اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • afshinamin
    عضو فعال
    • Jul 2013
    • 4495

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط مگنوس کارلسن پست شده است View Post
    احتمالا منظورم رو بد بیان کردم...به هیچ وجه تائیدنمیکنم کار وحشیانه مسجدیهارو....اصلا وابدا...
    کسی که قصد تعدی به دوتا خانم را داشته باشه...اصلاآدم نیست که من بخوام تائید یاردش کنم.....من فقط ...گفتم...کار خانمهاهم درست نبوده....شبیه سازی میکنم...با کسی که میره...وسط بار مشروب فروشی نماز میخونه....
    ارادت
    دقیقا فرمایش ت درسته مگنوس عزیز@};-

نظر

• طيب
      عضو فعال
      • Nov 2010
      • 3065

چگونه بپرسیم؟

چند سال پیش یک مطلب از هوسرل بنیانگذار پدیدارشناسی دیدم که گفته بود "بسیاری از مشکلات بشر از نوع سوال پرسیدن او شروع میشود". این مطلب خیلی ذهنم را درگیر کرد و اصلا نمیفهمیدم منظور هوسرل چیه تا اینکه یک ویدئو از استیو جابز دیدم و یاد جمله هوسرل افتادم.

سوالاتی که استیو جابز در اون ویدئو پرسید هیچکدام با "چرا" شروع نشد(؟!) خیلی برام جالب شد و چند کلیپ و مطلب دیگه از استیو جابز دیدم و جالب بود که هیچکدام از سوالهای جابز با "چرا" شروع نمیشد همه با "چگونه و چطور" شروع میشد که منو مجبور کرد قدری بیشتر به این موضوع بپردازم.

شروع به مطالعه کردم و آثار دیوید برنز و کیوساکی و رابینز و دارن هاردی و چند نفر دیگه که در زمینه رفتار درمانی فعال هستند را مطالعه کردم و نتیجه برام شگفت‌انگیز بود که در ادامه توضیح میدهم.

بشر موجودی تجربه‌گراست و هنگامی که پدیده‌ای جدید را تجربه میکند در مغز او نتایج ثبت میشوند و از اون نتایج در برخورد با پدیده‌های جدید استفاده میکند.

در واقع وقتی ما یک سوال را با "چرا" شروع میکنیم مغز دنبال جواب در تجربیات گذشته میگردد.به عنوان نمونه:
      "چرا فلان اتفاق افتاد؟
      چرا فلان حکومت سقوط کرد؟
      چرا در فلان آزمون قبول نشدم؟
      چرا من آدم موفقی نیستم؟
      چرا اینقدر فقیرم؟
      چرا مردم اینقدر بی‌تفاوت و ظلم‌پذیر هستند؟ و..." جواب تمام این سوالات در گذشته است.

واقعا حرف هوسرل خیلی درست و جالبه. نکته‌ای که متوجه شدم اینه که آدم‌های تاثیرگذار و موفق تاریخ مثل "ولتر، نلسون ماندلا، گاندی، لوترکینگ، جابز، ایلان ماسک و ..." سوالهایشان را با "چرا" نپرسیدن که توانستند دنیای ما را تغییر بدهند. آنها سوال‌هایشان را با "چگونه یا چطور" پرسیدند.

چگونه میتوانم کمپین حقوق بشری موفقی تشکیل بدهیم؟
      چگونه میتوانیم امپراطوری استعماری انگلیس را شکست دهیم؟
      چگونه سیاه‌پوستان به حق و حقوق برابر خواهند رسید؟
      چگونه دنیای بهتری خواهیم داشت؟ و....

حالا سوالی که مطرح میشود این است که "تفاوت سوال‌هایی که با چرا شروع میشوند با سوال‌هایی که با چگونه شروع میشوند در چیست؟" در ادامه به این سوال پاسخ میدهم.

