تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • گنجشک
    ستاره‌دار(3)
    • Jun 2022
    • 1319

پاسخ : تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه

عرض ادب

ما تقریبا ۲۵ میلیون خونه داریم و ۲۵ میلیون خانوار
    خوب 25 میلیون خانوار دارن زندگی می کنن دیگه
    و فکر می کنم تعداد دهه 60 70 80 ای هایی که قصد ازدواج دارن بشدت زده بالا (طرف 2 دهه ازدواج نکرده به امید اینکه چیز بهتری پیدا کنه یا شرایط ساده تر بشه الان به این نتیجه رسیده این خبرا نیست و بهتره بگیره دهه 80 هم از تجربه زیسته دهه 60 و 70 عبرت گرفته )
    اینا الان خونه می خوان آمار مرگ میر دهه 40 50 که خونه ها رو اشغال کردن اونقدرا نیست همین شاخص3000 اینجا 76 سال سن هنوز ول کن کار نیست از 7 صبح تا 7 شب دنبال یک لقمه نون حلاله (میگه 3 شب هم میرن ترمینال جنوب !!! )

خونه به این خوشگلی دوبلکس سقف تازه ایزوگام دیوار از ساروج سفت (موشک بخوره آخ نمیگه ) سقف چوبی انعطاف پذیر ضد زلزله قیمت 0 ریال !!! روستای خالی از سکنه

استان اصفهان ۴۷۷ روستای خالی از سکنه دارد - ایمنا

نوشته تو اصفهان فقط 477 تا روستا خالی از سکنه داریم
    خوب ملت شغل می خوان چقد شبانه روز پشم بز نمد کنن و هیچی به هیچی در حالی که می تونن بیان کرج یک بنگاه املاک بزنن و برای 7 نسلشون پول پارو کنن
    از اون 25 میلیون مسکن چنتاش تهران و کرجه چنتاش تو روستاهای اصفهان

علت گرانی سایر کالاها چیه ؟ (غیر مسکن)
    وقتی بحث تحریم هست و کالا وارد نمیشه (یا دلاری نیست برای واردات ) یک انحصاری پدید میاد که کافیه پول بندازی پشتش و کالا را جمع کنی تا قیمتش سر به فلک بکشه
    اما در کشور های دیگه تا بخواد همچین اتفاقی رخ بده بحث آربیتراژ گیری پیش میاد و با واردات به موقع جلوی سفته باز را میگیرن

نرخ بهره هم چیز خوبیه ! اگر
    دولتی که قراره این پول را بگیره و باهاش کاسبی کنه تا آخر سر سود و اصل پول را پرداخت کنه کار بلد باشه و اساسا بتونه با این پول کار کنه
    وگرنه الکی وام و قرض بگیره و هیچ کاری باهاش نکنه و آخر سر یک نزولی هم بده به سپرده گذار که فایده نداره
    الان صنایع ما (بجز اون نور چشمی های مرکاپتالیسمی ) پی به ای حدود 5-7 دارن ممکنه حتی زیان هم بگیرن چرا بجای نزول خوری یا احتکار مایحتاج مردم سرمایه دار نیاد سراغ تولید ؟ چون مفت خورده و عادت کرده و تن سرمایه گذاری در بخش تولید را نداره (که البته حق داره مافیا کشور هر کسی را که اومد سمت تولید عذاب دادن )

=============================================
    موضوع دوم مثالی زدید از تقسیم کیک که یکی برش بزنه (نصف کنه ) یکی انتخاب کنه بیشتر برای حالت برابری کاربردی هست اگر دو نفر نا برابر باشن (عقلا یکی ارجع باشه چی ؟ )

پدری 10 تا پسر داره و قصد داره برای 10 فرزندش خونه بسازه
    به یک استاد معمار میگه بیا بساز
    دختر استاد معمار عاشق پسر بزرگه این پدره بوده !
    معمار داستان ما میاد با 90 درصد مصالح یک برج میسازه تو چیتگر با 10 درصد باقی مانده مصالح هم 9 تا خونه میسازه تو پرند و کهریزک
    ما بقی داستان هم مشخصه دیگه !!! پدر و همه بچه ها قبول دارن که حق انتخاب با برادر بزرگتره اونم برج چیتگر را بر میداره

نمی دونم منظورم را رساندم یا نه

فرضا کنیم بجای واحد پولی واحد ساعت کار داشته باشیم
    مثلا من روزی 8 ساعت کار می کنم با ضریب 10 (میشه 80 ساعت کار )
    شما روزی 9 ساعت کار می کنی با ضریب 9 (میشه 81 ساعت کار )

و شما نفر اول میشی حق انتخاب بهترین با شماس

بعد برج هایی در تهران داریم که برابری میکنه با روزی 810 ساعت کار و شما با این استدلال که بهترینی اونجا ساکن میشی و اضاف برداشت می کنی

