نبض سیاست

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

    #2071
    پاسخ : نبض سیاست

    در اصل توسط مجيد رادمنش پست شده است View Post
    دوست خوبم جناب خوشبخت،

    عرض ادب و احترام

    با توجه به اینکه جنابعالی از کاربران خوب و با سابقه انجمن هستید بنابراین اتنظار میرود با ادبیات مناسب تری ابراز مخالفت فرمایید، گرچه شاید بنده هم در خیلی از موارد با کاربر میناوی هم عقیده نیستم و هر یک دیدگاهی خاص نسبت به مسائل داریم اما میتوانیم در عین حفظ احترام و دوستی با نظرات یکدیگر مخالف باشیم.

    امیدوارم جسارت بنده را به بزرگواری خود ببخشید .. @};-
    به دیده منت جناب رادمنش
    زندگی بدون تحریم سلام....

    نظر

    • Senator1989
      عضو فعال
      • Feb 2015
      • 2577

      #2072
      پاسخ : نبض سیاست

      جناب رادمنش امحا 1.700.000 (یک میلیون و هفتصد هزار کیلوگرم) سیب زمینی در استان فارس توسط بودجه بیت المال تعاون کشاورزی با قصد جلوگیری از کاهش قیمت این محصول واجب در سبد خانوار کشور ایا یک خیانت و از پشت خنجر زدن به ملتی و جماعتی مظلوم و مستحق نیست !؟؟

      یا الله آه ه ه از این همه ظلم دولت یازدهم بر مردمش آه ه ه یا الله

      نظر

      • Hessam
        عضو فعال
        • Aug 2012
        • 1240

        #2073
        پاسخ : نبض سیاست

        آقای کوچک زاده! در استعفای خود جدی باشید.
        آیا کوچک زاده از 8 روز قبل می دانست که نمی‌تواند درباره سیب زمینی تذکر بدهد و به خاطر همین استعفا نامه را آماده کرده و در جیب خود داشت؟!
        عصر ایران؛ سروش بامداد- یک نماینده اصول‌ گرا و عضو طیف موسوم به دلواپسان مجلس شورای اسلامی در اعتراض به این که رییس مجلس اجازه بیان تذکری را به او نداده بود از نمایندگی استعفا کرده است.

        موضوع مورد تذکر و اعتراض مهدی کوچک زاده «امحا و دفن 1700 تن سیب زمینی توسط یک شرکت تعاونی روستایی در استان فارس» است. او اما این تذکر را در میانه بحثی درباره بیمه مطرح کرد و علی لاریجانی نیزبه همین خاطر نپذیرفت.

        کوچک زاده گفته است: «وقتی می‌بینم نمی‌توانم حرفم را در مجلسی که جای حرف زدن است بگویم چه لزومی برای ماندن وجود دارد؟» نماینده اصول گرای مجلس درباره علت استعفای خود هم توضیح داده است: «قانون دارد زیر پا گذاشته می‌شود آن هم در مرکز قانون گذاری..»

        این نماینده را با اعتراض های گاه و بی گاه و فریاد زدن ها و متهم کردن‌ها و سخنان او علیه برجام و متهم کردن هر که غیر خودشان می اندیشد، می‌شناسیم. از این رو در وهله نخست استعفا جدی گرفته نشده و بیشتر مانوری تصور می‌شود تا از آن به عنوان محور فشاری به رییس مجلس استفاده کند و حرف خود را به کرسی بنشاند.

        به همین خاطر کوچک زاده در برابر یک آزمون جدی قرار گرفته تا مشخص شود واقعا استعفا داده یا تنها یک حرکت نمایشی بوده است؟ خود او می گوید در این کار جدی است والبته باید دید ماجرا به کجا می انجامد.


        از آقای کوچک زاده اما می توان پرسید: اگر مجلس جای حرف زدن است چرا وقتی علی مطهری می خواست حرف بزند شما و هم فکران شما مانع می شدید یا حد اقل در یکی دو مورد اجازه ندادید یا از آنان که اجازه ندادند حمایت کردید؟!

        البته بعید به نظر می‌رسد خشم و نارضایتی آقای کوچک زاده تنها به این خاطر بوده باشد که نتوانسته درباره امحا و دفن سیب زمینی تذکر دهد.

        فرض کنیم تذکر هم می داد. مگرچه اتفاقی می افتاد؟ آن همه فریاد کشیدن های او بر سر ظریف و دربرنامه هسته ای به جایی نرسید و با سرخوردگی دیدند که نمایندگان هم به کلیات و هم به جزییات طرحی درباره برجام رای دادند. برجام تصویب شد. سیب زمینی که جای خود دارد!

        می توان حدس زد که مشکل کوچک زاده با علی لاریجانی فراتر از بحث سیب زمینی است و از تاریخ استعفانامه هم برمی آید که پیش تر این متن را نوشته بود کما این که تاریخ استعفا نامه 24آبان است در حالی که در 2 آذر اجازه نیافت در میانه بحث بیمه درباره سیب زمینی تذکر بدهد. آیا از 8 روز قبل می دانست که نمی‌تواند درباره سیب زمینی تذکر بدهد و به خاطر همین استعفا نامه را آماده در جیب خود داشت؟!

        با این که اعتراض و استعفا از حقوق نمایندگان مجلس شورای اسلامی است اما رفتار آقای کوچک زاده در سال های گذشته و تصویری که از ایشان در اذهان ثبت شده مانع آن است که باور کنیم در دفاع از حق بیان و جایگاه مجلس برآشفته است.

        به بیان ساده تر به آقای کوچک زاده نمی آید که درباره «حق حرف زدن» در مجلس سخن بگوید و اگر هم بیاید باور پذیر نیست که واقعا و جدا قصد استعفا داشته باشند. بنابر این خوب است خاطره خوبی از خود بر جای گذارند و در مورد استعفا کاملا جدی باشند تا باور کنیم رفتار امروز ایشان بلوف نبوده است.

        البته این هم بعید نیست دوستان آقای کوچک زاده از او خواسته باشند برای مجلس دهم کاندیدا نشود زیرا هر فهرستی که به نام ایشان مزین شود گرایش نامزدهای دیگر لیست و موضع آنان نسبت به برجام و توافق هسته‌ای و دولت را نیز هویدا می کند و شاید می‌خواهند وداعی زودهنگام با مجلس داشته باشند تا همچون یک قهرمان با پارلمان خداحافظی کنند.

        آقای کوچک زاده! در استعفای خود جدی باشید تا باور کنیم واقعا قصد استعفا دارید.

        نظر

        • خوشبخت
          عضو فعال
          • Jul 2012
          • 5464

          #2074
          پاسخ : نبض سیاست

          مرور





          1386: انتقاد از ريخت و پاش در سفر احمدي نژاد به اردبيل

          سوم آذر 1386 روزنامه «جمهوري اسلامي» با انتقاد از آنچه ريخت و پاش و تبليغات غيرضروري در سفر استاني دولت مي‌خواند، نوشت: از اردبيل خبر مي‌رسد، هزينه بيش‌از حد و ريخت و پاش‌ها در جريان سفر احمدي‌نژاد به استان اردبيل باعث نارضايتي مردم گرديده است.

