چی .......چرا؟؟؟؟

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجیدشمسعلی
    كاربر فعال
    • Aug 2025
    • 643

سام نوشته است:

قبل از پاسخ به سئوال بالا لازم ديدم در مورد سود 9 ماهه شاراک توضيحي بدهم : بهاي تمام شده کالا بر اساس اعلاميه پيش بيني درآمد هر سهم براي سال مالي 1391 بر اساس عملکرد واقعي شش ماهه عبارت است از : 14395375 م. ر که از اين مبلغ در شش ماهه اول 39% آن پوشش داده شده است يعني مبلغ 5579726 م . ر ، و 61% آن به مبلغ 8815649 م . ر براي شش ماهه دوم منظور شده است ، من در محاسبه قبلي نيمي از مبلغ باقيمانده را با مبلغ هزينه شده شش ماهه اول جمع کردم و آن را به عنوان قيمت تمام شده کالا در 9 ماهه سال منظور نمودم ( 9987550 م.ر ) و به سود 225 توماني 9 ماهه رسيدم در حالي که نيم مبلغ مذکور 30.5% باقيمانده قيمت تمام شده کالا مي گردد که با مبلغ 6 ماهه اول مي شود 69.5% نه 75% يا 3/4 قيمت تمام شده کالا و مبلغ قيمت تمام شده کالا آنفدر بزرگ هست که ( 14395375000000 ) 5% آن 60 تومان در سود هر سهم تاثير بگذارد البته هر گونه تخصيص مبلغ فوق در 3ماهه سوم در سود نهايي تاثيري ندارد چون الزاما مابقي در 3 ماهه چهارم منظور خواهد شد عليهذا در ادامه به چند طريق اقدام به برآورد سود مذکور نموده ام تا ناخواسته به اعداد غير واقعي نرسيده باشم که ماحصل بشرح زير بعرض مي رسد :

1 - فروش 3 ماهه سوم را بر مبناي روشي که در پست هاي قبلي ذکر شده استخراج نموده ام و ساير درآمد ها و هزينه ها را پس از کسر مبالغ تحققي 6 ماهه اول که در اعلاميه شرکت آمده به 2 نيم کرده و نيمي از آن را بعنوان درآمد يا هزينه 3 ماهه سوم منظور نموده ام ( همان روشي که قبلا انجام داده و در بالا به آن اشاره شد ولي با تصحيحات لازم ) :

فروش 3 ماهه سوم : 6272885 ( اعداد به مليون ريال است )
    قيمت تمام شده کالا : 4407824
    سود ناخالص : 1865061
    هزينه هاي عمومي و اداري : 209372
    درآمد هاي عملياتي : 1776
    سود عملياتي : 1657465
    هزينه مالي : 19969
    درآمد متفرقه : 19778
    درآمد سرمايه گذاري : 2038
    ماليات : 331454
    سود خالص : 1327858
    سود هر سهم : 1107 ريال
    سود 6 ماهه اول : 1092 ريال
    سود 9 ماهه : 2199 ريال
    سود 3 ماهه چهارم 1107 ريال
    سود نهايي 91 : 3306 ريال

2 - فروش 9 ماهه را بر اساس فروش تحققي 6 ماهه به اضافه فروش 3 ماهه سوم که من استخراج نموده ام منظور شده و ساير درآمد ها و هزينه ها بر اساس 75% يا 3/4 درآمد ها و هزينه هاي سال 91 که شرکت پيش بيني نموده منظور شده است :

فروش 9 ماهه : 14086749 ( اعداد به مليون ريال است )
    قيمت تمام شده کالا : 10796531
    سود ناخالص : 3290218
    هزينه هاي عمومي و اداري : 839660
    درآمد هاي عملياتي : 5327
    سود عملياتي : 2455885
    هزينه مالي : 45000
    درآمد متفرقه : 84996
    درآمد سرمايه گذاري : 59240
    ماليات : 499176
    سود خالص : 2055945
    سود هر سهم : 1714 ريال
    سود 3 ماهه چهارم : 1592ريال
    همان گونه که در بلا اشاره شد اختلاف سود سه ماهه سو و چهارم در اختصاص دادن درصدهاي متفاوت قيمت تمام شده کالا است ( 9 ماهه 75% که 39% آن مربوط به 6 ماهه اول است و مابقي يعني 36% به 3 ماهه سوم اختصاص داده شده درحالي که در 3 ماهه چهارم 25% باقي مانده منظور گرديده است ) پس سود 9 ماهه بر حسب اينکه چه مقدار از قيمت کالاي فروش رفته رامنظور نمايند مي تواند بين 1714 ريال تا 2199 ريال نوسان داشته باشد ولي نهايتا سود نهايي 91 ، مبلغ 3306 ريال خواهد بود .

