رژیم بی آبرویی که از قتل عام چند ده هزار نفر از مردم خود ابائی ندارد ، قطعا اگر جنگ چند روز ادامه پیدا کند، موشک های خود را به سمت شهر های ایران نشانه می گیرد ،تا کشته سازی کند!
اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
Collapse
X
-
آقا این عکس رو از کجا اوردی ؟در اصل توسط گنجشک پست شده است View Postگاو هم در کوتاه مدت و در برابر انسان تنها هر چقدر هم که مخ داشته باشه باز پیروز هست (تصویر زیر )
گاوی که شخم میزنه ! در اثر طول زمان رام و اهلی شده و تربیت شده !!! و از مقام گاو بودن افتاده ! انسان های زیادی دست به دست هم دادن و ابزار ساختن و رامش کردن

این همه کدنویسی نمیخواست که ! 🤯 🤒 🤕
گنجشک جان کدوم آدم عاقلی خودشو با شاخ گاو نر درگیر میکنه ؟!
عقل میگه به جای شاخ گاو نر ، به پستان گاو ماده درآویز !
خب این باباهه اگه عقل داشت
باید از این حیوون در گاوآهن استفاده میکرد
که از پستان گاو ماده نیز سودمندتر میشد
الان که تراکتور اومده برای شخم زدم
گاو نر برای تولید اسپرم اصلاح شده استفاده میشه
مابقی گوسالههای نر زیر دو سال
ذبح میشن برای طبخ کباب کوبیده
خیلی وقت پیش جایی خوندم
روزانه بیش از یک میلیون سیخ کوبیده در ایران مصرف میشه !
شاعری به نام « شیخ اطعمه » در قرن هفتم میفرماید :
بوی کباب میرسد از مطبخم به دل
پیغام آشنا ، نفس روحپرور است !
در نقشهای آثار باستانی همواره گاو در خدمت انسان است
ولی هیچ اثری از گاوبازی دیده نمیشه
مسابقات گاوبازی از اساس ، امری احمقانه است !
هیچ نشانی از فرهنگ و تمدن و عقلانیت در این بازی نیست
یا اینکه گاوهای خشمگین رو ول میکنند تو خیابون بین مردم !
یکی از مصادیق بارز انحطاط فرهنگ غربی !
سعدی در گلستان میفرماید :
جالینوس ابلهی را دید
دست در گریبان دانشمندی زده و بی حرمتی همیکرد
گفت اگر این ، نادان نبودی کار وی با نادانان بدین جا نرسیدی.
----------------------------------
در پستهای قبلی
من خشونت انقلابیون را تشبیه به گاو کردم ( ثور )
و شما گاو را استعاره از قدرت عریان در برابر قدرت معنوی گرفتید
کما اینکه در اروپا ابتدا گاوها ، کلیسای کاتولیک را شکست دادند
سپس در عصر روشنگری اتفاق افتاد
(راسل در کتاب قدرت، کلیسای کاتولیک را
مظهر قدرت معنوی معرفی میکنه ،
یعنی همون تسلط بر اذهان عمومی ،
یعنی افسار مردم در دست اونه)
ولی خب گاهی اسب رم میکنه و سوارشو به زمین میزنه
ایضاً گاوها نیز وحشی میشوند و ملت را لت و پار میکنند
اما یک سوارکار یا گاودار باتجربه و کاربلد
باید بدونه چکار کنه که افسار حیوون از دستش در نره
وگرنه همولایتیها ، شخص رو به بیخردی متهم میکنند نه حیوون رو !
کما اینکه اگر خودرو در سبقت سر پیچ شاخ به شاخ تصادف کنه
مقصر راننده است نه خودرویِ زبون بسته .
نمیدونم تونستم منظورم رو برسونم با نه...نگرش ، همه چیز است .
🙏 2نظر
-
درود بر شمادر اصل توسط zorba پست شده است View Post
درود،
دو بند۲ و ۴ شما با هم در تعارضند!
در جامعه مدرن انسانها شهروند تعریف میشوند و بر مبنای قوم و قبیله که پیشامدرن و بدوی هستند تمایزی میان شهروندان نیست!
پس برابری در برابر قانون و قانون برابر برای همه صحیح است!وگرنه با این تفاسیر باید برای هر کس یک طور قانون نوشت! این برابری در کلیه زمینهها صادق است.
