تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • امیدازاد
    عضو فعال
    • Sep 2020
    • 3782

پاسخ : تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه

در اصل توسط azad.60 پست شده است View Post
    با این مقدمه بلند میرم سراغ نرخ دلار و انتظارات تورمی

همونطور که در مثالی که در بالا آوردم در رابطه با فردی که احتمالا دچار خطای شناختی شده بود نسبت به منشی ولی نهایتا اون پیش فرض اولیه اش، محقق شد، در اقتصاد هم انتظارات همین نقش رو دارند

یعنی اینکه فارغ از درست و غلط بودن باور اولیه ذهن شما، اگه تصمیم گیرندگان اقتصادی با این ذهنیت برسن، حتی به غلط!، که دلار گرون میشه، حتما دلار گرون میشه، چیزی که بهش میگن پیشگوییه خود محقق کننده، self fulfilling prophecy

خوب، داریم میبینیم که دلار و سکه داره رشد میکنه، محرک چیه؟ انتظارات یا نقدینگی؟ انتظارات!

خوب اگه انتظارات رها باشه، محقق میشه! به همین سادگی

چطور میشه مهارش کرد؟ نرخ بهره و لاغیر! ملزوماتی هم داره؟ مسلما! معلومه که وقتی شما بنزین رو گرون نکردی و بعد به قیمت جهانی از پالایشگاه بنزین میخری، این یعنی کسری بودجه

پس لازمه که نظام تصمیم ساز، تدبیری داشته باشه اما حتی اگه نداشته باشه، وقتی دلار بالا میره، سوال اینه تا کجا بالا میره؟

۴۰ تون، ۵۰ تومن، یا ۱۰۰ تومن؟ کی این جواب رو میدونه؟

وقتی شاخص بورس یک میلیون رو رد کرد، کسی میتونست تا کجا بالا میره؟!

معلومه که نه، چون انتظارات خود شکل دهنده اند، لذا

اصرار دارم تاکید کنم، اگه این سیاست های من درآوردی! انتشار اوراق ارزی یا سکه، بخواد ادامه پیدا کنه و یه عده داد بزنن که وا مصیبتا اوراق گام به نرخ ۳۰% رسید!

مطمئن باشید که نتیجه میشه همراهی بانک مرکزی با رشد شتابان دلار و دمیدن در آتش سوزان تورم

و از یه یه جا به بعد نظمی باقی نمی مونه، در هیچ حوزه ای

متاسفانه یا خوشبختانه ما در یک کشتی قرار داریم و دوستانی در حال سوراخ کردن کشتی!

وقتی هم میگی کشتی در حال غرقه، میگن، به تو چه! من فقط جای خودم رو سوراخ می کنم!

….
    جناب ازاد .ضمن تشکر از نوشته ها و مطالبی که زحمت می کشید ..حالا بیایید فرض کنیم...دولت بیاد و این نسخه بالابردن نرخ بهره را اجرا کند ...و یک نرخ بهره را تعیین کند که منفی نباشد ..مثلا ۶۰ درصد ...برای این لازم هست که مثلا سود سپرده ۵۰ درصدی را برای جذب منابع بانکی تعیین کند...بانک همان اول وقتی که من صاحب سرمایه پول ها را در بانک سپرده می کنم ..متعهد میشود که سود سپرده را ماهیانه یا سالانه به من بپردازد ...این سود را هم اصولا باید از محل وام دادن همین سپرده ها به من نوعی پرداخت کند !!حالا اگر با توجه به این نرخ بهره مثبت و دیگر هزینه های سربار و جاری و جنبی ...اگر متقاضی وام به اندازه کافی نباشد یا برای متقاضی صرف نکند که وام بگیرد که یک معنایش میتواند رکود باشد ....این سود سپرده ها را از چه محلی پرداخت می کند ؟؟یا باید پول چاپ کند یا با نرخ بالاتری منابع بیشتری جذب کند و به اصطلاح این کلاه و آن کلاه کند!!نمیاد که بگه شرمنده ما نمیتونیم سود مقرر رو پرداخت کنیم ؟؟شاید هم بگه تا الان که ما ندیدیم !!بعد شما تصور کنید فرضا بیشتر نقدینگی کشور با توجه به بالارفتن نرخ بهره و سپرده جذب بانک ها بشود ...خیلی از کسب و کارها توجیه شان را از دست می دهند ..مصرف کننده هم خرید و مصرف را به تعویق میاندازد ..تولید ناخالص ملی پایین میاد ..در پایان دوره معادل سودسپرده به نقدینگی کشور افزوده میشود ..با توجه به ضریب تکاثر...تولید ناخالص ملی هم کاهش می یابد ...معادله بین میزان تولید و حجم پول به هم‌میخورد ..ارز متناسب با سودسپرده افزوده شده افزایش قیمت پیدا می کند ...نهایتا بازهم همان تورم را به نظر داشته باشیم ...حالا شاید صفا این وسط یک دوره آرامش و رکود نسبی را داشته باشیم ولی در نهایت که برمی گردیم نقطه شروع ..

نظر

• azad.60
      عضو فعال
      • Jan 2022
      • 347

در اصل توسط shahin پست شده است View Post
      عرض ادب
      شما برمبنای تئوریهای اقتصادی که برای یک سیستم سالم نوشته شده نسخه می پیچید . بنده نسبت به شخص شما هیچ اهانتی نداشته ام. نوشته هایتان را دنبال استفاده می کنم.

انتقاد من به اصول اقتصادی شما وارد نکردن آیتم های نشتی و ناکارآمدی در سیستم است.
      می بینید که اصول مورد نظر شما روی این سیستم پاره پوره ، خصوصا پافشاری روی نرخ بهره بالا ، 44 سال است نتیجه معکوس داده است
      عرض ادب

ببینید، نکته ای که در بالای صفحه مفصلا بهش پرداختم، نحوه مواجهه ما برای فهم پدیده ها و سیستم های دینامیکی پیرامونمون بود

اما در رابطه با سیستم معیوب یا نا کارآمد

ببینید همه ما وقتی خودرومون خراب میشه، میبریم تعمیرگاه وقتی ماشین از اون نظم و تعادل خارج میشه

وقتی خودمون، دچار استرس زیاد میشیم، تعادل روحی مون بهم میخوره، میریم پیش روانشناس تا ما رو بار دیگه به تعادل برگردونه

یا مریضی جسمی پیدا کنیم، میریم دکتر

آپارتمانی به لحاظ سازه ای مشکل داره، مراجعه میشه به مهندس سازه برای مقاوم سازی

چرا در ایران وقتی نظم اقتصادی بهم میخوره و از تعادل خارج میشه، به کسی که اقتصاد خونده مراجعه نمیشه

مهندس و دکتر و دیگران در محیطی غیر از کارشناسان اقتصادی تربیت میشن؟ یا از تیره و نژاده دیگری هستن؟

وقتی سیستم اقتصادی رو نظمه که منطقا کسی سراغ اقتصاد خونده نمیگیره! تب که میکنه میگن ببریم دکتر

باور کنید، دغدغه دوستانی مثل شما در این علم منعکس شده!

