جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • آخرین سامورایی !
    ستاره‌دار(3)
    • Jan 2022
    • 2538

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط رگنار پست شده است View Post
    درود دوستان
    چند تا نکته به ذهنم رسید بنویسم
    ۱. هیچ وقت هیچ مسولی کمکی به بورس نکرده ، نه دادگستری نه ریس سازمان و نه هیچ شخص دیگه ای ، تو همین دو سال چقدر قول حمایت دادن ؟ چقدر بسته حمایتی تصویب کردن ؟ چقدر مصاحبه کردن ؟ چقدر جلسه موزخوری با فعالین بازار گذاشتند ؟ چقدر راجع به پالایش و دارایکم گفتند و نوشتند و قول دادند ؟! چقدر اوراق تبعی منتشر کردند ؟و..... کدامیک باعث تغییر روند بورس شد ؟

۲. بحث رشد بازار کاملآ با بحث شناسایی کف فرق میکنه و هر کدام عوامل خاص خودشان رو می‌طلبند ، کف شاخص بورس و سهام مختلف هرگز تکنیکالی شناسایی نشده و نخواهد شد، کف بورس فقط با عوامل بنیادی شناسایی میشه و همیشه وقتی کف بازار هستیم که داستانهای افزایش سرمایه و غیره تأثیری نداره (اونها فقط زمان رشد بورس معتبر هستند)، تنها چیزی که کف بورس رو مشخص می‌کنه p. e است و لاغیر!

۳. الآن p. e ttm بازار به 5.8 رسیده و رفت زیر کف پنج سال گذشته! کف ۱۰ سال گذشته ۴.۸ است یعنی یک واحد کمتر. یعنی از لحاظ p.e ttm ما کف بازار هستیم ، منتها ابهام در این است که آیا p. e فورواد هم همین خواهد بود یا خیر ؟ بدلیل اینکه بیشتر سود بازار برای گروههای دلاری و شاخص ساز است و در برخی از این گروه‌ها مثل فلزی ها ، معدنی ها و تا حدودی پالایشی ها و هم‌چنین برخی از پتروشیمی‌ها سود آینده مقداری کم‌تر است (بدلیل کاهش حاشیه سود که قبلاً هم بنده و سایر دوستان عرض کرده بودیم) مقداری ابهام هست که کف بازار چقدر پایین تر هست (به همون اندازه که سود آینده کم‌تر است)
    مثلاً من خودم دو ماه پیش عرض کردم که اگر قرار بود فولاد همین سودش رو تکرار کنه الآن خیلی ها دار و ندارشون رو می‌فروختن و فولاد می‌خریدن ، و دیدیم که حاشیه سودش از ۷۶ شد ۴۳ و سپس ۳۶
    بعلاوه چشم انداز رکود جهانی هم مقداری دیده میشه....

۴. بهرحال با توجه به جمیع جهات به نظر من قطعا نزدیک کف بازار هستیم و برای کسانی که سهامدار هستند به خصوص در گروه‌های غیر دلاری فروش حتما کار اشتباهی است و سهامداری کنید.

سبز باشید
    درود رگنار عزیز ممنون از زحمتی که کشیدید و این تحلیل را ارائه دادید

گروه دلاریها با هم فرق دارند مثال پالایشیها روانکارها گروه ذغال سنگ ...... اینا بنظرم پتانسیل دارند برای سهامداری همین شبندر با پی به ای 2.5 و تقسیم سود عالی در مجمع میتونه کمتر از سه سال سهامداری اصل سرمایه را برگرداند و بعد رایگان بیفتد!!

این سهام ریالی کاش مثال زده بودید کدام سهم و گروه منظورتان هست و کلی نوشتن کمکی نمیکند ابهام نویسی بنظرم ضعف تحلیل و تالیف هست

بشخصه فکر میکنم اگر یه مو از سر برخی سهام دلاری که نام بردم کم شود فک بقیه سهام بازار بخصوص ریالیهای مجهولی که نام نبردید بیاد پایین....
    نظرات شخصی و پر از اشتباه بنده است و قطعیتی ندارد.

