کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
همهٔ تحریمهایی که علیه ایران وضع شد حکایت دور و درازی که کاغذپاره نامیده شد! کد مطلب : 73287
گروه اقتصادي: گفتگوهای هستهای ایران با قدرتهای بزرگ جهانی به مرحلهای حساس و سرنوشت ساز نزدیک شده است؛ مرحلهای که میتواند ترسیم کننده چهارچوب یک توافق سیاسی جامع هستهای بین ایران و کشورهای گروه ١+۵ باشد.
دو موضوع عمده، ظرفیت غنیسازی ایران همراه با شفافیت کامل و نحوه لغو تحریمها علیه ایران، محور اصلی این گفتگوها را تشکیل میدهند. در این مقاله ما تلاش خواهیم کرد تا ابعاد و گستره تحریمهای تصویب شده علیه ایران را بهتر بشناسیم. این نوشتار، به تازهترین گزارش «سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا» استناد میکند که در تاریخ ٩ مارس ٢٠١۵ تحت عنوان: «تحریمها علیه ایران» انتشار یافته است. به گزارش سايتعصر قانون، تحریمهای علیه ایران، عمری به درازای نظام جمهوری اسلامی ایران دارند. این تحریمها از سالهای آغازین پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ و به دنبال اشغال و گروگان گیری سفارت آمریکا در تهران آغاز گردید.
۸ نوامبر سال ۱۹۷۸، درست چهار روز پس از تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان انقلابی و به گروگانگیری دیپلماتها و اتباع آمریکایی، رئیسجمهور وقت آمریکا جیمی کارتر، به استناد «قانون کنترل صادرات تسلیحات»، صادرات هرگونه سلاح و جنگافزار نظامی به ایران را ممنوع کرد.
۱۴ نوامبر ۱۹۷۸، فقط شش روز پس از نخستین تحریم آمریکا علیه ایران، رئیسجمهور آمریکا با صدور فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۷۰ تمامی داراییهای دولت ایران نزد بانکهای آمریکایی را مسدود کرد.
وضع ٢رشته تحریمهای یاد شده، با وضع و اعمال ٢ رشته از تحریمهای دیگر آمریکا علیه ایران در ۷ آوریل ۱۹۸۰ و ۱۷ آوریل ۱۹۸۰ پی گیری گردید. براساس این دو رشته تحریمها، هرگونه صادرات آمریکا به ایران، به جز مواد غذایی و دارو با فرمان اجرایی ۱۲۲۰۵ رئیس جمهوری وقت آمریکا ممنوع شد. در همان حال، با صدور فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۱۱ هر گونه واردات از ایران به آمریکا ممنوع گردید. کلیه تجهیزات نظامی که پیشتر توسط دولت ایران خریداری شده یا سفارش داده شده بود، نیز توقیف گردید و بالاخره بر اساس این رشته از تحریمها، آمریکاییان از انجام هرگونه تعامل مالی با ایرانیان منع شدند و این سرآغاز روندی تقابلی بین آمریکا و ایران بود که تا کنون ادامه یافته است. تعمیق روند تقابلی بین ایران و آمریکا
تحریمهای آمریکا علیه ایران یکی از محورهای اصلی سیاست آمریکا در قبال ایران پس از انقلاب سال ۱۹۷۹ بوده است. اهداف تحریمهای آمریکا علیه ایران به مرور زمان تحول یافته است. در حالی که تحریمهای آمریکا علیه ایران طی سالهای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی به هدف فشار آوردن برایران برای رها کردن تروریسم و حمایت ایران از تروریسم و همچنین محدود ساختن قدرت استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه طرح ریزی شده بود، از سال ۱۹۹۶ به تدریج به سوی برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران گرایش یافت.
از اواسط سال ۲۰۰۰ میلادی، تحریمهای آمریکا بر روی برنامه هستهای ایران متمرکز شد. هدف از این تمرکز، _ طبق ادعای طرف غربی _ محدود کردن ظرفیت غنی سازی ایران و اجبار ایران به ترک ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ایاش بوده است. در این راستا، از سال ۱۹۹۶ کنگره و دولتهای پی در پی آمریکا با تصویب قوانین، فرامین و بخشنامههای اجرایی، تحریم بخش نفت و انرژی ایران را به منظور فشار هرچه بیشتر بر اقتصاد ایران در متن برنامههای خود قرار دادند.
اولین تلاشهای آمریکا برای گسترش تحریم بخش نفت و انرژی ایران
هدف آمریکا از تصویب این قوانین و بخشنامههای اجرایی، تشویق و یا اجبار شرکتهای خارجی به ترک بازار نفت و انرژی ایران بوده است. در واقع، آمریکا به موجب این قوانین و بخشنامهها، شرکتهای خارجی فعال در زمینه نفت و انرژِی در ایران را مجبور میکرد تا بین بازار آمریکا و ادامه همکاری و سرمایه گذاری دربخش انرژی ایران، یکی را انتحاب کنند. این رویکرد تازه آمریکا در باره محروم کردن شرکتهای خارجی که در بخش نفت و انرژِی ایران فعالیت میکردند از بازار آمریکا، بنیان و شالوده تحریمهایی را پی ریزی کرد که به عنوان تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه ایران معروف شد.
هرچند که این گونه تحریمها در ابتدای امر تأثیرات مهم و عمدهای در برنداشت، اما همانطور که خواهیم دید، این تحریمهای یکجانبه، پس از محکومیتهای پی در پی برنامه هستهای ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد، ابعادی بسیار گسترده و فراگیر به خود گرفت و مبدل به تحریمهای چند جانبه علیه ایران شد.
