پاسخ : تاثیر متغیرهای اقتصاد کلان بر بازار سرمایه
جناب ازاد .ضمن تشکر از نوشته ها و مطالبی که زحمت می کشید ..حالا بیایید فرض کنیم...دولت بیاد و این نسخه بالابردن نرخ بهره را اجرا کند ...و یک نرخ بهره را تعیین کند که منفی نباشد ..مثلا ۶۰ درصد ...برای این لازم هست که مثلا سود سپرده ۵۰ درصدی را برای جذب منابع بانکی تعیین کند...بانک همان اول وقتی که من صاحب سرمایه پول ها را در بانک سپرده می کنم ..متعهد میشود که سود سپرده را ماهیانه یا سالانه به من بپردازد ...این سود را هم اصولا باید از محل وام دادن همین سپرده ها به من نوعی پرداخت کند !!حالا اگر با توجه به این نرخ بهره مثبت و دیگر هزینه های سربار و جاری و جنبی ...اگر متقاضی وام به اندازه کافی نباشد یا برای متقاضی صرف نکند که وام بگیرد که یک معنایش میتواند رکود باشد ....این سود سپرده ها را از چه محلی پرداخت می کند ؟؟یا باید پول چاپ کند یا با نرخ بالاتری منابع بیشتری جذب کند و به اصطلاح این کلاه و آن کلاه کند!!نمیاد که بگه شرمنده ما نمیتونیم سود مقرر رو پرداخت کنیم ؟؟شاید هم بگه تا الان که ما ندیدیم !!بعد شما تصور کنید فرضا بیشتر نقدینگی کشور با توجه به بالارفتن نرخ بهره و سپرده جذب بانک ها بشود ...خیلی از کسب و کارها توجیه شان را از دست می دهند ..مصرف کننده هم خرید و مصرف را به تعویق میاندازد ..تولید ناخالص ملی پایین میاد ..در پایان دوره معادل سودسپرده به نقدینگی کشور افزوده میشود ..با توجه به ضریب تکاثر...تولید ناخالص ملی هم کاهش می یابد ...معادله بین میزان تولید و حجم پول به هممیخورد ..ارز متناسب با سودسپرده افزوده شده افزایش قیمت پیدا می کند ...نهایتا بازهم همان تورم را به نظر داشته باشیم ...حالا شاید صفا این وسط یک دوره آرامش و رکود نسبی را داشته باشیم ولی در نهایت که برمی گردیم نقطه شروع ..
در اصل توسط azad.60 پست شده است
View Post
نظر