گروه سهامداران حرفه ای بورس ! https://t.me/Professional_bourse360

نظر

• azad.60
      عضو فعال
      • Jan 2022
      • 347

درود دوستان
      چند تا نکته به ذهنم رسید بنویسم
      ۱. هیچ وقت هیچ مسولی کمکی به بورس نکرده ، نه دادگستری نه ریس سازمان و نه هیچ شخص دیگه ای ، تو همین دو سال چقدر قول حمایت دادن ؟ چقدر بسته حمایتی تصویب کردن ؟ چقدر مصاحبه کردن ؟ چقدر جلسه موزخوری با فعالین بازار گذاشتند ؟ چقدر راجع به پالایش و دارایکم گفتند و نوشتند و قول دادند ؟! چقدر اوراق تبعی منتشر کردند ؟و..... کدامیک باعث تغییر روند بورس شد ؟

۲. بحث رشد بازار کاملآ با بحث شناسایی کف فرق میکنه و هر کدام عوامل خاص خودشان رو می‌طلبند ، کف شاخص بورس و سهام مختلف هرگز تکنیکالی شناسایی نشده و نخواهد شد، کف بورس فقط با عوامل بنیادی شناسایی میشه و همیشه وقتی کف بازار هستیم که داستانهای افزایش سرمایه و غیره تأثیری نداره (اونها فقط زمان رشد بورس معتبر هستند)، تنها چیزی که کف بورس رو مشخص می‌کنه p. e است و لاغیر!

۳. الآن p. e ttm بازار به 5.8 رسیده و رفت زیر کف پنج سال گذشته! کف ۱۰ سال گذشته ۴.۸ است یعنی یک واحد کمتر. یعنی از لحاظ p.e ttm ما کف بازار هستیم ، منتها ابهام در این است که آیا p. e فورواد هم همین خواهد بود یا خیر ؟ بدلیل اینکه بیشتر سود بازار برای گروههای دلاری و شاخص ساز است و در برخی از این گروه‌ها مثل فلزی ها ، معدنی ها و تا حدودی پالایشی ها و هم‌چنین برخی از پتروشیمی‌ها سود آینده مقداری کم‌تر است (بدلیل کاهش حاشیه سود که قبلاً هم بنده و سایر دوستان عرض کرده بودیم) مقداری ابهام هست که کف بازار چقدر پایین تر هست (به همون اندازه که سود آینده کم‌تر است)
      مثلاً من خودم دو ماه پیش عرض کردم که اگر قرار بود فولاد همین سودش رو تکرار کنه الآن خیلی ها دار و ندارشون رو می‌فروختن و فولاد می‌خریدن ، و دیدیم که حاشیه سودش از ۷۶ شد ۴۳ و سپس ۳۶
      بعلاوه چشم انداز رکود جهانی هم مقداری دیده میشه....

۴. بهرحال با توجه به جمیع جهات به نظر من قطعا نزدیک کف بازار هستیم و برای کسانی که سهامدار هستند به خصوص در گروه‌های غیر دلاری فروش حتما کار اشتباهی است و سهامداری کنید.

سبز باشید
      عرض ادب

ممنون از مطالب مفیدتون جناب باقری ?

همونطور که بهتر از من میدونید، معمولا اطلاعات گذشته، اطلاعاتی هست که مصرف شده لذا ttm معمولا نمیتونه چراغ راه آینده باشه

اما همچنانکه که به خوبی اشاره کردین، این p/e آینده نگر یا forward هست که مهمه

در این حالت، سخت ترین کار کمی کردن یا quantify کردن ریسکه

البته تورم بالا، ابهام در محاسبه نرخ بدون ریسک فوروارد هم ایجاد میکنه

لذا، پیدا کردن کف بازار، مخصوصا در این شرایط عجیب و غریب تقریبا امری است محال یا به شدت پر خطر

ریسک، ۲ مولفه داره: uncertainty و exposure

در رابطه با uncertainty حرف جدی ای نمیتونیم بزنیم ولی exposure و سبد چینی در اختیار ماست.

بازار مالی بازی احتمالات و سناریو چینیه، پس میانگین های تاریخی حتما میتونه مفید باشه ولی به قول نیکلاس طالب:

“از بررسی داده های تاریخی به این نتیجه میرسیم که تاریخ به جلو میره و نه عقب!”

