آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #526


    در آستانه برگزاري دور ديگري از نشست شوراي حكام بار ديگر اتهامات عليه برنامه هستهيي ايران و ادعاي فعاليت پاكسازي در پارچين شدت گرفته است، اما علياصغر سلطانيه اينگونه جنجالسازيها را بياساس خواند.

    به گزارش ايسنا، خبرگزاري رويترز در گزارشي از وين به نقل از ديپلماتهاي حاضر در جلسه توجيهي مقامات آژانس بينالمللي انرژي اتمي ادعا كرد كه بازرسان هستهيي سازمان ملل تصاوير ماهوارهاي جديدي را نمايش دادهاند كه نشان ميدهد تعدادي از ساختمانهاي كوچك از سايت نظامي پارچين برچيده شدهاند و برخي فعاليتهاي پاكسازي ديگري در اين سايت انجام شده است.

    اين در حالي است كه ايران بارها انجام هرگونه فعاليت هستهيي در سايت نظامي پارچين را تكذيب كرده است. آژانس بينالمللي پيشتر هم از پارچين بازرسي كرده اما نتايج بازرسيها هيچگونه فعاليت انحرافي در اين سايت نظامي را نشان نداده است. اصرار براي بازديد از پارچين مبتني بر ادعاهايي است كه ايران هرگز آنها را وارد ندانسته و تاكيد كرده است كه اين ادعاها مبتني بر اسناد جعلي و ساختگي است. اما خبرگزاري رويترز به نقل از يك ديپلمات غربي ادعاي اخير را تقويت كننده ظن غرب به انجام «پاكسازي» در پارچين پيش از دادن اجازه بازرسي به بازرسان آژانس خواند.

    علياصغر سلطانيه، نماينده دايم ايران در آژانس اين اتهامات را تكذيب كرد و بعد از برگزاري جلسه توجيهي به خبرنگاران گفت: «اين نوع جار و جنجال و اتهامات بيپايه و اساس است.»

    آژانس در گزارش اخيرش درباره ايران مدعي انجام «فعاليتهاي گسترده» در اين تاسيسات با استناد به تصاوير ماهوارهاي شده بود و ديپلماتهاي حاضر در جلسه روز چهارشنبه اين عبارت را اشارهاي به پاكسازي در پارچين خواندند.

    حاضران در اين جلسه كه براي ديپلماتهاي حاضر در آژانس برگزار شد، گفتند كه هرمان ناكارتس، معاون مدير كل آژانس در جلسه تصاوير ماهوارهاي مختلفي را از جمله تصاوير مربوط به ماههاي نوامبر و اوايل ماه مه نشان داد و تصاوير مربوط به ماه مه نشان ميدهد كه دو و يا احتمالا سه ساختمان در اين سايت برچيده شده است.

    يك ديپلمات غربي مدعي است: اين شبيه به يك ناحيه تخريب شده است. ديپلماتها گفتند كه ناكارتس درباره اينكه معتقد است در اين تاسيسات چه اتفاقي در حال رخ دادن است اظهار نظري نكرد اما بار ديگر بر لزوم رفتن به اين محل براي روشن ساختن مساله تاكيد كرد.

    ايران اتهامات غرب را رد كرده و آنها را «بچهگانه» و «مضحك» خوانده است.

    به گزارش ايسنا درخواست بازديد از پارچين در حالي مطرح ميشود كه فريدون عباسي، رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان اخيرا با بيان اين كه بازديد از پارچين بنابر فشار كشورهايي كه از آژانس ميخواهند در اين زمينه تحقيق كند مورد علاقهي آژانس است، گفت: ما هنوز در اين زمينه قانع نشدهايم و دلايل و مداركي به ما ارائه نشده است كه راجع به پارچين كه يك مجموعه نظامي است بازديدي ترتيب دهيم.

    بنابر گزارش رويترز سلطانيه گفت كه آژانس فقط وقتي ميتواند از پارچين بازديد كند كه توافقي درخصوص چگونگي پاسخگويي به سوالات آژانس درباره وجوه نظامي احتمالي در برنامه هستهيي ايران حاصل شده باشد.

    روزنامه آمريكايي كريستين ساينس مانيتور پيشتر به نقل از بازرسان پيشين آژانس گزارش داده بود كه تمركز نامتعارف براي بازديد از پارچين، كار تازهاي است كه ميتواند اعتبار آژانس را با توجه به اين كه مسايلي ديگر ميان آژانس و ايران باقي مانده است به مخاطره اندازد. همچنين اينكه آژانس در خصوص چيزي كه دقيقا ميخواهد ببيند باز برخورد ميكند غير متعارف است. اين كار مي تواند اعتبار هرگونه بازرسي احتمالي را زير سوال ببرد.

    اولي هاينونن ، رييس سابق امور پادمانهاي آژانس تا نيمه سال 2010 در اين باره گفته است: متعجبم كه آژانس در اين مورد ميخواهد پيشتر ساختماني را كه قصد بازديد دارد، مشخص كند زيرا چنين كاري باعث ميشود در نهايت وضعيت نامناسبي پيش آيد.

    وي با زير سوال بردن اين اصرار آژانس افزود: فرض كنيد كه بازرسان در نهايت به آنجا بروند و چيزي پيدا نكنند. در اين صورت هم مردم خواهند گفت: اوه، به اين دليل است كه ايران آنجا را پاكسازي كرده".

    وي كه اكنون در دانشگاه هاروارد تدريس ميكند، ادامه داد: اما در واقع ممكن است هيچگونه پاكسازي انجام نشده باشد. در اين صورت اير ان بازنده خواهد بود. نميدانم چرا آژانس اينگونه برخورد ميكند، اين عملكردي استاندارد نيست.

    براساس گزارش رويترز در عين حال رابرت كلي، يك مقام عالي رتبه پيشين آژانس گفته است كه اگر هرگونه آثار اورانيوم در اين سايت به جا مانده باشد، بازرسان همچنان قادر به كشف آن خواهند بود.

    وي گفت: اگر ايران ساختمان را شستوشو داده و تجهيزات را خارج كرده باشد، در واقع همچنان اورانيوم برجا خواهد ماند و اينكه اجازه داده شود آب آلوده به اورانيوم بر روي زمين جاري شود به معناي آن است كه آژانس شانس صددرصدي براي يافتن آن خواهد داشت.

    كلي پيش از اين هم در گفتوگو با بيبيسي گفته بود: گزارشهاي آژانس درباره برنامه هستهيي ايران جانبدارانه و حاوي نكاتي جعلي است و آژانس به دنبال هر شايعهاي كه درباره برنامه ايران بشنود، ميرود.

    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #527
      کلینتون: روسیه زمینه جنگ داخلی سوریه را فراهم میکند


      وزیر خارجه آمریکا رهبران روسیه را متهم کرد که با مواضع بازدارنده خود در شورای امنیت زمینه آغاز جنگ داخلی در سوریه را فراهم میکند. هیلاری کلینتون گفت، با این حال به تلاش خود برای جلب همکاری روسیه ادامه خواهد داد.
      وزیر امور خارجه آمریکا از رهبران روسیه به شدت انتقاد کرد و گفت، دلسردی جامعه بینالمللی افزایش مییابد، چرا که روسیه در شورای امنیت همچنان از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه حمایت میکند.
      هیلاری کلینتون روز پنجشنبه (۳۱ مه/ ۱۱ خرداد) در دیدار خود از دانمارک در کپنهاگ روسیه را متهم کرد و گفت، این کشور با مواضع خود در شروع جنگ داخلی سوریه مسئول است.
      کلینتون افزود: «روسیه میگوید، خواستار جنگ داخلی در سوریه نیست، اما من به آنها میگویم که سیاستشان به وقوع جنگ داخلی سوریه کمک میکند.»
      وی با اشاره به مقاومت چین و روسیه در برابر هر گونه اقدام جدی شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت، به ویژهاین مقاومت از سوی روسیه دیده میشود.
      کلینتون با اشاره به اختلاف نظر در شورای امنیت اقدام یکپارچه این شورا در موضوع سوریه را "دشوار" خواند.
      موضع کلینتون نسبت به عملیات نظامی در سوریه
      بر خلاف مورد لیبی وزیر خارجه آمریکا این بار از دشواریهای مداخله نظامی در سوریه سخن گفت. کلینتون افزود، باید اندیشید، چگونه میتوان عمل کرد که جان مردم سوریه بیش از این به خطر نیافتد.
      وی گفت، سوریه از جامعهای چندگونه با مذاهب مختلف، اپوزیسیون غیر متحد، نیروی هوایی قویتر و ارتشی به مراتب کاراتر از لیبی برخوردار است.
      کشتار روز جمعه (۲۵ مه) در شهر حوله سوریه و قتل عام بیش از ۱۰۰ نفر در این شهر باعث شد که برخی غرب را به رغم ممانعتهای چین و روسیه به اقدام قاطعتر علیه سوریه فرا بخوانند.

      هیلاری کلینتون اوضاع جاری در سوریه را "هولناک" خواند و گفت، خشونت میان نیروهای هوادار بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و مخالفان او در حال تبدیل به "چیزی بسیار بدتر" است.

      از نظر وزیر خارجه آمریکا این "چیز بدتر" میتواند "جنگی داخلی" و یا "جنگ در منطقه" باشد، زیرا "جنگ داخلی سوریه" با توجه به حمایت عمیق ایران قابلیت تبدیل به "جنگی در منطقه" را دارد.

      در قتل عام مردم حوله بیش از صد نفر کشته شدند که بسیاری از آنان کودک بودند


      وزیر خارجه آمریکا در مورد طرح صلح کوفی عنان، نماینده مشترک اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد برای حل بحران سوریه گفت، کشورش در تلاش است، همه طرفها را به حمایت از عنان به عنوان یک نماینده مستقل ترغیب کند و افزود: «چرا که سوریه به ما گوش نمیدهد اما ممکن است به روسیه گوش فرا دهد.»
      مرکل نیز چشمانداز "بدی" در اوضاع سوریه دید
      صدر اعظم آلمان نیز مانند هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا چشمانداز روشنی برای اوضاع سوریه نمیبیند.
      شب گذشته (چهارشنبه/۳۰ مه) آنگلا مرکل با اشاره به کشتار شهر حوله از اوضاع جاری سوریه به شدت انتقاد کرد. مرکل چشمانداز سوریه را "بسیار بد" خواند و گفت، آلمان هر چه در توان دارد انجام خواهد داد تا "رنج مردم" این کشور را کاهش دهد.
      به گزارش اشپیگلآنلاین، وی در گفتوگویی ویدئویی با باراک اوباما و فرانسوا اولاند، رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه و ماریو مونتی، نخستوزیر ایتالیا در مورد اینکه شورای امنیت چه اقدامی میتواند انجام دهد تا طرح صلح سوریه عملی شود سخن گفت.
      صدر اعظم آلمان با اشاره به اختلاف نظر موجود میان آلمان و روسیه و ممانعتهای روسیه در اقدامی جدی علیه بشار اسد گفت: «هنوز نقاط مشترکی وجود دارد و ما میتوانیم از همان جا حرکت کنیم.»
      مرکل با اشاره به دیدار در پیش خود با ولادیمیر پوتین،رئيس جمهور روسیه گفت، تلاش خواهد کرد همکاری این کشور برای حل و فصل بحران سوریه را به دست بیاورد.
      عدم تغییر موضع روسیه
      دمیتری پسکوف، سخنگوی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد، تحت تأثیر وقایع شهر حوله قرار نخواهد گرفت و "تسلیم فشار نخواهد شد."
      ولادیمیر چیژوف، نماینده روسیه در اتحادیه اروپا نیز نسبت به "سوء استفاده" از وقایع حوله هشدار داد و گفت، اگر چه که علل این وقایع و پسزمینه آن "هنوز روشن نیست" برخی از کشورها از امکان عملیات نظامی سخن گفتهاند. وی از اعضای اتحادیه اروپا و دیگر کشورها خواست، خویشتنداری کرده و جذب مداخله نظامی در سوریه نشوند.
      آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در نظر دارد در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در برلین خواستار افزایش فشار بر سوریه شود. این دیدار جمعه ( اول ژوئن) در برلین صورت خواهد گرفت.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #528
        رييسجمهور در گفتوگو با شبكه فرانس 24 تاكيد كرد:

        همكاري هستهاي در چارچوب عدالت و قانون
        جام جم آنلاين: رييس جمهوري اسلامي ايران در گفتگوي اختصاصي با شبكه تلويزيوني فرانس بيست و چهار تاكيد كرد: ما خواستار همكاري در زمينه هستهاي در شرايطي برابر و احترام متقابل و با رعايت حقوق بشر هستيم.اين همكاري ميبايست در چارچوب عدالت و قانون انجام شود. ما پيشنهادات خوبي در دست داريم كه آن را در زمان مقتضي ارائه خواهيم كرد.