همان‌گونه که در بالا اشاره کردم جواب سوال‌هایی که با "چرا" شروع میشوند در گذشته هستند و دلیل و چرایی یک اتفاق و پدیده را بیان می‌کنند و بستگی به نوع تجربیات ما دارد.

به عنوان مثال جواب سوال
      "چرا من این‌قدر آدم فقیر و بدبختی هستم؟"
      از این دست دلایل است:
      چون "پدر و مادر من فقیر بودند، خانواده ما پر جمعیت بود، هیچوقت سرمایه کافی برای شروع کار خوبی نداشتم، از بچگی آدم بدشانسی بودم و ....".

این جوابها در بهترین حالت دلایل درستی برای این فقر ارائه میکنند و در نتیجه من میپذیرم که تا ابد فقیر باشم و به این سرنوشت گردن نهم.

ولی جواب سوال‌هایی که با "چگونه یا چطور" شروع میشوند علاوه بر پاسخ چرایی مساله، راهکار عملی برای برون‌رفت یا حقیقت‌بخشی به چیزی را بیان میکنند و تمام جواب هم در گذشته نیست و نیاز به تفحص و تحقیق و تفکر بیشتر دارد و بر عکسِ سوال‌هایی که با "چرا" شروع میشوند، جوابها آماده نیستند.

مثلا:
      "چگونه میتوانم فقر نباشم؟
      چگونه میتوانم فلان کار را با موفقیت انجام دهم؟ و ..."
      پاسخ دادن به این سوال‌ها راحت نیست و نیاز به تحقیق و تفکر دارند و هر نتیجه هرچی باشد یک راهکار عملی است که ممکن است درست یا غلط باشد ولی به هر حال یک راهکار است.

متاسفانه ما هرگز یاد نگرفتیم که درست سوال بپرسیم و تقریبا تمام سوالات خودمون را با "چرا" شروع میکنیم.

چند روز پیش معلم برادرزاده‌م یه سوال ازشون پرسیده بود و گفته بود درباره‌ش تحقیق کنید:
      "چرا محیط پارک‌های ما پر از آشغال است؟"
      برادرزاده‌م کلی جواب در مورد بی‌فرهنگی مردم نوشته بود و از من خواست که جوابها را ببینم درسته یا نه؟

مسلما اون معلم قصدش فرهنگسازی بوده ولی آیا اگر سوال را اینجوری می‌پرسید بهتر نبود
      "چگونه محیط پارکهای ما میتواند همیشه تمیز باشد؟"
      تا طرز درست فکر کردن را از همان کودکی به بچه‌ها یاد دهیم.

خوشبختانه اون معلم از پیشنهاد من استقبال کرد و خیلی هم خوشحال شده بود. مسلما پاسخ سوال "چرا نمیتوانیم.....؟" با سوال "چگونه میتوانیم...؟" خیلی متفاوت است.

پاسخ اولی در بهترین حالت دلایل ناتوانی و دومی راه‌های توانستن است. پاسخ اولی باعث نا امیدی و یاس و دومی پر از انرژی مثبت است.

پدیدارشناسی
      *ادموند هوسرل*

نظر

• طيب
        عضو فعال
        • Nov 2010
        • 3065

چگونه در کنار همدیگر زندگی کنیم ؟

چگونه به آرامش برسیم؟

چگونه به سود برسیم؟

چگونه مباحث را دنبال کنیم؟

چگونه در نوشتارها و گفتارها ادبیات نوشتاری و گفتاری را رعایت کنیم؟

چگونه به فرزندانمان آموزش دهیم!

