اخبار گروه خودرو

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • نجاT...
    عضو فعال
    • Dec 2013
    • 2639

    #3451
    پاسخ : اخبار گروه خودرو

    تمایل دایملر به گشایش مجدد دفتر در ایران...


    دایملر که بزرگترین تولیدکننده خودروهای تجاری سنگین در جهان است، قصد دارد پس از اینکه تحریم‌ها علیه تهران برداشته شدند، مجددا وارد بازار ایران شود.

    توافق هسته‌ای جامعی که در ماه ژوییه میان ایران و قدرتهای جهانی امضا شد، زمینه را برای برداشته شدن تحریمها و ازسرگیری روابط تجاری با ایران هموار می‌کند. در همین راستا دایملر که مانند سایر شرکتهای غربی بدنبال سود بردن از پایان تحریمهای اقتصادی هستند، درصدد است با کامیونها، ونها و اتوبوسهای خود به بازار ایران بازگردد.

    پایگاه اینترنتی "می کانستراکشن نیوز" در گزارشی به نقل از رولاند اشنایدر، رییس و مدیرعامل واحد خودروهای تجاری دایملر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) نوشت: ایران دربردارنده فرصتهای بزرگی برای این شرکت است.

    وی با اشاره به اینکه این خودروساز آلمانی سرگرم مذاکره با شرکای ایرانی احتمالی است، به این پایگاه خبری گفت: ما قصد داریم هر چه زودتر دفتر نمایندگی خود در ایران را مجددا دایر کنیم.

    دایملر به تازگی نخستین مرکز منطقه ای خود برای منا را در جبل علی دوبی با هدف پشتیبانی از 19 کشور این منطقه گشوده است. این مرکز همه برندهای خودروی تجاری دایملر از جمله کامیونهای مرسدس بنز، اتوبوس و ون، خودروهای فوسو و اتوبوسهای سترا را پوشش خواهد داد.

    همچنین به دایملر امکان می‌دهد فعالیتهای آینده خود در ایران را از این مرکز در دوبی مدیریت کند.

    دایملر در سال 2010 در پی افزایش تنشهای سیاسی، از ایران خارج شد و 30 درصد سهمی که در جوینت ونچر موتور دیزلی با ایران خودرو داشت، را واگذار کرد. همچنین برنامه‌اش برای صادرات کامیونهای سه محوره را لغو کرد.

    این شرکت یکی از خودروسازان اروپایی بسیاری است که پس از توافق هسته ای که زمینه را برای برداشته شدن تحریمهای بین المللی علیه تهران هموار کرده است، به دلیل جذابیت بازار خودروی ایران، تمایل دارند بازگردند.

    تحلیلگران موسسه آی اچ اس اتوموتیو پیش بینی کرده‌اند اگر تحریمهای ایران برداشته شوند، بازار خودروی این کشور ممکن است حدود 10 درصد در سالهای 2016 و 2017 رشد کند و مجموع فروش آن در بلندمدت به طور متوسط به 1.7 میلیون دستگاه برسد...
    انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

    نظر

    • negarminavi
      عضو فعال
      • May 2013
      • 35711

      #3452
      پاسخ : اخبار گروه خودرو

      در آبانماه
      تولید خودرو باز هم کاهش یافت


      در ادامه روند افت تولید خودرو در کشور تولید انواع خودرو در آبان ماه امسال نیز با کاهش همراه بوده است.

      به گزارش خبرنگار ایسنا، براساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، آبان ماه امسال تولید انواع خودرو در کشور با کاهش 42.3 درصدی از 96 هزار و 223 دستگاه در آبان 1393 به 55 هزار و 493 دستگاه کاهش یافت.

      در این مدت تولید انواع سواری با کاهش 37.6 درصدی از 81 هزار و 430 دستگاه در آبان 1393 به 50 هزار و 808 دستگاه کاهش یافته است.

      آبان ماه امسال تولید انواع وانت با کاهش 69.2 درصدی از 12 هزار و 798 دستگاه در آبان 1393 به 3939 دستگاه کاهش یافته است.

      در این مدت تولید انواع مینی‌بوس و میدل‌باس با رشد 223.5 درصدی از 17 دستگاه در آبان 1393 به 55 دستگاه افزایش یافته است.

      آبان ماه امسال تولید انواع اتوبوس با رشد 421.4 درصدی از 14 دستگاه در آبان 1393 به 73 دستگاه افزایش یافته است.

      در این مدت تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده با کاهش 68.5 درصدی از 1964 دستگاه در آبان 1393 به 618 دستگاه کاهش یافته است.

      هشت ماهه نخست امسال نیز تولید انواع خودرو در کشور با کاهش 16.2 درصدی از 720 هزار و 736 دستگاه در هشت ماهه نخست سال گذشته به 604 هزار و 35 دستگاه کاهش یافته است.

      در این مدت تولید انواع سواری با کاهش 9.4 درصدی از 611 هزار و 745 دستگاه در هشت ماهه نخست سال گذشته به 554 هزار و 94 دستگاه کاهش یافته است.

      هشت ماهه نخست امسال تولید انواع وانت با کاهش 56.9 درصدی از 97 هزار و 963 دستگاه در هشت ماهه نخست سال گذشته به 42 هزار و 194 دستگاه کاهش یافته است.

      در این مدت تولید انواع مینی‌بوس و میدل‌باس با رشد 166.4 درصدی از 140 دستگاه در هشت ماهه نخست سال گذشته به 373 دستگاه افزایش یافته است.

      هشت ماهه نخست امسال تولید انواع اتوبوس با کاهش 5.5 درصدی از 475 دستگاه در هشت ماهه نخست سال گذشته به 449 دستگاه کاهش یافته است.

      در این مدت تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده با کاهش 33.5 درصدی از 10 هزار و 413 دستگاه در هشت ماهه نخست سال گذشته به 6925 دستگاه کاهش یافته است.

      نظر

      • zorba
        ستاره دار(3)
        • Aug 2013
        • 3951

        #3453
        پاسخ : اخبار گروه خودرو

        روزنامه ایران
        کد خبر: 102463تاریخ: 1394/9/10 00:00
        «ایران» با صاحبنظران اقتصادی به بحث گذاشت
        چرا دولت برای خرید خودرو تسهیلات داد


        نیم نگاه

        اختصاص تسهیلات برای ازدواج و اشتغال خرد هرچند می‌تواند مفید باشد، اما در قالب سیاست تحریک تقاضا نمی‌گنجد و آثار جداگانه‌ای دارد
        تحریک تقاضا از طریق افزایش قدرت خرید اقشار ضعیف جامعه هم مهم است ولی آنچه در دنیا برای رونق اقتصاد انجام می‌شود، همین کاری است که دولت اجرا
        کرده است
        دولت براساس آسیب و خسارتی که به صنایع مختلف وارد شده بخش‌های مورد حمایت را انتخاب کرد که اولویت بندی درستی نیز بود
        خودرو و لوازم خانگی که بیشترین صدمه را از رکود اقتصادی متحمل شده‌اند باید بیش از صنایع دیگر مورد حمایت قرار بگیرند


