کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
نقل قول از دوست خوبم حمید 303 عزیز
--------------------------------------------
پيش گزيده
دوستان عزیز می دانید فرق تسهیلات ارزی که در سال های قبل از 89 برای واردات ماشین آلات ( طی قرار داد با بانک مرکزی) دریافت شده با گشایش اعتبار ارزی که در سال 90 برای واردات مواد اولیه و مورد نیاز یک شرکت ( توسط صندوق ارزی ) شده است چیست ؟؟؟!!! این را برای عزیزانی که نمی دانند عرض می کنم
بگذارید یک بار دیگر این ذو موضوع را بررسی کنیم زیرا عدم فهم این دو موضوع ممکن است منجر به عدم فهم از ماهیت مالی صنایع مس باهنر و متعاقب آن عدم فهم درست از سهام فباهنر شود ....
حدود سال 83 تا 85 صنایع مس باهنر حدود 6 میلیون یورو با بانک مرکزی قرار داد بست تا بتواند ماشین آلات مورد نیاز خود را از جمله دستگاه مطلس سازی که اساسا چندان مورد نیاز فباهنر نبود اما به پیشنهاد دولت و بانک مرکزی و برای راه اندازی خط تولید مطلس ( برای ساخت سکه خام یا پولک طلا از یک گرم تا ربع و نیم و یک سکه و غیره و تحویل آن به بانک مرکزی) انجام شد - زیرا برای بانک مرکزی موضوع جدی بود و نمی توانست ریسک کند و سرمایه ملی یا شمش های طلا را به شرکت هایی که ماهیت کاملا خصوصی دارند تحویل دهد تا متعاقب آن سکه خام تحویل بگیرد .... بنابراین قرار شد صنایع مس باهنر در کنار خطوط تولید خود مطلس سازی را نیز به آنها اضافه نماید ... و احتمالا فباهنر بابت اخد تسهیلات ارزی مربوطه که بیشتر آن مربوط به همین خط تولید مطلس سازی ست بدهی مورد نظر را به بانک مرکزی پرداخت می نماید ..... خوب آیا بانک مرکزی وقتی اعلام کرد شرکت هایی که بدهی ارزی دارند باید با نرخ ارز مبادلات اصل و فرع آن را بپردازند مرادش چنین قرارداد هایی بود که خودش با شرکت ها بسته بود ؟؟؟!!! به هیچ وجه چنین نیست بلکه بانک مرکزی مرادش آن شرکت هایی ست که از طریق صندوق توسعه ارزی و با نرخ ارز مرجع در سال 90 گشایش اعتبار نموده اند تا بتوانند مواد اولیه یا کالای مورد نیاز خود را وارد نمایند.... ضمن اینکه پرداخت اصل و فرع ارزی که از طریق گشایش اعتبار و با صندوق ارزی ایجاد شده معمولا یک سال و گاه از تاریخ گشایش اعتبار تا انتهای سال بعد است .... لذا شرکت هایی که در سال 90 گشایش اعتبارارزی از طریق صندوق ارزی انجام داده اند تا انتهای سال 91 می بایست اصل و فرع بدهی ارزی خود را به صندوق توسعه ارزی و با نرخ ارز مبادلاتی بپردازند .... اگرچه دولت نوید داده که به بانک مرکزی توصیه کند که با این شرکت ها مدارا کند و غیره .... که تاکنون به صورت حقوقی یا رسمی خبری مبنی بر مدارای بانک مرکزی با این شرکت ها منتشر نشده است .... متاسفانه شرکت هایی مانند خودروسازی و سیمانی تاکنون جزو شرکت هایی بوده اند که با شیوه گشایش اعتبار ارزی مواد مورد نیاز خود را تولید و بفروش می رساندند برای همین هم معمولا نوسان نرخ ارز برای این گروه حیاتی بوده است ...... منطق بانک مرکزی هم چندان بیراه نیست زیرا در سال 90 شرکت هایی بوده اند که با نرخ ارز مرجع گشایش اعتبار کردند اما کالای وارداتی خود را به مردم با نرخ ارز بازار آزاد فروخته اند و اتفاقا همین ها نیز بخشی از تورم و هیجان تورمی را در کشور ایجاد نمودند ....
