اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • سعید سعیدی
    عضو عادی
    • Oct 2020
    • 248

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

گرایش چپ خواهان برابری در توزیع ثروت و قدرت هست. به تفکری که چنین خواسته هایی داره چپ گفته میشه. از نظر من مشخصا گروههایی از مردم در همه زمانها خواهان چنین برابری بودن. اما در یکی دو سده اخیر به لطف پیشرفت دنیا در عرصه های مختلف امکان ابراز این تفکر و خواسته بیشتر از گذشته شده.

در ایران هم در دوره هایی فضای روشنفکری عمدتا در اختیار نیروهای چپ و کمونیست بوده. لذا گروههای مختلفی از مردم تحت تاثیر گرایش چپ قرار میگرفتن. گروههای سیاسی هم، مثل حزب توده در این بین قطعا نقش زیادی داشتن. فضای روشنفکری در کشورهای دیگه هم در ابن بین بی تاثیر نبوده. خیلی از دانشجویانی که در ان سالها به کشورهای دیگه برای تحصیل مهاجرت میکردن تحت تاثیر این گرایش فکری قرار میگرفتن.

در سالهای دهه چهل و پنجاه جنبش چپ در ایران تحت تاثیر گروه‌های رادیکالی بود که به مبارزه مسلحانه معتقد بودند و می‌خواستند یک جامعه مارکسیستی، یک جامعه کمونیستی بی‌طبقه به رهبری طبقه پرولتاریا به وجود بیاورند. گروههایی مثل چریکهای فدایی خلق و مجاهدین خلق و گروههای کوچک دیگه ای که تحت تاثیر جو بوجود امده ناشی از جنگ های چریکی و پارتیزانی در ویتنام، امریکای لاتین و فلسطین به مبارزه مسلحانه رو اورده بودن. حتی یه تعدادی از این گروهها مثل مجاهدین خلق افرادشون برای اموزش به گروههای فلسطینی مراجعه میکردن و اونجا اموزش می دیدن. این گروهها هیچوقت به اهدافی هم که اون زمان اعلام‌ میکردن نرسیدن.

از میان این گروهها در وابستگی حرب توده به شوروی هیچ تردیدی وجود نداره. لذا به راحتی میتونیم بگیم این گروه یک گروه مزدور بوده. طیف دیگری از افراد که تحت تاثیر جریانهای فکری موجود در کشورهای دیگه، به زعم خودشون دارای گرایش چپ بودن، به تنها چیزی که فکر نمیکردن شرایط اون دوره ایران بود.

گروههای چپ ایران عملا در اواسط دهه پنجاه تحت کنترل رژیم پهلوی بودن. به قول معروف در اون زمان عمر یک چریک حداکثر به شش ماه هم‌ نمی رسید. خیلی از سران و اعضا سازمانهای فدایی خلق و مجاهدین خلق یا کشته و یا در زندان بودن. تا سال 1355 هیچ نشانه ای از وقوع یک انقلاب در ایران دیده نمی شد. اما از سال 1356 به مرور اتفاقاتی رخ داد که با شیوه های اشتباه و غیر معمول شاه منجر به یک آشوب شد. زمانی که به قول معروف سنگ ها بسته و سگها ازاد شدن.

لذا اگه بخوایم هر آن‌ چیزی را که منجر شورش شد رو بررسی کنیم باید از بعد از سال 1355 مورد بررسی قرار بگیره. و تا قبل از این تاریخ نمیتوان نقش موثری رو برای گروههای چپ و یا هر گروه دیگری رو در نظر گرفت.

اما یه مطلب دیگه رو هم‌ اضافه کنم. اگه بخوایم یک جریان فکری رو بررسی کنیم، به چه شکل میتونیم نقش بازیگران اون رو نادیده بگیریم؟! چطور می تونیم شخصیت و طرز فکر بازیگران اون رو نادیده بگیریم؟!
    برای مثال غلامحسین ساعدی! فردی که در مطب خودش با بعضی از مراجعینش رابطه جنسی برقرار میکرد. مثلا با همسر بکی از دوستان صمیمیش. یا فرد دروغ گویی مثل ال احمد که بعدا رنگ هم عوض کرد. یا فرد معلوم الحالی مثل شریعتی. خوب از چنین شخصیت هایی چه انتظاری میشه داشت. صرفا میشه پذیرفت که اینها معروف بودن. ولی نمیشه پذیرفت که اینها با چنین شخصیتهایی توان ایجاد تغییر در سبک حکمرانی در یک کشور رو داشته باشن.
    آخرین ویرایش توسط سعید سعیدی؛ 2023/12/08, 23:33.