          مشاهده پوسترها، عکس‌ها و پلاکاردهاي غيرضروري گران قيمت نصب شده در ميادين و خيابان‌هاي مسير حرکت کاروان رياست‌جمهوري و هيات دولت توسط برخي ارگان‌ها و نهادهاي دولتي و انباشته شدن عکس‌هاي رنگي گران قيمت از رئيس‌جمهور در کنار خيابان‌ها و زير پاي مردم در محله‌هاي سخنراني براي مردم محروم به خصوص براي زناني که حتي جهت ارائه تقاضاي مبلغ 150 هزار تومان وام ازدواج و هزينه فرزندان مدرسه‌‌اي خود چادر سرشان را از همسايه قرض مي‌گيرند، تعجب آور است. علاوه بر موارد ياد شده، مرتبط قرار دادن طرح‌هايي که عمليات اجرايي آنها از زمان دولت قبلي آغاز گرديده از قبيل استخر سرپوشيده، صدا‌و‌سيما، سالن ورزشي جهان پهلوان رضازاده، نيروگاه و... با مصوبات سفر سال گذشته نوعي عوام فريبي در اذهان عمومي‌تلقي مي‌شود. افسوس که در آن زمان برخي مدعيان اصولگرايي توجهي به اين وضعيت نداشتند!

          1387: احمدي‌نژاد به غربي‌ها: قادريم با نفت 5 دلاري کشور را اداره کنيم

          سوم آذر 1387محمود احمدي نژاد ادعا کرد: قادريم کشورمان را با قيمت نفت هشت دلار و پنج دلار نيز اداره کنيم. ايران يک ملت بيدار است و اقتصاد ما يک اقتصاد درون زاست و ما مي‌توانيم از درون نيازهاي خود را تامين کنيم.

          احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي مبني بر تاثير کاهش قيمت نفت بر اقتصاد اظهار کرد: کاهش قيمت نفت در اقتصاد جهاني اثر مي‌گذارد و شايد يک نمادي از وضعيت اقتصاد جهاني است. اقتصاد مادي و سرمايه داري امروز به پايان دوران خود رسيده و وارد يک دوران رکود و به معناي ديگر وارد اضمحلال شده است و يکي از نشانه‌هاي آن اين است که مصرف نفت و قيمت آن نيز کاهش پيدا کرده است. وي همچنين درباره تاثير کاهش قيمت نفت بر اقتصاد ايران خاطرنشان کرد: برخلاف اظهارنظر برخي از افراد که مي‌گويند اگر در دنياي غرب کسي سرما مي‌خورد ملت ما بايد به خاطر آن تب کند، من عرض مي‌کنم با طراحي‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته اين موضوع تقريبا تاثيري بر اقتصاد ما نخواهد داشت. به خصوص با برنامه تحول اقتصادي که دولت در نظر دارد اجرا کند، انشاءالله بخش اساسي ارتباط ما با نوسانات قيمت نفت قطع خواهد شد و از بين خواهد رفت و مشکلي پيش نمي‌آيد.

          زمان گذشت و 4-5 سال بعد از اين ادعاي احمدي‌نژاد معلوم شد که سوءمديريت وي و دولتش باعث شده که حتي با نفت بالاي 100 دلار هم نتوانند کشور را اداره کنند!

          1388: انتقاد مدير مسوول روزنامه مردم‌سالاري از توقيف روزنامه همشهري

          سوم آذر ماه 1388 بعد از توقيف روزنامه همشهري به دليل يک آگهي، مدير مسوول روزنامه مردم سالاري نسبت به اين امر اعتراض کرد. مصطفي کواکبيان در آن زمان با اشاره به توقيف روزنامه همشهري گفت: توقيف همشهري به استناد ماده 12 قانون مطبوعات چندان وجاهت قانوني ندارد. وي با اشاره به علت توقيف روزنامه همشهري که درباره چاپ يک آگهي بوده است، خاطرنشان کرد: چاپ آگهي در روزنامه، بيشتر جنبه درآمدزايي دارد و از انگيزه‌هاي سياسي و مخالفت با قانون و عمل کردن به نفع يک جريان خاص، در آن خبري نيست. در فعاليت‌هاي مطبوعاتي احتمال بروز خطا بالا است. هيات نظارت بر مطبوعات بايد وسعت نظر بيشتري را نسبت به اين خطاها داشته باشد. چرا که چنين خطاهايي را ممکن است هر روزنامه ديگري مرتکب شود .

          کواکبيان با اشاره به اينکه بارها در مجلس تذکر داده است، افزود: کميسيون فرهنگي نيز بايد قطعا اين موضوع را مورد بررسي قرار دهند تا اگر روزنامه‌اي تخلف کرده است، براساس قانون مطبوعات به دادگاه صالح برود و از آنجا حکم بگيرد. نه اينکه وزارت ارشاد وهيات نظارت بر مطبوعات راسا اقدام کنند.

          عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اذعان داشت که چنين رويه‌اي در برخورد با مطبوعات، به مفهوم آن است که اولين اشتباه در يک رسانه، آخرين اشتباه آن خواهد بود. در نتيجه اهالي مطبوعات با نگراني مواجه خواهند شد و هيچ اميدي براي اين که در صورت بروز خطا، در دادگاه از خود دفاع کنند، نخواهند داشت .

          کواکبيان در ادامه گفت: رويه جديدي که وزارت ارشاد در پيش گرفته است، به مراتب نگران کننده تر از رويه دستگاه قضايي در سال 79 در برخورد با مطبوعات است. در سال 79 دستگاه قضايي با انگيزه جلوگيري از تخلفات، اقداماتي انجام مي‌داد. اما اين اقدامات به نحوي بود که مديران جرايد احساس مي‌کردند بعدا در دادگاه امکان دفاع از خود را خواهند داشت.



          منبع:مردم سالاری
          زندگی بدون تحریم سلام....

          نظر

          • negarminavi
            عضو فعال
            • May 2013
            • 35711

            #2075
            پاسخ : نبض سیاست

            در اصل توسط mey پست شده است View Post
            پ
            بعد صدها سال از سقط شدن چنگیز.....هنوز ملت مورد عنایت قرارش میدن.....بعد شما توقع داری از کسی که به مراتب بلای بیشتری سر این ملت اورده بعده فقط 3 سال...فراموشش کنن......نوه و نتیجه هاتون هم مورد عنایت قرارش میدن......باید یک کتاب با این تیتر.......چنگیز و مموت....دویار از 2 عصر متفاوت.....چاپ شه......حالا من پولشو ندارم...ولی نوه نتیجه هام این کتاب را چاپ میکنند.....این خط ________ این نشون&&&


            این پیش بینی شما هم عاقبتی بهتر از پیش بینی های 2 سال پیش شما و همفکرانتان ندارد !

