شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • صرافی
    عضو عادی
    • Oct 2013
    • 132

    #856
    پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

    در اصل توسط علی علیزاده پست شده است View Post
    خواهش میکنم عزیزم بنده شاگرد شما هسم.....دکتر جان ی چند وقتی هس پیداتون نیس که از تحلیل های مفیدتون استفاده کنیم...
    خاهش میکنم سعادت نداشتیم عزیزم:x

    نظر

    • کیوان
      ستاره دار (1)
      • Jun 2011
      • 5094

      #857
      پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

      در اصل توسط علی علیزاده پست شده است View Post
      محدوده 85500 مقاومت نسبتا مهمی داره شاخص...احتمالا فردا شاخص باید برگردد اگه بر نگشت محدوده 83700 مقاومت داره وباید برگردد...فقط امیدوارم که 83700 شکسته نشه چون مطمینا تا 80000 ریزش داریم....
      در اصل توسط صرافی پست شده است View Post
      سلام /:.smilingsmiley.://:.grlim:./سپاس گزاریم از تحلیلهای مفیدتون
      /.:blinksmiley.:/ عذر میخوام! اینی که شما می فرمایید مقاومت نیست ، حمایت هست! :->
      ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

      نظر

      • علی علیزاده
        عضو فعال
        • Jun 2013
        • 1159

        #858
        پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

        در اصل توسط کیوان پست شده است View Post
        /.:blinksmiley.:/ عذر میخوام! اینی که شما می فرمایید مقاومت نیست ، حمایت هست! :->
        عزیزم ببخشید اشتباه نوشتاری بود...جا به جا نوشتم.....
        یا غنی....

        نظر

        • daryadel120
          عضو فعال
          • Apr 2012
          • 578

          #859
          پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

          هفته بعد هفته بسیار مهمی برای شاخص است.... اگر هفته بعد عدد کلوز شاخص در روز چهارشنبه 02/11/1392 از عدد کلیدی 87800 واحد کمتر باشد شاخص تا حدود 82000 واحد اصلاح خواهد کرد...
          برخی از متغیرهای کلان اقتصادی عبارتند از: نرخ ارز، نرخ تورم، نرخ واقعی سود بانکی، نرخ رشد نقدینگی، تولیدات صنعتی، مالیات، کسری بودجه، درآمد های نفتی و ...

          نظر

          • rajabnejad
            عضو فعال
            • Jan 2012
            • 4331

            #860
            پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

            تحلیل بنیادی روند کنونی شاخص بورس اوراق بهادار تهران





            بازار سرمايه کشور يک دوره 5 ساله با سودآوري استثنايي را تجربه مي‌کند. شاخص TEPIX به طور متوسط بازده بالای 75 درصدي در هر سال از اين 5 سال و همچنين 12 برابر شدن ارزش اين بازار نسبت به سال 1387 را نشان مي‌دهد. ارزش بازار هم اکنون از مرز 430هزار میلیارد تومان عبور کرده است. اينکه آيا اين سودآوري همچنان ادامه دارد يا خير، سوالی بزرگ در ذهن بسياري از عموم مردم است. شاخص کل هم اکنون وارد کانال 87 هزار، شاخص صنعت 73 هزار، شاخص 50 شرکت فعال‌تر 3هزار، شاخص سهام شناور 100 هزار، شاخص بازار اول 65 هزار و شاخص بازار دوم 160 هزار شده است. میانگین حسابی شاخص در 5 سال اخیر 6/79% بوده و میانگین هندسی شاخص 5/74% می‌باشد. این رشد در حالی است که بازارهای موازی در چند سال اخیر جریان سرمایه را کمتر به سمت خود جذب نموده‌اند. همچنین این رشد در شرایطی است که در 5 سال اخیر تورم در بالاترین سطح خود و تولید ناخالص داخلی و رشد تولید در پایین ترین سطح خود می‌باشد. در شکل زیر نرخ رشد تولید ناخالص ملی فصلی از سال 2007 لغایت 2013 به تصویر کشده شده است.

