کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
شما یک مغازه داری و محل کسب شماست...مغازه هست 10 میلیارد و شما ماهیانه 10 میلیون در میاری
وقتی میشه گفت شما از خود مغازه پول گیرت میاد که اونو بفروشی...
یا بیای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها رو انجام بدی...
که البته با کاهش نرخ همان زمینی که بخاطرش افزایش سرمایه داده ایم و در نتیجه کاهش سود سهم سهمی خواهید داشت با سرمایه بالا و سود کم
چون نسبت درآمد به مقدار زیادی تقسیم خواهد شد
چرا کاهش سود؟چون وقتی زمین اومده پایین حتما قیمت های دیگم اومده پایین و محصول شرکت ارزان شده
حرف شما درست ولی :
1- تنها قیمت مغازه بالا نرفته ، قیمت اجناس مغازه هم بالا رفته.
شما اگر 20 درصد روی هر قیمت می کشید و می فروشید قبلا یک سودی می کردید و الان که قیمت اجناس مغازه بالا رفته یک سود دیگر .
2- وقتی قیمت مغازه بالا می رود ، قیمت اجاره و رهن آن هم بالا می رود .
3- این یک حقیقت است که دارایی شرکت می تواند برای شرکت سود سازی کند ، وگر نه کسی ناو هیچ شرکتی را بررسی نمی کرد و کسی به دنبال دارایی شرکتی نبود.
خیلی ساده بخواهم مثال بزنم : فرض کنید که شما اصلا نمی توانید از مغازه ای که قبلا 5 میلیارد بوده و الان 10 میلیارد شده سود اضافه ای در بیاورید و قبلا شما 10 میلیون در می آوردید و الان هم 10 میلیون.
خوب در این حالت سهامداران مغازه جمع می شوند و دور هم و می گویند چه کاری است ؟ می رویم مغازه را می فروشیم ، پولش را می گذاریم در بانک ( یا در بورس یا در هر چه ) و ماهی 16 میلیون تومان سود می گیریم!!!
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
من میگم یکی یکی شرائط و موارد دخیل در بورس رو بحث کنیم؛ و از مجموع آنها نتیجه بگیریم.
شاید اولین مورد، مسئلۀ مذاکرات باشه. نظر شخصی من این هست که این مذاکرات به جایی نمی رسه. حتی در خوشبینانه ترین حالت که یک توافق آن چنانی هم به دست بیاد، نتیجۀ آن سال های سال طول میکشه که آیا در اقتصاد ایران ظهور بکنه یا نکنه. مثلا همین امروز هم قرار بر رفع تحریم ها باشه، شاید لا اقل یک دورۀ زمانی ده ساله براش بچینند. (قبلا از دورۀ بیست ساله هم صحبت شده). بنابراین هیچ امیدی به اینکه از ناحیۀ به نتیجه رسیدن مذاکرات بورس رونقی بگیره نیست به نظر من.
البته این را فعالان و کله گنده های بازار هم فهمیدند ( از همان آذر ماه سال گذشته فهمیدند) و به تدریج شروع به خروج از بازار کردند، و ریزش اساسی این دوره هم معلول همان است. بنابراین شکست مذاکرات، از پیش اثر خودش رو گذاشته و اگر علنی هم شود، فاجعۀ آن چنانی شاید در بورس به جا نگذارد، بلکه برعکس شاید از فردای روزی که همه فهمیدند که دیگر باید اقتصاد کشور با همین وضعی که تاکنون بوده ادامه بده و خودش رو بسازه، وضعیت بورس بهتر هم بشود.
نظر شما چیست؟
این را هم اضافه کنم که روزی که رسما اعلام بشه مذاکرات شکست خورد، بورس یک افت مقطعی خواهد داشت، ولی دیگه ظرفیت یک ریزش مهم و طولانی مدت و عمیق رو نداره. الان هم که خریدار در بازار نیست، (و این مهمترین مشکل امروز بورس هست به نظر من)؛ علتش اینه که همه منتظر آن اعلام رسمی و آن ریزش مقطعی هستند. اما از فردای روزی که افت تمام شد، خریدها و آمادگی برای رشد با شتاب و پرحجم و دامنه دار شروع خواهد شد.
