اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Bikhabar
    ستاره‌دار(22)
    • Sep 2020
    • 1189

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط afshinamin پست شده است View Post
    اتفاقا درمورد نیت تعمدا دیشب نگفتم و خوشبینانه ترین حالت رو لحاظ کردم!!
    والله دیگه مثال هم زدم درباره عکس خمینی در ماه
    ساده ترین نوع استدالال تمثیل هست بعد از استدلال و استقرا ولی شما حرف خودت رو میزنی ! بازم هر جور که صلاح میدونی ،چون ادامه ندادن بحث از جانب من به نظرم خیلی بهتره

در مورد اتحاد کاملا موافقم
    @};-
    موافقم، این بحث‌ها فکر نکنم نه به درد من بخوره، نه شما، نه هیچ کس دیگه‌ای
    آدم‌های ۵۷ احتمالا از کره‌ی دیگه‌ای اومده بودند و ژنشون با ماها فرق داشته که پینوکیو شده بودند! اکی
    لا اله رو دیدی ولی الا الله رو ندیدی ... به بقیه پیشرفت‌ها کاری ندارم، همین یه فقره اینترنت از نظر من کاملا کفایت میکنه که خر رو تبدیل به پروفسور کنه اگه درست ازش استفاده بشه ... حالا ما چقدر باید از ۵۷‌ی ها جلوتر باشیم؟! ... از نظر من نسبت به اونچه باید باشیم ... بله، صد مرتبه اوضاعمون از ۵۷‌ی‌ها خرابتره

نظر

• M.DALAHOO
      ستاره‌دار (2)
      • Apr 2022
      • 556

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
      اینم یکی دیگش
      اصلا متوجه هستید این ایدی منظورش چیه ؟ حاضرم قسم بخورم نمیدونید
      داره اصلاحی ها را میکوبه چون طرف اصولی هاست . اون وقت هندونه میذارید زیر بغل این مدل تفکرات و بخاطر توپیدن به یکی دیگه هورا و سوت و کف میزنید

این طرفدار دو اتیشه نظام است و از نوع اصولیش . اینش به خودش مربوطه مهم نیست ولی اینکه شما که منتقد هستید ولی هورا برای این تفکرات میکشید حواستون نیست چون به کسی که ازش خوشتون نمیاد توپیده و حالا حکایت دشمن دشمن من دوست من است شده

وقتی میگم کامنتها را نمیخونید و اصلا متوجه برخی نکات ریز نمیشید برای اینه

سلام جناب بیفور و صبح شما وسایر دوستان بخیر؛

ممنون از توجه جنابعالی و دقاع از حق و حقیت، نه ار من، که ماها در نطام گذشته بیشتر توسط پدران اینها لعن و نفرین ( مثل پیزه زن ها) میشدیم که چرا این فلان فلان شده ها نمیگذارند اعلحضرت (ابله ) کارش را بکند.
      اینها همایی هستند که به جناب آلی پیام تجاوز کردن و بآن افتخار میکنند و اینها از جنس همان اوباشی .......هستند که با وقاهت تمام به عملی که انجام داده بود، افتخار میکرد!!!!!؟؟؟؟؟
      با اطمینان کامل میگویم که همین چند نفر فحاش اگر پا بد تر از اون اوباش هستند.
      وجه مشترک همیه اینها اینه که به عمرشان 4 تا کتاب نخوانده اند و از تاریخ ایران اطلاع ندارند و چیزی در چنته ندارند، چون دانایی تلاش و زحمت و فراوان میخواهد تا واقعیت یک رخداد تاریخی را بتوانی بدرستی ( بدور از حب و بغض) تشخیص دهی. و انسان دانا هیچ وقت فحاشی نمیکند، چون شهامت و توان و دانایی کافی برای دفاع منطقی را از خود دارد.
      با ا طمینان کامل عرض میکنم ، که آن خانم فحاش حتی یک کتاب تاریخی، اجتمایی و یا حتی ادبی نخوانده و نمیخواند وتنها آرزویش اینست که با هر شکل ممکن خود به آنطرف مرز برساند و در فحاشیهای آنها، هم زبان آنها بشود و دلش خنک شود که به همه مخالفان علیاحضرتش فحش داده!!!!؟؟؟؟؟
      برای این که اینها را خوب بشناسی ما اعلام یک تجمع مسالمت آمیز در مقابل مجلس میدهیم، با اطمیتان به شما عرض میکنم که یک نفر از اینها بخصوص آنهاییکه بیشتر شعار توخالی میدند و بیشتر به شریفترین انسانهای این کشور نگون بخت ( بخاطر اینکه روشنفکر هایش این موجودات فحاش هستند ) بخصوص آن خانم بی سواد ( حتی بورسی) نمی آیند و بعد از خوردندن نهارشان و آروغ زدنشان و خوابشان، بعد ار ظهر اخبار را میگیرند که کتک خوردن ، دستگیری و احتمالآ کشتن، انهایی را ببینند که به تظاهرات رفته بودن.
      اینها همه کم وبیش از جنس همان اوباش هستند که جلوی دوربین با حماقت تمام که از چهره اش میبارید( مثل این چهار پنج نفر بخصوص آن خانم که ترواشات مغزی دیروزش ثابت کرد که یک سوپر اوباش دو آتشه است، و من به ایشان توصیه میکنم زودتر به خارج از کشور برود و به همپالگی هایش بپونند و.........چرا که این موجودات حقیر شهامت وجسارت برای گفتن این حرفها در علن ندارند و فقط در دنیای مجازی و ارضای..............

