آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #3091
    اعلام آمادگی اتحادیه اروپا برای گفتوگو با ایران!

    سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاكید بر اینكه این اتحادیه خواستار ادامه مذاكرات با ایران است، گفت: «تحریمها را به خاطر خود تحریمها اعمال نمیكنیم، بلكه برای گفتوگو با ایران نیز آمادگی داریم.»


    سخنگوی «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد كه این اتحادیه بهرغم تشدید تحریمها علیه ایران، همچنان خواستار گفتوگو با این كشور است.

    به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «مایکل مان» با تاكید بر اینكه اتحادیه اروپا خواستار ادامه مذاكرات با ایران است، گفت: «تحریمها را به خاطر خود تحریمها اعمال نمیكنیم، بلكه برای گفتوگو با ایران نیز آمادگی داریم.»

    وی ادامه داد: «امیدواریم ایرانیها قادر باشند در مذاکرات به ما بپیوندند.»

    اشتون نیز دوشنبه گذشته در «لوکزامبورگ» ابراز امیدواری کرده بود که مذاکرات هستهای با ایران «به زودی» ادامه یابد.

    وی گفت «مسلم است» كه امکان مذاکره با ایران فراهم است.

    مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین تاكید كرد: «امیدوارم که بتوانیم به زودی در مذاکرات خود با ایران به پیشرفت برسیم.»

    مواضع این مسئولان اروپایی در حالی اتخاذ میشود كه اتحادیه اروپا در ادامه سیاستهای ضد ایرانی خود تحریمهای جدیدی علیه این كشور تصویب كرده است.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #3092
      کاظم جلالی: نباید تحریمها را «کاغذ پاره» تلقی می کردیم/

      عضو کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می گوید: برخی اظهارات و اقدامات در چند ماه گذشته موجب برخی پالس های اشتباه به غرب شده و آنها را به این فکر وداشته که تحریم ها بر ملت ایران تاثیرکرده است.
      کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجیمجلس که روز سه شنبه در کافهخبر حضور یافته بود در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا برخی اظهارات مبنی بر اینکه «ایران احتیاج به سوخت 20 درصد ندارد»، زمینه چینی برای یک عقب نشینی تاکتیکی است یا اینکه موضع جمهوری اسلامی تغییر نکرده است، گفت: فکر می کنم همه ما باید دقت کنیم در نوع صحبت و گفت وگوی هایی که داریم، به گونه ای موضع گیری کنیم که زمینه تفسیر غلط در ذهن غربی ها شکل نگیرد.
      وی با اشاره به برخی از مشکلات داخلی در ماههای گذشته، گفت: به نظر می رسد برخی از اقدامات، پالس های بدی رابه غرب داد. مثلا پیش از ماه رمضان، گرانی مرغ و سوء مدیریت در این بخش با سوء استفاده غرب همراه شد، یا در بحث بازار ارز انصافا میزان «سوء تدبیر» خیلی بیشتر از نقش تحریم بود، ولی غربی ها از این موضوع سوء تعبیر کردند و مشکلات را به تحریم های ارتباط دادند که در همه سالهای پس از پیروزی انقلاب وجود داشته است.
      وی که معتقد است برخی از اظهارنظرها درباره مذاکرات با آمریکا یا موضوع هسته ای «نوعی پالس به غرب» بود، افزود:این اقدام ها موجب شد آنها تفسیر غلطی از جمهوری اسلامی داشته باشند. فکر می کنم در ماههای مانده به انتخابات آمریکا باید در مساله هسته ای و اعلام شفاف مواضع نظام دراین بخش خیلی جدیتر وارد می شدیم.
      عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلسبا اشاره به برخی مواضع در سالهای قبل در موضوع هسته ای، گفت: معتقدم ما نباید به گونه ای موضع می گرفتیم که افکار عمومی جهانی را درباره جمهوری اسلامی ایران دچار شبهه کنیم؛ اما در آن دوران مواضع تند و تیزی بیان شد، ولی امروز می بینم با 180 درجه تغییر مواضع نرم در این زمینه اتخاذ می شود؛ نه آن افراطکار درستی بود و نه این تفریطی که انجام می شود.
      جلالی تاکید کرد: به نظر می رسد شفاف ترین مواضع مربوط به رهبری است که امروز هم همین مواضع با «شفافیت و عقلانیت» ازسوی ایشان بیان می شود.
      وی ادامه داد: البته غربی ها هم سوء استفاده رسانه ای از این مباحث می کنند وگرنه خود آنها هم می دانندفردیکه در جمهوری اسلامی ایران اصلی ترین معمار سیاست خارجی است، رهبر معظم انقلاب است.
      رئیس مرکزپژوهش های مجلس افزود: مبرهن است که جمهوری اسلامی از اصول خود عقب نشینی نمی کند، اما اینکه جمهوری اسلامی اصلا دارای انعطاف نیست، نیز برداشت غلطی است؛ چون ایران در موضوع هسته ای پیش از این انعطاف نشان داده است ولی این طرف غربی بوده است که روی مواضع نابخردانه خودشان تاکید کردند.
      وی با اشاره به پذیرش تعلیق داوطلبانه فعالیت های صلح آمیزهسته ای از سوی جمهوری اسلامی در سالهای دور، اظهار داشت: غربی ها از تعلیق داوطلبانه یک نوع تفسیر متوهمانه پیدا کردند و اعلام کردند که منظورشان از تعلیق، «تعطیلی» فعالیت های صلح آمیز هسته ایایران است و همین امر مذاکرات را به شکست کشاند.
      عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به توافق گذشته ایران و آژانس انرژی اتمی که در قالب یک مدالیته انجام شد، گفت:مدالیته یکی از موفقت ترین نوع همکاری های ایران و آژانس بود و اگرآژانس بر اساس همین روش پیش می رفت، امروزموضوعی در مساله هسته ای ایران باقی نمانده بود. چون جمهوری اسلامی در ظرف 6 ماه، 6 شبهه اصلی آنها را پاسخ داد و این موضوعات در گزارش های مدیر کلاسبق آژانس مشهود بود.
      وی درباره برخی از تفسیرها درباره حاکمیت دوگانه در موضوع سیاست خارجی ایران هم، گفت:غربی ها در این زمینه هم اشتباه می کنند چون در موضوعات اصلی و اساسی کشور اصلی ترین شخصیت، رهبری نظام است و طبیعی است که مواضعی که از ناحیه دیگران مطرح می شود، در صورتی می تواند مواضع نظام تلقی شود که در همان جهت باشد.
      وی گفت:البته این اشتباه را غربی ها در زمان دولتهای قبلی هم مرتکب شدند و به نظر می رسد در خصوص دولت فعلی این برداشت اشتباه در حال تکرار است.
      جلالی در پاسخ به این پرسش خبرآنلاین که آیا در مقطع فعلی امکان اینکه جمهوری اسلامی رفتاری تاکتیکی در عرصه هسته ای داشته باشد،گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساسعقلانیت در طول همه سالهای گذشته حرکت کرده است و به نظر می رسد این عقلانیت ادامه دارد.
      وی با بیان اینکه در موضوع هسته ایاستراتژی ما دست یابی به بمب اتم نیست، افزود: جمهوری اسلامی آماده همکاری کامل با آژانس است ولی از حقداشتن این دانش هم صرفنظر نمی کند و در عین حال، خواهان اجرای کامل قواعد بین الملی خصوصا ان. پی تی به شکل غیر تبعیض آمیز است.
      وی تاکید کرد: این استراتژی جمهوری اسلامی نقطه غلطی ندارد که بخواهیم آن را پاک کنیم.
      وی با بیان اینکه اگر ما اختلافات داخلی را کنار بگذاریم و از پتانسیل های خود استفاده کنیم، می توانیم سر پای خود بایستیم، افزود:ما نباید از مواضع خود عدول غیر عقلانی کنیم تا موجب شود که دنیای غرب تفسیر کند که از سر استیضال و بیچارگیدنبال غرب هستیم.
      رئیس مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: اگر آنها چنین پالسی را از ما دریافت کنند، نه تنهااز فشارها نخواهند کاست که بر آن می افزایند.
      جلالی درباره برخی از اظهارات که تاثیر تحریم ها را بیش از مدیریت داخلی می داند، گفت: ما می گویم خط اعتدال این است که برای تحریم ها حد منطقی را تعریفو برای آن برنامه ریزی کنیم و این هم تصور نکنیم که با برنامه ریزی موضوع تحریم ها قابل حل نیست ولی لازمه این کار این است که ما، هم دیروز موضوع تحریم ها را می فهمیدیم و آن را «کاغذ پاره» تلقی نمی کردیم و هم امروز سوء تدبیر ها را به پای تحریم ننویسیم و به آن وزن بیش از حد ندهیم.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #3093
        «دفع حملات ایران» و «تمرین نهایی» در عملیات آموزشی اسرائیل توسط آمریکا/ اسرائیل: این یک پیام مستقیم به ایران است!