ایران کشوری تاریخی و قدیم است و اتفاقا از این منظر رشد کرده و اگر بیهوده بر این تفاوتها فوت نکنند،همین الان هم هیچ اختلاف واقعیای(نه برساختهی فلان دولت یا نیروی خارجی منتفع و یا با تنفس مصنوعی)میان مردمان نیست.رئیس جمهور در همین ج.ا از آذربایجان بوده تا سمنان.در همین فروم از اصفهانی با تبریزی دوست است تا کرد با جنوبی و زنجانی.هرگز هم فارغ از شوخیهای رایج ندیدهام کسی ملاک دوستی یا انتخاب سهم برایش منطقه یا محله و یا قوم و قبیله باشد.
فدرالیسم و الباقی قصهها هم مال دولت های تازه تاسیس جهان است و شما نگفتید اما اسم رمز تجزیه کشور ایران است!چون واحدی باید اول تکه تکه بشود تا بعد دوباره تحت فدرالیسم مجتمع شود!بیهوده نیست ایرانیان روی مفهوم تمامیت ارضی یکدلند.
مملکت باید بر مبنای شایستهسالاری اداره بشود و حتی معنی ندارد مدیران محلی باشند! اگر یک هموطن کرد قابلیت دارد میتواند استاندار اصفهان بشود و اگر یک اصفهانی توانست می تواند در هرمزگان استاندار باشد! یک سیستانی هم اگر مدیر و مدبر و قادر است میتواند نخستوزیر یا رئیس جمهور باشد و چرا که نه؟!
محلی گرایی هم ربطی به دنیای مدرن ندارد...
در پایان،املای صحبح واژه بالا«کردستان» است.در فارسی واژهها با تغییر لهجه یا گویش تغییر املا نمیدهند و مثلا یک اصفهانی تهران را تروون نمینویسد.
برقرار باشید.
1- به نظر من منافاتی بین دو بند وجود ندارد . اینکه هیچ قوم یا زبانی نباید برتری داده شود سخن قطعا درستی است از طرفی مملکت ما اقوام مختلفی دارد چه اشکالی دارد به جای زبان عربی ، در هر استانی زبان محلی (آذری ، کوردی و ... ) آموزش داده شود .همانظور که در برخی از کشورها به جای یک زبان ممکنه دو یه چند زبان رسمی داشته باشند . مثلا کانادا که هم فرانسه و هم انگلیسی زبان رسمی است .
2- اگر یادتان باشد 50 یا 60 سال قبل تهران را "طهران" می نوشتند و الان تهران می نویسند و اتفاقی هم نیفتاده است این موضوعات قراردادی هستند و در طول زمان می توانند تغییر کنند .
3- من کوردها را تجزیه طلب نمی دانم چون واقعا نیستند . اما با قاطعیت می گویم آن دوران که شهروند درجه دو یا سه را بپذیرند گذشته است . اتفاقا به نفع کشور است که همه اقوام و البته افراد شایسته در قدرت مورد استفاده قرار گیرند . در همین ترکیه وزیر خارجه کورد است در سوریه جولانی وزیر خارجه کورد است در عراق رییس جمهور کورد است . اما در ایران ؟؟؟؟!!! بعد از 47 سال پزشکیان لطف کردند یک معاونت الکی ایجاد کردند و یک کوردی را قراردادند فقط به این خاطر اگر کسی اعتراض کرد بگویند اینها این معاون رییس جمهوره !! یعنی در بین 10 تا 15 میلیون نفر کورد در 50 سال گذشته یک نفر شایسته پیدا نشده است !!!!!!!!!!!!امروز آگاهی و اطلاعات مردم در همه جای مملکت و من الجمله مناطق کوردنشین بسیار بالاتر از 50 سال قبل است و این چیزی است که رضا پهلوی از درکش عاجز است . اگر قرار بر تغییر در آینده ایران باشد بدون شک باید در قدرت سهیم باشند . حالا ممکنه این سخنان باب طبع برخی نباشد که البته اهمیتی ندارد . در 47 سال گذشته حتی یک وزیر .کورد سنی نداشتیم چرا؟؟؟؟؟؟ حالا وزیر هیچ !! تا چند سال قبل حتی یک استاندارد کورد و حتی فرمانداران هم در شهرهای کوردنشین غیر بومی بودند . فرض محال روزی رضا پهلوی به قدرت رسید با نگاه 50 سال قبل ، به نظر شما اجازه سهیم بودن در قدرت را به اقوام مختلف خواهد داد؟؟؟؟!!! چرا باید بهش اعتماد کرد!!! اینکه من می گویم قانون اساسی باید به درستی نوشته شود دقیقا همین است که دیکتاتور نوظهور دیگری 50 سال زندگی مردم کورد نابود نکند .