بنده قصد جسارت به کسی رو ندارم و نداشتم و نخواهم داشت انشاالله.بهتره صبور باشیم.یه سوال من صبح که خریدم را انجام دادم نوع اعتبارم را روز گذاشتم میتونم الان بزارم معتبرتا لغو؟
شما هر وقت خواستید می توانید اصلاح کنید مشخصات خرید و فروشتان را ( تا وقتی انجام نشده ) و برای این کار از دکمه ی ویرایش جلوی سفارشتان استفاده کنید ( پایین سمت راست صفحه معاملات روزانه تان )
ولی توصیه می شود که از این گزینه استفاده نکنید ( البته در کل ) بعضی وقتها به همین روش پول آدم در سهامی که بسته شده بلوکه می شود ، برای همین به این گزینه عادت نکنید بهتر است
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
شما اگر 20 درصد روی هر قیمت می کشید و می فروشید قبلا یک سودی می کردید و الان که قیمت اجناس مغازه بالا رفته یک سود دیگر .
3- این یک حقیقت است که دارایی شرکت می تواند برای شرکت سود سازی کند ، وگر نه کسی ناو هیچ شرکتی را بررسی نمی کرد و کسی به دنبال دارایی شرکتی نبود.
خیلی ساده بخواهم مثال بزنم : فرض کنید که شما اصلا نمی توانید از مغازه ای که قبلا 5 میلیارد بوده و الان 10 میلیارد شده سود اضافه ای در بیاورید و قبلا شما 10 میلیون در می آوردید و الان هم 10 میلیون.
خوب در این حالت سهامداران مغازه جمع می شوند و دور هم و می گویند چه کاری است ؟ می رویم مغازه را می فروشیم ، پولش را می گذاریم در بانک ( یا در بورس یا در هر چه ) و ماهی 16 میلیون تومان سود می گیریم!!!
به نظرم من دوست عزیزم شرکت ها از ناحیه افزایش نرخ ها سود های خوبی ساختند...نمونه صابون گلنار تولید شرکت پاکسان با نماد شپاکسا
بیشتر دارایی های شرکت ها مثل ساختمان و زمین یعنی دارایی های ثابت اونها اجاره نیست و مال خودشونه....سراغ ندارم اجاره ای باشند ...شاید دفتر ولغدر اجاره ای باشه :D
عزیز اگر هم دارایی اصلی شرکت فروش برود عاقلانه ترین کار سرمایه گذاری مجدد است که اگر بخوان اون پول رو به سهامدار بدن شرکت کوچک می شود
به عنوان مثال: شکربن که میخواد زمینشو در اهواز به فروش برسونه و این پول رو در شرکت سرمایه گذاری خواهد کرد و افزایش سرمایه ای خواهد داد
یا ونفت که زیر مجموعه فروخت و همه رو برد برای تکمیل پروژه ذخایر نفت
و همیشه لزوما داشتن NAV یا ارزش ذاتی بالا دلیل خوبی نیست که سهم بالا برود
مثال: واتی...وتوشه...که با رزش ذاتی بالای خودشون حدود 30 درصد ارزش ذاتی معامله میشن چون توان سود سازی ندارن و وقتی رشد شارپ خواهند کرد که واتی مثلا بگه بلوک شیران رو فروختیم و پول گیرمون اومده
جدای از زمانبندی شش ماهه و یا تمدید اون به مدت شش ماه دیگه،
واقعا سناریو شکست مذاکرات اصلا قابل تصور نیست اونم با وضعیتی که تو عراق در حال شکلگیریه
اصلا فکرش رو هم نکنید!
من میگم یکی یکی شرائط و موارد دخیل در بورس رو بحث کنیم؛ و از مجموع آنها نتیجه بگیریم.