        در چارچوب آماده سازی برای آغاز عملیات نظامی احتمالی علیه ایران، عملیات آموزشی نظامی مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا و اسرائیل تحت عنوان Austere Challenge ("چالشهای جدی") آغاز خواهد شد.



        در چارچوب آماده سازی برای آغاز عملیات نظامی احتمالی علیه ایران، عملیات آموزشی نظامی مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا و اسرائیل تحت عنوان Austere Challenge ("چالشهای جدی") آغاز خواهد شد.

        به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ دفع حملات موشک های بالستیک ایران، سوریه و لبنان از اهداف این عملیات آموزشی است.

        دریاسالار جیمز استاوریدیس، فرمانده ناتو در اروپا شخصا بر عملیات آموزشی نظارت خواهد کرد.

        این مانورهای مشترک بزرگترین عملیات آموزشی در تاریخ همکاری های نظامی بین آمریکا و اسرائیل خواهد بود.

        نیروی هوایی و نیروی دریایی هر دو کشور و همچنین نیروهای دفاعی اسرائیل و سرویسهای لجیستیکی در عملیات آموزشی شرکت خواهند کرد.

        وزارت دفاع اسرائیل هیچ توضیحی در مورد تاریخ دقیق آغاز عملیات آموزشی را ندادند.

        یک منبع در ارتش اسرائیل اشاره کرد که آماده سازی برای عملیات آموزسی در هفته گذشته آغاز شده است. صد ها نفر از تعداد سربازان و نظامیان آمریکایی به پایگاههای هوایی در مناطق جنوبی کشور رسیدند.

        به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از بی بی سی ؛ منابع در سازمان های امنیتی اسرائیل می گویند که عملیات آموزشی Austere Challenge یک پیام مستقیم به جمهوری اسلامی ایران است.

        به گفته این افراد، اسرائیل نه فقط برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران بلکه برای دفع اقدامات تلافی جویانه آماده می شود. اکثریت کارشناسان نظامی اسرائیل این عملیات آموزشی را "تمرین نهایی" می نامند.

        این در حالی است که پیشتر رسانه های اسرائیلی با اشاره به حضور صدها کیلومتری پهباد ایرانی بر فراز اسرائیل، از جمع آوری اطلاعات ارزشمند در مورد ارتش اسرائیل و مانور مشترک اسرائیل و آمریکا و .... خبر دادند
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • Ali zahedi
          كاربر فعال
          • Sep 2012
          • 676

          #3094
          دومین مناظره باراک اوباما و میت رامنی برگزار شد



          چاپ
          ارسال به دوستان


          --------------------------------------------------------------------------------



























          بیشتر بخوانید

          کلینتون مسوولیت امنیت دیپلمات ها را متوجه خود دانست
          اولین مناظره باراک اوباما و میت رامنی برگزار شد
          اختلاف بایدن و رایان بر سر خاورمیانه و اقتصاد
          آمريکائيان چگونه رای می دهند؟







          اندازه متن

          ۱۳۹۱/۷/۲۶


          باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و رقیب جمهوری خواه او، میت رامنی روز سه شنبه در نیویورک، دومین مناظره از سه مناظره انتخاباتی خود را برگزار کردند.

          باراک اوباما به نسبت مناظره اول، روز سه شنبه تهاجمی تر و با انرژی بیشتری ظاهر شد. بسیاری از نظر سنجی ها پس از مناظره اول به سود میت رامنی بود.

          مناظره در دانشگاه هوفسترا، نزدیک شهر نیویورک برگزار شد.

          هر دو نامزد انتخابات در این مناظره که به صورت زنده در سراسر آمریکا پخش می شد، به پرسش هایی که مخاطبان حاضر از دو کاندیدا می پرسیدند پاسخ می دادند.

          باراک اوباما و میت رامنی چند نوبت بر سر مسائل مختلف با هم بحث کردند.

          یک نفر از مخاطبان درباره حمله سپتامبر سال جاری به کنسولگری آمریکا در بنغازی که به کشته شدن سفیر آمریکا و سه آمریکایی دیگر در لیبی منجر شد، سوال کرد.

          باراک اوباما مسوولیت کامل این حمله را به عنوان رییس جمهور متوجه خود دانست، اما او همچنین از میت رامنی به خاطر واکنشش به آن حمله انتقاد کرد. باراک اوباما گفت در حالی که ما هنوز سعی داشتیم با خطری که دیپلمات هایمان با آن روبرو بودند برخورد کنیم، میت رامنی یک بیانیه صادر کرد تا امتیاز سیاسی بگیرد.

          آقای اوباما گفت امنیت ملی را نباید به یک موضوع سیاسی تبدیل کرد. میت رامنی گفت قصور دولت در مسئله بنغازی، نمادی است از سیاست در کل ناموفق دولت در خاورمیانه. او گفت این باراک اوباما بود که پس از حمله به کنسولگری در بنغازی، دست به بازی سیاسی زد.

          هر دو نامزد انتخابات در طول مناظره بر سر اینکه چه کسی در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سختگیری بیشتری نسبت به چین نشان خواهد داد، رقابت کردند.

          میت رامنی و باراک اوباما سعی داشتند که نشان دهند کدام یک برای مقابله با سیاست های بازرگانی چین، که به گفته آنها باعث از بین رفتن مشاغل در آمریکا شده است، برنامه بهتری دارد.

          میت رامنی که در طول کمپین انتخاباتی اش دولت باراک اوباما را به ضعف در برابر چین متهم کرده است، بار دیگر در مناظره روز سه شنبه این اتهام را تکرار کرد.

          او وعده داد در صورت پیروزی در انتخابات، به چین برچسب کشوری که ارز را دستکاری می کند خواهد زد. این اقدام اجازه می دهد برای کالاهای چینی تعرفه بالاتری تعیین شود.

          رامنی گفت باراک اوباما، این فرصت را داشته است که به چین چنین عنوانی بدهد، اما آقای اوباما از این اقدام خودداری کرد. میت رامنی گفت در روز اول ریاست جمهوری خود، چنین عنوانی را به چین خواهد داد، اقدامی که به او به عنوان رییس جمهوری اجازه خواهد داد در صورت لزوم برای کالاهای چینی که به طور غیر عادلانه برتری تجاری دارند، تعرفه هایی تعیین کند.

          اما باراک اوباما در پاسخ به این اظهارات گفت میت رامنی، «آخرین فردی» است که می خواهد علیه چین سختگیری کند. رییس جمهوری آمریکا، میت رامنی را متهم کرد در شرکت هایی سرمایه گذاری کرده است که فرصت های شغلی را به چین منتقل کرده اند.

          رامنی که به نظر می رسید برای پاسخ دادن به این اتهام از قبل آماده بوده است، با اشاره به «به صندوق بازنشستگی» باراک اوباما، گفت او نیز در شرکت های چینی سرمایه گذاری کرده است.

          رامنی: «آقای رییس جمهور، آیا به صندوق بازنشستگی ات نگاه کردی؟»

          اوباما: «می دانی، من به صندوق بازنشستگی ام نگاه نمی کنم. مزایایش به بزرگی آنچه تو داری نیست.»

          رامنی: «اجازه بدهید یک پندی بدهم. به صندوق بازنشستگی خود نگاه کنید. شما نیز در شرکت های چینی سرمایه گذاری کرده اید. شما نیز خارج از آمریکا سرمایه گذاری کرده اید.»