ارادت

نظر

• azad.60
        عضو فعال
        • Jan 2022
        • 347

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
        جناب ازاد .ضمن تشکر از نوشته ها و مطالبی که زحمت می کشید ..حالا بیایید فرض کنیم...دولت بیاد و این نسخه بالابردن نرخ بهره را اجرا کند ...و یک نرخ بهره را تعیین کند که منفی نباشد ..مثلا ۶۰ درصد ...برای این لازم هست که مثلا سود سپرده ۵۰ درصدی را برای جذب منابع بانکی تعیین کند...بانک همان اول وقتی که من صاحب سرمایه پول ها را در بانک سپرده می کنم ..متعهد میشود که سود سپرده را ماهیانه یا سالانه به من بپردازد ...این سود را هم اصولا باید از محل وام دادن همین سپرده ها به من نوعی پرداخت کند !!حالا اگر با توجه به این نرخ بهره مثبت و دیگر هزینه های سربار و جاری و جنبی ...اگر متقاضی وام به اندازه کافی نباشد یا برای متقاضی صرف نکند که وام بگیرد که یک معنایش میتواند رکود باشد ....این سود سپرده ها را از چه محلی پرداخت می کند ؟؟یا باید پول چاپ کند یا با نرخ بالاتری منابع بیشتری جذب کند و به اصطلاح این کلاه و آن کلاه کند!!نمیاد که بگه شرمنده ما نمیتونیم سود مقرر رو پرداخت کنیم ؟؟شاید هم بگه تا الان که ما ندیدیم !!بعد شما تصور کنید فرضا بیشتر نقدینگی کشور با توجه به بالارفتن نرخ بهره و سپرده جذب بانک ها بشود ...خیلی از کسب و کارها توجیه شان را از دست می دهند ..مصرف کننده هم خرید و مصرف را به تعویق میاندازد ..تولید ناخالص ملی پایین میاد ..در پایان دوره معادل سودسپرده به نقدینگی کشور افزوده میشود ..با توجه به ضریب تکاثر...تولید ناخالص ملی هم کاهش می یابد ...معادله بین میزان تولید و حجم پول به هم‌میخورد ..ارز متناسب با سودسپرده افزوده شده افزایش قیمت پیدا می کند ...نهایتا بازهم همان تورم را به نظر داشته باشیم ...حالا شاید صفا این وسط یک دوره آرامش و رکود نسبی را داشته باشیم ولی در نهایت که برمی گردیم نقطه شروع ..

عرض ادب

خواهش می کنم ?

منطق بحث شما کاملا درسته، نمی دونم حس می کنم مطالعه علم اقتصاد رو آغاز کردین که اگه همت کردین حتما قابل ستایشه

قبلا در پستی، مفصلا نحوه اعمال سیاست پولی رو توضیح دادم که هرچه گشتم پیدا نکردم، اما بطور خلاصه توضیح میدم

شاید این مثال هم کمک کنه

ببنید، دزدی کیف شما رو میزنه، میره سمت خیابان شمالی. منطقا انتظار اینه وقتی پلیس مراجعه کرد و شرح ماوقع دادین، برای تعقیب دزد،به خیابان جنوبی نره !

پس وقتی انتظارات شکل گرفته و سیاستگذار در پی مهار انتظاراته، حداقل توقع اینه، که هم جهت با نرخ تورم حرکت کنه، نه خلاف جهت! یا در جا زدن!

لذا همونطور که مثلا دیدیدن فدرال رزرو ورورد کرد، گام به گام و به تدریج نرخ رو بالا برد، مثلا تورم ماهانه ماه جولای ۰/۸% بود، تورم سالانه مثلا ۷%، بعد فدرال رزرو نرخ رو در ماه بعد ۰/۷۵% بالا برد

اینجا اگه اشتباه نکنم، خرداد تورم ماهانه ۱۲% میشه، تورم سالانه ۴۰%، سیاست گذار پولی خوابه! و هیچ اقدامی نمیکنه!!!

خوب این درد رو آدم به کی بگه؟

لذا، بنده نگفتم و نمیگم، نرخ بهره باید ۶۰% بشه! اونم در یک گام! ولی حتما عقل سلیم انتظار داره واکنش متناسب باشه

بطور مثال نرخ سپرده بیاد روی ۲۵% بعد یه ماه مثلا یا یه فصل بررسی بشه، اگه لازم بود نرخ بشه ۲۸% یا ۳۰%،…..

یعنی از شدت منفی بودن نرخ بهره حقیقی کم کنه! نه اینکه نرخ رو ثابت نگه داره، بی اعتنا از هرآنچه در اقتصاد شد! حرف مرد یکیست!

حالا با همون منطق درستی که داشتین، گام به گام و دینامیکی سعی کنید، رفتار بازیگران اقتصاد رو درک کنید

این اقدام سیاستگذار، چه تاثیری بر طرف تقاضا و عرضه میذاره؟ آیا این تاثیر محدود به سپرده است؟ یا شامل دارایی های دیگه میشه؟

در اون نرخ کی وام میگیره؟ کی وام میده؟ آیا همه پروژه ها امکان اجرا دارند؟ چه پروژه ای حذف میشه؟ چه پروژه ای تامین مالی میشه؟

این ادبیات علم اقتصاده، که دستوری نیست! افراد به نرخ پاسخ میدن، افراد به ارزش ها پاسخ میدن که در قیمت ها متبلور میشه، نه دستور نه نصیحت نه توصیه!

اگه با ادبیاتی غیر از این با فعالین اقتصادی حرف بزنید، اون ها حرف شما یا نیت شما رو متوجه نمیشن!

People face trade offs
        The cost of something is what you give up to get it
        Rational people think at the margin
        People respond to incentives
        شما مورچه رو ببینید، ظاهرا اسید فرمیک ترشح میکنند و با هم از این طریق ارتباط برقرار میکنند

میشه با مورچه غیر از زبون خودشون حرف زد؟

ما تعیین کننده زبان برای موجودات نیستیم، ما مشاهده گر رفتار اون هاییم، اگه بخوایم روشون تاثیری بذاریم، چاره ای نداریم الا با زبون خودشون باهاشون صحبت کنیم!

اما در رابطه با مکانیزم انتظارات در ایجاد تورم، قبلا توضیح دادم، که متفاوته با خلق نقدینگیه، ولی اگه ابهام داشتین مجدد توضیح میدم

ارادت
        آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/11/27, 01:22.

نظر

• azad.60
          عضو فعال
          • Jan 2022
          • 347

حالا دوستانی اشاره می کنند که شما، مشکلات دیگه رو، فساد و رانت و نشتی و ناکارآمدی رو نمی بینید.

بنده بارها عرض کردم، اگه مشکلات ریشه ای دیده نشه و حل نشه، در بهترین حالت میشه مبارزه با معلول!

رهبر ارکستر، تِم تند میده، همه تند ساز میزنن، بعد میرن یقه ساز زن رو میگیرن که چرا تند زدی!

