آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #3781
    9 یافته کلیدی موسسه علوم و امنیت بین المللی درباره گزارش آژانس

    موسسه علوم و امنیت بین المللی ارزیابی خود را از گزارش نوامبر 2012 آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران منتشر کرد. این گزارش حاوی 9 یافته کلیدی است.

    ایران هسته ای- موسسه علوم و امنیت بین المللی ارزیابی خود را از گزارش نوامبر 2012 آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران منتشر کرد.


    این گزارش حاوی 9 یافته کلیدی است.


    1- تعداد سانتریفیوژ های نطنز و فردو افزایش یافته است.


    2- از زمان گزارش قبلی مدیر کل در اوت 2012، هیچ اورانیوم 20 درصدی برای تبدیل به صفخات سوخت به اصفهان منتقل نشده است.


    3- تعداد آبشارهایی در فردو که غنی سازی 20 درصد انجام می دهد ثابت باقی مانده است.


    4- همه سانتریفیوژ ها در فردو نصب شده است (ظرفیت این تاسیسات کامل شده است).


    5- برنامه سانتریفیوژ های پیشرفته در حال پیشرفت است.


    6- در تاسیسات تبدیل اورانیوم نشت هسته ای رخ داده است.


    7- امید کمی برای توافق درباره یک رویکرد ساختاری میان ایران و آژانس برای حل و فصل مسائل مربوط به ابعاد احتمالی نظامی شکل گرفته است.


    8- ایران به پاکسازی تاسیسات پارچین ادامه می دهد.


    9- آژانس بر ناتوانی خود در تایید کامل بودن اظهارنامه های ایران تاکید کرده است.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #3782
      به دلایل نامعلوم

      ایران راهاندازی کارخانه آب سنگین اراک را شش ماه به تاخیر انداخته است


      گزارش تازه آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید که ایران راهاندازی کارخانه آب سنگین اراک را که به گفته این سازمان امکان بالقوه تولید مواد برای بمب اتم را دارد، به مدت حدود شش ماه به تعویق انداخته است.

      به گزارش رادیو فردا به نقل از رویترز، در گزارش فصلی آژانس از برنامه هستهای ایران که روز جمعه، ۲۶ آبان، منتشر شد آمده است که رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک قرار بود در سهماهه سوم سال ۲۰۱۳ راهاندازی شود، اما «ایران اعلام کرده که هماینک انتظار میرود که این رآکتور در سهماهه اول سال ۲۰۱۴ آغاز بهکار کند».

      گزارش آژانس مینویسد که منبع این اطلاعات «تازهترین دادههای بهدست آمده توسط آژانس» است، ولی در این گزارش اشارهای به دلایل این تأخیر در راهاندازی نشده است.

      به نوشته آژانس، ایران نصب وسایل سردسازی و ابزار مربوط به لولهکشی مدارهای این رآکتور را ادامه داده اما تکمیل این کارخانه با تأخیر روبهرو است.

      رویترز میافزاید که به اعتقاد «انجمن کنترل تسلیحات» که در واشنگتن مستقر است «با توجه به تأخیرهای قابل توجه و موانع پیش روی دسترسی به مواد مورد نیاز»، تاریخ جدید اعلامشده در گزارش آژانس برای راهاندازی این کارخانه نیز مورد تردید است.

      به نوشته رویترز، تحلیلگران هستهای میگویند که در صورت فرآوری دوباره سوخت استفاده شده در این نوع از رآکتورها، میتوان پلوتونیوم لازم برای سلاح هستهای را از آن تهیه کرد؛ ایران اما پیش از این اعلام کرده که چنین قصدی از راهاندازی رآکتور اراک ندارد.

      به نوشته رویترز، مؤسسه آمریکایی علوم و امنیت بینالمللی بر این باور است که کارخانه آب سنگین اراک در صورت تکمیل میتواند سالانه حدود ۹ کیلوگرم پلوتونیوم تولید کند که «برای تولید دو بمب هستهای در سال کفایت میکند».

      مارک فیتزپاتریک، از مدیران این مؤسسه، به این خبرگزاری گفت که «پیش از این رآکتورهایی با اندازه مشابه که به ظاهر برای تحقیقات ساخته شده بودند در هند، اسرائیل، کره شمالی، و پاکستان برای تولید پلوتونیوم جهت تسلیحات استفاده شده است».

      غرب به خاطر نگرانی از برنامه هستهای ایران از طریق تحریمهای خود ازجمله کوشیده است مانع از تکمیل رآکتور اراک شود و در همین رابطه، دادستانی کل آلمان روز ۲۵ مردادماه اعلام کرد که چهار فرد را به اتهام فروش دریچههای قابل استفاده در رآکتورهای آب سنگین به ایران دستگیر کرده است.

      گزارش روز جمعه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در کنار اشاره به کارخانه اراک، به موضوع تکمیل نصب آبشارها و سانتریفیوژهای فُردو، خاموش شدن رآکتور نیروگاه اتمی بوشهر، خودداری ایران از همکاری درباره پارچین و احتمال وجود فعالیتهای نظامی در برنامه هستهای نیز پرداخته است.

      ایران با رد اتهامات آژانس، نگرانیها از برنامه هستهای خود را بیپایه دانسته و قصد از ادامه این برنامه را «صرفاً برای مقاصد صلحآمیز» عنوان میکند.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #3783
        آژانس: ایران راه اندازی راکتور اراک را تا سال ۲۰۱۴ به تعویق انداخت

        آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی گزارشی جدید اعلام کرده است که ایران راه اندازی راکتور آب سنگین اراک را تا سه ماهه نخست سال ۲۰۱۴ به تعویق انداخته است.

        به گزارش روز شنبه (۱۷ نوامبر) رویتزر، این راکتور که به باور غرب، توان بالقوه تولید سوخت لازم برای ساخت بمب اتمی را دارد قرار بود در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۳ راهاندازی شود. ولی اکنون راهاندازی این کارخانه به مدت شش ماه به تعویق افتاده است.

        در این گزارش که به گفته آژانس، مطابق تازهترین اطلاعات به دست آمده است، دلیل این تأخیر ذکر نشده است.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #3784
          عبدالله نوری: با سوریهای شدن ایران مخالفیم/ روی مواضع معتدل خود می مانیم

          هفته نامه آسمان نوشت:

          عبدالله این روزها نه تنها میزبان دانشجویان و فعال سیاسی اصلاحطلب، بلکه میزبان روزنامهنگاران نیز میباشد. او از خرداد 88 به این سو، تلاش میکند بیش از گذشته، نقش فعالی در جامعه سیاسی امروز بازی کند.

          آخرین پیشنهاد او برای انتخابات پیش رو. تشکیل یک اتاق فکر بود. او اکنون تأکید دارد که نباید بگذاریم ایران شبیه سوریه شود. نوری تأکید دارد که باید اصلاحطلبان در این شرایط خط اعتدال را در پیش بگیرند.