          رامنی در طول ۹۰ دقیقه مناظره داغ، چندین بار به موضوع چین برگشت. او وعده داد در صورت پیروزی در انتخابات، نه تنها علیه چین سختگیری خواهد کرد بلکه برای شرکت های آمریکایی که با سرمایه گذاری در خارج، بیرون از ایالات متحده کار ایجاد کرده اند، آمریکا را جذاب تر خواهد کرد تا این شرکت ها به آمریکا بازگردند.

          باراک اوباما از سیاست تجاری خود در خصوص چین دفاع کرد و گفت آمریکا برنده پرونده های زیادی علیه چین در سازمان تجارت جهانی بوده است.

          کاخ سفید از کارنامه خود در مورد برخورد با اقدامات تجاری چین دفاع کرده است. کاخ سفید در عین حال نسبت به ایجاد یک جنگ تجاری با چین هشدار داده و گفته است بیان کمتر شعار های تحریک کننده، در تشویق چین به پیشرفت در مسائل تجاری، نظیر بررسی اتهام پایین نگه داشتن مصنوعی ارزش پول چین، موثر بوده است.

          این موضوعات به طور خاص در ایالت هایی نظیر اوهایو که بطور قطع مشخص نیست به کدام حزب تمایل دارند، مهم است. در اوهایو بسیاری از شهروندان نگران از دست دادن مشاغل تولیدی به دلیل ایجاد شغل توسط شرکت های آمریکایی در خارج هستند. آنان همچنین نگران شغل خود به دلیل اقدامات شرکت های رقیب خارجی هستند.

          هر دو کمپین انتخاباتی جمهوری خواهان و دموکرات ها، در تبلیغات انتخاباتی وعده داده اند نسبت به چین، سختگیری اقتصادی نشان خواهند داد.

          به نظر می رسد چین، همچنان موضوع محوری در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری باقی بماند. قرار است در آخرین مناظره بین دو کاندیدا که ۲۲ اکتبر برگزار می شود، ۱۵ دقیقه کامل به موضوع «برخاستن چین و جهان فردا» اختصاص یابد. سیاست خارجی موضوع مناظره سوم است که در فلوریدا برگزار می شود

          دو نامزد انتخابات روز سه شنبه همچنین در مورد مسائلی نظیر مهاجرت، زنان، کنترل حمل اسلحه و آموزش اختلاف نظر داشتند.

          بیشتر آمریکاییان پس از مناظره اول عقیده داشتند میت رامنی پیروز آن مناظره بود. هر چند آخرین نظر سنجی ها هر دو نامزد را تقریبا نزدیک هم نشان می دهد.

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

            #3095
            رئیس بنیاد بیماریهای خاص: جان بیماران ایرانی به دلیل تحریمها در خطر است

            فاطمه هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص در ایران گفته است که جان بیماران این کشور به دلیل شدت گرفتن تحریمهای بینالمللی در خطر است.

            خانم هاشمی روز بیست و پنجم مهر (شانزدهم اکتبر) به سایت خبری تابناک گفته که "تهیه تجهیزات پزشکی و نوسانات نرخ ارز از مهمترین مسائلی است که بیماران خاص را با مشکل مواجه کرده است." پیش از این وزیر بهداشت ایران هم گفته بود که ارز لازم برای واردات دارو در شش ماهه اول امسال تامین نشده.

            بنیاد امور بیماریهای خاص یک نهاد خیریه غیردولتی در ایران است و به گفته رئیس آن در سازمان ملل متحد هم نقش مشورتی دارد.
            این بنیاد، بیماران تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی را تحت پوشش خود دارد و به گفته مدیرانش به دلیل اینکه فعلا سرطان و اماس تحت پوشش بیمه دولتی نیست، به مبتلایان به این دو بیماری هم کمک میکند.
            خانم هاشمی در توضیح تاثیر تحریم ها بر وضعیت کمک رسانی به بیماران خاص گفته: "بیشتر از همه در داروهای بیماران سرطانی و ام اس در تنگنا هستیم. البته بیماران تالاسمی و دیالیزیها هم سختیهایی دارند و همه اینها بر اثر مشکلاتی است که ریشه در تحریم بانکی و سختی در انتقال ارز دارد."
            به گفته رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص، این بنیاد "در زمینه بیماران دیالیزی با کمبود تجهیزات یک بار مصرفی مانند صافی و پودر بیکربنات" مواجه است.
            فاطمه هاشمی از ارسال نامهای به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل خبر داده که در آن درباره خطراتی که ادامه این وضع جان بیماران ایرانی را تهدید میکند توضیح داده و گفته "تحریمها نقض حقوق بشر است."

            او گفته که بان کی مون در یکی از سخنرانی های اخیرش "روند کنونی را خلاف حقوق بشر خوانده و محکوم کرده اما این واکنش کافی نیست و ایشان به عنوان دبیرکل سازمان ملل وظیفه پیگیری دارد."
            رئیس بنیاد امور بیماری های خاص گفته است که "همه اقلام مورد نیاز این بنیاد روشن و شفاف هستند و هیچ کاربرد مشترکی ندارند."
            اشاره خانم هاشمی به تحریم صدور کالاهایی با کاربرد دوگانه به ایران است که می تواند در تسلیحات نظامی به کار برود و شورای امنیت سازمان ملل آن را وضع کرده است.
            او گفته "حتی اگر این چنین هم باشد، نمی توان مانع از فرستادن آنها به کشورمان شد، چرا که حکم غذا را برای بیماران دارد و مستقیم با جان شمار بسیاری از مردم ارتباط پیدا میکند."
            رئیس بنیاد امور بیماری های خاص پیشنهاد کرده که توجه به ارتباط بانک کشاورزی ایران با سازمان خواربار جهانی (فائو) و تحریم نشدن آن، می توان با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی به این بانک اجازه داده شود که گشایش اعتبارات اسنادی مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی را انجام دهد."
            فاطمه هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماری خاص است. این بنیاد در سال های ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی تاسیس شد


            خانم هاشمی گفته که صدور این مجوز، میتواند "گرهگشای بسیاری از بیماران و خانوادههایشان در ایران شود و کمترین کاری باشد که دبیر کل سازمان ملل در راستای کاستن آثار زیانبار تحریم بر سلامت مردم و دفاع از حقوق بشر انجام دهد."
            به دنبال شدت گرفتن تحریم های بین المللی علیه برنامه های اتمی ایران، گزارش ها از کمبود داروهای اساسی در ایران حکایت دارد.
            اتحادیه اروپا به تازگی دور تازه ای از تحریم ها را علیه ایران تصویب کرده که بر اساس آن هرگونه نقل و انتقال پول با بانک های ایرانی به جز موارد بشردوستانه، ممنوع است.
            هرچند نقل و انتقال پول با بانک های ایرانی پیش از وضع تحریم های صادر شده ممنوع نبود اما به دلیل بالا رفتن هزینه ها و خطرات روابط مالی برای بانک ها در سطح جهانی، به گفته دست اندرکاران مسائل درمانی ایران و برخی از نمایندگان مجلس این کشور، حتی پیش از این هم گشایش اعتبارات اسنادی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی به دشواری انجام میشده است.
            مقام های ایرانی می گویند که تحریم های بین المللی ایران را "نیرومند" کرده است. آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، اخیرا وضع تحریم های پی در پی علیه برنامه های اتمی ایران را "وحشیانه" خوانده اما گفته که کشورش در برابر این فشارها، کوتاه نخواهد آمد.
            رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز به تازگی تحریم های اتحادیه اروپا را "غیرمنطقی، غیراصولی، غیرانسانی و غیر قانونی" خواند.
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #3096
              کمبود برخی داروهای حیاتی

