین 20 تا 30 می گیرید با توجه به سود بانکی و نرخ سود غیر رسمی کار منطقی انجام دادید
              اما هر منطقی دلیلی داره ...... و اصلا زبان ریاضی فقط بازی با این منطق هاست.... نمی دونم متوجه میشید یا نه؟؟....

پی بر ای و تمام شاخصها ساخته شدن تا به ما دید بدن....
              اگر شخصی سفارس رو 350 می خره یعنی انتظار داره سفارس حداقل سالانه77 تومن در یک دوره طولانی مدت بهش سود برسونه
              یعنی میانگین 77 می دونه اما eps امسال که 27 تومنه سال بعد هم که 52 تومنه پس کو این 77 تومن.... پس یعنی درست نیست؟؟
              پس برای چی هر وقت میاد زیر 300 برای خریدش سر و دست میشکونن؟؟
              اصلا درست نیست که فقط سال اینده رو حساب کنیم... اگر میگم وسپه 300 میشه برای اینه که سال بعدش هم 60 در میاره سالهای بعد هم همینطور
              اما من سود وسپه رو راکد می دونم یعنی فعلا با این شرایط بازار..... پس به خاطر نهایت 36% سود وسپه نمی خرم البته اگه کوتاه مدت به این عدد برسه
              خوبه اما بعد باید بالای 300سهمی روکه دیگه رشد چندانی نداره بندازمش به یکی دیگه .
              اگر هم میگم با این شرایط تحلیل من میگه وصنعت به زودی 400 میشه وتازه در اون قیمت هم ارزنده هست به خاطر پتانسیلی هست که تو پورتفوش
              خوابیده ... همینا رو اگه بخوام ریاضی وار بگم میشه k=14 برای وصنعت و k=25 برای وسپه فرمول دقیقشم بخواید اینه:
              k.jpg
              فرقی نمیکند که بخواهم سهام (Stocks) بخرم یا جوراب (Socks)، من دوست دارم کالای باکیفیت را وقتی تخفیف خورده خریداری کنم...../:.coolsmiley02:./

نظر

• 3yh
                عضو عادی
                • Mar 2013
                • 265

این هم اضافه کنم که وقتی شما میفرمایید "پی بر ای بالای 6 معنی نداره" من حرفتون رو کاملا قبول میکنم اما با کمی اصلاح این جمله یعنی
                "پی بر ای واقعی بالای 6 در ایران معنی نداره"
                اما در حال حاضر از نظر بنده پی بر ای واقعی سفارس و خودرو زیر 6 هست (یا به قولی دیگر از نظر بازار eps این سهام در اینده بالا خواهد امد و ثبات مییابد )
                با این تعریف پی بر ای واقعی وصنعت 400 تومانی را 4 میدونم...(شاید روند بازار به این سمت پیش نره و بالای 320 بازی در بیاره اما نهایتا باید به 400 برسه
                و نباید از 250 پایین تر بیاد)..................
                اما بازاره و شاید من اشتباه میکنم و در این صورت باید تاوانشم بدم هر چند وصنعت تا به حال به خورده سرمایه من 200% سود داده....

نظر

• 3yh
                  عضو عادی
                  • Mar 2013
                  • 265

فقط یه فرض هم بگم اونم اینه که وصنعت برای سال اتی پیش بینی بده.... که در اون صورت یه عده از فرصت استفاده میکنن و قیمت رو پایین میارن
                  که البته این فرض مال 6 ماه دیگست................شب خوش

نظر

• آریو
                    عضو فعال
                    • Mar 2011
                    • 4834

احسنت برشما این ادبیات رو دوست دارم .... حالا می تونیم راحت تر صحبت کنیم...
                    ببینید این مدل های ریاضی نوعی بازی با واقعیت هستند ....
                    اولا بگم خیلی ها دوست ندارند که من این مطالب رو اینجا بگم چون از همین مطالب سود بالایی می برند....اما

وقتی شما K بازار رو به طور میانگین بین 20 تا 30 می گیرید با توجه به سود بانکی و نرخ سود غیر رسمی کار منطقی انجام دادید
                    اما هر منطقی دلیلی داره ...... و اصلا زبان ریاضی فقط بازی با این منطق هاست.... نمی دونم متوجه میشید یا نه؟؟....

