**** افسانه تامکت ****

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Captain Nemo
    مدیر
    • Dec 2010
    • 2933

    #496
    پدافند ضدهوایی روسی s-300




    در واقع اس-300 همان نسل جدید نمونه های موشک های قدیمی سام روسی است که نام سام -10 به
    اس-300 تغییر کرده است .


    تاریخچه و خصوصیات:

    اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ میلادی را می توان نقطه عطف در پیشرفت صنایع موشکی در دنیا دانست زیرا زمانی بود که به تازگی جنگ جهانی تمام شده بود و کشورهای درگیر جنگ جهانی به خوبی ضرورت وجود موشک و جنگ افزارها را درک کرده بودند و با تجربیاتی که به هنگام جنگ کسب کرده بودند توانستند به دنیای جدیدی از ساخت سلاح ، موشک و هواپیما قدم بگذارند.

    یکی از این کشورها که همواره ابرقدرتی موشکی محسوب می شد شوروی بود. اتحاد جماهیر شوروی با فاصله ای بسیار زیاد از رقبای خود در حال پیشرفت بود به خصوص در صنعت هوافضا، ولی این پیشرفت هنگام فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی با کمتر از نصف پتانسیل گذشته ادامه یافت.

    البته باید به این نکته نیز توجه کنیم که با وجود چنین فروپاشی، روسیه هنوز هم در صنعت هوافضا از برترین هاست. صنایع موشکی روسیه که همچون یکی از زیرشاخه های صنعت هوافضاست به تبع آن پیشرفت زیادی داشته است. رقابت بسیار جذابی بین کشورهای روسیه و ایالت متحده آمریکا در زمینه هوافضا وجود دارد که شاید یکی از دلایل پیشرفت سریع این صنعت در این کشورها و فاصله زیاد آنها با کشورهای دیگر همین باشد.





    در لیست موشک های روسیه می توان انواع و اقسام موشک ها را از قبیل موشک های هوا به هوا، هوا به زمین، زمین به هوا، بالستیک، اتمی، ضد ماهواره ، ضد کشتی و ضد زیردریایی را دید. در این میان یکی از سری های بسیار قوی و با اهمیت سری موشک های S یا S-300 را می توان جزو سومین نسل موشک های زمین به هوا دانست که پروژه ساخت و طراحی آن در دهه ۱۹۷۰ شروع شد.


    این موشک نسبت به موشک هایی که در زمان های قبلش ساخته می شد خصوصیات متفاوتی داشت. البته تنها در سیستم پرتاب (Launch) آن از سری موشک های ۴۸N6 نمونه برداری شده بود که می توانست میان برد یا دوربرد باشد. توسعه و گسترش موشک های سری S-300 از سال ۱۹۶۹ آغاز شد که در آن زمان این موشک ها به برد ۷۵ کیلومتری رسیده بودند.




    شرکت مجرب آلماز (Almaz) مسئولیت طراحی و ساخت را برای نیروهای زمینی و شرکت بوکاتف وظیفه طراحی آن را براساس نیازهای نیروی دریایی روسیه به عهده گرفتند.

    چندی بعد برای به کمال رسیدن این موشک ها براساس آخرین تکنولوژی های راکتی شرکت گرونیش (Grunish) نیز به این جمع پیوست.
    هدف ساخت پروژه، موشکی با برد بالا، سرعت بسیار زیاد و قدرت مانوری مطمئن بود. این موشک باید کمترین زمان عکس العمل و قابلیت استفاده های نظامی گوناگون برای حمل کلاهک های مختلف و دارای کمترین زمان رسیدن به هدف و نیز قابل اعتماد در زمان پرواز باشد.

    منظور از قابل اعتماد بودن این است که هنگام پرواز از دید رادارها محفوظ باشد و ضد موشک ها نتوانند آن را ردیابی کنند،حتی از لحاظ حفاظت اولیه این موشک ها قرار بود که در کانتینرهایی جاسازی شوند که از زمان ساخت در کارخانه به بعد در همان کانتینرها بمانند و حتی سیستم پرتاب آنها نیز در خود کانتینرها تعبیه شود تا بتوانند در کمترین زمان ممکن از هر نقطه ای قابل پرتاب باشند. این پرتاب به صورت عمودی انجام می شود. یک لانچر قوی که می تواند موشک را تا ارتفاع ۲۰ متری بلند کرده و پرتاب کند. برای این امر یک جک هیدرولیک مدل ۴M330 ساختند که با سرعت بسیار بالایی این موشک را آماده پرتاب می کند.


    سامانه های S-300 را می توان نماد پدافندشرق دانست. این سامانه پیشرفته قادر است به سادگی با انواع اهداف اهوایی درگیر شده و با توجه به قدرت بالا و سرعت حیرت آور خود آنها را نابود سازد. دیگر ویژگی مهم S-300 تحرک فوق العاده آن است، به گونه ای که تمام سامانه های مورد استفاده از آن به صورت متحرک طراحی گشته اند، این سامانه پدافندی به دلیل برخورداری از رادار و سیستم کنترل و فرماندهی مستقل خود به سادگی می تواند به تنهایی به کاوش و نابودسازی اهداف مورد نظر اقدام نماید، هرچند به خوبی می تواند درشبکه پدافندی نیز یکپارچه گردد و پدافندی S-300 می تواند در حداکثر 5 دقیقه عملیاتی گردد .


    موشک زمین به زمین اسکاد




    هنوز هیچ کس جنگ اول خلیج فارس و کابوس اسکادهای عراق را فراموش نکرده است. به راستی چرا متحدین با صدها هواپیما و چندین ماهواره خود نمی توانستند از شلیک این موشک های جلوگیری کنند؟ جواب بسیار ساده است چون موشک های بالستیک اسکاد روی خودروهای متحرک قرار داشتند و هیچ کس از محل دقیق آنها خبر نداشت، همان مصیبتی که در نبرد 33 روزه نیز گریبان رژیم اشغالگر قدس را گرفت!