4- من نه رهبر سیاسی هستم نه رهبر نظامی و از سن و سال من گذشته است . من هم مثل اکثر شماها یک فرد کاملا عادی با هزار تا درد و مشکل هستم مطلبی هم که می گویم بازتاب بخشی از نظرات مردم مناطق کوردنشین است که در زمانها و مکانهای مختلف اعم از مجالس عزا و عروسی و در خیابان و ....باهاشون در ارتباط هستم .
5- برخی فکر می کنند با واکنش نشان دادن و کلفت کردن رگ گردن نسبت به سخنان این و آن قراره چیزی تغییر کند .عزیز من همانطور که تو برای خودت حق زندگی و سایر حقوق را قایل هستی باید به دیگران هم این حق را بدهی . شما شاید هیچوقت طعم تلخ تبعیض را نچشیدی ! اگر یکبار مورد تبعیض قرار می گرفتی و هزینه بسیار سنگینی به شما و خانواده تحمیل می شود به طوری که مسیر زنگی اتان تغییر می کرد شاید این سخنان قابل درک تر می بود برای برخی دوستان .
6- بخشی از جامعه لازم است از منبر پایین بیاید و با بقیه همراه شوند و از بالا به بقیه نگاه نکنند . اگر ایران متحد و مقتدر و یکدست آرزویتان است به جای انگ تجزیه طلب ، حمایت کنید که همه باید در ساختار قدرت حضور داشته باشند و این میسر نخواهد شد جز با یک قانون اساسی قوی و ضمانت اجرایی قویتر . لازم نیست فرد یک گروه خاصی را علم کنیم .
🙏 1نظر
-
درود مجدد،در اصل توسط رادین1 پست شده است View Post
درود بر شما
1- Aبه نظر من منافاتی بین دو بند وجود ندارد . اینکه Bهیچ قوم یا زبانی نباید برتری داده شود سخن قطعا درستی است از طرفی مملکت ما اقوام مختلفی دارد چه اشکالی دارد بهC جای زبان عربی ، در هر استانی زبان محلی (آذری ، کوردی و ... ) آموزش داده شود .همانظور که در برخی از کشورها به جای یک زبان ممکنه دو یه چند زبان رسمی داشته باشند . مثلاD کانادا که هم فرانسه و هم انگلیسی زبان رسمی است .
2- Eاگر یادتان باشد 50 یا 60 سال قبل تهران را "طهران" می نوشتند و الان تهران می نویسند و اتفاقی هم نیفتاده است این موضوعات قراردادی هستند و در طول زمان می توانند تغییر کنند .
3- Fمن کوردها را تجزیه طلب نمی دانم چون واقعا نیستند . اما با قاطعیت می گویم آن دوران که شهروند درجه دو یا سه را بپذیرند گذشته است . اتفاقا به نفع کشور است که همه اقوام و البته افراد شایسته در قدرت مورد استفاده قرار گیرند . در همین ترکیه وزیر خارجه کورد است در سوریه جولانی وزیر خارجه کورد است Gدر عراق رییس جمهور کورد است . اما در ایران ؟؟؟؟!!! Hبعد از 47 سال پزشکیان لطف کردند یک معاونت الکی ایجاد کردند و یک کوردی را قراردادند فقط به این خاطر اگر کسی اعتراض کرد بگویند اینها این معاون رییس جمهوره !! یعنی در بین 10 تا 15 میلیون نفر کورد در 50 سال گذشته یک نفر شایسته پیدا نشده است !!!!!!!!!!!!امروز آگاهی و اطلاعات مردم در همه جای مملکت و من الجمله مناطق کوردنشین بسیار بالاتر از 50 سال قبل است و این چیزی است که رضا پهلوی از درکش عاجز است . اگر قرار بر تغییر در آینده ایران باشد بدون شک باید در قدرت سهیم باشند . حالا ممکنه این سخنان باب طبع برخی نباشد که البته اهمیتی ندارد . Iدر 47 سال گذشته حتی یک وزیر .کورد سنی نداشتیم چرا؟؟؟؟؟؟ حالا وزیر هیچ !! تا چند سال قبل حتی یک استاندارد کورد و حتی فرمانداران هم در شهرهای کوردنشین غیر بومی بودند . فرض محال روزی رضا پهلوی به قدرت رسید با نگاه 50 سال قبل ، به نظر شما اجازه سهیم بودن در قدرت را به اقوام مختلف خواهد داد؟؟؟؟!!! چرا باید بهش اعتماد کرد!!! اینکه من می گویم قانون اساسی باید به درستی نوشته شود دقیقا همین است که دیکتاتور نوظهور دیگری 50 سال زندگی مردم کورد نابود نکند .
