آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • MAGDAD2015
    عضو فعال
    • Feb 2015
    • 342

    #15436
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
    جالب است دیگر بحث فنی نیست..یعنی اینها همه فوردو اراک ..ماست مالی کردند تا تحریمها برود..این اوج پوکیده بودن اقتصاد است....
    وقتی بودجه94نگاه کنیم می بینیم هیچ تمهیدی برای عدم رفع تحریم نیست....قیمت دلار10درصدم تغییر نکرده..مالیات هیچی....قیمت سوخت اگر قرار بود اقتصاد مقاومتی باشد باید یک40درصدی روی بعضی اقلام بالا برود....مثل برق گازوئیل گاز.....
    در واقع کل بودجه مملکت نفتی چیده شده است...و این جالب است....
    یعنی با این فرض است شرایط فعلی ثبات خواهد داشت اقلا....در واقع تحرمی جدید نمی اید چون غنی سازی 20درصد کنسل است فعلا...
    هیمن الان معلمها داد قال کردند حقوق ما600هزار تومان کم است بالا رفته یعنی250دلار در ماه کمشان است!!!در واقع سالی3هزار دلار هر معلم افزایش حقوق میخواهد....
    این بر فرض صدها هزار معلم میشود میلیارد دلار هزینه....
    حالا افزایش حقوقهای20درصدی دیگر بماند....
    اقتصاد مقاومتی با این فازایش حقوقها شدنی نیست ...در واقع فقط برای شعار نوشتن روی دیوار هاست نه بیشتر....
    دولت این فازایش حقوقها را فقط از راه نفت میتواند بدهد...
    بنابر این بااینهمه اعتراض فشار تهران بایدهم در بدر همه چیز را در فنی حل کند تا زودتر تحریم برود و دلار بگیرد بریزد شکم ملت..وگرنه ملت خود دولت را میخورن
    (((دلواپسان منافق برای چی آشفته اند)))
    خب جناب تام ظاهران دلواپسی شما تمامی ندارد یکروز دلواپس تبریک گفتن مقاماتی یکروز دلواپس نفوذ ایران در کشورهای منطقه یکروز دلواپس غنی سازی 20درصدی اورانیوم یکروز دلواپس تصمیمات گنگره یکروز دلواپس تحویل موشک های اس 300ازطرف روسیه به ایران حالا هم دلواپس پر نمودن شکم ملت
    و حقوق معلمان تامی عزیز فکر نمی کنی این همه دلواپس بودن موجبات ناراحتی روحی و روانی شما
    فراهم نموده و خدای ناکرده منجرب به بیماری جسمی شما گردد .تامی عزیز بنده شدیدا نگران وضعیت
    سلامتی شما هستم .شما دلواپس شیر مرغ تا جان آدمیزاد در ایران و بنده دلواپس سلامتی شما
    بگذریم که همچنان شما توهین به شعور مخاطب را هدف قرار داده و لاجرم می تازید وتادلقکان دور و وری
    راخشنود سازید .تامی جان خودت را خسته نکن از اربابان درمانده درس عبرت بیگرو ماموریت به اتمام رسان------- تامی عزیز مقاله زیرین همانا برگ سبزیست تحفه درویش از برای این همه جانفشانی شما
    جهت استحضار رو هر گونه بهره برداری*امید است مقبول افتد
    بعد از توافق هستي اي ايران و غرب يكي از كيس هاي مهم تبليغاتي دم و دستگاه مجاهدين بسته شد. البته قبل از اينكه اين اين كيس كاركرد تبليغات بيروني داشته باشد، كاركرد دورن تشكيلاتي داشت. به اين معنا كه با نشستهاي طولاني و سفسطه بازي، رجوي سعي مي كرد توافق هسته اي را «طناب دار رژيم» وانمود كند و به افراد محصور فكري خود بقبولاند كه اگر رژيم توافق هسته اي را بپذيرد،طناب دار را به گردن خود انداخته است. البته اين تحليل هاي آبكي و دور از واقعيت رجوي چيز تازه اي نيست. همين تحليلها را در مورد جنگ با عراق هم داشت كما اينكه همه استراتژي خود را روي همين جنگ سوار كرد ولي ديديم كه نه تنها صلح طناب دار رژيم نبود بلكه اكنون پس از بيست و هفت سال هيچ اتفاقي نيافتاده و پيش بيني هاي رجوي سرابي بيش نبوده است. در مورد انتخاب اصلاح طلبان در دوره خاتمي نيز همين تحليل را داشت و در نشستهاي دروني در فروردين ماه سال 80 با هزار و يك دليل و ادعا با نمايشهاي مسخره اي كه ابريشم چي و ساير دلقكهاي او در روي سن در باقرزاده اجرا مي كردند چنين وانمود كردند كه خاتمي به هيچ عنوان به دور دوم راه نخواهد يافت. كما اينكه ديديم دور دوم خاتمي هم تمام شد، هشت سال بعد كه احمدي نژاد هم بود تمام شد و اصلاح طلب بعدي هم آمد و الي آخر...تا آنجا كه به حرفهاي صد من يك غاز رجوي برمي گردد چيز تازه اي نيست چون اين تحليلها قبل از اينكه پا در واقعيت داشته باشند، ريشه در خواسته هاي قلبي او دارند. براي كسي هم كه نقش ديكتاتور را بازي مي كند تمامي كساني كه اطراف او هستند و به او مشاوره مي دهند تنها نقش تاييد كننده نظرات او را بازي مي كنند و در صورتي كه بخواهند نظر مخالفي بدهند كارشان با كتاب الكاتبين است. پس مشاوره هم چيز پوچي است در نتيجه آنچه كه بعنوان «تحليل از شرايط»، از دستگاه رجوي تراوش مي كند يك سري سرهم بندي هاي آشفته اي است كه از ذهن بيمار و عقب مانده خود رجوي خارج شده است.
    آخرين تحليل و پروژه سياسي آنها در مورد اختلافات هسته اي ايران و غرب، نيز چيزي جز اين نبوده و نيست. دستگاه سياسي رجوي روي اين موضوع بسيار بسيار سرمايه گذاري كردند. كما اينكه هنوز اگر تلويزيون آنها را نگاه كني يا سري به سايتهايشان بزني خواهي ديد كه تماما انعكاس اين سناتور آمريكايي و آن جمهوريخواه از دور خارج است كه دم از مخالفت با توافق مي زنند.
    اما سئوال مهم اكنون براي رجوي اين است كه سرفصل بعدي براي شيره ماليدن بر سر اعضاي نگونبخت تشكيلات درعراق و مشغول كردن آنها چيست؟ پايان سال 2016 يعني قريب به يك سال و نيم ديگر انتخابات رياست جمهوري آمريكا برگزار مي شود. با خيزي كه جمهوريخواهان مخالف توافق هسته اي برداشته اند و سعي مي كنند اجراي توافق با ايران را مختل كنند، آب از لب و لوچه رجوي هم راه افتاده است. بخصوص كه وقتي جان بولتوني پيدا مي شود و حرف از بمباران ايران هم مي زند.
    از همين الان تابلوكشي شروع شده است. و تحليلهاي آبكي يكي پس از ديگري به خرد تشكيلات داده مي شود.قاعدتا و مطابق تجربياتي كه سالها با اين فرقه داشته ام، اكنون بايستي اعلام سرفصل و تعهد از آنها گرفته شود براي پايان سال 2016 يا به عبارتي زمستان سال 95 خودمان.
    رجوي روي انتخاب جمهوريخواهان سرمايه گذاري فراوان خواهد كرد. چون تنها اميد او اين است كه جمهوريخواهان بر سر كار بيايند و جرقه و جنگي با ايران رخ دهد. زندگي انگلي و لاشخوري به معناي دقيق و فني كلمه همين است. استراتژي رجوي سالها در عراق همين بوده است و خودش به زبان اشهد بارها و بارها آن را بيان كرده است كساني كه در درون تشكيلات بوده اين بخوبي اين استراتژي را در قالب ضرب المثل از زبان خود رجوي شنيده اند «طغاري بشكند ماستي بريزد جهان گردد به كام ما كاسه ليسان»

    بايستي بازهم نظاره گر اوضاع و شرايط بود و ببينيم كه سمت و سوي تحولات به كدام سمت خواهد بود. تجربه نشان داده است رجوي طرفداري از هر كسي كرده، نحسي اش دامن او را گرفته و طرف مربوطه را زمين گير كرده است.






