تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • azad.60
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 347

پاسخ : تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه

در اصل توسط azad.60 پست شده است View Post
    این پست بنده برای ۴ ماه پیشه،

جناب طیب و بزرگواران دیگه جواب آقای میرکاظمی، رییس سازمان برنامه رو بدن:

“عملکرد سال گذشته تبصره ۱۴ حدود ۳۴۰ همت بوده است. در سال ۱۴۰۱ هیچ افزایش قیمتی در حامل‌های انرژی و حجم تولید نداشته‌ایم، چطور شما این در آمد را از ۳۳۰ به ۶۴۰ همت افزایش دادید! این درآمد تحقق پیدا نمی‌کند، ما روی تحقق ۶۶ درصد این منابع حساب کرده ایم بنابراین ۲۰۰ همت در این تبصره عدم تحقق داریم. نمی‌توانیم از آسمان بیاوریم!”

https://aftabnews.ir/fa/news/806807/میرکاظمی-۲%DB%B0%DB%B0-هزار-میلیارد-تومان-عدم-تحقق-بودجه-داریم-نمی%E2%80%8Cتوانیم-از-آسمان-بیاوریم%7C-موافقت-رهبری-با-درخواست-دولت-برای-برداشت-از-صندوق-توسعه-ملی

سود صنعت پالایشی، به قیمت تورم چند ۱۰% ای!

ارادت
    خوب یکم لازمه موضوع باز شه

عرض شد، دولت قیمت خامل های انرژی رو زیاد نکرد برای مردم ولی قیمت رو از پالایشگاه ها به قیمت جهانی خرید. بعد از جنگ اوکراین و افزایش قیمت نفت، قیمت بنزین هم رشد کرد.

از طرفی نرخ دلار نیما هم رشد کرد.

خوب حالا باید به پالایشگاه ها، به گفته رییس سازمان برنامه و بودجه، 200 هزار میلیارد تومن بده، (که البته به گمان من این عدد بیشتره!)، ولی منبعی وجود نداره

خیلی از دوستان مطالب من رو نمیخونند که هیچ، از دوستانی که می خونند، استدعا دارم دقیق بخونند واگه کامنت یا نقطه نظری بود بفرمایند

البته بیشتر پالایشگاه ها دولتیه یا برای شرکت های دولتیه، فکر می کنم بیش از 50%

نکته اول: منبعی برای پرداخت این ما بالتفاوت وجود نداره! پایه پولی 700 همته و کسری بیش از 200 همت، پرداخت با منابع بانک مرکزی یعنی تورم 30% فقط از این محل!

در پرانتز: چرا دولت برای همه قیمت گذاری دستوری میکنه، اینجا اینجوری نیست! نباید وحدت رویه باشه در سیاستگذاری بین صنایع؟

عرض کردم، یه بخش عمده این پول به دولت میرسه، به شرکت های دولتی و اون 40 هزار نفر بورسی!

همینجا از این دوستان، یهو یه نفر میگه، شما نمی دونید صندوق بازنشستگی مال مردمه؟ سهام عدالت ماله مردمه؟

این کامنت پاسخی درخور می خواد

اولا همونجور که قبلا گفتم، جمعیت ایران مصالحش مهمه، یا بخشی از اون جامعه؟ چتر حمایتی باید روی 85 میلیون ایرانی سایه بندازه، یا بخش خاصی از اون؟

ثانیا، 17% سهام عدالت، علی الظاهر، فرآورده های نفتیه. ارزش سهام عدالت 490 هزار تومنی در تاریخ 16 آبان 1401 بوده 8 میلیون تومان!

خوب 17% سهم پالاشی هاست که فرض می کنیم امسال، 50% قیمت، سود سهام میدن، میشه چقدر؟ کمتر از 700 هزار تومان!!!

شما به خاطر مردمی که در سال میخواید 700 هزار تومن بهشون سود از ناحیه پالایشی ها بدین دارین، 200 هزار میلیارد چاپ می کنید؟!

دوربین مخفیه؟؟ جوکه؟!

تورم 30% ای چقدر هزینه این دهک ها رو بالا میبره در ماه؟! اونوقت به خاطره 700 هزار تومان!!! این توهین به شعور مردم نیست!!!

حتما این وسط ذینفعانی هستن، از خود دولت و شرکت های دولتی و کسانی که شاید چند صد میلیارد پالایشی دارن!