            تغييرات کلي قيمت سهام بر مصارف و مخارج سرمايه گذاري و ثروت سهامداران اثر گذار است و بدين ترتيب عملکرد کلي اقتصاد را هم تحت تاثير خود قرار مي‌دهد. اخيراً اين نگراني در بین سهامدارن افزايش پيدا کرده است که بازار سهام و شاخص بازارهای مالی ممکن است با يک روند نزولي مواجه شود، چرا که قيمت سهام شرکت‌ها نسبت به سود آن‌ها بسيار بالا رفته است. انتظاری که خیلی از تحلیل گران با حبابی عنوان کردن بازار بر آن دامن می زنند. آیا بازار حباب دارد؟ و اینکه آیا تمام صنایع برای سرمایه گذاری دارای ریسک می باشند. آیا صنایع معدنی و فلزی با توجه به عدم رشد قیمت و بانک ها با توجه به افزایش ارزش جایگزینی دارایی آنها و همچنین افزایش سرمایه آنها از محل تجدید ارزیابی که به سرعت اثر خود را بر نسبت حاشیه سود، نسبت کفایت سرمایه، نسبت تسهیلات اعطایی و در نهایت تعدیل عایدی در کوتاه مدت خواهد گذاشت نیز مشمول حباب قیمتی می شوند؟ در این مقاله تلاش می شود با یک رویکرد علمی تر و فنی تر حباب قیمتی و روند شاخص های مالی مورد بررسی قرار گیرد.

            برخي تحليلگران بر اين عقيده‌اند که در گذشته نسبت‌هاي P/E بالا معمولاً به دنبال رشد آرام و کند در قيمت‌هاي سهام صورت گرفته است و ديگر تحليلگران با اين نظرمخالفند. آن‌ها در توجيه اين نسبت بالا براي P/E اظهار مي‌دارند از آنجا که تغييرات اساسي در اقتصاد وضعيت بازار سهام را براي سرمايه‌گذاران جذاب تر مي‌کند، تاريخ راهنماي خوبي نخواهد بود.

            اين مقاله ارتباط و وابستگي تاريخي بين نسبت P/E و عملکرد بعدي بازار سرمايه را مورد رسيدگي و بررسي بيش‌تر قرار مي‌دهد و به دلایل عدم تکرار تاریخ می پردازد. علاوه بر این در اين مقاله شواهد تاريخي مهم و محکمي در کوتاه‌مدت و بلند‌مدت مبني بر اينکه عملکرد ضعيف و ياس‌آور بازار، به دنبال نسبت P/E بالا خود را نشان می دهد، و نسبت‌هاي P/E بالا که از رشد پر شتاب در قيمت سهام نتيجه مي‌شود، مورد توجه جدی قرار می‌گیرد. علاوه بر اين هنگامي که نسبت‌هاي P/E بالا در سالهای بعد بازده سالانه سهام را نسبت به ديگر سرمايه گذاري‌ها کاهش مي‌دهد، عملکرد بازار سرمايه در کوتاه مدت لطمه زيادي مي‌بيند و بسيار متضرر مي‌گردد.

            بر خلاف اين شواهد اين ادعا را هم نمي‌توانيم رد کنيم، که امروزه اين روابط تاريخي به علت تغييرات اساسي در اقتصاد حال حاضر شاید زياد مربوط نباشند. در شکل زیر روند P/Eتاریخی از سال 1383 لغالیت 1392 در بورس اوراق بهادار تهران نمایش داده می‌شود. این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که P/E بازار هم اکنون با ثبت رقم 45/8 در بالاترین نقطه تاریخی خود قرار داشته و در آستانه ورود به کانال جدید می‌باشد.


            نسبت P/E و عملکرد بلند مدت بازار سرمايه


            بر اساس یافته‌های فاما و فرنچ (1992) يک نسبت P/E پايين رشد سريع در قيمت سهام ويک نسبت P/E بالا رشد کندي در قيمت سهام را در دوره‌هاي بعد به دنبال دارد.

            تحلیل‌های ما نشان مي دهد که نسبت P/E در حال حاضر نسبت به ميانگين گذشته آن بالاتر رفته است. در ادامه شواهد تاريخي ارائه مي‌شود مبني بر اينکه ميانگين نسبتP/E بالا، رشد کند و آرامي در قيمت سهام به دنبال دارد. همچنین P/E متمایل به بازگشت به میانگین تاریخی خود می‌باشد.

            نسبت P/E بالا در گذشته به چه معنايي بوده است


            برخي از تحليلگران فعلی بازار سرمایه استدلال می‌کنند که نسبت P/E طبق روند مشاهده شده در بالا با توجه به متوسط ارقام تاريخي در سال‌هاي بعد کاهش پيدا خواهد کرد. همان طور که در شکل (2) ملاحظه کرديد، نسبت P/E از روند صعودي يا نزولي خاص و تعريف شده‌اي در 10 سال گذشته پيروي نکرده است.