نظر

• afshinamin
        عضو فعال
        • Jul 2013
        • 4495

دیگه چه خبر سیاسی
        ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۸

پشت پرده یک شایعه؛ تصویر امام خمینی در ماه! + فیلم

اوایل انقلابی صحبتی در بین مردم شکل گرفته بود که عکس امام خمینی (ره) روی ماه دیده می‌شود.

کد خبر: ۵۴۹۱۱
        تعداد نظرات: ۲ نظر

نظر

• afshinamin
          عضو فعال
          • Jul 2013
          • 4495

دیگه چه خبر سیاسی
          ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۸

پشت پرده یک شایعه؛ تصویر امام خمینی در ماه! + فیلم

اوایل انقلابی صحبتی در بین مردم شکل گرفته بود که عکس امام خمینی (ره) روی ماه دیده می‌شود.

کد خبر: ۵۴۹۱۱
          تعداد نظرات: ۲ نظر

وقتی عکس امام در ماه دیده شد

۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۶
          کد خبر: 920974

آقای اخوان مرعشی می‌گفت: در مشهد من، آقای خامنه‌ای، آقای [واعظ]طبسی تولیت، آقای میرزا جواد آقا تهرانی، آقای آشیخ علی فلسفی و آشیخ مهدی نوقانی در اتاقی بودیم. گفتند: الان عکس آقای خمینی در ماه ظاهر شده است. ما انکار کردیم و گفتیم این‌چنین نیست. آقای طبسی گفت: آقا بیایید ببینید! الآن پیداست و به زور ما را بیرون کشانید. آمیرزا جواد آقای تهرانی که می‌دانست این حرف اصلی ندارد، از اتاق بیرون نیامد. من به ماه نگاه کردم و گفتم: من که چیزی نمی‌بینم. آقای طبسی با تندی گفت: تو همیشه مناقشه می‌کنی، نباید همه چیز را انکار کنی! آقای فلسفی گفت: من چیزی حس نمی‌کنم. آقای خامنه‌ای گفت: چشم‌های من ضعیف است لذا نمی‌توانم شهادت بدهم، ولی مثل اینکه کَلَف‌های ماه [لکه‌های روی ماه]قدری بیشتر شده است، یعنی مثل اینکه تفاوتی حس می‌کنم. آشیخ مهدی نوقانی گفت: من عبا و عمامه‌ای می‌بینم، ولی خویی است یا خمینی تشخیص نمی‌دهم. غرض اینکه علاقه افراد در ادراک آن‌ها اثر می‌گذارد.منبع: جرعه‌ای از دریا، ج. ۳: ص۶۶۹

------------
          حالا عکس دیدن یه بحثه

دروغ شایعه خواندنش رو کجای دلمان بذاریم
          ای چماعتی که میگید
          دروغ کلید همه بدیهاست !!!

--
          به نظر من ادم دروغگو نادان ترین فرد هست منتها دماغ دراز شدن نداره !
          آخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/07/10, 08:50.

نظر

• علیرضا۱۲۳
            عضو فعال
            • Sep 2022
            • 2726

آتش‌سوزیِ سینما رِکس حادثه‌ای عمدی توسط انقلابیون مخالف حکومت پهلوی بود[۱][۲] که در ۲۱:۴۵ شبِ شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۵۷ منجر به سوختن سینما رکسِ آبادان شد. سینما در حال نمایش فیلم گوزنها، ساخته مسعود کیمیایی بود.[۳][۴][۵] این رخداد زمانی آغاز شد که چهار نفر قبل از آتش زدن، ساختمان را به سوخت هواپیما آغشته کرده بودند.[۶] نسبت دادن این حمله به حکومت پهلوی، عامل برانگیختن انقلاب ۱۳۵۷ ایران بود، که منجر به سرنگونی حکومت سلطنتی ایران شد.[۷][۸] تعداد ۶۳۰ نفر از کسانی که به دیدن آخرین سانس رفته بودند در آتش سوختند.[۹] تعداد کشتگان بعداً به بیش از ۶۷۷ نفر افزایش یافت

فرق بین ما و نسل ۵۷ این هست که جامعه فعلی با این دسیسه ها فریفته نمیشه....اما نسل ۵۷ فریب خورد....خیلی ساده!!!!

نظر

• Bikhabar
              ستاره‌دار(22)
              • Sep 2020
              • 1189

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
              آتش‌سوزیِ سینما رِکس ...

فرق بین ما و نسل ۵۷ این هست که جامعه فعلی با این دسیسه ها فریفته نمیشه....اما نسل ۵۷ فریب خورد....خیلی ساده!!!!
              با این دسیسه‌ها یا با هیچ دسیسه‌ای؟! ... قاعدتا دسیسه‌ها هم به روز میشن ... و تشخیص اینکه کدوم یک بیشتر فریب می‌خوریم، فکر نکنم کار ساده‌ای باشه

نظر

• Davar
                عضو فعال
                • May 2017
                • 3089

در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                یه عده از دیوار سفارت امریکا بالا رفتن سال 58 ! و الان بچه هاشون تو همون امریکا دارن زندگی میکنن !!

ولی خودشون اینجا یه حزب ساختن به نام اصلاح طلب ! و مدعی غربگرایی و ارتباط با غرب شدن !!

و یه عده هم فریب اینارو خوردن ! میگن اینا بهترین بودن برای کشور !!!

همواره سر سفره جمهوری اسلامی بودن اینا ! و از همه بیشترم خوردن تو این کشور !

هر وقتم اعتراضی شده از طرف مردم سر هر مساله ای ! اینا به ظاهر سمت مردم بودن و گفتن بریزید تو خیابونها !

