آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #421
    کشف نشانه هایی از تولید اورانیوم با غلظت ۲۷ درصد در ایران

    ایران وجود فردو در نزدیکی قم را در ماه سپتامبر ۲۰۰۹ به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد
    بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی میگویند که نشانه هایی از غنی سازی اورانیوم با غلظت بیشتر از ۲۰ درصد در تاسیسات فردو در ایران پیدا کردهاند.
    بنا بر این گزارش بازرسان آژانس نشانه هایی از تولید اورانیوم با غلظت ۲۷ درصد پیدا کرده اند. هر چند این رقم خیلی تا اورانیوم غنی شده ۹۰ درصدی که برای ساخت سلاح اتمی استفاده می شود، فاصله دارد.
    ایران در واکنش به این خبر به آژانس بین المللی اتمی گفته است که "ممکن است نقص فنی باعث غنی سازی ۲۷ درصدی شده باشد".
    البته گفته شده یافتن نشانه هایی از اورانیوم با غلظت بالاتر از ۲۰ درصد دلیلی برای حرکت ایران به سوی غنی سازی اورانیوم با غلظت لازم برای ساخت سلاح هسته ای نیست.
    به گفته دیپلماتها، این یافته بخشی از گزارش تازه آژانس بین المللی انرژی اتمی است که امروز (جمعه ۲۵ مه، ۵ خرداد) منتشر شده است.
    در همین حال یک روز پس از مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در بغداد، وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد آمریکا در این مذاکرات، امروز به اسرائیل رفت.
    به گفته وزارت خارجه آمریکا، وندی شرمن، معاون سیاسی هیلاری کلینتون در سفرش به بیت المقدس هم درباره مسائل منطقه صحبت می کند و هم بر تعهد خدشه ناپذیر آمریکا به امنیت اسرائیل تاکید خواهد کرد.
    ایران سال گذشته اعلام کرد که تولید اورانیوم با غلظت بالا را از مجتمع اصلی خود در نطنز به مرکز فردو که در دل کوه ساخته شده، منتقل می کند.
    ایران وجود فردو در نزدیکی قم را در ماه سپتامبر ۲۰۰۹ به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که پس از آن بود که معلوم شد سازمانهای اطلاعاتی غربی به وجود آن پی برده اند.
    آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه دی سال گذشته در اطلاعیهای اعلام کرد که "ایران تولید اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد را در تاسیسات غنیسازی فردو آغاز کرده است."
    کشورهای غربی خواهان توقف غنی سازی اورانیوم هستند و گفته اند در صورتی که ایران بر ادامه غنی سازی اورانیوم پافشاری کند، تحریم های خود را افزایش خواهند داد.
    تولید اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد در فردو با واکنش شدید کشورهای غربی رو به رو شد.
    وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که اقدام ایران در غنیسازی اورانیوم در فردو، روند "نقض مستمر قطعنامههای سازمان ملل متحد" را "بیشتر تشدید" میکند و کشورهای فرانسه، آلمان، روسیه و بریتانیا هم اقدام ایران در غنیسازی اورانیوم در فردو را محکوم کردند.

    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • riskman
      عضو عادی
      • Sep 2011
      • 208

      #422
      در اصل توسط ناظم پست شده است View Post
      احمد خاتمی ما از حق خودمان کوتاه نمی آیم پس در مذاکرات مسکو شرکت نکنید
      من در چند سايت خبري دنبال اين حرف شما گشتم ! اصلا چنين حرفي گفته نشده ! لطفا منبع خبرتان را درج كنيد !
      خبرگزاري موج :
      سيد احمد خاتمي امام جمعه موقت تهران خطاب به کشورهاي 1+5 گفت: ايران به برکت فناوران هستهاي به ويژه دانشمندان شهيد خود به غني سازي 20 درصد رسيده است و به هيچوجه از اين امر عقب نشيني نخواهد کرد.
      وي با اشاره به سخنان غربيها مبني بر اينکه ايران بايد اعتمادسازي کند گفت: بايد خطاب به آنها گفت ايران چه مقدار بايد اعتمادسازي کند؟ با وجود اينکه غربيها بازرسيهاي فراواني انجام دادند اما نتوانستند انحرافي پيدا کنند. حتي رهبر معظم انقلاب هم به صراحت عنوان کردند که ايران به دنبال بمب هستهاي نيست و استفاده از آن را حرام ميداند. ما خطاب به غربيها ميگوييم اکنون نوبت اين است که شما اعتمادسازي کنيد و ثابت کنيد نوکر استکبار نيستيد.
      خاتمي در ادامه اين بخش از سخنان خود بار ديگر خطاب به کشورهاي عضو 1+5 گفت: ملت ايران اهل باج دادن نيست و فتح آفرينان خرمشهر پاي حقشان محکم ايستادهاند.

      نظر

      • mobin
        عضو فعال
        • Jan 2011
        • 590

        #423
        وزارت خارجه روسیه اعلام کرد؛
        رضایت مسکو از نتایج مذاکرات بغداد / گفتگوها مثبت و سازنده بود



        وزارت امور خارجه روسیه امروز جمعه در بیانیه ای ضمن مثبت خواندن مذاکرات بغداد اعلام کرد: مسکو از نتیجه مذاکرات ایران و گروه 1+5 در بغداد رضایت دارد.
        به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، طبق بیانیه وزارت امور خارجه روسیه، ایران آمادگی خود را برای انجام گفتگوهای بیشتر درباره غنی سازی 20 درصد و دیگر موضوعاتی که مورد توجه تهران است، اعلام کرد.
        وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که فضای مذاکرات که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در بغداد برگزار شد، مثبت، سازنده و همه چیز منظم بود و روسیه از طرفین قدردانی می کند.
        در ادامه این بیانیه آمده است : با وجود اختلافات باقیمانده، دو طرف آمادگی خود را برای ایفای نقش بیشتر برای همکاری فعال تر و بیشتر به منظور اتخاذ تصمیمات مناسب و دوجانبه اعلام کردند.
        یادآور می شود "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته به خبرنگاران گفت که دور بعدی مذاکرات 29 و 30 خرداد در مسکو برگزار می شود

        نظر

        • yousef
          عضو فعال
          • May 2011
          • 808

          #424
          دیپلمات ها امروز، جمعه، به آسوشیتدپرس گفتند آژانس بین المللی انرژی اتمی رگه هائی از اروانیوم غنی شده تا درجه خلوص ۲۷ درصد را در واحد غنی سازی فردو پیدا کرده اند.
          دیپلمات ها که خواسته اند معرفی نشوند، زیرا چنین اطلاعاتی را صرفا به خاطر امتیازات ناشی از موقعیت شغلی شان کسب می کنند، می گویند پیدا شدن این شواهد الزاما به معنای آن نیست که ایران غنی سازی اورانیوم را پنهانی به سطوحی بالاتر و نزدیک تر به سطح ضروری برای تولید تسلیحات اتمی افزایش داده باشد. به گفته آنان، یک توجیه محتمل آن است که سانتريفیوژهای مورد استفاده برای غنی سازی اورانیوم، در مراحل اولیه به راه افتادن، به هنگامی که تکنسین ها درجه بندی تولید را در مورد آنها انجام می دادند، غنی سازی را در سطحی بالاتر انجام داده باشند.

          نظر

          • yousef
            عضو فعال
            • May 2011
            • 808

            #425
            گزارش آمانو و واكنش سفیر ایران در آژانس؛
            سلطانیه : گزارش تازه نشان از صلح آمیز بودن فعالیت های ایران دارد

            وین - لحظاتی پس از آنكه مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود بار دیگر تاكید كرد كه فعالیت های هسته ای ایران انحرافی نداشته است؛ علی اصغر سلطانیه سفیر ایران در آژانس نیز گفت كه گزارش جدید مدیركل سندی دیگر از صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران است.
            1391/03/06 - 00:54

            به گزارش ایرنا، گزارش جدید 'یوكیو آمانو' مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران جمعه شب منتشر شد و در اختیار اعضای شورای حكام آژانس قرار گرفت.

            آمانو در گزارش خود تصریح كرد: آژانس نداشتن انحراف در فعالیتهای هسته ای اعلام شده ایران را كه تحت نظارت قرار داد، تایید می كند.

            مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش خود افزود: بدون شك پیشرفتهایی در خصوص راهكار شفاف سازی در مواردی كه در گزارش نوامبر 2011 توسط مدیر كل آژانس آمده بود، صورت گرفته است.

            آمانو در عین حال در گزارش خود از تهران دعوت كرده است كه توافق نهایی درباره راهكار مذكور را همانطور كه با 'سعید جلیلی' دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در بیست و یكم ماه مه 2012 در تهران مورد توافق قرار گرفت، تسریع بخشد.

            ** سلطانیه: گزارش آمانو ، نظارت آژانس بر ایران را می رساند

            علی اصغر سلطانیه سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در واكنش به این گزارش گفت: گزارش جدید آمانو ، سندی دیگر از صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای و موفقیت های كشورمان در زمینه تكنولوژی هسته ای به خصوص غنی سازی و همكاری كامل با آژانس است.