اصلا همچین برجی نباید وجود داشته باشه وقتی در توان خرید هیچکس نیست ولی بانک اومده حق 85 میلیون نفر را وام داده همچین خونه ای ساخته (برای خونه ساختن بقیه هیچ پول و وامی باقی نذاشته ) که آخر سر هم بگه بهرحال ساخته شده و حیفه خالی بمونه من خودم برم توش !!! بانک غلط کرد تو همچین خونه هایی که کسی وسعش نمیرسه بخره با پول مردم سرمایه گذاری کرد (بعدم بگی بانک باید اعلام ورشکستگی کنه بگه همه چیز مملکت گروگان دست بانکه )

نظر

• گنجشک
      ستاره‌دار(3)
      • Jun 2022
      • 1319

آیا شخصی که همچین درآمدی داره به همین میزان خدمات ارائه میده به جامعه ؟

اجاره ماهانه نیز متعلق به یک واحد ۴۹۰متری در گلستان شمالی است که مالک ماهانه ۱۸۰ میلیون تومان و با ودیعه ۲ میلیارد تومانی تعیین کرده است.
      در جایگاه بعدی یک آپارتمان ۲۵۰ متری در ولنجک قرار دارد که اجاره ماهانه آن ۱۳۰ میلیون تومان و دیعه آن ۲.۵ میلیارد تومان است.
      در دزاشیب هم یک واحد ۳۰۰ متری را ماهانه با ۸۵ میلیون تومان و با ودیعه یک میلیارد تومانی می‌توان برای یک سال رهن و اجاره کرد.
      بیشترین میزان ودیعه برابر با ۵ میلیارد تومان است که در فرمانیه یک واحد ۴۰۰ متری را با این میزان ودیعه و ماهانه با ۵۰ میلیون تومان اجاره و یک پنت‌هاوس ۳۶۰ متری در نیاوران با همین میزان ودیعه و اجاره ماهانه ۸۰ میلیونی، برای یک سال رهن و اجاره می دهند.

جالبه که با سرمایه 101 میلیون تومن میشه جز 4 درصدی های سرمایه دار بازار سرمایه کشور شد.

نظر

• TARGET
        عضو فعال
        • Nov 2014
        • 2282

در اصل توسط گنجشک پست شده است View Post
        آیا شخصی که همچین درآمدی داره به همین میزان خدمات ارائه میده به جامعه ؟

اجاره ماهانه نیز متعلق به یک واحد ۴۹۰متری در گلستان شمالی است که مالک ماهانه ۱۸۰ میلیون تومان و با ودیعه ۲ میلیارد تومانی تعیین کرده است.
        در جایگاه بعدی یک آپارتمان ۲۵۰ متری در ولنجک قرار دارد که اجاره ماهانه آن ۱۳۰ میلیون تومان و دیعه آن ۲.۵ میلیارد تومان است.
        در دزاشیب هم یک واحد ۳۰۰ متری را ماهانه با ۸۵ میلیون تومان و با ودیعه یک میلیارد تومانی می‌توان برای یک سال رهن و اجاره کرد.
        بیشترین میزان ودیعه برابر با ۵ میلیارد تومان است که در فرمانیه یک واحد ۴۰۰ متری را با این میزان ودیعه و ماهانه با ۵۰ میلیون تومان اجاره و یک پنت‌هاوس ۳۶۰ متری در نیاوران با همین میزان ودیعه و اجاره ماهانه ۸۰ میلیونی، برای یک سال رهن و اجاره می دهند.

جالبه که با سرمایه 101 میلیون تومن میشه جز 4 درصدی های سرمایه دار بازار سرمایه کشور شد.
        همینه رها شده است!

نظر

• azad.60
          عضو فعال
          • Jan 2022
          • 347

عرض ادب

خوب 25 میلیون خانوار دارن زندگی می کنن دیگه
          و فکر می کنم تعداد دهه 60 70 80 ای هایی که قصد ازدواج دارن بشدت زده بالا (طرف 2 دهه ازدواج نکرده به امید اینکه چیز بهتری پیدا کنه یا شرایط ساده تر بشه الان به این نتیجه رسیده این خبرا نیست و بهتره بگیره دهه 80 هم از تجربه زیسته دهه 60 و 70 عبرت گرفته )
          اینا الان خونه می خوان آمار مرگ میر دهه 40 50 که خونه ها رو اشغال کردن اونقدرا نیست همین شاخص3000 اینجا 76 سال سن هنوز ول کن کار نیست از 7 صبح تا 7 شب دنبال یک لقمه نون حلاله (میگه 3 شب هم میرن ترمینال جنوب !!! )

خونه به این خوشگلی دوبلکس سقف تازه ایزوگام دیوار از ساروج سفت (موشک بخوره آخ نمیگه ) سقف چوبی انعطاف پذیر ضد زلزله قیمت 0 ریال !!! روستای خالی از سکنه