مردم هم ریختن تو خیابون و بعدشم همینا که با اونطرف هماهنگم هستن !! کتک مفصلی به جماعت زدن ! بعدشم تمام !!

اما یکی که برای گرفتن حق مردم با اینها درافتاد ! هر دو گروه افتادن به جونش !

جالبتر اینکه اونایی که از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتن سال 58 و الان 40 ساله ملت دارن تاوانشو میدن !!! میگن مشکلات این کشور اصلا از زمان احمدی نژاد شروع شد ! قبلش همه چی عالی بوده !!!

از نظر شما هم اینطور که نوشتی انگار هیچ فرقی بین اونی که سال 58 از دیوار سفارت آمریکا بالا رفت ! با اونیکه سال 90 ! پای حق مردم ایستاد و همه بهش فحش و لعنت نثار کردن نیست !

برای همینه که میگم پشت دست اونا بازی میکنه اغلب ملت ! تا از این گرداب فریب خارج نشه جامعه! هیچ دستاوردی نخواهد داشت !

همین فریبکاری در زمان شاه هم بود ! کاری کردن با ملت که درست در مقطعی که باید پشت شاه می ایستاد ! دقیقا مقابلش ایستاد !

شاه هم نه اینکه اشتباهاتی نداشت ! هر حکومتی در هر کشوری شما ببینید بدون اشتباه و ظلم نبوده و نیست !

اما ملتها در بزنگاههای تاریخی !! باید درست تصمیم بگیرن و عمل کنن ! وگرنه بعد از 40-50 سال به غلط کردن میفتن !!

احزاب و قدرتها کاری میکنن با افکار عمومی که در اون بزنگاهها ملتها برعکس عمل کنن !

یعنی در ظاهر حرکت مردمی و به نفع مردم هست ! اما در باطن داره نان احزاب و مافیا پخته میشه !!

وقتی میگیم پشت دست اینها بازی نشه منظور طرفداری از این و اون نیست، منظور فهمیدن اصل بازی و طراحی صورت گرفته هست ! که اغلب غافلن ازش و به حواشی درگیر میشن !

در همین بازار خودمان چند ماه پیش هیاهو کردن که خودرو میخواد بیاد توی بورس عرضه بشه !

همون زمان به دوستانم گفتن اینا بعد از 40 سال دلشون به حال مردم نسوخته که بیان تو بورس کالا خودرو بفروشن ! اما اون موقع بورسی ها همه هورا میکشیدن !

همین بورس کالا هم تازه به زور همون احمدی نژاد راه افتاد سال 89 و قرار بود از سال 90 همه کالاها از جمله همین خودرو بیاد اونجا عرضه بشه !

ولی مگه مافیا گذاشت !!! گفت برو توش خرما بفروش ! کشمش بفروش ! خودرو نه !!

سیمان با کلی دعوا و کشمکش اومد تو بورس ! بقیه کالاها همینطور !

تازه همین بورس کالا هم جوری تنظیم میکنن منافع مافیا در اولویت باشه !...
                دوست عزیز دقت کن! پستهای ما رو با دقت نمی خونی بعد تذکرش رو به ما میدی که با دقت بخونیم؟

این متن لایک داره یا نه؟ از ریشه(57) شروع کرده به کوبیدن.
                طرفدار احمدی هستش؟ از اون حمایت میکنه؟ مذهبیه؟ محجبه هستش؟ نماز میخونه؟
                این ها به من ارتباطی داره؟
                اگه قراره همه مثل من فکر بکنن، پس چرا از مشروطه حمایت نمیکنی؟

حرف حق رو داره با صدای بلند فریاد میزنه، این ارزش نداره؟ نباید حمایتش کرد؟

عمرا بتونی دست شارلاتاناهو رو بخونی.
                برفرض درست بودن حرفهای شما(که این طور نیست) بر فرض،
                لایکهای ما میره زیر پست شخصی با همچین تفکراتی.
                شما چی؟ طرف شما که هنوز در رویای امام ماه نشین هستش
                فقط چون 75 سالشه؟!!!!!!!!!

نظر

• علیرضا۱۲۳
                  عضو فعال
                  • Sep 2022
                  • 2726

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
                  با این دسیسه‌ها یا با هیچ دسیسه‌ای؟! ... قاعدتا دسیسه‌ها هم به روز میشن ... و تشخیص اینکه کدوم یک بیشتر فریب می‌خوریم، فکر نکنم کار ساده‌ای باشه
                  صد البته صحبت شما صحیح است...دسیسه ها هم به روز میشند...انسان هم جائزالخطاست....اما خطا کردن یک بحث است...اینکه ۴۵ سال با هر دروغ و روشی بدنبال این باشیم که اون خطا رو روتوش کنیم یک بحث دیگه...این خودش بزرگنمایی اون خطا هست...این خود باعث میشه درس نگیریم از اون خطا...با پشتوانه همون مردم انقلابی سالها بعد از ۵۷ سرکوب‌های وحشتناکی کردند...با پشتوانه اغلب اون افراد سالها حکومت کردند...هنوز هم دست بردار نیستند...فقط یک عده که منتفع نشدند ..مثل بازنشستگان تامین اجتماعی...الان میاند در خیابان و شعار میدند ما انقلاب کردیم..چه اشتباهی کردیم...فیلمش هم هست ببینید
                  ما طلبکار نسل ۵۷ نباشیم...بدهکارشون که نیستیم...بیخبر جان...اینها ما رو بدهکار خودشون میدونند...خودشون رو قیم نسل جدید میدانند