افراد ریتم رو از سیاست گذار میگیرن، افراد تحت قاعده بازی سیاست گذاری مهره هاشون رو جابجا میکنند نه در خلا!

شما رانت ایجاد نکن، نرخ بهره رو سرکوب نکن! نرخ دلار رو سرکوب نکن! قیمت گذاری نکن! رانت انرژی نده! خوب رانتی نیست دیگه در این اقتصاد! نشتی کجاست آخه؟!

عرضم این بوده و هست، اگه ثروت های خدادای باید به نسبت یکسان بین همه افراد، فارغ از قومیت، دین و آیینشون تقسیم شه، اخه چطور ممکنه چاقو رو بدی دست کسی که خودش برش میزنه کیک رو، خودش هم اول بر میداره!!!

درد اینه، زمینه فساد رو خودِ قاعده گذار ایجاد میکنه، بعد یه لشگر آدم رو بسیج میکنه بیوفتن دنبال مفسد!

….

نظر

• امیدازاد
            عضو فعال
            • Sep 2020
            • 3782

عرض ادب

خواهش می کنم ?

منطق بحث شما کاملا درسته، نمی دونم حس می کنم مطالعه علم اقتصاد رو آغاز کردین که اگه همت کردین حتما قابل ستایشه

قبلا در پستی، مفصلا نحوه اعمال سیاست پولی رو توضیح دادم که هرچه گشتم پیدا نکردم، اما بطور خلاصه توضیح میدم

شاید این مثال هم کمک کنه

ببنید، دزدی کیف شما رو میزنه، میره سمت خیابان شمالی. منطقا انتظار اینه وقتی پلیس مراجعه کرد و شرح ماوقع دادین، برای تعقیب دزد،به خیابان جنوبی نره !

پس وقتی انتظارات شکل گرفته و سیاستگذار در پی مهار انتظاراته، حداقل توقع اینه، که هم جهت با نرخ تورم حرکت کنه، نه خلاف جهت! یا در جا زدن!

لذا همونطور که مثلا دیدیدن فدرال رزرو ورورد کرد، گام به گام و به تدریج نرخ رو بالا برد، مثلا تورم ماهانه ماه جولای ۰/۸% بود، تورم سالانه مثلا ۷%، بعد فدرال رزرو نرخ رو در ماه بعد ۰/۷۵% بالا برد

اینجا اگه اشتباه نکنم، خرداد تورم ماهانه ۱۲% میشه، تورم سالانه ۴۰%، سیاست گذار پولی خوابه! و هیچ اقدامی نمیکنه!!!

خوب این درد رو آدم به کی بگه؟

لذا، بنده نگفتم و نمیگم، نرخ بهره باید ۶۰% بشه! اونم در یک گام! ولی حتما عقل سلیم انتظار داره واکنش متناسب باشه

بطور مثال نرخ سپرده بیاد روی ۲۵% بعد یه ماه مثلا یا یه فصل بررسی بشه، اگه لازم بود نرخ بشه ۲۸% یا ۳۰%،…..

یعنی از شدت منفی بودن نرخ بهره حقیقی کم کنه! نه اینکه نرخ رو ثابت نگه داره، بی اعتنا از هرآنچه در اقتصاد شد! حرف مرد یکیست!

حالا با همون منطق درستی که داشتین، گام به گام و دینامیکی سعی کنید، رفتار بازیگران اقتصاد رو درک کنید

این اقدام سیاستگذار، چه تاثیری بر طرف تقاضا و عرضه میذاره؟ آیا این تاثیر محدود به سپرده است؟ یا شامل دارایی های دیگه میشه؟

در اون نرخ کی وام میگیره؟ کی وام میده؟ آیا همه پروژه ها امکان اجرا دارند؟ چه پروژه ای حذف میشه؟ چه پروژه ای تامین مالی میشه؟

این ادبیات علم اقتصاده، که دستوری نیست! افراد به نرخ پاسخ میدن، افراد به ارزش ها پاسخ میدن که در قیمت ها متبلور میشه، نه دستور نه نصیحت نه توصیه!

اگه با ادبیاتی غیر از این با فعالین اقتصادی حرف بزنید، اون ها حرف شما یا نیت شما رو متوجه نمیشن!

People face trade offs
            The cost of something is what you give up to get it
            Rational people think at the margin
            People respond to incentives
            شما مورچه رو ببینید، ظاهرا اسید فرمیک ترشح میکنند و با هم از این طریق ارتباط برقرار میکنند

میشه با مورچه غیر از زبون خودشون حرف زد؟

ما تعیین کننده زبان برای موجودات نیستیم، ما مشاهده گر رفتار اون هاییم، اگه بخوایم روشون تاثیری بذاریم، چاره ای نداریم الا با زبون خودشون باهاشون صحبت کنیم!

اما در رابطه با مکانیزم انتظارات در ایجاد تورم، قبلا توضیح دادم، که متفاوته با خلق نقدینگیه، ولی اگه ابهام داشتین مجدد توضیح میدم

ارادت
            سلام ووارادت ....ممنونم از لطفتان...راستش،..مطالعه که نمیشه گفت ..چون هم وقتش،نیست...هم با این وضعیت مملکت..حسش نیست ...چیزی که متوجه شدم . البته اگر خوب فهمیده باشم .پیشنهاد شناور شدن و فصلی شدن تعیین نرخ بهره با توجه به روند و شیب تورم هست ؟؟؟با توجه به شاخص های تورمی و داده های دیگه حالا نرخ بهره رو بالا پایین کنن؟؟ولی جالب و جای سوال هست که چرا در ایران نرخ بهره سالانه تعیین میشه و جاهای دیگه فصلی ؟؟بعد این تغییرات زود به زود احتمالی نرخ بهره ...یک جورایی اقتصاد و کسب وکار رو از پیش بینی پذیری خارج نمی کنه ؟؟

نظر

• azad.60
              عضو فعال
              • Jan 2022
              • 347

عرض ادب

از همه دوستان میخوام اگه جایی از صحبتم رو متوجه نشدن، یا من خوب منتقل نکردم، حتما بگن

اگه فکر می کنید، استدلال من غلطه یا مفروضاتم اشتباهه حتما بگین

همچنین ازتون میخوام اصلا زود قانع نشید

خوب، ببینید یه ایده ای در سال ها ۹۳ تا ۹۶ شکل گرفت که تا الان ذهن ها رو درگیر خودش کرده. به قدری این ذهنیت غالبه، تقریبا اکثر افراد غیر از این تصور نمی کنند

اون ایده چیه؟ “نرخ بهره بالا یعنی تورم”

اینجاست که مدل های ذهنی مشکل پیدا میکنند. “بالا” یعنی چی؟

۲۰% بالاست؟ ۴۰% چطور؟ آیا ۱۰% هم میتونه بالا باشه؟

آیا عبارت فوق، دقیقه؟ حتما جواب اینه که خیر!