            تحقیقات دانشگاهی نشان می‌دهد هنگامي که نسبت P/E به سطحي پايين‌تر از مقدار ميانگين بلند مدت خود مي‌رسد، تمايل به رشد دوباره تا سطح ميانگين را دارد، و همچنين هنگامي که به سطحي بالاتر از مقدار ميانگين بلند‌مدت خود مي‌رسد، متمايل به کاهش تا سطح ميانگين است، تا اين‌که به حالتي پايدار دست يابد.

            اما در شرایط کنونی اقتصاد ایران و در یک محیط تورمی‌ بالای 40 درصد و نرخ رشد تولید کمتر از 5%- ، P/E‌ها چگونه قابل تفسیر هستند. عموماً سرمايه گذاران به‌دنبال افزایش قدرت خريد سرمايه‌گذاري‌شان هستند، بنابراین آن‌ها در تحلیل‌های خود نرخ تورم را مورد توجه قرار می‌دهند.
            کاهش در نسبت P/E براي بازگشت به ميانگين بلند مدت خود به دو روش رخ مي‌دهد

            از طريق «رشد کندتر و آرام تر در قيمت سهام« يا «رشد سريع تر در سود سهام».

            در اين دو رويکرد ممکن، فقط رويکرد رشد آرام در قيمت سهام دلالت بر يک چشم‌انداز منفي براي بازار سرمايه دارد و يک ديد منفي براي بازار سرمايه ايجاد مي‌کند. آیا با فضای تولید کنونی و چشم‌انداز مثبت (و تا حدودی روانی) موجود به کاهش تحریم‌ها، کاهش تورم و افزایش نرخ رشد تولید به بالای 3 درصد (بر اساس لایحه بودجه1393) افزایش سود عملیاتی برای شرکت‌ها متصور است و یا بازگشت به میانگین P/E‌ها صرفاً با کاهش قیمت‌ها اتفاق خواهد افتاد؟

            يکي از روش‌هاي پاسخ به این سوال، مطالعه روند تاريخي P/E و بررسی اين موضوع است که آيا حرکات و تغييرات نسبت P/E در جهت بازگشت به ميانگين خود در بلند مدت، به طور عمده از طريق رشد کندتر در قيمت سهام اتفاق افتاده است يا از طريق رشد سريع‌تر در سود سهام. اين روش، روشي است که توسط شیلر و کمپبل طي ايراد نتايج مطالعاتشان در سال 1998 منتشر گرديد. آن‌ها براي هر يک از سال ‎هاي 1880 تا 1989 سه معيار نسبت P/E شاخص S&P500 در شروع سال، تغييرات ساليانه در قيمت واقعي سهام در ده سال بعد، تغييرات ساليانه در سود واقعي سهام را اندازه‌گيري کردند.

            اگر حرکات و تغييرات در نسبت P/E براي بازگشت به ميانگين خود از طريق تغييرات در رشد قيمت سهام رخ دهد، بنابراين بايد بعد از سال‌هاي با نسبت P/E بالا، با سال‌هايي با رشد کم وآرام در قيمت سهام مواجه شويم. از طرف ديگر اگر تغييرات و حرکات نسبت P/E براي بازگشت به ميانگين خود از طريق تغييرات در رشد سود سهام اتفاق بيفتد، بايد بعد از سال‌هاي با نسبت P/E بالا، سال‌هايي با رشد بالا در سود سهام مواجه شويم. رشد کند در قيمت سهام و رشد سريع در سود سهام باعث کاهش نسبت P/E در جهت ميانگين اوليه خود خواهد شد.

            شیلر و کمپبل(2002) تحليل‌هاي آماري را براي نشان دادن اينکه در نهایت کدام رويکرد غالب خواهد شد در دوره‌هاي مشابه مورد آزمون قرار داده‌اند. آن‌ها دريافتند که نسبت‌هايP/E بالا معمولاً رشد کند و آرام قيمت سهام را در طول دوره بعد به دنبال دارد. آن‌ها در ادامه اين نتايج، دريافتند که نسبت‌هاي P/E بالا معمولاً رشد سريع‌تر سود سهام را طي دوره‌هاي بعد به دنبال ندارد.