نظر

• afshinamin
                    عضو فعال
                    • Jul 2013
                    • 4495

وقتی عکس امام در ماه دیده شد

۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۶
                    کد خبر: 920974

آقای اخوان مرعشی می‌گفت: در مشهد من، آقای خامنه‌ای، آقای [واعظ]طبسی تولیت، آقای میرزا جواد آقا تهرانی، آقای آشیخ علی فلسفی و آشیخ مهدی نوقانی در اتاقی بودیم. گفتند: الان عکس آقای خمینی در ماه ظاهر شده است. ما انکار کردیم و گفتیم این‌چنین نیست. آقای طبسی گفت: آقا بیایید ببینید! الآن پیداست و به زور ما را بیرون کشانید. آمیرزا جواد آقای تهرانی که می‌دانست این حرف اصلی ندارد، از اتاق بیرون نیامد. من به ماه نگاه کردم و گفتم: من که چیزی نمی‌بینم. آقای طبسی با تندی گفت: تو همیشه مناقشه می‌کنی، نباید همه چیز را انکار کنی! آقای فلسفی گفت: من چیزی حس نمی‌کنم. آقای خامنه‌ای گفت: چشم‌های من ضعیف است لذا نمی‌توانم شهادت بدهم، ولی مثل اینکه کَلَف‌های ماه [لکه‌های روی ماه]قدری بیشتر شده است، یعنی مثل اینکه تفاوتی حس می‌کنم. آشیخ مهدی نوقانی گفت: من عبا و عمامه‌ای می‌بینم، ولی خویی است یا خمینی تشخیص نمی‌دهم. غرض اینکه علاقه افراد در ادراک آن‌ها اثر می‌گذارد.منبع: جرعه‌ای از دریا، ج. ۳: ص۶۶۹

------------
                    حالا عکس دیدن یه بحثه

دروغ شایعه خواندنش رو کجای دلمان بذاریم
                    ای چماعتی که میگید
                    دروغ کلید همه بدیهاست !!!

--
                    به نظر من ادم دروغگو نادان ترین فرد هست منتها دماغ دراز شدن نداره !
                    ارتباط میان دشمنی، خشکسالی، دروغ
                    در بند سوم یکی از کتیبه‌های داریوش هخامنشی که در تخت جمشید یافت شده است، آمده:
                    “داریوش شاه گوید: اهورامزدا با خدایان خاندان سلطنتی مرا یاری کناد! و این کشور را اهورامزدا از دشمن، از خشکسالی، از دروغ محفوظ داراد! با این کشور نیاید، نه دشمن، نه خشکسالی، نه دروغ! این‌را (چون) برکتی من از اهورامزدا با خدایان خاندان سلطنتی درخواست می‌کنم. این‌را به من (چون) برکتی اهورامزدا با خدایان خاندان سلطنتی بدهاد!”

با توجه به این دعای داریوش، در این نوشتار قصد داریم که ارتباط میان واژه‌های «دشمن»، «خشکسالی» و «دروغ» را بررسی کنیم.
                    دشمن:
                    واژه‌ی «دشمن» در برابر واژه‌ی «دوست» یا بهتر بگوییم در برابر واژه‌ی «هو + من» به معنای “کسی است که اندیشه‌ی بدی نسبت به ما دارد.” این واژه از «دش» به معنای بد و زشت + «من» به معنای نفس و ذات تشکیل شده و در زبان‌های اوستایی Dushmanah، در پهلوی Dushman، در سانسکریت Durmanas، در یونانی Dsmenes، در رومانی Dushman، در صربی Dushmanin آمده است.

خشکسالی:
                    واژه Drought از زبان انگلیسی به «خشکی» و «خشکسالی» و «تشنگی» در فارسی ترجمه می‌شود. این واژه در زبان ژرمن، Durre و در زبان دویچ، Droogte است.

دروغ:
                    از «دروغ» در ادبیات باستانی ایران با عنوان دیو دروغ (دروج) یاد شده است. این واژه در فارسی باستان، Draug، در اوستایی به شکل Draog، و در فارسی میانه به صورت Droj آمده است.
                    به نظر می‌رسد در ایران باستان، همه‌ی جلوه‌های زشت و صفات پلید به صورت دیوان و دروجان در برابر ایزدان شخصیت می‌یابند. دروج در آغاز نامی برای ماده دیوان بوده، ولی سپس کلمه‌ای می‌شود مترادف دیو. اصطلاح دروج یا دروغ یا فریب غالبا به عنوان لقبی برای اهریمن یا برای دیو خاصی یا طبقه‌ای از دیوان به کار می‌رود.
                    در دانشنامه‌ی مزدیسنا آمده است: “درُوج به معنای دروغ و دیو نادرستی است.”