قانون داماتو
نقطه شروع تحریمهای یکجانبه علیه ایران قانون موسوم به «داماتو» بود. بر اساس این قانون که در سال ۱۹۹۵ به تصویب رسید، رئیسجمهوری وقت آمریکا اجازه یافت تا شرکتهای غیرآمریکایی را که فنآوریهای صنعت نفت در اختیار ایران میگذارند تحریم کند. قانون داماتو، پس از آمیختگی با طرح بنیامین گیلمن، رئیس کمیسیون روابط بینالملل مجلس نمایندگان آمریکا که محتوایی مشابه با قانون داماتو داشت، در قالب مجازاتهای جدید آمریکا علیه ایران و لیبی در سال ۱۹۹۶ توسط کنگره آمریکا تصویب شد و سپس به امضای بیل کلینتون، رئیسجمهور وقت آمریکا رسید. این قانون برای شرکتهای غیرآمریکایی که در بخش انرژی ایران بیش از ۲۰ میلیون دلار در سال سرمایهگذاری کنند، مجازاتهایی را مشخص کرده است. همچنین «قانون تحریمهای ایران و لیبی» تحریمهای بیشتری را برای کشورهای ثالث که بهایران صادرات دارند قایل گردید.
قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه برنامه هستهای ایران
قطعنامههای شورای امنیت علیه برنامه هستهای ایران ضمن آنکه مجموعه تحریمها ی جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران به تصویب میرساند، چهارچوب قانونی جدیدی را در اختیار آمریکا قرار میدهد تا حلقه تحریمهای یکجانبه خود علیه ایران را تنگتر و تنگتر کند. همانطور که خواهیم دید، پس از محکومیت برنامه هستهای ایران طی شش قطعنامه شورای امنیت، موضوع برنامه هستهای ایران ابعادی بین المللی به خود میگیرد و این شرایط، بهترین فرصت را برای آمریکا فراهم میسازد تا با توجه به هژمونی سیاسی- اقتصادی خود در جهان، ضمن آنکه متحدان غربی خود را در استراتژِی تحریمی خود علیه ایران بسیج و شریک کند، سایر کشورها و شرکتهای جهان را ناچار به پیروی از سیاست گذاری تحریمی آمریکا علیه ایران کند.
همانطور که ملاحظه خواهیم کرد، تحریمهای مندرج در این شش قطعنامه، بر نامه هستهای جمهوری اسلامی را هدف قرار میدهند و تلاش بر آنست که تمامی فعالیتها، چه از سوی کشورها، اشخاص حقوقی و حقیقی در ارتباط با توسعه برنامه هستهای ایران را محدود کند. تحریمهای شورای امنیت همچنین تلاش میکنند تا ظرفیت نظامی ایران را با تحریم صادرات هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی تضعییف کند اما، در مجموعه تحریمهای شورای امنیت، ما هیچ اثری از تحریمهایی مستقیم که اقتصاد ایران را مورد هدف قرار میدهند نمیبینیم؛ در عین حال این تحریم ها به صورت مزورانه برای ضربه اقتصادی به ایران طراحی شدند. برای مثال همواره ادعا شد که تحریم بانک سپه و کشتیرانی ایران، صرفاً به لحاظ ارتباطات مشکوک این دو نهاد با پرونده هستهای ایران صورت گرفته است.
قطعنامه شماره ۱۶۹۶، نخستین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره پرونده هستهای ایران بود که در ۳۱ ژوئیه سال ۲۰۰۶ تصویب شد. این قطعنامه با ۱۴ رأی موافق و یک رأی مخالف «قطر»، به تصویب رسید. این قطعنامه به ایران مدت یک ماه مهلت داد تا فعالیتهای هستهای خود در زمینه غنیسازی اورانیوم را متوقف کند. نخستین قطعنامه شورای امنیت فاقد اقدامهای تنبیهی علیه ایران بود، اما سند الزامآوری برای ایران بود تا مفاد مندرج در این قطعنامه را رعایت کند.
این قطعنامه در چهارچوب ماده ۴۰ منشور ملل متحد صادر شده بود. در ماده ۴۰ اقدامهای تنبیهی علیه ایران منظور نشده است، اما عدم اجرای خواستهای مندرج در این ماده، ایران را با واکنشهای پیشبینی شده در ماده ۴۱ فصل هفتم منشور ملل متحد که در برگیرنده اقدامات تننبیهی میباشد روبرو خواهد کرد.
قطعنامه شماره۱۷۳۷، دومین قطعنامه شورای امنیت
در ۲۳ دسامبر سال ۲۰۰۶ با رأی هر ۱۵ کشور حاضر در شورای امنیت به تصویب رسید. شورای امنیت با صدور این قطعنامه، مجموعه تحریمهایی شامل تحریم تأسیسات حساس هستهای و توقیف داراییها و شرکتهای ایرانی مرتبط با برنامۀ هستهای ایران را به تصویب رساند و به ایران مدت ۶۰ روز فرصت داد تا برنامه غنیسازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد.
قطعنامه شماره ۱۷۴۷، سومین قطعنامه شورای امنیت
در ارتباط با پروندهٔ هستهای ایران بود که در تاریخ ۲۴ مارس سال ۲۰۰۷ میلادی، با رای موافق تمامی پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، به تصویب رسید. این قطعنامه، همکاری تمامی کشورهای جهان با شرکتهای ایرانی را که در زمینه انرژی هستهای فعالیت دارند، منع کرده است. همچنین، ممنوعیت صادرات و واردات سلاحهای سنگین به ایران نیز از دیگر موارد مندرج در این قطعنامه است.
این قطعنامه در برگیرنده دومین مجموعه تحریمهای شورای امنیت شامل تحریمهای جدید مالی و تسلیحاتی علیه ایران بود. این تحریمها توقیف داراییها را به ۲۸ گروه، شرکتها و اشخاص دیگری که در فعالیتهای حساس هستهای ایران یا تولید موشکها شرکت داشتند، یا از آن حمایت میکردند، افزایش داد. بانک سپه و شرکتهای مرتبط با سپاه پاسداران نیز از جمله نهادهایی بودند که نام آنها در این دور از تحریمها اضافه شد. این قطعنامه خواستار اجرای فصل هفتم از بند ۴۱ منشور سازمان ملل شد با حذف اقدام نظامی علیه ایران شد. قطعنامههای بیپایان!