        خبرنگار شبكه تلويزيوني فرانس بيست و چهار در ابتداي اين مصاحبه اختصاصي گفت: اخيرا گردهمايي در اين رابطه در بغداد برگزار شد كه پيشرفت چنداني نداشت. اما براي تداوم گفتگوها در مسكو براي هجدهم ماه ژوئن توافق كردند.
        اروپاييها خواستار توقف غني سازي اورانيوم با غلظت بيست درصد شدند و ايران نيز خواستار لغو بلادرنگ تحريمهاي اقتصادي شد و همين مساله موجب ادامه مذاكرات شد. با توجه به اين كه مذاكرات از مدتها قبل ادامه داشته است، به نظر شما آيا گردهمايي مسكو به نتيجه خواهد رسيد؟
        رييس جمهور ايران گفت: مطلبي كه شما مطرح كرديد، مساله تازهاي نيست. بالاخره مساله هسته ايران مساله تازهاي نيست. اين يك بحث قديمي است. ما ميبينيم كه برداشت برخي كشورها در مورد ايران تغيير نكرده است. برخي ميگويند كه از سي و سه سال پيش كه ملت ايران آزاد شدند و انتخابات آزاد برگزار كردند. برخي ديگر نيز ميگويند غرب از دويست سال پيش عليه ايران عمل كرده است. اين مساله موضوع جديدي نيست و ما خواستار همكاري در زمينه هستهاي در شرايطي برابر و احترام متقابل و با رعايت حقوق بشر هستيم. ما در اين مذاكرات منتظر وقوع يك معجزه نبوديم. اما حتما راههاي مناسب و پيشنهادات خوبي وجود دارد و ما هميشه حاضر به همكاري هستيم براي اين كه بتوانيم تعامل را به همكاري تبديل كنيم.
        خبرنگار فرانس24 پرسيد: براي اعتماد سازي نزد غربيها چه پيشنهادي ميتوانيد مطرح كنيد؟ چرا كه مساله اعتماد سازي مطرح است. از لغو غني سازي اورانيوم بيست درصدي سخن به ميان آمده است. آيا ايران حاضر است در اين باره به مذاكره بنشيند؟
        احمدينژاد گفت: بي اعتمادي دو طرفه است و براي رسيدن به نقطه مطلوب دوطرف بايد با يكديگر همكاري كنند و اين همكاري ميبايست در چارچوب عدالت و قانون انجام شود. ما پيشنهادات خوبي در دست داريم كه آن را در زمان مقتضي ارائه خواهيم كرد.
        خبرنگار فرانس24 پرسيد: آيا ميتوانيم مشخصا به اين پيشنهادها اشاره كنيد؟
        احمدينژاد پاسخ داد: مساله روشن است. ما ميتوانيم روي هر موضوعي مبتني بر قوانين و عدالت كه فضا را به فضاي همكاري و دوستي تبديل كند، همكاري كنيم.
        خبرنگار گفت: شما نميخواهيد به مساله تعليق غني سازي بيست درصدي اورانيوم كه براي غربيها مسالهاي كليدي است، اشاره كنيد؟.
        احمدينژاد افزود: من قبلا راجع مساله غني سازي بيست درصدي اورانيوم صحبت كرده ام. توليد اورانيوم با غلظت بيست درصد حق قانوني ماست. البته ما علاقه نداشتيم از اين حق استفاده كنيم. طبق قوانين آژانس ؛ نيازمان را به آژانس عرضه كرديم. كشورهايي كه اورانيوم با غلظت بيست درصد توليد ميكنند، موظفند بدون هيچ شرطي اورانيوم با غلظت بيست درصد را در اختيار ما بگذارند. (مترجم همزمان درترجمه اين جمله رييس جمهور به اشتباه ميگويد اين كشورها ميبايست اجازه غني سازي بيست درصدي اورانيوم را به ما بدهند.) اما آنها اين كار را نكردند و براي تحويل آن شرط سياسي گذاشتند. ما ناگزير شديم سرمايهگذاري كنيم و اورانيوم بيست درصدي را خودمان توليد كنيم. اين حق ماست. اگر كساني ميخواهند كه ما اين حق را كنار بگذاريم، قبل از هر كاري ميبايست دليل اين خواسته را مطرح كنند و در درجه دوم در ازاي اين خواسته چه چيزي به ملت ايران خواهند داد؟
        خبرنگار اين شبكه سوال كرد: اگر غربيها بگويند اين اورانيوم كه شما ميگوييد به آن نياز داريد را در عوض اين خواسته در اختيار شما قرار خواهند داد، مساله قابل قبول خواهد بود؟. شما قبلا به اين مساله اشاره كرده بوديد؟.
        رييس جمهور ايران افزود: ما تاكنون چنين پيشنهادي دريافت نكرده ايم. ارائه چنين پيشنهادي كمك زيادي خواهد كرد و نشان ميدهد اعتماد وجود دارد. ما براي توليد اورانيوم بيست درصدي اصراري نداشتيم. اما چون اين اورانيوم را در اختيار ما قرار ندادند، ما خودمان آن را توليد كرديم. ضمن اين كه بر خلاف تبليغات دروغين، توليد اورانيوم بيست درصدي، حركتي براي ساخت بمب نيست. هيچ ارتباطي ميان اين دو وجود ندارد.
        خبرنگار فرانس24پرسيد: شما ميدانيد كه اين، غربيها را مشكوك كرده است.
        احمدينژاد افزود: چرا چنين اقدامي ميبايست موجب ترديد شود؟ ما بايد به غربيهايي كه بمب اتمي در اختيار دارند، ميبايست اعتماد كنيم؟ آيا ما بايد به آنهايي كه اورانيوم با غلظت نود و نه درصد توليد ميكنند، اعتماد كنيم؟ بمب اتمي خطرناك تر است يا اورانيوم بيست درصدي؟ آنها بمب اتم در اختيار دارند. ما اعتراض نميكنيم. اين در حالي است كه ما در كل با بمب اتمي مخالفيم. اجازه بدهيد به گونه ديگري پاسخ سوال شما را بدهم. به نظر من ميبايست به گونه ديگري با ملت ايران برخورد كنند. ادبياتي كه در اين زمينه بكار گرفته ميشود، مناسب نيست. فراموش نكنيد كه ايران كشور با قدمتي است. روشي كه آنها با ايران برخورد ميكنند، توهين به ملت است. تمامي جنايتهاي چهارصد سال گذشته (مترجم به اشتباه صد سال اخير ترجمه كرده است) را آنها انجام دادهاند. ايران هرگز به كشوري حمله نكرده است. آنها به ساير كشورها تجاوز كرده اند و تمامي جنگها را آنها به راه انداختهاند. اين ما هستيم كه ميبايست شكايت داشته باشيم. روش آنها در صحبت كردن با مردم ايران توهين آميز است. ما هم ميخواهيم از حق خود استفاده كنيم و نه بيشتر. آنها مردم ايران را تهديد ميكنند.
        خبرنگار گفت: وقتي ميگوييد «تهديد» از اسرائيل صحبت ميكنيد؟ اسرائيل، ايران را در صورت نزديك شدن به سلاح هستهاي به حمله نظامي تهديد كرده است. به نظر شما آيا اسرائيل آماده حمله به ايران است؟
        احمدينژاد افزود: در رابطه با صحبتهاي صهيونيستها در اين خصوص، من به نظام موجود بينالملل اشاره ميكنم. (نظام موجود بينالملل از سوي مترجم سازمان ملل ترجمه شده است) اگر ما در مورد اسرائيل چنين حرفهايي ميزديم، واكنش كشورهاي غربي چه بود؟ آيا حقوق بنيادين گزينشي است؟ آيا امكان اداره جهان با اين روش وجود دارد؟ آيا ريشه مشكلات جهان اين نوع برخورد نيست؟ ايران كشور بزرگي است. ملت ايران قدمتي هفت هزار ساله دارد. كشور و دولت ايران جعلي نيست. ايران روي نقشه مونتاژ نشده است.
        خبرنگار در ادامه پرسيد: پاسخ ايران به حمله احتمالي اسرائيل چه خواهد بود؟ به نظر ميرسد كه اسرائيليها بر اين باورند كه ايران قادر نيست آسيب چنداني به آنها وارد كند.
        احمدينژاد افزود: من ميخواهم مسائل را ريشهاي بحث كنم. قدرت ايران مشخص است. ايران تاريخ دارد. قدرتهاي بزرگ در برابر ايران زمين خوردهاند. صهيونيستها كه به حساب نميآيند. ملت ايران هميشه دشمنانش را پشيمان كرده است. صدام كه تحت حمايت غربيها قرار داشت، به حدي از قدرت خود مطمئن بود كه كنفرانس خبري خود را قطع و خاطرنشان كرد مابقي كنفرانس در تهران برگزار خواهد شد. اكنون صدام كجاست؟ ايران كجاست؟ اين مسائل جايي براي بحث ندارد. (مترجم همزمان اين جمله را اضافه كرد: جهانيان ميدانند چه اتفاقاتي افتاده است.) من ميخواهم سوال شما را به نظام بينالملل مرتبط كنم تا مسائل را به طور ريشهاي حل كنيم. چرا حيثيت ملتهاي غربي ميبايست قرباني خواست صهيونيستها شود؟ (مترجم صهيونيستها را اسرائيل ترجمه كرد) چرا وقتي آنها تهديد ميكنند، تحريم نميشوند؟ اين خيلي بد است.
        خبرنگار گفت: آنها اين كار را قبلا كردهاند. به همين دليل است كه اكنون مذاكراتي وجود دارد. اسرائيل در ابتدا قصد جلوگيري از برگزاري مذاكرات را داشت.
        احمدينژاد گفت: نه، مذاكرات براي اينكه صهيونيستها به ما حمله نكنند، برگزار نميشود. به اين ترتيب مشكل جهان، مساله هستهاي ما نيست. مشكل اين است كه آنها ميخواهند به ما حمله كنند و غربيها مخالف هستند. آيا مساله اين است؟ پس مشكل رژيم صهيونيستي است، نه ايران. اگر او حمله نكند، مشكلي نخواهد بود. ما ميتوانيم با هم همكاري كنيم. نه به خاطر اينكه ما از تهديد او (اسرائيل) ميترسيم. ملت ايران شناخته شده است. آنها ميدانند چه بايد بكنند. اما دنيا را نميتوان اين طور اداره كرد. به نظر من روش بدي براي اداره دنياست. من از شما سوالي ميپرسم؛ چرا پول مردم فرانسه و اروپا صرف كمك به صهيونيستها ميشود تا آنها به ايران حمله كنند؟ (رييس جمهور از واژه تهديد استفاده كرد) چرا؟ منطق آن را به من بگوييد. مردم فرانسه چه نوع مشكلي با مردم ايران دارند؟
        خبرنگار گفت: اگر كشورهاي عرب و فلسطيني ها، اسرائيل را به رسميت بشناسند، شما هم اين كار را خواهيد كرد؟
        احمدينژاد افزود: اجازه بدهيد صحبتم را تمام كنم. ميان ملتهاي ايران و فرانسه چه مشكلي وجود دارد؟ اگر دولت فرانسه براي رفع نيازهاي مردم اين كشور كار ميكند، نبايد با ما مشكلي داشته باشد. ايران و فرانسه با هم مشكلي ندارند. كجا ما به زيان منافع يكديگر عمل كرده ايم. آيا ما به حقوق مردم فرانسه تجاوز كرده ايم؟ چرا ملت فرانسه بايد عليه ما باشد؟ (رييس جمهور گفت:.... دولتهاي فرانسه) به چه دليل؟
        خبرنگار اضافه كرد: اجازه بدهيد به سوالم بازگردم. اگر كشورهاي عرب و فلسطيني ها، اسرائيل را به رسميت بشناسند، شما هم اين كار را خواهيد كرد؟
        احمدينژاد افزود: مردم فلسطين تنها كساني هستند كه حق دارند درباره سرنوشت خودشان تصميم گيري كنند.
        خبرنگار گفت: به نظر شما با به قدرت رسيدن فرانسوا اولاند بجاي نيكلا ساركوزي در فرانسه، صفحه جديد باز خواهد شد؟ ميدانيم كه مواضع ساركوزي بويژه در مورد مساله هستهاي تغيير ناپذير بود. به نظر شما فصل جديدي باز خواهد شد؟
        احمدينژاد خاطرنشان كرد: به نظر ما اصلي ترين مسووليت يك دولت بايد پرداختن به نيازهاي مردم باشد. ما در عرصه بينالملل تابع عدالت و برابري هستيم. بهتر است به جاي جنگ و تلاش براي حمله، در فكر دوستي باشيم. به نظر ما فرانسه درعرصه بينالملل قادر است كارهاي مفيدي انجام بدهد، به شرط آنكه به طور مستقل و با توجه به منافع مردم اين كشور موضعگيري كند. در مورد مسائل خاورميانه بايد از مردم فرانسه نظر خواهي شود. دولت فرانسه بايد از مردم فرانسه سوال كند كه نظر شما در باره حضور نيروهاي فرانسوي در افغانستان چيست؟ بايد از مردم فرانسه سوال كند كه نظر شما در باره همكاري با ايران چيست؟ و سپس به دلخواه مردم فرانسه عمل كند.
        خبرنگار گفت: به نظر شما دولت جديد مواضع خود (درقبال ايران) را تغيير خواهد داد؟
        احمدينژاد افزود: ما براي انجام هر كاري به منظور ايجاد برابري در جهان آماده ايم. ما از هر تغيير مثبت و هر قدم مثبتي استقبال ميكنيم. ما با هيچكس دشمني نداريم. ما در جستجوي دوستي هستيم.
        خبرنگار گفت: در روزهاي اخير شاهد قتل عام حوله در سوريه بوديم. سازمان ملل از كشته شدن صد و هشت نفر كه چهل و نه نفرشان كودك و سي و چهار نفرشان زن بودند، سخن به ميان آورده است. شايد شما عكسهاي اين كودكان كه بعضا با شليك گلوله به سرشان كشته شده اند را ديده باشيد. به گفته سازمان ملل عدهاي از اين افراد اعدام شده اند و شاهدان عيني اين جنايات را به شبه نظاميان طرفدار دولت نسبت دادهاند. اين قتل عام را چطور ارزيابي ميكنيد و به نظر شما مسوول اين جنايت كيست؟
        احمدينژاد افزود: ما به شدت از اين حوادث متاسفيم. از دو سال پيش مردم منطقه تحت فشار هستند. آزادي و داشتن انتخابات آزاد حق همه ملت هاست. استثنايي وجود ندارد. از نظر ما همه مردم سوريه حقوقي دارند. ما تفاوتي بين مردم سوريه قايل نيستيم. ما همه ملتها را دوست داريم. مرگ هر انساني بدون آنكه به چگونگي مرگ وي توجه كنيم، يك فاجعه است. ما نسبت به اين مساله حساس هستيم. به نظر ما هر كسي با هر انگيزه و هدفي مرتكب اين جنايت شده است، محكوم است. من فكر ميكنم (رييس جمهور:..اميدوارم) كميتههايي كه مسوول تحقيق در اين باره هستند بتوانند حقيقت را روشن كنند. براي اين كه اخبار ضد و نقيضي در اين باره پخش ميشود و افراد متقابلا يكديگر را متهم ميكنند. اميدوارم كساني كه مسوول تحقيق در اين خصوص هستند، بتوانند عاملان اين جنايت را معرفي كنند تا مجازات شوند. اما ما مشكلات زيادي در منطقه داريم و اصلي ترين آنها اين است كه برخي كشورها براي دست درازي به اين منطقه در امور داخلي كشورهاي منطقه دخالت ميكنند.
        خبرنگار گفت: آيا شما هم مثل دولت بشار اسد بر اين باوريد كه تروريستهاي خارجي عامل اين جنايت هستند يا اين كه مثل غربيها و ظاهرا سازمان ملل معتقديد كه حكومت و بشار اسد مسوول قتل عام مردم اين كشور هستند؟
        احمدينژاد افزود: من در اين باره قضاوتي ندارم. اين كميتههاي مسوول تحقيق هستند كه بايد در اين باره اظهار نظر كنند. اما از نظر من باوركردني نيست كه دولتي بتواند مردم كشورش را به قتل برساند. اين كار براي هيچ كشور و دولتي موفقيتي به دنبال ندارد. چرا اين دولت بايد مردم خودش را بكشد؟ بويژه آن كه اين قتل عام امتيازي منفي است و هيچ موفقيتي محسوب نميشود. به نظر من حقيقت بايد روشن شود و هر كس كه آن را مرتكب شده است بايد محكوم شود.
        خبرنگار پرسيد: حتي اگر آن يك نفر بشار اسد باشد؟
        احمدينژاد خاطرنشان كرد: من كسي را استثنا نكردم. اما دولتهاي غربي نبايد از اين حوادث به نفع خودشان بهره برداري كنند. ما ميدانيم كه برخي از غربيها با آقاي بشار اسد مخالفند و از يك سال پيش تاكنون شاهديم كه آشكارا عليه بشار اسد وارد عمل شدهاند. از اين رو ما نميتوانيم به اين افراد اعتماد كنيم. چون هدف آنها ساقط كردن دولت بشار اسد است.
        خبرنگار گفت: ايران سقوط بن علي در تونس، سقوط مبارك در مصر، سقوط قذافي در ليبي و سقوط عبدالله صالح در يمن را تبريك گفت. به رغم آنكه خيليها بشار اسد را مسوول حوادث سوريه ميدانند، چرا ايران بشار اسد را بهتر از سايرين ميداند و به حمايت از وي ادامه ميدهد؟