در پایین به عبارت‌هایی که با واژه‌های «دروج» و هم‌خانواده‌‌های آن ساخته شده‌اند اشاره می‌کنیم تا رابطه دروغ با اهریمن و دیو و دشمن بیش‌تر مشخص شود.
                    دَروجو نَمان: مقر اهریمن که خان و مان دروغ نامیده می‌شود.
                    درٍگوَنت، دروَنت: «درگونت» در گات‌ها و «درونت» در قسمت‌های دیگر اوستا به معنی دروغ‌پرست و مشرک و خبیث در ادبیات زرتشتی باقی مانده است.
                    دُروَند: دروغزن، پیرو کیش دروغین
                    دروج شیدسپی (دیو): طبق زند بهمن یسن، دروج شیدسپی تا ده‌هزار گونه باشند و درفش سرخ دارند. به صورت انبوه به ایران شهر حمله کنند و تا ساحل اَرَنگ (یا فرات) بتازند. مسکن آن‌ها دشت آسورستان (بین‌النهرین) است. آن‌جا را سوراخ دیوان نامند. (زند بهمن یسن ۱۱)
                    دروج کلیسایی: دروج کلیسایی دشمنان مسیحی ایرانیان بودند. طبق زند بهمن یسن (۱۱) آنان از شهرهای سلم (روم) رسند. سرخ کلاه و سرخ سلاح و سرخ درفش باشند.
                    از این دو عبارت بالایی چنین برمی‌آید که واژه دروج (دروغ) به دشمن اطلاق می‌شده است. بنابراین عجیب نیست که داریوش در کتیبه‌اش واژه‌های «دروغ» و «دشمن» را در کنار هم به کار برده است.
                    دروغ دو پا تخمه: در هزاره اوشیدرماه انواع مارها به یک جا جمع شوند و با هم آمیزند و ماری عظیم‌الجثه پدید آید. مزدیسنان به دستور اوشیدرماه به کارزار آن مار می‌روند و یزشی بکنند و آن دیو بگدازد و نابود شود.
                    از عبارت بالا رابطه دروج (دروغ) با اژدها (مار عظیم‌الجثه) و دشمن مزدیسنان کاملا مشخص است.

دشمن و خشکسالی:
                    سوال این است که چرا داریوش دشمن و خشکسالی را با هم به کار برده است؟
                    برای مشخص شدن ارتباط میان «دشمن» و «خشکسالی»، به اسطوره‌ی آرش اشاره می‌کنیم. آرش، در زمان جنگ میان ایران و توران و در دوران پادشاهی منوچهر(ایران) و افراسیاب(توران)، جزو سپاهیان ایران بود و با پرتاب تیر، مرز میان ایران و توران (دشمن دیرینه ایران) را مشخص می‌کند. موضوع این است که با تازش اهریمنی افراسیاب به داخل خاک ایران، بی‌بارانی و «خشکسالی» رخ می‌دهد و بعد از پرتاب تیر آرش در کنار رود (نماد آب و باروری) و مشخص شدن مرز و در ادامه دور شدن «دشمن»، رودها در ایرانشهر جریان می‌یابند و «خشکسالی» از بین می‌رود.
                    موضوعی که در «تیر یشت» به آن اشاره شده نیز قابل توجه است. در «تیر یشت» سخن از نبرد «تیشتر»، فرشته باران و «اپوش»، دیو خشکسالی است که در هنگام گفتگو از این ستیز است که سخن از آرش به میان می‌آید.

در همین رابطه می‌توانیم حتی به دوران امروزی خودمان هم اشاره کنیم. یکی از دلایل عمده جنگ میان ایران و عراق، مربوط به «اروند رود» بود. با افغانستان بر سر «هریرود» و «هیرمند رود» مشکل داریم و با برخی از کشورهای عربی به خاطر خلیج فارس و با روسیه به خاطر دریای مازندران توافق کامل دیپلماتیک نداریم.
                    خشکسالی و دروغ:
                    بنابر آن‌چه در رابطه با واژه‌ خشکسالی در بالا گفته شد، و با توجه به تلفظ واژه «دروغ» در زبان‌های ‌هم‌خانواده با زبان فارسی، به نظر می‌رسد که شباهت‌هایی وجود دارد:
                    به عبارت بهتر، میان واژه خشکسالی به زبان انگلیسی، ژرمن و دویچ (Drought، Durre، Droogte) با واژه‌ی Draogha اوستایی، Drauga فارسی باستان، Drough پهلوی،Durugh کردی، Drough بلوچی، Draugr ایسلندی کهن،Bidriogan ساکسونی کهن، Triogan آلمانی کهن، Trugen آلمانی ریشه‌های مشترکی دیده می‌شود. (ذیل واژه‌ی دروغ، ص ۲۷۵، فرهنگ ریشه‌های هند و اروپایی زبان فارسی)
                    نگارنده اذعان می‌کنم که برای صحت موضوع ارتباط میان ریشه‌های این دو واژه، به بررسی‌های بیش‌تر احتیاج داریم.

