همه چیز از همه جا!!!
Collapse
X
-
پاسخ : همه چیز از همه جا!!!
در اصل توسط Davar پست شده است View Postچالش_افغانستان
شاید دوسال پیش بود که بنده در مورد ائتلاف شوم عبری عربی و نقشی که قرار است
ارتش_مزدور_پاکستان بر عهده داشته باشد نوشتم.
خیلی زود بدان نقطه رسیدیم و امروز پاکستانیهای مزدور اینگونه آشکار دست به تهدید ایران زدند ...
میتوان گفت : ج ا سعی دارد در مسأله ی پنجشیر عاقلانه رفتار کند و وارد یک نبرد بی پایان نیابتی دیگر نشود
اما به نظر این سرنوشتی محتوم است چرا که :
دام بیگانگان به پهنای همسایه شرقی گسترده شده .
در صورت شکست_پنجشیر طالبان به زودی متوجه شیعیان خواهد شد
شیعیان ایران و افغانستان
قطعا آنها پس از سرکوب مقاومت مسعود و سپس شیعیان افغانستان که فاقد هرگونه فرماندهی منسجم هستند
به قصد شیعه کشی سوی ایران خواهند شتافت .
امنیتیهای جمهوری_اسلامی به خوبی این مسأله را درک میکنند
اما از یک سو نمیخواهند در نبرد افغانستان پیشدستی کنند و از سویی
نمیتوانند انتظارات_ایدئولوژیک هواداران نظام و خواست_ملی_ایرانیان را برآورده نکنند .
از سوی دیگر به نظر میرسد بایدن_کثیف خفت ترک افغانستان را به جان خرید تا ایران را در شرق به دام بیاندازد ؛
حضور نظامی در افغانستان برای جمهوری اسلامی مانند سقوط_در_چاه_ویل خواهد بود .
ایران نه میتواند در افغانستان حضور پیدا کند و نه میتواند بیش از این سکوت پیشه کند .
طالب زبان نمیفهمد و آنکه در آینده طالب را به سوی ایران میفرستد از دشمنی دست بر نخواهد داشت .
من اگر تصمیم گیرنده بودم هم اینک با مسعود تماس میگرفتم .
این چالش_بزرگ ؛ هرگز با لودگی عرزشیون قابل رفع نیست .
مسعود_نباید_بشکند
پنجشیر نباید به تصرف مزدوران دولت و ارتش مزدور پاکستان در بیاید .
در بی تدبیری ؛ کار ما از کار گذشت و پیش از این مدیریت نکردید .
فی الحال احمد_مسعود را پنهانی حمایت کنید اما در مرزهای ایران بمانید ؛
اگر بنا بر جنگ شد چک_اول را بیخ گوش طالبان چنان محکم بزنید که گوش فرمانده ارتش پاکستان کر شود .
اگر با طالبان در پنجشیر نجنگید به زودی در مشهد و بیرجند و زاهدان آنها را ملاقات خواهید کرد.
هدف آنها تجزیه_ایران است.
خسرو انوشیروان
سلام
تاریخ چراغ راه آینده شیعه یعنی ازخداترسیدن وبنده خالق هستی بودن .تکرار(چاه مکن بهرکسی اول خودت دوم کسی ).اگرماپوست بربدن نداشتیم چقدر می توانستیم زنده به مانیم.پس بایدقبل ازآنکه به آن دنیا منتقل شویم خود راآماده کنیم.وگرنه تمام موجودات خوب وبد روی زمین همه مخلوق خدایند.
نظر
-
? وقتی حکومت چین از رنگ کندلها خوشش نمیآید؟ ?
در حکومت کمونیستی چین، آزادی تا به جایی مطلق است که رنگ استاندارد کندلها در نمودار قیمتی بازارهای مالی را هم تغییر دادهاند؛
در همه جای دنیا از جمله بازار ایران، رنگ قرمز، کندلهای نزولی و سقوط قیمت را نشان میدهد، و رنگ سبز، کندلهای مثبت و افزایش قیمت را.