نتیجه مهم : شرکت صنایع مس باهنر صد درصد مواد اولیه خود را از بازار داخل تهیه می کند و جزو شرکت هایی ست که با بانک مرکزی قرارداد تسهیلات ارزی برای واردات ماشین آلات بسته اند چراکه نیازی به گشایش اعتبار ارزی ندارند و نه فقط این قبیل شرکت ها مورد نظر بانک مرکزی نیستند بلکه مطابق سند چشم انداز مورد حمایت دولت نیز هستند ..... از این رو اگر این نکته به درستی فهم شود آنگاه ارزش فباهنر به درستی فهمیده شده و شایعات آتی شایعه گران به انحای محتلف و برای کم جلوه دادن سهام فباهنر بی تاثیر خواهد بود .... چنانکه امیدواریم بتوانیم در فرصتی مناسب و بصورت مستند عرض کنیم که ارزش سهام صنایع مس باهنر اگر بیشتر از سهام فولاد کاشان نباشد کمتر از آن نیست ..... موفق و پیروز و تندرست و البته پر سود باشید ..........
نقل قول از دوست خوبم جناب دکتر هادی عزیز
===============================
فباهنر
باسلام و تشکر از دوست مطلع و فهیم hamid303؛
بد نیست مروری بر مُطلس و روند آغاز آن داشته باشیم.
تعریف: پولک بدون نقش٬ طرح و آماده ضرب را در اصطلاح « مُطلس» یا Coin Blank میگویند. مطلس پس از گذراندن مراحل مختلف تولید (همچون: ذوب، ریختهگری، نورد، سختکاری، پانچ، آنیلینگ، ریمینگ، بازبینی،تفکیک و بستهبندی) از دستگاه ضرب عبور میکند و از آن پس، در بازار معاملات روزانه به عنوان «سکه» شناخته میشود و دارای ارزش قانونی است.
در سایت بانک مرکزی، مصاحبه ای قدیمی(دی ماه 89) هست(لینک= http://www.cbi.ir/showitem/7656.aspx)، که دلایل سرمایه گذاری روی ایجاد خط مُطلس در شرکت مس باهنر را مرور میکند، بخشهایی از آن تقدیم میشود:
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ،با پیگیریهای مستمر و مجدانه نیروهای دلسوز بانک مرکزی و همت کارکنان پرتلاش شرکت صنایع مس شهید باهنر در آیندهای نزدیک ٬ تولید « مُطلس» (پولک) در داخل آغاز و کشور از واردات این محصول مهم بینیاز خواهد شد.
...
سئوال: چرا بانکمرکزی ديدگاه اول را پيگيري نکرد و همانند کارخانه تکاب - که مسئولیت تولید کاغذ اسکناس و اسناد بهادار را بر عهده دارد- به فکر ساخت کارخانهای مجزا برای تولید مطلس مورد نیاز خود نیفتاد؟
پاسخ: از آنجایی که در دنیای امروز، سرمایهگذاری در زمینه ساخت کارخانه ذوب و ریختهگری تکمنظوره برای تولید مطلس، توجیه اقتصادی ندارد و صنایع تولید مطلس موجود در دنیا، در کنار تولید اقلامی چون محصولات نظامی، مهمات، انواع مدال، سکههای یادبود، ظروف تزئینی، ورق و انواع مقاطع با آلیاژ متفاوت به تولید مطلس نیز میپردازند، به همین دلیل، بانک مرکزی به جای ایده سرمایهگذاری برای احداث کارخانه تولید مطلس به فکر استفاده از امکانات موجود در کشور برای تامین نیازهای خود افتاد و به همین منظور صنایع مس شهید باهنر کرمان انتخاب شد.
...