قطعنامه ۱۸۰۳، چهارمین قطعنامه شورای امنیت در سوم مارس سال ۲۰۰۸ به تصویب رسید. این قطعنامه، تحریمهای اعمالشده در قطعنامههای قبل شورای امنیت علیه ایران را تشدید کرد. افزون بر آن، به موجب این قطعنامه، تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد موظف گردیدند تا تمامی محمولههای مشکوک دریایی و هوایی به مقصد ایران و بالعکس را، مورد بازرسی قرار دهند. این قطعنامه، ممنوعیت اقلام داد و ستد کالاهایی که کاربردهای نظامی و غیرنظامی دارند را گسترش داد. ممنوعیتها، همچنین شامل فروش تمامی فنآوریها در این زمینهها به ایران بود.
قطعنامه شماره ۱۸۳۵، پنجمین قطعنامه شورای امنیت در ۲۷ سپتامبر سال ۲۰۰۸ با رای موافق همه ۱۵ عضو شورای امنیت به تصویب رسید. این قطعنامه، حاوی تحریمهای تازهای علیه ایران نبود و صرفاً از ایران میخواهد چهار قطعنامه پیشین شورای امنیت را هرچه سریعتر به موقع اجرا گذارد.
قطعنامه شماره ۱۹۲۹، ششمین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران در تاریخ ۹ ژوئن سال ۲۰۱۰ به تصویب رسید. این قطعنامه، ایران را از کلیه فعالیتهای تجاری مرتبط با غنیسازی اورانیوم، مواد هستهای وفن آوری دیگر کشورها محروم میکند. همچنین تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد از انتقال هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی، سیستمها و قطعات مرتبط با آنها به ایران منع شدهاند. این قطعنامه همچنین تحریمهای تازهای را علیه ایران وضع کرد. تحریم سپاه پاسداران و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی از موارد مهم تحریمهای مندرج در قطعنامه ششم شورای امنیت بوده است. تحریمهای یکجانبه آمریکا با استفاده از تحریمهای شورای امنیت
در این بخش از مجموعه تحریمها، تحریمهای یکجانبه آمریکا که پیشتر شرکتهای آمریکایی را هدف قرار داده بود، ابعادی گسترده و بین المللی یافت. این تحریمها بخش نفت و انرژی ایران و همچنین سیستم بانکی و بیمه و حمل و نقل ایران را هدف قرار داد. قوانین و بخشنامههایی که توسط کنگره آمریکا و یا یکی از مجالس سنا و نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، همچنین تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا تحریمهای را علیه شرکتها و سپس کشورهایی از جهان تسری داد که مجموعههای تحریمهای یکجانبه امریکا علیه ایران را رعایت نمیکنند. بدین ترتیب حلقه تحریمها به گرد جمهوری اسلامی ایران باز هم تنگتر شد.
در زیر، به فهرستی از مهمترین تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران اشاره شده است:
تحریم شرکتهای صادر کنندهٔ بنزین به ایران در ۳۰ ژوئه سال ۲۰۰۹ در مجلس سنای آمریکا به تصویب شد.
مجلس نمایندگان آمریکا در ۲۹ ماه مه سال ۲۰۱۰ لایحه تحریم شرکتهایی را که با ایران معاملات تجاری دارند، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۰ آمریکا تحریمهایی را علیه چندین شرکت کشتیرانی ایران تصویب و به مرحله اجرا گذاشت. همچنین ۲۲ شرکت نفتی، انرژی و بیمه که توسط دولت ایران اداره میشوند و در ایران و بخشهای مختلف جهان فعالیت میکنند مورد هدف تحریمها قرار گرفت.
در ۲۹ اکتبر سال ۲۰۱۰ آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه ۳۷ شرکت اروپایی اعمال کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا در ۱۴ ژانویه ۲۰۱۱ تعداد ۲۴ شرکت کشتیرانی بینالمللی را بهعلت تجارت با ایران تحریم کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا «در ۲۴ ژوئن سال ۲۰۱۱ شرکت هواپیمایی» ایران ایر «و یکی از مهمترین اپراتورهای کشتیرانی در بنادر ایران را تحریم کرد.
باراک اوباما تحریم بانک مرکزی ایران را در اول ژانویه سال ۲۰۱۲ امضا کرد. بانکها وشرکتهای خارجی که با بانک مرکزی ایران معامله کنند، مشمول جریمههای سنگین آمریکا خواهند شد.
وزارت خزانهداری آمریکا پس از تصویب تحریمهایی علیه بانک مرکزی ایران، در ۲۴ ژانویه ۲۰۱۲ تحریمهایی را علیه بانک تجارت ایران اعمال کرد. وزارت خزانهداری آمریکا در۲۹ فوریه ۲۰۱۲ بانک دوبی را به خاطر آنچه کمک به ایران در راستای فرار از تحریمهای بینالمللی خواند، تحریم کرد.
آمریکا در ۱۳ ژوئیه سال ۲۰۱۲، ۵۰ شرکت و نهادمالی ایران را با هدف مقابله با برنامه موشکهای بالستیک ایران مورد تحریم قرار داد. این موسسات از وزارت دفاع ایران، نیروهای مسلح و سازمان صنایع فضایی ایران، شرکت خطوط کشتیرانی ایران و سپاه پاسداران اتقلاب اسلامی ایران هستند. علاوه بر آن،» شرکت نفتکش ملی ایران «به همراه ۵۸ کشتی و ۲۷ موسسه و نهاد وابسته به آن در میان این تحریمها قرار گرفتند. تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران
پس از قطعنامه شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت، تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران به تدریج به گستردگی تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران شد. از جمله تحریمهای اتحادیه اروپا میتوان به تحریم خرید نفت ایران که در ۲۳ ژانویه سال ۲۰۱۲ تصویب و در اول ژوئیه سال ۲۰۱۲ وارد مرحله اجرایی شد، اشاره کرد. تعلیق دارائیهای بانک مرکزی و تحریم سویفت بانکی با هماهنگی آمریکا و اتحادیه اروپا در ۱۷ مارس سال ۲۰۱۲ به مرحله اجرا رسید. ممنوعیت مبادلات بین بانکهای ایرانی در اروپا، مسدود کردن تمامی اعتبارات بانکی کوتاه مدت به ایران، و ممنوعیت واردات گاز ایران و صادرات بسیاری از فلزات، از جمله آلومینیوم در اکتبر سال ۲۰۱۲ اجرایی گردید. همانطور که گفته شد، اتحادیه اروپا در زمینه اعمال تحریمها علیه ایران، سیاستهای همسانی را با هماهنگی آمریکا در پیش گرفت. جامعه جهانی در اهداف تحریمهای آمریکا علیه ایران شرکت دارد
در همین حال، تمامی کشورهای خریدار نفت ایران از خرید نفت ایران منع گردیدند. فقط ۵ کشور خریدار، یعنی چین، ژاپن، هند، کره جنوبی و ترکیه مجوز واردات حداکثر ۱. ۱ میلیون بشکه نفت خام ایران در روز را از سوی آمریکابرای دورههای زمانی شش ماهه، قابل تمدید در یافت کردند. بدین ترتیب صادرات نفت خام ایران که در سال ۲۰۱۱ میلادی بیش از ۲. ۵ میلیون بشکه در روز بود، به کمتر از ۱. ۱ میلیون بشکه سقوط کرد.