استان اصفهان ۴۷۷ روستای خالی از سکنه دارد - ایمنا

نوشته تو اصفهان فقط 477 تا روستا خالی از سکنه داریم
          خوب ملت شغل می خوان چقد شبانه روز پشم بز نمد کنن و هیچی به هیچی در حالی که می تونن بیان کرج یک بنگاه املاک بزنن و برای 7 نسلشون پول پارو کنن
          از اون 25 میلیون مسکن چنتاش تهران و کرجه چنتاش تو روستاهای اصفهان

علت گرانی سایر کالاها چیه ؟ (غیر مسکن)
          وقتی بحث تحریم هست و کالا وارد نمیشه (یا دلاری نیست برای واردات ) یک انحصاری پدید میاد که کافیه پول بندازی پشتش و کالا را جمع کنی تا قیمتش سر به فلک بکشه
          اما در کشور های دیگه تا بخواد همچین اتفاقی رخ بده بحث آربیتراژ گیری پیش میاد و با واردات به موقع جلوی سفته باز را میگیرن

نرخ بهره هم چیز خوبیه ! اگر
          دولتی که قراره این پول را بگیره و باهاش کاسبی کنه تا آخر سر سود و اصل پول را پرداخت کنه کار بلد باشه و اساسا بتونه با این پول کار کنه
          وگرنه الکی وام و قرض بگیره و هیچ کاری باهاش نکنه و آخر سر یک نزولی هم بده به سپرده گذار که فایده نداره
          الان صنایع ما (بجز اون نور چشمی های مرکاپتالیسمی ) پی به ای حدود 5-7 دارن ممکنه حتی زیان هم بگیرن چرا بجای نزول خوری یا احتکار مایحتاج مردم سرمایه دار نیاد سراغ تولید ؟ چون مفت خورده و عادت کرده و تن سرمایه گذاری در بخش تولید را نداره (که البته حق داره مافیا کشور هر کسی را که اومد سمت تولید عذاب دادن )

=============================================
          موضوع دوم مثالی زدید از تقسیم کیک که یکی برش بزنه (نصف کنه ) یکی انتخاب کنه بیشتر برای حالت برابری کاربردی هست اگر دو نفر نا برابر باشن (عقلا یکی ارجع باشه چی ؟ )

پدری 10 تا پسر داره و قصد داره برای 10 فرزندش خونه بسازه
          به یک استاد معمار میگه بیا بساز
          دختر استاد معمار عاشق پسر بزرگه این پدره بوده !
          معمار داستان ما میاد با 90 درصد مصالح یک برج میسازه تو چیتگر با 10 درصد باقی مانده مصالح هم 9 تا خونه میسازه تو پرند و کهریزک
          ما بقی داستان هم مشخصه دیگه !!! پدر و همه بچه ها قبول دارن که حق انتخاب با برادر بزرگتره اونم برج چیتگر را بر میداره

نمی دونم منظورم را رساندم یا نه

فرضا کنیم بجای واحد پولی واحد ساعت کار داشته باشیم
          مثلا من روزی 8 ساعت کار می کنم با ضریب 10 (میشه 80 ساعت کار )
          شما روزی 9 ساعت کار می کنی با ضریب 9 (میشه 81 ساعت کار )

و شما نفر اول میشی حق انتخاب بهترین با شماس

بعد برج هایی در تهران داریم که برابری میکنه با روزی 810 ساعت کار و شما با این استدلال که بهترینی اونجا ساکن میشی و اضاف برداشت می کنی

اصلا همچین برجی نباید وجود داشته باشه وقتی در توان خرید هیچکس نیست ولی بانک اومده حق 85 میلیون نفر را وام داده همچین خونه ای ساخته (برای خونه ساختن بقیه هیچ پول و وامی باقی نذاشته ) که آخر سر هم بگه بهرحال ساخته شده و حیفه خالی بمونه من خودم برم توش !!! بانک غلط کرد تو همچین خونه هایی که کسی وسعش نمیرسه بخره با پول مردم سرمایه گذاری کرد (بعدم بگی بانک باید اعلام ورشکستگی کنه بگه همه چیز مملکت گروگان دست بانکه )
          عرض ادب

سپاس از نقطه نظراتی که داشتین ?

ما اعتقاد داریم در علم اقتصاد هم مشابه علم فیزیک مکانیزم ها و قواعدی حاکمه، که رفتار عناصر اون سیستم ها متاثر از اون هاست.

لذا اگه اون مکانیزم ها رو نشناسیم، ممکنه حرف های بزنیم که غلط نیست ولی توصیف کننده fact و حقیقت بیرونی شاید نباشه.

تک به تک، به قسمت های highlight شده پاسخ میدم

۱- میزان تقاضا برای خونه اولی ها زیاد شده

خوب تقاضا به خوی خود بی معناست، همینطور عرضه! کمیابی یا ارزش یا قیمت یعنی مازاد تقاضا!

مثل اینکه بگیم، چرا آب که یه ماده حیاتیه، انقدر ارزونه، ولی الماس که اصلا ماده ضروری ای برای حیات نیست انقدر گرون! تقاضا برای آب بیشتره یا برای الماس؟
          (Water diamond paradox)

جواب اینه که درسته تقاضا بالاست برای آب ولی عرضه هم به شدت بالاست! در حالی که عرضه الماس محدوده!