    د....:D

    نظر

    • alireza51
      عضو فعال
      • Feb 2013
      • 1205

      #15437
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      ۱۳۹۴/۱/۲۷
      روحانی در نشست خبری استان گیلان:

      ۱ +۵ بیش از همه نیازمند توافق است/ به توافق هم نرسیم سازمان تحریم به نحو گذشته ادامه نمی‌یابد
      رییس جمهور در خصوص برنامه دولت در صورت شکست مذاکرات هسته ای گفت: در حال حاضر نمی خواهیم راجع به اینکه توافق نشود بحث کنیم زیرا ۱+۵ بیش از همه نیازمند این توافق است.
      عمر خیلی کوتاه است.

      نظر

      • B A R A N
        عضو فعال
        • Mar 2015
        • 677

        #15438
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        با لغو تحریم‌ها علیه ایران، نفت می‌تواند بشکه‌ای ۱۵ دلار شود










        آژانس اطلاعات انرژی ایالات متحده که وابسته به اداره آمار این کشور است، در تازه‌ترین گزارش خود نوشت که در صورت برداشتن تحریم‌های بین‌المللی علیه بانک‌ها و صنعت نفت و کشتیرانی ایران، و سرازیر شدن نفت این کشور به بازارهای جهانی، بهای نفت می‌تواند به بشکه‌ای ۱۵ دلار برسد.


        در این گزارش آمده است که با لغو تحریم‌ها ایران می‌تواند تولید نفت خود را تا پایان سال ۲۰۱۶ روزانه ۷۰۰ هزار بشکه افزایش دهد. ایران در حال حاضر روزانه ۸/ ۲ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند.

        ایران در ماه گذشته روزانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت تولید کرده است و به این ترتیب تا آغاز سال ۲۰۱۷ می‌تواند تولید خود را به سه میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه برساند.


        در این صورت انتظار می‌رود که سایر کشورهای نفت‌خیز، به‌ویژه اعضای اوپک نیز تولید نفت خام خود را افزایش دهند.


        به گفته "بریتیش پترولیوم" ایران در سال ۲۰۱۱ روزانه ۴ میلیون و ۴۰ هزار بشکه نفت تولید می‌کرده است.


        کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که مصرف نفت در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۴ بیش از یک میلیون بشکه افزایش یابد و به بیش از ۵/ ۹۳ میلیون بشکه برسد.

        بهای نفت در بازارهای جهانی از ژوییه ۲۰۱۴ به شدت کاهش یافت و از ۱۱۵ دلار به کمتر از ۶۰ دلار در هفته گذشته رسید.

        به گزارش آژانس اطلاعات انرژی، ایران دارای ۳۰ میلیون بشکه نفت خام ذخیره است که آماده فروش است.

        ایران در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کند. چین، ژاپن، کره جنوبی و هند خریداران اصلی نفت ایران هستند، زیرا آمریکا برای این کشورها در زمینه معامله نفتی با ایران امتیازاتی قائل شده است.

        در حاشیه مذاکرات اتمی در لوزان، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران اعلام کرد که کشورش قادر است تولید نفت خود را در عرض چند ماه تا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد. ولی کارشناسان در این مورد تردید دارند.


        .

        نظر

        • B A R A N
          عضو فعال
          • Mar 2015
          • 677

          #15439
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          هشدار ژنرال دمپسی: گزینه نظامی علیه ایران همچنان پابرجاست







          بلندپایه‌ترین مقام نظامی آمریکا هشدار داد که تصمیم روسیه برای انتقال موشک‌های اس ۳۰۰ به ایران٬ معادلات را تغییر نداده و گزینه نظامی آمریکا برای ممانعت از دست‌یابی ایران به تسلیحات هسته‌ای همچنان یکی از گزینه‌هاست.




          ژنرال مارتین دمپسی٬ رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا٬ روز پنج‌شنبه (۲۷ فروردین/ ۱۶ آوریل) در واکنش به بمب خبری تصمیم روسیه برای انتقال سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰ به ایران٬ به رهبران جمهوری اسلامی هشدار داد که این موضوع خللی در گزینه نظامی آمریکا علیه ایران وارد نمی‌کند و برنامه‌های نظامی آمریکا برای برخورد احتمالی با ایران تحت‌الشعاع این ماجرا قرار نخواهد گرفت و دست‌نخورده باقی خواهد ماند.


          به گزارش رویترز٬ ژنرال دمپسی در این کنفرانس خبری که در پنتاگون برگزار شد٬ گفت: «ما سال‌هاست که از ظرفیت‌های سیستمی که به ایران فروخته شده آگاهیم و در همه برنامه‌ریزی‌های نظامی‌مان این ظرفیت‌ها را مد نظر داشته‌ایم.»


          او به تصریح افزود: «گزینه نظامی هم برای ترغیب ایران به یافتن راه‌ حل دیپلماتیک و هم برای ممانعت از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای در صورت ناکامی و بی‌نتیجه ماندن دیپلماسی٬ دستخوش هیچ‌گونه تغییری نخواهد شد.»


          اقدام مسکو برای انتقال سامانه دفاع زمین به هوای موشکی اس ۳۰۰ به تهران که رنجش غرب و شکایت‌های بی‌توقف اسرائیل را در پی داشت٬ درست در آخرین مرحله دست‌یابی به توافق نهایی میان ایران و قدرت‌های جهانی اتفاق افتاده است؛ معامله‌ای که بر اساس آن فعالیت‌های هسته‌ای ایران محدود خواهد شد تا جامعه جهانی مطمئن شود که ایران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و در ازای آن تحریم‌های کمرشکنی که به اقتصاد ایران اعمال شده٬ لغو خواهد شد.


          انتقال اس ۳۰۰ به ایران در پی تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای لغو ممنوعیت فروش و ارسال این محصول به ایران صورت خواهد گرفت؛ ممنوعیتی که از سال ۲۰۱۰ و از هنگامی که سازمان ملل قطع‌نامه منع ارسال تسلیحات به ایران را تصویب کرد برقرار بوده است. روسیه می‌گوید، با تحولات مثبت و پیش‌رفت‌های صورت‌گرفته در مذاکرات با ایران "دیگر دلیلی برای ادامه این ممنوعیت یک‌جانبه وجود ندارد."
          پنتاگون در واکنش به این اقدام روسیه پیش‌تر گفته بود که آن را اقدامی "کمک‌رسان" نمی‌داند. استیو وارن٬ سخنگوی پنتاگون روز دوشنبه گفته بود که واشنگتن تلاش کرده تا از طریق همه کانال‌های مناسب و ممکن این نکته را به گوش مسکو برساند.


          اش کارتر٬ وزیر دفاع ایالات متحده هم پیش‌تر هشدار داده بود که پنتاگون حالا این مساله را "بسیار جدی" می‌گیرد که باید "همه گزینه‌ها را روی میز نگه دارد" تا رئیس‌جمهور در صورت لزوم بتواند از آنها بهره گیرد و در کنار اینها پنتاگون به ایفای نقش خود برای ایجاد ثبات در منطقه و تقویت هم‌پیمانان آمریکا ادامه خواهد داد.
          با این همه٬ ایران اعلام کرده که دریافت سامانه اس ۳۰۰ تا پایان سال جاری را محتمل می‌داند و معتقد است، این اقدام گامی بلند به سوی "امنیت پایدار" در منطقه خواهد بود. سامانه اس ۳۰۰ برای کشف و انهدام موشک‌های قاره‌پیما (بالستیک) و کروز در ارتقاع پایین طراحی شده و سیستم دفاع موشکی ایران را به طور چشم‌گیری ارتقا خواهد داد٬ اگرچه که متخصصان می‌گویند هنوز مشخص نیست که این سامانه در مواجهه با جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های رادارگریز اف ۲۲ آمریکا تا چه اندازه موفق عمل خواهد کرد.







          .

          نظر

          • B A R A N
            عضو فعال
            • Mar 2015
            • 677

            #15440
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            مهران براتی : شرایط منطقه ایجاب می‌کند که توافق اتمی حاصل شود







            مهران براتی، تحلیلگر سیاسی مقیم برلین می‌گوید:

            با وجود همه "کارشکنی‌ها" و سخت‌گیری‌هایی که از سوی سنای آمریکا و مجلس ایران بر سر راه توافق اتمی ایران صورت می‌گیرد، بنظر می رسد به دلیل شرایط نابسامان و پرتنش منطقه، به نفع همه است که این توافق صورت بگیرد و به همین دلیل هم این توافق حاصل خواهد شد.