        گروه اقتصادی خودرو و لوازم خانگی صنایعی بودند که در دومین بسته خروج از رکود، مورد توجه قرار گرفتند تا از این طریق سیاست تحریک تقاضا و سپس رونق تولید اجرایی شود. اما از همان ابتدای رونمایی از این طرح نظرهای متفاوتی از سوی کارشناسان و همچنین قاطبه مردم مطرح شد. عده‌ای انتخاب این صنایع را هوشمندانه و دقیق می‌دانند و برخی نیز معتقدند که برای رونق دولت باید به سراغ بخش‌های دیگری می‌رفت. ازدیدگاه دسته دوم دولت به جای قراردادن صنعت خودرو و لوازم خانگی باید تسهیلات خرید مسکن و حتی افزایش سقف وام ازدواج را دراولویت خود قرار می‌داد تا ازاین رهگذر مشکل جوانان برای تشکیل زندگی و تأمین مسکن حل می‌شد. برپایه این دیدگاه که طی روزهای اخیر در رسانه‌ها نیز بازتاب داشته است، خودروسازان با فشار بر دولت موفق شده‌اند تا بالاترین مبلغ تسهیلات بانکی را برای خرید خودرو اختصاص دهند.
        اما براستی درشرایطی که هم اکنون اقتصاد ایران درآن قرار دارد توجه و اختصاص تسهیلات بانکی به کدام بخش از اقتصاد می‌تواند چاره‌ساز باشد و بتواند در دوره شش‌ماهه‌ای که برای بسته ضد رکود دولت تعیین شده بخشی از معضلات بخش عرضه و تقاضا را برطرف کند. این سؤالی است که برای پاسخ به آن به سراغ اقتصاددانان و استادان اقتصاد رفتیم تا با تکیه بر قواعد علم اقتصاد به پاسخ و تحلیل روشنی دست یابیم.
        وام ازدواج در سیاست تحریک تقاضا نقش زیادی ندارد
        دراین زمینه علی مزیکی اقتصاددان و استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌و‌گو با «ایران» اعتقاد دارد که سیاست پرداخت تسهیلات به هربخشی با یک هدف مشخص دنبال می‌شود. دراین بسته دولت با هدف تحریک تقاضا پرداخت وام به خودرو و کالاهای خاص را دردستور کار خود قرار داد. براین اساس اختصاص تسهیلات برای ازدواج و اشتغال خرد هرچند می‌تواند مفید باشد، اما در قالب سیاست تحریک تقاضا نمی‌گنجد و فلسفه جداگانه‌ای دارد. زیرا این نوع تسهیلات با هدف کمک به اقشار محروم و آسیب پذیر دنبال می‌شود و رویکرد تأمین اجتماعی دارد و بدین ترتیب در سیاست‌های خروج از رکود کمتر جای می‌گیرد.
        وی ادامه داد: با وجودی که تحریک تقاضا از طریق افزایش قدرت خرید اقشار ضعیف جامعه هم مهم است ولی آنچه در دنیا برای رونق اقتصاد انجام می‌شود، همین کاری است که دولت اجرا کرده است. دراکثرکشورهای دنیا برای تحریک تقاضا تسهیلات خاصی برای فروش اقساطی برخی از کالاهای خاص پرداخت می‌شود.
        این کارشناس اقتصادی همچنین درپاسخ به این سؤال که برخی اعطای وام خرید خودرو را حاصل فشار خودروسازان به دولت می‌دانند، آیا با این موضوع موافقید؟ توضیح داد: دراین زمینه یک مثل انگلیسی وجود دارد که می‌گوید «آنها زیادی بزرگند که بخواهند شکست بخورند» این مثل به این اصل اقتصادی اشاره دارد که صنایع بزرگ به دلیل تأثیری که در صنایع وابسته به خود دارند درصورت ورشکستگی باعث بروز یک مشکل بزرگ در اقتصاد می‌شوند. بنابراین همانند سایر کشورها باید با آنها مدارا کرد.
        وی درعین حال تأکید کرد: اما این بدان معنا نیست که صنعت خودرو نباید اصلاح شود، چراکه تداوم وضع موجود دراین صنعت ممکن نیست و باید ساختارهای آن بازسازی شود. بنابراین هرچند در کوتاه مدت و برای خروج از رکود ازاین صنعت حمایت شده است، ولی در بلند مدت باید از طریق کاهش تعرفه واردات و واردکردن خودروسازان به عرصه رقابت با خودروسازان خارجی مشکلات این صنعت را حل کرد.
        صنایع آسیب دیده در اولویت قرار گرفتند
        همچنین مرتضی عزتی اقتصاددان و استاد دانشگاه تربیت مدرس نیز در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره دلیل انتخاب صنعت خودرو و لوازم خانگی برای پرداخت وام و حمایت توضیح داد: طی سال‌های اخیر بواسطه رکود و نااطمینانی که در اقتصاد وجود داشت، تقاضا برای خرید کالاهای بادوام بشدت کاهش یافت و درنتیجه تولیدکنندگان این بخش نیز از سایر بخش‌ها آسیب بیشتری دیدند.
        وی ادامه داد: برهمین اساس دولت براساس آسیب و خسارتی که به صنایع مختلف وارد شده بخش‌های مورد حمایت را انتخاب کرد که اولویت بندی درستی نیز بود. بدین ترتیب خودرو و لوازم خانگی که بیشترین صدمه را دراین مدت متحمل شده‌اند باید بیش از صنایع دیگر مورد حمایت قرار می‌گرفتند.
        عزتی درباره میزان تأثیر پرداخت تسهیلات بانکی به این صنایع تأکید کرد: اختصاص این نوع تسهیلات برای این صنایع آثار زیادی دارد و تاحدودی نیز می‌تواند در صنایع وابسته به آنها مؤثر باشد ولی زمانی که کل اقتصاد را درنظر بگیریم از این تأثیرگذاری کاسته خواهد شد.


        زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

        نظر

        • zorba
          ستاره دار(3)
          • Aug 2013
          • 3951

          #3454
          پاسخ : اخبار گروه خودرو

          عضو هیات علمی خواجه نصیرالدین طوسی:


          هزینه‌های دولتی صنعت خودرو کاهش یابد
          چهارشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۲


          عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: دولت با کاهش تعرفه واردات قطعات خودرویی و دیگر هزینه‌های دولتی این صنعت، شرایط را برای کاهش قیمت تمام شده و فروش خودروهای داخلی فراهم کند.
          شهرام آزادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اینکه تعرفه واردات خودرو در سال‌ آینده کاهش یا افزایش یابد، بستگی به سیاست‌های دولت در صنعت خودرو خواهد داشت.
          وی با بیان اینکه در حال حاضر خودروسازان دچار معضل تولید و فروش محصولات خود هستند، خاطرنشان کرد: بنابراین در این شرایط دولت باید سیاست‌های بلندمدتی را برای خروج صنعت خودرو از این بحران اتخاذ کند.
          عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: یکی از اولین اقدامات در این زمینه، کاهش تعرفه واردات قطعات و دیگر هزینه‌های دولتی صنعت خودرو است تا خودرو با قیمت کمتری به دست مصرف‌کنندگان برسد.
          وی افزود: در مقابل نیز دولت باید از خودروسازان بخواهد برنامه خود برای افزایش کیفیت و تنوع مدل خودروهای تولیدی را ارائه کنند تا مصرف‌کنندگان داخلی به خودروهای با کیفیت و با قیمت مناسب دسترسی داشته باشند.
          آزادی با بیان اینکه در صورت اتخاذ این سیاست‌ها، تعرفه واردات خودروهای خارجی نیز باید کاهش یابد، تصریح کرد: در آن صورت از یک سو خودروهای خارجی با قیمت کمتری به دست مصرف‌کنندگان رسیده و از سوی دیگر خودروسازان داخلی مجبور به رقابت و افزایش کیفیت و تنوع محصولات خود خواهند شد.

          زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

          نظر

          • zorba
            ستاره دار(3)
            • Aug 2013
            • 3951

            #3455
            پاسخ : اخبار گروه خودرو

            گزارش؛
            خودروهای ثبت نامی "آش کشک خاله" است/ خودرو فروخته شده پس گرفته نمی‌شود!!!
            انصراف از ثبت نام خودروهای مشمول طرح تسهیلاتی امکان پذیر نیست و در صورت انصراف هیچ پولی به متقاضی پس داده نمی‌شود.