            سلطانیه افزود: گزارش 11 صفحه ای مدیركل آژانس به شورای حكام و ارائه گزارشی كامل از بازرسی های صورت گرفته از 16مركز هسته ای و 10مركز جانبی آن، حكایت از نظارت كامل آژانس بر فعالیتهای صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران دارد.

            وی در ادامه ، با اشاره سفر اخیر آمانو به تهران و دیدار با مقامات ایرانی، این دیدارها را یكی از اثر گذارترین رویه های جمهوری اسلامی در چارچوب شفاف سازی و اعتمادسازی كشورمان در قبال آژانس توصیف كرد.

            سفیر ایران در آژانس اعلام كرد:تاكنون شش هزار و 197كیلو اورانیوم با غنای تا 5 درصد و نیز 145.6(صدو چهل و پنج ممیز شش)كیلو اورانیوم تا غنای 20درصد زیر نظارت كامل آژانس تولید شده كه این نشان از موفقیت كشورمان در غنی سازی اورانیوم دارد.

            نشست آتی شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی چهارم ژوئن (15 خردادماه) در وین آغاز می شود و بررسی گزارش جدید آمانو درباره ایران یكی از موضوع های در دستور كار آن خواهد بود.

            نظر

            • بابک پناهی
              عضو فعال
              • Dec 2010
              • 3208

              #426
              بانک ژاپنی دارایی مسدود شده ایران را آزاد کرد

              به روز شده: 16:40 گرينويچ - جمعه 25 مه 2012 - 05 خرداد 1391



              بانک ژاپنی به حکم دادگاهی در آمریکا دو میلیارد و ششصد میلیون دلار از دارایی های ایران را مسدود کرده بود


              در پی لغو حکم یک دادگاه آمریکایی، بانک ژاپنی توکیو - میتسوبیشی یو اف، دارایی مسدود شده دو میلیارد و ششصد میلیون دلاری ایران را آزاد کرده است.
              مطالب مرتبط


              لینکهای مرتبط


              موضوعات مرتبط





              پیش از این دادگاهی در نیویورک آمریکا حکم داده بود بانک توکیو - میتسوبیشی دو میلیارد و ششصد میلیون دلار از پولهای ایران را توقیف کند تا به خانواده قربانیان انفجار در پایگاههای سربازان آمریکایی در بیروت، پایتخت لبنان، پرداخت شود.
              اکنون دادگاهی در واشنگتن حکم دادگاه قبلی را لغو کرده است و به این ترتیب دارایی های مسدود شده ایران از سوی بانک ژاپنی توکیو -میتسوبیشی آزاد شده است.
              روز پنجشنبه، ۲۸ اردیبهشت (۱۷ مه)، بانک توکیو میتسوبیشی گفته بود که قاضی دادگاهی در نیویورک در ارتباط با پرونده بمب گذاری در مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت در سال ۱۹۸۳، حکم کرده است که دارایی های ایران نزد این بانک مسدود و مراودات بانک با دولت ایران متوقف شود.
              تصمیم بانک ژاپنی به ماجرای انفجار شدید در مقر تفنگداران دریایی آمریکا در جریان جنگ داخلی لبنان ارتباط داشت که در جریان آن، ۲۴۱ نظامی آمریکایی و بیش از پنجاه نظامی فرانسوی کشته و شمار دیگری زخمی شدند.
              حکم دادگاه اوایل ماه جاری و به نفع دو تن از مصدومان بمب گذاری سال ۱۹۸۳ صادر شده بود اما سخنگوی بانک توکیو - میتسوبیشی گفته بود که اموال مسدود شده معادل مبلغی است که یک دادگاه دیگر آمریکایی در سال ۲۰۰۷ برای پرداخت خسارت به خانواده های قربانیان این بمبگذاری لازم تشخیص داده بود.
              سخنگوی بانک توکیو - میتسوبیشی یک هفته پیش گفته بود که حکم قاضی دادگاه نیویورک نه تنها شامل عملیات این بانک در آمریکا می شود، بلکه فعالیت آن در ژاپن را هم در بر می گیرد که، به گفته او، از نظر قوانین ژاپن "محل ایراد است."
              وی گفته بود که به همین دلیل، بانک در نظر دارد نسبت به این حکم استیناف خواهی کند.
              بخش عمده امور بانکی مربوط به پرداخت های نفتی ژاپن به ایران از طریق بانک توکیو - میتسوبیشی صورت می گیرد و یاسوهیرو ساتو، مدیر موسسه مالی میزوهو و رئیس انجمن بانکداران ژاپنی گفته بود که قطع اینگونه مراودات "امنیت انرژی ژاپن را به مخاطره می اندازد."
              انفجار بیروت

              "هفته گذشته بانک توکیو میتسوبیشی گفته بود که قاضی دادگاهی در نیویورک در ارتباط با پرونده بمب گذاری در مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت در سال ۱۹۸۳، حکم کرده است که دارایی های ایران نزد این بانک مسدود و مراودات بانک با دولت ایران متوقف شود."



              واحدهای تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت به عنوان بخشی از نیروهای چند ملیتی به جنگ داخلی لبنان به آن کشور اعزام شده بودند تا به منظور خاتمه دادن به این جنگ، در کنار واحدهایی از ارتش فرانسه، بریتانیا و ایتالیا، بر خروج افراد مسلح سازمان آزادیبخش فلسطین از بیروت نظارت کنند.
              جنگ داخلی لبنان در سال ۱۹۷۵ و با ورود نیروهای اسرائیلی به خاک آن کشور آغاز شد که هدف خود را خارج کردن افراد مسلح سازمان آزادیبخش فلسطین از لبنان اعلام کرده بودند.
              واکنش متفاوت گروه های مختلف سیاسی و قومی لبنان به اقدام اسرائیل به درگیری نظامی و جنگ داخلی منجر شد که تا سال ۱۹۹۰ ادامه یافت و براساس برخی تخمین ها، بیش از دویست هزار کشته برجای گذاشت و ویرانی های گسترده ای به بار آورد.
              مقامات آمریکایی حزب الله وابسته به جمهوری اسلامی را مسئول انفجارهای انتحاری بیروت دانسته اند.
              روز ۲۳ اکتبر سال ۱۹۸۳، رانندگان دو کامیون حامل مواد منفجره در یک عملیات انتحاری، پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا و سربازان فرانسوی در بیروت را هدف حمله قرار دادند و باعث وقوع انفجاری عظیم در این محل شدند.
              کمتر از یک سال بعد، دولت وقت آمریکا تحت فشار افکار عمومی و خواست کنگره آن کشور، نیروهای خود را از لبنان خارج کرد.
              در آن زمان، تعدادی از گروه های مسلح فعال در لبنان مسئولیت این عملیات را برعهده گرفتند اما سرانجام، مقامات آمریکایی با استناد به تحقیقات خود، جنبش حزب الله لبنان را عامل برنامه ریزی و اجرای این عملیات معرفی کردند.
              به گفته مقامات آمریکایی، این عملیات با حمایت مالی و فنی ایران صورت گرفت.
              در سال ۲۰۰۷، دادگاهی در آمریکا پس از رسیدگی به شکایت جمعی از بازماندگان نظامیان کشته شده در این عملیات، دستور داد دولت ایران بیش از دو و نیم میلیارد دلار غرامت به آنان بپرازد و طی سال های اخیر، این خانواده ها فعالانه در صدد مسدود کردن اموال دولت ایران و دریافت غرامت بوده اند.
              در حال حاضر تحریم های بانکی و نفتی شماری از کشورهای غربی علیه برنامه های اتمی ایران، این کشور را با دشواری هایی در فروش نفت و مهمتر از آن، دریافت عواید حاصله از آن مواجه کرده است.

              نظر

              • 7sin
                کاربر فعال
                • Nov 2010
                • 214

                #427
                دور دوم مذاکرات هستهای میان ایران و 1 + 5 روز گذشته در بغداد به پایان رسید و گمانه زنی در باره طرح های پیشنهادی دو طرف ادامه دارد، منابع غربی از ارائه طرحی «گام به گام» در این رابطه با ایران سخن میگویند. به نقل از سایت تابناک، شب گذشته، وزارت خارجه آمریکا، تأیید کرد که کشورهای عضو 1 + 5 دیروز، پیشنهادی حاوی جزییات به ایران ارائه دادهاند؛ این پیشنهاد مشخص کننده گام هایی است که ایران میتواند بردارد تا نسبت به صلح آمیز بودن برنامه هستهای خود اعتماد ایجاد کند.