4- من نه رهبر سیاسی هستم نه رهبر نظامی و از سن و سال من گذشته است . من هم مثل اکثر شماها یک فرد کاملا عادی با هزار تا درد و مشکل هستم مطلبی هم که می گویم بازتاب بخشی از نظرات مردم مناطق کوردنشین است که در زمانها و مکانهای مختلف اعم از مجالس عزا و عروسی و در خیابان و ....باهاشون در ارتباط هستم .
5- برخی فکر می کنند با واکنش نشان دادن و کلفت کردن رگ گردن نسبت به سخنان این و آن قراره چیزی تغییر کند .عزیز من همانطور که تو برای خودت حق زندگی و سایر حقوق را قایل هستی باید به دیگران هم این حق را بدهی . شما شاید هیچوقت طعم تلخ تبعیض را نچشیدی ! اگر یکبار مورد تبعیض قرار می گرفتی و هزینه بسیار سنگینی به شما و خانواده تحمیل می شود به طوری که مسیر زنگی اتان تغییر می کرد شاید این سخنان قابل درک تر می بود برای برخی دوستان .
6- Jبخشی از جامعه لازم است از منبر پایین بیاید و با بقیه همراه شوند و از بالا به بقیه نگاه نکنند . اگر ایران متحد و مقتدر و یکدست آرزویتان است به جای انگ تجزیه طلب ، حمایت کنید که همه باید در ساختار قدرت حضور داشته باشند و این میسر نخواهد شد جز با یک قانون اساسی قوی و ضمانت اجرایی قویتر . لازم نیست فرد یک گروه خاصی را علم کنیم .
A. بین آن دو بند نوشته شما تعارض شدید است و ما پذیرش نظر را به خوانندگان وامیگذاریم.
B.من که عرض کردم در جوامع مدرن همه در برابر قانون برابرند و مردم شهروند شناخته میشوند نه کرد و لر و آذری و یزدی...مگر برای احراز هویت محل تولد!
C.آموزش زبان مادری حق هر شهروندی است.همین الان در ج.ا هر استانی هم شبکه تلویزیونی دارد و در آن مردم به لهجه و زبان محلی صحبت می کنند....البته بین آموزش زبان مادری و آموزش به زبان مادری تفاوت وجود دارد و اولی حق و دومی نشدنی است! مگر شهروندان یک کشور نباید به یک زبان رابط با هم سخن بگویند یا در یک نوع سیستم کار کنند؟! اگر چنین است که باید مملکت را اول از بن پاشاند و بعد سر همش کرد و این اسمش تجزیه است و با مقاومت میلیونها ایرانی مواجه خواهد شد! در ثانی...مگر خود کردی یک شکل است؟! کردی کرمانجی،گردی سورانی، کردی لکی،کردی هورامی و کردی کلهری!......آیا در این سیستم مورد اشاره شما قرار است به عدد آدمها مدرسه و کتاب و دانشگاه ایجاد شود تا آموزش به زبان مادری باشد؟!
D.تاریخ تاسیس کانادا(کشور برساخته) به 1867 می رسد.یعنی ایالاتی با توافق گرد هم جمع آمده اند. این چه ربطی به کشور ایران دارد؟! در همان کبک دانستن فرانسه الزامی است!.....شما برای اشاره به یک کشور باید تاریخ تاسیس و چگونگی تاسیس آن و مدل جمعیتی و چگونگی تاسیس آن را بدانید! ایران تاریخ تاسیس ندارد که برای گرد هم ماندن شهروندانش نیاز به توافقی از این شکل داشته باشد! پیشنهادی مبنی بر شکل کانادا شدن هم دون شان ملت ایران است و هم نیاز اولیه اش تجزیه کشور و بعد توافق بر مبنای چنین چیزی است که میگویید!چنین چیزی خوشبختانه در ایران محال ممکن است...