            يک نگاه گذرا به عملکرد بازار سهام در کوتاه مدت

            بخش قبلي بر چگونگي رفتار رشد قيمت سهام در نتيجه نسبت P/Eبالا در بلند مدت متمرکز بود. به هرحال سرمايه‌گذاران دلايل منطقي و خوبي براي توجه و دقت در رفتار قيمت سهام در کوتاه مدت در نتيجه P/E بالا نیز دارند. برخي از سرمايه‌گذاران ممکن است براي بازه زماني کوتاه‌تر از ده سال سرمايه‌گذاري خود را انجام دهند. به هر حال حتي اگر سرمايه‌گذاران داراي سرمايه‌گذاري‌هاي بلند‌مدت نيز باشند، باز هم مجبور به اتخاذ تصميمات سرمايه‌گذاري کوتاه مدت هستند. برخي از متخصصین مالی استدلال مي‌کنند که نسبت P/E بالاي امروزي نشان‌دهنده رشد آرام‌تري در قيمت سهام نه فقط در بلند مدت بلکه در کوتاه مدت نيز هست. اين تحلیل‌گران معتقدند عملکرد بازارسرمايه در کوتاه‌مدت مي‌تواند به‌وسيله مقايسه معکوس نسبت P/E که به طور معمول معروف به بازده سود مي‌باشد، صورت مي‌گيرد. همانند مطالعه اخير هنگامي که تفاوت بين بازده سود و نرخ‌هاي بازار خيلي کم است، قيمت سهام متمايل به کاهش در هفته‌ها و ماه‌هاي بعدي است. اين قسمت به ارائه دلايل توجيهي اختلاف بين بازده سود و نرخ بهره بازار می‌پردازد. سپس نشان مي‌دهد که اين اختلاف هم اکنون در بورس اوراق بهادار تهران در سطح جاري خيلي پايين است و شواهد تاريخي را که نشان دهنده اين موضوع است که اختلاف پايين نشاندهنده رشد آرام در کوتاه مدت است را به اثبات می‌رساند.

            چرا بايد به اختلاف بين بازده سود و نرخ بهره بازار توجه کنيم

            متغير اصلي و کليدي مورد استفاده براي ‎ پيش‌بيني عملکرد بازار سرمايه در اين بخش اختلاف بين بازده سود و سطح نرخ بهره بازار است. بازده سود، معکوس نسبت P/Eاست و نشان‌دهنده متوسط سود هر یک ریال سرمايه‌گذاري شده در سهام است. هنگام ارزيابي با ديد کوتاه مدت براي قيمت‌هاي سهام دو دليل براي تمرکز بر اختلاف بين بازده سود و نرخ بهره بازار وجود دارد. اول اين‌که يک اختلاف در سطح پايين ممکن است نشان‌دهنده پر خرج بودن سهام نسبت به ديگر گزينه‌هاي سرمايه گذاري مثل اوراق مشارکت یا سپرده‌های بانکی باشد. در چنين موقعيتي، سرمايه‌گذاران ممکن است سرمايه‌گذاري خود را از سهام به ديگر دارايي‌ها تغيير دهند، که اين امر باعث کندی رشد قيمت سهام خواهد شد. دوم اين‌که محققان دريافتند که در پيش‌بيني بازده بازار سهام به صورت ماهانه، ترکيبي از بازده سود و نرخ بهره بازار معمولاً عملکرد بهتري از هريک از معيارهاي بازده سود و يا نرخ بهره بازار به صورت جداگانه دارد.



            آيا اين زمان متفاوت است

            در سه سال گذشته روابط گزارش شده در مطالعات شیلر و کمپبل رشد آرام و کندي را در قيمت سهام در بلند مدت خاطر نشان کرده بود و در يک سال و نيم گذشته نتايج مطالعات شن و رولف نشاندهنده رشد آرام قيمت سهام در کوتاه مدت بود. به هر حال امروزه شاخص بازار سرمايه بسيار بالاتر از هم 3 سال و هم يک سال و نيم قبل است. آيا تمايل پايداري براي نسبت P/E و تفاوت اندک که صرفاً کاهش در رشد قيمت سهام را به دنبال دارد به تاخير افتاده است يا تغييرات اساسي در نسبت‌هاي P/E بالاتر نسبت به الگوهاي تاريخي ايجاد شده است؟ برخي تحليلگران استدلال کرده‌اند که بازار سرمایه وارد حوزه جديدي شده است و تاريخ در اين حوزه تکرار نخواهد شد.


            در اين قسمت 3 دليل براي اينکه چرا اين زمان ممکن است متفاوت از گذشته باشد مورد بحث قرار می‌گیرد:

            1- رشد سريع‌تر سود سهام 2-کاهش يک سهام 3 - کاهش هزينه معاملات براي سرمايه‌گذاري در سهام

            همه اين تغييرات به طور دائم و هميشگي نسبت P/E بالاتر و تفاوت پايين‌تري را تا حد امکان موجب می‌شوند. بنابراين اين تغييرات اين امکان را بوجود مي‌آورد که بازار سهام از الگوهاي قديمي خود منحرف شود و با رشد در کوتاه‌مدت و بلند‌مدت ادامه پيدا کند.

            1- انتظار مي رود سود سهام رشد سريع‌تري داشته باشد.