3 - در اين بخش يه يک باره مبادرت به استخراج سود نهايي 91 مي کنم يعني فروش تحققي 6 ماهه اول را با فروش استخراجي من در 6 ماهه دوم جمع کرده و ساير درآمد ها و هزينه هاي سال 91 را دقيقا بر اساس پيش بيني شرکت منظور مي کنم :

فروش سال 91 : 20360062 ( اعداد به مليون ريال است )
    قيمت تمام شده کالا : 14395375
    سود ناخالص : 5964687
    هزينه هاي عمومي و اداري : 1119547
    درآمد هاي عملياتي : 7102
    سود عملياتي : 4852242
    هزينه مالي : 60000
    درآمد متفرقه : 113328
    درآمد سرمايه گذاري : 78986
    ماليات : 981114
    سود خالص : 4003442
    سود نهايي هر سهم : 3336 ريال
    ( مبلغ 3 تومان از سود نهايي 2 روش ديگر بيشتر شد که نمي دانم بعلت گرد کردن اعداد مليوني است يا چيز ديگر )

حال مي رسيم به سئوال دوست عزيز ميثم :
    اصولا نقطه ضعف شاراک و بقيه پتروشيمي هاي با خوراک مايع و يا مخلوط ، سود سال آينده آنهاست که در هاله اي از ابهام قرار دارد ولي آنچه مشخص است آن است که هرگز به محدوده سود امسال نخواهند رسيد ، از همين رو در پست هاي قبلي اعلام داشتم :
    "در خاتمه لازم به ذکر است ، همان گونه که پتروشيمي هاي با خوراک مايع بنظر داراي بازده بالايي هستنذ متناسب با آن داراي ريسک نسبتا بالايي نيز مي باشند لذا به سهامداران نوپا ، ريسک گريز و کساني که تمام هستي آنها سرمايه اندک آنهاست توصيه مي شود وارد اين گونه سهم ها نشوند و يه سراغ سهام فولادي ، معدني و پتروشيمي هاي با خوراک گازي بروند که هم بازده نسبتا خوبي دارند و هم ريسکي به مراتب کمتر از پتروشيمي هاي با خوراک مايع و اين گمانه زني صرفا براي سهامداران اين سهم تهيه شده است . "
    در پاسخ به سئوال شما ، فرض کنيد ارز مرجع سال آتي را 20000 ريال در نظر بگيرند :
    اگر مقدار توليد و فروش و نرخ جهاني و توليدات شرکت ثابت بماند خواهيم داشت ، فروش داخلي : 14625098 م . ر و فروش صادراتي آن 5448135 م . ر که جمع کل فروش مي شود 20073232 م . ر و قيمت خوراک 20925000 م. ر که با هزينه هاي دستمزد وسربار ( 2296792 م . ر ) قيمت کالاي توليد شده بالغ بر 23221792 م . ر خواهد شد ، بهتر است ديگر ادامه ندهيم چون تا همين جا محرز مي گردد که شرکت زيان ده مي گردد ، نکته اينجاست که آيا مسئولين اجازه مي دهند بزرگترين توليد کننده مواد پليمري ايران که بيش از 2000 واحد توليدي پائين دستي را در کشور تغذيه مي کند به ورطه ورشکستي سوق پيدا کند ، جواب مسلما نه است از اين رو مجلسيان مصوب کرده اند که نرخ خوراک ، 65% فوب خليج فارس محاسبه شود ، هر چند به دليل سود گزاف سال جاري بدليل تغييرات ارزي اين مصوبه را بعهده تعويق انداخته است لذا براي سر پا نگاهداشتن اين مهمترين پتروشيمي کشور الزاميست که همزمان با تک نرخي شدن نرخ ارز در مناسبات دولتي ( نه الزاما بازار ) اين مصوبه نيز اجرا گردد .
    اينک صورت سود و زيان شرکت را با قيمت خوراک 65 درصدي فوب خليج فارس بر اساس هر تن 900 دلار ( ميانگين نرخ فعلي ) و هر دلار 20000 ريال به شرح زير تنظيم مي نماييم :

فروش : 20073232 م.ر
    بهاي تمام شده کالاي فروش رفته : 16472240 م.ر ( 20% به هزينه دستمزد و سربار افزوده شده است )
    سود ناخالص : 3600992
    هزينه هاي عمومي ، اداري : 1175524 ( 5% افزوده شده است ، شرکت 3.9% به سال جاري افزوده )
    سابر درآمد هاي عملياتي : 7102
    سود ( زيان ) عملياتي : 2425468
    هزينه هاي مالي : 60000
    درآمد حاصل از سرمايه گذاري ها : 94783 ( با 20% افزايش )
    درآمد هاي متفرقه : 113328
    سود قبل از کسر ماليات : 2580681
    ماليات : 497180
    سود خالص پس از کسر ماليات : 2083501
    سود هر سهم پس از کسر ماليات : 1736 ريال

با اين حساب سود اعلامي سال 92 ، کاهشي 48 درصدي نسبت به سود پيش بيني شده سال جاري که من به روش دوم ( با احتساب نرخ خوراک فروش داخلي با ارز مرجع "12260 ريال " و نرخ خوراک فروش صادراتي با نرخ مبادلاتي "25500 ريال " ) بدست آورده ام نشان خواهد داد البته شرکت براي کاهش اين فاصله تمهيداتي را انجام خواهد داد مانند کاري که در پايان نيم سال اول کرده و مبلغ 1104943م.ر بعنوان موجودي کالاي ساخته شده آخر دوره منظور نموده که بيش از 80% از موجودي کالاي ساخته شده اول دوره بيشتر است يعني بيش از 41 تومان بازاي هر سهم ، البته پترو شميران نيز که از زير مجموعه هاي آن است در سال آتي افزايش سود قابل توجه اي خواهد داشت و شايد اصرار بر نگاهداشتن سهم توسط اداره نظارت تا اعلام تعديل 9 ماهه در محدوده 900 تومان نيز از اين روي است ( يک تعديل ديگر در پايان سال مالي جاري دارد ) و با توجه به حدود 300 تومان سود نقدي هر سهم ، سعي خواهد کرد تا سهم از 1200 الي 1300 تومان فراتر نرود ( اگر سود نقدي را از آن کم کنيم به حدود قيمت هر سهم در سال آتي خواهيم رسيد ) و اين به نظر من علي رغم همه ناراستي هايي که انجام داده اند استراتژي شرکت و نهاد نظارتي خواهد بود ، فکر مي کنم ناگفته اي را بجاي نگذاشته ام هر چند اگر برايم ناخوشايند بوده باشد .