پس ضمن اینکه مهمه به میانگین ها دقت کنیم ولی چون همواره context در دنیای پر هیاهوی امروز در حال تغییره، نمی تونیم خیلی روشون حساب کنیم

ارادت

نظر

• رگنار
        عضو فعال
        • Feb 2014
        • 390

در اصل توسط جوگیر خان پست شده است View Post
        درود رگنار عزیز ممنون از زحمتی که کشیدید و این تحلیل را ارائه دادید

گروه دلاریها با هم فرق دارند مثال پالایشیها روانکارها گروه ذغال سنگ ...... اینا بنظرم پتانسیل دارند برای سهامداری همین شبندر با پی به ای 2.5 و تقسیم سود عالی در مجمع میتونه کمتر از سه سال سهامداری اصل سرمایه را برگرداند و بعد رایگان بیفتد!!

این سهام ریالی کاش مثال زده بودید کدام سهم و گروه منظورتان هست و کلی نوشتن کمکی نمیکند ابهام نویسی بنظرم ضعف تحلیل و تالیف هست

بشخصه فکر میکنم اگر یه مو از سر برخی سهام دلاری که نام بردم کم شود فک بقیه سهام بازار بخصوص ریالیهای مجهولی که نام نبردید بیاد پایین....
        درود
        بله من در تاپیک خودم واچ لیست مدنظر خودم رو با ذکر نام سهام اعلام کردم.
        و اینکه دلاری ها یکی نیستند قطعا حق باشماست. مثلا در همین فصل تابستان دوده سازها و روانکارها وضعیت بهتری داشتند.
        در خصوص اینکه اگر دلاری ها بریزند بقیه بازار بیشتر خواهند ریخت به نظرم از این به بعد و برای سهام ریالی و ارزنده (که الان در خیلی هاشون p.e فورواردهای بهتری هم دارند)دیگه اینطوری نخواهد شد.
        ارادت

نظر

• سهامدارعمده
          عضو فعال
          • Jan 2022
          • 1198

در اصل توسط سهامدارعمده پست شده است View Post
          متاسفانه اگه خپارس نتونه خودشو بالای صد تومن بکشونه تا ۸۰ ریزش داره
          در پله های بعدی
          سایپا 130
          خودرو 150
          صادرات تجارت 150 این دو سهم رو اگه کف سهم رو نبسته بودن الان 110 120 باید بودن
          بورس و فرابورس هم دارن به مرور به اهداف ذکر شده میرن

این ارقام با توجه به روند فعلی بورس هس مگه اینکه یهویی اراده به رشد بازار باشه .
          فعلا فعلا ورود در ۹۵ درصد سهما در مثبت و صف خرید ممکنه به زیان ختم بشه .
          فقط فقط در پولبک همراه با روند موقتی دو سه ساعته و روزانه رو به بالا ،بخرید بالاش رو بدید بره.حتی با دو سه درصد
          این نسخه هم برای کسایی هس که معتاد به خریدوفروش هستن .والا درکل بسیار پریسکه
          خپارس شانس آورد که بستس والا همین قیمت70 .80 بود.ولی با بازگشایی باید بدهی رو پس بده هفتاد هشتاد باز بشه

صادرات وتجارت رسیدیم به همین حوالی

خساپا و خودرو به لطف حمایت بیخود یه کم بالاترن.

اونم از ریزش سنگین فراکاب ها.

تقریبا به محدوده ای رسیدیم که بشه کم کم با سی درصدسرمایه وارد شد.

استراتزی سهام .دلار . سپرده به طور مساوی بهترین حالت ممکن در این شرایط هس.
          انسان برآن بمیرد که برآن زیسته.

نظر

• رگنار
            عضو فعال
            • Feb 2014
            • 390

در اصل توسط azad.60 پست شده است View Post
            عرض ادب

ممنون از مطالب مفیدتون جناب باقری ������

همونطور که بهتر از من میدونید، معمولا اطلاعات گذشته، اطلاعاتی هست که مصرف شده لذا ttm معمولا نمیتونه چراغ راه آینده باشه

اما همچنانکه که به خوبی اشاره کردین، این p/e آینده نگر یا forward هست که مهمه

در این حالت، سخت ترین کار کمی کردن یا quantify کردن ریسکه

البته تورم بالا، ابهام در محاسبه نرخ بدون ریسک فوروارد هم ایجاد میکنه

لذا، پیدا کردن کف بازار، مخصوصا در این شرایط عجیب و غریب تقریبا امری است محال یا به شدت پر خطر

ریسک، ۲ مولفه داره: uncertainty و exposure

در رابطه با uncertainty حرف جدی ای نمیتونیم بزنیم ولی exposure و سبد چینی در اختیار ماست.