            او می‌گوید: «من فکر نمی‌کنم که این توافق‌نامه حالا به هر شکل یا به صورت قانون بین‌المللی یا هر شکل دیگر بتواند به کلی زیر سئوال برود، چون شرایط

            منطقه‌بسیار پرتنش است و ایمنی و ثبات آنچنان در این منطقه شکننده است که اگر کشورهای پنج به علاوه یک و ایران به نتیجه نرسند، یک کانون التهاب



            و شورش جدیدی در این منطقه ایجاد می‌شود و در کشورهایی که الان هم چنین شرایطی دارند وضع بدتر می‌شود. این را کنگره آمریکا هم می‌داند و

            احتمالا کنگره هم چانه‌زنی‌هایی در مورد چگونگی تحریم‌ها و سطح آن‌ها خواهد داشت اما در نهایت برداشت من این نیست که کار به شکست بخورد.»



            .

            نظر

            • سرمایه گذار
              عضو فعال
              • Jun 2013
              • 1925

              #15441
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


              گروه اقتصادی مشرق-شبکه بانکی ایران طی سال های اخیر کمتر از سایر بخش های اقتصاد تحت فشار نبوده است؛ با این تفاوت که بانک ها چند سال پیش از اعمال تحریم های خارجی، از ناحیه سیاست های سرکوب مالی دولت هشتم، تحت فشار شدیدی قرار گرفته بودند.

              با این حال اعمال محدودیت های بی سابقه و غیرقانونی بر بانک مرکزی و بانک های ایران با قطع ارتباط سوئیفت از اواسط سال 90 و ادامه آن به اشکال گوناگون حتی پس از توافق هسته ای آدرماه سال 92، شرایط را برای بانک های کشور دشوار ساخته بود گرچه آمارهای رسمی برخی نهادهای بین المللی نشان می دهد، شبکه بانکی ایران در اوج تحریم ها نیز فعالیت های خود را ادامه داده است.

              شاهد این ادامه فعالیت، اذعان مسئولان سوئیفت و داوجونز بر دور زدن این شبکه توسط بانک های ایرانی است؛ مقامات شبکه بین‌المللی سوئیفت اواخر بهمن ماه سال 91 اذعان کردند « بانک‌های ایرانی با استفاده از ایمیل و تلفن توانسته‌اند تحریم اعمال شده در زمینه انجام تراکنش‌های مالی از طریق این شبکه را دور بزنند».

              به گفته این مسئولان « بانک‌های ایرانی توانسته‌اند با استفاده از روش‌های ساده‌تر برای انجام تراکنش‌ها با شرکای بین‌المللی خود، دستورالعمل‌های لازم را به جای استفاده از شبکه سوئیفت توسط ایمیل و تلفن ارسال کنند. آلین رائس، مدیر اجرایی سوئیفت گفت: کاملا روشن است که ایرانی‌ها ابزارهای دیگری را برای انتقال پول و انجام تراکنش‌ها در اختیار دارند».

              آمار بانک تسویه حساب های بین المللی نیز مهر تأیید دیگری بر موفقیت بانک های ایران برای انجام بخشی از مراوات ملی خود با شبکه جهانی بانک ها است؛ بانک تسویه حساب های بین المللی در گزارشی که فروردین ماه سال 92 از مراودات 6 ماهه نخست سال 2012 میلادی منتشر شد؛ اعلام کرد ارزش کل مراودات بانکی ایران با بانک های ۳۹ کشور خارجی در پایان سپتامبر ۲۰۱۲ بالغ بر ۱۹.۸۴۱ میلیارد دلار بوده است. این رقم در پایان ژوئن ۲۰۱۲ بالغ بر ۲۳.۷۳۹ میلیارد دلار گزارش شده بود.

              این رقم اما در پایان نیمه نخست سال 2014 میلادی از رشدی 3.2 میلیارد دلاری برخوردار بوده است؛ بنا بر گزارش بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی، مراودات بانکی ایران با بانک‌های ۴۴ کشور در پایان سپتامبر ۲۰۱۴ به حدود ۲۵ میلیارد دلار رسید که این رقم از اول ۲۰۱۴ بیش از ۳.۲ میلیارد دلار افزایش داشته است.

              با وجود این روند، قطعا تبادلات مالی شبکه بانکی ایران در صورت لغو تحریم ها خصوصا برقراری مجدد ارتباط با سوئیفت از رشد قابل توجهی برخوردار خواهد شد. نشانه های علاقمندی به این اتفاق را می توان در مسئولان سوئیفت و سایر بانک های خارجی به روشنی مشاهده کرد.

              خبرهای رسمی از آغاز مذاکرات نمایندگان سوئیفت با برخی بانک های عمدتا خصوصی ایران حکایت دارد. ظاهرا مسئولان این شبکه بین المللی نمی خواهند تا روشن شدن وضعیت نهایی تحریم ها پس از انعقاد توافق هسته ای در تیر ماه صبر کنند و اقدامات خود را برای برقراری مجدد ارتباط با بانک های ایران به صورت جدی دنبال می کنند.
              آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 10934

                #15442
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
                94/01/27 - 21:30

                موگرینی: مطمئنم تا پایان ژوئیه با ایران به توافق می‌رسیم
                مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به توافق ایران و گروه ۱+۵ تا پایان ماه ژوئیه (تیرماه) ابراز اطمینان کرد.
                خبرگزاری فارس: موگرینی: مطمئنم تا پایان ژوئیه با ایران به توافق می‌رسیم
                Tweet
                به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید مطمئن است ایران و گروه 1+5 تا پایان ماه ژوئیه به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران دست خواهند یافت.

                *این خبر تکمیل می‌شود*




                وی که برای حضور در نشست کشورهای گروه 7 در شهر «لوبک» آلمان حضور یافته بود در پاسخ به سوالی درباره حصول اجماع سیاسی مورد نیاز برای رسیدن به توافق نهایی گفت: «مطمئن هستم این اتفاق تا 30 ژوئیه (9تیرماه) می‌افتد.»


                خانم موگرینی در بخش دیگری از اظهاراتش در این باره گفت: «اطمینان دارم آمریکا ـ نه فقط دولت آمریکا بلکه کنگره آمریکا ـ این را درک می‌کنند که این توافق به نفع امنیت همگان در منطقه و دنیا است
                .
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • milad97
                  عضو فعال
                  • Aug 2012
                  • 2520

                  #15443
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  ماري هارف براجراي روند تعليق تحريم هاي ايران پيش از رفع آنها تاکيد کرد
                  1394\01\28 - 11:21 AM