به چه مجوزی خلق پول می کنید؟ مگه نباید از مردم اجازه بگیرین؟ مگه نماینده های مردم اجازه دادن؟! که بدون پشتوانه خلق پول می کنید!

در دولت احمدی نژاد، مسکن مهر ساخته شد برای افراد بی بضاعت! چقدر غوغا و سر و صدا!

کامنت جدی چی بود؟ " به چه مجوزی با سرمایه 80 میلیون ایرانی دارید برای مثلا 4 میلیون ایرانی خونه میسازید! از پول پر قدرت؟!"

این کامنت، نکته درستی بود هرچند هدف افراد بی بضاعت بود و مستضعف

الان این حاتم بخشی و ولخرجی هم برای افراد بی بضاعته؟

حتما این بحث، سهامداران پالایشی رو خوش نمیاد. حق هم دارند ولی در کشتی ای که نشستیم نمی تونیم بی تفاوت از دیگران باشیم! چرا که حتما تبعاتش دیر یا زود دامن ما رو خواهد گرفت

(محض اطلاع دوستان، مقداری شتران در سبد دارم)

ارادت

نظر

• azad.60
      عضو فعال
      • Jan 2022
      • 347

در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post
      درود جناب آزاد عزیز ،
      ممنون از مطالب پربار و ارزنده‌ای که پست میکنید.
      چون شما مکرر تاکید میکنید ، پس من همین اول باید بگم که
      من تحصیلات اقتصاد ندارم
      و این چیزی که میخوام بگم، صرفاً نظر شخصی خودمه

طبقه بورژوا
      بی عدالتی خیلی بده و کسی که بی عدالتی رو توجیه کنه منفور میشه
      اما به نظر میرسه بی عدالتی در دل خودش یکجور تعادل داره !
      به نظر میرسه اگه عدالت مطلق برقرار بشه، حساب کتاب مملکت میریزه به هم !
      دولت اگه بخواهد یک لقمه نون برسونه به دست کارگر
      باید مثلاً 10 لقمه به کارفرما بده ، تا اون هم یک لقمه بیشتر به کارگر بده
      و ظاهراً این نسبت از حاصل هزاران سال آزمون و خطا و جنگ و انقلاب به دست اومده.
      نظامهای سرمایه داری از هزاران سال پیش همچنان برقرار و بر دوام، به کار خودشون ادامه میدند
      اما نظامات سوسیالیسیتی و امثالهم ،
      هر از چندی ، سر بر می‌آورند و دوباره افول میکنند

ظاهراً طبقه بورژوا خیلی حساس و زود رنج تشریف دارند
      اگه به ازای یک لقمه کارگر ، کمتر از 10 لقمه دریافت کنند ، قهر میکنند

قهر کردن طبقه بورژوا ، هم برای حاکمیت و هم برای کارگر هزینه های سنگین سیاسی و اجتماعی در پی داره .
      حداقلش اینه که سرمایه اش رو برمیداره و میره جایی دیگه که نازشو بکشند !
      عبارت "سرمایه محترم است" از پس یک دنیا تحربه به دست اومده.

دولتهای زیادی سعی کردند از سرمایه دار بگیرند و به کارگر مستضعف بدهند
      ولی چون راه و روش درست و علمی و آزموده در دست نداشتند به خطا رفتند
      طوری که کارگر زودتر از همه صداش در میاد
      مثلاً میگه افزایش حقوق به قیمت افزایش قیمت اجناس نمیخواهیم
      افزایش حقوق به قیمت اخراج کارگران نمیخواهیم.
      یارانه بنزین به قیمت تورم عمومی نمیخواهیم
      اصلاً ثروتمندان اگه هر کدوم 10 ماشین 8 سیلندر بنزین یارانه ای داشته باشند ، نوش جونش ...
      بهتر از اینه که من کارگر باید به ازای چندرغاز یارانه بیشتر ، کلی به مخارج زندگی ام اضافه بشه.

شما به عنوان یک اقتصاددان مطمئناً برای تک‌تک جملات بالا جوابهای علمی دارید
      ولی خودتون خوب میدونید این واقعیت دنیاست.

ظاهراً بورژوا شکمهای بزرگتری دارند و با غذای کارگر سیر نمیشوند
      ولی اگر سیر شود ، کارگر هم بیشتر راضی هست !!!

