اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ahmoeini
    عضو فعال
    • Jan 2011
    • 2562

    #37396
    پاسخ : اخبار

    عبرت نیوز:وقتی انگشت جوهرآلودش بالا رفت و برگه رأیی ‌که روی آن نوشته شده بود: «محمود احمدی‌نژاد» توسط دوربین عکاسان ثبت شد؛ سوم تیر ١٣٨٤ بود. تابستان ١٠ سال پیش، مردی ایستاده در صف، تکیه‌زده به دیوار مسجد جامع نارمک، با کاپشنی خاکی‌رنگ و لبخندی بر لب و حلقه دوستانی که در کنارش ایستاده و در روزهای داغ تابستان در انتظار شنیدن اخباری دلگرم‌کننده برای سرنوشت سیاسی‌شان بودند. روز سوم تیر، دور دوم انتخابات نهمین دوره ریاست‌جمهوری، شهردار تهران، کنار مردی قدبلند و لاغراندام، که رئیس ستاد انتخاباتی‌اش بود و عضو شورای دوم شهر، به دوربین‌ها و خبرنگاران لبخند می‌زد و جملاتی را تکرار می‌کرد و دوستان و همراهانش در اطراف او حلقه زده بودند. احمدی‌نژاد در مسیر «بهشت» به «پاستور» بود... .

    آغازش چگونه بود؟
    پیدایش‌ او ناگهانی نبود. ظهور و بروزش نه اتفاقی که برآمده از فعل و انفعالات پیچیده و گسترده در جریان محافظه‌کار بود که اکنون با پوست‌اندازی، به «اصولگرایی» تغییر نام داده بود، جریانی که نطفه‌اش از اوایل دهه ٧٠ در قالب ستیز با دولت هاشمی‌رفسنجانی و نیز فضای فرهنگی- اجتماعی پس از جنگ اندک‌اندک بروز کرد. در همان دوره که راست‌گرایان با نشریه «صبح» مهدی نصیری و حضور گاه و بی‌گاه خیابانی در عرصه ظاهر می‌شدند، احمدی‌نژاد در سکوت و در میانه مرزبندی سیاسی-هویتی به‌کار خود بود. شاید روز سوم تیر، تکیه‌زده به دیوار، به‌یاد می‌آورد که در دور دوم ریاست‌جمهوری هاشمی‌رفسنجانی در همین مسجد در ستاد انتخاباتی آیت‌الله، برای پیروزی او تلاش کرده است. در این مقطع، به‌ظاهر مرزبندی سیاسی روشن نبود اما رخدادهای سیاسی بعدی، هویت و ماهیت جریان‌ها را آشکارتر کرد. انتخابات مجلس پنجم شورای اسلامی و دوم خرداد ١٣٧٦ فرصتی بود که جریان نوظهور سیاسی از وضعیت اولیه فاصله بگیرد و در اردوگاه راست تثبیت شود. در همان زمان که رئیس دولت اصلاحات با چالش‌های ریز و درشت دست‌وپنجه نرم می‌کرد، آرایش جدیدی میان جریان مخالف اصلاحات شکل می‌گرفت.

    راست سنتی با گروهی از نیروهای پایین‌دستی طیف خود روبه‌رو بود که هرچه می‌گذشت کمتر حاضر به گردن‌گذاشتن به قیادت زعمای طیف خود بودند. عبدالرضا داوری می‌گوید: «پس از سال ١٣٧٨ و حادثه کوی دانشگاه، حرکت اصولگرایان برای انسجام آغاز شد. شروع کار، حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان جلساتی را با روزنامه‌های همسو برگزار می‌کرد». این جریان با توسعه اقتصادی هاشمی همان اندازه‌ در چالش بود که با توسعه سیاسی خاتمی مشکل داشت. محمود احمدی‌نژاد - میوه رسیده این جریان - سوم تیر ١٣٨٤ در مسجد جامع نارمک آماده چیده‌شدن بود. او در افشاگری سخت بی‌باک بود. گفتمان تبلیغی‌اش به‌گونه‌ای بود که هاشمی را نماد «سیستم» و خود را «آنتی‌سیستم» معرفی می‌کرد. چنان‌که هم‌پیمان او، علی‌اکبر جوانفکر، در سال‌های بعد در سرمقاله روزنامه ایران، هاشمی‌رفسنجانی را «بت‌ بزرگ» می‌خواند.

    ایجاد فضای دوقطبی با هاشمی، برای احمدی‌نژاد ١٧ میلیون رأی به ارمغان آورد. این تجربه در مذاق او چنان خوش نشست که تا آخرین روز دولت خود، همچنان سعی بر سوارشدن بر موج همین فضای دوقطبی داشت. البته احمدی‌نژاد پیش از شیرینی سوم، طعم تلخ شکست را تجربه کرده بود. سال ١٣٧٨ بود که در قالب یک نامزد متعلق به جناح راست، نتوانست به مجلس ششم راه پیدا کند. بازخوانی تجربیات این ناکامی را سرمایه کامیابی در دومین دوره انتخابات شوراها کرد؛ جایی که از فهرست ١٦نفره «ائتلاف جمعیت آبادگران ایران اسلامی» ١٥ نفرشان وارد شورای شهر شدند و بعد احمدی‌نژاد شهردار پایتخت شد. احمدی‌نژاد هرچند حمایت صریح راست سنتی را پشت سر نداشت، اما راست جدید، که استخوان‌بندی آن را جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی (با محوریت حسین فدایی و الیاس نادران) و جمعیت رهپویان (با محوریت علیرضا زاکانی، الیاس نادران و مهدی طائب،) تشکیل می‌داد، قرابت نزدیکی با او داشتند. اولین کنگره رسمی این تشکل‌ها در سال ٨٧ برگزار شد اما شروع فعالیت این افراد به یک دهه قبل برمی‌گشت.

    در قاب زندگی
    سال ١٣٣٥ بود که در ارادان، از توابع گرمسار استان سمنان به‌دنیا آمد و یک‌سال بعد، خانواده او راهی تهران شدند. سه سال مانده بود به پیروزی انقلاب اسلامی که محمود احمدی‌نژاد در رشته عمران وارد دانشگاه علم و صنعت شد. با پیروزی انقلاب به‌عنوان نماینده دانشگاه علم و صنعت در جلسات انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌ها شرکت می‌کرد. در آن زمان در نشریه «جیغ‌وداد» با دیگر فارغ‌التحصیلان دانشگاه علم و صنعت چون مجتبی ثمره‌هاشمی کار می‌کرد. این نشریه را ابراهیم اسرافیلیان از استادان دانشگاه علم و صنعت - طرفدار حسن آیت - منتشر می‌کرد. ثمره‌هاشمی، قبل از ۱۳۸۴ سمت‌هایی چون شهردار سنندج، مشاور سیاسی استاندار کردستان، قائم‌مقام دانشگاه آزاد کردستان، مدیرعامل آتی‌ساز، مدیر کل ارزشیابی وزارت امور خارجه، مشاور حوزه برنامه‌ریزی صداوسیما و معاون آموزشی و سپس رئیس دانشکده صداوسیما را برعهده داشت. او در دولت نهم علاوه بر پست مشاور رئیس‌جمهور، مدتی معاونت سیاسی وزارت کشور را نیز برعهده داشت.

    بعدها احمدی‌نژاد و دوستش به طیفی پیوستند که طرفدار انقلاب فرهنگی بودند. او در دوران فراغت از تحصیل به پیشنهاد مرحوم مهدوی‌کنی، وزیر وقت کشور، برای پرکردن خلأ نیروهای اجرائی در استان‌ها راهی شمال‌غرب کشور شد. در زمان استانداری ثمره‌هاشمی در آذربایجان‌غربی، فرماندار ماکو و بعد خوی شد. از علم و صنعت دانشجوی دیگری هم راهی ارومیه شد: صادق محصولی، فرماندار ارومیه و بعد معاون سیاسی استاندار استان آذربایجان‌ غربی. پس‌ از تصمیم سپاه مبنی‌بر تشکیل ستاد مناطق‌ دهگانه، فرماندهی منطقه ٥ (استان‌های آذربایجان‌شرقی، غربی و اردبیل) به محصولی سپرده شد. او سپس به اولین تیپ ٥٥ ویژه پاسداران رفت. بعدا در سال ۱۳۸۴ برای پست وزارت نفت به مجلس هفتم معرفی شد، ولی ناکام ماند. محصولی در آبان ۸۷ پس از استیضاح و برکناری علی کردان برای تصدی پست وزارت کشور به مجلس معرفی شد. پرویز فتاح از دانشجویان صنعتی شریف که مسئول کمیته جهاد سازندگی استان آذربایجان غربی بود در این تیپ به او پیوست. بعدها تیپ ٥٥ در پی ادغام با تیپ ٦ ویژه سپاه پاسداران تغییر نام داد و احمدی‌نژاد مسئول رزمی این تیپ شد. به این ترتیب اولین یاران احمدی‌نژاد دورهم جمع شدند و بعدها «اسفندیار رحیم مشایی» هم به‌واسطه عضویتش در شورای تأمین استان به این طیف پیوست. زمان گذشت و احمدی‌نژاد معاون سیاسی استاندار کردستان شد؛ جایی که ثمره‌هاشمی هم مدتی معاون سیاسی استاندار بود و مدتی مشاور و شهردار سنندج. مسعود زریبافان معاونت عمرانی استانداری، شهرداری و معاونت فرمانداری مهاباد را تجربه می‌کرد. بعدها اسفندیار رحیم‌مشایی هم از وزارت اطلاعات به‌عنوان «مسئول تدوین استراتژی نظام جمهوری اسلامی در خصوص اکراد ایرانی» به سه کارمند وزارت کشور پیوست و اینچنین حلقه کردستان هم تکمیل شد. با پایان جنگ، احمدی‌نژاد به دانشگاه علم و صنعت برگشت و تحصیل و تدریس را شروع کرد و در نهایت در سال ۱۳۷۶ از دانشگاه علم و صنعت دکترای مهندسی برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک گرفت. در سال ۱۳۷۲ و در دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی، احمدی‌نژاد به اردبیل رفت. در دوران استانداری او، افراد جدیدی به حلقه دوستان نزدیک احمدی‌نژاد اضافه شدند: علی‌اکبر محرابیان و علی نیکزاد. محصولی در این دوران مجری طرح سوآپ نفتی شد. این یاران بعدا وزارت صنایع، مسکن و کشور را در اختیار گرفتند. در این زمان احمدی‌نژاد سه بار به‌عنوان استاندار نمونه کشور انتخاب شد. او بعدا در سال ۱۳۷۸ به‌عنوان استاندار سابق اردبیل، یکی از شاکیان روزنامه سلام بود. در زمستان سال ۱۳۸۱ و با نزدیک‌شدن به انتخابات دوره دوم شوراهای اسلامی شهر و روستا، احمدی‌نژاد در مرکز فعالیت‌های انتخاباتی جناح محافظه‌کار قرار گرفت، بدون آنکه نامی از او برده شود. جناح راست که در آن انتخابات زیر نام جمعیت آبادگران در انتخابات شرکت کرده بود، در پی مشارکت پایین مردم تهران، توانست کرسی‌های شورای شهر تهران را در اختیار بگیرد و اینچنین محمود احمدی‌نژاد در اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۲ شهردار تهران شد. در این دوره حلقه کردستان، علم و صنعت و اردبیل دیگربار به او پیوستند و الگوی حلقه بهشت ریخته شد؛ حلقه‌ای که نمونه کوچک حلقه بعدی، یعنی حلقه یاران پاستور بود. تلاش سیاسی احمدی‌نژاد با این پیروزی متوقف نشد و جناح اصولگرا، کمتر از یک سال بعد، در شرایطی ویژه مجلس هفتم را در اختیار گرفت و حدادعادل رئیس مجلس شورای اسلامی شد. اکنون اعتمادبه‌نفس لازم برای فتح پاستور فراهم شده بود... .
    کمیته ١٦ نفره در برابر دولت
    مهدی طائب، عضو «جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی»، درباره رئیس‌جمهوری‌شدن احمدی‌نژاد گفته: «سال دوم رئیس‌جمهوری خاتمی، جریان حزب‌الله به این فکر افتاد که اگر روند حاکم به همین ترتیب به جلو حرکت کند، جریان خاتمی نظام را از بین خواهند برد، بنابراین گفتند جریان حزب‌الله باید ورود پیدا کند تا بر جریان انتخابات سلطه مردمی پیدا کند و در انتخابات پیروز شود، بنابراین یک گروه هزارنفره از سراسر کشور جمع شدند و از میان آنها ٣٠٠ نفر و از بین آنها گروه ١٦ نفره‌ای تشکیل و جلساتی برگزار شد که در این اندیشه بودند چگونه می‌توانند در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری، در انتخاب مردم مؤثر باشند، یکی از افراد آن گروه احمدی‌نژاد بود. در این جلسه آقایان احمدی‌نژاد، فدایی، توکلی، باهنر، رحیم‌پور، مرتضی نبوی، زاکانی و یک نماینده از تلویزیون آمده بودند؛ تنها نکته مطرح این بود که چگونه بر اوضاع سلطه پیدا کنیم. اولین چیزی که مطرح شد این بود که بالاخره در انتخابات باید رأی مردم را جذب کنیم و در آن جلسه بحث شد که تابلویی را بلند کنیم که مردم ذیل این تابلو جمع شوند. من پیشنهاد دادم ما همان تابلویی که امام خمینی(ره) بلند کرده بود و مردم آن را به فراموشی سپردند را بلند کنیم و امام گفته بود که ما مقدمه‌ساز ظهور امام زمان(عج) هستیم و این امروز فراموش شده است، در آن نشست تنها کسی که خیلی استقبال کرد احمدی‌نژاد بود و بالاخره این طرح قبول شد. نتیجه آن جلسات در مجموع این شد که شورای شهر تهران را در دست گرفتیم و شورای شهر و انتخاب شهردار می‌تواند برای معرفی قدرت عملیاتی حزب‌الله پله‌ای باشد. اعضای گروه مشغول انتخاب شهردار بودند و اینکه چه کسی می‌تواند شهردار باشد و آن کسی که از نظر اجرائی خودش را بیشتر از همه نشان داده بود احمدی‌نژاد بود، بنابراین شهردار شد». اما برای انتخابات نهمین دوره ریاست‌جمهوری عده‌ای می‌خواستند از محمدباقر قالیباف حمایت کنند. طائب می‌گوید: «در جلسه‌ای که داشتیم یک عده مخالف ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد بودند و با آمدن قالیباف موافق بودند، یک عده قبول داشتند که احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور شود، ولی قالیباف باید بیاید که سپر بلای احمدی‌نژاد بشود تا موافقان هاشمی سراغ قالیباف بروند، به او حمله کنند و در نتیجه احمدی‌نژاد بالا بیاید، بنابراین قالیباف آمد و مطرح هم شد و دقیقا سپر بلای احمدی‌نژاد شد و احمدی‌نژاد رئیس جمهور شد». آنها در روز سه‌شنبه، سه روز مانده به دور اول انتخابات از احمدی‌نژاد حمایت کردند و «خلبان خوش‌پوش» خود را تنها گذاشتند.
    ناگفته‌های همراهان
    احمدی‌نژاد در سال ٨٤ در شرایطی به قدرت رسید که در میان نیروها، ناظران و تحلیلگران سیاسی و نیز در میان کاندیدا و نماینده جریان‌های حاضر در انتخابات خیلی‌ها او را گزینه‌ای جدی و حتی گزاره‌ای قابل تحلیل نمی‌یافتند. تنها نیروی شناخته‌شده‌ای که به حمایت از احمدی‌نژاد پرداخت؛ محمدتقی مصباح‌یزدی و حلقه نزدیک یاران او در قم (حلقه پرتو) بود، اما در عمل نیروی کمتر شناخته‌شده، ولی فعال دیگری از احمدی‌نژاد حمایت می‌کرد. او خود جزء مؤسسان جمعیت ایثارگران و عضو جامعه اسلامی مهندسین بود و حمایت آنها را نیز داشت. همچنین اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که در سال ١٣٦٨ توسط محمد نصر اصفهانی، مهدی فضائلی، امیرحسین درخشان، محمدرضا مرادیان و محمدصادق سهلانی در دانشگاه تهران تأسیس شد از احمدی‌نژاد حمایت کرد. این تشکل اولین‌بار از جامعه روحانیت مبارز حمایت کرد. در انتخابات پنجم و ششم ریاست‌جمهوری از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، در سال ١٣٧٦ از حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناطق نوری، در انتخابات نهم و دهم از احمدی‌نژاد و در سال ١٣٩٢ از سعید جلیلی حمایت کرد. بعدا تعدادی از اعضای اتحادیه در پست‌های میانی و بالای مدیریتی با دولت احمدی‌نژاد همکاری کردند. آمدن احمدی‌نژاد اگر برای برخی اصولگرایان غیرمنتظره بود، اما تحقق چیزی بود که آرزویش را داشتند و شاید انتظار داشتند که در سال ٨٠ بتوانند به جای دولت اصلاحات بنشینند. علیرضا زاکانی، دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، می‌گوید: «تغییراتی که بعد از موفقیت خاتمی در کشور به راه افتاد تغییراتی بسیار جدی بود و اشکالات بسیار اساسی را ایجاد کرد». او که در سال ٨٤ رئیس ستاد قالیباف بود می‌گوید: «در سال ٨٣ یک چارچوب تنظیم شد و در واقع در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب پنج نفر نامزد ریاست‌جمهوری وارد عرصه رقابت شدند و قرار شد طبق نظرسنجی‌ها کسی که بالاتر است به‌عنوان کاندیدای نهایی انتخاب شود. در ٢٧ آذر در یک جلسه به خاطر اتفاقاتی که رخ داده بود، آقای ولایتی کناره‌گیری کرد و دوستان برخلاف وعده‌های خود در ٢١ اسفند سال ٨٣ لاریجانی را زودتر از موعد به‌عنوان کاندیدای نهایی برگزیدند که باعث جدایی آقایان توکلی، رضایی، احمدی‌نژاد و قالیباف از آنها شد و این چهار نفر ائتلاف جدیدی را شکل دادند. همه این نامزدها میثاق‌نامه‌ای را امضا کردند و حتی احمدی‌نژاد به جای یک‌بار، دوبار امضا کرد و در نهایت پنج نفر به‌عنوان مرضی‌الطرفین انتخاب کردند که بنده نیز یکی از آنها بودم. بر این اساس در ستاد آبادگران رأی‌گیری و چمران به‌عنوان سخنگوی آبادگران و بنده نیز مسئول ستاد اجرائی آن شدم».