    پدافند هوایی S-300 نیز با برخورداری از توان تحرک بالای خود می تواند به سرعت به محل جدیدی منتقل گردد و به دلیل امکان قرارگیری واحدهای آن در فواصل زیاد، قادر است به خوبی در منطقه پخش و با اجرای استتار مناسب از دید هر ماهواره و هواپیمایی نیز دور بماند.




    S-300 مانند یک گرگ در کمین هدف خود می نشیند تا دشمن از همه جا بی خبر پای در دام بگذارد ودر لحظه مناسب با رعایت اصل غافلگیری هواگرد مهاجم را ساقط نماید.



    برای اولین بار در سال 1979 بود که اولین عضو خانواده S-300 یعنی گونه P به خدمت نیروهای پدافند هوایی ارتش وارد شد و از همان زمان عملا تبدیل به یک کابوس واقعی برای رقیبان غربی خود گشت. توانایی نبرد به صورت مستقل، برد چشمگیر موشک ها، پایداری بالای سامانه در نبردهای الکترونیکی، همه و همه آن را تبدیل به یک ایده آل کرده بود.

    کاربرد اصلی S-300 دفاع از موسسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاه های نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر حملات هوایی و فضایی دشمن است، در حالی که نمونه جدید آن حتی قادر به درگیری با اهداف بالستیک نیز هستند، عملکردی که با توجه به توان هدف قراردادن هم زمان 12 هدف توسط یک سامانه S-300 عملا آن را به یک سیستم کارای دفاع ضد موشکی نیز تبدیل می کند.


    مدلهای مختلف S-300:

    S-300P
    یکی از اولین موشک های این سریS-300P است که به سفارش وزارت دفاع روسیه تولید شد. این موشک می تواند کلاهکی را به اندازه ۱۳۳ کیلوگرم با بیشینه برد ۴۷ کیلومتر حمل کند. کمترین برد آن پنج کیلومتر است و می تواند در ارتفاع ۳۰ متری پرواز کند. سرعتش به سه کیلومتر در ثانیه می رسد و در ۲۸ ثانیه می تواند از خود عکس العمل نشان دهد. زمان آماده پرتاب شدنش کمتر از پنج دقیقه است.

    S-300F
    در سال ۱۹۸۴ مدل S-300F ساخته شد. مدل F در اصل موشک متناسب با نیازهای نیروی دریایی روسیه بود که از سیستم پرتاب ۵V55RM استفاده می کند. سرعت آن ۴۶۸۰ کیلومتر در ساعت است و می تواند کلاهکی به اندازه کلاهک مدل P (۱۳۳ کیلوگرم) ولی با بردی دوبرابر (حدود ۹۰ کیلومتر) را با خود حمل کند. بیشینه سرعت آن ۶۱۲۰ کیلومتر در ساعت و طول خود موشک با کلاهک ۲۵/۷ متر است.کمترین برد آن هفت کیلومتر و سقف پروازش ۲۵هزارمتر است و با سوخت جامد نیروی پیشرانش را تامین می کند. یک سیستم راداری معروف به ریف روی آن نصب کردند که می تواند در یک زمان شش هدف را شناسایی کند و به آنها هجوم برد.

    S-300FM

    مدل S-300FM در سال ۱۹۹۰ ساخته شد که باز هم مدلی برای نیروی دریایی بود. بسیار مدرن و پیشرفته بود. بیشینه سرعت آن به ۱۰ هزار کیلومتر در ساعت می رسد، وزن آن ۱۴۸۰ کیلوگرم است و این تفاوت بیش از هزار کیلوگرمی را می توان در وضعیت نیروهای پیشران این موشک دانست. طول آن ۵/۷ متر، قطرش ۵۲/۰ متر و فاصله دوسر بالچه های عقب ۰۳/۱ متر است.
    برد آن ۹۰ کیلومتر است و می تواند ۱۵۰ کیلوگرم کلاهک را با خود حمل کند. بیشینه سرعتی معادل ۷۵۶۰ کیلومتر در ساعت دارد که در ارتفاع ۲۵ هزارمتری پرواز می کند.

    S-300PMU

    مدل دیگر S-300PMU است. این موشک از لحاظ ظاهری بسیار شبیه مدل FM است حتی وزنش با آن یکی است. طول آن ۹۸/۶ متر، قطرش ۴۵/۰ متر و فاصله دوسر بالش ۰۴/۱ متر است. در ارتفاع ۲۷ هزار متری پرواز می کند و سوختش از مواد جامد تشکیل می شود. کمترین بردش پنج کیلومتر و بیشترین برد آن ۹۰ کیلومتر است. مدل بعد در سال ۱۹۹۷ ساخته شد که در واقع یک نمونه برداری از مدل MU بود. این موشک MU-2 نام داشت که از لحاظ اندازه و ابعاد دقیقاً مانند مدل قبلی بود ولی بردش به میزان ۱۰۵ کیلومتر افزایش یافته بود یعنی برد کلی آن به ۱۹۵ کیلومتر رسید. توانایی حمل آن نیز بیشتر شده است و می تواند ۱۸۰ کیلوگرم کلاهک را با خود حمل کند. سری ساخت این موشک ها تا سال اخیر ادامه یافت.
    یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد
    دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد

    شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
    مهربانی کی سر آمد شهریاران را چه شد

    نظر

    • Captain Nemo
      مدیر
      • Dec 2010
      • 2933

      #497
      دوستان عزیز

      امشب آخرین شبی است که این تاپیک در بخش اصلی است.
      از این به بعد در بخش آزاد در خدمت دوستان هستیم .
      گر چه کسی اونطرف به ما سر نمیزنه ....
      شب خوش
      یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد
      دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد

      شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
      مهربانی کی سر آمد شهریاران را چه شد