                  سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا ضمن تاکید بر اجرای روند تعلیق تحریمها پیش از رفع تحریمهای ایران، اذعان کرد سامانه اس سیصد فقط تدافعی است.
                  به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، ماری هارف شب گذشته در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسشهای آنها درباره مسائل مختلف بین المللی پاسخ گفت.
                  در بخشی از این نشست خبری، یکی از خبرنگاران پرسید.. سوال من درباره فروش سامانه موشکهای اس سیصد به ایران است. آیا شما پاسخی برای سخنان حسن روحانی رئیس جمهور ایران در این خصوص دارید؟
                  سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در پاسخ گفت.. من سخنان او را دیدم. همانطور که به صراحت بسیار اعلام کرده ایم، نگرانی های جدی درباره عزم روسیه برای برداشتن وقفه برای انتقال این سامانه دفاعی به ایران داریم. ما قبلا مخالفتهای خود با این کار را اعلام کرده ایم. ما نمی خواهیم درباره تصمیم گیری در روسیه در این خصوص گمانه زنی کنیم. البته باید توجه داشت که اقتصاد روسیه به شدت با مشکل مواجه است و همانطور که در برخی از گزارشها آمده است امکان دارد روسیه فقط بخاطر مسائل مالی به این کار مبادرت کند. روسیه به علت وضع اقتصادی که دارد به منابع مالی زیادی نیاز دارد. ما با این گفته ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه موافق هستیم که این کار (انتقال سامانه اس سیصد به ایران) تاثیری بر وحدت درون گروه پنج بعلاوه یک در اتاق مذاکرات نگذارد. ما نیز دقیقا همین نگاه را داریم.
                  خبرنگار پرسید.. اما پوتین گفته است علت برداشته شدن ممنوعیت روسیه برای انتقال سامانه اس سیصد به ایران آن است که ایران در مذاکرات هسته ای از خودش انعطاف پذیری نشان داده است. آیا شما با این گفته موافق هستید که ایران در گفتگوهای هسته ای از خودش انعطاف پذیری نشان داده است؟
                  ماری هارف گفت.. این دو مسئله از هم جدا هستند. همانطور که گفتم نمی خواهم در این باره گمانه زنی کنم که چرا روسیه چنین تصمیمی اتخاذ کرده است. همانطور که برخی گزارشهای رسانه ای اعلام کرده است شاید علت این کار روسیه، مسائل مالی باشد. باید این نکته را مدنظر داشت. من نمی خواهم دراین باره اظهارنظر کنم که ایران در اتاق مذاکرات چگونه رفتار کرده است. ما دیدگاههای خودمان را مشخص کرده ایم. کلیات مدنظر ما با پارامترهایی که درباره آن توافق کرده ایم، محقق شده است. با ترکیب درست عواملی که بر سانتریفیوژها و آبشارها و ذخایر اورانیوم و تحقیق و توسعه نظارت دارد، ما توانسته ایم به اهدافمان دست پیدا کنیم. فعلا بر این مسئله تمرکز داریم.
                  در بخش دیگری از این نشست خبری ، خبرنگار دیگری پرسید.. شما می گویید که برخی گزارشهای رسانه ای حاکی از آن است که روسیه به علت نیاز مالی می خواهد سامانه موشکهای اس سیصد را به ایران بدهد. مشکل مالی روسیه نیز به علت تحریمها است. با این اوصاف، آیا فکر می کنید اگر روسیه بخواهد این سامانه را به ایران انتقال بدهد، تحریمهای اعمال شده علیه روسیه، ارزش ادامه دادن را دارد؟
                  ماری هارف گفت.. راحت ترین کاری که روس ها می توانند انجام بدهند تا مشکلات اقتصادی خود را حل کنند، متوقف کردن کارهایی است که سبب شده است تحریمها علیه این کشور اعمال شود.
                  خبرنگار پرسید.. اما روسیه می خواهد به کشوری سامانه های پیشرفته تسلیحاتی بدهد که شما نمی خواهید چنین سامانه هایی را دریافت کنند.
                  ماری هارف گفت.. فکر نمی کنم این کار بتواند مشکل اقتصاد روسیه را در بلندمدت حل کند. شاید در کوتاه مدت این کار سبب شود منابع مالی نصیب روسیه شود. هنوز هم مشخص نیست این پروژه فروش سامانه اس سیصد به ایران، اجرایی خواهد شد. شاید این کار در چندین ماه بعد باشد. جزییات این مسئله را مشاهده نکرده ام.
                  خبرنگار دیگری پرسید.. چرا شما با انتقال تسلیحات دفاعی مخالف هستید؟ بی تردید ایران از این سامانه ها استفاده نخواهد کرد مگراینکه به آن حمله شود. آیا ایران حق مشروع برای دفاع از خودش ندارد؟
                  ماری هارف در پاسخ گفت.. همانطور که از مدتها قبل گفته ایم، باتوجه به اقدامات بی ثبات کننده ایران در منطقه، فکر نمی کنیم فروش چنین سامانه هایی به ایران کار درستی باشد بویژه در شرایط زمانی کنونی که مذاکرات هسته ای در جریان است. توضیح بیشتری در این خصوص ندارم.
                  خبرنگار پرسید.. آیا فکر می کنیم این سامانه ها به نوعی سبب تقویت رفتار تهاجمی ایران در منطقه می شود؟
                  ماری هارف گت.. بار دیگر می گویم که فکر نمی کنیم حالا زمان درستی برای انتقال این سامانه به ایران باشد. نمی خواهم درباره جزییات علت این نگرشمان ، بیشتر توضیح بدهم. ما به کرات، مخالفت خود را با این کار اعلام کرده ایم. یکی از علل مخالفت ما این است که ما در حال حاضر در کنار جامعه جهانی در تلاش هستیم با ایران برای رسیدن به توافق هسته ای مذاکره کنیم. درنتیجه، حالا زمان مناسبی برای انجام دادن این کار (انتقال اس سیصد) نیست.
                  خبرنگار دیگری پرسید.. منظور تلویحی این موضع گیری شما این است که فروش اس سیصد به ایران سبب تضعیف روند مذاکرات خواهد شد؟
                  ماری هارف گفت.. خیر. فکر نمی کنم این کار بر وحدت پنج بعلاوه یک تاثیر بگذارد.
                  خبرنگار دیگری پرسید.. اگر اس سیصد به ایران فروخته شود، آیا آمریکا به اسرائیل درباره امنیتش تضمینهایی خواهد داد؟
                  ماری هارف گفت.. همانطور که گفتم این سامانه دفاعی است. ما همواره به اسرائیل درباره امنیتش اطمینان خاطر می دهیم. سامانه گنبدآهنین مصداق همین مسئله است. ما به اسرائیل کمک کردیم تا این سامانه را بسازد. ما توجه زیادی به این کار کردیم و منابع مالی برای ایجاد آن دادیم. از زمان آغاز کار دولت کنونی آمریکا ما این کار را کرده ایم. درواقع، بزرگترین کمکهای امنیتی تاریخ روابط آمریکا به اسرائیل، در دوره همین دولت بوده است. ما به شیوه های مختلفی می توانیم به اسرائیل و همچنین شرکای خود در حوزه خلیج فارس اطمینان خاطر بدهیم که در کنار آنها هستیم و برای تقویت امنیت آنها کمک می کنیم. ما به شیوه های مختلف این کار را انجام داده ایم و در هفته ها و ماههای آینده نیز کارهای بیشتری در این زمینه انجام خواهیم داد.
                  خبرنگار پرسید.. آیا شما تلاش می کنید روسها را از عملیاتی کردن این طرح بازبدارید؟
                  ماری هارف گفت.. وزیر امورخارجه آمریکا با سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه در این خصوص صحبت کرده و مخالفت صریح ما را با این کار اعلام کرده است.
                  خبرنگار پرسید.. شما بارها گفته اید که این سامانه، تدافعی است. آیا یکی از علل نگرانی خود درباره انتقال این سامانه آن است که این سامانه به سلاحی تهاجمی تبدیل شود؟