          - ما باید یک مشی درست، منطقی و قابل دفاع انتخاب کنیم. روی آن پافشاری و آن را ترویج نماییم و در این راستان مهم نیست که ما را چگونه تحلیل میکنند. در جامعه ممکن است برخی افراد خود را میزان تعیین حق و باطل بدانند و افراد و تفریط را براساس نظرات خودشان بسنجد با این روحیه چنانچه حاکم باشند به پشتوانه قدرتی که در اختیار دارند اینگونه رفتار میکنند و اگر خارج از حاکمیت باشند با فرافکنی، دیگران را نفی میکنند تا حرف و نظر خود را به اثبات برسانند.

          - من البته رد نمیکنم ممکن است در جایی تند عمل کرده باشم و برعکس آن نیز ممکن است جایی کند عمل کرده باشم من بعد از جریانات انتخابات سال 88، سعی زیادی داشتم با حداقل احساسات فکر و تأمل کنم، جریان اصلاحات و جریان سبز مسیری را و حکومت نیز مسیر دیگر را میپیماید و این انشقاق، تفرقه و دوگانگی منافع ملی را تأمین نمیکند.


          - شما به وضع امروز سوریه نگاه کنید. معارضین خود را حق و دموکراسی خواه و بشار اسد را ناحق و دیکتاتور میدانند. حکومت سوریه هم خود را حق و معارضین را گروهی تروریست و مزدور میداند نه حکومت سوریه حاضر است از مواضعش عقبنشینی کند و نه معارضین. هر روز نیز کشور سوریه و مردم آن بیشتر در حال نابودی هستند. خیلی بعید است با اسلحه و گلوله بشود دموکراسی و حقوق بشر را نهادینه کرد.

          - جمعبندی من این است که جریان اصلاحات و جریان سبز به عنوان جبهه بانفوذ و منتقد، باید همچنان مسیر معقول و به دور از خشونت را با جدیت ادامه دهند و لحظه از پیگیری حقوق اساسی، قانونی و شهروندیشان غافل نشوند.

          - ما نباید اجازه بدهیم هر روز شرایط کشور تندتر شود ما باید روی مواضع معتدل و منطقی خودمان بمانیم و تندروی جریان مقابل موجب تحریک جبهه اصلاحات و جریان سبز نگردد.

          - این قانون هم مانند سایر قوانین یک متن دستنوشتهای است که مجموعهای از افراد همین جامعه آن را تنظیم کردهاند و نهایتاً به رأی مردم گذاردهاند و چون دست نوشته بشر است می تواند اشکالات عدیدهای داشته باشد که در طول زمان روشن گردد.

          به همین دلیل قابلیت تغییر و اصلاح هم در خود قانون پیشبینی شده است اگرچه همان هم دارای اشکلاتی است لکن حرکت کردن در چارچوب قانون و عمل کردن به قانون، ولو قانونی که ممکن است دارای ایراد و اشکال هم باشد بسیار بهتر از بیقانونی است.

          - باید از مشکلات قانون اساسی حرف زد و آنها را طرح و بررسی کرد. همانطور که برخی تغییر قانون اساسی و حذف مقام ریاست جمهوری و احیای نظام پارلمانی را مطرح میکنند. از این نظر سخن از تغییر قانون اساسی خیانت و یا بیان خواست بیگانگان نیست.

          - من بعد از سال 1388 نه از مشارکت مطلق در انتخابات حرف زدهام و نه از تحریم مطلق انتخابات. ممکن است زمانی لازم باشد که در انتخابات شرکت کنیم و زمانی ناگزیر نتوانیم در انتخابات شرکت کنیم اما بحث درباره هر انتخاباتی بستگی به شرایط همان انتخابات دارد.

          - بحث چگونگی رویکرد اصلاحطلبان و جریان سبز با فرآیند انتخابات ریاست جمهوری سال 92 موکول به گفتوگو و تبادل نظر درونی جبهه اصلاحات است. تا زمانی که اصلاحطلبان گردهم نیایند و درباره انتخابات گفتوگو و تبادل نظر جدی و شفاف نداشته باشند. نمیتوان تصمیم قاطعی درباره انتخابات سال آینده اتخاذ کرد.

          - جریان اصلاحات اگر منتقد وضع موجود است نباید فقط به بیان نقاط منفی بپردازد. باید برنامه نیز داشته باشد. به عنوان مثال اگر ما نسبت به فساد و ناامنی در جامعه منتقد و معترض هستیم باید ایدهای هم برای اصلاح داشته باشیم.

          اگر نسبت به تورم و گرانی، بیکاری و سایر مشکلات اقتصادی معترض هستیم باید خودمان برای بهبود وضع اقتصادی دارای ایده و برنامهای واقعبینانه براساس امکانات و شرایط موجود کشور باشیم یا برنامهای واقعبینانه برای تغییر شرایط موجود کشور داشته باشیم.

          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #3785
            یک تحلیل متفاوت: حمله به غزه مقدمه ای برای حمله به ایران است؟


            در حالیکه حمله ناگهانی اسرائیل به غزه، آن هم پس از پیروزی اوباما جهان عرب را غافلگیر کرده است، برخی کارشناسان معتقدند این حمله برای از بین بردن توان نظامی حماس و تخلیه ذخیره موشکی این نیرو است که یکی از نگرانی های اصلی اسرائیل در حمله به ایران را تشکیل می دهد

            در حالیکه حمله ناگهانی اسرائیل به غزه، آن هم پس از پیروزی اوباما جهان عرب را غافلگیر کرده است، برخی کارشناسان معتقدند این حمله برای از بین بردن توان نظامی حماس و تخلیه ذخیره موشکی این نیرو است که یکی از نگرانی های اصلی اسرائیل در حمله به ایران را تشکیل می دهد.

            به گزارش سرویس بین الملل «بازتاب»؛اسرائیل چندین روز پس از انهدام یک خودروی نظامی این رژیم، دست به تقابلی زد که برخلاف گذشته تناسبی با حمله صورت پذیرفته به خودروی نظامی اش نداشت و یک برنامه ریزی وسیع در پی آن بود و این حمله وسیع که علی الظاهر صهیونیست ها مدت هاست خود را برای آن مهیا کرده بودند، با تحلیل هایی همراه بود؛ اما یک تحلیل پیچیده از این تهاجم نظامی به عمد در رسانه های صهیونیست و به سهو در رسانه های داخلی از قلم افتاده و آن رویکرد تجاوزگرایانه اسرائیل در قبال ایران است.

            اصل درگیری اسرائیل با گروه های مقاومت، اتفاق عجیبی نبود و بارها در چند سال اخیر رخ داده است؛ اسرائیل در این مدت تجاوزهای نظامی متعددی را به خصوص از طریق نیروی هوایی اش علیه مردم غزه یا نیروهای نظامی حماس انجام داده و با پاسخ هایی از سوی حماس به خصوص از طریق موشکباران مناطق اشغالی فلسطین همراه می شد.