چیزی که گفتم مشاهدات منه نه اعتقاد من ،
      که صد البته میتونه 100 درصد غلط باشه

ممنون میشم دیدگاه خودتون رو از این زاویه ابراز بفرمایید

--------------------------

من بِرم زِره فولادی بپوشم ، منتظر حملات کاربران هستم :D

.
      عرض ادب

مخلصیم جناب احسانی عزیز

اینکه شما و دوستان مطالب اینجانب را به رغم تندی تحمل می کنید و نظر خود را به اشتراک می گذارید، لطفی است که به بنده دارید و من سپاسگزارم @};-

در همون نظام سرمایه داری، گفته میشه، که منطق رفتاری افراد بر اساس عقلانیته یا rationality

چارچوب فکریش بی نقص نیست، عدالت رو نتونسته تو مدل بگنجونه، در عوض به کارآیی یا efficiency فکر کرده و سعی کرده در اون مدینه فاضله، تدبیری هم برای عدالت بکنه

اما درسته که عرض کردم به لحاظ نظری، پیشرفته و جذابه، در عمل به دلیل لنگ زدن بعضی مفروضات و گاهی اوقات "ناگزیری"، نتونسته به غایت خودش برسه

یکی از اون ها، بحث "انحصار" بوده و هست. با وجود قوانین anti-trust بازهم صاحبان قدرت از طریق مجلس و دولت، به دنبال مطامعشون بودند و هستند ولی شفافیت کمی عرصه رو براشون تنگ کرده! نمونش ترامپ!

اما شاید مهترین انحصار، انحصار چاپ پول باشه، که دولت ها برای خودشون نگه داشتن

در اونجا طی همین 2 دهه، خیلی تحولات جدیدی اتفاق افتاده، که مانع از سو استفاده از این حق انحصاری بشه! ولی در ایران، همچنان 100 سال عقبیم!

ظهور و بروز رمز ارزها هم در پاسخ به همین نیاز بود، دنیایی بدون تمرکز!

اما بحث rationality که زیر ساخت همه تئوری های اقتصاده

ببینید، یه زمانی بحث این بود که اگه در یک جزیره 10 مرد و 10 زن باشه، چه جور matching ای ممکنه رخ بده

آیا به هر مرد یک زن میرسه (یا بالعکس)؟ (بحث جنسیتی ندارم دوستان نارحت نشن یه وقت!)

اصل لانه کبوتری میگه بله! ولی در عمل اگه یه مردی خیلی جذاب تر باشه، خیلی ثروتمند باشه، آیا توزیع همونه؟

میشه بهش فکر کرد

من فکر می کنم حتی اگه، هر مردی یه زن داشته باشه، ولی بعد از مدتی یک نفر مثلا خیلی استطاعت پیدا کنه، به هر شکلی، این دیگه تعادل نیست!

چون هزینه زندگی با مرد کم بضاعت بالا رفته! من هم طلا و جواهر می خوام! چرا زن فلانی داره من ندارم!

نهایتا این عدم تعادل، میتونه اینجوری به تعادل بعدی برسه که مرد ثروتمند، همه زن ها رو بدست بیاره

دقت کنید، منطق پشت این ها همه،rationality است!

حالا در تعادل یا نظم جدید، من ِجذاب به این فکر می کنم، که درسته من لذت و مطلوبیتم، utility، چند برابر شد اما، من از اینکه مردهایی زن ندارند، اصطلاحا، disutility، یا نا خرسندی میگیرم!

این غم ممکنه گاهی باعث شه نخوابم!

گاهی هم از سر ترس، فکر میکنم، ممکنه، این مردها اتحاد کنند علیه من؟ و من رو بکشند؟ این هم به من disutility میده!

به این میگیم، super rationality، منطق مافوق عقلانیت!

داستان تورم و طبقه بورژوا و عدالت هم از این جنسه!

من گاهی فکر می کنم، این ها که می بینند فردی تا کمر در سطل زباله است، غصه نمی خورند؟ از رفاهشون کم نمیشه؟

یا از سر ترس، فکر نمی کنند، اگه روزی این ها طغیان کنند، طوفان اون، چیزی باقی نمیذاره؟

کاش کمی super rationality وجود میداشت....

ارادت
      آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/11/09, 00:05.

نظر

• shahin
        عضو فعال
        • May 2011
        • 2224

در اصل توسط azad.60 پست شده است View Post
        دوست عزیز،

تثبیت نرخ بهره، چه ربطی داره به این که بانک مرکزی مستقل نیست! اگه منظورتون اینه که اجازه نمیدن، باید استعفا بده.