در علم اقتصاد باید دقیق استدلال کنیم

پس تقاضای زیاد برای مسکن از بعد جمعیتی بدون توجه به عرضه بی معناست، اما

نکته بنده در متنی که فرستادم این بود که تقاضا چرا بیش از عرضه است؟ جوابم هم این بود که برخلاف نظر شما این تقاضای مصرفی نیست که زیاد شده بلکه تقاضای احتیاطی و سفته بازی است که نمایی زیاد شده!

ضمنا baby boom یا انفجار زاد ولد مربوط به سال های ۶۲ تا ۶۵ هست در اقتصاد ایران!

۲- بحث تحریم و محدودیت واردات و اثرش در تنگنای عرضه ای که ایجاد میکنه

نکته ای که میگین حتما درسته ولی اثرش اونقدر نیست! به آمار واردات نگاه کنید، افت اونقدر محسوس نبوده

ضمن اینکه دقت کنید خیلی اوقات قیمت های بورس کالا بیش از قیمت های جهانیه! که میتونه وارد بشه!

۳- دولت در هیچ جای دنیا قرار نیست کاسبی کنه! دولت بازیگریه که منطق رفتارش سود محور نیست بلکه وظیفه محوره و فقط نوع خاصی از کالا و خدمت را ارائه میده که بازار قادر به ارائه اش نیست که بهش میگیم، public goods

نرخ بهره هیچ ربطی به دولت نداره!

۴- بحث برابری یا equity در برابر کارآیی یا efficiency

ببینید بحث های پیرامون عدالت و برابری همه جا محل مناقشه است ولی یه چیزهایی حتما مورد قبول همه است

ما یک ثروت خدادادی داریم مثل نفت، گاز، معادن، این ها برای همه مردم ایرانه

اگه قراره توزیعی از این محل اتفاق بیوفته، آیا شما اعتقاد دارین به فلان کس، چون باهوشه یا خوشگله باید بیشتر داد؟ حتی اگه کسی تلاش بیشتری داره، این امتیاز رو میتونه داشته باشه تا بهره مندیش از این منابع بیشتر از سایرین باشه ؟ این که اصلا منطق نداره

ولی در رابطه با کالاهای خصوصی اصلا اینطور نیست! شما ۱۰ ساعت کار میکنی، ۲۰ تا سیب تولید میکنی، من حال کار کردن ندارم خیلی و ۲ ساعت کار می کنم و به زحمت یک سیب تولید می کنم. حالا آیا باید از شما سیب گرفت داد به من، تحت عنوان مالیات یا هر عنوانی، چون من فقیرم؟! منطقا نه! خوب حتما گفته میشه، فلانی بیشتر کار کن، بیشتر تلاش کن

اما نکته اصلی بحث من که مورد عنایت دوستان نیست!

نرخ بهره حقیقی مهمترین نرخ هست، اگه اشتباه تنظیم کردین، تخصیص منابع اشتباه صورت میگیره

گرونی مسکن، خودرو، محصولات پتروشیمی، دلار، صرفا متاثر از عرضه نیست!!!! بلکه این تقاضاست که چند برابر شده

چرا تقاضا چند برابر شده؟ مگه جمعیت تغییر خاصی کرده؟ خیر! تقاضای احتیاطی و سفته بازی اضافه شده به تقاضای مصرفی!

چرا تقاضای احتیاطی و سفته بازی بوجود اومده و چندین برابر شده؟ چون نرخ بهره غلطه

این خط، این هم نشون

حالا، مسکن و خودرو بسازین، میلیون میلیون

اسکناس و دلار وارد کنید، گونی گونی، پالت پالت

اگه سطح آب در استخری که کفش سوراخه، با چند سطل بیشتر آب ریختن ثابت موند، قیمت دلار و خودرو و مسکن هم با عرضه بیشتر ثابت خواهد ماند!

خود دانید

این نکته رو هم اضافه کنم، ببینید، حتما تحریم در وضعیتی که داریم موثر بوده ولی تحریم شدن یا نشدن تماما در اختیار ما شاید نباشه! ولی نرخ بهره که ۱۰۰% در اختیار ما بوده و هست،…

ارادت
          آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/11/17, 12:23.

نظر

• گنجشک
            ستاره‌دار(3)
            • Jun 2022
            • 1319

فرض کنیم شرکتی داریم که ماهی 181 میلیون تومن سود میسازه ! 50درصد + یک اپسیلون شرکت متعلق به شماس 50 منهای یک اپسیلون شرکت مال من

شما سر همین یک اپسیلون مدیرعامل میشی

بعد میگی از اونجایی که مدیریت شرکت بسیار حساسه ! (اصلا هم حساس نیس! پول گذاشتیم رو هم سپرده گذاشتیم بانک ماه به ماه اتومات پولش واریز میشه !!! ) ولی شما مدیرعاملی دوس داری برچسب حساس بزنی
            از اونجایی که حساس هست شرکت میاد برای مدیر عامل خونه اجاره میکنه ماهی 180 میلیون ! سر ماه حسابرسی می کنیم 1 میلیون سود خالص داشته شما 500 هزار بعلاوه 10 اپسیلون بر میداری و من ...