            به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،اعطای تسهیلات خرید خودروی داخلی که از نیمه آبان ماه سال جاری کلید خورد منجر به ثبت نام 110 هزار متقاضی برای خرید خودروی ایرانی شد،این طرح که قرار بود شش ماه ادامه داشته باشد اما در ششمین روز خود به خاطر استقبال بی سابقه مردم متوقف شد.
            در میان سیل ثبت نام کنندگان متقاضی برای خرید خودرو در این طرح کسانی نیز بودند که پس از ثبت نام و پرداخت مبالغ تعیین شده، خواستار انصراف و دریافت پول‌های واریز شده به حساب شرکت‌های خودرو ساز ایرانی شدند.
            بطوریکه این موضوع در چند روز گذشته تبدیل به یک مشکل برای شرکت‌های خودروسازان و نیز متقاضیان انصرافی شده است چراکه بر اساس قرار داده‌های توافق شده میان شرکت‌های خودرو ساز با متقاضیان امکان هیچ گونه استرداد پول و وجه ریخته شده وجود ندارد.
            بر پایه این گزارش یکی از متقاضیان انصرافی در تماس تلفنی با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در روزهای اجرای طرح اعطای تسهیلات برای خرید خودرو اقدام به ثبت نام یک خودرو تندر کرده، اظهار داشت: پس از آنکه به دلایل شخصی از بازپرداخت اقساط وام دریافتی عاجز شدم به ناچار به نمایندگی سایپا در استان خوزستان مراجعه نمودم و خواستار انصراف از خرید خودروی ثبت نامی خود شدم.وی افزود: مسئولان نمایندگی یاد شده با بیان اینکه درحال حاضر امکان استرداد وجه ریخته شده من وجود ندارد به من اعلام کردند که ممکن است این پول در سه ماه آینده پرداخت ویا شاید هرگز پرداخت نشود.همچنین یکی دیگر متقاضیان انصرافی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه وی قصد داشته خودروی ثبت نامی خود را به نام شخص دیگری ثبت کنند و از این طریق انصراف دهد گفت: متاسفانه نمایندگی یکی از شرکت‌های خودروساز به من گفت که به هیچ وجه امکان چنین کاری نیز برای نمایندگی‌ این خودرو سازی وجود ندارد.در همین ارتباط این موضوع را از دست‌اندرکاران شرکت‌های خودرو ساز پیگیری و علت را جویاشدیم که این افراد با اشاره به اینکه چک‌های دریافتی از متقاضی به بانک‌ها داده می‌شود و در قبال آن از بانک پول به حساب شرکت‌های خودرو ساز واریز می‌شود از عدم امکان بازگرداندن پول‌های متقاضیان انصرافی بر اساس چک‌های این افراد سخن گفتند.به گفته خودرو سازان پس از انجام ثبت نام برای خرید خودرو با استفاده از تسهیلات دولتی، مقادیر بسیار زیادی چک به بانک‌ها فرستاده شد که درحال حاضر امکان پیداکردن این چک‌ها درمیان انبوهی از چک برای بانک وجود ندارد.بر پایه این گزارش دیگر امکان انصراف از خرید خودروهای مشمول طرح تسهیلات دولتی برای متقاضیان امکان پذیر نیست و به قول معروف خودروهای ثبت نامی همانند آش کشک خاله است که چه بخواهی و چه نخواهی باید اقساط آن را بپردازید.گفتنی است اینکه بانک‌ها نمی‌توانند از میان انبوهی از چک‌های دریافتی از شرکت‌های خودرو ساز، چک متقاضیان انصرافی را جدا کرده و به شرکت‌های خودرو ساز ارجاع دهند جای بسی تعجب دارد و حکایت از ان می‌کند که سیستم بانکی کشور و نیز شرکت‌های خودرو ساز همانند خودروهای خرده فروش و بقالی‌ها هستند که عموماً با این جمله که جنس خریداری شده پس گرفته نمی‌شود عملاً حق هرگونه فسخ قرار داد را ازمشتری می‌گیرند.
            زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

            نظر

            • b-asgharne
              عضو فعال
              • Nov 2013
              • 1055

              #3456
              پاسخ : اخبار گروه خودرو

              خبر : صنعت خودرو کشور نیازمند یک انقلاب صنعتی ساختاری است

              چطوره از بخار به جای بنزین استفاده بشه شاید اینجوری هم انقلاب صنعتی تو ایران شروع بشه و هم خودرویی ها یه بخاری ازشون بلند بشه.

              نظر

              • قمار باز حرفه ای
                Banned
                • Oct 2014
                • 647

                #3457
                همه چیز درباره تاکسی برقی های تهران+عکس

                خودروهاي هوشمند الکتريکی در انتظار فردا


                اواخر زمستان سال گذشته بود كه با خبر شديم، تاكسي هوشمند برقي و نخستين خودرو هيبريد الكتريك ـ پيل سوختي ايران رونمايي شد؛ دستاوردي افتخارآميز كه مي تواند چشم اندازي نويدبخش براي آينده باشد. این پروژه که با حمایت مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری و به مدیریت جمشيد آرين اصل، مخترع و مبتكر اين خودروها ساخته شده، خبر از آینده روشن بهره برداری از فناوری ها نو در کشور می دهد، به شرط آن که در این راه حمایت کافی از این دست انجام گیرد.




                امروزه آلودگی‌های زيست‌محيطی از معضلات مهم و اساسی پيش‌ روی مديران شهری است. اين معضل در کنار افزايش روز‌افزون مصرف سوخت‌های فسيلی و کمبود منابع تجديدناشدنی انرژی، سبب شده‌ است تلاش‌های فراوانی در زمينه‌ استفاده از انرژی‌های جايگزين و کاهش مصرف سوخت انجام گيرد.

                هم اکنون خودروهای هيبريدی و الکتريکی، نمايانگر يکی از جدی‌ترين روش‌های بهره گیری از انرژی‌های جايگزين در خودروها هستند که از مزايای آنها می‌توان به کوچک ‌شدن اندازه موتور، کاهش مصرف سوخت و کاهش آلاينده‌های محيط زيست اشاره کرد. پرداختن به این موضوع خودروهای هیبریدی در کشورمان با تأخير فراوان و با جديت کم آغاز شد، ولی با این حال، در یکی دو سال اخیر، رخدادهای مهمی در این زمینه رخ داده.

                به گزارش خبرنگار «تابناک» به نقل از نشریه خودروی هیبرید، اواخر زمستان سال گذشته بود كه با خبر شديم تاكسي هوشمند برقي و نخستين خودرو هيبريد الكتريك ـ پيل سوختي ايران با حضور رئيس جمهور رونمايي شد؛ دستاوردي افتخارآميز كه مي تواند چشم اندازي نويد بخش براي آينده باشد. این پروژه که با حمایت مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری و به مدیریت جمشيد آرين اصل، مخترع و مبتكر اين خودروها ساخته شده، خبر از آینده روشن بهره برداری از فناوری ها نو در کشور می دهد، به شرط آنکه در این راه حمایت کافی از این دست اتفاقات انجام گیرد.

                نمایشگاه خودرو ژنو

                «آرین» که به تازگی در هشتاد و يكمين نمايشگاه بين‌المللي خودرو ژنو شرکت کرده است و خودروهايي را که ساخته در این نمایشگاه به نمايش گذاشته، درباره دستاوردهاي حضور در نمايشگاه و جايگاه ايران در توسعه فناوري خودروهاي الكتريكي می گويد:


                دليل اصلي ما براي شرکت در نمايشگاه ژنو امسال (2012)، اين بود که نام ايران در يکي از معروف‌ترين نمايشگاه‌هاي دنيا و در هشتادويکمين سال برگزاري آن مطرح باشد و البته يک نام نباشد؛ افزون بر این که در کنارش محصولي باشد که بتواند عرض اندام کند. مطمئناً اگر محصول خوبي نداشته باشيد، شما را در غرفه‌هايي با جايگاه پايين قرار مي‌دهند، در حالي كه غرفه ما از نظر جايگاه و وسعت در فضاي بسيار خوبي بود. از کمپاني‌هاي شرکت‌کننده نزدیک هفتصد مورد، در قسمت خدمات يا قطعات خودرو فعاليت داشتند. دليل شرکت کردن ما در نمايشگاه، حضور بين‌المللي با ارایه‌ فناوری همگام با فناوری روز دنيا بود.

                از لحاظ مشخصات محصولات ارایه شده توسط ما در اين نمايشگاه، بايد گفت كه از بين ويژگي‌هاي يک خودرو الكتريكي، سه مشخصه‌ برد، سرعت و وزن در معرفي‌ کردن خودروهاي دوستدار محيط زيست مهمند، که در مورد محصول ما بيشينه سرعت برابر 180 کيلومتر در ساعت، بيشينه برد 250-200 کيلومتر و البته بدون اضافه وزن نسبت به نوع بنزيني كه در موقعيت عادي با آن مي‌توان رانندگي کرد؛ اين ويژگي‌ها سبب شده است خودرو ما در مقايسه با خودروهاي آمريکايي همچون ولت جنرال موتورز، رنو و نيسان ليفت برتري داشته و چشمگير باشد.

                مهمتر از خودرو، دستگاه شارژ پرتابلي بود که ما معرفي كرديم. همه خودروسازان از جي‌ام تا رنو، پژو و مرسدس بنز، تجهيزات ايستگاه شارژ ارایه كرده بودند، اما عمل شارژ به صورت پلاگ ـ این صورت مي‌گرفت. پنجاه سال است اين روش در دنيا متداول است؛ اما آنچه کار ما را متمايز مي‌کرد، سيستمي هوشمند و اتوماتيک بود که از داخل دستگاه شارژ هوشمند خارج مي‌شد و با بدنه‌ خودرو تماس پيدا كرده و عمل شارژ انجام مي‌شد.

                ما از معدود شرکت‌هايي بوديم که از سوي برگزاركنندگان نمايشگاه بين‌المللي براي برگزاري کنفرانس خبري برگزیده شديم. از سالن ما، تنها سه شرکت براي کنفرانس مطبوعاتي انتخاب شده بودند و مصلحت ديديم که ايده ايستگاه شارژ را ارایه دهيم. مطمئناً سال بعد در اين نمايشگاه، شرکت‌هايي با ايده‌ ما محصولاتشان را عرضه خواهند کرد و اين ضعف ماست اگر محصولي عرضه نکنيم؛ يعني ما ايده و فناوری را داريم.