            یادتان که نرفته ! شاخص 100 هزاری و رشد اقتصادی 8 درصدی و پر شدن هتلها از هیات های تجاری و ....خالی بندی کاهش تورم و دلار 1000 تومانی و ... توافق هسته ای ! ژنو ! لوزان ! برجام !

            تاپیک توافق هسته ای و پستهای دوستان و همفکرانت را دوباره مرور کن ! آدم خنده اش میگیرد از اینکه برخی چی فکر می کردند و چگونه فریب خورده بودند !

            حالا بنشین و تاریخ را تماشا کن !


            روحانی 2 سال نشده همه تان را پشیمان کرد و بسیاری را به ... کردن انداخته !

            یک نمونه اش در همین وام خودرو ! تمام کارشناسان و اقتصاد دانان و حتی حامیان دولت گفتند اشتباه است !

            عملکرد اجرایی شان که به مراتب بدتر از تصمیمات کذایی ژنرالهایشان است !

            از سبد کالا بگیرید تا همین وام خودرو که فعلا فقط پول ملت را بلوکه کرده اند به بهانه وام! تا کارت اعتباری 10 میلیونی که فقط حرف است و از عمل خبری نیست ... تا حذف یارانه کارگران !

            نظر

            • خوشبخت
              عضو فعال
              • Jul 2012
              • 5464

              #2076
              پاسخ : نبض سیاست

              در اصل توسط Senator1989 پست شده است View Post
              جناب رادمنش امحا 1.700.000 (یک میلیون و هفتصد هزار کیلوگرم) سیب زمینی در استان فارس توسط بودجه بیت المال تعاون کشاورزی با قصد جلوگیری از کاهش قیمت این محصول واجب در سبد خانوار کشور ایا یک خیانت و از پشت خنجر زدن به ملتی و جماعتی مظلوم و مستحق نیست !؟؟

              یا الله آه ه ه از این همه ظلم دولت یازدهم بر مردمش آه ه ه یا الله




              [QUOTE=Hessam;648103] سیب‌زمینی‌ها اول فاسد شد، بعد چال شد
              سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادعای امحای سیب‌زمینی سالم را تکذیب کرد.
              کد خبر: ۵۴۹۶۸۴
              تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵ - 24 November 2015
              [B]سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادعای امحای سیب‌زمینی سالم را تکذیب کرد.



              زندگی بدون تحریم سلام....

              نظر

              • علیرضا123
                عضو فعال
                • Jun 2013
                • 1605

                #2077
                پاسخ : نبض سیاست

                [QUOTE=خوشبخت;648110]
                در اصل توسط Hessam پست شده است View Post
                سیب‌زمینی‌ها اول فاسد شد، بعد چال شد
                سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادعای امحای سیب‌زمینی سالم را تکذیب کرد.
                کد خبر: ۵۴۹۶۸۴
                تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵ - 24 November 2015
                [B]سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادعای امحای سیب‌زمینی سالم را تکذیب کرد.



                http://www.tabnak.ir/fa/news/549684/...4-%D8%B4%D8%AF
                برای حفظ بازار قبلا هم از اینکارها انجام میدادند...سیب زمینیهای سالم را هم دفن میکردند...در همین منطقه فریدن اصفهان من دو بار یادمه در دوران محمود این کار را کردند...یادمه یکسال سیب زمینی را کیلیویی 60 تومن از دوست خود من که اونجا کشاورز هست و سیب زمینی کشت میکنه خریدند...و بعد دفن کردند...الان بدجور رسانه ایش کردند ...کوچک زاده سه ماه مونده به پایان عمر نمایندگیش در مجلس اومده از خودش یک چهره مثبت بسازه و استعفا داده...حالا تو این چند سال چه خدمات شایانی انجام داده که این سه ماه ما را بی نصیب گذاشتند ...الله اعلم...

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #2078
                  پاسخ : نبض سیاست

                  در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                  حقیقت‌پور در گفتگو با مهر:
                  تحریم حقوق بشری وضع کنند، برجام را کنار می‌گذاریم


                  نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکیدکرد: اگر هر کدام از اعضای ۱+۵ بخواهند، به هر بهانه‌ای اعم از حقوق بشر یا تروریسم پوشش تحریم برای ما ایجاد کنند، برجام را می‌شوییم و کنار می‌گذاریم.

                  منصور حقیقت پور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به صدور دو قطعنامه حقوق بشری علیه کشورمان در کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اظهار داشت: این اقدام کاملاً مسخره بود و ما نیز به آن خندیدیم که عربستان یا کانادا بخواهند علیه ما درباره حقوق بشر صحبت کند.

                  وی گفت: من پیش از این هم در رسانه ها به مسئولان کانادایی گفتم که حسرت توسعه روابط با ایران بر دل شما خواهد ماند.

                  حقیقت پور تصریح کرد: با تحرکات جدیدی که علیه ما صورت گرفت، ما این مسائل را به پای کانادایی‌ها خواهیم نوشت و حسرت توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را بر دل آنها خواهیم گذاشت.

                  نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: حتی اگر این قطعنامه ها الزام‌آور هم بود، باز هیچ غلطی نمی‌توانستند بکنند.

                  وی در پاسخ به این سوال که با توجه به رای مثبت آمریکا و انگلیس به این دو قطعنامه، آیا این قرینه ای برای غیرقابل اعتماد بودن آنها در موضوع برجام نیست، تصریح کرد: حساب برجام با موضوع حقوق بشر و تروریسم فرق دارد و جداست. ما در خصوص تبیین ادبیات حقوق بشر و تروریسم با غربی ها دارای دو دیدگاه متفاوت و دو ادبیات مختلف هستیم

                  حقیقت پور در توضیح این مسئله گفت: جمهوری اسلامی هیچ گاه در تعریف موضوع تروریسم و حقوق بشر با غربی‌ها به تفاهم نمی‌رسد؛ اما موضوع هسته ای، چارچوب و قواره علمی و فنی خودش را دارد که بر اساس آن مذاکره می‌کنیم.

                  نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: به نظر من اگر خود آمریکائی‌ها یا هر کدام از اعضای دیگر ۱+۵ بخواهند بعد از این چنین کارهایی بکنند و به هر بهانه‌ای اعم از حقوق بشر یا تروریسم پوشش تحریم برای ما ایجاد کنند، این زمینه خوبی خواهد بود که ما به جای اول برگردیم و برجام را بشوییم و کنار بگذاریم.