            به چه روش‌هايي سرمايه‌گذاران توانايي شرکت‌ها را در ايجاد سود در آينده مورد ارزيابي قرار مي‌دهند. اگر براي سود سهام انتظار رشدي سريع‌تر از قبل را داشته باشيم، طبيعي است که سرمايه‌گذاران قيمت بيشتري را بابت خريد سهام خواهند پرداخت و بنابراين نسبت P/E افزايش پيدا خواهد کرد.

            خيلي از تحليلگران معتقدند که پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم و توافق صورت گرفته در مذاکرات ژنو اقتصاد ایران وارد حوزه جديدي شده است که در آن فرآيند جهاني شدن و حذف تحریم‌ها و در نتیجه ارتقاء فناوری قدیمی شرکت‌ها به فناوری جدیدتر و تسریع در بهره برداری طرح‌های توسعه‌ای به اقتصاد کشور و در نتیجه بازار سرمایه اجازه خواهد داد که نسبت به گذشته سريع‌تر رشد کند. اما واقعیت آن است که همان‌طور که در شکل اول نشان داده می‌شود، نرخ رشد ناخالص داخلی در ماه های اخیر همواره منفی بوده و بسیار پایین‌تر از میانگین تاریخی آن می‌باشد. بررسی گزارش‌های مالی شرکت‌ها نشان می‌دهد که افزایش در سود‌های اعلامی شرکت‌ها (EPS ) عموماً به خاطر سودهای غیر عملیاتی و از محل تسعیر ارز، و سود سرمایه‌گذاری‌ها می‌باشد. همچنین به دلیل مشوق‌های مالیاتی برای انجام تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت که بر اساس استاندارد حسابداری شماره11 شرکت‌ها مجاز به انجام آن بوده‌اند، و تجدید ارزیابی‌های صورت گرفته توسط شرکت‌های بیمه گر و بانک‌ها و اجبار این نهادهای مالی برای افزایش سرمایه دو برابری بوده است. که به نظر می‌رسد این روند در سال‌های آتی پایدار نخواهد بود.

            تحقیقات نشان می‌دهد که سودها نمی‌توانند سریعتر از اقتصاد رشد داشته باشند. آن‌ها عنوان کردند که سودها باید رشد آرام‌تری نسبت به تولید ناخالص داخلی (GDP ) داشته باشند، زیرا رشد شرکت‌های موجود بازار سرمایه خود بخشی از اقتصاد می‌باشد. رشد GDP وابستگی شدیدی به رشد شرکت‌های جدید دارد، که هیچ نوع افزایش و رشدی را در رشد متوسط سودهای نقدی خود نشان نمی‌دهند.

            محقق این مورد را با آزمون و تحلیل بازده‌های واقعی دوره 1386-1392 نشان داد. این یافته‌ها و تحلیل‌ها کمک می‌کند که سرمایه‌گذاران درک درستی از بازده‌های واقعی داشته و برآوردهای آگاهانه‌تری از بازده‌های بلندمدت آتی داشته باشند. نویسنده مقاله در جستجوی شواهدی است که نشان دهد در آینده نیز بازده‌های واقعی به سمت میانگین تاریخی خود باز خواهند گشت. تحت این چارچوب سرمایه‌گذاران می‌توانند انتظارات خود را از متغیرهای نرخ رشد، عایدی نقدی و ارزیابی بازار در تحلیل‌های خود مورد توجه قرار داده تا بتوانند برآوردهای هوشمندانه‌ای از بازده‌های واقعی در چند سال آینده داشته باشند.

            2- بازار سهام ممکن است ريسک کمتری را براي سرمايه گذاران ايجاد کند.

            سهام بازار سرمايه به نسبت وجوه سرمايه‌گذاري شده در بانک‌ها، وجوه بازار پول يا اوراق بهادار دولتي با ريسک سرمايه‌گذاري بيش‌تري همراه است. بنابراين انتظار مي‌رود بازده سهام افزون بر بازده اين دارايي‌هاي امن باشد تا سرمايه‌گذاري را براي سرمايه‌گذاران جذاب کند. اگر سهامي را که هم اکنون سرمايه‌گذاران دريافت مي‌کنند سطح ريسک کمتري نسبت به گذشته داشته باشد، تقاضا براي سهام بالاتر خواهد رفت و در نتيجه قيمت سهام و نهايتاً نسبت P/E افزايش مي‌يابد.