              شنیده شده است کهبرخی داروها که توسط داروخانه های خاص و دولتی تهیه و تامین می شوند به شدت کمیاب شده اند.طبق همین شنیده یک نوع آمپول که برای سرطان سینه زنان مصرف می شود توسط داروخانه های دولتی ( مثلا داروخانه ۱۳ آبان) با قیمت سه میلیون و هفتصد هزارتومان به بیماران تحویل می شد ( با دز ۴۴۰)، هم اکنون با همین قیمت بالا نیز در این داروخانه ها پیدا نمی شود. (این آمپول با دز ۱۵۰ نیز تا مدتی پیش با قیمت یک میلیون و چهار صد هزار تومان تحویل می شد که همان نیز الان موجود نیست). ویا آمپول دیگری که به صورت اضطراری توسط بیماران کلیوی مصرف می شود نیز در داروخانه های دولتی و هلال احمر وجود ندارد و بیماران و خانواده های شان را دچار مشکل فراوان برای تهیه آن در بازار سیاه کرده است.هم چنین شنیده هایی از کمبود فیلم های رادیوگرافی ، داروهای ام ،اس و … نیز به گوش می رسد.از ماه ها پیش شنیده های مختلفی در مورد امکان کمبود و بحران برخی داروهای مهم شنیده می شد که در همین ستون نیز برخی از آن ها منعکس شده است.متاسفانه تحریم های مختلف ( اقتصادی و مالی و …) ، سلامت جامعه را نیز تحت تاثیر قرار داده است و مسئولان بی مسئولیت و بی کفایت نیز همچنان بر سیاست های گذشته خود پافشاری میکنند که هزینه آن را باید مردم رنج کشیده کشور بپردازند.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #3097
                کاوشی در باره تحریمهای جدید

                تحریمهای جدید تا کجا پیش میرود؟


                بنا به اخبار منتشره در رسانهها قرار است مجازاتهای اقتصادی که الان به طور مستمر و البته پله به پله به حکومت ایران تحمیل شده در یک نقطه عطف دیگر باز هم بیشتر شود.

                علیرغم رو به جلو و مثبت نشان دادن گفتگوهایی که در تهران، استانبول، بغداد یا اروپا بین مقامات حکومت ایران و نمایندگان جامعه اروپا انجام شد بخصوص از طرف نمایندگان رژیم ایران، با طرح مسئله تکمیل تحریمها به نظر میرسد تمام آن گفتگوها بینتیجه بوده است و اروپا را مصمم کرده است که الان یک تحریم جدید را به تحریمهای گذشته اضافه کند.
                ما میدانیم که سیاستهای اروپا در مقایسه با امریکا درباره تحریمهای اقتصادی ایران چندان شدید نبود و بیشتر تمایل داشت بر گفتگو تاکید کند، اما به خاطر بینتیجه بودن مذاکرات و نیز اوضاع داخل و تحولات ایران ترجیح میدهد که تحریمها را زیادتر کند برای اینکه رژیم ایران سعی کرد با تزویر به نوعی اینها را بازی دهد و به هر حال یک مذاکره جدی با اینها انجام ندهد بلکه بحثهای حاشیهای و کناری را طرح کند و در خلال آن با گرفتن زمان سعی کند تحریمها را دور بزند.تحریمهای جدید در واقع مکمل تحریمهایی است که پیش از این آمریکا در بخش بانکی به رژیم ایران تحمیل کرده بود و الان در سه مرحله دیگر بر آن تاکید میشود:

                ۱- صنایع گاز ۲- حمل و نقل کشتیرانی و ۳ – بخش بانکی.

                علیرغم ذخایر عظیم گازی، از آنجا که ایران هنوز نتوانسته یک ظرفیت تجاری درعرصه بینالملل پیدا کند؛ تحریمهای صنایع گازی، از اهمیت کمتری برخوردار است.

                اما همین موضوع نشانههایی را به محافل اقتصادی و تجاری جهان میفرستد و نشان میدهد که علیرغم دورنمای روشنی که حکومت ایران و به ویژه محافل وزارت نفت وعده میدادند آینده چندان روشنی برای این که گاز ایران به اروپا بیاید وجود ندارد.

                با وجود علاقه ترکیه به اینکه پل ارتباطی تجاری در عرصه گاز توسط آن کشور میان اروپا و ایران ایجاد شود این امر محقق نشد و به آینده دوری محول گردید.

                تا اینکه این کشمکشها و تحریمها و مسئله به اصطلاح هستهای ایران سرنوشتش در آینده تعیین شود.
                از این بخش که بگذریم دو بخش دیگر وجود دارد یکی حمل و نقل دریایی که میدانیم هم برای رساندن نفت ایران به بازارهای بینالمللی و هم برای حمل و نقل اعم از کالاهای مصرفی یا نیمساخته و سرمایهای برای ایران اهمیت زیادی دارد.


                با تحریمهای جدید این وسیله انتقال و حمل و نقل برای ایران محدودتر و استفاده از آن بسیار دشوارتر میشود و بنابراین علیرغم اینکه ممکن است ایران بتواند ذخایری را در خارج برای خرید کالا بخصوص خواروبار نگه دارد اما در شرایط فعلی وسیله حمل ونقل آن بسیار محدود میشود و حتی نمیتواند از آن پولها و ذخایر ارزی خودش هم استفاده کند.

                در مورد بانکها میدانیم که حکومت ایران تلاش کرده بود با ایجاد صرافیهای کوچک در خارج از کشور و همچنین شرکتهای صوری تحریمهایی که امریکا اعمال میکرد را دور بزند و بنابراین هر چند دشوار ولی تا این لحظه حکومت ایران میتوانست با انتقال پول به اروپا و از اروپا به امریکا جابجایی پول و ارز را انجام بدهد.

                اما الان با توجه به این که محدودیتهای بانکی بیشتر خواهد شد، در نتیجه انتظار میرود که آن مفرها و منفذهایی که برای دور زدن تحریمهای امریکا وجود داشت محدودتر، انتقال پول زمانبر و هزینه حمل گرانتر شود.

                اگر به بازار ارز تهران هم نگاهی بیندازیم میبینیم که امروز دلار علیرغم اینکه عرضه ارز مثل روزهای دیگر بوده و نیز سرکوب شدید بازار و محدودیتهایی که برای صرافها و عرضه کنندگان و خریداران ارز وجود دارد، اما با توجه به علائمی که از طرف بازیگران بازار ارز ایران می رسد و به معنی محدود شدن بازار تجارت ایران با جهان خارج و دشوارتر شدن شرایط است، قیمت ارز افزایش مییابد و مرزهای جدیدی را در مینوردد.
                اگر این اخبار ادامه یابد و باز خبرهای دیگری مبنی بر اینکه این دشواریها و سختیها بیشتر خواهد یافت منتشر شود، قیمت ارز از این هم بالاتر خواهد رفت.

                به خاطر اینکه بازیگران عرصه بازار اعم از سرمایهگذاران، مصرفکنندگان، شرکتها یا خانوارها تلاش میکنند برای نجات ریالی که دائما از ارزش آن کاسته میشود به ارزهای بینالمللی پناه ببرند و احتمالا برای اینکه بتوانند نیازهای آتی خود را تامین کنند ریال را ضعیف میدانند و برای جلوگیری از از بین رفتن ارزش پول خود مجبور هستند از دلار استفاده کنند.

                آیا چنین وضعی به شورش میانجامد؟

                اگر در این باره تجربه کشورهای دیگر را مدنظر قرار دهیم میبینیم که لزوما این وضعیت به شورش نمیانجامد و چنانچه این اتفاق بیفتد حاکمیت با ابزارهایی که دارد و با سرکوب میتواند حکومت کند و به وضع فعلی ادامه دهد.

                در جوامعی مثل ایران که استبداد بسیار فراگیر و سرکوب شدید است، این وضع به مشکلات اجتماعی مثل اعتیاد، افزایش سرقت، متلاشی شدن خانوادهها، افزایش بزهکاری و جرایم و… میانجامد.


                اگر ما داستان متلاشی شدن خانوادهها در ایران را مورد مطالعه قرار دهیم میبینیم بخش قابل توجهی از آن مربوط به همین گران شدن ها و افزایش بیکاری است که به هر حال دیگر توانایی ادامه زندگی در این شرایط دشوار را ندارند. پس میتوان انتظار داشت فشارهای اقتصادی در وهله اول به مشکلات اجتماعی منجر شود و با توجه به سرکوب فراگیر دولت که هزینه آن با درآمدهای نفتی تامین میشود قدرت حاکم میتواند جلوی آن را بگیرد و مانع از آن شود که به شورش منجر شود. اما بعید نیست که به کشمکش سیاسی در عرصه حاکمیت بینجامد.