حالا اینجا 2 نفر بود اگر تو شرکت 85 میلیون نفر پول بذارن وسط بعد یک نفر یک اپسیلون بیشتر گذاشته باشه چی ؟ اونجا طرف عملا از هیچ صاحب همه چی شده
            برا خودش برج میلاد میساز برا بقیه قبر هم نه

بعد میگه این معجزه سرمایه گذاری جمعی هست !!!! ملت هم اعتراض میکنن پس دنبه اش کو ؟ میگه شرکت دولتی فایده نداره سود ده نیس (همه دنبه اش را مدیرعامل میخوره) باید خصوصی بشه همین پول شرکت دولتی را به خودش وام میده با دوره بازپرداخت 10000 ساله کل سیستم را میخره یا اصطلاحا خصوصی میکنه و به احد الناسی هم پاسخگو نیس دیگه

کاریه که بانک ها کردن دیگه

غیر از اینه ؟

با پول عمومی پروژه را میسازی بعد از خود عموم وام میگیری و خصوصیش میکنی به نام خودت بعد هم تو بازپرداخت وام میزایی با اضافه کردن صفر مشکل را حل می کنی و بعدم بهش میگی علم اقتصاد (منظورم به شما نیس جناب آزاد به فساد موجه شده اس )

نظر

• azad.60
              عضو فعال
              • Jan 2022
              • 347

فرض کنیم شرکتی داریم که ماهی 181 میلیون تومن سود میسازه ! 50درصد + یک اپسیلون شرکت متعلق به شماس 50 منهای یک اپسیلون شرکت مال من

شما سر همین یک اپسیلون مدیرعامل میشی

بعد میگی از اونجایی که مدیریت شرکت بسیار حساسه ! (اصلا هم حساس نیس! پول گذاشتیم رو هم سپرده گذاشتیم بانک ماه به ماه اتومات پولش واریز میشه !!! ) ولی شما مدیرعاملی دوس داری برچسب حساس بزنی
              از اونجایی که حساس هست شرکت میاد برای مدیر عامل خونه اجاره میکنه ماهی 180 میلیون ! سر ماه حسابرسی می کنیم 1 میلیون سود خالص داشته شما 500 هزار بعلاوه 10 اپسیلون بر میداری و من ...

حالا اینجا 2 نفر بود اگر تو شرکت 85 میلیون نفر پول بذارن وسط بعد یک نفر یک اپسیلون بیشتر گذاشته باشه چی ؟ اونجا طرف عملا از هیچ صاحب همه چی شده
              برا خودش برج میلاد میساز برا بقیه قبر هم نه

بعد میگه این معجزه سرمایه گذاری جمعی هست !!!! ملت هم اعتراض میکنن پس دنبه اش کو ؟ میگه شرکت دولتی فایده نداره سود ده نیس (همه دنبه اش را مدیرعامل میخوره) باید خصوصی بشه همین پول شرکت دولتی را به خودش وام میده با دوره بازپرداخت 10000 ساله کل سیستم را میخره یا اصطلاحا خصوصی میکنه و به احد الناسی هم پاسخگو نیس دیگه

کاریه که بانک ها کردن دیگه

غیر از اینه ؟

با پول عمومی پروژه را میسازی بعد از خود عموم وام میگیری و خصوصیش میکنی به نام خودت بعد هم تو بازپرداخت وام میزایی با اضافه کردن صفر مشکل را حل می کنی و بعدم بهش میگی علم اقتصاد (منظورم به شما نیس جناب آزاد به فساد موجه شده اس )

عرض ادب

نکته شما در رابطه با شرکت های خصولتی و استفاده از رانت ها و امتیازهای ویژه است، که درسته، منم با شما همدل و موافقم.

ولی سوال من:

چرا شما نرخ بهره رو سرکوب می کنید، که بشه رانت، بعد یه عده ازش برخوردار شن؟ چرا شما دلار ۴۲۰۰ میدین بعد میوفتین دنبالش که چرا واردات انجام نشد؟ چرا زمینه فساد ایجاد میکنید بعد میوفتین دنبال مفسد!

شما قیمت ها رو اجازه بده درست تنظیم شه، بعد ببین ناخودآگاه فساد کم شد!

