کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
آقا بهنام نكته اي هم كه خودم بعد مدتها بهش رسيدم اين بوده كه هميشه سهم هايي كه مدت زيادي درجا زدن بعدش رشد خوبي داشتن نمونش رو تو وپترو - وتوشه و والبر به خوبي ديدم. همين والبر و مدتي داشتم ولي نوسان گرفتم از دستم رفت يا وتوشه. ولي با وپترو موندم و سود كردم الان هم ندارمش ولي منتظرم تو يه قيمت خوب و وقتي شما سيگنالشو دادي بخرم باز
الان هم حسي بهم ميگه همين داستان روي خزاميا و وساپا تكرار ميشه ولي زمانش رو نميدونم شايد به همين زودي
به هرحال اين بحث روانشناسي بازار خيلي كم كننده است براي اين بازاري كه هر روز يه سازي ميزنن توش . مطلب ديگه اي هم كه ميتونم بگم اينه كه هروقت سهمي در كف قيمتي هيجان فروش داشته بعدش صعود خوبي داشته و به عينه تو بعضي سهام اين مورد رو شاهد بودم.
خب شما که خودتون توی بازار این مورد رو تجربه کردین،باید صبور باشید و برای خودتون یک استراتژِی میان مدتی یا بلند مدتی تعریف کنید
افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را به گونه ای متفاوت انجام می دهند.
(کوروش بزرگ)
آقا بهنام راستي رشته تحصيلي شما چي بوده؟ حسابداري بود فكر كنم گفته بودي ولي يادم نيست
خوشحال ميشيم در مورد تجربيات بورسيتون بيشتر از هميشه برامون بنويسيد. و اينكه چه طور شد به بورس علاقه مند شديد و وارد اين مقوله شديد.
آقا بهنام راستي رشته تحصيلي شما چي بوده؟ حسابداري بود فكر كنم گفته بودي ولي يادم نيست
خوشحال ميشيم در مورد تجربيات بورسيتون بيشتر از هميشه برامون بنويسيد. و اينكه چه طور شد به بورس علاقه مند شديد و وارد اين مقوله شديد.
بله دوست عزیز
بنده حسابداری خوندم
خب در مورد تجربه های بورسی و اینکه چه جوری وارد بورس شدم،حرف برای گفتن زیاده
بنده هم تا به امروز سعی کردم همین تجربه ها رو به شکل نکات مهم بنویسم تا دوستان بهره ببرند
درود بهنام عزيز
من دربورس تازه واردم و بي تعارف از گزارشهاي شرکتها چيز زيادي دستگيرم نمي شه براي اينکه اطلاعات حسابداريشرکتها را بتوانم بفهمم مورد آموزشي خوب لطفامي توانيد پيشنهاد دهيد رشته خودم فني مي باشد
با تشکر فراوان
درود بهنام عزيز
من دربورس تازه واردم و بي تعارف از گزارشهاي شرکتها چيز زيادي دستگيرم نمي شه براي اينکه اطلاعات حسابداريشرکتها را بتوانم بفهمم مورد آموزشي خوب لطفامي توانيد پيشنهاد دهيد رشته خودم فني مي باشد
با تشکر فراوان
درود
در صفحه های ابتدایی این تاپیک در مورد گزارش چند شرکت نوشتم
از جمله،فاذر،فاراک،کروی،ومعادن،شارک و ...
اگر اون پستها رو مشاهده کنید یه مقایسه بین عملکرد دوره جاری با سال گذشته داشتم و تحلیلش رو هم نوشتم
مروز مطالب گذشته میتونه برای شما مفید باشه
افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را به گونه ای متفاوت انجام می دهند.
(کوروش بزرگ)
بهنام عزیز شما استاد روانشناسی بازار هستید.اگر بخواهم در حضور شما جسارت کنم این دیدگاه از نظر روانشناسی درسته:بازار به دنبال سهامی که می تونند آینده درخشانی داشته باشند هستش.سهام خودرویی ازجمله این سهام هستند.در این مدت برخی سهام مثل خبهمن خگستر و...رشد بالایی داشتند.پس در صورت مشاهده حرکت مثبت از سوی برخی سهام خورویی که البته رشد چندانی هم نداشتند مثل خکاوه یا سهامی که مرتبط با این صنعت هستند مثل وساپا،بازار به سمت این سهام شیفت خواهد کرد واین شیفت کردن به زودی و در کوتاه مدت اتفاق خواهد افتاد چون بازار در صدد جایگزینی سهام خودرویی گرانتر به خورویی ارزانتر هست. تصمیم بازار اینگونه خواهد بود که حتما سهامش را مجددا به خودرویی عوض کنه.یک نکته دیگه اینکه در دور قبلی مذاکرات برخی تا حصول توافق منتظر ماندند و بعدش اقدام به خرید کردند که البته بعدا خیلی ها پشیمان شدند که کاش زودتر می خریدند .حالا که چشم انداز به مراتب روشنتر و اجرا شدن توافق تقریبا قطعی و در بدترین حالت فقط ممکنه چند صباحی به تعویق بیفته، بازار از تجربه قبل درس گرفته و در هفته آینده یا نهایتا آخر هفته بعد شروع به خرید می کنه.