شاید اولین مورد، مسئلۀ مذاکرات باشه. نظر شخصی من این هست که این مذاکرات به جایی نمی رسه. حتی در خوشبینانه ترین حالت که یک توافق آن چنانی هم به دست بیاد، نتیجۀ آن سال های سال طول میکشه که آیا در اقتصاد ایران ظهور بکنه یا نکنه. مثلا همین امروز هم قرار بر رفع تحریم ها باشه، شاید لا اقل یک دورۀ زمانی ده ساله براش بچینند. (قبلا از دورۀ بیست ساله هم صحبت شده). بنابراین هیچ امیدی به اینکه از ناحیۀ به نتیجه رسیدن مذاکرات بورس رونقی بگیره نیست به نظر من.
البته این را فعالان و کله گنده های بازار هم فهمیدند ( از همان آذر ماه سال گذشته فهمیدند) و به تدریج شروع به خروج از بازار کردند، و ریزش اساسی این دوره هم معلول همان است. بنابراین شکست مذاکرات، از پیش اثر خودش رو گذاشته و اگر علنی هم شود، فاجعۀ آن چنانی شاید در بورس به جا نگذارد، بلکه برعکس شاید از فردای روزی که همه فهمیدند که دیگر باید اقتصاد کشور با همین وضعی که تاکنون بوده ادامه بده و خودش رو بسازه، وضعیت بورس بهتر هم بشود.
این را هم اضافه کنم که روزی که رسما اعلام بشه مذاکرات شکست خورد، بورس یک افت مقطعی خواهد داشت، ولی دیگه ظرفیت یک ریزش مهم و طولانی مدت و عمیق رو نداره. الان هم که خریدار در بازار نیست، (و این مهمترین مشکل امروز بورس هست به نظر من)؛ علتش اینه که همه منتظر آن اعلام رسمی و آن ریزش مقطعی هستند. اما از فردای روزی که افت تمام شد، خریدها و آمادگی برای رشد با شتاب و پرحجم و دامنه دار شروع خواهد شد.
من مخالفم ،
البته در کل نتیجه گیری ام شبیه شماست.
من احتمال بسیار زیاد می دهم که مذاکرات به توافق برسد و اگر هم نرسد عملا بخشی از تحریم ها برداشته می شود .
اصلا بهتر است بگویم که بخشی از تحریم ها برداشته شده ، رفته پی کارش.
تولید خودرو بدون قطعات وارداتی نمی توانست افزایش پیدا کند . عملا آماری از دوستان می رسد که بیانگر شروع به کار با قدرت خودرویی هاست . اخبارش هم که آمده است .
تحریم مطمئن هستم که اگر برداشته نشود به شدت کاهش پیدا خواهد کرد . اگر خواستید در این زمینه صحبت کنیم.
اما چرا نتیجه گیری من با شما نزدیک است ؟
چون به نظر من بعد از یک دوره کوتاه که بازار سر خوش بود و رشد کرد ، دوباره رکود حاکم می شود و دولت اجازه ی پرواز قیمت ها را نخواهد داد ( تا تورمی ایجاد نشود!!! ----------- کنترل نقدینگی !!! )
«محمد حسین» هستم.