                  وی خاطرنشان کرد: در مصوبه مجلس برای اجرای مشروط برجام نیز آمده است که اگر به هر بهانه ای اعم از تروریسم یا حقوق بشر، تحریم علیه ایران وضع شود، وضعیت مانند سابق نخواهد بود.

                  http://www.mehrnews.com/news/2976930...B1%DB%8C%D9%85
                  کلی باج و زیر سیبیلی دادید گریختید از جنگ و کاغذ پاره های محمود

                  حالا شمایی که تو جایگاهی نیستی یه چند باری پارازیت بدید و خودی نشون بدید جناب نماینده

                  الان قطعنامه ضد حقوق بشر دادن دستور بدید برجام رو لغو کنن زودتر ما منتطریم!
                  !laughingsmiley
                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • negarminavi
                    عضو فعال
                    • May 2013
                    • 35711

                    #2079
                    پاسخ : نبض سیاست

                    در اصل توسط خوشبخت پست شده است View Post
                    کلی باج و زیر سیبیلی دادید گریختید از جنگ و کاغذ پاره های محمود

                    حالا شمایی که تو جایگاهی نیستی یه چند باری پارازیت بدید و خودی نشون بدید جناب نماینده

                    الان قطعنامه ضد حقوق بشر دادن دستور بدید برجام رو لغو کنن زودتر ما منتطریم!
                    !laughingsmiley
                    با اینکه کلی باج دادن موافقم !

                    اما اینکه از جنگ گریخته باشن یا تحریمها نه !

                    این خیال خامی هست که در این دنیا حتی یک کشور فکر کند که از جنگ و تهدید در امان است !

                    از کشورهای بزرگ تا کوچک ! از ابرقدرت تا مستعمره !

                    ایشونم جزو همونهایی هست که زیاد برجام برجام میکرد ! حالا هم میگه میذاریم کنار !

                    بیچاره افرادی که فریب این برجام برجام و توافق هسته ای را خوردند !

                    در این 2 سال بیش از 10-20 مرتبه شاید خبر لغو تحریمها یا فروش هواپیما و باز شدن سوییفت را منتشر کرده اید ! و هنوز هم هیچکدامش اتفاق نیفتاده !!!

                    هر دفعه یک تاریخی را اعلام می کنند و عده ای می گویند تا فلان تاریخ نهایی میشه دیگه ! تیرماه تموم میشه ! آذرماه فلان میشه ! 2 ماه دیگه ! ...

                    نظر

                    • خوشبخت
                      عضو فعال
                      • Jul 2012
                      • 5464

                      #2080
                      پاسخ : نبض سیاست

                      در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                      با اینکه کلی باج دادن موافقم !

                      اما اینکه از جنگ گریخته باشن یا تحریمها نه !

                      این خیال خامی هست که در این دنیا حتی یک کشور فکر کند که از جنگ و تهدید در امان است !

                      از کشورهای بزرگ تا کوچک ! از ابرقدرت تا مستعمره !

                      ایشونم جزو همونهایی هست که زیاد برجام برجام میکرد ! حالا هم میگه میذاریم کنار !

                      بیچاره افرادی که فریب این برجام برجام و توافق هسته ای را خوردند !

                      در این 2 سال بیش از 10-20 مرتبه شاید خبر لغو تحریمها یا فروش هواپیما و باز شدن سوییفت را منتشر کرده اید ! و هنوز هم هیچکدامش اتفاق نیفتاده !!!

                      هر دفعه یک تاریخی را اعلام می کنند و عده ای می گویند تا فلان تاریخ نهایی میشه دیگه ! تیرماه تموم میشه ! آذرماه فلان میشه ! 2 ماه دیگه ! ...

                      بحث برداشتن تحریم ها کلا از اذر بود یعنی چیزی که با هم کنار اومده بودن

                      از نظر درگیری هم چرا امکان بود این اتفاق بیوفته البته نه بصورت چریکی بله بصورت تکنولوژیک چون دوران سنگر ساختن و جنگ تن به تن گذشته و الا مد شده

                      تا همین 2 سال پیش شما باید با ترفند میرفتید یه ایمیل برای خودتتون باز میکردید چون حتی ایرانی جماعت اجاز باز کردن یه ایمیل هم نداشت

                      من خودم مخالف سیستم اقتصادی این دولت و شخص روحانی (فقط اقتصادی) هستم ولی انصافا تغییرات زیاد تو عرصه بین الملل داره رخ میده که قابل کتمان نیست

                      زندگی بدون تحریم سلام....

                      نظر

                      • negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35711

                        #2081
                        پاسخ : نبض سیاست

                        در اصل توسط خوشبخت پست شده است View Post
                        بحث برداشتن تحریم ها کلا از اذر بود یعنی چیزی که با هم کنار اومده بودن

                        از نظر درگیری هم چرا امکان بود این اتفاق بیوفته البته نه بصورت چریکی بله بصورت تکنولوژیک چون دوران سنگر ساختن و جنگ تن به تن گذشته و الا مد شده

                        تا همین 2 سال پیش شما باید با ترفند میرفتید یه ایمیل برای خودتتون باز میکردید چون حتی ایرانی جماعت اجاز باز کردن یه ایمیل هم نداشت

                        من خودم مخالف سیستم اقتصادی این دولت و شخص روحانی (فقط اقتصادی) هستم ولی انصافا تغییرات زیاد تو عرصه بین الملل داره رخ میده که قابل کتمان نیست

                        در عرصه بین الملل هر روز اتفاقات زیادی افتاده و میفته،

                        اینهمه تغییرات که شما میگی رخ داده با اون همه باج دادن که در پست بالاتر اشاره کردید نتیجه اش این شده که الان فقط ایمیلتون رو راحت باز می کنید !!!؟؟؟

                        حرفهایی می زنید جناب خوشبخت ! شما هم تاپیک توافق هسته ای را بخوانید دوباره !

                        ببینید برخی از دوستان چگونه با حساسیت هر روز می نوشتند که این خبر آمد بخرید ! فردا درست میشه !

                        از بالکن ظریف دست تکون داد ! یعنی تمام !!!

                        با جان کری عکس گرفتن و دست دادن ! دیگه منتظر باز شدن سفارت آمریکا باشید !

                        هنوز هم قبول ندارید که اینها برای سر کار گذاشتن شما و کسانی که مثل شما فکر می کنند حاضرند از این بازیها در بیاورند !

                        آن موقع که در سند برجام نوشته بود که اجرای آن 15 سال طول می کشد ! ظریف و عراقچی و امثالهم می گفتند 2 ماه دیگر تمام است !

                        فقط یک امضا برای منهدم کردن اراک می خواستند بگیرند 2 هفته دور دنیا چرخاندند اینها رو و هر کشوری از راه رسید یه باجی طلب کرد !

                        اونوقت دوستان در تاپیک توافق به قول خودشان نفسشان داشت بند می آمد که جا نمانند یه موقع از بازار !!!!



                        شما هم ظاهرا تازه رسیدی به تجربه اصولگراها !

                        اونها هم اواخر دولت احمدی نژاد می گفتند ما احمدی نژاد را قبول داریم غیر از این 2 سال آخر !