                کما اینکه امروزمیبینیم مخالفان احمدینژاد با استناد به همین مشکلات اقتصادی سعی میکنند مشروعیت موضوع را زیر سوال ببرند و تا حد زیادی هم موفق شدهاند و چون رهبر انقلاب هم پشتیبان رئیس مجریه بود بالطبع افکار عمومی هم او را زیر فشار قرار میدهد. امری که در روزهای اخیر شاهدش بودیم؛ سه تن از مراجع قم که نسبتا حکومتی هم هستند در جلسهای مسائل مربوط به مشکلات اقتصادی را به بحث میگذارند.

                امری که تا به حال کمتر اتفاق افتاده است و اگر هم بود به طور غیررسمی وجود داشت. هر چند این افراد و مراجع حکومتی با حاشیه امنی که دارند مستقیما درگیر مشکلات اقتصادی نیستند به خاطر اینکه جزء لایه های بالای حکومت چه به لحاظ درآمد و چه از نظر منزلت محسوب میشوند، اما با توجه به اینکه اینها از گفتگوهای روزانه با مردم تحت تاثیر قرار میگیرند قاعدتا به این کار دامن میزنند.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #3098
                  سناریوی سپاه برای بستن تنگه هرمز چقدر عملی است؟

                  هفتهنامه اشپیگل آلمان مدعی شده که سپاه پاسداران ایران قصد دارد با یک تصادف ساختگی و غرق یک نفتکش، تنگه هرمز را ببندد. دو کارشناس سیاسی و یک کارشناس محیط زیست درباره پیامدهای احتمالی این نقشه سخن میگویند.

                  هفتهنامه اشپیگل چاپ آلمان روز یکشنبه ۱۴ اکتبر، ۲۳ مهر گزارشی را منتشر کرد که مدعی نقشه ایران برای خرابکاری در خلیج فارس بود.

                  این گزارش که بر اساس اطلاعات سازمانهای امنیتی غرب تهیه شده بود، تصریح میکرد که سپاه پاسداران ایران قصد دارد با یک تصادف ساختگی برای یک نفتکش، تنگه هرمز را ببندد.

                  آنگونه که در این نقشه پیشبینی شده، پس از غرق شدن نفتکش، راههای کشتیرانی بینالمللی بسته و کشورهای تحریمکننده ایران مجازات خواهند شد.

                  از سوی دیگر به دلیل سطح بالای آلودگی ایجادشده بر اثر غرق نفتکش، یک فاجعه زیست محیطی روی خواهد داد. البته در صورت وقوع چنین فاجعهای، ایران نیز در امان نخواهد ماند و تمامی آبهای جنوب ایران نیز آلوده خواهد شد.

                  سعید محمودی کارشناس حقوق دریاها این اقدام احتمالی ایران را نوعی خودزنی میداند که شاید بیش از هر کشوری به خود ایران آسیب برساند. وی البته امیدوار است که پس از افشاگری مجله اشپیگل، این رویداد هرگز اتفاق نیفتد چرا که به نظر او «اگر هم چنین تصمیمی بوده باشد که یک تصادفی آنجا ایجاد شود حالا که مجله اشپیگل آن را منتشر کرده، معنایش این است که در عمل اجرای یک چنین برنامهای به کلی از بین خواهد رفت، چون طبعاً انکارش بعداً خیلی مشکل خواهد بود».

                  وی البته معتقد است در صورت وقوع چنین پیشامدی، اثبات عمدی بودن آن بسیار مشکل است. محمودی میافزاید اگر کشورهای زیاندیده از این اقدام بتوانند ثابت کنند که ایران عمدا این کار را کرده از نظر قوانین بینالمللی مجاز هستند از هر وسیلهای برای باز کردن دوباره تنگه هرمز استفاده کنند، چرا که از نظر حقوق بینالملل آبراههای بینالمللی باید به طور دائم برای عبور و مرور کشتیها باز باشد.

                  به گفتهی آقای محمودی در صورت اثبات تعمدی بودن غرق یک نفتکش توسط ایران، این مسئله از مصادیق تهدید صلح بینالمللی است و میتواند به شورای امنیت ارجاع شود.

                  مناقشه منطقهای کمترین پیامد بستن تنگه هرمز است

                  هوشنگ حسنیاری استاد کالج نظامی کانادا به مانور اخیر ۲۲ کشور در خلیج فارس اشاره میکند و تاکید میکند که هدف اصلی این مانور مینروبی منطقه و ممانعت از بستن تنگه هرمز بود.

                  او سپس چنین نتیجه میگیرد: «سناریوی فرضی سپاه با عکسالعمل بسیار جدی کشورهای دیگر مواجه خواهد بود و این عکسالعمل نه تنها به صورت تلاش برای بازکردن تنگه هرمز خواهد بود، بلکه میتواند به برخورد با سپاه پاسداران و به طور کلی با جمهوری اسلامی منجر شود. در نتیجه میشود گفت که چنین امری به راحتی خواهد توانست که مناقشهای را در منطقه ایجاد کند .»


                  از نظر تاثیرات احتمالیای که بسته شدن تنگه هرمز میتواند بر کشورهای نیازمند نفت بگذارد، هوشنگ حسنیاری معتقد است: «طبق محاسباتی که آمریکاییها کردهاند، چنین امری قادر خواهد بود که کمتر از یک ماه تنگه هرمز را ببندد و به همین خاطر است که کشورهای منطقه، سعی کردهاند که راههای جایگزینی برای صدور نفت خود پیدا کنند. در نتیجه بستن تنگه هرمز قطعاً موجب بالا رفتن قیمت نفت و تنش بیشتر در منطقه خواهد بود. اما بستن تنگه هرمز نه دائمی خواهد بود و نه خفهکننده و کشنده برای اقتصاد کشورهایی که به نفت خلیج فارس نیازمند هستند».

                  بسته شدن تنگه هرمز اعلان جنگ به دنیاست

                  در گزارش اشپیگل آمده که طبق پیشبینی سپاه پاسداران، به دلیل حجم بالای آلودگی ایجادشده در اثر غرق نفتکش، کشورهای غربی برای رفع این آلودگی مجبور به همکاری با ایران هستند و بدین ترتیب عملا تحریمهای اعمالشده علیه ایران لغو خواهد شد.

                  سعید محمودی ارتباط بین این مسئله و لغو تحریمهای ایران را بسیار دور از ذهن میداند و میگوید: «مسلماً اگر این اتفاق بیافتد و نشود ارتباطی بین ایران و این اتفاق نشان داد، طبیعیست که خود ایران، عمان و هر کشور دیگری که در آن منطقه هست، موظف است سریعاً برای بازکردن تنگه و نیز تمیز کردن آبها اقدام کند. بنابراین من نمیدانم چه طور ممکن است چنین کاری انجام شود و بعد از آن استفادهای به نفع مصالح استراتژیک ایران از آن شود. این خیلی سناریوی دور از ذهنیست».

                  هوشنگ حسنیاری نیز چنین محاسباتی را اشتباه میداند و معتقد است بستن تنگه هرمز به هر دلیلی یک نوع اعلان جنگ به تمامی دنیاست و در نتیجه نه تنها موجب قطع تحریمها نخواهد شد بلکه آنها را بیشتر هم خواهد کرد و نیز احتمال حمله نظامی را نیز افزایش خواهد داد.


                  فاجعه زیستمحیطی در تنگه هرمز روی نخواهد داد

                  یکی دیگر از پیامدهایی که در نقشه سپاه برای بسته شدن تنگه هرمز پیشبینی شده، وقوع یک فاجعه زیست محیطی است که به تعبیر طراحان این نقشه میتواند کشورهای منطقه و حتی کشورهای غربی و آمریکا را وادار کند تا برای از بین بردن این فاجعه با ایران همکاری کنند.

                  غلامرضا میرکی کارشناس محیط زیست دریایی اما میگوید به دلیل شرایط ویژه تنگه هرمز هر میزان آلودگی که در آنجا به وجود بیاید در درون تنگه نخواهد ماند و از آن بیرون خواهد رفت.