بهنام عزیز شما استاد روانشناسی بازار هستید.اگر بخواهم در حضور شما جسارت کنم این دیدگاه از نظر روانشناسی درسته:بازار به دنبال سهامی که می تونند آینده درخشانی داشته باشند هستش.سهام خودرویی ازجمله این سهام هستند.در این مدت برخی سهام مثل خبهمن خگستر و...رشد بالایی داشتند.پس در صورت مشاهده حرکت مثبت از سوی برخی سهام خورویی که البته رشد چندانی هم نداشتند مثل خکاوه یا سهامی که مرتبط با این صنعت هستند مثل وساپا،بازار به سمت این سهام شیفت خواهد کرد واین شیفت کردن به زودی و در کوتاه مدت اتفاق خواهد افتاد چون بازار در صدد جایگزینی سهام خودرویی گرانتر به خورویی ارزانتر هست. تصمیم بازار اینگونه خواهد بود که حتما سهامش را مجددا به خودرویی عوض کنه.یک نکته دیگه اینکه در دور قبلی مذاکرات برخی تا حصول توافق منتظر ماندند و بعدش اقدام به خرید کردند که البته بعدا خیلی ها پشیمان شدند که کاش زودتر می خریدند .حالا که چشم انداز به مراتب روشنتر و اجرا شدن توافق تقریبا قطعی و در بدترین حالت فقط ممکنه چند صباحی به تعویق بیفته، بازار از تجربه قبل درس گرفته و در هفته آینده یا نهایتا آخر هفته بعد شروع به خرید می کنه.
خواهش میکنم
دیدگاه شما در مورد سهام خودرویی درسته
اما بازار وقتی میاد روی سهام خودرویی ارزان قیمت که دیگه روی این قیمتها نباشن
در مجموع سهام خودرویی در حال حاضر فقط دارن فرصت خرید میدن و باید از این فرصت بهره برد
(کوروش بزرگ)
بهنام عزیز.با توجه به اینکه اولا نوسانی بودن وساپا در یک ماه گذشته توام با کاهش 10 درصدی قیمت هم بوده(به نوعی میشه گفت دیگه ارزونتر از این شاید نشه و اینجا کف محکم ساخته)و همچنین در روزهای گذشته صف فروشی که ه از گاهی پیش می آمد ناشی از فروش سهام شرکت سایپا بوده و در برخی روزها شاهد صف خرید یک میلیونی هم بودیم. و همچنین از اونجایی که وضعیت تبدیل زیان انباشته وساپا به سود به مراتب بهتر از ورنا هستش و اینکه حدود 20 درصد سهام ورنا متعلق به وساپا هستش.پس شاید گزینه مناسب تر وساپا باشه.اگر شنبه یه منفی دیگه هم ببینه که دیگه میشه گفت قیمت در حداقل مقدار خودش هستش.شما هم موافقید؟
اقا بهنام داشتم از اول تايپيكتون رو نگاه ميكردم چشمم به اين نوشته افتاد. خيلي خوب ميشد براي پايان سال 92 هم ادامه اين تحليل رو بنويسيد. و روند سود آوري فاذر رو براساس گزارشات امسال برآورد كنيد
میخواهیم روی عملکرد 6 ماهه شرکت آذراب در چند سال گذشته یه بررسی کوچک داشته باشیم
و به یک نتیجه قابل اتکا برسیم
در سال مالی منتهی به 88/12/29 این شرکت موفق به شناسایی 112 ریال سود به ازای هر سهم شده
درصد پوشش سود در دوره 6 ماهه،مبلغ 5 ریال به ازای هر سهم بوده
در سال مالی منتهی به 89/12/29 این شرکت موفق به شناسایی 171 ریال سود به ازای هر سهم شده
درصد پوشش سود در دوره 6 ماهه،مبلغ 75 ریال سود به ازای هر سهم بوده
در سال منتهی به 90/12/29 این شرکت موفق به شناسایی 439 ریال سود به ازای هر سهم شده
درصد پوشش سود در دوره 6 ماهه،مبلغ 153 ریال به ازای هر سهم بوده
یعنی حدود درصد پوشش به نسبت عملکرد واقعی سالانه به ترتیب برای این چند سال 5 ،44 و 35 درصد بوده است
خب با توجه به پوشش 259 ریالی در دوره 6 ماهه امسال
اگر بخوایم اعداد مربوط به سال 89 و 90 را ملاک قرار بدیم و به امسال تعمیمشون بدیم به 2 عدد برای سود سال 91 میرسیم
اگر عملکرد پارسال رو ملاک قرار بدیم به سود 740 ریالی می رسیم
و اگر عملکرد سال 89 رو ملاک قرار بدیم به سود 588 ریالی می رسیم
و اگر میانگین هم بگیریم به سود 664 ریالی می رسیم
به نظر میرسه عدد 650 ریال برای سود امسال منطقی باشه
که البته قدری بد بینانه هست
به هر صورت با فرض این سود و مقایسه آن با سود کنونی به یک تعدیل سود حدودا 32 درصدی می رسیم
و به پی بر ای تقریبی 3.3 در قیمت کنونی
در پایان
ممکن است روند کوتاه مدت و چند روزه با نوساناتی همراه باشد
اما در میان مدت سهم روند صعودی داشته و با رشد قیمتی خوبی مواجه خواهد شد
پی بر ای 3.3 برای این سهم بسیار اندک است
نظر