        احمدينژاد در پاسخ گفت: من نظر خود را درباره ديدگاههاي غرب گفته ام. ما نبايد حساس باشيم. (رييس جمهور: ما در موضع گيريهاي مان دچار احساسات نميشويم) ما كاملا طرفدار حقوق اساسي مردم مصر هستيم (مترجم همزمان حقوق اساسي را حقوق مردم در قانون اساسي ترجمه كرد). ما معتقد به اصلاح قانون اساسي و اصلاح ملي سوريه (رييس جمهور: اصلاحات اساسي) هستيم و قوانين ميبايست مورد احترام قرار بگيرد. (رييس جمهور:بايدآرا مردم حاكم باشد. به نظر ما ملت بدون هيچ گونه دخالت خارجي ميبايست به اين اصلاحات مبادرت كنند. متاسفانه ما شاهد دخالت خارجي هستيم.

        خبرنگار گفت: دخالت خارجي از جانب چه كساني؟ كدام كشورها؟
        احمدينژاد پاسخ داد: دولتهاي غربي به روشني ديدگاههاي خود را ابراز كردهاند. من فكر نميكنم سير جريان سلاح به سوريه از چشم كسي پنهان باشد. برخي دولتهاي منطقه نيز اعلام كرده اند به سوريه سلاح تحويل دادهاند. آنها گفته اند كه ما به سوريه سلاح ميدهيم، ما ميخواهيم دولت سوريه را ساقط كنيم. اين حق مردم سوريه است.
        خبرنگار اضافه كرد: منظور شما از كشورهاي منطقه عربستان سعودي و قطر است؟
        احمدينژاد خاطرنشان كرد: شما خودتان پاسخهاي اين سوال را ميدانيد. من نميخواهم مستقيما به نام شخص خاصي اشاره كنم. اما كشورهاي منطقه نيز دخالت ميكنند. اين دخالتها كمكي نكرده است.
        خبرنگار گفت: آيا شما به بشار اسد سلاح نميدهيد؟
        احمدينژاد افزود: هرگز. ما روابطي عادي و در چارچوب قانون داريم. ما مدافع حقوق ملتها هستيم. از نگاه ما ملتها مهمند. حتي در اروپا كه برخي دولتها عليه ما هستند، ما هرگز عليه ملتهاي اين كشورها اقدامي نكرده ايم. ما با ملتها كاري نداريم، ما دوست ملت ها، همه ملتها بدون استثنا هستيم.
        خبرنگار فرانس 24 گفت: طرحهاي جديد تحريم اقتصادي از ابتداي ماه ژوئيه اعمال خواهند شد. به نظر شما آيا ايران از اين تحريمها در رنج است؟
        احمدينژاد خاطرنشان كرد: سراسر جهان با مشكلاتي دست به گريبان هستند. آيا در فرانسه مشكل اقتصادي وجود ندارد؟ شما فكر ميكنيد كه مردم (فرانسه) مشكلي ندارند؟ در آمريكا مشكلي وجود ندارد؟
        خبرنگار گفت: اما اين كشورها تحريم نشدهاند.
        احمدينژاد افزود: مشكلات به آينده مربوط هستند. اگر ما به ريشه اين مشكلات حمله نكنيم. (رييس جمهور: اين كشورها هنوز تحريم نشدهاند، مشكل دارند. اگر تحريم ميشد چه ميشد؟) من ميخواهم ريشهاي مسائل را بررسي كنم كه تحريم نشانهاي از آن ريشه است. من فكر ميكنم اين نظام حاكم بر جهان نميتواند سعادت ملتها را تامين كند. همه شكست خورده است. آيا ملت فرانسه (رييس جمهور: دولت فرانسه) ميتواند نيازهاي ملت فرانسه را تامين كند؟ نه. در ايران، فرانسه، انگليس، آمريكا و همه جا مردم با مشكل مواجهند. سوال من اين است با اجراي تصميمات جهاني اين مشكلات حل خواهند شد؟ امنيت برقرار خواهد شد؟ حقوق بشر حاكم خواهد شد؟ من قاطعانه ميگويم نه. ريشه مشكلات مديريت است. مدافعان حقوق بشر بايد اين مشكلات را هدف حملات خود قرار بدهند. اگر اين مشكل برطرف شود، مابقي مشكلات حل خواهند شد. اين نوع مديريت زمينه ساز اختلاف بين ملتهاست. آيا امروز ملتها نبايد با هم مشكلي داشته باشند؟ (رييس جمهور: ملتها با هم چه مشكلي دارند؟) من همه ملتهاي جهان را دوست دارم. من از وجود مشكلات اقتصادي در جهان غمگين هستم. من دوست دارم كمك كنم. اين مديريت جهاني مانع كمك ما ميشود. اگر اين مشكل را حل كنيم، به جاي درگيري، ملتها با يكديگر دوست خواهند شد. ما مشكلات همه را حل خواهيم كرد. (رييس جمهور: مشكلات همه حل خواهند شد.)
        خبرنگار پرسيد: من شنيده ام كه شما گفته ايد قصد حضور در بازيهاي المپيك لندن را داريد. آيا شما چنين قصدي داريد و براي سفر به انگليس درخواستي به دولت انگليس مطرح كرده ايد؟
        احمدينژاد افزود: من هنوز (در اين باره تصميمي نگرفته ام.) اما من طرفدار ورزش هستم و ورزش را دوست دارم و من فكر ميكنم بازيهاي المپيك زمينهاي است كه ميتواند بين ملتها دوستي ايجاد كند. اما بخوبي از اين امكان استفاده نميشود.
        خبرنگار افزود: دومين دور رياست جمهوري شما سال آينده به پايان خواهد رسيد. (پس از آن) چه خواهيد كرد؟
        احمدينژاد گفت: به نظر شما چه كاري خوبه؟ به نظر شما ميتوانم يك خبرنگار باشم؟ من در دانشگاه كار ميكنم. من در دانشگاه علمي كار ميكنم. (رييس جمهور: من هيات علمي دانشگاه هستم.) البته اكنون نيز به اين فعاليتها ادامه ميدهم. اما خيلي محدود. من تمايل دارم مجددا به شغل قبلي ام بازگردم و البته اگر بتوانم براي صلح و دوستي در جهان و كمك به مردم جهان تلاش خواهم كرد.
        خبرنگار گفت: در عرصه سياسي؟
        احمدينژاد افزود: من سياست به معناي رايج در جهان را دوست ندارم. به نظر من سياست ميبايست با دوستي و احترام و صداقت همراه باشد. اكنون كه من با شما صحبت ميكنم، بايد به شما احترام بگذارم، شما را دوست داشته باشم، مشكلات شما را مشكلات خودم بدانم. در غير اين صورت هيچ مشكلي حل نخواهد شد. من بايد صادقانه با شما صحبت كنم. ما بايد فرداي دنيا را با هم بسازيم. آرزوي ما بايد مورد توجه قرار بگيرد و ما ميبايست با هم اين آرزوها را محقق كنيم. هيچكس نبايد خواستههاي خود را به ديگران تحميل كند. ما بايد به هم احترام بگذاريم، ما بايد با هم فكر كنيم و براي ساختن دنياي بهتر با هم تعامل كنيم و تحقق اين خواسته با هماهنگي ممكن خواهد شد و آن روز فرا خواهد رسيد.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #529
          انتقاد از اخاذی علنی آمریکا/
          مقام روس: مسکو تحریمهای واشنگتن علیه تهران را به رسمیت نمی شناسد
          سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران گفت: تحریم های یکجانبه زیادی را که آمریکا به بهانه نگرانی از برنامه هسته ای ایران اعمال کرده، به رسمیت نمی شناسیم.
          به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترفکس، آلکساندر لوکاشوویچ درباره مجازاتهای یکجانبه آمریکا علیه اشخاص، کمپانیها و سازمانهای دارای ارتباط مالی با طرف ایرانی و موضع روسیه درقبال آنها گفت: روسیه محدودیتهای همکاری با جمهوری اسلامی که از طرف سازمان ملل تعیین شده و از جمله قطعنامه 1929 مورخ 19 ژوئن 2010 شورای امنیت سازمان ملل را بطور کامل رعایت می کند، اما در مورد مجازاتهای یکجانبه زیادی که طی 20 سال گذشته آمریکا به بهانه نگرانی از برنامه اتمی ایران اعمال کرده باید گفت ما ماهیت فرامرزی آنها را به رسمیت نمی شناسیم.
          وی در عین حال گفت: علاوه بر این، ما معتقدیم این مجازاتها با حقوق بینالمللی مغایرت دارد.

          سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه افزود: تلاش برای اعمال قوانین داخلی آمریکا در سراسر جهان به کمک تهدید قطع دسترسی کمپانیها و بانکهای همکاری کننده با ایران به سیستم مالی آمریکا با موازین نهادهای "برتون – وودز" مغایرت دارد. این نوع اقدامات از دیدگاه صندوق بینالمللی پول با تعهدات کشورهای عضو برای تأمین بلامانع پرداختها مغایرت دارد. خارج کردن ایران از سیستم پرداختهای بانکی "سویفت" که به اصرار آمریکا عملی شد را نیز به همین نحوه ارزیابی می کنیم.

          این دیپلمات روس در ادامه یاد آور شد: آمریکا با استفاده از موقعیت خود به عنوان ناشر ارز اصلی بازرگانی جهانی در واقع از موقعیت دلار سوء استفاده کرده، محاصره تجاری و ارزی تهران را ترتیب داده و دیگر کشورها را وادار می کند در این عملیات شرکت کنند. برای این منظور سعی دارند کشورها را وادار کنند در مورد تمام تماسهای خود با ایران به وزارت دارایی آمریکا جواب بدهند. این اخاذی علنی در کار است و حتی کشورها با ممنوعیت ورود تجار خارجی خودداری کننده از قطع روابط با ایران به آمریکا، تحت فشار قرار می گیرند.

          آلکساندر لوکاشوویچ افزود: ما به کرات و در تمام سطوح، اعمال فشار زیاده از حد بر ایران و مجاز نبودن اشاعه مجازاتها نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر کشورها را خاطر نشان کرده ایم که فقط باعث می شود اوضاع درباره برنامه هسته ای به بن بست رانده شود. براین باوریم که عاملان اقتصادی ما که صادقانه قوانین صادراتی روسیه را رعایت کرده و محدودیتهای تعیین شده از طرف شورای امنیت سازمان ملل را نقض نمی کنند نباید دوباره به هدف کاربرد فرامرزی قوانین ضد ایرانی آمریکا تبدیل شوند. در غیر این صورت این امر برای روابط روسیه و آمریکا عواقب سنگینی خواهد داشت.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #530
            احمدینژاد:
            روش برخورد غرب با ایران در موضوع هستهای توهین به ملت است
            رئیس جمهور با بیان این پرسش که بمب اتمی خطرناک تر است یا اورانیوم بیست درصدی، تصریح کرد: غربیها می بایست به گونه دیگری با ملت ایران برخورد کنند.؛ ادبیاتی که در مورد برنامه هسته ای بکار گرفته می شود، مناسب نیست، ایران کشور با قدمتی است، اما روشی که غربیها با ایران برخورد می کنند، توهین به ملت است.
            به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور با شبکه تلویزیونی فرانس 24 گفتگو کرد.


            خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار در ابتدای این مصاحبه اختصاصی گفت: اخیرا گردهمایی در بغداد برگزار شد که پیشرفت چندانی نداشت. اما برای تداوم گفتگوها در مسکو برای هجدهم ماه ژوئن توافق کردند.

            اروپایی ها خواستار توقف غنی سازی اورانیوم با غلظت بیست درصد شدند و ایران نیز خواستار لغو بلادرنگ تحریم های اقتصادی شد و همین مسئله موجب ادامه مذاکرات شد. با توجه به این که مذاکرات از مدت ها قبل ادامه داشته است، به نظر شما آیا گردهمایی مسکو به نتیجه خواهد رسید؟


            رئیس جمهور ایران گفت: مطلبی که شما مطرح کردید، مسئله تازه ای نیست. بالاخره مسئله هسته ای ایران مسئله تازه ای نیست. این یک بحث قدیمی است. ما می بینیم که برداشت برخی کشورها در مورد ایران تغییر نکرده است. برخی می گویند که از سی و سه سال پیش که ملت ایران آزاد شدند، انتخابات آزاد برگزار کردند. برخی دیگر نیز می گویند غرب از دویست سال پیش علیه ایران عمل کرده است. این مسئله موضوع جدیدی نیست و ما خواستار همکاری در زمینه هسته ای در شرایطی برابر و احترام متقابل و با رعایت حقوق بشر هستیم. ما در این مذاکرات منتظر وقوع یک معجزه نبودیم. اما حتما راه های مناسب و پیشنهادات خوبی وجود دارد و ما همیشه حاضر به همکاری هستیم برای این که بتوانیم تعامل را به همکاری تبدیل کنیم.

            خبرنگار فرانس24 پرسید: برای اعتماد سازی نزد غربی ها چه پیشنهادی می توانید مطرح کنید؟ چرا که مسئله اعتماد سازی مطرح است. از لغو غنی سازی اورانیوم بیست درصدی سخن به میان آمده است. آیا ایران حاضر است در این باره به مذاکره بنشیند؟ احمدی نژاد گفت: بی اعتمادی دو طرفه است و برای رسیدن به نقطه مطلوب دوطرف باید با یکدیگر همکاری کنند و این همکاری می بایست در چارچوب عدالت و قانون انجام شود. ما پیشنهادات خوبی در دست داریم که آن را در زمان مقتضی ارائه خواهیم کرد. خبرنگار فرانس24 پرسید: آیا می توانیم مشخصا به این پیشنهادها اشاره کنید؟


            احمدی نژاد پاسخ داد: مسئله روشن است. ما می توانیم روی هر موضوعی مبتنی بر قوانین و عدالت که فضا را به فضای همکاری و دوستی تبدیل کند، همکاری کنیم.


            خبرنگار گفت: شما نمی خواهید به مسئله تعلیق غنی سازی بیست درصدی اورانیوم که برای غربی ها مسئله ای کلیدی است، اشاره کنید؟

            غرب در ازای تقاضای توقف غنی سازی 20 درصدی اورانیوم به ملت ایران چه خواهد داد؟
            احمدی نژاد گفت: من قبلا راجع مسئله غنی سازی بیست درصدی اورانیوم صحبت کرده ام. تولید اورانیوم با غلظت بیست درصد حق قانونی ماست. البته ما علاقه نداشتیم از این حق استفاده کنیم. طبق قوانین آژانس نیازمان را به آژانس عرضه کردیم. کشورهایی که اورانیوم با غلظت بیست درصد تولید می کنند، موظفند بدون هیچ شرطی اورانیوم با غلظت بیست درصد را در اختیار ما بگذارند. (مترجم همزمان درترجمه این جمله رئیس جمهور به اشتباه می گوید این کشورها می بایست اجازه غنی سازی بیست درصدی اورانیوم را به ما بدهند.) اما آنها این کار را نکردند و برای تحویل آن شرط سیاسی گذاشتند. ما ناگزیر شدیم سرمایه گذاری کنیم و اورانیوم بیست درصدی را خودمان تولید کنیم. این حق ماست . اگر کسانی می خواهند که ما این حق را کنار بگذاریم، قبل از هر کاری می بایست دلیل این خواسته را مطرح کنند و در درجه دوم در ازای این خواسته چه چیزی به ملت ایران خواهند داد؟

            خبرنگار این شبکه سئوال کرد: اگر غربی ها بگویند این اورانیوم که شما می گویید به آن نیاز دارید را در عوض این خواسته در اختیار شما قرار خواهند داد، مسئله قابل قبول خواهد بود؟. شما قبلا به این مسئله اشاره کرده بودید؟


            رئیس جمهور ایران افزود: ما تاکنون چنین پیشنهادی دریافت نکرده ایم. ارائه چنین پیشنهادی کمک زیادی خواهد کرد و نشان می دهد اعتماد وجود دارد. ما برای تولید اورانیوم بیست درصدی اصراری نداشتیم. اما چون این اورانیوم را در اختیار ما قرار ندادند ، ما خودمان آن را تولید کردیم. ضمن این که بر خلاف تبلیغات دروغین، تولید اورانیوم بیست درصدی، حرکتی برای ساخت بمب نیست. هیچ ارتباطی میان این دو وجود ندارد.

            خبرنگار فرانس24پرسید: شما می دانید که این ، غربی ها را مشکوک کرده است؟
            چرا غربی ها به اورانیوم 20 درصد ما اعتماد ندارند اما ما باید به بمب اتم آنان اعتماد کنیم

            احمدی نژاد افزود: چرا چنین اقدامی می بایست موجب تردید شود؟ ما باید به غربی هایی که بمب اتمی در اختیار دارند، می بایست اعتماد کنیم؟ آیا ما باید به آنهایی که اورانیوم با غلظت نود و نه درصد تولید می کنند، اعتماد کنیم؟ بمب اتمی خطرناک تر است یا اورانیوم بیست درصدی؟ آنها بمب اتم در اختیار دارند. ما اعتراض نمی کنیم. این در حالی است که ما در کل با بمب اتمی مخالفیم. اجازه بدهید به گونه دیگری پاسخ سوال شما را بدهم. به نظر من می بایست به گونه دیگری با ملت ایران برخورد کنند. ادبیاتی که در این زمینه بکار گرفته می شود، مناسب نیست. فراموش نکنید که ایران کشور با قدمتی است. روشی که آنها با ایران برخورد می کنند، توهین به ملت است. تمامی جنایتهای چهارصد سال گذشته (مترجم به اشتباه صد سال اخیر ترجمه کرده است) را آنها انجام داده اند. ایران هرگز به کشوری حمله نکرده است. آنها به سایر کشورها تجاوز کرده اند و تمامی جنگها را آنها به راه انداخته اند. این ما هستیم که می بایست شکایت داشته باشیم. روش آنها در صحبت کردن با مردم ایران توهین آمیز است. ما هم می خواهیم از حق خود استفاده کنیم و نه بیشتر. آنها مردم ایران را تهدید می کنند.


            خبرنگار گفت: وقتی می گویید «تهدید» از اسراییل صحبت می کنید؟ اسراییل ، ایران را در صورت نزدیک شدن به سلاح هسته ای به حمله نظامی تهدید کرده است. به نظر شما آیا اسراییل آماده حمله به ایران است؟


            احمدی نژاد افزود: در رابطه با صحبتهای صهیونیستها در این خصوص، من به نظام موجود بین الملل اشاره می کنم. (نظام موجود بین الملل از سوی مترجم سازمان ملل ترجمه شده است) اگر ما در مورد اسراییل چنین حرف هایی می زدیم، واکنش کشورهای غربی چه بود؟ آیا حقوق بنیادین گزینشی است؟ آیا امکان اداره جهان با این روش وجود دارد؟ آیا ریشه مشکلات جهان این نوع برخورد نیست؟ ایران کشور بزرگی است. ملت ایران قدمتی هفت هزار ساله دارد. کشور و دولت ایران جعلی نیست. ایران روی نقشه مونتاژ نشده است.


            خبرنگار در ادامه پرسید: پاسخ ایران به حمله احتمالی اسراییل چه خواهد بود؟ به نظر می رسد که اسراییلی ها بر این باورند که ایران قادر نیست آسیب چندانی به آن ها وارد کند.

            قدرت های بزرگ در برابر ایران زمین خورده اند

            احمدی نژاد افزود: من می خواهم مسایل را ریشه ای بحث کنم. قدرت ایران مشخص است. ایران تاریخ دارد. قدرت های بزرگ در برابر ایران زمین خورده اند. صهیونیستها که به حساب نمی آیند. ملت ایران همیشه دشمنانش را پشیمان کرده است. صدام که تحت حمایت غربی ها قرار داشت، به حدی از قدرت خود مطمئن بود که کنفرانس خبری خود را قطع و خاطرنشان کرد مابقی کنفرانس در تهران برگزار خواهد شد. اکنون صدام کجاست؟ ایران کجاست؟ این مسایل جایی برای بحث ندارد. (مترجم همزمان این جمله را اضافه کرد: جهانیان می دانند چه اتفاقاتی افتاده است.) من می خواهم سئوال شما را به نظام بین الملل مرتبط کنم تا مسایل را به طور ریشه ای حل کنیم. چرا حیثیت ملت های غربی می بایست قربانی خواست صهیونیستها شود؟ (مترجم صهیونیستها را اسرائیل ترجمه کرد) چرا وقتی آنها تهدید می کنند ، تحریم نمی شوند؟ این خیلی بد است.