نظر

• گنجشک
          ستاره‌دار(3)
          • Jun 2022
          • 1317

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
          چگونه در کنار همدیگر زندگی کنیم ؟

چگونه به آرامش برسیم؟

چگونه به سود برسیم؟

چگونه مباحث را دنبال کنیم؟

چگونه در نوشتارها و گفتارها ادبیات نوشتاری و گفتاری را رعایت کنیم؟

چگونه به فرزندانمان آموزش دهیم!
          عرض ادب و احترام
          ممنونم از مطالب مفید و آموزنده ای که به اشتراک می گذارید ( برای بنده واقعا مفید و آموزنده بود تشکر )

اما با اجازتون نقدی بر مطلبتان داشتم
          =====

تفاوت چرا و چطور،چگونه بنظرم در احساس نیاز هست !

مثلا پرسش اینکه چگونه من تلاش بکنم تا سایرین به اهدافشان برسند ! (ر.ک. خبرنگاری که از حسن پرسید عیدی چی دارید برای مردم ، گفت ان شالله مردم ما تلاش بکنن، ما بتونیم به اهدافمون برسیم ) !!!

خوب همچین سوالی هیچوقت پرسیده نمیشه به خودی خود چون احساس نیازی نیست !
          مثلا شما از خودتان نمی پرسید چه سهم بخرم/تبلیغ کنم تا گنجشک خان ، بیشترین سود را ببرد ! می پرسید ؟ نمی پرسید !

چگونه کشور آباد تری داشته باشم
          چگونه مردم کشورم شاد تر باشند
          و...

احتمالا اکثر ما پاسخ می دهیم به کتفمان ، مردم یا سایرین به ما چه

تا زمانی که بپرسم !
          چرا !!!! مردم کشور باید شادتر و سالم تر باشن ؟

در واقع سوال با چرا ، احساس نیاز را در ما بیدار می کنه

و نیاز که بیدار شد ، خود به خود چطور و چگونه هم پرسیده خواهد شد

@};-

=========
          مردم این خاک اکثرا برای هر مشکلی راهکاری پیدا می کنند ،
          مثلا حقوقشان کم است
          با سوال اینکه چگونه حقوقم را افزایش بدهم ،
          راه دریافت رشوه را کشف می کنند در کسری از ثانیه

اما هرگز از خودشان نپرسیدن
          چرا دریافت رشوه کار اشتباهیه ،
          احساس نیازی نداشتن به پرسیدن این سوال،
          فقط چگونه مشکل را حل کنند ،
          با زدن جیب بقیه ،
          هرگز هم فکر نکردن چرا نباید جیب بقیه را بزنند
          و این کارشان چه عواقبی در اینده خواهد داشت

یا هیچوقت نپرسیدن چرا آب نیست ، چرا جنگل مهمه
          فقط پرسیدن چطور مشکل کم آبی را حل کنیم ؟
          با زدن چاه های عمیق ( فرونشست زمین)
          با بستن سد رو هر رودخونه ای (تغییر اقلیم)
          و....

نظر

• Bikhabar
            ستاره‌دار(22)
            • Sep 2020
            • 1190

در اصل توسط گنجشک پست شده است View Post
            عرض ادب و احترام
            ...
            با بستن سد رو هر رودخونه ای (تغییر اقلیم)
            و....
            به نظرم مطلب شما و جناب طیب هر دو درسته و تناقضی با هم ندارند ... بیشتر از اینکه کلمات چرا و چطور و ... مهم باشند ... در مطلب جناب طیب، بر «نگاه به آینده» و «داشتن ایده و پیدا کردن راه‌حل» تاکید شده بود ... و در مطلب شما، تاکید بر این بود که در هر کاری، علت رو بدونیم و بعد به دنبال راهکار باشیم ... که به نظرم دو تا مطلب کاملا متفاوته و هر دو درست

نظر

• afshinamin
              عضو فعال
              • Jul 2013
              • 4495

posted by ‫العربیه فارسی‬‎
              ویدیوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، دوشنبه 21 فروردین، نشان می‌دهد که دانش‌آموزان مدرسه‌ دخترانه‌ «صدر» کرج دچار مسمومیت‌ شده و شماری از آنها به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.
              Twitter · 12 mins ago

نظر

• Arian02
                عضو فعال
                • Sep 2020
                • 1713

حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیشین جمهوری اسلامی در ویدیویی که وبسایت اعتماد آنلاین منتشر کرده ، با اشاره به مشکلات اقتصادی و اجتماعی خواستار برگزاری همه‌پرسی شد!