اگه شما تورم ۵% ای داشته باشی، نرخ بهره ۱۰% میشه بالا، اگه تورم ۵۰% باشه، نرخ بهره ۲۰% میشه پایین

دقت کنند دوستان، در اقتصاد، قیمت نداریم، قیمت ها نسبیه!

این مساله اول

اما عده ای از دوستان سوال دارند، این نرخ بهره یا نرخ تسهیلات چطور ایجاد میشه؟

جواب خیلی ساده است، شما اول سال، مواد اولیه میخری ۱۰۰ تومن، آخر سال شده ۱۵۰ تومن، ارزش افزوده بطور مطلق برابراست با صفر!!!!

حالا، شما با ماشین آلات یا نیروی کارت، یه ارزش افزوده ای میخوای ایجاد کنی، چه میدونم مثلا شمش فولاد رو میخوای بکنی ورق. مگه چقدر ارزش افزوده ایجاد میکنی؟ ۵% نه ۱۰% اصلا ۲۰%!

‌وایستا ببینم، من این همه دوندگی می کنم، کارگر استخدام میکنم، ماشین آلات میگیرم، سختی بابت فروش میکشم و بیمه و مالیات و هزار جور بدبختی میکشم، کلا بابت ۲۰%؟ خوب چرا فقط در مواد اولیه سرمایه گذاری نکنم؟ چرا تولید کنم؟

اصلا چرا با سرمایه خودم ریسک کنم؟! از مردمِ بدبخت قرض میگیرم با نرخ ۲۰%، آخر سال ۵۰% سود میکنم، ۲۰ تای اونا رو میدم، ۳۰ تا هم برای خودم میمونه؟!

من انگیزه دارم تا از این طریق سودم رو حداکثر کنم، چرا که نه؟!

یا نه، از چین با دلار نیمای ۲۸ تومنی جنس بیارم، بیرون یا بورس کالا بدم ۳۶ تومن یا بیشتر؟ چرا تولید کنم؟ انگیزه ای برای تولید ندارم!

خوب، نمی دونم از این صریح تر و واضح تر میشه توضیح داد یا نه!

حالا، فکر کنید از این وضعیت چه کسی بهره بیشتر میبره، چه کسی روز به روز بدبخت تر میشه؟

ارادت
              آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/11/27, 16:39.

نظر

• azad.60
                عضو فعال
                • Jan 2022
                • 347

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                سلام ووارادت ....ممنونم از لطفتان...راستش،..مطالعه که نمیشه گفت ..چون هم وقتش،نیست...هم با این وضعیت مملکت..حسش نیست ...چیزی که متوجه شدم . البته اگر خوب فهمیده باشم .پیشنهاد شناور شدن و فصلی شدن تعیین نرخ بهره با توجه به روند و شیب تورم هست ؟؟؟با توجه به شاخص های تورمی و داده های دیگه حالا نرخ بهره رو بالا پایین کنن؟؟ولی جالب و جای سوال هست که چرا در ایران نرخ بهره سالانه تعیین میشه و جاهای دیگه فصلی ؟؟بعد این تغییرات زود به زود احتمالی نرخ بهره ...یک جورایی اقتصاد و کسب وکار رو از پیش بینی پذیری خارج نمی کنه ؟؟

عرض ادب

در ایران سیاست پولی نداریم، انفعال پولی داریم، یعنی چون ریسک تصمیم گیری بالاست، یک یادگیری ای ایجاد شده، برای سیاست گذار، که هزینه ریسک رو بالا میبره

در زمان سیف، قیمت سکه و دلار داشت میرفت بالا، بیشتر عرضه کرد، رفت زندان

همتی اومد، قیمت سکه و دلار میرفت بالا، هیچ کار نکرد! نگاه کرد، دلار رفت بالا ولی همتی زندان نرفت!

الان همه در به در دنبال کسی میگردن، که بابت ریزش بورس بندازن زندان، خوب، جرات داری نرخ بهره رو ببر بالا!

لذا، اتاق سیاست گذار پولی، نمایشیه، مثل کابین خلبان، یه سری کلید و دکمه هست ولی نباید بهش دست زد، چون هواپیما رو autopilot داره میره ترکستان….

ببینید، در همون مثال دزد و پلیسی که تعریف کردم، دزد رو حذف کن، بعد پلیس رو نگاه کن…

یه جایی داره بالا میره، میبره، برمیگرده، داره باتوم میزنه، …..این چه رفتاریه؟

یا کسی که داره میرقصه، خودش رو حذف کن، انگار لباسش داره میرقصه!

نرخ بهره، معلوله تورمه، تورم داره قر میده، عالمی رو دیوانه کرده، نرخ بهره پشتش داره قر میده، نرخ بهره که ذات نداره!

پیش بینی پذیری رو تورم میگیره از اقتصاد، تورم ام الفساده ولی

اینجا لباسی که داره میرقصه رو دارن تادیب میکنن

چی بگم،…..

ارادت

نظر

• vion
                  عضو فعال
                  • Oct 2020
                  • 825

عرض ادب

در ایران سیاست پولی نداریم، انفعال پولی داریم، یعنی چون ریسک تصمیم گیری بالاست، یک یادگیری ای ایجاد شده، برای سیاست گذار، که هزینه ریسک رو بالا میبره

در زمان سیف، قیمت سکه و دلار داشت میرفت بالا، بیشتر عرضه کرد، رفت زندان

همتی اومد، قیمت سکه و دلار میرفت بالا، هیچ کار نکرد! نگاه کرد، دلار رفت بالا ولی همتی زندان نرفت!

الان همه در به در دنبال کسی میگردن، که بابت ریزش بورس بندازن زندان، خوب، جرات داری نرخ بهره رو ببر بالا!

لذا، اتاق سیاست گذار پولی، نمایشیه، مثل کابین خلبان، یه سری کلید و دکمه هست ولی نباید بهش دست زد، چون هواپیما رو autopilot داره میره ترکستان….

ببینید، در همون مثال دزد و پلیسی که تعریف کردم، دزد رو حذف کن، بعد پلیس رو نگاه کن…

یه جایی داره بالا میره، میبره، برمیگرده، داره باتوم میزنه، …..این چه رفتاریه؟

یا کسی که داره میرقصه، خودش رو حذف کن، انگار لباسش داره میرقصه!

نرخ بهره، معلوله تورمه، تورم داره قر میده، عالمی رو دیوانه کرده، نرخ بهره پشتش داره قر میده، نرخ بهره که ذات نداره!

پیش بینی پذیری رو تورم میگیره از اقتصاد، تورم ام الفساده ولی

اینجا لباسی که داره میرقصه رو دارن تادیب میکنن

چی بگم،…..

ارادت
                  درود عزیز برادر.
                  تورم در ایران از ۹۷ به این سو ریشه در تحریم و..داشته و اثر بخشی نرخ بهره در این شرایط حداقلی است.سیاست گذار با ابزارهایش اشنایی داره اما کار ای چندانی در شرایط انتظارات حداکثری تداره.ازاد سازی بهای انرژی و هم چنین افرایش چندین برابری مالیات بنزین ریختن بر این اتش انتظارات است.
                  شاد و سلامت باشین.