            خبرنگار گفت: آنها این کار را قبلا کرده اند. به همین دلیل است که اکنون مذاکراتی وجود دارد. اسراییل در ابتدا قصد جلوگیری از برگزاری مذاکرات را داشت.


            احمدی نژاد گفت: نه ، مذاکرات برای اینکه صهیونیستها به ما حمله نکنند، برگزار نمی شود. به این ترتیب مشکل جهان، مسئله هسته ای ما نیست. مشکل این است که آنها می خواهند به ما حمله کنند و غربی ها مخالف هستند. آیا مسئله این است؟ پس مشکل رژیم صهیونیستی است، نه ایران. اگر او حمله نکند، مشکلی نخواهد بود. ما می توانیم با هم همکاری کنیم. نه به خاطر اینکه ما از تهدید او (اسرائیل) می ترسیم. ملت ایران شناخته شده است. آن ها می دانند چه باید بکنند. اما دنیا را نمی توان این طور اداره کرد. به نظر من روش بدی برای اداره دنیاست. من از شما سوالی می پرسم؛ چرا پول مردم فرانسه و اروپا صرف کمک به صهیونیست ها می شود تا آن ها به ایران حمله کنند؟ (رئیس جمهور از واژه تهدید استفاده کرد) چرا؟ منطق آن را به من بگویید. مردم فرانسه چه نوع مشکلی با مردم ایران دارند؟

            خبرنگار گفت: اگر کشورهای عرب و فلسطینی ها ، اسراییل را به رسمیت بشناسند، شما هم این کار را خواهید کرد؟


            احمدی نژاد افزود: اجازه بدهید صحبتم را تمام کنم. میان ملتهای ایران و فرانسه چه مشکلی وجود دارد؟ اگر دولت فرانسه برای رفع نیازهای مردم این کشور کار می کند، نباید با ما مشکلی داشته باشد. ایران و فرانسه با هم مشکلی ندارند. کجا ما به زیان منافع یکدیگر عمل کرده ایم. آیا ما به حقوق مردم فرانسه تجاوز کرده ایم؟ چرا ملت فرانسه باید علیه ما باشد؟ (رئیس جمهور گفت: .... دولت های فرانسه) به چه دلیل؟

            خبرنگار اضافه کرد: اجازه بدهید به سوالم بازگردم. اگر کشورهای عرب و فلسطینی ها ، اسراییل را به رسمیت بشناسند، شما هم این کار را خواهید کرد؟


            احمدی نژاد افزود: مردم فلسطین تنها کسانی هستند که حق دارند درباره سرنوشت خودشان تصمیم گیری کنند.

            خبرنگار گفت: به نظر شما با به قدرت رسیدن فرانسوا اولاند بجای نیکلا سارکوزی در فرانسه، صفحه جدید باز خواهد شد؟ می دانیم که مواضع سارکوزی بویژه در مورد مسئله هسته ای تغییر ناپذیر بود. به نظر شما فصل جدیدی باز خواهد شد؟


            احمدی نژاد خاطرنشان کرد: به نظر ما اصلی ترین مسئولیت یک دولت باید پرداختن به نیازهای مردم باشد. ما در عرصه بین الملل تابع عدالت و برابری هستیم. بهتر است به جای جنگ و تلاش برای حمله، در فکر دوستی باشیم. به نظر ما فرانسه درعرصه بین الملل قادر است کارهای مفیدی انجام بدهد، به شرط آنکه به طور مستقل و با توجه به منافع مردم این کشور موضعگیری کند. در مورد مسایل خاورمیانه باید از مردم فرانسه نظر خواهی شود. دولت فرانسه باید از مردم فرانسه سوال کند که نظر شما در باره حضور نیروهای فرانسوی در افغانستان چیست؟ باید از مردم فرانسه سوال کند که نظر شما در باره همکاری با ایران چیست؟ و سپس به دلخواه مردم فرانسه عمل کند.


            خبرنگار گفت: به نظر شما دولت جدید مواضع خود (درقبال ایران) را تغییر خواهد داد؟

            احمدی نژاد افزود: ما برای انجام هر کاری به منظور ایجاد برابری در جهان آماده ایم. ما از هر تغییر مثبت و هر قدم مثبتی استقبال می کنیم. ما با هیچکس دشمنی نداریم. ما در جستجوی دوستی هستیم .


            خبرنگار گفت: در روزهای اخیر شاهد قتل عام حوله در سوریه بودیم. سازمان ملل از کشته شدن صد و هشت نفر که چهل و نه نفرشان کودک و سی و چهار نفرشان زن بودند، سخن به میان آورده است. شاید شما عکس های این کودکان که بعضا با شلیک گلوله به سرشان کشته شده اند را دیده باشید. به گفته سازمان ملل عده ای از این افراد اعدام شده اند و شاهدان عینی این جنایات را به شبه نظامیان طرفدار دولت نسبت داده اند. این قتل عام را چطور ارزیابی می کنید و به نظر شما مسئول این جنایت کیست؟


            علت اصلی مشکلات منطقه دست درازی برخی کشورهاست

            احمدی نژاد افزود: ما به شدت از این حوادث متاسفیم. از دو سال پیش مردم منطقه تحت فشار هستند. آزادی و داشتن انتخابات آزاد حق همه ملت هاست. استثنایی وجود ندارد. از نظر ما همه مردم سوریه حقوقی دارند. ما تفاوتی بین مردم سوریه قایل نیستیم. ما همه ملتها را دوست داریم. مرگ هر انسانی بدون آنکه به چگونگی مرگ وی توجه کنیم، یک فاجعه است. ما نسبت به این مسئله حساس هستیم. به نظر ما هر کسی با هر انگیزه و هدفی مرتکب این جنایت شده است، محکوم است. من فکر می کنم (رئیس جمهور: ..امیدوارم) کمیته هایی که مسئول تحقیق در این باره هستند بتوانند حقیقت را روشن کنند. برای این که اخبار ضد و نقیضی در این باره پخش می شود و افراد متقابلا یکدیگر را متهم می کنند. امیدوارم کسانی که مسئول تحقیق در این خصوص هستند، بتوانند عاملان این جنایت را معرفی کنند تا مجازات شوند. اما ما مشکلات زیادی در منطقه داریم و اصلی ترین آن ها این است که برخی کشورها برای دست درازی به این منطقه در امور داخلی کشورهای منطقه دخالت می کنند.


            خبرنگار گفت: آیا شما هم مثل دولت بشار اسد بر این باورید که تروریستهای خارجی عامل این جنایت هستند یا این که مثل غربی ها و ظاهرا سازمان ملل معتقدید که حکومت و بشار اسد مسئول قتل عام مردم این کشور هستند؟

            احمدی نژاد افزود: من در این باره قضاوتی ندارم. این کمیته های مسئول تحقیق هستند که باید در این باره اظهار نظر کنند. اما از نظر من باورکردنی نیست که دولتی بتواند مردم کشورش را به قتل برساند. این کار برای هیچ کشور و دولتی موفقیتی به دنبال ندارد. چرا این دولت باید مردم خودش را بکشد؟ بویژه آن که این قتل عام امتیازی منفی است و هیچ موفقیتی محسوب نمی شود. به نظر من حقیقت باید روشن شود و هر کس که آن را مرتکب شده است باید محکوم شود.

            خبرنگار پرسید: حتی اگر آن یک نفر بشار اسد باشد؟
            هدف غربی ها ساقط کردن دولت بشار اسد است

            احمدی نژاد خاطرنشان کرد: من کسی را استثنا نکردم. اما دولتهای غربی نباید از این حوادث به نفع خودشان بهره برداری کنند. ما می دانیم که برخی از غربی ها با آقای بشار اسد مخالفند و از یک سال پیش تاکنون شاهدیم که آشکارا علیه بشار اسد وارد عمل شده اند. از این رو ما نمی توانیم به این افراد اعتماد کنیم. چون هدف آنها ساقط کردن دولت بشار اسد است.

            خبرنگار گفت: ایران سقوط بن علی در تونس، سقوط مبارک در مصر ، سقوط قذافی در لیبی و سقوط عبدالله صالح در یمن را تبریک گفت. به رغم آنکه خیلی ها بشار اسد را مسئول حوادث سوریه می دانند، چرا ایران بشار اسد را بهتر از سایرین می داند و به حمایت از وی ادامه می دهد؟


            احمدی نژاد در پاسخ گفت: من نظر خود را درباره دیدگاه های غرب گفته ام. ما نباید حساس باشیم. (رئیس جمهور: ما در موضع گیری های مان دچار احساسات نمی شویم) ما کاملا طرفدار حقوق اساسی مردم مصر هستیم (مترجم همزمان حقوق اساسی را حقوق مردم در قانون اساسی ترجمه کرد). ما معتقد به اصلاح قانون اساسی و اصلاح ملی سوریه (رئیس جمهور: اصلاحات اساسی) هستیم و قوانین می بایست مورد احترام قرار بگیرد. (رئیس جمهور:بایدآرا مردم حاکم باشد. به نظر ما ملت بدون هیچ گونه دخالت خارجی می بایست به این اصلاحات مبادرت کنند. متاسفانه ما شاهد دخالت خارجی هستیم.

            خبرنگار گفت: دخالت خارجی از جانب چه کسانی؟ کدام کشورها؟

            احمدی نژاد پاسخ داد: دولتهای غربی به روشنی دیدگاه های خود را ابراز کرده اند. من فکر نمی کنم سیر جریان سلاح به سوریه از چشم کسی پنهان باشد. برخی دولتهای منطقه نیز اعلام کرده اند به سوریه سلاح تحویل داده اند. آنها گفته اند که ما به سوریه سلاح می دهیم، ما می خواهیم دولت سوریه را ساقط کنیم. این حق مردم سوریه است.

            خبرنگار اضافه کرد: منظور شما از کشورهای منطقه عربستان سعودی و قطر است؟

            احمدی نژاد خاطرنشان کرد: شما خودتان پاسخ های این سئوال را می دانید. من نمی خواهم مستقیما به نام شخص خاصی اشاره کنم. اما کشورهای منطقه نیز دخالت می کنند. این دخالتها کمکی نکرده است.

            خبرنگار گفت: آیا شما به بشار اسد سلاح نمی دهید؟

            احمدی نژاد افزود: هرگز. ما روابطی عادی و در چارچوب قانون داریم. ما مدافع حقوق ملت ها هستیم. از نگاه ما ملت ها مهمند . حتی در اروپا که برخی دولت ها علیه ما هستند، ما هرگز علیه ملت های این کشورها اقدامی نکرده ایم. ما با ملت ها کاری نداریم، ما دوست ملت ها ، همه ملت ها بدون استثنا هستیم.

            خبرنگار فرانس 24 گفت: طرح های جدید تحریم اقتصادی از ابتدای ماه ژوئیه اعمال خواهند شد. به نظر شما آیا ایران از این تحریم ها در رنج است؟

            احمدی نژاد خاطرنشان کرد: سراسر جهان با مشکلاتی دست به گریبان هستند. آیا در فرانسه مشکل اقتصادی وجود ندارد؟ شما فکر می کنید که مردم (فرانسه) مشکلی ندارند؟ در آمریکا مشکلی وجود ندارد؟

            خبرنگار گفت: اما این کشورها تحریم نشده اند.
            کشورهای غربی که تحریم نشده اند دارای مشکلات فراوان اقتصادی هستند
            احمدی نژاد افزود: مشکلات به آینده مربوط هستند. اگر ما به ریشه این مشکلات حمله نکنیم. (رئیس جمهور: این کشورها هنوز تحریم نشده اند، مشکل دارند. اگر تحریم می شد چه می شد؟) من می خواهم ریشه ای مسایل را بررسی کنم که تحریم نشانه ای از آن ریشه است. من فکر می کنم این نظام حاکم بر جهان نمی تواند سعادت ملتها را تامین کند. همه شکست خورده است. آیا ملت فرانسه (رئیس جمهور: دولت فرانسه) می تواند نیازهای ملت فرانسه را تامین کند؟ نه . در ایران، فرانسه، انگلیس، آمریکا و همه جا مردم با مشکل مواجهند. سئوال من این است با اجرای تصمیمات جهانی این مشکلات حل خواهند شد؟ امنیت برقرار خواهد شد؟ حقوق بشر حاکم خواهد شد؟ من قاطعانه می گویم نه. ریشه مشکلات مدیریت است. مدافعان حقوق بشر باید این مشکلات را هدف حملات خود قرار بدهند. اگر این مشکل برطرف شود، مابقی مشکلات حل خواهند شد. این نوع مدیریت زمینه ساز اختلاف بین ملتهاست. آیا امروز ملت ها نباید با هم مشکلی داشته باشند؟ (رئیس جمهور: ملتها با هم چه مشکلی دارند؟) من همه ملتهای جهان را دوست دارم. من از وجود مشکلات اقتصادی در جهان غمگین هستم. من دوست دارم کمک کنم. این مدیریت جهانی مانع کمک ما می شود. اگر این مشکل را حل کنیم، به جای درگیری، ملت ها با یکدیگر دوست خواهند شد. ما مشکلات همه را حل خواهیم کرد. (رئیس جمهور: مشکلات همه حل خواهند شد.)