                از سوی دیگر، یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی گفته که در مذاکرات دیروز با وجود اختلاف نظرهای بسیار، زمینه های مشترکی نیز بوده است. در همین پیوند بهای نفت خام در بازارهای جهانی پس از اعلام خوشبینی واشنگتن به ادامه جلسه ی گروه 1 + 5 با نمایندگان ایران در بغداد و نتیجه دار بودن آن، با افزایش رو به رو شد.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #428
                  متن کامل گزارش جدید آژانس اتمی درباره برنامه هستهای ایران

                  خبرگزاری فارس: مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه جدیدترین گزارش خود درباره برنامه هستهای ایران را منتشر کرد.
                  خبرگزاری فارس: متن کامل گزارش جدید آژانس اتمی درباره برنامه هستهای ایران

                  به گزارش فارس، "یوکیو آمانو" مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه جدیدترین گزارش خود درباره برنامه هستهای ایران را منتشر کرد که متن کامل آن به شرح زیر است.

                  اجرای توافق پادمانهای انپیتی و مفاد مرتبط با قطعنامههای شورای امنیت در جمهوری اسلامی ایران

                  گزارش مدیر کل

                  A. مقدمه

                  1. این گزارش مدیر کل به شورای حکام و همزمان به شورای امنیت درباره اجرای توافق پادمانهای انپیتی و مفاد مرتبط با قطعنامههای شورای امنیت در جمهوری اسلامی ایران است.

                  2.شورای امنیت تایید کرده است که گامهایی که توسط شورای حکام در این قطعنامهها مورد درخواست واقع شده برای ایران الزام آور است. مفاد مرتبط قطعنامههای شورای امنیت که به آن اشاره شد بر اساس فصل چهارم منشور سازمان ملل تصویب شده و بر طبق بندهای آن قطعنامهها اجباری است.

                  3.بر پایه "توافقنامه روابط" آن با سازمان ملل، آژانس ملزم به همکاری با شورای امنیت برای اجرای مسئولیت شورای امنیت به منظور حفظ یا احیای صلح و امنیت بینالمللی است. تمام اعضای سازمان ملل موافق پذیرش و انجام تصمیمات شورای امنیت هستند و در این خصوص موافق اتخاد اقداماتی هستند که منطبق با تعهدات آنها بر اساس منشور سازمان ملل است.

                  4. این گزارش به تحولاتی که از گزارش قبلی (24 فوریه 2012) روی داده میپردازد و همچنین موضوعات قدیمیتر. این گزارش بر مواردی که ایران به طور کامل به تعهدات الزام آور خود عمل نکرده مانند اجرای کامل این تعهدات که برای اعتمادسازی بینالمللی در خصوص ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هستهای ایران مورد نیاز است، تمرکز میکند.

                  B. شفافسازی درباره موضوعات حل نشده

                  همانطور که قبلا گزارش شد، در تاریخ 18 نوامبر 2011 شورای حکام قطعنامه GOV/2011/69 را تصویب کرد که در میان مواردی که وجود داشت تاکید داشت برای ایران و آژانس ضروری است تا گفتوگوهای خود را با هدف حل فوری تمام موضوعات اصلی باقیمانده شدت ببخشند تا شفاف سازی در خصوص آن موضوعات از جمله دسترسی به تمام اطلاعات، اسناد، سایتها مواد و پرسنل مرتبط در ایران فراهم شود.

                  شورای حکام همچنین از ایران خواسته است تا به طور جدی و بدون پیش شرط وارد گفتوگوها با هدف احیای اعتماد بینالمللی در خصوص ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هستهای ایران شود. در این خصوص، تیم آژانس به منظور برگزاری دو دور گفتگو در ماههای ژانویه و فوریه 2012 از ایران بازدید کرد. در طی این گفتوگوها، ایران و آژانس نتوانستند بر سر یک رویکرد سازمانیافته به منظور شفاف سازی در زمینه تمام موضوعات باقیمانده مرتبط با برنامه هستهای ایران به توافق برسند؛ ایران اظهارنامهای ابتدایی ارائه داد که در آن نگرانیهای آژانس را رد می کرد؛ آژانس سوالاتی ابتدایی درباره پارچین و کارشناس خارجی برای ایران مطرح کرد که تا کنون آژانس هنوز پاسخی در این باره دریافت نکرده و ایران اظهار کرده است که قادر به دادن دسترسی به سایت پارچین نیست.

                  6. مدیر کل، شورای حکام را در نشست مارس 2012 آن از این امر آگاه ساخت که آژانس به پرداختن به موضوع هستهای ایران از طریق گفتوگو و در مسیری سازنده ادامه میدهد. بلافاصله پس از آن نشست، تبادلات بیشتر میان آژانس و ایران برای بررسی چگونگی ادامه گفتوگوها روی داد.

                  7. ایران و آژانس دور سومی از گفتوگوها را در وین در تاریخ 14 و 15 می 2012 برگزار کردند که در طی آن مباحث بر سر یک رویکرد سازمان یافته به منظور شفاف سازی تمام موضوعات باقیمانده ادامه یافت. پیشرفت در این گفتوگوها به صورت یک سند پیش نویش منعکس شد که بر موضوعات گفته شده در ضمیمه گزارش نوامبر 2011 مدیرکل آمده است. موضوعات مرتبط با صحت و تکمیل بودن اظهارات ایران به غیر از مواردی که در ضمیمه گزارش نوامبر 2011 آمده، به طور جداگانه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ایران در پاسخ به درخواست آژانس برای دسترسی به سایت پارچین (پاراگراف شماره 24 را ببینید) اعلام کرد که چنین دسترسی تا پیش از حصول توافقی که درباره یک رویکرد سازمان یافته به آن دست یافته شده، غیرممکن است.

                  8. مدیر کل در نامهای به تاریخ 17 می 2012 به آقای سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرد که در پرتو پیشرفتی که بر سر توافق در خصوص یک رویکرد سازمان یافته صورت گرفته، شرایط برای او هم اکنون به منظور پذیرش دعوت ایران برای سفر به این کشور صحیح است. مدیر کل اعلام کرد که هدف از این سفر بحث درباره موضوعات علاقه مندی مشترک و به ویژه نهایی کردن این توافق بر اساس ملاحظات درباره یک رویکر سازمان یافته است. در جواب نامهای به تاریخ 18 می 2012 علی اصغر سلطانیه سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مدیر کل را از پاسخ مثبت ایران در خصوص این سفر آگاه کرد.

                  9. در تاریخ 21 مه 2012، مدیر کل جلساتی رادر تهران با آقای جلیلی، فریدون عباسی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران برگزار کرد. در طی این گفتوگوها، شماری از موضوعات مورد علاقه دوطرف مورد بحث قرار گرفت به ویژه موضوعات شفاف سازی مرتبط با ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران. در طی دیدار با آقای جلیلی، در خصوص توافق بر سر یک رویکرد سازمان یافته تصمیم گیری شد. با اینکه برخی از اختلافات میان ایران و آژانس هنوز در زمینه سند منتج از گفتوگوهای 14 و 15 مه 2012 باقی مانده بود، آقای جلیلی تصریح کرد که این اختلافات مانعی برای رسیدن به توافق نیست.

                  C. تاسیسات اعلام شده بر اساس توافق پادمانی ایران

                  10. ایران بر اساس توافق پادمانی خود به آژانس درباره 16 تاسیسات هستهای و 9 محل خارج از تاسیسات که مواد هستهای به طور عادی استفاده میشوند (LOFs) اطلاع رسانی کرده است. با وجود اینکه چنین فعالیتهایی توسط ایران در برخی تاسیسات انجام میشوند که مغایر با قطعنامههای شورای حکام و شورای امنیت هستند، که در زیر میآیند، آژانس به اجرای پادمانها در این تاسیسات و LOFs ادامه میدهد.

                  D. فعالیتهای مرتبط با غنی سازی

                  11. بر خلاف قطعنامههای مرتبط با شورای حکام و شورای امنیت، ایران تا کنون فعالیتهای مرتبط با غنی سازی خود در تاسیسات اعلام شدهای که در زیر به آن اشاره میشود و همگی تحت پادمانهای آژانس هستند، به حالت تعیلیق در نیاورده است. بر اساس جدیدترین آماری که در اختیار آژانس قرار گرفته، ایران 6197 کیلوگرم هگزا فلوراید اورانیوم را به اورانیوم 235 پنج درصد غنی کرده است و 146.5 کیلوگرم هگزافلوراید اورانیوم را به اورانیوم 235 بیست درصد از زمانی که به تولید چنین موادی دست زده، تبدیل کرده است.

                  D.1. نطنز: تاسیسات غنی سازی سوخت و تاسیسات غنی سازی سوخت آزمایشی

                  12. تاسیسات غنی سازی سوخت (FEP): این تاسیسات یک مجتمع غنی سازی سانتریفیوژی برای تولید اورانیوم با غنای پایین است یعنی تا غنای پنج درصد اورانیوم 235 است که برای اولین بار در سال 2007 عملیاتی شد. این تاسیسات شامل دو سالن آبشاری است: سالن تولید A و سالن تولید B. بر اساس اطلاعات طراحی تسلیمی از جانب ایران، هشت واحد برای سالن تولید A طراحی شده است که شامل 18 آبشار در هر واحد است. هیچ اطلاعات طراحی مفصلی تاکنون در خصوص سالن تولید B ارائه نشده است.