            در مقابل حماس نیز گاه به گاه حملاتی داشته که رژیم صهیونیستی به پاسخ های محدود و متناسب با حملات حماس می پرداخت. اما اینکه یک پاسخ وسیع به حمله کوچک یک گروه شبه نظامی از سوی صهیونیست ها داده شود، مشخصاً اقدامی تلافی جویانه نبوده و مبنا قرار دادن حمله به یک خودرو، تنها بهانه صهیونیست ها است.


            در این میان شکل آغاز این حملات که ترور فرمانده نظامی حماس پس از اعلام موقعیت توسط نفوذی دستگاه اطلاعاتی اسرائیل و احتمالاً با هواپیمای بدون سرنشین بوده و سپس با حملات برنامه ریزی شده به پایگاه های از قبل شناسایی شده حماس و نقاط کلیدی گروه های فلسطینی در مناطق اطراف مرز همراه گشته، حکایت از یک طرح نظامی کاملاً هماهنگ داشته و اساساً ساده انگارانه است که تصور کرد این حرکت نظامی که تنها امروز به عنوان چهارمین روز درگیری با 200 حمله هوایی این رژیم همراه بوده، یک واکنش است.

            با این حساب باید پرسید چرا در این مقطع این طرح نظامی به اجرا درآمده و هدف از تخریب صف نظامی و ساختار ستادی پشتیبانی شبه نظامیان حماس و گروه های متحدش چیست؟

            آنچه مشخص است، این اتفاق می تواند همان گونه که در تحلیل ها آمده، در راستای زدن زیر میز و برهم زدن بازی صلح باشد، چرا که مشخص است اصولاً صلح مداوم برای اسرائیل معنایی ندارد و این رژیم با پیش فرض های تاریخی اش درصدد توسعه مناطق جغرافیایی اش است که انباشت فلسطینیان بالاجبار کوچانده شده به باریکه غزه مانع از انجام این پروژه در دهه های پیش روی این رژیم است.

            با این حساب هیچ گاه طرح صلح دائمی از سوی اسرائیل رخ نخواهد داد و با این حساب سفر امیر قطر که حماس به سمت این کشور گرایش یافته می توانست منجر به صلح و برقراری حاکمیت فلسطینی مستقل در کنار اسرائیل شود و این آغازی بر پایان طرح توسعه اسرائیل تلقی می شد و اسرائیل با آغاز یک جنگ با بهانه گیری از حماس، درصدد بستن پرونده طرح صلح حداقل تا مدت های مدید است و دلیل قانع کننده به تصور باطل خود برای عدم پذیرش صلح یافته است!

            با این حال یک نظریه دیگر نیز در این باره وجود دارد و آن تلاش برای تخلیه خشاب های گروه مقاومت هم فکر و سمپات ایران در صف نخست جنگ پیش رو است.

            بیش از 800 شلیک موشک از مناطق فلسطینی نشین به سمت مناطق اشغالی که تعدادی از آنها نیز موشک نه چندان پیچیده فجر 5 تولیدی در کارگاه های اسلحه سازی حماس بوده، شلیک شده و عملاً در کنار بخشی از سلاح ها و به خصوص موشک های حماس که در حملات صهیونیست ها بر اساس شناسایی هایشان مورد حمله موشکی قرار گرفت، بخش قابل ملاحظه ای از توان حماس و دیگر گروه های فلسطینی در حال صرف شدن برای مقابله است و این یعنی انبارها تخلیه می شود و پر شدن این انبارها نیز زمانبر است و شاید چندین ماه پس از جنگ پیش رو زمان نیاز داشته باشد و البته زمانی کمتر برای بازسازی صفوف و ستاد تشکیلات حماس زمان لازم است.


            حال اگر قرار باشد اسرائیل در یک حماقت آشکار، به تاسیسات نظامی ایران حمله نظامی انجام دهد و خود را در مقابل موشک های میان برد و دوربرد ایران که به عنوان واکنش شلیک خواهد شد، قرار دهد، چه مسئله ای برایش حائز اهمیت خواهد بود؟

            مشخصاً عدم درگیری در دو جبهه، رویکرد کلیدی ارتش و به خصوص نیروی هوایی صهیونیست ها خواهد بود. با این حساب ابتدا صهیونیست ها جبهه نزدیکی را که به عنوان جنگ نیابتی از آن احساس خطر می کنند، تخلیه کرده یا توانش را تحلیل می برند و سپس به جنگ به طرف اصلی می پردازند.

            در جنگ های کلاسیک نیز معمولاً هنگامی که توان یک ارتش محدود است و جنگ در چند محور در جریان است، ارتشی که به قصد حمله مجبور به تمرکز نیروهایش در یک محور است، ابتدا محورهای دیگر را با موشک باران تضعیف می کند تا طرف مقابل نتواند از کاهش نیروهایش در آن محورها بهره برداری کند و پیشروی نماید و سپس در محوری که نیروها متمرکز شده، حمله اصلی صورت می پذیرد.
            با این حساب اگر این فرضیه درست باشد که صهیونیست ها در حال تخلیه و استهلاک جبهه غزه و فلسطین هستند، طبیعتاً این حمله عمدتاً به حملات موشکی خلاصه خواهد شد و درگیری زمینی را به صورت وسیع در دستور کار نخواهد داشت.

            علاوه بر این، قطعاً در صورتی که چنین رویکرد پلیدی در پی حملات اخیر صهیونیست ها باشد، احتمالاً پس از پایان حملات به غزه، حملات کاملاً هدفمندی به لبنان نیز صورت خواهد پذیرفت و پایگاه های نظامی لبنان که در اختیار متحدان ایران است و به خصوص سکوهای موشکی هدف قرار خواهند گرفت. در صورتی که این اتفاقات رخ ندهد، قطعاً این فرضیه نمی تواند صحیح باشد و فرضیه جلوگیری از شکل گیری موقعیت صلح کامل و جلوگیری از تثبیت و به رسمیت شناسی دولت مستقل فلسطین منطقی تر به نظر می آید.

            با این حال، هدف حملات هوایی و تحرکات زمینی اسرائیل هرچه که باشد، انتظار می رود استراتژیست های نظامی ایران، این جنگ را لحظه به لحظه رصد کنند، چرا که رژیم اشغالگر قدس علاوه بر آنکه در این جنگ از تاکتیک های نظامی روز خود بهره می برد، سامانه دفاع ضدموشکی اش را که عملاً تولید پنتاگون است نیز در سطح وسیعی آزمایش می کند و این مسائل و به خصوص نقاط ضعف نظامی دشمن شماره یک ایران، جزو محورهای کلیدی است که می بایست مورد ارزیابی "دقیق" قرار بگیرد و قطعاً نیز ارزیابی هایی در این باره صورت خواهد پذیرفت.