بخدا در مظلومیت مردم مستضعف همین بس، که کسانی که در طول عمر خود یک کتاب اقتصادی نخوانده اند، از حقوق آن ها دفاع می کنند

نمی شود که افراد را با زبان چینی مخاطب قرار داد و شگفت زده شد، از پاسخ آن ها!

ارادت
        عرض ادب

چون خیلی موجه از اوراق و نرخ بهره بالا دفاع کرده اید ؛ مجبورم شدم ادامه بدهم.

خیلی ساده عرض شد این اوراق قرضه ای که دولت و وابستگانش با بهره بالا می فروشند خرج عطینا می کنند ؛ هم کسب و کارها را تعطیل و مجبور به خرید اوراق با بهره بالا کرده و هم کلاه بزرگی بر سر سپرده گذار بلند مدت که مردم عادی هستند می گذارد . نتیجه اش هم سر جمع شده یک تورم چندصدهزار درصدی

دلیلش هم خیلی ساده است ؛ دولت و ابواب جمعی کیبورد تولید پول دم دستشان است ؛ در سر رسید چند برابر اصل پول و سودی که به سپرده گذار می دهد پول چاپ کرده اند ؛
        بالای 50 درصد تورم به وجود می آورند ؛ بیست درصد به سپرده گذار می دهند .

خب این یعنی کلاه برداری . یعنی زدن جیب مردم مستضعفی که سرمایه شون آنقدر کوچک است که قابلیت سرمایه گذاری و کسب و کار ندارد ؛
        یعنی بی ارزش کردن خورده حسابها و پول توجیبی مردم .

پس راه حل کنتزرل تورم در این شرایط ؛ بالا بردن نرخ بهره نیست.
        راه حل خیلی ساده است : فروش اوراق و استقراض دولت ممنوع . هزینه های عطینا ممنوع.

×××××××××××××××××××××××××××××××××××××

لطفا اون کتابهای اقتصادیتون که احتمالا در فرمولهایش هیچ ترمی برای دزدی و یا افت راندمان عملکرد و بهره وری گذاشته نشده ؛ ضمنا فاکتورهای مهم دیگر مثل شکست و ازدست رفتن سرمایه های انسانی را در نظر نمی گیرد کنار بگذارید ؛
        یک سر تشریف ببرید بازار کالا و خدمات و صنایع غیر بهره مند از رانت ؛ ببینید در شرایط فعلی چه کسب و کار و یا تولیدی می تواند با دستگاه چاپ اسکناس بانک مرکزی رقابت کند .
        سوال کنید فروششان ماهیانه چه قدر است و چرا علیرغم تورم و افزایش قیمت کالاها صدای اعتراضشان بلند شده.

( ضمنا ؛ چنانچه بانکی سراغ دارید وام با این مقدار بهره که مختص دولت و ابواب جمعی اش هست ؛ به غیر هم وام می دهند لطفا به امت مستضعف معرفی کنید. اون وقت همه با شما موافقند که نرخ بهره در ایران نسبت به تورمی که معلول دستکاری دولت است پایین است )

نظر

• shahin
          عضو فعال
          • May 2011
          • 2224

گند و کثافتی که این تیم داره به کشور می زنه به مراتب بدتر از تخریبهای دولت پاکدستان هاله نور شمالیه .

خرابکاریهاشون مختص الان نیست .در آینده نه چندان دور بوی گند و کثافتشون کل کشور را در بر خواهد گرفت.
          اینها رسما و علنا دارند به مردم و کشور خیانت می کنند.

بساز بفروش و تولید کننده و حتی کشاورز و دامدار دارن از دست اینها فرار می کنند به کشورهای بیگانه

لیمو ترش ؛ علیرغم هزینه های وحشتناک تولید از کشاورز کیلویی هشت تومن می خرند ( قیمت دو هفته قبل )
          چون مردم قدرت خرید ندارند ؛ اونهایی هم که داشته اند مجبور شده اند سپرده کنند در بانک و اوراق قرضه دولت ؛ زرنگ ها هم رفته اند ارز و طلا خریده اند.

یکی این الاغ ها را از روی بام پایین بیاره تا سقف روسرمون آوار نشده

نظر

• azad.60
            عضو فعال
            • Jan 2022
            • 347

در اصل توسط shahin پست شده است View Post
            عرض ادب

چون خیلی موجه از اوراق و نرخ بهره بالا دفاع کرده اید ؛ مجبورم شدم ادامه بدهم.