                  ماری هارف گفت.. چنین سخنی نشنیده ام. اجازه بدهید بررسی کنم. من نشنیده ام که کسی چنین سخنی به زبان بیاورد. نمی دانم. شاید از نظر فنی این کار امکان پذیر باشد. اجازه بدهید با تیم خودمان چک کنم. شاید بتوان این سامانه را تبدیل کرد. باید با کارشناسان این موضوع را بررسی کنم.
                  در ادامه این نشست خبری، خبرنگار دیگری درباره مسئله هسته ای پرسید: به نظر شما ضرب الاجل سی ام ژوئن تا چه حد سخت و محکم است؟
                  ماری هارف گفت: این یک ضرب الاجل است.
                  خبرنگار پرسید.. ضرب الاجل های دیگری هم بود. سوال من این است که آیا ضرب الاجل سی ام ژوئن جدی است؟
                  ماری هارف گفت.. بله. طرح اقدام مشترک تا سی ام ژوئن تمدید شد از این رو الزامات و تعهدات هر کسی که این طرح را امضا کرده است تا سی ام ژوئن است. کارهای زیادی باقی مانده است که تا آن تاریخ باید انجام شود. این ضرب الاجل وجود دارد و ما بر کارها تا آن تاریخ متمرکز هستیم.
                  خبرنگار پرسید: آیا انتظاراتی درباره جلسه پایان ماه جاری وجود دارد که قرار است در نیویورک برگزار شود؟
                  ماری هارف گفت: هنوز مطمئن نیستم. شاید برخی از شما شنیده باشید که اتحادیه ی اروپا اعلام کرد هفته ی آینده مدیران سیاسی در وین تشکیل جلسه خواهند داد. یعنی مدیران سیاسی پنج بعلاوه ی یک و ایران جلسه تشکیل خواهند داد. فکر می کنم این جلسه پایان هفته ی آینده باشد. ما در حال نهایی کردن تاریخ ها هستیم. ما پیش بینی می کنیم که وندی شرمن معاون وزیر خارجه ی آمریکا ،رئیس تیم ما باشد و همچنین شماری از کارشناسان همراهش باشند. بنابراین می بینید که این جلسه هفته آینده برگزار خواهد شد و بعد از آن، برنامه زمانی برای بقیه کارها در این ماه را مشخص خواهیم کرد.
                  خبرنگار دیگری پرسید.. مطالب زیادی درباره تحریمها مطرح است. باتوجه به محتوای مذاکرات، آیا به نظر شما درک طرف ایرانی این است که تحریمهای هسته ای برداشته خواهد شد و نه تحریمهای دیگر؟
                  ماری هارف گفت.. بله همینطور است. اگر به سند پارامترهایی نگاه کنید که دوم آوریل منتشر کردیم می بینید که در این سند به صراحت گفته شده است که آنها درباره چه مسائلی موافقت کرده اند و ما گفته ایم که برخی مسائل مانده است که باید درباره آن مذاکره شود. اما درباره سوال شما باید بگویم بله، وقتی از تحریمها سخن می گوییم منظورمان تحریمهای هسته ای است.
                  خبرنگار پرسید... پس آیا شما با سخن رئیس جمهور ایران مخالف هستید که می گوید تحریمها باید برداشته شود؟
                  ماری هارف گفت.. به نظرمن، منظور وی تحریم های مرتبط با برنامه ی هسته ای بود.
                  خبرنگار پرسید.. آیا به صورت تلویحی به تحریمهای دیگری اشاره ندارد که باید پس از امضای توافق، برداشته شود؟
                  ماری هارف گفت.. فکر نمی کنم.خیر. من در این مورد دقت به خرج می دهم تا به دقت صحبت کنم. فکر می کنم شماری از مقامات ایرانی آمده اند و اساسا اذعان کردند که آنها به توافق خواهند رسید، گام های هسته ای بر خواهند داشت و شاهد برداشته شدن تحریم ها خواهند بود. اگر آنها فکر می کنند که می توانند همه ی این کارها را در یک روز انجام دهند آنگاه شاهد برداشته شدن سریعتر تحریم ها خواهند بود. فکر می کنم مدتی طول خواهد کشید که گام های هسته ای برداشته شود.
                  خبرنگار پرسید.. بنابراین به صورت تئوری، اگر آنها همه این کارها را در یک روز انجام بدهند، تحریمها نیز همان روز برداشته خواهد شد؟
                  ماری هارف گفت.. ابتدا تعلیق مطرح است. ابتدا تعلیق تحریمها و سبب رفع تحریمها است که درباره آن صحبت کرده ایم. این دو مفهوم از نظر حقوقی با هم تفاوت دارند. درباره تحریمهای ایالات متحده باید بگویم که این تحریمها ابتدا به حال تعلیق درمی آید و پس از یک دوره زمانی، ما از کنگره خواهیم خواست تا به تحریمهایی پایان بدهد که کنگره اعمال کرده است. بازهم می گویم که بین این دو عبارت تفاوت وجود دارد.
                  خبرنگار دیگری پرسید.. باتوجه به اینکه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا طرح جدیدی را به تصویب رسانه است ، آیا مشورت با کنگره دستکم رایزنی های رسمی به صورت کارهایی ازقبیل حضور وزیر امورخارجه در کنگره و ادای توضیح خواهد بود؟
                  ماری هاری گفت.. بله.
                  خبرنگار پرسید.. آیا حالا همین کار انجام می شود.
                  ماری هارف گفت.. خیر. اجازه بدهیم درخصوص این سوال خوب توضیحاتی بدهم. دو جلسه استماعی که این هفته در کنگره برگزار شد و وزیر امورخارجه آمریکا در آن حضور داشت، درباره رویه حقوقی نبود. این جلسات درباره جزییات توافق بود. در این دو جلسه که حدود شش ساعت طول کشید برخی سوالات حقوقی هم مطرح شد اما اصل کار، مطلع کردن اعضای کنگره درباره جزییات توافق بود. رایزنی با کنگره درباره ابعاد حقوقی مسئله توسط رئیس جمهور، وزیر امورخارجه و دیگر مقامات انجام می شود و بخش اعظم آن به صورت تلفنی است. بنابراین باید بگویم که جلسات محتوایی عمدتا در سطح کارشناسی استمرار خواهد داشت. کارشناسانی در دولت هستند و کارشناسانی هم با اعضای کنگره همکاری می کنند. آنها پرسشهای محتوایی درباره توافق نامه دارند. درباره روند حقوقی مسئله باید بگویم که باید منتظر طرح نهایی بود و بی تردید ما در این باره با کنگره رایزنی می کنیم.
                  خبرنگار پرسید.. آیا قرار است جلسه دیگری در این خصوص برگزار شود؟ یعنی برنامه ای برای این منظور درنظرگرفته شده است؟
                  ماری هارف گفت..خیر. من نشنیده ام که برای جلسه دیگری برنامه ریزی شده باشد.کارشناسان و مقامات دولتی به صورت گسترده با اعضای کنگره و کارشناسان مربوط به اعضای کنگره رایزنی تلفنی دارند و این گفتگوها درباره پرسشهای محتوایی است که آنها دارند. اما درباره رویه قانونی مسئله باید بگویم که هنوز منتظر طرح نهایی هستیم. ما در این خصوص صحبت کرده ایم و فکر می کنم کارها پیش خواهد رفت.
                  خبرنگار دیگری پرسید.. سوال من درباره مسابقه کاریکاتور ایران درباره هلوکاست است؟ قرار بوده است آثار تا اول آوریل ارسال شود.
                  ماری هارف گفت.. ببخشید در این خصوص اطلاعی ندارم. اما باید به چند نکته اشاره کنم. ما از مدتها قبل شاهد اظهارات بسیار تهاجمی و منزجرکننده ضداسرائیلی و یهودستیزانه سران ایران بوده ایم. هربار که چنین سخنانی مطرح می شود، ما به شدیدترین شکل ممکن علیه آن صحبت می کنیم. این سخنان تهاجمی و منزجرکننده است و در هیچ گفتگویی، جایی ندارد. والسلام. ما این نکته را همواره به صراحت بسیار بیان کرده ایم. هنوز درباره مسابقه کاریکاتور ایران چیزی ندیده ام اما هرگاه فرصتی باشد به صراحت بسیار بیان می کنیم که چنین اقداماتی تا چه اندازه وحشتناک است.
                  00:29:36.11
                  لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین

                  نظر

                  • milad97
                    عضو فعال
                    • Aug 2012
                    • 2520

                    #15444
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    وال استريت ژورنال:‌ توافق هسته اي ايران هنوز نقاط ضعف زيادي دارد
                    1394\01\28 - 11:58 AM

                    وال استریت ژورنال نوشت: اگر درخواست ایران لغو همه تحریم ها به محض امضای توافقنامه نهایی است، نباید توافق نهایی حاصل شود.
                    روزنامه وال استریت ژورنال در اینترنت امروز در مقاله ای به قلم جیمز بیکر شصت و یکمین وزیر خارجه آمریکا نوشت:
                    ظرف چند روز پس از اعلام توافقنامه موقت جهت محدود کردن برنامه تسلیحات هسته ای ایران در دوم آوریل، روشن شدکه سوء تفاهم های اساسی درباره توافقی وجود دارد که دولت اوباما آنرا «یک تفاهم تاریخی» توصیف کرده است. بدیهی است دستیابی به توافقنامه نهایی تا ضرب الاجل سی ام ژوئن مستلزم تلاش زیادی است.
                    مقامات ایران به سرعت نکات مهمی را در ارتباط با توصیف کاخ سفید از مفاد توافق مطرح کردند که درخواست ایران مبنی بر لغو همه تحریم ها به محض امضای توافقنامه نهایی را شامل می شود. این درخواست فاصله زیادی با برداشت آمریکا دارد که می گوید تحریم ها فقط به تدریج و در صورت پایبندی ایران به تعهداتش متوقف خواهد شد. این موضعگیری متفاوت ایران ممکن است مصرف داخلی داشته باشد. اما در صورت پافشاری ایران بر آن هیچ توافق نهایی حاصل نخواهد شد.
                    مذاکرات مربوط به کنترل تسلیحات معمولا به سختی پیش می رود و هنوز سوالاتی جدی فراتر از توقف مرحله ای تحریمها مطرح است. از جمله، ساز و کارهای راستی آزمایی (شامل دسترسی به پایگاههای نظامی ایران برای بازرسی)، ‌شرایط بازگشت تحریم ها و خودداری ایران تاکنون از ارائه اطلاعاتی درباره تاریخچه برنامه غنی سازی هسته ای اش به منظور وجود مبنایی برای ارزیابی هرگونه فعالیت غنی سازی در آینده. به نظرمی رسد شرایط پیشنهادی برای بازگشت تحریم ها و راستی آزمایی که هنوز مورد مذاکره است، به خصوص جنبه دیوانسالاری دارد و دردسرساز خواهد بود.
                    تجربه نشان می دهد ایران قابل اعتماد نیست و به همین علت این چهار نقطه ضعف باید بررسی و حل و فصل شوند. بله خوب است اگر بتوان به یک توافقنامه قابل راستی آزمایی دست یافت که دوره کنونی گریز هسته ای ایران را در تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای از دوره دو یا سه ماهه کنونی به یک سال افزایش دهد و این افزایش مدت حداقل ده سال دوام داشته باشد.
                    اما با توجه به شرایط کنونی، اگر بالاخره هیچ توافق نهایی حاصل نشود - و اگر آمریکا علت آن ناکامی قلمداد شود- ممکن است موقعیت ما بدتر از امروز شود چون تحریم های سازمان ملل و اتحادیه اروپا احتمالا تضعیف یا لغو می شود.
                    در آنصورت برای آمریکا فقط گزینه تحریم های یکجانبه باقی می ماند که کارآیی چندانی ندارند. بنابراین مهم است که اکثر، بلکه همه، دیگر اعضای گروه پنج بعلاوه یک، شامل اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل بعلاوه آلمان، از موضع آمریکا در خصوص این مسائل حمایت کنند.
                    هنوز بخش زیادی از مذاکرات باقی است و این فرصتی برای جان کری وزیر خارجه آمریکا است که وظیفه بزرگی در پیشبرد مذاکرات داشته است. در هفته های پیش رو، او و دیگر دیپلماتهای آمریکایی باید به پایتختهای پنج بعلاوه یک سفر کنند و همتایان شان را به حمایت از مواضع غیرقابل بحث در خصوص چهار مسئله معوقه ترغیب نمایند. اگر ایران در انتظار بهره مندی از مزایای اقتصادی مهم یک توافق نهایی است، باید از این مواضع حمایت کند.
                    نباید به ایران در ازای لفاظی های بی معنی و چانه زنی مجدد پاداش داده شود. ایران حتی قبل از ابراز نارضایتی از توافقنامه موقت، توافقنامه های قبلی را نقض کرد. مثلا دو روز قبل از ضرب الاجل سی و یک مارس، ایران از تعهدش به ارسال بخش وسیعی از ذخیره اورانیم خود به روسیه، تا از آن در ساخت تسلیحات استفاده نشود، سر باز زد. شرکای ما در پنج بعلاوه یک باید درک کنند که اگر نمی توان طی مذاکرات مطمئن بود ایران به قولهایش عمل می کند، نمی توان به آن اعتماد کرد که پس از حصول توافق نهایی برنامه تسلیحات هسته ای اش را از سر نخواهد گرفت.
                    فقط پس از کسب حمایت لازم از جانب پنج بعلاوه یک باید مذاکراتمان را با ایران از سر بگیریم. سپس باید در ابتدای امر به ایرانیان صراحتا گفته شود که درخواستهای معقولی داریم که باید محقق شود. باید ایران و جهان از این درخواستها مطلع شوند. اگر ایران از چنین توافقی سر باز زند، مسئولیت شکست مذاکرات متوجه این کشور است.

                    از طرف دیگر، اگر آمریکا به علت فقدان حمایت داخلی کافی علت شکست کامل توافق قلمداد شود، برای شرکای ما در پنج بعلاوه یک کاهش یا لغو تحریم ها بر ضد ایران آسانتر خواهد بود. باید اذعان کنیم برخی از این کشورها مشتاق از سرگیری روابط تجاری شان در ایرانند،‌ مانند اقدام اخیر روسیه در موافقت با فروش یک سامانه پیشرفته دفاع هوایی به ایران.
                    من از رئیس جمهور و تیم امنیت ملی وی به علت تلاش جهت حل این مسئله دشوار بدون توسل به اقدام نظامی تمجید می کنم. یک ایران مجهز به تسلیحات هسته ای تهدیدی برای امنیت خاورمیانه و جهان است.
                    یک مسابقه تسلیحات هسته ای در این بخش بی ثبات جهان فاجعه بار خواهد بود. اقدام نظامی بر ضد تاسیسات هسته ای ایران باید همچنان آخرین راه باشد چون موجب تقویت تندروها در تهران خواهد شد و می تواند پیامدهای جدی و ناگوار دیگری داشته باشد.
                    امیدوارم دولت اوباما از ناخرسندی کنونی در تهران به عنوان اهرمی برای متقاعد ساختن شرکای مذاکره کننده مان به اصرار بر توافقی با ایران استفاده نماید که در آن نقاط ضعف چارچوب توافق دوم آوریل در خصوص توقف تدریجی تحریم ها، ساز و کارهای راستی آزمایی، اعمال مجدد تحریم ها در صورت نقض توافق از جانب ایران و تاریخچه فعالیتهای ایران در زمینه غنی سازی اورانیوم بطور رضایت بخشی حل و فصل شود.
                    لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین

                    نظر

                    • B A R A N
                      عضو فعال
                      • Mar 2015
                      • 677

                      #15445
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      وزیر خارجه اسبق آمریکا : ۱+۵مشتاق روابط تجاری با ایران است/واشنگتن مقصر شکست مذاکرات باشد، نظام تحریم‌ها فرو‌می‌پاشد

                      جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴





                      «جیمز بیکر»، وزیر خارجه اسبق آمریکا با نگارش یادداشتی در روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال با اشاره به اشتیاق کشورهای گروه ۱+۵ برای از سرگیری روابط تجاری با ایران خواستار آن شده که واشنگتن طوری رفتار کند که مقصر شکست مذاکرات قلمداد نشود.

                      وی در ابتدای این یادداشت با اشاره به تفسیرهای متفاوت از بیانیه قرائت‌شده در شهر لوزان سوئیس در روز دوم آوریل (13 فروردین) می‌نویسد: «آشکار است که اگر قرار باشد تا 30 ژوئیه توافقی حاصل شود به انجام کارهای زیادی نیاز است.»

                      «بیکر» اظهارات مقامات ایرانی که خواستار رفع تمامی تحریم‌ها همزمان با امضای توافق نهایی شده‌اند را موضعی بسیار متفاوت از فهم مقامات آمریکا دانسته که می‌گویند تحریم‌ها تنها در گذر زمان و با اثبات پایبندی ایران به مفاد توافقنامه قابل رفع هستند.

                      این مقام اسبق آمریکایی با بیان این ادعا که ایرانی‌ها با این موضع‌گیری‌های متفاوت ممکن است در پی جلب رضایت مخاطبان داخلی باشند می‌نویسد: «اما اگر ایران بر این پا فشاری کند، نباید توافق نهایی وجود داشته باشد

                      وزیر خارجه اسبق آمریکا سپس به مشکلات موجود در رایزنی‌های هسته‌ای پرداخته و می‌نویسد مسائل پیش روی مذاکره‌کنندگان در حال حاضر مسائلی فراتر از مرحله‌بندی تحریم‌ها هستند.

                      به ادعای وی، ساز و کارهای رساتی‌آزمایی، وجود مفاد مربوط به بازگشت اتوماتیک تحریم‌ها و ممانعت ایران از ارائه اطلاعات درباره فعالیت‌های غنی‌سازی گذشته خود مسائلی هستند که هنوز محل تردید هستند.

                      «بیکر» در ادامه خواستار عقد توافقی قابل راستی‌آزمایی با ایران شده که «زمان گریز» را از دو تا سه ماه فعلی به دست‌کم یک سال افزایش دهد و دست‌کم برای 10 سال دوام داشته باشد.