                وی در ادامه با اشاره به اينکه اين فناوري در کشورمان نوپاست و فناوري‌هاي نوپا هم تا در جامعه جايگاه خود را پيدا کنند و به توليد انبوه و صنعتي برسند، زماني طولاني خواهد برد، درباره پيش‌بيني روند توسعه‌ اين فناوري در کشور گفت: اين روند دست خودمان است؛ در واقع، به دست دولت و این دولت است که سياست‌گذاري کرده و امکانات را فراهم مي‌کند تا هزاران دانش پژوه و محقق مثل من، راهی را پشت سر گذارند تا از ايده به محصولي برسيم و بتوانيم تحولي در سيستم حمل‌ونقل يا انرژي ايجاد کنيم.

                یازده سال پيش که پيشنهاد طرح را به دولت دادم، متأسفانه، همه ‌جا مخالفت کردند؛ از رياست جمهوري و وزير صنايع که من با ايشان ملاقات داشتم بگيريد تا ديگران. در حقيقت اين نگرش در آنها بود که خارجي‌ها کاري را انجام دهند و ما از آنها‌ خريد کنيم. خوشبختانه اکنون دولت ما چنين نگرشي ندارد و موافق است که خودمان بسازيم؛ به دنبال علم برويم، سرمايه‌گذاري کنيم و به خودکفايي برسيم.

                باید گفت، نظر مثبت دولت لازم است، اما کافي نيست. اين بينش دولت در مجلس هم ايجاد شده است. در ساختار دولتي ايران همه موافق‏اند که ما در علم به خودکفايي برسيم و مي‌خواهند روي آن سرمايه‌گذاري کنند، ولی بنده با روند و نوع نظام آن موافق نيستم. ما دوست داريم اين کار را با هم انجام دهيم، اما نحوه‌ اجراي اين کار مهمتر از خود ايده است. در اين باره، فرايند به کندي پيش مي‌رود؛ يعني اگر قرار باشد ما اين فناوری را در جايي شروع کنيم، در زمان‌بندي مشخصي مثلاً در يک سال شروع کنيم، اين يک سال به پنج تا ده سال مي‌کشد و آن‌موقع هم عقب‌تر از آنچه خواهيم بود که ديگران حرکت کرده‌اند. فضا مناسب است، دولت نظر مساعدي دارد، اما درباره راهکارها و روش‌ها و مديريت اين فناوری جاي بحث است!

                تعامل با صنعت

                آرین درباره تعامل خودروسازها با این دست فناوری ها و اینکه آیا تا کنون نتایج مثبتی در این زمینه گرفته شده، گفت: گاه به مصلحت اقدام مي‏کنيم؛ منافع ملي را در نظر مي‌گيريم و بر پایه آن حرکت‌هايي مي‌کنیم. در آغاز ورودم به ايران، ما ‌‌يعني بنده و مركز همکاري‌هاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري كه بخش مهم اين قضيه است‌ به اين نتيجه رسيديم که در اجراي اهدافمان،‌‌ بايد خودروساز را مهم بدانيم؛ يعني اوست که در آينده مي‌خواهد اين محصول را در خط توليد قرار دهد و به توليد انبوه برساند و به اين فناوری نياز دارد. به همين دليل، اين پروژه‌ها را از آغاز روي خودروهاي آنها‌ پياده کرديم. در صورتي که من خودروهاي ساخت خودم را داشتم. من يازده سال پيش، خودرويي را که با پلتفرم خودم طراحي کردم ساختم: آريانا 792.

                نيازي نبود ما اين فناوری را در خودرويي که سنگين است و مناسب اين کار نيست پياده کنيم. هدف اين کار ملي بود.

                احساس مي‌کرديم ايران‌خودرو و سايپا و ما يكي هستيم. در حقيقت اينجا نام ايران مطرح بود. به همين دليل، وقت و هزينه گذاشتيم در چهار پروژه که هر کدام بين سه تا پنج سال زمان مي برد و هر کدام بين چهار تا پنج ميليارد تومان هزينه داشت. ما اين کار را انجام داديم. اولين آن‌ها خودرو الکتريکي سمند بود؛ چيزي که در سمند‌الکتريک اهميت داشت، مشخصات خودرو بود، نه وزن و ظاهر آن. ما وزن خودرو را افزايش نداديم، حتي در مواردي کاهش داديم.
                سيستم محرکه آن را بيرون آورديم و سيستم خودمان را جانمايي و نصب کرديم. به‌رغم اين‌ که شايد شاسي خودرو مناسب اين کار نبود، اين کار را به ‌گونه‌اي انجام داديم که صندوق عقب خودرو خالي بماند. همه‌ کساني که خودروهايي از شرکت‌هاي ديگر را براي هيبريد يا الکتريک کردن انتخاب مي‌کنند، چون خودرو براي اين منظور طراحي نشده و فضا ندارد، اولين کارشان اين است که تجهيزات (باتري و دیگر قطعات) را در صندوق عقب مي‌گذارند. از نظر ظاهري، خودرو خوب است و کار مي‏کند، اما استاندارد نيست چون معادلات مباحث فني خودرو به هم زده شده است. ما اين کار را نکرديم، چون با اين کار مرکز ثقل خودرو به هم مي‌خورد؛ ما با رعايت اين استانداردها و با سرعت 160 کيلومتر در ساعت که خود من اين سرعت را با رانندگي در اتوبان تهران آ اصفهان (سرعت متوسط 140 کيلومتر) در ساعت تجربه کردم و در اين آزمايش موفقيت آميز ما همچنين براي نخستين بار در خاورميانه مسافت بيش از 500 کيلومتر را پشت سر گذارديم. همه فکر مي‌کرديم که محصولي ارایه داده‌ايم، مي‌تواند وارد ميدان شود، اما متأسفانه نشد. موافقت توليد صد دستگاه خودرو الكتريكي را از رياست جمهوري گرفتيم، اما موانعي بود که اجازه نداد تا امروز اين دستور اجرايي شود؛ يعني هنگامي که فکر مي‌کرديم چگونه هماهنگي لازم را ايجاد كنيم، به نظر مي‌رسيد برخي در فکر اين بودند، چگونه جلوي کار را بگيرند!


                سه پروژه‌ ديگر هم هست که من تنها به آنها اشاره مي‌کنم. پروژه‌ دوم خودرو سرير بود. اين خودرو در ماه‏هاي بهمن و اسفند سال گذشته، هزار مسافرت شهري را انجام داد و از مسافراني که سوار اين خودرو شده بودند، با فرم نظرسنجي نظر خواهي شد. اين فرم‌ها براي ما ارزش ميلياردي دارد. نظرخواهي از مردم در اين خصوص يک کار بزرگ فرهنگي بود که براي نخستين‌بار در ايران صورت گرفت، ما با مردم عادي صحبت کرديم. حتي يک مورد اشکال فني هم در اين هزار سفر درون شهري گزارش نشد؛ بنابراین، در نظر داريم وارد فاز دوم اين پروژه شويم.

                پروژه‌ سوم ما خودرو تيبا بود، به اين اميد که نظر سايپا را به شرکت در پروژه جلب کنيم، ولي متأسفانه، آ‌نها بيشتر به دنبال دستيابي به اطلاعات بودند و پس از تيبا هم پروژه‌ خودرو هايبريد ـ الکتريک هيدروژن بود که در جريان آن هستيد؛ اينها چهار پروژه‌اي بودند که ما در شانزده ماه در ايران اجرا کرديم.

                وی درباره آینده پروژه خود در ایران گفت: اگر خدا بخواهد، در سال جاري به ‌دنبال اجراي فاز پروژه‌‏ تاکسي‌هاي هوشمند هستيم. فاز نخسخت، انجام هزار مسافرت شهري بود. فاز دوم با سه خودرو صورت خواهد گرفت. يک خودرو الکتريک ـ هيدروژن و دو خودرو الکتريکي. براي فاز دوم ما نياز به به يک ايستگاه شارژ در تهران داريم که اميدواريم با کمک شهرداري تهران، ستاد مديريت سوخت و مركز همكاري‌هاي فناوري رياست جمهوري، اين محل را به ما بدهند؛ چون پروژه‌ ما فقط به دليل نداشتن مکان متوقف است.