خیلی ساده عرض شد این اوراق قرضه ای که دولت و وابستگانش با بهره بالا می فروشند خرج عطینا می کنند ؛ هم کسب و کارها را تعطیل و مجبور به خرید اوراق با بهره بالا کرده و هم کلاه بزرگی بر سر سپرده گذار بلند مدت که مردم عادی هستند می گذارد . نتیجه اش هم سر جمع شده یک تورم چندصدهزار درصدی

دلیلش هم خیلی ساده است ؛ دولت و ابواب جمعی کیبورد تولید پول دم دستشان است ؛ در سر رسید چند برابر اصل پول و سودی که به سپرده گذار می دهد پول چاپ کرده اند ؛
            بالای 50 درصد تورم به وجود می آورند ؛ بیست درصد به سپرده گذار می دهند .

خب این یعنی کلاه برداری . یعنی زدن جیب مردم مستضعفی که سرمایه شون آنقدر کوچک است که قابلیت سرمایه گذاری و کسب و کار ندارد ؛
            یعنی بی ارزش کردن خورده حسابها و پول توجیبی مردم .

پس راه حل کنتزرل تورم در این شرایط ؛ بالا بردن نرخ بهره نیست.
            راه حل خیلی ساده است : فروش اوراق و استقراض دولت ممنوع . هزینه های عطینا ممنوع.

×××××××××××××××××××××××××××××××××××××

لطفا اون کتابهای اقتصادیتون که احتمالا در فرمولهایش هیچ ترمی برای دزدی و یا افت راندمان عملکرد و بهره وری گذاشته نشده ؛ ضمنا فاکتورهای مهم دیگر مثل شکست و ازدست رفتن سرمایه های انسانی را در نظر نمی گیرد کنار بگذارید ؛
            یک سر تشریف ببرید بازار کالا و خدمات و صنایع غیر بهره مند از رانت ؛ ببینید در شرایط فعلی چه کسب و کار و یا تولیدی می تواند با دستگاه چاپ اسکناس بانک مرکزی رقابت کند .
            سوال کنید فروششان ماهیانه چه قدر است و چرا علیرغم تورم و افزایش قیمت کالاها صدای اعتراضشان بلند شده.

( ضمنا ؛ چنانچه بانکی سراغ دارید وام با این مقدار بهره که مختص دولت و ابواب جمعی اش هست ؛ به غیر هم وام می دهند لطفا به امت مستضعف معرفی کنید. اون وقت همه با شما موافقند که نرخ بهره در ایران نسبت به تورمی که معلول دستکاری دولت است پایین است )
            عرض ادب

امیدوارم تیزی زبان و صراحتم را بر من ببخشید، ضمنا ممنونم که نظرتان را با ما به اشتراک میگذارین@};-

اعتقاد دارم وقتی کسی را دوست داری ناگزیری که بی پروا و بدون ملاحظه نقدش کنی

تصور کنید، بطور فرضی و خیالی، بانک مرکزی مطلع بود که در هر نرخی، منظور همان نرخ بهره است، چقدر تقاضا و چقدر عرضه وجود دارد

مثلا در نرخ بهره ۱۰۰% ای، تقاضای تسهیلات ۱ واحد بود و عرضه ۱۰۰ واحد

در نرخ ۹۰٪ ای، تقاضا ۵ واحد بود و عرضه ۹۰ واحد

………….

در نرخ ۵۰% ای تقاضا ۵۰ واحد بود و عرضه ۵۰ واحد

………….

در نرخ ۲۰% ای تقاضا ۹۰ واحد بود و عرضه ۱۰ واحد

منظور از تقاضا هم، تقاضای تسهیلات برای تولید بود و نه فعالیت های دیگر.

خوب اگر قرار بود این نماد توسط ناظر! بازگشایی شود، منطقا باید در نرخ ۵۰% ای match میشد، چرا؟ چون نقطه تعادل است

Equilibrium is the point where there is no tendency to change!

حالا، اگه به دلیل یا دلایلی، ناظر نماد رو در نرخ ۲۰% ای match کرد، چطور میشه؟

بازار به تعادل نمیرسه! چرا؟ چون در این سطح قیمتی، میزان تقاضا بسیار بیشتر از عرضه است! پس صف خرید میشه!

حالا، این صف خرید، انتظارات فعالین رو به کل تغییر میده!

منی که ارز نمیخواستم ولی میبینم دم صرافی صف بستن، حس می کنم ارز “کمیابه”، خوب یکم بخرم!

لذا، صف منجر به تشدید ماجرا میشه! این distortion یا اختلال به این خاطر ایجاد شد که شما در مکانیزم بازار دخالت کردی!