                  13. تا تاریخ 19 می 2012، 54 آبشار در 3 واحد از 8 واحد سالن تولید A نصب شده، که بنا بر اعلام ایران، 52 مورد آن با UF6 تغذیه شده است. در حالی که آبشارها در ابتدا از 164 سانتریفیوژ تشکیل شده بود، ایران بعدا 30 آبشار را بهینهسازی کرده و تعداد سانتریفیوژهای آن را به 174 عدد رسانده است. تا تاریخ 19 می 2012، یک آبشار دیگر نیز شامل 174 سانتریفیوژ در واحد چهارم سالن تولید A نصب شده است، اگرچه که UF6 به این آبشار تزیرق نشده است. از 17 آبشار دیگر واحد 4، 16 آبشار که هر یک 174 محفظه خالی سانتریفیوژ نوع IR-1 داشت، در محل قرار گرفته بود، و آبشار دیگر نیز خالی بود. تمام سانتریفیوژهای نصب شده در سالن تولید A از نوع IR-1 هستند. تا تاریخ 19 می 2012، هیچ سانتریفیوژی در چهار واحد باقی مانده دیگر نصب نشده است، اگرچه که اقدامات نصب اولیه در یکی از واحدها کامل شده است، که شامل قرار دادن محفظههای خالی سانتریفیوژ IR-1 در هر 18 آبشار است، و این روند پیشرفت در سه واحد دیگر نیز ادامه داشته است. تا تاریخ 19 می 2012، هیچ عملیات نصبی در سالن تولید B انجام نشده است.

                  14. همانطور که پیش از این گزارش شده، آژانس مشخص کرد که، تا تاریخ 16 اکتبر 2011، و از زمان آغاز به کار در فوریه 2007، 55683 کیلوگرم UF6 طبیعی به آبشارها تزریق شده است، و مجموعا 4871 کیلوگرم UF6 نیز تا میزان U-235 غنای 5%، غنیسازی شده است. ایران تخمین زده است که، بین 17 اکتبر 2011 و 11 می 2012، 1326 کیلوگرم UF6 را تا دستیابی به U-235 با غنای 5% غنیسازی کرده است، و از آنجا که عملیات تولید از فوریه 2007 آغاز شده، میتوان نتیجه گرفت که مجموعا 6197 کیلوگرم UF6 تا میزان U-235 غنای 5% غنیسازی شده است. مواد اتمی در تاسیسات غنی سازی سوخت(شامل تزریق، تولید و دورریز)، همچنین تمام آبشارهای نصب شده و ایستگاههای تزریق و تخلیه تحت محدودیت و نظارت آژانس قرار دارد.

                  15. بر اساس نتایج آنالیز نمونههای محیطی گرفته شده از تاسیسات غنی سازی سوخت از فوریه 2007 و دیگر فعالیتهای بازرسی، آژانس به این نتیجه رسیده است که کارکرد تاسیسات مطابق با گزارش ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی (DIQ)، بوده است.

                  16. تاسیسات غنیسازی سوخت آزمایشی (PFEP): تاسیسات غنیسازی سوخت آزمایشی یک مرکز تحقیقات و توسعه و یک مرکز تولید اورانیوم با درصد غنای پایین آزمایشی است که اولین بار در اکتبر 2003 شروع به کار کرده است. این مرکز یک سالن آبشار دارد که میتواند 6 آبشار را در خود جای دهد، و به یک بخش طراحی شده برای تولید اورانیوم با درصد غنای پایین تا سقف 20% (آبشار 1 و 6) و بخشی برای تحقیق و توسعه (آبشارهای 2، 3، 4، و 5)، تقسیم شده است.

                  17. بخش تولید: ایران اولین بار در فوریه 2010 تزریق UF6 با غنای پایین به آبشار 1 را آغاز کرده، که هدف از آن تولید UF6 غنی شده تا U-235 غنای 20 درصد و در جهت تولید سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران اعلام شده است. ایران بعدا اعلام کرده است که این کار همچنین با هدف تولید سوخت برای رآکتورهای تحقیقاتی انجام گرفته که ایران قصد خود برای ساخت آن ها را گزارش کرده است. از 13 جولای 2010، ایران UF6 با غنای پایین را به دو آبشار متصل به هم (آبشارهای 1 و 6) تزریق کرده، که هریک از آنها از 164 سانتریفیوژ IR-1 تشکیل شده است.

                  18. همانطور که پیش از این گزارش شده، آژانس مشخص کرد که، تا تاریخ 13 سپتامبر 2011، و از زمان آغاز به کار 720.8 کیلوگرم UF6 با غنای پایین تولیدی در تاسیسات غنی سازی سوخت به آبشارهای بخش تولید تزریق شده، و اینکه مجموعا 73.7 کیلوگرم UF6 غنی شده تا رسیدن به U-235 با غنای 20% تولید شده است. ایران برآورد کرده است که، بین 14 سپتامبر 2011 و 18 می 2012، مجموعا 269.5 کیلوگرم UF6 غنی شده در تاسیسات غنی سازی سوخت به آبشارهای مرتبط به هم در تاسیسات غنی سازی سوخت آزمایشی تزریق شده و اینکه حدودا 36.4 کیلوگرم UF6 تا غنای U-235 20% تولید شده است. از این میتوان نتیجه گرفت که از تاریخ آغاز به کار در فوریه 2010، مجموعا 110.1 کیلوگرم UF6 غنیسازی شده تا U-235 20% در تاسیسات غنی سازی سوخت آزمایشی تولید شده است.

                  19. در طول دوره 9 تا 14 آوریل 2012، اپراتور تاسیسات غنی سازی سوخت آزمایشی حدود 1.6 کیلوگرم از UF6 غنیسازی شده تا U-235 20% را با حدود 7.5 کیلوگرم UF6 طبیعی ترکیب کرده است. خروجی این ترکیب کاهشی در چهار سیلندر قرار گرفت که هریک محتوی حدود 2.1 کیلوگرم UF6 با غنای به ترتیب 1.5%، 2.4%، 4.6% و 4.7% U-235 بودند. در همین مدت، آژانس نمونههایی از UF6 موجود در هریک از چهار سیلندر را برداشته و سپس آنها را مهر و موم کرده است.

                  20. بخش تحقیق و توسعه: در بخش طراحی شده برای آبشارهای 2 و 3، ایران متناوبا UF6 طبیعی را به دستگاههای تکی، آبشارهای 10 تایی و آبشارهای 20 تایی از سانتریفیوژهای IR-1، IR-2m، و IR-4 تزیرق کرده است. همانگونه که پیش از این گزارش شده، ایران قصد خود برای نصب سه نوع جدید از سانتریفیوژها (IR-5، IR-6، و IR-6s) به صورت تکی، را به اطلاع آژانس رسانده است. تا تاریخ 18 می 2012، هیچ نمونهای از این سانتریفیوژها نصب نشده است. تا تاریخ 6 می 2012، ایران 129 سانتریفیوژ IR-4 را در آبشار 4 نصب کرده است. تا تاریخ 1 مارس 2012، ایران متناوبا به 104 سانتریفیوژ آبشار 4، UF6 طبیعی تزریق کرده است. از نوامبر 2011، ایران متناوبا به 164 سانتریفیوژ IR-2m در آبشار 5، UF6 طبیعی تزریق کرده است، اگرچه که برای یک بازه کوتاه، به جای UF6 طبیعی، UF6 تضعیف شده، تزریق شده است.

                  21. بین 12 فوریه 2012 و 18 می 2012، مجموعا حدود178.8 کیلوگرم UF6 طبیعی و 11.4 کیلوگرم UF6 تضعیف شده به سانتریفیوژهای بخش تحقیق و توسعه تزریق شده است، اما هیچ اورانیوم با درصد غنای پایین به عنوان محصول به دست نیامده و باقی ماندهها در پایان پروسه مجددا با هم ترکیب شدهاند.

                  22. بر اساس نتایج به دست آمده از آنالیز نمونههای محیطی گرفته شده در تاسیسات غنی سازی سوخت آزمایشی و دیگر فعالیت های بازرسی، آژانس به این نتیجه رسید که عملکرد این تاسیسات مطابق گزارش ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی بوده است.

                  D.2. مجتمع غنی سازی سوخت فردو

                  23. مجتمع غنی سازی سوخت فردو بر اساس گزارش ارائه شده در پرسشنامه اطلاعات طراحی به تاریخ 18 ژوئن 2012، یک مجتمع سانتریفیوژ غنی سازی است برای تولید UF6 غنی سازی شده تا U-235 غنای 20% و تولید UF6 غنی سازی شده تا U-235 غنای 5% است. تاسیسات برای میزبانی 16 آبشار که به صورت برابر به دو واحد تقسیم شده (واحد 1 و واحد 2) با حدود 3000 سانتریفیوژ، ساخته شده است. مجتمع اولین بار در سال 2011 عملیاتی شد.

