کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
البته شاید در خریدش عجله ای هم نباشد... و بخواهد روی همان کف کانال مدتی بازی کند... (چرا این را می گویم؟ به خاطر همان ضرب آهنگ... ببینید... بازیگر پیش از این یک هُل داده... ولی افاقه نکرده... پس شاید تا هُل بعدی بخواهد یک مقدار استراحت کند/دهد.)
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
چند وقت پیش گفتم سیمانی ها را زیر نگر داشته باشیم...
یکی از اساتید امروز سهگمت را پیشنهاد داده بود... قیمتش بد هم نیست... 2200ریال.
============پی نوشت==========
نمی دانم شما یادتان می آید یا نه؟ در این جستار من خیلی روی سهگمت کار می کردم... اکازیونم بود... همان گونه که یک مدت روی خگستر فعال بودم...
هم از نگر بنیادی رویش خیلی خیلی حساب باز کرده بودم و هم از نگر نموداری...
1800 ریال خریدم و چند ماه هم پایش نشستم!
آستانه زیانم را شکست (آستانه زیانم همان 1800 بود) و من به آستانه زیان اهمیت ندادم! و افت کرد و ترسیدم! و فروختم.... ولی همان که فروختم چنان رشدی کرد که بیا و ببین... دقیقا همان که انتظارش را داشتم...گمان کنم به بالای 2600 ریال هم رسید...
بگذار از روی تصویر بگویم:
سلام
این از همان وقت هایی است که نیاز به حد ضرر نیست.
مثلا الان من در پلاسک مقدار در زیان هستم ولی چند روز پیش در حدود 90 خرید گردم
مطمئن باشید در پلاسک با سود خوب بیرون خواهم رفت . درود
Abad (گروه سرمایه گذاری آباد )
تصمیم ساز است ، تصمیم گیری و مسئولیت آن با شماست. هر تصمیمی برای آینده امکان خطا دارد
سلام
این از همان وقت هایی است که نیاز به حد ضرر نیست.
مثلا الان من در پلاسک مقدار در زیان هستم ولی چند روز پیش در حدود 90 خرید گردم
مطمئن باشید در پلاسک با سود خوب بیرون خواهم رفت . درود
سلام و عرض ادب،
جناب آباد دیده ام که خیلی خوب کار می کنید و الحمد لله همواره می بینم در حال پیشرفت هم هستید. @};- شما تا کنون خودتان میزان کل دارایی تان را بررسی کرده اید؟ متوسط سود یا زیان ماهیانه/سالیانه/هفتگی ای که می کنید چقدر است؟ (پیش تر چقدر بوده؟ الان چقدر تغییر کرده؟)
البته اگر احساس می کنید این پرسش شخصی است و به دیگران مربوط نیست من پرسشم را پس می گیرم.
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
جناب آباد دیده ام که خیلی خوب کار می کنید و الحمد لله همواره می بینم در حال پیشرفت هم هستید. @};- شما تا کنون خودتان میزان کل دارایی تان را بررسی کرده اید؟ متوسط سود یا زیان ماهیانه/سالیانه/هفتگی ای که می کنید چقدر است؟ (پیش تر چقدر بوده؟ الان چقدر تغییر کرده؟)
البته اگر احساس می کنید این پرسش شخصی است و به دیگران مربوط نیست من پرسشم را پس می گیرم.
الان یک ماهی است دارم روی یک برنامه کار می کنم که نمودار دارایی ام را به صورت خودکار (با استفاده از خروجی کارگزاری) برایم ترسیم کند... متاسفانه هنوز هم تکمیل نشده... مانند یک سراب، بلکه مانند یک مرداب دارد عمر من را به داخل خودش می کشاند و هر روز گمان می کنم دیگر تمام شده ولی باز از من زمان می کشد... ولی در کل خیلی جالب است.
«محمد حسین» هستم.
خوب... من اگر پیشتر می گفتم بگذار افت کند بعد بخریم منظورم همین خط کانال بود... یعنی سقف کانال شکسته شده... یعنی امید اصلی این بود که همین جا ها حمایتی از سمت بازار ببینیم و انتهای اصلاح را اعلام کنیم و خرید کنیم...
ولی چنانچه از شکل پیدا است با زور ِ داعش این خط شکسته شد و هر چند خیلی حمایت شد ولی فروشنده از در و دیوار ریخت و خط را زدند شکستند...
البته شاید با قدرت نتوان گفت شکسته... چون یک شمع است که نیمی اش بالای خط است و نیمی اش پایین آن...
حالا چه؟ الان چه تدبیری اتخاذ کنیم؟
خوب... فعلا نمی شود با این اوضاع خرید کرد.