    از باهنر پرسیدم اینها کیستند؟
    امیر محبیان، مؤسس حزب نواندیشان، روایت می‌کند: «احمدی‌نژاد به‌دلیل انرژی بسیار بالایی که داشت، وقتی کاری به او محول می‌شد با تمام توان می‌ایستاد. بعد‌ها هم در دوران ریاست‌جمهوری، این انرژی بالای خود و «بیش‌فعالی» را نشان داد. درباره شورای شهر دوم، اولین باری که من متوجه شدم مسئولیت پروژه انتخابات با دکتر احمدی‌نژاد است، زمانی بود که آقای مهندس باهنر گفت جلسه‌ای برای بررسی انتخابات در طبقه اول جامعه اسلامی مهندسین تشکیل شده و خواستند که من در‌ آن شرکت کنم و نظر دهم. من رفتم آنجا و متوجه شدم جمع حاضر را آقای دکتر احمدی‌نژاد دعوت کرده است. من رفتم جلسه و در آنجا دیدم چهره‌هایی هستند که گفته می‌شود اصولگرا هستند، اما من هیچ‌یک را نمی‌شناسم. من در آن جلسه درباره تاکتیک «موتور روشن- چراغ خاموش» مباحثی را مطرح کردم. گفتم به‌دلیل تبلیغات جناح رقیب و فضایی که علیه ما ایجاد شده، ظاهرا سازمان‌های رسمی جناح راست و عناوین تشکیلاتی سابق که سال‌ها با آن فعالیت سیاسی کرده و در انتخابات‌های مختلف حاضر بودند، محبوبیتی ندارند یا تخریب شده‌اند. تز من این بود که برای عبور از خیابان انتخابات که برخی هم در آن سنگ پرتاب می‌کردند، چهار حالت می‌توان داشت. یا با «چراغ روشن و موتور روشن» رد شویم که ممکن است با سنگ‌اندازی رقیب مواجه شده و تخریب شویم. یا اینکه با «موتور خاموش و چراغ خاموش» رد شویم که عاقلانه نیست و بی‌تحرکی سیاسی اساسا از سوی هر جریانی قابل‌پذیرش نیست. حالت سوم این بود که با «چراغ روشن اما موتور خاموش» حرکت کنیم که نتیجه آن این بود که هم کتک را بخوریم و هم حرکتی نداشته باشیم! بهترین حالت، «موتور روشن و چراغ خاموش» بود و دلیل آن هم این بود که اجازه تبلیغات علیه خودمان را ندهیم. این بحث تمام شد و آقای دکتر احمدی‌نژاد هم از سخنرانی من تشکر کردند. بعد از آن با آقای مهندس باهنر صحبت کردم که چرا چهره‌های حاضر در جلسه، چهره‌های شناخته‌شده‌ای حداقل برای من در آن زمان نیستند؟ البته به‌استثنای آقایان شیبانی و چمران. مهندس باهنر در پاسخ به من گفت اگر کاندیداهای ما برای انتخابات شورای دوم، شناخته‌شده باشند، علیه آنها موضع وجود دارد و در ضمن چندان به پیروزی خوشبین نبودند. باز از آقای باهنر پرسیدم که این افرادی که در جلسه بودند چه سوابقی دارند؟ آقای باهنر پاسخ داد که اینها چهره‌هایی هستند که خود آقای احمدی‌نژاد سامان داده است و مسئولیت پروژه هم با ایشان است. آنها مثل آقایان نادر شریعتمداری یا حسن زیاری در دانشگاه علم و صنعت یا در جاهای دیگر با ایشان آشنا بودند و نیروهای حزب‌اللهی و متخصصی هم بودند. این روند را آقای دکتر احمدی‌نژاد با سرعت بالا ادامه داد و شوراها را در آن دوره از انتخابات، به دست آورد. بعد از انتخابات شورای دوم، طبیعتا اولین دستور کار شورای جدید، انتخاب شهردار بود و اولین گزینه هم آقای احمدی‌نژاد بود». بعدها حسین فدایی، دبیرکل جمعیت ایثارگران، در ٣١ خرداد ٨٤ گفته بود: «مردم و اصولگرایان با قاطعیت از احمدی‌نژاد حمایت می‌کنند». آنها به هر دلیلی در نهایت قالیباف را به‌عنوان کاندیدای نهایی خود اعلام کردند. محبیان می‌گوید: «معتقد بودند آقای قالیباف به‌خاطر وجهه‌ای که در فرماندهی پلیس به‌دست آورده و در جامعه یک نیروی اجرائی به‌شمار می‌رود، احتمال رأی‌آوری بیشتری دارد. اما احمدی‌نژاد هیچ‌گاه آنها را نبخشید». کار برای جریان راست و اعضای شورای هماهنگی اصولگرایان سخت شده بود و شکافی میان کسانی که کاندیداشدن قالیباف را «برگ برنده» اصولگراها ارزیابی می‌کردند (نظیر ایثارگران) و حلقه دیگر که کاندیدای نهایی خود را علی لاریجانی می‌دانستند، پدید آمد.

    ناگفته‌های ناطق‌نوری
    علی‌اکبر ناطق‌نوری می‌گوید: «در انتخابات ٨٤ من آنچه وظیفه خودم می‌دانستم به‌عنوان رهبر جریان انجام دادم و شورای هماهنگی نیروهای انقلاب را خودم به کمک دوستان به وجود آوردم. قائل هم بودیم به اینکه هرکس به چهار اصل اسلام، انقلاب، امام و رهبری معتقد باشد، می‌تواند زیر این چتر قرار بگیرد. نیروهایی که بعد از دوم خرداد ٧٦ از هم پاشیده شده بودند را جمع کردیم و سازمان مجددی پیدا شد. اولین گام را در انتخابات شورای شهر تهران برداشتیم که موفق هم بودیم و به‌دنبال آن در مجلس هفتم هم غلبه با همین جریان بود تا اینکه رسیدیم به بحث ریاست‌جمهوری. در قصه ریاست‌جمهوری ٨٤ ماجرا این‌گونه بود که از اصولگراها پنج،شش کاندیدا وجود داشت و کاری که ما باید می‌کردیم این بود که بنشینیم با اینها صحبت کنیم که یا آنها را قانع کنیم که کنار بروند یا اینکه با مکانیسمی پیش بیاییم تا یکی از آنها در عرصه باقی بماند. آمدیم و آقایان هم قبول کردند که شورای مرکزی جبهه نیروهای انقلاب به هر تصمیمی رسیدند، آنها قبول کنند... کاندیداها را در همین اتاق خواستیم با این هدف که از برنامه‌ها، اهداف و انگیزه‌های آنها باخبر شویم و کاندیدا‌ها هم آمدند و توضیحاتی دادند... آقای احمدی‌نژاد هم جزء همین کاندیدا‌ها بود. ایشان می‌گفت: «من برای اداره کشور طرح دارم و بقیه نامزدها ندارند. شما هم اجازه نمی‌دهید من طرحم را بدهم».

    ما با کاندیداهای دیگر دو جلسه داشتیم، با ایشان سه جلسه برگزار کردیم. یک روز به آقای باهنر گفتم یک وقتی به آقای احمدی‌نژاد بدهید چون می‌گویند من برای اداره کشور یک طرح ویژه دارم. زمان جلسه هماهنگ شد و ایشان به دفتر بنده آمد و مرحوم عسگراولادی، باهنر، بنده و برخی دیگر از دوستان بودند.

    ایشان در آن جلسه دو ساعت طرحش را توضیح داد. بنا هم بود تا پایان صحبت ایشان حرفی نزنیم. ایشان وقتی صحبتش را تمام کرد، من رئیس جلسه بودم و اگرچه منشی جلسه کس دیگری بود ولی برای اینکه مطالب یادم بماند، چیزهایی را می‌نوشتم که خود آن نوشته‌ها چهار صفحه شد. قبل از اینکه من صحبت کنم، مرحوم آقای عسگراولادی گفت: «این برادر ما احساس می‌کند که اسلام را فقط او می‌شناسد، این برادر ما احساس می‌کند انقلاب را فقط او درک کرده است. این برادر ما احساس می‌کند امام را فقط او می‌شناسد». بنده هم خطاب به آقای احمدی‌نژاد گفتم: «آقای احمدی‌نژاد! من حرف‌های شما را خیلی دقیق گوش دادم، هرچه دقت کردم، هیچ نفهمیدم». یا سطح معلومات شما خیلی بالاست و ما نمی‌فهمیم شما چه می‌گویید یا اینکه حرف‌های«بالاابری» می‌زنید. بعد از آن جلسه احمدی‌نژاد قهر کرد و رفت. فردایش هم نامه نوشت که من دیگر با جمع شما نیستم».

    برنامه احمدی‌نژاد
    طرح همکاری بین راست مدرن و احمدی‌نژاد آماده می‌شود. شورای نگهبان از هزارو ١٤ نفری که برای انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده بودند شش نفر را تأیید صلاحیت می‌کند: محسن رضایی، علی اردشیرلاریجانی، محمدباقر قالیباف، محمود احمدی‌نژاد، علی‌اکبر هاشمی‎‌رفسنجانی، مهدی کروبی. اما دکتر مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده رد صلاحیت می‌شوند و بعد با «حکم حکومتی» به فهرست کاندیداها برمی‌گردند. رقابت کاندیداهای متعدد در دور اول انتخابات شروع می‌شود اما سه روز مانده به روز انتخابات، محسن رضایی با شعار «دولت عشق» از کاندیداتوری ریاست‌جمهوری کناره‌گیری می‌کند و آن جمله خود در فیلم تبلیغاتی‎اش که می‌گفت: «فقط با گلوله کنار می‌روم» را در عمل فراموش می‌کند. محمدباقر قالیباف خلبان خوش‌پوش و تکنوکرات از ١٦ فروردین ٨٤ از نیروی انتظامی استعفا می‌دهد و دومین گزینه‌ای می‌شود که راست مدرن در کنار حمایت از احمدی‌نژاد به او گرایش دارند و شاید بین احمدی‌نژاد-قالیباف به‌گفته طائب «باید یکی را قربانی کنند». اما دکتر مصطفی معین حمایت اکثریت طیف اصلاح‌طلبان را داشت و انتخاب اول روشنفکران و نخبگان شهری بود. در این زمان علی شکوری‌راد، رئیس ستاد انتخابات دکتر معین بود. علی لاریجانی به‌عنوان کاندیدای نهایی «جبهه متحد اصولگرا» از «هوای تازه» می‌گفت و به مطالبات راست سنتی و شهری‌ها توجه داشت. رئیس ستاد لاریجانی محمدرضا باهنر بود و او نیز مانند بیشتر اعضای ستاد لاریجانی، رغبت چندانی به پیروزی رئیس وقت صداوسیما (که البته چندماهی بود استعفا داده بود) نداشت و گاه با کاندیداهای دیگر اصولگرا، جلسات خصوصی داشتند... و این‌گونه ‌شد که وقتی رؤسای ستاد همه کاندیداها، حتی مهرعلیزاده، که شانس کمتری برای پیروزی داشت، از «پیروزی قطعی و صددرصد» کاندیدای متبوع خود می‌گفتند، باهنر «ابراز امیدواری» می‌کرد تا «اگر خدا بخواهد آرای خوبی نصیب لاریجانی شود». اما احمدی‌نژاد طور دیگری عمل می‌کرد. او از عدالت اقتصادی می‌گفت و آزادی. برای همین در همان روزهای اول انتخابات به سراغ مهدی شهیدی‌کلهر می‌رود برای سپردن یکی از ستادهای انتخاباتی‌اش به او. کلهر نماد تساهل و تسامح برای احمدی‌نژاد بود. او از چادر مشکی انتقاد می‌کرد و از شیوه برخورد با بدحجابان. می‌گفت مگر همه مشکلات ما موی جوانان است؟ احمدی‌نژاد وعده می‌داد که نفت را سر سفره شهروندان خواهد آورد. او ادعا می‌کرد گفتمان انقلاب اسلامی را دوباره طرح می‌کند. گفت‌وگوی بدون واسطه با مردم و کاستن از سفرهای غیرضروری خارجی و خودداری از همراه‌بردن خانواده و افراد غیرلازم در سفرهای خارجی، بخش‌هایی از وعده‌هایی بود که احمدی‌نژاد قبل و بعد از انتخاب به ریاست‌جمهوری در این زمینه به مردم ایران می‌داد.

    کار تمام شد
    پنجم تیر ١٣٨٥ روزنامه کیهان تیتر زد «مردم کار را تمام کردند». غلامعلی حدادعادل، رئیس مجلس هفتم شورای اسلامی، همان شب اعلام نتایج انتخابات به دیدار احمدی‌نژاد شتافت و کلید دفتر کار خود را در ساختمان قدیم مجلس در خیابان امام‌خمینی به رئیس‌جمهور منتخب داد تا کارهای ابتدایی تشکیل دولت نهم در آنجا صورت پذیرد. روزی که احمدی‌نژاد به بهارستان رفت، حدادعادل دست در دست او در مجلس چرخید و هر دو به خبرنگاران لبخند زدند. احمدی‌نژاد در مقابل رسانه‌ها به صراحت گفت: «به‌عنوان یار کمکی به دوستانم در مجلس اضافه شده‌ام». منظور احمدی‌نژاد، همان «دوستان آبادگرانی» بود؛ دوستانی که بعدها خبرنگاری از حدادعادل پرسید: «گفته می‌شود که مجلس در مشت دولت است نه پشت دولت» و او در پاسخ گفته بود: «نه! ما پشت دولت هستیم». اما در واپسین روزهای مجلس هفتم کاسه صبر دوست احمدی‌نژاد هم لبریز شد و حدادعادل در نامه‌ای به مقام معظم رهبری، خواستار دخالت ایشان در مقابل رفتارهای احمدی‌نژاد شد. اگرچه هرگز حدادعادل به‌طور صریح تا پایان دولت دهم از رئیس‌جمهوری انتقاد نکرد و مدتی طول کشید تا حلقه یاران احمدی‌نژاد تنگ‌تر شود و فصلِ فصل فرا رسید و این بار کیهان تیتر زد «زنده‌باد کدام بهار! »...