                  24- همانطور که پیشتر گزارش شده است، ایران در تاریخ 25 ژانویه سال 2012 میلادی تزریق هگزافلورید اورانیوم (UF6) با غنای 3.5 درصد به دومین مجموعه از دو آبشار متصل شده در واحد 2 را آغاز کرد؛ از تاریخ 9 ماه مه سال 2012 میلادی، ایران تمام 174 سانتریفیوژ "IR-1" در هر یک از آبشارهای پنجم و ششم در واحد 2 و 20 سانتریفیوژ "IR-1" در آبشار هفتم واحد 2 را نصب کرده بود؛ از تاریخ 9 ماه مه سال 2012 میلادی نمونه هایی از سانتریفیوژهای خالی " "IR-1" در بقیه واحد 2 و تمام واحد 1 در محل قرار گرفتند و تمام لوله کشی ها نصب شده بودند.

                  25- آژانس در نامه ای به مورخ 7 مارس سال 2012 میلادی از ایران درخواست کرد تا تعداد و مکان مربوط به آبشارهای موجود در تاسیسات غنی سازی سوخت فردو " FFEP" را که به تولید اورانیوم با غنای پائین 20 درصد از نوع اورانیوم 235 اختصاص دارند را ارائه کند؛ ایران در نامه ای به مورخ 2 آوریل سال 2012 میلادی پاسخ داد که به محض نصب آبشارهای اضافی به چهار آبشاری که نصب آنها اخیرا تکمیل شده بود، به آژانس از پیش درباره پیشرفت های بیشتر اطلاع رسانی خواهد شد؛ آژانس در نامه ای به مورخ 21 ماه مه سال 2012 میلادی از ایران درخواست کرد تا اطلاعات مربوط به هدف استفاده از آبشارهای پنجم و ششم که در حال حاضر در تاسیسات غنی سازی سوخت فردو نصب شده اند را ارائه کند؛ ایران در نامه ای به مورخ 23 ماه مه سال 2012 میلادی پاسخ داد که نصب سانتریفیوژها در سایر آبشارهای واحد 2 (آبشارهای 5 -8) هنوز در حال تکمیل است و اینکه ممکن است چندین ماه زمان ببرد تا تاسیسات مرتبط برای راه اندازی آماده شوند؛ ایران علاوه بر این اعلام کرد که به آژانس درباره تولید سطح این آبشارها پیش از آغاز عملیات آنها اطلاع رسانی خواهد شد.

                  26- آژانس تائید کرده است که تاسیسات غنی سازی سوخت فردو بر اساس آخرین پرسشنامه اطلاعات طراحی ارائه شده از سوی ایران در حال طرح ریزی است؛ همانطور که پیشتر گزارش شده است، ایران برخی اطلاعات مرتبط با زمان بندی اولیه و شرایط مرتبط با تصمیم خود برای ساخت تاسیسات غنی سازی سوخت فردو در تاسیسات دفاعی موجود را در سال 2011 میلادی ارائه کرد؛ با این حال ارائه اطلاعات اضافی مربوط به این تاسیسات به ویژه به لحاظ تفاوت های موجود میان هدف اصلی بیان شده (برای استفاده از ) این تاسیسات و هدفی که این تاسیسات در شرایط فعلی مورد استفاده قرار گرفته اند از سوی ایران مورد نیاز است.

                  27- ایران اعلام کرده است که بین فاصله زمانی 14 دسامبر سال 2011 میلادی و زمانیکه تزریق اولین مجموعه از دو آبشار متصل آغاز شد و 13 ماه مه سال 2012 میلادی، در مجموع 259 کیلوگرم هگزافلوراید اورانیوم به اورانیوم 235 تا پنج درصد تبدیل شد و به دو مجموعه آبشار متصل در تاسیسات غنی سازی سوخت فردو تزریق شده است و اینکه تقریبا 35.5 کیلوگرم هگزافلوراید اورانیوم با غنای 20 درصد از نوع اورانیوم 235 نیز تولید شده است که از این میزان 25.1 کیلوگرم از روند خارج شده و توسط آژانس تائید شده است.

                  28- نتیجه تحلیل های مربوط به نمونه های محیطی گرفته شده در تاسیسات غنی سازی سوخت فردو در تاریخ 15 فوریه سال 2012 میلادی، وجود ذراتی را سطح غنای 27 درصد از نوع اورانیوم 235 نشان داد که این میزان بالاتر از سطحی است که در پرسشنامه اطلاعات طراحی بیان شده است؛ آژانس در نامه ای به مورخ 4 ماه مه سال 2012 میلادی از ایران درخواست کرد تا توضیح بیشتری درباره وجود این ذرات ارائه کند؛ ایران در پاسخ مورخ 9 ماه مه سال 2012 میلادی اعلام کرد که تولید چنین ذراتی که "بالاتر از مقدار هدف" است ممکن است به دلایل فنی خارج از کنترل اپراتور اتفاق افتاده باشد؛ آژانس در حال ارزیابی توضیح ایران است و خواستار دریافت جزئیات بیشتری شده است؛ آژانس در 5 ماه مه سال 2012 میلادی نمونه های محیطی بیشتری را از همان محل (تاسیسات غنی سازی سوخت فردو) تهیه کرد؛ محلی که ذرات مورد بحث پیدا شده بودند؛ این نمونه ها در حال حاضر در حال تجزیه آزمایشی هستند.

                  D.3. سایر فعالیتهای مرتبط با غنیسازی

                  29- آژانس همچنان منتظر پاسخ اساسی از سوی ایران به درخواست های آژانس در رابطه با اطلاعات بیشتر مرتبط با اطلاعیه هایی است که ایران در ارتباط با ساخت 10 تاسیاست جدید مربوط به غنی سازی اورانیوم ارائه کرده است؛ بر اساس اعلام ایران در مورد مکان (ساخت) 5 مورد از این 10 تاسیسات جدید غنی سازی تصمیم گیری شده است؛ ایران اطلاعات مورد درخواست آژانس در ارتباط با اعلام 7 فوریه سال 2010 میلادی خود مبنی بر اینکه دارای فناوری غنی سازی لیزری است را در نامه مورخ 18 آگوست سال 2012 میلادی تامین نکرده است؛ در نتیجه عدم همکاری ایران در رابطه با این مسائل، آژانس نمی تواند به طور کامل این موضوعات را بررسی کند و گزارش دهد.

                  E- فعالیت های بازفرآوری

                  30- بدنبال قطعنامه های مرتبط با شورای حکام و شورای امنیت، ایران ملزم است تا فعالیت های بازفرآوری و از جمله فعالیت های تحقیق و توسعه خود را به حالت تعلیق در بیاورد؛ ایران در نامه ای به مورخ 15 فوریه سال 2008 میلادی به آژانس اعلام کرد که "فعالیت های بازفرآوری ندارد"؛ آژانس در این زمینه به نظارت بر استفاده از سلول های داغ در "رآکتور تحقیقاتی تهران" و تولید "مولیبدنوم"، "ید"، "رادیو اکتیو زنون" (MIX) در تاسیسات ادامه داده است؛ آژانس در تاریخ 28 آوریل سال 2012 میلادی یک بازرسی و راستی آزمایی اطلاعات طراحی را در "رآکتور تحقیقاتی تهران" و یک راستی آزمایی اطلاعات طراحی را نیز در تاریخ 7 ماه مه سال 2012 میلادی در تاسیسات " MIX" انجام داد؛ این راستی آزمایی صرفا راجع به "رآکتور تحقیقاتی تهران" و تاسیسات " MIX" و سایر تاسیساتی صورت گرفت که آژانس به آنها دسترسی دارد و می تواند تائید کند که هیچ فعالیت مرتبط با بازفرآوری در حال اجرایی در ایران وجود ندارد.

                  F- پروژه های مرتبط با آب سنگین

                  31- ایران برخلاف قطعنامه های مرتبط با شورای حکام و شورای امنیت، کار روی پروژه های مرتبط با آب سنگین از جمله ساخت رآکتور تحقیقاتی تعدیل شده آب سنگین در اراک، رآکتور تحقیقات هسته ای ایران (رآکتور (IR-40) که تحت پادمان های آژانس است را به حالت تعلیق در نیاورده است.

                  32- آژانس در تاریخ 16 ماه مه سال 2012 میلادی یک راستی آزمایی اطلاعات طراحی را در رآکتور " IR-40" اراک انجام داد و مشاهده کرد که اگرچه ساخت این تاسیسات همچنان در جریان بود اما از زمان راستی آزمایی پیشین اطلاعات طراحی هیچ بخش عمده ای در این رآکتور نصب نشده بود؛ علاوه براین، این اپراتور در تاریخ 16 ماه مه سال 2012 میلادی به آژانس اطلاع داد که بر اساس برنامه ریزی ها، عملیات رآکتور IR-40 در سه ماه سوم سال 2013 میلادی آغاز خواهد شد.