حکومت سرخ چین، چون دوست ندارد که رنگ پرچمش یادآور سقوط باشد، این رنگها را جابهجا کرده و در نمودارهای چینی، کندلهای سبز، منفی هستند و نمایندهی ریزش قیمت و کندلهای قرمز و همرنگ پرچم کمونیستی، مثبت و بیانگر افزایش قیمت!
#اقتصاد_آزاد
نظر
-
[Forwarded from دکتر الهی قمشه ای]
❣️
دوستی میگفت: در یکی از روزهای زمستان، از منزل خود به سوی محل کارم که دور بود خارج شدم
برف بود، وسیله ای نبود. برای اینکه دستهایم گرم شود آنها را در جیب گذاشتم، یک دانه تخم آفتاب گردان پیدا کردم، آن را بیرون آورده و با دندان شکستم.
ناگهان بذر وسط آن بیرون پرید و بر روی برفها افتاد. ناخواسته خم شدم که آن را بردارم
پرنده ای بلافاصله آمد آن را به نوک گرفت و پرید.
او گفت: به نظر تو چه درسی در آن است؟
من گفتم: رزق روزی ما آن نیست که در دست ماست بلکه آن است که در دست خداست.
این حکایت زندگی و دنیای ماست که به آنچه در جیب در دست و جلو چشم ما است دلخوشیم و خیال میکنیم که همه اش رزق و روزی ماست ولی همین که میخواهیم آن را در دهانمان بگذاریم و لذتش را ببریم از ما میگیرند و به کس دیگری میدهند.
تمام عمر کار و تلاش می کنیم تا مالی پس اندازکنیم و راحت زندگی کنیم.
ولی گاهی آن چه اندوخته ایم رزق وروزی ما نیست. اندوخته ما رزق و روزی کسانی می شود که بعد از ما می خورند. یا در زمان حيات نصیب آنها می شود و میخورند.
رزق و روزی ما آن چیزی است که بخوریم و لذت استفاده آن را ببریم، نه اینکه رنج فراوان بر خود و خانواده تحمیل کنیم و در انتها لذتش برای دیگران شود.???
#اینجا_زندگیتو_متحول_کن ?
?دکتر الهی قمشه ای
@Drelahigomsheiبارخدایاآبروی مرابتوانگری نگاهداروشخصیت مرابه تنگدستی ازبین مبرکه ازروزی خواران توروزی خواهم وازآفریده های بدکردارتومهربانی جویم-علی(ع)
نظر
-
رزق و روزی ما آن چیزی است که بخوریم و لذت استفاده آن را ببریم، نه اینکه رنج فراوان بر خود و خانواده تحمیل کنیم و در انتها لذتش برای دیگران شود.???
سلام
اگرمااین تفکررانداشتیم امروزکاسه گدایی دستمان نبود.گویا ضرب المثل هرچه کنی به خود کنی گرهمه نیک وبدبود.نه شنیده اید؟
خداوند زنبور عسل راخلق کرد.سخت کوشی مورجه رانه دیده اید؟فقط ازآیت الله ها مفت خوری رایاد گرفته اید.ومی خواهید راحت به بهشت بروید.مارامسخره دارید یاخودتان را؟
بله اسلام انگیسی آیت الله انگلیسی ثمره اش برباد دادن دنیا وآخرت است!
نظر
-
راستی که در دوره تیره و تاری زندگی می کنم:
امروزه فقط حرفهای احمقانه بی خطرند
اخم بر چهره نداشتن، از بی احساسی خبر می دهد،
و آنکه می خندد، هنوز خبر هولناک را نشنیده است.
این چه زمانه ایست
که حرف زدن از درختان عین جنایت است
وقتی از این همه تباهی چیزی نگفته باشیم!
کسی که آرام به راه خود می رود گناهکار است
زیرا دوستانی که در تنگنا هستند
دیگر به او دسترس ندارند.
برتولت برشت
عملی اگر کاشتید، عادتی درو خواهید کرد. عادتی اگر کاشتید، اخلاقی درو خواهید کرد. اخلاقی اگر کاشتید، سرنوشتی درو خواهید کرد.