                        حالا شما هم میگی روحانی را قبول دارم به غیر از حوزه اقتصاد !

                        همه بدبختی که در اقتصاد در این 2 سال ایجاد شده ناشی از تغییرات غیر اقتصادی در دولت روحانی و چرخش مواضع بوده !

                        چطوری است که شما چرخش و نتایجش را قبول داری ! اما آثاری که همان چرخش سیاسی در وضع اقتصادی گذاشته رد می کنی و میگی قبول ندارم !؟؟

                        نظر

                        • خوشبخت
                          عضو فعال
                          • Jul 2012
                          • 5464

                          #2082
                          پاسخ : نبض سیاست

                          در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                          در عرصه بین الملل هر روز اتفاقات زیادی افتاده و میفته،

                          اینهمه تغییرات که شما میگی رخ داده با اون همه باج دادن که در پست بالاتر اشاره کردید نتیجه اش این شده که الان فقط ایمیلتون رو راحت باز می کنید !!!؟؟؟

                          حرفهایی می زنید جناب خوشبخت ! شما هم تاپیک توافق هسته ای را بخوانید دوباره !

                          ببینید برخی از دوستان چگونه با حساسیت هر روز می نوشتند که این خبر آمد بخرید ! فردا درست میشه !

                          از بالکن ظریف دست تکون داد ! یعنی تمام !!!

                          با جان کری عکس گرفتن و دست دادن ! دیگه منتظر باز شدن سفارت آمریکا باشید !

                          هنوز هم قبول ندارید که اینها برای سر کار گذاشتن شما و کسانی که مثل شما فکر می کنند حاضرند از این بازیها در بیاورند !

                          آن موقع که در سند برجام نوشته بود که اجرای آن 15 سال طول می کشد ! ظریف و عراقچی و امثالهم می گفتند 2 ماه دیگر تمام است !

                          فقط یک امضا برای منهدم کردن اراک می خواستند بگیرند 2 هفته دور دنیا چرخاندند اینها رو و هر کشوری از راه رسید یه باجی طلب کرد !

                          اونوقت دوستان در تاپیک توافق به قول خودشان نفسشان داشت بند می آمد که جا نمانند یه موقع از بازار !!!!



                          شما هم ظاهرا تازه رسیدی به تجربه اصولگراها !

                          اونها هم اواخر دولت احمدی نژاد می گفتند ما احمدی نژاد را قبول داریم غیر از این 2 سال آخر !

                          حالا شما هم میگی روحانی را قبول دارم به غیر از حوزه اقتصاد !

                          همه بدبختی که در اقتصاد در این 2 سال ایجاد شده ناشی از تغییرات غیر اقتصادی در دولت روحانی و چرخش مواضع بوده !

                          چطوری است که شما چرخش و نتایجش را قبول داری ! اما آثاری که همان چرخش سیاسی در وضع اقتصادی گذاشته رد می کنی و میگی قبول ندارم !؟؟

                          نه دیگه نشد شما درست متوجه نشدید فکر کنم

                          من نمونه کوچیک این فلاکت چند سال پیش رو گفتم و سایت یاهو رو مثال زدم!!تا چند سال پیش میدید که بزرگترین ریسس جمهوری که اومد ایران یا محمود رفت جزیره ماأوو ماأأوو بود

                          کل دنیا بسته بودن ایران و هیچ کاری قابل انجام نبود حتی فروختن نفت که اخرش بابک زنجانیا و امثالش مثل قارچ رد کردن و به عنوان دلالی پول و سرمایه ها رو چاپیدن رفتن که بقول خودش پول تو جیبیش الان 1 میلیارد یوروه

                          در مورد هسته ایی هم حالا یه ماه اینور و انور دست دادن ها و بالکن بالاخره شد و به جای اینکه برن اونجا از تاریخ ایران بگن و پا مصنوعی بزارن رو میز یه حرکتی زدن

                          در مورد اقتصاد هم همه میدونن این وضع نشات گرفته از 8 سال سیاست های غلط و بخورر بخور های یه مشت جیب خالی که از ترس قدرت نگرفتن هاشمی اومدن سر کار!!

                          زمان اقا محمود اوجرشد و شکوفایی چین بود و همین امر کمک زیادی کرد به رشد نفت(البته یه دلیلش اینه بقیش زیاده) و همچنین طلا که ایران دریافت زیادی از بابت پول نفت داشت و طبق گفته بهمنی با قیمت خوبی فروختن!!!

                          این دولت بارها هم گفتم هیچ پولی تو بساط نداره که بخواد کاری کنه از منابع مالی مشخصه مثل بانک ها که همشون دچار بحران شدن و همین بحران و نبود پشتوانه پول اوضاع کنونی هست که الان بخام بازش کنم یک کیلومتر باید بنویسم!!

                          تازه با این نفت بالا تو دوران محمود باز هم چاپ پول تمام شیفت تو بانک مرکزی مزید بر علت که این هم نمیشه زیاد ازش نوشت چون طومار میشه!!

                          تو دوران محمود دلار از 1000 رفت 5000 کک هیچ کس نگزید الان 500 اومده بالا همه تاپیکا بالاس و صحبت از بدبخت شدنه(اینم زیاد میشه ازش نوشت)

                          در کل ما مردم ایران ادمایی فراموش کاری هستیم و زود اون اوضاع رو فراموش میکنیم

                          هر دولتی این ویرانه رو میگرفت همین اش و همین کاسه بود البته این اش ممکن بود کمی شورتر و کمی بی نمک تر میشد!!



                          زندگی بدون تحریم سلام....

                          نظر

                          • negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35711

                            #2083
                            پاسخ : نبض سیاست

                            در اصل توسط خوشبخت پست شده است View Post
                            نه دیگه نشد شما درست متوجه نشدید فکر کنم

                            من نمونه کوچیک این فلاکت چند سال پیش رو گفتم و سایت یاهو رو مثال زدم!!تا چند سال پیش میدید که بزرگترین ریسس جمهوری که اومد ایران یا محمود رفت جزیره ماأوو ماأأوو بود

                            کل دنیا بسته بودن ایران و هیچ کاری قابل انجام نبود حتی فروختن نفت که اخرش بابک زنجانیا و امثالش مثل قارچ رد کردن و به عنوان دلالی پول و سرمایه ها رو چاپیدن رفتن که بقول خودش پول تو جیبیش الان 1 میلیارد یوروه

                            در مورد هسته ایی هم حالا یه ماه اینور و انور دست دادن ها و بالکن بالاخره شد و به جای اینکه برن اونجا از تاریخ ایران بگن و پا مصنوعی بزارن رو میز یه حرکتی زدن

                            در مورد اقتصاد هم همه میدونن این وضع نشات گرفته از 8 سال سیاست های غلط و بخورر بخور های یه مشت جیب خالی که از ترس قدرت نگرفتن هاشمی اومدن سر کار!!