E.بله....سابق بر این تهران را طهران مینوشته اند و دیگر هم نمینویسند.البته هرگز آن را طوهران یا طاهران و یا طیهران نمی نوشته اند!در ثانی همه ایرانیان بر نوشتن طهران متفق القول بوده اند نه فقط اهالی تهران یا دسته ی خاصی از جمعیت تهران!
اما فرهنگستان ادب فارسی یا معلمین و متعلمین این زبان تاکنون چنین نظری راجع به نوشتن اشتباه کردستان و کرد نداشته اند و اصرار بر این اشتباه بر خلاف نوشتن نوستالژیک تهران بیماری جدایی طلبی را متبادر میکند....ما در متون قدیم خود نیز کرد را کرد و کردستان را کردستان می نوشته ایم.....
F.من هم کردها را تجزیه طلب نمیدانم بلکه هممیهنان عزیزتر از جان خویش میشناسم......حتی کردهای الباقی ممالک را هم دارای ریشه ایرانی میدانم...
G.اینکه در عراق رئیس جمهور کرد است و نخست وزیر شیعه خود خبر از عقب افتادگی آن کشور میدهد.باز به تاریخ نگاه کنید.تاریخ تاسیس عراق 1921 است! کشوری جعلی و دست ساز توسط انگستان منشعب از امپراطوری عثمانی...... بیرون آمده از شکم توافق نامه سایکس پیکو....هیچ در هم تنیدگی قومی مذهبی در آن کشور نیست....سیستم سیاسی عراق تحت عنوان consociationalism شناخته میشود...این سیستم بر مبنای هویت نوشته شده و نه بر مبنای حقوق شهروندی و منافع ملی صرف! الان چرا نمیگویید در عراق مثلا یک عرب زبان نمیتواند رئیس جمهور شود؟! از ویژگیهای این سیستم ها اهمیت هویت بر شهروندی و کندی تصمیم گیری و فداشدن منافع ملی و پر رنگ شدن قوم و قبیله است!لطفا کشورهای جعلی تازه ساز را مثال نزنید.....کشوری با مشابهت تاریخی ایران نام ببرید و بگویید ببینیم چگونه اداره می شود! در همین سوریه فعلی کردها آرزو دارند نوروز را جشن بگیرند و دردسر نداشته باشند! در ایران اما کردها همپای الباقی هموطانان خود بعلت اورگانیک بودن هم میهنی چنین چیزی کاملا طبیعی است!
H و I .در جمهوری اسلامی پیشتر محمود احمدی نژاد هم معاونی کرد داشت...شمخانی از اعراب جنوب به عنوان وزیر دفاع و دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده،میرحسین موسوی و رهبر جمهوری اسلامی از آذربایجان هستند و این چیز جدیدی نیست! آنچه محل اختلاف است بحث سنی و شیعه و مذهب است که حرف شما صحیح و پذیرفتنی است. اما در نظر بگیرید در همین سیستم هم هر شیعه ای اجازه بالارفتن در فلان سطح را نداشته است! من که نوشتم در جامعه مدرن انسانها شهروندند فارغ از اینکه کرد یا عرب یا جنوبی و شمالی و شیعه و سنی و.... باشند!
J.من هم نظر مشابهی دارم...برخی باید از منبر پایین بیایند و مثل هر ایرانی دیگر خواستار حق شهروندی باشند....این ربطی به کردستانی بودن یا یزدی بودن یا کرمانشاهی بودن و یا سیستانی بودن ندارد ...منظورم شخص شما نیست....شهروندی و برابری قانونی فارغ از تفاوت زیستگاه و وابستگی قوم و قبیله ای که پیشا تاریخی است نباید معیار باشد....فدرالیسم یا چیزهایی از این دست اسم رمز تجزیه ایران است و نه کردستان ایران کردستان عراق است که چنین چیزی در آن محقق شود(بد نیست به فساد خاندان بارزانی و عوارض این سیستم در آنجا هم اشاره میشد.خاندان بارزانی دهه هاست در کردستان عراق خدایی می کنند! و فقط مسعودشان از 2005 تا 2017 و نیچروانشان از 2017 تا امروز بر سریر قدرت نشسته است! عجب گردش قدرتی!)...اگر کردستان عراق نفت داشت کردستان ایران نفت هم ندارد و چنین سیستمی که دور باد و دور است تنها به ضرر مردمان کرد سرزمین ما تمام خواهد شد!