نظر

• Bikhabar
      ستاره‌دار(22)
      • Sep 2020
      • 1190

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post
      سلام بیخبرجان...
      ...
      اما بحث اینه که وقتی کسی اشتباهی رو بپذیره، طبیعتا برای دریافت بخشش قربانی ها باید تلاشی برای جبران هم داشته باشه، به نظرم این تلاش یعنی مسئولیت تصمیم های ما همیشه با ماست...
      فرضا یا باید مثل دکتر رئیس دانا که چند روز پیش یکی از دوستان ویدیویی ازشون گذاشتند روی موضع خودشون بایستند...
      یا اگر میگه اشتباه کردیم، آدم غیر از کلام تو رفتارش هم تلاش برای جبران داشته باشه...
      خلاصه گاهی برخی سیاسیون با داشتن مواَضع مبهم و گاها متناقض و به نوعی نون به نرخ روز خوردن، تکلیف خودشون رو با مردمی که در حال انتخابند روشن نمیکنند...
      تا حد زیادی با شما موافقم .. البته از نظر من اینکه من در اون زمان کار اشتباهی انجام داده باشم یا نه .. با اینکه مجموعه‌ی کارها و اتفاقات منجر به نتیجه‌ی دلخواه شده باشه یا نه .. دو تا چیز متفاوته

من در اون زمان بر اساس دانسته‌ها، شرایط و فهم خودم .. تصمیمی رو گرفتم .. بسیاری از عوامل دیگر هم در نتیجه‌ای که به دست میاد دخیل هست .. حال به فرض اینکه نتیجه، نتیجه‌ی مطلوبی نباشه .. نمیشه لزوما به این نتیجه رسید که تصمیم من، تصمیم اشتباهی بوده

شاید چنانچه در وضعیتی مشابه (از نظر من) ... من باز هم همون تصمیم رو بگیرم .. این بار شرایط به گونه‌ای پیش بره که نتیجه‌ی مطلوب حاصل بشه!

اینکه باید تلاشی برای جبران داشته باشه .. و مسئولیت تصمیم‌های ما با ماست .. ۱۰۰ درصد موافقم

ولی با "دریافت بخشش قربانی‌ها" .. نه، موافق نیستم .. اصلا اینکه به دنبال بخشیدن و نبخشیدن باشیم .. به عقید‌ه‌ی من هم گمراهیه! و هم کار چیپی هست /.:biggrinsmiley.:/

قربانی‌ها اگر آدم باشن و چیزی در چنته داشته باشند .. حتما خودشون می‌تونند تغییرات بسیار مثبتی رو رقم بزنند .. و اگر آدم نیستند و جز غر زدن و گیر دادن به بقیه .. کار دیگه‌ای بلد نیستند .. که خودشون دو چندان در اشتباه و غفلت به سر می‌برند

ضمن اینکه وقتی ما به کسی حمله می‌کنیم .. و دائما همه‌ی مشکلات و مسائل رو به گردن او (آن‌ها) می‌اندازیم .. به نظرم طبیعیه طرف مقابل هم گارد بگیره و حتی زیر بار اشتباهش هم نره .. چون احساس میکنه که شما شعور لازم برای فهم واقعیت‌ها رو ندارید .. پس چنانچه به اشتباه خودش اقرار کنه .. حملات به او دوچندان خواهد بود

نظر

• علیرضا۱۲۳
        عضو فعال
        • Sep 2022
        • 2776

حالا مثلا ابراهیم یزدی در طول دوران پس از انقلاب باور نداشت که اشتباه کردند...خوب چیکار کنیم...نداشته دیگه...اما باید درک کرد یک دروغی گفته شده...و جالب اینکه این دروغ ها بعد بصورت متوالی باز هم گفته میشه...جمله « ما میخاستیم اما نگذاشتند» ...اواخر دوره ریاست جمهوری خاتمی هم گفته شد..فیکس ۸ سال نشسته روی تخت ریاست جمهوری روز آخر یادش افتاده نگذاشتند...خوب زودتر استعفا می‌دادی!!!
        امثال این آقا از نردبانی که از قبل درست شده بود بالا رفتند
        کتاب ولایت فقیه خمینی ۴۸ نوشته میشه...۴۹ بیروت چاپ میشه...۵۶ تهران چاپ میشه!!! جمهوری اسلامی که هم در سخنرانیهای خمینی بود..هم اسناد ویکی لیکس که از پیامهای ابراهیم یزدی در پاریس رونمایی کرده...دقیقا کدوم قسمتش رو نمیدونستند!!!؟ یکبار مثل آدم میگفتند ذهنیت ما این بود خمینی رو می‌فرستیم پی کارش و خودمون کار رو دست میگرفتیم...اما نشد
        دروغ های که گفته شد...باعث شد بعدا همین اصلاح طلبان مردم رو راحت تر فریب بدهند...وگرنه دنبال نبش قبر کردن هم نیستیم...نتیجه ای هم ندارد
        در مورد سوال آقای پورنیکدست در مورد نقش پهلوی هم...پهلوی هم نقش داشت در انقلاب...یک سری سیاستهای اشتباه هم دهه ۴۰ و هم دهه ۵۰ اتخاذ شد...اما صادقانه بگیم...اشتباهات شاه هم دخیل بود در انقلاب ۵۷