پی بر ای و تمام شاخصها ساخته شدن تا به ما دید بدن....
                    اگر شخصی سفارس رو 350 می خره یعنی انتظار داره سفارس حداقل سالانه77 تومن در یک دوره طولانی مدت بهش سود برسونه
                    یعنی میانگین 77 می دونه اما eps امسال که 27 تومنه سال بعد هم که 52 تومنه پس کو این 77 تومن.... پس یعنی درست نیست؟؟
                    پس برای چی هر وقت میاد زیر 300 برای خریدش سر و دست میشکونن؟؟
                    اصلا درست نیست که فقط سال اینده رو حساب کنیم... اگر میگم وسپه 300 میشه برای اینه که سال بعدش هم 60 در میاره سالهای بعد هم همینطور
                    اما من سود وسپه رو راکد می دونم یعنی فعلا با این شرایط بازار..... پس به خاطر نهایت 36% سود وسپه نمی خرم البته اگه کوتاه مدت به این عدد برسه
                    خوبه اما بعد باید بالای 300سهمی روکه دیگه رشد چندانی نداره بندازمش به یکی دیگه .
                    اگر هم میگم با این شرایط تحلیل من میگه وصنعت به زودی 400 میشه وتازه در اون قیمت هم ارزنده هست به خاطر پتانسیلی هست که تو پورتفوش
                    خوابیده ... همینا رو اگه بخوام ریاضی وار بگم میشه k=14 برای وصنعت و k=25 برای وسپه فرمول دقیقشم بخواید اینه:
                    [ATTACH=CONFIG]339[/ATTACH]

سود وسپه از سال گذشته تا حالا تو شش ماهه با لحاظ کردن افزایش سرمایه 70 درصد رشد کرده کاملا عملیاتی ... این سهم برای سال اینده حداقل 70 تومان خواهد ساخت ..
                    با نگاهی به زیر مجموعه ها ی شرکت که در تاپیک خودش آوردم رشد سود های 50 درصدی تا 300 درصدی دیده میشه با پوشش سود عالی در 3 ماهه نخست سال 92 ...

آنوقت با این سود سازی عالی و سطح ریسک پایین k برای وسپه 25% ولی برای وصنعت 14%؟؟؟؟

بنظرم با توجه به اینکه ریسک وصنعت بیشتر از وسپه هست k رو باید برای وصنعت بیشتر بگیریم ...
                    آخرین ویرایش توسط آریو؛ 2013/08/23, 22:38.

نظر

• داش مهدی
                      عضو فعال
                      • Jan 2011
                      • 595

دوتا سوال از دوست خوبمون3hy:

1- مدل DDM برای ارزشیابی چه سهامی مناسبه؟ بالاخص مدل رشد ثابت یا گوردون که ازش استفاده کردید؟
                      2- محاسبات k مربوط به دو سهم هم میتونید بذارید؟ روی بتا و ریسک فیری اش که بحثی نیست، بازده مورد انتظار بازارو به نظرتون صحیحه که در شرایط فعلی از داده های تاریخی استفاده کنیم؟ که البته بتا هم تا خدودی همین مشکل واسش پیش میاد
                      مَن عَشَقَنی عَشَقتُهُ وَ مَن عَشَقتُهُ قَتَلتُهُ

نظر

• 3yh
                        عضو عادی
                        • Mar 2013
                        • 265

سود وسپه از سال گذشته تا حالا تو شش ماهه با لحاظ کردن افزایش سرمایه 70 درصد رشد کرده کاملا عملیاتی ... این سهم برای سال اینده حداقل 70 تومان خواهد ساخت ..
                        با نگاهی به زیر مجموعه ها ی شرکت که در تاپیک خودش آوردم رشد سود های 50 درصدی تا 300 درصدی دیده میشه با پوشش سود عالی در 3 ماهه نخست سال 92 ...