حسن روحانی با اشاره به مطالبات مردم و قانون اساسی خواهان در نظر گرفتن اصل ۵۹ قانون اساسی و برگزاری رفراندوم شد

او افزود ؛ اساس جمهوری اسلامی بر رضایت مردم استوار است و اگر مردم راضی نباشند باید با ایجاد یک تحول مشکل را حل کرد!

نظر

• afshinamin
                  عضو فعال
                  • Jul 2013
                  • 4495

در اصل توسط Arian02 پست شده است View Post
                  حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیشین جمهوری اسلامی در ویدیویی که وبسایت اعتماد آنلاین منتشر کرده ، با اشاره به مشکلات اقتصادی و اجتماعی خواستار برگزاری همه‌پرسی شد!

حسن روحانی با اشاره به مطالبات مردم و قانون اساسی خواهان در نظر گرفتن اصل ۵۹ قانون اساسی و برگزاری رفراندوم شد

او افزود ؛ اساس جمهوری اسلامی بر رضایت مردم استوار است و اگر مردم راضی نباشند باید با ایجاد یک تحول مشکل را حل کرد!
                  دکتر روحانی: یک همه‌پرسی درباره سه پرسش اساسی برگزار شود - دکتر حسن روحانی

در لینک بالا فیلمشو ببینید
                  میگه "سه سوال سیاست داخلی، سیاست حارجی و اقتصادی باید مطرح بشه ، البته مردم ممکنه خواسته شون بسیار بیشتر باشه ولی این یک گام امیدوار کننده خواهد بود "
                  آخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/04/10, 14:49.

نظر

• afshinamin
                    عضو فعال
                    • Jul 2013
                    • 4495

در اصل توسط afshinamin پست شده است View Post
                    posted by ‫العربیه فارسی‬‎
                    ویدیوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، دوشنبه 21 فروردین، نشان می‌دهد که دانش‌آموزان مدرسه‌ دخترانه‌ «صدر» کرج دچار مسمومیت‌ شده و شماری از آنها به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.
                    Twitter · 12 mins ago

نماینده مجلس: اولویت استفاده از دوربین‌ها، کشف «عوامل مسمومیت دانش‌آموزان» باشد / نگاه امنیتی به«حجاب»، مشکلات بیشتری را ایجاد می‌کند

۲۰ فروردین ۱۴۰۲۰ زمان تقریبی مطالعه ۳ دقیقه

ایلنا نوشت: سعیدی، نماینده چابهار گفت: اگر بنا است از ظرفیت‌های نرم‌افزاری استفاده کنیم، اولویت حوزه‌های نظامی و انتظامی را در جهت مسائل بسیار مانند بزه‌کاری، دزدی، کیف‌قاپی و زورگیری و مسمومیت دختران دانش‌آموز بگذاریم نه مسائلی که اخیراً مطرح می‌شود.
                    معین‌الدین سعیدی درباره استفاده از دوربین برای شناسایی افراد کم حجاب و بی‌حجاب در کشور و این آیا از این تجهیزات نمی‌تواند در مواردی مشابه استفاده کرد، گفت: این نحوه اولویت‌بندی موضوعات و نگاه به مسائل کشور به نظر من اساسا مشکل دارد، مشخصا در این خصوص که تاکید داشته‌اند از ۲۶ فرودین این کار را انجام خواهند داد.
                    نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های نرم‌افزاری ما آسیب‌های جدی دارند چه بسا مشکلات فنی دارند که منجر به یکسری چالش‌های اجتماعی خواهد شد. از سوی دیگر اگر این ظرفیت‌ها تا این اندازه به تعبیر آقایان می‌توانند کشف جرم انجام دهند، چرا ما درحال حاضر پدیده مسمومیت دختران که اخیراً موج دومش هم آغاز شده است را باز هم شاهد هستیم؟ چرا از آن‌ها برای این مسئله استفاده نمی‌شود؟ چرا برای بسیاری از بزه‌ها و جرائم آشکاری که در کشور اتفاق می‌افتد، این ظرفیت‌های نرم‌افزاری و دوربین‌ها کمک حال نیستند؟
                    ایلنا نوشت: سعیدی، نماینده چابهار  گفت: اگر بنا است از ظرفیت‌های نرم‌افزاری استفاده کنیم، اولویت حوزه‌های نظامی و انتظامی را در جهت مسائل بسیار مانند بزه‌کاری، دزدی، کیف‌قاپی و زورگیری و مسمومیت دختران دانش‌آموز بگذاریم نه مسائلی که اخیراً مطرح می‌شود. معین‌الدین سعیدی درباره استفاده از دوربین برای شناسایی افراد کم حجاب و بی‌حجاب در …