            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #3786
              مهمانپرست: مذاکره فعلاً جایگاهی ندارد

              تسنیم : سخنگوی وزارت امور خارجه همراهی آمریکا با گروههای تروریستی ضدایرانی را نشاندهنده عدم تغییر در سیاست کینهورزی آمریکا دانست و تأکید کرد: رابطه با آمریکا فعلاً هیچ جایگاهی ندارد.
              مهمانپرست

              رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به برخی اخبار پیرامون مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، منشأ این اخبار را رسانهها و شخصیتهای آمریکایی عنوان کرد و گفت: در این شرایط خاص زمانی اخباری که راجع به مسئله مذاکره یا آمادگی برای مذاکره بین مقامات آمریکا و ایران مطرح میشود، برای اهداف مشخصی طراحی شده است.

              وی با بیان اینکه بحث رابطه با آمریکا در ذهن مردم و مسئولان ایران فعلاً هیچ جایگاهی ندارد، دلایل اصلی این مسئله را "دشمنی تاریخی و کینهورزی آمریکا نسبت به ملت ایران"، "دخالتهای مقامات این کشور در امور داخلی ایران"، "محروم کردن مردم ایران از دسترسی به پیشرفت و توسعه" و "پایمال کردن حقوق ملت ایران" برشمرد و افزود: ملت ایران همیشه آمریکاییها را برخلاف ادعای دموکراسیخواهیشان، در کنار کودتاها و دولتهای ضدمردمی مشاهده کردهاند.

              سخنگوی وزارت امور خارجه "همراهی آمریکا با گروههای تروریستی که به ترور مردم و دانشمندان جوان ایران اقدام میکنند" را نشاندهنده عدم تغییر در "سیاست کینهورزی آمریکا" دانست و تأکید کرد: تا موقعی که این سیاست در دستورکار مقامات آمریکایی قرار دارد، مطرح کردن ادعاهای مذاکره مستقیم صرفاً برای مصارف داخلی این کشور و یا ایجاد اختلاف بین مردم ایران با هدف طراحی یک فتنه جدید تلقی میشود، لذا نباید به این ادعاها توجه کرد و برای آن اهمیت قائل شد چراکه آنها عمداً این کار را میکنند تا رسانههای ایران به آن بپردازند و بین مردم اختلاف ایجاد شود.

              مهمانپرست اضافه کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، در بین مسئولان ایران هیچ جایگاهی برای آمریکا به منظور ایجاد رابطه یا مذاکره وجود ندارد و تنها در صورتی میشود راجع به این مسئله فکر یا بررسی کرد که در عمل مشاهده کنیم که تغییر واقعی در رفتار آمریکاییها بهوجود آمده و آنها سیاستهای خصمانه را کنار گذاشتهاند و نسبت به دشمنیهای خود در حق مردم ایران پیشمان هستند و اظهار ندامت میکنند و در مقابل عظمت ملت ایران سر تعظیم فرود میآورند و به حقوق ملت ایران و ملتهای مستقل احترام میگذارند ولی تاکنون هیچ نکتهای که شاهد بر تغییر عملی در رفتار آمریکاییها باشد، مشاهده نشده است بنابراین این ادعاها را باید در قالب یک بحث سیاسی برای مصارف داخلی آمریکا قلمداد کرد.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #3787
                وزير امور خارجه پیشین آمریکا:
                مذاکره باایران بایدزودتر به نقطه تصمیم برسد

                گروه سياسي: وزير امور خارجه پیشین آمریکا در مقاله‎ای در روزنامه واشنگتن پست نوشته است که مساله ایران باید در اولویت برنامههای دولت باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور قرار گیرد.

                هنری کیسینجر نوشته است که متوقف کردن تلاش ایران برای دستیابی به توانایی اتمی نظامی باید مهمترین اولویت دوره جدید ریاستجمهوری اوباما باشد.
                کیسینجر كه از مشهورترین نظریهپردازان روابط خارجی آمریکاست و در ۱۹۷۳تا ۱۹۷۷ میلادی وزیر خارجه این کشور بوده در مقالهاش نوشته که همزمان با پیشرفت برنامه اتمی ایران، از فرصت موجود برای اجرای موفقیتآمیز دیپلماسی کاسته میشود.
                به گفته او، روند گفت و گوهای اتمی با ایران باید هر چه زودتر به "نقطه تصمیم برسد."
                رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اخیرا گفت: به زودی تحرکات دیپلماتیک جدیدی را برای پایان دادن به تنش های هسته ای با ایران آغاز خواهد کرد. به گفته باراک اوباما "باید راهی برای بهره گیری ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای وجود داشته باشد" که مغایر تعهدات بین المللی این کشور نباشد.
                او در عین حال قریب الوقوع بودن گفت و گو با ایران را رد کرد و گفته بود: من در مورد جزئیات مذاکرات حرف نمیزنم اما میتوانم بگویم که ما میخواهیم مساله حل شود و اگر ایران در مورد حل مساله جدی باشد ما اجازه نخواهیم داد ظرایف یا پروتکل های دیپلماتیک ما را محدود کند.

                قرار است نمایندگان پنج عضو دائمی شورای امنیت و آلمان هفته آینده در بروکسل تشکیل جلسه دهند تا آینده مذاکرات اتمی را با ایران بررسی کنند.
                بنابر اعلام دفتر کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکره کننده ارشد گروه ۱+۵ با ایران، این نشست چهارشنبه آینده ۲۱ نوامبر در بروکسل برگزار خواهد شد.
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • zafar3000
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 1243

                  #3788
                  ببینید به کجا رسیدیم که لغو تحریم هایی که قبلا نبودیم تبدیل شده به امتیاز متقابل غرب به ما و بعضی ها که با مدیریت اشتباهشان و عدم کنترل بر رفتار و گفتارشان باعث تند شدن روند تحریم ها و متحد شدن دنیا علیه ما شدند ،حالا لغو آن تحریم های خود ایجاد کرده را امتیاز بزرگ برای ملت ایران در قبال کنار گذاشتن غنی سازی می دانند در حالیکه می شد با کنترل مثل قبل امتیازات بزرگ تری را دریافت کرد ونه .....

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #3789
                    هاارتص:یورش اسرائیل به غزه، مقدمه ای برای حمله به ایران است

                    روزنامه هاارتص در تحلیلی تحت عنوان" برای نتانیاهو، وخامت جنگ غزه می تواند راه را برای حمله به ایران هموار سازد" نوشت: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و ایهود یاراک وزیر دفاع اسرائیل رویای انجام عملیات در ایران را رها نکرده اند. پیش از انتخابات آمریکا، آنها بایکدیگر در این خصوص اختلاف داشتند. باراک با مجبور کردن اوباما به جنگ با ایران در دوره سیاسی حساس منتهی به انتخابات مخالف بود و نتانیاهو با بهرهبرداری از این دوره سیاسی حساس به نفع رامنی موافق بود.