نظر

• pournikdast
          ستاره‌دار(2)
          • Oct 2020
          • 525

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
          دکتر جان ..سلام و عرض ادب ...یک بام و دو هوا میشود ؟؟؟
          خوب حالا که این جریان انقلابی که نه ...هوادار ایده انقلاب و توجیه کننده ..برای توجیه فاجعه ای که به بار اورده شد بحث "نیت "!!!را پیش می کشند وخواهان استناد به آن میشوند ..خوب اگر به همچی چیزی باور دارند و قبولش را دارند خوب چرا به اقدامات سیستم‌سابق خرده می گیرند واشخاص موثر آن را محکوم می کنند ؟؟
          خوب شاه نه تنها نیات بدی نداشت بلکه به شهادت تاریخ بر خلاف انقلابیون والاترین آرزوها و برنامه ها را برای مردمش داشت ..این انقلابیون اگر دورو و ریاکار نیستند چرا این حق را برای شاه قایل نبودند ؟؟؟اگر قرار هست که افراد به خاطر اشتباهتشان بازخواست نشوند خوب دردشان چه بود ...این همه ادم‌را جرا پس از انقلاب از دم تیغ گذراندن ؟؟. تو اون دوره از چی شاکی بودن حق داشتن اساسا شاکی باشند ؟؟الان چرا باید از چیزی شاکی باشند ...با این استدلال که دیگر حقانیت ادعایی انقلاب از طرف خودشان دود میشود و میره هوا !!!!
          سلام و عرض ادب...
          بله امیدجان به نظرم استدلال شما هم درسته...
          یعنی اگر بخواهیم صرفا بر نیت تکیه کنیم، خب زیر سوال بردن نیت های شاه هم از اساس کار دقیق و روشنی نمیشود!
          باید ببینیم این نظر جناب بیخبر به حکمرانی شاه هم تعمیم میدن یا خیر؟
          اما فکر میکنم ایشون دارن خروجی های فردی و در نهایت گروهی که رخ داده رو به تفکیک قضاوت میکنند، مثلا شاید شبیه یک تیم فوتبال که شاید به تفکیک بازیکنان خوبی هم داشته باشه، نیتشون هم برد باشه اما با یکسری اشتباه در نهایت تمام تیم بازنده میشه...
          البته من جسارت کردم نظر ایشان رو حدس زدم...
          اما در کل با همه اعتباری که برای متغیر نیت قائلم، در باب ارزیابی و به جهت عینی بودن اندازه گیری با نظر شما همسویی بیشتری دارم...
          ارادت...

نظر

• pournikdast
            ستاره‌دار(2)
            • Oct 2020
            • 525

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
            تا حد زیادی با شما موافقم .. البته از نظر من اینکه من در اون زمان کار اشتباهی انجام داده باشم یا نه .. با اینکه مجموعه‌ی کارها و اتفاقات منجر به نتیجه‌ی دلخواه شده باشه یا نه .. دو تا چیز متفاوته

من در اون زمان بر اساس دانسته‌ها، شرایط و فهم خودم .. تصمیمی رو گرفتم .. بسیاری از عوامل دیگر هم در نتیجه‌ای که به دست میاد دخیل هست .. حال به فرض اینکه نتیجه، نتیجه‌ی مطلوبی نباشه .. نمیشه لزوما به این نتیجه رسید که تصمیم من، تصمیم اشتباهی بوده

شاید چنانچه در وضعیتی مشابه (از نظر من) ... من باز هم همون تصمیم رو بگیرم .. این بار شرایط به گونه‌ای پیش بره که نتیجه‌ی مطلوب حاصل بشه!

اینکه باید تلاشی برای جبران داشته باشه .. و مسئولیت تصمیم‌های ما با ماست .. ۱۰۰ درصد موافقم

ولی با "دریافت بخشش قربانی‌ها" .. نه، موافق نیستم .. اصلا اینکه به دنبال بخشیدن و نبخشیدن باشیم .. به عقید‌ه‌ی من هم گمراهیه! و هم کار چیپی هست /.:biggrinsmiley.:/

قربانی‌ها اگر آدم باشن و چیزی در چنته داشته باشند .. حتما خودشون می‌تونند تغییرات بسیار مثبتی رو رقم بزنند .. و اگر آدم نیستند و جز غر زدن و گیر دادن به بقیه .. کار دیگه‌ای بلد نیستند .. که خودشون دو چندان در اشتباه و غفلت به سر می‌برند

ضمن اینکه وقتی ما به کسی حمله می‌کنیم .. و دائما همه‌ی مشکلات و مسائل رو به گردن او (آن‌ها) می‌اندازیم .. به نظرم طبیعیه طرف مقابل هم گارد بگیره و حتی زیر بار اشتباهش هم نره .. چون احساس میکنه که شما شعور لازم برای فهم واقعیت‌ها رو ندارید .. پس چنانچه به اشتباه خودش اقرار کنه .. حملات به او دوچندان خواهد بود
            عرض ادب مجدد...
            درست میفرمایید اینکه دنبال بخشیدن باشیم شاید جز صرف انرژی و به فرمایش شما گمراهی خروجی دیگری نداشته باشد...
            اما خب گاهی برخی زخم ها انقدر کاری است، آدم تا سالها چشمش دنبال تلافی میمونه...
            تاکیدا عرض میکنم من مشکل چندانی با کسانی که موضع مشخصی دارند، ندارم...
            به نظرم مشکل کسانی هستند که رنگ عوض میکنند و حتی به نظر میاد این رنگ عوض کردنها صرفا به جهت کسب منافع است نه تغییر درونی عقیده...
            به نظرم این دسته در هر جایگاهی باشند ظلم مضاعف میکنند...
            ارادت...