دوست عزیز
ببخش اینو میگم
در اون موقع حتما سهامهای دلاری افزایش پیدا میکنن
ولی بهتر انسان اونچیزی رو که دست خودشه
رو مدیریت و کنترل
اونم در تمام بازارهای چه گاوی و چه خرسی مهم است
اونم مدیریت سرمایه است
برای هر معا مله حدی مشخص از پولت رو در گیر کن
حد ضرر معقول بسته به استراتژیت
من قول میدم تو منفی شاخص هم شما رشد داشته باشه حسابت
اینجور مسایل برای روزنامه هاست و دکتر ا های اقتصاد
ولی اینجا ما داریم معامله میکنیم
اینجا برادر و خواهرای رو میبینم بین
20 تا 30 هستن بیشتر شون
با یک سرمایه کم زیر 50 میلیون
اومدن یک سودی داشته باشن و به زخم زندگیشون بزن
بهتره
به همدیگر در ضمینه معاملات کمک کنیم و راهنمایی بدیم
باور کن خود طیب نیا هم نمیدونه نتایج تصمیماتش چی میشه
تا اونجا که من یاد میاد و مطالعه کردم
این رشد منفی اقتصادی رو ما تو جنگ هم نداشتیم
واقعا در بدترین شرایط اقتصادی مملکتمون هستیم اونم از نوع
من قول میدم تو منفی شاخص هم شما رشد داشته باشه حسابت
اینجور مسایل برای روزنامه هاست و دکتر ا های اقتصاد
ولی اینجا ما داریم معامله میکنیم
اینجا برادر و خواهرای رو میبینم بین
20 تا 30 هستن بیشتر شون
با یک سرمایه کم زیر 50 میلیون
اومدن یک سودی داشته باشن و به زخم زندگیشون بزن
بهتره
به همدیگر در ضمینه معاملات کمک کنیم و راهنمایی بدیم
باور کن خود طیب نیا هم نمیدونه نتایج تصمیماتش چی میشه
تا اونجا که من یاد میاد و مطالعه کردم
این رشد منفی اقتصادی رو ما تو جنگ هم نداشتیم
واقعا در بدترین شرایط اقتصادی مملکتمون هستیم اونم از نوع
رکود تورمی
که تمام اقتصادانهای نوبل بگیر دنیا توش موندن
همه امید ما به توافق است
و گرنه سر نوشت ما نا معلوم و فاقد تحلیل خواهد بود
تحلیل وقتی معنا میده که
ما بین خوب و خوبتر مردد باشیم
و گرنه بین بد و بدتر فرق زیاد هم نمیکنه
اب که از سر گذشت چه یک ..........
وقتی بورس و اقتصاد مشکل اساسی داره، شاید بعضی از آدم های خیلی زرنگ و خاص بتونند از بورس سود بگیرند ولی معمولا این کار امکان پذیر نیست. من بهترین سهم ها و سقوط کرده ترین ها را هم خریدم ضرر کردم. در حمایت و کف هم خریدم ضرر کردم. سیمانی خریدم ضرر کردم، ساختمانی پس از آن افت های وحشتناک خریدم ضرر کردم، همین طور شیمیایی و حمل و نقل و ... همین امروز هم شما ارزان ترین سهم را هم بخری، پی بر ای با سود سهم نزدیک هم بشه بخری، اطمینانی نیست که فردا ضرر به شما نخواهد زد.
بنابراین در این وضعیت باید بازار را به طور کلی و اساسی تحلیل کرد. اگر مشکلات اساسی بازار حل بشه، امیدی به سودآوری در این بازار هست، و گرنه خیلی مشکل هست که بتوان روند سودسازی را در کل معاملات حفظ کرد. ممکن است در یکی دو سهم و معامله سود کنید، ولی در کل معلوم نیست نتیجه مثبت باشد یا منفی. برای من که مدت هاست منفی و ضرر اندر ضرر است شما را نمی دانم.
دوستان یه سوال.الان من نوع اعتبارم روزبود بعد سهمم رو برای فروش نزاشتم حالا که بورس بسته شده یعنی سهمی که خریدم پرید؟یا تو صفحه شخصیم میمونه ؟اگه میمونه فردا تو پیش گشایش با اون قیمتی که خریدم میتونم بزارم واسه فروش؟من الان هنگم
وقتی بورس و اقتصاد مشکل اساسی داره، شاید بعضی از آدم های خیلی زرنگ و خاص بتونند از بورس سود بگیرند ولی معمولا این کار امکان پذیر نیست. من بهترین سهم ها و سقوط کرده ترین ها را هم خریدم ضرر کردم. در حمایت و کف هم خریدم ضرر کردم. سیمانی خریدم ضرر کردم، ساختمانی پس از آن افت های وحشتناک خریدم ضرر کردم، همین طور شیمیایی و حمل و نقل و ... همین امروز هم شما ارزان ترین سهم را هم بخری، پی بر ای با سود سهم نزدیک هم بشه بخری، اطمینانی نیست که فردا ضرر به شما نخواهد زد.