                    در هفته ای که گذشت، نخست وزیر با صدور مجوز انجام علمیات نظامی از خط قرمز بزرگ عبور کرد. از نگاه او، یورش به غزه یک جنگ نیست بلکه یک حرکت نظامی است که اهدافش، زمانش و دستاوردهایش محدود است. اما از ابرهای سیاه در اسمان غزه می توان به عنوان الترناتیو یا مقدمه ای برای حمله به ایران استفاده کرد. البته تمام این مسائل به شرایط مختلفی بستگی دارد.


                    در هر صورت، عملیات "ستون دفاعی"، همکاری و اتحاد باراک و نتانیاهو را تجدید کرد.


                    در ابتدای عملیات "ستون دفاعی"، اسرائیل از جنگ روانی به منظور بازدارندگی و تاثیرگذاری استفاده کرد. این رویکرد شامل فراخوان نیروهای ذخیره، تقویت نیروها و ارسال سیگنالی در مورد امادگی به منظور اغاز یک حمله ی زمینی بود.


                    اکنون، اسرائیل سعی خواهد کرد که از نمایش قدرتش در این جنگ به عنوان اهرمی در خصوص مسئله ایران استفاده کند.


                    در ادامه این مقاله ادعا شده است: به لحاظ نظری، نیرویی که می تواند احمد الجعبری را هدف قرار دهد،می تواند محل احمدی نژاد را هم پیدا کند و نیرویی که موشک های فجر را نابود کرد، می تواند موشک های شهاب و تاسیسات هسته ای را هم نشانه برود.


                    چندی پیش، سخنگوی وزرات دفاع اسرائیل تاکید کرد که نوار غزه به خط مقدم ایران تبدیل شده است.


                    در نگاه اول، به نظر می آید که عملیات "ستون دفاعی" مناطق فلسطینی را هدف گرفته باشد، اما واقعیت این است که این عملیات ایران را هدف گرفته است.


                    عملیات "ستون دفاعی" امتحانی عملی از فرمانده نیروی هوایی اسرائیل و رئیس اطلاعات نیروهای دفاعی اسرائیل امیر اشیل و اویو کوچاوی است.


                    بیش از هر چیز، این عملیات امتحانی بزرگ برای بنی گانتز رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل است که نه باراک و نه نتانیاهو خواستار نشستن او بر این مسند بودند.


                    هاارتص در پایان نوشت: اینکه رهبری سیاسی اسرائیل با اتکا به عملکردش از لحاظ اطلاعاتی و نظامی بخواهد عملیاتی مشابه عملیات فعلی اش در غزه را در محلی دیگر به اجرا بگذارد، می تواند خطرناک باشد.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #3790
                      تحلیلگر بروکینگز: امریکا باید خود را برای امتیازدهی به ایران در مذاکرات آینده آماده کند

                      فشارهای اقتصادی نه تنها اعتمادی میان دو طرف این معامله احتمالی ایجاد نکرده است؛ که ایران را بیش از به نیات پنهان آمریکاییها مشکوک و در نتیجه از دسترس خارج کرده است.



                      ایران هسته ای- یک تحلیلگر ارشد مسائل ایران در موسسه مطالعات راهبردی بروکینگز از دولت امریکا خواستن خود را برای امتیازدهی به ایران آماده کند.سوزان مالونی، در یادداشتی که هفته سوم آبان 1391 روی پایگاه اینترنتی این موسسه منتشر شده، راهبرد امریکا را تا کنون صرفا متمرکز بر افزایش فشارها بر ایران بوده زیر سوال برد و نوشت: «مسیر فشار نیز که به عنوان دستاوردی افتخارآمیز از آن یاد میشود، نمیتواند حکومت ایران را به مشارکت در یک قرارداد بزرگ متقاعد کند. فشارهای اقتصادی نه تنها اعتمادی میان دو طرف این معامله احتمالی ایجاد نکرده است؛ که ایران را بیش از به نیات پنهان آمریکاییها مشکوک و در نتیجه از دسترس خارج کرده است».مالونی ادامه می دهد: « از نظر تهران، مسئله هستهای تنها دستاویزی است برای خارج کردن قدرت از دست نظام. ضمنا از دید ایران پذیرش خواستههای جامعه بینالمللی بدون کسب امتیازات کافی، فقط باعث اعمال فشارهای تازه و شدیدتری خواهد شد».وی که همسر ری تکیه دیگر کارشناس برجسته امور ایران در بروکینگز است،با اشاره به لزوم تصحیح راهبرد مذاکراتی امریکا می نویسد: « برای پیشبرد گفتوگوهایی پوبا با تهران، بهتر است این نکته مورد غفلت واقع نشود که جمهوری اسلامی انتظار دارد که در مقابل اقدامات خود بر سر موضوع هستهای، حتی اگر تنها یک همکاری مقدماتی باشد، پاداش درخوری دریافت کند».مالونی در ادامه به وضعیت مباحثات داخلی در امریکا درباره ایران پرداخته و تاکید می کند: «امروزه شاید برای نخستین بار پس از عبور از یک نسل، شواهد محکمی وجود دارد که نشان میدهد سیاستهای خشن در برابر ایران، دیگر هیچ جذابیتی برای یک سیاستمدار آمریکایی ندارد. بر این اساس، اوباما باید هر اقدامی را برای اعمال یک جدول زمانی سفت و سخت و از پیش تعیینشده بر تلاشها و برنامههای دیپلماتیک خود در قبال ایران رد کند».مالونی سپس به اوباما توصیه می کند که موقع تصمیم گیری درباره ایران باید به فهرست بلند شکست ها در مقابل ایران هم نگاهی بکند.وی می نویسد: «رئیسجمهور که با شروع دوره دوم، خود را از قید و بندها و ملاحظات دوره نخست آزاد میبیند، ممکن است در دام تمایل به ارائه دیدگاههایی آرمانی و ایراد سخنرانیهایی بلندپروازانه گرفتار شود. وقتی پای ایران در میان است، بهتر است با نگاهی به فهرست بلندبالای ناکامیهای هر دو حزب در برخورد با این کشور و همینطور با در نظر داشتن پتانسیل همیشگی نظام سیاسی تهران برای میزبانی تحولات چشمگیر، میانهروی را جایگزین بلندپروازی کرد».
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #3791
                        دیپلمات برجسته آمریکا:"هی، ما اماده ی گفتگو هستیم، بیایید انجامش دهیم"
                        رایان کروکر سفیر سابق امریکا در عراق در مصاحبه ای با المانیتور در خصوص تحولات در سوریه و عراق گفت که هم اکنون زمانی خوبی برای گفتگو میان امریکا و ایران در مورد سوریه است.