نظر

• azad.60
                    عضو فعال
                    • Jan 2022
                    • 347

در اصل توسط vion پست شده است View Post
                    درود عزیز برادر.
                    تورم در ایران از ۹۷ به این سو ریشه در تحریم و..داشته و اثر بخشی نرخ بهره در این شرایط حداقلی است.سیاست گذار با ابزارهایش اشنایی داره اما کار ای چندانی در شرایط انتظارات حداکثری تداره.ازاد سازی بهای انرژی و هم چنین افرایش چندین برابری مالیات بنزین ریختن بر این اتش انتظارات است.
                    شاد و سلامت باشین.

عرض ادب

ممنون از نقطه نظری که به اشتراک گذاشتین ?

اگه فرمایش شما درست باشه، پس کلا باید منتظر باشیم خودش خشک شه بیوفته، چون

- تحریم که دست ما نیست!

- نرخ بهره اثر بخش نیست!

- سیاست گذار با ابزار آشنایی داره، اما کاره چندانی نمیتونه کنه!

- آزاد سازی انرژی و افزایش مالیات هم اوضاع رو بدتر میکنه!

اون وقت دقیقا نقش حکمرانی و سیاستگذار چیه، خوبه یکم توضیح بدین

البته برخلاف فرمایش شما، دولت جدید، فرمودند که اقتصاد رو به برجام گره نزدن!

از دوست بزرگوار و با تجربه ای چون شما، انتظار حتما اینه، که کلی صحبت نکنیم و دقیق تر شیم

قبلا در همین صفحه پیش سوال کردم، که البته کسی پاسخ نداد، که چرا کسی مریض میشه میره دکتر ولی اقتصاد تب میکنه، کارشناس اقتصادی موضوعیت پیدا نمی کنه!

با دوستان بزرگوار، حتما هم نظرم که مشکلات ساختاری داریم و قرار نیست با یک دکمه یا کلید! یه دفعه معجزه شه، اما

بحثم این بوده و هست که علت العلل و ریشه مشکلات رو چه کسی بهتر میتونه تشخیص بده؟

چه کسی مکانیزم ها رو میشناسه و علت رو از معلول تمیز میده؟

برخلاف فرمایش شما، با احترام، عرض می کنم، سیاست گذار ابدا با ابزارهایی که داره، آشنایی نداره! نمونش راهکارهای محیرالعقولیه که ارائه میشه و بعد اوضاع بدتر از قبل

من نمیخوام در این مورد قضاوت کنم ولی شما که این طور مطمئن صحبت می کنید، شاید بد نباشه فکر کنید، وقتی در یک اتوبوس افراد دارن خودشون رو بیرون پرتاب میکنن، شاید راننده مسیر رو نمیشناسه، یا با ابزارهای کنترل در اختیارش، آشنا نیست!

این یکی از دقیق ترین عبارت ها در رابطه با سیستم ها و مکانیزم هاست، که تامل کردن روش شاید بد نباشه:

If a factory is torn down but the rationality which produced it is left standing, then that rationality will simply produce another factory. If a revolution destroys a government, but the systematic patterns of thought that produced that government are left intact, then those patterns will repeat themselves. . . . There’s so much talk about the system. And so little understanding.
                    —Robert Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle Maintenance

اگر کارخانه ای ویران شود اما عقلانیتی که آن را تولید کرده باقی بماند، آن عقلانیت به سادگی کارخانه دیگری تولید خواهد کرد.

اگر یک انقلاب یک حکومت را نابود کند، اما الگوهای فکری سیستماتیکی که آن دولت را ایجاد کرده، دست نخورده باقی بماند، آن الگوها خود را تکرار خواهند کرد. . . . صحبت های زیادی در مورد سیستم وجود دارد و درک بسیار کمی،….

ارادت

نظر

• vion
                      عضو فعال
                      • Oct 2020
                      • 825

عرض ادب

ممنون از نقطه نظری که به اشتراک گذاشتین ?

اگه فرمایش شما درست باشه، پس کلا باید منتظر باشیم خودش خشک شه بیوفته، چون

- تحریم که دست ما نیست!

- نرخ بهره اثر بخش نیست!

- سیاست گذار با ابزار آشنایی داره، اما کاره چندانی نمیتونه کنه!

- آزاد سازی انرژی و افزایش مالیات هم اوضاع رو بدتر میکنه!

اون وقت دقیقا نقش حکمرانی و سیاستگذار چیه، خوبه یکم توضیح بدین

البته برخلاف فرمایش شما، دولت جدید، فرمودند که اقتصاد رو به برجام گره نزدن!

از دوست بزرگوار و با تجربه ای چون شما، انتظار حتما اینه، که کلی صحبت نکنیم و دقیق تر شیم

قبلا در همین صفحه پیش سوال کردم، که البته کسی پاسخ نداد، که چرا کسی مریض میشه میره دکتر ولی اقتصاد تب میکنه، کارشناس اقتصادی موضوعیت پیدا نمی کنه!

با دوستان بزرگوار، حتما هم نظرم که مشکلات ساختاری داریم و قرار نیست با یک دکمه یا کلید! یه دفعه معجزه شه، اما

بحثم این بوده و هست که علت العلل و ریشه مشکلات رو چه کسی بهتر میتونه تشخیص بده؟

چه کسی مکانیزم ها رو میشناسه و علت رو از معلول تمیز میده؟

برخلاف فرمایش شما، با احترام، عرض می کنم، سیاست گذار ابدا با ابزارهایی که داره، آشنایی نداره! نمونش راهکارهای محیرالعقولیه که ارائه میشه و بعد اوضاع بدتر از قبل

من نمیخوام در این مورد قضاوت کنم ولی شما که این طور مطمئن صحبت می کنید، شاید بد نباشه فکر کنید، وقتی در یک اتوبوس افراد دارن خودشون رو بیرون پرتاب میکنن، شاید راننده مسیر رو نمیشناسه، یا با ابزارهای کنترل در اختیارش، آشنا نیست!

این یکی از دقیق ترین عبارت ها در رابطه با سیستم ها و مکانیزم هاست، که تامل کردن روش شاید بد نباشه:

If a factory is torn down but the rationality which produced it is left standing, then that rationality will simply produce another factory. If a revolution destroys a government, but the systematic patterns of thought that produced that government are left intact, then those patterns will repeat themselves. . . . There’s so much talk about the system. And so little understanding.
                      —Robert Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle Maintenance

اگر کارخانه ای ویران شود اما عقلانیتی که آن را تولید کرده باقی بماند، آن عقلانیت به سادگی کارخانه دیگری تولید خواهد کرد.

اگر یک انقلاب یک حکومت را نابود کند، اما الگوهای فکری سیستماتیکی که آن دولت را ایجاد کرده، دست نخورده باقی بماند، آن الگوها خود را تکرار خواهند کرد. . . . صحبت های زیادی در مورد سیستم وجود دارد و درک بسیار کمی،….