در پایان به این مثال ساده اکتفا می کنم که من سالهاست اینجا با شما در تماس بوده ام و با هم سهم خریده و فروخته ایم...به یاد ندارم از شما پرسیده باشم شما کردید یا بلوچ...سنی هستید یا شیعه....من اینقدر میدانستم که ما هر دو هموطنیم....و همین کافی بود و هست....زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست
👍 3🙏 1نظر
-
درود بر شما جناب زوربادر اصل توسط zorba پست شده است View Post
درود مجدد،
A. بین آن دو بند نوشته شما تعارض شدید است و ما پذیرش نظر را به خوانندگان وامیگذاریم.
B.من که عرض کردم در جوامع مدرن همه در برابر قانون برابرند و مردم شهروند شناخته میشوند نه کرد و لر و آذری و یزدی...مگر برای احراز هویت محل تولد!
C.آموزش زبان مادری حق هر شهروندی است.همین الان در ج.ا هر استانی هم شبکه تلویزیونی دارد و در آن مردم به لهجه و زبان محلی صحبت می کنند....البته بین آموزش زبان مادری و آموزش به زبان مادری تفاوت وجود دارد و اولی حق و دومی نشدنی است! مگر شهروندان یک کشور نباید به یک زبان رابط با هم سخن بگویند یا در یک نوع سیستم کار کنند؟! اگر چنین است که باید مملکت را اول از بن پاشاند و بعد سر همش کرد و این اسمش تجزیه است و با مقاومت میلیونها ایرانی مواجه خواهد شد! در ثانی...مگر خود کردی یک شکل است؟! کردی کرمانجی،گردی سورانی، کردی لکی،کردی هورامی و کردی کلهری!......آیا در این سیستم مورد اشاره شما قرار است به عدد آدمها مدرسه و کتاب و دانشگاه ایجاد شود تا آموزش به زبان مادری باشد؟!
D.تاریخ تاسیس کانادا(کشور برساخته) به 1867 می رسد.یعنی ایالاتی با توافق گرد هم جمع آمده اند. این چه ربطی به کشور ایران دارد؟! در همان کبک دانستن فرانسه الزامی است!.....شما برای اشاره به یک کشور باید تاریخ تاسیس و چگونگی تاسیس آن و مدل جمعیتی و چگونگی تاسیس آن را بدانید! ایران تاریخ تاسیس ندارد که برای گرد هم ماندن شهروندانش نیاز به توافقی از این شکل داشته باشد! پیشنهادی مبنی بر شکل کانادا شدن هم دون شان ملت ایران است و هم نیاز اولیه اش تجزیه کشور و بعد توافق بر مبنای چنین چیزی است که میگویید!چنین چیزی خوشبختانه در ایران محال ممکن است...
E.بله....سابق بر این تهران را طهران مینوشته اند و دیگر هم نمینویسند.البته هرگز آن را طوهران یا طاهران و یا طیهران نمی نوشته اند!در ثانی همه ایرانیان بر نوشتن طهران متفق القول بوده اند نه فقط اهالی تهران یا دسته ی خاصی از جمعیت تهران!
اما فرهنگستان ادب فارسی یا معلمین و متعلمین این زبان تاکنون چنین نظری راجع به نوشتن اشتباه کردستان و کرد نداشته اند و اصرار بر این اشتباه بر خلاف نوشتن نوستالژیک تهران بیماری جدایی طلبی را متبادر میکند....ما در متون قدیم خود نیز کرد را کرد و کردستان را کردستان می نوشته ایم.....
F.من هم کردها را تجزیه طلب نمیدانم بلکه هممیهنان عزیزتر از جان خویش میشناسم......حتی کردهای الباقی ممالک را هم دارای ریشه ایرانی میدانم...