                        به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، کروکر که یکی از برجسته ترین دیپلمات های آمریکا است، افزود: ما فکر می کردیم که می دانیم و می توانیم موفق به برقراری رابطه با ایران پس از انقلاب فوریه 1979 شویم. ما نمی توانیم چنین اشتباهاتی را در خصوص سوریه هم مرتکب شویم.


                        وی اضافه کرد:، محتاط بودن به معنای منفعل بودن نیست. محتاط بودن به معنای آنچه هیلاری کلینتون وزیر خارجه با تشکیل کنفرانس قطر در خصوص سوریه انجام داد، است.


                        رایان کروکر اظهار داشت: کشورهای منطقه در تلاش برای اغاز ابتکارهایی در خصوص سوریه هستند که ممکن است ما در برخی از آنها حضور نداشته باشیم. البته همیشه برای آمریکا بهتر است که در چنین ابتکارهایی حضور داشته باشد.


                        این دیپلمات برجسته آمریکایی افزود: من فکر می کنم که مسئله ی ایران مسئله ی جذابی است. من علاقه مندم که شاهد تعامل خودمان یا دیگران با ایران در خصوص سوریه باشیم. چراکه سوریه متحد آنهاست.سوریه در طول جنگ عراق در کنار ان ها ایستاد. این دو کشور حزب الله را پس از تهاجم اسرائیل در سال 1982 ایجاد کردند.


                        سفیر سابق امریکا در عراق گفت: شاید حمایت بی حد و حصر ایران از اسد، بهترین انتخاب این کشور نباشد. من نمی دانم که آنها چطور فکر می کنند.


                        وی ادامه داد: دولت اوباما در اغاز سال 2009 روشن ساخت و گفت که ما اماده ی گفتگو هستیم. و اکنون هم زمان بسیار خوبی است که بگوییم، "هی، ما اماده ی گفتگو هستیم، بیایید انجامش دهیم".


                        رایان کروکر افزود: ما می توانیم با ایران منافع مشترکی در سوریه درست به مانند منافع مشترکمان در افغانستان در سال 2001 داشته باشیم.




                        این دیپلمات برجسته آمریکا تاکید کرد: اکنون زمان خوبی برای گفتگو با ایران است. ما اکنون مجددد روشن ساخته ایم که اماده ی گفتگو با ایرانی ها در مورد عراق هستیم. زمانی که من در سال 2007 تا 2009 در عراق بودم، چندین گفتگوی رو در رو با همتای ایرانی ام داشتم. اما گفتگویمان به جایی نرسید.فکر می کنم که از سوی ایران هیچ تمایلی وجود نداشت.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #3792
                          ایران از آمریکا چه میخواهد؟
                          فرارو- روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در گزارشی تحلیلی به قلم راجر کوهن به مسئله رابطه ایران و آمریکا پرداخته و به اوباما توصیه می کند مسئله ایران را در اولویت برنامه های سیاست خارجی خود قرار دهد.


                          این نویسنده با بیان اینکه هنر دیپلماسی چند صباحی است در میان هیاهوهای سیاسی گم شده است تاکید می کند: در مسئله ایران دیپلماسی باید به سرعت احیاء شود.


                          کوهن می نویسد: به کارگیری دیپلماسی با ایران ضروری است. دیپلماسی به این معنی است که در مقابل آنچه که میخواهی باید چیزی بدهی. حال سوال اساسی اینجاست که: "ما از رقیبمان چه میخواهیم و در قبال آن چه چیزی برای ارایه داریم؟"


                          وی در ادامه می افزاید: فشار و تحریم به تنهایی قادر به جلوگیری از برنامهی هستهای ایران نیستند. همانطور که نیکسون برای برقراری رابطه تاریخی با چین به جوسازی های منفی در این باره وقعی ننهاد، اوباما نیز باید بیتوجه به دروغسازی های لابی اسراییل (آیپک) این سوال را بپرسد که "ما چه میخواهیم، آنها چه میخواهند، و چه چیزهایی را هر دوی ما میخواهیم؟" و سپس بر روی حوزههای مشترک کار کند. چنین کاری نیازمند شجاعت فوقالعاده اوباما و مصلحتاندیشی از سوی ایرانی هاست.


                          کوهن در ادامه به خواسته های آمریکا از ایران می پردازد و می نویسد: گشودن تاسیسات هستهای، کنار گذاشتن غنیسازی 20 درصدی، کاهش تهدیدات علیه اسرائیل، تلاش برای بهبود وضعیت حقوق بشر، تغییر سیاستها در قبال حزبالله و حماس و رویکردی سازنده در قبال مسئلهی سوریه مسائلی است که آمریکا از ایران انتظار دارد.


                          وی در ادامه با بیان اینکه در مقابل ما چه برای ارائه به ایران داریم؟ می نویسد: لغو بخشی از تحریمها، توقف عملیاتهای پنهانی، دست برداشتن از پروژهی تغییر نظام، به رسمیت شناختن حق هستهای یران و قبول این کشور به عنوان یک بازیگر مهم منطقه، مسائلی است که آمریکا می تواند به ایران ارائه کند.


                          هر چند مسائل فوق گزارش یک روزنامه در آمریکا می باشد و موضع رسمی دولت آمریکا نمی باشد، اما مشخص بودن خواسته ها و مطالبات این کشور از ایران و امتیازاتی که می تواند بدهد قابل توجه و تامل است.


                          این موضوع را با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در میان گذاشتیم تا ببینیم واکنش آنها به این مطالبات و امتیازات چیست و متقابلا خواسته های ایران از آمریکا چیست و چه مواردی را می تواند در مذاکرات احتمالی با این کشور ارائه دهد.


                          در ادامه نظرات نمایندگان مجلس را می خوانید با ذکر این نکته که اکثر پرسش شوندگان اذعان داشتند که مسئله رابطه با آمریکا در حیطه اختیارات رهبری نظام می باشد و آنها تنها از بُعد نظری به تبیین این موضوع می پردازند.


                          پاسخ اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به سوالات فرارو را بخوانید.


                          مهدی دوات گری نماینده مراغه:
                          1- اگر بنایی بر مذاکره باشد، آمریکا باید حق ما در دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای را به رسمیت بشناسد. البته ما اعلام کردیم بنایی برای دستیابی به سلاح هسته ای نداریم. همچنین اجرایی شدن قرارداد الجزایر که در سال 1359 میان ایران و آمریکا منعقد شده بود، از دیگر خواسته های ایران است. همچنین عدم مخالفت با جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی از دیگر خواسته های ایران است.


                          2- قطعا سیاست خارجی ما بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت می باشد و قاعدتا ما نمی توانیم اقدامی خارج از این چارچوب انجام دهیم. بحث اسرائیل خط قرمز ما است. آمریکا باید در گام نخست حسن نیت خود را نشان دهد. اینکه ایران چه امتیازاتی می تواند بدهد از اختیارات رهبری است و ایشان باید تصمیم بگیرند.