اکنون برای روشن شدن ارتباط بیش‌تری که میان واژه‌های دشمن، خشکسالی و دروغ وجود دارد، به بررسی یک موجود اهریمنی به نام «اژدها» می‌پردازیم.
                    اژدها:
                    در فرهنگ دهخدا ذیل واژه «اژدها» آمده است: مار، مار بزرگ، مار بس بزرگ.
                    در کتاب فرهنگ اساطیر و فولکلور و سمبل‌ها، تالیف Jobes آمده است: “اژدها در ادبیات ملل مختلف به معنی و نماد اقتدار، هرج و مرج، ابر، ظلم، استبداد، خشکی و بی‌بارانی، دشمنی حقیقت، بت‌پرستی، جهل، اولین دریا، باران و آب به کار رفته است.” (ص ۱۵، اژدها در اساطیر ایران)
                    دکتر منصور رستگار فسایی در پیش‌گفتار کتاب «اژدها در اساطیر ایران»، اژدها را این‌گونه تعریف می‌کند: “اهریمنی که با توانائی‌های وحشت انگیز خویش به نابودی آدمیان و ویرانی جهان می‌پردازد، جانداران توانا و ناکام را به کام خود می‌کشد، گیاهان و سبزه‌ها را می‌خشکاند، در نفسش دود و آتش و زهر است و با نیروی ایزدی و پاکان و نیکان در ستیزی همیشگی است.”
                    از این تعریف چنین بر می‌آید که اژدها دشمنی است که خشکسالی به بار می‌آورد.
                    از طرفی اژدها لقب ضحاک، یکی از بزرگترین دشمنان ایرانشهر و همچنین به تعبیر حکیم ابوالقاسم فردوسی، به معنی پادشاه ظالم هم هست.
                    بنابراین اژدها با خشکسالی و دشمن در ارتباط است.
                    برای بررسی بیش‌تر موضوع، به مطالب زیر هم توجه کنید:
                    در ذیل واژه‌ی «اژی» در فرهنگ دهخدا، نوشته شده: “اَژی (در سانسکریت اَهی) نام یکی از اهریمنان نزد آریائیان و آن به معنی مار یا اژدهاست. وی در کوه مسکن داشته و دیوان را به یاری خود می‌طلبد. در حقیقت اهی یا اژی، ابر سیاه توام با بوران و طوفان و رعد است که با هزاران حلقه و پیچ و تاب به سوی آسمان بالا می‌رود. «ایندره» (رب‌النوع رعد) نیرومند با این مار مصاف داده، او را می‌کشد. در «ریگ‌ودا» بارها از این مبارزه یاد شده است و یقینا ماری که در اساطیر و ادبیات حماسی اغلب ملل موجود است، همان اَهی آریائیان قدیم است…”
                    در بسیاری از اسطوره‌های ملل، متوجه این موضوع اصلی می‌شویم که اژدهایی راه آب را بر مردم بسته و باعث خشکسالی شده است. در این هنگام پهلوانی پیدا می‌شود و اژدها را می‌کشد و آب را به مردم بازمی‌گرداند. به طور مثال «ایندره» با «ورتره» Vrtra که اژدهای بازدارنده آبهاست می‌جنگد و گاوهای ابر را آزاد می‌کند. در اساطیر ایرانی هم گرشاسب با اژدها می‌جنگد و آب‌ها را آزاد می‌کند.
                    “اژدها در افسانه‌پردازی سراسر جهان به جز چین – که در آن‌جا موجودی مسالمت جوست – نمودار نیروهای پلید و ناپاک است. اژدها آب را از بارور کردن باز می‌دارد و می‌خواهد خورشید و ماه را فرو برد. بنابراین برای این‌که جهان بماند، باید اژدها نابود شود. این مفهوم اساطیری اژدها به عنوان نیروی اصلی اهریمن و به‌گونه‌ی دشمن آفرینش، در دین‌ها و ادبیات گوناگون پیدا شده است.”
                    به همین دلیل همیشه قهرمانانی در سراسر دنیا، همچون ایندره هندی، فریدون و رستم و گرشاسب و گشتاسب و اسفندیار و اردشیر و بهرام چوبین ایرانی، مردوک بابلی، اسکندر و کادموس و زئوس و آپولو و هرکول یونانی، پهلوان زیگفرید آلمانی و شاه آرتور انگلیسی با اژدها می‌جنگند.
                    از نوشته‌های بالا نتیجه می‌گیریم که اژدها، دشمنی است که باید به دست پهلوان کشته شود.

واژه Dragon از زبان انگلیسی به معنای «اژدها» در فارسی است. و به زبان‌های دیگر به قرار زیر است:
                    Catalan: Drac, Czech: Drak, Welsh: Draig, Danish: Drage, German: Drache, Spanish: Dragón, Esperanto: Drako, French: Dragon, Icelandic: Dreki, Italian: Drago, Cornish: Dragon, Latin: Draco, Luxembourgish: Draach, Dutch: Draak, Norwegian: Drage, Narom: Dragon, Occitan (post 1500): Dragon, Oromo: Dragon, Portuguese: Dragão, Romanian: Dragon, Scots: Draigon, Slovak: Drak, Swedish: Drake, Tagalog: Dragon

گفتیم که «اژدها» با «خشکسالی» در ارتباط است. از لغت‌های بالا نتیجه می‌گیریم که این ارتباط در ریشه‌های واژه‌های آن‌ها نیز دیده می‌شود.
                    ما گفتیم که در ایران باستان از دروغ با عنوان دیو یاد شده است. بد نیست بدانیم که در برخی از زبان‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، دیو (Demon) همان اژدها (Drac) است. این Drac و Draco و از این قبیل ریشه‌ی همان شخصیتی است که در فیلم‌های امروزی از آن با عنوان «دراکولا» یاد می‌شود که هم دشمن آدمیان است و همواره تشنه نوشیدن خون است.
                    اژدها همچنین نام یکی از صورت‌های فلکی آسمان (Deraco) است. در فارسی نام این صورت فلکی، «تنین» (در عربی به معنای اژدهاست)، «هستبهر» یا «هشتبهر» و همان است که در باورهای عامیانه هند و ایرانی، ماه و خورشید به هنگام کسوف و خسوف به کام او می‌روند.
                    اژدها و دروغ:
                    جالب این است که در ادب فارسی و زبان عامیانه به دروغ‌های عجیب و باورنکردنی، «دروغ‌های شاخدار» اطلاق می‌شود. از طرفی اژدها نیز یک موجود عجیب‌الخلقه است که اتفاقا از نوع شاخدار آن‌ (اژی سروور azi sruvara) در اوستا ذکر‌هایی به میان آمده است.
                    گفتیم که اژدها دشمن ماست، واضح است که دروغ‌گو و دروغزن هم دشمن ما و دین ما هستند.