نظر

• پرریسک
      عضو فعال
      • Feb 2012
      • 6797

خوب برسیم به دلداری دادن به سهامدار جماعت ...شاید هم به حقوقی ها باید دلداری بدیم ..چون اینها بدتر خرید فروش می کنن..

دوستانی که سهام با اینده خوب وپی بر ای زیر 5 خریدن اصلا نگران نباشن حتی اگر نقد ندارید که میانگین بیارید پایین باز هم توصیه به سهامداری می کنم .

البته گفتم سهام با اینده خوب ..گروه خودرو پی بریا 2 هم باشه فعلا توصیه به سهامداری نمی کنم ..گروه دارو همین طور ..گروه تجهیزات همینطور ..گروه هایی که وارادا بالا دارن مثل شوینده ها همین طور گروه سیمان به خاطر حامل ها وبحث دلبر مبادلتی همین طور ..

اما با بقیه گروهها اگر با تعدیل ها پی برای سهم زیر 5 هست بمانید ...نگران نباشید فرض کنید پول خود رو در بانک گذاشته وسود سالانه میگیرید ..بدترین حالت ممکن رو گفتم ..

همین کار رو زمانی که اصفهان 1200 شده بود گفتیم دوستان انجام بدن چون اصفهان 300 حداقل سود داشت فرض می کریدم پول رو در بانک گذاشتیم ..اصفهان بعد چن د ماه 4000 رو رد کرد ..

الانم دوستانی که غبشهر دارن شاراک دارن شفن دارن فخوز دارن فولاد دارن وسهام خوب دارن با این تصور نگهداری کنن ..تا هر جا میخوان بزارید افت کنن ..اینها سهام خوبی هستن واینده روشن دارن ..در روزهای منفی بازار برید در کنار خانواده خوش باشید فکر کنید بازار بورس اصلا وجود نداره ..

اگر سهام خوب دارید ها ...سهام در پیت داشتید اونها رو با همین ها عوض کنید /..

برید ببیند اونهایی که فولاد خرید حتی در 330 تومن که بعد تا 200 افت کرد رستگار شدن یا اونهایی که صدرا 150 خریدن یا فاذر 240 خریدن یا خاور 120 خریدن یا خودرو 150 خریدن ..

فولاد جبران ضرر رو کرد ولی بقیه گروهها در پیت جبران ضرر نکردن که هیچ افت ها وحشتناک کردن وباز هم خواهند کرد ..

نگران نباشید برید خوش باشید اگر سهام خوب در سبد دارید ..توکلتان به خدا باشه ..اون بالایی روزی همه ما رو مشخص کرده..

نظر

• سعید پور احمدی
        عضو فعال
        • Sep 2011
        • 1339

در اصل توسط مجیدشمسعلی پست شده است View Post
        برنده

توي مارگارين كه حجمها اومده پايين و معنيش اينه كه چون تا حدودي كار دست حقيقي ها افتاده سهم خشك شده و اين كم شدن سهم نشان از كمي فروشنده است . چون خلاف رونده صعودي سهمه حجم كم شده و با يه تلنگر سهم كم كم حركتشو شروع خواهد كرد . تو غبشهر كه من امروز تازه وارد شدم يخورده قضيه فرق داره و حقوقي هنوز كمي زور داره ولي امروز كه از صف فروش ميخريدم معنيش اين بود كه فردا احتمال 70 - 60 درصد ممكنه بشه ارزونتر خريد ولي اونقدر قيمت جذابه كه واقعا نميشه ريسك كرد و وقتي خريداري ;خريدتو تو اين قيمت پاس بدي فردا . با اين حال اين سهمارو بخريد و ول كنيد مطمين باشيد كه تو اين قيمتها ميان مدت از شاخص تمام صنايع جلو تر خواهيد بود . در ضمن اين دو سهم هنوز از نظر تكنيكال تو تايم ماهانه كلي كار دارن و اين استراحتي بود كه تو تايم روزانه شده و شاخص غذايي همراه اين دو سهم دوره استراحتشون و جابجايي سهامداراشون داره به جاهاي خوبي ميرسه .به اميد شاديه همتون .
        in tamame harf e man e agha ye zaman porisk migoft va manam alan migam are in bours faghat va faghat alan ghebshahr mohme o bas.baba sahm ba p/e 3.2 o sod 500 sale dige o enhesar tolide roghan in kalaye hayati vo hezarta maziyat bala nayad inja neveshtan o tahlil zadan bi maniye o osol tahlil tatile.berid donbale hoghiye bi kherad ghebshahr o malmir o bikhiyal shid gir e bazar ghebshahre o bas.ghebshahr bala nayad bours bala nemiyad in o ehsasi nemigam rozha tahlil o dalil poshteshe
        سعادت دیگران بخشی مهم از خوشبختی ماست.