                          سید حسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و نماینده ورامین و پیشوا:
                          1- آمریکا رویکرد تجاوزگری، سلطه گری و مداخله گری خود در سیاست خارجی را کنار بگذارد. آمریکا باید خیانت ها و ظلم هایی که از سوی خود بر کشور ما رفته و احساساتی که از ملت ما جریحه دار شده است را جبران کنند.


                          مثلا در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون، آمریکا نیمچه گامی در این زمینه برداشت و از بابت دخالت در کودتای 1332 از ایران عذرخواهی نمود و این کار درستی بود. لذا باید در برابر عملکردی که در طول 33 سال گذشته علیه ملت ایران داشته عذرخواهی کند.


                          آمریکا باید سیاست دوگانه خود را کنار بگذارد. یعنی از یکسو عنوان می کنند آماده مذاکره مستقیم با ایران هستند؛ اما از سوی دیگر تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال می کنند و اخیرا اوباما تحریم های قبلی را هم تمدید نمود. این مسئله اعتماد ملت ایران به آمریکا را از بین می برد. لذا آمریکا باید گام های اعتمادساز بردارد.


                          2- ما که در آمریکا حقی از کسی از بین نبردیم، ما که سلطه گر نبودیم، ما که به آمریکا تجاوز نکردیم و یا در این کشور کودتا نکردیم. ما چکار باید بکنیم؟ همین طرح مطالبات از ملت ایران طرح ظالمانه و سلطه گرایانه است. آمریکا کیست که بخواهد حق هسته ای ایران را به رسمیت بشناسد؟ این مسئله جزء حقوق ملت ایران به شمار می رود.


                          آنها ابتدا مطالبات ما را برآورده کنند و آن تغییراتی که عرض کردم را در رفتار و سیاست خارجی خود انجام دهند، آنگاه ما به عنوان یک کشور مستقل در خاورمیانه، با آمریکا هم مانند کشورهای اروپایی و آسیایی رابطه عادی برقرار کرده و مراودات اقتصادی و تجاری خواهیم داشت.


                          منصور حقیقت پور نماینده اردبیل:
                          1- آمریکا در ابتدا باید بپذیرد که هر دو کشور دارای حقوق مساوی هستند و اینطور نیست که آمریکا گمان کند ابرقدرت است و کشور ما هم همچون زمان پهلوی حلقه به گوش وی است. دوم اینکه آمریکا باید تمام حقوق ما را به رسمیت بشناسد. سوم اینکه آمریکا باید مسیر 34 ساله سراسر فتنه و توطئه ای که علیه ایران داشته را کنار بگذارد و رسما عنوان کند که اشتباه کرده است.


                          2- ما چه چیزی را باید برای آمریکا قائل شویم؟ ما قائل می شویم که آمریکا در جغرافیای سیاسی خود با همه کشورها از مسیر درست دیپلماتیک ارتباط برقرار کند و در یک شرایط متعادل با همه کشورها رابطه داشته باشد. اگر آمریکا خواسته های ما را برآورده کند به نظر می رسد شاید مراحل بعدی غنی سازی قابل مذاکره باشد. یعنی آنها اورانیوم بیست درصد غنی شده را به ما بدهند و ما تنها تا 5 درصد غنی سازی انجام می دهیم.


                          محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد و صدوق:
                          1- در صورت مذاکره با آمریکا یا ما باید دیگر خودمان نباشیم یا آمریکا دیگر باید آمریکا نباشد. اگر آمریکا دست از سلطه گری و روحیه تجاوزی گری خود بردارد و نخواهد بر دنیا تسلط داشته یا رهبری دنیا را در دست بگیرد، آنگاه قابل قبول است. یعنی در شرایطی که آمریکا بپذیرد رفتارش از ابتدا تاکنون با ایران و با همه کشورها اشتباه بوده می توان با این کشور در چارچوب مسائل منطقه ای یا مسئله هسته ای مذاکره کرد.


                          لذا آمریکا باید از خوی تجاوزگری خود دست بردارد و در مسائل کشورهای اسلامی دخالت نکند. تحریم های ظالمانه علیه ایران را بدون هیچ پیش شرطی لغو کند. به رسمیت شناختن حقوق هسته ای ایران نیز از دیگر خواسته های ایران است. خلع سلاح هسته ای نیز باید انجام شود. ما قبول نداریم برخی کشورها سلاح هسته ای داشته باشند و برخی دیگر نداشته باشند. آمریکا باید حمایت های خود از رژیم صهیونیستی را کنار بگذارد و سرزمین فلسطینی ها را به آنها بازگرداند.


                          2- ما با آمریکا کاری نداریم. آمریکا حق و حقوق ما را بدهد ما با این کشور کاری نداریم. اگر خواسته آمریکا این است که ما از آرمان های خود دست برداریم، این مسئله قابل مذاکره نیست. ما در حل بحران های منطقه ای مانند بحرین و در بحث دزدان دریایی می توانیم با آمریکا مذاکره کنیم. البته در بحران های منطقه ای باید خواسته های مردم آن سرزمین ها مبنا قرار گیرد.


                          ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرم آباد:
                          1- آمریکا باید بپذیرد که در امور داخلی ما دخالت کرده و دیگر نباید دخالت کند. همچنین حق دانش صلح آمیز هسته ای ما را به رسمیت بشناسد و تحریم های ضد بشری علیه ایران را لغو کند. اموال بلوکه شده ما را آزاد کند. و اینکه دو کشور از حقوق انسانی و بین المللی برابر برخوردار هستند و اینطور نباشد که آمریکا کدخدا باشد و ما رعیت باشیم. لذا آمریکا باید اشتباهات خود را بپذیرد.


                          2- ما چیزی از آمریکا نگرفتیم که بخواهیم چیزی بدهیم. بحث اسرائیل بحث اعتقادی ما است و قابل مذاکره نیست. ما نه در امور داخلی آمریکا دخالت کردیم و نه این کشور را تحریم کردیم؛ چه کاری علیه این کشور کردیم که اکنون بخواهیم لغوش کنیم؟ آمریکا ستمگر است و باید دست از ستمگری خود بردارد.


                          اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران:
                          1- آمریکا کاری به ملت ایران نداشته باشد و جنایت هایی که علیه ما کردند را پاسخ دهند و اموال بلوکه شده ایران را بازگردانند. ما کاری به آمریکا نداریم و آمریکا است که به ما نیاز دارد. آمریکا می خواهد نظام جمهوری اسلامی نباشد، اسلام و ولایت فقیه نباشد و هر کس غیر این فکر کند ساده لوحی است. اما مگر ما انقلاب کردیم که اختیار خود را دست آمریکا بدهیم؟


                          اصلا نیازی به مذاکره نیست. آمریکا در عمل تغییر رفتار خود را نشان دهد ما هم در عمل نشان خواهیم داد. خواسته های ما دهها بار به آمریکا گفته شده است؛ اینکه آمریکا فکر نکند با ملت ایران به صورتی برخورد کند که مانند حاکم و محکوم باشد.