                  33- آژانس از زمان بازدید خود از تاسیسات تولید آب سنگین " HWPP" در تاریخ 17 آگوست سال 2011 میلادی تاکنون سه نامه به ایران فرستاده و درخواست دسترسی بیشتر به تاسیسات تولید آب سنگین کرده است؛ آژانس هنوز پاسخی به آن نامه ها دریافت نکرده است؛ ایران علاوه بر این، درخواست آژانس در جریان راستی آزمایی های اطلاعات طراحی فوق الذکر برای دسترسی به تاسیسات تولید آب سنگین را رد کرده است؛ در نتیجه آژانس بار دیگر روی تصاویر ماهواره ای برای نظارت بر وضعیت تاسیسات تولید آب سنگین تکیه می کند؛ بر اساس تصاویر ماهواره ای اخیر به نظر می رسد که تاسیسات تولید آب سنگین در حال کار است؛ تا به امروز، ایران به آژانس اجازه نمونه گیری از آب سنگین ذخیره شده در تاسیسات تبدیل اورانیوم " UCF" را نداده است.

                  G. تبدیل و تولید سوخت



                  34- با اینکه ایران متعهد است تمامی فعالیتهای مرتبط با غنی سازی و پروژه های آبهای سنگین خود را به حالت تعلیق درآورد، اما در UCF، تأسیسات تولید سوخت و تأسیسات ساخت صفحه سوخت در اصفهان فعالیتهایی از این دست را نجام می دهد؛ که این امر چنانکه در زیر آمده است، نقض تعهدات این کشور محسوب می شود ـ اگرچه این تأسیسات همگی تحت نظارت پادمان های آژانس قرار دارند.



                  35- تأسیسات تبدیل اورانیوم: بین 5 و 9 مارس، آژانس اقدام به راستی آزمایی اقلام فیزیکی در UCF نمود که نتایج آن در حال ارزیابی توسط آژانس می باشد. ایران در حال حاضر فعالیتهای تحقیق و توسعه خود در UCF، شامل تبدیل UF6 غنی شده تا 34/3 درصد U-235 به Uo2.37 را متوقف نموده است. آژانس تأیید کرده است که ایران در خلال این فعالیت ها 24 کیلوگرم اورانیوم در قالب UO2 تولید نمود و 6/13 کیلوگرم از اورانیوم UO2 بعدا به FMP منتقل شد که در آنجا از این اورانیوم برای تولید دو مجموعه سوختی، هر کدام متشکل از 12 میله سوختی برای TRR، استفاده شد. تا تاریخ 13 می 2012 ایران حدود 1500 کیلوگرم اورانیوم طبیعی در قالب UO2 تولید کرده بود. آژانس تأیید کرده است که ایران 7/758 کیلوگرم اورانیوم در قالب UO2 را به FMP منتقل کرده است.



                  36- در 22 آوریل 2012، ایران 25 محفظه استوانه ای حاوی 6560 کیلوگرم کنسانتره سنگ اورانیوم تولید داخل و 25 محفظه استوانه ای حاوی تقریبا 9180 کیلوگرم UOC ـ که از مخزن UOC وارد شده به ایران استخراج شده بود ـ را وارد منطقه فراوری UCF کرد. ایران خاطرنشان کرد که UOC این 50 محفظه با یکدیگر مخلوط شده و برای تولید UO2 طبیعی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.



                  37- تأسیسات تولید سوخت: آژانس در تاریخ 12 می 2012، اقدام به انجام «راستی آزمایی اطلاعات طراحی» و بازرسی در FMP کرد و تأیید نمود که ساخت مجموعه های ساخته شده از 12 میله سوختی ـ که شامل UO2 غنی شده تا U-235 34/3 % بود ـ متوقف شده بود و ساخت ساچمه های مربوط به رآکتور IR-40 که از UO2 طبیعی استفاده می کرد، همچنان ادامه داشت. آژانس تأیید کرد که ساخت مجموعه های سوخت غیرهسته ای برای IR-40 ادامه داشت.



                  38- تأسیسات ساخت صفحه سوخت: ایران در نامه ای به تاریخ 2 می 2012 به آژانس اطلاع داد که تصمیم گرفته است در یکی از تأسیسات خود فعالیتهای مربوط به تبدیل UF6 غنی شده به U-235 بیست درصد و ساخت مجموعه های سوختی تشکیل شده از صفحه های سوختی حاوی U3O8 ـ که در آن زمان به ترتیب در UCF و FMP انجام می شدند ـ را وارد کند. ایران در همان نامه، «پرسشنامه اطلاعات طراحی» مربوط به این تأسیسات، که به آن نام «تأسیسات ساخت صفحه سوخت» می دهد، را نیز آورده بود. یک روش پادمان بین ایران و آژانس مورد موافقت قرار گرفت که در حال حاضر این پادمان در حال اجرا شدن است. بین زمان آغاز فعالیتهای تبدیل در 17 دسامبر 2011 و 15 می 2012، ایران 43 کیلوگرم UF6 غنی شده به U-235 بیست درصد را وارد این فرایند نموده و 14 کیلوگرم اورانیوم غنی شده 20 درصد در شکل U308 تولید کرده است. آژانس در 15 می 2012 اقدام به راستی آزمایی اطلاعات طراحی و بازرسی در تأسیسات ساخت صفحه سوخت نمود و وجود دو صفحه سوخت و یک مجموعه سوخت استاندارد متشکل از 19 صفحه ـ که همه انها در نهایت به TRR منقل شدند ـ را تأیید نمود. در 20 می آژانس وجود یک مجموعه دوم سوخت، شامل 19 صفحه را قبل از انتقال به TRR تأیید کرد.

                  H. جنبه های نظامی احتمالی

                  39- گزارش های قبلی از سوی مدیر کل آژانس، مسائل قابل توجه زیادی را در ارتباط با جنبه های نظامی احتمالی در برنامه هسته ای ایران مشخص کرده و بر اقدامات لازم از سوی ایران برای حل آنها تأکید کرده اند. آژانس از سال 2002 نگرانی های روزافزونی در مورد وجود فعالیت های هسته ی افشا نشده در ایران و از جمله سازمانهای مرتبط نظامی که فعالیت های مرتبط با ساخت بار هسته ای لازم برای موشک انجام می دهند، داشته است؛ آژانس مرتبا اطلاعات تازه ای در مورد چنین فعالیت-هایی دریافت کرده است.

                  40- قسمت پیوست گزارش مدیر کل آژانس در نوامبر 2011 تحلیل مفصلی از اطلاعاتی داشت که در دسترس آژانس بود و در آن تأکید شده بود ایران فعالیت هایی در راستای ساخت یک بمب هسته ای انجام داده است. آژانس این اطلاعات که از منابع مستقل متنوعی ـ از جمله تعدادی از کشورهای عضو، تلاشهای خود آژانس و اطلاعات داده شده توسط خود ایران ـ به دست آمده است را در مجموع موثق ارزیابی می کند. این اطلاعات نشان می دهند که قبل از پایان سال 2003، این فعالیت ها تحت یک برنامه ساختار یافته انجام می شده اند؛ بعضی از آنها تا بعد از 2003 ادامه یافتند و بعضی ممکن است هنوز هم ادامه داشته باشند.

                  41- در قطعنامه 1929 (2010)، شورای امنیت مجددا بر تعهدات ایران برای انجام گامهای تعیین شده از سوی شورای حکام در قطعننامه های GOV/2006/14 و GOV/2009/82 تأکید کرد و از ایران خواست تا با آژانس در زمینه تمام موضوعات برجسته و به خصوص موضوعات مربوط به جنبه های نظامی احتمالی در برنامه هسته ایش همکاری کامل کند و از جمله از ایران خواست بدون معطلی اجازه دهد آژانس به تمام سایتها، تجهیزات، افراد و مدارک مورد درخواستش دسترسی داشته باشد. شورای حکام در قطعنامه GOV/2011/69 خود نگرانی عمیق و روزافزون خود را در مورد مسائل حل نشده برنامه هسته ای ایران و من جمله مسائلی که ایران باید با روشن کردن آنها شبهه نظامی بودن برنامه خود را از بین ببرد، ابراز کرد.

                  42- آژانس در نامه ای مورخ 2 می 2012 مجددا درخواست خود مبنی بر اینکه ایران به آژانس اجازه دسترسی به منطقه خاصی در سایت پارچین را بدهد، مطرح کرد. آزانس در همان نامه به اطلاع رساند که تصاویر ماهواره ای نشان می دهند در ساختمان های مد نظر آژانس که چندین سال بود در آنها فعالیتی انجام نمی شد در حال حاضر فعالیت های گسترده ای در حال انجام هستند که این امر توانایی آزانس برای انجام راستی آزمایی موثر را مختل می کند. از نوامبر 2011 آژانس اطلاعات بیشتری در مورد موضوعات مرنبط با سایت پارچین به دست اورده است و این امر تحلیل های ارائه شده در قسمت پیوست گزارش دبیر کل آزانس در نوامبر 2011 را تقویت می کند.

                  43- همان طور که پیشتر گزارش شد، در خلال دور دوم گفتگوها در تهران، در پاسخ به درخواست آژانس، ایران اظهارنامه ای خطاب به آژانس در ارتباط با موضوعات مطرح شده در بند C قسمت پیوست گزارش دبیر کل آزانس در نوامبر 2011 فراهم نمود. با این وجود، ایران در این اظهارنامه، نگرانی های آژانس در ارتباط با موضوعات قبلا مطرح شده را برطرف نکرده است که این امر تا اندازه زیادی ناشی از این بود که ایران نگرانی های آژانس را مبتنی بر ادعاهای بی اساس فرض می نمود.