ارادت

نظر

• گنجشک
                ستاره‌دار(3)
                • Jun 2022
                • 1319

همه جای دنیا نرخ بهره زیر 10 درصد هست

حالا یکی بیاد بگه من حاضرم با نرخ 50 درصد وام بگیرم مشخصه می خواد بره مال دزدی را 0.1 قیمت بخره (پول نقد و سریع می خواد ) بعد به وقتش 90 درصد روش بخوره که 50 تاشم بده به بانک

غیر از اینه که بحث بخور بخور هست ؟ گفتن هرکی بیشتر از مردم وام بگیره بیشتر می تونه بخوره

===========

نرخ بهره بالاتر هم داشتیم دیگه جناب آزاد موسسات مالی اعتباری معصومین تهش هم گفتن ورشکست شدن و زیرش زایدن

نرخ بهره بره بالا که ملت گول بخورن پولاشون را بدن یک عده جمع کنن برن کانادا بعدم هیچکس پاسخگو نباشه

ما ترجیح میدیم نابود بشیم ولی شما هم نابود بشین تا اینکه شما برین کانادا و ما تنها اینجا بمونیم با بی آبی و خشکسالی و...

نظر

• گنجشک
                  ستاره‌دار(3)
                  • Jun 2022
                  • 1319

در اصل توسط azad.60 پست شده است View Post
                  عرض ادب

نکته شما در رابطه با شرکت های خصولتی و استفاده از رانت ها و امتیازهای ویژه است، که درسته، منم با شما همدل و موافقم.

ولی سوال من:

چرا شما نرخ بهره رو سرکوب می کنید، که بشه رانت، بعد یه عده ازش برخوردار شن؟ چرا شما دلار ۴۲۰۰ میدین بعد میوفتین دنبالش که چرا واردات انجام نشد؟ چرا زمینه فساد ایجاد میکنید بعد میوفتین دنبال مفسد!

شما قیمت ها رو اجازه بده درست تنظیم شه، بعد ببین ناخودآگاه فساد کم شد!

ارادت
                  راه حل این کوپن هست

نیازه که 2 تا ارز ملی داشته باشیم یکی ریال یکی کوپن

و سهم هر شخص مشخص بشه

بحث رقابتی جدا بحث معیشتی جدا

وگرنه پیرمرد 50 ساله صبح میبینه سیب کیلو نیم یورو هست

میره برای کروکدیل حمالی میکنه 8 یورو میگیره دم غروب میاد سیب رو بخره

میبینه درنا با نیسان اومده کل سیب نیم یورویی را بار کرده 2 متر اون طرف تر میده کیلو 16 یورو

میپرسه چرا 16 یورو شد ؟

میگه نرخ بهره صبح 50 درصد بود

رقابت کردیم من بهره با نرخ 5000 درصد گرفتم باید سیب را بدم 16 یورو تا نرخ بهره را پرداخت کنم (فاکتور نرخ بهره اش را هم نشون میده )

===========================
                  تو رقابت درنا ها برای نرخ بهره که فشارش نباید معیشت کارگر بیچاره که دستش هیچ جا بند نیست له بشه

پیرمرد بیچاره صبح تا دم غروب عرق ریخت به خدا کار کرده زحمت کشیده

درسته که حاصل زحمتش در رقابت درنا ها در نرخ بهره پایمال و هیچ بشه ؟

درنا هم قسم آیه میخوره بخدا کاسبم حبیب خدام اندک سودی بیشتر بر خودم بر نداشتم

پس حاصل زحمت کارگر بیچاره را کی خورد ؟
                  آخرین ویرایش توسط گنجشک؛ 2022/11/17, 13:12.

نظر

• azad.60
                    عضو فعال
                    • Jan 2022
                    • 347

همه جای دنیا نرخ بهره زیر 10 درصد هست

حالا یکی بیاد بگه من حاضرم با نرخ 50 درصد وام بگیرم مشخصه می خواد بره مال دزدی را 0.1 قیمت بخره (پول نقد و سریع می خواد ) بعد به وقتش 90 درصد روش بخوره که 50 تاشم بده به بانک

غیر از اینه که بحث بخور بخور هست ؟ گفتن هرکی بیشتر از مردم وام بگیره بیشتر می تونه بخوره

===========

نرخ بهره بالاتر هم داشتیم دیگه جناب آزاد موسسات مالی اعتباری معصومین تهش هم گفتن ورشکست شدن و زیرش زایدن

نرخ بهره بره بالا که ملت گول بخورن پولاشون را بدن یک عده جمع کنن برن کانادا بعدم هیچکس پاسخگو نباشه

ما ترجیح میدیم نابود بشیم ولی شما هم نابود بشین تا اینکه شما برین کانادا و ما تنها اینجا بمونیم با بی آبی و خشکسالی و...
                    اخه مگه هر گردی گردوِ!!!!

دوست عزیز، این همه من تاکید میکنم رو فهم مکانیزم ها!

مگه نرخ بهره ۳۰% در زمان تورم ۱۰% ای درست بود؟ کدوم احمقی از اون دفاع میکنه؟!

اقتصاد یه محیط دینامیکه! فهمش انقدر سخته؟ امریکا ۱۵ سال نرخ بهره اش صفر بود، الان مثلا شده ۴%! قرار بده دزدها؟!

اخه این چه سطح از استدلاله!