در فوریه سال ۲۰۱۳ با ممنوعیت پرداخت ارز به ایران بابت صادرات نفت ایران به ۵ کشور یاد شده، در آمدهای ارزی ایران نیز دچار مشکل گردید. در واقع ایران نفت را به این کشورها میفروشد ولی نمیتواند وجه آن را در یافت کند. وجوه صادرات نفت ایران در کشورهای خریدار مجاز نفت ایران در حسابی اعتباری برای ایران ذخیره میشود. ایران میتواند واردات کالاهای مجاز خود از این کشورها را از محل حساب اعتباری خود نزد این کشورها پرداخت کند، اما تحت هیچ شرایطی مجوز برداشت و حواله این وجوه را از این حسابهای اعتباری ندارد.
مذاکرات هستهای لوزان سویس و تلاش در جهت یک توافق سیاسی
هم اکنون مذاکرات هستهای ایران در سویس با قدرتهای بزرگ جهانی برای رسیدن به یک توافق سیاسی هستهای ادامه دارد. ایران پس از توافق اولیه هستهای با گروه ۵+۱ در نوامبر سال ۲۰۱۳ اجازه یافت تا صادرات نفت خود را که میتوانست به صفر برسد، تا پایان مذاکرات هستهای ادامه دهد. همچنین جمکهوری اسلامی اجازه یافته تا طی این مدت، ماهانه مبلغی معادل ۷۶۵ میلیون دلار از دارائیهای مسدود شده خود را دریافت دارد.
حداکثر محدوده زمانی برای رسیدن به یک توافق جامع هستهای بین ایران و قدرتهای بزرگ ۳۰ژوئن سال ۲۰۱۵ تعیین شده است. در صورت حصول به یک توافق، ایران در قبال محدود ساختن تعیین کننده برنامه هستهای خود، میتواند از لغو تحریمها تا اعتماد سازی متقابل استفاده کند. در مذاکراتی که هم اکنون در لوزان سویس در جریان است، طرفین تلاش میکنند تا به یک توافق سیاسی در باره تعیین چهارچوبها نائل گردند. آخرین گزارشها حکایت از اختلافات فیمابین در زمینه برنامه تحقیقاتی هستهای ایران و نحوه لغو تحریمها دارد. شکست مذاکرات هستهای منجر به تشدید تحریمها علیه ایران میشود
در صورت شکست قطعی مذاکرات هستهای، براساس پیش بینیهای گزارش سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا تحریمهای تازهای بر علیه ایران اعمال خواهد شد. کشورهای دارای مجوز واردات نفت ایران، ظرف مدت یک سال خرید نفت خود از ایران را متوقف خواهند کرد و بدین ترتیب صادرات نفت خام ایران به صفر نزدیک خواهد شد. در همین حال، بخشهای دیگری از اقتصاد ایران مورد تحریمهای جهانی قرار خواهد گرفت كه تحریم نظام بانکی ایران شدت بیشتری خواهد یافت.
سلام.برای تمام مردم ایران ارزوی بهروزی و سلامتی وبرای تمام سهامداران صبور بورسی که بیشترین استرس وفشار رو تحمل کردند این پیروزی بزرگ رو به نوبه خودم تبریک میگم ومخصوصابه تمام دوستان عزیزم در این فروم . همیشه سلامت و پر سود باشید.
دوستان بعضی وقتها بعلت فشارهای روحی و خستگی از استمرا موضوعی که ما هم درش ذینفع هستیم باعث می شه بخواهیم آن موضوع (مذاکرات هسته ای )با هر شرایط
حتی محروم شدن از حقوق و علمی که بواسطه نبوغ و استعداد ذاتی که در ما ایرانی ها است بگذریم که این مطمئنا اشتباهست چرا؟
ما در دنیای زندگی می کنیم که بواسطه پیشرفت سریع علمی مخصوصا طی پنجاه سال گذشته .دنیا به مردم کشورهای بیشتر احترام می گذارد که از امکانات علمی به روزتری
برخوردار باشه. مثلا شما نگاه کنید کشوری مثل پاکستان هم از علم انرژی هسته ای بهره مند است ما که از این کشور نباید پایین تر باشیم .الان همین سوخت های فسیلی رو
در نظر بگیرید مطمئنا کشورهای دنیا و کشور ما تا ابد نمی توانند از اون بهره مند باشند و یکروزی دنیا نگاه احترام و احتیاجش رو بسمت کشوری سوق می دهد که دارای
این نوع انرژی مدرن (هسته ای)هستند .هرچند مدارا و همکاری با دنیا شرط عقل بوده و خیلی موقع ها ما با همکاری وتعامل با دیگر کشورهای پیشرفته می توانیم صحبت های منطقی
وخوب مون رو اشائ بدهیم و نه با ستیز و مقابله با آنها ولی مخلص کلام این است که کارهای بزرگ و ماندگار صبوری و متانت زیادی می طلب که مردم نجیب و صبور ما
ازش بهره مند بوده و بزودی مزد این همه نجابت رو با توافق نهایی هسته ای گرفته و گشایش امور فراهم می شود .یادمان نرود همین آمریکایی ها یکروز برای آمدن به ایران
و فعالیت در اینجا حق تواحش می گرفتند ولی امروز باما پشت میز مذاکره نشسته ونه تنها قدم زدن با مقامات مارا کسر شائن نمی دانند بلکه بسیار موجه می پندارند وجدیدا
هم مشاهد می نماید که جهت رسیدن به توافق با ما بطور بی سابقه ای در درون حاکمیت ایشان اختلاف جدی رخ داده که اگر بخوبی بدین موضوع بنگریم به تاثیرگذاری و
شخصیت خودمان بیشتر پی خواهیم برد.در پایان مطمئنا کمی و کاستی های زیادی در مملکت وجود دارد که شایسته است مطالبات و اتنقادات بحق آنها را داخلی پیگیری
کرده و بجهت نا مرادی ها حقوق هسته ای مان را با آنها گره نزنیم.