                  I. اطلاعات طراحی

                  44. برخلاف پادمان و قطعنامههای مربوط به شورای حکام و شورای امنیت، ایران در حال انجام مفاد کد تعدیل شده 3.1 مربوط به بخش عمومی ترتیبات اجرایی و توافقنامه پادمان نیست.

                  45. ایران آخرین بار در سال 2006 پرسشنامه اطلاعات طراحی رآکتور IR40 را به آژانس داده و در سال 2007 بعضی از اطلاعات در این تاسیسات خود را ارائه کرده بود. از آن زمان، ایران طرحهای اضافی مهم دیگری را راه اندازی کرده است و همچنین کار ساخت بر روی یک رآکتور را، علیرغم مفاد کد تعدیل شده 3.1 مربوط به بخش عمومی ترتیبات اجرایی و توافقنامه پادمان، اطلاعات بیشتری در اختیار آژانس نگذاشته است. کمبود اطلاعات به روز شده در مورد این رآکتور، اکنون تاثیر معکوسی بر توانایی آژانس برای توضیح موثر در مورد طرحهای تاسیساتی گذاشته است.

                  با توجه به این موضوع، در نامه تاریخ 2 مه 2012، آژانس درخواست کرد که ایران در اسرع وقت یک پرسشنامه اطلاعات طراحی برای رآکتور IR40 فراهم کند.

                  46. همانطور که در گذشته نیز گزارش شد، در پاسخ به ایران درخواست شد که توضیح یا اطلاعات بیشتری در مورد مقاصد و نیات خود برای ساخت رآکتور هسته ای ارائه کند و آژانس را با اطلاعات مورد نیاز و به موقع با توجه به آنچه که در مفاد کد 3.1 مربوط به بخش عمومی ترتیبات اجرایی و توافقنامه پادمان آمده است مطلع کند.

                  J .پروتکل الحاقی

                  47. برخلاف قطعنامه های شورای حکام و شورای امنیت، ایران پروتکل الحاقی را اجرا نکرده است. آژانس نمیتواند تضمین معتبری برای فعالیتهای هسته ای اعلام نشده بدهد مگر اینکه ایران همکاریها و شرایط لازم را برای آژانس فراهم کند و پروتکل الحاقی را اجرا کند.

                  K. دیگر موضوعات

                  48. همانطور که در گذشته گزارش شد، آژانس اختلاف 19.8 کیلوگرمی در میزان مواد هسته ای اعلام شده کشف کرده است. این اختلاف اندازه در آزمایشات صورت گرفته در فاصله سالهای 1995 تا 2002 توسط ایران در آزمایشگاه تحقیقاتی چندمنظوره جابر ابن حیان انجام شده است.به عنوان یک راه حل احتمالی برای پرداختن اختلاف، ایران پیشنهاد فرآوری تمام مواد زائد و استخراج اورانیوم درون آن را ارائه داده است. در نامهای به تاریخ سوم آوریل 2012، آژانس توضیح داد که چرا اینگونه در نظر گرفته است که پیشنهاد ایران به حل این موضوع کمک نخواهد کرد و یک روش جایگزین را پیشنهاد داد که به این اختلاف میپرداخت. هر دو پیشنهاد توسط آژانس و ایران در 22 آوریل 2012 در تهران مورد بحث قرار گرفت و رایزنیها در این باره ادامه دارد.

                  49.ایران به پرتوافکنی مجموعه سوخت شامل 14 صفحه سوختی که حاوی U3O8 غنی شده تا 20 درصد است ادامه داده است. ایران همچنین به استفاده از یک مجموعه سوختی شامل 12 میله UO2 که تا 3.34 درصد غنی شده به عنوان یکی از مجموعههای کنترل در هسته TRR ادامه داده است. در پاسخ به درخواست آژانس، در نامهای به تاریخ 13 مارس 2012، ایران اطلاعاتی مرتبط با پرتوافکنی مواد هستهای دریافت شده از FMP ارائه کرده است. آژانس در نامهای به تاریخ 19 مارس 2012 درخواست اطلاعات بیشتر از جمله طرحهای اپراتور TRR برای پرتوافکنی چنین موادی، کرده است. آژانس هنوز پاسخی در این زمینه دریافت نکرده است.

                  50. همانطور که در گذشته گزارش شد، ایران آژانس را از طرحهای راه اندازی نیروگاه هسته ای بوشهر مطلع کرده است که نشان میدهد فعالیتهای مربوط در 31 ژانویه 2010 آغاز شده است. در 22 و 23 آوریل 2012، آژانس یک راستی آزمایی فهرست اقلام فیزیکی در نیروگاه هسته ای بوشهر انجام داد درحالیکه رآکتور با قدرت متعارف 75 درصد در حال فعالیت بود.

                  خلاصه

                  51. درحالیکه آژانس به بررسی عدم انحراف مواد هسته ای اعلام شده در تاسیسات و محل هایی واقع شده در خارج از تاسیسات اعلام شده در توافقات پادمان ادامه می‎دهد، ایران درحال انجام همکاریهای مورد نیاز از جمله اجرا و انجام پروتکل الحاقی نیست. آژانس قادر نیست تضمینهای معتبری درباره فعالیتهای هسته ای اعلام نشده ارائه و نتیجه گیری کند که همه مواد هسته ای در ایران برای فعالیتهای صلح آمیز است.

                  52. پیشرفتها برمبنای رویکردهای مورد نظر برای روشن شدن مسائل در پیوست گزارش مدیرکل آژانس در نوامبر 2011 بود. مدیر کل از ایران دعوت می کند در مورد توافقات نهایی بر اساس رویکردهای مورد نظر و توافق شده با دکتر جلیلی که در روز 21 مه در تهران صورت گرفت تسریع کند و از ایران می خواهد با آژانس در مورد مسائل ذکر شده از جمله دسترسی به سایت پارچین تعامل کند.

                  53. مدیر کل از ایران می خواهد طبق قطعنامه های شورای حکام و قطعنامه های الزام آور شورای امنیت، گامهای مشخصی نسبت به انجام کامل وظایف و تعهدات خود در پادمان از جمله تعهداتش در پروتکل الحاقی، اجرای مفاد کد 3.1 مربوط به بخش عمومی ترتیبات اجرایی و توافقنامه پادمان، تعلیق فعالیتهای مربوط به غنی سازی و تعلیق فعالیتهای مربوط به آب سنگین بردارد.

                  54. مدیر کل به گزارشهای خود به طور مقتضی ادامه خواهد داد.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • مات
                    عضو فعال
                    • Aug 2011
                    • 5650

                    #429
                    ۵+۱ به دنبال ادامه سیاست باجگیری است / اهل امتیاز دادن نیستیمنماینده منتخب مردم مشهد در مجلس نهم گفت:کشورهای غربی 1+5 به دنبال ادامه سیاست باجگیری خود در مذاکرات بغداد بودند.


                    جواد کریمی قدوسی در صبح امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار کرد: از 2 دوره مذاکره برمیآمد که 1+5 از یک طرف قدم به بغداد گذشته تا یک گام مذاکرات به پیش ببرد و از طرف دیگر همچنان میخواهد بر اساس سیاستهای گذشته خود از ما امتیاز بگیرد.

                    نماینده مردم مشهد در مجلس نهم شورای اسلامی گفت: بر اساس فضاسازی که برای مذاکرات بغداد کرده بودند قصدشان گرفتن امتیازات و برداشتن جمهوری اسلامی بود.

                    وی ادامه داد: ما چون حق مسلم خودمان را که الهی و ملی است مطالبه کردیم و به دست آوردیم طبیعتاً اهل باج دادن و امتیاز دادن نیستیم و آنها هستند که باید از باجگیری دست بردارند.

                    کریمی با اشاره به خبرهای منتشر شده از 2دوره مذاکره خاطر نشان کرد: در این مذاکرات صحبت از غنی سازی 20 درصد را کردند و خواستار آن شدند که ما از این موضوع دست برداریم و یکی، دو امتیاز عددی نیست و ما آن را به شما میدهیم.

                    وی تصریح کرد: در 2 روز قبل از مذاکره میلهای سوخت هستهای رآکتورها برای تولید ایزوتوپ در تهران نصب کردیم و تولید داخلی انجام دادیم.

                    کریمی یادآور شد: با توجه به ارزیابی مذاکرات در ادامه آن در زمان خیلی کم مایلند مانند استانبول و بغداد ادامه دهند.

                    نماینده مردم مشهد تاکید کرد: پاسخ شفاف ایران بار دیگر آنها را بر آن خواهد داشت که راهی ندارند جز اینکه تسلیم ملت ایران شوند.

                    انتهای پیام/س20


                    ©2012 Fars News Agency. All Rights Reserved
                    الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                    اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                    اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                    نظر

                    • شاهین محلوجی
                      عضو فعال
                      • Jun 2011
                      • 2050

                      #430
                      جهــــان هــر کــــس بـــه وســــعت فــــــکر اوســـت...