سئوال: انتخاب شرکت صنايع مس شهيد باهنر کرمان براي اين منظور ، براساس چه ويژگيها و امکاناتي انجام شد؟
شرکت صنایع مس شهید باهنر از چهار کارخانه ذوب و ریختهگری، اکستروژن ، نورد و توليد لوله مسي تشکیل شده و با دراختیارداشتن بهترین ماشینآلات و 1500 نفر پرسنل مجرب در زیربنایی به مساحت 100 هکتار در 12 کیلومتری شهر کرمان احداث شده است.
صنایع مس شهید باهنر در سطح کشور به عنوان بزرگترین شرکت واسط بین تولیدکنندگان مس خام و صنایع پایین دستی ، از جمله صنایع برودتی و حرارتی، رادیاتورسازی، شیرآلات گازی و بهداشتی ، صنعت برق و ... بوده و در ایران و منطقه به عنوان نامی معتبر در زمینه تولید انواع ورق، تسمه ،کویل، لوله و انواع مقاطع از جنس مس و آلیاژهای مربوط به آن شناخته میشود.
این مجتمع با در اختیارداشتن تکنولوژی روز دنیا از دانش فنی و تجربه بالایی در تولید محصولات مسی برخوردار است و ظرفیت تولید سالانه آن12000 تن ورق و 15000 تن لوله مسي میباشد. امکانات این شرکت در کنار دانش فنی بسیار ارزشمند آن برای تولید سکه عبارتند از: یک خط ریختهگری با دو کوره 16 تن مذاب در ساعت و یک خط جدید کوره مذاب پیوسته با ظرفیت 12000 تن در سال که از سال 1388 مورد بهره برداري قرار گرفته است .
...
سئوال: مفاد قرارداد منعقد شده میان بانک مرکزی و مس شهید باهنر برای تهیه مُطلس چه مواردی را دربرمیگیرد؟
در تيرماه سال جاری و در جریان بازدیدی که از صنایع مس شهید باهنر داشتم ، مذاکراتی با مدیران آن شرکت به عمل آمد و ضمن بررسی پیشنهادات ارائه شده از سوی مدیران شرکت مذکور برای استفاده بهینه از امکانات موجود، تهیه تجهیزات تکمیلی و تولید انبوه مطلس، یک قرارداد 5 ساله بین طرفین منعقد و براساس آن مقرر شد شرکت مس شهید باهنر، ضمن تحویل سالانه حداقل 2500 تن مطلس به سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی ، پیشپرداختی نیز جهت خرید تجهیزات لازم دریافت نماید.
همچنین پس از برگزاری جلسات متعدد مسئولان بانک مرکزی و شرکت مس شهید باهنر، موارد مهمی نظیر حاشیه اطمینان از خرید محصول تولید شده توسط بانک مرکزی، پوشش احتمال ضرر و زیان صنایع مس شهید باهنر به دلیل تغییر قیمتها در بازار فلزات غیرآهنی طی پنج سال آتی از طریق تأمین مسکوک منسوخه موجود در بانک مرکزی به عنوان مواد اولیه، پیش بینی افزایش دستمزد ، هزینههای تولید و تورم در سالهای آتی و طی مدت قرارداد و تامین مالی لازم به منظور خرید ماشینآلات و تجهیزات تکمیلی صنایع مس از طریق پرداخت بخشی از دستمزد تولید با استفاده حداکثری از ظرفیتهای قانونی، در قرارداد منعقده لحاظ شد و چشم انداز مطلوبی را از اجرای این طرح ملی ترسیم کرد.
نقل از سایت اینترنتی شرکت:
مطلس یا پولک ماده اولیه ضرب سکه است. شرکت صنایع مس شهید باهنر تنها تولید کننده این محصول در سطح خاور میانه است. در حال حاضر تمامی نیاز داخلی پوشش داده شده است و بزودی با تکمیل طرح توسعه، امکان صادرات این محصول نیز فراهم خواهد شد. کارخانه مطلس شرکت صنایع مس شهید باهنر قابلیت تولید انواع مطلس با قطرهای 18.5 تا 33 میلیمتر و ضخامتهای 1 تا 3 میلیمتر را با انواع آلیاژها دارا می باشد.
از طولانی شدن مطلب، عذرخواهی میکنم
انسانهاي بزرگ، دو دل دارند، دلي كه درد ميكشد و پنهان است و دلي كه ميخندد و آشكار است.