            خبرنگار پرسید: من شنیده ام که شما گفته اید قصد حضور در بازیهای المپیک لندن را دارید. آیا شما چنین قصدی دارید و برای سفر به انگلیس درخواستی به دولت انگلیس مطرح کرده اید؟

            برای حضور در المپیک لندن هنوز تصمیمی نگرفته ام
            احمدی نژاد افزود: من هنوز (در این باره تصمیمی نگرفته ام.) اما من طرفدار ورزش هستم و ورزش را دوست دارم و من فکر می کنم بازیهای المپیک زمینه ای است که می تواند بین ملتها دوستی ایجاد کند. اما بخوبی از این امکان استفاده نمی شود.

            خبرنگار افزود: دومین دور ریاست جمهوری شما سال آینده به پایان خواهد رسید. (پس از آن) چه خواهید کرد؟


            بعد از ریاست جمهوری به شغل قبلی خود یعنی دانشگاه باز می گردم

            احمدی نژاد گفت: به نظر شما چه کاری خوبه؟ به نظر شما می توانم یک خبرنگار باشم؟ من در دانشگاه کار می کنم. من در دانشگاه علمی کار می کنم. (رئیس جمهور: من هیئت علمی دانشگاه هستم.) البته اکنون نیز به این فعالیتها ادامه می دهم. اما خیلی محدود. من تمایل دارم مجددا به شغل قبلی ام بازگردم و البته اگر بتوانم برای صلح و دوستی در جهان و کمک به مردم جهان تلاش خواهم کرد. خبرنگار گفت: در عرصه سیاسی؟

            احمدی نژاد افزود: من سیاست به معنای رایج در جهان را دوست ندارم. به نظر من سیاست می بایست با دوستی و احترام و صداقت همراه باشد. اکنون که من با شما صحبت می کنم، باید به شما احترام بگذارم، شما را دوست داشته باشم، مشکلات شما را مشکلات خودم بدانم. در غیر این صورت هیچ مشکلی حل نخواهد شد. من باید صادقانه با شما صحبت کنم. ما باید فردای دنیا را با هم بسازیم. آرزوی ما باید مورد توجه قرار بگیرد و ما می بایست با هم این آرزوها را محقق کنیم. هیچکس نباید خواسته های خود را به دیگران تحمیل کند. ما باید به هم احترام بگذاریم، ما باید با هم فکر کنیم و برای ساختن دنیای بهتر با هم تعامل کنیم و تحقق این خواسته با هماهنگی ممکن خواهد شد و آن روز فرا خواهد رسید.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #531
              معاون نتانیاهو: چه کسی گفته ایران در طول تاریخ به کشوری حمله نکرده؟!



              دن مریدور، معاون نخست وزیر اسرائیل در گفتگو با راشاتودی گفت: اسرائیل دشمنان زیادی دارد و باید از خود دفاع کند.
              به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ، وی معتقد است که اتحاد ایران، حزب الله، سوریه از بین رفته است و تهران مجبور به رها کردن برنامه هسته ای خود می شود.
              متن مصاحبه این مقام ارشد اسرائیل با راشاتودی در پی می آید:
              راشاتودی: ایا اسرائیل در حال آماده شدن برای جنگ با ایران است؟
              مریدور: چیزی که نباید به آن بپردازیم سخن گفتن از جنگ با ایران است. فکر می کنم که جنگ مسئله ای است که نباید در مورد آن در خانواده و افکار عمومی بحث شود. این اشتباه است. مسئله ایران مهمترین مسئله ای است که با آن مواجه هستیم. ما به همراه جهان هر چه در توان داریم انجام می دهیم تا ایران هسته ای نشود.
              هیچکدام از منتقدان ایران از جمله اسرائیل مستنداتی در خصوص قصد ساخت سلاح هسته ای توسط تهران در اختیار ندارند. پس چرا این همه ترس و نگرانی وجود دارد؟
              اول از همه باید بگویم که ما تردید نداریم که ایران می خواهد سلاح هسته ای داشته باشد. آژانس بین المللی انرژی اتمی ماه نوامبر گذشته گزارشی منتشر کرد که می گفت، ایران گروه تسلیحاتی داشته است. آزانس حتی توضیح داده که این گروه چگونه کار می کرده است.پس ما چرا نباید تهدید ایران را جدی نگیریم؟ احمدی نژاد بارها گفته است که اسرائیل نباید وجود داشته باشد و باید محو شود.
              شما اذعان کردی که احمدی نژاد نگفته است که ایران باید اسرائیل را از نقشه ی جهان محو کند.
              احمدی نژاد گفت، ما اسرائیل را مثل یک غده ی سرطانی ریشه کن می کنیم. این با جمله بالا شما، مقداری تفاوت دارد اما محتوا یکسان است. ممکن است که رئیس جمهور ایران چنین کلماتی را به زبان نیاورده باشد اما محتوای سخنانش فرقی نمی کند .
              ایران به کسی در قرن های اخیر حمله نکرده است. چرا به اسرائیل حمله کند در حالی که در وهله ی اول اسرائیل به ایران حمله نکرده است؟
              ایران به اسرائیل به طور مستقیم حمله نکرده است اما در حال تهیه سلاح های بسیار پیشرفته برای سوریه، حزب الله و حماس است. ایران حتی دولت سعودی را هم تهدید می کند. پس اگر ایران به کسی حمله نکرده این ها چیست؟چرا جهان عرب از تسلط ایران این چنین می ترسد و در اشتفگی است؟
              اسرئیل چندصد سلاح هسته ای دارد. ایا این استانداردی دوگانه نیست؟ چرا اسرائیل می تواند سلاح داشته باشد و ایران نمی تواند؟
              ما هرگز نگفته ایم که سلاح هسته ای داریم. ما حتی نگفته ایم که از این نوع سلاح نداریم. ما حتی به این سخنان واکنشی نشان نمی دهیم. اما جالب نیست که کشورها عرب که ممکن است فکر کنند اسرائیل سلاح اتمی داریم هرگز نمی گویند، اگر اسرائیل داشته باشد ما هم باید داشته باشیم. اما وقتی انها می شنوند که ایران در حال دستیابی به سلاح هسته ای است، می گویند که اگر ایران بگیرد ما هم می گیریم. ایا این نشانه ای واقعی و سندی مبنی بر اینکه ایران خطر واقعی برای این کشورها است نه اسرائیل، نیست؟
              حمله به ایران به چه صورت خواهد بود؟ ایا حمله ای زمینی به ایران خواهد بود یا هوایی.
              ما از گزینه نظامی سخن نمی گوییم. فکر نمی کنم که این گزینه به ما کمکی کند.
              امریکا در حال ایجاد یک سپرموشکی در خلیج فارس است. هدف از این اقدام امریکا چیست؟
              من گفتم که در خصوص حمله به اسرائیل سخن نمی گویم و همینطور من سخنگوی امریکا و رئیس جمهورش نیستم. اما جالب است که امریکا و کشورها عرب در خصوص ایران کامل با یکدیگر توافق دارند و می گویند که جلوی ایران باید گرفته شود.
              ایا اسرائیل خود را برای حمله ایران یا حملات تلافی جویانه این کشور آماده می کند؟
              اسرائیل باید از خودش دفاع کند. اسرائیل هرگز از کسی نمی خواهد که از ما دفاع کند. ما در منطقه ای زندگی می کنیم که پر از دشمن است. اما فکر می کنم که نشانه های مثبتی دیده می شود. در حقیقت کشورهای عرب در حال پیوستن به اردوگاه "انسان های خوب" هستند.
              ایا جنگ با ایران یک فاجعه خواهد بود؟
              تردیدی نیست که باید اقدامی علیه توانایی هسته ای ایران انجام گیرد. برخی از گزینه های ما در خصوص ایران بر روی میز است و برخی از آنها در زیر میر است. همه چیز نباید علنی شود و موضوع حمله به ایران به نظر من موضوع جدی است.
              امریکا گفته است که مخالف جنگ با ایران است. ایا اسرائیل تک و تنها به سمت حمله به ایران می رود؟
              ما به تنها بودن عادت کرده ایم . گاهی اوقات برخی از کشورها به ما قول کمک دادند اما کمک نکردند. در سال 1967 هم همین اتفاق افتاد. اما در خصوص ایران تمام کشورها باید در جهت یک هدف عمل کنند و باید همگی بخشی از یک ائتلاف باشیم.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #532
                رد اتهام پاکسازی پارچین همزمان با انتشار تصاویر تازه

                علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاعات جدید منتشر شده در مورد پاکسازی احتمالی سایت نظامی پارچین را جار و جنجال و اتهامات بیپایه و اساس خواند.
                روز پنجشنبه (۳۱ مه/۱۱خرداد) علیاصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد ارائه تصاویر جدید از تأسیسات نظامی پارچین واکنش نشان داد. وی اطلاعات تازه منتشر شده در مورد "پاکسازی" این تأسیسات را "جارو جنجال" نامید.

                دیپلماتهای غربی روز چهارشنبه (۳۰ مه /۱۰خرداد) گفتند که بازرسان و مقامات رسمی آژانس بینالمللی اتمی در وین تصاویر تازهماهوارهای را دیدهاند که در آنها نشانههای جدید از احتمال پاکسازی سایت نظامی پارچین دیده میشود.

                در یکی از این تصاویر که در روز ۲۵ مه (۵خرداد) از سایت پارچین گرفته شده، نشانههایی از فعالیتهای خاکبرداری و همچنین تعدادی بولدوزر دیده میشود.
                پیش از این نیز فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد درخواست آژانس برای بازدید از پارچین گفته بود: «ما هنوز در این زمینه قانع نشدهایم و دلایل و مدارکی به ما ارائه نشده است که راجع به پارچین که یک مجموعهنظامی است بازدیدی ترتیب دهیم.»
                آقای سلطانیه نیز میگوید آژانس زمانی میتواند از پارچین بازدید کند که توافقی درخصوص چگونگی پاسخگویی به سوالات آژانس درباره وجوه نظامی احتمالی در برنامه هستهیی ایران حاصل شده باشد.
                انتشار عکسهای تازه توسط موسسه SISI
                در همین حال موسسه علوم و امنیت بینالملل (ISIS) در وبسایت خود تصاویری از مجتمع نظامی پارچین منتشر کرد که متعلق به ۲۵ مه (۵خرداد) است. پیشتر نیز این موسسه تصاویری را در مورد فعالیتهای "مشکوک" ایران در سایت نظامی پارچین منتشر کرده بود.
                به گفته دیپلماتها تصاویر تازهکه از تاریخ پنجم تا بیست و پنجم مه (۱۶ اردیبهشت تا شش خرداد) تهیه شده، مشخص میکند که دو و یا چند قسمت از ساختمانهای مجاور به بخشی که بازرسان آژانس میخواهند از آن بازدید کنند، برداشته شده است. یکی از دیپلماتها که این تصاویر را دیده به خبرگزاری رویتر گفت که به نظر میرسد در آنجا "تغییرات اساسی" در حال انجام است.
                موسسه علوم و امنیت بینالملل نیز در وبسایت خود از تخریب دو ساختمان کوچک و بخشهایی از ساختمان اصلی مورد مناقشه خبر میدهد. همچنین آثار رفتوآمد ماشین آلات ساختمانی سنگین در تصاویر دیده میشود.
                گزارش پیشین این موسسه که ۱۰ مه منتشر شده بود تصریح میکرد که فعالیتهای جدیدی در خارج از ساختمانی که در درون آن یک "اتاق انفجار" وجود دارد، صورت گرفته است. به باور کارشناسان، این اتاق انفجار برای آزمایشهای هستهای کاربرد دارد.
                تصاویر گزارش پیشین فعالیت برخی ماشینآلات و تجهیزات را در خارج از این ساختمان نشان میدهند که احتمال میرفت برای تخریب و پاکسازی و یا تمیزکردن این بخش از سایت پرچین مورد استفاده قرار گیرند.
                همچنین در این گزارش به خطوطی در عکسها اشاره شده بود که به نظر میرسید نشانهی هدایت آب از درون ساختمان به محیط بیرون است. این موسسه مدعی شد که این جریان آب این نگرانی را افزایش میدهد که ایران در پی پاک کردن آثار فعالیتهای خود است.