نظر
-
در اصل توسط bahramkhaliran پست شده است View Postرزق و روزی ما آن چیزی است که بخوریم و لذت استفاده آن را ببریم، نه اینکه رنج فراوان بر خود و خانواده تحمیل کنیم و در انتها لذتش برای دیگران شود.������������������
سلام
اگرمااین تفکررانداشتیم امروزکاسه گدایی دستمان نبود.گویا ضرب المثل هرچه کنی به خود کنی گرهمه نیک وبدبود.نه شنیده اید؟
خداوند زنبور عسل راخلق کرد.سخت کوشی مورجه رانه دیده اید؟فقط ازآیت الله ها مفت خوری رایاد گرفته اید.ومی خواهید راحت به بهشت بروید.مارامسخره دارید یاخودتان را؟
بله اسلام انگیسی آیت الله انگلیسی ثمره اش برباد دادن دنیا وآخرت است!
1400 پیش کشور انگلستان وجود داشت؟
.
نظر
-
«مایر امشل روچیلد» یک یهودی آلمانی بود که در قرن ۱۸ میلادی از طریق بانکداری به ثروت کلان رسید. پیش از آنکه ربا دادن در میان بانکداران مسیحی جایز شود وی بانک و درواقع رباخانهای باز کرد و ثروتمند شد. او تجارتش را گسترش داد و به کارهایی نظیر صرافی و عتیقهفروشی پرداخت. وقتی ثروتمندتر شد یک پسرش را به فرانکفورت آلمان و ۴ پسر دیگرش را به اتریش، انگلستان، ایتالیا و فرانسه فرستاد و هرکدام شدند سرشاخه خاندان روچیلد در گوشه و کنار اروپا. کار اصلیشان هم بانکداری بود و به دولتها وام میدادند! در جنگهای ناپلئونی، وامهایی که روچیلدها به دولتهای متخاصم اروپایی داده بودند ثروتی افسانهای برایشان پدید آورد. از همان زمان نامشان سر زبانها افتاد و روچیلد مترادف شد با «سرمایه» یا به بیان بهتر «قدرت پول». از آن موقع تابهحال روچیلدها در عرصههای بینالمللی بهویژه در حوزه بانکداری فعالند و تأثیرشان در اقتصاد و سیاست بهقدری است که صنعتی شدن اروپا در قرن ۱۸ را به آنان نسبت میدهند.
..
.
روچیلدها چقدر ثروت دارند؟ کسی دقیقاً نمیداند. ولی «تخمینها» همیشه بودهاند و همیشه هم کمتر از مقدار واقعی به نظر میرسند. «نیکولاس هاگر» در کتاب جنجالی «تاریخ تشکیل دولت مخفی جهانی» اشاره میکند که اگر در سال ۱۸۵۰ روچیلدها حداقل ۶ میلیارد دلار ثروت داشتند، با قبول این واقعیت که بنیان ثروت آنها سست نشده و این پولها میبایست چنان سرمایهگذاری میشدند که از ۴ تا ۸ درصد سود سالانه آنها باشد با این حساب، حداقل ۱.۹ تریلیون دلار تا رقمهایی بسیار بالاتر دارایی دارند.
«والنتین کاتاسانوف» اقتصاددان و مدیر مرکز پژوهشهای اقتصادی «شاراپوف» روسیه در مقاله «روتشیلدهای فقیر چگونه جهان را اداره میکنند؟» چنین مینویسد: «وضعیت واقعی دارایی روچیلدها در ادبیات معاصر اغلب در محدوده ۳ تریلیون دلار تخمین زده میشود.»
این رقم را با دارایی «جف بزوس» مؤسس سایت آمازون که بنا به اعلام نشریه فوربس با ثروت ۱۳۱ میلیارد دلاری ثروتمندترین فرد در سال ۲۰۱۹ است و همچنین ثروت ۹۶ میلیارد دلاری بیل گیتس نمیتوان مقایسه کرد. درواقع ثروت تخمینی روچیلدها با تولید ناخالص داخلی کشورها قابلمقایسه است. تولید ناخالص داخلی مهمترین معیار برای اقتصاد یک کشور است و بیانگر مجموع ارزش کل کالا و خدمات تولیدشده در یک سال است. تولید ناخالص داخلی فرانسه کمتر از ۳ تریلیون دلار است؛ بریتانیا و هند هم. تولید ناخالص داخلی هر یک از کشورهای برزیل، کانادا، روسیه، اسپانیا، کره جنوبی و استرالیا کمتر از ۲ تریلیون دلار است.