نظر

• Bikhabar
              ستاره‌دار(22)
              • Sep 2020
              • 1190

اگر بخواهیم صرفا بر نیت تکیه کنیم، خب زیر سوال بردن نیت های شاه هم از اساس کار دقیق و روشنی نمیشود!
              باید ببینیم این نظر جناب بیخبر به حکمرانی شاه هم تعمیم میدن یا خیر؟
              فرقی نمیکنه .. من سعی کردم مطلبی که میگم کلی باشه .. و به طور خاص به هیچ شخص یا گروه خاصی اشاره نکنم

ضمن اینکه من با نیت‌خوانی هم مشکل چندانی ندارم! .. در واقع بر اساس رفتار و گفتار افراد قضاوتی نسبت به اون‌ها پیدا می‌کنیم .. اگر فکر می‌کنیم نیت پلیدی داشتند .. اکی .. سرزنش اون‌ها مشکلی نداره .. ولی اگر اینطور تشخیص می‌دهیم که قصد بدی نداشتند .. دیگه جایی برای سرزنش وجود نداره .. و این مسئله بدون توجه به نتیجه‌ی کار هست .. چه نتیجه خوب باشه یا بد، فرقی نمی‌کنه

نظر

• pournikdast
                ستاره‌دار(2)
                • Oct 2020
                • 525

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
                فرقی نمیکنه .. من سعی کردم مطلبی که میگم کلی باشه .. و به طور خاص به هیچ شخص یا گروه خاصی اشاره نکنم

ضمن اینکه من با نیت‌خوانی هم مشکل چندانی ندارم! .. در واقع بر اساس رفتار و گفتار افراد قضاوتی نسبت به اون‌ها پیدا می‌کنیم .. اگر فکر می‌کنیم نیت پلیدی داشتند .. اکی .. سرزنش اون‌ها مشکلی نداره .. ولی اگر اینطور تشخیص می‌دهیم که قصد بدی نداشتند .. دیگه جایی برای سرزنش وجود نداره .. و این مسئله بدون توجه به نتیجه‌ی کار هست .. چه نتیجه خوب باشه یا بد، فرقی نمی‌کنه

عرض ادب...
                اینکه سعی میکنید به جای افراد یا گروهها استدلال خودتون رو با کمترین شخصی سازی دنبال کنید، به زعم بنده یکی از بهترین شیوه های استدلاله هر چند که در فرهنگ ایرانی روش مرسومی برای استدلال نیست و البته مقید بودن به این روش هم بسیار سخته...
                بیخبرجان حالا کاری به این مسائل کلان نداریم...
                اما در پرونده های زوج درمانی ما هر چه میکشیم زیر سر همین نیت خوانی است! /.:biggrinsmiley.:/
                شب همگی بخیر...

نظر

• Bikhabar
                  ستاره‌دار(22)
                  • Sep 2020
                  • 1190

اما خب گاهی برخی زخم ها انقدر کاری است، آدم تا سالها چشمش دنبال تلافی میمونه...
                  ...
                  ارادت...
                  درسته .. ولی بارها در همین فروم شاهد بودیم که .. رفتارهای ابتدای انقلاب را در قطع کردن دست تیمسار رحیمی و اعدام فلانی و دستگیری اون یکی .. به باد شدیدترین توهین‌ها و انتقادات کشیدند

در حالیکه استنباطی که از گفتار همین کاربران میشه .. اینه که اگه الان قدرت دستشون بیافته .. رفتارهای تلافی‌جویانه‌ی شاید به مراتب شدیدتری رو داشته باشند

پس به نظرم در تلافی کردن هم باید بسیار دقت کرد! .. و خیلی حواسمون باشه که چه چیزی رو از چه کسی می‌خواهیم تلافی می‌کنیم!

نظر

• Bikhabar
                    ستاره‌دار(22)
                    • Sep 2020
                    • 1190

عرض ادب...
                    اینکه سعی میکنید به جای افراد یا گروهها استدلال خودتون رو با کمترین شخصی سازی دنبال کنید، به زعم بنده یکی از بهترین شیوه های استدلاله هر چند که در فرهنگ ایرانی روش مرسومی برای استدلال نیست و البته مقید بودن به این روش هم بسیار سخته...
                    بیخبرجان حالا کاری به این مسائل کلان نداریم...
                    اما در پرونده های زوج درمانی ما هر چه میکشیم زیر سر همین نیت خوانی است! /.:biggrinsmiley.:/
                    شب همگی بخیر...
                    اگر منظور از "نیت‌خوانی" این باشه که برای خودمون قصه و داستان بسازیم.. همون‌طور که شما گفتید مشکل‌ساز خواهد بود .. ولی مقصود من این بود که در هر صورت ما بر اساس رفتار و گفتار افراد نسبت به اون‌ها قضاوتی پیدا می‌کنیم .. یعنی مثلا در حالت حداکثری، اگر کسی داره اختلاس میکنه .. خب به خودم اجازه میدم که بهش حمله کنم و سرزنشش کنم .. چون قاعدتا نیت پلیدی داشته! .. و به همین ترتیب
                    ================================================== ========
                    در مورد زوج‌ها .. البته من هیچ سابقه‌ای برای مشاوره ندارم/.:biggrinsmiley.:/ .. ولی وقتی امکان گفتگو وجود داره، دیگه چه مرضی هست که نیت‌خوانی کنیم .. در این موارد که مربوط به گذشته‌ها هست و امکانی برای برقراری گفتگو با شخص موردنظر وجود نداره .. خب احتمالا چاره‌ای جز نیت‌خوانی نداریم!
                    شب شما هم به خیر
                    آخرین ویرایش توسط Bikhabar؛ 2023/12/09, 01:47.