                گالری عکس: تنش هستهای با ایران به روایت تصویر

                در آن زمان رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به گزارش موسسه علوم و امنیت بینالملل آمریکا مبنی بر احتمال فعالیتهای پاکسازی در پارچین، گفت: «این موسسه کمی بیتجربه است. اگر تجربهی بیشتری داشت میدانست فعالیتهای هستهیی، آن هم با آن ادعایی که آنها میکنند قابل پاک شدن نبوده و آنها با ملت ما شوخی کردهاند.»

                در ماههای اخیر مجتمع نظامی پارچین در کانون توجه کشورهای غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار داشته است. در گزارشهای پیشین آژانس درباره برنامه اتمی ایران گفته شده بود که احتمال میرود در این مجتمع فعالیتهای مرتبط با تولید سلاح هستهای صورت گرفته باشد.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #533
                  نماینده آمریکا در ناتو : شرایط حمله نظامی ناتو به سوریه فراهم نیست

                  علیرغم ادامه خشونتها در سوریه، نماینده دائم ایالات متحده آمریکا در پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، اعلام کرد که ناتو در حال حاضر طرحی برای حمله نظامی به سوریه ندارد. ایوو دالدر روز پنجشنبه (۱۱ خرداد/ ۳۱ مه) در بروکسل تأکید کرد که کشورهای عضو ناتو تا کنون نه در مورد حمله نظامی به سوریه مشورت کردهاند و نه طرحی برای انجام چنین عملیاتی دارند. به عقیده وی شرایط برای انجام چنین عملیاتی فراهم نیست. ایوو دالدر با اشاره به عملیات نظامی ناتو در لیبی تصریح کرد که آن زمان، انجام چنین عملیاتی "بر اساس شواهد مورد نیاز" یعنی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و همینطور حمایت کشورهای منطقه، ضروری بود.





                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #534
                    سفر پوتین به اروپا در سایه بحران سوریه

                    رهبران آلمان و فرانسه خواهان گفتوگوی جدی با رئیسجمهور روسیه درباره بحران سوریه هستند. در آستانه سفر پوتین به اروپا، وزیر خارجه آلمان از مسکو خواست که پیرامون سیاست خود در قبال رژیم بشار اسد تجدید نظر کند.
                    در آستانه سفر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، به آلمان گیدو وستروله، وزیر امور خارجه این کشور، اعلام کرد که مسکو باید درباره سیاست خود در قبال بحران سوریه تجدید نظر کند.
                    وزیر امور خارجه آلمان در گفتوگو با روزنامه آلمانی "دی ولت" تصریح کرد که «روسیه و سیاست این کشور در قبال رژیم اسد نقشی کلیدی برای معضل سوریه ایفا میکنند».
                    وستروله گفت: «روسیه باید دریابد که کشورهای غربی علیه منافع استراتژیک این کشور اقدام نمیکنند.» به گفته وزیر امور خارجه آلمان تاکید کشورهای غربی برای پایان دادن به خشونتها در سوریه به منظور جلوگیری از "آتشافروزی" در کل منطقه است.
                    وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد که «این امر تنها با همکاری جامعه بینالمللی به موفقیت خواهد انجامید». وستروله همزمان در مورد حمله نظامی به سوریه هشدار داد. وی گفت: «در چنین شرایط دشواری نباید وانمود کرد که حمله نظامی شاهراهی برای رسیدن به یک راهحل فوری است.»
                    به گفته وستروله کشورهای غربی باید همچنان به تلاشهای دیپلماتیک و سیاسی خود ادامه دهند. وزیر امور خارجه آلمان افزود که انتقال قدرت در سوریه همچون نمونه کشور یمن میتواند در یک دوره انتقالی برای شروعی دوباره صورت گیرد.
                    پیشتر نیز دولت آمریکا از روسیه خواسته بود که از حمایت از رژیم اسد دست بردارد. روسیه به همراه چین تا کنون از صدور قطعنامه علیه رژیم اسد در شورای امنیت جلوگیری کرده است.وزیر امور خارجه آلمان همچنان بر این باور است که طرح صلح کوفی عنان بهترین مبنا برای حل بحران سوریه است. وستروله گفت باید به تلاشهای سیاسی فرصت داد. این سخنان در حالی ابراز میشود که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در روز پنجشنبه (۳۱ مه / ۱۱ خرداد) شانس موفقیت برای برنامه صلح عنان را کم ارزیابی کرده بود.

                    نخستین سفر پوتین پس از کسب دوباره مقام ریاست جمهوری
                    ولادیمیر پوتین در نخستین سفر خارجی خود در سمت رئیسجمهور جدید روسیه نه به کشور آمریکا رفت و نه در نشست گروه هشت شرکت کرد، بلکه به کشور بلاروس رفت و در آنجا با آلکساندر لوکاچنکو دیدار کرد.

                    .پوتین خود تاکید کرد: «این واقعیت که نخستین سفر خارجی من به کشور برادر بلاروس است نشانگر مناسبات ویژهای است که میان دو کشور وجود دارد.»

                    لوکاچنکو که "آخرین دیکتاتور اروپا" لقب گرفته است نیز تصریح کرد که «بلاروس همکار وفاداری برای روسیه است». بلاروس امیدوار است بتواند برای حل مشکلات مالی خود از کرملین وامهای جدیدی دریافت کند.
                    ملاقات پوتین با مرکل
                    در روز جمعه (۱ ژوئن/۱۲ خرداد) برلین میزبان رئیسجمهور جدید روسیه است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، درباره مناسبات دو کشور و همچنین سیاست انرژی و اقتصادی با پوتین گفتوگو خواهد کرد. اما یکی از موضوعات مهم مورد بحث میان رهبران دو کشور اوضاع سوریه است. مرکل پیشتر شرایط سوریه را "فاجعهبار" خوانده بود.
                    پوتین در آلمان دیداری نیز با یوآخیم گاوک، رئیسجمهور آلمان، خواهد داشت. وی سپس از آلمان به پاریس سفر خواهد کرد و با همتای فرانسوی خود، فرانسوا اولاند، دیدار خواهد داشت. در پاریس نیز بحران سوریه در صدر گفتوگوهای دوجانبه خواهد بود.
                    پوتین پیش از سفر به کشورهای اروپایی گفته بود که روسیه سیاست خود در قبال سوریه را تغییر نخواهد داد. وی هشدار داد که کشورهای غربی نباید روسیه را تحت فشار قرار دهند. دمیتری پسکوف، سخنگوی پوتین، نیز تاکید کرد که «سیاست روسیه در قبال سوریه از استمرار و تعادل برخوردار است».

                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • meysam_sh_2020
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 20673

                      #535
                      حمله نظامی به سوریه = سقوط شاخص بورس ایران
                      ///

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #536
                        بار دیگر از ایران فریب خواهیم خورد

                        برت استفنز در تحلیلی که در روزنامه «وال استریت ژورنال» منتشر شده است در مورد مذاکرات هسته ای و مناسبات آمریکا با ایران طی سه دهه گذشته می نویسد: «رژیم ایران همواره با غرب مثل کوسه ای که نرم تنان را می بلعد رفتار کرده است. در سه دهه گذشته ایران با آمریکا مثل دشمن رفتار کرده و تا زمانی که ما این رفتار را تلافی نکنیم، فریب خواهیم خورد.»

                        جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده که غنی سازی اورانیوم حق آن کشور است. در برابر فشارهای بین المللی و تحریم ها عقب نشینی نکرده و برنامه های هسته ای خود را توسعه داده و در مقابل غرب را مجبور کرده که عقب نشینی کند و یا امتیاز بیشتری بدهد. ولی نکته مهم در این است که ادعاهای رژیم ایران در مورد صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای آن کشور دروغ است.

                        درست چند روز پیش از آغاز دور اخیر مذاکرات در بغداد، رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی که به تهران سفر کرده بود اعلام کرد که به زودی دو طرف در مورد بازرسی مراکز و تاسیسات هسته ای حساس ایران به توافق خواهند رسید. گفته می شد که فشار اقتصادی ناشی از تحریم ها و تهدیدهای نظامی اسرائیل حکومت ایران را مجبور کرده که در مواضع خود نرمش نشان دهد.

                        برخی از تحلیلگران مدعی شدند که پس از سال ها و دهه ها بن بست در مناسبات غرب و به خصوص آمریکا با ایران، مذاکرات بغداد می تواند دریچه ای از امید را بگشاید. حتی از قول «دنیس راس» دیپلمات ارشد آمریکایی که در گذشته مذاکرات مهمی را در منطقه خاورمیانه هدایت کرده است، نقل می شد که «حکومت ایران در شرایط فعلی به غیر از در پیش گرفتن مذاکره و دیپلماسی راه دیگری ندارد.»

                        برت استفنز در ادامه تحلیل خود در روزنامه وال استریت ژورنال می افزاید: شاید «دنیس راس» یک زمانی متوجه این حقیقت شود هر باری که با رژیم حافظ اسد، یاسرعرفات و یا حکومت ایران مذاکره کرده ارزیابی او از موفقیت و نتیجه مذاکرات غلط بوده است.

                        در مذاکرات اخیر نیز ایران با تعطیل کردن مراکز هسته ای خود نظیر تاسیسات فردو و یا انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده خود به خارج مخالفت کرده و حتی اعلام کرد که درست بر خلاف شروط جامعه بین المللی اقداماتی نظیر نصب سانتریفوژهای بیشتر در فردو، افزایش میزان غلظت غنی سازی اورانیوم و ممانعت از بازرسی مراکز هسته ای و نظامی حساس توسط بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را به اجرا خواهد گذاشت.

                        در مقابل غرب با انجام دور دیگری از مذاکرات و این بار در شهر مسکو موافقت کرده و به این ترتیب به ایران زمان بیشتری داده است. زمان بیشتر دقیقا همان چیزی است که ایران در این مذاکرات در پی بدست آوردن آن است.

                        برت استفنز یادآوری می کند: این اولین باری نیست که غرب با هیجان و اشتیاق فراوان به حل دیپلماتیک این بحران امید بسته بود. در ماه اکتبر سال ۲۰۰۹ قبل از برگزاری دور قبل مذاکرات هسته ای نیز بسیاری از رسانه ها و تحلیلگران غربی از امید به حل این بحران سخن می گفتند.

                        در سال های قبل یعنی مذاکرات اروپا و ایران بین سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ نیز هر بار دور دیگری از گفت و گوها آغاز می شد دیپلمات های غربی و مقام های اتحادیه اروپا که هدایت مذاکرات را برعهده داشتند با خوش بینی نسبت به موفقیت دیپلماسی اظهار نظر می کردند.

                        در تمام این سال ها همین الگو تکرار شده است. هر بار غرب با خوش بینی به دور دیگری از مذاکرات رفته، پاسخ منفی دریافت کرده ولی باز هم بر سر دور دیگری از گفتگو توافق کرده است. اما حکومت ایران در این روند که تقریبا ۱۰ سال است ادامه دارد فقط یک هدف را دنبال می کرده و آن خریدن زمان بیشتر بوده است.

                        نویسنده در پایان نتیجه می گیرد که احتمالا تحلیل مقامات ایران این است که دولت باراک اوباما نیز به دلایل گوناگون و از جمله دوره کارزار انتخاباتی و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، ترجیح می دهد که این مذاکرات را حداقل تا ماه نوامبر کش بدهد. باید گفت که تحلیل ایرانی ها درست است.

                        در عین حال ایرانی ها در مورد حمله احتمالی اسرائیل به نوعی قمار می کنند. ارزیابی آنها این است که حمله نظامی اسرائیل بسیار پرهزینه، بدون طرفدار و احتمالا بی نتیجه خواهد بود و باعث خواهد شد که اسرائیل به عنوان کشور متجاوز شناخته شده و بخش زیادی از توانایی نظامی خود را هزینه کند.

                        پذیرش خطر ناشی از حمله نظامی اسرائیل قماری است که در شرایط کنونی برای حکومت ایران پذیرش آن منطقی به نظر می رسد.

                        اما سئوال بزرگتر این است که چرا هنوزهم دولت آمریکا واقعا فکر می کند که زمینه دستیابی به یک نوع توافق مهم با رهبران ایران وجود دارد و تا رسیدن به یک چنین توافقی راه طولانی در پیش نیست.

                        روابط ایران با غرب نشان داده که برای رهبران جمهوری اسلامی مبارزه با آمریکا یک راهکار استراتژیک و دائمی است. آنها امتیازهایی را که آمریکا می دهد به عنوان نقطه ضعف ما تلقی می کنند و عمل گرایی ما را نشانه فساد می دانند. شاید رهبران ایران در قضاوت خود چندان هم اشتباه نمی کنند.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #537
                          'مقامات نظامی اسرائیل با حمله به ایران مخالفند'


                          روزنامه اسرائیلی یدیعوت آهارونوت در گزارشی که امروز، ۳۱ مه(۱۱ خرداد) منتشر کرده نوشته است که از میان نه نفر عضو شورای دفاعی اسرائیل، اکثریتشان با حمله به تاسیسات هستهای ایران مخالفند.