                  او میگوید: «تنگههرمز محل تلاقی خلیج فارس و آبهای آزاد اقیانوس هند و دریای عمان است و همواره تبادل آبی از این سه ناحیه صورت میگیرد. یعنی به عبارتی اگر آنجا جریان سنجی شود، ما همواره شاهد خواهیم بود که از لایه زیرین آب میرود و ازلایه رو میآید. یعنی دو لایه و دو جریان مختلف آبی در این خلیج همواره جریان دارد که این باعث میشود چنانچه در حوزه خلیج فارس آلودگی شکل بگیرد از آنجا بیرون برود و حتی اگر میزان تجمیعش از آستانهی تحمل بالاتر رود، جریان دریایی باعث کنترلش شود».

                  آقای میرکی میگوید در زمان جنگ عراق با کویت، میزان آلودگی آبهای خلیج فارس به بالاترین حد ممکن رسید ولی به دلیل وجود جریانهای دریایی به فاجعه ختم نشد.

                  به گفتهی این کارشناس، اتفاقی که در خلیج مکزیک افتاد و نشت نفت از یک سکوی نفتی بزرگترین فاجعه زیست محیطی را به وجود آورد، در خلیج فارس قابل تکرار نیست چرا که حتی اگر آلودگی در آن سطح هم روی دهد، در اثر جریان آب رقیق خواهد شد.

                  آقای میرکی البته تصریح میکند که رقیق شدن آلودگی به معنای از بین رفتن آن نیست و در هر حال باید تلاش کرد تا چنین رخدادی روی ندهد.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #3099
                    بحران دارو در اثر تحریم ها/ رئیس بنیاد بیماریهای خاص: در تنگنا هستیم

                    چکیده :فاطمه هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص میگوید به خاطر تحریمها تهیه دارو برای بیماران خاص با مشکل مواجه شده و همزمان گزارشها حاکی از افزایش قیمت و کمبود برخی داروها به خاطر «تحریمها» است....


                    فاطمه هاشمی، رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص میگوید به خاطر تحریمها تهیه دارو برای بیماران خاص با مشکل مواجه شده و همزمان گزارشها حاکی از افزایش قیمت و کمبود برخی داروها به خاطر «تحریمها» است.

                    هاشمی می گوید: “تالاسمی، هموفیلی و بیماران دیالیزی، سه دسته اصلی بیماران خاص هستند که البته فعلا چون سرطان و ام اس هم تحت پوشش قرار نگرفته اند، بنیاد آنها را هم حمایت میکند.”

                    به گزارش تابناک، فاطمه هاشمی گفت: “بیشتر از همه در داروهای بیماران سرطانی و ام اس در تنگنا هستیم. البته بیماران تالاسمی و دیالیزیها هم سختیهایی دارند و همه اینها بر اثر مشکلاتی است که ریشه در تحریم بانکی و سختی در انتقال ارز دارد.”

                    رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص میگوید که این داروها مصارف دیگری ندارند و با جان مردم سر و کار دارد و پیرامون نامه به دبیر کل سازمان ملل گفت: “متاسفانه تغییری رخ نداده و حتی وضعیت مشکلتر هم شده است. انتقال ارز به آسانی انجام نمیشود و در زمینه تجهیزات پزشکی با دو مشکل عمده روبهرو هستیم؛ از یک سو، داروهای وارداتی که مشمول بیمه نمیشوند، از شمول ارز مرجع خارج هستند و با نوسانات نرخ ارز دچار چالش میشوند و از سوی دیگر، تهیه برخی از تجهیزات پزشکی مانند دستگاههای دیالیز به سختی افتاده است. روزی نیست که برخی از مردم تماس نگیرند و از کمبود و یا نرخ گران داروها گلایه نکنند.”

                    فاطمه هاشمی همچنین تاکید کرد: “همه اقلام مورد نیاز ما بسیار روشن و شفاف هستند و هیچ کاربرد مشترکی ندارند؛ هرچند حتی اگر این چنین هم باشد، نمیتوان مانع از فرستادن آنها به کشورمان شد، چرا که حکم غذا را برای بیماران دارد و مستقیم با جان شمار بسیاری از مردم ارتباط پیدا میکند.”

                    این مقام مسئول گفت: “بیشتر از همه در داروهای بیماران سرطانی و ام اس در تنگنا هستیم. البته بیماران تالاسمی و دیالیزیها هم سختیهایی دارند و همه اینها بر اثر مشکلاتی است که ریشه در تحریم بانکی و سختی در انتقال ارز دارد.”

                    مثلا در زمینه بیماران دیالیزی با کمبود تجهیزات یک بار مصرفی مانند صافی مواجه هستیم و یا پودر بیکربنات مورد نیاز این دسته از بیماران را به سختی تهیه میکنیم.به گفته وی، به عنوان نمونه در زمینه بیماران دیالیزی کمبود تجهیزات یک بار مصرفی مانند صافی وجود دارد و یا پودر بیکربنات مورد نیاز این دسته از بیماران را به سختی میتوان تهیه کرد.

                    رئیس بنیاد بیماریهای خاص پیرامون راه برون رفت از وضع موجود تاکید کرد “همان راهکاری که در نامه به بان کی مون مطرح کردیم؛ با توجه به ارتباط بانک کشاورزی با سازمان خواربار و کشاورزی جهانی (فائو) و تحریم نکردن آن، میتوان با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی به این بانک اجازه داد که گشایش اعتبارات اسنادی مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی را انجام دهد، چرا که صدور این مجوز، میتواند گرهگشای بسیاری از بیماران و خانوادههایشان در کشورمان شده و کمترین کاری باشد که دبیر کل سازمان ملل در راستای کاستن آثار زیانبار تحریم بر سلامت مردم و دفاع از حقوق بشر انجام دهد. به باور ما، تحریمها ظلم به مردم است و منتظر اقدام عملیاتی دبیر کل سازمان ملل در پایان دادن به این ظلم هستیم، نه اینکه تنها محکوم کنند و حرف بزنند.”


                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #3100
                      نتانیاهو: تحریمها فعالیتهای اتمی ایران را متوقف نخواهند کرد


                      نخستوزیر اسرائیل ضمن تقدیر از اتحادیه اروپا به خاطر برقراری تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی گفت، به نظر نمیرسد این تصمیمات مانع از ادامه فعالیتهای اتمی ایران شوند. نتانیاهو ایران را تهدیدی برای صلح در جهان خواند.

                      بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در روز سهشنبه (۱۶ اکتبر/۲۵ مهر) تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر برقراری تحریمهای علیه ایران را ستود. وی گفت: «اما تردید دارم که این تحریمها بتوانند فعالیتهای اتمی ایران را متوقف کنند.»

                      نتانیاهو سیاست اتمی جمهوری اسلامی را خطری برای صلح جهانی خواند و از تلاشها کشورهای اروپایی در مقابله با بلندپروازیهای هستهای ایران تقدیر کرد.

                      نخست وزیر اسرائیل اعتراف کرد که تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران "سنگین" است، اما زمانی نتیجهبخش خواهد بود که «سانتریفوژهای ایران را از چرخش باز دارد و جمهوری اسلامی را وادار به عقبنشینی در برنامهی اتمی خود کند».

                      به گفته نتانیاهو دوستداران صلح و امنیت نه تنها در خاورمیانه، بلکه در سراسر جهان نگران برنامه اتمی ایران هستند و باید در این دورهی حساس به این موضوع مهم توجه داشته باشند.

                      اسرائیل و اغلب کشورهای غربی جمهوری اسلامی را متهم میکنند که در پوشش برنامهی اتمی در صدد دستیابی به جنگافزار هستهای است. مقامهای جمهوری اسلامی در مقابل هدف فعالیتهای اتمی خود را صلحآمیز میخوانند.

                      نتانیاهو اعلام کرد که به غیر از "تهدیدات اتمی ایران"، اسرائیل نگران ناآرامیهای سوریه و "بهکارگیری تسلیحات شیمیایی" از سوی رژیم اسد است.
                      نخستوزیر اسرائیل ضمن تبریک به اتحادیه اروپا به خاطر دریافت جایزه نوبل صلح گفت: «امیدوارم ما نیز بتوانیم با سرمشق قراردادن کشورهای اروپایی، به صلح، آرامش و ثبات با دوام در منطقه دست یابیم.»