                پروژه سوم ما به توليد انبوه رساندن خودرو IEV2 است؛ همان خودرويي که تصاويرش را در ژنو منتشر کرديم و از آن بسيار استقبال شد. چندين کمپاني فرانسوي و آلماني علاقه‌مند هستند براي خريد اين خودرو مذاكره کنند.

                مدیر پروژه E4 درباره استفاده از کارشناسان داخلي و خارجي در این طرح گفت: براي پروژه‌هاي علمي که تاکنون انجام شده ـ چه در ايران چه در خارج از کشور ـ يک‌سري شرکت‌ها تأمين‌کننده قطعات يدکي و مواد اوليه‌اند. اينها يا در ايران يا در خارج از ايران هستند. کساني هم هستند که در کنار پروژه با من کار مي‌کنند. معمولاً در پروژه‌اي که حساس است و هنوز به توليد انبوه نرسيده است، به دليل ‌اينکه‌ از ايده‌هاي اصلي محافظت شود، کارهاي کليدي را خودم انجام مي‌دهم، ولي در بقيه‌ موارد، نيروهايي هستند که گروهي و در کنار من مشغول به کار هستند.

                همچنين طرح برخي قطعات خاص را هم که در ايران وجود ندارد، به شرکت‌هايي در خارج از ايران، مي‌فرستيم تا ساخته شود.

                تعامل با دانشگاه

                آرین در مورد شرکت‌هاي دانش بنيان که در ايران و بلژيک تشکيل داده‌ تا بسترهاي مناسبي براي بومي‌سازي فناوری و آموزش افراد متخصص‌ را ایجاد کند، می گوید:
                اينها بيشتر از دانشگاه مؤثر هستند. نقش شرکت‌هاي دانش بنيان خيلي جدي‌تر و مهم‌تر از دانشگاه است و البته اين خوب نيست، چون وظيفه‌ اين شرکت‌ها، گسترش فناوری است و در کنار گسترش فناوری و نوآوري و توليد، آموزش هم اتفاق مي‌افتد، ولي مگر چند نفر را مي‌توانيم آموزش بدهيم؟

                من در سيستم خودم ده، بيست يا پنجاه نفر را بتوانم آموزش بدهم، ولي ميليون‌ها دانشجوي جوان وارد دانشگاه مي‌شوند.

                فرموديد هنوز فضاي مناسبي براي تعامل شما با دانشگاه فراهم نشده؛ به‌ عنوان کسي که منبعي از دانش فني در اين زمينه است، ولي فضايي براي انتقال دانشش به دانشگاه ايجاد نشده‌ است، فکر مي‌کنيد چه بايد کرد؟ آيا راهکاري داريد؟

                بله، علاقه‌مندم سازماني بيايد و همکاري کند و نه تنها براي موضوع شخص من، چون همان‌ گونه که گفتم هزاران نفر مثل من هستند؛ در ايران يا خارج که سازمان‌يافته نيستند. بايد نشست‌هاي منظمي بگذاريم و راهي پيدا کنيم که چگونه اين فناوری و دانش روز به دانش پژوهان انتقال پيدا کند. مي‏توان علاقه‌مندان هر رشته‌ را در کلاس‌هاي خاص با استادان واقعي به جايي رساند که ديگر کاري انجام ندهند که آخر سر متوجه بشوند اين کار پیشتر انجام شده است. اينها بايد تازه از آنجا به بعد جلو ببرند.

                اکنون دولت علاقه‌مندي نشان مي‌دهد و براي اين کار هزينه مي‏کند. من بر این باورم کساني در اين زمينه علاقه‌مندند و اين خلأ را باور مي‌کنند. مسلماً در دانشگاه هم استاداني از اين نابساماني رنج مي‌برند. اين اساتيد مي‌توانند به فرایند‌ ما کمک کنند.

                مزیت اقتصادی

                آرین درباره اقتصادی بودن پروژه خود می گوید: گاه يک محقق موضوعي را انتخاب مي‌کند يا به ايده‌اي مي‌رسد که در شرايط اوليه، آن را صرفاً کاري تحقيقاتي مي‌بيند، و به زمان طولاني نياز دارد تا نتيجه‌گيري کند که اين ايده مي‌تواند به محصول تبديل شود. اين يک روند است و من چنين پروژه‌هايي را انجام داده‌ام. امثال ما از ده، پانزده سال پيش مي‌دانستيم که سرانجام، دولت‌ها ـ چه آنها که نفت مي‌فروشند و چه آنها که مي‌خرند ـ به اين نتيجه مي‌رسند که بايد تغيير ايجاد کنند.

                به اين ترتيب داريم وارد فناوری‌ مي‌شويم که قرار است بشر را حفظ کند و محيط زيستش را پاک کند و براي اين‌که اين کار را بکند، فناوری‌هاي جديد لازم است. به اين ترتيب انرژي‌هاي پايدار و خودروهاي دوستدار محيط زيست در نهايت به توليد انبوه منجر مي‌شوند. مثلا، همين تاکسي هوشمند الکتريک، نمونه‏اي ‌ساده‌ است. اين تاکسي‌ها مي‌توانند از يک به ده، ده به صد و صد به صد هزار تا برسند؛ اما با توجه به روند فناوری، توسعه‏ آن و امکانات، اين سرعت و اين‌که ما چند درصد سيستم حمل‌ونقل را امروز الکتريکی يا هيدروژنی کنيم، اين بحث ديگري‌ است؛ يعني خودروساز بايد وقت داشته باشد، بدون اين‌که از نظر اقتصادي آسيب ببيند، روند توليدش را تغيير بدهد و به مرور از بنزيني به الکتريکي سوق يافته و به جايي ‌برسد که ديگر صد در صد جايگزين ‌شود.

                بنابراين، همه کارهاي ما با در نظر گرفتن مسائل اقتصادي صورت گرفته است. قيمت‌هاي تمام ‌شده در آغاز بالا هستند، اما همين ‌طور که تيراژ توليد بالا مي‌رود، اين قيمت کاهش مي‌يابد. ما همه‌چيز را در اين روند ديده‌ايم.

                وی که در هر دو زمينه‌ هيبريد پيل سوختي و خودرو الكتريكي بر مبناي باتري فعاليت كرده، ‌در مورد اقتصادی بودن هر یک از این دو بخش می گوید:

                همين پرسشی که شما کرديد، یازده سال پيش در تلويزيون مطرح شد. پاسخ من اين بود که خودروهاي آينده، صددرصد خودروهاي الکتريک هستند، حالا امروز يک کلمه به آن اضافه مي‌کنم، چون جزو اختراع ما شده است؛ مي‏گويم خودروهاي هوشمند الکتريک.
                نظر من تغيير پيدا نکرده و پايه همان خودرو الکتريک است؛ اما ما نمي‌توانيم به بهانه‌ يک فناوری، راه را براي يک فناوری ديگر را ببنديم يا روي آن سرمايه‌گذاري نکنيم. پيل سوختي يک فناوری بسيار مهم است.

                اگر دولت امروز مي‌خواهد روي آن ميلياردها ريال سرمايه‌گذاري کند، بايد هزاران ميليارد ريال سرمايه‌گذاري کند و البته باز هم کم است. اين فناوری مي‌تواند در خود خودرو استفاده شود يا براي توليد توان باتري به كار رود. الان نمي‌خواهم وارد اين بحث شوم هر چند تجربه‏ی‌ هر دو مورد را داشته‌ام و خودروي هيبريد ـ الکتريک هيدروژن ما توانست تجربه موفق اولين تست رانندگي داخل شهر را برايمان حاصل کند و در نظر داريم به زودي با اين خودرو يک مسافت 500 کيلومتري را نيز با استفاده از هيدروژن طي کنيم.

                به نظرم بگذاريد، نخست به فناوری پيل سوختي برسيم، چون كشور ما پنج سال وقت لازم دارد تا به فناوری توليد انبوه هيدروژن و پيل سوختي برسد. پس از اين مراحل بايد به صورت اصولي و با برنامه‌ريزي عمل کنيم.

                فرهنگ سازی و نگاهی به آینده

                آرین درباره فرهنگ سازی لازم برای استفاده کردن از این فناوری ها و جا افتادن این فرهنگ در میان مردم و مسئولان گفت: از جمله کارهايي که پارسال انجام داديم، اين بود که در دو مدرسه ‌ـ يکي دخترانه و ديگري پسرانه که اعلام آمادگي کرده بودند ـ همين خودرو تاکسي هوشمند الکتريک را با دو نفر از اعضاي تيممان معرفي نموديم.