نظر

• msa407
          عضو عادی
          • Oct 2012
          • 133

در اصل توسط کهنه سوار پست شده است View Post
          سلام
          این سوال شما منو یاد خاطره ای از یکی از دوستان انداخت:
          دوستی داشتیم که توی کار "سکه" بود. از قضا یه داداش پولدار داشت که نمی دونست پولاشو کجا سرمایه گذاری کنه. یه روز زنگ زد به داداشش و گفت: داداش گلم اگه تو مثل من اینقدر پول داشتی روی چی سرمایه گذاری می کردی؟ داداشه هم گفت:"سکه" .
          بنده خدا داداشه هم اشتباهی متوجه شد و رفت و به نصیحت داداشش عمل کرد و هرچی "سرکه " تو بازار خرید و تو حیاط خونه انبار کرد. متاسفانه تا یک سال، اینقدر بوی "سرکه" محله رو برداشته بود که همسایه ها به ستوه اومدن و به تعزبرات حکومتی زنگ زدن و ...افت قیمت "سرکه" از یه طرف و "افزایش قیمت "سکه" از طرف دیگر و جریمه تعزیرات بلایی سر این داداش آورد که مسلمان نشنود کافر نبیند.
          ...حالا فکرشو کنین اگه این دوستمون قرار بود به جای "دلار" بره "دلبر" بخره هم ورشکسته می شده؟
          آره بابا ورشکست می شد چه جورم
          [COLOR="#0000FF"][B]نبرد من تنها با تاریکی است ! برای نبرد با تاریکی شمشیر نمیکشم ، چراغ می افروزم [/B][/COLOR]اشو زرتشت

نظر

• hosein.ac
            عضو جدید
            • May 2012
            • 6

پرریسک ارجمند به نظرتون فردا بریم تو صف شبهرن ؟؟

نظر

• اشکبوس کهنه سوار
              ستاره دار (2)
              • Jul 2012
              • 1281

در کوتاه مدت صداهاي بلند مي مانند و در بلند مدت افکار بلند.

نظر

• d.b
                عضو جدید
                • Dec 2012
                • 10

در اصل توسط پرریسک پست شده است View Post
                خوب برسیم به دلداری دادن به سهامدار جماعت ...شاید هم به حقوقی ها باید دلداری بدیم ..چون اینها بدتر خرید فروش می کنن..

دوستانی که سهام با اینده خوب وپی بر ای زیر 5 خریدن اصلا نگران نباشن حتی اگر نقد ندارید که میانگین بیارید پایین باز هم توصیه به سهامداری می کنم .

البته گفتم سهام با اینده خوب ..گروه خودرو پی بریا 2 هم باشه فعلا توصیه به سهامداری نمی کنم ..گروه دارو همین طور ..گروه تجهیزات همینطور ..گروه هایی که وارادا بالا دارن مثل شوینده ها همین طور گروه سیمان به خاطر حامل ها وبحث دلبر مبادلتی همین طور ..

اما با بقیه گروهها اگر با تعدیل ها پی برای سهم زیر 5 هست بمانید ...نگران نباشید فرض کنید پول خود رو در بانک گذاشته وسود سالانه میگیرید ..بدترین حالت ممکن رو گفتم ..

همین کار رو زمانی که اصفهان 1200 شده بود گفتیم دوستان انجام بدن چون اصفهان 300 حداقل سود داشت فرض می کریدم پول رو در بانک گذاشتیم ..اصفهان بعد چن د ماه 4000 رو رد کرد ..

الانم دوستانی که غبشهر دارن شاراک دارن شفن دارن فخوز دارن فولاد دارن وسهام خوب دارن با این تصور نگهداری کنن ..تا هر جا میخوان بزارید افت کنن ..اینها سهام خوبی هستن واینده روشن دارن ..در روزهای منفی بازار برید در کنار خانواده خوش باشید فکر کنید بازار بورس اصلا وجود نداره ..

اگر سهام خوب دارید ها ...سهام در پیت داشتید اونها رو با همین ها عوض کنید /..

برید ببیند اونهایی که فولاد خرید حتی در 330 تومن که بعد تا 200 افت کرد رستگار شدن یا اونهایی که صدرا 150 خریدن یا فاذر 240 خریدن یا خاور 120 خریدن یا خودرو 150 خریدن ..

فولاد جبران ضرر رو کرد ولی بقیه گروهها در پیت جبران ضرر نکردن که هیچ افت ها وحشتناک کردن وباز هم خواهند کرد ..