درود و سلام بر دکتر نجیب و باشخصیت جناب آقای ظریف و تیم همراهش که طی زمان طولانی مذاکرات چهره واقعی یک ایرانی مودب و فهمید و باتمدن را به جهانیان
نشان دادند
درود به مردم نجیب ایران زمین که طی این مدت 10الی 12 ساله انواع فشارها رو تحمل کردند که بحق هسته ای شان برسند
درود به فعالان بازار سرمایه که با سرمایه گذاری در مهم ترین رکن اقتصادی کشور روزهای پر استرس و فشاری رو تحمل کردند .که امیدوارم بزودی ضررهاشون تبدیل
به منفعت شود
عزیزان آینده گان مطمئنا با نیکی وسپاس از معاصرین این زمان یاد خواهند کرد که با تحمل تمام ناملایمات داخلی و خارجی اقتدار مام وطن را برگذیده که دوستان
بازار سرمایه هم جزو این نیکان هستند .
تمام بربچه های انجمن گفتگوی بورسی از رئیس محترم سایت تا ناظر محترم قسمت مذاکرات هسته ای واعضای دوستداشتنی (ستاه دار و فعال و عادی وجدید ومهمان)
که تو این ایام خجسته و تعطیل همراه تیم مذاکراتی
هم بخوابی کشیدن .هم استرس واظطرب رو چشیدن و هم ریکس سهام داری رو به جان خریدن خسته نباشند و امیدوارم با شادکامی که در اول سال که مواجه شدن با بهروزی آخر
سال رو به پایان ببرند .(صد درود وبدرود برشما)
من هم به نوبه خودم از ایشان تشکر میکنم
جالبه که توی پیامها اثری از دلواپسان دیده نمیشه
خداوند، ظریف اصلاح طلب را حفظ کند. دکتر متشکریم (298055)
پاسخ به اين اظهار نظر۱۳۷۸
درود بر دکتر ظریف،مصدق زمان (298057)
پاسخ به اين اظهار نظر۹۹۹
تمام مملکت رو دو دستی تقدیم کردن. محمود کجایی مرد مقتدر. آن مرد می آید. بهار میدونم منتشر نمیکنی (298058)
پاسخ به اين اظهار نظر۱۵۱۴۲
خرداد 96 می آید آن بزرگمرد ... (298067)
پاسخ به اين اظهار نظر۸۸۱
میاد تپههای جدید رو برای "فتح" کشف کنه؟؟
اطمینان دارم شمایی که این کامنت رو گذاشتی کوچکترین توجهی به بیانیه نکردی. و یا این که کمترین درصدی از اون رو متوجه نشدی. وگرنه چرا تنها شعاری حرفی را زدهای؟ دریع از یک کلمه انتقاد یا دلیل برای مخالفت! (298071)
پاسخ به اين اظهار نظر۵۱
مملکت رو کسى تقديم کرد که فشارش به مردم وارد شده (298075)
پاسخ به اين اظهار نظر۵۴۵
هشت سال پیش یک .... سنگی در چاه انداخت که تمام مشقت های امروز نتیجه بی لیاقتی ان 8سال بود. مملکت زمانی که تحریم ها کاغذ پاره پنداشته شد رو به زوال رفت. الان هم هسته ای داریم. اما محدود به تولید انرژی و فناوری و تحقیقاتی ونیاز دیگه ایم نداریم. نام ظریف باید در کنار بزرگانی چون مصدق ثبت شه (298078)
پاسخ به اين اظهار نظر۴۹۵
محمود کجایی که دارن تمام درای اختلاس را می بندن ...کجایی ؟!! (298088)
پاسخ به اين اظهار نظر۴۹۶
تمام مملکت رو اون عنصر اسرائیل تقدیم اسرائیل و کشورهای مرتجع عربی کرد.درود بر ظریف منجی ملت و لعنت خدا بر ..... (298090)
پاسخ به اين اظهار نظر۵۱
سلام و خسته نباشید بر دکتر ظریف و تیم همکار ایشان. امیدوارم دلواپسان قدرت درک این کارهای شما رو داشته باشند و مشکلی برای دولت پدید نیاید. متشکرم از دولت آقای روحانی (298059)
پاسخ به اين اظهار نظر۶۸۷
ظریف جان متشکریم (298060)
پاسخ به اين اظهار نظر۶۵۷
آقای ظریف، اسم شما در تاریخ ثبت می شود.