    نظر

    • negarminavi
      عضو فعال
      • May 2013
      • 35714

      #37397
      پاسخ : اخبار

      انتشار ابعاد جدیدی از سرمایه‌گذاری خارجی در دولت تدبیر؛ سهم صنعت و کشاورزی "صفر"! + اینفوگرافی

      به گزارش «نسیم» در دولت یازدهم، طی ۲۳ ماه اخیر علاوه بر کاهش ۵۰ درصدی آمار سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌های صنعت و کشاورزی، هیچ سرمایه خارجی جذب نشده/چرا دولت می‌ترسد جزئیات را منتشر کند؟ + جدول

      گروه اقتصادی خبرگزاری «نسیم»: تیرماه امسال در حالی آغاز شد، که همه منتظر گزارش سازمان کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) در خصوص وضعیت سرمایه گذاری خارجی در کشور بودند. سال گذشته اولین گزارش سازمان آنکتاد در دولت تدبیر و امید با کاهش بیش از یک و نیم میلیارد دلاری سرمایه گذاری خارجی در کشور نسبت به سال قبلش، علامت خوبی از وضع سرمایه گذاری خارجی در کشور نمی داد، اما با شعارهای دولت در زمینه گسترش تعامل با جهان و جذب سرمایه گذاری خارجی با دیپلماسی باز، همه منتظر جهش خوبی در آمار جذب سرمایه گذاری خارجی در دومین سال دولت یازدهم بودند.

      اما سرانجام گزارش سازمان آنکتاد منتشر شد و جداول و نمودارهای موجود در آن حکایت از کاهش 31 درصدی آمار سرمایه گذاری خارجی در کشور نسبت به سال گذشته داشت. این خبر در شرایطی منتشر شد که مسئولان سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران از جمله محمد خزائی و دیگر اعضای تیم اقصادی دولت تدبیر و امید نسبت به این گزارش سکوت کرده اند و توضیحی را در این زمینه ارائه نمی دهند.

      روز گذشته سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی تنها به یک خبر در این زمینه بسنده کرد و در توضیح کاهش سرمایه گذاری خارجی در کشور به این مسئله اشاره کرده که آمار منفی سرمایه گذاری خارجی در کشور از دولت قبل آغاز شده است و رقم دو میلیارد و 105 میلیون دلار سرمایه گذاری که در سال گذشته در کشور انجام شده، یک دستاورد به حساب می آید! این ادعا در شرایطی مطرح می شود، که دولت یازدهم ، کشور را با حدود 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی از دولت قبل تحویل گرفت.

      چرا دولت یازدهم در خصوص کاهش آمار جذب سرمایه خارجی سکوت کرده است؟

      اما نکته جالب توجه دیگر پنهان کاری و عدم شفاف سازی دولتمردان تدبیر و امید نسبت به آمار سرمایه گذاری خارجی در کشور است. در دولتهای گذشته همزمان با اعلام آمار سرمایه گذاری خارجی کشور از سوی سازمان آنکتاد مدیران سازمان سرمایه گذاری خارجی در حضور وزرا و معاون اول رئیس جمهور و رسانه های داخلی و بین المللی نشست خبری برگزار می کردند و به طور شفاف آمار سرمایه گذاری خارجی در کشور و بخش های مربوط به آن را با رقم دقیق اعلام می کردند، اما در این دو سال دولتمردان تدبیر و امید در این زمینه سکوت کرده اند. همچنین در آن سال ها به سفیران برتر و همچنین استانداران برتر کشور که در جذب سرمایه گذاری خارجی موفق بودند جوایزی اعطا می شد، که در این دولت نشانی از این اقدامات دیده نمی شود.ٰٰ!

      به نظر می رسد اصلی ترین دلیل این سکوت، ضعف دولتمردان تدبیر و امید در جذب سرمایه گذاری خارجی است، زیرا براساس اطلاعاتی که خبرنگار «نسیم» به دست آورده است از دو میلیارد و 105 میلیون دلار سرمایه خارجی که در یک سال گذشته به کشور وارد شده است، 1.5 میلیارد دلار در بخش نفت و گاز، 300 تا 400 میلیون در بخش بورس و باقی آن به صورت سرمایه گذاری مستقیم بوده و بخش هایی مانند صنعت کشاورزی و خدمات در کشور ما مورد اقبال سرمایه گذاران خارجی قرار نگرفته است.


      این آمار نشان می دهد که دولتمردان یازدهم بار دیگر در موضوع سرمایه گذاری خارجی هم مانند دیگر موضوعات به جای جبران کم کاری خود توپ را به زمین دولت قبل می اندازند و همچنان به جای ارائه استراتژی روشن در اقتصاد کشور چشم به نتایج مذاکرات هسته ای دارند.

      چرا آمار دولت قبل در خصوص سرمایه گذاری خارجی مخدوش نبود؟

      اما عده ای از افراد نزدیک به تیم اقتصادی دولت درصدد توجیه این آمار ضعیف دولت در حوزه سرمایه گذاری خارجی هستند.

      یکی از این شبهات که مشاوران غیر رسمی روحانی روی آن تاکید دارند، متهم کردن دولت قبل به ارائه آمارهای غلط به این نهاد بین المللی است.
      سازمان کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) مدعی است که گزارشهای سرمایه گذاری خارجی در هر کشوری را با استفاده از منابع داخلی آن کشور نهایی می کند. بنا بر همین مسئله حامیان دولت یازدهم معتقدند که مسئولان دولت قبل و به خصوص مسئولان سابق سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، با ارائه آمارهای غیر کارشناسی و غلط باعث انحراف در گزارش نهایی سازمان آنکتاد شده اند.


      این ادعا از سوی حلقه مشاورین دولت در شرایطی مطرح می شود، که اساسا میان آمارهای این دولت و دولت قبلی هیچ گونه تفاوتی در کمیت و کیفیت وجود ندارد و برای اثبات این ادعا هم می توان به سایت سازمان آنکتاد مراجعه کرد.

      مرجع اعلام این آمارها سازمان سرمایه گذاری خارجی کشور است که طبق قانون یک سازمان و مرجع رسمی برای اعلام آمار سرمایه گذاری خارجی است. براساس قانون سرمایه گذاری خارجی، نه این رئیس سازمان نه رئیس دولت فعلی، نه رئیس دولت قبلی و نه رئیس دولت آینده، حق ندارند این آمارها را مخدوش کرده و یا اصطلاحا دستکاری کنند.

      جالب اینجاست بنابر گزارشهای رسمی طی این سالها، همه دستگاههای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور سه بار، روی این آمارها کار کرده و همه آنها را تایید کرده و تبدیل به آمار رسمی کشور کرده اند که با رفتن یک دولت آمدن یک دولت دیگر قابل تغییر نیست.

      طریقه محاسبه این آمارها و تعریف دقیق سرمایه گذاری خارجی در کشور هم طبق ماده 3 ، 21 و 22 قانون سرمایه گذاری خارجی کاملا شفاف است و هیچ شخص و یا نهادی به آسانی نمی تواند در آنها دخل و تصرف کند.

      دولتهای نهم و دهم علی رغم عملکرد ضعیفی که در استراتژی مسائل مختلف اقتصادی کشور داشتند، موفق شده بودند که سرمایه گذاری خارجی را تبدیل مسئله مهمی در کشور کنند به شکلی اصطلاحا سرمایه گذاری خارجی روی میز مدیران اول کشور بوده و در صدر برنامه های آنها باشد. نمونه آن هم جذب 22 سند حمایت سرمایه گذاری خارجی طی سال های 86 تا 91 است که از نقاط قوت دولت قبل در عرصه جذب سرمایه خارجی به حساب می آید.

      برگزاری 22 همایش بین المللی برای جذب سرمایه گذاری خارجی از نقاط مختلف جهان طی سال های 86 تا 91 این واقعیت را نشان می دهد، که در سطح بین المللی با شعار نمی توان عمل کرد و صحنه اقتصاد بین الملل نیاز به بازی شفاف دارد و به قول دولتمردان یازدهم با باز و بسته کردن دیپلماسی، نمی توان شرایط سرمایه گذاری اقتصادی در کشور را بهبود بخشید.

      داشتن یک راهبرد و استراتژی، برقراری دیالوگ با سرمایه گذاران خارجی و ایجاد مشوق های سرمایه گذاری امروز از اصلی ترین حلقه های مفقوده دولتمردان تدبیر و امید در جذب سرمایه گذاری خارجی است و نمی توان در این حوزه هم تنها به خوردن قهوه با طرف های خارجی افتخار کرد.

      دولت قبل علی رغم تمام مشکلاتی که در اقتصاد کشور به وجود آورد در عرصه جذب سرمایه خارجی طبق آمار سازمان آنکتاد تجارت خارجی 900 میلیون دلاری را به 5 میلیارد دلار افزایش داد، آن هم در شرایط که روز به روز به حجم تحریم ها افزوده می شد و بانک مرکزی و سایر بانک های کشور در حال تحریم شدن بودند و کشور با تحریمهایی مانند تحریم سوئیفت دست و پنجه نرم می کرد.

      در شرایط فعلی در 23 ماه اخیر کشور با تحریم جدیدی رو به رو نشده است ولی متاسفانه دولتمردان چشم به عملکرد وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده هسته ای دوخته اند، در حالی که در گذشته با وجود تشدید تحریم ها کشور از نظر رشد سرمایه گذاری خارجی جز شش کشور برتر دنیا بوده است.

      با این تفاسیر به نظر می رسد که حامیان دولت به طور شتابزده ای در این خصوص وارد صحنه شده اند و نقدی که به آمار سرمایه گذاری خارجی در دولت قبل وارد می کنند، یک نقد غیر کارشناسی و تنها در جبران کم کاری دولتمردان تدبیر و امید است.

      نظر

      • negarminavi
        عضو فعال
        • May 2013
        • 35714

        #37398
        پاسخ : اخبار

        موج تناقضات دولت راستگویان در آمار واردات

        تعداد مسئولان دولت یازدهم که آمار واردات ۷۲۰ میلیارد دلاری مورد ادعای مسئولان قوه مجریه را زیر سئوال می‌برد هر لحظه در حال افزایش است



        نظر

        • ahmoeini
          عضو فعال
          • Jan 2011
          • 2562

          #37399
          پاسخ : اخبار

          فهرست 29نفره قدرت تصمیم‌گیری ندارد؟
          چرا مشایی عضو "دولت در سایه" احمدی‌نژاد نیست؟/ فهرست "الک شده" دولت سابق!
          آنچه قابل تامل است اینکه در فهرست 29 نفره منتشرشده نامی از اسفندیار رحیم مشایی و افراد محکوم شده دولت احمدی نژاد و یا دارای پرونده و حاشیه دیده نمی شود.
          گروه سیاسی صراط - روز گذشته خبری در رسانه ها منتشر شد که بر اساس آن محمود احمدی نژاد با صدور احکامی برای 29 نفر، دولت در سایه را رسما تشکیل داده است.

          به گزارش گروه سیاسی صراط، بر اساس خبر مذکور، جلسات این افراد روزهای چهارشنبه هر هفته، در محله محمودیه تهران برگزار و طی آن، ضمن رصد مستمر و دقیق فعالیت‌های دولت حسن روحانی، شیوه‌های بازگشت به قدرت با استفاده از شناسایی و بزرگنمایی نقاط ضعف دولت یازدهم بررسی می شود.

          با این وجود این خبر با واکنش مجتبی ثمره هاشمی روبرو شد. او هم "دولت در سایه" را تکذیب کرد هم فعالیت انتخاباتی احمدی نژاد برای مجلس را.

          خود احمدی نژاد یا دفترش تا کنون به این خبر واکنشی نشان نداده اند. با این وجود، فارغ از درستی یا نادرستی این موضوع، آنچه قابل تامل است اینکه در فهرست 29 نفره منتشرشده نامی از اسفندیار رحیم مشایی و افراد محکوم شده دولت احمدی نژاد و یا دارای پرونده و حاشیه دیده نمی شود.

          البته طبیعی است که محمدرضا رحیمی که دوران زندانش را سپری می کند جایی در این فهرست نداشته باشد اما عدم حضور فردی چون بقایی که دست کم در دو سال پایانی دولت دهم از معتمدترین نیروهای دولت به شمار می رفت و پس از دستگیری اش نیز احمدی نژاد تمام قد پشت او ایستاد، جای تعجب دارد. مگر آنکه بپذیریم این احکام به تازگی و پس از دستگیری بقایی صادر شده اند که محتوای خبر اصلی و اشاره آنه به برگزاری جلسات منظم هفتگی، این موضوع را تصدیق نمی کند.

          به جز بقایی، نام سایر نزدیکان احمدی نژاد که دارای محکومیت بوده اند یا پرونده و حاشیه ای همراه آنان بود نیز در فهرست وجود ندارد. به طور مثال، مرتضوی، جوانفکر و ملک زاده هم جایی در این فهرست ندارند. از طرفی، اعضای جبهه یکتا هم عموما غایبان دیگر این فهرست به شمار می روند. در نتیجه نبود این افراد، فهرست اعلام شده، در واقع لیست "الک شده" و از صافی گذشته دولت سابق به شمار می رود نه چیزی بیشتر!

          به این ترتیب، چند احتمال در این خصوص قابل حدس است؛ اول اینکه، لیست منتشرشده صحت ندارد که با توجه به آدرس دقیق از زمان و مکان و مختصات این تشکیلات، دور از ذهن است. دوم اینکه، تصمیمات این تشکیلات، تنها جنبه مشورتی دارد در نهایت، تصمیم گیران اصلی خود احمدی نژاد و همان حلقه غایب او در این تشکیلات یعنی مشایی، بقایی، جوانفکر و ... هستند.

          شاید موضع گیری دفتر احمدی نژاد در روزهای آینده، بتواند بخشی از ابهامات را برطرف کند.

          نظر

          • خوشبخت
            عضو فعال
            • Jul 2012
            • 5464

            #37400
            پاسخ : اخبار

            اژه ای: معاون احمدی نژاد پرونده آشکار‎ی دارد‎ / تغییر قاضی پرونده مهدی هاشمی ربطی به فشارها نداشت

            معاون اول قوه قضاییه به موضوعاتی چون انتظار وارد شدن فشارهای بیشتر صاحبان قدرت و ثروت، پرونده آشکار یکی از معاونین احمدی نژاد، بدنام کردن دستگاه قضا توسط عده‌ای وکیل متخلف و ضرورت تعیین مرز بین تهمت، توهین و نقد سازنده توسط رسانه‌ها پرداخت.
            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

            معاون اول قوه قضاییه به موضوعاتی چون انتظار وارد شدن فشارهای بیشتر صاحبان قدرت و ثروت، پرونده آشکار یکی از معاونین احمدی نژاد، بدنام کردن دستگاه قضا توسط عده‌ای وکیل متخلف و ضرورت تعیین مرز بین تهمت، توهین و نقد سازنده توسط رسانه‌ها پرداخت.

            به گزارش «انتخاب»، غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه امشب و در آستانه اتمام هفته قوه قضاییه در شبکه دو سیما و برنامه گفت‌وگوی ویژه حضور یافت.

            اژه‌ای در این برنامه که به مدت 30 دقیقه به طول انجامید درباره موضوعات مختلفی هرچند کوتاه سخن گفت.

            ♦ در زیر مشروح سخنان سخنگوی قوه قضاییه را می‌خوانید

            برخورد با دانه درشت‌ها افزایش یافت/منتظر فشارهای بیشتر صاحبان قدرت و ثروت هستیم/تغییر قاضی پرونده مهدی هاشمی ربطی به این فشارها نداشت

            وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر، در خصوص مهم‌ترین چالش پیش روی دستگاه قضایی اظهار داشت: امر قضا یک امر خطیر است و به طور طبیعی اگر با یک مفسد یا مجرم برخورد شود واکنش‌هایی نشان داده می‌شود مخصوصاً اگر گروه‌های صاحب قدرت باشند، ممکن است واکنش‌ها شدیدتر باشد.

            وی افزود: آنچه مهم است این است که قوه قضائیه تسلیم می‌شود یا نه که می‌گوییم قوه بر اساس موازین قانونی و شرع مقدس اسلام و بر اساس عدل کار می‌کند و تسلیم نخواهد شد.

            محسنی اژه‌ای گفت: بالاخره ما چون در سال‌های اخیر به خصوص 2 سال گذشته با افراد دانه درشت بیشتر برخورد کرده‌ایم و افرادی بودند که صاحب قدرت یا ثروت زیادی بودند و پرونده‌هایشان مورد رسیدگی قرار گرفته و در آینده هم بدون تبعیض برخورد می‌شود، فشارهایی آوردند به قوه و به نظرم می‌رسد باید منتظر فشارهای بیشتری هم باشیم.

            معاون اول قوه قضائیه گفت: در همه پرونده‌هایی که صاحب منسب، قدرت و ثروت هستند ساکت نمی‌نشینند، در مورد پرونده مهدی هاشمی هم واقعا تحت فشار بودیم، اما تغییر قاضی سراج در این راستا نبود، ایشان سمت‌شان عوض شد، ولی فشارهای دیگری بود آن چه که ما امروز با آن رو به رو هستیم تنها این مساله نیست.