آنوقت با این سود سازی عالی و سطح ریسک پایین k برای وسپه 25% ولی برای وصنعت 14%؟؟؟؟

بنظرم با توجه به اینکه ریسک وصنعت بیشتر از وسپه هست k رو باید برای وصنعت بیشتر بگیریم ...
                        عزیز چند جمله میگم و دیگه تمام ...
                        k یعنی نرخ مورد توقع رشد از سهام ....
                        من اعتقاد دارم که چون پی بر ای پورتفوی وصنعت بالاتر هست سهامدارش در چند سال اینده نباید انتظار نرخ رشد
                        بالایی از سهمشون داشته باشه...البته این در بلند مدت جبران میشه....
                        یه چیزی هم در مورد روند سهم بگم تا بعد دوباره یکی نیاد بگه پس چی شد و این حرفا....(مثل وتوسم)
                        یه بزرگی میگفت بیشترین سود رو در بازار کسایی میکنند که بنیاد سهم رو میشناسند و از زمان اومدن اخباری
                        که باعث ایجاد موج میشه خبر دارن....خب ما که خبر نداریم میریم تو کف بنیادی سهم می خریم و منتظر خبر می مونیم
                        مثلا همین وسپه وقتی زیر 200بود بنیادش همینی بود که الان هست...اما وقتی رشد کرد که گزارش 6 ماهه اومد...
                        یا وتوسم هم از نظر من عالیه حتی از وصنعت هم بهتره اون چرا رشد نمی کنه...(شاید منتظر گزارش 9 ماهه هست)
                        اگرم رشد کنه برای صف پورتفوشه....
                        خب اما در مورد وصنعت ببینید تمام چیزهایی که گفتم بنیادی بلند مدت هست که قبلا هم بوده در صفحات اولیه همین تاپیک ما حرف از 400 میزدیم ...
                        اما در حال حاضر سهام داران وصنعت روی موج ایجاد شده از گزارش 6 ماهه سوارن...حالا کجا باید پیاده شن؟؟؟
                        2 تا راه هست یکیش تکنیکاله که من نظر نمیدم و خوشحال میشم دوستان نظر بدن...
                        اما دومیش...باید بگم حاکم بلامناضع تحلیل درکوتاه مدت nav سهم هست هر وقت P/NAV بیاد زیر0.7 سهم
                        خریدنی میشه مثل رو 250 تومن اما همین موج هم فکر نکنم سهم رو بیشتر از P/NAV 0.8 بالا ببره
                        بنابراین از نظر nav از 320 تا 350 ممکنه صف رو بدن...
                        این رو هم بگم که اگه زورتون نمیرسه با روند نجنگید چون این شمایید که شکست می خورید

نظر

• 3yh
                          عضو عادی
                          • Mar 2013
                          • 265

در اصل توسط داش مهدی پست شده است View Post
                          دوتا سوال از دوست خوبمون3hy:

1- مدل DDM برای ارزشیابی چه سهامی مناسبه؟ بالاخص مدل رشد ثابت یا گوردون که ازش استفاده کردید؟
                          2- محاسبات k مربوط به دو سهم هم میتونید بذارید؟ روی بتا و ریسک فیری اش که بحثی نیست، بازده مورد انتظار بازارو به نظرتون صحیحه که در شرایط فعلی از داده های تاریخی استفاده کنیم؟ که البته بتا هم تا خدودی همین مشکل واسش پیش میاد
                          بعد از بازار جواب میدم...