ارادت
                      درود و ارادت
                      سخن بسیار است و کمی قدیمی تر ها میدانند که پس از سال ۹۲ و برجام
                      و ...جناب اقای طیب نیا شروع به درمان تورم کرد و نسخه پیش رویی که شما بر ان تاکید دارین را اجرا کرد و نرخ بهره را بالا برد و سپس انواع بانک ها و صندوق ها و ..ماحصل ان سیاست رکود بود و رکود و سپس ورشکستگی همان صندوق ها و بانک ها..دوستان بورسی ان ایام سیاه را خوب به یاد دارن..
                      ابزارهایی که سیاست گذار دارد صرفا نرخ بهره نیست..خصوصی سازی و بهره وری هم هست..هدایت نقدینگی به سمت بازار های مولد مانند بورس هم هست..ازاد سازی قیمت ها و فاصله گرفتن از اقتصاد دستوری هم هست.فروش دارایی هایی مازاد دولت هم هست..اتفاقا برعکس شما کاهش نرخ بهره و هدایت ان به تولید هم هست..مالیات ستانی از سفته بازان و دلالان هم هست..کاهش هزینه های دولت و ..هم هست..
                      این که میفرمایید اقتصاد دان ..بیشتر به لطیفه شبیه میدانم...حتما نامه ۲۵ اقتصاد دان و بورس را عامل تورم دانستن را خوانده اید..
                      در شرایط تحریم و فشار های رو به افزایش انتظار معجزه نمیتوان داشت..میتوان با راه کار هایی فشار ها را کاهش داد .. و صد البته اولویت نخست را باید مذاکرات و رفع تحریم ها قرار داد..
                      ارادت و همیشه ارادت

نظر

• azad.60
                        عضو فعال
                        • Jan 2022
                        • 347

در اصل توسط vion پست شده است View Post
                        درود و ارادت
                        سخن بسیار است و کمی قدیمی تر ها میدانند که پس از سال ۹۲ و برجام
                        و ...جناب اقای طیب نیا شروع به درمان تورم کرد و نسخه پیش رویی که شما بر ان تاکید دارین را اجرا کرد و نرخ بهره را بالا برد و سپس انواع بانک ها و صندوق ها و ..ماحصل ان سیاست رکود بود و رکود و سپس ورشکستگی همان صندوق ها و بانک ها..دوستان بورسی ان ایام سیاه را خوب به یاد دارن..
                        ابزارهایی که سیاست گذار دارد صرفا نرخ بهره نیست..خصوصی سازی و بهره وری هم هست..هدایت نقدینگی به سمت بازار های مولد مانند بورس هم هست..ازاد سازی قیمت ها و فاصله گرفتن از اقتصاد دستوری هم هست.فروش دارایی هایی مازاد دولت هم هست..اتفاقا برعکس شما کاهش نرخ بهره و هدایت ان به تولید هم هست..مالیات ستانی از سفته بازان و دلالان هم هست..کاهش هزینه های دولت و ..هم هست..
                        این که میفرمایید اقتصاد دان ..بیشتر به لطیفه شبیه میدانم...حتما نامه ۲۵ اقتصاد دان و بورس را عامل تورم دانستن را خوانده اید..
                        در شرایط تحریم و فشار های رو به افزایش انتظار معجزه نمیتوان داشت..میتوان با راه کار هایی فشار ها را کاهش داد .. و صد البته اولویت نخست را باید مذاکرات و رفع تحریم ها قرار داد..
                        ارادت و همیشه ارادت
                        عرض ادب

تا جایی که بنده خبر دارم، هیچ اقتصاد خوانده ای از سیاست پولی اون دوران دفاع نمیکنه، حتی خود دکتر!

جالبه بدونید که برای حل این معما(تورم ۱۰% و نرخ بهره ۲۵% ای!) دوباره دانشگاه رفتم و سعی کردم بفهمم چه خبره…

لذا هیچ تعصبی ندارم، الان هم اگه شما استدلال منطقی و قوی ای داشته باشین، حرف شما رو میپذیرم و تشکر می کنم که نظام باورهای من رو تصحیح کردین

اما، این اظهار نظر صندوق بین المللی پول:

….نرخ بهره واقعی منفی که با سیاست سرکوب مالی همراه بوده نیز احتمالاً به تشدید فشارهای تورمی در دوره تحریم‌های حداکثری و شیوع کرونا منجر شده است، …

که دیگه اقتصاد خوانده های بیسواد داخلی اظهار نکردند!

همچنان برام سواله که چطور، مریضی که تب داره رو دکتر میبرن ولی…

صندوق بین المللی پول: با تداوم کسری بودجه و کاهش ارزش ریال، رشد تورم در ایران طی دو سال آینده ادامه خواهد داشت / پیش بینی می‌شود تورم بالای ۵۰ درصد باقی بماند / نرخ تورم طی ۲ سال آینده به زیر ۲۰ درصد می‌رسد مشروط به لغو تحریم ها، تثبیت نرخ ارز و افزایش صادرات نفت / اگر صادرات نفت به ۲ میلیون بشکه برسد، تورم به زیر ۱۰ درصد هم می‌رسد | سایت انتخاب

ارادت

نظر

• azad.60
                          عضو فعال
                          • Jan 2022
                          • 347

این هم مقاله اول دنیای اقتصاد برای فردا:

دنياي اقتصاد : روز گذشته شاخص‏های قیمتی در بازارهای دارایی شکل جدیدی به خود گرفت. قیمت سکه طلا با ثبت رقم ۱۷میلیون و ۵۰هزار تومان سطح جدید قیمتی را ثبت کرد. در بازار ارزی نیز نرخ دلار متشکل و آزاد پیشروی داشت. همچنین نرخ گواهی سکه برای اولین‌بار در تاریخ به کانال قیمتی ۱۷۰هزار تومانی رشد کرد. در هفته‌های اخیر، خروج نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت، افزایش درصد سود اوراق بدهی همچنین جرقه‌های رشد نرخ در بازار غیررسمی ارز و رکوردشکنی بهای گواهی سکه رخدادهای دومینوواری بوده که تاکنون در بازارها خودنمایی کرده است. در این شرایط بازگشت به وضعیت منطقی‌تر بازارها به سیاستگذاری فعال‏تری نیاز دارد. بهره‏گیری سریع از سیاست‏های پولی مانند تغییر نگرش در سود سیاستی اگرچه می‌تواند اولین گام در مسیر مدیریت بازار باشد که به کاهش تقاضای پول منجر خواهد شد؛ ولی در کنار آن تلاش برای انجماد‏زدایی از اوراق دولتی، محدود ساختن رشد پایه پولی و کنترل ریسک‏های غیراقتصادی بخش دیگری از پازل سیاستگذاری خواهد بود.