            وی تصریح کرد: نفس امر قضا کار سختی است و این سختی کار زمانی بیشتر می‌شود که ما به میزان لازم قاضی و کارمند و بودجه نداریم.

            معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: دولت و مجلس کمک هایی کردند و من از هر دو تشکر می‌کنم اما اگر بخواهیم انتظاراتی که قانون اساسی از قوه دارد برآورده شود حتما باید کمک بیشتری در جهت استخدام نیرو شود، نیاز شدید به استخدام کارمند، قاضی و بودجه داریم.

            حجت الاسلام اژه‌ای افزود: مردم اگر موضوعاتی همچون اختلافات خانوادگی را در شوراهای حل اختلاف حل کنند پرونده ها کمتر می‌شود.

            وی افزود: در بحث مواد مخدر 44 درصد زندانیان مربوط به مواد مخدر هستند، دولت از خیلی ساله‌ها پیش موظف بوده اردوگاه‌هایی را تأسیس کند و الان هم انتظارمان از رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر که رییس جمهور است به ما کمک کنند.

            یکی از معاونین رئیس جمهور سابق پرونده آشکاری به واسطه تحقیق و تفحص مجلس دارد/کسی بازداشت نشده است

            حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در خصوص آزادی یکی از قاچاقچیان مواد مخدر گفت: این فرد مجدد بازداشت شد، نباید به اینها مرخصی دهیم، اگر چنان مسئولان احساس کنند فرد برای مدت موقت لازم است بیرون برود آیا وقتی رفت دست به کاری نمی زند؟

            وی افزود: ما نهایت تلاشمان این است که موردهای خطرناک بیرون نروند و در این مورد مشخص هم در حال حاضر اطلاع ندارم که چرا این فرد از زندان بیرون رفته است اما حتما به جهات مشخصی بیرون رفته است.

            معاون اول قوه قضائیه گفت: در خصوص مواد مخدر مثل هروئین و کراک که جرمش سنگین است آیا اگر فرد متهم برایش مشکلی پیش بیاید نمی تواند به مرخصی برود؟ قبول داریم باید دقت شود اما گاهی هم ممکن است مواردی از دست در برود.

            اژه‌ای درباره برخورد با افراد بلندپایه گفت: ما سراغ برخی از مسئولان متخلف رفتیم اما گاهی جمع‌آوری ادله سخت می‌شود، ما همان زمان که این فرد تخلف کرده بودند و مسئولیت بالایی در قوه مجریه داشت به سراغش رفتیم اما نهایتاً تا زمانی که ادله جمع شده و پرونده رسیدگی شده زمان برده است.

            سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: من نمی‌گویم فشارها تاثیر نداشته اما مهم این است که قوه در برابر این فشارها تسلیم نشده، قوه مصمم است بدون تبعیض با مجرمین برخورد کند.

            وی در خصوص بازداشت معاون رئیس جمهور سابق گفت: امروز تا جایی که یادم است در مرقد امام خبرنگاری از دو نفر اسم برد که بازداشت شده اند که من گفتم نه بازداشت نشده است البته یک نفر از این افراد پرونده آشکاری داشته که به واسطه تحقیق و تفحص مجلس گشوده شده است و دیگری هم در دست رسیدگی است.

            تقویت نظارت در دستگاه قضایی در دو سال گذشته/عده‌ای وکیل متخلف قوه قضاییه را بدنام کرده‌اند

            غلامحسین محسنی اژه‌ای در خصوص اظهارات رئیس سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر اینکه از نظر سلامت اداری وضعیت خوبی نداریم، گفت: هیچ کس ادعا نمی‌کند که نظام اداری کشور در وضعیت مطلوب است اما کمبودهایی وجود دارد اما وضعیت حاد نیست.

            وی افزود: ما در قوه قضائیه هر زمان که توانستیم عدالت به معنای حقیقی را اجرا کنیم در نقطه مطلوب هستیم، نقطه مطلوب ما این است که در سقف قرار گیریم یعنی در همه زمینه‌ها با عدالت رفتار کنیم که در اینجا فاصله داریم.

            محسنی اژه‌ای تصریح کرد: اما آیا امیدواری مردم بیشتر شده یا نه؟ بر اساس مبارزه‌ای که با جرائم خشن، دانه درشت‌ها و صاحبان منسب شده مردم امیدوارتر شده‌اند نسبت به دستگاه قضایی کشور.

            وی خاطرنشان کرد: ما الان بسیاری از دستگاه‌های حکومتی که مشکلاتشان را نمی‌توانند خودشان حل کنند به دستگاه قضایی مراجعه می‌کنند، یکی از دلایلش این است که مردم به دستگاه قضایی امیدوار هستند.

            معاون اول قوه قضائیه در خصوص تخلفات درون دستگاه قضایی گفت: امروز برای ما سلامت دستگاه قضایی مهم است اما نباید فلان دستگاه را با فلان دستگاه مقایسه کنیم بلکه باید قوه را متناسب با جمهوری اسلامی و توقعات مردم بسنجیم در دستگاه قضایی هم تخلف است اما یکسری از آن‌ها واقعی نیست.

            محسنی اژه‌ای گفت: ما در سال 92 و 93 فشار بیشتری آوردیم تمام دستگاه‌های نظارتی داخل قوه قضائیه را فعال‌تر کردیم، واحد نظارت ارزشیابی قضات فعال‌تر شد، نظارت دادستانی کل و دیوان عالی کشور فعال شد، حفاظت قوه همین طور و ما به این رسیدیم که یک عده وکیل متخلف هستند که به نام قوه کارها را تمام می‌کنند. می‌گوییم چرا اینقدر پول می‌گیرید می‌گویند فقط برای خودمان نیست برای قاضی هم هست.

            وی خاطرنشان کرد: بخشی از موارد دلا‌ل‌ها هستند که هیچ ارتباطی با قوه ندارند، با عنوان کارمند یا قاضی کاری انجام می‌دهند، در خود قوه هم قضاتی بودند که سلب صلاحیت شدند.

            معاون اول قوه قضائیه افزود: ما متخلفانی از اداره از ثبت، دادگستری و قضاتی را هم بازداشت کردیم شاید برخی الان از حرفهای من خوششان نیاید اما بیش از 13 مورد سلب صلاحیت قضایی کردیم.

            باید مرز بین تهمت، تحقیر، توهین و نقد سازنده از سوی رسانه‌ها مشخص شود

            حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در خصوص گارد دستگاه قضایی برابر برخی رسانه‌ها گفت: قانون می‌گوید رسانه‌ها می‌توانند انتقاد کنند اما انتقادی که سازنده باشد و همراه با توهین، تهمت و تحقیر نباشد.

            وی افزود: من معتقدم همه باید در چارچوب قانون عمل کنیم و رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی می‌تواند برای آگاهی مردم موثر باشد و اتفاقا من با کسانی که در نشست‌های من حضور پیدا می‌کنند روابط خوبی دارم. اما گاهی برخی دوست دارند در محاکم بچرخند گزارش مکتوب و تصویری تهیه کنند، این نمی‌شود.

            معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: من اعتقادم این است که اگر برسیم به جایی که دادگاه‌ها را علنی برگزار شود و مستقیم از رسانه ملی پخش شود هم مردم آگاهی ‌شان بالا می‌رود هم تشخیص می‌دهند اشکال از کجاست.
            زندگی بدون تحریم سلام....

            نظر

            • ahmoeini
              عضو فعال
              • Jan 2011
              • 2562

              #37401
              پاسخ : اخبار

              پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

              پوریا عالمی در ستون طنز روزنامه شرق نوشت:

              هرروز خبر دستگيری و بازداشت دوروبری‌های آقای احمدی‌نژاد، رئيس پاكدست‌ترين دولت ايران، معروف به محمودپاكدست و شركا، منتشر می‌شود.

              مردم از اين قضيه خيلی خوشحالند و می‌گويند ديدی دستشان رو شد و معلوم بود در همه مشكلات دست دارند و دست بالای دست بسيار است و محمود كه حال می‌گرفتی همه عمر، ديدی كه چگونه حال محمود گرفت؟

              ما اما برخلاف مردم اصلا خوشحال نيستيم. ما معتقديم هشت‌ سال احمدی‌نژاد خيلی خوش گذشت هرچند سخت گذشت.

              اما كلی خنديديم. الان رسانه‌های آن‌وری و برخی نماينده‌های شيفته، شيفت كرده‌اند روی مخالفت و گذاشته‌اند توی كار تيم احمدی‌نژاد كه به نظر ما اين كار اِند نارفاقتی است.

              شما چرا؟

              بميرم برای تنهايی احمدی‌نژاد. راستش در هشت ‌سال دوران محمودی همه از كار بی‌كار شدند ولی كار من گرفت.

              يك موقع احساس می‌كردم محمود به‌خاطر من روزی دوتا سوژه توليد می‌كند. ممنونم محمود. ممنونم رفيق.

              اين چاهی كه كنده شد اگر برای مردم آب نداشت برای من نان داشت. به‌همين‌دليل من رسما از امروز از تو دفاع خواهم كرد و با همه رسانه‌ها و افرادی كه با تو درافتادند در خواهم افتاد. حتی برای اطرافيانت، سند كه ندارم ولی می‌توانم لاخ سبيل گرو بگذارم تا مشكلشان حل شود. البته اين همان سبيلی است كه دوره خودت دود داده شد.

              يادت هست؟ ولی من به روت نمی‌آورم. من از آنهاش نيستم. روی من حساب كن محمود، من يادم نمی‌رود روزی دوتا سوژه برای من درست می‌كردی، مطمئن باش نمی‌گذارم سوژه‌ات كنند مرد. فدای تو؛ نويسنده فال قهوه، مادر رجب، كاناپه، نشر اكاذيب، آسانسورچی، از هر نظر بی‌ضرر، آمبولانس‌چی و ... سابق و آچاركشی فعلی (كه همه اينها مديون تو بود محمود) قربانت، بای.

              نظر

              • ahmoeini
                عضو فعال
                • Jan 2011
                • 2562

                #37402
                پاسخ : اخبار

                احمدی‌نژاد و روحانی در بازار ارز چه کردند؟/ وقتی دلار 298 درصد گران می‌شود
                اقتصاد > اقتصاد سیاسی - بررسی‌ها و روند قیمتی دلار در بازار براساس گزارش‌های رسمی دولت نشان می‌دهد که دلار طی 8 سال دولت های نهم و دهم 298.5 درصد گران شد.


                مریم فکری

                دیگر از آن گزارش های دلهره‌آور خبری نیست؛ خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها هم دیگر خبری جنجالی درباره نرخ ارز ندارند. شاید هیچ‌کس روزهای سال 1391 را فراموش نکند که قیمت دلار گاها ساعتی و حتی لحظه‌ای بالا می‌رفت و کسی هم جلودار وضعیت نابه‌سامان بازار نبود و تنها سوءمدیریت‌ها بر وضع بی‌سامان بازار دامن می‌زد.

                بررسی‌ها و روند قیمتی دلار در بازار براساس گزارش‌های رسمی دولت نشان می‌دهد که دلار طی 8 سال دولت نهم و دهم 298.5 درصد گران شد. به عبارتی، در زمانی که محمود احمدی‌نژاد در خردادماه سال 1384 به عنوان رییس دولت نهم انتخاب شد، دلار 898 بود و 8 سال بعد و در زمانی که حسن روحانی در انتخابات سال 1392 پیروز میدان شد، نرخ دلار به حدود سه برابر افزایش یافت؛ به طوری که متوسط قیمت نرخ دلار براساس گزارش بانک مرکزی در خردادماه 1392، 3579 تومان بود.

                این موضوع نشان می‌دهد که جهت‌گیری سیاست‌های اقتصادی دولت‌های نهم و دهم به سمت افزایش نرخ ارز بوده است؛ اگرچه تحریم‌ها و محدودیت‌ها در افزایش نرخ ارز موثر بود، اما تحلیلگران اقتصادی معتقدند که همه اتفاقات تلخ گذشته را نباید به تحریم‌ها مربوط دانست و بدسیاستی‌ها و نبود تدبیر برای جلوگیری از آثار سوء تحریم‌ها در به‌هم ریختگی‌های اقتصاد بسیار موثر بود. به‌هرحال، تحت این شرایط، نرخ دلار در دولت‌های نهم و دهم 298.5 درصد گران شد.

                گام اول، ورود دلار به کانال 900 تومان

                احمدی‌نژاد از همان زمانی که به عنوان رییس دولت نهم انتخاب شد، روند افزایشی نرخ دلار آغاز شد؛ به طوری که در حالی که دلار در کانال 800 تومان بالا و پایین می‌شد، به یک‌باره پس از انتخابات وارد کانال 900 تومان شد.

                براساس گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت ارز در بازار آزاد، در سه فصل پایانی سال 1384 نرخ دلار به یک‌باره از 898 تومان خردادماه به 915 تومان در اسفندماه افزایش یافت. بر این اساس، به طور متوسط هر دلار آمریکا در تیرماه 900 تومان، مردادماه 902 تومان، شهریورماه 903 تومان، مهرماه 905 تومان، آبان‌ماه 908 تومان، آذرماه 909 تومان، دی‌ماه 910 تومان، بهمن‌ماه 913 تومان و اسفندماه 915 تومان قیمت داشت.

                رشد 9.1 درصدی نرخ دلار در دولت اول احمدی‌نژاد

                از سوی دیگر، بررسی روند افزایشی نرخ دلار طی سال‌های 1384 تا 1388 نشان می‌دهد که طی این مدت 4 سال، نرخ دلار تا خردادماه 1388 به حدود 980 تومان افزایش پیدا کرد. تفاوت نرخ دلار در خردادماه 1388 با خردادماه 1384، نشان از رشد 9.1 درصدی نرخ دلار در دولت اول محمود احمدی‌نژاد دارد.

                براساس گزارش ماهانه بانک مرکزی، متوسط نرخ دلار در خردادماه‌ 1385، 1386 و 1387 نیز به ترتیب 917 تومان، 930 تومان و 932 بوده است.

                همراهی دولت دوم احمدی‌نژاد با رشد 265.2 درصدی نرخ دلار

                اگرچه تغییر و تحولات بازار ارز در دولت اول احمدی‌نژاد از رشد اندک قیمت دلار حکایت دارد، اما بررسی قیمت‌ها در دولت دوم وی، بیانگر رشد 265.2 قیمت دلار است. طبق گزارش بانک مرکزی، نرخ دلار در خردادماه سال 1388 و در زمان انتخابات دولت دهم به طور متوسط 980 تومان بود که این رقم در خردادماه سال 1392 به 3579 تومان افزایش یافت. به عبارتی، در دوره چهار ساله دوم ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، نرخ دلار 265.2 درصد افزایش پیدا کرد.

                اما شیب افزایش قیمت دلار در این مدت 4 ساله، از سال 1390 تند شد؛ به طوری که براساس گزارش بانک مرکزی، نرخ دلار متوسط نرخ دلار از 1046 تومان در فروردین‌ماه سال 1390 به 1541 تومان در اسفندماه همان سال افزایش یافت. در میان جداول بانک مرکزی، نکته‌ای که دیده می‌شود، این‌ است که به جای اعلام قیمت ارزها در بهمن و اسفند سال 1390، نقطه آمده و هیچ عددی اعلام نشده است.

                با این وجود، گزارش بانک مرکزی از وضعیت بازار ارز در سال 1391 نشان می‌دهد که در این سال متوسط نرخ دلار از حدود 1877 تومان در فروردین‌ماه به 3573 تومان در اسفندماه افزایش پیدا کرد. به عبارتی، در همین مدت 12 ماهه سال 1391 نرخ دلار 90.3 درصد گران شد.



                رویارویی روحانی با دلار 3579 تومانی

                در این شرایط، محمود احمدی‌نژاد پس از انتخابات دولت یازدهم و در خردادماه 1392، قرار بود دولت دهم را با نرخ دلار 3579 تومان به حسن روحانی تحویل دهد؛ امری که نشان از رشد 298.5 درصدی نرخ دلار طی 8 سال داشت.

                اگرچه براساس گزارش بانک مرکزی، نرخ دلار از این دوره به بعد روندی کاهشی به خود گرفت. این گزارش نشان می‌دهد که متوسط نرخ دلار از 3579 تومان در خردادماه 1392 به 3026 تومان در اسفندماه همان سال کاهش یافت. البته در ماه‌های آذر، دی و بهمن سال 1392 نرخ دلار به زیر 3000 تومان نیز کاهش یافت؛ به طوری که در آذرماه متوسط نرخ دلار 2949 تومان، دی‌ماه 2975 تومان و بهمن‌ماه 2950 تومان بود.