      نظر

      • Captain Nemo
        مدیر
        • Dec 2010
        • 2933

        #498
        نحوه فرود هواپیما برعرشه ناو هواپیمابر


        وقتی هواپیمایی برعرشه ناوهواپیمابری فرودمل آید،سرعتش بایددرمسافتی حدود60متراز240كیلومتردرساعت به صفربرسد.وزن هواپیماممكن است23تن باشد،بنابراین مقدارانرژی جنبشی كه بایدخنثی شودقابل توجه است.درعین حال آهستگی هواپیمانیزبایدیكنواخت باشد،بدین معناكه نبایدحركتی ناگهانی رخ دهدكه یاباعث شكستگی گردن خلبان شودیابه اسكلت هواپیمافشاربیش ازحدواردكندیامسیرفرودرامخ تل كند.درحالت ایده آل،شتاب منفی بایدتدریجی باشدیعنی ازصفربه ماكزیمم مقداربرسدوسپس تاوقتی هواپیمابه توقف كامل برسد،ثابت بماند.





        نحوه فرود هواپیما برعرشه ناو هواپیمابر

        به این منظور،مكانیسمهای بازدارنده ای طراحی شده اندكه دراصل همه آنهامشابهند.درقسمت انتهایی دم هواپیمایك قلاب نصب شده كه هنگام فرود،پایین ترازسطح چرخهاقرارمی گیرد.وقتی هواپیمابه عرشه می آید قلاب به یك كابل بازدارنده كه درعرشه درجهت عمود بر مسیرحركت هواپیماكشیده شده است گیر می كند.این كابل توسط فنرهای فولادی كمانی شكل چندین سانتیمتر بالاتر از سطح عرشه قرارمی گیرد تا قلاب بتواند آن رابگیرد.




        دوسركابل بازدارنده به دنده جذب انرژی متصل است كه برای پاسخگویی به وزن فزاینده هواپیماهای مدرن،تكنولوژی آن درسالهای اخیرپیشرفت زیادی كرده است.سیستم جذب كننده كه درناوهای بریتانیاوآمریكاازآن استفاده فراوان می شودبرپایه عملكرداهرمی یك پیستون استواراست كه مایعی ئیدرولیكی راازطریق یك دریچه كنترل به جلومی راند.كابل بازدارنده وقتی كشیده شودازمیان چرخهای سیستم قرقره هدایت كننده(یادراصطلاح دریانوردی چرخ طناب خور)عبورمی كندكه درواقع ازطریق یك سری قرقره كه روی سیلندرثابت واهرم متحرك نصب شده اندوزیرعرشه قراردارند،حركت رابه اهرم منتقل می كند.جابجایی كابل بازدارنده اصلی درطولی مثلابرابر5مترآخرین قرقره راكه به پیستون متصل است فقط 30سانتیمترجابجامی كند.این كاهش جابجایی،اندازه پیستون رامحدودمی كندومزیت مكانیكی مناسبی نتیجه می دهد.نیروی بازدارنده درواقع فشارئیدرولیكی داخل سیلندراست كه به سرعت اهرم بستگی دارد.وقتی ازسرعت هواپیماودرنتیجه اهرم كاسته شود،این نیروكاهش می یابدوبه مقدارثابتی می رسد.دریچه كنترل به ترتیبی تنظیم شده است كه وقتی كابل بیشتری بیرون كشیده شود،محدودیت زیادتری ایجادكند.این تنظیم به گونه ای است كه باوزن های مختلف هواپیماهای گوناگون تطبیق كند.جریانی كه ازسیلندرئیدرولیكی خارج می شودبه محفظه ای می رودودرآنجابرای ذخیر كردن انرژی،گازموجوددرمحغظه راتحت فشارقرارمی دهد.ازاین انرژی برای تنظیم دوباره سیستم وبازگرداندن كابل بازدارنده به حالت اولیه اش استفاده می شود.گازفشرده مایع ئیدرولیكی راباكمك یك پمپ به داخل سیلندربرمی گرداندتاازاتلاف انرژی درسیستم جلوگیری كند.سرعت تنظیم دوباره سیستم بسیاراهمیت داردزیرادرمدتی كوتاه تعدادزیادی هواپیماممكن است فرودآیند0بعدازفرودیك هواپیمابرای اطمینان بیشتركابل بازدارنده به سرعت بازدیدوسپس محكم درمحل سابق خودكشیده می شود،كل این كارفقط20دقیقه طول می كشد.





        سنگینی هواپیماهای مدرن نیروی دریایی،این تدابیررادرجایی كه فضای عرشه محدوداست نامناسب می كند.ناوهای آمریكابزرگترازناوهای بریتانیاهستندوآمریكایی هاطول عرشه پروازرابرای دستیابی به فضای توقف طولانی تری كه موردنیازاست افزایش داده اند.ولی درسال1968 یك ناوهواپیمابربریتانیابه نام آرك رویال به سیستم دیگری مجهزشددراین سیستم هنوزكابل بازدارنده موجوداست ولی به جای اهرم ئیدرولیكی ازروش آب فشانی كم انرژی استفاده می شود.درمقایسه باسیستم قدیمی ترقرقره ها،كارسیستم جدیدآب فشانی مستقیم تراست،یك چرخ طناب خرمثل سابق كابل رابه زیرعرشه می بردامااین بارهیچ كاهش مكانیكی وجودنداردوسیم مستقیماًروی یك پیستون درمحفظه ای به طول 60مترولبریزازآب عمل می كند.دراین سیلندریك سوراخ وجودداردكه درزمان كشیده شدن كابل بازدارنده به نوبت بسته می شوندودرنتیجه نیروی تقریباًثابتی حاصل می شود.آب ازداخل سوراخهابه بیرون افشانده می شودولی توسط یك سیلندربیرونی كه سیلندراصلی رااحاطه كرده است،جمع آوری می شود.یكی ازمزایای این سیستم آن است كه می توان آن رابرای پذیرش انواع هواپیماهایی كه وزنشان بین5/4 تا23 تن است برنامه ریزی كردمسئله وزن مشكلاتی درزمینه طراحی این سیستم ایجادكرده است كه البته اكنون رفع شده اندسرعت لازم برای تنظیم دوباره سیستم بایدهمان سرعت سیستم قبلی باشدیعنی بایدپیستون راظرف 20ثانیه به طوركامل به عقب حركت دادومطمئن شدكه سیلندركاملاًپرازآب است،زیراوجودهرنوع حباب هوادرسیلندربرهواپیمایی كه درحال توقف است شوكهایی فاجعه آمیزواردمی كند.دریكی ازروشهای تنظیم،ازیك سیستم برگشت كننده برمبنای سیلندرئیدرولیكی ویك سری قرقره استفاده می شود.
        آخرین ویرایش توسط Captain Nemo؛ 2011/12/18, 00:39.
        یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد
        دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد

        شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
        مهربانی کی سر آمد شهریاران را چه شد

        نظر

        • آمن خادمی
          مدیر
          • Jan 2011
          • 5243

          #499
          در اصل توسط captain nemo پست شده است View Post
          دوستان عزیز

          امشب آخرین شبی است که این تاپیک در بخش اصلی است.
          از این به بعد در بخش آزاد در خدمت دوستان هستیم .
          گر چه کسی اونطرف به ما سر نمیزنه ....
          شب خوش
          جناب کاپیتان حال شاید ما بخواییم یه چند روز بیشتر بمونه....;););) و پارتی بازی کنیم و بگیم وای سرمون شلوغ شد نتونستیم تاپیک "تامکت خان" رو ببریم بخش آزاد:d:d:d:d:d:d

          نکنه شما ناراحتی از این جریان :d:d:d:d
          to continue, please follow me on my page

          نظر

          • Captain Nemo
            مدیر
            • Dec 2010
            • 2933

            #500
            در اصل توسط آمن پست شده است View Post
            جناب کاپیتان حال شاید ما بخواییم یه چند روز بیشتر بمونه....;););) و پارتی بازی کنیم و بگیم وای سرمون شلوغ شد نتونستیم تاپیک "تامکت خان" رو ببریم بخش آزاد:d:d:d:d:d:d

            نکنه شما ناراحتی از این جریان :d:d:d:d
            درود بر شما سرکار خانم آمن گرامی
            بنده دوست ندارم پارتی بازی بشه ....
            اینطوری اجحاف به تاپیک های قبلی میشه ...
            اگر چه ایجاد کننده بسیاری از تاپیکهای بخش آزاد هم حضرتعالی هستید ...
            بنابراین اگر شما هم زحمت انتقال را نکشید بنده آنرا منتقل مبکنم ....
            دوستانی که علاقه مند به مطالب نظامی هستند لطف میکنند یه 3 تا کلیک
            اضافه تر مینمایند و تشریف میاورند به بخش آزاد ...
            با سپاس از شما و دیگر دوستانی که این تاپیک را در بخش بورسی تحمل نمودید .
            یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد
            دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد

            شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
            مهربانی کی سر آمد شهریاران را چه شد

            نظر

            • شهرام
              عضو عادی
              • Jan 2011
              • 113

              #501
              انواع سوخت هواپیما

              سوخت jp-1 :
              اين سوخت توسط فرانك وايت به وجود آمد اين نوع سوخت داراي نقطه انجماد پايين بوده يا مي توان گفت همان نفت است وخاصيت اصلي اين سوخت اين است كه حداكثر حرارت را در واحد حجم توليد مي كند و از خاصيت روغن كاري خوبي برخوردار است و بدليل آنكه تبخير پذيري آن در درجه حرارت هاي نسبتا بالا كم است و موتور دچار كمبود سوخت نمي شود و خاموش نمي گردد.روشن كردن موتورها در هواي سرد با اين نوع سوخت مشكل است و در ارتفاعات سبب خاموش شدن موتورها مي گردد .




              سوخت jp-2 :

              اين سوخت در سال 1945 ساخته شد و تركيب بنزين و نفت مي باشد كه بيشترين درصد آن را نفت تشكيل مي دهد. سوخت جي پي 2 بدليل پيشرفت سريع صنعت هواپيمايي نتوانست جوابگوي نياز باشد اما زمينه اي براي تهيه سوخت ها ي بعدي شد.



              سوخت jp-3:


              اين سوخت در سال 1947 توليد شد و مخلوطي از 65 تا 70 درصد بنزين و 30 تا 35 درصد نفت مي باشد و اين سوخت سبب شد كه مشكل روشن نشدن موتورها در سرما برطرف شود و همچنين


              در ارتفاعات روشن كردن موتور بهبود يافته است ولي اين سوخت تمايل زيادي به بخار شدن دارد كه سبب خاموش شدن موتورها مي شود.



              سوخت jp-4 :

              در سال 1951 تهيه شد و از 65 درصد گازوئيل و 35 درصد نفت تشكيل شده است اما فشار تبخير آن بسيار پايين است و بين 2تا 3 پوند فشار مي باشد.كاهش فشار تبخير سبب كاهش سوخت در تانك مي گردد و خاموش شدن موتور بر اثر تبخير شدن سوخت تقليل مي يابد. علامت ناتو اين سوخت
              f40 مي باشد.




              سوخت jp-5 :

              اين سوخت داراي نقطه اشتعال بالا است يعني 140 درجه فارنهايت و كم تبخير مي شود. برد تقطيري آن 550-350 درحه فارنهايت بوده و نقطه انجمادش 55- درجه فارنهايت مي باشد و مشكل روشن كردن موتورها در هواي سرد و روشن كردن مجدد موتور در ارتفاعات رو به كاهش مي باشد و علامت ناتو آن
              f44 است.