پروفسور محمود حسابي
نقل قول نوشته شده توسط mhroodi مشاهده گفتگو
عجب حجمی!!!!!!!!!!!!
کدوم حقیقی انقدر سهم داشت آخه؟
جل الخالق
دوست خوبم اگر دو برابر هم در این قیمتها عرضه شود به امید خدا مشتری اش هست ..........نگران نباش
ضمن اینکه آخر ماه است فروشنده های اعتباری موقعیت مناسب خرید را فراهم میکنند
برقرار باشی
صف خرید مجدد.................................انجام شد ..............................مبارک دوستان
احتمال منفي شدن فردا خيلي زياده مواظب باشيد
بعد از يه استراحت حركت صعودي ادامه داره
شما نبايد به آنچه بازار فكر ميكندزياد توجه كنيد.شما بايد تحقيقات خودتان را انجام داده و تعيين كنيد كه يك سهام خاص چه ارزشي دارد.در اين صورت اغلب ميتوانيد دانه هاي بلوطي را بيابيد(كه در اينده به درختان تناور بلوط تبديل ميشوند)كه ديگران به هر دليلي فكر مي كنند آنها خطرناك هستند.
رابرت مپل براون
من فباهنر ندارم ولی فروشندها مثل اینکه دیدن اون یکی سهم جناب بورس دوست{شمواد}صف فروش شد ترسیدن و سریع رفتن تو صف فروش فباهنر.چند روز پیش به عمو بورس دوست گفتم داری لیدر بازار میشی قبول نکرد بفرما.
من فباهنر ندارم ولی فروشندها مثل اینکه دیدن اون یکی سهم جناب بورس دوست{شمواد}صف فروش شد ترسیدن و سریع رفتن تو صف فروش فباهنر.چند روز پیش به عمو بورس دوست گفتم داری لیدر بازار میشی قبول نکرد بفرما.
منم با شما موافقم و دقیقا" از صبح دارم به همین فکر میکنم ، راستش از دیروز که بورس دوست عزیز اعلام کردند که برای خرید بیشتر شمواد تصمیم به واگذاری سهام فباهنر صف خریدشان دارند و حتی مقداری را هم واگذار کرده اند احساس بدی داشتم که متاسفانه امروز شاهد ریزش سهم و صف فروشش بودیم .
اسماعیل جان سلام از لطفت ممنونم ......
بنده لیدر که چه عرض کنم شاگرد شوفر بورس هم نیستم
فقط سعی میکنم شاگرد قابل وساعی در مدرسه بورس باشم و
عمکلردم را بموقع و شفاف همراه با نظرم اعلام کنم و لاغیر
فباهنر سهم قابلی است و بموقع برمیگردد چه با بورس دوست و چه بدون آن
منم با شما موافقم و دقیقا" از صبح دارم به همین فکر میکنم ، راستش از دیروز که بورس دوست عزیز اعلام کردند که برای خرید بیشتر شمواد تصمیم به واگذاری سهام فباهنر صف خریدشان دارند و حتی مقداری را هم واگذار کرده اند احساس بدی داشتم که متاسفانه امروز شاهد ریزش سهم و صف فروشش بودیم .
آرش جان سلام از لطف شما نیز ممنونم
بنده فباهنر را در زمانی فروختم که صف خرید دو میلیونی داشت و به همه دوستان نیز علنا و شفاف عرض کردم که امروز و فردا و با چه نیتی میفروشم
و البته که بنده قابل نیستم ولی دوستانی که مثل شما فکر میکنند و نظرشان اینگونه است و بورسباز هستند میتوانستند و فرصت دارند
و همانطور که به اسماعیل عزیز نیز گفتم فباهنر ارزشش به بودن و نبودن امثال بورس دوست نیست و راه خودش را در نهایت میرود
و بنده نیز قصدم خرید شمواد در قیمتهای مناسبتری ست و اگر شندر را نیز امروز قابلمند خرید باز نیتم از شمواد کم و کمتر نشده و در پی آن میمانم
نظر