                            زمان اقا محمود اوجرشد و شکوفایی چین بود و همین امر کمک زیادی کرد به رشد نفت(البته یه دلیلش اینه بقیش زیاده) و همچنین طلا که ایران دریافت زیادی از بابت پول نفت داشت و طبق گفته بهمنی با قیمت خوبی فروختن!!!

                            این دولت بارها هم گفتم هیچ پولی تو بساط نداره که بخواد کاری کنه از منابع مالی مشخصه مثل بانک ها که همشون دچار بحران شدن و همین بحران و نبود پشتوانه پول اوضاع کنونی هست که الان بخام بازش کنم یک کیلومتر باید بنویسم!!

                            تازه با این نفت بالا تو دوران محمود باز هم چاپ پول تمام شیفت تو بانک مرکزی مزید بر علت که این هم نمیشه زیاد ازش نوشت چون طومار میشه!!

                            تو دوران محمود دلار از 1000 رفت 5000 کک هیچ کس نگزید الان 500 اومده بالا همه تاپیکا بالاس و صحبت از بدبخت شدنه(اینم زیاد میشه ازش نوشت)

                            در کل ما مردم ایران ادمایی فراموش کاری هستیم و زود اون اوضاع رو فراموش میکنیم

                            هر دولتی این ویرانه رو میگرفت همین اش و همین کاسه بود البته این اش ممکن بود کمی شورتر و کمی بی نمک تر میشد!!



                            حکایت شما و طرفداران دولت بی تدبیر مثل اون بنده خدایی هست که تا بهش میگن چرا اوضاعت در دنیا اینجوریه؟ میگه که تقصیره حضرت آدم هست که از اون درخت ممنوعه خورد و حالا من باید تاوانشو بدم !

                            تا دیروز می گفتید که هرچی مشکل در اقتصاد هست از بی تدبیری دولت قبل هست ! تحریم اثری نداره ! 20 درصد نهایت تحریم !

                            بعد که دولت قبل رفت و دولت روحانی با ادعای تدبیر آمد و مدتی گذشت ، گفتند پس چی شد؟ بی تدبیر دولت قبل بود که رفت ! دیوار تحریم هم ترک برداشت ! چرا تغییر احساس نمیشه !!؟؟؟

                            گفتید که تا توافق نکنیم ! و تحریمها برد اشته نشه ! مشکل حل نمیشه !

                            گفتن باشه برو توافق کن ! اولش گفتید قبول اما بعدش که رفتید و اونجا به باج خواهی خوردید !!! گفتید که رهبری نمیذاره !!!

                            در همین تاپیک توافق هسته ای و تاپیکهای دیگر ، دوستان و همفکران شما بیشترین توهین ها را به ایشون کردند که نمی گذاره !

                            و ایشونم درست یا غلط بیشترین حمایت را از تیم هسته ای انجام داد ! و حتی برجام با اون همه مشکلاتی که داشت رو قبول کرد که آقایون برن دنبال کنن !

                            حالا بهانه می کنید که دولت قبل پول داشت ، این نداره !

                            هر دولتی در سال یک درآمدی داره و اون درآمد رو خرج کشور و مردم و طرح هاش میکنه !

                            شما پیگیری کن ببین همین پولی که اینها ندارن و در طول 2 سال اندازه کل اون دولت فقط نقدینگی رو بالا بردن !!! کجا رفته؟

                            چرا پول برای خرید خودرو دارن ؟؟؟ اونم 11 هزار میلیارد؟؟؟



                            در مورد دلار اولا که به 4 هزار هم نرسید !

                            باز دوستانت انصاف بیشتری در دروغگویی دارند، می گویند 4 هزار تومان شد که البته نشده !

                            و هیچوقت هم نتوانستد سندی ارایه کنند که دلار در زمان احمدی نژاد 4 هزار تومان شده ! چون اون هم فقط یک کار خبری و رسانه ای بود !!

                            شما که میگی 5 هزار تومان شده ! با زهم بدون مدرک و رو هوا !

                            اینکه اون موقع میرفت بالا، میگید کسی ککش نگزید؟ پس اونهمه سر و صدا و داد و بیداد چی بود؟

                            سر همین ماجرای دلار و 2 سال آخر کلی فحاشی و توهین و تهمت به احمدی نژاد و دولتش نزدند !!؟؟


                            پرسیدی اما حالا چرا همین چند صد تومان که اومده بالا مردم حساس میشن ؟؟؟

                            دلیلش واضح هست، تعجب می کنم که شما چرا اینو می پرسید؟

                            اون موقع که دلار میرفت بالا اونجوری به قول شما ! سایه جنگ بر سر کشور بود !!!

                            در عرصه بین الملل اینهمه دستاورد !!! نصیب کشور نشده بود !!!

                            توافق ژنو و لوزان و برجامی در کار نبود !!!

                            ....

                            خلاصه وقتی در پساتحریم !!! و پسا برجام !!! دلار چند صد تومان میره بالا ! معادل همان رشدها در زمانی است که از این واژه سازیها و مسخره بازی های پساتوافق و پسا برجام و پسا تحریم و.... خبری نبود

                            برای همینه که حساس میشن !

                            حس میکنن همه اینها بازی بوده ! و سرکار بودن


                            اگر معتقدید که هرکی میومد اوضاع همین بود ! پس به چی امیدوار بودید شما در این دولت؟ در این بورس؟ در این اقتصاد؟؟؟

                            اوضاع که نهایتا قرار نبوده فرقی بکنه با این توجیه شما !!!؟؟؟

                            نظر

                            • خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

                              #2084
                              پاسخ : نبض سیاست

                              در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                              حکایت شما و طرفداران دولت بی تدبیر مثل اون بنده خدایی هست که تا بهش میگن چرا اوضاعت در دنیا اینجوریه؟ میگه که تقصیره حضرت آدم هست که از اون درخت ممنوعه خورد و حالا من باید تاوانشو بدم !

                              تا دیروز می گفتید که هرچی مشکل در اقتصاد هست از بی تدبیری دولت قبل هست ! تحریم اثری نداره ! 20 درصد نهایت تحریم !

                              بعد که دولت قبل رفت و دولت روحانی با ادعای تدبیر آمد و مدتی گذشت ، گفتند پس چی شد؟ بی تدبیر دولت قبل بود که رفت ! دیوار تحریم هم ترک برداشت ! چرا تغییر احساس نمیشه !!؟؟؟

                              گفتید که تا توافق نکنیم ! و تحریمها برد اشته نشه ! مشکل حل نمیشه !

                              گفتن باشه برو توافق کن ! اولش گفتید قبول اما بعدش که رفتید و اونجا به باج خواهی خوردید !!! گفتید که رهبری نمیذاره !!!

                              در همین تاپیک توافق هسته ای و تاپیکهای دیگر ، دوستان و همفکران شما بیشترین توهین ها را به ایشون کردند که نمی گذاره !