وضعیت نامعلوم است.
شاید از همین جا برگردد.
شاید بیاید وسط کنال.
شاید هم تا انتهای کانال بیاید پایین.
برای تشخیص قطعی یک روند باید مدتی از آن گذشته باشد!!!!!!!
برای تشخیص یک روندی که کلش 1.5 ماه طول می کشد باید مقداری از آن گذشته باشد. (حالا بستگی به فرد و قدرت بررسی اش دارد... شاید من با 20 درصد گذشت بتوانم به صورت قطعی روند را تشخیص دهم شاید یک نفر با 15 درصد شاید هم یک نفر با 30 درصد! :O )
برای تشخیص یک روند یک ساله نمی توان با یک ماه مثبت خوردن گفت روند یک سال آینده مثبت است. (من که سختم است این کار)
حالا یک نمودار را به عنوان مثلا در زیر را نگاه کنید:
ما در این جستار می خواهیم نهایت تلاشمان را کنیم که در نقطه ی 1 سوار شویم و در نقطه ی 2 پیاده شویم.
ولی اگر بخواهیم بعد از گذشت مدتی که روند شکل گرفت سوار شویم کجا باید سوار شویم؟
اگر نقطه ی 3 سوار شویم و آن طرف هم بعد از این که کاملا معلوم شد روند منفی است در نقطه ی 4 پیاده شدیم که عملا سودی برایمان نمی ماند!
(پیش از ادامه عرض کنم که من جناب پورحامدی را خیلی محترم می دانم و با اینکه تا حالا با ایشان هم صحبت نبوده ام دوستشان دارم. @};- و کلا من اگر نظری را (یا آدمی را) ارزشمند ندانم در آن مورد اظهار نگر نمی کنم و عموما وقتی با کسی کل کل می کنم احساس می کنم در آن (فرد یا در آن نگر یا در آن مصاحبت) خیری وجود دارد... )
================
اما نکته ی دوم این است که آستانه زیان را کجا قرار دهیم؟
من اگر تمام تلاشم را می کنم که کف خری کنم (یعنی در نقطه ی 1 وارد می شوم) آستانه زیانم را هم دقیقا می گذارم همان جا و وقتی از عدم شکل گیری روند مطمئن شدم همان جا سریع پیاده می شوم.
ولی یک نفر که در نقطه ی شماره ی 3 خرید می کند آستانه زیانش را کجا قرار می دهد؟؟؟
این فرد هم باید مانند من آستانه زیانش را روی نقطه ی شماره ی 1 قرار دهد! ولی من اگر آستانه زیانم خورد و خارج شدم تقریبا بی زیان یا با زیان اندک خارج می شوم ولی کسی که نقطه ی 3 وارد شده باید مثلا حدود 15 درصد زیان بدهد.
«محمد حسین» هستم.
به عنوان تمام کننده ی بحث هم (تحت عنوان نکته ی سوم) باید عرض کنم شناسایی نقطه ی 3 زیاد ساده تر از نقطه ی 1 نیست!
دست کم برای من یکی شناسایی اینها یک مقدار سخت است.
«محمد حسین» هستم.
دوستان حجم کل داد و ستد ها خیلی مهم است. یعنی حجم شاخص کل.
خانم مینوی هم هر روز یا هر چند روز یک بار زحمت می کشند و آمارش را اعلام می کنند.
کلا یک پیشنهاد خیلی عالی برای اینکه ما در بورس باشیم یا نقد باشیم این است که به حجم داد و ستد های کل نگاه کنیم.
اگر بالاتر از میانگینش بود یعنی وضع خوب است و اقدام به خرید کنیم. اگر پایین تر از میانگین بود یعنی وضع بد است و اقدام به نقد کردن کنیم.
(کسانی هم که مانند من خیلی سخت می توانند نقد بمانند هم که هیچ... :d به خدا یک مقدار نقدینگی ای که الان در حسابم دارم را هر روز وسوسه می شوم یک چیزی با آن بخرم... و همان طور که می بینید در این بازار خراب دو بار آرمان خریدم در 1200 ریال... و باز هم می خواهم بخرم...)
میانگین چند روزه؟
دیگر با خود فرد است دیگر... میانگین 50 روزه، 100 روزه، دویست روزه، دو ساله، چهار ساله... بستگی به نوع راهبرد داد و ستدی فرد... اگر من راهبرد داد و ستدی ام خیلی کوتاه مدت است خوب در اینجا می شود میانگین 30 روزه! اگر میانگینم خیلی بلند مدت است، اینجا می شود میانگین کل سال ها!!! (برای خودم به شخصه گمان کنم دویست روزه خوب باشد.)
«محمد حسین» هستم.
نظر