روز گذشته شاخص‏های قیمتی در بازارهای دارایی شکل جدیدی به خود گرفت. قیمت سکه طلا با ثبت رقم 17میلیون و 50هزار تومان سطح جدید قیمتی را ثبت کرد. در بازار ارزی نیز نرخ دلار متشکل و آزاد پیشروی داشت. همچنین نرخ گواهی سکه برای اولین‌بار در تاریخ به کانال قیمتی 170هزار تومانی رشد کرد. در هفته‌های اخیر، خروج نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت، افزایش درصد سود اوراق بدهی همچنین جرقه‌های رشد نرخ در بازار غیررسمی ارز و رکوردشکنی بهای گواهی سکه رخدادهای دومینوواری بوده که تاکنون در بازارها خودنمایی کرده است. در این شرایط بازگشت به وضعیت منطقی‌تر بازارها به سیاستگذاری فعال‏تری نیاز دارد. بهره‏گیری سریع از سیاست‏های پولی مانند تغییر نگرش در سود سیاستی اگرچه می‌تواند اولین گام در مسیر مدیریت بازار باشد که به کاهش تقاضای پول منجر خواهد شد؛ ولی در کنار آن تلاش برای انجماد‏زدایی از اوراق دولتی، محدود ساختن رشد پایه پولی و کنترل ریسک‏های غیراقتصادی بخش دیگری از پازل سیاستگذاری خواهد بود.

همچنان خورشید به دور زمین میگرده….

نظر

• bahramkhaliran
                            عضو جدید
                            • Sep 2020
                            • 812

عرض ادب

از همه دوستان میخوام اگه جایی از صحبتم رو متوجه نشدن، یا من خوب منتقل نکردم، حتما بگن

اگه فکر می کنید، استدلال من غلطه یا مفروضاتم اشتباهه حتما بگین

همچنین ازتون میخوام اصلا زود قانع نشید

خوب، ببینید یه ایده ای در سال ها ۹۳ تا ۹۶ شکل گرفت که تا الان ذهن ها رو درگیر خودش کرده. به قدری این ذهنیت غالبه، تقریبا اکثر افراد غیر از این تصور نمی کنند

اون ایده چیه؟ “نرخ بهره بالا یعنی تورم”

اینجاست که مدل های ذهنی مشکل پیدا میکنند. “بالا” یعنی چی؟

۲۰% بالاست؟ ۴۰% چطور؟ آیا ۱۰% هم میتونه بالا باشه؟

آیا عبارت فوق، دقیقه؟ حتما جواب اینه که خیر!

اگه شما تورم ۵% ای داشته باشی، نرخ بهره ۱۰% میشه بالا، اگه تورم ۵۰% باشه، نرخ بهره ۲۰% میشه پایین

دقت کنند دوستان، در اقتصاد، قیمت نداریم، قیمت ها نسبیه!

این مساله اول

اما عده ای از دوستان سوال دارند، این نرخ بهره یا نرخ تسهیلات چطور ایجاد میشه؟

جواب خیلی ساده است، شما اول سال، مواد اولیه میخری ۱۰۰ تومن، آخر سال شده ۱۵۰ تومن، ارزش افزوده بطور مطلق برابراست با صفر!!!!

حالا، شما با ماشین آلات یا نیروی کارت، یه ارزش افزوده ای میخوای ایجاد کنی، چه میدونم مثلا شمش فولاد رو میخوای بکنی ورق. مگه چقدر ارزش افزوده ایجاد میکنی؟ ۵% نه ۱۰% اصلا ۲۰%!

‌وایستا ببینم، من این همه دوندگی می کنم، کارگر استخدام میکنم، ماشین آلات میگیرم، سختی بابت فروش میکشم و بیمه و مالیات و هزار جور بدبختی میکشم، کلا بابت ۲۰%؟ خوب چرا فقط در مواد اولیه سرمایه گذاری نکنم؟ چرا تولید کنم؟

اصلا چرا با سرمایه خودم ریسک کنم؟! از مردمِ بدبخت قرض میگیرم با نرخ ۲۰%، آخر سال ۵۰% سود میکنم، ۲۰ تای اونا رو میدم، ۳۰ تا هم برای خودم میمونه؟!

من انگیزه دارم تا از این طریق سودم رو حداکثر کنم، چرا که نه؟!

یا نه، از چین با دلار نیمای ۲۸ تومنی جنس بیارم، بیرون یا بورس کالا بدم ۳۶ تومن یا بیشتر؟ چرا تولید کنم؟ انگیزه ای برای تولید ندارم!

خوب، نمی دونم از این صریح تر و واضح تر میشه توضیح داد یا نه!

حالا، فکر کنید از این وضعیت چه کسی بهره بیشتر میبره، چه کسی روز به روز بدبخت تر میشه؟

ارادت
                            سلام
                            بنده زمانیکه ده ساله بودم وسه سال مانده بود به انقلاب ناب اسلامی ازپدربزگ خود شنیدم که شاه نعمت الله ولی(طرح انگلیس)غیب گوی اعظم پیش گویی کرده اندکه
                            بعداز این(حکومت شاه)سیدی(سیک هندی نوکرهلندی) به کاراید(به مسندبه نشیند)سکه اش راکم عیارمی بینم.
                            بعدازآن هرخانه راهفت کاسه سفال(مثل اینکه بمب اتم بزنند)می بینم.
                            حکومتی که طی43سال 30000برابرپول ملی رانسبت به طلا بی ارزش می کند!(مثل این است که بمب اتم برسرملت ایران می زند)
                            بنده بعد40سال فهمیدم که بی ارزش کردن پول ملی چه بلایی سرملت ایران آورده است!

نظر

• جواد277
                              عضو فعال
                              • Jan 2011
                              • 4926

به نظر من بالا بردن نرخ بهره در ایران کاری بسیار اشتباه است
                              در امریکا نرخ بهره را بالا میبرند تا در کوتاه مدت تقاضارا از بازار اجناس کم کنند تا تورم اجناس را پایین بیاورند ولی سوال اینجا است کارخانه تولیدی مثال خودرو سازی امریکا که مثلا 1میلیون خودرو تولید دارد با کاهش تقاضا مجبور به کاهش تولید میشود شاید بعضی بگویند که صادرات میکند ولی وقتی نرخ سود را بالا میبرد ارزش دلار جهانی بالا میرود ودلار گران کالاهای ساخته شده با دلار را غیر قابل رقابت میکند وقدرت رقابت با دیگر کالاهای ساخت کشورهای دیگر را ندارد برگردیم به ادامه نوشته خود پس نرخ سود بالا باعث کاهش تقاضا خواهد شد چون این پول بجای تقاضا و تولید وارد سیستم بانکی میشود ان کارخانه ای که کاهش تقاضا دارد مجبور به کاهش تولید میشود که کاهش تولید یعنی بیکاری کارگر و ادامه که همه میدانند
                              حال در اقتصاد ما مثلا تورم ما 50 درصد است طبق گفته بعضی سود بانکی را باید بالا ببرند تا تقاضا برای اجناس کم بشود و نقدینگی راهی بانک بشود ولی اینجا یک سوال پیش میاید در کشور ایران تولید کننده ای که سود تولیدش کمتر از 30 درصد است چگونه میتواند از سیستم بانکی با وام 50 درصد تولید سود کند شاید بعضی بگویند خوب قیمت کالایش را بالا ببرد با همین قیمت هم کالای مشابه خارجی به نصف قیمت دارد به بازار ایران قاچاق میشود ونفس تولید را گرفته است انوقت اگر تولید کننده بخواهد سود 50 درصد وام و سود تولید را هم روی کالای خودش بکشد باید فاتحه ان تولید را خواند چون کالای ارزان خارجی همین چند تولید کننده را هم که بعد از 40 سال ان هم با کمک رانت زنده ماننده اند را نابود خواهد کرد
                              بالا بردن سود بانکی فقط برای اقتصادهای با تورم کمتر از 5درصد کاربرد دارد که ان هم برای مدت کمتر از 2سال یعنی کوتاه مدت که همین امریکا هم اگر 3سال سود بانکی خود را در همین محدوده نگه دارد خود این سود در 3سال اینده تورم کمر شکن دیگری به وجود میاورد ان هم با کاهش تقاضا و به دنبال ان کاهش تولید ولی در یکجایی دوباره تقاضا به بازار بر میگردد واین برگشت تقاضا با نبود تولید به اندازه خودش باعث تورم بسیار بالا میشود شاید بگویید خوب تولید میکنند ولی یک کارخانه تولیدی تا بخواهد افزایش تولید بدهد احتیاج به زمان دارد که همین باعث تورم بیشتر خواهد شد