نظر

• afshinamin
                      عضو فعال
                      • Jul 2013
                      • 4495

نماینده مجلس: سردار رادان عزیز! به «احضار بی‌حجاب‌ها» ورود نکنید / دشمن، «دام جدیدی» پهن کرده

۲۰ فروردین ۱۴۰۲۰ زمان مطالعه یک دقیقه

خانه ملت، پایگاه اطلاع رسانی مجلس نوشت: حسینی نماینده میانه در مجلس تأکید کرد: در دام جدیدی که دشمن پهن کرده، ورود نکنید. لطفاً توان و نیروی خود را صرف مبارزه با مردان هنجارشکن، زورگیر و معتادان متجاهر و امنیت راه‌ها و جاده‌ها کنید
                      سید مرتضی حسینی در نشست علنی امروز(یکشنبه ۲۰فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود گفت: کشف حجاب خلاف بیّن شرع و قانون است، اما سردار رادان عزیز احضار افراد و معرفی آنها به دستگاه قضایی به خاطر این موضوع نه حکیمانه است و نه عملی. باید هر اقدامی در این زمینه مبتنی بر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی باشد.
                      نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در دام جدیدی که دشمن پهن کرده، ورود نکنید. لطفاً توان و نیروی خود را صرف مبارزه با مردان هنجارشکن، زورگیر و معتادان متجاهر و امنیت راه‌ها و جاده‌ها کنید

http://www.ensafnews.com/408855/%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%af%d9%87-%d9%85%d8%ac%d9%84%d8%b3-%d8%b3%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1-%d8%b1%d8%a7%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%b9%d8%b2%db%8c%d8%b2-%d8%a8%d9%87-%d8%a7%d8%ad%d8%b6%d8%a7/

اصل حرف درست بود ولی دشمن ش رو نفهمیدم
                      یعنی طراحان این طرح دشمن هستند
                      اگه هستند تو مجلس چه کار میکنند "؟!؟!

نظر

• دفتردار
                        عضو فعال
                        • Feb 2013
                        • 859

شایعه افزایش قریب الوقوع قیمت بنزین چقدر جدی است؟

نظر

• امیدازاد
                          عضو فعال
                          • Sep 2020
                          • 3768

در اصل توسط دفتردار پست شده است View Post
                          شایعه افزایش قریب الوقوع قیمت بنزین چقدر جدی است؟
                          به نظرم ..جدی هست و تو اوایل تابستان که مدارس و دانشگاه ها تعطیل هست اجرایی میشه ...
                          ...