              سوخت jp-6 :


              اين سوخت براي هواپيماهايي است كه داراي موتور جت و سرعتشان بيش ازسرعت صوت باشد توليد مي گردد. نقطه انجماد اين سوخت 65- درجه فارنهايت است پس نتيجه مي گيريم كه استفاده از اين سوخت در هواي سرد و ارتفاعات بالا مناسب است و قابل ذكر است كه علامت ناتو آن
              f44 است.




              سوخت jp-7 :

              اين سوخت براي ماموريت هاي خاص تهيه گرديد است.اين سوخت كمتر در هواپيماهاي نظامي مورد استفاده قرار مي گيرد و جانشين مناسبي براي سوخت جي پي 4 مي باشد و تركيبي از مواد ضد زنگ ، ضد اكسيژن و ضديخ زدگي اين سوخت دارا است. سوخت جي پي 7 تقريبا مشابه جي پي 5 است اما اشتعالي مثل سوخت هاي نفتي دارد و علامت ناتو آن
              f44 است.




              سوخت
              jet a-1 و jet a :


              مذكور به دليل دارا بودن خلوص بالا يعني نداشتن مواد گوگردي و اسيديته پايين پس از افزاش مواد افزودني مورد نياز مستثيما مورد استفاده قرار مي گيرد.




              كدهاي سوختي :
              كد a : معرف سوختي است كه داراي موادي چون ضديخ ، ضداكسيژن و ضدزنگ زدگي است.
              كد b : اين نوع سوخت مانند f-34 است فقط ضديخ ندارد.
              كد c: اين نوع سوخت تجاري است و براي خطوط هوايي با مشخصات معين و براي موتورهاي جت در نظر گرفته شده است.
              كد d : نقطه انجماد آن 50- درجه فارنهايت مي باشد و مانند jp-8 است.
              كد e: نقطه انجماد آن 36- درجه فارنهايت است.

              كد f : از هر نظر همانند jp-4
              هیچ کدام از ما ,همه چیز را در اختیار نداریم پس به هم نیازمندیم.برای بر اوردن نیازهایمان, باید به ادب میدان دهیم.[ارد بزرگ]

              نظر

              • Captain Nemo
                مدیر
                • Dec 2010
                • 2933

                #502
                پدافند هوایی تهران پایتخت میهن پهناور ما ایران


                تهران

                مرکزیت سیاسی اقتصادی کشور با وزارت خانه های مختلف و مراکز نظامی بزرگ و کارخانجات وسیع و ستاد های تصمیم گیری کشور

                اصفهان

                به عنوان یکی دیگر از قطب های اقتصادی و صنعتی و نظامی کشور...بندرعباس بزرگترین اسکله تخلیه و بارگیری کالا و واردات صادرات ایران و حضور بزرگترین مراکز
                نظامی ایران شامل دو منطقه دریایی و پایگاه هوایی و پدافند عسلویه به عنوان قطب دوم اقتصاد ایران و بزرگترین پالایشگاه گاز و بیش از 100 هزار مهندس و کارگر و تکنسین

                آبادان به عنوان بزرگترین پالایشگاه نفت و تامین کننده بخش عظیمی از بنزین ایران...تصور کنید خط تولید بنزین از کار بیفتد ان وقت با ماشین در پارکینگ مانده تان چکار خواهید کرد.
                چگونه حمل و نقل شویم ?!


                ولی تهران جای خود دارد چون 40 درصد صنایع کشور در جاشیه تهران قرار دارندستاد های فرماندهی نیروهای مسلح –ارتش—سپاه—پلیس—وزارت اطلاعات---نیروی هوایی دریایی زمینی—
                مراکز تصمیم گیری ملی...مانند رهبری—ریاست جمهوری—وزارت خانه ها—بورس---مجلس---قضاییه-و...
                دانشگاههای مادر شریف---تهران—ملی(بهشتی)---و..
                فرودگاههای امام---و پایگاه هوایی مهرآباد


                تاریخچه :

                پدافند هوایی تهران پیش از انقلاب و در زمان فرماندهی نیروی هوایی توسط ارتشبد خلبان خاتمی و با درایت سپهبد خلبان جهانبانی و چندی دیگر از پرسنل و با مشاوره مستشاران
                نظامی آمریکا در چندین نقطه حساس تهران ایجاد شد.

                در آن سالها با روی کار آمدن حزب بعث در کودتا بر ضد عبدالکریم قاسم و تمایلات پان عربیستانه ای که از صادرات تفکر جمال عبدالناصر به سایر ملل عرب بود این تازه به قدرت رسیده ها
                سودای قادسیه دوم را در سر می پروراندند.و چند بار دوکشور تا آستانه جنگ تمام عیار پیش رفتند و جنگنده های ایرانی و عراقی بر فراز مناطق مرزی دو کشور بارها به پرواز در امدند و
                براساس شنیده های من پدافند موشکی ایران یک فروند میگ عراقی را در آن سالها سرنگون کرد و هنگامی که صدام بحث اروند رود را پیش کشید و آن را متعلق به عراق دانست یک
                کشتی تجاری ایرانی در حالت اماده باش نظامی و مملو از تفنگداران زبده دریایی به سمت اروند رفت و جنگنده های ایرانی در سراسر ایران به حال اماده باش کامل و مسلح در امدند.
                رییس وقت ستاد ارتش ایران با حضور در دفتر کار شاه اجازه حمله به عراق و تصرف بغداد را کرد.شاه این موضوع را منوط به تجاوز عراق به ایران کرد.

                کشتی ایرانی به سمت اروند رفت و جنگنده ها نیز اماده حمله در صورت انجام کوچکترین حرکتی از سوی عراق شدند.با خبردار شدن صدام از جدی بودن ایران در دفاع از کیان خود صدام
                عقب نشینی کردن و پیمان 1975 الجزایر امضا شد که 5 سال بعد توسط وی در جلوی دوربین های تلویزیونی پاره شد.