                      این مقام اسبق آمریکا با اشاره به روند فعلی مذاکرات خاطرنشان می‌کند در صورتی که توافق نهایی محقق نشود و آمریکا عامل این شکست قلمداد شود، این کشور در موضع بدتری نسبت به امروز قرار می‌گیرد چرا که تحریم‌های سازمان ملل و اتحادیه اروپا از هم خواهند پاشید.

                      به اعتقاد وی، آمریکا تنها یک گزینه خواهد داشت و آن اعمال تحریم‌های یکجانبه است که از اثربخشی کمتری برخوردار هستند.

                      «بیکر» بر پایه این استدلال‌ها خواستار آن شده که موضع آمریکا در موارد محل اختلاف، موضعی مورد حمایت اکثریت کشورهای گروه 1+5 ـ اگر نه همه آنها ـ باشد. وی همچنین از «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا و سایر دیپلمات‌های این کشور خواسته به پایتخت کشورهای 1+5 سفر کرده و حمایت همتایان خود در موضوعات محل اختلاف را کسب کنند.

                      وزیر خارجه سابق آمریکا در ادامه این یادداشت بار دیگر در اظهاراتی که احتمالاً ناظر به کارشکنی‌های احتمالی کنگره است تأکید می‌کند آمریکا به هر دلیل نباید مقصر شکست مذاکرات قلمداد شود چرا که در این صورت کشورهای 1+5 که بسیاری از آنها مایل به از سرگیری روابط تجاری با ایران هستند در این صورت تحریم‌ها علیه ایران را کنار خواهند گذاشت.

                      وی می‌نویسد: «اگر آمریکا به دلیل نداشتن حمایت‌های داخلی کافی عامل شکست توافق دانسته شود برای شریکان ما در 1+5 حذف تحریم‌ها علیه ایران راحت‌تر خواهد بود. باید این را بدانیم که برخی از آن کشورهای مشتاق به از سرگیری روابط تجاری خود با ایران هستند، همان‌طور که روسیه با فروش سامانه دفاع موشکی به ایران موافت کرده است.»



                      .
                      آخرین ویرایش توسط B A R A N؛ 2015/04/17, 11:48.

                      نظر

                      • B A R A N
                        عضو فعال
                        • Mar 2015
                        • 677

                        #15446
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        بان‌کی‌مون: سازمان ملل نهایت تلاش خود را برای اجرای توافق نهایی با ایران انجام خواهد داد

                        جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴









                        «بان کی‌ مون»، دبیر کل سازمان ملل متحد روز جمعه در «باشگاه ملی رسانه» در واشنگتن گفت سازمان ملل نهایت تلاش خود برای اجرای توافق نهایی احتمالی با ایران را انجام خواهد داد.


                        آقای «بان‌کی‌مون» از چارچوب تفاهم به دست آمده بین ایران و گروه ۱+۵ در ماه جاری تمجید کرد.

                        وی همچنین خاطرنشان کرد که مفاد توافق آتی بین دو طرف قرار است برنامه هسته‌ای ایران را محدود کرده و تحریم‌ها علیه این کشور را حذف کند.


                        دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: «هنگامی که توافق جامع، تا پایان ماه ژوئن نهایی شود، سازمان ملل نهایت تلاش خود را برای اجرای آن اعم از انجام فعالیت‌های نظارتی و راستی‌آزمایی توسط آژانس خواهد کرد.»


                        بان‌کی‌مون گفت اطمینان دارد که حل و فصل موضوع مربوط به برنامه هسته‌ای ایران فرصت‌های جدیدی برای رسیدگی به بسیاری از معضلات امنیتی جدی در منطقه را فراهم خواهد کرد.


                        دور بعدی رایزنی‌های هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ قرار است ۲۲ و ۲۳ آوریل در شهر وین اتریش برگزار شود.


                        هیأت‌های دیپلماتیک ایران و کشورهای موسوم به گروه 1+5 پنجشنبه (13 فروردین ماه) اعلام کردند به تفاهمی بر سر چارچوب توافق نهایی رسیده‌اند که قرار است زیربنای ادامه رایزنی‌ها تا ضرب‌الاجل خودخوانده 30 ژوئن (9 تیرماه) باشد.





                        .

                        نظر

                        • Hessam
                          عضو فعال
                          • Aug 2012
                          • 1240

                          #15447
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          اوباما به‌تنهایی می‌تواند از تحريم‌های ايران بکاهد
                          حتی اگر کنگره آمریکا توافق نامه هسته ای نهایی با ایران را رد کند ، باراک اوباما رئیس جمهور این کشور می تواند با قلم اجرایی خود بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران را کاهش دهد.
                          کد خبر: ۴۹۱۹۸۵
                          تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴ - 17 April 2015
                          اسوشیتدپرس در گزارشی از واشنگتن به قلم دب ریچمن نوشت: حتی اگر کنگره آمریکا توافق نامه هسته ای نهایی با ایران را رد کند ، باراک اوباما رئیس جمهور این کشور می تواند با قلم اجرایی خود بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران را کاهش دهد.

                          به گزارش واحد مرکزی خبر، قانونگذاران آمریکا تاکید کرده اند باید درمورد آنچه می تواند یک توافق نامه تاریخی بین ایران و شش قدرت جهان ( آمریکا ، روسیه ، چین ، انگلیس ، فرانسه و آلمان ) باشد اظهار نظر کنند. هدف از چنین توافق نامه ای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای و درعین حال پایان یافتن تحریم های اتحادیه اروپا، آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران است که اقتصاد این کشور را فلج کرده است.

                          مذاکره کنندگان ایران و قدرت های جهان تلاش می کنند تا پایان ماه ژوئن به یک توافق نامه نهایی دست یابند. روز پنجشنبه اعلام شد مذاکرات بین دو طرف قرار است هفته آینده ازسر گرفته شود.
                          در همین حال لایحه ای که پیش بینی می شود هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شود به اوباما اجازه نخواهد داد دست‌کم 30 روز پس از هرگونه توافق نامه نهایی ، از اختیار کنونی خود برای کنار گذاشتن تحریم های کنگره استفاده کند. در این فرصت زمانی ، قانونگذاران آمریکا می توانند توافق نامه نهایی را بررسی کنند.

                          حتی اگر کنگره توافق نامه نهایی با ایران را رد کرد ، اوباما می تواند به طور یکجانبه اقداماتی را به همراه کاهش تحریم های اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل متحد ، به منظور اجرای یک توافق نامه با تهران انجام دهد.

                          رئیس جمهور آمریکا می تواند با استفاده از اختیارات خود برخی از تحریم های موجود علیه ایران را به حال تعلیق درآورد. اوباما همچنین می تواند دستورات جدیدی را برای فراهم شدن زمینه داد و ستدهای مالی که براساس قانون فعلی ممنوع است ، صادر کند. رئیس جمهور آمریکا همچنین می تواند به راحتی نام برخی اتباع و شرکت های ایرانی ازجمله حدود 24 بانک ایرانی را از فهرست هدف آمریکا خارج کند و این بدین معنی است که آنها دیگر در معرض تحریم ها قرار نخواهند داشت.

                          تنها کنگره می تواند به تحریم های قانونی خود علیه ایران پایان دهد. و این تحریم ها شدیدترین تحریم ها علیه ایران است زیرا در این تحریم ها بخش انرژی ، بانک مرکزی و بخش های کلیدی اقتصاد ایران هدف قرار گرفته است. اما کارشناسان می گویند اوباما می تواند تاثیر برخی از این تحریم را خنثی کند و برای از بین بردن تاثیر دیگر تحریم ها نیز با اروپایی ها همکاری کند.

                          تیلر کولیس Tyler Cullis کارشناس مسائل حقوقی در شورای ملی ایرانی آمریکایی که از دستیابی به توافق با ایران حمایت می کند گفت برخی ها درمورد اینکه آیا رئیس جمهور آمریکا می تواند بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران را با تکیه بر اختیارات خود کاهش دهد ، ابراز تردید کرده اند. چنین تردیدهایی بی مورد است.

                          وی افزود رئیس جمهور آمریکا می تواند با خارج کردن نام بانک های مهم ایران از فهرست تحریم های وزارت خزانه داری و همچنین خارج کردن نام افراد از فهرست تحریم ها ، بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران را کاهش دهد.