                دانش‌آموزان اول شلوغ مي‌کردند، اما وقتي ما اين فناوری را نشان داديم و کمي در مورد محيط زيست و اينکه‌ اين تاکسي الکتريکي است که شما هم مي‌توانيد بسازيد و کافي است علاقه مند باشيد و مطالعه کنيد، با آنها صحبت کرديم، در نتيجه دانش آموزان ابراز علاقه و سوالات متعددي طرح كردند.

                در مورد فرهنگ‌سازي کاري که درباره تاکسي کرديم يا آنچه در مدرسه انجام داديم، در واقع آغاز کار بود. امسال در مدرسه‌ها اين کار را دنبال خواهيم کرد. می‏خواهیم مدارس بيشتري را پوشش دهيم و اين تورها را براي آنها بگذاريم؛ يعني بچه‌ها سوار خودرو دوستدار محيط زيست شوند و به کمک ديدن فيلم و... با مکانيسم علمي آن آشنا شوند. اين‌گونه آموزش‌ها در سنين دبستاني و دبيرستاني، باعث مي‏شوند بچه‏ها زماني که وارد دانشگاه مي‌شوند با علوم و فنون و ايده ها و فناوری هاي روز آشنا شوند. اين کار ساده است، چون هم مديران علاقه‌مند هستند و هم از نظر وجداني احساس مي‌کنيم که خدمت مي‌کنيم. ولي در بحث دانشگاه حتماً نيازمند مکانيزم و سيستم هستيم.

                وی در مورد اهدافي که براي آينده‌ E4 در نظر دارند، گفت: آينده‏ E4 در ايران، تماماً به دولت بستگي دارد و به‌تنهايي هيچ کاري نمي‌توانم انجام بدهم. اين پروژه‌اي خصوصي نيست و فقط با پول اجرا نمي‌شود؛ بنابراين، نمي‌توانم جواب شما را دقيق بدهم که اين چشم‌انداز شش ماه ديگر يا یک سال ديگر اتفاق مي‌افتد.

                بخشي از E4 شهر پاک است؛ يعني ما بياييم شهر پاک را در ايران راه‌اندازي کنيم. در جلسه‌اي که با رئيس جمهور محترم داشتيم، با کليات موضوع شهر پاک موافقت کردند، اما براي اجرايي ‌شدن اين موضوع، مجلس و سازمان‌هاي ديگر مانند وزارت مسکن و شرکت نفت در اين موضوع دخالت و کمک بکنند؛ آنگاه مي‌توانيم اين پروژه را انجام بدهيم. به‌رغم اين‌که دولت حمايت مي‌کند و روابط دوستانه‌اي بين من و مركز همکاري‌هاي فناوري رياست جمهوري وجود دارد، اين روند کند است.

                با کمک همه دوستانم در دولت و مجلس محترم تلاش مي‏کنيم تا موانع را پشت سر بگذاريم. بايد بپذیریم، وقتي که دغدغه‏هاي فراواني درباره راه اندازی، ايجاد و گسترش و بهره‏برداري از فناوری داريم، بازدهي و سرعت عمل ما کاهش مي‏يابد و در حقيقت اين فرصت طلايي را به ديگران در کشورهاي ديگر مي‏دهيم تا با مديريت درستی که دارند موفق شوند و بدين ترتيب مديريت انرژي جهان را به دست گيرند.

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #3458
                  پاسخ : اخبار گروه خودرو

                  رقبای تـازه ۴۰۵ و پرشیا در راه ایـران+تصاویر

                  به گفته‌ی مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو، قرار شده است پانصد میلیون یورو برای ایجاد شرکت مشترک بین ایران‌خودرو و هلدینگ پژو سیتروئن سرمایه‌گذاری شود تا در این دور از همکاری‌ها پنج خودروی پژو ۳۰۱، ۲۰۸، ۲۰۰۸، ۵۰۸ و ۵۰۰۸ در ایران به تولید برسد.




                  همکاری پژو فرانسه و ایران‌خودرو قرار است از سر گرفته شود و خودروهای جدیدی در ایران تولید شود. در این زمینه مدیرعامل ایران‌خودرو با مدیر هلدینگ پژو سیتروئن دیدار و گفتگو کرده است تا مقدمات احیای روابط این دو گروه خودروساز با یکدیگر فراهم شود. همکاری‌های جدید ایران‌خودرو و پژو مانند قبل نخواهد بود و تغییرات مثبتی در نوع ارتباط این دو گروه سازنده‌ی اتومبیل در ایران و فرانسه ایجاد خواهد شد.

                  هاشم یکه زارع مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو درباره‌ی همکاری‌های جدید ایران با برند پژو فرانسه اعلام کرد:

                  در مذاکراتی که با رئیس گروه پژو سیتروئن داشتیم، قرار شد شرکتی ایجاد کنیم که ۵۰ درصد سهامش به نام ایران‌خودرو و ۵۰ درصد دیگر به نام پژو سیتروئن باشد. مدیریت این شرکت نیز ۲ سال از سمت ما و ۲ سال از سمت آن‌ها تعیین می‌شود. مذاکرات ما با پژو به نفع کشور است. از موقعی که قرارداد امضا شده و شرایط اجرای برجام مهیا شود، تقریباً ۱۵ تا ۱۸ ماه طول می‌کشد تا تولیدات این شرکت مشترک به بازار برسد. قرار بر این است که پانصد میلیون یورو برای ایجاد این شرکت سرمایه‌گذاری شود و در این دور از همکاری‌ها ۵ خودروی پژو ۳۰۱، ۲۰۸، ۲۰۰۸، ۵۰۸ و ۵۰۰۸ در ایران به تولید برسد.

                  بر اساس اعلام یکه زارع ۳۰ درصد تولیدات پژو در خاک ایران از طریق کانال‌های فروش پژو به دنیا صادر می‌شود. اما این پنج خودرویی که قرار است تا دو سال دیگر به بازار ایران و دنیا ارائه شوند چه مشخصات فنی دارند و چقدر پیشرفته‌تر از پژوهایی است که در ایران تولید می‌شود؟ این موضوع را در ادامه بررسی می‌کنیم.

                  پژو ۳۰۱

                  پژو ۳۰۱ خودروی سدان شهری است که تولیدش از سال ۲۰۱۲ در شرکت پژو آغاز شده است. در نسخه‌های مختلف این خودرو از دو موتور متفاوت استفاده می‌شود. پژو ۳۰۱ سه نسخه‌ی بنزینی اصلی دارد. موتور ۱۲۰۰ سی‌سی با گیربکس دستی، موتور ۱۶۰۰ سی‌سی با جعبه‌دنده‌ی دستی و موتور ۱۶۰۰ سی‌سی با جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک، سه نسخه‌ی اصلی این اتومبیل هستند.






                  طول این خودرو ۴۴۴۲ میلی‌متر، عرض آن ۱۹۵۳ میلی‌متر و ارتفاعش ۱۴۰۷ میلی‌متر است. مشخصات اصلی سه نسخه‌ ی بنزینی را در جدول زیر مشاهده می‌کنیم.


                  پژو ۲۰۸

                  پژو ۲۰۸ خودرویی هاچ‌بک بوده و در دو نسل طراحی و تولید شده است. نسل اول از سال ۲۰۱۲ و نسل دوم از زمستان سال گذشته به بازار عرضه شده است. مدل ۲۰۱۵ این خودرو دارای ۷ نسخه‌ی بنزینی متفاوت است.این ۷ نسخه از سه نوع موتور بهره می‌برند.






                  موتور ۱۰۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۶۰۰ سی‌سی، سه حجم متفاوتی است که بر روی نسخه‌های مختلف پژو ۲۰۸ استفاده می‌شود. این خودرو دارای طول ۳۹۶۵ میلی‌متر، عرض ۱۷۴۰ میلی‌متر و ارتفاع ۱۴۶۱ میلی‌متر است. مشخصات اصلی سه نسخه‌ی بنزینی متفاوت ۲۰۸ را در جدول زیر مشاهده می‌کنیم.

                  پژو ۲۰۰۸



                  پژو ۲۰۰۸ یکی از شاسی‌بلندهای تولیدی شرکت پژو فرانسه است. این خودرو از سال ۲۰۱۳ تاکنون در کارخانه پژو تولید می‌شود. سه نسخه بنزینی پژو ۲۰۰۸ از ۳ نوع موتور استفاده می‌کنند.





                  پژو ۵۰۸



                  پژو ۵۰۸ سدان شهری قدرتمندی بوده و در دو نسل متفاوت تولید شده است. نسل اول از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی تولید شده و نسل دوم از سال ۲۰۱۴ به بعد تولید می‌شود.