تورم ایران فقط با اصلاح قوانین نظارتی ومالیاتی و پایین اوردن سود بانکی وهدایت نقدینگی از دلالی به تولید کاهش میابد به نظر من نسخه معالجه ایران فقط همین است

نظر

• vion
                                عضو فعال
                                • Oct 2020
                                • 825

عرض ادب

تا جایی که بنده خبر دارم، هیچ اقتصاد خوانده ای از سیاست پولی اون دوران دفاع نمیکنه، حتی خود دکتر!

جالبه بدونید که برای حل این معما(تورم ۱۰% و نرخ بهره ۲۵% ای!) دوباره دانشگاه رفتم و سعی کردم بفهمم چه خبره…

لذا هیچ تعصبی ندارم، الان هم اگه شما استدلال منطقی و قوی ای داشته باشین، حرف شما رو میپذیرم و تشکر می کنم که نظام باورهای من رو تصحیح کردین

اما، این اظهار نظر صندوق بین المللی پول:

….نرخ بهره واقعی منفی که با سیاست سرکوب مالی همراه بوده نیز احتمالاً به تشدید فشارهای تورمی در دوره تحریم‌های حداکثری و شیوع کرونا منجر شده است، …

که دیگه اقتصاد خوانده های بیسواد داخلی اظهار نکردند!

همچنان برام سواله که چطور، مریضی که تب داره رو دکتر میبرن ولی…

صندوق بین المللی پول: با تداوم کسری بودجه و کاهش ارزش ریال، رشد تورم در ایران طی دو سال آینده ادامه خواهد داشت / پیش بینی می‌شود تورم بالای ۵۰ درصد باقی بماند / نرخ تورم طی ۲ سال آینده به زیر ۲۰ درصد می‌رسد مشروط به لغو تحریم ها، تثبیت نرخ ارز و افزایش صادرات نفت / اگر صادرات نفت به ۲ میلیون بشکه برسد، تورم به زیر ۱۰ درصد هم می‌رسد | سایت انتخاب

ارادت
                                درود
                                در سال های 92 تا 97 در ظاهر تورم کاهشی بود و به فرموده شما به حدود 10 درصد و کمتر رسیده بود... اما این همه ماجرا نبود.. تورم را با رکود مدیریت کردن.. با انجام ندادن پروژه های عمرانی .. به همین سادگی... درامد های نفتی حاصل از مذاکرات برجام به کمک شون اومد و تونستن این کار را با ثابت نگه داشتن نرخ دلار انجام بدن...مقطع کوتاهی هم قیمت نفت به حدود 25 دلار سقوط کرد که از صندوق توسعه ملی قرض گرفتن...
                                ریشه های تورم را در ایران بخواهیم بررسی کنیم باید به سال های پیش از دهه 40 شمسی برگردیم.. زمانی که مرحوم علینقی عالیخانی بر مسند وزارت اقتصاد بودن..در دوره ده ساله وزارت ایشان نرخ تورم به طور میانگین 2.6 درصد و رشد اقتصادی میانگین سالیانه 11.5 درصد بود.. در این دوره بهای دلار تا پیش از تصدی عالیخانی 80 ریال بود که پس از پایان تصدی ایشان به 70 ریال کاهش یافت..
                                در سال 1352 عالیخانی وزارت اقتصاد را ترک کرد و سپس افزایش بهای نفت و وفور درامد های نفتی و ... که مستقیم به اقتصاد تزریق شد و...تا سال 57 ادامه یافت.. تورم به بالای 20 درصد رسید و رشد اقتصادی هرگز از 12 درصد فزونی نگرفت.. در واقع جمع جبری 8- درصد رشد..
                                سپس انقلاب و جنگ و .. که تورم در ان شرایط طبیعی بود
                                پس از جنگ نو سازی شروع شد و تقاضا فرونی یافت و تورم بود و تورم..
                                از سال 1380 به این سو با کاهش تقاضای حاصل از خرابی های جنگ و نیز به ثمر نشستن ارام ارام سرمایه گذاری ها.. تورم شیبی نزولی وارام گرفت که تا حدود سال 1383 مشهود بود..
                                سپس سال 84 از راه امد و افزایش بهای نفت و..وفور درامد های نفتی و تزریق مستقیم دلار ها به بازارها و سر سفره ها ... در کنار ثابت نگه داشتن نرخ ارز، اندک تولید کننده های در حال نوزایی پس از جنگ ترجیح دادن محصول را در چین بسازند و با برند داخلی وارد بازار کنند.. سپس سال 90 امد و تحریم نفتی و... و تورم و تورم و تورم و تورم..
                                جناب اقای دکتر روحانی و پرفسور طیب نیا نیز نتوانستند با برجام و افزایش نرخ بهره و.... معجزه کنند و در راستای اصلاحات ساختاری و بهره وری و خصوصی سازی و کارامد سازی و کوچک کردن دولت و... مالیات ستانی و ... بی عملی کامل را پیشه کردند... و سپس ورشکستگی صندوق ها و بانک های کوچک و متوسط و...
                                از سال 97 نیز اندک تحریم های تعلیق شده با شدت تام و تمام برگشتند و باقی داستان ها ...که نیازی به نقل بیشتر نیست

چالب است بدانید و نیک بهتر میدانید که ادموند فیلیپس برنده نوبل اقتصاد در سال 2006 میلادی در مدلی بدیع نشان داد که تورم مدیریت شده سبب پویایی و رشد اقتصادی است. مدل فیلپیس حدود 4 دهه به سخره گرفته شده بود
                                در شرایط حاضر افزایش نرخ بهره و... تنها یکی از ابزارهاست و انتظار معجزه از این ابزار و سایر ابزار ها نمیتوان داشت..
                                ارادت و همیشه ارادت

نظر

در حال کار...
                                X