                روحانی در بازار ارز چه کرد؟

                بررسی تغییر و تحولات بازار ارز در سال 1393 حکایت از آن دارد که قیمت دلار از فروردین‌ماه تا اسفندماه حدود 9.4 درصد افزایش یافت. در حالی که در فروردین‌ماه 1393 متوسط نرخ دلار 3099 تومان بود، این رقم در 12 ماه بعد و اسفندماه به 3393 درصد افزایش یافت. البته از فروردین‌ماه 1394 این روند افزایشی، دوباره کاهشی شد و هم‌اکنون نرخ دلار در بازار به حدود 3329 تومان کاهش یافته است.

                در مجموع، بررسی عملکرد دو سال فعالیت دولت روحانی نشان می‌دهد که در این مدت نرخ دلار از 3579 تومان به 3329 تومان در بازار آزاد کاهش یافته است. مقایسه این ارقام، بیانگر کاهش 7.5 درصدی نرخ دلار است.

                نظر

                • negarminavi
                  عضو فعال
                  • May 2013
                  • 35714

                  #37403
                  پاسخ : اخبار

                  یک تولیدکننده ظروف تفلون: پولمان را در بانک بگذاریم، سودش از تولید بهتر است

                  کاظمی در گفتگو با «نسیم» افزود: فروش بسیار پایین آمده و بسیاری از کارخانه‌ها در حال ورشکستگی هستند/ دولت از تولیدکننده هیچ گونه حمایتی نمی‌کند؛ چک‌های برگشتی بسیار زیاد شده است

                  محمد حسن کاظمی، تولیدکننده ظروف تفلون و نچسب در گفتگو با «نسیم» بیان داشت: ما دائما در حال رسیدگی به بحث‌های اداره‌ای و نامه‌نگاری هستیم، چک‌های برگشتی در بازار بسیار زیادتر از گذشته شده و تولیدکننده‌های بخش خصوصی نیز هیچ حمایتی از سوی دولت نمی‌شود.

                  وی تأکید کرد: تولیدکننده‌ها نه تنها هیچ باری بر روی دوش دولت نمی‌گذارند، بلکه حتی باری هم از روی دوش آن برمی‌دارند اما متأسفانه باید دائما در حال رسیدگی به بحث‌های اداره‌جاتی و نامه‌نگاری‌های بیهوده باشد و انرژی خود را برای این چنین کارهایی صرف کنند.

                  وی اضافه کرد: ما هم می توانستیم پول خود را برداریم و در بانک بگذاریم و ماه به ماه سودش را دریافت کنیم، اما این کار را نمی کنیم تا چرخی از چرخ‌های این مملکت بچرخد. روا نیست که در چنین شرایطی که تولیدکننده از سوی دولت حمایت نمی‌شود موانعی هم برای تولیدش ایجادکنند.

                  کاظمی با بیان این مطلب که گاهی برای گرفتن یک مجوز از وزارت صنایع باید یک سال دوندگی داشته باشم افزود: متأسفانه همین سیستم اداره‌جاتی دولت و انرژی که از ما برای یک برگه کاغذ می‌گیرند یکی از بزرگترین معضلات ما است.

                  وی در رابطه با بازار ظروف تفلون و نچسب گفت: بازار تولید و فروش ظروف تفلون در سال گذشته خیلی بهتر از امسال بوده اما در حال حاضر فروش بسیار پایین‌تر آمده و بازار در رکود شدید به سر می‌برد.

                  این تولیدکننده به نسیم اظهار داشت: بازار خوابیده است، و چک ‌های برگشتی نیز زیاد شده و آن قدر وضعیت نامناسب است که بسیاری از کارخانه‌ها در حال ورشکستگی هستند.

                  وی افزود: ما در تأمین مواد اولیه مشکل چندانی نداریم، زیرا در هر شرایط این مواد را می‌توان از بیرون کشور وارد کرد، تفلون و شیشه را از خارج از کشور وارد می‌کنیم اما آلومینیوم و برخی از مواد دیگر را از داخل کشور تهیه می‌کنیم.

                  کاظمی تصریح کرد: آلومینیوم از جمله موادی است که در بورس قیمت گذاری می‌شود، بر روی قیمت آلومینیوم مواردی از جمله قیمت دلار تأثیر گذار است از طرفی ارزش افزوده و موارد دیگری بر روی قیمت آلومینیوم کشیده می‌شود، این‌ها مشکلی ندارند.

                  وی اضافه داشت: آن چیزی که در بحث قیمت آلومینیوم مهم است افزایش 15درصدی است که برای رقابت می‌گذارند، یعنی هر کس بیشتر بخرد، آلومینیوم را به آن می‌دهند در صورتی که این کار اصلا درست نیست و باید بدون چنین کارهایی آلومینیوم را با قیمت واقعی خود به دست تولیدکننده برسانند تا در نهایت قیمت اجناس هم بالا نرود.

                  نظر

                  • ahmoeini
                    عضو فعال
                    • Jan 2011
                    • 2562

                    #37404
                    پاسخ : اخبار

                    ناپایداری اصولگرایان با جبهه پایداری و یاران پیشین احمدی نژاد

                    نزدیک شدن به موعد انتخابات مجلس مناسبات انتخاباتی را در دو جبهه اصولگرایان و اصلاح طلبان گرمتر از همیشه کرده است.
                    آنچه که هر دو گروه بر آن تمرکز کرده اند تلاش برای از بین بردن چند دستگی های درون جبهه ای است. هر دو جریان تلاش می کنند تا با انسجام و وحدت بیشتری پادر میدان رقابت بگذارند.

                    اما در جبهه اصولگرایی آیت الله مهدوی کنی و حبیب الله عسگراولادی که در دوره های قبلی ساز و کار رسیدن به اجماع در میان اصولگرایان را با جدیت پیش می بردند حالا نیستند تا نقش تسهیل گر خود را ایفا کنند. اصولگرایان که تجربه موفقی از رسیدن به اجماع در انتخابات مجلس هفتم و هشتم حول محور جامعیتن و به ویژه شخص آیت الله مهدوی کنی و بهره گیری از شیوه های کدخدامنشانه داشتند در ادامه اما نتوانستند این تجربه را تکرار کنند.

                    ظهور جبهه پایداری در جبهه اصولگرایی و کوبیدن آنها بر طبل تک روی و واگرایی کار را برای اصولگرایان سخت تر کرده است. آنها که رسما در آستانه انتخابات مجلس نهم اعلام حضور کردند، در همان انتخابات تلخی حضور خود را بیش از هر کس به آیت الله مهدوی کنی چشاندند. درست وقتی که جامعتین با محوریت آیت الله طرح وحدت 7+8 و تشکیل جبهه متحد اصولگرایان را مطرح کردند جبهه پایداری با اما و اگرهای خود تن به این وحدت نداد و لیست مجزایی در انتخابات مجلس نهم ارائه کرد.

                    اما انتخابات ریاست جمهوری یازدهم صحنه دیگری از به نمایش درآمدن چنددستگی در میان اصوگرایان بود. آنجا که آنها در آن انتخابات با 5 کاندید وارد شدند. سعید جلیلی و محسن رضایی از همان ابتدا تن به هیچ ائتلافی ندادند و در عمل اعلام کردند که تا پایان عرصه رقابت را ترک نخواهند کرد. اما سه نفر دیگر (قالیباف، ولایتی، حداد) هم که ابتدا ائتلافی را شکل داده بودند در ادامه در عرصه رقابت ماندند تا اینکه در آخرین ساعات باقی مانده به انتخابات حدادعادل نه به نفع دو متحد دیگر خود که به نفع جریان اصولگرایی کنار کشید.

                    افزون بر این آخرین تجربه انتخاباتی اصولگرایان یعنی انتخابات هیئت رییسه مجلس نهم نشان داد باز هم پایداری ها قرار نیست به تعهدات درون جناحی پایبند بمانند. در آن انتخابات علی لاریجانی از فراکسیون رهروان ولایت کاندید ریاست مجلس شد و در حالی که حداد عادل رییس فراکسیون اصولگرایان به عنوان رقیب او اعلام کرد که این فراکسیون برای حفظ وحدت میان اصولگرایان کاندیدایی در این انتخابات نخواهد داشت؛ اما روح الله حسینیان از اعضای موثر جبهه پایداری و عضو فراکسیون اصولگرایان در اخرین لحظه کاندید ریاست مجلس شد تا بار دیگر به اصولگرایان یادآوری کند جبهه پایداری راه خود را می رود.

                    به این ترتیب جریان اصولگرایی با ظهور جبهه پایداری و نافرمانی مکرر آنها با هر مدل وحدتی و همینطور بعد از فقدان آیت الله مهدوی کنی با شکاف رهبری تاثیرگذار در میان نیروهای خود مواجه شده است. حالا در شرایطی که این روزها شاهد ائتلاف حزب موتلفه و ایثارگران با جبهه پایداری و تقویت موضع این اصولگرایان همیشه ناراضی هستیم باید دید آیا جریان اصولگرایی می تواند در غیاب چهره های تاثیر گذار، خود را از شبح چند دستگی برهاند یا خیر؟.اگرچه حمیدرضا ترقی عضو ارشد موتلفه در اظهار نظری گفته "جبهه پایداری به خرد جمعی اعتقاد پیدا کرده است". اما کارنامه این جبهه تازه از راه رسیده اصولگرایی جز این را نشان می دهد. اوضاع وقتي پيچيده تر مي شود كه ياران پيشين احمدي نژاد در دولت هاي نهم و دهم نيز با پرچم اصولگرايي به ميدان آمده اند. اگرچه هنوز هيچيك از طيف هاي قديمي تر اصولگرا آن ها را در نشست هاي وحدت اصولگرايي دعوت نكرده اند.

                    خبرآنلاین

                    نظر

                    • ahmoeini
                      عضو فعال
                      • Jan 2011
                      • 2562

                      #37405
                      پاسخ : اخبار

                      حسین قادری: نسبت دادن پرچمداری گفتمان انقلاب به احمدی​نژاد، ظلم به انقلاب، نظام، رهبری و امام است
                      احمدی‌نژاد به سفر‎های استانی می‎رود و با مردم شهر‎های مختلف در مناسبت‎‎های مختلف دیدار می‎کند. هنوز به سبک و سیاق قبلی خود از مردم نامه دریافت می‎کند، هنوز در دفتر خود جلسات متعدد برگزار می‎کند اما هیچ‌کس به‎طور قاطع نمی‎داند تصمیم جدی دکتر احمدی‎نژاد از فعالیت‎‎های منسجم او بعد از پایان دوره ریاست‎جمهوری‎اش چیست و […]

                      احمدی‌نژاد به سفر‎های استانی می‎رود و با مردم شهر‎های مختلف در مناسبت‎‎های مختلف دیدار می‎کند. هنوز به سبک و سیاق قبلی خود از مردم نامه دریافت می‎کند، هنوز در دفتر خود جلسات متعدد برگزار می‎کند اما هیچ‌کس به‎طور قاطع نمی‎داند تصمیم جدی دکتر احمدی‎نژاد از فعالیت‎‎های منسجم او بعد از پایان دوره ریاست‎جمهوری‎اش چیست و نزدیکان او نیز فرضیه بازگشت مجدد او به عرصه سیاست رسمی کشور را تایید نمی‎کنند و حتی در مواردی آن را تکذیب می‎کنند. با این حال نمی‎توان با مرور رفتار‎های او در ماه‎‎های اخیر فرضیه بازگشت مجدد وی را نادیده گرفت. در آستانه سوم تیر، سالروز پیروزی محمود احمدی‎نژاد در دور دوم انتخابات سال ۱۳۸۴ هفته‎نامه پنجره به‎منظور بررسی میزان احتمال بازگشت مجدد محمود احمدی‎نژاد و وابستگی آن به عملکرد هشت‌ساله دولتش به‎سراغ جوانان فعال در عرصه سیاست رفته است. میزگرد فوق با حضور محسن محمدی، کارشناس ارشد رسانه و عضو سابق شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان و حسین قادری، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه علوم و تحقیقات، دبیر سابق کمیته مطالعات سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار و مسئول کمیته رسانه ستاد ائتلاف مردمی میرحسین موسوی در تهران انجام شد. حسین شهبازی‎زاده، دبیر فعلی جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز قرار بود در این میزگرد حضور داشته باشد که با خلف وعده وی این میزگرد با حضور آقایان محمدی و قادری برگزار شد.
                      قادری