نظر

• آریو
                            عضو فعال
                            • Mar 2011
                            • 4834

عزیز چند جمله میگم و دیگه تمام ...
                            k یعنی نرخ مورد توقع رشد از سهام ....
                            من اعتقاد دارم که چون پی بر ای پورتفوی وصنعت بالاتر هست سهامدارش در چند سال اینده نباید انتظار نرخ رشد
                            بالایی از سهمشون داشته باشه...البته این در بلند مدت جبران میشه....
                            یه چیزی هم در مورد روند سهم بگم تا بعد دوباره یکی نیاد بگه پس چی شد و این حرفا....(مثل وتوسم)
                            یه بزرگی میگفت بیشترین سود رو در بازار کسایی میکنند که بنیاد سهم رو میشناسند و از زمان اومدن اخباری
                            که باعث ایجاد موج میشه خبر دارن....خب ما که خبر نداریم میریم تو کف بنیادی سهم می خریم و منتظر خبر می مونیم
                            مثلا همین وسپه وقتی زیر 200بود بنیادش همینی بود که الان هست...اما وقتی رشد کرد که گزارش 6 ماهه اومد...
                            یا وتوسم هم از نظر من عالیه حتی از وصنعت هم بهتره اون چرا رشد نمی کنه...(شاید منتظر گزارش 9 ماهه هست)
                            اگرم رشد کنه برای صف پورتفوشه....
                            خب اما در مورد وصنعت ببینید تمام چیزهایی که گفتم بنیادی بلند مدت هست که قبلا هم بوده در صفحات اولیه همین تاپیک ما حرف از 400 میزدیم ...
                            اما در حال حاضر سهام داران وصنعت روی موج ایجاد شده از گزارش 6 ماهه سوارن...حالا کجا باید پیاده شن؟؟؟
                            2 تا راه هست یکیش تکنیکاله که من نظر نمیدم و خوشحال میشم دوستان نظر بدن...
                            اما دومیش...باید بگم حاکم بلامناضع تحلیل درکوتاه مدت nav سهم هست هر وقت P/NAV بیاد زیر0.7 سهم
                            خریدنی میشه مثل رو 250 تومن اما همین موج هم فکر نکنم سهم رو بیشتر از P/NAV 0.8 بالا ببره
                            بنابراین از نظر nav از 320 تا 350 ممکنه صف رو بدن...
                            این رو هم بگم که اگه زورتون نمیرسه با روند نجنگید چون این شمایید که شکست می خورید

دوست عزیز سلام
                            k
                            نرخ بازده مورد انتظار رابطه مستقیم با سطح ریسک سهم داره ...
                            شما بحث رو تئوریک ادامه دادید ...

شما در محاسبات k رو برای وسپه که سطح ریسک کمتری داره بالاتر دیدید یعنی 25 % اما برای وصنعت 14 درصد دیدید.
                            یعنی طبق فرمول محاسبه k این عدد رو 14% در نظر گرفتید که حتی از سطح بازده بدون ریسک(rf) که 20 درصد هست هم کمتر دیدید...

شما مفروضات رو برای اینکه ارزش تخمینی وصنعت بالاتر از وسپه در بیاد طبق نظرات خودتون تغییر دادید ...

برای من k زیر 20 درصد برای وصنعت پذیرفتنی نیست چون حداقل نرخ بازده بدون ریسک 20 درصد هست

با تشکر

نظر

• 3yh
                              عضو عادی
                              • Mar 2013
                              • 265

دوست عزیز سلام
                              k
                              نرخ بازده مورد انتظار رابطه مستقیم با سطح ریسک سهم داره ...
                              شما بحث رو تئوریک ادامه دادید ...

شما در محاسبات k رو برای وسپه که سطح ریسک کمتری داره بالاتر دیدید یعنی 25 % اما برای وصنعت 14 درصد دیدید.
                              یعنی طبق فرمول محاسبه k این عدد رو 14% در نظر گرفتید که حتی از سطح بازده بدون ریسک(rf) که 20 درصد هست هم کمتر دیدید...