ایرانیه با غیرت، تشکر تشکر (298061)
پاسخ به اين اظهار نظر۷۱۷
دکتر ظریف اسمت برا همیشه تو تاریخ میمونه
خداحفظت کنه عاااااااااشقتم (298062)
پاسخ به اين اظهار نظر۶۷۵
تبریک (298063)
پاسخ به اين اظهار نظر۵۳۵
خدا قوت جناب دکتر ظریف . به امید پیشرفت و حل تمامی مشکلات کشور با وجود چنین دیپلماس های ارزشمند و لایقی (298064)
پاسخ به اين اظهار نظر۵۴۴
عبدالرحمن
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۲:۳۴:۰۴
خدا را شکر. امیدوارم اقلیت زورگو در داخل و خارج بگذارند آب خوش از گلویمان پایین برود. (298066)
پاسخ به اين اظهار نظر۴۹۵
امین
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۲:۳۵:۱۱
الله اکبررررر
خدا حفظت کنه مرد ملت. خیلی زحمت کشیدی. خدا تورو برای مردم ایران و خانوادت نگه داره. کارت عالی بود. یادمه زمانه جلیلی میگفتن ایران نباید کوچکترین فعالیت حتی مرتبط به امور هسته ای داشته باشه. اما الان قطب هسته ای داریم. راکتور اراکاراکو داریم و حتی میتونیم راکتور تحقیقاتی هم بسازیم. امتیاز هایی که گرفتی بینظیر بود مرد. تنها اسراییل و تندرو های امریکایی و بعضا داخلی ازین توافق متضرر میشن. خدا پشتو پناهت و تبریک به مردم صبوور (298068)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۹۴
سمانه
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۲:۳۵:۲۳
دکتر خدا خیرت بده که واسه مملکتمون تلاش میکنی (298069)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۲۴
حامد
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۲:۳۵:۴۹
واقعا خسته نباشن.شاید واسه من جوان کورسوی امیدی باشه
که بتونم با توجه بهتر شدن وضع تقتصادی به ازدواج فکر کنم (298070)
پاسخ به اين اظهار نظر۲۷۳
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۲:۳۶:۵۸
"""راساس راه حل های بدست آمده، پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک، تمامی قطعنامه های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یکجانبه امریکا از جمله تحریم های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی وخودور سازی فورا لغو خواهند شد"""
تفاهم نامه 10 تیر امضا می شود و اجرایی شدن هم که یک شبه نخواهد بود و مفهومش همان زمانبندی و طرح گام به گام است از ما گفتن. (298072)
پاسخ به اين اظهار نظر۱۵۲
دکتر ظريف خسته نباشيد .
.
.
با تدبير دولت اميد ملتى دلشاد شد
سنگ احمق از چاه بيرون شد
ملت ايران دوباره با غرور
اسم ايرانى در عالم افتخار آفرين شد
.
.خسته نباشيد مبارک باشد (298073)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۲۳
از رهبر معظم انقلاب و تیم فرهیخته و شایسه وفهیم هسته ای ایران متشکریم .
خدایا شکرت و حالا نوبت رییس جمهور محترممون هست تا رکود . بیکاری و گرانی ر
ا از چهره خسته مملکت بزداین و شادابی را به ملت فهیم ایران تزریق کند.// (298074)
پاسخ به اين اظهار نظر۲۶۲
مبارک باشه . امیدوارم در این سال جدید خبر های خیلی خوب بازم بشنویم. (298076)
پاسخ به اين اظهار نظر۲۳۱
خیلی خوشحال نشین اقتصاد وابسته به نفت رونق پیدا کردنش خیلی طول نمی کشه. درد اصلی کشور ما جای دیگست. اقصاد نفتی ...... . (298077)
پاسخ به اين اظهار نظر۱۱۵
انشاالله این موافقت نامه مشترک ، آغازی برای بازیگری جدید ایران در منطقه و خروج فوری از انزوای تحمیل و پایانی برای دشمنی سیاسی با امریکا شده باشد. (298081)
پاسخ به اين اظهار نظر۲۶۱
به همه عزیزانی که این همه زحمت برای ملت کشیدند تبریک وخسته نباشید می گم .امیدوارم دعاهای همه ایرانی های ازاده بدرقه زندگیتان باشد (298082)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۲۱
خدایا برای خلقت ظریف سپاسگزارم .مصونش بدار از بلایای خناسان داخلی و خارجی (298091)
پاسخ به اين اظهار نظر۵۲
با عرض خسته نباشید برای تیم مذاکره کننده ایران که موجب سرفرازی ملت ایران گردید خداوند یار و یاورتان باشدانشاله دلواپسان بیانات رهبری را مد نظر قرار دهند وبیش از این چوب لای چرخ کارگزاران صدیق وصالح و مومن نگذارنند (298092)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۱
روحانی ظریف عراقچی و تیم مذاکره کننده متشکریم خدا قوت واقعا خسته نباشید (298093)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۲
ممنون دکتر ظریف (298095)
پاسخ به اين اظهار نظر۴۱
اصلا توافقی حاصل نشده ....چین و روسیه نمیگذارند... (298097)
پاسخ به اين اظهار نظر۱۵
تبریک به مردم برای پیروزی گروه مذاکره کننده ، برای پیروزی عقلانیت ، برای پایان گرفتن دوره تاریک و سرد تحریم
آقای ظریف و گروه همراه مذاکره کننده متشکریم (298098)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۱
خدایا شکرت. (298099)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۱
این برد را مدیون تدابیر رهبری و زحمت رئیس جمهور وتیم مذاکره کننده وآقای دکتر ضریف هستیم از همه ی دولت مردان متشکریم (298100)
پاسخ به اين اظهار نظر۶۱
تبریک منم به تمام ایرانیان و خسته نباشی دکتر ظریف و بقیه همکارتان
ممنونیم از شما
انشالله با آرزوی تیرماه با خوشحال ایرانیان (298101)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۱
از میان بند ها به غیر از قبول پروتکل الحاقی مابقی عالی بود این یک توافق فوق العاده است ان شاء الله سریع تر نوشته و اجرایی شود تا تحریم هایی که به خاطر ..... آن مرد وضع شد لغو شود زنده باد ملت قهرمان ایران... (298102)
پاسخ به اين اظهار نظر۳۰
زنده باد تفکر واندیشه وعقل وخرد همراه بااعتقاد وتشکر از تمام کسانیکه ایران را به اوج عزت رساندند(298103)
پاسخ به اين اظهار نظر۰۰
روحانی مچکریم. (298104)
پاسخ به اين اظهار نظر۰۰
مهدی
درود برشما الحق. که دکتری (298105)
پاسخ به اين اظهار نظر۰۰
ی سوال اول تحریم هایی که چند سال طول کشیده اجرا بشه چجوری فورا برداشته میشه؟؟؟؟
الکی مثلا ما..... (298106)
پاسخ به اين اظهار نظر۰۰
دکتر جان متشکرم واقعا خسته نباشی (298107)
پاسخ به اين اظهار نظر۰۰
درود بي پايان بر دكتر ظريف مرد خستگي ناپذير ايران! (298108)
کد خبر : 5454 | زمان انتشار : سه شنبه, ۱۱ فروردین , ۱۳۹۴ | ساعت : ۲۳:۳۸ بورس صعود کرد
بورس تهران پس از مدتی وقفه به مسیر صعودی خود ادامه داد.