                      بحثی که این روز‎ها با فعالیت‎‎های آقای احمدی‎نژاد از جمله سفر‎های استانی او، دیدار‎های سیاسی، ایجاد سایت و فضای رسانه‎ای و در آخرین مورد حضور او در جایگاه ویژه مراسم شهدا مطرح می‎شود بازگشت مجدد او به عرصه رسمی سیاست ایران است، شما این نشانه‎‎ها را دال بر ورود دوباره به عرصه سیاست کشور می‎دانید؟
                      محمدی:من فکر نمی‎کنم این موارد دلیل متقنی مبنی بر بازگشت آقای احمدی‎نژاد باشد اما ممکن است انگیزه ایشان برای بازگشت باشد. بازگشت می‎تواند لایه‎‎های مختلفی داشته باشد به‌همین علت نمی‎توان با استناد به مواردی که گفتید مطمئن باشیم که ایشان قصد بازگشت به قدرت را دارد. هرچند من فکر می‎کنم بحث بازگشت ایشان به عرصه سیاسی بیشتر از طرف نیرو‎های اصلاح‎طلب به‎طور تلویحی مطرح می‎شود و نشانه‎‎هایی که درباره فساد اقتصادی به‎صورت وسیع و هماهنگ در رسانه‎‎های آن‎ها مطرح می‎شود این بازگشت را هدف گرفته است. هراس از بازگشت آقای احمدی‎نژاد در بین نیرو‎های رسانه‎ای اصلاح‎طلب وجود دارد و بیش از آنکه واقعیت داشته باشد بازتولید رسانه‎ای دارد.
                      هراس از بازگشت تا چه حد به عملکرد احمدی‎نژاد برمی‎گردد؟
                      محمدی: طبیعتا ایشان طبق صحبت‎‎های مقام معظم رهبری شاید در ۲۰ سال اخیر اصلی‎ترین پرچمدار گفتمان انقلاب اسلامی بوده است ـ ‌هرچند بپذیریم در سطح شعار هم بوده‌ـ. بنابراین ایشان فراتر از دعوا‎های سیاسی و جناحی مطرح در جامعه دارای یک ثبات رای در بدنه جامعه خواهد بود و پایگاه رای قابل‌توجهی در بدنه جامعه دارد، هرچند بخش‎‎هایی از این پایگاه اجتماعی سیال است و ممکن است دارای ریزش‎‎های سیاسی باشد همان‌طور که در دو سال آخر دولت دهم این اتفاق افتاد. در برآیند کلی نشانه‎‎های موجود می‎تواند انگیزه قوی ایشان را برای بازگشت مهیا کند اما باید منتظر نحوه عملکرد دولت فعلی، برآیند فعالیت جناح‎‎های سیاسی، انتخابات مجلس، اوضاع بین‎المللی و پرونده هسته‎ای بود چراکه این موارد در بحث بازگشت موثر است. بنابراین نمی‎شود اکنون قضاوت نزدیک به واقعیت داشت. نکته‎ای که باید مدنظر قرار داد حجم نقدی است که نیرو‎های اصلاح‎طلب نسبت به دکتر احمدی‎نژاد دارند که یک استثناست.
                      بحثی که همیشه وجود دارد درباره برداشت‎‎هایی است که از فرمایشات مقام معظم رهبری می‎شود. به‎طور مثال ایشان در سال ۸۸ عنوان کردند که تفکرات من به آقای احمدی‎نژاد نزدیک‎تر است یا سال ۸۶ درباره آقای احمدی‎نژاد و دولتشان گفتند که احیاکننده‎ شعار‎های انقلاب هستند. ایشان درباره آقای هاشمی نیز بیان شفافی دارند که هیچ کس برای من هاشمی نمی‎شود یا در مورد آقای خاتمی نیز صحبت‎‎های شفافی داشته‎اند. چگونه است که حرف‎‎های ایشان درباره آقای احمدی‎نژاد قدیمی نمی‎شود اما در مورد آقای هاشمی و خاتمی شامل مرور زمان می‎شود؟
                      محمدی: من تاکیدی ندارم که صحبت‎‎های رهبری را درباره آقای احمدی‎نژاد ملاک قرار دهم. بحث گفتمان انقلاب اسلامی شاخصه‎‎هایی دارد مانند استکبارستیزی و توجه به محرومین. اگر به مجموعه گفتمانی و فکری آقای احمدی‎نژاد نگاه کنیم. مولفه‎‎های گفتمان انقلاب در دولت ایشان با اختلاف بارز نسبت به دولت‎‎های دیگر وجود دارد.
                      انقلاب اسلامی تعریف مشخصی دارد که باید با انقلاب اکتبر و سایر انقلاب‎‎ها متفاوت باشد. حال ممکن است فاکتور‎های اصلی انقلاب اسلامی را موارد خاصی معرفی کنیم و از بقیه مولفه‌ها چشم‌پوشی کنیم مانند دوران دوم‌خرداد که آزادی را در شعار‎های انقلاب بسیار برجسته می‎کردند و این سوال پیش می‌آمد که تفاوت شما با لیبرالیست‎‎ها چیست. می‎خواهیم بدانیم اگر یکی از بحث‎‎های انقلاب اسلامی رهبری یا ولایت باشد، از این منظر گفتمان آقای احمدی‎نژاد را چگونه می‎بینید؟
                      محمدی: باید میانگین گرفت. نوع عملکرد و موضع‎گیری ایشان به رهبری انقلاب می‎تواند برای ایشان نقطه‌ضعف باشد؛ هرچند این مورد را در رئیس‎جمهور‎های قبلی نیز داشته‎ایم. گاهی این موضع‎گیــری عملـی اسـت و با خانه‎نشینی اتفاق می‎افتد و گاهی موضع‎گیـری در تریبون‎‎های سیاسی اتفاق می‎افتد و بسیار شدید است. گاهی در رویکرد اقتصادی و توسعه آن رخ می‎دهد. نمی‎شود از انتقادی که به ایشان وارد است هم گذشت.
                      آقای قادری شما چقدر به نکته‎ای که آقای محمدی در خصوص هراس رسانه‎‎های اصلاح‎طلب از بازگشت آقای احمدی‎نژاد گفتند ارزش قائل هستید و فکر می‎کنید این موضوع تا چه حد به عملکرد دولت وی برمی‎گردد؟
                      قادری: آقای احمدی‎نژاد در آن دوره هشت ساله نشان دادند که علاقه خاصی به دیده‌شدن دارند، موضع‎گیری‎‎ها و حرف‎‎های ایشان و بعضا حرکت خلاف جهت آب ایشان که اطرافیان از آن به‎عنوان شجاعت نام می‎بردند نشان از همین موضوع دارد و هنوز هم این روحیه در آقای احمدی‎نژاد وجود دارد و از مراسم شهدا با حضور جمعیت عظیم که فارغ از نظرات سیاسی به آن مراسم آمده بودند، سوء‎استفاده می‎کنند و به‎جایگاه ویژه می‎رود و با دست‌تکان‌دادن برای جمعیت، شور و استقبال جمعیت را به پای خودش می‎نویسد. در همین چند وقت اخیر که بحث حزب یکتا مطرح شده و فعالیت‎‎های بیشتر جبهه پایداری حکایت از عزم احمدی‎نژاد‎ی‌ها برای ورود دوباره به عرصه سیاست دارد. من احمدی‎نژاد را یک شخص نمی‎بینم بلکه او نماد یک جریان و تفکر بود. اصولگرایان اکنون سعی می‎کنند احمدی‎نژاد را به دو بخش احمدی‎نژاد ۸۴ و احمدی‎نژاد اردیبهشت ۹۰ تقسیم کنند من این را قبول ندارم چراکه جریان اصولگرایی می‎خواهد خود را از احمدی‎نژاد و تبعات عملکرد احمدی‎نژاد جدا کند. تفکر احمدی‎نژادیسم قطعا قصد بازگشت به عرصه سیاسی را دارد. برای این مسئله چند دلیل دارم. تیم رسانه‎ای آقای احمدی‎نژاد بیان می‎کنند که اگر اصولگرایان ما را نداشته باشند و ما را کنار بگذارند قطعا شکست می‎خورند. به همین علت در انتخابات بعدی اگر راست سنتی، رهپویان و جامعتین شکست بخورند این فضا به‎نفع جریان احمدی‎نژاد می‎شود و فرضیه تیم رسانه‎ای وی به واقعیت تبدیل می‎شود.
                      به‌نظر شما این جریان شکست می‌خورد؟
                      قادری: اگر شورای نگهبان با توجه به صحبتی که رهبری داشتند مبنی بر اینکه رای مردم حق‎الناس است چنین رویکردی داشته باشد و به ردصلاحیت‎‎های گسترده دست نزند شکست اصولگرایان قطعی است. اصولگرایان هیچ‎گاه نتوانستند پیروز انتخابات باشند. اگر در شورای دوم اصولگرایان پیروز شدند به این علت بود که مردم در انتخابات شرکت نکردند. اگر در انتخابات مجلس هفتم اصولگرایان توانستند پیروز شوند به‎دلیل رد صلاحیت گسترده‎ای بود که شورای نگهبان داشت. اگر احمدی‎نژاد در انتخابات سال ۸۴ پیروز می‎شود به‎دلیل رویکرد مردم به اصولگرایان نبود بلکه به‎دلیل تعدد کاندیدا‎های اصلاح‎طلبان بود که اشتباه استراتژیک اصلاح‎طلبان به حساب می‎آمد.
                      در خصوص انتخابات سال ۹۲ هم همین نظر را دارید؛ یعنی تعدد کاندیدا‎های اصولگرایان باعث رای آوردن دکتر روحانی شد؟
                      قادری: هم تعدد کاندیدا‎های اصولگرا و هم اینکه مردم از تفکر احمدی‎نژاد و آن‌همه خالی‌شدن سفره‎هایشان خسته شده بودند. بنابراین نه به تفکر احمدی‎نژاد، باعث رای‎آوری روحانی شد.
                      محمدی: در دوره آقای احمدی‎نژاد میانگین انتخاباتی که برگزار شد نشان داد که میزان مشارکت بیشتر از دوران آقای خاتمی است. میزان مشارکت سیاسی اصلی‎ترین معیار توسعه سیاسی است. توسعه سیاسی ادعای آقای احمدی‎نژاد نبود اما در دوره ایشان وجود داشت. نکته دیگر در خصوص عدم جذب آرای مردم توسط اصولگرایان است که در این زمینه باید بگویم که ما درباره شخص صحبت نمی‎کنیم، در خصوص چارچوب و تفکر ذهنی صحبت می‎کنیم لذا رای به احمدی‎نژاد قطعا رای به تفکر اصولگرایی حساب می‎شود. ما نمی‎توانیم بگوییم رایی که به احمدی‎نژاد داده شده رای به اصولگرایی نبوده است. شاید بتوانیم میزان رد صلاحیت در مجلس هفتم را بالا بدانیم اما در مجلس هشتم با این موضوع مواجه نبودیم. اگر بپذیریم که اصلاح‎طلبان در انتخابات سال ۸۴ به‎دلیل تعدد کاندیدا شکست خوردند مگر این اجماع در دور دوم و سوم‌تیر وجود نداشت پس چرا آقای هاشمی در دور دوم رای نیاورد؟ در انتخابات سال ۹۲ با وجود اینکه جریان اصولگرا نماینده قدری در عرصه ریاست‎جمهوری در مقایسه با نماینده رقیب نداشت و به‎دلیل تخریبی که جبهه پایداری از آقای قالیباف داشت به همین علت سبد رای آقای روحانی را اصلاح‎طلبان پر کرد، هرچند من همه رای آقای روحانی را آرای اصلاح‎طلبان نمی‎دانم. آقای روحانی ریشه اصولگرایی داشته و بخشی از دوستان اصولگرای بنده به ایشان رای دادند. رفتار‎های غیر قانونی و غیر شرعی و عدم تطابق رفتار‎های اصلاح‎طلبان با صحبت‎‎های و ادعاهایشان در دوره اصلاحات و عدم تطابق با باور‎های جامعه ایرانی باعث شد عدم اقبال به اصلاح‎طلبان در سال ۸۴ به‎وجود بیاید و این عدم اقبال تا سال ۸۸ هم ادامه داشت. اصلاح‎طلبان اگر می‎دانستند که رای دارند در انتخابات مجلس هشتم و نهم شرکت می‎کردند. نکته دیگر درباره صحبت‎‎های آقای قادری این است که شاید نشود رای به آقای احمدی‎نژاد را از رای به اصولگرایان تفکیک کرد اما آقای احمدی‎نژاد بار‎ها عنوان کرده‎اند که من اصولگرا نیستم. هرچند پایگاه اجتماعی او اصولگرایان است و گفتمان ایشان تقریبا گفتمان اصولگرایان بوده است. بنابراین پیروزی یا شکست احمدی‎نژاد، پیروزی یا شکست اصولگرایان خواهد بود.
                      قادری: میزان مشارکت دوره احمدی‎نژاد را ناشی از فضای باز سیاسی دوران ریاست وی نمی‎دانم بلکه ناشی از این می‎دانم که آقای احمدی‎نژاد در دوره هشت ساله سعی کرد فضا را به‎شدت دو قطبی کند. زمانی که فضا دو قطبی شود مشارکت مردمی بالا می‎رود. حافظه ما آن‌قدر ضعیف نیست که آن هشت سال را به‎زودی فراموش کرده باشیم، ما دیدیم که آقای احمدی‎نژاد چه بر سر تشکل‎‎های دانشجویی و منتقدان خود آورد. منتقدان اقتصادی و سیاسی خود را به بند کشید. تشکل‎‎های ساختگی در دانشگاه‎‎ها ایجاد کرد. هیچ کس در دوره آقای احمدی‎نژاد جرات نمی‎کرد از تیم مذاکره‎کننده کوچک‎ترین انتقادی بکند. بیشترین تعداد بازداشتی خبرنگار در این دوران بود. برخی از ۵۰ اقتصاددانی که به سیاست‎‎های اقتصادی دولت نقدی نوشتند به جرم تبلیغ علیه نظام بازداشت شدند. در خصوص شکست آقای هاشمی در سال ۸۴ از آقای احمدی‎نژاد باید بگویم فضای دو قطبی باعث این رای شد. اگر اصلاح‎طلبان در سال ۸۴ ائتلاف می‎کردند آقای هاشمی و آقای کروبی به دور دوم می‎رفتند. در واقع رای به احمدی‎نژاد در سال ۸۴ رای سلبی و «نه» مردم به آقای هاشمی بود.
                      این موضوع را در نظر داشته باشید که میزگرد ما فراتر از میزگرد دانشجویی است و قرار نیست که از سوی دو طرف حرف‎‎هایی زده شود که طرفداران هر گروه برای شما کف بزنند. بنابراین در موضوعاتی که مطرح می‎شود این موضوع را مدنظر داشته باشید.
                      قادری: در خصوص صحبت آقای محمدی درباره عدم رای اصلاح‎طلبان در مجلس هشتم و نهم باید بگویم که این هم یکی از اشتباهاتی بود که اصلاح‎طلبان داشتند و اکنون با وجود جو فعلی مجلس به اشتباه خود پی برده که باید در انتخابات مجلس شرکت می‎کردند و ما قائل به پذیرش اشتباهات خودمان هستیم. اما دلیل آن، عدم رای نداشتن اصلاح‎طلبان نبود، دلیل اصلی آن رد صلاحیت گسترده مجلس هفتم بود که باعث شد اصلاح‎طلبان از صندوق‎‎های رای قهر کنند. در خصوص ادعای احمدی‎نژاد که بیان کرده من اصولگرا نیستم باید بگویم اصولگرا‎ها از بی‎برادری به احمدی‎نژاد، برادر گفتند. بغض و کینه جریان اصولگرایی از آقای خاتمی و هاشمی باعث شد که حول محور آقای احمدی‎نژاد جمع شوند. جریان اصولگرایی در جریان سوم تیر سال ۸۴ گفتمانی نداشت اما چنین مجموعه‎ای که از روی بغض و کینه نسبت به اصلاح‎طلبان جمع شده است دوام نمی‎آورد و دوام هم نیاورد. ما شاهد پررنگ‎تر شدن اختلافات بین اصولگرایان، بعد از انتخابات سال ۸۸ بودیم که اوج آن به اردیبهشت ماه سال ۹۰ و اعلام برائت از آقای احمدی‎نژاد رسید. آقای محمدی بحثی را در خصوص استثنا بودن حجم نقد اصلاح‎طلبان به آقای احمدی‎نژاد مطرح کردند که در این‎خصوص باید بگویم که من هم قبول دارم این حجم نقد بی‎سابقه است اما باید به‎دلیل آن بپردازیم زیرا عملکرد احمدی‎نژاد و خرابی‎‎های هشت ساله و غارت و چپاول بیت‎المال در آن هشت سال بی‎سابقه بود. درآمد نفت دوره آقای احمدی‎نژاد به اندازه تاریخ کل استخراج نفت این مملکت بود. با آن درآمد نفتی می‎شد سه بار ایران را از اول ساخت. حجم فسادی که توسط قوه قضائیه مطرح می‎شود بی‎سابقه است و دو نفر از معاونان او پرونده دارند. گفته شد که آقای احمدی‎نژاد پرچمدار گفتمان انقلاب است، این گفته ظلم به انقلاب اسلامی، نظام، رهبری و امام است. آقای احمدی‎نژاد با سابقه‎ای که از خودشان در آن هشت سال به‎جا گذاشتند اگر بخواهیم او را به‎عنوان پرچمدار انقلاب بدانیم، انقلاب را زیر سوال برده‎ایم.
                      هر آنچه درباره انتخابات سال ۸۴ مطرح کردید درباره انتخابات سال ۹۲ صدق می‎کند، اصولگرایان از بی‎کسی سمت آقای احمدی‎نژاد رفتند، اصلاح‎طلبان هم به این دلیل سمت روحانی رفتند، تشتت آرا در هر دو انتخابات وجود داشت. این سوال مطرح می‎شود که چرا در سال ۸۴ رای به آقای احمدی‎نژاد رای به اصولگرایان نیست ولی بخش قابل توجهی از رای آقای روحانی رای به اصلاح‎طلبان است. قادری: من معتقدم رای به آقای روحانی «نه» به جریان احمدی‎نژادیسم و تفکر اوست. در واقع ما قبول داریم که آقای روحانی کاندیدای مطلوب اصلاح‎طلبان نبود.
                      بعد از گذشت دو سال هنوز هم بر سر این حرفتان هستید؟
                      قادری: الان فکر می‎کنم تا حد زیادی هست. به دولت آقای روحانی انتقاد داریم به‎خصوص در عملکرد وزارت کشور. بیشترین فرمانداران و استانداران هنوز همان افراد سابق هستند. سخنرانی آقای انصاری معاون آقای روحانی در مازندران لغو می‎شود اما همان استاندار به آقای احمدی‎نژاد مجوز سخنرانی می‎دهد. وزارت کشور پاشنه آشیل دولت آقای روحانی است و اگر فکری به حال استانداران و فرماندارانی که دنباله‎روی سیاست‎‎های دولت اعتدال و امید نیستند، نکند می‎تواند ضربه مهلکی را به آقای روحانی و دولت او بزند.
                      اگر بپذیریم جداکردن اصلاح‎طلبان منجر به رای نیاوردن آقای روحانی می‎شود آیا قبول دارید به همان نسبت جدا کردن اصولگرایان یا بدنه سنتی طرفدار آقای روحانی ممکن است منجر به رای نیاوردن آقای روحانی شود؟ چون به هر حال عده‎ای از اصولگرایان حتی اندک به آقای روحانی رای داده‎اند.
                      قادری: من تعداد این افراد را کم می‎دانم شاید در حد نیم‌درصد باشد. رای آوردن آقای روحانی در سال ۹۲ را حاصل خردورزی اصلاح‎طلبان می‎دانم و درسی که از انتخابات ۸۴ گرفتند. حمایتی که آقای هاشمی و خاتمی از آقای روحانی کردند دلیل اصلی انتخاب ایشان توسط مردم بود.
                      بیایید شبیه‎سازی داشته باشیم؛ به این معنی که سال ۹۲ اصلاح‎طلبان سمت آقای روحانی نمی‎رفتند یا بدنه سنتی اصولگرایان به ایشان رای نمی‎داد و رای آقای روحانی به زیر ۵۰ درصد می‎رسید و انتخابات به دور دوم کشیده می‎شد بین آقای روحانی و قالیباف. به‎نظر شما تکرار انتخابات ۷۶ رخ می‎داد یا ۸۴؟
                      قادری: به‎نظر من ۷۶ چراکه بخش زیادی از رای آقای ولایتی در سبد آقای روحانی قرار می‎گرفت و همین‎طور بخشی از رای آقای رضایی.
                      محمدی: دوستان اصلاح‎طلب به این نکته اصرار زیادی دارند که عدم اقبال به اصلاح‎طلبی در یک دهه اخیر را به بحث شورای نگهبان ربط می‎دهند. نکته اول اینکه یا آن‎ها باید از چارچوب نظام سیاسی خارج شوند و بگویند ما این ساختار را قبول نداریم و در این رقابت سیاسی شرکت نمی‎کنیم یا وقتی می‎پذیرند در این رقابت باشند چارچوب و ساختار سیاسی را قبول دارند. اگر بپذیریم دلیل اصلی رای نیاوردن اصلاح‎طلبان رد صلاحیت‎‎های شورای نگهبان است آیا میرحسین موسوی که نماد تفکر چپ در ایران بوده و در سال ۸۸ رد صلاحیت نشد چرا رای نیاورد؟ چرا حمایت آن‎ها از آقای هاشمی در سال ۸۴ رای نیاورد؟ ضمن آنکه نمی‎توانیم بالا بودن مشارکت سیاسی را به دو قطبی شدن جامعه در دوران احمدی‎نژاد ربط دهیم. در عرصه انتخابات معمولا دو قطب اصلی روبه‎روی هم قرار می‎گیرند. نکته دیگر در خصوص عملکرد دولت آقای احمدی‎نژاد است که باید بگویم ما دولت اول آقای احمدی‎نژاد را دولت کارآمدی می‎دانیم، در دولت دوم ایشان به‎دلیل حاشیه‎‎های گسترده سیاسی حجم خدمت‎رسانی پایین آمد. حجم نیرو‎های کاری به‎دلیل مسائل و حاشیه‎‎های آقای مشایی از بدنه دولت خارج شدند و این ضربه اساسی به دولت بود. اما اگر آقای احمدی‎نژاد در دولت اول ضعیف بوده چرا باید در سال ۸۸ رای قابل توجهی بیاورد؟ نکته دوم در خصوص این موضع است که رای به آقای روحانی رای «نه» به تفکر احمدی‎نژاد بوده است، ایشان نماینده‎ای در انتخابات ۹۲ نداشت، شخصی که با ایشان به وزارت کشور رفت رد صلاحیت شد.
                      قادری: چطور شما بیان می‎کنید آقای احمدی‎نژاد نماینده نداشت، نماینده آقای احمدی‎نژاد آقای جلیلی بود. با نسبت خوبی می‎توانیم میزان اقبال مردم به عملکرد آقای احمدی‎نژاد و تفکر او را با میزان رای آقای جلیلی بسنجیم. اصلاح‎طلبان تنها به اجرای بدون تنازل قانون اساسی معتقدند. ما با تیغ استصوابی مشکل داریم.
                      محمدی: معطوف کردن رای مردم به سیب‎زمینی بالاترین توهین به شعور مردم است، آن هم از طرف جریانی که قائل به رای و نظر مردم هستند. وقتی شورای نگهبان آقای موسوی را تایید صلاحیت می‎کند یعنی نظام احساس خطری از طرف ایشان نمی‎کرد وگرنه رد صلاحیت می‎کرد؛ چه نیازی به این همه تحمیل هزینه به نظام بود. میرحسین موسوی سال‎‎ها مشاور آقای هاشمی بود چرا آن زمان این نگاه انتقادی را به فساد و خصوصی‎سازی آن سال‎‎ها نداشت.
                      قادری: در خصوص فرمایش آقای محمدی در خصوص علل رای نیاوردن میرحسین موسوی باید بگویم که در سال ۸۸، تخلفاتی از قبیل دادن تریبون‎‎های نماز جمعه به آقای احمدی‎نژاد، توزیع پول در شب انتخابات در قالب سهام عدالت، توزیع سیب‎زمینی، حجم وعده و وعیده داده شده به مردم و بی‎اخلاقی‌ها در مناظره انجام شد.
                      در جمع‎بندی صحبت‎‎ها و نظراتتان اگر موردی در خصوص بازگشت مجدد آقای احمدی‎نژاد هست، بفرمایید.
                      محمدی: بحث بازگشت ایشان تابع شرایطی است که در ادامه این دولت خواهیم داشت. با ساز و کار سیاسی که در دولت فعلی پیش می‎رود و ممکن است غلبه گفتمانی و نیرویی در دولت بیشتر شود این احتمال وجود دارد که بخش قابل‌توجهی از اصولگرایان دور آقای احمدی‎نژاد جمع شوند. فردی که من فکر می‎کنم در عرصه انتخابات بتواند در انتخابات ریاست‎جمهوری آینده در مقابل آقای روحانی قد علم کند آقای احمدی‎نژاد است. البته به مولفه‎‎هایی هم‎چون بحث پرونده هسته‎ای، سیاست‎‎های اقتصادی دولت فعلی و سایر عرصه‎‎ها نیز بستگی دارد. انتخابات مجلس نیز در مولفه‎‎های ورود ایشان به عرصه سیاسی کشور نقش خواهد داشت.
                      قادری: اینکه چرا من رای عده‎ای از مردم را معطوف به دادن پول از طرق مختلف به آقای احمدی‎نژاد می‎دانم باید بگویم ما نمی‎توانیم واقعیات جامعه را کتمان کنیم، مردم ما غم نان داشتند، احمدی‎نژاد با شعار آوردن نفت بر سر سفره‎‎های مردم رای آورد. همه مردمی که پشت سر ماشین احمدی‎نژاد می‎دویدند به‎دلیل عشق به او نبود. مردمی بودند که پاسخ نامه خود را از احمدی‎نژاد در پاکتی محتوی تراول ۵۰ هزار تومانی می‌دیدند، نمی‎توانیم بگوییم بخشی از مردم به پول نیاز نداشتند. اختلاس‎‎های نجومی که در کل تاریخ دنیا بی‎سابقه است. هشت هزار میلیاردی، ۲۰هزار میلیاردی و جدیدا ۶۰هزار و ۸۰ هزار میلیاردی تایید نشده مطرح می‎شود. در خصوص بازگشت آقای احمدی‎نژاد، او لکهننگی است که سال‎‎ها بر دامن جریان اصولگرایی باقی خواهد ماند. اگر مردم می‎خواستند مجددا به تفکر احمدی‎نژادیسم روی خوش نشان دهند در انتخابات سال ۹۲ به آقای سعید جلیلی رای می‎دادند. البته این نکته را باید متذکر شوم که ما در عرصه سیاست آدم سیاه و سفید نداریم، سیاستمداران ما نه شیطانند و نه معصوم؛ همه آن‎ها نقاط ضعف و قوت دارند.