                با پیروزی انقلاب وخروج مستشاران غربی و ریزش شدید نیرو در پدافند هوایی ایران نیروی هوایی در این بخش با بحران مواجه شد بطوریکه در زمان فرماندهی تیمسار باقری فرمانده وقت
                نیرو اکثر رادار های ایران به امان خدا رها شده بودند.و در حادثه طبس و 5 اردیبهشت 59 در اقدامی مشکوک پرسنل رادار به مرخصی فرستاده شدند.

                هلی کوپترها و هواپیماهای امریکایی با استفاده از این موقعیت به راحتی به ایران آمدند و در طبس به زمین نشستند و حتی استادیوم شیرودی تهران(امجدیه) را به پایگاه تهران خود تبدیل
                کرده بودند. ولی در حادثه ای عجیب که خلخالی ان را مرغان ابابیل نامید طوفان شن طومار انان را درهم پیچید و با کشته و زخمی از ایران گریختند و چند هلی کوپتر و هواپیماشان در طبس
                نابود شد.فردای آن روز بنی صدر برای لاپوشانی خیانت خود در این اقدام به یک فروند اف 5 دستور بمباران بقایای تجهیزات مانده در طبس را داد.

                ولی نکته اساسی این عملیات همان ضعف رادار ها و در واقع تعطیلی رادارها هنگام عملیات بود.

                31 شهریور 59 میگهای عراقی با ظهور بر آسمان تهران پایگاه مهراباد را به روشی تقلید از اسراییل در جنگ 6 روزه بمباران کردند که تنها به نابودی یک فروند اف 4 منتهی شد.
                پدافند نیز نتوانست جلوی تعرض را بگیرد.

                ولی عراق با تجهیز به جنگنده های پیشرفته روسی و فرانسوی به راحتی تا تهران و قم و اصفهان و شیراز می امد و بمباران می کرد...پدافند هوایی نیز ده ها فروند از انان را سرنگون
                کرد ولی در برابر سیل تسلیحاتی که به عراق می رسید کار ایران سخت می شد.

                پدافند هاگ خارک یکی از پرافتخارترین پدافندهای ایران است که اقتصاد ایران را در آن شرایط بحرانی به کمک اف 14 ها از نابودی نجات داد.

                عمده سیستم پدافند ایران در کشور موشکهای هاوک بودند که آزمون موفقی را پشت سر گذاشتند.

                واما با پایان جنگ ایران متوجه ضعفهای خود شده بود و به سرعت به ترمیم ضعفها پرداخت.پدافند هوایی سپاه در کنار ارتش تشکیل شد و در وظایفی کاملا تفکیک شده
                به آغاز انجام وظیفه پرداخت.


                نکته جالب این است که خود من به شخصه دو پایگاه پدافند ارتش و سپاه در در حدود 30 کیلومتری همدگر دیده ام.از تهران که به اهواز می آیی در سمت راست جاده و
                نزدیکی های اهواز پایگاه پدافند هوایی سپاه را می بینی و به اول کمربندی که میرسی و به سمت کوت چهار شیر می روی پایگاه پدافند هوایی ارتش را میبینی.چیزی
                که به نظر من رسید سپاه مسئولیت حفاظت از غربی اهواز به سمت سوسنگرد را دارد و پایگاه ارتش مسئولیت حفاظت از خود شهر اهواز.

                در تهران نیز به همین منوال باید باشد ارتش در مهرآباد و غرب تهران سنگین ترین سیستم های موشکی ضد هوایی را نصب کرده است سپاه نیز با ورود تو ام 1 ها به دفاع
                از نقاط فوق استراتژیک می پردازد.جالبترین صحنه ای که من هر وقت تهران می آیم و به کرج میروم آن پایگاه معروف در قله کوه در جاده کرج است که هر وقت ان را رد میکنم
                متوجه میشوم تا کرج دقایقی بیش نمانده.همیشه هنگامی که از کنارش رد میشوم به ان خیره میشوم و ان رادار سفید رنگ و بزرگ نصب شده در ان که از هر نقطه ای قابل مشاهده است.

                پایگاه پدافند موشکی تهران عموما از سیستم های استاندارد ارتش که شامل اس 200 های خریداری شده از روسیه—اس 250 های بومی سازی شده(بر اساس برخی

                شایعات ایران اس 200 را کپی سازی کرده است)

                او پی 1-هاگ-استرالا3-موشک انداز سهند 2-موشک انداز میثاق و توپ هوایی سماوات(نمونه ایرانی و مدرن اسکای گارد مجهز به رادار قوی و نمایشگر بزرگ) استفاده می کند.
                در صورت ورود اس 300 ها به این سازمان رزم تهران به یکی از مرگبار ترین سیستم های دفاع هوایی جهان مجهز خواهد شد.

                سپاه نیز با سیستم موشکی تورام 1 که سامانه بسیار پیشرفته ای دارد وظایف محوله خود را انجام می دهد.

                مهمترین نقاطی که سخن از بکارگیری اس 300 در انها می رود تاسیسات غنی سازی نطنز—مراکز نظامی بندرعباس و بوشهر---و تهران است.
                در سال حدودا 4 رزمایش پدافندی در هر پایگاه برگزار می شود که در تهران آخرین بار پدافند مهراباد 26 مرداد اقدام به شلیک گسترده کرد.
                در نطنز و بوشهر نیز همینگونه اخبار گزارش شده است.
                17 فرودین 85 که خبر حمل
                ه نظامی به ایران اوج گرفته بالاترین اماده باش پدافندی کشور بوده است که سایت بازتاب خبر از این موضوع داد.

                پدافند ایران در سال 75 حدود 18 هزار نفر گزارش شده شده که طبیعتا اکنون این تعدا با گسترش پدافند سپاه و ارتش افزایش داشته است.تمامی 12 پایگاه هوایی ایران پدافند
                سنگین موشکی دارند و مابقی پدافند های در سایر نقاط حساس کشور و بر فراز بسیاری از قله ها کوههای صعب العبور و نقاط کوری هستند که ممکن است دشمن از ان نقاط
                به کشور ضربه بزند. که به صورت سیستم 15 روز کار 15 روز استراحت به خدمت مشغولند.