حالا به چه کسی تسهیلات میرسه؟ به شمایی که پروژه داری با بازدهی بالا، یا منی که سرخطی زدم بیوفتم اول صف؟

پس نه تنها بازار به تعادل نرسید، که بهش میگیم efficiency loss، بلکه افرادی که حاضر بودن با نرخ بالاتری هم تسهیلات بگیرن، تسهیلات نرسید! که به این میگیم allocation inefficiency

خوب نتیجه چیه؟ نتیجه دامنه نوسان تو بورس چیه؟ اونجا هم همینطور

قیمت گذاری دستوری، همه جا اشتباهه، مخصوصا نرخ بهره

دوستان گاهی معلول ها رو میبینند، از علت ها غافل میشن

در اقتصاد عبارتی داریم تحت عنوان متغیر درونزا

تصور کنید تو اتاقی رفتین، احساس می کنید طرف مقابل باهاتون بده، بعد بد نگاش می کنید، بعد اونم بد نگاتون میکنه، بعدش دعوا!

خوب اون باور اولیه شاید درست نبود، پیش فرض تون، لذا دعوا شاید انجام نمی شد، اگر شما چپ چپ نگاش نمی کردین!

پس دعوا اینجا یک مفهوم درونزاست. دعوا امری محتوم نبود! یا بزونزا!

اما تصور کنید از خونه بیرون رفتین یه شهاب سنگ بهتون میخوره! خوب به این میگیم برونزا! یا شوک یا exogenous، اگه شما آدم خوبی بودین بهتون سنگ نمی خورد؟ یا رفتارتون بهتر بود تاثیر داشت در اصابت شهاب سنگ؟ نه !

اما متغیر درونزا یا endogenous اینطوری نیست، خروجی برخورد شما با طرف مقابلتون، به باور اولیه تون وابسته است، یا به رفتارتون، اگه اون تغییر کنه، خروجی هم میتونه تغییر کنه

حالا در اقتصاد یا کلا در سیستم ها، خیلی از متغیرها درونزا هستن، مثل رانت یا پارتی یا فامیل بازی

شما نگاه کن، یه نفر اینجا منضبط نیست، وقتی میره خارج برمیگرده، میبینی چقدر تغییر کرده و منضبط شده، چرا؟

شما بر اساس قوانین رسمی و فرهنگی، آیین و سنن و عرف ها و البته مجازات از تخطی از اون ها، یه منطق رفتاری یه متش رو دنبال می کنی

این منش برونزاست؟ حتما نه، شما امریکا برین یه جوره، اروپا جوره دیگه، پس درونزاست

اینکه نرخ بیکاری، در امریکا معمولا ۴-۳% ولی در اروپا ۱۰-۸% این به این خاطره که اروپایی به شکل ژنتیک تنبلند و اهل کار نیستن، برونزاست یا درونزا؟

اینکه رشد اقتصادی در امریکا یا ژاپن خیلی بیشتره از کشورهای اروپای غربی، درونزاست یا برونزا؟

در ایران هم همینه

یه عده، البته نه شما، حرف های کلی میزنن

“بله ایرانی جماعت اعل کار نیست، اهل تولید نیست!” یعنی برونزاست؟

خوب همین ایرانی میره امریکا یا استرالیا بلانسبت مثل چی کار میکنه که!

یا گزاره های دیگه….

اگه ما بخوایم مشکلی رو حل کنیم، اول باید صورت مساله رو بفهمیم

فرافکنی حتما کمکی به حل مساله نمیکنه!

خیلی از مشکلات و نا بسامانی هایی که اشاره می کنید، محصول همین چیزهاییه که به نظر نمیاد!

نرخ بهره رو اشتباه تعیین کن، خوب تبعات داره

جریمه تسهیلات گیرندگان بد حساب رو ببخش، جریمه دیرکرد نگیر، خوب من چرا باید خوش حساب باشم؟ منم تسهیلاتم رو دیرتر میدم، جریمه ام رو هم میبخشن!

بانک یا موسسه مالی فاسد رو ورشکسته نکن! خوب من چرا بانک منضبطی باشم؟!

دزده هفته پیش به جرم موبایل قاپی بازداشت شدهو بعد یه هفته آزاد میشه، چرا دوباره دزدی نکنه؟

به همه بگو بیاید دلار سپرده گذاری کنید، بعد دلار جهش کنه، بعد به جای دلار بهشون ریال بده!