                      نظر

                      • negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35714

                        #37406
                        پاسخ : اخبار

                        بی‌کیفیتی نان‌ تقصیر آردسازان یا نانوایان؟

                        درحالیکه نانوایان پایین بودن کیفیت نان را به دلیل بی‌کیفیت بودن آرد و رعایت نکردن استانداردهای تولید در کارخانه‌های آردسازی عنوان می‌کنند، رییس انجمن آردسازان تصریح کرد: حرفه‌ای نبودن خمیرگیر‌ها، علت بی‌کیفیتی نان است و نانوایان در شیوه پخت کیفیت نان را رقم می‌زنند.

                        سید محمدرضا مرتضوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در واکنش به گلایه‌های برخی از نانوایی‌ها مبنی بر این‌که آرد یارانه‌ای از کیفیت پایین‌تری نسبت به آرد آزاد برخوردار است، تاکید کرد: کارخانه با دو کیفیت آرد تولید نمی‌کند و تمام کارخانه‌های آردسازی ملزم به رعایت استاندارد هستند. حتی گاهی دیده می‌شود آزاد‌پزها از سایر نانوایی‌ها آرد می‌خرند.

                        وی با تاکید بر این‌که گلایه نانوا‌ها از آرد، ریشه تاریخی دارد، گفت: در سال‌های گذشته از گندم ایران با گلوتن کمتر استفاده می‌شد لذا مساله‌ استراحت آرد برای مطلوب‌تر شدن مطرح بود تا اصطلاحا آرد جا بیفتد.

                        رییس انجمن آردسازان ایران با اشاره به این‌که دوره خواب باید در مغازه نانوایی صورت گیرد، اظهار کرد: در حال حاضر نانواها دهه به دهه خرید می‌کنند و سفارش‌ها به روز نیست؛ لذا باید از آرد به درستی در نانوایی استفاده شود به گونه‌ای که آرد قدیمی زودتر و آرد جدید دیر‌تر به کار گرفته شود.

                        مرتضوی گفت: در زمستان، نانواها مشکل بالا‌بودن گلوتن را داشتند و الان مشکل کمبود گلوتن نیست که بخواهیم آرد را به مدت زیادی استراحت دهیم. از سوی دیگر گندم‌های وارداتی که بیشتر از روسیه، قزاقستان و اوکراین خریداری می‌شوند نیز گلوتن بالا دارند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد که بخواهیم آرد را نگه داریم.

                        وی با تاکید بر مدرن شدن آسیاب‌های ایران و قدرت رفع بسیاری از مشکل‌ها اظهار کرد: مدت‌هاست که گندم تازه در کارخانه‌های آردسازی مصرف نمی‌شود و حداقل 10 تا 15 روز فاصله زمانی برداشت تا آسیاب وجود دارد. از آن پس نیز حدود چهار - پنج روز زمان می‌برد که آرد تولیدی، بسته‌بندی شود و به فروش برسد.

                        کیفیت آردهای دولتی و آزاد یکسان است

                        رییس انجمن آردسازان ایران با تاکید بر این‌که مغازه‌های نانوایی باید شرایط نگهداری آرد را ایجاد کنند و کسی نمی‌تواند کار شخص دیگر را انجام دهد، گفت: مغازه‌های نانوایی باید مشخصات استاندارد داشته باشند و محلی برای نگهداری آرد در آنها در نظر گرفته شود.

                        مرتضوی با اشاره به این‌که نگهداری آرد در کنار تنور به آن صدمه می‌زند، گفت: اگر نانوا رفتار درستی داشته باشد، آرد بیش از 15 روز در مغازه نمی‌ماند و به میزان زیاد نیز بسته‌های آرد روی هم قرار نمی‌گیرند، چرا که این کار خود باعث کاهش کیفیت آرد می‌شود.

                        وی با تاکید بر این‌که کیفیت آرد دولتی با آردی که به آزاد‌پزها داده می‌شود به هیچ عنوان متفاوت نیست، افزود: برای کارخانه صرف نمی‌کند که آرد را با کیفیت مختلف تولید کند. گاهی دیده می‌شود چون آزاد‌پزها حرفه‌ای هستند آرد را با سبوس بیشتری می‌خرند؛ به عنوان مثال آزاد‌پزهای سنگکی به دنبال آرد با سبوس بیشتر هستند تا آرد رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد و نان دیرتر بیات شود.

                        چرا نان مثل چوب خشک می‌شود؟

                        رییس انجمن آردسازان ایران با اشاره به خشک‌ شدن سریع نان‌ها تصریح کرد: گاهی مشاهده می‌کنیم نان سنگک یا تافتون را قبل از این‌که به خانه برسانیم خشک شده‌اند. علتی که می‌تواند روی این موضوع تاثیر بگذارد به میزان چانه خمیر بر‌می‌گردد؛ گاه از حجم چانه کاسته می‌شود و با وردنه‌ کشیدن سایز نان را بزرگ می‌کنند که این کار باعث کم‌شدن ضخامت نان و خشک‌شدن سریع آن می‌شود.

                        مرتضوی با اشاره به این‌که تفاوت کیفیت را می‌توان هنگامی احساس کرد که به نانوا بگوییم چانه نان را دوبل کند، گفت: نان ایران، سنتی و تخت است. اگر خمیر نان تخت را کم و با وردنه سایز آن را بزرگ کنیم از حالت طبیعی خارج می‌شود.

                        وی با اشاره به این‌که براساس تحقیقات، یک شاتر سنگکی فعالیتی برابر با 11 کیلومتر پیاده‌روی در روز دارد، گفت: هریک از ضربات دست شاتر یک معنی و تاثیر خاصی بر نان دارد، لذا برخی نان‌های ایرانی را نمی‌توان به صورت رباتیک پخت.

                        رییس انجمن آردسازان ایران با اشاره به منسوخ شدن پخت نان خراسانی و لواش‌ اظهار کرد: شاتر باید حرفه‌ای باشد و اجرت درستی به آن داده شود. در گذشته دستمزد شاتر‌ها از کارگران بیشترین بود چون کار بسیار سختی را انجام می‌دهند و شاتر مانند سرآشپز است.

                        چربی زیاد، آرد را فاسد می‌کند

                        مرتضوی در مورد یکی‌دیگر از گلایه‌های مطرح شده مبنی بر این که چربی آرد‌های دولتی گرفته می‌شود، تصریح کرد: سر و ته گندم باید از آن جدا شود، چرا که چربی زیادی دارد و مقدار بیش از حد چربی، آرد را زودتر فاسد می‌کند و اصطلاحا آرد تلخ می‌شود.

                        وی در مورد دولتی یا غیردولتی بودن آرد نیز اظهار کرد: تولید آرد مشخصات خاص خود را دارد که در تمام کارخانه‌ها اجباری است. نوع آرد و تاریخ تولید روی بسته‌بندی نوشته می‌شود و در صورتی که نانوا رفتار با آرد را بلد باشد کارهای لازم را انجام می‌دهد.

                        به گفته مرتضوی خمیرگیر اگر حرفه‌ای باشد متوجه می‌شود که وقتی هوا گرم است باید با آب سرد خمیر درست کند و در هوای بارانی شرایط استفاده از آرد فرق می‌کند.

                        رییس انجمن آردسازان ایران با تاکید بر این‌که نباید بیش از 10 ردیف کیسه آرد روی هم چیده شود، گفت: در صورتی که بسته‌های زیاد آرد روی هم قرار گیرند و هوا نیز گرم باشد، آرد کلوخه می‌شود، لذا شرایط نگهداری آرد باید در نانوایی رعایت شود.