نظر

• afshinamin
                            عضو فعال
                            • Jul 2013
                            • 4495

بنزین مخفیانه گران می‌شود؟

یک نماینده مجلس گفت: اگر دولت مخفیانه قیمت بنزین را افزایش دهد، با طرح سه فوریتی آن را لغو می‌کنیم.
                            https://www.taadolnewspaper.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-35/202877-%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3
                            -------------
                            نکشیمون بروسلی
                            مثل آبان1398 سران قوا تصویب میکنن یه شیشکی هم میبندن به هیکل نحس 290 نفرتون
                            رهبر هم میگه من تخصصی ندارم ولی تایید هم میکنم
                            /.:blinksmiley.:/
                            فکر کرده اینجاعراق یا ترکیه یا امریکا یا هندوستان و....هست که مجلس عددی باشه

نظر

• EHSANI
                              ستاره‌دار(3)
                              • Sep 2020
                              • 2143

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
                              چگونه بپرسیم؟

چند سال پیش یک مطلب از هوسرل بنیانگذار پدیدارشناسی دیدم که گفته بود "بسیاری از مشکلات بشر از نوع سوال پرسیدن او شروع میشود". این مطلب خیلی ذهنم را درگیر کرد و اصلا نمیفهمیدم منظور هوسرل چیه تا اینکه یک ویدئو از استیو جابز دیدم و یاد جمله هوسرل افتادم.

سوالاتی که استیو جابز در اون ویدئو پرسید هیچکدام با "چرا" شروع نشد(؟!) خیلی برام جالب شد و چند کلیپ و مطلب دیگه از استیو جابز دیدم و جالب بود که هیچکدام از سوالهای جابز با "چرا" شروع نمیشد همه با "چگونه و چطور" شروع میشد که منو مجبور کرد قدری بیشتر به این موضوع بپردازم.

شروع به مطالعه کردم و آثار دیوید برنز و کیوساکی و رابینز و دارن هاردی و چند نفر دیگه که در زمینه رفتار درمانی فعال هستند را مطالعه کردم و نتیجه برام شگفت‌انگیز بود که در ادامه توضیح میدهم.

بشر موجودی تجربه‌گراست و هنگامی که پدیده‌ای جدید را تجربه میکند در مغز او نتایج ثبت میشوند و از اون نتایج در برخورد با پدیده‌های جدید استفاده میکند.

در واقع وقتی ما یک سوال را با "چرا" شروع میکنیم مغز دنبال جواب در تجربیات گذشته میگردد.به عنوان نمونه:
                              "چرا فلان اتفاق افتاد؟
                              چرا فلان حکومت سقوط کرد؟
                              چرا در فلان آزمون قبول نشدم؟
                              چرا من آدم موفقی نیستم؟
                              چرا اینقدر فقیرم؟
                              چرا مردم اینقدر بی‌تفاوت و ظلم‌پذیر هستند؟ و..." جواب تمام این سوالات در گذشته است.

واقعا حرف هوسرل خیلی درست و جالبه. نکته‌ای که متوجه شدم اینه که آدم‌های تاثیرگذار و موفق تاریخ مثل "ولتر، نلسون ماندلا، گاندی، لوترکینگ، جابز، ایلان ماسک و ..." سوالهایشان را با "چرا" نپرسیدن که توانستند دنیای ما را تغییر بدهند. آنها سوال‌هایشان را با "چگونه یا چطور" پرسیدند.

چگونه میتوانم کمپین حقوق بشری موفقی تشکیل بدهیم؟
                              چگونه میتوانیم امپراطوری استعماری انگلیس را شکست دهیم؟
                              چگونه سیاه‌پوستان به حق و حقوق برابر خواهند رسید؟
                              چگونه دنیای بهتری خواهیم داشت؟ و....

حالا سوالی که مطرح میشود این است که "تفاوت سوال‌هایی که با چرا شروع میشوند با سوال‌هایی که با چگونه شروع میشوند در چیست؟" در ادامه به این سوال پاسخ میدهم.