آرش نورآقایی
                    منابع:
                    * فرمان‌های شاهان هخامنشی که به زبان آریایی (پارسی باستان) نوشته شده است، تالیف رلف نارمن شارپ، تهران، چاپ دوم، پازینه، ۱۳۸۴، ۲۰۸ص، مصور.
                    * اژدها در اساطیر، پژوهش و تحقیق از منصور رستگار فسایی، تهران، توس، ۱۳۷۹، ۳۷۸ ص. مصور.
                    * دانشنامه‌ی مزدیسنا، واژه‌نامه‌ی توضیحی آیین زرتشت، جهانگیر اوشیدری، تهران، نشر مرکز، ۱۳۷۱، ۵۱۵ ص.
                    * فرهنگ اساطیر ایرانی بر پایه متون پهلوی، مولف خسرو قلی‌زاده، تهران، کتاب پارسه، ۱۳۸۷، ۴۷۲ ص.
                    * ریشه‌های هند و اروپایی زبان فارسی، منوچهر آریان‌پور کاشانی، اصفهان، جهاد دانشگاهی اصفهان، ۱۳۸۴، ۵۴۷ ص.
                    * لغت‌نامه دهخدا

-----------------------
                    الان هم دشمن ما همینجاست داریم
                    هم دروغگویان حاکم
                    هم خشکسالی

ماشالله جنس مون جوره
                    /.:blinksmiley.:/

نظر

• afshinamin
                      عضو فعال
                      • Jul 2013
                      • 4495

ر زمان خلافت عمر دو زن بر سر کودکی نزاع می‏کردند و هر کدام او را فرزند خود می‏خواند، نزاع به نزد عمر بردند، عمر نتوانست مشکلشان را حل کند از این رو دست به دامان امیرالمومنین علیه‏السلام گردید.
                      امیرالمومنین علیه‏السلام ابتداء آن دو زن را فراخوانده آنان را موعظه و نصیحت فرمود ولیکن سودی نبخشید و ایشان همچنان به مشاجره خود ادامه می‏دادند.
                      امیرالمومنین علیه‏السلام چون این دستور داد اره‏ای بیاورند، در این موقع آن دو زن گفتند: یا امیرالمومنین! می‏خواهی با این اره چکار کنی؟
                      امام علیه‏السلام فرمود: می‏خواهم فرزند را دو نصف کنم برای هر کدامتان یک نصف! از شنیدن این سخن یکی از آن دو ساکت ماند، ولی دیگر فریاد برآورد: خدا را خدا را! یا اباالحسن! اگر حکم کودک این است که باید دو نیم شود من از حق خودم صرفنظر کردم و راضی نمی‏شوم عزیزم کشته شود.
                      آنگاه امیرالمومنین علیه‏السلام فرمود: الله اکبر! این کودک پسر توست و اگر پسر آن دیگری می‏بود او نیز به حالش رحم می‏کرد و بدین عمل راضی نمی‏شد، در این موقع آن زن هم اقرار به حق نموده به کذب خود اعتراف کرد، و به واسطه قضاوت آن حضرت علیه‏السلام حزن و اندوه از عمر برطرف گردیده برای آن حضرت دعای خیر نمود.
                      ارشاد، مفید، قضایاه علیه السلام فی خلافه عم
                      http://www.ashoora.ir/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B9%D9%84%DB%8C-%D8%B9/article/1557.html
                      ---------
                      الان حکایت ایران است
                      کسانی که ایران براشون مهم نیست فقط سهمشون رو میخواهند !!حتی تکه تکه شده
                      در مقابل کسانی که عاشق ایران هستند ، نمیخوان کشور دچار خشکسالی ، دروغ و دشمن تراشی باشه

نظر

• علیرضا۱۲۳
                        عضو فعال
                        • Sep 2022
                        • 2726

ببین بیخبر جان...از این اشتباهات در همه کشورها رخ داده...مثال جنگ جهانی دوم که ژاپن و آلمان درگیرش بودند...اما اشتباه رو پذیرفتند و درس گرفتند...بخاطر همان درس گرفتن پیشرفت کردند
                        ما هنوز میگیم رژیم ستم شاهی پهلوی!!!خوب یعنی چی این حرف؟خود محمد رضا صبح به صبح مردم رو شلاق میزده؟یک دوره حکومتی بوده مثل بقیه ادوار تاریخی...بیا عیبش رو بگو...مزیت و حسن هم اگر داشته بگو...بنده تا جایی که توانستم نقد منصفانه کردم...گفتم اصلاحات ارضی و فقدان توسعه فرهنگی عیب بوده...مزیتش توسعه صنعتی بود...مزیتش این بود که یک راه پرپیج و خم اما درست رو داشتیم طی میکردیم...۵۰ سال حکومت پهلوی پدر و پسر رو نگو رژیم ستم شاهی!!!! اینکه مدام تا یک نفر حرف میزنه برچسب پادشاهی پرستی و اسپرم پرستیبزنیم درست نیست
                        یا کل عملکرد مصدق رو با یک کلمه حرف که مصدق آدم شریفی بوده خلاصه نکنیم...مگه ما گفتیم مصدق بیشرف بوده!( البته تو اون بحث مصدق و شاه یک جایی گفتم خائن بوده صرفا کودتای ۲۸ مرداد بود...اما شاید نباید اون کلمه رو بکار میبردم)
                        از تاریخ باید درس گرفت...اجازه بدهند تاریخ بدون روتوش ارایه بشه در محضر ملت....تا نسل جدید ما هم تصمیمات درستی بگیرند

نظر

• Bikhabar
                          ستاره‌دار(22)
                          • Sep 2020
                          • 1189