نگران نباشید برید خوش باشید اگر سهام خوب در سبد دارید ..توکلتان به خدا باشه ..اون بالایی روزی همه ما رو مشخص کرده..
                پرریسک جان ممنون از دلداریت...من که بدجور تو ضررم
                سهم هام:
                غمارگ 10%
                غبشهر 35%
                ساروم 5%
                شاراک 30%
                شفن 10%
                همراه 10%
                از خریدام راضیم به جز همراه ولی نمیدونم چرا دارم ضرر میدم
                به نظرت همراه را با ضرر بیام بیرون یا بذارم باشه؟ رو 4900 خریدم

نظر

• علی بابا
                  عضو فعال
                  • Mar 2012
                  • 972

در اصل توسط shimab پست شده است View Post
                  پررسك جان بهترين استراتژي در اين روزهاي منفي بازار با اين بدعتي كه سازمان بورس در پيش گرفته چيه؟؟؟ نگهداري سهام ... خريد پله اي ... فروش پله اي ... خروج موقتي از بازار يا همچنان منتظر بمانيم ...:x
                  جعفر خان از سهامداري ترسي ندارم ولي از تدابير مديران ... سازمان بورس مي ترسم ... اگه يادتون باشه چه بلايي سر سهام قندي درآوردند ... به نظر شما بازار كي وارد روند صعودي خواهد شد؟؟؟؟
                  راستي نظرتون در مورد سبدم چيه؟؟؟ شخارك غدير فولاد كالسيمين مپنا پارسان:)

صبر . . .

سلامتی و برکت بزرگترین نعمت ها هستند. بزرگترین آرزو هم عاقبت بخیری است. انشالله نصیبمان شود.

نظر

• space_mohamad
                    عضو فعال
                    • Dec 2012
                    • 313

دوستان یه نیم نگاهی هم به مجمع پیش روی وصنعت بکنید . وصنعت با سودی که از شیران و واتی کرد باید به اهداف بالای 200 خودش برسه ! . هنوز برکات شیران به بازار تموم نشده . من که از شیران و واتی 220 درصد سود گرفتم . حالا آخرین اثر از شیران هم همین وصنعته ! . البته مطمئن نیستم . نظر دوستان چیه ؟
                    "قانون شماره 1 : هرگز پول از دست ندهید. قانون شماره 2: هرگز قانون شماره 1 را فراموش نکنید " ;) وارن بافت

نظر

• بنان
                      عضو فعال
                      • Feb 2011
                      • 840

در اصل توسط مجیدشمسعلی پست شده است View Post
                      سام نوشته است:

قبل از پاسخ به سئوال بالا لازم ديدم در مورد سود 9 ماهه شاراک توضيحي بدهم : بهاي تمام شده کالا بر اساس اعلاميه پيش بيني درآمد هر سهم براي سال مالي 1391 بر اساس عملکرد واقعي شش ماهه عبارت است از : 14395375 م. ر که از اين مبلغ در شش ماهه اول 39% آن پوشش داده شده است يعني مبلغ 5579726 م . ر ، و 61% آن به مبلغ 8815649 م . ر براي شش ماهه دوم منظور شده است ، من در محاسبه قبلي نيمي از مبلغ باقيمانده را با مبلغ هزينه شده شش ماهه اول جمع کردم و آن را به عنوان قيمت تمام شده کالا در 9 ماهه سال منظور نمودم ( 9987550 م.ر ) و به سود 225 توماني 9 ماهه رسيدم در حالي که نيم مبلغ مذکور 30.5% باقيمانده قيمت تمام شده کالا مي گردد که با مبلغ 6 ماهه اول مي شود 69.5% نه 75% يا 3/4 قيمت تمام شده کالا و مبلغ قيمت تمام شده کالا آنفدر بزرگ هست که ( 14395375000000 ) 5% آن 60 تومان در سود هر سهم تاثير بگذارد البته هر گونه تخصيص مبلغ فوق در 3ماهه سوم در سود نهايي تاثيري ندارد چون الزاما مابقي در 3 ماهه چهارم منظور خواهد شد عليهذا در ادامه به چند طريق اقدام به برآورد سود مذکور نموده ام تا ناخواسته به اعداد غير واقعي نرسيده باشم که ماحصل بشرح زير بعرض مي رسد :

1 - فروش 3 ماهه سوم را بر مبناي روشي که در پست هاي قبلي ذکر شده استخراج نموده ام و ساير درآمد ها و هزينه ها را پس از کسر مبالغ تحققي 6 ماهه اول که در اعلاميه شرکت آمده به 2 نيم کرده و نيمي از آن را بعنوان درآمد يا هزينه 3 ماهه سوم منظور نموده ام ( همان روشي که قبلا انجام داده و در بالا به آن اشاره شد ولي با تصحيحات لازم ) :

فروش 3 ماهه سوم : 6272885 ( اعداد به مليون ريال است )
                      قيمت تمام شده کالا : 4407824
                      سود ناخالص : 1865061
                      هزينه هاي عمومي و اداري : 209372
                      درآمد هاي عملياتي : 1776
                      سود عملياتي : 1657465
                      هزينه مالي : 19969
                      درآمد متفرقه : 19778
                      درآمد سرمايه گذاري : 2038
                      ماليات : 331454
                      سود خالص : 1327858
                      سود هر سهم : 1107 ريال
                      سود 6 ماهه اول : 1092 ريال
                      سود 9 ماهه : 2199 ريال
                      سود 3 ماهه چهارم 1107 ريال

2 - فروش 9 ماهه را بر اساس فروش تحققي 6 ماهه به اضافه فروش 3 ماهه سوم که من استخراج نموده ام منظور شده و ساير درآمد ها و هزينه ها بر اساس 75% يا 3/4 درآمد ها و هزينه هاي سال 91 که شرکت پيش بيني نموده منظور شده است :

