کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
غبشهر سود هر سهم سال مالی منتهی به 30/9/92 خود را با جهشی خیره کننده از 160 تومان به 700 تومان افزایش داده است و با تعدیل مثبت 337 درصدی روبرو شده است.42 درصد آن را نیز در سه ماهه پوشش داده است
شرکت در مورد دلايل پوشش بالاي سود هر سهم در عملکرد سه ماهه و همچنين اطلاعات پيش بيني سود هر سهم موارد ذيل را اعلام نموده است:
بودجه جديد بر اساس نرخهاي خريد و فروش تهيه شده است و مبتني بر محاسبات دقيق و شرايط فعلي بازار مي باشد. مواردي که مي تواند موجب تغيير بودجه نسبت به واقعي شود عبارتند از:
الف) تخصيص روغن مازاد بر سهميه شرکت ، توسط شرکت بازرگاني دولتي. با توجه به اينکه روغن وارداتي با نرخ ارز مبادله اي گرانتر از روغن شرکت بازرگاني دولتي مي باشد، در صورت تخصيص روغن بيشتر، سود شرکت افزايش مي يابد. هر چند که شرکت بازرگاني دولتي درحال حاضر درصدد کاهش سهميه روغن شرکت مي باشد.
ب) افزايش حجم فروش. در صورتيکه حجم فروش نسبت به بودجه افزايش يابد ، سود شرکت با نرخ بيشتري افزايش خواهد يافت (با توجه به وجود هزينه هاي ثابت
ج). در بودجه تهيه شده ، هزينه انتقال پول به خارج از ايران 10% در نظر گرفته شده است. در حال حاضر شرکت حدود 6 تا 8 درصد هزينه انتقال وجوه را به بانکها پرداخت مي نمايد (در برخي موارد تا 18%) . در صورتيکه اين هزينه تغيير يابد ، سود را متاثر خواهد کرد.
د) ترکيب فروش در فروش بودجه ، همانند ترکيب فروش ارديبهشت و خرداد در نظر گرفته شده است. در صورتيکه ترکيب فروش تغيير کند، سود شرکت نيز تغيير خواهد کرد.
- دلايل پوشش سود به قرار ذيل مي باشد:
الف) افزايش متوسط نرخ فروش (نرخ فروش بودجه 31.861 ريال بوده ولي نرخ محقق شده 34.950 ريال بوده است). اين امر موجب افزايش سود (ناخالص) به ميزان 400 ميليارد ريال شده است. دليل افزايش نرخ واقعي به نرخ بودجه شده ، حذف تخفيفات فروش و تغيير ترکيب فروش محصولات بوده است. لازم به ذکر است که بيش از 60 درصد از فروش سه ماهه اول ، مربوط به فروش روغن لادن طلايي و زغفراني مي باشد که از حاشيه سود بالايي برخوردار مي باشند. (حذف تخفيفات به دليل شرايط مناسب بازار فروش محصولات بوده است). محاسبات در فايل اکسل پيوست ارايه گرديده است.
ب) کاهش هزينه هاي مالي: در بودجه ارسالي قبلي هزينه هاي مالي با توجه به برآورد شرايط شرکت پيش بيني شده بود که برخي از موارد در سه ماهه اول سال محقق نگرديد و موجب کاهش هزينه هاي مالي گرديد. (مثل پرداخت سود سهام صافولا بهشهر يا گشايش اعتبارات اسنادي) مضافا اينکه به دليل کاهش ميزان خريدها در سه ماهه اول ، شرکت نياز به نقدينگي پيدا نکرده و استقراضي از بانکها نداشته است. اگر فرض را بر تحقق يک چهارم هزينه مالي در سه ماهه اول بگذاريم، ميزان صرفه جويي ناشي از هزينه هاي مالي بالغ بر 50 ميليارد ريال بصورت ناخالص خواهد بود.
ج) کاهش قيمت تمام شده روغن خام نسبت به پيش بيني: در بودجه ارسالي به سازمان بورس، نرخ هر کيلو روغن خام 20.500 ريال به ازاي هر کيلو گرم پيش بيني شده بود که تقريبا خريدها به همين قيمت محقق شد ولي با توجه به اينکه شرکت نرخ ميانگين موزون را براي خريدهاي خود لحاظ مي نمايد، نرخ مانده ابتداي دوره به نرخ خريدها جمع شده و ميانگين نرخ مصرف سه ماهه را به 1975 ريال به ازاي هر کيلوگرم کاهش داده است. مضافا اينکه بهاي تمام شده کالاي ساخته شده اول دوره نيز پايين تر از پيش بيني بوده است
د) درآمد اجاره مخازن در سه ماهه اول به دليل افزايش ميزان موجودي روغن خام شرکت بازرگاني دولتي در مخازن بوده که منجر به شناسايي 20 ميليارد ريال درآمد بالاتر از پيش بيني شده است.