            چند دليل وجود دارد که سهامي که امروزه سهامداران دريافت مي‌کنند داراي سطح ريسک کمتري است:

            اول، اينکه سياست‌هاي اقتصادی دولت جدید ممکن است به اقتصاد اين اجازه را بدهد تا با تغييرات کمتري رشد کند تا سود سهام حاصل شده ثبات و مقاومت بيش‌تري داشته باشد.

            دوم، اينکه امروزه گروه سرمايه‌گذاران شامل سرمايه‌گذاراني هستند که ممکن است خواهان سرمايه‌گذاري در يک بازه زماني طولاني‌تر نسبت به گذشته باشد.

            سرمايه‌گذاري در يک بازه زماني طولاني ريسک سهام را کمتر خواهد کرد. زيرا بازده سهام در طول بازه زماني بلندمدت در مقايسه با کوتاه‌مدت کمتر متغير خواهد بود.

            سوم، با نوآوري در تکنولوژي اطلاعات و افزايش دسترسي به صنايع خدمات مالي، سرمايه‌گذاران امروزه ممکن است بهتر بتوانند بازار سهام را درک و تجزيه و تحليل کنند. بنابراين اين امکان وجود دارد درک و تفسير آن‌ها از ريسک سرمايه گذاري در سهام تغيير کرده باشد.

            3- هزينه و بهاي تمام شده معاملات سرمايه گذاري کاهش يافته است.

            در محاسبه بازده سهام در يک بازه زماني معمولاً هزينه انجام معاملات ناديده گرفته مي‌شود. بنابراين يک تفاوت بين نرخ بازده محاسبه شده (بازده ناخالص) و نرخ بازده خالص از هزينه معاملات (بازده خالص) که در واقع همان چيزي است که سرمايه‌گذاران واقعاً دريافت مي‌کنند وجود دارد. اين اختلاف اخيراً کاهش پيدا کرده است. به هر حال نوآوري‌هاي مالي مثل افزايش صندوق‌هاي مشترک سرمايه‌گذاري، معاملات برخط، و... سرمايه‌گذاري در بازار سهام را کم هزينه‌تر گردانيده است. کاهش در هزينه معاملات مي‌تواند به دو روش منجر به افزايش در نسبت P/E شود. اول اينکه کاهش هزينه معاملات بازده خالص سرمايه‌گذاران را افزايش خواهد داد. حتي اگر بازده ناخالص آن‌ها در حد مشابه قبلي باقي بماند که اين امر باعث افزايش تقاضا براي سهام، تقويت قيمت سهام و در نهايت افزايش نسبت P/E مي‌گردد. دوم اينکه کاهش هزينه‌هاي معاملات اين امر را براي سرمايه‌گذاران فردي آسان‌تر مي سازد تا وجوه خود را بين سهام مختلف تقسيم کنند، که اين موضوع باعث کاهش ريسک سرمايه‌گذاري خواهد شد. در بحث قبلي اشاره شد که اگر سهام ريسک کمتري را پذيرفته باشد، سرمايه‌گذاران به صرف ريسک کمتري نيازمندند که منجر به نسبتP/E بالاتر خواهد شد. این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که چرا تاريخ در اين زمان ممکن نيست که تکرار شود و نسبت P/E ممکن است در بالاتر از ميانگين تاريخي‌اش براي پيش‌بيني آينده باقي بماند. اگر درستي اين تحلیل‌ها تصديق گردد، رشد بازار سهام هم در آينده نزديک و هم در دهه‌هاي بعدي ادامه پيدا خواهد کرد.



            اساتید دانشگاه و کارشناسان اقتصادی: دکتر علی بیات و دکتر میترا ژاله رجبی
            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

            نظر

            • علی علیزاده
              عضو فعال
              • Jun 2013
              • 1159

              #861
              پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

              شنبه شاخص اولش منفی هست تقریبا ساعت ده به بعد مثبت میشه.....
              یا غنی....

              نظر

              • صرافی
                عضو عادی
                • Oct 2013
                • 132

                #862
                پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                در اصل توسط علی علیزاده پست شده است View Post
                شنبه شاخص اولش منفی هست تقریبا ساعت ده به بعد مثبت میشه.....
                سلام ممنونم از تحلیلهای خوبتون

                نظر

                • شاهین محلوجی
                  عضو فعال
                  • Jun 2011
                  • 2050

                  #863
                  پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                  درود




                  بنظر در کوتاه مدت ، نهایت اصلاح شاخص کل در محدوده 85400 واحد خواهد بود و از اوایل هفته آینده مجددا در مدار صعود قرار بگیرد...

                  موفق باشید ...
                  جهــــان هــر کــــس بـــه وســــعت فــــــکر اوســـت...

