کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
من باب آشنایی عرض می کنم جناب سپانلو کارشناس ارشد اقتصاد و یکی از اون تحلیلگرای خیلی خوب بازار هست که در آنالیزشون رگه های تکنیکال و فاندامنتال با هم جریان داره،
امیدوارم که ایشان رو از این به بعد بیشتر در جمع خودمون ببینیم.
سلام و درود بر lord arshiya عزیز. خیلی خوشحال شدم که تو این تالار گفتگو دیدمت. من به تازگی عضو این تالار شدم و فکر نمی کردم اینجا باشید و گرنه حتما عرض ادبی می کردم. خدمت بقیه دوستان هم سلام عرض می کنم و خیلی خوشحال هستم که در جمعی علمی و فعال وارد شدم. انشالا بتونم تحلیل های خوبی بگذارم و تبادل علمی خوبی داشته باشیم. جناب lord arshiya خودشان از تحلیلگران و اساتید خبره تکنیکال هستند که دوستی ما به خیلی قبل تر بر می گرده و مدتی بود که ازشون بی خبر بودم. چه خوب که اینجا دیدمشون و انشالا ارتباط خوبی با هم خواهیم داشت. برای همه اعضا آرزوی موفقیت و سودآوری دارم.
سلام خدمت اهالی و صاحبخونه.
یه مشکلی برام پیش اومده امر.ز تو تاپیک سایپا نمودار اسی خان با نمودار من تو امی بروکر متفاوت بود یه جایی هم یادم مونده که پانی خانم میگفت امی بروکر افزایش سرمایه رو درست اعمال نمی کنه.چطوری میتونم مطمئن بشم که نمودارم درسته؟برای نمونه نمودار هفتگی سایپا رو میزارم لطفا راهنمایی کنید.
با سپاس
خب وارد ترازنامه شركت ميشيم و با افزايش سنگين موجودي نقد مواجه ميشيم كه بايد ببينيم اين موجودي نقد سنگين از كجا وارد حسابهاي شركت شده....كاهش 9 درصدي اسناد دريافتني نشون ميده يه سري از مطالبات شركت وصول شده ودر مقابل افزايش 86 درصدي پيش دريافت نشون از ورود وجه نقد به حسابهاي شركت داره كه ميتونه توجيه كننده افزايش وجه نقد در حسابها باشه و ميتونيم پرونده افزايش وجه نقد رو همينجا ببنديم....اما پيش دريافتهاي شركت رشد سر سام آوري داشته و همه اين مبلغ وارد صورتهاي مالي نشده.....يه مقدار وارد موجودي نقد شده يه مقدار به عنوان پيش پرداخت ثبت شده.....اما بقيه اين مبلغ كجا رفته؟.....
واضح بگم افزايش سرمايه گذاري بلند مدت اونم به ميزان 45 درصد نكته مبهمي در صورتهاي مالي فاراك هست و بايد از شركت پرسيد منبع تامين مالي براي اين سرمايه گذاري بلند مدت از كجا بوده؟...هيچ جوابي نميتونيم براي اين سوال پيدا كنيم به جز اينكه اين فرضيه رو مطرح كنيم كه منبع تامين مالي بلندمدت پيش دريافتهاي شركت بوده و طبق اصول حسابداري پيش دريافت چون در پايان دوره به حساب درآمد منظور ميشه لزا شركت اجازه استفاده از پيش دريافت در فعاليتهاي بلند مدت رو نداره و اگه اين فرضيه درست باشه شركت تخلف بزرگي رو مرتكب شده و بايد جوابگو باشه.....اگر اين موضوع كتمان شد بايد منبع تامين مالي بلند مدت رو شفاف سازي كنه.....شركت قطعا از وام استفاده نكرده چون تسهيلات ماليش كاهش داشته.....پس اگه فرض كنيم از پيش دريافت استفاده نكرده و وامم نگرفته منبع اين تامين مالي كجا بوده؟
از طرف ديگه به داراييهاي ثابت شركت يك ميلياردو خورده اي اضافه شده كه نشون ميده اون سرمايه گذاري بلندمدت يه مقدارش يا در ماشين آلات جديد و يا در ملك سرمايه گذاري شده كه متاسفانه شركت هيچ شفافيتي در اين موضوع ارائه نداده.....پس اگه يه جمع بندي داراييهاي شركت رو بكنيم به اين نتيجه ميرسيم كه پول از يه جايي وارد حساباش شده اما از كجا؟
وارد سمت بدهي هاي شركت ميشيم و افزايش سنگين 130 درصدي در تراز اسناد پرداختني توجه آدمو به خودش جلب ميكنه.....اين افزايش نشون ميده كه شركت با كمبود سرمايه در گردش مواجه هست و براي خريد مواد اوليه مشكل نقدينگي داره لزا سياست پيش دريافت رو در پيش گرفته و از محل اين پيش دريافتها مواد اوليه رو خريداري ميكنه و افزايش در تراز اسناد دريافتني نشون ميده اين خريدها عمدتا به صورت چك و سفته هست ......پس تنها مشكلي كه شركتو رنج ميده سرمايه در گردش شركت هست كه اگه مدير اين شركت مبلغ پيش دريافت رو به صورت كامل وارد حسابها ميكرد اين مشكل برطرف ميشد.....اما اگر مديريت شركت سريعا به فكر سرمايه در گردشش نباشه شركت مجبور ميشه وام بگيره و متعاقب اون هزينه هاي مالي بر دوش شركت سنگيني خواهد كرد