همان‌گونه که در بالا اشاره کردم جواب سوال‌هایی که با "چرا" شروع میشوند در گذشته هستند و دلیل و چرایی یک اتفاق و پدیده را بیان می‌کنند و بستگی به نوع تجربیات ما دارد.

به عنوان مثال جواب سوال
                              "چرا من این‌قدر آدم فقیر و بدبختی هستم؟"
                              از این دست دلایل است:
                              چون "پدر و مادر من فقیر بودند، خانواده ما پر جمعیت بود، هیچوقت سرمایه کافی برای شروع کار خوبی نداشتم، از بچگی آدم بدشانسی بودم و ....".

این جوابها در بهترین حالت دلایل درستی برای این فقر ارائه میکنند و در نتیجه من میپذیرم که تا ابد فقیر باشم و به این سرنوشت گردن نهم.

ولی جواب سوال‌هایی که با "چگونه یا چطور" شروع میشوند علاوه بر پاسخ چرایی مساله، راهکار عملی برای برون‌رفت یا حقیقت‌بخشی به چیزی را بیان میکنند و تمام جواب هم در گذشته نیست و نیاز به تفحص و تحقیق و تفکر بیشتر دارد و بر عکسِ سوال‌هایی که با "چرا" شروع میشوند، جوابها آماده نیستند.

مثلا:
                              "چگونه میتوانم فقر نباشم؟
                              چگونه میتوانم فلان کار را با موفقیت انجام دهم؟ و ..."
                              پاسخ دادن به این سوال‌ها راحت نیست و نیاز به تحقیق و تفکر دارند و هر نتیجه هرچی باشد یک راهکار عملی است که ممکن است درست یا غلط باشد ولی به هر حال یک راهکار است.

متاسفانه ما هرگز یاد نگرفتیم که درست سوال بپرسیم و تقریبا تمام سوالات خودمون را با "چرا" شروع میکنیم.

چند روز پیش معلم برادرزاده‌م یه سوال ازشون پرسیده بود و گفته بود درباره‌ش تحقیق کنید:
                              "چرا محیط پارک‌های ما پر از آشغال است؟"
                              برادرزاده‌م کلی جواب در مورد بی‌فرهنگی مردم نوشته بود و از من خواست که جوابها را ببینم درسته یا نه؟

مسلما اون معلم قصدش فرهنگسازی بوده ولی آیا اگر سوال را اینجوری می‌پرسید بهتر نبود
                              "چگونه محیط پارکهای ما میتواند همیشه تمیز باشد؟"
                              تا طرز درست فکر کردن را از همان کودکی به بچه‌ها یاد دهیم.

خوشبختانه اون معلم از پیشنهاد من استقبال کرد و خیلی هم خوشحال شده بود. مسلما پاسخ سوال "چرا نمیتوانیم.....؟" با سوال "چگونه میتوانیم...؟" خیلی متفاوت است.

پاسخ اولی در بهترین حالت دلایل ناتوانی و دومی راه‌های توانستن است. پاسخ اولی باعث نا امیدی و یاس و دومی پر از انرژی مثبت است.

پدیدارشناسی
                              *ادموند هوسرل*
                              درود جناب طیب عزیز
                              ممنون بابت مطالب ارزنده‌ای که به اشتراک میگدارید...
                              ولی من فکر میکنم چرایی مقدم بر چگونگی ، از بدیهیات مسلّم هست
                              اصلاً بدون چرایی نمیشه به چگونگی رسید
                              با این وجود مطلب بالا رو هم صحیح میدونم به این صورت که ؛
                              این چرایی ها توسط افراد متعدد و در همه جا و به کرّات مطرح شده است
                              طوری که میشه گفت صحبت از چرایی دیگه کافیه
                              اونهایی که جواب درستی برای چرایی ندارند
                              در واقع درک درستی از وقایع ندارند
                              این نوع چرایی ، بیشتر شبیه ناله و شکایت از زجری که میبریم هست
                              و گاهی توجیه ضعفها و کاستیها و تنبلیها و...