                          اصلا آنها به داخل ایران چکار دارند و اگر مسئله ای هم باشد سازمان ملل رسیدگی می کند؛ آمریکا چکاره است؟ آنها پایبند به قانون باشند ما هم پایبند به قانون خواهیم بود که تاکنون هم بوده ایم و در عمل هم نشان دادیم. آمریکا در عمل نشان دهد که با ایران کاری ندارد و خود را صاحب دنیا نداند.


                          2- ایران؟ هیچی. ایران کاری با آمریکا ندارد. ایران خلافی نکرده است که بخواهد امتیازی بدهد. ایران فقط مظلوم واقع شده است. ما این مسئله را در مجلس بررسی می کنیم و جواب می دهیم. این مسئله موضوعی نیست که فی البداهه بتوان درباره آن صحبت کرد.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #3793
                            اوباما: از حق اسرائيل برای دفاع از خود پشتیبانی کامل میکنیم

                            رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه (۱۸ نوامبر) در تایلند اعلام کرد، از حق اسرائيل برای دفاع از خود پشتیبانی کامل میکند و از شبهنظامیان فلسطینی خواست، به منظور کمک به روند صلح به حمله به خاک اسرائيل از غزه پایان دهند.

                            به گزارش رویترز از بانکوک تایلند، باراک اوباما حین دیدار خود از این کشور گفت: «هیچ کشوری در دنیا تحمل نخواهد کرد که شهروندانش از خارج از مرزها مورد حمله قرار گیرند.»

                            اسرائيل روز یکشنبه (۱۸ نوامبر) نیز در پنجمین روز متوالی در پاسخ به شلیک موشک از غزه به حملات خود علیه غزه ادامه داد.

                            اوباما این سخنان را حین کنفرانسی خبری در تایلند ایراد کرد.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #3794
                              صالحی در نشست تهران نسبت به تسلیح مخالفان اسد هشدار داد

                              وزیر خارجه ایران در نشست "گفتوگوی ملی سوریه" در تهران در روز یکشنبه (۲۸ آبان) نسبت به تسلیح مخالفان بشار اسد، رئیس جمهور سوریه هشدار داد.
                              علی اکبر صالحی در این نشست که به گفته جمهوری اسلامی گروههای مختلف سوری در آن شرکت کردهاند هشدار داد که تسلیح مخالفان رژیم سوریه میتواند به بیثباتی و خطر تروریسم در منطقه دامن بزند.
                              خبرگزاری فرانسه مینویسد، سوریه و متحدان نزدیک این کشور از جمله ایران و روسیه، غرب و برخی از کشورهای عربی را متهم کردهاند که با تسلیح مخالفان اسد به آشوب در این کشور دامن میزنند.
                              شورای ملی سوریه که از مخالفان اسد تشکیل شده از غرب و دیگر کشورها خواسته با مسلح کردن نیروهای مخالف به سرنگونی رژیم اسد که از مارس سال گذشته تا کنون بیش از ۳۹ هزار نفر را به کشتن داده شتاب بخشند.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #3795
                                آمریکا به "هیأت حقوق بشری ایران" ویزا نداد

                                دولت آمریکا برای اعضای هیأت حقوق بشری ایران که قصد حضور در یکی از نشستهای سازمان ملل را داشتند، ویزا صادر نکرد. ایران این اقدام را محکوم کرده و آن را "مانع تعامل و همکاری" این هیأت با سازمان ملل دانسته است.


                                ایالات متحده آمریکا از صدور ویزا برای هیأت حقوق بشری ایران که قصد شرکت در نشستی در سازمان ملل متحد را داشت، خودداری کرد.


                                ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران در بیانیهای که روز یکشنبه (۱۸ نوامبر / ۲۸ آبان) در سایت خبرگزاری ایرنا منتشر شده، اعلام کرده که این هیأت در نظر داشته تا با حضور در "جلسه کمیته سوم سازمان ملل، مواضع روشن جمهوری اسلامی را در مورد مسایل حقوق بشری" اعلام کند.


                                در این بیانیه آمده است: «دولت آمریكا عملا با صادر نكردن ویزای اعضای هیات خواسته است امكان حضور هیات را از بین ببرد و مانع انجام ماموریت اعضای آن در تعامل و همكاری با سازمان ملل متحد شود.»


                                ستاد حقوق بشر این اقدام دولت آمریکا را "غیرقانونی و برخلاف تعهدات بینالمللی" دانسته و از مقامهای سازمان ملل درخواست کرده تا "ضرورت اجرای این تعهدات" را به آمریکا به عنوان کشور مقر این سازمان گوشزد کرده و "دولت آمریکا را از ایجاد چنین موانعی بر حذر دارند."

                                به گزارش خبرگزاری رویترز، سفارت سوئیس در تهران، حافظ منافع آمریکا در ایران، تا کنون در این زمینه اظهار نظری نکرده است. یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا نیز در پیگیریهای این خبرگزاری از ارائه نظر در مورد خدمات ویزا خودداری کرده است.


                                طبق پیمان ۱۹۴۷ کشور آمریکا به عنوان میزبان سازمان ملل متحد، فارغ از اختلافات خود با کشورها، موظف است تا برای اعضای هیأتهای نمایندگی کشورهای عضو سازمان ملل ویزای ورود به آمریکا را صادر کند.


                                با این حال تا کنون ایالات متحده چندین بار از سفر مقامهای ایرانی برای شرکت در نشستهای سازمان ملل خودداری کرده است. آخرین نمونه آن عدم صدور ویزا برای ۲۰ نفر از اعضای هیأت همراه محمود احمدینژاد از جمله "دو وزیر" برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر سال جاری بود.


                                در آن زمان یکی از مقامهای رسمی آمریکا که نامش فاش نشد، به خبرگزاری رویترز در همین زمینه گفته بود: «صدور ویزا برای مقامهای کشورها با هدف شرکت در نشستهای سازمان ملل منطبق بر تمامی قوانین و پروسههای قانونی ایالات متحده و همچنین توافقنامههای سازمان ملل است. با این حال پروندههای ویزا محرمانه هستند.»


                                در سال ۲۰۰۹ و در زمان سرکوبهای تظاهراتاعتراضی پس از انتخابات ریاستجمهوری، ایران اعلام کرد که آمریکا به هیأتی از این کشور به سرپرستی معاون اول محمود احمدینژاد اجازه ورود به خاک آن کشور را نداد.


                                مقامهای ایرانی در آن زمان گفته بودند که این هیأت قصد حضور در نشست سازمان ملل در مورد بحران مالی در جهان را داشته است.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X