بازار مالی بازی احتمالات و سناریو چینیه، پس میانگین های تاریخی حتما میتونه مفید باشه ولی به قول نیکلاس طالب:

“از بررسی داده های تاریخی به این نتیجه میرسیم که تاریخ به جلو میره و نه عقب!”

پس ضمن اینکه مهمه به میانگین ها دقت کنیم ولی چون همواره context در دنیای پر هیاهوی امروز در حال تغییره، نمی تونیم خیلی روشون حساب کنیم

ارادت
            درود جناب آزاد

همه مطالبی که گفتید کاملا درسته، مخصوصا در بحث سرمایه گذاری! ولی ما در بورس مجبور هستیم از جنبه تریدری هم کمک بگیریم، که بطور خلاصه در این فضایی که شما ترسیم کردید مبشه رعایت حدضرر!

من با یه مثلا میگم: تابستان 1400 بود که بنده مقداری کمی پتایر خریدم و یکی از دوستان که در این فاروم نیست زیاد خرید. سهم در محدوده ی 280 تومان بود و 35 تومان سود داشت. p.e مجمع ش 8 بود که در اون مقطع خوب بود. تحلیل سود فوراد سهم بین تحلیل گران اکثرا 45-55 تومان برای سال 1401 بود یعنی سهم ارزنده بود(p.e Fwd = 5) ما که خبر نداشتیم قراره قیمتگذاری دستوری بلایی سر این صنعت بیاره که در فصل پاییز بعدی زیانده بشن! من همون موقع حدضرر تکینکالی رو رعایت کردم و فروختم اما دوستم سهامداری کرد و با مبلغ زیای پایین اومد...
            یعنی ابهام زیاد بود، و سهمی که در ظاهر ارزنده بود برعکس داشت میریخت، در این حالت میشه با دنیایی از احتمالات دست و پنجه نرم کرد یا اینکه حدضرر تکینکالی رو رعایت کرد و خلاص!

لذا ما در مقابل مطالبی که شما فرمودید(exposure) جز رعایت مدیریت سرمایه(به نظر من هر سهم حداکثر 10 درصد پرتفو) و در شرایط ابهام زیاد رعایت حدضرر تکینکالی سلاح دیگری برای دفاع از خودمون نداریم!
            در خصوص uncertainty همیشه اصلی ترین مشکل بازار همینه. الان فایل اکسل اکثر تحلیلگران خبره بازار برای مثلا سهم زاگرس یکی است. منتها اون 2-3 تا سلول بالای اکسل که نرخ گاز خوراک، نرخ متانول، نرخ دلار هست کل نتیجه بدست آمده رو متفاوت میکنه! یعنی اینکه شما تحلیلگر باشید و اکسل درستی داشته باشید بخش آسان داستان است و بخش سخت قضیه برمیگرده به مفروضات تحلیل که همیشه قطعیتی در اون وجود نداره بخصوص در ایران..

ارادت

نظر

• shdoosti
              عضو فعال
              • Aug 2022
              • 351

درود جناب آزاد

همه مطالبی که گفتید کاملا درسته، مخصوصا در بحث سرمایه گذاری! ولی ما در بورس مجبور هستیم از جنبه تریدری هم کمک بگیریم، که بطور خلاصه در این فضایی که شما ترسیم کردید مبشه رعایت حدضرر!

من با یه مثلا میگم: تابستان 1400 بود که بنده مقداری کمی پتایر خریدم و یکی از دوستان که در این فاروم نیست زیاد خرید. سهم در محدوده ی 280 تومان بود و 35 تومان سود داشت. p.e مجمع ش 8 بود که در اون مقطع خوب بود. تحلیل سود فوراد سهم بین تحلیل گران اکثرا 45-55 تومان برای سال 1401 بود یعنی سهم ارزنده بود(p.e Fwd = 5) ما که خبر نداشتیم قراره قیمتگذاری دستوری بلایی سر این صنعت بیاره که در فصل پاییز بعدی زیانده بشن! من همون موقع حدضرر تکینکالی رو رعایت کردم و فروختم اما دوستم سهامداری کرد و با مبلغ زیای پایین اومد...
              یعنی ابهام زیاد بود، و سهمی که در ظاهر ارزنده بود برعکس داشت میریخت، در این حالت میشه با دنیایی از احتمالات دست و پنجه نرم کرد یا اینکه حدضرر تکینکالی رو رعایت کرد و خلاص!