                  این خودرو در سه نسخه‌ با موتور ۱۶۰۰ سی‌سی تولید می‌شود که دو مدل از آن از جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک بهره می‌برد. طول عرض و ارتفاع پژو ۵۰۸ به ترتیب ۴۸۳۱، ۱۹۲۰ و ۱۴۵۵ میلی‌متر است. مشخصات اصلی سه نسخه‌ی بنزینی ۵۰۸ را در جدول زیر مشاهده می‌کنیم.



                  منبع/ایران جیب

                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • ایرج سابق
                    عضو فعال
                    • Oct 2015
                    • 7434

                    #3459
                    پاسخ : اخبار گروه خودرو

                    برند جدید پژو سیتروئن وارد ایران شد






                    یکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵


                    مدیر بازاریابی و فروش شرکت DS از آغاز واردات محصولات این شرکت به ایران خبر داد
                    .

                    به گزارش خبرنگار ایسنا، آرنو ریبو در بازدید خبرنگاران ایرانی از این شرکت در فرانسه اظهار کرد: گروه پژو - سیتروئن بعد از دو برند پژو و سیتروئن، برند دی‌اس را به عنوان

                    برند محصولات لوکس خود ر‌اه‌اندازی کرده است.

                    وی با بیان اینکه تولید محصولات دی‌اس از سال 1955 در فرانسه آغاز شد، خاطرنشان کرد: محصولات دی‌اس در دو کشور فرانسه و چین تولید می‌شود و صادرات به

                    ایران نیز از این خطوط تولید صورت خواهد گرفت.

                    مدیر بازاریابی و فروش شرکت دی‌اس ادامه داد: فعالیت مرکز فروش این شرکت به زودی در ایران آغاز می‌شود و چهار مدل خودروی دی‌اس 4، دی‌اس 4 cross back،

                    دی‌اس 5 اس ال و دی‌اس 6 در ایران عرضه خواهد شد.

                    وی درباره راه‌اندازی خطوط تولید در ایران، اظهار کرد: ما در مرحله اول تنها به دنبال صادرات محصولات خود به ایران هستیم و فعلا برنامه‌ای برای راه‌اندازی خط تولید نداریم.

                    ریبو همچنین درباره اثرات تحریم بر روند فعالیت این شرکت در ایران، گفت: ثبت نمایندگی ما در ایران به نام گروه آرین صورت گرفته و در حال ایجاد زیرساخت‌ها برای آغاز

                    فعالیت فروش در ایران هستیم، بنابراین نگرانی در این رابطه نداریم.

                    وی با بیان اینکه 29 درصد بازار خودروهای لوکس فرانسه مربوط به محصولات دی‌اس است، تصریح کرد: 25 درصد محصولات تولیدی ما نیز در کشور چین عرضه می‌شود.

                    در گام اول در ایران در سال 2016 کمتر از 1000 دستگاه از این محصولات عرضه خواهد شد.

                    در این بازدید داریوش بی‌ریا – مدیرعامل آرین‌موتور نیز اظهارکرد: توافقنامه همکاری با شرکت دی‌اس امضا شده و اوایل بهمن ماه شعبه این شرکت در ایران راه‌اندازی خواهد شد.
                    وی با بیان اینکه اولین نمونه‌های خودروی دی‌اس 5 نیز وارد ایران شده است، خاطرنشان کرد: قیمت‌گذاری این محصولات در زمان عرضه صورت خواهد گرفت.
                    بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                    نظر

                    • کریشنا
                      عضو فعال
                      • Dec 2015
                      • 1097

                      #3460
                      پاسخ : اخبار گروه خودرو

                      خودروسازان معکوس کشیدند

                      اقتصاد > صنعت - دنیای اقتصاد نوشت : وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی آمار 8 ماهه تولید خودروهای سواری کشور را اعلام کرد که طی آن، غول‌های جاده مخصوص در مجموع 497 هزار و 398 دستگاه انواع محصول را به تولید رسانده و در پی آن افت 2/ 10 درصدی را تجربه کرده‌اند.
                      این افت در حالی است که سه خودروساز بزرگ کشور توانسته‌اند تیراژ خود را در آبان‌ماه و نسبت به مهر، افزایش داده و به روند نزولی تولید ماهانه شان خاتمه دهند. بر این اساس، ایران خودرو، سایپا و پارس‌خودرو توانسته‌اند طی آبان‌ماه، 44 هزار و 811 دستگاه انواع محصولات سواری را تولید کرده و نسبت به ماه قبل از آن، صاحب رشدی 1/ 20 درصدی شوند. این در حالی است که تیراژ محصولات سواری خودروسازان در مهرماه و نسبت به شهریور، 25 درصد افت کرده بود و در شهریور و نسبت به مرداد نیز 29 درصد کاهش را به خود می‌دید. افت تولید خودرو البته از خرداد ماه آغاز شده، چه آنکه خودروسازان در این ماه و نسبت به اردیبهشت نیز سه هزار دستگاه سواری کمتر تولید کرده‌اند.

                      نظر

                      • Hessam
                        عضو فعال
                        • Aug 2012
                        • 1240

                        #3461
                        پاسخ : اخبار گروه خودرو

                        عرضه رنو ساندرو از هفته آینده (+عکس)
                        معاون مهندسی شرکت پارس خودرو گفت: رنو ساندرو محصول مشترک شرکت رنو فرانسه و شرکت پارس خودرو است که از یکشنبه آینده در دومدل گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک روانه بازار می شود.

                        به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ طهماسبی در مراسم معرفی رنو ساندرو با حضور نمایندگی های منتخب سایپا افزود: رنوساندرو از یک موتور چهارسیلندر 1.6 لیتری قدرتمند و درعین حال کم مصرف سود می برد.


                        وی با اشاره به باک 50 لیتری ساندرو گفت: میزان مصرف سوخت مدل گیربکس دستی رنوساندرو به ازای صد کیلومتر پیمایش 6.68 لیتر و در مدل گیربکس اتوماتیک آن 8.32 لیتر است، این خودرو در مدل دستی 5 سرعته و در مدل اتوماتیک 4 سرعته و با حداکثر سرعت 175 کیلومتر در ساعت طراحی شده است .

                        طهماسبی با بیان اینکه ظرفیت خط تولید رنوساندرو 19 دستگاه در ساعت است افزود: درحال حاضر روزانه 30 دستگاه از این خودرو در شرکت پارس خودرو تولید می شود و با پشت سرگذاشتن 30 هزار کیلومتر تست رانندگی تمام مجوزهای لازم برای تولید را از مراجع ذیصلاح دریافت کرد .

                        وی گفت: تمام خطوط تولید بدنه ، رنگ و مونتاژ در شرکت پارس خودرو ایجاد شده و قطعات این خودرو مطابق با استانداردهای جهانی رنو تولید می شود.

                        عرضه رنو ساندرو از هفته آینده

                        رنو ساندرو، هاچ بک ال 90

                        مدیر بازاریابی و پیشبرد فروش گروه خودروسازی سایپا گفت: رنو ساندرو مدل هاچ بک خودرو ال 90 با شکل و فرم زیبا و کاملا جدید است.





                        رضا تقوی با بیان اینکه ساندرو متناسب با ذائقه و سلیقه جوانان است افزود: این خودرو در دو مدل اتوماتیک و گیربکس دستی تولید می شود که مدل دستی ان 42 میلیون و 900 هزار تومان و مدل اتوماتیک ان 48 میلیون و 900 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

                        وی از اغاز فروش ساندرو در 22 اذر ماه از طریق شبکه نمایندگی های سایپا خبرداد و گفت: حدود 3 هزار دستگاه از این خودرو به دو روش ، فروش فوری با تحویل حداکثر 30 روزه و پیش فروش برای تحویل در بهمن ماه از طریق ثبت نام فروخته خواهد شد.

                        تقوی افزود: سیاست گروه سایپا در حدود 3 سال گذشته تنوع بخشیدن به سبد محصولات است، ما امسال و سال گذشته چند نمونه محصول جدید وارد بازار کردیم و تا اخر سال ساینا را روانه بازار می کنیم و برای سال اینده هم حداقل 3 محصول جدید عرضه خواهیم کرد.

                        وی در باره توقف تولید مگان و تیانا گفت: عمده ترین دلیل توقف تولید این دو محصول تحریم بود و روابط کاری ما با شرکای تجاری به مشکل برخورد که در رسانه ها مطرح شد و مشکلاتی که خودروسازان از طریق روابط مالی و فنی با ما و نیز بحث قرارداد که سیاست این شد که این دومحصول از خط تولید جمع و محصولات جدیدتر و مدرنتر جایگزین شود.