نتيجه بررسي ترازنامه اين شد كه اولا شركت پيش دريافتهاي سنگيني رو گرفته اما اين پيش دريافتها به صورت كامل وارد ترازنامه نشده و بايد شركت شفاف سازي كنه كه كجا استفاده شده كه من حدس ميزنم در سرمايه گذاري بلند مدت استفاده شده و اين تخلف هست ثانيا شركت سرمايه در گردش جالبي نداره و علتشم ميتونه عدم استفاده كامل از پيش دريافتها باشه
خب وارد صورت سودو زيان ميشيم و با عدد 95 ميليارد تومن در فروش مواجه ميشيم.. اصلا اين ميزان فروش در 9 ماهه با عقل جور در نمياد و نشون ميده فروش شركت پايين اعلام شده اما به رغم اعلام پايين فروش در عين ناباوري ميبينيم كه بهاي تمام شده بالا اعلام شده و تابع هزينه اينو كاملا تاييد ميكنه......پس دستكاري در فروش و بهاي تمام شده بوضوح ديده ميشه و مطمئنا در گزارش 12 ماهه تعديلات خوبي رو در اين دو سرفصل شاهد خواهيم بود.....هزينه اداري معقول اعلام شده اما كاهش 23 درصدي هزينه هاي مالي در صورت سودو زيان با كاهش 2 درصدي در ترازنامه همخواني نداره و اين نشون ميده شركت يه مقدار از پيش دريافت رو براي تسويه وام استفاده كرده و ايرادي هم نداره
نتيجه نهايي:شركت با دستكاري در ترازنامه به شكل ناشيانه اي زمينه پوشش سود پايين در 9 ماهه رو فراهم كرده و عمدا سود خودشو پنهان كرده كه طبيعيم هست....شركت قابليت تعديل بالايي رو داره و اگه بخاد ميتونه در 12 ماهه 25 تومن به راحتي پوشش بده ....البته اگه بخاد پس ميتونيد رو يه تعديل 50 60 درصدي حساب كنيد.....شركتهاي پيمانكار برآورد سودشون براي آينده بسيار مشكل هست اما قراردادهاي شركت رو كه بررسي كردم بعد از اتمام پروژه ها و تحويل اونا ميتونه2735 ريال اي پي اس اعلام كنه كه البته به خاطر ماهيت پيمانكاري شركت اين ميزان تلورانس بالايي داره.....اما چه زماني ميتونه به اين سود دست پيدا كنه؟كافيه يه ميانگين بين زمانهاي تحويل پروژه ها بگيريد زمان تقريبي بدست مياد
برآورد گزارش 91 شركت:احتمال ميدم در گزارش 91 تعديل مثبتي رو اعمال كنه و شايد اعلام سود 20 تومني بعيد نباشه....اگر تعديل مثبت لحاظ نكنه همين پيشبيني امسال رو اعلام ميكنه و بعيد ميدونم بخاد پايينتر اعلام كنه
3 نكته رو به اين 4 خط بايد اضافه كنم
1-اسناد پرداختني بلند مدت كاهش پيدا كرده و نشون ميده كه شركت يه مقدار از بدهي هاي بلند مدت رو تسويه كرده كه باز منبع مالي اين اقدام مشخص نيست
سلام خدمت اهالی و صاحبخونه.
یه مشکلی برام پیش اومده امر.ز تو تاپیک سایپا نمودار اسی خان با نمودار من تو امی بروکر متفاوت بود یه جایی هم یادم مونده که پانی خانم میگفت امی بروکر افزایش سرمایه رو درست اعمال نمی کنه.چطوری میتونم مطمئن بشم که نمودارم درسته؟برای نمونه نمودار هفتگی سایپا رو میزارم لطفا راهنمایی کنید.
با سپاس
اینکه صرفا با پیش فرضهای split افزایش سرمایه و تقسیم سود رو تعدیل کنیم خب اشتباهه چون گاهی درست جواب نمیده و حتما باید ratio صحیح رو با استفاده از فرمول ها وارد کنیم.
من فرمولها رو دارم و ریزه کاریهایی داره که من کاملا با انها اشنایی ندارم .
برای تعدیل افزایش سرمایه قیمت جدید را از فرمول زیر محاسبه کنید:
( B = (A+1000*x1) /(1+x1+x2
A : قیمت قبل مجمع
B : قیمت نظری بعد مجمع
x1: درصد افزایش از محل آورده نقدی
x2 : درصد افزایش از محل اندوخته یا درصد جایزه
در ratio بصورت A:B بگذارید.
برای تقسیم سود هم از فرمول (کلوز بعد مجمع +dps) /(کلوز بعد مجمع) استفاده کنیدکه به ما به عدد اعشاری میده باید تبدیلش کنید مثلا اگه جواب این فرمول شد 1.33 شما بصورت
133:100 وارد کنید.
البته تاکید میکنم ریزه کاریهایی داره که من از همه اونها باخبر نیستم.در ضمن برای اگاهی از میزان افزایش سرمایه ها و تقسیم سود از لینک زیر اقدام کنید.
نظر