آدمهای تاثیرگذار و موفق تاریخ
                              قطعاً درک درستی واقعیت داشته اند
                              و به سوال چرایی خودشون ، " پاسخ صحیح " داده اند
                              و بعد از فاز چرایی خارج و در پی چگونگی رفته اند

در مثال فوق ، چرا من فقیر هستم ؟
                              جواب داده چون پدر و مادر فقیر داشته ام
                              ولی در جمله قرمز رنگ ، پذیرش جواب برای همگان یکسان نیست
                              شخصی میگه خب علت که مشخص شد پدر و مادر هستند
                              پدر و مادر هم که قابل تغییر نیستند ، پس قضیه منتفیه !!!
                              یکی دیگه به این جواب کلیشه سنتی اکتفا نمیکنه و ادامه میده :
                              اگه واقعاً پدر فقیر باعث فقر میشه ،
                              آیا کسی بوده که با وجود پدر فقیر یا حتی یتیم بوده
                              ولی ثروتمند شده باشه ؟! اگه بوده پس من هم میتونم باشم
                              اما چگونه میتونم باشم...؟؟؟

فرق این دو ، اینه که اولی درک درستی از واقعیت نداشت
                              و پاسخ درستی به چرایی نداد ،
                              فکر کرد که پدر و مادر فقیر ، همه چیز هستند
                              در حالی که دومی متوجه شد که پدر و مادر فقیر تاثیر دارند
                              ولی همه چیز نیستند.

در کل میخوام بگم کسانی که به "چگونگی" رسیدند
                              به طرز صحیح و معقوق و واقعی از "چرایی" عبور کردند

ولی کسانی که در "چرایی" متوقف شدند ،
                              به پاسخهای غلط و ضعیف چرایی ، اکتفا کردند.
                              نگرش ، همه چیز است .

نظر

• همسفر
                                عضو عادی
                                • Jan 2022
                                • 280

ضمن تبریک به مدیریت فروم بابت رفیق بازی که هرچه نورچشمی ها فحش و ناسزا و توهین کردن ضمن تایید! سکوت کامل اختیار فرمودن! و بجاش بنده رو مسدود کردن!!!
                                خودتون رو گرم کنید ان شاءالله قراره مدعیان آزادی بیان و... با شعار زنده باد مخالف من! همچون دفعات متعدد گذشته ایندفعه بکل آیدی بنده مسدود دائم بشه حالش رو ببرید...
                                اینقدر این آش جانبداری و مسدودی های گاه و بیگاه امثال بنده شور شده که جناب ناظر! یا انصار و اعوان اینبار حتی عنوان درستی هم نتونستن در قسمت مربوطه برای ذکر دلیل مسدودی مرقوم بفرمایند...فحش و ناسزا و توهین هاش رو نورچشمی هاشون دادن مسدودیش طبق معمول نصیب ما شد! (بنده خدا خودش دیگه خجالت میکشه بنوسیه دلیلش فحش خوردن بوده)

خداروشکر این مسدود کردن های مضحک! هر عیبی که داشت فقط یک حسن داشت اونهم اینکه ثابت کرد چقدر حرف و عمل مدعیان آزادی بیان با واقعیت مطابقت داره در عمل حالا هی بشینید اینجا تو یک محیط بسته که همه صداها و نظرات مخالف رو یا سرکوب کردید یا مسدود یا ترور شخصیت ووو... برای هم نوشابه باز کنید و به منولوگ خودتون ادامه بدین... (دقیقا همون ایرادی که از نظام فعلی میگیرید رو 100 درجه بدتر خودتون دارید اینجا اجرا می کنید)
                                این نیز بگذرد..
                                فحش و توهین و بغض و کینه هاتون رو جمع کنید یه رفت و آمد رسانه ای داشته باشید بریم برای فینال و اخراج دائم ان شاء الله...

نظر

در حال کار...
                                X