                      وزیر نیروی ایران در فهرست تحریمها

                      نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ تحریمهای بیسابقهای را علیه جمهوری اسلامی تصویب کرد. واکنش به این تحریمها در ایران نیز شدید بوده است.

                      ​نشست وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ. از چپ، ژان آسلبورن، لورن فابیوس و گیدو وستروله ابه ترتیب از کشورهای لوکزامبورگ، فرانسه و آلمان

                      سخنگوی وزارت امورخارجه ایران این تحریمها را "بیمنطق، غیرانسانی و غیرقانونی" خواند. به گفته رامین مهمانپرست این تحریمها و فشارها "بینتیجه" خواهد بود و نمیتوانند سیاست اتمی ایران را تغییر دهند.

                      این در حالی است که به گفته کارشناسان تحریمهای اتحادیه اروپا فشارهای بیسابقهای را به اقتصاد ناتوان ایران وارد کرده و خواهد کرد.

                      کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست اخیر شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفتکش ایران را مشمول تحریمهای خود کردهاند.

                      مجید نامجو، وزیر نیرو نیز در زمره افراد تحریمی است. اموال و داراییهای نامجو در ۲۷ کشور اروپایی مسدود شده و وی دیگر اجازه سفر به اروپا را نخواهد داشت. دلیل این اقدام عضویت نامجو در شورای عالی امنیت ملی ایران عنوان شده است.

                      گستره تحریمهای بیسابقه

                      در لیست تحریمها ۳۴ شرکت مختلف که با صنایع اتمی ایران همکاری میکنند نیز قرار دارند. وزارت نیرو، وزارت نفت، شرکت ملی گاز، شرکت ملی نفت ، شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی و شرکتهای وابسته به آن همه در فهرست نهادها و موسسات تحریمی گنجانده شدهاند.
                      آنچه بیش از همه به معاملات ایران ضربه میزند، تحریم بانکهای ایرانی است. بانک صنعت و معدن و تمامی شرکتهایی که به بانکهای اصلی ایران مرتبط هستند نیز مشمول تحریمهای جدید میشوند.

                      اتحادیه اروپا پیشتر اغلب بانکهای مهم ایران از جمله بانک مرکزی ایران را در فهرست تحریمهای خود قرار داده بود.

                      از سوی دیگر موسسات و بانکهای اروپایی نیز دیگر مجاز نیستد با طرفهای ایرانی معامله داشته باشند. تنها مواد غذایی و دارویی تا سقف ۱۰۰ هزار یورو از این قاعده مستثنی هستند.

                      فروش گرافیت و فلزات نرم از جمله آلومینیوم که در صنایع هستهای و صنعتی کاربرد دارند نیز به ایران ممنوع شده است. بخش ارتباطات و مخابرات ایران نیز از تحریم مصون نمانده است.

                      اخیراَ توقف ارائه خدمات از سوی ماهواره هارتبرد به جمهوری اسلامی سبب توقف پخش دستکم ۱۹ برنامه تلویزیونی و رادیویی ایران شد. العالم، شبکه خبر، شبکههای سحر و جام جم از جمله شبکههایی هستند که مورد محدودیت قرار گرفته اند.

                      گرچه هنوز مشخص نیست چه نهاد رسمی مستقیماَ مانع از پخش این شبکهها شده است، اما شرکت "یوتلست" که مسئول ماهواره هاتبرد است گفته است که دلیل این تصمیم به خاطر تحریمهای اتحادیه اروپا و ممنوعیت پخش شبکه "سحر" در کشور فرانسه بوده است.

                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #3101
                        دبیر کل آژانس خواستار مذاکره هرچه زودتر با مقامات ایران شد

                        یوکیا آمانو، دبیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز چهارشنبه (۲۶ مهر/۱۷ اکتبر) اظهار امیدواری کرد که مسئولان این آژانس بزودی نشستی با مقامات بلندپایه ایران داشته باشند.

                        آمانو در لندن به خبرنگار خبرگزاری رویترز گفت آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنان از طریق تصاویر ماهوارهای شاهد فعالیتهایی در تاسیسات نظامی پارچین در زمینه پاکسازی آن از وجود مواد رادیواکتیو است.

                        آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواستار ادامه مذاکره با ایران و بازدید از تاسیسات نظامی پارچین است.

                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #3102
                          لس آنجلس تایمز: اقتصاد ایران تا بهار آینده متلاشی می شود

                          یک دیپلمات اروپایی،که نخواست نامش فاش شود، در گفت و گو با روزنامه لس آنجلس تایمز در آمریکا می گوید برخی دولتهای غربی معتقدند اقتصاد ایران در سراشیبی سقوط است و احتمالا تا بهار آینده متلاشی شود. این دیپلمات اروپایی، دلیل فروپاشی اقتصاد ایران را ترکیبی از فشار تحریم های بین المللی، تحریم نفت و سوءمدیریت در ایران دانسته است.

                          به نوشته لس آنجلس تایمز، شماری از تحلیلگران اقتصادی غرب معتقدند ذخیرۀ ارزی ایران طی شش ماه تا یک سال آینده تمام خواهد شد و ادامۀ واردات مورد نیاز آن کشور را غیرممکن خواهد کرد.

                          در حالی که بر سر زمان رسیدن ایران به سلاح هسته ای میان دولتهای اسرائیل و آمریکا اختلاف عقیده وجود دارد، کشورهای اروپایی عمدتاً از ابراز نظر در خصوص تخمین زمان دستیابی ایران به بمب اتم خودداری کرده اند.

                          مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد غیردولتی آمریکایی موسوم به دفاع از دموکراسی (که بر تشدید تحریم علیه ایران اصرار دارد) می گوید برای آنکه ایران تهدیدی برای جامعۀ جهانی تلقی نشود، فروپاشی اقتصاد آن باید دست کم شش ماه پیش از دست یافتن به سلاح هسته ای اتفاق بیافتد.

                          کلیف کوپچان، دیپلمات پیشین وزارت امورخارجۀ آمریکا که اکنون با یک گروه مشاور به نام گروه اورآسیا همکاری می کند، می گوید پیش بینی زمان فروپاشی اقتصاد ایران به سبب عناصر گوناگونی که در این روند دخیلند، بسیار پیچیده و دشوار است.

                          در ایران گزارش ها حاکی از آن است که روز چهارشنبه قيمت هر سکه طلا رکورد تازه ای برجای گذاشت و به يک ميليون و ۵۰۰ هزار تومان رسيد . قيمت هر دلار آمريکا در بازار آزاد ايران نيز از چهار هزار تومان گذشته است.

                          رشد قيمت ها در بازار آزاد ارز در حالی ادامه دارد که برخوردهای امنيتی با واسطه گران ارز ادامه دارد.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #3103
                            امیدواری آمانو نسبت به دیدار با مقامات ایران

                            یوکیو آمانو، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، می گوید امیدوار است در آیندۀ بسیار نزدیک با مقامهای ایران دیدار و گفت و گو کند.

                            آقای آمانو امروز چهارشنبه طی سفر به لندن، خاطرنشان کرد آژانس، فعالیتهای هسته ای ایران را به دقت زیرنظر دارد و به طور خاص، فعالیتهای جاری در تأسیسات پایگاه نظامی پارچین را دنبال می کند.

                            رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی به خبرگزاری رویترز گفت که آژانس، مایل است به زودی با مقامهای جمهوری اسلامی ملاقات و مذاکره کند. آمانو همچنین بر تعهد آژانس به گفت و گو با ایران و حل ابهامات مربوط به فعالیتهای هسته ای آن کشور از راه مذاکره تأکید کرد.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #3104
                              انتقاد چين از تشديد تحريمها عليه ايران

                              چين با انتقاد از اتحاديه اروپا به خاطر تصويب تحريم های شديدتر عليه ايران بار ديگر خواستار گفتگو برای حل مساله هسته ای ايران شد.

                              اتحاديه اروپا روز دوشنبه تحريم های جديدتری عليه موسسه های مالی، صنعت نفت و گاز و شرکت های دولتی ايران تصويب کرد. همچنين محدوديت های بيشتری عليه بانک مرکزی ايران به اجرا خواهد گذاشت.