                        تقوی افزود: ما از خریداران خواهش کردیم برای تکمیل پرونده ،از پنجشنبه تاکنون حدود 22 هزار نفر پرونده خود را تکمیل کردند و در 3 روز گذشته روزانه 3500 تا 4 هزار دستگاه خودرو تحویل دادیم که تا حدود 9 هزار دستگاه قابل افزایش است و این منوط به تکمیل پرونده است و خودرو بعد از این مرحله تحویل خریداران خواهد شد.

                        وی درخصوص وثیقه 120 درصدی از مشتریان طرح فروش اقساطی خودرو گفت: وثیقه 120 درصدی موضوع جدیدی نیست و بحثی بود که در بانک مرکزی و وزارت صنعت ، معدن و تجارت مطرح بود و بحث چک و سفته بود که باتوجه به ازدحام هنگام ثبت نام ما این موضوع را به مرحله بعد موکول کردیم و برای اینکه هزینه ای به مشتریان تحمیل نشود سفته را اختیاری کردیم و چک ضمانت را بعنوان راه حل دوم ارائه کردیم و درمورد وکالت هم که هزینه ای داشت به دستور مدیرعامل سایپا حدود 60 درصد هزینه را که 30 هزار تومان است شرکت سایپا تقبل کرده است که به مشتریان پرداخت می کنیم.

                        نظر

                        • zorba
                          ستاره دار(3)
                          • Aug 2013
                          • 3951

                          #3462
                          پاسخ : اخبار گروه خودرو

                          در اصل توسط Hessam پست شده است View Post
                          عرضه رنو ساندرو از هفته آینده (+عکس)
                          معاون مهندسی شرکت پارس خودرو گفت: رنو ساندرو محصول مشترک شرکت رنو فرانسه و شرکت پارس خودرو است که از یکشنبه آینده در دومدل گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک روانه بازار می شود.

                          به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ طهماسبی در مراسم معرفی رنو ساندرو با حضور نمایندگی های منتخب سایپا افزود: رنوساندرو
                          از یک موتور چهارسیلندر 1.6 لیتری قدرتمند و درعین حال کم مصرف سود!!!! می برد.

                          وی با اشاره به باک 50 لیتری ساندرو گفت: میزان مصرف سوخت مدل گیربکس دستی رنوساندرو به ازای صد کیلومتر پیمایش 6.68 لیتر و در مدل گیربکس اتوماتیک آن 8.32 لیتر است، این خودرو در مدل دستی 5 سرعته و در مدل اتوماتیک 4 سرعته و با حداکثر سرعت 175 کیلومتر در ساعت طراحی شده است .

                          طهماسبی با بیان اینکه ظرفیت خط تولید رنوساندرو 19 دستگاه در ساعت است افزود: درحال حاضر روزانه 30 دستگاه از این خودرو در شرکت پارس خودرو تولید می شود و با پشت سرگذاشتن 30 هزار کیلومتر تست رانندگی تمام مجوزهای لازم برای تولید را از مراجع ذیصلاح دریافت کرد .

                          وی گفت: تمام خطوط تولید بدنه ، رنگ و مونتاژ در شرکت پارس خودرو ایجاد شده و قطعات این خودرو مطابق با استانداردهای جهانی رنو تولید می شود.

                          عرضه رنو ساندرو از هفته آینده

                          رنو ساندرو، هاچ بک ال 90

                          مدیر بازاریابی و پیشبرد فروش گروه خودروسازی سایپا گفت: رنو ساندرو مدل هاچ بک خودرو ال 90 با شکل و فرم زیبا !!!!و کاملا جدید!!! است.


                          رضا تقوی با بیان اینکه ساندرو متناسب با ذائقه و سلیقه جوانان است افزود: این خودرو در دو مدل اتوماتیک و گیربکس دستی تولید می شود که مدل دستی ان 42 میلیون و 900 هزار تومان و مدل اتوماتیک ان 48 میلیون و 900 هزار تومان قیمت گذاری شده است.



                          خیلی جالبه! در پاریس کنفرانسی در حال برگزاریِ برای گرمایش زمین و شرکتای بزرگ خودروسازی در حال تولید و توسعه ی تحقیقاتی روی خودروهایی با سوخت پیلی هستند که از لوله ی اگزوزشون آب بیرون میاد! اینا با پرویی هرچه تمام خودروی زشت تمام عیاری رو با 7 تا 8.5 مصرف در صد کیلومتر به خرد ملت شریف ایران میخوان بدن و گفتن دارای استاندارهای جهانیه و به روزه!........از زیباییش هم که حرفی نمیشه زد! دقیقا مطابق با ذائقه ی جوانانِ! قیمت هم که فوق العاده جذابه!
                          موتور قدرتمند و کم مصرف هم که دیگه فوق العاده است!....حداکثر سرعت 175 کیلومتر در ساعت!!!
                          بیخود نیست چپو راست میگن ملت ایران ملت نجیبیه!
                          زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

                          نظر

                          • b-asgharne
                            عضو فعال
                            • Nov 2013
                            • 1055

                            #3463
                            پاسخ : اخبار گروه خودرو

                            در اصل توسط zorba پست شده است View Post
                            خیلی جالبه! در پاریس کنفرانسی در حال برگزاریِ برای گرمایش زمین و شرکتای بزرگ خودروسازی در حال تولید و توسعه ی تحقیقاتی روی خودروهایی با سوخت پیلی هستند که از لوله ی اگزوزشون آب بیرون میاد! اینا با پرویی هرچه تمام خودروی زشت تمام عیاری رو با 7 تا 8.5 مصرف در صد کیلومتر به خرد ملت شریف ایران میخوان بدن و گفتن دارای استاندارهای جهانیه و به روزه!........از زیباییش هم که حرفی نمیشه زد! دقیقا مطابق با ذائقه ی جوانانِ! قیمت هم که فوق العاده جذابه!
                            موتور قدرتمند و کم مصرف هم که دیگه فوق العاده است!....حداکثر سرعت 175 کیلومتر در ساعت!!!
                            بیخود نیست چپو راست میگن ملت ایران ملت نجیبیه!
                            تازه با توجه به مشخصات موتور و گیربکس احتمالا همان موتور نصب شده روی لگان(تندر) و گیربکس اتومات هم گیربکس اتومات 4 دنده AL4 که، روی پژو 206، پژو 407، پژو206+(207)، سیتروئن new c5 ، رنو داستر، رنو مگان 2000 مونتاژ، پژو پرشیا نصب شده که بیش از یک دهه است دست از سرش بر نمی دارند یعنی اینا به غیر از این گیربکس گیربکس دیگری رو نمی شناسند. به خاطر همین قیمتش به قیمت تندر اتومات نزدیکه مگر نه با تکنولوژی جدید مطمئناً بشتر از 60 میلیون ثبت نام می کردند.

                            نظر

                            • امام قلی خان
                              عضو فعال
                              • Aug 2015
                              • 1542

                              #3464
                              پاسخ : اخبار گروه خودرو

                              خاک بر سر دزد زالوصفتشان.باید بخیه های کشیده شده از چانه آن طفل معصوم را به لب و دهان و دست و صورت این مسئولین دزد زد که آشغال حلبی را به قیمت 12 هزار یورو میخواهند به ملت فرو کنند. شلوار صنعت تا این زالوصفتان هستند بالا نخواهد رفت.مرگ بر زالوصفتان
                              نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
                              از هم ندوشیم.
                              با هم بنوشیم.

                              نظر

                              • anahita
                                عضو فعال
                                • Jan 2013
                                • 769

                                #3465
                                پاسخ : اخبار گروه خودرو

                                در اصل توسط امام قلی خان پست شده است View Post
                                خاک بر سر دزد زالوصفتشان.باید بخیه های کشیده شده از چانه آن طفل معصوم را به لب و دهان و دست و صورت این مسئولین دزد زد که آشغال حلبی را به قیمت 12 هزار یورو میخواهند به ملت فرو کنند. شلوار صنعت تا این زالوصفتان هستند بالا نخواهد رفت.مرگ بر زالوصفتان

                                کدام بخیه کشی استاد ، فریب بزرگنمایی های غرب را نخورید ، اینها شایعه سازیست . کدام پزشکی چنین کاری میکند آخر . دامن به شایعه نزنید . پرستار و دکتر بدبخت را از نان خوردن نیاندازید ، این کار کثیفیست
                                ./:.nono.:/
                                *** هرچه در جستن آنی ، آنی ***

                                نظر

                                در حال کار...
                                X