نظر

• EURASIA
                      عضو فعال
                      • Jan 2022
                      • 1253

سلام بر دوستان

اقای پورنیکدست سوال خود را واضع تر پرسیده

دلایل انقلاب 57

دلایل به این قرار است

1- واکنش به امپریالیسم : ان موقع این جو ضد غربی و ضد برتری غرب در دنیا حاکم بوده و البته در ایرانیان بیشتر از دیگر کشورهای اسیایی که در نتیجه سبب تقویت گروه های چپ و اسلامی علیه لیبرال ها گردید

2- کودتای 28 مرداد که سبب خشم احزاب ملی گرا بر نظام شاهنشاهی شد . در کودتا 28 مرداد نهادی ایران گرا راه شون را از نظام عالی پهلوی جدا کردند و این خود سبب تنها تر شدن پادشاه فقید شد

3- کمربند سبز برژنسکی که سبب شد انها برای تشکیل یک سری حکومت های اسلامی در شمال خاورمیانه دست به کار شوند تا بتوانند اتحاد شوروی را به خیال خود مهار کنند

4- فضای بسته سیاسی : عدم راه دادن گروه های روشنفکر در بدنه نظام و انها را علیه خود تحریک کردن. به هر حال پادشاه بهتر بود با افزایش طبقه متوسط و تحصیلکرده انها را به عناصر قدرت راه می داد تا هم خود بهره بگیرد و هم انها علیه این مرد فعالیت نکنند
                      شاه در واقع فضای باز جیمی کارتر را بد فهمیده بود فکر می کرد فضای باز یعنی سرکوب نکردن و انارشیسم. در حالی که معنی درستر ان ایجاد یک نظام تکثر گرا یا همون پلوریسم است.

5- یک برنامه بیش از حد جاه طلبانه اقتصادی : که سبب حسودی و دشمنی طیف وسیعی از کشورهای گرگ صفت علیه این کشور اسیایی یعنی کشور ما ایران

6- نقش شاه در گرانی نفت ان هم در زمان اوج نیاز غربی به این کالا که سبب ترس انها از دولت ایران گردید

7- اصلاحات ارضی : تقسیم زمین ها به 3 صورت به شاه اسیب زد:

اول همون طوز که اقای امید گفت زیان دیده گان زمینداران بزرگ با نظام در افتادند و شاه دشمن جدیدی برای خود فراهم کرد و دوم که شاید مهم تر از اولی باشد سبب فروس خرده زمین ها توسط کشاورزان و مهاجرت انها به شهرهای بزرگ و گسترش فرهنگ روستایی و مذهبی در کشور بود. و سوم خالی شدن کشور از الگارشی زمین دار که معمولا ثبات وضع موجود را ترجیح می دهند

8- جشن های 2500 ساله که سبب ترس مردم دینی از نظام شده بود و با توجه به اینکه ان موقع درصد اکثریت کشور روستایی و مذهبی بودند

9- سرطان شاه که سبب اخذ تصمیمات بسیار غلط از وی شده بود

10- مرگ اسدالله علم که مغز متفکر شاه و دست راست وی بود که در نبود وی تصمیمات نادرست گرفته شد

11- انتخاب نظامیان فاقد اقتدار و قاطعیت و عدم فاداری به سیستم بود

12- دست کم گرفتن اخوند ها و عدم ا شنایی دولت با نفوذ انها در بین اهالی بازار و در بین مردم و رفتارهای مخفیانه و حیله گرانه و فرصت طلبانه اخوند و همچنین بورکراسی و سلسله مراتب خوب این مدهبی ها و اخوند بود

13- ساده گی مردم ایران ( باورکنید این مهمترینش است فقط نگاه کنید که این مردم چقدر راحت گول می خورند سال 99 حباب بورس یادتون است)

14- رشد سریع اقتصادی شاه به خصوص در برنامه چهارم با حدود 12 درصد که سبب عدم تطبیق مردم با شرایط جدید گردید و بعد تورم سال های ابتدایی دهه 50 ( چون سال ها بود تورم بالا ندیده بودند مردم بی تحمل شده بودند

15- رهبری قدرتمند خمینی ( این باید قبول کنیم خمینی یک ماکیاول بود اما متاسفانه یک کاریزمای قلابی هم داشت )

16- اشوب گری های نیروهای چپ در طی دهه 1340 انرژی شاه را از هر سو به هدر داد و سبب عدم توجه به فعالیتهای اخوندا شد

17- فرصت طلبی نیروهای چپ: این راخود مریم فیروز 25 سال پیش گفت که ما خمینی را جلو انداختیم که شاه را زیر بکشیم اما حودمون هم زیر رفتیم

18- عدم تجربه حکومت دینی : این هم مهم است : اگر مثلا مصری ها زودتر از ما این کار را می کردند انها می شدند اینه عبرت ما . اما متاسفانه ما شدیم اینه عبرت انها

19- نبودن نیروی واسط بین هسته قدرت سخت ( اینجا خود شاه ) و مردم : اساسا همیشه مردم نباید مستقیم هسته سخت قدرت در تماس باشند دقیقا مثل نقش مادر بین فرزند و پدر است که بچه اول به مادرش میگه و بعد به پدر اما اگه مادر نقش خود را درست بازی نکند بچه مدام با پدر سر هر چیزی باید دربیفتد.