G.اینکه در عراق رئیس جمهور کرد است و نخست وزیر شیعه خود خبر از عقب افتادگی آن کشور میدهد.باز به تاریخ نگاه کنید.تاریخ تاسیس عراق 1921 است! کشوری جعلی و دست ساز توسط انگستان منشعب از امپراطوری عثمانی...... بیرون آمده از شکم توافق نامه سایکس پیکو....هیچ در هم تنیدگی قومی مذهبی در آن کشور نیست....سیستم سیاسی عراق تحت عنوان consociationalism شناخته میشود...این سیستم بر مبنای هویت نوشته شده و نه بر مبنای حقوق شهروندی و منافع ملی صرف! الان چرا نمیگویید در عراق مثلا یک عرب زبان نمیتواند رئیس جمهور شود؟! از ویژگیهای این سیستم ها اهمیت هویت بر شهروندی و کندی تصمیم گیری و فداشدن منافع ملی و پر رنگ شدن قوم و قبیله است!لطفا کشورهای جعلی تازه ساز را مثال نزنید.....کشوری با مشابهت تاریخی ایران نام ببرید و بگویید ببینیم چگونه اداره می شود! در همین سوریه فعلی کردها آرزو دارند نوروز را جشن بگیرند و دردسر نداشته باشند! در ایران اما کردها همپای الباقی هموطانان خود بعلت اورگانیک بودن هم میهنی چنین چیزی کاملا طبیعی است!
H و I .در جمهوری اسلامی پیشتر محمود احمدی نژاد هم معاونی کرد داشت...شمخانی از اعراب جنوب به عنوان وزیر دفاع و دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده،میرحسین موسوی و رهبر جمهوری اسلامی از آذربایجان هستند و این چیز جدیدی نیست! آنچه محل اختلاف است بحث سنی و شیعه و مذهب است که حرف شما صحیح و پذیرفتنی است. اما در نظر بگیرید در همین سیستم هم هر شیعه ای اجازه بالارفتن در فلان سطح را نداشته است! من که نوشتم در جامعه مدرن انسانها شهروندند فارغ از اینکه کرد یا عرب یا جنوبی و شمالی و شیعه و سنی و.... باشند!
J.من هم نظر مشابهی دارم...برخی باید از منبر پایین بیایند و مثل هر ایرانی دیگر خواستار حق شهروندی باشند....این ربطی به کردستانی بودن یا یزدی بودن یا کرمانشاهی بودن و یا سیستانی بودن ندارد ...منظورم شخص شما نیست....شهروندی و برابری قانونی فارغ از تفاوت زیستگاه و وابستگی قوم و قبیله ای که پیشا تاریخی است نباید معیار باشد....فدرالیسم یا چیزهایی از این دست اسم رمز تجزیه ایران است و نه کردستان ایران کردستان عراق است که چنین چیزی در آن محقق شود(بد نیست به فساد خاندان بارزانی و عوارض این سیستم در آنجا هم اشاره میشد.خاندان بارزانی دهه هاست در کردستان عراق خدایی می کنند! و فقط مسعودشان از 2005 تا 2017 و نیچروانشان از 2017 تا امروز بر سریر قدرت نشسته است! عجب گردش قدرتی!)...اگر کردستان عراق نفت داشت کردستان ایران نفت هم ندارد و چنین سیستمی که دور باد و دور است تنها به ضرر مردمان کرد سرزمین ما تیمام خواهد شد!
در پایان به این مثال ساده اکتفا می کنم که من سالهاست اینجا با شما در تماس بوده ام و با هم سهم خریده و فروخته ایم...به یاد ندارم از شما پرسیده باشم شما کردید یا بلوچ...سنی هستید یا شیعه....من اینقدر میدانستم که ما هر دو هموطنیم....و همین کافی بود و هست....
قبل از پاسخ لازم میدانم عرض کنم در همه این سالها براساس نظراتتان دراین فروم برای شما احترام خاصی قایل بوده و هستم . نظراتی که اینجا عنوان میشوند در تقابل با فرد خاصی نیست و حتی من دنبال این نیستم به کسی ثابت کنم که حتما هر آنچه من می گویم درست است . اما واقعا از این بحثها بعضی وقتها نکات جالبی بیرون می آید . به طور مثال من از آن چیزی که فکر می کردم شکاف دیدگاه کوردها با نظراتی که در اینجا میبینم به غایت بزرگتر است . شاید یکی ازدلایلش تعصب باشد . واقعیت این استکه تعصب هر چند در ظاهر نمایان نباشد اما حتما بر نوع تحلیل و منطق به شدت اثرگذار است .