بنابراین در این وضعیت باید بازار را به طور کلی و اساسی تحلیل کرد. اگر مشکلات اساسی بازار حل بشه، امیدی به سودآوری در این بازار هست، و گرنه خیلی مشکل هست که بتوان روند سودسازی را در کل معاملات حفظ کرد. ممکن است در یکی دو سهم و معامله سود کنید، ولی در کل معلوم نیست نتیجه مثبت باشد یا منفی. برای من که مدت هاست منفی و ضرر اندر ضرر است شما را نمی دانم.
من متوجه نمی شوم ، پی بر ای نزدیک قیمت سهم بشود دیگر چه ضرری دارد؟
واقعا در بعضی سهم ها آدم حساب می کند که با دی پی اسی که می دهند بعد از چند سال کل قیمت سهم به آدم بر خواهد گشت ، خوب این چه ضرری دارد؟
مگر در بانک و مسکن چقدر سود می دهند ؟
مگر اینکه قصد کوتاه مدت داشته باشید که باز مسکن هم جواب نمی دهد و باید کوتاه مدت بانک حساب باز کرد
«محمد حسین» هستم.
دوستان یه سوال.الان من نوع اعتبارم روزبود بعد سهمم رو برای فروش نزاشتم حالا که بورس بسته شده یعنی سهمی که خریدم پرید؟یا تو صفحه شخصیم میمونه ؟اگه میمونه فردا تو پیش گشایش با اون قیمتی که خریدم میتونم بزارم واسه فروش؟من الان هنگم
نه ، برای چه بپرد؟؟؟؟
تشریف ببرید تو منوی بالای صفحه دکمه ی گزارشات را بزنید
بعد گزینه ی صورت دارایی را بزنید
بعد در صفحه ای که باز می شود دکمه ی جستجو را بزنید
تا معلوم شود الان دارایی شما چقدر است
«محمد حسین» هستم.
به نظرم من دوست عزیزم شرکت ها از ناحیه افزایش نرخ ها سود های خوبی ساختند...نمونه صابون گلنار تولید شرکت پاکسان با نماد شپاکسا
بیشتر دارایی های شرکت ها مثل ساختمان و زمین یعنی دارایی های ثابت اونها اجاره نیست و مال خودشونه....سراغ ندارم اجاره ای باشند ...شاید دفتر ولغدر اجاره ای باشه :D
عزیز اگر هم دارایی اصلی شرکت فروش برود عاقلانه ترین کار سرمایه گذاری مجدد است که اگر بخوان اون پول رو به سهامدار بدن شرکت کوچک می شود
به عنوان مثال: شکربن که میخواد زمینشو در اهواز به فروش برسونه و این پول رو در شرکت سرمایه گذاری خواهد کرد و افزایش سرمایه ای خواهد داد
یا ونفت که زیر مجموعه فروخت و همه رو برد برای تکمیل پروژه ذخایر نفت
و همیشه لزوما داشتن NAV یا ارزش ذاتی بالا دلیل خوبی نیست که سهم بالا برود
مثال: واتی...وتوشه...که با رزش ذاتی بالای خودشون حدود 30 درصد ارزش ذاتی معامله میشن چون توان سود سازی ندارن و وقتی رشد شارپ خواهند کرد که واتی مثلا بگه بلوک شیران رو فروختیم و پول گیرمون اومده
حتما بنده منظورم را خوب نرساندم ،
منظورم از مورد 2 این نبود که شرکتی در زمینش را اجاره کرده است .
منظورم این بود که رشد دارایی ها در کل منجر به رشد سود خواهد شد.
اگر نشد ، بر و بچز هیئت مدیره یا سهامداران دارایی های شرکت را به سمتی خواهند برد که سود ساز است ، اصلا اگر نشد و خودشان عرضه سود سازی نداشتند می روند و پولش را می گذارند بانک و سودش را می گیرند/:.yead.:/
همینطور مورد اول منظورم این بود که اگر قیمت اجناس زیاد شود ، سود هم زیاد می شود.
چون سود به صورت ضریبی از قیمت است ( مثلا 20 درصد قیمت )
«محمد حسین» هستم.
نظر