ه) با توجه به وضعيت نقدينگي مناسب شرکت ، بخشي از وجوه مازاد در بانکها با نرخ بالا سپرده گذاري شده است که اين امر موجب افزايش درآمدهاي سود بانکي شده است
هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....
سلام جناب شفاف ساز و تمامی دوستان روغنی خودم جناب شفاف سازی حق با شماست داستانی شد این غبشهر من برای اولین بار در غبشهر تک سهم شدم فشار زیادی تحمل کردم همیشه پیامهای عالی شما رو میخونم منتظر تحلیل های مفید شما هستم بازگشایی شترانی غبشهر مبااااااااااااااااااارک فک بازار و شتران با هم میاریم پاین
تو سهمهایی که تا الان داشتم...دو تا سهم را خیلی دوست دارم.یعنی فاندشون حرف نداره.....مدیریت...کارخانه...سوداوری ...استراتژیک بودن محصولات و چندین فاکتور دیگر....شیران و غبشهر......
بشخصه از چند وقت پیش تا حالا حرف از قیمت بازگشایی زدم.ولی حرف از قیمت فروش خودم نزدم.یکجورایی حیف اینهمه پتانسیل این سهمه.گزارش امروزش را خوب خوندم.من نگهش میدارم فعلا.........
;)
والله بنده نمیتونم قیمت بازگشایی را حدس بزنم.....بخواهیم منصف باشم باید پی برای گروه را بهش بدیم یعنی 12....نه 10 ...نه 9...دیگه 8را که باید بدیم.
مگه چی این سهم از همگروهیهاش کمتره؟تعدیل نداره؟طرح توسعه نداره؟افزایش نرخ فروش محصولات را نگرفته و در اینده نداره؟افزایش 200 درصدی سرمایه از انباشته نداره؟:D
اینها نظر من هستش.....البته گزارش را دقیق که بخونی میبینی که امسال 1200 را میسازه حداقل.حالا نظر خودتون چیه؟
آخ چه حالی داد خرید غبشهر زیر 1000....داداش ما طالبیم خواستی بازم بفروشی....اما همین سهمو 2000 تومن میفروشم به خودت
یادش بخیر این پستم تو تاریخ 25/10/91 ......... وقتی وسپه عرضه میکرد تو 1000 و ما جمع میکردیمش....امروز روزیه که وسپه حالا حالا ها باید بسوزه از کارش. دوستان غبشهری نوش جونتون از شیر مادر گواراتر باشه براتون عزیزان.
امروز انشاء الله خاطره شیرین شتران در بازگشایی غبشهر و مارگارین این دوقلوی طلایی زنده می شود و کام سهامداران خود را چرب و شیرین می کند. با p/e کمتر از 10 نمیفروشم التماس نکنید.
قیمت لبنیات رسما 15% افزایش یافت.بزودی روغن هم افزایش قیمت می گیرد. خاطره دلار مرجع 1226 تومانی هم به تاریخ پیوست.
خدا به داد حقوق بگیران و مستمندان برسد.
والله بنده نمیتونم قیمت بازگشایی را حدس بزنم.....بخواهیم منصف باشم باید پی برای گروه را بهش بدیم یعنی 12....نه 10 ...نه 9...دیگه 8را که باید بدیم.
مگه چی این سهم از همگروهیهاش کمتره؟تعدیل نداره؟طرح توسعه نداره؟افزایش نرخ فروش محصولات را نگرفته و در اینده نداره؟افزایش 200 درصدی سرمایه از انباشته نداره؟:D
اینها نظر من هستش.....البته گزارش را دقیق که بخونی میبینی که امسال 1200 را میسازه حداقل.حالا نظر خودتون چیه؟
سلام خدمت شما دوست عزیز و همینطور خدمت همه دوستان . اگه آقا علیرضا اینطوری که شما فرمودید تا 1200جا داشته باشه که سود بسازه کار اشتباهیه فکر کردن به فروش توی این زمان . اگه بقیه دوستانیکه صاحب نظر هستند نیز این سود رو واسه پایان سال تایید میکنند یه ندایی بدهند تا بقیه دوستان سهم رو مفت از دست ندهند . با تشکر از همه شما عزیزان . امیدوارم مزد صبوریتون رو بگیرید انشاالله .
نظر