اول و آخر کلام بنده هم همین است شهروندها باید برابر باشند . هزار البته باید قانون اساسی و ضمانت اجرایی آن فراهم گردد . خوب کشور ایران متشکل از اقوام مختلفی است بنابراین اگر دنبال کشوری مقتدر وقدرتمند هستیم حتما باید ساختار ونظام آتی به گونه ای باشد که شرایط برابر رقابتی برای همه ایرانیان برای هر جایگاهی فراهم باشد . رضا پهلوی "هنوز نه به باره نه به داره" هنوز نیامده برای کوردها خط و نشان می کشد ! قطعا دوران نظام سلطنتی با شرایط کنونی ایران هیچ سنخیتی ندارد و دورانش سپری شده است . نظام ایده آل برای حکمرانی مطلوب در کشور ما به نظرم نظام مبتنی بر احزاب باید باشد که هر حزبی میتواند صرف نظر از مذهب وقومیت و ... در هر کجای ایران تشکیل شود و هر کدام نظر اکثریت مردم را به دست آورد قدرت برای 4 سال بدست می گیرد اگر توانستند نظر رای دهندگانشان را تامین کنند میتوانند همچنان در قدرت بمانندو چنانچه ناموفق بودند با تغییر آرا رای دهنده گان مجبور خواهند شد قدرت را واگذار کنند.
به هیچ عنوان قدرت نباید در دست هیچ فردی ثابت بماند که شروع ریشه بدبختی و گرفتاری مملکت از همانجاست .
اینکه فرمودید عراق عقب مانده است چون قدرت را توزیع کرده اند . بزرگوار در کشورهای جهان سوم اقلیت ها در اکثر کشورها مورد تبعیض و ظلم قرار گرفته و می گیرند فکر می کنید اگر در قانون اساسی عراق توزیع قدرت گنجانده نمی شد ایا دولت مرکزی عراق بعد از صدام حقی برای کوردها قایل می شد؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!! من که باور ندارم .
در پاره ای از موارد که ذکر کرده اید در مورد معاون احمدی نژاد و شمعخانی و ...بسیار متفاوت فکر می کنیم . و فکر نمی کنم ادامه بحث نتیجه ای داشته باشد .
در مورد کوردستان عراق هم ، هر چندان ربطی به موضوع بحث ما نداشت لیکن علی رغم مشکلات موجود در آنجا قطع به یقین بهتر از بغداد و بقیه کشور عراق اداره شده است . کسانی که مسافرت رفته اند و ازنزدیک آنجا را دیده اند می توانند گواهی دهند .
در آخر اینکه همه ما یک هدف داریم و آن هم ساختن کشور برای زندگی بهتر برای فرزاندانمان و نسل های بعدی . هدف همه این بحث ها رسیدن به راه حلی درست ومطلوب برای رسیدن به همان هدف است به نظرم بسیار مفید خواهد بود دوستانی از مذاهب و ادیان و قومیتهای مختلف هم در بحث مشارکت داشته باشند .
برایتان آرزوی موفقیت دارم .
👍 1نظر
-
دعای روز دهم ماه رمضان؛ مرا از مقربان درگاهت قرار بده
بسم الله الرحمن الرحیم اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلِينَ عَلَيْكَوَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْفَائِزِينَ لَدَيْكَوَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إِلَيْكَبِإِحْسَانِكَ يَا غَايَةَ الطَّالِبِينَ
خدایا مرا در این ماه از توکل کنندگانو از رستگاران نزد خودو از مقربان درگاهت قرار بدهبه احسانت ای هدف جویندگان.
نظر
-
-
کنگره ملیتهای ایران فدرال تهدیدهای اخیر رضا پهلوی علیه احزاب کورد را محکوم کرد
«کنگره ملیتهای ایران فدرال» با محکوم کردن اظهارات اخیر رضا پهلوی، آن را نشانهی نگاهی اقتدارگرا و تهدیدی برای همزیستی ملی دانست. این نهاد تأکید کرد که حقوق ملل ایران نه با تهدید، بلکه تنها از طریق ساختار فدرال و گفتوگوی برابر تأمین میشود.
فدرالیسم اسم رمز نابودی مملکت هست...همانطور که عراق رو به تباهی کشیدند...اصلا هم فقط موضوع محدود به کردستان عراق نمیشود
این همه گروه مسلح و استان های مرزی با ارتش های خصوصی جداگانه...نمیشه نظم ایجاد کرد
شاهزاده به خوبی واکنش نشان داد
👏 2👍 1نظر
-
-
-

نظر