اینها به ذهن من رسیده
                      آخرین ویرایش توسط EURASIA؛ 2023/12/09, 02:04.
                      زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• EURASIA
                        عضو فعال
                        • Jan 2022
                        • 1253

عذر می خواهم تند نوشته بودم حروف اشتباه تایپ گردید بود ویرایش کردم
                        زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• EHSANI
                          ستاره‌دار(3)
                          • Sep 2020
                          • 2156

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                          تنها چیزی که برا اینا اهمیت داشت داغان کردن اون سیستم بود...اگر اینجا و اونجا اعلام می کنن ..که این وضعیت خواست ما نبود ...هم دروغ می گن هم در صدد فریب و فرافکنی هستن ...
                          درود بر همگی

اینکه یک شخص یا گروهی قیام کنند و جماعتی را نیز با خود همراه کنند
                          شاه قبلی را به زیر بکشند و خودشان شاه شوند ، چیز عجیبی نیست
                          در تاریخ هزاران بار تکرار شده است.
                          این وسط اگر برای جلب حمایت و همرایی مردم وعده هایی داده شود
                          بعد از پیروزی ، هیچ تعهدی ندارد که بابت عدم تحقق وعده هایش پاسخگو باشد
                          مهم اینه که خودش به همه اهدافش رسیده باشه
                          کلید خزانه ، رسانه ، اسلحه و... را به دست گرفته است

اون گوسفندان که فریب خودند و دنبالش راه افتادند
                          اگه ناراضی هستند بروند دوباره انقلاب کنند و این یکی را هم به زیر بکشند
                          و اگر نمیتونند ، گوسفند ، همیشه گوسفند است ،
                          چه رعیت شاه قبلی باشند ، چه کارگر رهبر فعلی
                          چه بسا دوباره یکی دیگه بیاد اینها رو گول بزنه و با خودش همراه کنه
                          این دفعه وعده بده که این دومی را به زیر بکشیم و حق شما رو زنده کنیم
                          اما پس از پیروزی ، ببینند که باز هم گول خوردند

بپذیریم که ما ملت آگاهی نبودیم

وگرنه در تمام طول تاریخ ، افرادی که سودای حکومت داشتند
                          مترصد فرصت مناسب بودند که شاه زمانه خود را به زیر بکشند و جای اونو بگیرند
                          لاکن رعیت ، همچنان میبایست رعیت باقی بماند
                          نگرش ، همه چیز است .

نظر

• EHSANI
                            ستاره‌دار(3)
                            • Sep 2020
                            • 2156

در اصل توسط EURASIA پست شده است View Post
                            12- دست کم گرفتن اخوند ها و عدم ا شنایی دولت با نفوذ انها در بین اهالی بازار و در بین مردم و رفتارهای مخفیانه و حیله گرانه و فرصت طلبانه اخوند و همچنین بورکراسی و سلسله مراتب خوب این مدهبی ها و اخوند بود

13- ساده گی مردم ایران ( باورکنید این مهمترینش است فقط نگاه کنید که این مردم چقدر راحت گول می خورند سال 99 حباب بورس یادتون است)

15- رهبری قدرتمند خمینی ( این باید قبول کنیم خمینی یک ماکیاول بود اما متاسفانه یک کاریزمای قلابی هم داشت )
                            درود جناب اوراسیای عزیز

ممنون بابت مطالب ارزنده ای که می نویسید

بعضی وقتها با خودم فکر میکنم
                            تنها کسی که در به وجود آمدن وضع موجود بی تقصیر بوده
                            امام خمینی بوده !

شوخی نمیکنم ، کاملاً جدی میگم

شاید هریک از ما از جمله بنده و جنابعالی
                            روزگار شرایطی را برای ما فراهم کنه که شاه بشویم
                            یعنی راه برای ما باز بشه که قدرت را به دست بگیریم
                            ذره ای شک ندارم که تمام تلاش خودمون رو میکنیم که شاه بشویم

شما فکر کن طرف چقدر زرنگ بوده که
                            هم روی توده بیسواد و سنتی جامعه نفوذ داشته
                            هم این به اصطلاح روشنفکران !!! زمانه از جناحهای مختلف
                            بر روی رهبری اون اجماع کردند
                            هم در گوادلوپ نظرها غربی ها رو به خودش جلب کرده
                            با بردند نوفلوشاتو چند ماه آموزش فشرده دادند
                            (شاه دید غرب روی خمینی اجماع کردند ، فهمید که دیگه کار از کار گذشته ، سرشو انداخت پایین و با چشم گریان رفت )
                            بعد با ایرباس تحت الحفظ اوردنش تهران
                            بعد شد ولی وفقیه که دقیقاً مصداق سلطنت مطلقه است
                            دیگه با ارفاق بگیم سلطنت مشورطه (قابل توجه دوستان مشورطه خواه )
                            کلک هم نزده بود ، از قبل از انقلاب گفته بود که ولی فقیه چیه .
                            (مردم هم به خواسته خودشون یعنی جمهوری اسلامی رسیدند
                            اگه مردم تصور دیگری از ماهیت ج.ا. داشتند ،
                            مشکل خودشونه ، میبایست بیشتر دقت میکردند ! )