شما مفروضات رو برای اینکه ارزش تخمینی وصنعت بالاتر از وسپه در بیاد طبق نظرات خودتون تغییر دادید ...

برای من k زیر 20 درصد برای وصنعت پذیرفتنی نیست چون حداقل نرخ بازده بدون ریسک 20 درصد هست

با تشکر
                              سلام
                              ببینید چیزی که میگم شاید جواب کاربر عزیز داش مهدی هم باشه... چون در این دو روش محاسبه K سنگین
                              هست k بازار رو 25 تا 30 می گیرند... اما برای چه سهامی؟؟.... برخی دوستان در داخل اعتقاد دارند این روش برای
                              سهام دارای ثبات کاربرد دارد...و چون بازارهایی مثلا امریکا ثبات دارن فقط در اون بازارها قابل استفاده اند مثلا اونجا k رو
                              اکثرا میگیرن 10....اگر بخواهیم 25% بگیریم این تحلیل برای وسپه که به ثبات رسیده اعداد خوبی رو میده اما برای وصنعت
                              این گونه نیست ... دوستان در داخل چون حس و حال واکاوی فرمول رو ندارن فقط این فرمول رو برای این گونه سهام به کار میبرند
                              که البته این گونه سهام تقریبا ثبات یافته، در بازار ایران بسیار اندک اند...اما به یک نکته توجه کنید.... ddm رو با این دید (یعنی k بین 20 تا 30)
                              فقط وقتی حق داریم استفاده کنیم که فاصله eps ,dps کمتر از 10% باشه پس اگر بخوایم از ddm در وصنعت استفاده کنیم باید چی کار کنیم؟؟
                              وصنعت 112 eps شه و dps هم به این بستگی داره که بخواد سود ذخیره رو تقسیم کنه یا نه.. اگر تقسیم نکنه با dps پنجاه تومانی ایا درسته
                              که k رو 25 بگیریم؟؟... برخی دوستان اعتقاد دارند اینجا دیگه فرمول کارایی نداره اما بنده اعتقادم بر این هست که فقط در سهام سرمایه گذاری
                              باز هم میگم فقط در سهام سرمایه گذاری راه فراری وجود داره اون هم این هست که در روند ddm که برای مثلا 50 سال برنامه داره در 2 یا سه
                              سال اول k رو با توجه به p/e تعدیل کنیم ... من در این دو سال k رو میگیرم 1 بر روی p/e اینها هم همش بازی با ریاضیات هست و اثباتش هم
                              در حوصله این تاپیک نمیگنجه .......

نظر

• 3yh
                                عضو عادی
                                • Mar 2013
                                • 265

شاید بهترین راه حل برای جدایی از این بحث ،nav باشه چون همه چی رو در کوتاه مدت در خودش داره یعنی این که مثلا وقتی
                                پی بر ای یه سهم در پورتفو میره بالا ناو اون رو به صورت افزایش سرمایه گذاری های بورسی نشون میده یعنی در کوتاه مدت
                                همیشه ناوه که حرف اول و اخر رو میزنه وقتی میگم پی بر ای وصنعت بعد مجمع باید بره بالای هفت برای اینه که ناوش بالاتر از
                                400 هست و با صف سفارس و خودرو این ناو هم داره زیاد میشه یعنی کف سهم 280 هست و با توجه به جو فعلا تا 350 جا داره
                                و یعنی اگر 50 در مجمع تقسیم کنه و بشه 300 با سودی که شما برای سال اینده براش متصور هستید پی بر ای خیلی میره بالای
                                4 ولی nav میگه که هیچ اتفاق عجیب و غریبی رخ نداده و سهم داره در محدوده 0.7 تا0.8 ناو معامله میشه...
                                اینجاست که مبحث پی بر ای واقعی رو پیش میکشم... حالا K رو فعلا بیخیال....
                                آخرین ویرایش توسط 3yh؛ 2013/08/24, 09:39.

نظر

در حال کار...
                                X