طرف قبلا سرما خورده، تب کرده، استامینافن خورده خوب شده، بعد این بار کرونا گرفته، ریه اش درگیره، داره استامینافن میخوره، تب اش هم پایین نمیاد!

میگی عزیزم، باید اسکن ریه کنی، شاید لازم باشه رمدسویر بزنی، ضد ویروس ضد قارچ! میگه نه، من دفعه پیش تب کردم، با استامینافن خوب شد!!!!!؟

حقیقتا این سطح از دانش عمومی بزرگ‌ترین مانع برای هرگونه اصلاحاتیه

محال ممکنه که بتونیم بهبودی ایجاد کنیم…..

بلا نسبت، من که کسی نیستم، فهم مختصری دارم از علم اقتصاد، ولی علم فیزیک و نجوم یه زمانی میگفت زمین گرد است و زمین به دور خورشید میگرده، بالعکس نیست!

گرفتن سوزوندنش، شما هم بسوزونید، منتها الان بحث فیزیک نیست! اقتصاد است و معیشت

ایشالا که خورشید به دور زمین میگرده!
                    آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/11/17, 13:22.

نظر

• گنجشک
                      ستاره‌دار(3)
                      • Jun 2022
                      • 1319

وقتی پول دست ما مردم بود برامون از اسلام گفتین و حرام بودن بهره و حسنات قرض الحسنه !!! ما هم خوشحال حساب قرض الحسنه باز می کردیم

الان که پول افتاده دست شما و ما با سیاست های غلط شما بی پول شدیم ، شما هم اسلام را گذاشتین کنار و از نرخ بهره شناور و دینامیک صحبت می کنید

اینو اقتصاد نمیگن

=============================

دوست عزیز، این همه من تاکید میکنم رو فهم مکانیزم ها!

مگه نرخ بهره ۳۰% در زمان تورم ۱۰% ای درست بود؟ کدوم احمقی از اون دفاع میکنه؟!
                      درود جناب آزاد

منم نمیگم که شما نرخ بهره را ثابت گذاشتید اما چطور محاسبه اش می کنید ؟

کروکدیل می خواد ساختمونش بساز
                      کارگر 50 ساله می خواد کار کنه یک لقمه نون بخوره و زنده بمونه تا فردا باز بتونه کار کنه
                      درنای کاسب هم می خواد حبیب خدا باشه بیاد با نرخ بهره وام بگیره کالا بخره یک چیزی بکشه روش بفروشه یک جداقل بخور و نمیری هم برای خودش بر داره

حالا اینکه میگین ثابت نیست و باید محاسبه بشه یعنی چی ؟
                      یعنی درنا میاد حساب میکنه کارگر 50 ساله چقدر گرفته مثلا 8 یورو گرفته حساب میکنه که کارگر می تونه بجای 16 کیلو سیب فقط نیم کیلو سیب بخوره

در نتیجه تا نرخ بهره 5000 درصد امکان سود کردن و فروش جنسش وجود داره
                      یک درنای دیگه ای 4000 درصد حساب میکنه
                      یکیش 2000 درصد و...

خلاصه وام میرسه به درنای 5000 درصد بهره ای (یعنی نشسته حساب کتاب کرده کارگر 50 ساله را تا کجا میشه چلونده و اون استانه ی پارگی کارگر را اسمش گذاشته نرخ بهره )

غیر از اینه ؟
                      آخرین ویرایش توسط گنجشک؛ 2022/11/17, 14:08.

نظر

• azad.60
                        عضو فعال
                        • Jan 2022
                        • 347

راه حل این کوپن هست

نیازه که 2 تا ارز ملی داشته باشیم یکی ریال یکی کوپن

و سهم هر شخص مشخص بشه

بحث رقابتی جدا بحث معیشتی جدا

وگرنه پیرمرد 50 ساله صبح میبینه سیب کیلو نیم یورو هست

میره برای کروکدیل حمالی میکنه 8 یورو میگیره دم غروب میاد سیب رو بخره

میبینه درنا با نیسان اومده کل سیب نیم یورویی را بار کرده 2 متر اون طرف تر میده کیلو 16 یورو

میپرسه چرا 16 یورو شد ؟

میگه نرخ بهره صبح 50 درصد بود

رقابت کردیم من بهره با نرخ 5000 درصد گرفتم باید سیب را بدم 16 یورو تا نرخ بهره را پرداخت کنم (فاکتور نرخ بهره اش را هم نشون میده )

===========================
                        تو رقابت درنا ها برای نرخ بهره که فشارش نباید معیشت کارگر بیچاره که دستش هیچ جا بند نیست له بشه

پیرمرد بیچاره صبح تا دم غروب عرق ریخت به خدا کار کرده زحمت کشیده

درسته که حاصل زحمتش در رقابت درنا ها در نرخ بهره پایمال و هیچ بشه ؟

درنا هم قسم آیه میخوره بخدا کاسبم حبیب خدام اندک سودی بیشتر بر خودم بر نداشتم

پس حاصل زحمت کارگر بیچاره را کی خورد ؟
                        پیرمرد حاصل دسترنجش که ۳ تا سیبه میده کروکدیل که باهاش کار کنه و مازاد ایجاد کنه، کروکدیل آخر سال به جای اینکه بیش از ۳ سیب به کروکدیل بده، ۱ دونه میده!