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #864
                    پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                    با سلام به نظر میرسد که بازار دیگه تا چند ماه آینده بر همین روال باقی بماند و حرکت خاصی نداشته باشد چند دلیل وجود دارد

                    1 گزارش بوجه سال 93 که برای پتروشمی هاافزایش نرخ گاز را دارد حالا با فرض خوش بینانه نگاه کنیم 10 درصد سودسال 93 کم کنند با رفع تحریم ها که اثرش را از بین می برد صادرات را زیاد می کند و اثر خنثی دارد این گروه یا باید طرح توسعه داشته باشند و یا افزایش قیمتهای جهانی به کمک شان باید تا بتواند تعدیل مثبت دهند تا انگیزه خرید وجود داشته باشد
                    2 گروه معدنی و سنگ آهن هم همین طور ولی این گروه امسال بهره مالکانه را کمی کم تر پرداخت می کنند از 6 درصد شمش شده 30 درصد قیمت کنسانتره این گروه در میان مدت و بلند مدت می تواند با طرح های توسعه به رشد سود آوری هم برسد
                    3 گروه خودرو هم تمام امید خود به رفع تحریم ها داشته که از 3 روز دیگه رفع تحریم های شروع می شود همکاری خوب با غرب تمام این قیمتها پیش خور شده و دلیلی از این بابت نمی ماند برای رشد حالا ممکنه بلوک بانک پارسیان و دارای های مازاد خود را این گروه به فروش برساند و تا پایان سال زیانی نداشته باشند و از سال آینده به سود آوری برسند
                    4 گروه برقی هم ماندگروه خودرو امید به رفع تحریم هادارند

                    ولی این بازار یک خبر بسیار بنیادی می خواهد تا بتواند از قیمتهای کنونی که تمام موارد لحاظ شده دلیل بشتری برای یک رشد بسیار خوب با رشد شاخص 50 درصدی همراه باشد وبه نظر می رسد که اگر ایران و غرب بتواند آن تفافق اصلی هسته ای را که در 6 ماه آینده قرار است امضا کند محقق شود قیمت سهم های خودروی بانکی برقی و گروه های خاص راحت می تواند 2 برابر شود حالا ممکنه تا خرداد بازار کمی بالا و کمی پایین داشته باشد ولی باید منتظر گذشت زمان بود با تشکر
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • vet
                      عضو فعال
                      • Nov 2011
                      • 1504

                      #865
                      Re: شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                      شاخص کل تا این لحظه اوضاع خوبی نداره
                      به هیچ وجه
                      فواره چون بلند شود سرنگون شود

                      نظر

                      • علی علیزاده
                        عضو فعال
                        • Jun 2013
                        • 1159

                        #866
                        پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                        انشاالله دوشنبه بازار بر میگرده......+
                        یا غنی....

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #867
                          پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                          با سلام 2 ماه دیگه رشد اقتصادی کشور صفر درصد می شود طبق گفته مسولان می توان اینگونه برداشت کرد که قیمتهای کنونی سهام شرکتهای مختلف با توجه به رشددلار منطقی بود به و جایگاه خود رسید اند با اینکه در بعضی گروه های زیان را شاهد هستیم که ارزش بسیار بالای در صنعت کشور محسوب می شوند در سال 93 رشد اقتصادی 3 درصد در نظر گفته شده حالا باید ببینم کدام گروه صنعتی خود را همراه با رشد اقتصادی 3درصد نزدیک تر می کندکه بیشتر تولید وصادرات را داشته باشد ! و قیمت سهام آن گروه بیشتر رشد را خواهد داشت ؟و بارشد شاخص کل با واقعیت اقتصادی همراه باشیم با تشکر
                          آخرین ویرایش توسط ایرج اکبری؛ 2014/01/18, 21:56.
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • امیران
                            عضو عادی
                            • Jan 2013
                            • 242

                            #868
                            پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )


                            براتون تو این شب زیبا و ولادت رسول بهترین آرزوها رو دارم


                            دلیل بنیادی برای این روند و روزهای منفی بورس وجود نداره

                            اتفاقی که سالها منتظرش بودیم و رفع تحریمها داره اتفاق میفته

                            ولی متاسفانه تو بازار و بین سهامدارا جو منفی به وجود اومده

                            و عده ای دارن این وسط از آب گل آلود ماهی میگیرن.....

                            مطمئنا دولت روحانی و شخص آقای روحانی که از ابتدا هم

                            تاکید ویژه ای به بازار سرمایه و جلب اعتماد مردم داشتن

                            واقف بر موضوع هستند و حمایت ویژه شون رو ادامه خواهند داد.....