الان هم خودش بارگاه چند میلیارد دلاری داره
                            فرزندانش هم تحت عنوان نهادهای مذهبی و فرهنگی سالی خدا تومن بودجه میگیرند
                            نوه و نتیجه و این اواخر نبیره اش هم در قاره شیطان بزرگ مشغول تفریحات لاکچری هستند
                            دیگه چی میخواست که بهش نرسیده باشه ؟؟؟

خدایی اگه هریک از ما هم چنین فرصتی برامون پیش بیاد دریغ نمیکنیم
                            هرکس بگه نه من اینطور نیستم و فلان و ...
                            باید بهش گفت گربه دستش به گوشت نمیرسه میگه بو میده !

.
                            نگرش ، همه چیز است .

نظر

• EHSANI
                              ستاره‌دار(3)
                              • Sep 2020
                              • 2156

ببینید یک انسان تا چه حد میتونه از نظر
                              درک و فهم و عقل و شعور و انسانیت و معرفت و... سقوط کنه

که وقتی قانون میگه رانندگی بدون گواهینامه
                              یا مثلاً سبقت غیرمجاز تخلف محسوب میشه
                              بعد این موجود دو پا میاد تخلف حادثه ساز میکنه ، جاده رو ناامین میکنه
                              نهایتاً تصادف میکنه و به طرف مقابل خسارت جانی و مالی وارد میکنه
                              با همه این اوصاف میگه از قصد نزدم ، دیگه اتفاقیه که افتاده !
                              خب بیشعور ، از نظر همگان ، تخلف حادثه ساز خطرناک
                              یعنی تو از قصد داری میای که جون ما رو به خطر بیندازی

ولی خودش میگه من خصومتی با شما ندارم که بخواهم به ماشین شما برخورد کنم !!!!
                              یعنی فهم و شعور اندازه گوسفند

شما بگید با همیچین شهروند بیشعوری چکار باید کرد ؟!

به خدا اگه نصب پلاک ماشین اجباری نبود ،
                              جتی توقف هم نمیکرد ، سرشو مینداخت پایین و میرفت

یکی نیست به این حیوون بگه
                              ما که داشتیم برا خودمون راهمون رو میرفتیم
                              این تو بودی که با اقدام خطرناک ، اومدی زندگی ما رو به هم ریختی
                              تازه زبونت هم درازه ؟!
                              طوری که ظاهراً ما باید از اون معذرت خواهی کنیم !!!

بله من میدونم که شما هیچ قصدی برای کشتن مردم نداشتی
                              لاکن وقتی اقدام خطر آفرین میکنی و جاده رو نا امن مکنی
                              این یعنی ناخواسته و دیوانه وار داری جون مردم رو به خطر میندازی
                              صرفاً به خاطر اینکه چند دقیقه زودتر برسی توی خونه ات !
                              یعنی برای یک نفع شخصی کوچیک ، زندگی مردم رو خراب کرده
                              حتی این حق رو برای طرف قائل نیست که ازش عذرخواهی بشه !

حالا شما بگید :

آیا جواب « قصد بدی نداشتم » رو از این شخص میپذیرید ؟

یا نه ، خواستار حداکثر برخورد قانونی میشید ؟

البته برای آدم بی عقل و شعور ، قصد معنی نداره
                              من کاری به قصدش نداشتم
                              آنچه مسلم است فعلاً شما به زندگی ما خسارت وارد کرده ای
                              تکلیف این خسارت ما چی میشه ؟؟؟
                              یقه کی رو باید بگیریم ؟

اون کسی که به تو گواهینامه داد
                              اون کسی که به تو ماشین فروخت
                              همگی مقصر هستند
                              نگرش ، همه چیز است .

نظر

• abdollah000
                                عضو فعال
                                • Apr 2022
                                • 1492

سلام و عرض ادب خدمت جناب آزاد عزیز...

امیدجان اینکه برخی دوستان چه اصراری دارند، که سوال واضح و مشخص بنده را هر بار به یک صورت جدیدی مطرح بفرمایید، این رو بنده نمیفهمم!!!

-من کجا گفتم شکل گیری چپ یا انقلاب صرفا بخاطر واکنش به اعدام و جنایتهای شاه بوده؟

-من کجا گفتم آنها نیت بدی داشتند یا نداشتند، اصلا من کجای مدعی این قدرت جادویی و خطای شناختی واضح یعنی نیت خوانی بودم؟

ما کجا مسابقه کی بهتر بود و کی بدتر بود راه انداختیم (بین چپ ها و درباریان) که برخی دوستان طبق روال نیت بنده را پیشداوری میکنند؟

بنده فقط عرض کردم دلایل این انقلاب با محوریت چپ ها چه بوده؟ حتی خودم هیچ پاسخی رو از قبل آماده نکرده بودم و هر کسی هر چه گفت، پذیرفتم...