                          افراد و شرکت هایی که در این فهرست قرار دارند با مسدود شدن دارایی ها روبرو هستند و آمریکایی ها اجازه تجارت با آنها را ندارند.

                          اگر اروپایی ها و دیگر کشورهای شرکت کننده در مذاکرات هسته ای ایران مجازات های خودشان را علیه ایران لغو کنند ، روند گسسته شدن رژیم تحریم های بین المللی علیه ایران آغاز خواهد شد.

                          کولیس افزود اوباما می تواند به قانونگذاران بگوید آنها نیز باید برای پیوستن به روند کاهش تحریم ها علیه ایران ، با او همکاری کنند.

                          مارک دوبوویتز Mark Dubowitz از تحلیلگران بنیاد دفاع از دموکراسی ها در واشنگتن نیز این مسئله را تایید کرد و گفت برای رئیس جمهور آمریکا به لحاظ قانونی انجام دادن چنین کاری به تنهایی امکانپذیر است. او می تواند به تنهایی و به همکاری اروپایی کارهای زیادی را در این جهت انجام دهد.

                          وی افزود اگر اروپایی ها تحریم نفتی ایران را لغو کنند ، این کشور می تواند صادرات نفت خود را که اکنون یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز است افزایش دهد و به سطح پیش از تحریم ها یعنی حدود دو میلیون و 100 هزار بشکه در روز برساند.


                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #15448
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            هلگا اشمید:
                            تحریم های اروپا همزمان با تایید آژانس خاتمه می یابند

                            جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵
                            بین الملل > ایران در جهان
                            معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت خاتمه یافتن تحریم های ایران همزمان با تایید آژانس بین المللی انرژی صورت خواهد گرفت.
                            به گزارش خبرگزاری مهر، «هلگا اشمید» معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از سفر به مسکو در مصاحبه ای با خبرگزاری اینترفکس روسیه گفت تحریم های اتحادیه اروپا همزمان با تایید انجام تعهدات از سوی ایران و تایید آن توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی لغو خواهند شد.

                            وی در این مصاحبه به سوالات متعددی درباره روابط روسیه و اروپا و تحولات اوکراین و دیگر موضوعات مختلف مثل مذاکرات هسته ای با ایران پاسخ داد.

                            وی درباره میزان موفقیت های به دست آمده در مذاکرات هسته ای لوزان سویس بین ایران و 6 قدرت جهانی گفت: توافقات حاصل شده در لوزان چهار چوب اصلی برای نهایی کردن توافق با ایران را تعیین کرده است.

                            وی تصریح کرد اروپا به دستیابی توافق هسته ای با ایران قویا متعهد است و به تلاش های خود برای دستیابی به توافق نهایی در ماه ژوئن ادامه خواهد داد.


                            وی در پاسخ به این سوال که آیا بلافاصله بعد از امضای توافق اروپا با لغو تحریم های ایران موافقت خواهد کرد، گفت همانطور که در بیانیه لوزان آمده است کلیه تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران تنها بعد از تایید انجام تعهدات از سوی ایران توسط آژانس بین المللی انرژِی اتمی لغو خواهند شد.

                            وی همچنین در خصوص تصمیم روسیه برای تحویل موشک های اس 300 به ایران گفت، ما می دانیم که دادن این موشک ها به ایران در تضاد با تحریم های شورای امنیت نیست اما ما قبلا نیز نگرانی های خود در این خصوص را به روسیه اعلام داشته ایم به ویژه در این شرایط کنونی منطقه که ارسال این موشک ها می تواند بی ثباتی در منطقه را تشدید کند
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #15449
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              موحدی کرمانی:
                              اگر آمریکا نیم میلیمتر تخلف کند آرزوی امضای توافق با ایران را به گور خواهد برد

                              جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۰
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #15450
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران
                                پدر شهید احمدی روشن: از ظریف تشکر می‌کنیم

                                جمعه ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۱
                                hemmat khahi-6-343.jpg
                                پدر شهید مصطفی احمدی روشن، گفت‌: ما برای وزیر محترم خارجه نامه‌ای ننوشته‌، امضا نکرده و نفرستاده‌ایم، اما از وی تشکر می‌کنیم.

                                به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پدر شهید مصطفی احمدی روشن در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران در این‌باره، گفت: اولین سوالی که مردم بزرگوار ایران بالأخص دانشجویان از ما می‌پرسند این است که آیا ما از جمله کسانی بودیم که نامه نوشتیم و از وزیر محترم خارجه تشکر کرده‌ایم؟ من می‌خواهم خدمت همه شما عرض کنم که ضمن تشکر از این برادران گرامی، چنین نامه‌ای ننوشته، امضا نکرده و برای ایشان نفرستاده‌ایم اما از ایشان تشکر می‌کنیم.

                                وی افزود: مسأله بعدی این است که نظر ما را به عنوان پدر یک شهید هسته‌ای می‌پرسند. نظر ما همان نظر رهبر انقلاب است. اولین چیزی که فرمودند این است که ما خوشبین نیستیم. واقعیت هم همین است. این حتی برای بنده حقیر یک تجربه است و این یک تجربه بزرگ از شناخت عمقی از دشمن اسلام و ایران است.

                                وی با بیان این‌که دغدغه‌های ما در این زمینه همان دغدغه‌های رهبر انقلاب است، گفت: خداوند تبارک و تعالی مسأله را برای ما حل کرده است. خداوند در غدیر خم این مسأله را حل کرد. آنگاه که به رسول خود دستور داد ای رسول ما چیزی که به تو نازل کردیم باید ابلاغ کنی وگرنه رسالت خود را انجام نداده‌ای.

                                پدر شهید احمدی روشن افزود: این امر موقعیت و مقام ولایت را می‌رساند تا همواره گوش و چشم به فرمان ولایت داشته باشیم، از خودمان حرف درنیاوریم و عملی انجام ندهیم.

                                وی تصریح کرد: وقتی ولایت می‌فرمایند ما خوشبین نیستیم ما هم نباید خوشبین باشیم. وقتی می‌فرمایند دغدغه‌هایی داریم ما نیز باید این دغدغه‌ها را داشته باشیم. من این مسائل را نه به عنوان پدر شهید احمدی روشن بلکه به عنوان قطره‌ای از دریای مواج مردم جمهوری اسلامی ایران عرض می‌کنم و می‌گویم خط قرمزهایی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند را ما نیز می‌شناسیم.

                                پدر احمدی روشن، با بیان این که باعث تأسف است که برخی آقایان که ادعای دانشمندی و ولایتمداری می‌کنند 195 کیلوگرم اورانیوم غنی‌ شده 20 درصدی را پیش از آنکه قراردادی نوشته شود اکسید کردند، مدعی شد که این افراد بعد آمدند دانشمندان هسته‌ای را تارومار کردند و افزود: من به عنوان یک وظیفه شرعی داد زدم و موضوع را به گوش مسئولین رساندم. اما آقایان گفتند فلانی دروغ می‌گوید.

                                وی با بیان این‌که برخی سانتریفیوژها را به عنوان سماور به مردم معرفی نکنند، گفت: اگر سانتریفیوژ سماور بود چرا از سال82 تا 84 که 5 هزار سانتریفیوژ بیشتر نداشتیم و این تعداد کفاف صنعت هسته‌ای ما را نمی‌داد نتوانستید یک عدد از آنها را بیاورید؟ اما یک بچه 27 ساله به نام احمدی روشن و بقیه دانشمندان دست به دست هم دادند و در زمانی که حتی یک پیچ و مهره به ما نمی‌دادند تعداد سانتریفیوژها را به 19 هزار عدد افزایش دادند.

                                پدر احمدی روشن گفت: سانتریفیوژ میز و صندلی نیست و کسانی باید کارهای آن را انجام دهند که اشراف کامل به موضوع داشته باشند اما برخی عنوان می‌کنند که مصطفی احمدی روشن یک کارمند ساده بوده است. بله. البته ما که از خود مصطفی سوال می پرسیدیم می‌گفت من به عنوان یک جاروکش در سایت هسته‌ای نطنز فعالیت می‌کنم.

                                وی ادامه داد: حالا که شما موقعیت به دستتان افتاده است می‌خواهم که سانتریفیوژ را سماور معرفی نکنید. من از این عزیزان می‌خواهم که این‌قدر از دانش هسته‌ای خودشان استفاده نکنند.
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X