فروش 9 ماهه : 14086749 ( اعداد به مليون ريال است )
                      قيمت تمام شده کالا : 10796531
                      سود ناخالص : 3290218
                      هزينه هاي عمومي و اداري : 839660
                      درآمد هاي عملياتي : 5327
                      سود عملياتي : 2455885
                      هزينه مالي : 45000
                      درآمد متفرقه : 84996
                      درآمد سرمايه گذاري : 59240
                      ماليات : 499176
                      سود خالص : 2055945
                      سود هر سهم : 1714 ريال
                      سود 3 ماهه چهارم : 1592ريال
                      همان گونه که در بلا اشاره شد اختلاف سود سه ماهه سو و چهارم در اختصاص دادن درصدهاي متفاوت قيمت تمام شده کالا است ( 9 ماهه 75% که 39% آن مربوط به 6 ماهه اول است و مابقي يعني 36% به 3 ماهه سوم اختصاص داده شده درحالي که در 3 ماهه چهارم 25% باقي مانده منظور گرديده است ) پس سود 9 ماهه بر حسب اينکه چه مقدار از قيمت کالاي فروش رفته رامنظور نمايند مي تواند بين 1714 ريال تا 2199 ريال نوسان داشته باشد ولي نهايتا سود نهايي 91 ، مبلغ 3306 ريال خواهد بود .

3 - در اين بخش يه يک باره مبادرت به استخراج سود نهايي 91 مي کنم يعني فروش تحققي 6 ماهه اول را با فروش استخراجي من در 6 ماهه دوم جمع کرده و ساير درآمد ها و هزينه هاي سال 91 را دقيقا بر اساس پيش بيني شرکت منظور مي کنم :

فروش سال 91 : 20360062 ( اعداد به مليون ريال است )
                      قيمت تمام شده کالا : 14395375
                      سود ناخالص : 5964687
                      هزينه هاي عمومي و اداري : 1119547
                      درآمد هاي عملياتي : 7102
                      سود عملياتي : 4852242
                      هزينه مالي : 60000
                      درآمد متفرقه : 113328
                      درآمد سرمايه گذاري : 78986
                      ماليات : 981114
                      سود خالص : 4003442
                      سود نهايي هر سهم : 3336 ريال
                      ( مبلغ 3 تومان از سود نهايي 2 روش ديگر بيشتر شد که نمي دانم بعلت گرد کردن اعداد مليوني است يا چيز ديگر )

حال مي رسيم به سئوال دوست عزيز ميثم :
                      اصولا نقطه ضعف شاراک و بقيه پتروشيمي هاي با خوراک مايع و يا مخلوط ، سود سال آينده آنهاست که در هاله اي از ابهام قرار دارد ولي آنچه مشخص است آن است که هرگز به محدوده سود امسال نخواهند رسيد ، از همين رو در پست هاي قبلي اعلام داشتم :
                      "در خاتمه لازم به ذکر است ، همان گونه که پتروشيمي هاي با خوراک مايع بنظر داراي بازده بالايي هستنذ متناسب با آن داراي ريسک نسبتا بالايي نيز مي باشند لذا به سهامداران نوپا ، ريسک گريز و کساني که تمام هستي آنها سرمايه اندک آنهاست توصيه مي شود وارد اين گونه سهم ها نشوند و يه سراغ سهام فولادي ، معدني و پتروشيمي هاي با خوراک گازي بروند که هم بازده نسبتا خوبي دارند و هم ريسکي به مراتب کمتر از پتروشيمي هاي با خوراک مايع و اين گمانه زني صرفا براي سهامداران اين سهم تهيه شده است . "
                      در پاسخ به سئوال شما ، فرض کنيد ارز مرجع سال آتي را 20000 ريال در نظر بگيرند :
                      اگر مقدار توليد و فروش و نرخ جهاني و توليدات شرکت ثابت بماند خواهيم داشت ، فروش داخلي : 14625098 م . ر و فروش صادراتي آن 5448135 م . ر که جمع کل فروش مي شود 20073232 م . ر و قيمت خوراک 20925000 م. ر که با هزينه هاي دستمزد وسربار ( 2296792 م . ر ) قيمت کالاي توليد شده بالغ بر 23221792 م . ر خواهد شد ، بهتر است ديگر ادامه ندهيم چون تا همين جا محرز مي گردد که شرکت زيان ده مي گردد ، نکته اينجاست که آيا مسئولين اجازه مي دهند بزرگترين توليد کننده مواد پليمري ايران که بيش از 2000 واحد توليدي پائين دستي را در کشور تغذيه مي کند به ورطه ورشکستي سوق پيدا کند ، جواب مسلما نه است از اين رو مجلسيان مصوب کرده اند که نرخ خوراک ، 65% فوب خليج فارس محاسبه شود ، هر چند به دليل سود گزاف سال جاري بدليل تغييرات ارزي اين مصوبه را بعهده تعويق انداخته است لذا براي سر پا نگاهداشتن اين مهمترين پتروشيمي کشور الزاميست که همزمان با تک نرخي شدن نرخ ارز در مناسبات دولتي ( نه الزاما بازار ) اين مصوبه نيز اجرا گردد .
                      اينک صورت سود و زيان شرکت را با قيمت خوراک 65 درصدي فوب خليج فارس بر اساس هر تن 900 دلار ( ميانگين نرخ فعلي ) و هر دلار 20000 ريال به شرح زير تنظيم مي نماييم :