نظر
-
در اصل توسط Davar پست شده است View Postیعنی میفرمایید اسلام غیر انگلیسی خوب است؟
1400 پیش کشور انگلستان وجود داشت؟
.
وقتی که شما خدارا قبول ندارید.وهمه چیزراتصادفی می گیرید.بنده جوابی ندارم که بگویم.فقط همنقدر می توانم بگویم که کتاب خدا(قرآن مجید)رابارها وبارها مطالعه کنیدوتفکر وتعقل کنید.اگربصیرت دارید.آنوقت جوابتان راخواهید یافت.
نظر
-
#اخزا
اوراق خزانه بدهی دولت جمهوری اسلامی با نماد اخزا ، اوراقی هست که دولت بوسیله اون بدهی های خودش رو عقب میندازه .
به زبان ساده ، زمانی که بعنوان مثال پیمانکاری برای طلبش به دولت مراجعه میکنه و دولت در اون زمان پول کافی نداره ، در ازای طلبش بهشون اوراق بدهی با سررسید مشخص میده و اون پیمانکار هم این برگه ها رو به فرابورس میاره و با قیمتی پایینتر بفروش میرسونه ، چرا پایینتر ، چون زمان سررسیدش یکسال دیگست و طبیعتا نمیتونه به قیمت اسمی ۱۰۰ تومن بفروشه .
مثلا ۸۰ تومن وارد فرابورس میشه و خرید و فروش میشه و هرچه به تاریخ سررسید یکساله نزدیک میشیم طبیعتا قیمت هم به سمت ۱۰۰ تومن که قیمت اسمی برگه هاست میل میکنه و همین روند رشد تدریجی و یا تسویه با دولت در زمان سررسید هم میشه سود شما
اگر برگه ها رو تا انتهای کار نگه دارید دولت برگه ها رو ازتون میگیره و بازای هر برگه ۱۰۰ هزار تومن به حسابتون واریز میکنه .
در مورد اطمینانش باید بگم که من برگه ای معتبر تر از اخزا سراغ ندارم ، این اوراق بدهی دولت جمهوری اسلامیه ، بدون مالیات و تحت ضمانت کامل بانک مرکزی که حتی از حقوق کارمندان دولت ارجح تره . پس جای نگرانی نداره .
خرید و فروشش هم به سادگی چه از طریق کارگزار و چه آنلاین امکان پذیره و فقط کافیه نمادش رو بشناسید . البته بد نیست بدونید اخزای مورد نظرتون سررسیدش کی هست و تا اون تاریخ حدودا چقدر سود کسب میکنید که البته معمولا همشون در یه بازه یکی دو درصدی سودهاشون فرق میکنه .
بارها قبلا گفتم اگر میبینید امروز در این بازار نوسانی نمیتونید خوب کار کنید هیچ ایرادی نداره حداقل بخشی از سرمایتون رو اخزا بخرید .
منظورم به این روزهای بازار نیست اما بعضی مواقع لازمه که سرمایه گذار و بازیکن میز رو ترک کنه و از سودش لذت ببره و در این مواقع هم میشه اخزا در سبد داشت .
????????????????
یک مثال : اخزا 604

قبل از پرانتزی که عبارت اخزا ۶۰۴ در اون درج شده عدد ۹۸۰۸۲۰ رو میبینید که نشون میده این اوراق خزانه در تاریخ ۲۰ ام آبانماه سال ۱۳۹۸ سررسید میشه و امروز هم حدود ۷۹۸۰۰۰ ریال در حال معامله هست .
سررسید این اخزا در زمان انتشار بیشتر از یکسال بوده . سررسیدهای یکسال و نیم و ۲ ساله هم داریم .
در زمان سررسید که آبان سال بعد میشه ، دولت هر برگه رو از شما ۱۰۰ هزار تومن میخره و پول به حسابتون واریز میشه .