                ایران حدود 30 واحد موشکی هاوک و 150 لانچر پرتاب ان را در اختیار دارد. 15 تا 60 لانچر اس 200 روسی و نمونه چینی ان.30 واحد رپیر...بارها و بارها از وجود 4 الی 8 سیستم
                اس 300 در ایران سخن گفته شده است که از منابع غیر روس خریده شده اند.البته ایران و روسیه بازی رسانه ای جالبی در این موضوع پیاده کرده اند و تقریبا اسراییل و امریکا
                را گیج کرده اند.در منابعی غیر معتبر نیز گفته شده است ایران در سال 1364 سیستم آربی اس 70 را خریده است.

                سیستم های اس 200 عموما در سال 1376 وارد ایران شدند و با توجه به وجود محتمل اس 300 در ایران آسمان نسبتا امنی را خواهیم داشت.البته کمبود جنگنده های رهگیر
                مشکل بسیار آزار دهنده ایست که امیدوارم اف14ها و میگ 29 ها کاملا سرحال باشند.
                در بهمن 79 سخنگوی دفاعی ایران سخن خرید گستره وسیعی از تسلیحات از روسیه داد.از ان تاریخ 8 سال گ
                ذشته است و باید دید چقدر محقق شده است.

                شهرهای مهم دارای هاوک

                Tehran, Isfahan, Shiraz, Bandar Abbas, Kharg Island, Bushehr, Bandar Khomeini,
                Ahwaz, Dezful, Kermanshah, Hamadan, and Tabriz

                پایگاه های دیگر در مناطق ناشناخته قرار دارند.

                در اواخر سال1381 رادار جی-وای 14 ساخت شرکت الکترونیک ملی چین وارد ایران شدبرد این رادار حدود 300 کیلومتر است و در نقاط مختلفی نصب گردیده است.

                پس از آغاز تحریمهای ناجوانمردانه شورای امنیت علیه ایران در دی ماه 85 تا کنون ایران پروژه رادار ملی را با موفقیت به پایان برد و هم اکنون سیستم راداری ایران تحت
                پوشش شبکه یکپارچه رادار ملی قرار دارد.

                به نظر نگارنده خوشبختانه ایران در دو سال اخیر دارای پدافند محکم و استخوان داری شده است و رهگیری سریغ متجاوز در سمال غرب کشور توسط تیز پروازان پایگاه
                دوم شکاری تبریز و سرنگونی هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین در خرمشهر و قشم و ابوموسی و کردستان توسط پدافند ایران که متاسفانه اخبار ان را باید از منابع
                دست هشتم شنید و در همان حال صدا و سیما همچنان به پخش اخبار کوچ پرندگان مهاجر از گینه نو به گینه کهنه است و یا
                علت کشته شدن مورچه های سیاه توسط
                مورچه های قرمز!!!!!!می پردازد.

                به هر حال من روند رشد پدافند ایران را مطلوب ارزیابی می کنم.چون دقیقا در چند صد متری مرز ایران و عراق زندگی می کنم و میبینم که چگونه هواپیماهای امریکایی بر
                عکس فرودین 1382 دگیر جرات ورود به خاک اهورایی ایران را ندارند.اینکه متوجه چه چیزی شده اند که دیگر شیطنت نمی کنند را الله علم و برو بچه تلاشگر و وطن پرست پدافند.
                شلمچه هم که میروم بچه های عزیز پدافند تیپ 3 لشکر 7 ولیعصر اهواز را که می بینم با چه شوقی به دفاع از کیان ایران می پردازند دلگرم می شوم.واقعا باید به انان غبطه خورد
                که در طوفان های شن شلمچه و بیابان های ایلام و کرمانشاه و سرمای استخوانسوز زمستان حتی یک لحظه از وظایف خود غافل نمی شوند.

                برای شادی روح 3000 هزار شهید پدافند هوایی قهرمان ایران و 213 هزار شهید 8 سال دفاع مقدس رحمه الله من یقرا الفاتحه مع الصلوات

                برگرفته از سایت :
                centralclubs.com


                آخرین ویرایش توسط Captain Nemo؛ 2011/12/18, 22:35.
                یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد
                دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد

                شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
                مهربانی کی سر آمد شهریاران را چه شد

                نظر

                • صاحب جم
                  عضو عادی
                  • Nov 2010
                  • 94

                  #503
                  سلام بر کاپیتان عزیز چه مطالب جالبی دستت درد نکنه

                  نظر

                  • Captain Nemo
                    مدیر
                    • Dec 2010
                    • 2933

                    #504
                    در اصل توسط صاحب جم پست شده است View Post
                    سلام بر کاپیتان عزیز چه مطالب جالبی دستت درد نکنه
                    سلام علی جان خوبی ؟!از این طرفها .... راه گم کردی نکنه ...نه زنگی ... نه اس ام اسی ....ارادتمندم
                    یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد
                    دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد

                    شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
                    مهربانی کی سر آمد شهریاران را چه شد

                    نظر

                    • shigley
                      عضو عادی
                      • Jan 2012
                      • 153

                      #505
                      سلام
                      جناب کاپتان از مطالب شما ممنون ولی امکانش هست رم جتها فیلمی اگر دارید لینک کنید؟
                      [CENTER][SIZE=3][COLOR="#FF0000"]پیروزی هزار پدر دارد و شکست یتیم است
                      [/COLOR][/SIZE][/CENTER]

                      نظر

                      • shigley
                        عضو عادی
                        • Jan 2012
                        • 153

                        #506
                        این برای عاشقان خلبانی
                        دانلود مجموعه بی نظیر و جذاب آموزش خلبانی Oxford Aviation
                        [CENTER][SIZE=3][COLOR="#FF0000"]پیروزی هزار پدر دارد و شکست یتیم است
                        [/COLOR][/SIZE][/CENTER]

                        نظر

                        • Captain Nemo
                          مدیر
                          • Dec 2010
                          • 2933

                          #507
                          در اصل توسط shigley پست شده است View Post
                          سلام
                          جناب کاپتان از مطالب شما ممنون ولی امکانش هست رم جتها فیلمی اگر دارید لینک کنید؟
                          سلام بر شما جناب shigley گرامی
                          متاسفانه در مورد موتورهای رم جت کلیپی موجود ندارم .
                          سعی میکنم برایتان جستجو کنم حتما ....
                          موفق باشید .
                          یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد
                          دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد

                          شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
                          مهربانی کی سر آمد شهریاران را چه شد

                          نظر

                          • تازه کار
                            كاربر فعال
                            • Jul 2025
                            • 121

                            #508
                            یک روز مردی بود به نام عباس...