ببین بیخبر جان...از این اشتباهات در همه کشورها رخ داده...مثال جنگ جهانی دوم که ژاپن و آلمان درگیرش بودند...اما اشتباه رو پذیرفتند و درس گرفتند...بخاطر همان درس گرفتن پیشرفت کردند
                          ما هنوز میگیم رژیم ستم شاهی پهلوی!!!خوب یعنی چی این حرف؟خود محمد رضا صبح به صبح مردم رو شلاق میزده؟یک دوره حکومتی بوده مثل بقیه ادوار تاریخی...بیا عیبش رو بگو...مزیت و حسن هم اگر داشته بگو...بنده تا جایی که توانستم نقد منصفانه کردم...گفتم اصلاحات ارضی و فقدان توسعه فرهنگی عیب بوده...مزیتش توسعه صنعتی بود...مزیتش این بود که یک راه پرپیج و خم اما درست رو داشتیم طی میکردیم...۵۰ سال حکومت پهلوی پدر و پسر رو نگو رژیم ستم شاهی!!!! اینکه مدام تا یک نفر حرف میزنه برچسب پادشاهی پرستی و اسپرم پرستیبزنیم درست نیست
                          یا کل عملکرد مصدق رو با یک کلمه حرف که مصدق آدم شریفی بوده خلاصه نکنیم...مگه ما گفتیم مصدق بیشرف بوده!( البته تو اون بحث مصدق و شاه یک جایی گفتم خائن بوده صرفا کودتای ۲۸ مرداد بود...اما شاید نباید اون کلمه رو بکار میبردم)
                          از تاریخ باید درس گرفت...اجازه بدهند تاریخ بدون روتوش ارایه بشه در محضر ملت....تا نسل جدید ما هم تصمیمات درستی بگیرند
                          موافقم ولی هر دو طیف باید این موضوع رو در نظر بگیرند
                          در مقابل اونچه شما گفتی، ما طیفی رو می‌بینیم که واقعا از پهلوی بت می‌سازند ... وقتی سعی کنی از پهلوی بت بسازی، خب طرف مقابل هم احتمالا تو انتقادات زیاده‌روی میکنه که البته اشتباهه

نظر

• علیرضا۱۲۳
                            عضو فعال
                            • Sep 2022
                            • 2726

موافقم ولی هر دو طیف باید این موضوع رو در نظر بگیرند
                            در مقابل اونچه شما گفتی، ما طیفی رو می‌بینیم که واقعا از پهلوی بت می‌سازند ... وقتی سعی کنی از پهلوی بت بسازی، خب طرف مقابل هم احتمالا تو انتقادات زیاده‌روی میکنه که البته اشتباهه
                            تو صحبت های هیچکس اینجا من ندیدم کسی از پهلوی بت بسازه!!! اما خارج از این موضوع...کلا بت سازی اشتباهه
                            این طرف مقابل هست که حاظر به پذیرش خطا نیست...حالا نیست که مشکلی نداره...تاریخ که به حرف ما و آنها تحریف نمیشه...میخاست تحریف بشه سالها با میلیاردها دلار نفتی تحریف شده بود
                            مردم ژاپن پذیرفتند که دیدگاهشون اشتباه بوده...راه حل توسعه این نیست که خود برتر بین باشی...راه حلش توسعه اقتصادی و تعامل در جهت منافع ملت هست...ما هنوز اندر خم یک کوچه هستیم...چون هنوز نپذیرفیم هم سال ۵۷ اشتباه کردیم...هم بعد از ۵۷ این اشتباه رو ادامه دادیم

نظر

• Madeiniran
                              Banned
                              • Dec 2022
                              • 390

تو صحبت های هیچکس اینجا من ندیدم کسی از پهلوی بت بسازه!!! اما خارج از این موضوع...کلا بت سازی اشتباهه
                              این طرف مقابل هست که حاظر به پذیرش خطا نیست...حالا نیست که مشکلی نداره...تاریخ که به حرف ما و آنها تحریف نمیشه...میخاست تحریف بشه سالها با میلیاردها دلار نفتی تحریف شده بود
                              مردم ژاپن پذیرفتند که دیدگاهشون اشتباه بوده...راه حل توسعه این نیست که خود برتر بین باشی...راه حلش توسعه اقتصادی و تعامل در جهت منافع ملت هست...ما هنوز اندر خم یک کوچه هستیم...چون هنوز نپذیرفیم هم سال ۵۷ اشتباه کردیم...هم بعد از ۵۷ این اشتباه رو ادامه دادیم
                              مردم ژاپن شکست خوردن و نحقیر شدن ضمن اینکه اگه ژاپن و آلمان پیروز میشدن الان همه میگفتن انگلیس و آمریکا بد تاریخ بودند چون تاریخ رو برنده ها مینویسن
                              فقط در این 50 60 سال هزاران فیلم سینمایی درباره جنگ جهانی دوم ساخته شده با هدف اینکه آلمان و ژاپن بد بودند و انگلیس و آمریکا خوب بودند
                              سال 57 هم کردم اشتباه نکردند اون انقلاب باید میشد دیر و زود داشت اما بالاخره اتفاق میوفتاد از سال 32 این جامعه دنبال انقلاب بود هزینه ش هم داد چون شاه جامعه ش رو نمیشناخت چند بار فرار کرد رفت اروپا چون از کف جامعه نبود

نظر

• مگنوس کارلسن
                                عضو فعال
                                • Jan 2022
                                • 1627

بازار خرابه....اعصاب داغون...حرفهای تاپیک هم روبه بیراهه....طرف استخوناشم پوسیده...ولش نمیکنن...

نظر

در حال کار...
                                X