روال خاصی هم نداره ، اگر تا زمان سررسید برگه رو نفروختید ، دولت بعد از سررسید و حداکثر یک روز بعد پول رو به حسابی که به کارگزاری اعلام کردید میریزه. ???????????????????
#سوال
" سلام
ببخشید من حدود ده روز پیش اخزا خریدم (۷۰۴ و ۷۰۹ که پرمخاطب ترین و پرحجم ترین هم حتی بودن نسبت به بقیه)
اما الان بعد حدود ده روز ، دقیقا از روزی که من خریدم اینها سقوط ازاد کردن و کلی توی ضرر هستم
مگه اینها بازارگردان ندارن ؟ چرا باید این همه هر روز پیوسته نیم درصد نیم درصد منفی بخورن
کسی اطلاعات دقیقی داره راجع به این مسئله در مورد اخزا ها ؟ "
ببینید این میتونه روز خوبش باشه ، بازارگردانی در کار نیست ، در زمان های بحرانی ، دولت براحتی هرچقدر که مایل باشه ، اوراق منتشر میکنه ، حتی با سود بالاتر .
در نتیجه اخزاهای قبلی چند ماهی و یا تا زمان سررسید فریز میشن .
خرید اخزا تنها زمانی خوب و مطمئنه که بخاید تا سررسید نگهش دارید .
@salarsafaie
نظر
-
? *حرکت خاموش به سوی فقر*
? *این که یک ملت فقیر شود* *رخداد دردناکی است*
_اما عجیب و غریب نیست_ ؛ همانطور که هند در قرن هفدهم یکی از ثروتمند ترین کشورها بود و از قرن نوزدهم به بعد یکی از فقیرترین
? میتوان این راه را طی کرد بدون سر و صدا، فقط گاهگاهی با یک رخداد چشم باز کرد و متوجه شویم به فقر نزدیکتر شدهایم.
? اخیراً اتوبوسی واژگون شد و تعدادی انسان از جمله خبرنگاران جوانی کشته شدند و بسیار خانوادههایی عزادار شدند. گفته شده فرسودگی لاستیکها و قطعات عامل بوده است. هزاران اتوبوس و اتومبیل و ده ها قطار و هواپیما دچار این مشکل هستند
یعنی موجودی امکانات حمل و نقل کشور و سایر امکانات در حال فرسایش تدریجی است چون امکان جایگزینی وجود ندارد. بسیاری کارگاهها و کارخانهها هم با مشکل فرسایش ماشینآلات و ابزار روبهرو هستند و با مشکل عدم امکان جایگزینی و تنزل ظرفیت تولید و کارکرد.
? این فقیر شدنِ یا همان *فقر خاموش* در بسیاری از خانههای ما هم در جریان است.
مصداقی بگویم: سه سال پیش سماوری خریدم ۲۲۰ هزار تومان. امسال شیر آن خراب شد برای خرید شیر سماور مراجعه کردم میگوید ۳۵۰ هزار تومان. خود سماور اگر پیدا کردید ۲.۵ میلیون تومان. شیر سماور را نخریدم. یک سطل کفشور پدالی سه سال پیش حدود ۲۰۰ هزار تومان بود که شکست، امروز صبح فروشنده گفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان. آن را نخریدم. اگر یخچال منزل که بیش از ۲۰ سال عمر دارد و هر آینه ممکن است خراب شود، خراب شد بیش از ۶۰ میلیون تومان باید برای یک یخچال مناسب پرداخت کرد؛ نخواهم خرید. جارو برقی، لباسشوئی… *من یک استاد دانشگاه بازنشسته هستم* اگر عمری باقی باشد به زودی خانه خود را خالی از بسیاری وسائل ضروری خواهم یافت. قدرت خرید درآمد ماهانه بسیاری از ما طی سه چهار سال به یک سوم رسیده. وقتی به زیر ۱۰۰ دلار در ماه رسید چشم باز میکنیم زیر خط فقر خواهیم بود، بدون این که تلاشی کرده باشیم یا جرمی مرتکب شده باشیم.