                          این روزنامه مینویسد به رغم این که سیاست رسمی اسرائیل درباره ایران "باز بودن همه گزینهها" عنوان شده است، مقامات عالی دفاعی و امنیتی در مقطع کنونی با حمله نظامی به ایران مخالفند.
                          به گزارش این روزنامه ژنرال بنی گانتس، فرمانده ارتش اسرائیل و تامیر پاردو، رییس موساد، از جمله مقامات ارشدی هستند که با حمله احتمالی به تاسیسات هستهای ایران مخالفند.
                          ژنرال بنی گانتس نزدیک به یک ماه پیش اعلام کرده بود که از نظر او ایران در پی ساخت سلاح هستهای نیست.
                          آقای گانتس رهبری ایران را "منطقی" خوانده بود.
                          این اظهار نظر در تقابل با گفتههای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل بود که رهبری ایران را "دیوانه" خوانده بود.
                          به نوشته یدیعوت آهارونوت آقای نتانیاهو، به همراه وزرای دفاع و خارجهاش، ایهود باراک و آویگدور لیبرمن، از حمله نظامی به ایران پشتیبانی میکنند.
                          این روزنامه از قول "یک مقام سیاسی ارشد"، که نامش را فاش نکرده است، مینویسد: "مساله اصلی این است که نتانیاهو اساسا در این باره [برنامه هستهای ایران] به اوباما اعتماد ندارد".
                          بنیامین نتانیاهو دو هفته پیش گفته بود که از نظر او ایران از فرصت مذاکرات هستهای با گروه ۱+۵ برای "فریب دادن جهان" استفاده میکند. او برنامه هستهای ایران را مشابه کره شمالی توصیف کرده و جمهوری اسلامی را به ساخت تسلیحات هستهای متهم کرده بود.
                          اما علاوه بر فرمانده ارتش و رییس موساد، شائول موفاز، رییس حزب کادیما،چندین وزیر کابینه آقای نتانیاهو و مقامات عالی دیگر نیز با دیدگاه او به مساله هستهای ایران مخالفند.
                          مئیر داگان، رییس سابق موساد، ایهود اولمرت، نخستوزیر سابق اسرائیل و یووال دیسکین، رئیس سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین بت) از جمله کسانی هستند که مخالفتهای تندی را با سیاست نخست وزیر اسرائیل در این زمینه ابراز کردهاند.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • katren
                            عضو عادی
                            • Apr 2012
                            • 33

                            #538
                            لعنت بر انرزی هسته که داره به خاک سیاهمون مینشونه

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #539
                              کلینتون: ایران باید در مذاکرات مسکو گامهای عملی بردارد


                              وزیر خارجه آمریکا از ایران خواست در مذاکرات اتمی مسکو دست به اقدامات مشخص برای رفع نگرانیهای بینالمللی بزند. وی تاکید کرد که جامعه جهانی نه درباره نیات و مقاصد، بلکه درباره گامهای عملی ایران قضاوت میکند.
                              هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه (۱ ژوئن/۱۲ خرداد) اعلام کرد که جامعه جهانی در چند هفته آینده درخواهد یافت که آیا ایران درصدد اتخاذ گام عملی و مشخص برای شفافسازی برنامه اتمی خود است یا نه. به گفته کلینتون ایران باید ثابت کند که برنامه اتمیاش اهدافی صلحآمیز را دنبال میکند.
                              در آستانه برگزاری سومین دور مذاکرات اتمی در مسکو در ۱۸ و ۱۹ ژوئن امسال کشورهای غربی امیدوارند بتوانند ایران را متقاعد سازند به پرسشهای جامعه جهانی پاسخهایی روشن بدهد.
                              هیلاری کلینتون که در اسلو، پایتخت نروژ، در جمع خبرنگاران سخن میگفت چنین تاکید کرد: «ما درصدد ادامه مذاکرات گروه ۵+۱ با ایران هستیم، اما خواهان اقداماتی مشخص نیز هستیم. در نشست مسکو در هفتههای آینده خواهیم دید که آیا ایران آماده است که دست به چنین اقداماتی زند.»
                              وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفت: «هنوز تردیدهای فراوانی درباره اهداف ایران وجود دارد، اما ما درباره اعمال ایران قضاوت خواهیم کرد. ما همچنین این موضوع را بررسی خواهیم کرد که آیا اقدامات ایران برای اجرای تعهداتش کافی خواهد بود.»
                              کلینتون گفت که آمریکا به همراه بریتانیا، روسیه، فرانسه، چین، آلمان و سازمان ملل متحد به مذاکرات اتمی ادامه خواهد داد، اما همه این کشورها خواهان جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای از طریق ادامه روند غنیسازی اورانیوم هستند.

                              کلینتون در دیدار با مسئولان دولت نروژ چنین تاکید کرد: «مذاکرات ما با ایران درباره نیات و صداقت نبوده، بلکه متوجه اقدامات و نتایج است.»
                              تا کنون مذاکرات اتمی میان ایران و جامعه جهانی به نتیجهای مشخص نرسیده است. مذاکرات استانبول و بغداد در سال جاری میلادی تنها عمق اختلافات را آشکار نمود. جمهوری اسلامی هنوز نتوانسته است آمریکا و متحدانش را از صلحآمیز بودن برنامه اتمی خود مطمئن سازد، بدین دلیل ایالات متحده و اسرائیل هنوز گزینه نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران را منتفی نمیدانند.
                              معضل مرکز نظامی پارچین
                              بهرغم سفر اخیر یوکیا آمانو به تهران و اعلام خوشبینی نسبت به چرخش در زمینه همکاریها میان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران هنوز هیچ گونه گام عملی در این زمینه مشاهده نمیشود.

                              آژانس اتمی بار دیگر خواهان بازدید از تاسیسات نظامی پارچین در نزدیکی تهران شده است. به گفته کارشناسان آژانس اتمی، جمهوری اسلامی درصدد "پاکسازی" و تخریب برخی ساختمانها در مرکز نظامی پارچین است. کارشناسان اتمی حدس میزنند که برخی از قطعات مهم برای ساخت بمب اتمی در مرکز پارچین مورد آزمایش قرار گرفتهاند. ایران اتهامات کارشناسان اتمی را "بیاساس" میداند.
                              آمانو پس از بازگشت از تهران گفت که هر دو طرف توافق کردهاند که بازرسی از مرکز پارچین، دستیابی به اسناد و کارشناسان اتمی ایران میسر شود. اما این توافق منجر به امضای قراردادی مشخص نشد.
                              حال پس از گذشت دو هفته از خوشبینیهای نخستین مشخص شده است که ایران همچنان مخالف ورود بازرسان به مرکز نظامی پارچین است. یکی از دیپلماتهای ارشد غربی در مقر آژانس اتمی در وین گفت: «ما بارها شاهد این گونه رفتار از سوی ایران بودهایم. جمهوری اسلامی نخست وعده میدهد و سپس قول خود را فراموش میکند.»
                              رودیگر لودکنیگ، نماینده آلمان در آژانس اتمی در وین، نیز تصریح کرد که «ایران میتواند با پایبندی به تعهداتش در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی فضای مثبتی را برای مذاکرات اتمی در مسکو ایجاد کند». وی افزود: «ایران باید با اتخاذ گامهای عملی دست به اعتمادسازی بزند.»



                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #540
                                کیوسک بین المللی «تابناک»
                                همه پایگاه های آمریکا در تیررس موشک های ایران است

                                بازتاب اظهارات سردار سرلشکر رحیم صفوی در مورد پاسخ ایران به حمله احتمالی آمریکا یا رژیم صهیونیستی، ساخت پایگاه ماهواره ای جدید از سوی ایران، انتقاد جمهوری خواهان از اوباما در موضوع حملات سایبری و اظهارات غیرمعقول سران عرب علیه ایران، از جمله مهمترین عناوین امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
                                کد خبر: ۲۴۸۸۸۵
                                تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰


                                بازتاب اظهارات سردار سرلشکر رحیم صفوی در مورد پاسخ ایران به حمله احتمالی آمریکا یا رژیم صهیونیستی، ساخت پایگاه ماهواره ای جدید از سوی ایران، انتقاد جمهوری خواهان از اوباما در موضوع حملات سایبری و اظهارات غیرمعقول سران عرب علیه ایران، از جمله مهمترین عناوین امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.


                                به گزارش «تابناک»، یکی از مهمترین اخبار امروز رسانه های جهان درباره ایران، بازتاب اظهارات روز گذشته سردار سرلشکر یحیی رحیم صفوی است. آقای صفوی در سخنانی درباره نقاط ضعف آمریکا و رژیم صهیونیستی در مقابل ایران هشدار داده و گفته بود سیاستمداران و نظامیان آمریکا به خوبی آگاهند که همه پایگاه های آنان در منطقه در تیررس موشک های ایران قرار داشته و بسیار آسیب پذیرند. وی همچنین هشدار داده موشک های ایران می توانند به همه نقاط اسرائیل برسند.


                                خبرگزاری «رویترز» ضمن انتشار این سخنان، نوشته به عقیده تحلیلگران، یکی از اهداف فرماندهان نظامی ایران از این گونه سخنان، هشدار دادن به غرب در مورد امکان قطع جریان صادرات نفت در صورت حمله احتمالی آمریکا یا رژیم صهیونیستی است. روزنامه های «گالف تایمز»، «دیلی استار»، «نشنال» و تعدادی دیگر از مطبوعات داخل و خارج از منطقه این اظهارات را بازتاب داده اند.




                                مطلب مهم دیگری که امروز به شدت مورد توجه رسانه ها قرار گرفته، خبر ساخت پایگاه جدید پرتاب ماهواره ها در ایران است. روز گذشته سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع با اعلام این خبر گفت 80 درصد کار ساخت فیزیکی این پایگاه به اتمام رسیده و این پایگاه به نام حضرت امام خمینی (ره) نامگذاری شده است. روزنامه «گلوبال پست» ضمن انتشار این خبر نوشته ساخت چنین پایگاهی، موجب بروز نگرانی هایی در غرب شده، زیرا فناوری موردنیاز به کار گرفته شده در آن، مشابه فناوری ساخت کلاهک های هسته ای بین قاره ای است.




                                این خبر که ابتدا توسط «آسوشیتد پرس» در غرب منتشر شد، در «بلومبرگ»، «فاکس نیوز»، «گالف تودی» و «تایمز اسرائیل» نیز بازتاب یافته است.


                                روزنامه «نیشن» پاکستان به نقل از خبرگزاری فرانسه از انتقاد شدید «جان مک کین» سناتور جمهوری خواه آمریکا از دولت اوباما خبر داده است. مک کین دولت اوباما را به دلیل ناتوانی در جلوگیری از افشای جزئیات حمله سایبری به ایران مورد انتقاد قرار داده است. وی گفته ما می دانیم که این این گونه اطلاعات از درون دولت به خارج درز می کند به همین جهت به نظر می رسد باید تحقیق دقیقی در این باره انجام دهیم.


                                در مجموع، اظهارنظرها و تحلیل ها در مورد موضوع حمله سایبری آمریکا به ایران همچنان در میان تحلیلگران و رسانه ها ادامه دارد. دو مورد از این تحلیل ها امروز از سوی خبرگزاری فرانسه و نیز «فوربس» انتشار یافته اند. خبرگزاری فرانسه با اشاره به سابقه «استاکس نت» و اینک نیز ویروس «فلیم»، از وجود یک جنگ سایبری طولانی مدت میان ایران و آمریکا خبر داده است. فوربس هم با دیدی فنی به بررسی برخی جنبه های موضوع جنگ سایبری پرداخته است.




                                در ادامه اظهارات غیرمعقول سران کشورهای عرب خلیج فارس علیه ایران، روزنامه «کویت تایمز» خبر جدیدی در این باره منتشر کرده است. به نوشته این روزنامه، سخنگوی پارلمان عرب از ایران خواسته از مداخله در امور داخلی کشورهای عرب خودداری کند. وی همچنین مدعی شده ایران برای برداشتن فشار بین المللی از روی دوش خود، سعی دارد به شکاف های قومی و قبیله ای در کشورهای عرب دامن بزند و از ایران خواسته این کار را متوقف کند.




                                در نهایت، خبرگزاری «ریانووستی» روسیه دستور کار نشست اتحادیه اروپا- روسیه را اعلام کرده که امروز و فرداد در سنت پترزبورگ برگزار می شود. به نوشته این خبرگزاری، موضوع سوریه و ایران نیز از جمله مسائل مطرح در این نشست است و مسئله برنامه هسته ای ایران در چارچوب موضوعات مربوط به امنیت بین المللی مورد بحث قرار می گیرد.






                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X