                            یک روز سرزمینی بود به نام عراق...

                            یک روز شهری بود به نام بغداد...

                            یک روز آدمکشی بود که ادعا میکرد شهرش امن ترین شهر جهانه...

                            یک روز مردمی بودند که وقتی خبر کشتار مردم شهرهای دشمن را میشنیدند خوشحال و سرمست میریختند تو خیابانها و تا صبح پایکوبی میکردند و نمک میشدند بر زخم دل ما که پدرانمان تو جنگ بودند و دوستانمان زیر آماج موشک و هواپیماهای دشمن...

                            بعد یکروز اون مردی که اسمش عباس بود جانش را گذاشت کف دستش و با سه تا از دوستانش رفتند که نشان بدهند شهر جنایتکارها زیاد هم امن نیست...

                            عباس دیگه برنگشت... ازش فقط یک تکه استخوان و قسمتی از پوتینش واسه ما موند...

                            اون آدمکشه هم سالها بعد با خفت و خواری کشته شد و باز هم همون مردم تو خیابونها بودند و خوشحالی میکردند...

                            اما قصه به اینجا ختم نشد...

                            امروز ۱۸ انفجار تلفات سنگینی در بغداد بجا گذاشت... نمیدونم این تاوان الهی است یا من زیادی کینه توزم؟! ولی من ۸ سال جنگ را با گوشت و پوست و استخوانم لمس کردم. هر روز که بابا میرفت میترسیدیم که دیگه برنگرده... بعد از بیست و چند سال هنوز گاهی خواب اون روزی را میبینم که چند تا تکه استخوان آوردند و گفتند شهید شده... هنوز کابوس اون دو ماه لعنتی دست از سرم برنمیداره... نمیدونم اون کی بود که ما بجای بابا خاکش کردیم و براش مراسم گرفتیم...نمیدونم خانواده اش هنوز چشم انتظارند یا نه؟ نمیدونم بجز بابا کس دیگه ای هم به مزارش سر میزنه یا نه؟ نمیدونم مادرش هنوز مثل مادر بزرگ مرحوم من هر روز دم در میشینه که پسرش برگرده یا نه؟... روزی که برگشت باورش واسم سخت بود. فکر میکردم روحش اومده تا بین ما باشه...

                            شاید من سنگ دلم... شاید کینه ایم... شاید عقده دارم... ولی من هنوز دلم برای سعید امانی که نیمکت پشتی من مینشست و یکروز دیگه نیومد میسوزه... من دلم هنوز برای مادر سعید که رفته بود بازار تا واسه آش نذری (برای سلامتی بابای بچه هاش) سبزی بخره و بعد که برگشته بود دیده بود از سه تا بچه اش حتی سه کیلو گوشت باقی نمونده میسوزه... من دلم برای علی کلانترهرمزی که وقتی تو بستان شهید شد فقط ۱۶سالش بود و هروقت میرفتیم خونه شان برام بستنی میخرید میسوزه... من هنوز خواب پدر علی را میبینم که هر روز میرفت بیمارستان گلستان اهواز تا تو بخش روانپزشکی به مادر علی دلداری بده که علی تو آخرین نامه اش نوشته حالش خوبه و به زودی عملیات تمام میشه و برمیگرده...

                            من دلم واسه خودم میسوزه چون جنگ را با گوشت و پوست و استخوانم لمس کردم. من دلم برای مادرم میسوزه وقتی میبینم تمام روزنه های خونه را میبنده تا مبادا سرما به ریه های شیمیایی شده مردش بزنه و دوباره کارش به icu و دستگاه تنفس مصنوعی بکشه... من دلم برای پدرم میسوزه...

                            امروز که خبر این بمب گذاریها را شنیدم ناخودآگاه یاد قصه عباس دوران افتادم و دلم خیلی سوخت ولی ...

                            من دلم بیشتر از همه واسه این میسوزه که فکر میکنم این همه زجر کشیدیم تا امروز به اینجا برسیم... من دلم میسوزه که اون همه فداکاری و سختی و عشق به اینجا ختم شده...
                            آخرین ویرایش توسط تازه کار؛ 2011/12/23, 00:34.

                            نظر

                            • آمن خادمی
                              مدیر
                              • Jan 2011
                              • 5243

                              #509
                              سلام بر کاپیتان عزیز

                              چند روز پیش داشتم یه برنامه تلویزیونی می دیدم؛ درباره خلبانی هواپیماهای جنگی بود...بخش از اون می گفت حتی اتگه کسی یکی از دندوناش رو پر کرده باشه برای پذیرش قبول نمیشه...همچنین کسانیکه که نبض اونها تند یا کند بزنه هم نمی تونن...خواستم یه اطلاعاتی دقیق تری اگه هست بهم بدین

                              سپاس بی نهایت از شما
                              to continue, please follow me on my page

                              نظر

                              • آمن خادمی
                                مدیر
                                • Jan 2011
                                • 5243

                                #510
                                نگران کاپیتان شدم:(:(:(:(...کسی ازش خبری داره؟!!!!!!!!!!!!!
                                to continue, please follow me on my page

                                نظر

                                در حال کار...
                                X