به گزارش جی پلاس، بورس تهران که تحت تاثیر مذاکرات هسته ای شروع طوفانی را در ابتدای سال آغاز کرد و با افزایش قیمت و تقاضا همراه شد، امروز نیز به دلیل انتشار اخبار امیدوار کننده از لوزان سوئیس، به مسیر صعودی خود ادامه داد و با رشد تمامی متغیر ها مواجه شد.
این در حالی است که با توجه به اتمام مهلت مذاکرات هسته ای، فعالان تالار شیشه ای امروز بیشتر از روزهای گذشته چشم به اخبار مذاکرات دوخته اند تا برای خرید یا فروش سهام خود تصمیم نهایی اتخاذ کنند اما انتشار اخبار مثبت و امیدواری به حصول توافق، سهامداران تالار شیشه ای را به خرید و نگه داری سهام خود خوش بین کرد و موجب افزایش تقاضا و رشد شاخص بورس شد؛ به طوری که بعد از کاهش تقاضا و استراحت شاخص بورس در روز گذشته، امروز شاخص بورس رکورد دیگری ثبت کرد و با ۵۵۴ واحد افزایش به کانال ۶۵ هزار و ۷۲۹ واحد رسید.
در معاملات امروز اکثر شرکت های بورسی به رنگ سبز درآمده و شرکتهای نفت و گاز پارسیان،مخابرات،پالایشگاه بندرعباس، تاپیکو، غدیر،کشتیرانی،مپنا، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه، ملی مس، بانک صادرات و گل گهر بیشترین تاثیر را در رشد شاخص بورس گذاشتند. در مقابل شرکتهای هلدینگ خلیج فارس،بانک پارسیان و پتروشیمی فناوران با افت قیمت مانع از رشد بیشتر شاخص شدند.
در معاملات امروز نیز همانند روزهای گذشته شرکتهای پالایشی همچون پالایشگاه اصفهان، بندرعباس و زامیاد از بیشترین تقاضای خرید برخوردار شده و شرکتهای بانکی و خودرویی بر خلاف روزهای گذشته بیشترین تقاضای فروش را به خود اختصاص دادند.
در معاملات روز سه شنبه تالار شیشه ای حجم و ارزش معاملات رشد کرد و در مجموع ۴۵۳ میلیون سهم به ارزش ۷۹ میلیارد تومان داد و ستد شد و ارزش بازار سرمایه به ۲۹۳ هزار میلیارد تومان رسید.
دوستان در رابطه با سهامهایتان خیلی دقت کنید.
احتمال افزایش سریع ارزش ریال بعد توافق وجود دارد.
در پی افزایش ارزش ریال نرخ سهامها هم بروز خواهد شد.
تمام سهامهایی که برابر با ارز بالا رفتند، روند معکوس خواهند گرفت.
به موقع از این نوع سهامها خارج شوید.
موفق و موید باشید.
اوباما: ما با حمایت ایران با تروریسم مقابله خواهیم کرد
کنگره رو هم تهدید کرد که توافق رو نابود نکنه. صحبتهاب اوباما و نکات کلیدی سخنانش نشون میده که در واقع توافق جامع انجام شده.:.thumbsupsmileyanim
توافق سیاسی، همون توافق جامع هست!
مهمترین نکته همون امضای پروتکل الحاقی بود که یعنی میشه همه چیز را انداخت گردن یک نهاد دیگه، یعنی آژانس اتمی، اگر در آینده هر گونه اتفاقی بیافته.
حالا تنها نماز جمعه فردا میماند و سیگنالهای دلواپسان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، کاخ سفید در پایان مذاکرات لوزان، فکت شیتی حاوی جزئیات تفاهمات به دست آمده در سوئیس، منتشر کرد. این فکت شیت تفسیر آمریکا از آن چیزی است که در لوزان به دست آمده است. فکت شیتی که از سوی ایران منتشر شده را اینجا بخوانید. بندهای مهم این فکت شیت در ادامه آمده است: غنیسازی- تعداد سانتریفیوژهای ایران از 19000 کنونی به 6104 دستگاه میرسد، که در 10 سال آینده تنها 5060 عدد از آنها اورانیوم غنیسازی خواهد کرد. تمامی سانتریفیوژها از نوع IR-1 خواهد بود.- ایران موافقت کرده دستکم به مدت 15 سال، بالای 3.67درصد غنیسازی نکند. - ایران موافقت کرده است که به مدت دستکم 15 سال، ذخایر اورانیوم غنیشده خود را از مقدار 10000 کلیوگرم کنونی، به 300 کیلوگرم کاهش دهد. - تمامی سانتریفیوژهای اضافی ایران تحت نظارت آژانس ذخیره شده و تنها برای جایگزینی سانتریفیوژهای فعال مورد استفاده قرار میگیرند. - ایران موافقت کرده است که تا 15 سال هیچ تأسیسات غنیسازی تازهای نسازد.تحریمها- آمریکا و اتحادیه اروپا زمانیکه آژانس تائید کند ایران تمام گامهای مرتبط با هستهای را برداشته، تحریمهای مرتبط با هستهای را تعلیق خواهند کرد.- معماری تحریمهای مرتبط با هستهای آمریکا در بخش اعظم دوره توافق حفظ شده و امکان بازگشت فوری آنها درصورت عدم انطباق را فراهم میکند.- تمامی قطعنامههای پیشین شورای امنیت سازمان ملل مرتبط با مسئله هستهای ایران همزمان با تکمیل اقدامات مرتبط با هستهای که نگرانیهای کلیدی (غنیسازی، فردو، اراک، ابعاد احتمالی نظامی و شفافیت) را پاسخ دهد، برداشته میشود. - با این حال، مجوزهای اصلی در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل (آنهایی که مربوط به انتقال فعالیتها و فناوریهای حساس است)، با یک قطعنامههای جدید شورای امنیت سازمان ملل که برنامه اقدام مشترک جامع را تائید میکند، بار دیگر برقرار میشوند. در این قطعنامه، محدودیتهای مهم بر تسلیحات متعارف و موشکهای بالستیک و همچنین مجوزهایی که اجازه بازرسی محمولهها و بلوکه داراییها را میدهد، وجود خواهد داشت.- ذیل توافق، تحریمهای ایالات متحده مرتبط با مسئله تروریسم، نقض حقوق بشر و موشکهای بالستیک پابرجا خواهند بود.زمابندی- به مدت 10 سال، ایران ظرفیت غنیسازی و تحقیق و توسعه خود را محدود میکند، که این امر زمان گریز دستکم یک ساله را تضمین میکند. فراتر از آن، ایران به طرحهای غنیسازی بلندمدت و تحقیق و توسعه غنیسازی که با 1+5 به اشتراک گذاشته شده، مقید خواهد بود. - به مدت 15 سال، ایران عناصر اضافی برنامه خود را محدود خواهد کرد. به عنوان نمونه، ایران تأسیسات غنیسازی جدید یا رآکتورهای آب سنگین نساخته و ذخایر اورانیوم غنیشده خود را محدود کرده و فرآیندهای پیشرفته شفافیت را میپذیرد. - تمهیدات مهم بازرسی و شفافسازی پس از 15 سال نیز ادامه خواهد داشت. پایبندی ایران به پروتکل الحاقی آژانس بینالمللی انرژی انمی، از جمله دسترسی قابل توجه و تعهدات شفافسازی، دائمی خواهد بود. بازرسیهای قدرتمند زنجیره تأمین اورانیوم ایران برای دستکم 25 سال، ادامه خواهد داشت. - حتی پس از دوره سختترین محدودیتهای برنامه هستهای ایران، ایران همچنان عضوی از پیمان منع گسترش هستهای است، که ایران را از توسعه و دستیابی به تسلیحات هستهای منع کرده و اعمال پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر این برنامه را ضروری میکند.