فروش : 20073232 م.ر
                      بهاي تمام شده کالاي فروش رفته : 16472240 م.ر ( 20% به هزينه دستمزد و سربار افزوده شده است )
                      سود ناخالص : 3600992
                      هزينه هاي عمومي ، اداري : 1175524 ( 5% افزوده شده است ، شرکت 3.9% به سال جاري افزوده )
                      سابر درآمد هاي عملياتي : 7102
                      سود ( زيان ) عملياتي : 2425468
                      هزينه هاي مالي : 60000
                      درآمد حاصل از سرمايه گذاري ها : 94783 ( با 20% افزايش )
                      درآمد هاي متفرقه : 113328
                      سود قبل از کسر ماليات : 2580681
                      ماليات : 497180
                      سود خالص پس از کسر ماليات : 2083501
                      سود هر سهم پس از کسر ماليات : 1736 ريال

با اين حساب سود اعلامي سال 92 ، کاهشي 48 درصدي نسبت به سود پيش بيني شده سال جاري که من به روش دوم ( با احتساب نرخ خوراک فروش داخلي با ارز مرجع "12260 ريال " و نرخ خوراک فروش صادراتي با نرخ مبادلاتي "25500 ريال " ) بدست آورده ام نشان خواهد داد البته شرکت براي کاهش اين فاصله تمهيداتي را انجام خواهد داد مانند کاري که در پايان نيم سال اول کرده و مبلغ 1104943م.ر بعنوان موجودي کالاي ساخته شده آخر دوره منظور نموده که بيش از 80% از موجودي کالاي ساخته شده اول دوره بيشتر است يعني بيش از 41 تومان بازاي هر سهم ، البته پترو شميران نيز که از زير مجموعه هاي آن است در سال آتي افزايش سود قابل توجه اي خواهد داشت و شايد اصرار بر نگاهداشتن سهم توسط اداره نظارت تا اعلام تعديل 9 ماهه در محدوده 900 تومان نيز از اين روي است ( يک تعديل ديگر در پايان سال مالي جاري دارد ) و با توجه به حدود 300 تومان سود نقدي هر سهم ، سعي خواهد کرد تا سهم از 1200 الي 1300 تومان فراتر نرود ( اگر سود نقدي را از آن کم کنيم به حدود قيمت هر سهم در سال آتي خواهيم رسيد ) و اين به نظر من علي رغم همه ناراستي هايي که انجام داده اند استراتژي شرکت و نهاد نظارتي خواهد بود ، فکر مي کنم ناگفته اي را بجاي نگذاشته ام هر چند اگر برايم ناخوشايند بوده باشد .
                      عجب تحلیل جالبی ... تعجبم از صف فروش شاراک تو اینه که خودش تو گزارشش با فرض خوراک 25000 تو 6 ماه دوم 1950 میگه سود میسازیم حالام که خوراک برای امسال منتفیه حالا ببینیم بابت همین خوراک چقدره دیگه به سودش اضافه میشه بابا این جماعت که دارن میرن تو صف فروش مگه اینارو نمیخونن خدایا تو این شرایط ما داریم اشتباه میکنیم با فروش سهمهای دیگمون شاراکو از تو صف فروش میخریم یا این حضرات که تا صف میشه شیرجه میرن تو صف که عقب نیوفته ..... بالاخره معلوم میشه....اگر اونایی که تو صف فروش دارن سهمهاشونو به منو امثال من میفروشن در نهایت تو سود باشن من یکی بورسو میبوسم میرم لبو فروشی چون میدونم حساب دو دو تا چهارتاس 100 تومن میفروشم 10 تومن سود میکنم کلکی هم توش نیست اما گزارش داره داد میزنه شاراک امسال بالای 2500 سود میسازه یعنی سهمو دارم با پی بر ای حدود 3 میخرم یعنی یک سوم همگروهیهاش اما قراره ضرر کنم پس حساب دو دو تا چهار تا نیست همه این گزارشها کلک و دروغه .... مگه میشه ؟... بزودی معلوم میشه......

نظر

• کاوشگر
                        عضو عادی
                        • Apr 2012
                        • 71

با سلام پرریسک عزیز و سایر دوستان عزیزم
                        یه سوال نظر شما رو راجع به تعویض نیمی از غبشهر که 40 درصد از سبدم با متوسط قیمت 1454 تومان هست با شاراک تو منفی احتمالی بازار فردا یا یه سهم رشد نکرده دیگه چیه؟ ممنون میشم... در ضمن یه نگاه هم به سبدم بندازید ممنون میشم..
                        غبشهر1454-کرمانشاه606-شاراک940-مارون1880-کنور1500--شراز425--غمارگ293
                        درصد اون هم از 40 درصد غبشهر و 25 درصد کرمانشاه شروع میشه و همینجوری بیا پائین.. بخاطر زیاد بودن غبشهر فعلا" تو ضررم ممنون میشم راهنمائی بفرمائید..