کروکدیل هر روز مار میخوره و افعی تر میشه

ما اینجا اصرار داریم که توجیه کنیم رفتار کروکدیل رو! با مزه هم اینه که به پیر مرد میگیم بیچاره ولی خودمون داریم بیچارش می کنیم!

نظر

• طيب
                          عضو فعال
                          • Nov 2010
                          • 3080

سلام وعرض ادب و احترام خدمت دوستان عزیز

تاکیدا عرض میکنم در ساختارهای فاسد هر گونه نسخه پیچی بجز تغییر ساختار هیچگونه ثمری ندارد

اگر نرخ بهره و کوپن میتونست راهی برای توسعه جوامع بشری باشه دانشمندان علم اقتصاد اینقدر زحمت نمیکشیدند تا ساختارهای علمی را بوجود بیاورند

علاج درد جامعه ما نه افزایش نرخ بهره است و نه کوپن بلکه تغییر ساختارهای فاسد ضد مردمی است والسلام

نظر

• azad.60
                            عضو فعال
                            • Jan 2022
                            • 347

در اصل توسط طيب پست شده است View Post

تاکیدا عرض میکنم در ساختارهای فاسد هر گونه نسخه پیچی بجز تغییر ساختار هیچگونه ثمری ندارد

اگر نرخ بهره و کوپن میتونست راهی برای توسعه جوامع بشری باشه دانشمندان علم اقتصاد اینقدر زحمت نمیکشیدند تا ساختارهای علمی را بوجود بیاورند

علاج درد جامعه ما نه افزایش نرخ بهره است و نه کوپن بلکه تغییر ساختارهای فاسد ضد مردمی است والسلام
                            سلام و عرض ادب

همان ساختارهای علم اقتصاد تجویز می کنند که نرخ بهره در این شرایط باید متناسب با تورم زیاد شه!

چه تغییری ساختاری جز اصلاح نرخ بهره در اولویته؟

هرچند دوستان برای علم اقتصاد ارزشی قائل نیستن

ارادت

نظر

• گنجشک
                              ستاره‌دار(3)
                              • Jun 2022
                              • 1319

در اصل توسط azad.60 پست شده است View Post
                              پیرمرد حاصل دسترنجش که ۳ تا سیبه میده کروکدیل که باهاش کار کنه و مازاد ایجاد کنه، کروکدیل آخر سال به جای اینکه بیش از ۳ سیب به کروکدیل بده، ۱ دونه میده!

کروکدیل هر روز مار میخوره و افعی تر میشه

ما اینجا اصرار داریم که توجیه کنیم رفتار کروکدیل رو! با مزه هم اینه که به پیر مرد میگیم بیچاره ولی خودمون داریم بیچارش می کنیم!
                              مازاد درآمدی براش نمی مونه

نرخ بهره تا حداکثر توان پیرمرد دینامیک وار بالا میره به حدی که بعد از یک روز کارگر فقط نیم کیلو سیب بتونه بخره

بعضا اگر فردا حقوقش از 8 یورو بشه 80 یورو باز نرخ بهره چنان بالا میره که با 80 یورو بلکه ربع کیلو سیب هم نتونه بخره

=====================
                              راهکار چیه ؟

همون داشتن 2 نوع ارز ملی
                              یک کوپن معیشتی
                              یک ارز ریالی

ارز ریالی هم نهایتا یک چیزیه مثل کارت 1000 آفرین و 2000 آفرین !!!

نهایتا سر صف اسمشون خونده میشه !!!

طلا هم همینه ! غیر از اینه ؟ یک تیکه سنگ زرد رنگ

یا امتیازات درون بازی ویدیویی (آیا به این دلیل که من خوب بازی کردم و 1000 همت امتیاز گرفتم الان باید هر غلطی دلم خواست بکنم ؟ ) (گاها حتی خوبم بازی نکردم فقط جفت شیش زیاد آوردم !!)

فرضا طرف میره جنگ خودشو پاره میکنه بهش نشان و مدال شجاعت میدن

میزنه رو رو سینه اش میاد تو صف مترو

ملت ممکنه بگن این کثافت رفته تو ویتنام خون و خونریزی کرده اصلا نذارن سوار بشه ممکنه بگن کار درستی کرده بهش صندلی هم بدن (مردم باید تصمیم بگیرن )

اگر مدیر عامل شرکت واقعا خدمتگذار باشه صندلی مترو رو میدیم بهش
                              آخرین ویرایش توسط گنجشک؛ 2022/11/17, 15:09.

نظر

• گنجشک
                                ستاره‌دار(3)
                                • Jun 2022
                                • 1319

در اصل توسط طيب پست شده است View Post

موافقم

نظر

در حال کار...
                                X