من فقط سوال کردم و قرار بود پاسخ رو شما دوستان محبت کنید و بدید؟

کاری هم نداریم که آیا مگر میشود یک لیست سی، چهل نفره را با سرنوشت ها و کنش وری ها و تخصص های مختلف با چند خط نمره داد و ارزیابی کرد؟

با نهایت احترام اگر صدها پست هم بزنید که ارتباط مستقیمی به سوال بنده نداشته باشه، بنده با عرض شرمندگی اعتراض خواهم کرد و از شما میخواهم به اصل مبحث مطرح شده بپردازید...

اینکه نمیشود بنده در بحث خودم را موظف بدانم که دقیقا به بحث مطروحه شما بپردازیم، اما برخی دوستان گزینشی به هر بخشی که خواستند پاسخ بدهند و از آن بدتر استنباط دلبخواهی کنند، سوال رو کلا از بیخ تغییر بدهند و از سوال جدید خودتون نتیجه گیری دلبخواهی کنند؟

اصلا فرض بگیریم ما بصورت گروهی، کلی آدم شاخص را اونهم بعد از حل شدن معما نمره مردودی دادیم و خلاص؛ ما داریم از نقش شاه میپرسیم نه از نقش چپ در شکل گیری انقلاب؟

-مگر کسی شک دارد که چپ در انقلاب نقش داشته؟
                                -مگر کسی شک دارد که این انقلاب پسرفت برای کشور بوده و قطعا در این پسرفت عوامل تاثیرگذار از جمله چپ ها، هم موثر بوده اند هم باید پاسخگو باشند؟

یه نکته جالب دیگه هم این وسط وجود دارد وقتی دوستان هر پدیده ای رو تحلیل میکنند؛ نگاه کلان و فرآیندمحور و مبتنی بر رویکردهای تاریخی و غیرشخصی دارند اما زمانی که به نقش حکمرانی پهلوی میرسند تنها سبب شناسی که مطرح میکنند از ویژگیهای شخصیتی شخص شاه مثل زیادی لطف کردن و دلرحم و مهربان بودن هست!!!

اما برای بار آخر سوال واضح خود را مطرح میکنیم :
                                ما پذیرفتیم، که انقلابیون از جمله چپ ها به عنوان یک مشت انسان ساده لوح و نادان و بی ثمر و خنگ، اومدند یک پدیده ی غلطی رو به اسم انقلاب 57 رقم زدند؟
                                در شکل گیری و به ثمر رسیدن این پدیده، نقش مجموعه حکمرانی پهلوی به جز (لطف زیادی و دلرحمی و لطافت) دیگر چه عواملی بوده است؟؟؟

ارادت...
                                درود آقای دکتر
                                بجز لطف زیادی و دلزحمی شاهنشاه توطئه هم دخیل بود
                                وقتی ژانرال هایزر به فردوست میگه ارتش هیج دخالتی نکنه خودش یکی از عوامل هست
                                خیانت چپها بواسطه لو دادن ارتشیان و اعدام و باز خرید ارتشیان خودش یکی از عوامل هست....نوزه
                                پول پخش کردن بازاریان در بین مردم برای شرکت در راه پیماییها خودش یکی از عوامل هست
                                وقتی بازاریان بین پرسنل پالایشگاه نفت تهران یا همون شتران خودمون/.:biggrinsmiley.:/ پول پخش میکنن که اعتصاب کنن خودش یک عامله

در ضمن برادر من چرا اسم شورش 57 رو انقلاب میزارید و دلبل هم درخواست میکنید
                                خود ملی مذهبی و چپها و مجاهدین باورشون نمیشد به همین راحتی قدرت دست بگیرن

اقای دکتر شما و همفکرانت دوستان با سوادی هستید
                                مثلا میگن انقلاب فرانسه
                                شما مطالعه میکنید میبینید برای انقلاب فرانسه چه اتفاقاتی روی دادن و چه عواملی اتفاق افتاده
                                تو فرانسه ارتشیان رو اعدام کردن
                                تو فرانسه کشور رو شخم زدن و از بنیان نیست و نابود کرد
                                اگر اینطور بود که فرانسه الان هم بدبخت بود
                                بعد با ایران مقایسه میکنیدمیبینید در ایران دگرگونی رخ داده نه انقلاب

من که فکر میکنه مردم ایران جدا از عوامل خارجی از نکبتها درون هم ضربه اساسی خورد
                                نمیدونم بگم مرغ یک پا داره یا چیز دیگه
                                تشکیلات بالای چپها خودش میگن اشتباه کردیم
                                کسانی هم که نمیگفتن امثال سیاوش کسرایی و ابتهاج....... مردم خودشون تو اینترنت سرچ میکنن و خوش خدمتی این افراد رو میبینن

بهر روی هر کسی با تفکرات خودش حال میکنه و نظرش محترم
                                ولی نظر شخصی من من این هست توطئه علیه ملت ایران مدرک و ادله نمیخواهد
                                حالا امثال جنابعالی میتونن اسم شورش 57 رو انقلاب بگذارن
                                امثال من هم بجز خیانت و توطئه علیه یک ملت اسم دیگری برای فتنه 57 نمیتونن بگذارن

این سوال رو شما از جناب علیرضای عزیز دو بار پرسیدید گفتم نظر خودم رو بگم

در ضمن من در محضر همه دوستان کم سواد هستم و کمی اطلاعات دارم و به اشتراک میگذارم
                                آخرین ویرایش توسط abdollah000؛ 2023/12/09, 06:48.

نظر

در حال کار...
                                X