? اگر بگویم در مسیر *«به سمت هندی شدن»* هستیم تعجب نکنید. در برخی مناطق شهرها قیافه انسانها هم دارد هندی می شود، چهرهها در اثر ضعف تغذیه مستمر که گرانی مواد غذایی به تدریج سبب میشود. و ظاهر به دلیل بالا پوش مستعمل و کهنه.
? سال ۱۳۶۰ در سازمان برنامه فعالیتهایی برای تدوین برنامه توسعه اقتصادی کشور در جریان بود. روزی چند دانشجوی انقلابی از یک دانشگاه به دفتر من آمدند. گفتند شنیدهایم گفتهای هدف برنامه این است که طی ۲۰ سال به ژاپن برسیم! تاکید کردند که این هدف کم است و باید انقلابی جهش کنیم و زودتر از ژاپن جلو بزنیم. گفتم من چنین مطلبی را بیان نکردهام تصور هم نمیکنم تا ۵۰ سال دیگر هم به ژاپن برسیم.
اکنون ۴۰ سال از آن تاریخ گذشته *مثل این که سر پیچ قبلی اشتباه پیچیدهایم به سمت هند.*
آن دانشجویان را هم خبر دارم در کانادا زندگی میکنند، به ژاپنشان رسیدهاند. هند هم دارد پیشرفت میکند، نگرانی من این است که هند هم از کنار ما بگذرد و ما خود را عقبتر بیابیم.
? دقت کردید در مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری *کسی از بلندنظری، اهداف بلند برای پیشرفت و ترقی کشور سخنی به میان نیاورد*؟ ?
همه در حد قول *سبد معیشتی ، تامین مقداری پول کمک معاش* یا قولهای محاسبه نشده برای تامین مسکن و مانند آن یا نظارت بر بازار و کنترل توزیع و قیمت صحبت کردند. ?
? شاید شایسته باشد گفتمان پیشرفت و ترقی برای کشور و بهبود مستمر زندگی هموطنان را به صورت یک آرمان ملی زنده نگهداریم و اجازه ندهیم در مسیر هندی شدن به کناری جارو شود.
خاک پای ملت ایران
*دکتر محمد_طبیبیان*
*اقتصاددان و استاد دانشگاه*
نظر
-
در اصل توسط azad22 پست شده است View Post������ *حرکت خاموش به سوی فقر*
������ *این که یک ملت فقیر شود* *رخداد دردناکی است*
_اما عجیب و غریب نیست_ ؛ همانطور که هند در قرن هفدهم یکی از ثروتمند ترین کشورها بود و از قرن نوزدهم به بعد یکی از فقیرترین
������ میتوان این راه را طی کرد بدون سر و صدا، فقط گاهگاهی با یک رخداد چشم باز کرد و متوجه شویم به فقر نزدیکتر شدهایم.
������ اخیراً اتوبوسی واژگون شد و تعدادی انسان از جمله خبرنگاران جوانی کشته شدند و بسیار خانوادههایی عزادار شدند. گفته شده فرسودگی لاستیکها و قطعات عامل بوده است. هزاران اتوبوس و اتومبیل و ده ها قطار و هواپیما دچار این مشکل هستند
یعنی موجودی امکانات حمل و نقل کشور و سایر امکانات در حال فرسایش تدریجی است چون امکان جایگزینی وجود ندارد. بسیاری کارگاهها و کارخانهها هم با مشکل فرسایش ماشینآلات و ابزار روبهرو هستند و با مشکل عدم امکان جایگزینی و تنزل ظرفیت تولید و کارکرد.
������ این فقیر شدنِ یا همان *فقر خاموش* در بسیاری از خانههای ما هم در جریان است.