مذاكرات لوزان با پیروزی ظریف خاتمه یافت خانه نشین هشت ساله امید را به ایران بازگرداند
مردی که در دولت مهرورزی هشت سال خانه نشین شده بود، پس از یک سال و نیم مذاكره،با دست پر از لوزان به ایران بر می گردد.
به گزارش خبرگزاری برنا،ماراتن مذاكرات هسته ای در لوزان سوئیس به پایان رسید و ایران با تدبیر تیم دیپلماسی اش توانست بدون آنكه امتیازی فراتر از خطوط قرمز نظام به طرف غربی دهد به فهم سیاسی مشترک با کشورهای 5+1 رسید.
مذاكرات هسته ای در لوزان به انتها رسید و محمد جواد ظریف و همكارانش در پایان این دور از مذاكرات در موفقیتی بزرگ توانستند در مسائل هسته ای به راه حل ها برسند.آنها با تاکید بر رفع تحریم های ناشی از تنش های هسته ای و ادامه فعالیت هسته ای با محدودیتی که بتواند اعتماد ساز باشد وارد مذاكرات شدند و در نهایت در همه این موارد حرف خود را به کرسی نشاندند.
از فردا،14 فروردین کار نگارش توافقنامه آغاز می شود و کارشناسان باید بنشینند و مسائل تفاهم شده در این مذاكرات را بنویسند.پس از آن در تیرماه این توافقنامه به شورای امنیت سازمان ملل می رود و در قالب یک قطعنامه تصویب می شود.احتمالا از ابتدای شهریور ماه این توافق اجرایی و عملیاتی خواهد شد و از آن تاریخ به بعد روند رفع تحریم های ایران آغاز می شود.
محمد جواد ظریف در این مذاكرات منطق ایران در گفتگو را به نمایش گذاشت،او به قدری توانمند بود که توانست برای اولین بار وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا این تعداد روز خارج از نیویورک نگه دارد.وزرای خارجی کشورهای آلمان،فرانسه،بریتانیا،روسیه و چین را به محل مذاكرات بكشاند و پس از مدتها در مواضع آنها شكاف ایجاد کند.این دیپلمات برجسته جهان به قدری توانمند بود که رسانه های جهانی لب به تقدیر او گشودند و او را ستایش کردند.وزیر امورخارجه امروز ایران که قدرتهای بزرگ دنیا و سیاستمدارانشان را مقهور تدبیر و منطق خود کرد،در هشت سال دولت محمود احمدی نژاد خانه نشین شد و دولتمردان آن روز ایران را از توانمندی های وی محروم کردند.او حالا یک سال و نیم پس از استقرار دولت تدبیر و امید توانست تنشی که بیش از 10 سال ایران و جهان را درگیر خود کرده بود فروبنشاند و آنچه حق مردم ایران بود پس بگیرد.
خبرگزاری برنا لازم می داند با تقدیر از نقش بی بدیل سردار دیپلماسی ایران این موفقیت بزرگ را به مردم کشورمان تبریک بگوید.
یعنی بعضی از دوستان توانایی کامل تبدیل شدن به شبندر2 رو دارن با این اخبارشون یعنی شک برم داشته خود ظریف وسط مذاکره میاد زنگ میزنه به ایشون و خبرارو میگه
صفحه 1367 همین تایپیک
آقا اشکان حالا چی داری بگید؟
دقت کردید که موگرینی، ظریف، کری و اوباما همه گفتن توافق و نه تفاهم سیاسی. بالاخره حرف لیدر به کرسی نشست ولی واسه اینکه روی امریکا رو زمین نندازن گذاشتن تیرماه.
سرکار میناوی بنا بر روحیات و ارادت شیخ و مریدی که با جناب احمدی نژاد و رویه ایشان دارند , احتمالا خوشنود و راضی از روند مذاکرات فعلی نباشند و همچنان اعتقادشان به سخن شیخشان که میگفتند اینها کاغذ پاره هستند و یا بلاخره قطعنامه دانشان پاره میشود ! باشد .
حالا گذشته از این شوخی , بنده به شخصه با کاترین اشتون همزاد پنداری بیشتری حس میکنم و جای ایشان بسیار خالی بود, طفلک چه تلخی هاو عذاب فراوانی میکشید از دست جناب جلیلی ...شما تصورش را بکنید ایشان صحبت از اتم و هسته و اورانیم و پلوتونیوم میکردند جناب جلیلی از جنگهای پیغمبر در صدر اسلام برایشان تعریف میکرد !
نظر