                      نظر

                      • zereshkkk
                        عضو فعال
                        • Nov 2011
                        • 3474

                        #431
                        در اصل توسط zereshkkk پست شده است View Post
                        شنیده ها از :
                        اتحاديه اروپا: ايران بايد تمام فعاليت هاي غني سازي را تعليق کند!!!
                        ایران محال قبول کنه که دست از غنی سازی بر دارد ان هم از همه فعالیتها ! اگه قرار به تعلیق همه فعالیت ها بود دیگه چرا سالهای اخیر این همه سختی و تحریمو تحمل کردیم !!!! توافقاتی هم اگر صورت گیرد تحریم به صورت پله ای لغو میشود نه یکباره !در ضمن تعهد و صداقتی در گفته های غرب مشاهده نمیشود!!!
                        ان شاءالله که مذاکرات مثبت و خوب باشد و فشار های وارده که همه بر دوش مردم عزیزمان است برداشته شود .
                        مقامات آژانس بين المللي انرژي هسته اي و هم مسئولان دولتي آمريكا و بعضي كشورهاي اروپائي در عين حال كه نسبت به مخالفت مسئولان بلندپايه ايراني با فعاليت نظامي هسته اي ابراز اطمينان كرده و آن را نقطه مثبت قابل توجهي دانسته اند، با اينحال خواستار تعليق غني سازي توسط ايران ميشوند! اين برخورد دوگانه را فقط در چارچوب عدم صداقت غرب و زياده خواهي دولتهاي غربي ميتوان تفسير كرد.

                        نظر

                        • مات
                          عضو فعال
                          • Aug 2011
                          • 5650

                          #432
                          تحلیل مشاور ارشد سابق "خاویار سولانا" در گفتوگو با فارس:هدف آمریکا از ادامه مذاکرات مهار افزایش قیمت نفت است
                          خبرگزاری فارس: "الستر کروک" در تحلیل مذاکرات بغداد میگوید: انگیزه آمریکاییها برای مذاکرات، آرام نگاه داشتن اوضاع است تا مانع اقدامات خودسرانه اسرائیل شده و احتمال ایجاد تنش در انتخابات آمریکا کاهش یابد.


                          "الستر کروک"، مامور سابق سرویس جاسوسی انگلیس (MI6) و مشاور ارشد "خاویر سولانا" در امور خاورمیانه در گفتوگو با فارس در خصوص سیاست اوباما برای منطقه گفت: سیاست اوباما این است که برای کسب رای در ریاست جمهوری آمریکا، نباید اتفاق خاصی در منطقه بیافتد.

                          وی همچنین در تحلیل رویکرد غرب در قبال برنامه هسته ای ایران افزود: آمریکاییها میان برنامه صلحآمیز و غیر صلحآمیز هستهای ایران تفاوتی قائل نیستند و این مسئله مواضع اروپاییها و آمریکا را غیرقابل اطمینان و اتکا میکند.

                          کروک در تحلیل نتایج مذاکرات اظهار داشت: موضع آمریکایی از سال 2004، مطابق خواست اسرائیلیها، هیچ تغییری نکرده و با توجه به عزم ایران در پیشبرد برنامه هستهای خود، به نظر نمیرسد مذاکرات منجر به توافق بین ایران و گروه 1+5 شود.

                          متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:



                          نتایج متعددی از مذاکرات اخیر1+5 با ایران که در بغداد صورت گرفت گرفت قابل استنتاج است. به نظرم اتفاقاتی که در این مذاکرات افتاد را میتوان "سیاست اوبامایی" نام گذاشت. با این هدف که هر اتفاقی در خاورمیانه میافتد، منجر به بدتر شدن اوضاع در این منطقه میشود. از این رو، سیاست اوباما در حال حاضر این است: برای کسب رای در ریاست جمهوری آمریکا، نباید اتفاق خاصی در منطقه بیافتد. انگیزه آمریکاییها برای مذاکرات، آرام نگاه داشتن اوضاع با این هدف است که به اسرائیلیها اطمینان دهند اتفاقی نمیافتد که مانع اقدامات خودسرانه اسرائیل شود؛ تا احتمال ایجاد تنش در انتخابات آمریکا کاهش یابد.



                          همچنین تنش و بیثباتی در خاورمیانه، باعث افزایش قیمت نفت میشود؛ افزایش قیمت نفتی که تاثیر مستقیمی بر شرایط و موقعیت اوباما در آمریکا خواهد گذاشت. پس برای همین آمریکا و دولت اوباما تلاش میکنند در منطقه اتفاقی نیفتد.

                          در میان کشورهای مذاکره کننده با ایران، آمریکایی به طور خاص در مواضع خود مبنی بر غنیسازی اورانیوم توسط ایران تغییری صورت ندادند. یعنی در موضع آنها از سال 2004، مطابق خواست اسرائیلیها، هیچ تغییری داده نشده است. و با توجه به عزم ایران در پیشبرد برنامه هستهای خود، به نظر نمیرسد مذاکرات منجر به توافق بین ایران و گروه 1+5 شود.



                          مصاحبه "اوباما" با "جفری گلدبرگ"، در مجله آتلانتیک تاییدی بر این نظریه است. اوباما در این مصاحبه به صورت شفاف اعلام کرد که ایران برنامه تسلیحاتی هستهای ندارد و حتی تصمیمی هم برای چنین کاری نگرفته است؛ و همچنین اعلام کرد که رهبر و وزیر خارجه ایران از حرام بودن استفاده از سلاح هستهای یاد کردهاند و در همین مصاحبه گفت که آمریکا میخواهد توانمندی ایران را برای روی آوردن از برنامه صلحآمیز به برنامه هستهای از بین ببرد.

                          آمریکاییها میان برنامه صلحآمیز و غیر صلحآمیز هستهای ایران تفاوتی قائل نیستند و این مسئله مواضع اروپاییها و آمریکا را غیرقابل اطمینان و اتکا میکند.

                          اتخاذ تحریمها و فشارهای بیشتر اقتصادی علیه ایران، باعث محدود شدن سیاستها و ابزارهای غرب میشود. به طوری که با اتخاذ این سیاستها غرب خود ایران را وادار به واکنش و مقابله میکند. چیزی که در حال حاضر، غربیها هیچ علاقهای به وقوع آن ندارند. اروپاییها نیز هراس زیادی از واکنش تند ایران به موضع غرب دارند و دلیل آن، شرایط بد اقتصاد اروپاست.

                          اوباما تلاش میکند با استفاده از مذاکرات، مانع از اقدام خودسرانه اسرائیل شود به همین خاطر است که خانم اشتون در مذاکرات دقیقا مواضعی را مطرح میکند که چند وقت قبل از مذاکرات توسط نتانیاهو مطرح شد.



                          گفت و گو از مصطفی افضلزاده



                          انتهای پیام/ز.ص


                          ©2012 Fars News Agency. All Rights Reserved
                          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                          نظر

                          • تریدر4
                            عضو عادی
                            • Jul 2025
                            • 103

                            #433
                            تودنیا دنبال اخلاق نباشیدیک کشورروپیدانمی کنید دنبال اهداف انسانی باشد ایناروبرای من وشمامی گندکه یک روزمی ری جهنم اگه خوب باشی می ری بهشت

                            نظر

                            • تریدر4
                              عضو عادی
                              • Jul 2025
                              • 103

                              #434
                              تادیرنشده بریدچارریال دلاربخرید حداقل 30درصدتوش خوابیده دولت تادویاسه سال دیگه نمی تونه دلارروکنترل کنه باصادرات یک سومی نفت که تقریبامی شه 900هزاربشکه فقط می تونه مایحتاج کوپنی تهیه کنه بده مردم

                              نظر

                              • hasa
                                عضو فعال
                                • Feb 2012
                                • 724

                                #435
                                دوست عزیز مطمئن باشید تا انتخابات امریکا هیچ اتفاق خاصی نمی افته یعنی آمریکا نمیگذاره بیافته. درضمن تا سوریه و لبنان سقوط نکردند خبری از جنگ هم نیست . قیمت نفت هم 20درصد سقوط کرده پس نگرانی نداره هر موقع نزدیکی مذاکرات روسیه قیمت نفت دوباره به این نقطه افزایش یافت شاید خبر بدی باشه همیشه همین بوده.
                                قانون ماندن همیشگی در بورس:
                                1-داشتن دانش تحلیلی تکنیکال و بنیادی
                                2- مدیریت سرمایه( بیش از 5 درصد برای هر سهم در هر بار،پولتان را درگیر نکنید.) چون هیچکس نمی تواند پیشبینی صددرصد روی هر سهم داشته باشد.
                                3- گوش نکردن به خریدی که دیگران به شما پیشنهاد میدهند مگر اینکه از نظر تکنیکالی و بنیادی برای شما اثبات شده باشد.
                                4- مشخص کردن هدف و خروج از آن.
                                5- کنار گذاشتن هیجان و انتظار معجزه داشتن.
                                6- صبور بودن.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X