                              و ایشونم درست یا غلط بیشترین حمایت را از تیم هسته ای انجام داد ! و حتی برجام با اون همه مشکلاتی که داشت رو قبول کرد که آقایون برن دنبال کنن !

                              حالا بهانه می کنید که دولت قبل پول داشت ، این نداره !

                              هر دولتی در سال یک درآمدی داره و اون درآمد رو خرج کشور و مردم و طرح هاش میکنه !

                              شما پیگیری کن ببین همین پولی که اینها ندارن و در طول 2 سال اندازه کل اون دولت فقط نقدینگی رو بالا بردن !!! کجا رفته؟

                              چرا پول برای خرید خودرو دارن ؟؟؟ اونم 11 هزار میلیارد؟؟؟



                              در مورد دلار اولا که به 4 هزار هم نرسید !

                              باز دوستانت انصاف بیشتری در دروغگویی دارند، می گویند 4 هزار تومان شد که البته نشده !

                              و هیچوقت هم نتوانستد سندی ارایه کنند که دلار در زمان احمدی نژاد 4 هزار تومان شده ! چون اون هم فقط یک کار خبری و رسانه ای بود !!

                              شما که میگی 5 هزار تومان شده ! با زهم بدون مدرک و رو هوا !

                              اینکه اون موقع میرفت بالا، میگید کسی ککش نگزید؟ پس اونهمه سر و صدا و داد و بیداد چی بود؟

                              سر همین ماجرای دلار و 2 سال آخر کلی فحاشی و توهین و تهمت به احمدی نژاد و دولتش نزدند !!؟؟


                              پرسیدی اما حالا چرا همین چند صد تومان که اومده بالا مردم حساس میشن ؟؟؟

                              دلیلش واضح هست، تعجب می کنم که شما چرا اینو می پرسید؟

                              اون موقع که دلار میرفت بالا اونجوری به قول شما ! سایه جنگ بر سر کشور بود !!!

                              در عرصه بین الملل اینهمه دستاورد !!! نصیب کشور نشده بود !!!

                              توافق ژنو و لوزان و برجامی در کار نبود !!!

                              ....

                              خلاصه وقتی در پساتحریم !!! و پسا برجام !!! دلار چند صد تومان میره بالا ! معادل همان رشدها در زمانی است که از این واژه سازیها و مسخره بازی های پساتوافق و پسا برجام و پسا تحریم و.... خبری نبود

                              برای همینه که حساس میشن !

                              حس میکنن همه اینها بازی بوده ! و سرکار بودن

                              نتونستی باز خودتتو کنترل کنی و القابی پر از کینه بکار بردی!!

                              تاریخ بعد ها از خیانت پاک دست ها و بخصوص شخص محمود زیاد خواهد نوشت

                              در ضمن اون دیگه خودش میدونه تموم شده شما هم کم کم باور کنید(البته خیلی سخت درکت میکنم)

                              میخاستم جواب پستتو بدم دیدم ارزششو نداره(منظورم پستته)چون اخرش میدونم میرسیم به اتیش زدن سطل اشغال اتیش زنا و اینجور حرفا

                              آخرین ویرایش توسط خوشبخت؛ 2015/11/24, 15:29.
                              زندگی بدون تحریم سلام....

                              نظر

                              • خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

                                #2085
                                پاسخ : نبض سیاست

                                احمدی نژاد چگونه دولت را تحویل گرفت؟ چگونه تحویل می دهد؟





                                حکایت دولتی که با وجود کسب بیشترین درآمد نفتی، طی 8 سال، شاخص های رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و نرخ تورم را با چالشی جدی مواجه کرد

                                سرویس اقتصادی خرداد/ محمد عدلی: بررسی تغییرات آمارهای اقتصادی در طول 8 سال گذشته، واقعیت های تلخی را یادآوری می کند که نتیجه اعمال سیاست های اقتصادی دولت محمود احمدی نژاد بوده است. با بررسی این آمار می توان برآوردی از وضعیت کشور در زمانی که محمود احمدی نژاد زمام امور را به دست گرفت و شرایط امروز را که قرار است دولت را به حسن روحانی تحویل دهد، به دست آورد.

                                درآمد نفتی رویای در 8 سال

                                مهمترین موضوعی که مورد انتقاد کارشناسان اقتصادی قرار گرفته است، نمود نیافتن رشد قابل توجه درآمدهای نفتی کشور در بهبود وضعیت اقتصادی کشور و توسعه زیرساخت ها باشد.

                                در دولت احمدی نژاد مجموعا 720 میلیارد دلار درآمد نفتی نصیب کشور شد که از مجموع درآمدهای نفتی همه دولت های گذشته بیشتر بوده است. کل درآمد‌های سه دولت قبلی روی هم برابر 432 ‌میلیارد‌دلار بوده، یعنی شش دولت موسوی، هاشمی و خاتمی روی هم تنها نزدیک به 75‌درصد دو دولت احمدی‌نژاد، درآمد‌های نفتی داشتند. درآمد‌های نفت در دولت میرحسین موسوی برابر 102‌ میلیارد‌ دلار بود. درآمد نفتی کل دوران آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز برابر با 123‌میلیارد و 60‌میلیون‌دلار بوده است. همچنین مجموع درآمد نفتی دوران سیدمحمد خاتمی در سال 1376 تا 1384 برابر، 206 ‌میلیارد‌ دلار بوده است.

                                با این حسابکل درآمدهای نفتی ایران از سال 1360 تا سال 1392 برابر یک هزار و ده ‌میلیارد‌دلار بوده که سهم درآمد دولت هشت ساله احمدی‌نژاد از این 31 سال، بیش از 57‌درصد بوده است.

                                با این وجود اما رشد اقتصادی در این دولت به مراتب کمتر از رشد اقتصادی کشور در دولت های گذشته بوده است.

                                رشد اقتصادی؛ صفر

                                از لحاظ رشد اقتصادی، دولت‌های سید محمد خاتمی و آیت الله هاشمی در سال پایانی خویش، عملکرد نزدیکی داشته‌اند. رشد اقتصادی کشور در سال 1375 به 6.1 درصد رسیده بود که هشت سال بعد در سال آخر دولت سید محمد خاتمی این رقم به 6.4 درصد رسید. طی سال های گذشته از دولت محمود احمدی نژاد اما رشد اقتصادی رو به نزول گذاشت و به جای رسیدن به نرخ رشد 8 درصدی که در برنامه چهارم توسعه به آن اشاره شده بود، نرخ رشد اقتصادی در سال پایانی دولت صفر و حتی منفی برآورد شده است. نبود آمار متمرکز و مستند در 2 سال اخیر دستیابی دقیق به آمار رشد اقتصادی در دولت دهم را با مشکل مواجه کرده است و اما طبق برآوردهای مرکز پژوهش‌های مجلس، رشد اقتصادی سال گذشته در حالت خوش‌بینانه صفر بوده است. این موضوع با توجه به کاهش شدید رشد بخش‌های نفت، صنعت و کشاورزی، کاملا قابل پذیرش است.