                              هدف از اجرای تحريم های شديدتر ايجاد فشار بيشتر بر تهران است. اما جمهوری اسلامی روابط نزديک تجاری با پکن دارد. چين، بزرگترين خريدار نفت ايران، عليه اجرای تحريم های اقتصادی عليه ايران مقاومت می کند. روسيه نيز به دليل همکاری در راه اندازی نيروگاه هسته ای با تحريمهای بيشتر عليه ايران مخالف است.

                              سخنگوی وزارت امور خارجه چين با تأکيد بر گفتگو و همکاری برای حل مساله هسته ای ايران، گفت: ما با اعمال تحريم های يکجانبه عليه ايران و استفاده از تحريم برای ايجاد فشار در حل مساله هسته ای ايران مخالفيم. اين اقدام تنها شرايط را پيچيده تر می کند و رويارويی با تهران را تشديد خواهد کرد. فرصت های خوبی برای گفتگو و همکاری با ايران به دست آمده است و فرصت بزرگی برای تلاش های ديپلماتيک وجود دارد.

                              کاترين اشتون مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا که کشورهای آمريکا، چين، روسيه، بريتانيا، فرانسه و آلمان را در مذاکرات با ايران نمايندگی می کند روز دوشنبه گفت: جامعه جهانی اميدوار است که تشديد فشار ايران را وادار کند به زودی برای مصالحه به ميز مذاکراه بازگردد.

                              از سوی ديگر رامين مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفت اينکه اجرای تحريم از سوی گروهی جنگ طلب مردم و کشورهای منطقه را تهديد می کند، اهميتی ندارد. او تصميم اتحاديه اروپا در اجرای تحريم های شديدتر را يک اشتباه محاسباتی خواند.

                              ايران بر صلح آميز بودن برنامه های هسته ای خود تاکيد کرده است.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #3105
                                نیویورک تایمز: شرکت های چاپ اسکناس با ایران قطع رابطه کرده اند

                                روزنامه آمريکايی نيويورک تايمز روز چهارشنبه، ۲۵ مهرماه، گزارش داد که تحريم های غرب عليه جمهوری اسلامی ايران پيامدهای ناباورانه ای داشته که پيش از اين ناشناخته بود و اکنون با کاهش ارزش ريال در برابر ارزهای معتبر جهانی و افزايش تورم قيمت ها، آشکار شده است.

                                در ايران، امروزه مردم برای تامين خريدهای روزانه خود بايد بسته های درشت اسکناس به همراه داشته باشند که اين خود دشواری هايی را برای مقام های بانکی در ايران بوجود آورده چرا که آنها ممکن است در آينده نزديک، قادر به تامين ميزان اسکناس های در گردش نباشند.

                                نيويورک تايمز می نويسد: دست کم سه کمپانی اروپايی که خدمات چاپ اسکناس را در اختيارايران قرار می دادند، روابط خود را با جمهوری اسلامی قطع کرده اند.

                                يکی از اين کمپانی ها، «کونيگ و باوئر» در شهر وورتزبرگ آلمان است که می گويد به درخواست ايرانيان برای ارايه قيمت و شرکت در مناقصه فروش دستگاه های چاپ اسکناس های ريال پاسخ نداده است.

                                افشاگری کمپانی آلمانی در پاسخی کتبی به سازمان «اتحاد عليه ايران اتمی» بازتاب يافته است. اين سازمان در واقع يک گروه آمريکايی هوادار اعمال تحريم ها عليه جمهوری اسلامی است که مرکز آن در شهر نيويورک قرار دارد.

                                اين گروه چندی پيش، با کاهش ۴۰ درصدی ارزش پول ملی ايران، کمپين خود را متوجه ريال کرد.

                                توقف همکاری اروپايی ها

                                نيويورک تايمز با اشاره به اين که ايران به طور تاريخی از مشتريان صنايع چاپ اسکناس در اروپا به شمار می رود، اضافه کرده که گروه آمريکايی با تمرکز براين کمپانی ها، بر آن بوده است تا هرچه بيشتر رژيم را به انزوا بکشاند و بانک مرکزی ايران را از يک اقدام بنيادی در سيستم عملی اسکناس و به عبارتی چاپ آن محروم سازد.

                                به اين ترتيب جمهوری اسلامی به تامين عوامل اساسی چاپ اسکناس، ازجمله ژرف نگاری بر روی کاغذ مخصوص، تکنولوژی جلوگيری از جعل اسکناس و ساير خدمات لازم قادر نخواهد بود و از تامين اسکناس مورد نياز محروم خواهد شد.

                                مارک والاس، مدير ارشد گروه «اتحاد عليه ايران اتمی» در تشريح کمپين جديد گروه به نيويورک تايمز گفته است که با افزايش ميزان چاپ اسکناس، رژيم ايران می تواند آثار مصيبت بار تصميم های سياسی، سوء مديريت اقتصادی و انزوای خود را از نظرها پنهان کند.

                                در نامه های ارسالی به گروه «اتحاد عليه ايران اتمی»، کمپانی آلمانی کونيگ و باوئر و دو شرکت ديگر اروپايی به نام های «دلا رو پی ال سی» در همپشاير انگلستان و «گروه فلينت» لوکزامبورگ تاکيد شده که تحريم های اتحاديه اروپا، پيشاپيش شرکت های توليد اسکناس در کشورهای عضو اين اتحاديه را از ارايه خدمات به بانک مرکزی ايران منع کرده است.

                                راب هاچينسون سحنگوی شرکت انگليسی «دلارو» روز سه شنبه در يک مصاحبه تلفنی به نيويورک تايمز گفته است: «ما هيچ گونه پشتيبانی فنی و خدمات ديگر را دراختيار دولت ايران قرار نمی دهيم».

                                ناتان کارلتون سخنگوی «اتحاد عليه ايران اتمی» طی يی ميلی به اين روزنامه تصريح کرده که «گروه فلينت» لوکزامبورگ هم روز سه شنبه اطلاع داده که ديگر در ايران فعالیت نمی کند.

                                مشکل ساز يا مشکل گشا؟

                                نيويورک تايمز اضافه می کند که همزمان با افزايش تورم و تحليل رفتن قدرت خريد مردم، بانک مرکزی ايران بايد ميزان اسکناس در گردش را بالا ببرد که اين امر خود موجب تورم لگام گسيخته و در نتیجه دور باطلی از افزايش قيمت ها و افزايش ميزان پول در گردش می شود.

                                محروم کردن بانک مرکزی ایران از توانايی افزايش پول در گردش، از حيث نظری و يا تئوريک، به بحران اقتصادی شتاب می دهد.

                                با اين حال برخی از اقتصاددانان می گويند که تلاش برای محدود ساختن ريال در گردش ممکن است که پيامدهای ناخواسته داشته باشد. آنها به دو مورد تورم لگام گسيخته در يوگسلاوی پيشين به سال های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۴ و در زيمبابوه به سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ ميلادی اشاره می کنند که در هر دو مورد، ارزش پول ملی و به همراه آن سيستم بانکی سقوط کرد و مردم در يوگسلاوی به واحد پولی روی آوردند که متکی به مارک آلمان بود و در زيمبابوه وابسته به دلار آمريکا. به اين ترتيب چرخه تورم کلان پايان گرفت و اوضاع به حال عادی بازگشت.

                                استيو هنک، اقتصاددان در دانشگاه جان هاپکينز می گويد که در مورد ايران، محدود کردن ميزان ريال در گردش، بزرگترين مشکل رژيم را در مورد تورم حل می کند.

                                ولی آقای والاس مدير ارشد گروه «اتحاد عليه ايران اتمی» معتقد است که در چارچوب سيستم اقتصادی ايران، مقام های جمهوری اسلامی مجبورند توانايی تقلب ماهرانه، ميزان پول و استحکام آسيب ديده و شکننده آن را حفظ کنند.

                                از سوی ديگر بدون امنيت پيچيده و تکنولوژی چاپ اسکناس، جمهوری اسلامی ايران قادر به عملی در اين عرصه نيست و اين موجب شتاب در نابودی ريال خواهد شد.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X