لذا ما در مقابل مطالبی که شما فرمودید(exposure) جز رعایت مدیریت سرمایه(به نظر من هر سهم حداکثر 10 درصد پرتفو) و در شرایط ابهام زیاد رعایت حدضرر تکینکالی سلاح دیگری برای دفاع از خودمون نداریم!
              در خصوص uncertainty همیشه اصلی ترین مشکل بازار همینه. الان فایل اکسل اکثر تحلیلگران خبره بازار برای مثلا سهم زاگرس یکی است. منتها اون 2-3 تا سلول بالای اکسل که نرخ گاز خوراک، نرخ متانول، نرخ دلار هست کل نتیجه بدست آمده رو متفاوت میکنه! یعنی اینکه شما تحلیلگر باشید و اکسل درستی داشته باشید بخش آسان داستان است و بخش سخت قضیه برمیگرده به مفروضات تحلیل که همیشه قطعیتی در اون وجود نداره بخصوص در ایران..

ارادت
              ممنون که نظراتتون رو میگید و خوانندگان سایت رو راهنمایی میکنید. به نظر شما رشد قابل توجهی و ممتدی در شاخص کل در ماهای آتی داریم یا صعود با شیب خیلی کند و یا فقط یه پولبک است و ادامه ریزش؟

نظر

• رگنار
                عضو فعال
                • Feb 2014
                • 390

در اصل توسط shdoosti پست شده است View Post
                ممنون که نظراتتون رو میگید و خوانندگان سایت رو راهنمایی میکنید. به نظر شما رشد قابل توجهی و ممتدی در شاخص کل در ماهای آتی داریم یا صعود با شیب خیلی کند و یا فقط یه پولبک است و ادامه ریزش؟
                درود

بورس همیشه تکرار همین داستان بوده که اصلاح میکنه و داد همه درمیاد و بعدش یه موج صعودی داره!
                به نظرم رشد بازار به همین زودی شروع خواهد شد، در خصوص کیفیت رشد( اینکه با چه شتابی تا کجا میره) از الان نمیشه نظر داد و باید جنس کندل های و موج آتی رو دید.
                اما من نظرم بر سهام کوچک(شاخص هموزن) است و به نظرم در هر صورت اون سهام رشد بهتری خواهند کرد(هم چارت هموزن به کل این نوید رو میده و هم اینکه پولی در بازار نیست که سهام بزرگ بازار رو زیاد بالا ببره اما سهام کوچک ارزنده حتما یه موج صعودی خواهند داشت)

در خصوص کف جدید، به نظرم این کفی که در شاخص(به خصوص هموزن ) در 1-2 هفته آتی خواهد ساخت دیگه شکسته نخواهد شد و کف بلندمت بازار خواهد بود

سبز باشید
                آخرین ویرایش توسط رگنار؛ 2022/10/24, 23:54.

نظر

• مدافع
                  ستاره‌دار(5)
                  • Oct 2020
                  • 2446

در اصل توسط گنجشک پست شده است View Post
                  جالبه که پست های بابک52 را علت ریزش شاخص کل می دانند!

اما پیام های عده زیادی از مخالفین بابک52 باعث رشد یک تک سهم هم نمی تونه بشه !!!

تازه آمار و ارقام و p/e هم همراه مخالفین بابک52 جیغ میزند که سهام ارزنده اس !!!!

پ.ن
                  بنده فول سهم هستم و قصد خرید اعتباری دارم
                  شما هم اگر راست می گوید و به سهامتان اعتقاد دارید بجای متهم کردن دیگران با خرید اعتباری از سهام ارزنده حمایت کنید!!!

پ.ن2
                  نوشته ها بنده را مبنای خرید و فروش و نگهداری قرار ندهید.
                  درود

واقعا جدی گفتین.

من ندیدم کسی علت ریزش بورس اقا بابک بداند. مگه مهدکودک خخخ. کل جمع این فروم کوچکترین تاثیر مثبت یا منفی بر جو بازار سرمایه ندارد.

باز سال ها پیش که بازار کوچک بود شاید فروم ها روی تک سهم ها میتوانستند موثر باشند الان که دیگه ......