                                نرخ تورم؛ از 10 درصد تا 32 درصد

                                افزایش نرخ تورم در سال های اخیر اما بیشترین انتقادهای عمومی را روانه دولت ساخته است. آمارهای نرخ تورم و روند صعودی آن در سال های اخیر یکی از اصلی ترین مشکلات دولت آینده است. نرخ تورم در سال 1376 که آیت الله هاشمی دولت را به سید محمد خاتمی تحویل داد، 16.6 درصد بود. این شاخص در سال 1384 که سید محمد خاتمی، قوه مجریه را به محمود احمدی نژاد تحویل داد، 10.4 درصد برآورد شده است. اما نرخ تورم در پایان سال گذشته به 32 درصد رسید و اخیرا بانک مرکزی نرخ 34 درصدی را برای این شاخص در اردیبهشت ماه اعلام کرده است تا محمود احمدی نژاد این شاخص را در این شرایط به حسن روحانی تحویل دهد.

                                افزایش نرخ بیکاری


                                نرخ بیکاری دیگر شاخص اقتصادی است که درسال های اخیر وضعیت چندان مساعدی را نداشته است. با وجود رشد فزاینده درآمدهای نفتی، اشتغال زایی مطلوبی شکل نگرفت تا حتی در مقاطعی دولت از اعلام این شاخص خودداری کند. در آن مقطع برخی کارشناسان، نرخ بیکاری را تا 17 درصد برآورد می کردند. با این وجود آمار رسمی نشان می دهد که نرخ بیکاری در سال آخر دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی، 12 درصد بود. این شاخص در سال پایانی فعالیت دولت سید محمد خاتمی به 10.3 درصد رسید. طبق آخرین آمار منتشره که مربوط به پاییز سال 91 است، نرخ بیکاری 11.2 درصد برآورد شده است.

                                کاهش 70 درصدی ارزش پول ملی

                                التهابات ارزی در طول دو سال اخیر موجب شد تا ارزش پول ملی به کمتر از یک سوم، کاهش یابد و افتی تاریخی رقم بخورد. بهای دلار در طول 8 سال دولت محمود احمدی نژاد 3.5 برابر شده است به گونه ای که از 902 در سال پایانی دولت سید محمد خاتمی به 3 هزار و 400 تومان فعلی رسیده است.

                                همچنین هر قطعه سکه بهار آزادی زمانی که احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور ایران سوگند یاد کرد، 96 هزار تومان بود ولی امروز به بالاتر از یک میلیون و 100 هزار تومان رسیده که افزایشی قریب به 13 برابری را نشان می دهد.

                                رشد ناموزون دستمزد کارگران با تورم

                                در شرایطی که ارزش پول ملی تا این حد سقوط کرده است و در این سال ها رشد تورم نیز رکوردهایی را پشت سر گذاشته اما حداقل دستمزد کارگران، افزایش نامتناسبی با افزایش هزینه ها داشته است که نشان از کاهش قدرت خرید طی سال های اخیر دارد. طی 8 سال گذشته حداقل دستمزد کارگران از 122 هزار تومان در سال 84 به 389 هزار تومان در سال 91 و البته 478 هزار تومان در سال 92 رسیده است.

                                تولید خودرو

                                با وجود رشد درآمدهای نفتی اما در زمینه تولید و صنعت نه تنها پیشرفت قابل توجهی حاصل نشد بلکه ناکامی هایی هم با صنعتگران همراه بود. طی سال های اخیر مشکلات واحدهای تولیدی به دلیل اعمال برخی سیاست های اقتصادی به حدی رسید که تعداد قابل توجهی از آن ها تعطیل شدند و بسیاری نیز مجبور شده اند ظرفیت تولید خود را کاهش دهند.

                                از صنعت خودرو به عنوان گل سرسبد صنایع کشور یاد می شود که در طول سال های پس از انقلاب پیشرفت های قابل توجهی داشته است و همواره تحت حمایت دولت قرار داشته است. با این وجود وضعیت این صنعت هم در دو سال اخیر بحرانی شد به طوری که محصولات خودروسازان هم گران شد و هم نایاب. طبق آمارهای رسمی وزارت صنعت، در سال 84 بیش از 960 هزار خودرو در کشور تولید شد در سال های پس از 84 هم رشد تولید خودرو آهنگ قبلی خود را پیش گرفت و افزایش تولید را تجربه کرد اما در طول دو سال اخیر این صنعت با بحران مواجه شد تا جایی که میزان تولید خودرو در سال گذشته به 920 هزار دستگاه رسید که کمتر از تولید آن ها در سال 84 است.

                                قیمت خودرو

                                مقایسه افزایش قیمت خودرو بین سالهای 84 تا خرداد 92 نشان می دهد که قیمت پراید در سال 84 حدود 6 میلیون وهشتصد هزار تومان بود که به حدود 15 میلیون تومان رسیده است. قیمت پژو 405 در این ماه نسبت به قیمت آن در سال 84 که 11.9 میلیون تومان بود حدود 2 برابر شده است.

                                صادرات محصولات غیر نفتی


                                کشور در بخش صادرات غیر نفتی و میعانات و خدمات البته با بهبود آمار مواجه شده است. صادرات از 8.5 میلیارد دلار در سال 84 به بیش از 40 میلیارد دلار رسیده است. هرچند که واردات هم رشد فزاینده ای داشته است و حتی در یک سال رکورد 65 میلیارد دلار را به ثبت رسانده است. با این وجود سال گذشته حدود 50 میلیارد دلار کالا وارد کشور شد. سال 84 میزان واردات کشور 39 میلیارد دلار اعلام شده است.

                                اتفاقات شاخص؛ انحلال سازمان برنامه و اختلاس 3 هزار میلیاردی


                                سه هزار میلیارد تومان برای ایرانیان عددی کاملا گویاست. این عدد بی تردید رکورددار بزرگترین اختلاس تاریخ ایران است که در زمان دولت احمدی نژاد، در شبکه بانکی کشور کشف شد. دو بانک ملی و صادرات در این فساد نقش اساسی ایفا کردند و مدیر عامل بانک ملی نیز پس از این حادثه از ایران گریخت.

                                همچنین یکی از نخستین اقدامات محمود احمدی نژاد انحلال یا تعطیلی سازمان برنامه و بودجه کشور بود.

                                بررسی این آمارها و شاخص ها تنها خلاصه ای از وضعیت اقتصادی کشور در زمان تحویل زمام قوه مجریه به شیخ دیپلمات، را نشان می دهد. دولتی امید به بهبود وضعیت اقتصادی را از همان روزهای پیش از روی کار آمدن، زنده کرده است و نشانه های آن در بازار طلا و ارز نیز خود را نشان داده است.



                                صرفا جهت یادوری
                                زندگی بدون تحریم سلام....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X