                            متاسفانه بازار هنوز معنی رفع تحریم ها رو نفهمیده و درک نکرده

                            از اون بدتر سهامدارایی که بدون کوچکترین تحلیلی و درک شرایط

                            پیش روی کشور عزیزمون ایران به حراج سهم های ارزندشون میپردازن...

                            الان سهمها برگشته به قیمت های 2 ماه پیش بدون اینکه کوچکترین

                            تغییری تو وضعیت بنیادی شون به وجود بیاد....

                            بازار از نظر بنده تماما فرصت خریده و این حرف رو به زودی خواهید فهمید.....

                            دولت آقای روحانی باید این موضوع رو بدونه که پولی رو که از این بازار خارج بشه

                            علاوه بر این موضوع که اعتماد سهامدارا رو از دست میده باعث ورود حجم عظیم نقدینگی

                            به بازار های موازی و تورم دوباره خواهد شد و روز از نو وروزی از نو.....

                            و مطمئنا ایشون میدونن این اتفاق نباید بیفته....

                            سوسه اومدن افراد خیانتکاری مثل دکتر عبده و امثال ایشون هم از

                            توبره میخورن و هم از آبخور رو هم نباید جدی گرفت...

                            ایشون میخوان تو آشفته بازار از آب گل آلود ماهی بگیرن که این آرزو رو....بله

                            یک بار عرض کردم بار دیگه هم عرض میکنم بازار این روزها تماما فرصت خرید

                            تو سهمهای بنیادیه و زمان این حرف رو ثابت میکنه....

                            یک بار دیگه هم میگم سال 92تا 96 و بیشتر از اون رو سالهای طلایی بورس باید

                            دونست....

                            سالهای طلایی مملکت و بورس در انتظار ماست.....

                            بازار هنوز معنی رفع تحریمها رو متوجه نشده...

                            دوشنبه بازار زیبایی خواهیم داشت.....انشا...

                            به حق علی و آل علی براتون روز های زیبایی

                            آرزومندم...

                            تو این شبا برای تمام مریضها دعا کنیم...

                            نظر

                            • آذرآبادگان
                              کاربر فعال
                              • Dec 2012
                              • 1140

                              #869
                              پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                              دوستان زیاد به این شاخص گیر ندید ، همیشه همینطوریه پارسال هم همین شکلی بود
                              تا می خواست سرشو بلند کنه با شخلیج ( فارس ) می کوبیدن تو سرش laughingsmiley
                              این شکل ساده هم گویای همون روزاست البته پارسال برای دهه فجر یه نمودار اساسی
                              زده بودم ولی امسال سرم شلوغه متاسفانه نمیتونم :D

                              در سرزمینی که سایه آدمهای کوچک بزرگ شد،در آن سرزمین آفتاب در حال غروب است!!!(( دکتر شریعتی ))@};-

                              نظر

                              • امیران
                                عضو عادی
                                • Jan 2013
                                • 242

                                #870
                                پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )


                                به احتمال زیاد دوشنبه دکتر راعی جانشین شاخص آبادی میشه....

                                واصلاح شاخص هم ناشی از فروش دور و وریای ایشونه......


                                کاظم نادرعلی


                                رنجهای منفی و صف فروشهای سنگین هفته پیش کار همین تیم همراه شاخص ابادی بود نگران از دست دادن رانت و رفتن رفیقشون بودند اینا چون خبر داشتند بی محابا دست به عرضه میزدند و میفروختند و فکر نکنم صبر کرده باشند که بعد تغییرات سهم بفروشند در ثانی دکتر راعی مدیرعامل بانک تجارت و معاون ارزی بانک مرکزی بوده یعنی تو سیستم بانکی فعالیت زیادی داشته و شناخته شده هست انتخاب همچین شخصی که با سواد و اکادمیک هم هست میتونه سبب بشه نقدینگی خوبی از طرف برخی بانکها روانه بورس بشه و روی سهام اتیه دار و بنیادی خوب سرمایگذاری کنند مشخصا با اومدن ایشان مدیران میانی و فاسد هم یکی یکی جایشان را به افراد با سواد و سالم خواهند داد چون شخصی که دکتری مدیریت مالی دانشگاه تهران نمیاد از مدیران بی سواد یا مدارک نامربوط در پستهای تخصصی و پستهای خاص استفاده کنه و چون سابقه مدیریت خوبی در سیستم بانکی کشور داشته مدیران بانکی که به به تخصص و سواد ایشان اعتقاد دارند بنظرم بخشی از سرمایه های بانکی را با خیال راحت میتونند وارد بورس کنند .

                                نظر

                                در حال کار...
                                X