به همه بگو بیاید سکه بخرین مالیات نداره، هر تعداد که خواستین، بعد یکی بیاد ۱۰۰۰ تا بخره، مالیات بگیرین بعد بپرسین راستی چرا این همه پول داری!

خوب بعد میبینید دلار و سکه از چرخه اقتصادی خارج شد و رفت تو صندوق امانات بانک تو بالش!

……

ارادت
            آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/11/09, 12:59.

نظر

• سهامدارعمده
              عضو فعال
              • Jan 2022
              • 1198

جناب آزاد سلام

دولت حدود 200 همت کم داره

به نظر شما به جز گزینه افزایش قیمت سوخت چه راه حلی دیگه داره ؟

نمیخام که از نظرخودتون کاری رو باید بکنه بگید.

کاری رو که ممکنه انجام بده .

البته من یه گزینه ای در ذهنم هس میخام نظر شما رو هم بدونم.

سپاس
              انسان برآن بمیرد که برآن زیسته.

نظر

• shahin
                عضو فعال
                • May 2011
                • 2224

در اصل توسط سهامدارعمده پست شده است View Post
                جناب آزاد سلام

سپاس

نداره ؟ از حقوقهای نجومی و تشریفات و ریخت و پاشها بزنه .

از دستمزد و مزایای امثال اون خانم بی خاصیتی که دو هفته قبل در پاریس لخت شد کم کنه

نظر

• گنجشک
                  ستاره‌دار(3)
                  • Jun 2022
                  • 1317

جناب آزاد سلام

سپاس
                  عرض ادب

کافیه خون بجیگر طرف کنی برا 2 لیتر بنزین

که طرف با میل رقبت و رضای دل بیاد بگه بالا تر میدم ولی عذاب نمی کشم

بنزین گران بدون صف همراه با ماساژ رایگان

بنزین ارزان همراه با صف طولانی و عدم برخورد مناسب و...
                  آخرین ویرایش توسط گنجشک؛ 2022/11/09, 13:47.

نظر

• ققنوس14
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 1545

قیمت بنزین و دیگر حامل‌های انرژی در سال جاری و بودجه ۱۴۰۲ گران نخواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مسعود میرکاظمی که با وجود ادعای تدوین اولین بودجه بدون کسری در آبان سال قبل ، دیروز از کسری ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی بودجه سال جاری خبر داده در حاشیه جلسه هیات دولت درباره مراحل تدوین بودجه ۱۴۰۲ گفت: با آغاز تهیه برنامه توسعه هفتم و بودجه سال آینده، طبق زمان بندی تا ۱۵ آبان بودجه شرکت‌ها به مجلس تحویل شد.

وی افزود: امروز لایحه بودجه با ویرایش به دولت تحویل و امور آن در سازمان برنامه و بودجه به اتمام می رسد. بعد از تصویب دولت، بودجه به مجلس می رود. هیچ افزایش قیمت برای حامل‌های انرژی طی سال جاری و در بودجه سال آینده در نظر گرفته نشده است.
                    آرام آرام به آخر کارم نزدیک می شوم و یقین دارم که آخرین تپش های قلبم در آخرین صفحه های کارم ثبت می شود و مرگ فقط مردی مرده را درخواهد یافت.سارتر

نظر

• سهامدارعمده
                      عضو فعال
                      • Jan 2022
                      • 1198

نیومدی آزاد جان خودم جواب خودمو میدم

گزینه در ذهن من اینه دولت مجبور است راه همتی رو مجدد طی بکنه.

محتمل ترین گزینه داغ کردن بازار سهام و فروش و تامین فلوس .
                      انسان برآن بمیرد که برآن زیسته.

نظر

• azad.60
                        عضو فعال
                        • Jan 2022
                        • 347

جناب آزاد سلام

سپاس
                        سلام و عرض ادب

برای امسال که نمی تونه کاری کنه، الا استقراض!

حساب خزانه دار مثلا 100 همت دریافتی داشته، 300 همت پرداختی، لذا 200 همت کسری دارد

خزانه دار به بانک مرکزی، "الو، ببخشید حساب ما 200 همت کسری داره، لطفا واریز بفرمایید، علی برکت ا..."

بانک مرکزی "الو، بله، چند تا صفر داره؟ آهان،14 تا! Enter، انجام شد!، موید باشید!"