مصداقی بگویم: سه سال پیش سماوری خریدم ۲۲۰ هزار تومان. امسال شیر آن خراب شد برای خرید شیر سماور مراجعه کردم میگوید ۳۵۰ هزار تومان. خود سماور اگر پیدا کردید ۲.۵ میلیون تومان. شیر سماور را نخریدم. یک سطل کفشور پدالی سه سال پیش حدود ۲۰۰ هزار تومان بود که شکست، امروز صبح فروشنده گفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان. آن را نخریدم. اگر یخچال منزل که بیش از ۲۰ سال عمر دارد و هر آینه ممکن است خراب شود، خراب شد بیش از ۶۰ میلیون تومان باید برای یک یخچال مناسب پرداخت کرد؛ نخواهم خرید. جارو برقی، لباسشوئی… *من یک استاد دانشگاه بازنشسته هستم* اگر عمری باقی باشد به زودی خانه خود را خالی از بسیاری وسائل ضروری خواهم یافت. قدرت خرید درآمد ماهانه بسیاری از ما طی سه چهار سال به یک سوم رسیده. وقتی به زیر ۱۰۰ دلار در ماه رسید چشم باز میکنیم زیر خط فقر خواهیم بود، بدون این که تلاشی کرده باشیم یا جرمی مرتکب شده باشیم.
������ اگر بگویم در مسیر *«به سمت هندی شدن»* هستیم تعجب نکنید. در برخی مناطق شهرها قیافه انسانها هم دارد هندی می شود، چهرهها در اثر ضعف تغذیه مستمر که گرانی مواد غذایی به تدریج سبب میشود. و ظاهر به دلیل بالا پوش مستعمل و کهنه.
������ سال ۱۳۶۰ در سازمان برنامه فعالیتهایی برای تدوین برنامه توسعه اقتصادی کشور در جریان بود. روزی چند دانشجوی انقلابی از یک دانشگاه به دفتر من آمدند. گفتند شنیدهایم گفتهای هدف برنامه این است که طی ۲۰ سال به ژاپن برسیم! تاکید کردند که این هدف کم است و باید انقلابی جهش کنیم و زودتر از ژاپن جلو بزنیم. گفتم من چنین مطلبی را بیان نکردهام تصور هم نمیکنم تا ۵۰ سال دیگر هم به ژاپن برسیم.
اکنون ۴۰ سال از آن تاریخ گذشته *مثل این که سر پیچ قبلی اشتباه پیچیدهایم به سمت هند.*
آن دانشجویان را هم خبر دارم در کانادا زندگی میکنند، به ژاپنشان رسیدهاند. هند هم دارد پیشرفت میکند، نگرانی من این است که هند هم از کنار ما بگذرد و ما خود را عقبتر بیابیم.
������ دقت کردید در مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری *کسی از بلندنظری، اهداف بلند برای پیشرفت و ترقی کشور سخنی به میان نیاورد*؟ ������
همه در حد قول *سبد معیشتی ، تامین مقداری پول کمک معاش* یا قولهای محاسبه نشده برای تامین مسکن و مانند آن یا نظارت بر بازار و کنترل توزیع و قیمت صحبت کردند. ������
������ شاید شایسته باشد گفتمان پیشرفت و ترقی برای کشور و بهبود مستمر زندگی هموطنان را به صورت یک آرمان ملی زنده نگهداریم و اجازه ندهیم در مسیر هندی شدن به کناری جارو شود.
خاک پای ملت ایران
*دکتر محمد_طبیبیان*
*اقتصاددان و استاد دانشگاه*
جمله معروف کروبی در مناظره انتخاباتی 88
ننه جون من هم تورم رو میفهمه
شاید پیرزن سواد نداشته باشه
ولی میفهمه که سفره ها روز به روز کوچکتر میشه
و رنگ و روی سرخ نوه ها ، روز به روز رو به زردی میره
خیلی افراد برای همیشه قید ازدواج رو زده اند
خیلی زوجها برای همیشه قید بچه دار شدن رو زده اند
خیلی افراد دیگه در رویاهای خود ، خونه و ماشین نمی بینند
خیلی افراد اگه مریض شدند باید خودشون رو برای مرگ آماده کنند
و...
یک عده هنوز هم نپیذرفته اند که در سال 57 ، بازی خوردند
دقیقاً عین همین چیزی که در افغانستان اتفاق افتاد
ما هرگز یک ملت نبودیم ...
راستی هند هم وضعیت امروزش از امروز ما بهتره
احتمالاً 10 سال دیگه برنامه ریزی میکنیم به تا 50 سال بعد برسیم به تاجیکستان و ترکمنستاننگرش ، همه چیز است .
نظر
نظر