نظر

• پاشا_
                    Banned
                    • May 2022
                    • 248

متاسفانه حمایت های شاخص دیگر مفهومی ندارد فردا ۱۲۷۰شاخص حمایت دیگر هست ولی بازار خیلی وقت هست دیگر بی مایه فطیره را داد می زند نه تنها ورود نقدینگی نداریم خروجی پول هم که در این کف قیمت بازار تمامی ندارد .ظاهرا بیماری آنفولانزای بورسی آمده و ما خبر نداریم.

نظر

• محمدرضا 87
                      عضو فعال
                      • May 2012
                      • 1522

شبندر با حرکت مثبتش گروه پالایشو و کل بازار رو داشت مثبت میکرد که حقوقی هاش شروع کردن به رنج منفی زدن.

نظر

• منیب
                        عضو فعال
                        • Feb 2011
                        • 2440

در اصل توسط محمدرضا 87 پست شده است View Post
                        شبندر با حرکت مثبتش گروه پالایشو و کل بازار رو داشت مثبت میکرد که حقوقی هاش شروع کردن به رنج منفی زدن.
                        صندوق های آقای عشقی هستند
                        بارخدایاآبروی مرابتوانگری نگاهداروشخصیت مرابه تنگدستی ازبین مبرکه ازروزی خواران توروزی خواهم وازآفریده های بدکردارتومهربانی جویم-علی(ع)

نظر

• abdolhossein
                          عضو فعال
                          • Feb 2019
                          • 1585

در اصل توسط محمدرضا 87 پست شده است View Post
                          به نظر می رسه اینجا هدف فروش حقوقی در واقع انتقال مالکیت به حقیقی باشه نه منفی کردن نماد.
                          سهم تابلوی خوبی داره. هر چند که نهایتا اگر کلیت بازار ریزشی بمونه این سهم هم می ریزه.

نظر

• b4city
                            عضو فعال
                            • Nov 2020
                            • 4096

ای پوسیده مغزهای فسیل سالار . ای غارتگران سرمایه ملی و مردم و همه چیز . ای نا کار امد های ویرانگر !!!
                            اجازه بدید 2-3 هزار واحد منفی شود و از منفی کم کنید به سمت صفر شدن یا سبز شدن تا انگیزه برای برگشت این کازینو تقویت شود و قدرت خریداار بالاتر رود . ولی حیف و صد افسوس شما قصدی برای ترمیم این وضعیت اسفبار ند ارید . شما هرگز در چند دهه گذشته هیچ برنامه و تفکری نوین در هیچ زمینه ای در این کشور نداشتید و نخواهید داشت و این نا کارمدی ها را در فوران نارضایتی های اجتماعی در حال شهود هستیم

نظر

• مدافع
                              ستاره‌دار(5)
                              • Oct 2020
                              • 2446

درود

ظاهرا سه شنبه سبز نداریم. شاید فعالین بازار ترجیح میدن بعد مراسم چهلم ورود کنند.

نظر

• مدافع
                                ستاره‌دار(5)
                                • Oct 2020
                                • 2446

در اصل توسط منیب پست شده است View Post
                                صندوق های آقای عشقی هستند
                                درود

آقا منیب واقعا اعتقاد دارین مسبب وضعیت فعلی بورس عشقیه؟

شما که قدیمی بازار هستید. هرکی اومد گفتن باید بره یکی دیگه بیاد. بعدی اومد گفتن صد رحمت به قبلی.

شاپور محمدی توسط همین فعالین بازار اخ شد چون میدونست برنامه و نتیجه کاری که با بورس میخواستن بکنن چیه (از اواخر ۹۸ به بعد)

یادم اون زمان تو فضای مجازی هرکی از شاپور محمدی دفاع کرد مورد حمله و تهمت قرار گرفت. ایضا قالیباف اصل هم همین طور

این دو نفری که نام بردم یه سر و گردن از عشقی بالاتر بودن.

بابا به ولله مشکل رییس سازمان بورس نیست.

طرفدار هیچ کدوم از سه فرد یاد شده نیستم. به جز پدرم و یک تعداد از بستگان نزدیکم و پرسپولیس به خاطر علاقه ای که از کودکی داشتم طرفدار کسی نیستم. :)
                                آخرین ویرایش توسط مدافع؛ 2022/10/25, 10:41.

نظر

در حال کار...
                                X