ارادت

نظر

• azad.60
                          عضو فعال
                          • Jan 2022
                          • 347

نیومدی آزاد جان خودم جواب خودمو میدم

گزینه در ذهن من اینه دولت مجبور است راه همتی رو مجدد طی بکنه.

محتمل ترین گزینه داغ کردن بازار سهام و فروش و تامین فلوس .
                          عرض ادب

چرا که نه! ایشالا که اینطور باشه، البته ظاهرا سال دیگه هم خبری از گرونی بنزین نیست به امید خدا!

دولت امسال بلوک فارس فروخت، 80 همت! سال دیگه فارسی هم نداره!

سال دیگه که مثلا نیما شده، 40، کسری میشه 300 همت، اونوقت هم لابد چیزی پیدا میشه، خدا کریمه!

ارادت

نظر

• ققنوس14
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 1545

با سلام
                            Commodity Forecast 2022/2023
                            سايت معتبر براي قيمت روز و پيش بيني قيمتهاي جهاني تا 3 ماه آينده
                            آرام آرام به آخر کارم نزدیک می شوم و یقین دارم که آخرین تپش های قلبم در آخرین صفحه های کارم ثبت می شود و مرگ فقط مردی مرده را درخواهد یافت.سارتر

نظر

• azad.60
                              عضو فعال
                              • Jan 2022
                              • 347

عرض ادب

ردیف های درآمدی بودجه عمومی دولت

1) مالیات

2)واگذاری دارایی های سرمایه ای همون فروش نفت

3) واگذاری دارایی های مالی همون اوراق یا سهام

ردیف هزینه ای:

1) حقوق و دستمزد کارمند (یکم هم بازنشسته)

اما تبصره 14 که راجع به فروش حامل های انرژیه، از پالایشگاه مثلا میخره، لیتری 5000 هزار تومن به مردم میفروشه 1500 اومن!

خوب حالا برای سال دیگه داستان چطوره؟

ردیف درآمدی:

1) مالیات: خبر خوب اینه که امسال هم دولت 5% از مالیات تولید کم می کنه و درآمد هاش کمتر میشه، هورااااااا

2)فروش نفت: با روی کار اومدن مجلس جمهوری خواه در امریکا و نتانیاهو در اسراییل، احتمالا فروش نفت ما کمتر میشه!

3) فروش اوراق یا سهام: دولت قول داده که بورس رو اذیت نکنه و رویکرد تامین مالی نداشته باشه، پس اوراقی نمی فروشه تا نرخ بهره رشد نکنه! هوراااا

ممکنه کمی از تتمه سهام باقی مونده رو مثل فارس بفروشه، ولی فروش سهام یعنی کاهش درآمد از ناحیه سود سهام در سال آینده!

ردیف هزینه ای:

برای حمایت از مردم، حقوق ها 50% زیاد میشه، هوراااا

تراز تبصره 14: برای حمایت از مزدم بنزین میده 1500 تومان، ولی از پالایشگاه میخره 8000 تومان، هوراااا

امروز آقای صالح آبادی گفتن ابزار های لازم برای کنترل ارز رو دارن و شنبه از چک الکترونیک رو نمایی میشه! هورااا

البته نرخ بهره هم قول داده میشه که از کانال 21% ای بالاتر نره! هوراااااا

خداروشکر خیالم راحته که دلار ممکن نیست تکون بخوره! علی برکت ا...

ارادات
                              آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/11/09, 17:09.

نظر

• مجتبی
                                عضو فعال
                                • Jul 2013
                                • 514

در اصل توسط shahin پست شده است View Post
                                نداره ؟ از حقوقهای نجومی و تشریفات و ریخت و پاشها بزنه .

از دستمزد و مزایای امثال اون خانم بی خاصیتی که دو هفته قبل در پاریس لخت شد کم کنه
                                خدا پدرتو بیامرزه. هزینه های مفت خورهای حاکمیت رو ملت باید بپردازن با تورم. اصولا فلسفه حاکمیت و ملت تو ایران از بین رفته‌. جای این که حاکمیت در خدمت ملت باشه، ملت هستن که در اختیار حاکمیت هستن. حاکمیتی که رشد اقتصاد یا منفی یا صفر داره اصلا وجودش جز تورم و هزینه برای مردم چیزی نداره. ادارات و نهادهای حاکمیت تعطیل بشن مردم نفس راحت می کشن جون جز فساد و بی خاصیتی چیزی ندارن.
                                تحلیل بنیادی و تکنیکال بورس
                                https://t.me/BourseTahlil63

نظر

در حال کار...
                                X