با تشکر از لطف همتون..
                        [COLOR="#FF0000"]حقیقت رو باید پذیرفت ....[/COLOR]

نظر

• saeedte
                          عضو فعال
                          • May 2012
                          • 478

در اصل توسط saeedte پست شده است View Post
                          سلام سید جان
                          عزاداریها قبول انشاالله
                          آقا خبر موثق موثق دارم که دلار ۵۰۰۰ تومنی در آینده نه جندان دور در راهه متاسفانه

در مورد سبد و خروج سرمایه هم شیراز وکرماشا رو که بستن
                          شاراکو که منفی کردن و یه کم از سر به سر بیشتریم و فروش صرف نداره
                          غبشهرم که اون کثافت کاری در موردش درآوردن و هنوز گیریم شدید و نمیشه فروخت
                          خدا لعنتشون کنه اینجوری آدمو تو انواع تنگناها قرار میدن
                          یه شدوص داریم که تازه مقاومت شکسته و امیدوارم بهش
                          این پست رو بامداد جمعه گذاشتم
                          خب امروز شدوص رو هم بستن
                          حالا کی باز کنن الله اعلم
                          1 ماه دیگه ... 2 ماه دیگه .. 3 ماه دیگه ... نمیدونم شایدم 6 ماه ، یک سال دیگه
                          خلاصه هروقت باز کنن تورم از سود احتمالی ما زده جلو
                          از فردا دیگه کاری ندارم رسما و به جای سایت معاملات باید کدال رو چک کنم ببینم کی مشیت آقایون تعلق میگیره گزارشا رو منتشر کنن
                          راجع به اون دو تا دونه سهم هم که بازه (غبشهر و شاراک) میشینم به نظاره ببینم مسخره بازیشون کی تموم میشه... البته اگه باز فردا پس فردا شاراک رو هم نبندن... چاره چیه
                          یعنی کمر همت به تخریب ریشه این مملکت بسته ن این مسئولان
                          تو ساده ترین چیزا هم این مسئولای بورس دست از بی وجدانی بر نمیدارن
                          امروز دیدم پی بر ای شپدیسو زده 5.8 ، کپ کردم ، زنگ زدم کلی حالی یارو کردم که بابا این اصلاحیه داده مجمع هم نرفته باید ای پی اس رو بزنی 12239 ، وقتی درست کرد پی بر ای اومد زیر 5 !!!
                          خدا وکیلی همه چی و همه جای مملکت به میاد
                          اقتصادش ، بورسش ، تورمش ، حاکما و سردمداراش ، ورزشش ، سیاست خارجیش و و و و ....
                          همه با هم افتضاح و آشغال ، در و تخته خوب باهم جور شده تو این مملکت

نظر

• حميد اسدي
                            Banned
                            • Aug 2011
                            • 431

امروز کسی حواسش به معاملات آخر وقت قپیرا بود.

تعدیل سودش به بورس ارسال شده و سود خیلی خوبی ساخته.

قپیرا امروز عالی معامله کرد و تا نزدیکی مثبت 4 فردا معامله شد.

با کوچکترین تحرکی، جزء اولین گزینه هاست که فردا مثبت و صف خرید شود

نظر

• bashash
                              كاربر فعال
                              • Sep 2012
                              • 580

در اصل توسط سعید پور احمدی پست شده است View Post
                              in tamame harf e man e agha ye zaman porisk migoft va manam alan migam are in bours faghat va faghat alan ghebshahr mohme o bas.baba sahm ba p/e 3.2 o sod 500 sale dige o enhesar tolide roghan in kalaye hayati vo hezarta maziyat bala nayad inja neveshtan o tahlil zadan bi maniye o osol tahlil tatile.berid donbale hoghiye bi kherad ghebshahr o malmir o bikhiyal shid gir e bazar ghebshahre o bas.ghebshahr bala nayad bours bala nemiyad in o ehsasi nemigam rozha tahlil o dalil poshteshe
                              آقاي پوراحمدي عزيز توروجدت فينگليش ننويس ما فارسي رو به زور مي فهميم دادش:d
                              .......خداوند فرمودند :شادی ها را برای جمع کردن دوست آفریده ام ولی غم را برای انتخاب بهترین دوست...!

نظر

• اشکبوس کهنه سوار
                                ستاره دار (2)
                                • Jul 2012
                                • 1281

نقل قول از سعید پور احمدی در خصوص فروشنده حقیقی غبشهر

تنی چند از بزرگان بازار با هزار مشقت تونستن فروشنده حقیقی امروز بهشهر(فروشنده اصلی در قیمت پایین) رو گیر بیارن و باهاش تماس بگیرن. بنده خدا به دلیل خرید اعتباری که داشته و بسته بودن سهام دیگه ش( کرماشا و شبندر و ...) مجبوره بفروشه؛ چون تنها سهمشه که نمادش بازه. حالا بهش گفتن اگه عرضه می کنی عرضه کن ولی توی قیمت های بالاتر نه هر قیمتی... امیدوارم فردا یه آدم دیگه با مشکل مشابه پیدا نشه...
                                آخرین ویرایش توسط اشکبوس کهنه سوار؛ 2013/01/06, 21:55.
                                در کوتاه مدت صداهاي بلند مي مانند و در بلند مدت افکار بلند.

نظر

در حال کار...
                                X