                        نظر

                        • نیکا
                          ستاره‌دار (۲)
                          • Nov 2011
                          • 2122

                          #37407
                          پاسخ : اخبار

                          سلام مشکل نان این است که نانوا خمیر را بلافاصله درست و نان درست میکند درحالی خمیر بایستی مدتی بماند تا خمیرشود

                          نظر

                          • ahmoeini
                            عضو فعال
                            • Jan 2011
                            • 2562

                            #37408
                            پاسخ : اخبار

                            مشت یکتا باز شد/حزب احمدی نژاد ناقص به دنیا آمد
                            بیست و پنجم خرداد ماه امسال بود که جبهه ای موسوم به یکتا با عنوان " یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی" اعلام موجودیت کرد، جبهه ای متشکل از وزرای سابق محمود احمدی نژاد، که یکی دو روز بعد، ازسوی معاون سیاسی وزیر کشور به دلیل نداشتن مجوز، غیرقانونی اعلام شد

                            گفت وگو نیوز؛بیست و پنجم خرداد ماه امسال بود که جبهه ای موسوم به یکتا با عنوان " یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی" اعلام موجودیت کرد، جبهه ای متشکل از وزرای سابق محموداحمدی نژاد، که یکی دو روز بعد، ازسوی معاون سیاسی وزیر کشور به دلیل نداشتن مجوز، غیرقانونی اعلام شد . اما آنچه که در ورای قانونی یا غیر قانونی بودن این جبهه باب محافل سیاسی شده بود، رابطه این جبهه با شخص احمدی نژاد بود رابطه ای که هر بار سعی می شد تا در این مدت به اشکال مختلف تکذیب شود تا این جبهه به نام یک جبهه مستقل پای به عرصه سیاست بگذارد .
                            اما این اصرار بر جدا بودن از احمدی‌نژاد فقط خواست جبهه یکتا نبود بلکه دولت سابق نیز سعی می‌کرد تا خود را غیر از این جبهه نشان دهد ، تا جایی که
                            سایت دولت بهار که آن را وابسته به دولت احمدی نژاد می دانند می نویسد "ریل یکتا با احمدی نژاد یکی نیست." این سایت با بیان اینکه ارتباطی بین این دو جبهه وجود ندارد ادامه می دهد: "درباره جبهه یکتا، ضمن احترام به شخصیت‌های موسس آن که در گذشته خدماتی انجام داده‌اند، خاطرنشان می‌شود که ریل این تشکل سیاسی با رئیس جمهور سابق کشورمان یکی نیست. و شایسته است از هر اقدامی که زمینه ایجاد تصور این همانی بین رفتار سیاسی جبهه یکتا و هواداران دکتر محمود احمدی نژاد می‌شود جلوگیری شود." این موضوع از سوی اعضای جبهه یکتا هم به اشکال مختلف بیان می شود...
                            مثلا سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت سابق در این باره می گوید : «ما با آیت‌الله موحدی کرمانی، آیت‌الله مصباح یزدی، آیت‌الله نوری همدانی، آیت‌الله یزدی و آیت‌الله حسینی بوشهری در رابطه با شکل‌گیری جبهه یکتا صحبت کرده و از نقطه‌ نظرات و رهنمود‌های این بزرگواران استفاده کرده‌ایم. ما همچنین با گروه‌های سیاسی و احزاب و تشکل‌های اصولگرا هم صحبت‌هایی داشته‌ایم و جبهه یکتا را با نگاه اصولگرایی شکل داده‌ایم.»
                            محمد عباسی وزیر پیشین ورزش نیز می گوید: «ما آقای احمدی نژاد را تنها به عنوان رئیس جمهور دولت نهم و دهم که در خدمتشان بودیم قبول داریم و این جمع بدون مشورت با ایشان تشکیل شده است.» کامران دانشجو وزیر علوم دولت دهم و عضو هیئت موسس جبهه یکتا در حاشیه اولین نشست جبهه مذکور اظهار می کند : «جبهه یکتا از مجموعه‌ای از یاران همفکرتشکیل شده است و این تشکل هیچ گونه رابطه تشکیلاتی با احمدی نژاد ندارد .البته نمی توان جبهه یکتا را متشکل از مدیران و وزیران دولت های نهم و دهم منهای احمدی نژاد دانست، بلکه اعضای این جبهه را مجموعه ای از نیروهای همسو و همفکر تشکیل می دهند.»
                            همه این صحبت ها بی گمان نشان از تلاش دو طرف برای این دارد تا
                            هر یک نشان دهند تا از دیگری مستقل هستند ،هر چند باور پذیری این موضوع که وزرای دولت سابق هیچ گرایشی به رییس دولت دهم نداشته باشد سخت دشوار است .
                            در کنار فعالیت های جبهه یکتا اما ، گویی از سوی دولت سابق نیز
                            فعالیت هایی در حال شکل گیری است فعالیت هایی که هر چند رسما اعلام نشده اما شنیده ها حاکی از تشکیل "دولت در سایه "توسط محمود
                            احمدی نژاد دارد . "دولت در سایه "احمدی نژاد حاصل از اجماعی است که احمدی نژاد و یاران سابقش انجام داده اند تا همزمان با اقدامات دولت
                            یازدهم ، در بخش های مختلف این اقدامات را رصد و تحلیل کنند و در راستای همین اقدامات خود را برای انتخابات آینده آماده نگاه دارند .
                            ولی نام هایی که به افراد مسئول در دولت سایه احمدی نژاد ، نسبت داده می شود ، از یک حیث بسیار قابل توجه است چرا که برخی از این نام ها با اعضای اصلی جبهه یکتایکسان است ، هر چند وجود عنوان دولت سایه از سوی ثمره هاشمی یکی از نزدیکان احمدی نژاد تکذیب می شود ، اما وجود
                            نام های یکسان در جبهه یکتا و همین طور اجماع گروهی از سوی
                            احمدی نژاد موسوم به دولت سایه ، باردیگر خبر از آن دارد که هرمیزان خوشبینانه هم که بخواهیم به صحبت های دو طرف نگاه کنیم ، نمی توانیم بپذیریم که جبهه یکتا ارتباطی با احمدی نژاد نداشته باشد . اما دلیل اینکه یکتا با وجود شباهت ها ، نزدیکی ها و شواهد ، اصرار براین دارد که مستقل از احمدی نژاد است چیست ؟
                            احمدی نژاد آری یانه ؟!
                            پاسخ این سوال را صادق زیبا کلام ، فعال سیاسی و استاد دانشگاه به
                            آفتاب یزد چنین می دهد : «پیش از آنکه بخواهیم جبهه یکتا را بررسی کنیم باید بدانیم که این جبهه یک طیف اصولگراست ، و آنچه که در نوع رفتار اصولگرایان جدای از این جبهه دیده می شود دوگانگی برخوردی است که در این روزها آنها با آقای احمدی نژاد انجام می دهند ، به واقع خود اصولگرایان در رفتار با احمدی نژاد دچار استیصال شده اند. »
                            وی اضافه می کند :« امروز اصولگرایان با دست،احمدی نژاد را پس‌می‌زنند و با پا پیش می کشند، آنها نه می‌توانند ارتباطشان را با احمدی نژاد قطع بکنند و نه حاضر هستند که تبعات بودن با احمدی نژاد را بپذیرند.
                            در عین حال مشکل دیگری که دارند این است که آقای احمدی نژاد دارایی های
                            ویژه‌ای دارد، او جدای از امکانات مالی، حدود 10میلیون رای هم خواهد داشت، بنابراین اصولگرایان نمی توانند او را فراموش کنند.»
                            زیبا کلام در پاسخ به این سوال ما که چگونه از چنین میزان آرایی صحبت
                            می کند پاسخ می دهد :«من معتقدم ایشان(احمدی نژاد) در میان اقشار محروم و کم درآمد جامعه ، هنوز از محبوبیت پوپولیستی برخوردار است ،آن هم علی رغم تمام پرونده های مفاسدی که در دولت ایشان روی داده است. نوع محبوبیت ایشان کاریزماتیک است و محبوبیت های کاریزماتیک ارتباطی با کارکرد و عملکردشخص ندارد . هر چند محبوبیت احمدی نژاد کم شده است اما میزان طرفداران او طوری نیست که اصولگرایان بخواهند از آرای او صرف نظر کنند.»
                            این فعال مطرح سیاسی در باره جبهه یکتا و رفتار این جبهه در قبال
                            احمدی نژاد ادامه می دهد :«مشکل اصولگرایان بیش از همه شامل حال جبهه یکتامی شود ، جبهه یکتا نزدیکی بسیاری با احمدی نژادی ها دارد اما در عین حال اگر آنها رسما بخواهند با احمدی نژاد یکی شوند این موضوع تبعاتی را از لحاظ قیاسی برایشان به عمل می آورند که از این تبعات هم برحذر هستند.»
                            زیبا کلام تاکید می کند :«با تمامی این تلاش ها که جبهه یکتا صورت داده است وقتی می بینیم که نام های مشابهی در هر دوجبهه یکتا و گروهی که برخی ازآن به نام دولت سایه احمدی نژاد نام می برند وجود دارد این موضوع باردیگر نشان می دهد که برخلاف آنچه که پیش از این تصور می شد ارتباط جبهه یکتا و احمدی نژادی ها را نمی توان منکر شد.»
                            حمایت یکتا از احمدی نژاد با چراغ خاموش
                            زیباکلام در باره اعضای جبهه یکتا، و وضعیت آن ها می گوید : « برخی از همکاران احمدی نژاد پس از پایان دوره دولت دهم، به او پشت کردند ،اما برخی از آنها همچنان استوار و پر رنگ با احمدی نژاد هستند افرادی مثل عبدالرضا داوری ، غلامحسین الهام، حمید بقایی ، اسفندیار رحیم مشایی ، کسانی هستند که از آغاز راه با احمدی نژاد همراهی داشته اند . اما در این میان برخی هم سعی می کنند تا حمایت خودشان را از احمدی نژاد با چراغ خاموش انجام دهند که جبهه یکتا یکی از همان هاست . افراد زیادی که در جبهه یکتا هستند همچنان احمدی‌نژاد را قبول دارند و او را به عنوان کاپیتان و رهبر جریان سیاسی خود می‌پذیرند ولی به واسطه آسیب‌هایی که همکاری علنی با احمدی‌نژاد برایشان پیش می آورد ترجیح می‌دهند که چراغ خاموش حرکت کنند اما در عمل این مورد امکان پذیر نیست.»
                            زیبا کلام تاکید می کند :« بسیاری از وزرای سابق احمدی‌نژاد و جبهه یکتا احمدی‌نژاد را قبول دارند و تا آخر هم پای او خواهند ایستاد چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات 1396».
                            مسیر جبهه یکتا مسیر احمدی نژاد است
                            به نظر می رسد که با افشا شدن برخی نام ها از سوی رسانه ها در لیست نزدیکان کنونی احمدی نژاد و جبهه یکتا ، اعضای این جبهه و رفتار
                            دوگانه اشان در قبال محوریت احمدی نژاد تا حد زیادی تحت الشعاع قرار گرفته باشد. فاطمه راکعی عضو مجمع زنان اصلاح طلب در اینباره به آفتاب‌یزد می‌گوید: « اعضای جبهه یکتا که بخشی از آنها از وزرای سابق احمدی‌نژاد هستند قطعا در تمامی مشکلات دو دولت گذشته سهیم هستند و نمی‌توانند خود را از این طیف جدا کنند.»
                            وی اضافه می‌کند:« تلاش این گروه در جدا کردن خود از گروه احمدی‌نژاد سودی ندارد و زمانی که مردم بفهمند بسیاری از اعضای این جبهه از احمدی‌نژادی‌ها هستند از آنها رویگردان خواهند شد.»
                            راکعی ادامه می دهد :« اگر نام‌های مشابه در دولت سایه احمدی‌نژاد و جبهه یکتا وجود داشته باشد طبیعتا این نشان از وجود رابطه بین جبهه یکتا و احمدی‌نژاد خواهد داشت.»
                            نماینده سابق مجلس شورای اسلامی می افزاید :«به نظر می رسد جبهه یکتا به یکباره قبل از انتخابات ظاهر شده است تا در قالبی متفاوت از احمدی‌نژاد بخواهد همان مسیر را طی کند.»
                            حال با انتشار نام های جدید اجماع احمدی نژادی ها و در کنار قرار گرفتن آنها با اعضای جبهه یکتا باید دید که آیا هنوز حنای مستقل بودن این جبهه از احمدی نژاد ، در پیشگاه مردم رنگی دارد ؟

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #37409
                              پاسخ : اخبار

                              لبنیات از امروز با مجوز دولت ۱۰درصد گران شد

                              محمدرضا اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: جلسه ای دیروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاونان وی و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و به ریاست محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رئیس جمهور بدون حضور صنف مربوطه برگزار شده بود .



                              وی با بیان اینکه ما مخالف افزایش قیمت لبنیات بودیم اظهار کرد: پیش از برگزاری جلسه مخالفت خود را اعلام کرده بودیم اما مسئولان توجهی نکردند. این افزایش قیمت به ضرر دامداران و کارخانجات است. چرا که مردم قدرت خریدشان دیگر کفاف افزایش بیشتر را نمی دهد. زمانی که مردم کالا را خریداری نکنند شیر دامدار به فروش نمی‌رسد چرا که کارخانه دیگر تمایلی به تولید ندارد .



                              اسماعیلی افزود: در این جلسه مصوب شده است که کارخانجات صنایع لبنی شیرخام را به قیمت 1440 تومان از دامدار خریداری کنند و در ازای آن می توانند قیمت شیر،ماست و پنیر را حداکثر 10 درصد افزایش دهند .



                              مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان فرآورده های لبنی پاستورریزه ایران افزود:این مصوبه به تمام کارخانجات ابلاغ شده است، قرار بود کارخانه ها شیرخام را از 12خرداد ماه سال جاری ،1440 تومان خریداری کنند اما از امروز مجوز افزایش 10 درصدی را دارند .



                              اسماعیلی گفت: مصرف شیر در ایران یک سوم سرانه جهانی است 90درصد ایرانیان با کمبود کلسیم و 80درصد آنها با کمبود ویتامین D به عنوان عامل جذب حداکثری کلسیم روبه رو هستند. درحال حاضر که قیمت لبنیات افزایش یافته است پیش بینی می‌شود که فروش لبنیات کاهش یابد .



                              به گزاش تسنیم، پیش از این رضا باکری،دبیرانجمن صنایع فراورده‌های لبنی ایران در گفت و گو با تسنیم، با اشاره به اینکه تا پایان خرداد ماه قیمت های جدید لبنیات اعلام خواهد شد، بیان کرده بود: به نظر می‌رسد دولت برای جلوگیری از افزایش نرخ تورم در جامعه فقط با افزایش تک رقمی برخی محصولات غذایی موافقت کند .



                              وی با بیان اینکه انجمن صنایع لبنی درخواست افزایش 5 درصدی قیمت محصولات لبنی را به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارائه کرده است، افزود: به احتمال زیاد دولت قبل از آغاز ماه مبارک رمضان این موضوع را بررسی خواهد کرد .



                              دبیرانجمن صنایع فراورده‌های لبنی ایران در ادامه از عرضه محصولات لبنی با 15 درصد تخفیف در ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: این تخفیفات در فروشگاه های طرح ضیافت در اختیار خریداران قرار خواهد گرفت.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • ahmoeini
                                عضو فعال
                                • Jan 2011
                                • 2562

                                #37410
                                پاسخ : اخبار

                                شورش وزرای دولت‌های نهم و دهم علیه احمدی نژاد

                                به گزارش خبرنما،اکثریت ورزای دو دولت سازندگی و اصلاحات در گفت‌وگوها و مصاحبه‌های خود علیه رئیس دولت مطبوع ‌شان موضع گیری نکردند و این درحالی است که وزرای احمدی نژاد تلخ ترین اظهار نظرها را در مورد رئیس جمهور سابق ایران ا ...
                                به گزارش خبرنما،اکثریت ورزای دو دولت سازندگی و اصلاحات در گفت‌وگوها و مصاحبه‌های خود علیه رئیس دولت مطبوع ‌شان موضع گیری نکردند و این درحالی است که وزرای احمدی نژاد تلخ ترین اظهار نظرها را در مورد رئیس جمهور سابق ایران ابراز کردند.
                                معمولا حلقه اول یک رئیس جمهور را اعضای کابینه او تشکیل می‌دهند اما این اصل در مورد احمدی نژاد حکایت نمی‌کند. او که در دو دولت نهم و دهم، رئیس قوه مجریه بود نتوانست وزرای این دو دولت را با خود همراه کند. این در حالی بود که با نگاهی به یاران هاشمی رفسنجانی و خاتمی، می‌توان مشاهده کرد که اکثر آنها از اعضای کابینه این دو رئیس جمهور سابق ایران بودند.
                                اکثریت ورزای دو دولت سازندگی و اصلاحات در گفت‌وگوها و مصاحبه‌های خود علیه رئیس دولت مطبوع ‌شان موضع گیری نکردند و این درحالی است که وزرای احمدی نژاد تلخ ترین اظهار نظرها را در مورد رئیس جمهور سابق ایران ابراز کردند. حتی برخی از آنها رسما احمدی نژاد را درغگو خواندند و تصمیمات او را برخلاف عقل می‌دانستند.
                                این انتقادها و روبرگرداندن‌ها نشان می‌دهد که احمدی نژاد نتوانسته است وزرا و اعضای دولت را جذب کند. بسیاری بر این باور هستند که خود محور بودن احمدی نژاد کمک بسیاری به این شکاف بزرگ کرده است. امروز کمتر از ۱۵ تن از دو دولت نهم و دهم با احمدی نژاد رابطه دارند و دیگر دولتی‌ها هرگونه رابطه داشتن با احمدی نژاد را تکذیب می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از اعضای دولت اصلاحات و سازندگی هنوز با هاشمی و خاتمی در ارتباط هستند. حتی دراین میان استاندارانی که در زمان وزارت کشور ناطق نوری در دولت حضور داشتنند، هنوز با او دیدار می‌کنند و این نشان از عدم توفیق احمدی نژاد در یارگیری سیاسی داشته است.
                                به معنای دیگر می‌شود از شورش وزرای احمدی نژاد علیه او سخن گفت و او مانند ناخدایی است که دیگر ملوانان کشتی‌اش حرف‌ها او را نمی‌خوانند و او را از میان خود طرد کردند.
                                بدون شک احمدی نژاد از نظر نیروی سیاسی، تنهاترین رئیس جمهور ایران است و کمتر کسی حاضر است با او همکاری کند. حلقه اصلی احمدی نژاد این روزها از انگشتان یک دست نیز کمتر است و این برای کسی که می‌خواهد در فضای سیاسی کشور حضور فعال داشته باشد یعنی یک شکست بزرگ!

                                نظر

                                در حال کار...
                                X